Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

84
CRUISE VAKANTIES 2015-2016 ALASKA • AZIË • AUSTRALIË • CANADA • CARIBBEAN • DUBAI • EUROPA NIEUW-ZEELAND • ZUID-AMERIKA • ZUIDELIJKE STILLE OCEAAN

description

CRUISE VAKANTIES 2015-2016

Transcript of Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

Page 1: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

CRUISE VAKANTIES 2015-2016ALASKA • AZIË • AUSTRALIË • CANADA • CARIBBEAN • DUBAI • EUROPA

NIEUW-ZEELAND • ZUID-AMERIKA • ZUIDELIJKE STILLE OCEAAN

Page 2: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

BESTEMMING WOWWELKOM BIJ

Page 3: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

INHOUD

Bestemming WOW

Europa en Dubai

Caribbean, Bermuda en Bahama's

Alaska

Azië, Noord & Zuid Amerika en de Stille Oceaan

Unieke en Trans-Atlantische reizen

Schepen en hutten

Dekplannen

Algemene voorwaarden

Cruiseplanner

2-27

28-39

40-49

50-51

52-59

60-61

62-65

66-77

78-81

82-83

WAT IS NIEUW

ONS NIEUWE SCHIP Quantum of the SeasSM

Verwelkom samen met ons het nieuwste cruiseschip, Quantum of the SeasSM, ons eerste schip in de Quantum-klasse. De garantie voor een onvergetelijke vakantie met talrijke primeurs en een eerste afvaart vanuit New York in november 2014.

Allure of the Seas® KOMT NAAR EUROPAMet grote trots kondigen we aan dat Allure of the Seas® in 2015 naar Europa komt. Dit is één van onze meest innovatieve cruiseschepen boordevol indrukwekkende faciliteiten die u nergens anders vindt. Zoef van de zipline, wandel door Central Park of langs de Boardwalk en laat u verrassen door het AquaTheatre. Met afvaarten vanuit Barcelona en Rome is Allure of the Seas® de populairste nieuwe bestemming in de Middellandse Zee.

KINDEREN GRATIS, PLUS DREAMWORKS EXPERIENCEMaximaal 2 kinderen jonger dan 12 jaar mogen GRATIS mee op bepaalde cruises in 2015/16 wanneer ze een hut met twee volwassenen delen. U hoeft alleen de belastingen, toeslagen en fooien te betalen. Aan boord van een aantal schepen* kunnen kinderen sprookjesachtige momenten beleven samen met hun favoriete personages uit Shrek, Madagascar, Kung Fu Panda enz. Let op deze symbolen in de brochure.

*Slechts beschikbaar op bepaalde schepen. Shrek, Madagascar, Kung Fu Panda, Hoe tem je een Draak en alle gerelateerde personages en kenmerken TM & ©2014. DreamWorks Animation L.L.C.

†Maximaal 2 kinderen varen gratis. Ze betalen alleen belastingen, toeslagen en fooien indien ze een hut delen met 2 volwassenen. Plaatsen zijn beperkt beschikbaar. Geldig voor kinderen jonger dan 12 jaar voor bepaalde cruises.

BIJ ROYAL CARIBBEAN INTERNATIONAL®

Page 4: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

1. RIPCORD BY IFLY®

Ontdek een uitzicht dat oneindig ver reikt. Overdag geniet u van een prachtig uitzicht door de grote ramen. Als de avond valt, komen deze ramen tot leven en worden ze omgetoverd tot een fantastisch digitaal scherm ... de perfecte achtergrond voor onze vele artiesten.

10. TWO70°SM

3. SEAPLEXSM2. FLOWRIDER®

8. ROYAL LOFTS

De sterren onder de accommodaties van de Quantum-klasse zijn onze Royal Lofts met twee etages, oog voor de kleinste details én het prachtigste uitzicht. Deze hutten vervullen al uw wensen en zelfs meer.

De Italiaanse keuken is bijzonder geliefd op zee. De passie van de Britse chef-kok Jamie Oliver vormt de rode draad in de menu's van Jamie’s Italian op onze Quantum-klasse. Dit is immers het eerste alternatief op zee van zijn populaire restaurant.

13. JAMIE’S ITALIAN

Een primeur voor Royal Caribbean: een vrije val-simulator laat u kennismaken met een sensationele vliegervaring zonder dat u het schip hoeft te verlaten ... beslist één van onze meest uitdagende sporten tot nog toe.

Bedwing de golven op de surfsimulator, een absolute wereldprimeur op cruiseschepen. Of u nu een toeschouwer, ervaren surfer of beginner bent, iedereen kan op de golven surfen of boogieboarden.

De grootste 'binnenspeeltuin' op zee. Ontdek de allereerste botsauto's ter wereld midden op zee, maar ook een rolschaatsbaan, een basketbalveld, tafeltennis en nog veel meer in deze coole kameleonachtige ruimte die volledig verandert zodra de avond valt.

VOOR EEN VIRTUELE RONDLEIDING OP ONZE SCHEPEN GA NAAR WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/ships

MAAK KENNIS MET DE NIEUWSTE AANWINST ONDER ONZE CRUISESCHEPEN MET EEN HOGE WOW-FACTORAnthem of the SeasSM en Quantum of the SeasSM, de eerste schepen in onze Quantum-klasse, zullen uw idee over cruisen voorgoed veranderen.

Page 5: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

De North StarSM stijgt langzaam tot op 90 meter boven zeeniveau voor een adembenemend zicht op de oceaan, het schip en uw volgende bestemming.

7. NORTH STARSM

U kunt uw hart ophalen in ons waterpark metde H20 ZoneSM met interactieve fonteinen, waterkanonnen en waterjets. Het water van het grote zwembad wordt aangevoerd door een waterval en er zijn ook twee bubbelbaden.

5. H2O ZONESM

Specerijen van de zijderoute worden gecombineerd in spannende combinaties. Laat u meevoeren met een opwindend avontuur van pan-Aziatische smaaksensaties die net zo gevarieerd en genuanceerd zijn als het Verre Oosten zelf.

17. THE GRANDE 16. SILK

4. KLIMMUUR

19. WONDERLAND

Duik via het konijnenhol Wonderland in waar onze chefs met culinaire hoogstandjes de mogelijkheid bieden om u gerechten te laten proeven om uw vingers bij af te likken. De bedoeling van dit alles wordt duidelijker bij elke overheerlijke hap.

RipCord by iFly®

FlowRider®

SeaPlexSM

Klimmuur

H2O ZoneSM

Zwembaden

North StarSM

Royal Loft

Loft Suites

Two70oSM

Cafe Two70oSM

Wijnbar Vintages

Jamie’s Italian van Jamie OliverChic

American Icon Grill

Silk

The Grande

Michael’s Genuine Pub

Wonderland

Coastal Kitchen

Muziekhal

Family ConnectedSM hutten

Solarium

HOOGTEPUNTEN VAN DE QUANTUM-KLASSE

Deze afbeelding is ter illustratie. De werkelijke locaties kunnen verschillen.

Hier is elke avond een formele avond, een speciale gelegenheid. Van Beef Wellington tot kip à l’orange ... de meest klassieke gerechten ter wereld staan op het menu in het meest elegante restaurant van de Quantum-klasse.

Geniet van het indrukwekkende uitzicht op 60 meter boven zeeniveau vanaf onze klimmuur, één van onze populairste activiteiten aan boord. Daag uw vrienden uit en kijk wie het eerst boven is.

Page 6: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

EEN GROTE STAP VOORWAARTS MET ONZE QUANTUM

Page 7: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

RIPCORD BY iFLY ® Inderdaad, vlieg! Deze vrije val-simulator laat cruisegasten kennismaken met een sensationele vliegervaring.

NORTH STARSM Stap aan boord van de juweelvormige capsule die doet denken aan de Poolster en stijg langzaam tot op 90 meter boven zeeniveau voor een adembenemend zicht op de oceaan, het schip en uw volgende bestemming.

TWO70°SM Deze unieke ruimte biedt een perfecte mix van technologie en entertainment, en voert u mee naar andere oorden zodra de zon ondergaat.

SEAPLEX SM SeaPlex is de grootste 'binnenspeeltuin' op zee met onder meer de allereerste botsauto's ter wereld. Midden op zee!

MOGEN WIJ U VOORSTELLEN AAN Quantum of the SeasSM EN Anthem of the SeasSM

Welke andere benaming is goed genoeg voor onze nieuwste schepen? Verbazingwekkend is niet goed genoeg. Ongelooflijk al evenmin. De nieuwe Quantum of the SeasSM ('Quantum' = spectaculair) en Anthem of the SeasSM brengen uw cruise-ervaring naar hogere sferen. Met nieuw ontworpen hutten, hoogstaande speltechnologieën, vernieuwende shows en de beste restaurants, is er maar één woord dat deze schepen alle eer aandoet: WOW!

DE NIEUWSTE TREND IN DINEREN OP ZEE Maak kennis met Dynamic Dining, een culinaire ontdekkingsreis aan boord van de Quantum-klasse van Royal Caribbean. Dineren op zee, maar dan helemaal anders dankzij nog meer mogelijkheden en de volledige vrijheid om uw eigen verrukkelijke reis samen te stellen. Er zijn geen vaste uren, geen vaste plaatsen, geen verplichte dresscodes. Laat uw smaakpapillen u leiden met onze 18 verleidelijke mogelijkheden. Met restaurants zoals Jamie’s Italian van Jamie Oliver wordt kiezen er niet gemakkelijker op.

Ontdek onze Quantum met eigen ogen. Ga naar WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/QuantumoftheSeas

1. North Star 2. Two70o 3. iFLY 4. Wonderland

Page 8: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

EEN HEEL NIEUWE KIJK OP CRUISEN

Page 9: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

SERVICE VAN WERELDKLASSE • Onze legendarische Gold Anchor Service® biedt u een

onvergelijkbare servicekwaliteit zodat u elke dag van een optimale cruise-ervaring kunt genieten.

• Een ongeëvenaarde, persoonlijke dienstverlening met aandacht voor detail die uw verwachtingen keer op keer overstijgt.

PRACHTIGE BESTEMMINGEN • 23 cruiseschepen die op elke oceaan ter wereld varen

• 240 ongelooflijke bestemmingen in 72 landen verspreid over 6 continenten

• En in welke haven het schip ook aanlegt, wij zorgen voor de perfecte excursie

ONS BESTE SCHIP? DAT IS ELK SCHIP • Bij de bouw van onze cruiseschepen laten we ons

leiden door innovatie. Zo worden ze bestemmingen op zichzelf waar u meer kunt doen, zien en ervaren.

• Of u nu vaart met onze nieuwste schepen van de Quantum-klasse of een ander cruiseschip, wij verwennen u met eersteklas restaurants, gezinsactiviteiten, entertainment in West End-stijl, verbeterde technologieën, nieuwe en gerenoveerde hutten en aandacht voor details die het verschil maken tussen een goede vakantie en een WOW-vakantie.

EEN ONVERGETELIJK AVONTUUR WACHT OP UAls het om primeurs op zee gaat, is er maar één regel: niets is onmogelijk! Royal Caribbean verlegt de grenzen van uw

verbeelding en overtreft uw verwachtingen telkens wanneer u met ons vaart. Wij brengen u naar een bestemming die u

op geen enkele kaart terugvindt: Bestemming WOW. Deze ongelooflijke ervaringen blijven voor altijd in uw geheugen

gegrift en zorgen ervoor dat onze gasten telkens weer terugkomen.

MEER WETEN OVER DE QUANTUM-KLASSEOns nieuwste schip in de Quantum-klasse, Anthem of the SeasSM, vaart af vanuit Southampton (UK) in april 2015.

WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/QuantumoftheSeas

Page 10: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

ONVERGETELIJKE, NIEUWE ERVARINGEN DAG NA DAGOf u nu op zoek bent naar de ultieme kick of u liever terugtrekt in een oase van rust, dankzij de vele mogelijkheden

aan boord is er voor ieder wat wils. Geen enkele dag is hetzelfde dankzij de eindeloze mogelijkheden. U zelf heerlijk

laten verwennen, tijd voor actie of gewoon ontspannen ... de keuze is aan u!

ONTSPAN EN VERJONG • Trakteer uzelf op een zeewierpakking of een massage

met warme stenen†

• Pik een yogales mee of laat een manicure en pedicure doen†

• Ga een eindje lopen op onze outdoor joggingbaan

• Ga sporten in het VitalitySM at Sea-fitnesscentrum

• Daag uw vriend of vriendin uit voor een sessie spinning†

LUNCH EN LATTÉS† • Maak uw keuze uit de vele eetgelegenheden, van een

sappige hamburger bij Johnny Rockets® tot uw favoriete pizza bij Sorrento’s of een gezonde maaltijd in onze Solarium Bistro

• Nip aan een cappuccino bij de allereerste Starbucks® op zee

• Verwen uw smaakpapillen met vers bereide salades, panini en belegde broodjes uit ons overheerlijke Park Café

• Lik uw vingers af in onze suikerzoete Cupcake Cupboard of trakteer uzelf op een ijsje op elk moment van de dag

ACTIE EN AVONTUUR • Bedwing de golven op de FlowRider®, onze surfsimulator

• Vlieg in onze RipCord by iFly®

• Trotseer de klimmuur met een geweldig zicht als beloning

• Ga ijsschaatsen op volle zee

• Word een echte circusartiest in SeaPlexSM

• Ontdek onze duizelingwekkende zipline op een hoogte van negen dekken

• Laat u overweldigen door het uitzicht in de North StarSM

• Speel een rondje minigolf

• Neem plaats op onze draaimolen, een absolute primeur op zee

WINKELEN EN VEEL MEER† • Ga heerlijk winkelen in de eerste Coach®-boetiek op zee

• Wandelen over de Royal Promenade met de vele winkels, cafés en een pub

• Waag uw kans in onze Casino RoyaleSM

Faciliteiten variëren per schip. †Bijkomende kosten zijn mogelijk van toepassing.

Page 11: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016
Page 12: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016
Page 13: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

EN EEN STAANDE OVATIE VOOR ...!Verbluffende producties in West End-stijl. Oogverblindende parades. Lounges, bars en nachtclubs. Voor ongeëvenaard

entertainment is er maar één adres: Royal Caribbean®.

ADEMBENEMEND ENTERTAINMENT • Mamma Mia! doet zijn intrede op zee met de grootste

ABBA-hits

• Cats - één van de meest opwindende en innovatieve bekroonde musicals ooit

• Chicago: de musical – een internationale sensatie bekroond met een Tony®-, Olivier- en Grammy®-award

• Saturday Night Fever: de musical – trek uw dansschoenen aan en geniet van dit geweldige optreden

• Grote muzikale acts, live comedy en originele shows van Royal Caribbean® Productions

• Ons AquaTheatre met indrukwekkend schoonzwemmen en sierduiken!

BEPROEF UW GELUK ON HET CASINO ROYALESM† • Kansspelen op zijn best, in Monte Carlo-stijl

• Geef een draai aan de roulettetafel

• Speel een paar rondjes blackjack

• Waag uw kans bij de speelautomaten

BELEEF EEN ONVERGETELIJKE AVOND • Spreek af met vrienden in de R Bar of geniet van uw

favoriete wijn bij Vintages

• Laat u overweldigen door de duizelingwekkende shows van onze acrobaten in het Centrum of geniet van spectaculaire ijsshows in Studio B

• Laat u bekoren door onze livebands of zing zelf een deuntje mee met de karaoke

• Ga heerlijk dansen in onze nachtclubs of waag u aan salsa dansenbij Boleros

ZET KOERS MET UW FAVORIETE HELDEN Nog een troef die u enkel en alleen bij Royal Caribbean® vindt! Ontmoet en laat een foto maken van uzelf en uw favoriete DreamWorks-personage zoals Alex en de pinguïns uit Madagascar, Shrek, Fiona en vele anderen.

ONTBIJT MET DE STERREN Hoe kunt u en uw gezin de dag beter starten dan in het gezelschap van uw favoriete personage?

DREAMWORKS ENTERTAINMENT Uw favoriete personages verbluffen u met hun talent. Zin in een filmpje? Bekijk de allernieuwste DreamWorks-films in onze 3D-bioscoop of uw eigen hut op dezelfde dag dat ze op het vasteland uitkomen.

OOK INBEGREPEN U geniet gratis van dit® aanbod op bepaalde cruiseschepen.null

Let op dit symbool voor reisroutes met onze DreamWorks Experience.

Faciliteiten en shows variëren per schip. †Bijkomende kosten voor alcoholische dranken zijn mogelijk van toepassing. Madagascar, Kung Fu Panda, Shrek en alle gerelateerde kenmerkenTM en® 2014. DreamWorks Animation L.L.C. *Mogelijke couverttoeslag voor Ontbijt met de sterren.

Page 14: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

PROEF VAN EEN UNIEK AVONTUUR

1

Page 15: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

INBEGREPEN IN UW CRUISE • Hoofdrestaurant - In ons restaurant met verdiepingen

staan we volledig tot uw dienst en bieden we een rijke keuken aan voor ontbijt, lunch en diner. - Vroeg of laat dineren of een zelf gekozen tijdstip met

My Time Dining®

• Vijf a la carte restaurants** - Geniet elke avond van een heel nieuwe ervaring op onze Quantum-klasse schepen in American Icon Grill, Chic, The Grande Restaurant, Silk en Coastal Kitchen

• Windjammer Marketplace - Een informeel restaurant met spectaculaire buffetten en een prachtig uitzicht

• Park Café - Verwen uw smaakpapillen met versbereide salades, panini en belegde broodjes

• Roomservice - Blijf lekker in bed en geniet van onze maaltijden in uw eigen hut dankzij onze roomservice die 24 uur per dag tot uw dienst staat†

• Sorrento’s Pizza - De 'place to be' voor een echte Italiaanse pizza

SPECIALE EETGELEGENHEDEN* • Chops GrilleSM - Op het menu van ons legendarische

steakhouse staan altijd sappige steaks, verse vis en schaaldieren

• Giovanni’s Table - Geniet in een gezellige Italiaanse trattoria van eenvoudige gerechten in het restaurant of buiten op het terras

• Izumi Japanese Cuisine - Sushirolletjes, sashimi, of bereid zelf uw maaltijd in ishiyaki-stijl

• 150 Central Park - Uitzonderlijke keuken met een smaakvol menu bestaande uit meerdere gangen

• Samba Grill Brazilian Steakhouse - Een authentieke churrascaria waar het vlees aan tafel wordt gesneden

• Chef’s Table - Onze meest exclusieve eetgelegenheid voor een intiem etentje met bijbehorende wijnen

• Johnny Rockets®- Milkshakes, hamburgers en frietjes

• Wonderland - Laat uw zintuigen prikkelen in dit groots mysterie vol verrassingen

• Jamie Oliver - Eenvoudige en authentieke Italiaanse gerechten waar iedereen dol op is

Vergeet alles wat u weet over dineren aan boord van een cruiseschip. Trek samen met Royal Caribbean op een

culinaire ontdekkingsreis. Onze innovatieve chefs bieden u een tongstrelende wereldkeuken aan: gratis opties,

specialiteitenrestaurants, een eersteklas service en een uitstekende productkwaliteit in een unieke en aangename sfeer.

* De vermelde eetgelegenheden zijn indicatief. Restaurants variëren per schip. Bijkomende kosten zijn van toepassing voor specialiteitenrestaurants. Alcoholische dranken niet inbegrepen. †Toeslag voor avond- en nachtdienst van toepassing.

** Exclusief bij Quantum-klasseschepen. Gratis dineren alleen bij Chic, The Grande Restaurant en Silk.

MY TIME DINING* - PLAN UW DINER WANNEER HET U SCHIKT U kunt elke avond reserveren tussen 18.00 en 21.30 uur. Het is ook mogelijk om online

te reserveren tot 4 dagen voor vertrek via WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/vanity/precruiseplanner

1. Hoofdrestaurant 2. Chops Grille 3. 150 Central Park 4. Steakhouse

Page 16: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

VITALITY BEREID U VOOR OP PUUR GENOT

EEN ZEE VAN RUST Wat denkt u van een Aroma Spa Ocean-pakking, een kalmerende Shiatsu-hoofdmassage of een verkwikkende gezichtsbehandeling? Onze spa beschikt over een luxueus aanbod ontspannende massages en wellnessbehandelingen. Van gezichtsbehandelingen met zuurstof tot aromatherapiemassages en exotische verwennerij zoals een behandeling met Chakra-stenen ... het ultieme doel is stress wegnemen, opnieuw energie geven en verjongen.

DE BEHANDELING DIE U ZOEKT In ons spacentrum helpen ervaren consulenten u de keuze te maken die het best op uw behoeften is afgestemd. Uiteindelijk gaat het even helemaal om u en wij willen ervoor zorgen dat u volledig kunt ontspannen!

MOOI ZIJN IS EEN KUNST De spa organiseert bovendien tal van demonstraties over gezondheid, fitness en schoonheid alsook educatieve seminars. Onze gekwalificeerde medewerkers geven informatie en advies over verschillende onderwerpen zoals giftige stoffen, metabolisme en gezond eten. Als u nieuwe gezonde eetgewoonten wilt uitproberen, dan is dit de ideale plaats om aan de slag te gaan.

STEVIGE WORK-OUT Dankzij moderne cardio-apparaten, losse gewichten en verschillende trainingssessies biedt ons eersteklas fitnesscentrum alles wat u nodig heeft voor een stevige work-out. U kunt er terecht voor lessen op elk niveau voor bijvoorbeeld pilates, spinning en yoga.

Geef u over aan een nieuwe ervaring waarbij welzijn en rust centraal staan. Of u zich toevertrouwt aan de

bekwame handen van onze uiterst professionele fitnesscoaches of liever onderdompelt in een oase van rust ...

dankzij ons Vitality spa- en fitnesscentrum voelt u zich verkwikt, met nieuwe energie en bent u helemaal klaar

voor uw volgende avontuur.

Page 17: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016
Page 18: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

KINDEREN HEBBEN HET NAAR HUN ZIN (EN DUS MAMA EN PAPA OOK!)

Page 19: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

Uw kinderen zijn in uitstekende handen bij ons gratis Adventure Ocean®-jeugdprogramma. Al onze teamleden volgden

een opleiding van vier jaar als leraar, opvoeder, animator of een vergelijkbare functie. Onze creatieve, educatieve en

absoluut indrukwekkende programma's bieden een mix van kunst, geschiedenis, cultuur en creativiteit.

ADVENTURE OCEAN® VOOR KIDS • AQUANAUTS (3–5 JAAR):† Kinderen beleven een

magische tijd met borrelende drankjes, pyjamaparty's en voorleesverhalen

• EXPLORERS (6–8 JAAR): ga lekker uit de bol met onze Get Buggy en Germ Jungle Sciences. Of word de ster van de dag en neem deel aan onze talentenjacht en sportavond.

• VOYAGERS (9–11 JAAR): ki nderen kunnen kiezen uit vele fantastische activiteiten zoals Environmentation Station Science, speurtochten en jongens tegen meisjes-avonden.

