Sapa - Aluminium Lichtmasten NL

Click here to load reader

 • date post

  19-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  377
 • download

  6

Embed Size (px)

description

Ronde, vierkante, rechthoekige, ovale lichtmasten…. het is allemaal mogelijk. Sapa Pole Products heeft meer dan 3000 lichtmastmodellen in haar assortiment, van functionele lichtmasten tot custom made design. Een aluminium lichtmast van Sapa is een betrouwbaar, duurzaam en innovatief.

Transcript of Sapa - Aluminium Lichtmasten NL

 • ALUMINIUM LICHTMASTEN

  SAPA POLE PRODUCTS

 • Hellevoetsluis

 • Inhoud

  Pagina 2 Aluminium lichtmastoplossingen

  Pagina 4 Technische eigenschappen lichtmasten

  Pagina 6 Functionele lichtmasten

  Pagina 8 Custom made design

  Pagina 10 Aluforce

  Pagina 11 Bulldog

  Pagina 12 Botsvriendelijke masten

  Pagina 14 Oppervlaktebehandelingen

  Pagina 16 Oplossingen

  Pagina 18 Projecten wereldwijd

  SAPA POLE PRODUCTS | ALUMINIUM LICHTMASTEN

 • Aluminium lichtmastoplossingen een verantwoorde keuze

  ALUMINIUM LICHTMASTOPLOSSINGEN

  Een lichtmast van Sapa is

  een betrouwbare keuzeWe behoren niet voor niets tot het meest toonaangevende, aluminiumverwerkende bedrijf ter wereld. Onze aluminium licht masten zijn ijzersterk, voldoen aan de Europese norm EN 40-6 en zijn voorzien van het CE keurmerk. Sapa levert kilometers; onze fabriek in Drunen is ingericht op de fabricage van lichtmasten van hier tot aan het eind van de horizon. Maar daarnaast gaan we graag terug naar het meer kleinschalige productiewerk voor creatieve projecten

  Ronde, vierkante, rechthoekige, ovale lichtmasten. het is allemaal

  mogelijk. Sapa Pole Products heeft meer dan 3000 lichtmastmodellen

  in haar assortiment, van functionele lichtmasten tot custom made design.

  die het beste in onze ingenieurs naar boven halen. We denken graag met u mee.

  een duurzame keuzeOnze lichtmasten bestaan uit minimaal 95% gerecycled aluminium. Aluminium is een uiterst duurzaam materiaal. Het is ht materiaal van de toekomst. Wist u dat aluminium 100% recyclebaar is? Het vormt zich, wordt gesmolten

  2

 • ALUMINIUM LICHTMASTOPLOSSINGEN

  en vormt zich opnieuw. Dit bespaart energie en grond-stoffen zonder aan kwaliteit in te leveren. Hierdoor past aluminium zeer goed in het Cradle to Cradle concept 1. Sapa is de eerste lichtmastleverancier met Cradle to Cradle Certified CM zilveren lichtmasten. En daar zijn we trots op!

  een innovatieve keuzeSapa masten zijn voorzien van een vooruitstrevende techniek zowel boven als onder de grond. Daarnaast vormen ze zich volledig naar de creatieve wensen en ideen van ontwerpers en projectontwikkelaars. Zelfs waar lichtmasten kunstwerken worden in gelimiteerde oplages, is Sapa Pole Products de ideale partner voor de ontwikkeling en de productie van custom made aluminium straat- en pleinverlichting.

  Kortom; met een aluminium lichtmast van Sapa maakt u een verantwoorde keuze.

  1 Cradle to Cradle Certified CM is een keurmerk uitgegeven door het Cradle to Cradle

  Product Innovation Institute. Cradle to Cradle is een nieuwe kijk op ontwerpen.

  Men gaat uit van het principe afval=voedsel. Producten keren aan het einde van hun

  levenscyclus geheel terug in de kringloop. Meer informatie over Cradle to Cradle vindt

  u op www.cradletocradle.nl. Cradle to Cradle is een geregistreerd handelsmerk van

  McDonough Braungart Ontwerp Chemistry, LLC.

  Lelystad Tilburg

  Wist u dat aluminium

  100% recyclebaar is?

