Spinrag 2012

72
Geen familiefeestjes in februari, stel je skivakantie uit tot de Paasvakantie, nodig al je vriendjes uit en noteer voor de krokusvakantie het Spinragfestival met stip in je agenda! Wat ooit begon als een klein festivalletje is ondertussen uitgegroeid tot een week lang genieten van podiumkunsten, tentoonstellingen, films en ateliers. Een uniek web, waarin het helemaal niet erg is om verstrikt te raken. Een web boordevol fijne momenten, een web van puur genieten, een web waarin kinderen centraal staan. Spinrag KinderMuzeFestival is in 2012 aan haar 10de editie toe. Een feestjaar dus, met niet alleen verrassende voorstellingen of films, maar ook enkele leuke projecten. Wij kijken al vast uit naar de 1, 2, 3… 1000 wapperende wimpels die door Kortrijkse kinderen worden versierd om het festival een feestelijk tintje te geven. We zien elkaar op het festival! Christine Depuydt Schepen voor Cultuur Lieselotte Deforce Cultuurfunctionaris – directeur Mieke Vandecandelaere Programmator Spinrag 1

description

Spinrag KinderMuzeFestival is in 2012 aan haar 10de editie toe. Een feestjaar dus, met niet alleen verrassende voorstellingen of films, maar ook enkele leuke projecten. Wij kijken al vast uit naar de 1, 2, 3… 1000 wapperende wimpels die door Kortrijkse kinderen worden versierd om het festival een feestelijk tintje te geven.

Transcript of Spinrag 2012

Page 1: Spinrag 2012

Geen familiefeestjes in februari, stel je skivakantie uit tot de Paasvakantie, nodig al je vriendjes uit en noteervoor de krokusvakantie het Spinragfestival met stipin je agenda!

Wat ooit begon als een klein festivalletje is ondertussen uitgegroeid tot een week lang genieten van podiumkunsten, tentoonstellingen, films en ateliers. Een uniek web, waarin het helemaal niet erg is om verstrikt te raken. Een web boordevol fijne momenten, een web van puur genieten, een web waarin kinderen centraal staan.

Spinrag KinderMuzeFestival is in 2012 aan haar 10de editie toe. Een feestjaar dus, met niet alleen verrassende voorstellingen of films, maar ook enkele leuke projecten. Wij kijken al vast uit naar de 1, 2, 3… 1000 wapperende wimpels die door Kortrijkse kinderen worden versierd om het festival een feestelijk tintje te geven.

We zien elkaar op het festival!

Christine DepuydtSchepen voor Cultuur

Lieselotte DeforceCultuurfunctionaris – directeur

Mieke VandecandelaereProgrammator Spinrag

1

Page 2: Spinrag 2012

2

Page 3: Spinrag 2012

gelUKKIge verJaardag

1,2,3 ... 1000 WaPPerende WImPels1000 kleurrijke wimpels1000 kinderen wensen Spinrag een gelukkige verjaardagéén feestelijk kunstwerk….

Spinrag is 10 jaar en dat wordt gevierd. Het Schouwburgplein wordt twee weken lang gekleurd door 1000 wapperende wimpels.

In de loop van de maand januari krijgen 1000 kinderen in het basisonderwijs een vlag op school. Ze laten er hun fantasie op los en maken er unieke, kleurrijke wimpels van. Kleine, creatieve kunstwerkjes. Alle wimpels worden verzameld en zo tentoongesteld dat ze samen één groot vlaggenkunstwerk vormen.

Kom dit enorme kunstwerk ervaren of ga op zoek naar jou wimpel in dit kleurrijke geheel.

De opening van het festival en van de wapperende wimpels, geven we in handen van het jonge volkje zelf. Op vrijdag 17 februari om 14:00 geven zij, onder de kleurrijke vlaggen-hemel, het offi ciële startschot van Spinrag. Iedereen is welkom.

Concept: CK* en Bolwerk, realisatie: Bolwerk.

Page 4: Spinrag 2012

JUlIe nIOChe/ a.I.m.e., BUda & le vIvat

les sYsIPhe‘Les Sysiphe’ is een dans- en springvoorstelling op ‘This is the end’ van The Doors. Tot de uitputting nabij is, de lichamen zich verzetten en instinctief zoeken hoe ze zich zo snel mogelijk kunnen ‘herstellen’. ‘Les Sysiphe’ is gestart als een dans voor één persoon, maar heeft zich ondertussen enorm vermenigvuldigd. Op verschillende plekken in de wereld, met grote en kleine groepen en grote en kleine mensen maakt Julie er nieuwe versies van. Op Spinrag wordt ‘Les Sysiphe’ gedanst door een vijftigtal kinderen uit Kortrijk en Armentières. Die leren in een workshop verschillende elementen van dans én hoe je voor je lichaam moet zorgen. Ze leren ook de kinderen ‘van over de grens’ beter kennen. Een voorstelling die toont hoe volhardend we wel zijn, alleen én in groep…

Concept en choreografi e: Julie Nioche, pedagogisch assistent: Gabrielle Mallet, workshopbegeleiders: Barbara Eliask & Bérénice Legrand, tolk: Ann Saelens, met kinderen van 3de & 4de leerjaar van de Levensboom Marke en Ecole Renan Buisson Armentières, i.h.k. van ‘Troittoirs’.

dans

vrijdag 17/02 | 13:3020 Minutenconcertstudiogratis

Aansluitend wordt het festival feestelijk geopend met schoolkinderen op het Schouwburgplein.

Page 5: Spinrag 2012

5

Page 6: Spinrag 2012

6

Page 7: Spinrag 2012

ZdeneK mIller (tsJ)

de KreKel'De Krekel’ vertelt zeven korte verhaaltjes over de krekel en zijn magische viool. Welke problemen hij ook op zijn weg tegenkomt, met de hulp van zijn viool en zijn zachte klanken vindt de krekel altijd een oplossing.

In de wereld van Zdenek Miller (Het Molletje) spelen de krekels viool, de kevers tuba en de bijen cello. De lieveheersbeestjes assisteren maar wat graag voor het krekelconcert en de bladluizen die alles op hun weg hebben opge-peuzeld, weten niet dat hun zaag ook een instrument is.

In deze woordloze verhaaltjes ontdekken de kinderen verschillende instrumenten (de viool, de contrabas, de cello, de tuba en de muzikale zaag) en zien ze hoe de vioolbouwer een viool maakt die zulke mooie klanken maakt.

anImatIe  WOOrdlOOs

zaterdag 18/02 vrijdag 24/02 | 14:0040 Minutenbudascoop€ 4,00

Page 8: Spinrag 2012

Peter dOdd (dK, 2011)

Orla de KIKKerslIKKer De kinderen in de buurt zijn het zat. Het moet maar eens afgelo-pen zijn met de pestkop Orla, waarvan beweerd wordt dat hij ooit een levende kikker heeft opgegeten. Viktor en zijn vrienden gaan de strijd aan met de gemenerik. Ook al is Orla veel groter en sterker, dit weerhoudt onze helden niet. Want: wie niet sterk is, moet slim zijn. Met veel fantasie en humor binden Viktor en zijn vriendjes de strijd aan met de verschrikkelijke Orla om hem voor altijd uit de stad te verjagen.