PROGRAMMA VOOR TIENERS • 12–14 JAAR: net wat jonge tieners willen. Speurtochten,

arcadehal en een wedstrijd muurklimmen voor overdag. Films en poolparty's voor 's avonds.

• 15–17 JAAR: gewoon lekker chillen of de dansvloer onveilig maken met nieuwe vrienden ... in onze jongerenruimten kunnen oudere tieners tot in de late uurtjes doen waar ze zin in hebben.

BABY GAAT MEE OP CRUISE* Ook onze allerkleinste cruisegasten worden in de watten gelegd.

• ROYAL BABIES & TOTS®-KINDEROPVANG: in onze kleurrijke kinderopvang worden kleine cruisegasten (6-36 maanden) verzorgd door professionele medewerkers terwijl ze kunnen genieten van speciaal uitgewerkte programma's$. Zowel overdag als 's avonds is er kinderopvang mogelijk.

$Toeslag is van toepassing. †Om deel te kunnen nemen en te gaan zwemmen, moeten kinderen minstens drie jaar zijn, zindelijk zijn en mogen ze geen pull-up-luiers meer dragen. Kinderopvang, activiteiten en faciliteiten variëren per schip. *Baby's moeten op de eerste dag van de cruise minstens 6 maanden oud zijn. LET OP: Voor Trans-Atlantische reisroutes en bepaalde cruises in de Stille Oceaan, Hawaï of Zuid-Amerika moeten ze minstens 12 maanden oud zijn.

Page 20: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016
Page 21: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

ONS MEEST ROYALE HUTACCOMMODATIEElke hut aan boord van een Royal Caribbean®-cruiseschip is ontworpen om te inspireren en ontspannen. Het kleinste

detail wordt zorgvuldig overwogen. Het doel? Intieme plaatsen creëren die een oase van comfort en privacy bieden.

Onze toegewijde hutstewards staan klaar om aan al uw wensen tegemoet te komen. Dus we begrijpen heel goed dat

u maar al te graag in uw kamer vertoeft.

PERFECT VOOR U Uw hut dient niet alleen maar om in te slapen, het is een echte oase van rust. Met onze talrijke accommodatiemogelijkheden variërend van gezellige binnenhutten en mooie balkonhutten tot luxe suites, hebben we beslist de perfecte hut voor u.

VERWEN UZELF, 24 UUR PER DAG! Welke accommodatie u ook kiest, wij staan van 's morgens vroeg tot 's avonds laat voor u klaar om u de allerbeste service te geven, inclusief roomservice.* Ideaal als u de dag wilt starten met een ontbijt op bed of wilt afsluiten met een fantastisch diner op uw privé balkon.†

*Er wordt mogelijk een nominale toeslag aangerekend. †Alleen op bepaalde schepen.

TWEE VERDIEPINGEN AAN LUXE De schepen van de Quantum-klasse en de Oasis-klasse zijn uitgerust met de meest stijlvolle en indrukwekkende accommodatiemogelijkheden die u op een cruiseschip kunt tegenkomen. Een voorbeeld daarvan zijn onze loftsuites die maar liefst twee luxueuze verdiepingen bieden met kamerhoge ramen die toegang geven tot uw privébalkon. Zo heeft u een uniek uitzicht op de oceaan of uw volgende bestemming.

BLIJF OP DE HOOGTE VANUIT UW COMFORTABELE HUT Elke tv in de hutten beschikt over een interactieve RCTV waarmee u roomservice*, tickets voor shows, excursies, films en speciale dinerformules kunt bestellen en natuurlijk kunt u ook uw rekening checken.†

1. Royal Loft Suite 2. Binnenhut met virtueel balkon 3. Balkonhut 4. Royal Loft Suite

Page 22: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

HET AVONTUUR WACHT U OP IN ELKE HAVEN

Page 23: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

STAP MET ONS AAN WAL Wij zijn uw gids bij alle ongelooflijke avonturen en ontdekkingen die u het beste van elke bestemming op onze reisroute laten zien.

Dankzij onze jarenlange ervaring, de vele mogelijkheden aan rondleidingen en excursies hebben onze excursie-experten alle troeven in handen om u een perfecte daguitstap in elke haven te bezorgen.

AAN U DE KEUZE Zin in avontuur, een dagje pure ontspanning of cultuur opsnuiven? Wij bieden u de ideale excursie. Van sightseeing tot snorkelen, zeilen, fietsen, trekken ... ons excursieaanbod is zeer uitgebreid.

Trekt u er liever in uw ééntje op uit? Onze excursie-experten staan voor u klaar om alle regelingen te treffen, variërend van privé-vervoer tot een volledig gepersonaliseerde excursie met een eigen gids.

Om uw excursies vooraf te boeken, ga naar WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/shorex

* In het hoogst onwaarschijnlijke geval dat het schip niet op een excursie met een enorme vertraging kan wachten, vergoeden we alle kosten om het welzijn van onze gasten te verzekeren, waaronder de kosten voor een vlucht naar de volgende aanleghaven van het schip.

VERLAAT ALS EERSTE HET SCHIP

GEEN ANNULERINGSKOSTEN

GEGARANDEERDE TERUGKEER NAAR HET SCHIP

Cruisegasten die onze excursies hebben gekocht, mogen als eerste het schip verlaten bij aankomst in de haven.

Toch liever van plannen veranderen? Dat is geen probleem met ons flexibel excursiebeleid.

Als onze excursies vertraging oplopen, vertrekt het schip niet zonder u*.

WAAROM ONZE EXCURSIES BOEKEN

Page 24: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

•ACCOMMODATIE

•ALLE MAALTIJDEN, HEERLIJKE GERECHTEN

EN ROOMSERVICE†

•ACTIVITEITEN AAN BOORD

•EXCLUSIEF ENTERTAINMENT BIJ ROYAL CARIBBEAN® WAARONDER

SHOWS IN WEST END-STIJL ZOALS:CATS

CHICAGOMAMMA MIA

SATURDAY NIGHT FEVERIJSSHOWS

AQUATHEATRE EXTRAVAGANZADREAMWORKS EXPERIENCE

•PROGRAMMA VOOR JONGEREN

•VITALITYSM AT SEA FITNESSCENTRUM

WAT IS INBEGREPEN

IN UW CRUISE

Page 25: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

MET ZO VEEL TROEVEN KUNT U ZICH GEEN BETERE VAKANTIE VOORSTELLEN

†Voor de specialiteitenrestaurants is een toeslag van toepassing. Mogelijke toeslag voor roomservice. Restaurants en entertainment variëren per schip.

Page 26: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

EXCURSIES Trek er niet zomaar op uit. Ga op ontdekking. Laat ons uw gids zijn naar het beste dat elke bestemming u te bieden heeft. Om excursies vooraf te boeken, ga naar

WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/shorex.DRANKENPAKKETTEN Les uw dorst met een voordelig drankenpakket. Maak uw keuze uit Coca-Cola®, heerlijke wijnen, cocktails, fruitsap en Evian®-water.

SPECIALITEITENRESTAURANTS Boek nu al een plaatsje in één van de favoriete restaurants van onze gasten. U ontvangt cruisepunten vanaf 3 boekingen in onze overheerlijke specialiteitenrestaurants! WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/precruiseplanner.

VITALITYSM SPA-BOEKINGEN Dompel u onder in een zee van totale sereniteit dankzij tal van spabehandelingen die u helpen te ontspannen. Raadpleeg ons volledige wellnessaanbod en boek nu al online.

MY TIME DINING® Wilt u graag de allerlaatste zonnestralen van de dag meepikken? Of kunt u niet wachten om aan tafel te schuiven na een daguitstap? Met My Time Dining® heeft u de flexibiliteit om uw diner te plannen wanneer het u het best past. U kunt elke avond reserveren tussen 18:00 en 21:30 uur. Het is ook mogelijk online te reserveren vanaf 3 maanden tot 4 dagen voor vertrek via

WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/precruiseplanner.DYNAMIC DINING De nieuwe culinaire ontdekkingsreis aan boord van onze Quantum-klasseschepen. Er zijn geen vaste tijden, geen vaste plaatsen, geen verplichte dresscodes. Laat uw smaakpapillen u leiden met onze 18 verleidelijke mogelijkheden. Meer weten over ons aanbod Dynamic Dining? Ga naar WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/quantum.

ENTERTAINMENT-RESERVERINGEN Maak uw keuze uit het opwindende aanbod van gratis entertainment aan boord. Jong of oud ... wij bieden voor elk wat wils. Reserveer vooraf uw plaatsen voor shows op cruises met Anthem of the SeasSM, Quantum of the SeasSM, Oasis of the Seas®, Allure of the Seas®, Liberty of the Seas® of Freedom of the Seas®.

Ga voor een volledige ontspanning en maak nu al uw keuze via onze speciale onlinetool 'Countdown to Cruise®'

op WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/countdowntocruise. U kunt al deze fantastische opties perfect voor uw vakantie

boeken vanaf negentig tot vier dagen voor vertrek.

BOEK VOORAF

Page 27: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

ASSIST CARD: REIZEN ZONDER ZORGEN Voor een zorgeloze vakantie biedt Royal Caribbean International® de Assist Card aan zodat u de hele duur van uw cruise verzekerd bent. Denk maar aan opsporing van bagage, vervanging van verloren reisdocumenten, conciërgediensten, juridische bijstand of hulp bij het boeken van vluchten en/of hotels. Dat alles met 24 uur per dag ondersteuning in vele talen. Neem contact op met uw reisbureau of ga naar www.assist-card.com/cruiseassist voor meer informatie.

PROFESSIONELE FOTO'S Bewaar en bestel nu al online op MyCruisePhotos.com. U kunt producten vooraf bestellen: kwaliteitsfoto-afdrukken, gepersonaliseerde fotoboeken, digitaal 'Get the Picture'-beeldmateriaal op cd en de dvd 'Cruise in Review'. Wij zorgen ervoor dat de door u bestelde producten voor u klaar liggen, voordat u terug naar huis keert.

ROYAL-HUWELIJKEN Vier het huwelijksfeest van uw dromen of hernieuw uw geloften aan boord van ons schip - op volle zee of in de haven - of op één van onze indrukwekkende bestemmingen. Meer weten? Ga naar

WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/weddings.

GESCHENKEN Viert u een verjaardag, huwelijksjubileum of een huwelijksaanzoek? Wat dacht u van een speciale versiering van de hut of champagne met aardbeien en nog veel meer in uw eigen hut? U vindt alles in onze onlineshop, zelfs exclusieve kleding en geschenken van Royal Caribbean. Bestel online op

WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/giftsandgear.VERHUUR VAN SMOKINGS EN SPECIALE VERZOEKEN Bestel uw favoriete smoking met levering op het schip. Ga naar WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/giftsandgear.

Page 28: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

WOW. ELKE DAG ZOU ZO PRACHTIG MOETEN ZIJN.

NIET TE MISSEN

BILBAO, SPANJE – Bilbao & Guggenheim-museum Trek naar het centrum van Bilbao en verken er de Oude Wijk. Bezoek het 'Siete Calles'-district (zeven straten), interessante gebouwen in renaissance- en barokstijl en de San Nicolás-kerk. Ook het moderne Guggenheim-museum, de parel van de stad, is beslist een bezoek waard.

REYKJAVIK, IJSLAND – De Blue Lagoon en Reykjavik Tijdens deze rondleiding met gids ziet u de hoogtepunten van de hoofdstad en stopt u bij het dampende, lichtblauwe mineraalwater van de Blue Lagoon, één van de geothermische wonderen van IJsland. U ziet er de indrukwekkende koepel in spiegelglas van het Perlan-centrum ('parel') en bezoekt bezienswaardigheden zoals de Hallgrímskirkja-kerk, de grote ster onder de skyline van Reykjavik en het Arbaer-openluchtmuseum, waar een traditionele IJslandse gemeenschap is nagebouwd.

TENERIFE, CANARISCHE EILANDEN – Canadas del Teide Ga op verkenning in het Mt. Teide National Park in het hart van het eiland. Kom alles te weten over de vegetatie alsook één van de beste voorbeelden van alpiene vulkanische ecosystemen op dit Canarische eiland, één van de meest spectaculaire ter wereld.

SINT-PETERSBURG, RUSLAND – Groot Sint-Petersburg met Hermitage Bezoek tijdens een rondleiding met gids het wereldbekende Hermitage-museum met zijn grote ontvangsthallen en kunsttentoonstellingen, maar ook de indrukwekkende Sint-Isaak-kathedraal. Geniet van het zicht op de Kerk van de Verlosser en de Aurora-kruiser en ga op zoek naar typisch Russische souvenirs. Ga lekker lunchen in een plaatselijk restaurant.

SPLIT, KROATIË – Beste van Split en zijn prachtige natuurlandschap Maak een begeleide wandeling langs de hoogtepunten van de Oude stad, bezoek de galerie van de bekende Kroatische beeldhouwer Ivan Mestrovic en geniet van het panoramische uitzicht langs de Dalmatische kust en het vakantiestadje Omis, een oude piratenenclave aan de Cetina-rivier.

Page 29: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

OV

ER

ZIC

HT B

ESTE

MM

ING

EN

- EU

RO

PA &

DU

BA

I

Geloof alles wat u hebt gehoord over Dubai – het is echt ongelofelijk maar waar. Vaar door de Perzische Golf aan boord van de Splendour of the Seas® en verwonder u over de indrukwekkende schoonheid, het rijke verleden en de briljante toekomst van één van 's werelds snelstgroeiende luxebestemmingen.

Om uw excursies vooraf te boeken, ga naar ROYALCARIBBEAN.COM/SHOREX

MAAK EEN CRUISE IN DE PERZISCHE GOLF

EN BEZOEK ZEKER ...

ABU DHABI - Arabische kunst en cultuur Tijdens deze rondleiding maakt u kennis met de kunst en cultuur waa Dubai bekend om staat. Het Miraj Islamic Art Centre is een museum, kunstgalerie, tentoonstellingsruimte ... kortom een perfect voorbeeld van creativiteit en vakmanschap. Aanschouw er de adembenemende collecties kalligrafie, beeldhouwkunst, houtbewerking, juwelen, textiel en wandtapijten.

MUSCAT, OMAN - Wadi Bashing met 4x4 Stap in een 4x4 voor een verkennende Wadi Bashing-tour door Masqat. Na een fotostop bij de Grote moskee gaat u verder naar Wadi Al Khoud waar u kunt genieten van het ruwe landschap tijdens een off road-avontuur in Oman.

DUBAI, VAE - Safari met diner De mysterieuze woestijn verwelkomt u op een magische avond. Een team van safarigidsen begeleidt u op een spannend avontuur over glooiende duinen. In een bedoeïenentent kunt u uw handen met henna laten beschilderen, op een kameel plaatsnemen of gewoon heerlijk genieten van een aromatische 'sheesha' of 'hubblybubbly', de Arabische waterpijp. Daarna is het tijd voor lekkere maaltijd met gegrild vlees, verse salades, Arabische lekkernijen en verfrissende dranken. Terwijl u onder de sterren geniet, wiegt de buikdanseres haar heupen op de opzwepende muziek.

Binnenhut van € 605 tot € 1815

Buitenhut van € 805 tot € 2415

Balkonhut van € 1205 tot € 3615

Suite van € 1455 tot € 14550

PERZISCHE GOLF7 nachten Splendour of the Seas® - dekplan op pag. 76-77

VERTREKDATA

2015 Dec 14 2016 Jan 4, 11, 18, 25 Feb 1, 8, 15, 22, 29 Mrt 7, 14, 21, 28 ¥ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Dubai, Verenigde Arabische Emiraten 18:00

2 Khasab, Oman 08:00 17:00

3 Masqat, Oman 09:00

4 Masqat, Oman 18:00

5 Op zee

6 Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten 08:00 18:00

7 Dubai, Verenigde Arabische Emiraten 08:00

8 Dubai, Verenigde Arabische Emiraten Ontscheping

Aanleghavens, vertrekdagen en -tijden kunnen verschillen.

VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

Dubai

Khasab

MuscatOMAN

Abu Dhabi

GA VOOR HET VOORDELIGSTE TARIEF VAN VANDAAG NAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

CRUISEPRIJZEN

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen en havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde tarieven gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.Foto's van links naar rechts: zonsondergang in Tenerife, Canarische Eilanden; soek, Dubai; kamelentocht, Dubai; Burj Al Arab-hotel, Dubai; Palmeilanden, Dubai.

Page 30: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

Allure of the Seas® EEN NIEUWE BESTEMMING IN EUROPA

Het grootste cruiseschip ter wereld komt speciaal in 2015 naar Europese wateren. Stap aan boord in Barcelona of Rome en vaar naar de Middellandse kustgebieden of zet koers over de Atlantische Oceaan richting Fort Lauderdale op de spectaculaire Allure of the Seas®.

Met achttien dekken, zeven relaxzones en tal van nieuwe attracties die u op geen enkel ander cruiseschip vindt, heeft ons grootste schip echt buitengewone ervaringen te bieden. De 25 meter hoge Zipline, de Boardwalk, het Aqua Theater en Central Park® zijn slechts enkele voorbeelden van de innovatieve faciliteiten aan boord van onze unieke Allure of the Seas®.

En waarom zou u uw vakantie niet verlengen met onze geweldige trans-Atlantische cruise van 12 nachten van Barcelona naar Fort Lauderdale, Florida (zie pag. 61)? Het is de perfecte manier om kennis te maken met de Caraïbische gastvrijheid.

WESTELIJKE MIDDELLANDSE ZEE5 nachten Allure of the Seas® - dekplan op pag. 68-69.

PARIJS EN BRUGGE3 nachten Anthem of the Seas℠ - dekplan op pag. 66-67.

GA VOOR HET VOORDELIGSTE TARIEF VAN VANDAAG NAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

Met DreamWorks Experience. Meer info op pag. 12-13.Kinderen varen gratis op bepaalde data. Meer info op pag. 3.

VERTREKDATA

2015 Mei 19

VERTREKDATA

2015 Apr 30 Mei 3, 23* Aug 29 Okt 24, 27** * Er is een vergelijkbare cruise van 3 nachten met Explorer of the Seas®. ** Er is ook een vergelijkbare cruise van 4 nachten.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Southampton, Verenigd Koninkrijk 16:30

2 Brugge, België 08:00 17:00

3 Le Havre (Parijs), Frankrijk 07:00 21:00

4 Southampton, Verenigd Koninkrijk 05:30

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Barcelona, Spanje 19:00

2 Op zee

3 Civitavecchia (Rome), Italië 07:00 20:00

4 Capri (Napels), Italië 07:00 20:00

5 Op zee

6 Barcelona, Spanje 05:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

EUROPA IN DE SCHIJNWERPER

CRUISES VAN 3 TOT 8 NACHTEN

Uitleg kaartAanleghavenVertrekhaven

Om uw excursies vooraf te boeken, ga naar ROYALCARIBBEAN.COM/SHOREX

SPANJE

Barcelona

ITALIËRome

Napels

BELGIËSouthampton

FRANKRIJKLe Havre (Parijs)

VERENIGD KONINKRIJK

Brugge

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZEN

Binnenhut van € 598 tot € 1795

Buitenhut van € 618 tot € 1855

Balkonhut van € 718 tot € 2155

Suite van € 948 tot € 9484

Binnenhut van € 602 tot € 1805

Buitenhut van € 752 tot € 2255

Balkonhut van € 932 tot € 2795

Suite van € 1302 tot € 13016

Page 31: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

WESTELIJKE MIDDELLANDSE ZEE7 nachten Allure of the Seas® - dekplan op pag. 68-69.

FRANKRIJK EN SPANJE8 nachten Anthem of the Seas℠ - dekplan op pag. 66-67.

FRANKRIJK EN SPANJE7 nachten Anthem of the Seas℠ - dekplan op pag. 66-67.

VERTREK VANUIT BARCELONA, SPANJE

2015 Mei 24, 31 Jun 7, 14, 21, 28 Jul 5, 12, 19, 26 Aug 2, 9, 16, 23, 30 Sep 6, 13, 20, 27 Okt 4, 11, 18

VERTREK VANUIT CIVITAVECCHIA (ROME), ITALIË

2015 Mei 28 Jun 4, 11, 18, 25 Jul 2, 9, 16, 23, 30 Aug 6, 13, 20, 27 Sep 3, 10, 17, 24 Okt 1, 8, 15

VERTREKDATA

2015 Apr 22

VERTREKDATA

2015 Jun 13

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Southampton, Verenigd Koninkrijk 16:30

2 Op zee

3 Gijón, Spanje 08:00 17:00

4 Bilbao, Spanje 07:00 17:00

5 Op zee

6 St. Peter Port, Kanaaleilanden 08:00 17:00

7 Le Havre (Parijs), Frankrijk 07:00 21:00

8 Southampton, Verenigd Koninkrijk 05:30

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Southampton, Verenigd Koninkrijk 16:30

2 Op zee

3 Vigo, Spanje 09:00 17:00

4 Gijón, Spanje 10:00 18:00

5 Bilbao, Spanje 07:00 19:00

6 Op zee

7 Op zee

8 Le Havre (Parijs), Frankrijk 07:00 21:00

9 Southampton, Verenigd Koninkrijk 05:30

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Barcelona, Spanje 19:00

2 Palma de Mallorca, Spanje 08:00 16:00

3 Marseille (Provence), Frankrijk 09:00 18:00

4 La Spezia (Florence/Pisa), Italië 08:00 20:00

5 Civitavecchia (Rome), Italië 07:00 20:00

6 Capri (Napels), Italië 07:00 20:00

7 Op zee

8 Barcelona, Spanje 05:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen en havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde tarieven gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.Foto's van links naar rechts: Koppel aan boord van Allure of the Seas®; Boog van Constantijn, Rome; Brugge, België; Wonderland-eetruimte, Quantum of the Seas®; Parijs, Frankrijk; Draaimolen op de schepen van onze Oasis-klasse.

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

VERENIGD KONINKRIJKVERENIGD KONINKRIJKSouthamptonSouthampton

SPANJEBarcelona

SPANJE

FlorenceFRANKRIJK

ITALIËProvence

Rome

Napels

Palma de Mallorca

GijónBilbao

St. Peter PortLe Havre (Parijs) Le Havre (Parijs)

FRANKRIJK FRANKRIJK

GijónVigo

Bilbao

SPANJE

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZEN

Binnenhut van € 953 tot € 2860

Buitenhut van € 1133 tot € 3400

Balkonhut van € 1533 tot € 4600

Suite van € 2013 tot € 20133

Binnenhut van € 1188 tot € 3564

Buitenhut van € 1258 tot € 3774

Balkonhut van € 1738 tot € 5214

Suite van € 2088 tot € 20880

Binnenhut van € 1113 tot € 3339

Buitenhut van € 1403 tot € 4209

Balkonhut van € 1513 tot € 4539

Suite van € 2573 tot € 25371

EU

RO

PA - C

RU

ISE V

AN

3 TOT

8 NA

CH

TE

N

Page 32: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

SPANJE EN PORTUGAL11 nachten Explorer of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

CANARISCHE EILANDEN10 nachten Explorer of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

GA VOOR HET VOORDELIGSTE TARIEF VAN VANDAAG NAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

Met DreamWorks Experience. Meer info op pag. 12-13.Kinderen varen gratis op bepaalde data. Meer info op pag. 3.