  SAPA POLE PRODUCTS | ALUMINIUM LICHTMASTEN

  3

 • Onze lichtmasten, de technische eigenschappen

  EIGENSCHAPPEN LICHTMASTEN

  Onze lichtmasten hebben verschillende technische eigenschappen die de basis vormen voor effectiviteit en veiligheid. We lichten u de belangrijkste toe:

  Conform EN 40-6 Voor Europa geldt de EN 40 norm voor lichtmasten. In deze norm is onder meer vastgelegd hoe een mast op sterkte berekend dient te worden. De mast, het armatuur en eventuele reclameborden aan de mast ondervinden belasting als gevolg van stuwdruk en

  Sapa Pole Products heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het bewerken

  van aluminium en beschikt over het sterke vermogen om geavanceerde

  technologische innovaties te integreren in een lichtmast. Hierdoor zijn we

  in staat u de meest effectieve en meest veilige oplossingen te bieden.

  Verstevigingprofiel

  4

 • horizontale windbelasting. De hoogte van de stuwdruk is afhankelijk van de lichtpunthoogte en de grootte van de objecten, uitgedrukt in wind-vangend oppervlak (Ac-waarde). De horizontale wind belasting op de lichtmast is afhankelijk van de wind zone en de terreincategorie.

  DeursectieEen mast wordt standaard voorzien van een deur (bedieningsluikje) waarvan de afmetingen in de norm EN 40-6 zijn vastgelegd. De deursectie van onze mast is makkelijk te bedienen en heeft dezelfde levensduur als de mast. De deur is voorzien van 2 schuifsluitingen. Desgewenst is een tweede deur toepasbaar indien dit sterktetechnisch mogelijk is.

  VT5+ profielHet gepatenteerde verstevigingprofiel levert een directe bijdrage aan de sterkte van de mast en is zelfs sterker dan de bestaande verstevigingen die in de markt verkrijgbaar zijn. Naast de 100% bijdrage op het voorkomen van buiging, levert het verstevigingprofiel ook een 100% bijdrage in torsie. De VT5+ is gentegreerd in de mast en voorzien van een montagerail (gelast), inclusief glijmoeren en een aardbout.

  Ondergrondse deelHet gedeelte van de mast dat zich onder de grond bevindt is voorzien van een grondbescherming in de vorm van corrosiewerende tape. Het onder grondse deel heeft daar-naast een kabel invoergat (KIG) voor de door voer van elektriciteitskabels. De lengte van het ondergrondse deel is afhankelijk van de lichtpunthoogte en de bodem gesteldheid zoals vastgelegd in de norm EN 40-6.

  EIGENSCHAPPEN LICHTMASTEN

  Onze klanten hebben al meer dan 40 jaar uitstekende

  ervaring met de door ons toegepaste corrosiewerende tape

  rondom het ondergrondse deel van de mast

  Corrosiewerende tapeOnze klanten hebben al vele jaren uitstekende ervaring met de door ons toe gepaste, corrosie werende tape rondom het onder-grondse deel van de mast. De corrosie-werende tape wordt in twee lagen om de mastvoet aangebracht tot een hoogte van 250 mm boven maaiveldniveau. Het effect van de tape is uitgebreid getest door TNO en voldoet aan de Europees geldende norm voor lichtmasten: de EN 40-6. De corrosie-werende tape biedt gedurende de gehele levensduur van de mast bescherming en is aan het einde van de levenscyclus van de mast volledig stripbaar. Hierdoor kan ook het ondergrondse deel gerecycled worden en dienen als grondstof voor nieuwe licht-masten, geheel volgens het Cradle to Cradle concept.

  Deursectie

  Ondergrondse

  deel van de mast

  SAPA POLE PRODUCTS | ALUMINIUM LICHTMASTEN

  5

 • Functionele lichtmasten, de standaard in uw straatbeeld

  Een lichtmast kan mooi van lijn zijn,

  spannend van vorm of interessant

  van structuur. Maar een lichtmast

  is vooral onderdeel van een serie.

  Langs wegen vormen ze een

  herhalend patroon. Ze zijn niet

  alleen onmisbaar voor de veiligheid

  in het donker, maar dragen ook bij

  aan een fraaie vormgeving van de

  openbare ruimte overdag.

  A73 Nijmegen

  FUNCTIONELE LICHTMASTEN6

 • FUNCTIONELE LICHTMASTEN

  Ons brede assortiment functionele lichtmasten bestaat uit conische en cilindrische lichtmasten. Ze zijn vervaardigd uit n naadloze aluminium buis en worden standaard geleverd in blank geschuurd aluminium. Indien gewenst leveren we de lichtmasten geanodiseerd of elektrostatisch gepoedercoat.