De Deen Peter Dodd werkte eerder als animator mee aan ‘Fantas-tic Mr Fox’. Met ‘Orla De Kikkerslikker’ neemt hij de regie voor zijn rekening. De fi lm was een hit in Denemarken.

anImatIe  nederlands gesPrOKen

zaterdag 18/02 vrijdag 24/02 | 14:0078 Minutenbudascoop€ 4,00

Orla de KIKKerslIKKer

Page 9: Spinrag 2012

9

Page 10: Spinrag 2012

10

Page 11: Spinrag 2012

vIllanella, laIKa & detheatermaKer

er Was eens…Nimf Dafne dartelt vrolijk rond in het mooie bos. Van achter de bomen begluurt Apollo haar. En plots is daar ook Cupido. Hij speelt op een cello en treft Apollo daarmee in zijn hart. Apollo krijgt vlinders in de buik, hij is smoorverliefd op Dafne en wil haar voor zich winnen. Maar wil zij wel van hem weten? Wat volgt is een spel van lachen en plagen, springen en vallen. Zal zij hem uiteindelijk teder kussen? Of moet Apollo terug naar huis na een jacht zonder buit?

Daphné Verhelst creëert een voorstelling vol ontdekkingen op maat van een pril publiek met grijpgrage handjes. De interactie tussen de cellist en de dansers in een kleurrijk bloemenveld maakt van ‘Er was eens…’ een bijzonder muzikaal en beeldend avontuur.

Concept en regie: Daphné Verhelst, dans: Coral Ortega & Nitay Lehrer, cello: Ewout Lehoucq, decor: Freija Van Esbroeck, productie: detheatermaker in coproductie met Villanella, in samenwerking met Laika.

dans

zaterdag 18/02 | 14:00 & 15:3030 Minutenarenatheater€ 6,00

www.villanella.be

Page 12: Spinrag 2012

PantalOne & nat gras

POmmelIere - PremIere

Drie spelers komen op de scène. Ze groeten het publiek en elkaar… en ook de piano. De piano antwoordt met prachtige muziek. Tot er een appel in het spel komt. Appels worden geplukt en gedanst op hun eigen beat. Ze worden geschild, maar als de schil breekt dan stopt het lied… En terwijl ieder een partje appel krijgt, zingt de piano verder. ‘Pommeliere’ is een verrassende voorstelling vol dans en mu-ziek, met als dessert een appelconcert.

Pantalone kennen we van ‘Pantoffeltrein’, ‘Karussell’ of ‘Mijn hart is een pinguïn’. Nat Gras was eerder te gast met ‘Koeiemorgen’, ‘Schaapwel’ en ‘Muurtje Muurtje’. Beide gezelschappen hebben een voorliefde voor poëtische en zintuigelijke voorstellingen op maat van de allerkleinsten. Ze gaan voor het eerst met elkaar in zee. Het resultaat is een verwenervaring voor oog, oor en smaak. Choreografi e: Goele Van Dijck & dansers, compositie: Filip Bral, dans: Dafne Maes & Annemarie Hongokoesoemo, piano: Ilse Stroobant, scenografi e: Jef Loots.

mUZIeK  dans

vrijdag 24/02 | 15:00 & 17:0050 Minutenarenatheater€ 6,00

www.pantalone.bewww.natgras.be

Page 13: Spinrag 2012

13

Page 14: Spinrag 2012

14

Page 15: Spinrag 2012

KaPIteIn WInOKIO

Wereld tOUrneeKapitein Winokio hijst de zeilen, licht het anker en vertrekt op wereldreis. Ontdek waar het bonte gezelschap aanmeert. Het ritme en de klankkleur van de muziek, volkse dansjes en anekdotes verklappen alvast iets over de exotische bestemmingen die Kapitein Winokio aandoet.

Kapitein Winokio’s ‘Wereld Tournee’ is een theatraal concert waarin de muziek wordt gecombineerd met weetjes uit de hele wereld. Laat je meevoeren door de golven, over woeste zeeën, de muziek achterna.

Kapitein Winokio heeft de voorbije jaren zijn sporen verdiend met zijn eigentijdse bewerkingen van oude Vlaamse kinderliedjes. Met zijn shows verkoopt hij alle grote concertzalen in Vlaanderen uit. Nu is hij dus te gast in Kortrijk omde 10de editie van Spinrag feestelijk in te zetten. Mis deze afspraak niet.

Concept: Kapitein Winokio, arrangementen: Winok Seresia & Ivan Smeulders, muzikanten: Marie-Anne Coppens, Peter Pask, David Piedfort, Eric Engels, Ivan Smeulders & Winok Seresia, regie: Wim Dewulf.

mUZIeK

vrijdag 17/02 | 19:0060 Minutenschouwburg€ 8,00

www.kapiteinwinokio.be

Page 16: Spinrag 2012

COmPagnIe OsteOrOCK (Fr)

BaIgnade InterdIte - BelgIsChe PremIere

Ons lichaam bestaat uit 70% water. 70% van onze planeet is water. Water is iets bijzonder. Als je erin springt, dan word je opeens gewichtloos.

Je gaat onder. Maar geen paniek. Het water geeft je ook een duwtje terug omhoog….

Een personage probeert zich te verplaatsen. In het water? Met water? Ze wankelt. Ze verzet zich. Maar moet uiteindelijk toch toegeven aan de kracht van het water. Carole Bonneau creëert met ‘Baignade interdite’ een verrassende performance vol zeepbellen, druppels, klanken en vooral …. veel water. Een grappige voorstelling waar de allerkleinsten bijzonder veel plezier aan beleven.

Danseres en choreografe Carole Bonneau werkte eerder bij o.a. Les Ballets C de la B en Cie Soit van Hans Van Den Broeck. In 2005 richt ze met danser en choreograaf Ivan Fatjo Compagnie Osteorock op. Samen met muzikant en geluidskun-stenaar Jean-Michel Noël maakt ze de kindervoorstelling ‘Baig-nade Interdite. Een natte ervaring!

Choreografi e en dans: Carole Bonneau, muziek en geluid: Jean-Michel Noël.

dans

zondag 19/02 | 13:30 & 16:0030 Minutenarenatheater€ 6,00

www.baignadeinterdite.net

Page 17: Spinrag 2012

© jef rabillon 17

Page 18: Spinrag 2012

18

Page 19: Spinrag 2012

de KOlOnIe mt laP‘Lap’ gaat over onze eigen plek in de wereld. De lap grond die met ons meegroeit. Over wie er mag komen en wie niet en waarom. Over alles wat we er durven, bedenken of doen.

‘Lap’ is muziektheater op maat van mondige kids. In een inventief decor van straten, pleinen, plekken en andere lap(pen) wordt er knetterend geacteerd en grappig gezongen. Na het poëtische verhaal van ‘Meneer Grijs’ en het wervelende ‘rAAm’ creëert De Kolonie MT opnieuw een wereld voor kleuters. Zot prikkelend, maar toch herkenbaar. Een wereld vol meeslepende muziek en denderende danskes.