VERTREKDATA

2015 Apr 24 Jun 17* Aug 23 * Er is een vergelijkbare cruise van 12 nachten die aanlegt in La Coruña, Spanje en Agadir, Marokko.

VERTREKDATA

2015 Mei 4

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Southampton, Verenigd Koninkrijk 16:30

2 Op zee

3 Bilbao, Spanje 08:00 17:00

4 Op zee

5 Lissabon, Portugal 08:00 18:00

6 Cadiz (Sevilla), Spanje 10:00 18:00

7 Málaga, Spanje 08:00 18:00

8 Gibraltar, Verenigd Koninkrijk 08:00 17:00

9 Op zee

10 Vigo, Spanje 07:00 16:00

11 Op zee

12 Southampton, Verenigd Koninkrijk 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Southampton, Verenigd Koninkrijk 16:30

2 Op zee

3 Op zee

4 Funchal (Madeira), Portugal 13:00 19:00

5 Tenerife, Canarische Eilanden 10:00 19:00

6 Gran Canaria, Canarische Eilanden 07:00 19:00

7 Lanzarote, Canarische Eilanden 07:00 13:00

8 Op zee

9 Vigo, Spanje 10:00 16:00

10 Op zee

11 Southampton, Verenigd Koninkrijk 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Uitleg kaartAanleghavenVertrekhaven

SPANJE

Southampton Southampton

Vigo

Bilbao

VERENIGD KONINKRIJKVERENIGD KONINKRIJK

Lanzarote

VigoSPANJE

PORTUGALMadeira

Gran Canaria

LissabonSevilla

Málaga

Gibraltar

FRANKRIJK, ITALIË EN MALTA7 nachten Vision of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

VERTREKDATA

2015 Apr 26 ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Barcelona, Spanje 17:00

2 Villefranche (Nice), Frankrijk^ 09:30 19:00

3 Ajaccio, Corsica 08:00 17:00

4 Civitavecchia (Rome), Italië 07:00 19:00

5 Messina (Sicilië), Italië 12:00 20:00

6 Valletta, Malta 08:00 17:00

7 Op zee

8 Barcelona, Spanje 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

SPANJE

Barcelona

FRANKRIJK

ITALIË

Nice

Rome

Sicilië

WEST-EUROPA

CRUISES VAN 7 TOT 13 NACHTEN

Binnenhut van € 959 tot € 2878

Buitenhut van € 1219 tot € 3658

Balkonhut van € 1429 tot € 4288

Suite van € 2079 tot € 20792

Binnenhut van € 1047 tot € 3141

Buitenhut van € 1347 tot € 4041

Balkonhut van € 1747 tot € 5241

Suite van € 2247 tot € 22469

Binnenhut van € 670 tot € 2009

Buitenhut van € 810 tot € 2430

Balkonhut van € 1430 tot € 4289

Suite van € 1780 tot € 17796

Ajaccio

Valletta

CANARISCHE EILANDEN

TenerifeMALTA

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZEN

PORTUGAL

CRUISEPRIJZEN

Page 33: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

MIDDELLANDSE ZEE - VENETIË12 nachten Vision of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

CANARISCHE EILANDEN13 nachten Anthem of the Seas℠ - dekplan op pag. 66-67.

VERTREKDATA

2015 Mei 3*, 28 Jun 21** Jul 15 Aug 8*** Sep 1, 25*** Okt 19 * Er is ook een vergelijkbare cruise van 13 nachten.** Er is ook een vergelijkbare cruise van 11 nachten. *** Schip legt aan in Dubrovnik, Kroatië in plaats van Ravenna, Italië. ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Mei 22* Jun 1** Sep 15, 28 Okt 11 * Er is ook een vergelijkbare cruise van 10 nachten.** Er is ook een vergelijkbare cruise van 12 nachten die aanlegt in La Coruna in plaats van Bilbao, Spanje.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Barcelona, Spanje 17:00

2 Villefranche (Nice), Frankrijk^ 10:00 19:00

3 La Spezia (Florence/Pisa), Italië 07:00 19:00

4 Civitavecchia (Rome), Italië 07:00 19:00

5 Salerno (Amalfikust), Italië 07:00 18:30

6 Op zee

7 Venetië, Italië 15:00

8 Venetië, Italië 18:30

9 Ravenna, Italië 07:00 17:00

10 Risan, Montenegro 12:30 20:30

11 Op zee

12 Op zee

13 Barcelona, Spanje 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Southampton, Verenigd Koninkrijk 16:30

2 Op zee

3 Vigo, Spanje 10:00 18:00

4 Op zee

5 Funchal (Madeira), Portugal 10:00 17:00

6 Lanzarote, Canarische Eilanden 12:00 19:00

7 Gran Canaria, Canarische Eilanden 07:00 18:00

8 Tenerife, Canarische Eilanden 07:00 16:00

9 Op zee

10 Lissabon, Portugal 08:00 17:00

11 Op zee

12 Bilbao, Spanje 08:00 18:00

13 Op zee

14 Southampton, Verenigd Koninkrijk 05:30

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen en havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde tarieven gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.Foto's van links naar rechts: Strand, Tenerife; winkelplezier voor dames in Kroatië; Venetië; massage aan boord; Amalfikust, Italië.

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

VERENIGD KONINKRIJKSouthampton

BilbaoVigoSPANJE

PORTUGAL

Madeira

Tenerife Gran Canaria

Lanzarote

Lissabon

CANARISCHE EILANDEN

SPANJE

Barcelona

FRANKRIJK

ITALIË

Binnenhut van € 1212 tot € 3637

Buitenhut van € 1412 tot € 4237

Balkonhut van € 2462 tot € 7387

Suite van € 2712 tot € 27123

Binnenhut van € 1645 tot € 4936

Buitenhut van € 1926 tot € 5777

Balkonhut van € 1976 tot € 5927

Suite van € 2826 tot € 28255

NiceFlorence

Rome

Amalfikust

VenetiëRavenna

RisanMONTENEGRO

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZEN

MIDDELLANDSE ZEE - GRIEKSE EILANDEN12 nachten Vision of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

VERTREKDATA

2015 Mei 16 Jun 9 Jul 3, 27 Aug 20 Sep 13 Okt 7 ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Barcelona, Spanje 17:00

2 Cannes, Frankrijk 09:00 18:00

3 La Spezia (Florence/Pisa), Italië 07:00 19:00

4 Civitavecchia (Rome), Italië 07:00 19:00

5 Op zee

6 Op zee

7 Piraeus (Athene), Griekenland 06:00 18:00

8 Kusadasi (Efeze), Turkije 08:00 18:00

9 Santorini, Griekenland^ 07:00 17:00

10 Op zee

11 Salerno (Amalfikust), Italië 07:00 18:30

12 Op zee

13 Barcelona, Spanje 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Cannes

SPANJE

Barcelona

FRANKRIJK

GRIEKENLAND

ITALIË

Binnenhut van € 1214 tot € 3643

Buitenhut van € 1414 tot € 4243

Balkonhut van € 2414 tot € 7242

Suite van € 2864 tot € 28642

Florence

Rome

Athene

Amalfikust

Efeze

Santorini

TURKIJE

CRUISEPRIJZEN

EU

RO

PA - C

RU

ISE V

AN

7 TOT

13 NA

CH

TE

N

Page 34: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

GA VOOR HET VOORDELIGSTE TARIEF VAN VANDAAG NAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

Met DreamWorks Experience. Meer info op pag. 12-13.Kinderen varen gratis op bepaalde data. Meer info op pag. 3.

Uitleg kaartAanleghavenVertrekhaven

Binnenhut van € 992 tot € 2977

Buitenhut van € 1212 tot € 3637

Balkonhut van € 1802 tot € 5407

Suite van € 2022 tot € 20224

Binnenhut van € 801 tot € 2403

Buitenhut van € 1020 tot € 3060

Balkonhut van € 1458 tot € 4374

Suite van € 1677 tot € 16770

Binnenhut van € 1008 tot € 3025

Buitenhut van € 1208 tot € 3625

Balkonhut van € 1738 tot € 5215

Suite van € 1958 tot € 19583

CRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZEN

GRIEKSE EILANDEN7 nachten Splendour of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

MIDDELLANDSE ZEE - GRIEKSE EILANDEN7 nachten Rhapsody of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

VERTREKDATA

2015 Jul 19 Aug 2, 16, 30 ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Mei 30 Jun 13, 27 Jul 11*, 25 Aug 8, 22 Sep 5, 19 Okt 3, 17, 31** Nov 14** * Er is ook een speciale cruise van 6 nachten.** Schip legt aan in Souda (Chania), Kreta, Griekenland in plaats van Mykonos, Griekenland.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Venetië, Italië 16:30

2 Kotor, Montenegro^ 14:00 20:00

3 Korfoe, Griekenland 09:00 15:00

4 Piraeus (Athene), Griekenland 12:00 20:30

5 Mykonos, Griekenland^ 07:00 16:00

6 Argostoli, Griekenland^ 12:00 19:00

7 Op zee

8 Venetië, Italië 06:45

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Civitavecchia (Rome), Italië 17:00

2 Op zee

3 Santorini, Griekenland^ 13:00 22:00

4 Mykonos, Griekenland^ 08:00 18:00

5 Piraeus (Athene), Griekenland 06:00 18:00

6 Katakolon, Griekenland 10:00 17:00

7 Op zee

8 Civitavecchia (Rome), Italië 05:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

RomeRome

ITALIËITALIË

ITALIË

Santorini

GRIEKENLAND EN TURKIJE7 nachten Rhapsody of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

VERTREKDATA

2015 Jul 12, 26 Aug 9, 23 ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Civitavecchia (Rome), Italië 17:00

2 Op zee

3 Santorini, Griekenland^ 14:00 20:00

4 Kusadasi (Efeze), Turkije 07:00 17:00

5 Bodrum, Turkije 08:00 17:00

6 Souda (Chania), Kreta, Griekenland 07:00 15:00

7 Op zee

8 Civitavecchia (Rome), Italië 05:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

GRIEKSE EILANDEN EN TURKIJE

CRUISES VAN 7 TOT 11 NACHTEN

Efeze

Kotor

Bodrum

Chania

GRIEKENLANDGRIEKENLAND

GRIEKENLAND

MONTENEGRO

TURKIJE

Santorini

Mykonos

AtheneKatakolon

Venetië

Corfu

AtheneMykonos

Argostoli

Page 35: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen en havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde tarieven gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.Foto's van links naar rechts: Acropolis, Athene, Griekenland; Mykonos, Griekenland; Windmolens in Mykonos, Griekenland; Pompeï, Italië Efeze, Turkije.

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

Binnenhut van € 892 tot € 2676

Buitenhut van € 1122 tot € 3366

Balkonhut van € 1532 tot € 4597

Suite van € 2052 tot € 20519

Binnenhut van € 1012 tot € 3036

Buitenhut van € 1162 tot € 3486

Balkonhut van € 1822 tot € 5466

Suite van € 2112 tot € 21120

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZEN

GRIEKSE EILANDEN EN TURKIJE7 nachten Splendour of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

MIDDELLANDSE ZEE - GRIEKSE EILANDEN9 nachten Rhapsody of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

VERTREKDATA

2015 Mei 23 Jun 6, 20 Jul 4, 17* Aug 1, 15, 29 Sep 12, 26 Okt 10, 24 Nov 7**, 21** * Er is ook een speciale cruise van 8 nachten.** Schip legt aan in Rhodos, Griekenland en Split, Kroatië in plaats van Santorini en Katakolon, Griekenland.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Sep 6, 15*, 25** Okt 3, 12, 21, 30*** * Er is ook een speciale cruise van 10 nachten.** Er is ook een vergelijkbare cruise van 8 nachten.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Venetië, Italië 16:30

2 Dubrovnik, Kroatië 11:30 18:30

3 Op zee

4 Kusadasi (Efeze), Turkije 09:00 19:00

5 Santorini, Griekenland^ 07:00 17:00

6 Katakolon, Griekenland 10:00 17:00

7 Op zee

8 Venetië, Italië 06:45

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Civitavecchia (Rome), Italië 17:00

2 Op zee

3 Souda (Chania), Kreta, Griekenland 12:00 20:00

4 Mykonos, Griekenland^ 07:00 17:00

5 Kusadasi (Efeze), Turkije 07:00 17:00

6 Santorini, Griekenland^ 07:00 17:00

7 Piraeus (Athene), Griekenland 06:00 17:00

8 Katakolon, Griekenland 10:00 17:00

9 Op zee

10 Civitavecchia (Rome), Italië 05:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Rome

ITALIËITALIË

Dubrovnik

AtheneKatakolon

GRIEKENLAND

GRIEKENLAND

KROATIË

TURKIJE

Venetië

Efeze

Santorini

Katakolon

Binnenhut van € 924 tot € 2771

Buitenhut van € 1121 tot € 3362

Balkonhut van € 1486 tot € 4457

Suite van € 2106 tot € 21063

CRUISEPRIJZEN

GRIEKSE EILANDEN11 nachten Rhapsody of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

VERTREKDATA

2015 Nov 8

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Civitavecchia (Rome), Italië 17:00

2 Op zee

3 Souda (Chania), Kreta, Griekenland 12:00 19:00

4 Piraeus (Athene), Griekenland 06:00 17:00

5 Kusadasi (Efeze), Turkije 07:00 17:00

6 Rhodos, Griekenland 08:00 18:00

7 Op zee

8 Valletta, Malta 10:00 22:00

9 Op zee

10 Cagliari, Sardinië, Italië 08:00 18:00

11 Op zee

12 Barcelona, Spanje 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

SPANJE

Valletta

GRIEKENLANDTURKIJE

Athene

BarcelonaCagliari

Rome

TURKIJE

Efeze

Chania

Santorini

Mykonos Efeze

ITALIË

Chania

Rhodos

EU

RO

PA - C

RU

ISES V

AN

7 TOT

11 NA

CH

TE

N

MALTA

Page 36: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

BARCELONA TOT VENETIË

9 nachten Splendour of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

GA VOOR HET VOORDELIGSTE TARIEF VAN VANDAAG NAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

Met DreamWorks Experience. Meer info op pag. 12-13.Kinderen varen gratis op bepaalde data. Meer info op pag. 3.

VERTREKDATA

2015 Mei 4 ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Barcelona, Spanje 17:00

2 Cannes, Frankrijk 08:00 18:00

3 La Spezia (Florence/Pisa), Italië 07:00 19:00

4 Civitavecchia (Rome), Italië 07:00 19:00

5 Capri (Napels), Italië 07:00 18:30

6 Op zee

7 Santorini, Griekenland^ 08:00 17:00

8 Op zee 07:00 18:00

9 Split, Kroatië 08:00 16:00

10 Venetië, Italië 06:45

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Uitleg kaartAanleghavenVertrekhaven

ThessalonikiIstanboel

TURKIJEGRIEKENLAND

ITALIË

SPANJE

Barcelona

FRANKRIJK

ITALIË

KROATIËFlorence

Rome

Napels

OOSTELIJKE MIDDELLANDSE ZEE

9 nachten Rhapsody of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

VERTREKDATA

2015 Jul 3 ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Istanboel, Turkije 19:00

2 Op zee

3 Thessaloniki, Griekenland 07:00 17:00

4 Mykonos, Griekenland^ 09:00 20:00

5 Santorini, Griekenland^ 08:00 17:00

6 Piraeus (Athene), Griekenland 06:00 17:00

7 Op zee

8 Messina (Sicilië), Italië 08:00 17:00

9 Capri (Napels), Italië 07:00 18:30

10 Civitavecchia (Rome), Italië 05:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

MIDDELLANDSE EN ZWARTE ZEE

CRUISES VAN 9 TOT 16 NACHTEN

Binnenhut van € 1158 tot € 3475

Buitenhut van € 2144 tot € 6431

Balkonhut van € 2217 tot € 6650

Suite van € 2655 tot € 26548

Binnenhut van € 1232 tot € 3696

Buitenhut van € 1422 tot € 4266

Balkonhut van € 2112 tot € 6336

Suite van € 2912 tot € 29119

Mykonos

Athene

Santorini

Sicilië

Napels

RomeCannes

Santorini

SplitVenetië

CRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZEN

ZWARTE ZEE

11 nachten Rhapsody of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

VERTREKDATA

2015 Jun 1, 12*, 22 * Er is ook een vergelijkbare cruise van 10 nachten.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Istanboel, Turkije 17:00

2 Burgas, Bulgarije 08:00 17:00

3 Op zee

4 Sotsji, Rusland 07:00

5 Sotsji, Rusland 15:00

6 Sevastopol, Rusland^ 10:00 20:00

7 Yalta, Rusland 07:00 18:00

8 Odessa, Oekraïne 09:00

9 Odessa, Oekraïne 17:00

10 Op zee

11 Istanboel, Turkije 08:00

12 Istanboel, Turkije

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Binnenhut van € 1346 tot € 4038

Buitenhut van € 1556 tot € 4669

Balkonhut van € 2286 tot € 6859

Suite van € 3016 tot € 30162

IstanboelTURKIJE

Burgas

SotsjiSevastopol

Yalta

Odessa

BULGARIJE

RUSLAND

OEKRAÏNE

CRUISEPRIJZEN

GRIEKENLAND

Page 37: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

ITALIAANSE MIDDELLANDSE ZEE

14 nachten Anthem of the Seas℠ - dekplan op pag. 66-67.

MOOISTE STEDEN AAN DE MIDDELLANDSE ZEE16 nachten Anthem of the Seas℠ - dekplan op pag. 66-67.

SPANJE EN STRANDEN AAN DE MIDDELLANDSE ZEE14 nachten Anthem of the Seas℠ - dekplan op pag. 66-67.

VERTREKDATA

2015 Jun 20 Jul 12*, 18 Aug 9*, 15 Sep 1 * Er is ook een vergelijkbare cruise van 14 nachten met Explorer of the Seas®.

VERTREKDATA

2015 Mei 6 Sep 2* * Er is ook een vergelijkbare cruise van 16 nachten met Explorer of the Seas® die aanlegt in Cagliari, Sardinië in plaats

van Marseilles en in Cannes in plaats van Nice, Frankrijk. ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Jul 4, 26* Aug 1 * Er is ook een vergelijkbare cruise van 14 nachten met Explorer of the Seas® die aanlegt in Ajaccio, Corsica en Cagliari,

Sardinië in plaats van Ibiza, Spanje.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Southampton, Verenigd Koninkrijk 16:30

2 Op zee

3 Op zee

4 Gibraltar, Verenigd Koninkrijk 13:00 20:00

5 Málaga, Spanje 07:00 16:00

6 Op zee

7 Villefranche (Nice), Frankrijk^ 08:00 17:00

8 Palma de Mallorca, Spanje 14:00

9 Palma de Mallorca, Spanje 20:00

10 Ibiza, Spanje 07:00 20:00

11 Op zee

12 Cadiz (Sevilla), Spanje 08:00 17:00

13 Op zee

14 Op zee

15 Southampton, Verenigd Koninkrijk 05:30

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Southampton, Verenigd Koninkrijk 16:30

2 Op zee

3 Op zee

4 Gibraltar, Verenigd Koninkrijk 11:00 16:30

5 Cartagena, Spanje 08:00 17:00

6 Op zee

7 Civitavecchia (Rome), Italië 07:00 19:00

8 La Spezia (Florence/Pisa), Italië 07:00 19:00

9 Marseille (Provence), Frankrijk 08:00 17:00

10 Op zee

11 Cadiz (Sevilla), Spanje 10:00 17:00

12 Lissabon, Portugal 08:00 16:30

13 Vigo, Spanje 09:30 15:00

14 Op zee

15 Southampton, Verenigd Koninkrijk 05:30

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Southampton, Verenigd Koninkrijk 16:30

2 Op zee

3 Op zee

4 Gibraltar, Verenigd Koninkrijk 12:00 18:00

5 Op zee

6 Barcelona, Spanje 07:00 17:00

7 Villefranche (Nice), Frankrijk^ 09:00 18:00

8 Civitavecchia (Rome), Italië 07:00 19:00

9 La Spezia (Florence/Pisa), Italië 07:00 19:00

10 Marseille (Provence), Frankrijk 10:00 19:00

11 Op zee

12 Málaga, Spanje 10:00 18:00

13 Cadiz (Sevilla), Spanje 09:00 17:00

14 Lissabon, Portugal 08:00 18:00

15 Op zee

16 Op zee

17 Southampton, Verenigd Koninkrijk 05:30

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen en havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde tarieven gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.Foto's van links naar rechts: Santorini, Griekenland; Park Güell, Barcelona; Florence, Italië; Palma de Mallorca, Spanje; Villefranche, Frankrijk.

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

SPANJE SPANJE SPANJE

Southampton

Vigo

FRANKRIJK FRANKRIJK FRANKRIJK

Lissabon

VERENIGD KONINKRIJK VERENIGD KONINKRIJKVERENIGD KONINKRIJK Southampton Southampton

Binnenhut van € 2079 tot € 6237

Buitenhut van € 2439 tot € 7317

Balkonhut van € 2729 tot € 8187

Suite van € 4479 tot € 44792

Binnenhut van € 1952 tot € 5856

Buitenhut van € 2312 tot € 6937

Balkonhut van € 2542 tot € 7626

Suite van € 4072 tot € 40721

Binnenhut van € 2146 tot € 6438

Buitenhut van € 2516 tot € 7548

Balkonhut van € 2516 tot € 7548

Suite van € 4046 tot € 40459

Gibraltar Gibraltar Gibraltar

Málaga MálagaCartagena

Rome

FlorenceProvence

Sevilla Sevilla Sevilla

Lissabon

ITALIËPORTUGAL PORTUGAL

Nice Nice

Palma de Mallorca

Ibiza

Barcelona

Provence

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZEN

EU

RO

PA - C

RU

ISES V

AN

9 TO

T 16

NA

CH

TE

N

Rome

FlorenceITALY

Page 38: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

NOORSE FJORDEN7 nachten Serenade of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

SCANDINAVIË EN RUSLAND7 nachten Serenade of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

GA VOOR HET VOORDELIGSTE TARIEF VAN VANDAAG NAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

Met DreamWorks Experience. Meer info op pag. 12-13.Kinderen varen gratis op bepaalde data. Meer info op pag. 3.

VERTREKDATA

2015 Jun 17*, 28 Jul 5, 12, 19, 26** * Er is ook een vergelijkbare cruise van 11 nachten vanuit Kopenhagen, Denemarken naar Stockholm, Zweden.** Er is ook een vergelijkbare cruise van 13 nachten vanuit Stockholm, Zweden naar Kopenhagen, Denemarken.