  Conische lichtmastenConische lichtmasten bieden talloze mogelijkheden qua lichtpunthoogte en diameter, afgestemd op uw wensen, het armatuur en de locatie. U heeft de keuze uit conische paaltopmasten, conische uithoudermasten en conisch gebogen lichtmasten van een uitstekende kwaliteit. Ze zijn opgebouwd uit een cilindrisch gedeelte met een deursectie, vervolgens een conisch verlopend deel en tenslotte een cilindrische top.

  Cilindrisch verjongde lichtmastenOns assortiment cilindrisch verjongde lichtmasten bestaat uit cilindrisch verjongde paaltopmasten en cilindrisch verjongde lichtmasten met uithouder.

  Kenmerkend voor de cilindrisch verjongde lichtmasten is dat de ver-schillende diameters aflopen richting de top van de mast. Tussen de dia-meters bevindt zich een verjonging. Het verjongingspatroon kunnen wij al naar gelang uw wensen en de lichtpunthoogte aanpassen.

  Conisch paaltopmast - EmmeloordConisch gebogen mast - Deventer

  Conische uithoudermast - Leeuwarden

  Cilindrische paaltop - Tilburg

  Functionele lichtmasten

  zijn onmisbaar voor de

  veiligheid in het donker

  SAPA POLE PRODUCTS | ALUMINIUM LICHTMASTEN

  7

 • Custom made design, vormgegeven door uw ideen

  Bij een uniek stadsplan hoort unieke verlichting. De kenmerken

  en functies van uw stedelijke interieur vragen oplossingen op maat;

  oplossingen in de vorm van lichtmasten, omgetoverd in speciaal

  ontworpen objecten, die geheel opgaan in de omgeving of daar

  juist accenten in aangeven.

  CUSTOM MADE DESIGN

  Tilburg

  8

 • Aluminium bezit specifieke eigenschappen die het materiaal uitstekend geschikt maken voor gebruik in de openbare ruimte. In decora tieve projecten biedt aluminium talloze mogelijkheden. Waar lichtmasten kunstwerken worden in gelimiteerde oplages, kiezen ontwerpers voor lichtmasten van Sapa Pole Products. Wij beschikken over alle faciliteiten voor in-house product ontwikkeling en het produceren van alu minium lichtmasten in kleine oplages.

  Onze jarenlange ervaring met het bewerken van aluminium, onze expertise op norm gebied en een team van vakbekwame en enthousiaste mensen stellen ons in staat uw ideen om te zetten in realiseerbare projecten. Hierdoor ontstaan lichtmasten met unieke vormen en uitvoeringen in hoge kwaliteit.

  Samen met u maken we aluminium oplossingen op maat. Uw ver beelding is de brandstof voor onze creativiteit...

  CUSTOM MADE DESIGN

  Rucphen

  Vathorst, Amersfoort Hellevoetsluis Houlgate, Frankrijk

  Samen met u maken we

  aluminium oplossingen op maat

  SAPA POLE PRODUCTS | ALUMINIUM LICHTMASTEN

  9

 • Aluforce, de naam zegt het al: gemaakt van aluminium en zeer sterk door de inwendige aanpassingen. Aluforce is verkrijgbaar in twee esthetische kracht-patsers: een geprofileerde uitvoering en een strakke cilindrische mast. Door de verschillende vormgeving zijn ze toepasbaar op uiteenlopende locaties, van modern tot nostalgisch. Aluforce lichtmasten worden vaak toegepast in stadscentra en dorpskernen.

  Door de vormgeving en sterkte van het profiel zijn Aluforce lichtmasten uitermate geschikt om meer uithouders en armaturen te dragen.

  De Aluforce lichtmast is voorzien van een adapter ten behoeve van de montage van het armatuur en wordt standaard geleverd in een elektrostatisch gepoedercoate uitvoering in een van de vele standaard RAL-kleuren.

  Aluforce de klassieke krachtpatser

  Renovatieprojecten, met name in oude binnensteden, hebben een

  geheel eigen problematiek en dynamiek. Waar er voor gekozen wordt

  de architectonische uitstraling van vroeger te laten herleven, zal ook het

  straatmeubilair aangepast moeten worden. Aluminium lichtmasten bieden

  eindeloze manieren om klassieke vormgeving in een nieuwe jas te gieten.

