Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de...

18
1 Schooljaar 2017-2018 Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo- ris, Jacco, Yoran, Anne en Noa uit groep 7 en 8, hebben de zomer Triangelkrant ge- maakt. Wij vonden het heel super om de schoolkrant voor jullie te maken. Veel leesple- zier en fijne zomervakantie. In het schooljaar 2017/18 zaten 245 kin- deren op de OBS De Triangel. We hebben onderzocht waar ze wonen. Onze conclu- sie: de meeste Triangelaars wonen in het centrum, maar de Bloemendalerpolder is bezig aan een opmars. In de gemeente Weesp kunnen je ouders zelf kiezen naar welke basisschool je gaat. Dus je hoeft niet verplicht naar de school die in jouw wijk ligt. We hebben Weesp in 7 gebieden ver- deeld (zie kaart op pagina 3) en de adressen van alle kinderen (die we zonder namen ge- kregen hadden) daarover verdeeld. Lees verder op pagina 2

Transcript of Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de...

Page 1: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

1

Schooljaar 2017-2018

Zomer

Juli 2018

Waar wonen de Triangelaars?

Door: Yoran en Michiel

Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris, Jacco, Yoran, Anne en Noa uit groep 7 en 8, hebben de zomer Triangelkrant ge-maakt. Wij vonden het heel super om de schoolkrant voor jullie te maken. Veel leesple-zier en fijne zomervakantie.

In het schooljaar 2017/18 zaten 245 kin-deren op de OBS De Triangel. We hebben onderzocht waar ze wonen. Onze conclu-sie: de meeste Triangelaars wonen in het centrum, maar de Bloemendalerpolder is bezig aan een opmars.

In de gemeente Weesp kunnen je ouders zelf kiezen naar welke basisschool je gaat. Dus je hoeft niet verplicht naar de school die in jouw wijk ligt. We hebben Weesp in 7 gebieden ver-deeld (zie kaart op pagina 3) en de adressen van alle kinderen (die we zonder namen ge-kregen hadden) daarover verdeeld.

Lees verder op pagina 2

Page 2: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

2

Onderzoek: Bloemendalerpolder bezig aan opmars We hebben ook nog opgeschreven welke kin-deren buiten Weesp wonen. De gebieden en de hoeveelheden zijn:

Centrum: 76 kinderen

Bloemendalerpolder: 54 kinderen

Hogewey en Zuid: 42 kinderen

Aetsveld: 12 kinderen

Noord: 9 kinderen

Buiten Weesp: 6 kinderen

Vechtoever Oost: 4 kinderen

De verdeling in procenten zie je in de pizza-grafiek hieronder.

Conclusies

De meeste kinderen (31%) komen uit het cen-trum. Logisch want de Triangel ligt in het cen-trum. Maar Leeuwenveld is bezig aan een op-mars: 22% komt uit deze nieuwe wijk. Ook lo-gisch want de Bloemendalerpolder wordt steeds groter. Er worden uiteindelijk 2.750 hui-zen gebouwd. Waarschijnlijk zal over een paar jaar de Bloemendalerpolder bovenaan staan. Op een gedeelde 3de plaats staan Hogeweij en Zuid waar allebei 42 kinderen wonen.

Bij de kleuters wonen opvallend veel kinderen in het centrum.

Vervolg pagina 1

Page 3: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

3

Door: Noa en Tessel

Op 13 juni deden 300 kinderen, verdeeld over 42 teams, mee aan het schoolhockey-toernooi op MHC Weesp.

Er was een gezellige sfeer, hockeyers vonden dat de kinderen die nog nooit hadden gehoc-keyd het heel erg goed deden. Iedereen die meedeed kreeg een Rabobank stappenteller, en je kon een Nelis ijsje kopen.

Schoolhockeytoernooi: 4e Groepers Triangel gaan naar huis met de beker!

Hogewey

Bloemendalerpolder

Centrum

Zuid

Aetsveld

Vechtoever oost

Noord

Van de Van der Muelen Vastwijkschool deden heel veel kinderen mee, zij hebben ook best veel gewonnen. De Triangel heeft ook wat ge-wonnen, team E3 de leukste teamfoto en team F1 heeft de beker voor de 1ste plek ge-wonnen, heel knap!

Page 4: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

4

Welk boek stop jij in je koffer? Door: Noa

Het is weer zomervakantie! Welke boeken moet jij deze zomer lezen? De redactie geeft tips.