VERTREKDATA

2015 Mei 9 Aug 8, 22* * Er is ook een vergelijkbare cruise van 8 nachten.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Kopenhagen, Denemarken 17:00

2 Op zee

3 Stavanger, Noorwegen 08:00 18:00

4 Bergen, Noorwegen 08:00 18:00

5 Ålesund, Noorwegen 08:00 20:00

6 Geiranger, Noorwegen^ 07:00 17:00

7 Op zee

8 Kopenhagen, Denemarken 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Stockholm, Zweden 17:00

2 Helsinki, Finland 11:00 18:00

3 Sint-Petersburg, Rusland 08:00

4 Sint-Petersburg, Rusland 18:00

5 Tallinn, Estland 08:00 17:00

6 Riga, Letland 11:00 19:00

7 Op zee

8 Stockholm, Zweden 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Uitleg kaartAanleghavenVertrekhaven

DENEMARKEN DENEMARKEN

KopenhagenKopenhagen

Stockholm StockholmTallinn Tallinn Stavanger

Bergen

Riga

Sint-Petersburg Sint-Petersburg

SCANDINAVIË EN RUSLAND7 nachten Serenade of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

VERTREKDATA

2015 Mei 16, 23, 30 Aug 15

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Kopenhagen, Denemarken 17:00

2 Op zee

3 Stockholm, Zweden 09:00 17:00

4 Tallinn, Estland 09:30 17:30

5 Sint-Petersburg, Rusland 07:00 19:30

6 Helsinki, Finland 07:00 14:00

7 Op zee

8 Kopenhagen, Denemarken 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

NOORD-EUROPA

CRUISES VAN 7 TOT 12 NACHTEN

Binnenhut van € 1396 tot € 4189

Buitenhut van € 1607 tot € 4820

Balkonhut van € 2126 tot € 6379

Suite van € 2996 tot € 29964

Binnenhut van € 682 tot € 2045

Buitenhut van € 862 tot € 2585

Balkonhut van € 1242 tot € 3725

Suite van € 1742 tot € 17416

Binnenhut van € 799 tot € 2397

Buitenhut van € 959 tot € 2877

Balkonhut van € 1359 tot € 4077

Suite van € 1899 tot € 18989

Helsinki HelsinkiZWEDEN ZWEDEN

ESTLAND ESTLAND

NOORWEGEN

LETLAND

RUSLAND RUSLANDFINLAND

FINLANDÅlesund

Geiranger

CRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZEN

Page 39: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

NOORDPOOLCIRKEL11 nachten Serenade of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

FJORDEN EN IJSLAND12 nachten Brilliance of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

SCANDINAVIË EN RUSLAND12 nachten Brilliance of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

VERTREKDATA

2015 Jun 6 ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Jul 29 ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Mei 18, 30 Jun 11, 23 Jul 5, 17 Aug 10, 22 ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Harwich, Verenigd Koninkrijk 17:00

2 Op zee

3 Kopenhagen, Denemarken 07:00 16:00

4 Op zee

5 Tallinn, Estland 09:00 17:00

6 Sint-Petersburg, Rusland 07:00

7 Sint-Petersburg, Rusland 18:00

8 Helsinki, Finland 08:00 17:00

9 Stockholm, Zweden 08:00 17:00

10 Visby, Zweden^ 07:00 16:00

11 Op zee

12 Op zee

13 Harwich, Verenigd Koninkrijk 04:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Kopenhagen, Denemarken 17:00

2 Op zee

3 Ålesund, Noorwegen 07:00 16:00

4 Noordpoolcirkel (op zee)

5 Honningsvåg, Noorwegen 11:00 19:00

6 Tromso, Noorwegen 08:00 17:00

7 Op zee

8 Geiranger, Noorwegen^ 11:00 19:00

9 Olden, Noorwegen 08:00 18:00

10 Bergen, Noorwegen 08:00 18:00

11 Op zee

12 Kopenhagen, Denemarken 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Harwich, Verenigd Koninkrijk 17:00

2 Op zee

3 Bergen, Noorwegen 09:00 19:00

4 Ålesund, Noorwegen 08:00 23:00

5 Geiranger, Noorwegen^ 07:00 16:00

6 Op zee

7 Klaksvik, Faroer-eilanden 08:00 17:00

8 Op zee

9 Reykjavik, IJsland 07:00

10 Reykjavik, IJsland 13:00

11 Op zee

12 Op zee

13 Harwich, Verenigd Koninkrijk 04:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen en havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde tarieven gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.Foto's van links naar rechts: Kopenhagen, Denemarken; Tallin, Estland; show in het centrum; sightseeing met de trein in Noorwegen; Sint-Petersburg, Rusland.

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

Sint-PetersburgHelsinkiStockholm

Visby NOORWEGEN

VERENIGD KONINKRIJKVERENIGD KONINKRIJK

FAROER-EILANDENDENEMARKENNOORWEGEN

DENEMARKEN

Bergen

HarwichHarwich

Binnenhut van € 1437 tot € 4310

Buitenhut van € 1737 tot € 5210

Balkonhut van € 2437 tot € 7310

Suite van € 3157 tot € 31567

Binnenhut van € 1533 tot € 4600

Buitenhut van € 1753 tot € 5259

Balkonhut van € 2123 tot € 6369

Suite van € 3373 tot € 33730

Binnenhut van € 1384 tot € 4153

Buitenhut van € 1534 tot € 4603

Balkonhut van € 2014 tot € 6043

Suite van € 2884 tot € 28844

RUSLANDFINLANDZWEDEN Ålesund

GeirangerKlaksvik

KopenhagenÅlesund

Honningsvåg

Tromso

Kopenhagen

Tallinn

ReykjavikIJSLAND

ESTLANDGeiranger

BergenOlden

CRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZEN

EU

RO

PA - C

RU

ISES V

AN

7 TOT

12 NA

CH

TE

N

Page 40: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

WOW ... WAT EEN ZICHT

NIET TE MISSEN

COCOCAY®, BAHAMA'S - Parasailavontuur Til uw ervaring naar nieuwe hoogten en zweef 122 meter boven kristalhelder water en witte stranden terwijl u parasailt boven het mooie CocoCay® op de Bahama's.

FALMOUTH, JAMAICA - Green Grotto-grotten en Dunn’s River Falls Ontdek een fascinerend stukje Jamaicaanse geschiedenis tijdens een bezoek aan de grotten en spelonken van Green Grotto. Maak een uitstap naar de bekende Dunn’s River Falls, waar u langs de neerstortende watervallen kunt klimmen, heerlijk op het strand van de zon geniet of gewoon de watervallen kunt bewonderen voordat u naar het schip terugkeert.

SAINT LUCIA, CASTRIES - Op naar de Pitons-bergen Laat u verwonderen door de majestueuze Pitons van Soufrière, bezoek de Diamond Botanical Gardens en proef van de lokale keuken in een buitenverblijf voordat u door de wereldvermaarde Marigot Bay vaart.

FORT-DE-FRANCE, MARTINIQUE - Traditionele dansen en rumproeverij Bezoek het Bele House en laat u meevoeren op het ritme van traditionele dansen en muziek. Daarna kunt u afsluiten met een rumproeverij in de Saint James Rum Distillery and Museum.

KING’S WHARF, BERMUDA - Nachtelijke boottocht op glasbodemboot in Bermudadriehoek Zin in iets heel anders? Probeer dan deze begeleide boottocht in de beruchte Bermudadriehoek en ontdek er het nachtelijke zeeleven en een mysterieus scheepswrak.

PHILIPSBURG, SINT-MAARTEN - Eilandtoer Ga op verkenning in beide hoofdsteden, het Franse Marigot en het Nederlandse Philipsburg, tijdens een rondreis op dit ongeëvenaarde eiland.

Page 41: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

DE BAHAMA'S

OV

ER

ZIC

HT B

ESTE

MM

ING

EN

- CA

RIB

BE

AN

, DE

BA

HA

MA

'S EN

BE

RM

UD

A

Page 42: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

GA VOOR HET VOORDELIGSTE TARIEF VAN VANDAAG NAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

Met DreamWorks Experience. Meer info op pag. 12-13.Kinderen varen gratis op bepaalde data. Meer info op pag. 3.

MINICRUISES IN DE CARIBBEAN

CRUISES VAN 3, 4 EN 5 NACHTEN

Uitleg kaartAanleghavenVertrekhavenPrivébestemming

Hoe kunt u uw unieke cruise beter

afsluiten dan door het hele avontuur

over te doen? In het wereldberoemde

Universal Orlando® Resort kunt u

genieten van de beste livemuziek,

non-stop uitgaansleven en nog veel

meer. Bovendien mag u kiezen uit één

van de drie AAA-four diamond-hotels

die zich allemaal op wandelafstand

bevinden van Universal Studios® en het

Universal CityWalk®-pretpark.

VERLENG UW VERBLIJF ....

LABADEE, HAÏTI - Snorkelsafari Ontdek het adembenemende zicht op de

bergen van Haïti tijdens een cruise langs

de noordkust. Maak plezier, neem een

duik, ga lekker snorkelen of relax terwijl u

van de geluiden van het eiland geniet.

FORT LAUDERDALE, FLORIDA - Met de airboat door de Everglades Ga op verkenning in de Everglades van

Florida met een airboat en ontdek het

indrukwekkende wildlife. Dit boeiende

ecosysteem is een veilige thuishaven voor

talrijke vogels, zoogdieren en reptielen.

BELIZE - Grotbezoek met waterband en kabelbaan Tijdens dit avontuur glijdt u van een

spannende kabelbaan door de bossen en

bezoekt u de grotten

in een waterband.

Als u voor het eerst op cruise gaat, of als u gewoon niet veel tijd hebt,

is een minicruise in de prachtige Caribbean beslist een aanrader. Neem de

adembenemende panorama's op het berglandschap van Haïti in u op,

wandel over fluweelzachte zandstranden of neem een duik in het rustige,

hemelsblauwe water. Avonturiers kunnen hun hart ophalen aan boord van een

America's Cup-zeilboot in de zonovergoten Bahama's, op verkenning trekken in

de spectaculaire ruïnes van het vroegere Atlantis in Nassau of zich wagen aan

parasailing boven het mooie CocoCay® in de Bahama's. Hieronder vindt u enkele

hoogtepunten die u beleeft op deze minicruises. De Caribbean zijn echt een

klasse apart.

COZUMEL, MEXICO - Maya-ruïnes in Tulum Ga op verkenning in de prachtige ruïnes

van de stad Tulum. Uw gids onthult u de

geheimen, weetjes, mythen en legenden

van deze eeuwenoude samenleving.

Bewonder de artistieke, bouwkundige

hoogstandjes van de 60 tempels.

NASSAU, BAHAMA'S - Atlantis en strand In het wereldbekende Atlantis Resort op

Paradise Island kunt zelf op ontdekking

gaan in de oude ruïnes van "Atlantis in

The Dig" en heerlijk genieten op een

afgezonderd plekje op het strand.

KEY WEST, FLORIDA - Wereldbekende Conch Tour Train Kijk hoe 400 jaar Key West geschiedenis

tot leven komt tijdens een rit op de

bekende stadstrein. Voel u vrij om op

of af te stappen wanneer u wilt,

en bewonder alle grote

bezienswaardigheden van Key West.

IN HET UNIVERSAL ORLANDO® RESORT

BOEK NU UW VAKANTIE ROYALCARIBBEAN.COM/UNIVERSAL

Route ARoute B

Page 43: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

BAHAMA'S3 en 4 nachten Majesty of the Seas® - dekplan online

WESTELIJKE CARIBBEAN5 nachten Independence of the Seas® - dekplan op pag. 70-71.

BAHAMA'S3 en 4 nachten Enchantment of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZEN

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen en havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde tarieven zijn slechts bedoeld als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.Foto's van links naar rechts: koppel op balkon; kleurrijk vakantiehuis, Caribbean; Aqua Park, Labadee; Miami, VS; Liberty of the Seas®, Universal Orlando Resort®.

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

Binnenhut van € 349 tot € 1047

Buitenhut van € 399 tot € 1197

Balkonhut van € 599 tot € 1797

Suite van € 699 tot € 6990

Binnenhut van € 358 tot € 1073

Buitenhut van € 431 tot € 1292

Balkonhut van € 577 tot € 1730

Suite van € 759 tot € 7592

VERTREKDATA

2015 Jan 2, 9, 16, 23, 30 Feb 6, 13, 20, 27 Mrt 6, 13, 20, 27 Apr 3, 10, 17, 24 Mei 1, 8, 15, 22, 29Jun 5, 12, 19, 26 Jul 3, 10, 17, 24, 31 Aug 7, 14, 21, 28 Sep 4, 11, 18, 25 Okt 2, 9, 16, 23, 30 Nov 6, 13, 20, 27 Dec 4, 11, 18, 21**, 28**2016 Jan 8, 15, 22, 29 Feb 5, 12, 19, 26 Mrt 4, 11, 18, 25 Apr 1, 8, 15, 22, 29* Schip gaat niet naar Key West, Florida.** Eindejaarscruise.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Jan 2, 9, 16, 23, 30 Feb 6, 13, 20, 27 Mrt 6, 13, 20, 27 Apr 3, 10, 17, 24 Mei 1, 8, 15, 22, 29Jun 5, 12, 19, 26 Jul 3, 10, 17, 24, 31 Aug 7, 14, 21, 28 Sep 4, 11, 18, 25 Okt 2, 9, 16, 23, 30 Nov 6, 13, 20, 27 Dec 4, 11, 18, 21, 28*2016 Jan 1, 8, 15**, 22, 29 Feb 5, 12, 19, 26 Mrt 4, 11, 18, 25 Apr 1, 8, 15, 22, 29* Eindejaarscruise.** De volgorde van havens verschilt.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Jan 3†, 8*, 17†, 22*, 31† Feb 5*, 14†, 19*, 28† Mrt 5*, 14†, 19*, 28† Apr 2*, 11†, 16, 25†,30*Nov 7, 12**, 21, 26** Dec 5, 10**, 19 2016 Jan 2, 7**, 16, 21**, 30*** Feb 4**, 13, 18**, 27 Mrt 3**, 12***, 17**, 26, 31** Apr 9, 14**, 23, 28** † Cruise met Liberty of the Seas®.* Er is ook een vergelijkbare cruise van 4 nachten met Liberty of the Seas®. ** Er is ook een vergelijkbare cruise van 4 nachten.*** Belize City, Belize wordt vervangen door Costa Maya, Mexico. ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Jan 5, 12, 26 Feb 2, 9, 16, 23 Mrt 2, 9, 16, 23, 30 Apr 6, 13, 20, 27 Mei 4, 11, 18, 25 Jun 1, 8, 15, 22, 29 Jul 6, 13, 20, 27 Aug 3, 10, 17, 24, 31 Sep 7, 14, 21, 28 Okt 5, 12, 19, 26 Nov 2, 9, 16, 23*, 30 Dec 7, 14*, 24**, 31**2016 Jan 4, 11, 18*, 25 Feb 1, 8*, 15, 22, 29 Mrt 7, 14, 21, 28 Apr 4, 11, 18, 25* Schip gaat niet naar Key West, Florida.** Eindejaarscruise.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Jan 5, 12, 19, 26 Feb 2, 9, 16, 23 Mrt 2, 9, 16, 23, 30 Apr 6, 13, 20, 27 Mei 4, 11, 18, 25 Jun 1, 8, 15, 22, 29 Jul 6, 13, 20, 27 Aug 3, 10, 17, 24, 31 Sep 7, 14, 21, 28 Okt 5, 12, 19, 26 Nov 2, 9, 16, 23, 30 Dec 7, 14, 24*, 31*2016 Jan 4, 11, 18, 25 Feb 1, 8, 15, 22, 29 Mrt 7, 14, 21, 28 Apr 4, 11, 18, 25* Eindejaarscruise.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Jan 12†, 26† Feb 9†, 23† Mrt 9†, 23† Apr 6†, 20† Nov 16, 30* Dec 14*, 24**, 28** 2016 Jan 11*, 25* Feb 8*, 22* Mrt 7*, 21* Apr 4*, 18* † Cruise met Liberty of the Seas®.* Ocho Rios, Jamaica wordt vervangen door Falmouth, Jamaica.** Er is ook een vergelijkbare eindejaarscruise van 4 nachten.

4 nachten

3 nachten 3 nachten 5 nachten

4 nachten 5 nachten

Binnenhut van € 262 tot € 786

Buitenhut van € 342 tot € 1026

Suite van € 562 tot € 5620

DAG AANLEGHAVENS, ROUTE A AANKOMST VERTREK

1 Miami, Florida 16:302 CocoCay, Bahama's^ 08:00 17:003 Nassau, Bahama's 08:00 17:004 Miami, Florida 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS, ROUTE A AANKOMST VERTREK

1 Port Canaveral, Florida 16:302 Nassau, Bahama's 12:00 23:593 CocoCay, Bahama's^ 08:00 17:004 Port Canaveral, Florida 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS, ROUTE A AANKOMST VERTREK

1 Fort Lauderdale, Florida 16:302 Op zee 3 Belize City, Belize^ 09:00 18:004 Cozumel, Mexico 08:00 18:305 Op zee 6 Fort Lauderdale, Florida 00:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS, ROUTE B AANKOMST VERTREK

1 Miami, Florida 16:302 Nassau, Bahama's 08:00 23:593 CocoCay, Bahama's^ 08:00 17:004 Key West, Florida 10:00 18:005 Miami, Florida 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS, ROUTE B AANKOMST VERTREK

1 Port Canaveral, Florida 16:302 CocoCay, Bahama's^ 08:00 17:003 Nassau, Bahama's 07:00 23:594 Op zee 5 Port Canaveral, Florida 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS, ROUTE B AANKOMST VERTREK

1 Fort Lauderdale, Florida 16:302 Op zee 3 Labadee, Haïti 07:30 15:304 Ocho Rios, Jamaica 08:30 16:305 Op zee 6 Fort Lauderdale, Florida 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

CRUISEPRIJZEN

Binnenhut van € 292 tot € 876

Buitenhut van € 322 tot € 966

Suite van € 592 tot € 5920

CRUISEPRIJZEN

Binnenhut van € 349 tot € 1047

Buitenhut van € 399 tot € 1197

Balkonhut van € 599 tot € 1797

Suite van € 699 tot € 6990

CRUISEPRIJZEN

Binnenhut van € 437 tot € 1310

Buitenhut van € 510 tot € 1529

Balkonhut van € 656 tot € 1967

Suite van € 838 tot € 8382

FLORIDA

BAHAMA'S BAHAMA'S

Miami

Key West

CocoCay CocoCay

Nassau Nassau

FLORIDAPort Canaveral

CozumelMEXICO

Ocho Rios

HAÏTI

FLORIDAFort Lauderdale

Belize CityBELIZE

LabadeeJAMAICA

CA

RIB

BE

AN

- CR

UISE

S VA

N 3, 4

EN

5 NA

CH

TE

N

Page 44: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

WESTELIJKE CARIBBEAN7 nachten Independence of the Seas® - dekplan op pag. 70-71.

GA VOOR HET VOORDELIGSTE TARIEF VAN VANDAAG NAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

Met DreamWorks Experience. Meer info op pag. 12-13.Kinderen varen gratis op bepaalde data. Meer info op pag. 3.

CRUISEPRIJZEN

VERTREKDATA

2015 Mei 3, 17, 31 Jun 14, 28 Jul 12, 26 Aug 9, 23 Sep 6, 20 Okt 4, 18 Nov 1* * Er is ook een cruise van 6 nachten.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Fort Lauderdale, Florida 16:30

2 Op zee

3 Labadee, Haïti 08:00 17:00

4 Falmouth, Jamaica 10:30 19:00

5 George Town, Grand Cayman^ 08:00 16:00

6 Cozumel, Mexico 10:00 19:00

7 Op zee

8 Fort Lauderdale, Florida 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Uitleg kaartAanleghavenVertrekhavenPrivébestemming

WESTELIJKE CARIBBEAN

CRUISES VAN 6 OF 7 NACHTEN

Binnenhut van € 598 tot € 1794

Buitenhut van € 848 tot € 2544

Balkonhut van € 948 tot € 2844

Suite van € 1348 tot € 13480

George Town

FLORIDAFort Lauderdale

GRAND CAYMAN FalmouthJAMAICA

HAÏTI

CRUISEPRIJZEN

WESTELIJKE CARIBBEAN7 nachten Liberty of the Seas® - dekplan op pag. 70-71.

VERTREKDATA

2015 Nov 22, 29* Dec 6, 13*, 20¥

2016 Jan 3, 10*, 17, 24*,31 Feb 7*, 14, 28 Mrt 6*, 13, 20*, 27 Apr 3*, 10, 17*, 24 * Roatan, Honduras wordt vervangen door Falmouth, Jamaica; Belize City, Belize wordt vervangen door George Town,

Grand Cayman.¥ Er is ook een eindejaarscruise; Belize City, Belize wordt vervangen door Costa Maya, Mexico.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Galveston, Texas 16:30

2 Op zee

3 Op zee

4 Roatan, Honduras 08:00 17:00

5 Belize City, Belize^ 08:00 17:00

6 Cozumel, Mexico 07:00 17:00

7 Op zee

8 Galveston, Texas 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Binnenhut van € 608 tot € 1824

Buitenhut van € 681 tot € 2043

Balkonhut van € 937 tot € 2810

Suite van € 1338 tot € 13381

Labadee

CozumelMEXICO

CRUISEPRIJZEN

WESTELIJKE CARIBBEAN6 nachten Navigator of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

VERTREKDATA

2015 Nov 22¥ Dec 6, 20*2016 Jan 3, 17, 31 Feb 14, 28 Mrt 13, 27 Apr 10, 24 * Eindejaarscruise.¥ Falmouth, Jamaica wordt vervangen door Cozumel, Mexico. Labadee, Haïti wordt vervangen door CocoCay^, Bahama's.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Fort Lauderdale, Florida 17:30

2 Op zee

3 George Town, Grand Cayman^ 08:00 17:00

4 Falmouth, Jamaica 07:00 16:00

5 Labadee, Haïti 10:00 18:00

6 Op zee

7 Fort Lauderdale, Florida 05:30

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Binnenhut van € 634 tot € 1902

Buitenhut van € 734 tot € 2202

Balkonhut van € 884 tot € 2652

Suite van € 1184 tot € 11840

George Town

FLORIDAFort Lauderdale

GRAND CAYMAN

FalmouthJAMAICA

HAÏTILabadee

Belize City

TEXASGalveston

MEXICO

RoatanHONDURAS

BELIZE

Cozumel

Page 45: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

WESTELIJKE CARIBBEAN7 nachten Oasis of the Seas® - dekplan op pag. 68-69.

WESTELIJKE CARIBBEAN7 nachten Allure of the Seas® - dekplan op pag. 68-69.

WESTELIJKE CARIBBEAN7 nachten Freedom of the Seas® - dekplan op pag. 70-71.

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZEN

VERTREKDATA

2015 Jan 3, 17, 31 Feb 14, 28 Mrt 14, 28 Apr 11, 25 Mei 9, 23 Jun 6, 20 Jul 4, 18 Aug 1, 15, 29 Sep 12, 26 Okt 10, 24 Nov 7, 21 Dec 5, 19*2016 Jan 2, 16, 30 Feb 13, 27 Mrt 12, 26 Apr 9, 23 * Eindejaarscruise.

