Stageverslag - part 1

download Stageverslag - part 1

of 34

 • date post

  07-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Stageverslag NIEUW deel 1

Transcript of Stageverslag - part 1

 • 01.09.10- 10.12.10

 • Studente Cibap Vakcollege

  Liza van DijkBaeckenhagen 168103 HV Raalte

  Periode: 13.12.10 - 10.03.11

  Afstudeerrichting:Grafische vormgeving,Reclame, Communicatie en Presentatie

  Afstudeerjaar: 2011

 • 2 6

  10

  14202226

  30

  Nieuw

  Meer info..

  Face to face

  Werkprocessen

  Urentabel

  Taken (1,3)

  Stellingen

  Conclusie

  inhoud

 • Voor degene die dit leest en zich afvraagt waar ik het in vredesnaam over heb. Ik ben mijn stageperiode begonnen in Amsterdam bij Nieuw, maar ben op de helft geswitched naar Circuit in Zwolle. Niet omdat de mensen van Nieuw niet ontzettend gezellig zijn (want dat zijn ze hoor!) en al helemaal niet omdat het werk wat ze maken niet leuk is . Niks van dat, er was gewoonweg niets te doen voor mij als stagiaire.

  1 september 2010. De grote dag. De dag dat ik mijn spullen bij elkaar raap en met goede moed naar het verre westen vertrek. Het verre westen dat eigenlijk stiekem maar 1,5 uur van het thuisfront vandaan is. Die eerste, grote dag, zou de start zijn van een hele leuke en leerzame periode.. dacht ik. .

  myeditorial

  2

 • Op de helft van mijn stage bij Nieuw, kwam ik op een punt waar ik even drie keer goed moest slikken en vervolgens rechtsomkeert maakte naar Raalte. De verwachtingen die ik bij Nieuw had waren hoog, misschien te hoog. Met drie stagiaires, stuk voor stuk met zulke grote verwachtingen, in een klein bedrijf werd het al gauw te veel.

  Dat ik de goede keuze heb gemaakt, werd me al vrij snel duidelijk. Bij Circuit zitten minstens zulke gezellige mensen en wat vooral een fijne bijkomstigheid is: Ik heb veel te doen! Meer informatie over Circuit.. het bedrijf, de mensen en het werk dat ze maken krijg je allemaal later dus daar zal ik je nu nog niet mee lastig vallen. Een goede afsluiting voor deze editorial lijkt me vooral dat ik Circuit heel erg wil bedanken voor de tweede kans die ik heb gekregen tijdens mijn stageperiode. Zonder deze switch zat ik nog maanden Uitzending gemist te kijken, te hyven en spelletjes te spelen onder stagetijd. En dat is natuurlijk niet wat we willen.

  Deze editorial is niet alleen als een introductie voor mijn stageverslag, maar geeft ook meteen weer wat het concept is van dit verslag. Het is je natuurlijk al meteen opgevallen, de ene helft is helemaal zwart en de andere helft is vooral wit. De reden van deze keuze is om weer te geven dat ik wat moeilijker ben begonnen dan verwacht, maar dat het uiteindelijk allemaal goed is gekomen en ik er met een goed gevoel op terug kijk.

  Veel leesplezier!

  Uiteindelijk is het dus toch een hele leerzame periode geworden.

 • N4

 • NverNIEUWendinnovatief . vrouwen .communicatie . beregezellig .kippenhok . effies .BK (bekende klanten)

 • Nieuw is het eerste reclamebureau dat zich specialiseert in vrouwelijke communicatie. En nee,daarmee spreek je niet alleen vrouwen aan.

  Vrouwelijke communicatie is namelijk niets anders dan een stevige band met je doelgroep smeden. En dat lukt nou eenmaal beter als een merk zich vrouwelijk opstelt: zich inleeft, begriptoont en ook eens iets aardigs terug doet.

  let meintroduce..

  6

 • 03

  Vrouwelijke communicatie is namelijk niets anders dan een stevige band met je doelgroep smeden. En dat lukt nou eenmaal beter als een merk zich vrouwelijk opstelt: zich inleeft, begrip toont en ook eens iets aardigs terug doet.

  En ja, op dat soort vrouwelijke merken zit de wereld te wachten. Consumenten van nu -vrouwen n mannen dus- zijn namelijk nogal moe van merken die alleen over zichzelf praten en zo hun koopwaar opdringen.

  Tel daarbij op dat die consumenten steeds vrouwelijker worden n dat minstens 83% van de aankoopbeslissingen via de vrouw gaat en je begrijpt: het is hoog tijdvoor vrouwelijke communicatie.

  Dus bank-, verzekerings-, retail-, auto-, bier-, koekjes-, kleding-, frisdrank-, verzorgings-, computer-, provider-, media-, zuivel-, witgoed-, branche-,elektronica-, beauty-, ja zelfs sigarenmerken van Nederland: het is tijd voor Nieuw!

  Nieuw is het eerste reclamebureau dat zich specialiseert in vrouwelijke communicatie. En nee, daarmee spreek je niet alleen vrouwen aan.

  Tell mesomething..

  8

 • de vier geboden

  van vrouwelijke

  communicatie

  toonbegrip

  maakhetmooi

  wordvrienden

  denk aananderen

 • Loods

  6

 • De 15 collegas van Nieuw zijn niet alleen stuk voor stuk goed in vrouwelijke communicatie, de drie managing partners zijn ook nog eens vrouwen. Vrouwen die hun mannetje staan. Want alle vier hebben ze hun sporen verdiend in de marketingcommunicatie en reclame.

  faceto face.