Anne: Gips van Anna Woltz. Dit boek gaat over een meisje, genaamd Fitz. Haar ouders zijn ge-scheiden, daar is ze al heel lang boos over. Plotseling moet haar zus-je door een ongeluk naar het ziekenhuis. Fitz ont-moet daar een leuke jon-gen en een aardig meis-je. Terwijl er dingen ge-beuren die niet leuk zijn, gebeuren er tussendoor toch allemaal leuke dingen. Dat maakt het boek zo bijzonder.

Tessel: Warrior cats van Erin Hunter. Je hoort het al aan de naam, het gaat over katten. Huiskat Rufus be-landt bij een wilde katten clan, die warrior cats blij-ken te zijn. In elk boek beleven ze allemaal span-nende, maar ook grappige avontu-ren. Ik hou van dieren, en er ge-beuren dingen in het boek die ook

in het echt kunnen. Ik raad je dit boek aan, omdat het heel spannend is, als je begint met lezen kun je gewoon echt niet meer stoppen.

Yoran: Donald Duck. Donald Duck beleeft veel avonturen die hij samen met zijn neef-jes, oom, en veel meer personages beleefd. Ik houd veel van plaatjes, en af en toe kan ik er heel hard om lachen! Het is makkelijk mee te

nemen, en het is anders dan een heel boek, je hebt het in 10 minuten uit. Jacco: De grijze jager

van John Flanagan. De grijze jager is een elite groep. Ze worden getraind door andere grijze jagers en leren onder andere boog-schieten. Het rijk moet worden bewaakt voor dieven en andere in-dringers. Ik vind het spannend, want er gebeurd altijd wel wat. Het is prachtig ge-schreven, ik leef er helemaal in mee.

Noa: Alaska van Anna Woltz. Dat gaat over een jongen met epi-lepsie en zijn hulphond. Als ik een boek uit heb, wil ik meteen nog meer van haar lezen. Haar ver-halen gaan altijd écht ergens over. Over oorlog, over ziek zijn, over vriendschap. Echt mooi.

Page 5: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

5

Anna: De droom van Fabio van Christine Lin-neweever. Fabio, het dressuur-paard, is ei-genlijk niet het geschikte ras daarvoor. Zijn baasje, genaamd La-ra, vindt dat Fabio niet meer goed presteert, en komt op een gegeven moment ook niet meer. Hoe dat afloopt? Dit boek is best realistisch, want de schrijfster heeft zelf ook paarden. Ik vind het spannend, het is niet te voor-spellen en als ik begin, komt er geen einde aan.

Michiel: Harry Potter (alle boeken) van J. K. Row-ling. Dit boek gaat over een jongen die erachter komt dat hij een tovenaar is. Hij gaat naar de tover-school Zweinstein. Daar beleeft hij veel avonturen. Het voelt alsof je in die wereld bent, elk stuk in het boek blijft spannend. Het is verslavend, toen ik eenmaal het eerste deel had gele-zen heb ik zo snel mogelijk geprobeerd aan de andere delen te komen.

Boris: Torak en de wolf van Michelle Paver. Het gaat over een jongen in de oertijd. Als zijn vader vermoordt wordt door een beer, gaat Torak op pad op zoek naar de moorden aar. Onderweg wordt hij vrienden met een wolf en een meisje. Het boek is zo mooi, om-dat het je helemaal mee neemt naar de oertijd, je denkt niet meer aan je mobieltje. Als je het leest kun je gewoon niet meer stoppen.

Als je nog niet zelf kunt lezen—Tips van de hoofdredactie

Lisa: Ziezo van Annie M. G. Schmidt (de 347 kinderversjes). Ik vind het heel erg leuk om gedich-ten voor te lezen, dat is toch an-ders dan verha-len. Waar je het boek ook opens-laat, alle gedich-

ten zijn leuk. De een gaat over rare dieren, de ander over ridders en prinsessen, en ze maken van alles mee. Het is prachtig Neder-lands, en het rijmt als een tierelier.

Annette: Het grote boek van meester Max van Rindert Kromhout. Het boek gaat over een school-directeur die opeens voor de kleuterklas komt te staan. Eerst vindt hij het erg lastig, maar daarna wil hij niet meer weg bij zijn Minimonsters (zo noemt hij de kinderen). Het zijn allemaal kor-te verhaaltjes, leuk om voor het slapen gaan te lezen. Meester Max lost veel kleuter pro-blemen grappig op.