VERTREKDATA

2015 Nov 15, 29 Dec 13, 27*2016 Jan 10, 24 Feb 7, 21 Mrt 6, 20 Apr 3, 17 * Eindejaarscruise.

VERTREKDATA

2015 Jan 4, 18 Feb 1, 15 Mrt 1, 15, 29 Apr 12, 26 Mei 10, 24 Jun 7, 21 Jul 5, 19 Aug 2, 16, 30 Sep 13, 27 Oct 11, 25 Nov 8, 22 Dec 6, 20*2016 Jan 3, 17, 31 Feb 14, 28 Mrt 13, 27 Apr 10, 24 * Eindejaarscruise.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Port Canaveral, Florida 16:30

2 Op zee

3 Labadee, Haïti 08:00 16:00

4 Falmouth, Jamaica 10:00 19:00

5 George Town, Grand Cayman^ 08:00 16:00

6 Cozumel, Mexico 10:00 19:00

7 Op zee

8 Port Canaveral, Florida 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Fort Lauderdale, Florida 17:00

2 Op zee

3 Labadee, Haïti 08:00 17:00

4 Falmouth, Jamaica 10:30 19:00

5 Op zee

6 Cozumel, Mexico 08:00 19:00

7 Op zee

8 Fort Lauderdale, Florida 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Fort Lauderdale, Florida 17:00

2 Op zee

3 Labadee, Haïti 08:00 17:00

4 Falmouth, Jamaica 10:30 19:00

5 Op zee

6 Cozumel, Mexico 08:00 19:00

7 Op zee

8 Fort Lauderdale, Florida 06:15

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen en havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde tarieven gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.Foto's van links naar rechts: jetskiën, Labadee; Central Park, Oasis of the Seas®; achtbaan, Labadee; raften, Jamaica.

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

Binnenhut van € 781 tot € 2342

Buitenhut van € 876 tot € 2627

Balkonhut van € 1036 tot € 3108

Suite van € 1438 tot € 14376

Binnenhut van € 686 tot € 2058

Buitenhut van € 886 tot € 2658

Balkonhut van € 1036 tot € 3108

Suite van € 1586 tot € 15860

Binnenhut van € 737 tot € 2211

Buitenhut van € 837 tot € 2511

Balkonhut van € 937 tot € 2811

Suite van € 1287 tot € 12870

George Town

FLORIDA FLORIDAFLORIDA

Fort Lauderdale Fort LauderdalePort Canaveral

GRAND CAYMANFalmouth Falmouth Falmouth

JAMAICA JAMAICA JAMAICAHAÏTI HAÏTI HAÏTI

Labadee Labadee LabadeeCozumel Cozumel Cozumel

MEXICO MEXICO MEXICO

CA

RIB

BE

AN

- CR

UISE

S VA

N 6

OF

7 NA

CH

TE

N

Page 46: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

CRUISEPRIJZEN

OOSTELIJKE CARIBBEAN7 nachten Freedom of the Seas® - dekplan op pag. 70-71.

OOSTELIJKE CARIBBEAN7 nachten Allure of the Seas® - dekplan op pag. 68-69.

GA VOOR HET VOORDELIGSTE TARIEF VAN VANDAAG NAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

Met DreamWorks Experience. Meer info op pag. 12-13.Kinderen varen gratis op bepaalde data. Meer info op pag. 3.

CRUISEPRIJZEN

VERTREKDATA

2015 Nov 8, 22 Dec 6, 20*2016 Jan 3, 17, 31 Feb 14, 28 Mrt 13, 27 Apr 10, 24 Mei 8, 22 * Eindejaarscruise.

VERTREKDATA

2015 Jan 11, 25 Feb 8, 22 Mrt 8, 22 Apr 5, 19 Mei 17, 31 Jun 14, 28 Jul 12, 26 Aug 9, 23 Sep 6, 20 Okt 4, 18 Nov 1, 15, 29 Dec 13, 27*2016 Jan 10, 24 Feb 7, 21 Mrt 6, 20 Apr 3, 18 * Eindejaarscruise.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Port Canaveral, Florida 16:30

2 CocoCay, Bahama's^ 07:00 16:00

3 Op zee

4 Charlotte Amalie, St. Thomas 12:00 19:00

5 Philipsburg, St. Maarten 08:00 17:00

6 Op zee

7 Op zee

8 Port Canaveral, Florida 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Fort Lauderdale, Florida 17:00

2 Nassau, Bahama's 07:00 14:00

3 Op zee

4 Charlotte Amalie, St. Thomas 10:00 19:00

5 Philipsburg, St. Maarten 08:00 17:00

6 Op zee

7 Op zee

8 Fort Lauderdale, Florida 06:15

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Uitleg kaartAanleghavenVertrekhavenPrivébestemming

CRUISEPRIJZEN

OOSTELIJKE CARIBBEAN7 nachten Oasis of the Seas® - dekplan op pag. 68-69.

VERTREKDATA

2015 Jan 10, 24 Feb 7, 21 Mrt 7, 21 Apr 4, 18 Mei 2, 16, 30 Jun 13, 27 Jul 11, 25 Aug 8, 22 Sep 5, 19 Okt 3, 31 Nov 14, 28 Dec 12, 26*2016 Jan 9, 23 Feb 6, 20 Mrt 5, 19 Apr 2, 16, 30 Mei 14, 28 * Eindejaarscruise.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Fort Lauderdale, Florida 17:00

2 Nassau, Bahama's 07:00 14:00

3 Op zee

4 Charlotte Amalie, St. Thomas 10:00 19:00

5 Philipsburg, St. Maarten 08:00 17:00

6 Op zee

7 Op zee

8 Fort Lauderdale, Florida 06:15

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

CARIBBEAN

CRUISES VAN 7 OF 8 NACHTEN

Binnenhut van € 732 tot € 2196

Buitenhut van € 832 tot € 2496

Balkonhut van € 982 tot € 2946

Suite van € 1382 tot € 13820

Binnenhut van € 505 tot € 1516

Buitenhut van € 578 tot € 1735

Balkonhut van € 783 tot € 2348

Suite van € 1235 tot € 12353

Binnenhut van € 811 tot € 2434

Buitenhut van € 921 tot € 2763

Balkonhut van € 1103 tot € 3310

Suite van € 1395 tot € 13954

Nassau Nassau

CocoCay

Charlotte Amalie

Charlotte Amalie Charlotte

Amalie

BAHAMA'S BAHAMA'SBAHAMA'S

ST. THOMAS ST. THOMASST. THOMAS

FLORIDA FLORIDA FLORIDAFort Lauderdale Fort Lauderdale

Port Canaveral

Philipsburg Philipsburg

PhilipsburgST. MAARTEN ST. MAARTENST. MAARTEN

Page 47: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

OOSTELIJKE CARIBBEAN8 nachten Independence of the Seas® - dekplan op pag. 70-71.

OOSTELIJKE CARIBBEAN8 nachten Navigator of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

BAHAMA'S8 nachten Anthem of the Seas® - dekplan op pag. 66-67.

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZEN

VERTREKDATA

2015 Jan 3, 17, 31 Feb 14, 28 Mrt 14, 28 Apr 11, 25 Mei 10*, 24* Jun 7*, 21* Jul 5*, 19* Aug 2*, 16*, 30* Sep 13*, 27* Okt 11*, 25*2016 Jan 9*, 23* Feb 6,* 20* Mrt 5*, 19* * Er is ook een vergelijkbare cruise van 7 nachten.

VERTREKDATA

2015 Nov 14, 28 Dec 12, 26*2016 Jan 9, 23 Feb 6, 20 Mrt 5, 19 Apr 2, 16 * Eindejaarscruise.

VERTREKDATA

2015 Nov 22 Dec 12*, 19†, 27*†2016 Feb 6*, 13 Mrt 19 * Er is ook een gelijkaardige cruise van 7 nachten.† Eindejaarscruise.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Cape Liberty, New Jersey 16:00

2 Op zee

3 Op zee

4 Port Canaveral, Florida 06:30 21:00

5 Nassau, Bahama's 13:00 23:59

6 CocoCay, Bahama's^ 08:00 17:00

7 Op zee

8 Op zee

9 Cape Liberty, New Jersey 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Fort Lauderdale, Florida 17:30

2 Op zee

3 Op zee

4 Philipsburg, St. Maarten 08:00 18:00

5 Basseterre, St. Kitts 07:00 17:00

6 San Juan, Puerto Rico 07:00 14:00

7 Labadee, Haïti 10:00 18:00

8 Op zee

9 Fort Lauderdale, Florida 05:30

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Fort Lauderdale, Florida 17:30

2 Op zee

3 Labadee, Haïti 07:00 15:00

4 San Juan, Puerto Rico 14:00 21:00

5 Basseterre, St. Kitts 10:00 18:00

6 Philipsburg, St. Maarten 08:00 17:00

7 Op zee

8 Op zee

9 Fort Lauderdale, Florida 05:30

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen en havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde tarieven gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.Foto's van links naar rechts: pier in Nassau, Bahama's; kleurrijke huizen, Puerto Rico; scubaduiken in de Caribbean; North Star®, Quantum of the Seas®; winkelen in Labadee.

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

Binnenhut van € 627 tot € 1881

Buitenhut van € 827 tot € 2481

Balkonhut van € 1077 tot € 3231

Suite van € 1577 tot € 15770

Binnenhut van € 587 tot € 1761

Buitenhut van € 687 tot € 2061

Balkonhut van € 937 tot € 2811

Suite van € 1387 tot € 13870

Binnenhut van € 978 tot € 2934

Buitenhut van € 1124 tot € 3372

Balkonhut van € 1160 tot € 3481

Suite van € 1781 tot € 17810

FLORIDA FLORIDAFort Lauderdale Fort Lauderdale

Philipsburg Philipsburg

Basseterre Basseterre

Labadee Labadee

San Juan San Juan

ST. MAARTEN ST. MAARTEN

ST. KITTS ST. KITTS

HAÏTI HAÏTIPUERTO RICO PUERTO RICOPort Canaveral

NEW JERSEYCape Liberty

FLORIDA

NassauBAHAMA'S

CocoCay

CA

RIB

BE

AN

- CR

UISE

S VA

N 7 O

F 8 N

AC

HT

EN

Page 48: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

CRUISEPRIJZEN

ZUIDELIJKE CARIBBEAN7 nachten Jewel of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

ZUIDELIJKE CARIBBEAN7 nachten Adventure of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

GA VOOR HET VOORDELIGSTE TARIEF VAN VANDAAG NAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

Met DreamWorks Experience. Meer info op pag. 12-13.Kinderen varen gratis op bepaalde data. Meer info op pag. 3.

CRUISEPRIJZEN

VERTREKDATA

Route A: 2015 Mei 9, 30 Jun 20 Jul 11 Aug 1, 22 Sep 12 Okt 3, 24 Route B: 2015 Okt 31Reisroute B vaart langs Charlotte Amalie, St. Thomas, St. Croix, Amerikaanse Maagdeneilanden, en Fort-de-France, Martinique.

VERTREKDATA

Route A: 2015 Okt 25 Nov 8, 22 Dec 6, 20*2016 Jan 3, 17, 31 Feb 14, 28 Mrt 13, 27 Apr 10, 24Route B: 2015 Nov 1, 15, 29 Dec 13, 27*2016 Jan 10, 24 Feb 7, 21 Mrt 6, 20 Apr 3, 17 * Eindejaarscruise.Reisroute B vaart langs Bridgetown, Barbados, Castries, St. Lucia, St. Johns, Antigua, Philipsburg, St. Maarten en St. Croix, Amerikaanse Maagdeneilanden.

DAG AANLEGHAVENS, ROUTE A AANKOMST VERTREK

1 San Juan, Puerto Rico 20:30

2 Charlotte Amalie, St. Thomas 08:00 17:30

3 Basseterre, St. Kitts 08:00 17:00

4 Op zee

5 Oranjestad, Aruba 08:00 17:00

6 Willemstad, Curaçao 08:00 17:00

7 Op zee

8 San Juan, Puerto Rico 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS, ROUTE A AANKOMST VERTREK

1 San Juan, Puerto Rico 20:30

2 Philipsburg, St. Maarten 09:00 19:00

3 Basseterre, St. Kitts 08:00 19:00

4 St. Johns, Antigua 07:00 18:00

5 Castries, St. Lucia 08:00 17:00

6 Bridgetown, Barbados 07:00 17:00

7 Op zee

8 San Juan, Puerto Rico 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Uitleg kaartAanleghavenVertrekhavenPrivébestemming

CRUISEPRIJZEN

ZUIDELIJKE CARIBBEAN7 nachten Adventure of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

VERTREKDATA

Route A: 2015 Jan 4, 18 Feb 1, 15 Mrt 1, 15, 29 Apr 12, 26 Mei 16 Jun 6, 27 Jul 18 Aug 8, 29 Sep 19 Okt 10Route B: 2015 Jan 11, 25 Feb 8, 22 Mrt 8, 22 Apr 5, 19 Mei 23 Jun 13 Jul 4, 25 Aug 15 Sep 5, 26 Okt 17Reisroute B vaart langs St. Croix, Amerikaanse Maagdeneilanden, Philipsburg, St. Maarten, St. Johns, Antigua, Castries, St. Lucia en Bridgetown, Barbados.

DAG AANLEGHAVENS, ROUTE A AANKOMST VERTREK

1 San Juan, Puerto Rico 20:30

2 Charlotte Amalie, St. Thomas 08:00 17:30

3 Basseterre, St. Kitts 08:00 18:00

4 Op zee

5 Oranjestad, Aruba 08:00 23:00

6 Willemstad, Curaçao 08:00 18:00

7 Op zee

8 San Juan, Puerto Rico 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

ZUIDELIJKE CARIBBEAN

CRUISES VAN 7 TOT 11 NACHTEN

Binnenhut van € 600 tot € 1800

Buitenhut van € 750 tot € 2250

Balkonhut van € 900 tot € 2700

Suite van € 1150 tot € 11500

Binnenhut van € 496 tot € 1488

Buitenhut van € 546 tot € 1638

Balkonhut van € 746 tot € 2238

Suite van € 1146 tot € 11460

Binnenhut van € 591 tot € 1773

Buitenhut van € 741 tot € 2223

Balkonhut van € 841 tot € 2523

Suite van € 1341 tot € 13410

Route ARoute B

San Juan San Juan San JuanPUERTO RICO

AMERIKAANSE MAAGDENEILANDEN AMERIKAANSE

MAAGDENEILANDEN

AMERIKAANSE MAAGDENEILANDEN

ST. MAARTENPUERTO RICO PUERTO RICOCharlotte Amalie Charlotte AmalieCharlotte Amalie

Philipsburg

Philipsburg Philipsburg

ST. THOMAS ST. THOMAS

Basseterre

Basseterre

BasseterreSt. Johns St. Johns St. Johns

Fort-de-France

St. CroixSt. Croix

St. Croix

ST. KITTS

ST. KITTS

ST. KITTS

ANTIGUA ANTIGUA ANTIGUA

ST. LUCIAST. LUCIA ST. LUCIA

Oranjestad Oranjestad

Willemstad Willemstad

ARUBA ARUBACURAÇAO CURAÇAO

BARBADOSBARBADOS BARBADOSBridgetown Bridgetown Bridgetown

CastriesCastries

Castries

ST. MAARTEN

Page 49: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

ZUIDELIJKE CARIBBEAN10 nachten Serenade of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

BERMUDA EN CARIBBEAN9 nachten Liberty of the Seas® - dekplan op pag. 70-71.

ZUIDELIJKE CARIBBEAN11 nachten Serenade of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZEN

VERTREKDATA

2015 Mei 21 Jun 4, 18 Jul 2, 16, 30 Aug 13

VERTREKDATA

2015 Nov 13 Dec 4*, 23**2016 Feb 5, 26* Mrt 18 Apr 8* Cruise legt aan in Fort-de-France, Martinique in plaats van Roseau, Dominica.** Er is ook een speciale eindejaarscruise van 12 nachten.

VERTREKDATA

2015 Nov 2, 232016 Jan 4*, 25* Feb 15 Mrt 7, 28 Apr 18* Volgorde van havens Castries, St. Lucia en Bridgetown, Barbados is omgekeerd.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Fort Lauderdale, Florida 16:30

2 Op zee

3 Op zee

4 Oranjestad, Aruba 10:00 20:00

5 Kralendijk, Bonaire 07:00 14:00

6 St. George’s, Grenada 13:00 20:00

7 Bridgetown, Barbados 07:00 17:00

8 Castries, St. Lucia 07:00 16:00

9 St. Johns, Antigua 07:00 16:00

10 Op zee

11 Op zee

12 Fort Lauderdale, Florida 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Fort Lauderdale, Florida 16:30

2 Op zee

3 Op zee

4 Tortola, Britse Maagdeneilanden 08:00 17:00

5 Basseterre, St. Kitts 08:00 17:00

6 Roseau, Dominica 08:00 17:00

7 St. Johns, Antigua 08:00 18:00

8 Philipsburg, St. Maarten 07:00 16:00

9 Op zee

10 Op zee

11 Fort Lauderdale, Florida 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Cape Liberty, New Jersey 16:00

2 Op zee

3 Kings Wharf, Bermuda 08:00 16:00

4 Op zee

5 Philipsburg, St. Maarten 13:00 20:00

6 San Juan, Puerto Rico 07:00 13:00

7 Labadee, Haïti 08:00 16:00

8 Op zee

9 Op zee

10 Cape Liberty, New Jersey 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde tarieven gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.Foto's van links naar rechts: Labadee strand, zwembad in Solarium, Radiance of the Seas®; haven van Grenada, Grenada; Hamilton, Bermuda; rotsformatie, Bermuda.

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

Binnenhut van € 999 tot € 2998

Buitenhut van € 1255 tot € 3764

Balkonhut van € 1620 tot € 4859

Suite van € 2058 tot € 20577

Binnenhut van € 933 tot € 2799

Buitenhut van € 1033 tot € 3099

Balkonhut van € 1283 tot € 3849

Suite van € 2383 tot € 23830

Binnenhut van € 794 tot € 2382

Buitenhut van € 844 tot € 2532

Balkonhut van € 1094 tot € 3282

Suite van € 1794 tot € 17940

ST. MAARTENPUERTO RICO

HAÏTIPhilipsburgSan Juan

Labadee

Kings Wharf

BERMUDANEW JERSEYVan/naar Cape Liberty

ST. MAARTENPhilipsburg

Basseterre

St. Johns St. Johns

St. George’s

Tortola

ST. KITTS

ANTIGUA

ANTIGUA

GRENADA

BRITSE MAAGDENEILANDEN ST. LUCIA

BARBADOSDOMINICABridgetownRoseau Castries

FLORIDA

FLORIDA

Fort Lauderdale

Fort Lauderdale

OranjestadKralendijkARUBABONAIRE

CA

RIB

BE

AN

- CR

UISE

S VA

N 7 O

F 11 N

AC

HT

EN

Page 50: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

Mendenhall, Alaska

BELEEF EEN ONVERGETELIJK AVONTUUR TUSSEN DE GLETSJERS.

SKAGWAY, ALASKA – White Pass-treinrit – Ontdek de "Scenic Railway of the World" op een oude spoortrein naar de top van de White Pass. Dit treinspoor van maar liefst 133 jaar oud loopt, tegen alle verwachtingen in, door één van de ruwste landschappen in het noorden. Neem plaats in een comfortabele wagon en zet u schrap voor een rit door twee tunnels, metershoge schraagbruggen en afgelegen valleien. Luister naar het verhaal van de goudkoorts van Klondike tijdens deze begeleide reis door de geschiedenis.

ICY STRAIT POINT, ALASKA – Boottocht met walvissen en zeezoogdieren – Op deze snelle boottocht naar Point Adolphus, één van Alaska’s voornaamste bestemmingen om walvissen te spotten, zult u ongetwijfeld deze prachtige dieren kunnen bewonderen. Een natuurspecialist geeft uitleg over de diversiteit van de zeezoogdieren die zich hier elke zomer verzamelen in het voedselrijke water.

KETCHIKAN, ALASKA – Het beste van Ketchikan – Ketchikan is bekend als de ‘eerste stad’ van Alaska en is een trekpleister voor vissers. Eén ding waar u niet omheen kunt, zijn de vele totempalen in het landschap van Ketchikan. Deze palen hadden verschillende doelen in de inheemse samenlevingen van Tlingit en Haida, zoals het optekenen van legendes, familiegebeurtenissen en belangrijke momenten in de geschiedenis. Wandel langs de gerestaureerde straten van Ketchikan uit het gouden tijdperk en langs Creek Street om het beruchte Dolly’s House te ontdekken. Het museum biedt u een uniek en fascinerend beeld op het leven van weleer.

NIET TE MISSEN

Page 51: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

ALASKA CRUISES VAN 7 NACHTEN

ALASKA SAWYER-GLETSJER7 nachten Jewel of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

ALASKA ZUIDWAARTS7 nachten Radiance of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

ALASKA NOORDWAARTS7 nachten Radiance of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Vancouver, Brits-Columbia 16:30

2 Inside Passage (op zee)

3 Ketchikan, Alaska 06:00 16:00

4 Icy Strait Point, Alaska^ 09:00 18:00

5 Juneau, Alaska 07:00 20:30

6 Skagway, Alaska 09:00 16:30

7 Hubbard-gletsjer (op zee) 07:00 11:00

8 Seward, Alaska 05:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Seattle, Washington 16:00

2 Op zee

3 Inside Passage (op zee)

3 Juneau, Alaska 12:00 21:00

4 Skagway, Alaska 07:00 20:30

5 Tracy Arm-fjord 07:00 12:00 (Sawyer-gletsjer), Alaska

6 Op zee

7 Victoria, Brits-Columbia 09:00 18:00

8 Seattle, Washington 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Seward, Alaska 20:00

2 Hubbard-gletsjer (op zee) 14:00 18:00

3 Juneau, Alaska 09:00 21:00

4 Skagway, Alaska 07:00 20:30

5 Icy Strait Point, Alaska^ 07:00 16:00

6 Ketchikan, Alaska 09:00 18:00

7 Inside Passage (op zee)

8 Vancouver, Brits-Columbia 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

VERTREKDATA

2015 Mei 22*, 29 Jun 5, 12, 19 Jul 3, 10, 17, 24, 31 Aug 7, 14, 21, 28 Sep 4**, 11*** * Er is ook een speciale cruise vanuit Vancouver, Brits-Columbia naar Seattle, Washington.** Er is ook een vergelijkbare cruise met Radiance of the Seas® vanuit Vancouver, Brits-Columbia.*** Er is ook een speciale cruise vanuit Seattle, Washington naar Vancouver, Brits-Columbia.