  12

 • Tirzah laanCreatief directeur

  Tirzah Laan volgde haar hart en begon na een carrire als tv/film producer weer onder aan de ladder: als art director. Al snel kwam ze terecht bij topbureaus als FHV/BBDO en Schaeffer-Wnsch-Has waar Tirzah prijswinnend werk maakte op klanten als Albert Heijn, Bavaria, Chrysler, Footlocker, Grolsch, Pepsi, Doritos, Lays, Libertel/Vodafone, Postbank, Xylifresh, Haute Finance en Knorr. Toen ook een freelance periode met werk voor KLM, ANWB, Cruesli, Klene drop, Volkswagen, BNN en Philips haar ambities niet meer in toom kon houden, besloot ze dat het tijd was haar eigen reclamebureau op te richten.

  Liesbeth Maliepaard Copywriter

  Liesbeth Maliepaard heeft zich in haar reclamebestaan nooit alleen maar met haar eigen zaken bezig gehouden. Dat bleek al tijdens de eerste jaren toen ze zich als art director ook graag met copy bemoeide. Met als gevolg dat ze sinds acht jaar copywriter met een onbedwingbare belangstelling voor art direction is. In die hoedanigheid werkte ze bij bureaus als: BBCW, Result DDB, Doom and Dickson en Y&R. Waar ze prijswinnend werk maakte voor o.a. Danoontje, Hans Anders, Super de Boer, Lassie, Friesche Vlag, McDonalds, Hema, Wehkamp, Klene drop en KLM. De neiging om zich met van alles te bemoeien, kan Liesbeth inmiddels naar hartelust kwijt als partner van Nieuw.

  Linda MetselaarAccount Manager

  Linda Metselaar kent het vak door en door dankzij haar werk bij bureaus zoals PPGH, BBDO, Grey, Lowe en Ogilvy. Kortom, een account-superwoman met zon 22 jaar ervaring in alle denkbare vormen van communicatie. En nu dus vrouwelijke.

 • I14

 • Itheinfodeskis openleerprocessen . werkprocesseninformatie . conclusies.onderzoek . door mij gemaakt

 • work/learnde processen.

  task 2

  In de drie maand dat ik bij Nieuw stage heb gelopenheb ik niet oneindig veel opdracht gehad, maar deopdrachten die ik heb gehad waren wel ontzettend leuk.Zo werkt Nieuw voor klanten zoals: MONA (ja echt waar, van de toetjes!), Weight Care, Van Gilse,ONeill, HBD, Fristi en ga zo maar door.

  In dit onderdeel laat ik wat onderdelen zien die ik voor Nieuw heb mogen maken. De klanten waar ik toenvooral voor heb gewerkt zijn: Mona, Weight Careen Fristi.

  16

 • Fristi . Logo ontwerp. Deze staat op alle Fristi super slurp pakjes.

 • task 2

  18

  FristiBanner actie

  Voor Fristi moesten er een banner gemaakt worden. Het idee is dat het pakje Fristi steeds leger wordt doordat iemand er uit slurpt.

  Wanneer het pakje leeg is komt er een beeld tevoorschijn die laat zien waar het om gaat.

  Ik heb de vormgeving voor deze banner mogen maken.

  FristiLandings pagina

  Voor Fristi mocht ik de landingspagina ontwerpen voor

  de super slurp actie.

  Dit is de eerste ontwerpronde voor de presentatie, een eerste

  opzet dus.

  Bij de landingspagina hoort ook media zoals: Twitter en Hyves.

 • Weight Care MaandagAdvertentie

  Voor Weight Care Maandag heb ik een advertentie mogen vormgeven. Deze advertentie werd geplaats in de Aller Hande.

  Reclamebureau NieuwNieuwsflash

  Vanaf het begin van mijn stage heb ik de nieuwsflash mogen verzorgen.

  Hier was geen vast stramien voor, het moest er gewoon vrolijk en leuk uit blijven zien.

  Elke maand werd de opdrachten en klanten besproken die een belangrijke rol speelden.

 • E20

 • Egeeneindelozegedachtesbriefing . schetsfase .ontwerpen . ART DIRECtOR .ontwerpronde . presentatieDTP-werk . defenitief

 • hours/weeksde urentabel.

  task 3

  Tijdens mijn stageperiode heb ik mijn uren bij moeten houden, bij die uren heb ik kort beschreven welke werkzaamheden ik heb verricht.

  Op de volgende pagina is een overzicht te zien van de totale uren die ik heb gemaakt bij Nieuw. Dit is opgedeeld per week en uiteindelijk bij elkaar opgeteld om tot een uitkomst te komen.

  Volgens de regels heb ik voldoende urengemaakt om mijn stageperiode te behalen, dit is ook duidelijk te zien.

  22

 • 35 25 36 41,3 37 33 38 42,8 39 41,5 40 41,5 41 41 42 41,5 43 42 44 42 45 42 46 42 47 34 48 34

  week

  totaal: 543,6 uur

  uren

 • why/how1. schetsfase

  1: Van briefing tot oplevering

  Hoe komt een klus binnen? Wie geeft de opdracht? Wie geeft de eerste briefing en wie maakt er naar aanleiding van die briefing een eerste ontwerp?

  a. Beschrijf de braintstorm De brainstorm wordt gedaan door het creatieve team van NIeuw. Dit team bestaat uit: Linda (account manager), Nikki (Junior Account manager), Liesbeth (copy), Anneke (Copy) en Tirzah (art).

  De brainstorm wordt deels binnen het bedrijf gedaan en deels in een andere omgeving. Vaak wordt er buiten de deur gebrainstormd voor meer informatie en een omgeving waarin je gedachtes de vrije loop kunnen nemen.

  In de brainstorm worden schetsen gemaakt en wor