Seizoen 2018 - 2019 VTC Woerden

4
VTC Woerden DS 6 Programma Seizoen 2018 - 2019 VTC Woerden Volleybal voor jong en oud! Agenda: Trainersbijeenkomst Pietentraining Recreanten toernooi Sinterklaasfeest Mini toernooi 3 december 24 november 1 december 8 december 15 december Limes HS 4 - VTC Woerden HS 6 In dit nummer: Aircoheat VTC Woerden D1 wint opnieuw 2 Koude warming-up voor BPA VTC Woerden HS 1 2 Uitgelicht: VTC Heren 6 3 Zaterdag 24 november - 16:30 - 's- Gravenhage Vrijdag 23 november - 20:00 - Woerden BPA VTC Woerden HS 1 - Zaanstad HS 3 AIRCOHEAT VTC Woerden DS 1 - Kalinko DS 1

Page 2: Seizoen 2018 - 2019 VTC Woerden

gedurende de wedstrijd aan beide kanten aan. Ondanks het mindere spel werd ook de tweede set gewonnen, dit met een ruimer verschil: 25-19. Ook tijdens de derde en vierde set kwam onze gewenste speel-

Afgelopen zaterdag 10 november speelden wij, BPA VTC Woerden H1, thuis tegen US heren 2. Wij hadden de eer om het spits af te bijten op de Super Saturday en dit hebben we succesvol gedaan!

We begonnen zelf wat slordig aan de wedstrijd. We haalden niet ons eigen niveau en de eerste set liep hierdoor gelijk op. Toch was dit niveau goed genoeg om de eerste set te winnen met 25-23. Het slordige spel hield

wijze niet helemaal uit de verf. Beide sets waren rommelig aan het begin, maar gedurende de sets hebben wij ons weten te herpakken en hebben wij beide sets naar ons toe weten te trekken met de setstanden 25-22 en 25-20.

Een mooie 4-0 overwinning en daarmee alweer de derde 4-0 overwinning op rij.

We hebben nu 25 punten uit 7 wedstrijden en bezetten hier-mee de 3e plek op de ranglijst.

BPA VTC Woerden heren 1 op stoom

Aircoheat VTC Woerden dames 1 terug op het juiste spoor

time-out, zetten de dames van VTC de inhaalslag in. Door goed verdedigend werk en een uitstekende servicebeurt van Tamar Woudenberg ontstond er een gelijke stand (16-16). VTC kon dit doorzetten, Utrecht verzette zich nog even en kwam nog in de buurt, maar het was niet genoeg. De eerste set eindigde in 25-22.

VTC Woerden begon de tweede set niet scherp en er werden een aantal onnodige fouten gemaakt, waardoor er al snel 1-6 op het scorebord stond. Opnieuw was er dus een inhaalslag nodig, maar dit ging nog niet gemakkelijk voor Woerden. De gehele set heeft Utrecht een voorsprong gehouden tot 22-22, waar VTC eindelijk kon aanhaken.

Vervolgens ontstond er een strijd om de set binnen te slepen; ieder punt telt, elke fout kan cruciaal zijn, de temperatuur steeg, dweilen van de vloer was vaker nodig, dubieuze arbitraire beslissingen aan weerskanten, de hartslag ging omhoog bij de speelsters, maar ook bij het publiek. Er waren in totaal acht setpoints, waarvan vijf voor Woerden, die

de laatste setpoint op 31-30 kon verzilveren. Na deze verhitte strijd kwam er gewoon weer een nieuwe set, waarin Utrecht zich weer snel herpakte en zich nog niet gewonnen gaf. De set liep gelijk op tot 17-17, maar vervolgens kwam Jill Bouterse aan serve.

Met een ijzersterke serviceserie

Waar buiten de temperatuur aan het dalen is en de herfst nu echt zijn intrede heeft gemaakt, liep het kwik in de Thijs van der Polshal flink op tijdens de wedstrijd tussen AIRCOHEAT VTC Woerden DS1 en VV Utrecht DS2.

Ondanks het verzet van de dames uit Utrecht bleven alle punten in Woerden en werd er met 4-0 gewonnen door VTC (25-22, 32-30, 25-18 en 25-21).

Nadat BPA VTC Woerden H1 het goede voorbeeld had gegeven door hun thuiswedstrijd op ‘Super Saturday’ te winnen, mochten de dames aantreden. Opnieuw onder leiding van Joost Roede, met nu aan zijn zijde Roy van Rees mochten Janneke Meijer, Esther van Sligtenhorst, Jill Bouterse, Tamar Woudenberg, Michelle Korstanje, Femke van Leeuwen en libero Luka van Beekhoven aan de eerste set beginnen.