Concept en live soundtrack: Bo Spaenc, tekst: Isabel Voets, spel: Leen De Veirman & Michael Canto Minjauw, pop: Jan Maillard, decor: Janneke Hertoghs, i.s.m. Krokusfestival Hasselt en Theater aan het Vrijthof Maas-tricht.

mUZIeKtheater

Maandag 20/02 | 15:0050 Minutenschouwburg€ 6,00

www.dekoloniemt.be

Page 20: Spinrag 2012

WalPUrgIs & het PaleIs

PrInses tUrandOtDe mooie prinses Turandot heeft veel aanbidders maar wil niet trouwen. Daarom moet elke prins die met haar wil trou-wen eerst drie raadsels oplossen. Antwoordt hij juist dan heeft hij geluk en wordt hij haar man. Maar raadt hij het niet dan hakt zij als straf zijn kop eraf. Het volk heeft genoeg van dit griezelig spel en smeekt de prinses om een lieve prins uitte kiezen en te trouwen…

In ‘Prinses Turandot’ nemen een vertelster, twee operazangers en een muzikale duivel-doet-al de jonge toeschouwers mee naar de wereld van klassieke componisten als Lully, Mozart, Wagner, Bizet en Puccini. Ze vertellen een sprookjesachtig, maar ook grimmig oud Perzisch verhaal over de liefde. Een fantastische sprookjesopera waarvoor het publiek plaatsneemt in een labyrint tussen de spelers.

Een pareltje. Niet te missen.

Tekst en regie: Judith Vindevogel, nieuwe muziek en arrange-menten: Rudi Genbrugge, zang en spel: Lorenzo Caròla, Julienne De Bruyn, Rudi Genbrugge & Anne Maistriau.

mUZIeKtheater

woensdag 22/02 | 15:00 & 17:0050 Minutenschouwburg€ 6,00

www.walpurgis.be www.hetpaleis.be

Page 21: Spinrag 2012

21

Page 22: Spinrag 2012

22

Page 23: Spinrag 2012

BelInda annalOrO (Fr)

POPUP – BelgIsChe PremIere

Op de scène een levensgroot, wit boek. Wanneer het boek wordt opengevouwen, ontplooien zich statische, witte beelden. En dan komt een actrice. Ze wordt een onder-deel van het magische boek. Ondertsteund door fi lmbeelden en muziek wordt de pagina voor heel even een levende scène, gegrepen uit het dagelijkse leven. Om daarna door te gaan naar de volgende pagina….

Geïnspireerd door kinderherinneringen maakt plastisch kunstenares Belinda Annaloro een voorstelling voor kinderen waarin de fantasie van het kind de vrije loop mag gaan. Het resultaat is een droomwereld waarin kleine taferelen zich ontvouwen. Het geheel wordt ondersteund door een sober geluidsdecor van gitaar, piano en slagwerk.

Concept en spel: Belinada Annaloro, décor: Philippe UG, productie: Le Vivat Armentières.

OBJeCtentheater

woensdag 22/02 | 14:0045 Minutenarenatheater€ 6,00

Page 24: Spinrag 2012

24

Page 25: Spinrag 2012

OC aalBeKe

vertellen OP d’ hOFsteeHet Jezuïetengoed in Aalbeke, een eeuwenoude hoeve, herbergt vele verhalen. Kom proeven van deze authentieke verhalen op d’ hofstee, snuif de geur op van de stallen, hoor de stilte in de kapel, voel je thuiskomen op ons erf en keer met een warm gevoel huiswaarts.

In januari worden een aantal geïnteresseerden door verteller, regisseur en dramadocent Karin Bral op sleeptouw genomen om de kunst van het verhalen vertellen onder de knie te krijgen. De deelnemers van de workshop ‘vertellen op d’ hofstee’ doken in de Aalbeekse geschiedenis. Ze vonden rijke verhalen die ze zich eigen maakten. Samen met coach Karin Bral werken ze aan leven-digheid, humor en fantasie in hun verhalen. Het resultaat is een boeiend verteluurtje, een uniek verhalenparcours waarbij je ook een stukje erfgoed kan ontdekken.

verteltheater  geZInsWandelIng

zaterdag 18/02 | 13:30 & 16:0045 Minuten + 15 Minuten randactiviteitenjezuÏtengoed aalbeke€ 3,00

Page 26: Spinrag 2012

FOOl On the hIll | els trIO

rOOmvleKPIeternel - PremIere

Stel je voor: je bent een roomvlekpieternel. Je bent nog geencentimeter groot. Overal loert het gevaar. Je smult van een heer-lijke dikke bladluis tot plots een klein meisje je verleidt met haar zachte vingertjes. Straks stopt ze je nog in een doosje om je mee te nemen naar school. Of misschien raak je vast in de netten van een bloeddorstige spin, die je helemaal leegzuigt. Of misschien is het de schoen van de vrolijke wandelaar die je leven in gevaar brengt…Maar er zijn niet alleen donkere wolken. Stel je voor: je hebt wel 97 broers en zussen en een prachtige reuze-Aziaat kruist je pad en met hem… Woooow!... Spannend! Superspannend zo een pimpampoenenleven van amper 4 seizoenen…

Els Trio bewerkt het prachtige verhaal ‘Roomvlekpieternel’ tot muzikaal, theatraal geheel. Een moment om bij weg te meimeren. Stippen op de rug zijn niet verplicht, maar strekken tot aanbeveling.

Tekst en spel : Els Trio, muziek: Tom Voet, coaching : Gilles Monnart & Wim De Wulf, productie : Fool on the Hill (Fonth).

verteltheater

zaterdag 18/02 | 19:00 | arenatheater zondag 19/02 | 16:00 | oc aalbeke45 Minutenoc aalbeke€ 6,00

Page 27: Spinrag 2012

27

Page 28: Spinrag 2012

28

Page 29: Spinrag 2012

stella den haag (nl)

In de nestenDrie vogels zitten ieder in hun eigen nest, hoog boven het podium. Een raaf, een kraai en een mus. Ooit waren ze prinsessen, maar nu zijn ze veranderd in vogels. Ze zitten lelijk in de nesten. Hoe dat zo is gekomen? Dat vertellen ze zelf. Dat daarbij de ene vogel vlotter gebekt is dan de andere spreekt natuurlijk voor zich...

‘In de nesten’ is een sprookjesachtige voorstelling op het ritme van de beeldende muziek van Moessorgski’s ‘Schilderijen-tentoonstelling’.

Stella Den Haag was eerder in Kortrijk te gast met de succesvoorstellingen ‘Marie L’ en ‘Niemand weet, niemand weet’. Telkens opnieuw slaagt regisseur Hans van den Boom erinhet publiek te verwonderen met zijn mooie en eigenzinnige voorstellingen.

Tekst en regie: Hans van den Boom, muziek: Modest Moessorgski, spel: Floor van Berkestijn, Shanti Straub & Victoria Osborn, decor: Hans van den Boom.

mUZIeKtheater

dinsdag 21/02 | 15:0060 Minutenschouwburg€ 6,00

www.stelladenhaag.nl

Page 30: Spinrag 2012

lOd & het PaleIs / Inne gOrIs & dOmInIQUe PaUWels

vader, mOeder, IK en WIJ In het hoofd van een klein meisje gaat het er heftig aan toe, want de wereld is groot en verwarrend. Ze tuimelt van de ene verbijstering in de andere en ontdekt dat zíj het is die denkt. In een springerig ritme komen de grote vraagstukken uit een mensenleven voorbij. Over opgroeien. Over de wereld. Over familie. Over doodgaan en afscheid nemen.