  ALUFORCE10

 • Vandalisme is vandaag de dag een veel voorkomende factor die een belangrijke rol speelt bij de keuze voor de inrichting van onze openbare ruimte. Om deze reden heeft Sapa Pole Products een vandalismebestendige lichtmast in het leven geroepen met de toepasselijke naam: Bulldog. Deze extra sterke lichtmast haalt zijn kracht en stevigheid uit een bijna dubbeldikke wand van 4,5 mm.

  In vergelijking met een standaard mast is de Bulldog drie keer zo sterk en minder deukgevoelig. Hij is bovendien aantoonbaar sterker dan een standaard stalen lichtmast met dezelfde lichtpunthoogte. De Bulldog is een ideaal product in gebieden waar hoge eisen aan de mast gesteld worden, bijvoorbeeld in gebieden die gevoelig zijn voor vandalisme zoals de binnenstad, recreatiegebieden en parken.

  Bulldog de vandalismebestendige lichtmast

  Lichtmasten krijgen veel te verduren. Ze moeten niet alleen de

  weerselementen doorstaan, maar ook bestand zijn tegen vandalisme.

  Extreme situaties vragen om extreme masten: de Bulldog.

  BULLDOG

  Aluforce - Drunen

  Aluforce lichtmasten Bulldog lichtmasten

  Aluforce - Drunen Bulldog - Stadskanaal

  Bulldog - Stadskanaal

  Bulldog - Helmond

  SAPA POLE PRODUCTS | ALUMINIUM LICHTMASTEN

  11

 • Botsvriendelijke masten, de veiligste keuze

  Frontale botsing

  BOTSVRIENDELIJKE MASTEN

  Heeft u weleens nagedacht over de impact van een botsing tegen een

  licht mast? Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan ons allemaal over komen.

  Zelfs bij lage snelheden kan een botsing fataal zijn. De bots vriendelijke

  aluminium lichtmasten van Sapa verkleinen het risico op per soonlijk letsel

  na een aanrijding en verhogen daarmee uw veiligheid in het verkeer.

  12

 • 100HE3Om aan de botsklasse 100HE3 te voldoen heeft Sapa Pole Products een genuanceerd opvangsysteem in de mast gentegreerd. Deze gepatenteerde constructie zorgt ervoor dat het voertuig wordt vertraagd. Na botsing met de lichtmast is de snelheid van het voer-tuig aanzienlijk gereduceerd, terwijl dit geen nadelige gevolgen heeft voor de veiligheid van de inzittende(n).

  BOTSVRIENDELIJKE MASTEN

  Zijdelingse botsing

  De 3 achter NE is beter voor de veiligheid van de inzittende(n) dan de 3 achter LE of HE.

  Beschikbare botsveilige families

  Energieniveau

  Veiligheids-

  niveau voor de

  inzittende(n)

  70NE3 100NE3

  70NE2 100NE2 100LE3 100HE3

  100NE1 100LE2 100HE2

  100LE1

  Uitleg van classificaties

  Impact snelheid De 100 (voor snelwegen) en 70 (voor provinciale wegen) die in de certificaat families worden genoemd, duiden de impactsnelheid van een voertuig aan.

  Botsabsorptievermogen Er bestaan drie categorien voor botsveilige constructies: High energy absorbtion (HE): vertragen het

  voertuig aanzienlijk in geval van een botsing. Het risico voor secundaire botsingen met bijvoorbeeld bomen, voetgangers en andere weggebruikers wordt verminderd. Daartegen-over staat dat de gevolgen voor de inzittende(n) hoog kunnen zijn.

  Non-energy absorbtion (NE): stellen het voertuig in staat na de botsing door te rijden met een verminderde snelheid. Hierdoor wordt de kans op letsel bij de inzittende(n) kleiner, maar zal het risico op een secundair ongeval groter worden indien er zich achter de lichtmast obstakels bevinden.

  Low energy absorbtion (LE): LE is een categorie die ligt tussen de HE en NE categorie.

  Veiligheid voor de inzittende(n) De veiligheid voor de inzittende(n) wordt uitgedrukt in de waarde ASI (Acceleration Severity Index) en THIV (Theoretical Head Impact Velocity). De niveaus 1, 2 en 3 geven, in die volgorde, de verhoogde veiligheid aan voor de inzittende(n).