Bij de start van de set werd al snel duidelijk dat er kansen waren voor Woerden, maar toch kwam Utrecht op voorsprong tot 10-15. Na een

Pagina 2

“Ieder punt telt, elke fout kan cruciaal zijn” - Femke van

Leeuwen

VTC Woerden

zorgde ze voor een voorsprong van 24-17 voor VTC. De set eindigde vervolgens in 25-18. VTC Woerden had de wedstrijd al gewonnen, maar een vierde set winnen levert een bonuspunt op, dus in totaal 5 punten. Het echte verzet van VV Utrecht was inmiddels wel gebroken, maar toch moest Woerden blijven werken voor de punten. Gedurende de set werden Marije Hoekendijk, Lynn Nawijn en Rosa Helmantel nog ingebracht om

hun steentje bij te dragen aan de overwinning.

Met veel enthousiasme, mooie passes, waardoor elke aanvaller aangespeeld kon worden, en een aantal belangrijke blokke-ringen, werd de vierde set ge-wonnen door VTC Woerden met 25-21.

Een belangrijke overwinning met de maximale cijfers geeft de dames van VTC Woerden weer vertrouwen en hiermee laten ze zien dat ze op de weg terug zijn.

Zaterdag mag AIRCOHEAT VTC Woerden dames 1 aantreden tegen Irene, in Bilthoven. De wedstrijd start om 15:00 uur en supporters zijn welkom!

Aanstaande vrijdag 16 november speelt BPA VTC Woerden heren 1 uit tegen Switch in Hooglanderveen. De wedstrijd start om 21.15 uur en de mannen zijn gebrand om weer een overwinning te boeken.

“We haalden niet ons gewenste niveau” - Maarten Droogh

Aircoheat VTC Woerden D1 wint opnieuwZaterdag 17 november. Na de intocht van Sinterklaas was het weer tijd voor een potje volleybal. Terwijl de pietjes de boot met pakjes aan het uitpakken waren, reisden de meiden van AIRCOHEAT Dames 1 naar Bilthoven. Niet ter paard of met de boot, maar met de auto werden de dames goed ontvangen bij het altijd gezellige Irene. Na een bakkie pleur snel omkleden en warm lopen, want om 15.00 start de wed-strijd. Maar he? Tijdens een zenuwplasje van Jill Bouterse komt het plafond naar beneden... Ondanks de schrik en vervolgens een grote lachbui, gingen de dames ervoor.

De eerste set startte met een 5-0 achter-stand... oeps... dat plafond had toch indruk gemaakt. Na een time-out van Roy waren we weer wakker. Hard hebben we ervoor moeten werken, maar de eerste set werd uiteindelijk gewonnen. De tweede set verliep wat minder, door een goede servicedruk van Irene kreeg VTC de pass niet meer onder controle. De set werd weggegeven... zonde.

Toch ging VTC de derde set weer vol gas er tegen aan: MarijeHoekendijk startte met een goede service serie, Lynn Nawijnlegde prachtige balletjes in het middengat, Michelle Korstanjemaakte de speelsters aan de overkant gek met afwisselende tik en geslagen ballen, Tamar Woudenberg ramde alle ballen door de blokkering heen, Jill Bouterse stond achterin alle balletjes te verdedigen, Femke van Leeuwen zette een stevig blok neer en libero Luka haalde met het nodige kunst- en vliegwerk ballen van de grond. De derde set werd gewonnen!

De vierde set zaten we in een flow. Wederom startte Marije met een goede service: 8-0. Toch lieten de dames Irene flink terugkomen. AIRCOHEAT Dames 1 vindt het blijkbaar leuk om het spannend te maken... Gelukkig konden de dames van VTC zich herpakken en de set naar zich toe slepen.

Na een 3-1 overwinning is het tijd voor een sappie of een bier-tje in de kantine. En wat komt daar aan? Twee speelsters van Irene geven ons een heerlijke zak chips. Heel fijn, zo na een wedstrijd. Dames van Irene D1, nogmaals dank hiervoor. Wij zullen aan Sinterklaas melden dat jullie dit jaar lief zijn geweest!