Middenin verrassende videobeelden verkennen een actrice en twee muzikanten de fascinerende denkwereld van een jong meisje. Op haar eigenzinnige manier creëert Inne Goris ook nu weer een verstilde, uitgepuurde voorstelling die de alledaagse realiteit overstijgt.

‘Met een gevoelige en consequente beeldtaal, met schaarse, maar cruciale lijntjes tekst, maakt Inne Goris een complexe thematiek toegankelijk en verteerbaar. De stille, ronduit prachtige beeldprojecties van videokunstenaar Kurt d’Haeseleer hebben een betoverende doeltreffendheid.’(De Morgen)

Tekst: Inne Goris (geïnspireerd op het boek ‘Picknick op de wenteltrap’ van Esther Jansma), regie: Inne Goris, muziek: Dominique Pauwels, spel: Greet Verstraete, piano: Heleen Van Haegenborgh, cello: Romek Maniewski, video: Kurt d’Haeseleer.

mUZIeKtheater

donderdag 23/02 | 15:0045 Minutenschouwburg€ 6,00

www.lod.be

Page 31: Spinrag 2012

31

Page 32: Spinrag 2012

32

Page 33: Spinrag 2012

marKs amateUr tOneel & mUZIeKverengIng sInt –Jan

assePOesterIk wil een rilling door mijn lijf voelen lopen. Ik wil kippevel voelen, bovenop mijn hoofd. Ik wil die tinteling voelen, aan de binnenkant van mijn wangen. En ik wil het bloed voelen kloppen in mijn tenen, in mijn benen.

Opgevoerd door jongeren worden sprookjes écht van alle tijden. Een groep acteurs en muzikanten, allen tussen 10 en 18 jaar, maken van deze sprookjesklassieker van formaat een orkestrale muziektheatervoorstelling. Zot zijn ze, en gek van goesting!

Jaarlijks geeft Spinrag de kans aan een amateurvereniging om onder professionele begeleiding een voorstelling te maken. Geïnspireerd door de bewerking die Mieja Hollevoet maaktevoor Bronks van ‘Assepoester’, gaat regisseur Filip Vande-meulebroecke aan de slag. Hij laat zich bijstaan door componist David Anne om het concept vorm te geven.

Tekst: Filip Vandemeulebroecke (naar Mieja Hollevoet),regie: Filip Vandemeulebroecke, compositie: jongeren o.l.v. David Anne & Hannes Vanlancker, spel: jongeren Marks Amateur Toneel & muziekvereniging Sint-Jan, scenografi e: Evelyne Meers-schaut.

mUZIeKtheater

vrijdag 24/02 | 19:00n.n.b. schouwburg€ 6,00

Ook nog te zien op Bronks eredivisie (www.bronks.be)

Page 34: Spinrag 2012

de rOOvers & vIllanella

tWee vrIenden- U hebt warme handen. Een stevige handdruk. Daar hou ik van. - Laat me nu met rust!?- Rust. U heeft gelijk. Ik moet even rusten. Het was een verre tocht. - Welke tocht? - Mijn tocht naar u.

Meneer A komt onverwacht op bezoek bij meneer B. Ze kennen elkaar niet. Maar ze zijn blij dat ze elkaar eindelijk gevonden hebben. ‘Twee vrienden’ is een koddige ode aan een vriend-schap. Een vriendschap die wringt, maar onvermijdelijk is.

Het is niet de eerste keer dat Sara De Bosschere en Luc Nuyens zich aan een kindervoorstelling wagen. Voor ‘Twee vrienden’ laten ze zich inspiren door een nieuw verhaal dat schrijver/illu-strator Paul Verrept speciaal voor hen schreef.

‘De Roovers maakten rond een groots thema een kleine, intieme voorstelling, eentje die bovendien een subtiele belofte in zich draagt.’ (De Morgen)

Tekst: Paul Verrept, spel: Sara De Bosschere & Luc Nuyens, pro-ductie: de Roovers & Villanella, met dank aan Bronks en Option Media.

theater

zaterdag 18/02 | 14:0070 Minutenschouwburg€ 6,00

www.deroovers.be

Page 35: Spinrag 2012

35

Page 36: Spinrag 2012

36

Page 37: Spinrag 2012

de dansers

tetrIs‘Tetris’ creërt een universum waarin dansers op ingenieuze wijze in en uit elkaar klikken. Maar het theater wordt te klein en de buitenwereld lonkt…. In tegenstelling tot het spelletje ‘Tetris’ – waar alles in elkaar valt – zetten De Dansers met hun acrobatische dans de ruimte naar hun eigen hand. De dansers vouwen zich om palen en springen op alles wat voor hun voeten komt. De voorstelling speelt zich af in verschillende locaties en nodigt uit zelf deel te worden van die wereld.

De Dansers zijn één van de toonaangevende jeugddansgezel-schappen van Nederland. Voor ‘Tetris’ engageren ze de Libanees-Amerikaanse choreograaf Erik Kaiel. Hij heeft een voorliefde voor de openbare ruimte en zijn werk wordt geken-merkt door invloeden uit de urban en street cultures. Een aanstekelijke voorstelling voor al die kinderen die tijdens het kijken niet stil kunnen zitten, maar mee willen doen.

Choreografi e: Erik Kaiel, dans: Ryan Djojokarso, Brian Tjon Tjauw Liem, Josephine van Rheenen, Jasper Džuki Jelen, Steffi Jöris, Maartje Pasman & Jasper van Luijk (een kwartet in wisselende samenstelling).

dans

zondag 19/02 | 15:0050 Minutenconcertstudio€ 6,00

www.dedansers.nl

Page 38: Spinrag 2012

COmPagnIe mOnICa | sarah BOstOen

mOOI? - PremIere

De eerste lach na een huilbui.De foto als herinnering aan mijn 8ste verjaardag.Groene schimmel op mijn brood.Dat vind ik mooi.

Vlinders die zwemmen.De jas van pa die de vogelverschrikker beter staat.Mijn verzameling zeepdoosjes.

Volg me stilletjes door de nacht, in het spoor van de wakende maan.Bij een onverwachte knipoog op een onbetreden padligt het zomaar voor het grijpen.

Ik ken de mooiste plek die er is…

Twee dansers. Ze zitten in een ruimte. Ze horen lawaai boven of onder, maar zijn vooral op elkaar aangewezen. Ze ontmoeten elkaar, ontdekken samen de ruimte. Ze gaan nu eens samen in zee, om dan weer elk hun weg te gaan. Maar samen gaan ze op zoek naar wat schoon en wat lelijk is. Dingen, mensen, gebeurtenissen, … Wat is mooi? En wat is lelijk? Of is lelijk net mooi?

Creatie en dans: Hendrik Lebon & Sarah Bostoen, coaching:Steve De Schepper, fotografi e: Tuur Uyttenhove, co- productie: Cultuurcentrum Kortrijk, met de steun van: De Spil, Kopergietery, cc De Stroming, Tinnenpot.

dans

Maandag 20/02 | 17:0045 Minutenarenatheater€ 6,00

www.compagniemonica.be

Page 39: Spinrag 2012

39

Page 40: Spinrag 2012

40

Page 41: Spinrag 2012

Ivana mUller (Kr))

PartItUUr ‘Partituur’ is geen gewone voorstelling. Het is een spel waarin iedereen meespeelt. Je staat in een kring. Iedereen krijgt een mp-3 speler. Je drukt op ‘play’ en dan begint het. Je krijgt instructies in je oor gefl uisterd en je komt in beweging. Je bent acteur, danser en toeschouwer tegelijk. In de wereld van ‘Partituur’ spelen en leven jullie samen. Zo ontstaat een choreografi e. En na afl oop besef je dat deze voorstelling zonder jou niet mogelijk was geweest. Ivana Müller groeit op in Kroatië. Nu woont ze in Parijs en Amsterdam. Wetenschap, fi losofi e en politiek vormen inspiratiebronnen voor haar poëtische en humoristische voorstellingen. Op een meeslepende manier neemt ze in haar eerste kindervoorstelling de relatie tussen toeschouwer en acteur onder de loep.