Page 6: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

6

Meester klaas was gymleraar en muziekleraar op onze school. Het was een gezellige en grappige meester. Helaas ging hij in 2015 met pensioen. Onlangs zijn juf Meta, juf Ma-non en juf Willy (zij ging in 2017 met pensioen) bij hem op bezoek geweest. Voor ons een mooie aanleiding om meester Klaas te interviewen! Waar woon je nu? In Friesland in een dorpje vlak bij Bartlehiem. Wat doe je nu allemaal? Ik lees veel. Daarnaast schrijf, toeter en teken ik. Hoe gaat het met je? Het gaat heel goed met me. Mis je de Triangel? Ik mis de Triangel best wel.

Sport je nog veel? Ik oefen iedere dag een paar keer de handstand op één been en ik kijk elke dag naar drie voetbalwedstrijden. Maak je nog veel muziek? Ja, heel veel: ik speel piano, gitaar, accordeon en tuba (liefst allemaal tegelijk) en ik zing er de liedjes, zoals: "Boris kletst de oren van je kop ja ja”

Juf Anne krijgt een baby Door: Jacco en Anna

Hoe lang ben je al zwanger?

16 weken

Hoe voel je je?

Een beetje misselijk

Hoe gaat het met de baby?

Heel goed

Wanneer komt die?

4 december

Weet je al of het een jongen of een meisje is?

Ja, het wordt een meisje

Wanneer ga je met zwangerschapsverlof?

Na de herfstvakantie

Wie is de vader?

Eelke

Ben je nog van plan om te trouwen?

Ja, zijn we wel van plan maar eerst de baby.

Weet je al een naam?

Ik heb een lijstje van 4 namen en ik moet nog kiezen. Ik ga niet zeggen welke namen.

Hoe gaat het nu met…….Meester Klaas Door: Boris

en "Tante Maksie trapt in de kaksie.”. Mijn vrouw draagt dan oordopjes. Hoe gaat het met de rode taxi? Hij staat naast mijn bed. Als ik niet kan slapen stap ik in en rij een Elfsteden-tochtje. Dan ben ik zo ver-trokken.

Page 7: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

7

Vragen

Wat is leuker lagere of middelbare school?

Wat is het grootste verschil?

Welk niveau doe je?

Wat vind je het leukste vak?

Hoeveel kinderen van de Triangel zitten in je klas?

Zie je je oude klasge-noten nog vaak?

Wat mis je het meeste van de Triangel?

Heb je nog tips?

Op de middelbare We vroegen drie ex-groep 8-ers hoe het is om op de middelbare school te zitten. Door Boris en Michiel

Oz

Ik vond het op de basis-school leuker, omdat je daar mocht buiten spelen en je meer vrije tijd had

Er is geen juf Meta.

Kader

Gym, techniek en ge-schiedenis

Geen meer

Ja maar vooral met de tjoiks (tigo, joshua, oz, ilai en karel)

Juf Meta en meester Sjaak

Hou veel contact met je vrienden.

Pam

Ik vond de basisschool leuk, omdat je dan meer vrijheid hebt en de mid-delbare school, omdat je daar veel uitdaging hebt.

Dat je op de basisschool de hele dag in hetzelfde lokaal zit en dat je op de middelbare school elk uur van lokaal wisselt.

TVWO (tweetalig vwo)

Gym en drama

2, Isa en Tigo

Ja, Isa en Tigo natuurlijk en Fenna, Tirza en Yuri. En Joshua omdat die op dezelfde sportclub zit als ik.

De vrijheid en het buiten-spelen.

Zorg ervoor dat je altijd je agenda bij je hebt, want anders kom je echt in de problemen met je huiswerk.

Karel

Ik vind de middelbare school leuker, er is een betere sfeer en je maakt veel nieuwe vrienden

Je hebt lesuren uitval en veel meer docenten (leraren)

Havo/vwo

Gym en wiskunde (rekenen met getallen en letters)

Nu 2 maar volgend jaar waarschijnlijk met meer

Alleen eigenlijk de tjoiks (tigo, joshua, oz,ilai en karel)

Vooral mijn oude klas en natuurlijk. Zonder twijfel juf Meta (volgens haar beste juf van de triangel)

Wees jezelf en probeer snel nieuwe vrienden te maken.

Page 8: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

8

Wat vind van het vernieuwde schoolplein? Door: Anna en Tessel Bamboe, kunstgras en hoge struiken. In de meivakantie is het schoolplein opgeknapt. Wij vroegen wat de Triangelaars ervan vinden.