  CrashtestsSinds de jaren 70 voert Sapa Pole Products bots-proeven uit om de meest veilige constructies te bepalen voor onze wegen. Deze lange geschiedenis in het opbouwen van kennis over dit onderwerp, heeft geresulteerd in een scala van veilige en duurzame, aluminium oplossingen voor al uw wensen op het gebied van openbare verlichting. Wij bieden u de mogelijkheid om wegen te ontwerpen en te creren met volledig gecertificeerde botsvriendelijke licht-masten in alle soorten en maten. Het gebruik van botsvriendelijke lichtmasten, verkeerslichtmasten en wegbewijzeringmasten wordt steeds belangrijker voor zowel snelwegen als provinciale wegen. De Europese norm EN 12767 beschrijft de eisen waaraan bots-vriendelijke constructies moeten voldoen. De norm geeft de verschillende niveaus aan van het risico voor de inzittende(n) in geval van een botsing.

  100NE3 De impact snelheid van non-energy absorption (NE), gecombineerd met het hoogste niveau voor de veilig-heid van de inzittende(n), vereist een mast met speci-fieke eigenschappen. Sapa Pole Products heeft hiervoor een speciaal afschuifsysteem ontwikkeld. Deze ingebouwde oplossing is uniek. De mast zal afschuiven op het moment dat het voertuig, ongeacht vanuit welke richting, de mast raakt. Het afschuifme-chanisme bevindt zich net boven het maaiveldniveau aan de binnenkant van de mast, waardoor het van buitenaf niet zichtbaar is n geen onderhoud vergt.

  SAPA POLE PRODUCTS | ALUMINIUM LICHTMASTEN

  13

 • Oppervlaktebehandelingen, een esthetische meerwaarde

  Lichtmasten zijn mede bepalend voor de sfeer van de openbare

  ruimte. Om ervoor te zorgen dat een lichtmast optimaal in zijn

  omgeving past, biedt een oppervlaktebehandeling de mogelijkheid

  een decoratief uiterlijk te creren.

  Het materiaal aluminium vormt op natuurlijke wijze een beschermende oxyde laag. Aluminium lichtmasten hebben daarom geen extra bescherming in de vorm van een oppervlakte-behandeling nodig. Als om esthetische redenen een kleur gewenst is, dan is het mogelijk om de

  oppervlakte van een licht mast te behandelen met een coating of anodisering. Aluminium is zeer glad en daarom uitstekend geschikt voor het aan-brengen van allerlei kleuren en prints, standaard of zelf ontworpen. De gebruikte coatings voldoen aan de actuele normen.

  OPPERVLAKTEBEHANDELINGEN14

 • Natuurlijk geanodiseerd

  Geborsteld afgewerkt

  AnodiserenAnodiseren is een veel voorkomende oppervlakte-behandelings methode van aluminium waarbij de mast een fraai, mat zilver uiterlijk krijgt. Voor delen van anodiseren zijn een nog betere corrosie bestendigheid, een vuilafstotend opper vlak en een decoratief uiterlijk met blijvende kleur en glans. De qualanod -norm garandeert kwaliteit.

  DecolineBent u op zoek naar een lichtmast die de look heeft van bij voor beeld hout of marmer, maar geeft u de voorkeur aan aluminium? Dan is Decoline de oplossing. Dankzij een uniek en innovatief proces biedt Sapa Pole Products licht masten aan voorzien van een decoratief dessin. Het is zelfs mogelijk om een eigen textuur te ontwerpen. De speciale qualicoat-norm garandeert kleurvastheid, duurzaamheid en optimale bescherming tegen weersinvloeden en UV-straling.

  PoedercoatenEen elektrostatisch gepoedercoate afwerking is beschikbaar in een scala van kleuren. Zowel RAL-kleuren als DB-kleuren of wellicht zelfs uw eigen PMS-kleur(en). Met onze poedercoating voorzien van het Qualicoat label, heeft u de garantie van een resistente coating die de jaren zal trotseren.

  Voordelen van anodiseren zijn een nog betere corrosiebestendigheid, een

  vuilafstotend oppervlak en een decoratief uiterlijk met blijvende kleur en glans

  OPPERVLAKTEBEHANDELINGEN

  Decoline - Purmerend

  SAPA POLE PRODUCTS | ALUMINIUM LICHTMASTEN

  15

 • Oplossingen voor verschillende situaties

  Mul zand, een verharde ondergrond, vandalisme, werkzaamheden op

  maaiveldniveau... situaties waarin een lichtmast extra aandacht vraagt.