Concept en ontwikkeling: Ivana Müller i.s.m. Jefta Van Dinther & Sarah Van Lamsweerde, co-productie: Tweetakt Festival, met steun van fonds podiumkunsten nl.

PerFOrmanCe

donderdag 23/02 | 14:00, 15:00 & 16:3030 Minutenbenedengalerie€ 6,00 (enkel voor deelneMers)

www.ivanamuller.com

www.ivanamuller.com

Page 42: Spinrag 2012

mIlO & OlIvIa (It)

KlInKe – BelgIsChe PremIere

Zij reist de wereld rond in een doos. Hij wil vooral niet in de problemen raken... Een adembenemende fl irt, op zoek naar een liefdesverhaal.

Tussen dozen, ladders en koffers kom je terecht in de onvoor-spelbare en ongelofelijke wereld van ‘Klinke’. Balancerend op de grens tussen techniek en poëzie brengen de artiesten een sublieme show die theater, dans en circus vermengt tot een nieuwe vorm van circus. ‘Klinke’ neemt je mee op een adembenemende reis vol opwinding en amusement. Acrobatie, jongleren, balanceren, luchtchoreografi e … het komt allemaal aan bod in de show van deze Italiaanse circusartiesten. Wat dacht je van een verleidingspoging, staand op je handen? Of van acrobatie met ladders?

CIrCUstheater

donderdag 16/02 | 19:0060 Minutenschouwburg€ 6,00

www.miloeolivia.net

– BelgIsChe PremIere

Page 43: Spinrag 2012

43

Page 44: Spinrag 2012

44 © moon saris, theaterinbeeld.nl

Page 45: Spinrag 2012

Janne desmet & het hUIs van BOUrgOndIË (B/nl)

vrOlIJKe verhalen Over dOde stadsvOgelsDe poort staat open en een vreemde vogel vliegt naar binnen: Tanya Hrvatin, professioneel vogelbegraafster in bijberoep. Ze heeft een koffer vol verhalen over vogels. Vogels die rond haar fl adderen en dood naast haar neervallen. Want daartoe hebben ze nogal eens de neiging. Je hoort schitterende anekdotes over haar eerste Erihacus Rubicola, haar gepiep in winkels, de sereniteit van een begraafplaats en Patrick van de droge voeding. Zet je gsm uit, want we willen de magnetische straling zo laag mogelijk houden. En hou je kanaries en parkieten zo ver weg als mogelijk. Janne Desmet was vorig seizoen te gast met Villanella in ‘Sneeuwwitje’. Nu maakt ze met La Cité Moderne haar eerste eigen productie.

‘Janne Desmet zet een personage neer, een mensje met een hoekje af, zo geloofwaardig, zo aandoenlijk. En dat alles in een mobiele installatie met fi ets, boekjes, projector, dingetjes en andere verrassende objecten.’ (Tuur Devens)

Concept, tekst en uitwerking: Janne Desmet, Elke Thuy & Bruno Herzeele, spel: Janne Desmet, productie: La Cité Moderne, C-mine Cultuurcentrum, Cultura Nova, Het Huis van Bourgondië.

theater

zondag 19/02 | 11:00 & 14:0060 Minutenbenedengalerie€ 6,00

www.huisvanbourgondie.nl

Page 46: Spinrag 2012

adrIen m (Fr)

CInÉmatIQUe BelgIsChe PremIere

Lijnen, punten, letters, objecten. Geprojecteerd vormen ze samen een wereld van onbegrensde fantasie waarin we op reis gaan. Een wereld van ver-beeld-ing, waarin alles mogelijk wordt en we voorbij gaan aan elke werkelijkheid. ‘Cinématique’ is een ode aan de verbazing en een lofl ied op de fantasierijke vrijheid die we als kind al in ons dragen.

Een droomreis. Dat is de beste omschrijving voor dit indrukwekkende spektakel dat op een verbluffende manier dans, muziek en nieuwe visuele technologie verbindt. ’Cinématique’ verwijst naar de leer van de beweging. Voor Adrien Mondot, informaticus en jongleur, betekent dit niet alleen de beweging van ons lichaam, maar ook, en vooral, van de menselijkefantasie.

‘Cinématique’ won meer dan terecht de grote internationale prijs in de categorie ‘dans en nieuwe technologie’ op het festival Bains numériques 2010.

Concept en informatica: Adrien Mondot, assistentie Alexis Lecharpentier, regie: Jérémy Chartier & Hervé Lonchamp, drama-turgie: Charlotte Farcet, dans: Satchie Noro, muziek en soundtrack: Christophe Sartori & Laurent Buisson.

dans

zondag 19/02 | 17:0060 Minutenschouwburg€ 6,00

www.adrienm.net

Page 47: Spinrag 2012

47

Page 48: Spinrag 2012

48

Page 49: Spinrag 2012

lUXemBUrg

WInd In de WIlgenRat was rusteloos maar wist niet waarom. De zomer prijkte in volle tooi. Er was geen enkele waarschuwing dat het jaar voortschreed.Maar er hing een sfeer van verandering in de lucht. Rat zag dat er elke dag meer vogels vertrokken.

Geïnspireerd door het bekende kinderboek ‘De wind in de wilgen’ van Kenneth Grahame, maakt Luxemburg een voorstelling op het ritme van de seizoenen. Een ode aan niks doen, naïeve verwon-dering en echte vriendschap. Patrick Vervueren en Arne Leurentop vertellen over trekvogels en winterslapers, reizigers en thuis-blijvers. Over racen of dobberen op zoek naar een plek onder de zon.

Na ‘Stoppeltje’ en ‘Er is iets in het bos’ is ‘Wind in de wilgen’ het derde project waarvoor Luxemburg Arne Leurentop engageert als muzikant en speler. Hij krijgt acteur Patrick Vervueren naast zich, die tevens het boek verwerkt tot een mooie theatertekst.

Tekst: Patrick Vervueren, naar Kenneth Grahame, regie: Arlette Van Overvelt, spel: Arne Leurentop & Patrick Vervueren, muziek: Arne Leurentop, i.s.m. CC De Kern.

theater

dinsdag 21/02 | 17:0060 Minutenarenatheater€ 6,00

www.luxemburgvzw.be

Page 50: Spinrag 2012

KesKI.e.sPaCe

BOdYsCanJe checkt in… in het ziekenhuis. Je volgt de wegwijzers naar een onbekende afdeling. Stukjes van lichamen. Een bodyscan.

‘Bodyscan’ is een totaalervaring waarin het lichaam centraal staat en waarin zowel dans, performance, geluidskunst als bewegende beelden worden geïntegreerd. De voorstelling ontwikkelt zich als een avontuurlijke en spannende tocht door een leegstaand ziekenhuis. Een mix van speels, grappig, herkenbaar, bevreemdend, intiem en avontuurlijk.