Lucas (8 jaar) groep 4: Je kunt er meer klimmen, in de bosjes en op de palen. Maar het kunstgras is harder, dus als je valt doet het meer pijn.

Evie (9 jaar) groep 5: Leuk! Eerst was het heel modderig en nu niet. Al-leen dat bord met regels vind ik raar.

Wassim (11 jaar) groep 7:Ik vind het heel naturig! De boompie´s zijn mooi. Maar omdat ik altijd voetbal, doe ik eigenlijk niks met al het groen.

FIE

TS

EN

Page 9: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

9

Quirien (6 jaar) groep 3: Je kunt er meer spelen, omdat er meer verstopplekken zijn. Je kunt ook lekker op het gras lig-gen. Toch vind ik het oude schoolplein mooier.

Keano (10 jaar) groep 6: Mooi! Het kunst-gras is mooi en fijner dan gewoon gras. Ik vind alles wel mooi eigenlijk.

Marten (12 jaar) groep 8: Het gras is mooi en de bosjes zijn ook mooi. Alleen het kunstgras is niet zo netjes neergelegd. Maar je kunt er wel lekker op liggen.

SC

HO

OL

Page 10: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

10

Waar gaat groep 8 heen? De meeste kinderen gaan naar het Vechtstede College in Weesp: Yoran - Mats - Joao - Ilyas - Joline - Famke - Leia - Noa - Pop - Anne - Bo - Denise - Aylin - Sarah - Sophie - Tara - Siem - Floor - Deniz De niveaus die zij gaan doen zijn: 2 TVWO, 1 VWO, 9 HAVO-VWO en 6 MAVO-HAVO: Drie kinderen gaan naar het VWO bij het Vitus College in Bussum: Marten - Tijmen - Jelte Er gaan ook drie kinderen naar het Gymnasium op het Goois Lyceum in Bussum: Charlotte - Michiel - Hugo Weer drie andere gaan naar het Casparus College in Weesp: Binck - Ibtisem - Mirjana En Thomas gaat naar VMBO-T bij het Open Schoolgemeenschap Bijlmer in Amsterdam.

Wie zaten in groep 8?

Boven vlnr: Floor, Famke, Michiel, Siem, Hugo, Mats, Bodine, Pop, Charlotte, Sophie, Mirjana, Yoran, Leia

Midden vlnr: Binck, Ilyas, Jelte, Tijmen, Marten, Thomas, Noa, Sarah, Denise, Aylin, Joline

Onder vlnr: Meester Sjaak, Ibtisem, Anne, Juf Marianne, Tara, Deniz

Page 11: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

11

Balen voor meester Sjaak Door Anne en Boris

Je ziet het niet aan hem, maar meester Sjaak (groep 6 en 8) heeft last van zijn rug. Daar-door kan hij minder voor de klas staan. Wij vroegen hem wat er aan de hand is. Wat heb je precies aan je rug? Ik heb versleten ruggenwervels. Ruggenwervels zijn kleine botjes, die samen de ruggengraat vor-men. Het gevolg is dat je heel veel pijn hebt aan je rug. Slijtage is heel vervelend, het is gewoon pech als je het hebt. Helaas wordt het steeds erger. Hoelang heb je dit al? Ongeveer 4 jaar geleden begon het een klein beetje en het werd dus steeds erger. Hoelang kan je nog blijven werken? Dat weet ik nog niet, maar misschien straks nog maar een uurtje. De dokter zegt dat ik eigenlijk ook niet meer mag buigen. Ik vind het wel heel jammer dat ik niet meer echt kan werken.

Wat kunnen wij en de rest van de school doen om je op te vrolijken? Ik zeg altijd: je moet gewoon jezelf zijn, want dan ben je het best. Ik word namelijk echt vrolijk van leuke klassen.

Meester Sjaak met juf Marianne

Dierenliefhebbers opgelet! Door: Tessel en Anna

Er is weer een nieuwe schoolhond op het schoolplein. Het is de jonge witte Zwitserse her-

der van Liv (groep 6) en Rosa (groep 2).

Hoe heet je hond?

Baschoe.

Hoe oud is hij?

Ongeveer een half jaar, we kregen hem toen hij 7

weken was.

Wat doe je met hem in je vrije tijd?

Knuffelen en door de tuin rennen.

Is hij echt van jou?

Nee hij is van het gezin.

Wat vind je het leukste aan hem?

Dat hij wit is en dat kan je heel leuk zien als hij in de

modder heeft gespeeld.

Luistert hij goed?