VERTREKDATA

2015 Mei 22 Jun 5, 19 Jul 3, 17, 31 Aug 14, 28 ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Mei 15, 29 Jun 12, 26 Jul 10, 24 Aug 7, 21 ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

Binnenhut van € 866 tot € 2598

Buitenhut van € 986 tot € 2958

Balkonhut van € 1406 tot € 4218

Suite van € 1936 tot € 19360

Binnenhut van € 731 tot € 2193

Buitenhut van € 881 tot € 2643

Balkonhut van € 1331 tot € 3993

Suite van € 2131 tot € 21310

Binnenhut van € 794 tot € 2382

Buitenhut van € 894 tot € 2682

Balkonhut van € 1444 tot € 4332

Suite van € 2244 tot € 22440

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZEN

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen en havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde tarieven gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.Foto's: Hondensleetocht, Alaska; walvissen spotten; kajakken.

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

ALASKA

WASHINGTON

BRITS- COLUMBIA

SkagwayJuneau

Tracy Arm-fjord (Sawyer-gletsjer)

ALASKASeward

Seattle

Inside Passage

Victoria

Vancouver

H ubbard-gletsjer

Icy Strait Point

Ketchikan

Inside Passage

Skagway

Juneau

ALASKA

Vancouver

H ubbard-gletsjer

Icy Strait Point

Ketchikan

Inside Passage

SkagwayJuneau

Seward

BRITS-COLUMBIA BRITS-COLUMBIA

OV

ER

ZIC

HT

BE

STE

MM

ING

EN

- ALA

SKA

- CR

UISE

S VA

N 7 N

AC

HT

EN

Page 52: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

NIEUWE DIEPTEN. NIEUWE WOWS.

NIET TE MISSEN

MELBOURNE, AUSTRALIË - Langs de Great Ocean Road De spectaculaire en adembenemende Great Ocean Road is één van de bekendste kustwegen ter wereld. U komt langs charmante kuststadjes en maakt een tussenstop om de pittoreske Twaalf Apostelen-rotsformaties te bewonderen.

AUCKLAND, NIEUW-ZEELAND - Auckland Rain Forest Express en kolonie van rotspelikanen De Rain Forest Express vervoert u door een wereld van natuurwonderen in het hart van de Waitakere Ranges. Ontdek de inheemse dieren die in het wild leven en geniet van een prachtig zicht tijdens een bezoek aan een kolonie geelwitte rotspelikanen.

SUVA, FIJI - Natuurlandschap en vuurlopen Zie hoe de befaamde vuurlopers van Fiji hun mysterieuze krachten tonen terwijl ze over withete stenen lopen. Laat u meeslepen door de rituele dansen waarin vroegere legenden opnieuw tot leven komen.

RIO DE JANEIRO, BRAZILIË - Het beste van Rio Neem de kabelbaan naar de top van de Suikerbroodberg voor een uniek zicht op Rio. Ontdek de bergen, stranden en neem de trein naar de Corcovado-berg waar u het standbeeld van Christus de Verlosser kunt bewonderen.

CARTAGENA, COLOMBIA - Het beste van Cartagena Tijdens deze informatie uitstap bezoekt u de hoogtepunten van Cartagena. Uw gids begeleidt u naar het Castillo San Felipe de Barajas, één van de grootste bouwwerken van het Spaanse leger in Zuid-Amerika. Ook op de agenda staan het Paleis van de Inquisitie, Las Bovedas (De gewelven) waar u handgemaakte souvenirs kunt kopen, en de Iglesia de San Pedro Claver.

XIAMEN, CHINA - De hoogtepunten van Xiamen Tijdens deze uitstap bezoekt u alle belangrijke bezienswaardigheden van de mooie stad Xiamen. Reis met de bus naar de Nanpotuo-tempel met zijn collectie boeddhistische beeldhouwwerken, geschriften en relikwieën. Andere must-sees zijn de beeldhouwwerken van de Maitreya Boeddha, de mensenlievende bodhisattva Guanyin en de 18 arhats (leerlingen van Boeddha).

Het Great Barrier Reef, Australië

Page 53: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

OV

ER

ZIC

HT B

ESTE

MM

ING

EN

- NO

OR

D &

ZU

ID-A

ME

RIK

A, A

ZIË

EN

DE

ZU

IDE

LIJKE

STILLE O

CE

AA

N

Page 54: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

CRUISEPRIJZEN

QUANTUM OF THE SEASSM

VAART DOOR HEEL AZIË

Het meest innovatieve schip van Royal Caribbean, Quantum of the SeasSM vaart vanaf 2015 samen met Mariner of the Seas® en Voyager of the Seas® in Azië.

Cruises in Azië, met afvaarten vanuit Shanghai, Beijing en Hongkong in China op de Quantum of the SeasSM, zijn een unieke vakantiebeleving op ’s werelds nieuwste cruiseschip.

De Quantum is voorzien van geheel nieuwe hutten, uiterst geavanceerde technologie, bijzondere entertainmentlocaties en 18 verleidelijke eetgelegenheden, bijvoorbeeld specialiteitenrestaurants die in samenwerking met partner-chefs Jamie Oliver, Devin Alexander en Michael Schwartz zijn ontworpen.

Beleef uw eerste cruise met Ripcord by iFLY®, een bloedstollende skydiving-ervaring; North StarSM, een spannend avontuur waarin gasten meer dan 90 meter in de lucht worden gevoerd, en hypermoderne transformatieve locaties als SeaPlexSM, het grootste complex voor buitensport en -entertainment op zee, met botsautootjes, rolschaatsen en meer.

Boek een avontuur op de Quantum of the SeasSM in Azië en ontdek een van ’s werelds meest adembenemende bestemmingen. Ga voor meer informatie over afvaartdata en routeprijzen naar royalcaribbean.com.

HONGKONG NAAR SINGAPORE8 nachten Voyager of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

XIAMEN, JEJU & NAGASAKI7 nachten Voyager of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

GA VOOR HET VOORDELIGSTE TARIEF VAN VANDAAG NAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

Met DreamWorks Experience. Meer info op pag. 12-13.Kinderen varen gratis op bepaalde data. Meer info op pag. 3.

CRUISEPRIJZEN

VERTREKDATA

2015 Juli 15 Aug 19

VERTREKDATA

2015 Okt 14

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Hongkong, China 17:00

2 Sanya, China 14:00 22:00

3 Op zee

4 Ho Chi Minh-stad (Phu My), Vietnam 07:00 20:00

5 Op zee

6 Bangkok (Laemchabang), Thailand 08:00

7 Bangkok (Laemchabang), Thailand 15:00

8 Op zee

9 Singapore 10:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Hongkong, China 17:00

2 Xiamen, China 11:00 18:00

3 Op zee

4 Nagasaki, Japan 14:00 22:00

5 Het eiland Jeju, Zuid-Korea 11:00 20:00

6 Op zee

7 Op zee

8 Hongkong, China 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

AZIË

CRUISES VAN 7 - 12 OVERNACHTINGEN

Uitleg kaartAanleghavenVertrekhaven

CHINA

Hongkong

JAPANNagasaki

Xiamen

ZUID-KOREAHet eiland Jeju

HongkongCHINA

Sanya

Ho Chi Minh-stadVIETNAM

BangkokTHAILAND

Singapore

Binnenhut Zie website voor prijzen

Buitenhut Zie website voor prijzen

Balkonhut Zie website voor prijzen

Suite Zie website voor prijzen

Binnenhut Zie website voor prijzen

Buitenhut Zie website voor prijzen

Balkonhut Zie website voor prijzen

Suite Zie website voor prijzen

Om uw excursies vooraf te boeken, gaat u naar ROYALCARIBBEAN.COM/SHOREX

Page 55: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

JAPAN & JEJU8 nachten Mariner of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

INCHEON & JAPAN12 nachten Mariner of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

JAPAN & KOREA9 nachten Voyager of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZEN

VERTREKDATA

2015 Aug 15

VERTREKDATA

2015 Sep 6

VERTREKDATA

2015 Mei 14

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Tokio (Yokohama), Japan 17:00

2 Op zee

3 Sapporo (Muroran), Japan 07:00 19:00

4 Op zee

5 Toyama, Japan 06:00 17:00

6 Sakaiminato, Japan 11:00 18:00

7 Op zee

8 Seoel (Incheon), Korea 09:30 20:00

9 Op zee

10 Beijing (Tianjin), China 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Beijing (Tianjin), China 17:00

2 Op zee

3 Op zee

4 Kobe, Japan 06:00 16:30

5 Beppu, Japan 11:30 18:00

6 Nagasaki, Japan 15:00 22:00

7 Het eiland Jeju, Zuid-Korea 10:00 18:00

8 Op zee

9 Beijing (Tianjin), China 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Beijing (Tianjin), China 17:00

2 Op zee

3 Seoel (Incheon), Korea 07:00 17:00

4 Op zee

5 Kyoto (Maizuru), Japan 10:00 20:00

6 Op zee

7 Sapporo (Muroran), Japan 07:00 17:00

8 Op zee

9 Tokio (Yokohama), Japan 06:00 17:00

10 Op zee

11 Nagasaki, Japan 08:00 16:00

12 Op zee

13 Beijing (Tianjin), China 08:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen en havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde prijzen gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.

Foto's van links naar rechts: Stel op balkon; Singapore; Shanghai, China; Rijden op een olifant in Thailand; Hongkong, China.

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

Beijing

CHINA

KobeJAPAN

BeppuNagasaki

ZUID-KOREAHet eiland Jeju

Tokio

JAPANToyama

Sakaiminato

SeoelKOREABeijing

CHINA

Beijing

CHINA

SeoelKOREA

Kyoto

Sapporo

Tokio

Nagasaki

JAPAN

Sapporo

Binnenhut Zie website voor prijzen

Buitenhut Zie website voor prijzen

Balkonhut Zie website voor prijzen

Suite Zie website voor prijzen

Binnenhut Zie website voor prijzen

Buitenhut Zie website voor prijzen

Balkonhut Zie website voor prijzen

Suite Zie website voor prijzen

Binnenhut Zie website voor prijzen

Buitenhut Zie website voor prijzen

Balkonhut Zie website voor prijzen

Suite Zie website voor prijzen

AZ

IË - C

RU

ISES V

AN

7 TOT

12 NA

CH

TE

N

Page 56: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

CRUISEPRIJZEN

HAWAÏ10 nachten Radiance of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

GA VOOR HET VOORDELIGSTE TARIEF VAN VANDAAG NAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

Met DreamWorks Experience. Meer info op pag. 12-13.Kinderen varen gratis op bepaalde data. Meer info op pag. 3.

CRUISEPRIJZEN

VERTREKDATA

2015 Mei 6* Sep 112016 Apr 20** * Er is ook een speciale cruise van 9 nachten van Honolulu, Oahu, Hawaï naar Vancouver, Brits-Columbia.** Er is ook een cruise in omgekeerde richting van 11 nachten.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Vancouver, Brits-Columbia 17:00

2 Op zee

3 Op zee

4 Op zee

5 Op zee

6 Op zee

7 Hilo, Hawaï 06:00 17:00

8 Kailua, Kona, Hawaï 08:00 17:00

9 Lahaina, Maui, Hawaï 08:00 17:00

10 Nawiliwili (Kauai), Hawaï 08:00 17:00

11 Honolulu, Oahu, Hawaï 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

CANADA EN NIEUW-ENGELAND7 nachten Brilliance of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

VERTREKDATA

2015 Sep 18*, 27* Okt 4, 11, 18 * Er is ook een vergelijkbare cruise van 9 nachten. ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Boston, Massachusetts 17:00

2 Portland, Maine 07:00 18:00

3 Bar Harbor, Maine^ 07:00 17:00

4 Saint John, New Brunswick (Baai van Fundy) 07:00 17:30

5 Op zee

6 Halifax, Nova Scotia 09:00 18:30

7 Op zee

8 Boston, Massachusetts 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Uitleg kaartAanleghavenVertrekhaven

CRUISEPRIJZEN

ARGENTINIË EN URUGUAY7 nachten Rhapsody of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

VERTREKDATA

2015 Jan 4*, 11*, 18*, 25* Feb 1*, 8*, 15*, 22* Mrt 13*, 27*2016 Jan 3, 10, 17, 24, 31 Feb 7* Er is ook een vergelijkbare cruise met Splendour of the Seas®. ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Santos (Sao Paulo), Brazilië 16:00

2 Op zee

3 Punta Del Este, Uruguay^ 12:00 19:30

4 Buenos Aires, Argentinië 09:30 23:30

5 Montevideo, Uruguay 12:30 20:00

6 Op zee

7 Op zee

8 Santos (Sao Paulo), Brazilië 07:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

ZUID-AMERIKA, NOORD-AMERIKA EN HAWAÏ CRUISES VAN 7 TOT 15 NACHTEN

Binnenhut van € 698 tot € 2094

Buitenhut van € 768 tot € 2304

Balkonhut van € 1098 tot € 3294

Suite van € 1648 tot € 16475

Binnenhut van € 1080 tot € 3240

Buitenhut van € 1189 tot € 3568

Balkonhut van € 2138 tot € 6415

Suite van € 2724 tot € 27241

Binnenhut van € 1125 tot € 3374

Buitenhut van € 1275 tot € 3824

Balkonhut van € 1565 tot € 4694

Suite van € 1795 tot € 17947

MASSACHUSETTSBoston

PortlandBar Harbor

Saint JohnHalifax

URUGUAY

ARGENTINIË

Sao Paulo

Vancouver

BRAZILIË

BRITS- COLUMBIA

Punta Del Este

Buenos AiresMontevideo Hilo

Kailua

Lahaina

Kauai

HonoluluMAINE

NOVA SCOTIA

Page 57: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

PANAMAKANAAL15 nachten Jewel of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZEN

VERTREKDATA

2015 Okt 10 ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

KAAP HOORN14 nachten Rhapsody of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

VERTREKDATA

2016 Feb 14, 28* Mrt 13*, 27* * Er is ook een vergelijkbare cruise van 14 nachten.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Santos (Sao Paulo), Brazilië 17:00

2 Op zee

3 Op zee

4 Buenos Aires, Argentinië 07:00 19:00

5 Montevideo, Uruguay 08:00 17:00

6 Op zee

7 Puerto Madryn, Argentinië 08:00 17:00

8 Op zee

9 Kaap Hoorn, Chili 17:00 18:00

10 Ushuala, Argentinië^ 07:00 16:00

11 Punta Arenas, Chili^ 09:00 20:00

12 Straat van Magellaan

13 Chileense fjorden

14 Op zee

15 Valparaiso, Chili 05:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

HERFSTTINTEN12 nachten Serenade of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

VERTREKDATA

2015 Sep 15, 25* Okt 7* Er is ook een vergelijkbare cruise van 10 nachten. ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Cape Liberty, New Jersey 16:30

2 Op zee

3 Boston, Massachusetts 07:00 19:00

4 Portland, Maine 07:00 19:00

5 Rockland, Maine^ 07:00 19:00

6 Bar Harbor, Maine^ 07:00 19:00

7 Op zee

8 Halifax, Nova Scotia 07:00 19:00

9 Op zee

10 Charlottetown, Prins Edwardeiland 07:00 19:00

11 Op zee

12 Quebec City, Quebec 12:00

13 Quebec City, Quebec Ontscheping

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Los Angeles, Californië 16:00

2 Op zee

3 Cabo San Lucas, Mexico^ 12:30 19:30

4 Puerto Vallarta, Mexico 13:00 20:00

5 Op zee

6 Op zee

7 Puerto Quetzal, Guatemala 07:00 18:00

8 Op zee

9 Puntarenas, Costa Rica 07:00 19:00

10 Op zee

11 Panamakanaal (op zee) 06:00 18:00

12 Colon, Panama 06:00 16:00

13 Cartagena, Colombia 09:00 17:00

14 Op zee

15 Op zee

16 San Juan, Puerto Rico 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Binnenhut van € 878 tot € 2770

Buitenhut van € 1140 tot € 3550

Balkonhut van € 1460 tot € 4510

Suite van € 2010 tot € 20220

Binnenhut van € 1230 tot € 3690

Buitenhut van € 1450 tot € 4350

Balkonhut van € 2180 tot € 6540

Suite van € 3560 tot € 35601

Binnenhut van € 1681 tot € 5043

Buitenhut van € 2201 tot € 6602

Balkonhut van € 2641 tot € 7922

Suite van € 4901 tot € 49008

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen en havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde prijzen gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.

Foto's van links naar rechts: landschap in Hawaï; huizen in Buenos Aires, Argentinië; koppel op het schip; Hawaïaanse dansers.

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

Cape Liberty

Los Angeles

MASSACHUSETTS

MAINE

QUEBEC

PRINS EDWARDEILAND

Boston

PortlandRockland

Charlottetown

Cabo San LucasPuerto Vallarta

Puerto QuetzalColon

Panamakanaal

Puntarenas Cartagena

San JuanHalifax

Quebec City

Bar Harbor

NEW JERSEY

NOVA SCOTIA

CALIFORNIË

MEXICOPUERTO

RICOGUATEMALA

PANAMA

COLOMBIACOSTA RICA

URUGUAY

CHILIARGENTINIË

Sao PauloBRAZILIË

Puerto Madryn

Kaap HoornUshuala

Punta Arenas

Straat van Magellaan

Chileense fjorden

Valparaiso

Buenos AiresMontevideo

NO

OR

D &

ZU

ID A

ME

RIK

A - C

RU

ISES V

AN

7 TOT

15 NA

CH

TE

N

Page 58: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

CRUISEPRIJZEN

ZUIDELIJKE STILLE OCEAAN EN FIJI11 nachten Legend of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

ZUIDELIJKE STILLE OCEAAN12 nachten Radiance of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

GA VOOR HET VOORDELIGSTE TARIEF VAN VANDAAG NAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

Met DreamWorks Experience. Meer info op pag. 12-13.Kinderen varen gratis op bepaalde data. Meer info op pag. 3.

CRUISEPRIJZEN

VERTREKDATA

205 Jan 4*, 31* Dec 3*, 15*, 262016 Jan 7, 19, 31* * Er zijn ook kortere cruises mogelijk.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Dec 30

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Brisbane, Australië 16:30

2 Op zee

3 Op zee

4 Noumea, Nieuw-Caledonië 08:00 16:00

5 Op zee

6 Lautoka, Fiji-eilanden 09:00 18:00

7 Suva, Fiji 08:00 17:00

8 Op zee

9 Port Vila, Vanuatu 08:00 17:00

10 Op zee

11 Op zee

12 Brisbane, Australië 18:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Sydney, Australië 18:30

2 Op zee

3 Op zee

4 Noumea, Nieuw-Caledonië 08:00 17:00

5 Lifou, Loyaliteitseilanden^ 08:00 17:00

6 Port Vila, Vanuatu 08:00 17:00

7 Champagne Bay, Vanuatu^ 08:00 17:00

8 Op zee 08:00 17:00

9 Mystery Island, Vanuatu 08:00 17:00

10 Mare, Nieuw-Caledonië^ 08:00 17:00

11 Op zee

12 Op zee

13 Sydney, Australië 06:30

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Uitleg kaartAanleghavenVertrekhaven

CRUISEPRIJZEN

ZUIDELIJKE STILLE OCEAAN10 nachten Voyager of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

VERTREKDATA

2015 Jan 12 Nov 18 Dec 5*, 14*2016 Jan 2, 13**, 21*, 30 Feb 9, 14***, 19** Mrt 21**** * Er is ook een vergelijkbare cruise van 9 nachten.** Er is ook een vergelijkbare cruise van 8 nachten.

*** Er is ook een vergelijkbare cruise van 10 nachten met Explorer of the Seas®.

**** Er is ook een vergelijkbare cruise van 9 nachten met Explorer of the Seas®.^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Sydney, Australië 18:30

2 Op zee

3 Op zee

4 Isle of Pines, Nieuw-Caledonië^ 10:00 18:00

5 Noumea, Nieuw-Caledonië 08:00 18:00

6 Lifou, Loyaliteitseilanden^ 08:00 16:00

7 Mystery Island, Vanuatu^ 09:00 18:00

8 Op zee

9 Op zee

10 Op zee

11 Sydney, Australië 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

ZUIDELIJKE STILLE OCEAAN, AUSTRALIË EN NIEUW-ZEELAND

CRUISES VAN 10 TOT 16 NACHTEN

Binnenhut van € 1359 tot € 4077

Buitenhut van € 1569 tot € 4707

Balkonhut van € 1899 tot € 5697

Suite van € 2669 tot € 26693

Binnenhut van € 1501 tot € 4504

Buitenhut van € 1731 tot € 5194

Balkonhut van € 2011 tot € 6034

Suite van € 2891 tot € 28915

Binnenhut van € 976 tot € 2928

Buitenhut van € 1266 tot € 3798

Balkonhut van € 1456 tot € 4368

Suite van € 1996 tot € 19960

AUSTRALIË AUSTRALIË

NIEUW- CALEDONIË

NIEUW- CALEDONIË

LOYALITEITSEILANDENLOYALITEITSEILANDEN

VANUATU

VANUATU

Sydney Sydney

Isle of Pines

Port Vila

Champagne Bay

Mystery Island

MareNoumea Noumea

LifouLifou

Mystery Island

AUSTRALIË

NIEUW- CALEDONIË

VANUATUFIJI

Brisbane

Port VilaSuva

Lautoka

Noumea

Page 59: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

NIEUW-ZEELAND14 nachten Explorer of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

RONDOM AUSTRALIË16 nachten Explorer of the Seas® - dekplan op pag. 72-73.

AUSTRALIË ROND16 nachten Radiance of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

CRUISEPRIJZEN CRUISEPRIJZENCRUISEPRIJZEN

VERTREKDATA

2015 Jan 25* Feb 22* Dec 2, 26**2016 Jan 6**, 17**, 28 Feb 24** Mrt 6*** Er is ook een vergelijkbare cruise met Voyager of the Seas®.** Er is ook een vergelijkbare cruise van 11 nachten. ^ Het vervoer tussen het schip en de haven gebeurt per tender.

VERTREKDATA

2015 Nov 1*, 13 * Er is een vergelijkbare cruise van 16 nachten met Radiance of the Seas®.

VERTREKDATA

2015 Feb 26* Nov 172016 Mrt 12 * Er is ook een vergelijkbare cruise in omgekeerde richting.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Perth (Fremantle), Australië 18:30

2 Geraldton, Australië^ 07:00 16:00

3 Op zee

4 Port Hedland, Australië 10:00 16:00

5 Op zee

6 Benoa, Bali, Indonesië^ 08:00 19:00

7 Op zee

8 Op zee

9 Darwin, Australië 08:00 16:00

10 Op zee

11 Op zee

12 Cairns, Australië^ 09:00 18:00

13 Op zee

14 Op zee

15 Brisbane, Australië 08:00 17:00

16 Op zee

17 Sydney, Australië 06:30

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Sydney, Australië 19:00

2 Op zee

3 Op zee

4 Milford Sound, Nieuw-Zeeland 08:00 09:00

4 Doubtful Sound 13:00 14:00

4 Dusky Sound 16:00 17:30

5 Dunedin, Nieuw-Zeeland 08:00 18:00

6 Op zee

7 Picton, Nieuw-Zeeland 12:00 18:00

8 Wellington, Nieuw-Zeeland 08:00 18:00

9 Napier, Nieuw-Zeeland 08:00 15:00

10 Tauranga, Nieuw-Zeeland 09:00 18:00

11 Auckland, Nieuw-Zeeland 08:00 18:00

12 Bay of Islands, Nieuw-Zeeland^ 08:00 17:00

13 Op zee

14 Op zee

15 Sydney, Australië 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Perth (Fremantle), Australië 17:00

2 Op zee

3 Op zee

4 Op zee

5 Adelaide, Australië 08:00 17:00

6 Op zee

7 Melbourne, Australië 08:00 17:00

8 Op zee

9 Op zee

10 Milford Sound, Nieuw-Zeeland 08:00 09:00

10 Doubtful Sound 12:30 13:30

10 Dusky Sound 16:00 17:00

11 Dunedin, Nieuw-Zeeland 07:30 17:30

12 Picton, Nieuw-Zeeland 13:30 20:00

13 Wellington, Nieuw-Zeeland 08:00 17:00

14 Op zee

15 Op zee

16 Sydney, Australië 19:00

17 Sydney, Australië Ontscheping

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Binnenhut van € 1263 tot € 3788

Buitenhut van € 1523 tot € 4568

Balkonhut van € 1883 tot € 5648

Suite van € 2583 tot € 25827

Binnenhut van € 1522 tot € 4565

Buitenhut van € 1960 tot € 5879

Balkonhut van € 2325 tot € 6974

Suite van € 3205 tot € 32200

Binnenhut van € 1883 tot € 5500

Buitenhut van € 2043 tot € 6130

Balkonhut van € 2553 tot € 7660

Suite van € 4013 tot € 40132

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen en havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde prijzen gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.