Zoals steeds bij Keski.e.space vormt de locatie het vertrekpunt voor de ontwikkeling van een project. Voor ‘Bodyscan’ isdit de medische context. Keski.e.space was eerder in Kortrijk te gast met ‘Supermarktshopping’, ‘Habituee Habituaa’ en 'Coup Gazon’. Ook nu wordt het weer een verrassende ervaring.

Choreografi e: Alexandra Meijer i.s.m. de dansers, dans: Sayaka Kaiwa, Mioko Yoshihara, Katja Pire, Frauke Mariën & Wannes de Porre, mixed media: Stefan Tavernier, Maarten Ameloot, Toon Van Ishoven & Gert Aertsen, coaching: Erik Raeves, muziek: Frederik Van De Moortel.

dans

vrijdag 24/02 | 14:00, 16:00 & 18:0045 Minutensint-niklaasziekenhuis€ 6,00

www.keskiespace.be

Page 51: Spinrag 2012

51

Page 52: Spinrag 2012

5252

atelIersBeleef het festival van binnenuit en schrijf je in voor één van de

Spinragateliers. Alle ateliers gaan door in het Muziekcentrum Track*. Voor en na elk atelier is er opvang

voorzien waar je je fantasie en creativiteit de vrije loop kan laten gaan.

Opvang8:30 – 10:00 | 12:00 – 13:00 | 16:00 – 17:30

Opgelet: voor de atliers die een halve dag duren is er enkel op-vang tot 13:00, in de namiddag is er geen opvang voorzien.

Inclusief voorstellingTijdens elk atelier pikken de kinderen één voorstelling uit het

Spinragprogramma mee. De ticketprijs van deze voorstelling is inbegrepen in de deelnameprijs.

Page 53: Spinrag 2012

BIBlIOtheeK & Casa BlanCa

ZOeK Je BOeKJeVoel je het ook altijd kriebelen als je een leuk boek leest? Krijg je dan ook zin om zelf te gaan dansen, toneelspelen of een stukje muziek te spelen? Haal jij ook je knutseldoos uit na een spannend verhaal? Dan is ‘zoek je boekje’ iets voor jou. Elke dag wordt een boekje voorgelezen. Daarna krijg je een workshop drama, muziek, dans of knutselen. Elke work-shop is geïnspireerd door het boekje. Samen creatief aan de slag om daarna als een echt jurylid van een heuse jury het boek dat jij het beste vond te bekronen.

Tijdens dit atelier breng je een bezoek aan de bibliotheek en ga je de voorstelling ‘Pommeliere’ van Nat Gras & Pantalone bekijken op vrijdag 24/02 om 15:00.

Begeleiding: Leni Cottyn, Severine Verhulst & Aude Dewerchin

Maandag 20/02 vrijdag 24/02 | 10:00 – 12:00 Slotmoment voor deelnemers en ouders op vrijdag 24/02 om 16:00 in de SchouwburgMuziekcentruM track*€ 20,00

Extra: op vrijdag 24/02 picknick voorzien, aansluitend voor-stelling ‘Pommeliere’.

Page 54: Spinrag 2012
Page 55: Spinrag 2012

Casa BlanCa

aChter de sChermen - nIeUWe FOrmUle

Wil je het festival ook graag eens op een andere manier bezoeken? Wil je niet alleen kijken, maar ook acteren, dansen, zingen en decors maken? Dan is dit atelier je op het lijf geschre-ven. Tijdens ‘Achter de schermen’ bekijk je het theaterstuk ‘In de Nesten’ van Stella Den Haag. Het is een muzikale voorstelling over drie vogelvrouwen die nogal in de nesten zitten. Na een gesprekje met de makers gaan we zelf aan de slag. Het podium wordt ons eigen warme nestje. We bedenken er leuke scènes, we kraaien, kwetteren en fluiten er op los en doen een gevleugelde dans.

We bundelen onze ideeën in een fantastisch toonmoment. Dit resultaat zal te zien zijn op de laatste dag van het festival. Een zalige ervaring!

Begeleiding: Casa Blanca (Sarah Beel & Barbara Beel)

Maandag 20/02  vrijdag 24/02 | 10:00 – 16:00 Slotmoment voor deelnemers en ouders op vrijdag 24/02 om 16:30 in de Schouwburg. MuziekcentruM track*€ 50,00

55

Page 56: Spinrag 2012

KrOKUsKrIeBelsKrokuskriebels is het tweejaarlijkse evenement van de musea en

Gezinsbond dat kinderen wil uitnodigen om op een verrassende manier de musea te ontdekken. Ook in Kortrijk

kan je tijdens de krokusvakantie in een heerlijk format samen met de kids de musea verkennen. Een fijn rustpunt

tussen voorstellingen en films.

Voor de Krokuskriebels hoef je niet te reserveren.

Page 57: Spinrag 2012

BrOelmUseUm

het WaarOm-KOFFertJeHet WAAROM-koffertje zit vol verrassingen en rare voorwerpen. Dingen die je helemaal niet in een museum verwacht. Pas als je in de museumzalen bent, mag je het WAAROM-koffertje openen en er 1 van die rare dingen uitpikken. Met het voorwerp in de hand zoek je het kunstwerk waarvan je vindt dat het bij jouw voorwerp past. Iedereen uit je groepje doet hetzelfde en je vertelt elkaar waarom je precies dat kunstwerk met jouw voorwerp wil verbinden. Met het kijkkaartje mag je daarna het kunstwerk uitzoeken dat je zelf het mooiste vindt. Een originele manier om samen met het hele gezin over kunst te praten en het museum te verkennen.

zaterdag 18/02 zondag 26/02 openingsuren MuseuM: za & zo: 11:00 – 17:00 weekdagen: 10:00 – 12:00 & 14:00 – 17:00gesloten op maandagduur: zelF te bepalenbroelMuseuMgratis (-12 jaar) | € 3,00 (+ 12 jaar) | € 1,50 (leden gezinsbond)

57

Page 58: Spinrag 2012
Page 59: Spinrag 2012

KOrtrIJK 1302

ga Je mee … naar 1302Neem een duik in het verleden en ga mee naar 1302. De kleinsten (5-8 jaar) maken kennis met het hondje Titus. Hij leert de ridder kennen en zoekt uit wat de prinses overkomen is. De oudere kin-deren (9-12 jaar) schrijven het ABC van 1302.Alle deelnemers brengen een bezoekje aan de verkleedhoek van 1302. Tover jezelf daar om tot ridder of prinses en zet je beste beentje voor op de rode loper. Fotograferen toegestaan!En voor wie het parcours tot een goed einde brengt, is er nog een leuk aandenken.

zaterdag 18/02 zondag 26/02 openingsuren MuseuM: 10:00 tot 17:00 | gesloten op maandagduur: zelF te bepalenkortrijk 1302gratis toegang (- 12 jaar) | € 3,00 (+ 12 jaar) | € 1,50 (leden gezins-bond) | € 1,00 (studenten)

59

Page 60: Spinrag 2012

6060

eXtraatJesBij een festival horen ook altijd een paar extraatjes. Verwacht je

dan ook aan leuke activiteiten, extra acts of een gezellig streepje muziek

Page 61: Spinrag 2012

lOd | Inne gOrIs & dOmInQUe PaUWels

drOOmtIJdKom binnen. Vlij neer. Sluit je ogen en luister…

Met ‘Droomtijd’ keert regisseur Inne Goris terug naar de essentie van het luisteren. Samen met het vormgeversduo Ruimtevaarders ging ze op zoek naar een plek waar het rustig en veilig is, waar de buitenwereld slechts vanuit de verte ruist. Een plek waar kinderen en volwassenen kunnen luisteren en wegdromen… een container.

