Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams...

8
Samen voor de Stad Samen voor de Stad 1 Samen voor de Stad Samen voor de Stad Het initiatief en de partners Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014 26 maart 2014

Transcript of Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams...

Page 1: Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.

Samen voor de StadSamen voor de Stad 11

Samen voor de StadSamen voor de StadHet initiatief en de partnersHet initiatief en de partners

Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteamsBeoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams

26 maart 201426 maart 2014

Page 2: Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.

Samen voor de StadSamen voor de Stad 22

Wat maakt het realiseren van de doelstelling Wat maakt het realiseren van de doelstelling zo ingewikkeld?zo ingewikkeld?

Er is een samenhang met een groot aantal activiteiten Er is een samenhang met een groot aantal activiteiten inzake de transitie.inzake de transitie.

De ambities van de kadernota De ambities van de kadernota Doen wat nodig isDoen wat nodig is zijn nog zijn nog niet vertaald naar mogelijkheden.niet vertaald naar mogelijkheden.

Welke partners sluiten wanneer aan? In de loop van 2014 Welke partners sluiten wanneer aan? In de loop van 2014 moet dit duidelijk worden.moet dit duidelijk worden.

Bestaande praktijkwerkplaatsen en wijkteams – versus Bestaande praktijkwerkplaatsen en wijkteams – versus opbouw en ontwikkeling werkwijze (evaluatie PWP-en zijn opbouw en ontwikkeling werkwijze (evaluatie PWP-en zijn vanaf volgende week beschikbaar)vanaf volgende week beschikbaar)

De wijkteams worden in 2014 opgezet, in 2015 vindt de De wijkteams worden in 2014 opgezet, in 2015 vindt de decentralisatie plaatsdecentralisatie plaats

Page 3: Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.

Samen voor de StadSamen voor de Stad 33

De structuur van Samen voor de StadDe structuur van Samen voor de Stad

Stuurgroep (aansturing en besluitvorming).Stuurgroep (aansturing en besluitvorming).

Projectgroep wijkteams (kader voor de wijkteams Projectgroep wijkteams (kader voor de wijkteams en aansturing kwartiermakers).en aansturing kwartiermakers).

4 kwartiermakers aangesteld door gemeente Almere 4 kwartiermakers aangesteld door gemeente Almere (daadwerkelijk inrichten en uitrollen wijkteams).(daadwerkelijk inrichten en uitrollen wijkteams).

Page 4: Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.

Samen voor de StadSamen voor de Stad 44

De basis opzet van de wijkteamsDe basis opzet van de wijkteams

De Schoor vanuit de functie opbouwwerk.De Schoor vanuit de functie opbouwwerk.

Zorggroep Almere vanuit de functie maatschappelijk werk.Zorggroep Almere vanuit de functie maatschappelijk werk.

Gemeente Almere (Servicepunt Z) vanuit Gemeente Almere (Servicepunt Z) vanuit de functie toewijzing voorzieningen.de functie toewijzing voorzieningen.

De VMCA vanuit de expertise informele zorg De VMCA vanuit de expertise informele zorg en vrijwilligerswerk (projectmatig).en vrijwilligerswerk (projectmatig).

Page 5: Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.

Samen voor de StadSamen voor de Stad 55

Wanneer andere partners?Wanneer andere partners?

Uitkomsten evaluatie praktijkwerkplaatsen.Uitkomsten evaluatie praktijkwerkplaatsen.

Uitkomsten wijkscans.Uitkomsten wijkscans.

Keuze gemeente over centrale en decentrale taken.Keuze gemeente over centrale en decentrale taken.

Helderheid over nieuwe JGZ-organisatie.Helderheid over nieuwe JGZ-organisatie.

Afspraken tussen gemeente en zorgverzekeraar Afspraken tussen gemeente en zorgverzekeraar over de positie van de wijkverpleegkundige.over de positie van de wijkverpleegkundige.

Page 6: Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.

Samen voor de StadSamen voor de Stad 66

Wat gaat Samen voor de Stad doen?Wat gaat Samen voor de Stad doen? Notitie: Kader wijkteams (leidraad voor de wijkteams, groeidocument).Notitie: Kader wijkteams (leidraad voor de wijkteams, groeidocument).

Beschrijving van de fases van een wijkteam.Beschrijving van de fases van een wijkteam.

Evaluatie praktijkwerkplaatsen verwerken. Evaluatie praktijkwerkplaatsen verwerken.

Scenario’s en keuze voor invulling 16 wijkteams (samenstelling, Scenario’s en keuze voor invulling 16 wijkteams (samenstelling, werkwijze en fte’s).werkwijze en fte’s).

Voorlopige opdrachtformulering wijkteams met concrete resultaten.Voorlopige opdrachtformulering wijkteams met concrete resultaten.

Wijkgerichte opdracht wijkteams.Wijkgerichte opdracht wijkteams.

Keuze op te starten wijkteams (prioritering).Keuze op te starten wijkteams (prioritering).

Competentieprofielen en scholing wijkwerkers in samenhang met Competentieprofielen en scholing wijkwerkers in samenhang met WMO-werkplaats Windesheim.WMO-werkplaats Windesheim.

Page 7: Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.

Samen voor de StadSamen voor de Stad 77

TijdlijnTijdlijn

Kader wijkteams

Scenario’s

Voorlopige opdrachtformuler

ing

Profielen en scholing

Wijkgerichte opdracht

Keuze wijkteamsFases wijkteam

Maart April Mei

Page 8: Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.

Samen voor de StadSamen voor de Stad 88

Uw mening en inbreng straks aan de Uw mening en inbreng straks aan de gesprekstafel Samen voor de Stad m.b.t.gesprekstafel Samen voor de Stad m.b.t.

Ervaringen praktijkwerkplaatsenErvaringen praktijkwerkplaatsen

Gesprekstafels:Gesprekstafels: Welke functies in de wijkteams?Welke functies in de wijkteams? Opzet van de wijkteamsOpzet van de wijkteams Rol informele ondersteuningRol informele ondersteuning De wijkwerker als generalist of specialistDe wijkwerker als generalist of specialist