Foto's van links naar rechts: Wine Glass Bay, Australië; Auckland, Nieuw-Zeeland; duiken in het Groot-barrièrerif, Australië; Vanuatu.

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

AUSTRALIËSydney

Milford SoundDoubtful Sound

Dusky SoundDunedin

Picton

WellingtonNapier

TaurangaAuckland

Bay of Islands

NIEUW-ZEELAND

Perth

Perth

AUSTRALIË

NIEUW-ZEELAND

AUSTRALIË

INDONESIË

AdelaideGeraldton

Port Hedland

Benoa

DarwinCairns

Brisbane

Sydney

Melbourne

Milford SoundDoubtful Sound

Dusky SoundDunedin

PictonWellington

Sydney

DE

ZU

IDE

LIJKE

STILLE

OC

EA

AN

- CR

UISE

S VA

N 10

TOT

16 N

AC

HT

EN

Page 60: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

UNIEKE EN TRANS-ATLANTISCHE REIZEN Onze unieke reizen zijn speciale cruises die u niet alleen een onvergetelijke ervaring bezorgen, maar waarbij ook elke dag iets anders te bieden heeft.

Door het schip te verlaten in een andere haven dan die van vertrek, hebt u talrijke mogelijkheden om uw vakantie uit te breiden met een verblijf aan land

voor of na uw cruise. Zo wordt uw cruise-ervaring nog spannender!

ULTIEM SCANDINAVIË EN RUSLAND13 nachtenSerenade of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

V ERTREKDATA

2015 Jul 26

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 - 2 Stockholm, Zweden 16:00

3 Helsinki, Finland 10:00 18:00

4 Sint-Petersburg, Rusland 07:00

5 Sint-Petersburg, Rusland

6 Sint-Petersburg, Rusland 18:00

7 Tallinn, Estland 07:00 17:00

8 Riga, Letland 10:00 18:00

9 Klaipeda, Litouwen 10:00 20:00

10 Op zee

11 Warnemunde (Berlijn), Duitsland 07:00 21:30

12 Fredericia, Denemarken 08:00 18:00

13 - 14 Kopenhagen, Denemarken 09:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Binnenhut van € 1688 tot € 5064

Buitenhut van € 2128 tot € 6384

Balkonhut van € 2418 tot € 7254

Suite van € 3728 tot € 37279

CRUISEPRIJZEN

Stockholm

DENEMARKEN

ZWEDENFINLAND

Kopenhagen

RUSLANDSint-Petersburg

ESTLANDRiga

Tallinn

LETLAND

DUITSLAND

Fredericia

Klaipeda

Berlijn (Warnemunde) LITOUWEN

Helsinki

Kinderen varen gratis op bepaalde data. Meer info op pag. 3.

ULTIEM SCANDINAVIË EN RUSLAND11 nachtenSerenade of the Seas® - dekplan op pag. 74-75.

VERTREKDATA

2015 Jun 17

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Kopenhagen, Denemarken 17:00

2 Rostock (Berlijn), Duitsland 07:00 21:30

3 Op zee

4 Klaipeda, Litouwen 08:00 17:00

5 Visby, Zweden 07:00 16:00

6 Helsinki, Finland 10:00 18:00

7 Sint-Petersburg, Rusland 07:00

8 Sint-Petersburg, Rusland

9 Sint-Petersburg, Rusland 18:00

10 Tallinn, Estland 08:00 17:00

11 Stockholm, Zweden 10:00

12 Stockholm, Zweden Ontscheping

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

Binnenhut van € 1366 tot € 4099

Buitenhut van € 1606 tot € 4819

Balkonhut van € 2126 tot € 6379

Suite van € 2996 tot € 29964

CRUISEPRIJZEN

KopenhagenDENEMARKEN

Berlijn (Rostock)DUITSLAND

Klaipeda

Visby

Helsinki

LITOUWEN

ZWEDENFINLAND

RUSLANDSint-Petersburg

ESTLANDTallinn

Stockholm

GRIEKSE EILANDEN11 nachtenRhapsody of the Seas® - dekplan op pag. 76-77.

V ERTREKDATA

2015 Nov 8

DAG AANLEGHAVENS AANKOMST VERTREK

1 Civitavecchia (Rome), Italië 17:00

2 Op zee

3 Souda (Chania), Kreta, Griekenland 12:00 19:00

4 Piraeus (Athene), Griekenland 06:00 17:00

5 Kusadasi (Efeze), Turkije 07:00 17:00

6 Rhodos, Griekenland 08:00 18:00

7 Op zee

8 Valletta, Malta 10:00 22:00

9 Op zee

10 Cagliari, Sardinië, Italië 08:00 18:00

11 Op zee

12 Barcelona, Spanje 06:00

Aanleghavens en tijden kunnen verschillen.

CRUISEPRIJZEN

Binnenhut van € 882 tot € 2646

Buitenhut van € 1052 tot € 3156

Balkonhut van € 1452 tot € 4356

Suite van € 2042 tot € 20420

ITALIËSPANJERome

Athene

TURKIJEGRIEKENLAND

Chania

Efeze

RhodosVallettaMALTA

Cagliari

Barcelona

Page 61: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

TRANS-ATLANTISCHE REIZENMet een trans-Atlantische cruise hebt u tijd genoeg voor pure ontspanning op zee. Er bestaat geen betere manier om de dagelijkse stress van u af te schudden

en volop te genieten van de prachtige zonsondergangen en eindeloze vergezichten over de oceaan.

TRANS-ATLANTISCHE OOSTELIJKE CRUISES

SCHIP KLASSE NACHTEN CRUISE DATA

Allure of the Seas® Oasis 12 Fort Lauderdale, Florida - Barcelona, Spanje 2015 Apr 19

Splendour of the Seas® Vision 14 Santos (Sao Paulo), Brazilië - Barcelona, Spanje 2015 Apr 20

Serenade of the Seas® Radiance 15 Boston, Massachusetts - Kopenhagen, Denemarken 2015 Apr 24

TRANS-ATLANTISCHE WESTELIJKE CRUISES

SCHIP KLASSE NACHTEN CRUISE DATA

Allure of the Seas® Oasis 12 Barcelona, Spanje - Fort Lauderdale, Florida 2015 Okt 25

Anthem of the Seas® Quantum 14 Southampton, Engeland - Fort Lauderdale, Florida 2015 Okt 31

Rhapsody of the Seas® Vision 16 Barcelona, Spanje - Santos (Sao Paulo), Brazilië 2015 Nov 18

Serenade of the Seas® Radiance 16 Kopenhagen, Denemarken - Cape Liberty, New Jersey 2015 Aug 30

CRUISES IN HET SUEZ-KANAAL 2015

SCHIP KLASSE NACHTEN CRUISE DATA

Splendour of the Seas® Vision 16 Venetië, Italië - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten 2015 Nov 28

Explorer of the Seas® Voyager 15 Barcelona, Spanje - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten 2015 Apr 23

Rhapsody of the Seas® Vision 15 Dubai, Verenigde Arabische Emiraten - Istanboel, Turkije 2015 Mei 17

Prijzen in deze brochure zijn per persoon in euro, en op basis van twee personen per hut in de genoemde categorie. Prijzen zijn inclusief taksen havengelden, maar exclusief fooien. Genoemde prijzen gelden slechts als indicatie. Alle routes, data en prijzen, hoewel correct bij het ter perse gaan van deze brochure, zijn onder voorbehoud van wijziging en beschikbaarheid. Sommige havens zijn alleen toegankelijk per tender. Voor volledige algemene voorwaarden, ga naar pagina 78-81.Foto's van links naar rechts: Riddarfjarden, Stockholm; winkelen in Santorini, Griekenland; Sint-Petersburg, Rusland; Fort Lauderdale, Florida; Barcelona, Spanje.

SPANJEVS

BostonCape Liberty

Fort Lauderdale

Barcelona

VERENIGD KONINKRIJK

Southampton

KopenhagenDENEMARKEN

BRAZILIË

FLORIDA

Sao Paulo

VenetiëITALIË

Dubai

Istanboel

VAE

TURKIJE

SNEL INFORMATIE VINDEN • Inbegrepen in de cruise - pag. 24-25• Faciliteiten per klasse - pag. 62-63• Algemene voorwaarden - pag. 78-81

UN

IEK

E E

N TR

AN

S-ATLA

NTISC

HE

RE

IZE

N - C

RU

ISES VA

N 11 TO

T 16 N

AC

HTE

N

Page 62: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

Brilliance of the Seas® Jewel of the Seas® Radiance of the Seas® Serenade of the Seas®

Enchantment of the Seas® Grandeur of the Seas® Legend of the Seas® Rhapsody of the Seas® Splendour of the Seas® Vision of the Seas®

MAAK KENNIS MET ONZE SCHEPENOnze schepen zijn bestemmingen op zich, waar u meer kunt doen, zien en beleven dan u ooit gedacht had. Ontdek onze 23 schepen en hun unieke voorzieningen.

Onze nieuwe Quantum-klasse brengt uw cruise-ervaring tot ongekende hoogten. Ga voor meer details naarWWW.ROYALCARIBBEAN.COM/QuantumoftheSeas.

Anthem of the SeasSM Quantum of the SeasSM

BAHAMA'S • BERMUDA

CARIBBEAN • EUROPA • AZIË

NIEUW

Allure of the Seas® Oasis of the Seas®

CARIBBEAN • EUROPA

TRANS-ATLANTISCH

Adventure of the Seas® Explorer of the Seas® Mariner of the Seas® Navigator of the Seas® Voyager of the Seas®

AUSTRALIË/NIEUW-ZEELAND • AZIË • BAHAMA'S

BERMUDA • CARIBBEAN • EUROPA • TRANS-ATLANTISCH

OASIS-KLASSE FREEDOM-KLASSE VOYAGER-KLASSE

Freedom of the Seas® Independence of the Seas® Liberty of the Seas®

CARIBBEAN • TRANS-ATLANTISCH

Majesty of the Seas®

BAHAMA'S

ALASKA • AUSTRALIË/NIEUW-ZEELAND

CANADA/NIEUW-ENGELAND • CARIBBEAN

EUROPA • HAWAÏ • TRANS-ATLANTISCH ALASKA • BAHAMA'S • BERMUDA

CANADA/NIEUW-ENGELAND

EUROPA • HAWAÏ • TRANS-ATLANTISCH

Ga voor nieuwe voorzieningen en renovaties op elk van deze schepen naar WWW.ROYALCARIBBEAN.COM

RADIANCE-KLASSE VISION-KLASSE SOVEREIGN-KLASSE

QUANTUM-KLASSE

Page 63: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

AUSTRALIË/NIEUW-ZEELAND • AZIË • BAHAMA'S

BERMUDA • CARIBBEAN • EUROPA • TRANS-ATLANTISCH

ACTIVITEITEN AAN BOORD PER KLASSE

3D-films

Adventure Ocean®-jeugdprogramma

AquaTheatre

Basketbalveld

Boksring

Zwevende bubbelbaden

Draaimolen

Casino RoyaleSM

Kapel

Bioscoop/filmruimte

DreamWorks Experience

FlowRider®

Surfsimulator

H2O ZoneSM-waterpark

Schaatsbaan

Bibliotheek

Minigolf

North StarSM

Groot filmscherm aan het zwembad

Royal Babies & Tots®-kinderopvang

Biljarttafels (zelfnivellerend)

RipCord by iFly®

Klimmuur

Royal Promenade

Joggingbaan

Solarium (enkel voor volwassenen)

Sea PlexSM

Sportveld

Jongerenruimten

Two70oSM

VitalitySM At Sea spa- en fitnesscentrum

Zipline

ETEN EN DRINKEN*

150 Central Park

Boleros

Boardwalk Dog House

Café Promenade

Champagne Bar

Chops GrilleSM

Cupcake Cupboard

Giovanni’s Table

Izumi

Johnny Rockets®

Park Café

Portofino Restaurant

R Bar

Rita’s Cantina

Samba Grill

Seafood Shack

Solarium Bistro

Sorrento’s Pizza

Wijnbar Vintages

Windjammer Marketplace

Quantum Freedom VoyagerOasis Radiance Vision Sovereign

Enkel beschikbaar op bepaalde schepen in deze klasse.

*Voor alle 18 eetgelegenheden op de Quantum-klasse gaat u naar WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/dining.

Page 64: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

BALKONSUITES

• Privébalkon• Luxebeddengoed• Tv, telefoon, minibar en kluis• Privébadkamer met bad, toilettafel

en haardroger• Uitgebreide roomservice* voor

ontbijt, lunch en diner†• Gratis conciërgedienst*• Prioritaire check-in*• Prioritair vertrek*• Gratis bagagelevering*

*Behalve in Junior Suites† Menu's beschikbaar voor bediening in de kamer. Er wordt mogelijk een nominale toeslag voor roomservice aangerekend. Toeslag voor avond- en nachtdienst is van toepassing.

BESCHIKBARE BALKONSUITESPresidential Royal SuiteOwner’s SuiteRoyal Family SuiteGrand Suite (afbeelding)Junior SuiteLoft Suite

BALKONHUTTEN

Balkon

Badkamer

Kast

Toilettafel

Zithoek

Superior balkonhut (afbeelding)Deluxe balkonhut

• Privébalkon• Zithoek met sofabed*• Twee eenpersoonsbedden of een

Royal King-bed**• Luxebeddengoed• Tv, telefoon en kluis• Privébadkamer met douche,

toilettafel en haardroger• Roomservice dag en nacht

beschikbaar†

* Het is mogelijk dat balkonhutten niet op elk schip sofabedden hebben. Ga naar onze website of neem contact op met uw reisbureau voor meer informatie over de hutaccommodaties.

** Een Royal King-bed is 184,2  breed en 208,3  cm lang.

† Menu's beschikbaar voor bediening in de kamer. Er wordt mogelijk een nominale toeslag voor roomservice aangerekend. Toeslag voor avond- en nachtdienst is van toepassing.

ONZE HUTTEN BIEDEN VOOR ELK WAT WILS

Balkon

Badkamer

Kast

Toilettafel

Zithoek

Page 65: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

U heeft keuze te over dankzij onze vier types van hutaccommodatie. Reist u met uw gezin? Wij bieden

familiesuites en hutten met een tussendeur aan – een fantastische manier om met iedereen samen te zijn.

En ook als u met vrienden of in groep reist, hebben we de perfecte accommodatie voor u. Op al onze

schepen zijn er hutten voor 3 of 4 gasten. Ga naar onze website voor meer informatie over specifieke

accommodaties en voorzieningen. Bekijk onze nieuwste, nog beter uitgeruste hutten op

WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/Quantum.

• Zeezicht• Zithoek• Twee eenpersoonsbedden of

een Royal King-bed*• Luxebeddengoed• Tv, telefoon en kluis• Privébadkamer met douche,

toilettafel en haardroger• Roomservice dag en nacht

beschikbaar†

Superior buitenhut (afbeelding)FamiliebuitenhutGrote buitenhutBuitenhut

* Een Royal King-bed is 184,2  cm breed en 208,3  cm lang.

† Menu's beschikbaar voor bediening in de kamer. Er wordt mogelijk een nominale toeslag voor roomservice aangerekend. Toeslag voor avond- en nachtdienst is van toepassing

BUITENHUTTEN

RCTV in de hutten biedt gratis satellietprogramma's aan zoals ESPN, CNN, BBC World News en DreamWorks, onderworpen aan beschikbaarheid op bepaalde schepen en reisroutes.

Hutten voor andersvaliden zijn beschikbaar op alle schepen. Ga voor meer informatie naar WWW.ROYALCARIBBEAN.COM/accessibleseas

BINNENHUTTENSuperior binnenhut (afbeelding)Grote binnenhut Binnenhut

• Zithoek• Twee eenpersoonsbedden of een

Royal King-bed*• Luxebeddengoed• Tv, telefoon en kluis• Privébadkamer met douche,

toilettafel en haardroger• Roomservice dag en nacht

beschikbaar†

* Een Royal King-bed is 184,2  cm breed en 208,3  cm lang.

† Menu's beschikbaar voor bediening in de kamer. Er wordt mogelijk een nominale toeslag voor roomservice aangerekend. Toeslag voor avond- en nachtdienst is van toepassing. Badkamer

Kast

Toilettafel

Raam

Badkamer

Kast

Toilettafel

CLOSED CIRCUIT

Page 66: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

QUANTUM-KLASSE

INFORMATIE OVER HET SCHIP• Lengte: 348 m• Breedte: 41 m• Diepgang: 8,5 m• Max. aantal gasten: 4.180

 • Bruto tonnage: 167.800 ton • Snelheid: 22 knopen (40,7 km/u)• Elektriciteit: 110/220 V

DEK 16 DEK 15 DEK 14 DEK 13 DEK 12 DEK 11 DEK 10

Ga naar ROYALCARIBBEAN.COM/ships voor interactieve dekplannen

Royal Loft Suite met balkon 153 m2, balkon begane grond 39 m2, zijbalkon begane grond 10 m2, zijbalkon bovenste niveau 8 m2

Owner’s Loft Suite met balkon 91 m2, balkon begane grond 28 m2, zijbalkon begane grond 10 m2, zijbalkon bovenste niveau 8 m2

Grand Loft Suite met balkon 65-78 m2, balkon 5-22 m2

Sky Loft Suite met balkon 63-69 m2, balkon 17 m2

Royal Family Suite met balkon 50 m2, balkon 24 m2

Superior Grand Suite met balkon 33 m2, balkon 24 m2

Owner’s Suite met balkon 50 m2, balkon 24 m2

BALKONHUTTENSUITE / DELUXESuperior luxehut met balkon en zicht op zee19 m2, balkon 5-11 m2

Deluxe hut met balkon en zicht op zee 17 m2, balkon 8 m2

Deluxe hut met balkon en beperkt zicht op zee 19 m2, balkon 5 m2

Super Studio-buitenhut met balkon 11 m2, balkon 5 m2

Grand Suite met balkon 33 m2, balkon 10 m2

Junior Suite met balkon 28 m2, balkon 15 m2

Spa Junior Suite met balkon 25 m2, balkon 8 m2

Family Junior Suite met balkon 28 m2, balkon 8 m2

Quantum of the SeasSM | Anthem of the SeasSM

ROYAL LOFT

Page 67: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

ROYAL LOFT

∆ Hut met sofabed

* Hut met een derde stapelbed

† Hut met een derde en vierde stapelbed Hut met tussendeur

Superior balkonhut28 m2

Grote buitenhut20 m2

Buitenhut17 m2

BINNENHUTTEN

Binnenhut met virtueel balkon16 m2

Grote binnenhut met virtueel balkon17 m2

Studio-binnenhut met virtueel uitzicht10 m2

Dit is het dekplan van Anthem of the SeasSM

HUTTEN MET TUSSENDEURFamily ConnectedSM Junior Suite met balkon 54 m2, balkon 20 m2

Buitenhut met tussendeur en balkon

Buitenhut met tussendeur

Binnenhut met tussendeur en virtueel balkon

Alle hutten en suites van Royal Caribbean hebben een privébadkamer, toilettafel, haardroger, tv en telefoon.

Bel ons voor informatie over het sofabed.

 Hut met een beperkt uitzicht ‡ Hut heeft vier extra stapelbeddenNiet afgebeeld: medisch centrum

♿ Hut voor mindervaliden Hut met sofabed en derde

stapelbed

BUITENHUTTEN

DEK 9 DEK 8 DEK 7 DEK 6 DEK 5 DEK 4 DEK 3

JUNIOR SUITE BUITENHUTTEN BINNENHUTTEN MET VIRTUEEL BALKON

DE

KP

LAN

NE

N – Q

UA

NT

UM

-KLA

SS

E

Page 68: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

OASIS-KLASSE

INFORMATIE OVER HET SCHIP• Lengte: 362 m• Breedte: 47 m• Diepgang: 9,15 m• Max. aantal gasten: 5.402

 • Aantal bemanningsleden: 2.115• Bruto tonnage: 220.000 ton• Snelheid: 23 knopen (42,6 km/u)• Elektriciteit: 110/220 V

Allure of the Seas® | Oasis of the Seas®

Ga naar ROYALCARIBBEAN.COM/ships voor interactieve dekplannen

LOFTS EN SUITESRoyal Suite 160 m2, balkon 32 m2

Royal Loft Suite 142 m2, balkon 78 m2

Presidential Family Suite 106 m2, balkon 44 m2

AquaTheater Suite-Dek 8 76 m2, balkon 75 m2

AquaTheater Suite-Dek 9 67 m2, balkon 67 m2

Owner’s Suite 53 m2, balkon 23 m2

AquaTheater Suite-Dek 10 61 m2, balkon 60 m2

Sky Loft Suite 67 m2, balkon 35 m2

Crown Loft Suite 51 m2, balkon 10 m2

Royal Family Suite 54 m2, balkon 23 m2

Grand Suite 34 m2, balkon 10 m2

Junior Suite 27 m2, balkon 7 m2

Familiebalkonhut25 m2, balkon 8 m2

Luxehut met balkon en zicht op de Boardwalk17 m2, balkon 4 m2

Luxehut met balkon en zicht op Central Park17 m2, balkon 5 m2

BALKONHUTTENSuperior luxehut met balkon en zicht op zee17 m2, balkon 5 m2

DEK 10DEK 11DEK 12DEK 14DEK 15DEK 18

LOFTS EN SUITES

DEK 16

DEK 17

Page 69: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

Ga naar ROYALCARIBBEAN.COM/ships voor interactieve dekplannen

LOFTS EN SUITES

Alle hutten en suites van Royal Caribbean hebben een privébadkamer, toilettafel, haardroger, tv en telefoon. Bel ons voor informatie over een sofabed.