Aan de buitenzijde is de container wat containers plegen te zijn: hard, koud, roestig, vuil. Maar treedt het stalen gevaarte binnen en de muziek van Dominique Pauwels brengt je in een andere wereld. De muziek is overal. Ze brengt je op plaatsen waar alles mogelijk is en zet je aan tot dromen. ‘Droomtijd is een ultrakorte maar erg intense en aan te raden belevenis. Het is theater op zijn best en puurst.’ (Knack)

Concept: Inne Goris, muziek: Dominique Pauwels, vormgeving: Ruimtevaarders, co-productie: Manchester International, Festival MiramirO Gent, Crying Out Loud Londen.

mUZIeK

vrijdag 17/02 | 18:30 tot 21:00 zaterdag 18/02 | 14:00 tot 19:00zondag 19/02 | 10:30 tot 18:0015 Minutenschouwburgpleingratis toegang

www.lod.be

Page 62: Spinrag 2012

KatrIen PIerlet & laIKa

gOUdvIssen vOOr BegInnersKatrien wil een goudvis. Ze krijgt er een in een mooie ronde kom met een beetje water en noemt het dier Visje. Op een nacht, terwijl Katrien vredig slaapt, verdwijnt Visje. Heeft iemand haar goudvis gestolen? Of is er meer aan de hand? Katrien trekt erop uit, op zoek naar haar vis.

‘Goudvissen voor beginners’ is een grappige, kleine voorstelling met een verrassend einde. Over de gevoelige beestjes die goud-vissen zijn, maar waarvan niemand het lijkt te weten.

Concept: Katrien Pierlet, spel en uitwerking: Katrien Pierlet & Alain Rinckhout, decor: Kristof Oosterlynck, artistieke coaching en technische ondersteuning Laika , met steun van CC Muze en Theater op de Markt / Dommelhof.

theater

zondag 19/02 | 11:30, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:3020 Minutenschouwburgpleingratis

het mOBIele naaIatelIerKarin en Mariken hebben een rijdend naaiatelier. Het achterwiel van hun fi ets drijft alle techniek van hun atelier aan. De fi etser bepaalt of er veel of weinig kan genaaid worden, maar ook de DJ set voor de naaisters en de verlichting hangen af van de sportiviteit van de trapper. De naaisters verrassen het publiek met versieringen op hun kledij. Laat je eigen broek, t-shirt of trui versieren of decoreren door de improvisatie couturiers van het Mobiele Naaiatelier. De dames zijn een groot succes overal waar ze komen. Nu dus ook te gast op Spinrag.

Vergeet niet een kledingstuk mee te brengen dat je wil laten aanpassen.

zaterdag 18/02 | 14:30 – 16:00 & 16:30 – 18:00zondag 19/02 | 12:00 – 13:30 & 15:30 – 17:00Foyer schouwburggratis

www.hetmobielenaaiatelier.nl

Page 63: Spinrag 2012

63

Page 64: Spinrag 2012

KIdsJamEen echte freak of een stille genieter, een ervaren podiumrot of een absolute beginner, een echter rocker of liever klassiek. Voor onze Kidsjam maakt het allemaal niet uit. Zolang je maar graag zelf muziek maakt en dat ook graag wil tonen aan anderen.

Op zondag 19 februari is er in het Muziekcafé Track* een heuse jam voor kids. Wil je zelf ook graag eens op het podium staan om je ding te doen? Dan ben je welkom. Alleen of in groep. Breng je instrument en / of stem mee en laat je muzikale talenten aan ons horen. Wij zorgen voor een leuke sfeer en technische omkade-ring.

zondag 19/02 | 16:00 - 18:00MuziekcaFé track*gratis(*) *Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht en kan via UiT in Kortrijk. Maximum leeftijd: 15 jaar | maximum 10 minuten per deelnemer of groep.

BrUnChOp zondag 19 februari kan je in de foyer van de schouwburg ge-nieten van een festivalbrunch. Vanaf 12u kan je aanschuiven aan het buffet en er smullen van tal van lekkernijen. Je kan de brunch combineren met een voorstelling voor of na de middag.

zondag 19/02 | 12:00 – 13:00Foyer€ 6,00 (- 12 jaar) | €10,00 (+12 jaar) | reserveren verplicht

Page 65: Spinrag 2012

geZInsCaFÉDe foyer wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellig gezinscafe. Evelyne Meersschaut zorgt voor een passende inkleding en leuke doe-elementen.

Foyer | doorlopend gedurende het Festival

1001, 1002, 1003…. WaPPerende WImPels? CreatIeF met teXtIel

Het schouwburgplein hangt vol met 1000 wapperende wimpels. Maak jij nummer 1001, 1002 of misschien wel 1110? Bolwerk is van maandag tot vrijdag te gast in de foyer van 15:30 tot 17:00. Met de deskundige tips kan je zelf creatief aan de slag om het vlaggen-kunstwerk verder te laten groeien. Ook jouw wimpel krijgt een plekje in het geheel.

Foyer | Ma 20/02  vr 24/02 | 15:30 tot 17:00gratis

Je verJaardag vIeren OP het FestIvalWil je een verjaardagsfeestje organiseren op het festival? Dat kan! Per kind betaal je – naast de voorstelling - €3,50. Voor die prijs kan je rekenen op een gereserveerde hoek in de foyer, een drankje en een stukje taart.

65

Page 66: Spinrag 2012

dOnderdag 16 FeBrUarI14:00* Milo & Olivia (It) Klinke 14:00* Villanella Er was eens... 19:00 Milo & Olivia (It) Klinke vrIJdag 17 FeBrUarI10:00* Villanella Er was eens … 13:30* Villanella Er was eens … 13:30* Julie Nioche (Fr) Les Sysiphe 14:00 OPENING 1,2,3….1000 WAPPERENDE WIMPELS 18:30 - 21:00 LOD Droomtijd 19:00 Kapitein Winokio Wereld Tournee

Zaterdag 18 FeBrUarI13:30 OC Aalbeke Vertellen op d’ hofstee 14:00 fi lm De Krekel 14:00 fi lm Orla De Kikkerslikker 14:00 Villanella Er was eens… 14:00 De Roovers & Villanella Twee Vrienden 14:00 - 19:00 LOD Droomtijd 14:30 - 16:00 Het Mobiele Naaiatelier (Nl) 15:30 Villanella Er was eens… 16:00 OC Aalbeke Vertellen op d’ hofstee 16:30 – 18:00 Het Mobiele Naaiatelier (Nl) 19:00 Fool on the hill | Els Trio Roomvlekpieternel

ZOndag 19 FeBrUarI10:30 - 18:00 LOD Droomtijd 11:00 Janne Desmet Vrolijke verhalen… 11:30 Katrien Pierlet & Laika Goudvissen … 12:00 - 13:00 Brunch 12:00 - 13:30 Het Mobiele Naaiatelier 13:00 Katrien Pierlet & Laika Goudvissen … 13:30 Compagnie Osteorock (Fr) Baignade Interdite 14:00 Katrien Pierlet & Laika Goudvissen …