Hij luistert naar zit en hier.

Wat wil je je hem nog graag aanleren?

Dat ie op zijn achterpoten kan staan.

Page 12: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

12

Piraten nemen Don Bosco over Schoolreisje groep 1 en 2 Door: Anne

Dit jaar gingen de kleuters als piraten naar Don Bosco. Voordat ze weggin-gen hadden ze allemaal hun eigen pi-raten T-shirt gemaakt. In Don Bosco hebben ze allemaal spelletjes gedaan en zelfs een echte schat gezocht! Na het spelen kregen ze allemaal een ijsje.

Groep 1/2 B

Page 13: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

13

Groep 1/2 A

Groep 1/2 C

Page 14: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

14

Een strand vol piraten en kwallen Schoolreisje Zandvoort van groep 3 en 4 Verslag van groep 4 en juf Margot

De bus stond ver weg. We liepen er in groepjes heen. Het was zo gezellig. We zongen allemaal door el-kaar.

Kapitein Bram wachtte op de parkeerplaats van de bus bij de strandtent .Eerst gingen we even pauze houden en daarna deden we activiteiten zoals garna-len vissen, spelen in de speeltuin, estafettes op het strand en ook nog naar het Juttersmuseum.

Daarna gingen we patat eten met kipnuggets.

Het was oostenwind. Daardoor waren er veel kwallen op het strand.

In het Juttersmuseum zagen we een zeekat, vissen in het aquarium, stukken van vliegtuigen, spullen uit de 2e wereldoorlog en botten van walvissen en zelfs van mammoeten. We zagen foto’s van zeehonden die in netten en plastic afval verstrikt zaten.

Aan het eind bouwden we zandkastelen en daarna kregen we een ijsje als beloning en daarna moesten we weer naar huis.

Luna - groep 3: we zijn naar Zandvoort geweest het was leuk. Het thema was piraten. We speelden spelletjes, zoals: elk team had 3 boeien en die boeien moest je om palen heen gooien. We aten patat en kregen snoep. We mochten niet in de bus eten. We gingen ook in de huifkar niet met paarden. Eerst gingen we zonder piraat, daarna kwam er nog een piraat, en we kwamen ook kwallen tegen. Aan het eind gingen we een zandkastelenwedstrijd houden. Quirien en Kaat hebben gewonnen. We gingen ook vissen met een visnet maar ik durfde de kwallen niet aan te raken. We zijn al-leen op het strand geweest en we gingen soms naar binnen om te eten. De busreis duurde best lang. Het leukst vond ik over de golven springen en spelletjes spelen.

Oplossing cryptogram: kunstgrasmat

Page 15: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

15

Super ultra schoolreisje met frietjes Groep 5 en 6 naar Drievliet

Verslag van Yoep - groep 5

We kwamen aan op school. Het duurde niet lang of we gingen al de bus in. Op de heenweg zat ik naast Timme. We gingen samen met groep 6. Toen we er waren ging ik meteen uit mijn dak. De eerste attrac-tie was de Formule X. Daarna ging ik met Ilias en Olaf in de Kopermijn. We gingen ook nog in het spookhuis. Toen was het tijd om te lunchen. We gingen lekker patat eten en na afloop een ijsje. In de middag liep ik met Timme, Olaf en Julian. Toen zijn we naar een 5D voorstelling geweest. Ik ben met de jongens ook nog in de waterglijbaan de Dy-namite express gegaan. En toen was het tijd om met de bus weer naar huis te gaan.

Verslag van Maud en Liv - groep 6 Tekeningen: Alexander, Karina en Isabel Busreis heen In de ochtend zaten alle kinderen op hun plaats, ze zaten te wachten op de bus. We hadden er alle-maal zo veel zin in, de juffen noemde nog even de groepjes op. Daarna was de bus er en gingen we er naartoe. Iedereen wilde als eerste de is want iedereen wist dat dat de bus een dubbeldekker was. Iedereen wilde wel bovenin. Ochtend in Drievliet we stonden lang te wachten bij de ingang van Drie-vliet. Toen we binnenkwamen maakten we een groepsfoto en daarna gingen we naar ons verza-melplaats om een tienuurtje te eten. Toen we klaar waren vertrokken we met de groepjes. Eerst be-sprak je in welke attractie je ging als iedereen het leuk vond ging je daar naar toe. Middag om 12 uur gingen we frietjes eten. En dat was erg lekker. Toen mocht je zelf je weten waar je heen ging. Maar je mocht niet alleen zijn. Dus was ieder-een wel met elkaar. Om drie uur moesten we terug-komen bij de verzamelplaats. Toen liepen we naar de bus. Busreis terug De busreis terug was super leuk. Iedereen vond het jammer dat we weg gingen. In de bus was het erg gezellig, iedereen was aan het zingen zoals het hondje van de bakker, en ik heb een potje met vet. Het was erg gezellig Eigenlijk was het een super ultra geweldig schoolreisje.