  De accessoires van Sapa Pole Products bieden een oplossing in dergelijke

  situaties en beschermen en stabiliseren uw lichtmast.

  OPLOSSINGEN

  Een verankerde plaatsing op harde ondergrondVoor plaatsing van lichtmasten op harde grond zoals betonfundaties, bruggen en viaducten kunt u uit verschillende typen voetplaten kiezen, alle vervaardigd uit aluminium:

  functionele tweedelige voetplaten voor situaties die om een doelgerichte oplossing vragen;

  mooi vormgegeven eendelige voetplaten in een omgeving waar de esthetische factor de doorslag geeft;

  praktische kantelbare voetplaten op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn en daar waar een kantelmast niet gewenst is.

  Eendelige voetplaat

  Tweedelige voetplaat

  16

 • Een optimale bescherming tegen vandalismeDeurtjes zijn vaak het doelwit van vandalisme. Met de ontwikkeling van de Alulock, het unieke gepatenteerde mastslot van Sapa Pole Products, krijgt vandalisme geen kans meer. De Alulock is voorzien van een ovale r.v.s.-bout met een bol uiteinde, waardoor het mastslot alleen met een speciale sleutel te openen is. De universele Alulock is ook los verkrijgbaar voor alle Sapa lichtmasten.

  OPLOSSINGEN

  Een stabiele plaatsing in losse grondOm mogelijke verzakking en ongewenst draaien van een lichtmast in losse grond tegen te gaan, zijn de universele aanschroefbare bodemplaat en grondvleugels de ideale oplossing. Ze zijn gemaakt van milieuvriendelijk PP (Polypropyleen en eenvoudig te monteren. Zowel de bodemplaat als de grondvleugels zijn los leverbaar voor Sapa lichtmasten en lichtmasten van een ander fabricaat.

  Een extra bescherming tegen mechanische schade In situaties waarin een mast extra bescherming nodig heeft tegen mechanische schade, bijvoorbeeld als gevolg van maaimachines of bestratingactiviteiten biedt de maaiveldbeschermer uitkomst. De maaiveldbeschermer beschermt de mast optimaal net onder en boven het maaiveld, juist daar waar het nodig is. De volledig recyclebare maaiveldbeschermer is gemaakt van PP (Poly pro py leen) en verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs. Het materiaal is UV-gestabiliseerd voor een optimale bescherming tegen de zon.

  Een vloeiende overgang tussen mast en uithouder Om op esthetische wijze invulling te geven aan masten die uit meerdere delen bestaan, bijvoorbeeld masten met losse uithouder, biedt de onzichtbare koppeling een mooie oplossing. De koppeling wordt nagenoeg onzichtbaar tussen de mastdelen gentegreerd. Naast esthetische voordelen levert de onzichtbare koppeling ook logistieke voordelen: een mast in twee of meerdere delen is namelijk eenvoudiger vervoerbaar en vergt minder opslagruimte.

  Tape Onzichtbare koppeling

  Alulock

  Grondvleugels

  Maaiveldbeschermer

  Bodemplaat

  SAPA POLE PRODUCTS | ALUMINIUM LICHTMASTEN

  17

 • Projecten wereldwijd

  PROJECTEN WERELWIJD

  Rabat Marokko

  Sydney Australi Shuaiba Refinery Koeweit Viatodos Portugal

  18

 • Brussel Belgi Rome Itali Berlijn Duitsland

  PROJECTEN WERELWIJD

  Varadero Cuba

  Ankara Turkije

  Londen Engeland

  Auckland New Zeeland

  SAPA POLE PRODUCTS | ALUMINIUM LICHTMASTEN

  19

 • www.sapapoleproducts.com

  SAPA POLE PRODUCTS

  Postadres

  Postbus 75

  5150 AB Drunen

  Nederland

  Bezoekadres

  Alcoalaan 12

  5151 RW Drunen

  Nederland

  Tel 0416 386 200

  Fax 0416 386 230

  Email [email protected]

  Website www.sapapoleproducts.com

  Sap

  a P

  ole

  Pro

  duct

  s R

  ev. 1

  Alu

  Lm

  , Sub

  ject

  to p

  rodu

  ct c

  hang

  es, m

  ispr

  ints

  and

  prin

  ting

  erro

  rs