Deze week zal er weer hard getraind worden voor de wedstrijd van zaterdag 23 november tegen Kalinko. Om 16.30 startten we. We zouden het leuk vinden als jullie met ons meereizennaar OH OH Den Haag, wellicht tot dan!

Koude warming-up voor BPA VTC Heren 1Afgelopen vrijdag hebben wij uit mogen spelen tegen switch in Hooglanderveen. De wedstrijd stond om 21.15 uur op de planning. Maar omdat de voorgaande wedstrijden uitliepen, konden we pas om 10 uur starten aan de wedstrijd. Ook vond de scheidsrechter het nodig om de warming-up, het in spelen/slaan en serveren in 15 minuten te proppen. Al met al een goede KOUDE start van de wedstrijd… Dit pakte zich ook uit in de eerste set die we helaas met 16-25 verloren. Na de eerste set waren eindelijk alle Woerdense spieren op een normale manier warm geworden. Dit heb-ben we ook meteen laten zien, de laatste 3 sets werden gewonnen door de inmiddels/eindelijke opgewarmde Woerdenaren.

As vrijdag mogen we weer optreden in de THIJS waarin we wel onze normale warming-up mogen doen en op tijd kunnen beginnen.

Page 3: Seizoen 2018 - 2019 VTC Woerden

We zitten alweer 2,5 maand in het nieuwe seizoen, voor ons gaat dat gepaard met een aantal veranderingen. Spelverdeelster Jessie is inmiddels gestopt, trainer Sjoerd is vader gewor-den en passer-loper Michelle is zichzelf aan het zoeken in Zuid-

Afrika en Azië. Desondanks zijn we vanaf het begin goed aan de slag gegaan. De war-ming-up is uitgebreid met 6 banken; onze kuitspiertjes wor-den hard getraind.

Na een weekend rust, zijn we weer helemaal opgeladen om deze zaterdag te vlammen tegen Majella. Drie jaar terug hebben wij deze tegenstander ook ont-moet op het veld, toen hebben we helaas 4-0 verloren. Inmid-dels zijn we drie jaar verder en

hebben we ervaring opgedaan in de tweede klasse!

Helaas missen wij onze spelver-deler, maar gelukkig komt MA1 speelster Emma Mes ons uit de brand helpen. Emma heeft tijdens de wedstrijd tegen Vives al ervaring opgedaan in ons team. Daarnaast komt Lie-ke Spaai, middenspeelster uit MA1, ook ons team versterken.

Niet geheel onbelangrijk, is onze stand in de poule. Met 5 punten minder dan de nummer 1, maar ook 2 wedstrijden min-der, staat er veel op het spel. Met het hele team is besloten om volledig voor het kampioen-schap te gaan, om uiteindelijk op de platte kar te kunnen aan het einde van het seizoen! Alle

support is welkom om ons deze zaterdag naar de overwinning te schreeuwen.

Dames 6 is te vinden op Instagram: @vtcdames6

Uitgelicht: VTC Woerden Heren 6Ons is gevraagd een stukje te schrijven over de avonturen van Hèt VTC Woerden heren 6. Zoals u begrijpt had dit net zo goed een dik boek kunnen zijn, want er is geen week die niet spectaculair verloopt. Met een gemiddelde leef-tijd van 39,1, waarbij de jongste 21 is en de oudste 62 wordt er ondanks de generatiekloof elke week een feestje gebouwd!

Zoals u wellicht heeft meegekregen is Jan Beukers vorig jaar gestopt en ook Jan van Vulpen besloot er voorlopig tussenuit te gaan. Een grote aderlating, maar wij van Hèt Heren 6 houden wel van een uitdaging. Met Jerrie uit de recreanten en Rick nieuw bij de vereni-ging zijn wij bezig een nieuwe geoliede machine te worden.

Momenteel staan wij 8e in de 4e klasse en afgelopen zaterdag is de eerste 4-0 overwinning geboekt. Dit leidde tot buik-schuivers in de kantine en weer een hoop feestvreugde. Ook zijn wij nog actief in de beker en volgen-de week mogen wij tegen de recreanten van Nieuwegein aan-treden, altijd lastig!

Zaterdag spelen wij om 14.00 in Vleutentegen directe concurrent Limes. Support is welkom en als onze spelverdeler zijn schoenen dit keer niet vergeet, zullen wij zeker weer wat punten meenemen naar Woerden!

Zaterdag 24 november:Limes HS4 - VTC Woerden H6

Page 4: Seizoen 2018 - 2019 VTC Woerden