Page 16: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

16

Triangel zet Het Vosje op z’n kop Kamp groep 7 en 8 Door: Noa, Boris, Jacco en Yoran Van 16 t/m 18 mei gingen groep 7 & 8 met de bus naar Lunteren voor kamp. We zaten in het gebouw: Het vosje. We hebben heel veel leuke dingen gedaan, zoals: zwemmen het safarispel, gotcha, spooktocht en sportcircuit.

De eerste avond hadden we een spooktocht. We kregen eerst een eng filmpje te zien. En daarna gingen we in groepjes van 10 kinderen door het

Eindmusical groep 8 Door: Noa Onze musical gaat over een camping waar opeens allemaal vakantiegasten aan de poort staan. Sinds de meivakantie zijn we bezig met de voorbereidingen van de musical. Als eerst gingen we de rolverdeling maken, waar de mees-ten wel blij mee waren. De weken die volgden lazen we het script, en gingen we in groepjes in de aula

oefenen. Toen iedereen z’n tekst kende, gingen we zelfs al op het podium, scène na scène oefenen. Er waren veel vaders en moeders die ons geholpen hebben met

kleding, decor, toneelspe-len, zingen en dansen. Als laatst oefenden we de ge-nerale repetitie, en toen… optreden voor alle klassen en ouders!!!

Bende op de camping!

Dit jaar liepen er ongeveer 130 kinderen van de Triangel mee aan de Avond4Daagse eind mei. Van die 130 kinderen deden er ongeveer 65 de 5 en 65 de 10 km. Eigenlijk was het de A3D, want er was 1 dag afgelast door het on-weer en de zware regenbuien. Gelukkig heeft wel iedereen zijn medaille gehaald. Het werd dit jaar georganiseerd door andere ouders. Ria Zondervan (moeder van Anne - groep 8 en Jorn groep 6) en Flavia Ramos Costa (moeder van Jacco groep 7). Beide moeders vonden het druk, maar ook heel erg leuk om te doen.

Kilometervreters Door: Jacco en Anne

bos lopen. De meesters en juffen lieten ons schrik-ken met enge kostuums en lichtjes.

Daarna moesten we slapen, maar we gingen overlo-pen. Dat betekent dat je stiekem, zonder dat de juf-fen/meesters het zien, naar de andere slaapzalen loopt.

De laatste avond hadden we een Bonte Avond. Daarbij waren er erg leuke acts. Iedereen heeft ge-stemd op wat hij/ zij het leukste vond. De winnaars waren Anne, Indy, Noa en Sarah met hun act ‘Het kampjournaal’.

Spel Gotcha

Gotcha is een spel dat er voor zorgt dat niemand al-leen is. Er is van iedereen een kaartje en de kaartjes worden verdeeld over alle spelers. Als je dood bent moet je je kaartje doorgeven aan de persoon die je dood maakte. Je maakt iemand dood door gotcha in zijn oor te fluisteren zonder dat iemand het ziet. De persoon die als laatste overblijft is de winnaar.

Page 17: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

17

Cryptogram (oplossing pagina ?) Door: Boris

1. Hier doe je je vakantiespullen in

2. De 8e maand

3. Tegen de zon in je ogen

4. Groepen 1-2 gaan er altijd heen voor schoolreisje

5. Opvouwbaar huis

6. Leerlingen van onze school

7. Seizoen voor de herfst

8. Waar veel tenten staan

9. Zon, zee en ……..

10. Groep 7 en 8 gaan altijd op …...

11. Waar nieuws in staat

12. Als je niet naar school hoeft

Puzzelpagina

Oplossing op pagina 14 onderaan

Page 18: Schooljaar 2017 Zomer Waar wonen de Triangelaars? · 2018. 7. 17. · Zomer Juli 2018 Waar wonen de Triangelaars? Door: Yoran en Michiel Redactie Wij, Tessel, Anna, Michiel, Bo-ris,

18

Sudoku Door: Yoran en Anne

Puzzelpagina

Woordzoeker Door: Yoran en Anne