* schoolvoorstellingen

Page 67: Spinrag 2012

sPInragdag na dag

8+ Schouwburg 2+ Arenatheater 8+ Schouwburg

2+ Arenatheater 2+ Arenatheater Concertstudio Schouwburgplein 3+ Schouwburgplein 3+ Schouwburg

6+ Jezuïtengoed 3+ Budascoop 5+ Budascoop 2+ Arenatheater 7+ Schouwburg 3+ Schouwburgplein Foyer 2+ Arenatheater 6+ Jezuïtengoed Foyer 6+ Arenatheater

3+ Schouwburgplein 8+ Benedengalerie 5+ Schouwburgplein Foyer Foyer 5+ Schouwburgplein 3+ Arenatheater 5+ Schouwburgplein

67

Page 68: Spinrag 2012

ZOndag 19 FeBrUarI (vervOlg)14:00 Janne Desmet Vrolijke verhalen … 14:00 Film De Krekels... 14:00 Film Orla De Kikkerslikker 15:00 De Dansers Tetris 15:00 Katrien Pierlet & Laika Goudvissen … 15:30 – 17:00 Het Mobiele Naaiatelier 16:00 Fool on the hill | Els Trio Roomvlekpieternel 16:00 Kidsjam 16:00 Katrien Pierlet & Laika Goudvissen … 16:00 Compagnie Osteorock (Fr) Baignade Interdite 17:00 Adrien M. (Fr) Cinématique 17:30 Katrien Pierlet & Laika Goudvissen …

maandag 20 FeBrUarI10:00 – 12:00 Bib & Casa Blanca Zoek je Boekje 10:00 – 16:00 Casa Blanca Achter de schermen 14:00 Film De Krekel 14:00 Film Orla De Kikkerslikker 15:00 De Kolonie MT Lap 17:00 Compagnie Monica Mooi ?

dInsdag 21 FeBrUarI10:00 – 12:00 Bib & Casa Blanca Zoek je Boekje 10:00 – 16:00 Casa Blanca Achter de schermen 14:00 Film De Krekel 14:00 Film Orla De Kikkerslikker 15:00 Stella Den Haag(Nl) In de nesten 17:00 Luxemburg Wind in de wilgen

WOensdag 22 FeBrUarI10:00 – 12:00 Bib & Casa Blanca Zoek je Boekje 10:00 – 16:00 Casa Blanca Achter de schermen 14:00 Film De Krekel

Page 69: Spinrag 2012

8+ Benedengalerie 3+ Budascoop 5+ Budascoop 7+ Concertstudio 5+ Schouwburgplein Foyer 6+ OC Aalbeke Muziekcafé Track 5+ Schouwburgplein 3+ Arenatheater 8+ Schouwburg 5+ Schouwburgplein

4 - 5 Muziekcentrum 6 - 9 Muziekcentrum 3+ Budascoop 5+ Budascoop 4+ Schouwburg 7+ Arenatheater

4 - 5 Muziekcentrum 6 - 9 Muziekcentrum 3+ Budascoop 5+ Budascoop 6+ Schouwburg 8+ Arenatheater

4 – 5 Muziekcentrum 6 – 9 Muziekcentrum 3+ Budascoop

sPInragdag na dag

69

Page 70: Spinrag 2012

WOensdag 22 FeBrUarI (vervOlg)14:00 Film Orla De Kikkerslikker 14:00 Belinda Annaloro (Fr) Popup 15:00 Walpurgis & HetPaleis Prinses Turandot 17:00 Walpurgis & HetPaleis Prinses Turandot

dOnderdag 23 FeBrUarI10:00 – 12:00 Bib & Casa Blanca Zoek je Boekje 10:00 – 16:00 Casa Blanca Achter de schermen 14:00 Film De Krekel 14:00 Film Orla De Kikkerslikker 14:00 Ivana Muller Partituur 15:00 Ivana Muller Partituur 15:00 LOD & HetPaleis Vader, Moeder, Ik en Wij 16:30 Ivana Muller Partituur

vrIJdag 24 FeBrUarI10:00 – 12:00 Bib & Casa Blanca Zoek je Boekje 10:00 – 16:00 Casa Blanca Achter de schermen 14:00 Film De Krekel 14:00 Film Orla De Kikkerslikker 14:00 Keski.e.space Bodyscan 15:00 Pantalone & Nat Gras Pommeliere 16:00 Keski.e.space Bodyscan 17:00 Pantalone & Nat Gras Pommeliere 18:00 Keski.e.space Bodyscan 19:00 MAT & Sint-Jan Assepoester

Page 71: Spinrag 2012

5+ Budascoop 5+ Arenatheater 4+ Schouwburg 4+ Schouwburg

4 - 5 Muziekcentrum 6 - 9 Muziekcentrum 3+ Budascoop 5+ Budascoop 7+ Benedengalerie 7+ Benedengalerie 6+ Schouwburg 7+ Benedengalerie

4-5 Muziekcentrum 6-9 Muziekcentrum 3+ Budascoop 5+ Budascoop 8+ Sint-Niklaasziekenhuis 2+ Arenatheater 8+ Sint-Niklaasziekenhuis 2+ Arenatheater 8+ Sint-Niklaasziekenhuis 6+ Schouwburg

sPInragdag na dag

71

Page 72: Spinrag 2012

PraKtIsChFestIvalCentrUmde kortijkse schouwburgHet kloppende hart van Spinrag ligt in de Kortrijkse Schouwburg. (Schouwburgplein 14, Kortrijk) Je kan er gratis genieten van extra acts, het gezinscafé en de sfeer.

Op hetzelfde adres: arenatheater - benedengalerie - balletzaal - Foyer

In het festivalcentrum is er elke dag iets leuks te beleven, aarzel dus niet om meerdere voorstellingen op één dag te reserveren en te genieten van de festivalsfeer.

andere FestIvallOCatIesbudascoop, Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk concertstudio, Conservatoriumplein, 8500 Kortrijkoc aalbeke, Aalbekeplaats z/n, 8511 AalbekeMuziekcentruM track*, Conservatoriumplein 1, 8500 Kortrijk MuziekcaFé track*, Conservatoriumplein, 8500 Kortrijk broelMuseuM, Broelkaai 6, 8500 Kortrijk jezuietengoed, Lauwestraat 19, 8511 Aalbekesint-niklaasziekenhuis, Houtmarkt, 8500 Kortrijkkortrijk 1302, Begijnhofpark- Houtmarkt, 8500 Kortrijk

tICKets & KOrtIngenBij elke activiteit staat de ticketprijs vermeld. Reserveer je 3 verschillende activiteiten of meer (uitgezonderd ateliers), dan geniet je €1,00 korting per ticket.

InFO & reservatIesUiT in Kortrijk Schouwburgplein 148500 Kortrijktel. 056/23 98 55www.cultuurcentrumkortrijk.bewww.spinrag.be

OPgelet- De leeftijdsaanduidingen zijn een ondergrens, gelieve deze steeds te respecteren. - Voor de meeste voorstellingen en ateliers is het aantal plaat-sen beperkt, snel reserveren is aangeraden.