∆ Hut met sofabed

* Hut met een derde stapelbed

† Hut met een derde en vierde stapelbed

Hut met tussendeur

‡ Hut met vier extra stapelbedden

Niet afgebeeld: medisch centrum

♿ Hut voor andersvaliden

Hut met sofabed en derde stapelbed

 Hut met een beperkt uitzicht

Familiebuitenhut25 m2

Luxehut met zicht op Central Park18 m2

Luxehut met zicht op de Boardwalk17 m2

Buitenhut14 m2

ZICHT OP ZEE/BOARDWALK/CENTRAL PARK

DEK 9 DEK 8 DEK 3DEK 4

DEK 4 EN 5

DEK 5DEK 6DEK 7

Familiebinnenhut25 m2

Promenadehut18 m2

Binnenhut14 m2

BINNENHUTTENGrote binnenhut16 m2

Dit is het dekplan van Allure of the Seas®

BALKONHUTTEN BALKONHUTTEN MET ZICHT OP DE BOARDWALK BUITENHUTTEN

DE

KP

LAN

NE

N – O

AS

IS-K

LAS

SE

Page 70: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

SUITES BALKONHUTTENGrand Suite 37 m2, balkon 10 m2

Junior Suite 28 m2, balkon 9 m2

Royal Family Suite 55 m2, balkon 25 m2

Presidential Family Suite 112 m2, balkon 75 m2

Royal Suite 131 m2, balkon 35 m2

Owner’s Suite 53 m2, balkon 19 m2

Superior balkonhut 19 m2, balkon 6 m2

Balkonhut 17 m2, balkon 6 m2

Freedom of the Seas® | Liberty of the Seas®

Independence of the Seas®

FREEDOM-KLASSE

INFORMATIE OVER HET SCHIP• Lengte: 339 m• Breedte: 38.6 m• Diepgang: 8,5 m• Max. aantal gasten: 3.634

 • Aantal bemanningsleden: 1.365• Brutotonnage: 154.407 ton• Snelheid: 21,6 knopen (40 km/u)• Elektriciteit: 110/220 V

Ga naar ROYALCARIBBEAN.COM/ships voor interactieve dekplannen

DEK 15 DEK 8DEK 9DEK 10DEK 11DEK 12

DEK 14

DEK 13

Hutten 8410 en 8710 hebben een enkele deur met raam en beperkt

zeezicht.

SUITES BALKONHUTTEN

Page 71: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

SUITES

Dit is het dekplan van Independence of the Seas®

DEK 7 DEK 2DEK 3DEK 4DEK 5DEK 6

Familiebuitenhut25 m2

Grote buitenhut16 m2

Buitenhut15 m2

BUITENHUTTEN

Alle hutten en suites van Royal Caribbean hebben een privébadkamer, toilettafel, haardroger, tv en telefoon.

Niet afgebeeld: medisch centrum

Bel ons voor informatie over een sofabed.

∆ Hut met sofabed

* Hut met een derde stapelbed

† Hut met een derde en vierde stapelbed

Hut met tussendeur

‡ Hut met vier extra stapelbedden

 Hut met een beperkt uitzicht

♿ Hut voor mindervaliden

Hut met sofabed en derde stapelbed

Familieluxehut met uitzicht op promenade30 m2

Promenadehut15 m2

Familiebinnenhut30 m2

BINNENHUTTEN

Binnenhut14 m2

BALKONHUTTEN BUITENHUTTEN BINNENHUTTEN

DE

KP

LAN

NE

N – F

RE

ED

OM

-KLA

SS

E

Page 72: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

Superior balkonhut17 m2, balkon 5 m2

SUITES BALKONHUTTENGrand Suite 33 m2, balkon 10 m2

Junior Suite 25 m2, balkon 7 m2

Royal Family Suite 53 m2, balkon 23 m2

Royal Suite 101 m2, balkon 20 m2

Owner’s Suite 52 m2, balkon 9 m2

VOYAGER-KLASSE

DEK 15 DEK 8DEK 9DEK 10DEK 11DEK 12

Adventure of the Seas® | Explorer of the Seas®

Mariner of the Seas® | Navigator of the Seas®

Voyager of the Seas®

INFORMATIE OVER HET SCHIP• Lengte: 311 m• Breedte: 38.6 m• Diepgang: 9 m• Max. aantal gasten: 3.114 

 • Aantal bemanningsleden: 1.185• Brutotonnage: 137.276 ton• Snelheid: 22 knopen (40,7 km/u)• Elektriciteit: 110/220 V 

Ga naar ROYALCARIBBEAN.COM/ships voor interactieve dekplannen

Balkonhut 15 m2, balkon 5 m2

SUITES

DEK 14

DEK 13

Page 73: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

SUITES

Familiebuitenhut25 m2

Grote buitenhut16 m2

Promenadehut15 m2

Buitenhut15 m2

Binnenhut15 m2

BUITENHUTTEN BINNENHUTTEN

∆ Hut met sofabed

* Hut met een derde stapelbed

† Hut met een derde en vierde stapelbed

Hut met tussendeur

♿ Hut voor mindervaliden

Hut met sofabed en derde stapelbed

Dit is het dekplan van Explorer of the Seas®

DEK 7 DEK 2DEK 3DEK 4DEK 5DEK 6

Alle hutten en suites van Royal Caribbean hebben een privébadkamer, toilettafel, haardroger, tv en telefoon.

Niet afgebeeld: medisch centrum

Bel ons voor informatie over een sofabed.

‡ Hut met vier extra stapelbedden

 Hut met een beperkt uitzicht

BALKONHUTTEN BUITENHUTTEN BINNENHUTTEN

DE

KP

LAN

NE

N – V

OYA

GE

R-K

LAS

SE

Page 74: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

Superior balkonhut18 m2, balkon 5 m2

Balkonhut15 m2, balkon 5 m2

SUITES BALKONHUTTENGrand Suite 35 m2, balkon 8 m2

Junior Suite 28 m2, balkon 7 m2

Family Suite48 m2, balkon 8 m2

Owner’s Suite 48 m2, balkon 7 m2

Suite met twee slaapkamers 54 m2, balkon 18 m2

Royal Suite 89 m2, balkon 27 m2

RADIANCE-KLASSE

DEK 13 DEK 8DEK 9DEK 10DEK 11DEK 12

INFORMATIE OVER HET SCHIP• Lengte: 293 m• Breedte: 32 m• Diepgang: 8,5 m• Max. aantal gasten: 2.139

 • Aantal bemanningsleden: 869• Brutotonnage: 90.090 ton• Snelheid: 25 knopen (46,3 km/u)• Elektriciteit: 110/220 V

Ga naar ROYALCARIBBEAN.COM/ships voor interactieve dekplannen

De hutten 9032 en 9532 hebben een kleiner

balkon.

De hutten 8042, 8542 en 8590 hebben een kleiner

balkon.

Brilliance of the Seas® | Jewel of the Seas®

Radiance of the Seas® | Serenade of the Seas®

SUITES

Page 75: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

SUITES

Familiebuitenhut25 m2

Grote buitenhut16 m2

Binnenhut16 m2

BUITENHUTTEN BINNENHUTTEN

∆ Hut met sofabed

* Hut met een derde stapelbed

† Hut met een derde en vierde stapelbed

Hut met tussendeur

♿ Hut voor mindervaliden

Hut met sofabed en derde stapelbed

Dit is het dekplan van Brilliance of the Seas®

DEK 7 DEK 2DEK 3DEK 4DEK 5DEK 6

De buitenhutten op dek 2 hebben geen raam maar een

patrijspoort.

Alle hutten en suites van Royal Caribbean hebben een privébadkamer, toilettafel, haardroger, tv en telefoon.

Niet afgebeeld: medisch centrum

Bel ons voor gebruik van het sofabed.

‡ Hut met vier extra stapelbedden

Hut met een beperkt uitzicht

Deur zit aan de rechterzijde

Studio-binnenhut 10 m2

De hutten 7048, 7548, 7606 en 7596 hebben

een kleiner balkon.

BALKONHUTTEN BUITENHUTTEN BINNENHUTTEN

DE

KP

LAN

NE

N – R

AD

IAN

CE

-KLA

SS

E

Page 76: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

Superior balkonhut17 m2, balkon 4 m2

SUITES BALKONHUTTENGrand Suite 33 m2, balkon 11 m2

Junior Suite 22 m2, balkon 7 m2

Royal Family Suite 48 m2, balkon 7 m2

Royal Suite 93 m2, balkon 13 m2

Family Junior Suite 42 m2, balkon 5 m2

Owner’s Suite 48 m2, balkon 11 m2

VISION-KLASSE

DEK 8DEK 9DEK 10DEK 11 DEK 7

Enchantment of the Seas® | Grandeur of the Seas®

Legend of the Seas® | Rhapsody of the Seas®

Splendour of the Seas® | Vision of the Seas®

INFORMATIE OVER HET SCHIP• Lengte: 264 m• Breedte: 32 m• Diepgang: 7,3 m• Max. aantal gasten: 2.076

 • Aantal bemanningsleden: 765• Brutotonnage: 70.000 ton• Snelheid: 22 knopen (40,7 km/u)• Elektriciteit: 110/220 V

Ga naar ROYALCARIBBEAN.COM/ships voor interactieve dekplannen

Balkonhut14 m2, balkon 3 m2

SUITES

Page 77: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

SUITES

Panoramische buitenhut21 m2

Grote binnenhut13 m2

Superior binnenhut15 m2

Grote buitenhut14 m2

BUITENHUTTEN BINNENHUTTEN

∆ Hut met sofabed

* Hut met een derde stapelbed

† Hut met een derde en vierde stapelbed

Hut met tussendeur

♿ Hut voor mindervaliden

Hut met sofabed en derde stapelbed

Dit is het dekplan van Splendour of the Seas®

DEK 2DEK 3DEK 4DEK 5DEK 6

Binnenhut12 m2

Alle hutten en suites van Royal Caribbean hebben een privébadkamer, toilettafel, haardroger, tv en telefoon.

Niet afgebeeld: medisch centrum

Bel ons voor informatie over een sofabed.

 

‡ Hut met vier extra stapelbedden

 Hut met een beperkt uitzicht

BALKONHUTTEN BUITENHUTTEN BINNENHUTTEN

DE

KP

LAN

NE

N – V

ISIO

N-K

LAS

SE

Page 78: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

ALGEMENE VOORWAARDENOnderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomsten tot reisorganisatie en reisbemiddeling. Indien u uw cruise reserveert via een reisagent of reisorganisator, zijn de algemene voorwaarden van deze reisagent of reisorganisator van toepassing. Tevens blijven de algemene voorwaarden van Royal Caribbean International van kracht.

Note: Wanneer u een Royal Caribbean International vakantie boekt, in combinatie met andere componenten (zoals vluchten, accommodatie en/of transfers), welke worden georganiseerd en aangeboden door een reisagent of touroperator (‘reisaanbieder’) en waar u vervolgens de boeking onderbrengt, wordt de overeenkomst in z’n geheel afgesloten met desbetreffende reisaanbieder. Dit geldt eveneens voor cruise-only. De algemene voorwaarden van de reisaanbieder zullen van toepassing zijn. Zorg ervoor dat u een kopie van deze voorwaarden ontvangt voor of tijdens het tijdstip van boeken. Mochten wij verantwoordelijk worden gehouden, zal onze aansprakelijkheid en/of verplichtingen naar u of de reisaanbieder niet hoger of anders zijn dan de aansprakelijkheid en/of verplichtingen welke wij hebben onder deze boekingsvoorwaarden aan consumenten waarmee een contract is afgesloten. In een dergelijk geval hebben wij de mogelijkheid terug te vallen op alle verweer, uitzonderingen en beperkingen zoals in onderstaande boekingsvoorwaarden worden vermeld. Het woord ‘u’ en ‘uw’ heeft betrekking op alle personen die in een boeking vermeld staan. “Wij”, “ons” en Royal Caribbean International hebben betrekking op Royal Caribbean Cruises Ltd, RCL Cruises Ltd of RCL (UK) Ltd.

1. HET RESERVEREN VAN UW CRUISEVAKANTIE1.1 HOE KAN IK EEN BOEKING MAKEN?Om de door u geselecteerde vakantie te reserveren, neemt u contact op met een erkend reisbureau. Diegene die de boeking maakt moet minimaal 21 jaar zijn en is verantwoordelijk voor het nakomen van alle verplichtingen van de personen die met hem/haar meereizen en waarvoor mede de boeking gemaakt wordt. Bij het reserveren dient direct een aanbetaling te worden voldaan:

Cruise Aanbetaling

1 – 5 nachten €80 per persoon

6 – 9 nachten €200 per persoon

10 nachten of meer €360 per persoon

De restantbetaling dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek van de cruise in ons bezit te zijn, uitzondering zijn alle cruises waar Kerst, Oud & Nieuw en (Joods) Pasen in valt. Hiervoor geldt dat de restantbetaling uiterlijk 90 dagen voor vertrek in ons bezit dient te zijn. Binnen 60 dagen voor vertrek dient de betaling direct bij reservering voldaan te worden. U kunt ook aan boord uw volgende cruise reserveren. De Future Cruise Consultant zal u graag assisteren. Deze boeking valt dan ook onder deze Algemene Voorwaarden.

1.2 HOE WORDT MIJN CRUISEVAKANTIE BEVESTIGD?Indien de door u geselecteerde cruisevakantie nog beschikbaar is, kunnen wij uw aanvraag direct aan uw reisbureau bevestigen. Vervolgens sturen wij uw reisbureau een factuur/bevestiging. Op deze factuur/bevestiging staat tevens het bedrag van de aanbetaling en/of saldo van uw cruisevakantie dat voldaan dient te worden. Zodra u van uw reisbureau uw bevestiging, reisbescheiden en andere documenten ontvangt, verzoeken wij u deze nauwkeurig te controleren. Bij eventuele onjuistheden of nalatigheden dient u uw reisbureau hiervan onmiddellijk in kennis te stellen, daar het wijzigen van gegevens dichter bij de datum van afvaart soms niet meer mogelijk is. Wij betreuren het dat wij geen verantwoording kunnen dragen voor eventuele onjuistheden indien u binnen 10 (tien) dagen na ontvangst van de factuur/bevestiging en/of enige andere documenten, en voor tickets binnen 5 (vijf) dagen na ontvangst, uw reisbureau hiervan niet op de hoogte heeft gesteld.

1.3 WELKE INFORMATIE MOET IK DOORGEVEN EN WAAROM?De wetgeving omtrent de veiligheid in de U.S.A. is en kan in andere landen worden aangepast. Daarom kunnen wij verplicht worden om persoonlijke gegevens door te geven aan de US-immigratiediensten en eventueel andere bevoegde diensten. Bij reservering dient u ons de relevante informatie door te geven. Deze informatie betreft o.a. exacte persoonlijke gegevens, paspoortdetails, noodcontacten e.d. Wij zullen u bij reservering melden welke gegevens wij nodig hebben. Wij raden u aan onze website te bezoeken op www.royalcaribbean.com. Hier kunt u aan de hand van uw reserveringsnummer en vertrekdatum alle gevraagde gegevens invullen. Indien u geen toegang heeft tot internet, raadpleeg dan uw reisagent. Onze procedures kunnen veranderen zodra wij de exacte vereisten van de aangepaste wetgeving kennen. Wij zullen u dan zodra mogelijk inlichten. Indien u de gevraagde gegevens niet volledig en correct bezorgt, kunt u aan boord geweigerd worden. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid hieromtrent en zullen om deze reden dan ook geen enkele compensatie en/of terugbetaling doen. Indien gebrek aan informatie leidt tot boetes die ons worden aangerekend, zullen wij die terugvorderen op u. ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een verplicht, geautomatiseerd systeem om vast te stellen of reizigers zonder visa naar de Verenigde Staten mogen reizen in het kader van het Visa Waiver Program (VWP, het visumontheffingsprogramma) en of hun bezoek vanuit wettelijk of veiligheidsstandpunt risico inhoudt. Bezoekers die onder het VWP naar de Verenigde Staten willen reizen, kunnen hiervoor inloggen op de ESTA-website en daar online hun persoonlijke gegevens en andere informatie invullen op aanvraagformulier I-94W. Log voor het ESTA-autorisatieproces in op de ESTA-website, op het adres https://esta.cbp.dhs.gov. Voor het inchecken voor de cruise dienen onze gasten een papieren kopie van hun ESTA-ontvangstbewijs bij zich te hebben en op de pier te kunnen voorleggen bij het inchecken voor cruises die Amerikaanse havens aandoen. Wij weigeren elke aansprakelijkheid voor ESTA-aanvragen die door het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) afgewezen worden. Reizigers van wie de ESTA-aanvraag afgewezen is, dienen zich voor een visum voor de Verenigde Staten te wenden tot de Amerikaanse ambassade.

1.4 WANNEER DIENT DE REISSOM VOLDAAN TE WORDEN?Wij dienen het saldo van uw cruisevakantie uiterlijk 60 dagen voor de datum van afvaart in ons bezit te hebben, uitzondering zijn alle cruises waar Kerst, Oud & Nieuw en (Joods) Pasen in valt. Hiervoor geldt dat de restantbetaling uiterlijk 90 dagen voor vertrek in ons bezit dient te zijn. Indien u binnen 60 dagen voor afvaart reserveert, dient de hele reissom direct, bij ontvangst van de factuur/bevestiging, voldaan te worden. Indien het saldo van uw cruise ons niet heeft bereikt ten laatste 60 dagen voor vertrek beschouwen wij dit als een annulering van uw reservering. In een dergelijk geval dient u de annuleringskosten zoals hieronder vermeld te voldoen.

1.5 WAT MET MIJN BETALINGEN AAN MIJN REISAGENT?Alle gelden in het bezit van de reisagent in naam van de reiziger behoren ons te allen tijde toe. Wanneer de betaling van de volledige reissom in ons bezit is, zullen de reisdocumenten overhandigd worden.

1.6 WAT IS ER IN DE PRIJS INBEGREPEN?De “Cruise Only” prijzen omvatten accommodatie aan boord, vervoer op zee, vol pension* en het meeste entertainment aan boord (voor sommige activiteiten kan een klein bedrag gevraagd worden). De prijzen in deze brochure zijn in EURO per persoon op basis van twee personen in een hut, tenzij anders vermeld. De vermelde prijzen zijn inclusief BTW, havengelden en andere taxes. *Couvertkosten zullen aangerekend worden voor

specialiteitenrestaurants. Tenzij anders overeengekomen, zijn bij de prijs in deze brochure niet inbegrepen: vluchten, luchthaven- en/of (vertrek)taxes, excursies, persoonlijke uitgaven (bijvoorbeeld: drank, wasserij/stomerij, massages, schoonheidssalon, kapper, telefoongesprekken enz.), maaltijden in hotels, transfers, reis- en/of annuleringsverzekering, fooien aan boord of aan wal en alle andere voorzieningen die niet specifiek in deze brochure genoemd worden. Wij behouden ons het recht voor een brandstoftoeslag te vragen voor nieuwe reserveringen.

1.7 HOE WEET IK ZEKER DAT IK DE LAAGSTE PRIJS PER PERSOON KAN KRIJGEN?De prijzen in de brochure tonen zowel de allerlaagste vroegboek-tarieven (“vanaf” prijzen) en de allerhoogste “tot” prijzen. De “tot” prijs is het maximale bedrag dat u betaalt en de “vanaf” prijs is het laagste beschikbare (vroegboek)tarief op een bepaalde afvaart. Wilt u in aanmerking komen voor het allerlaagste vroegboek-tarief, dient u dus zeer tijdig te reserveren, daar deze tarieven op ieder moment verhoogd kunnen worden al naar gelang de beschikbaarheid. Uw reisbureau kan voor u het, op het moment van boeken beschikbare, laagste tarief opvragen voor een bepaalde hutcategorie en afvaartdatum.

1.8 KAN HET TARIEF WIJZIGEN ALS IK EENMAAL GERESERVEERD HEB?De rederij garandeert u dat, indien u een definitieve bevestiging van uw reservering heeft en het voorschot of het saldo van uw cruise voldaan is, de prijs niet verhoogd zal worden. De rederij behoudt zich wel het recht voor om, op het tijdstip dat zij dit juist acht, de tarieven te verhogen of te verlagen van die accommodaties die nog niet verkocht zijn. In sommige gevallen worden er dichterbij de vertrekdagtum promoties gelanceerd. Als de voorwaarden van de promo het toelaten, kan het soms een overweging zijn, te annuerelen en opnieuw te boeken. De annuleringskosten in deze gevallen zijn als genoemd onder punt 1.10. Indien lokale instanties in de vertrek- en aanleghavens van een land besluiten om de haven- en vertrektaxen te verhogen, zal de rederij deze verhoging aan u doorbelasten.

1.9 UW (GARANTIE) HUTHet door u geboekte hutnummer is indicatief en niet bindend. Uw hutnummer kan tot 1 dag voor vertrek door ons worden gewijzigd. Op sommige momenten kunnen er boekingen gemaakt worden op “garantiebasis”. Dit betekent dat u kunt boeken voor een hut waarbij u minimaal de categorie krijgt toegewezen waarvoor u boekt. De exacte lokatie wordt door ons bepaald. Dit geschiedt uiterlijk in de haven wanneer u aan boord gaat. Zodra u een hutnummer is toegewezen, kan er niets meer aan uw reservering worden gewijzigd. Het voordeel voor u is dat u gegarandeerd bent van minimaal de door u geboekte categorie hut en dat u misschien een hogere hutcategorie krijgt toegewezen. Als u specifieke wensen heeft ten aanzien van uw hut of als u samen reist en graag hutten naast elkaar wenst, raden wij u aan geen GTY hut te boeken. Reist u met minderjarigen in aparte hutten, mogen geen GTY hutten geboekt worden. Zodra er een hutnummer is toegekend, kunnen er geen wijzigingen meer worden doorgevoerd.

1.10 INDIEN IK MOET ANNULEREN, KAN IK DAN TERUGBETALING KRIJGEN?Indien u, of één van uw medereizigers, uw geboekte cruise wil annuleren, dient u uw reisbureau, zo snel mogelijk hiervan, schriftelijk in kennis te stellen. Als datum van annulering wordt de datum aangehouden waarop de schriftelijke annulering van uw cruise door uw reisbureau bij AMCA ontvangen is.

De rederij rekent de volgende annuleringskosten:

Afvaarten tot en met 5 nachten:

+90 dagen voor afvaart €25 p.p.

89 - 60 dagen voor afvaart €50 p.p.

59 - 30 dagen voor afvaart Aanbetalingbedrag

29-8 dagen voor afvaart 50% kosten

7 dagen of minder 100% kosten

Afvaarten 6 nachten of langer:

+90 dagen voor afvaart €50 p.p.

89-60 dagen voor afvaart €75 p.p.

59-45 dagen voor afvaart Aanbetalingbedrag

44-30 dagen voor afvaart 25% kosten

29-8 dagen voor afvaart 50% kosten

7 dagen of minder 100% kosten

Opmerking: Kerst-, Nieuwjaars- en (Joods) Pasenafvaarten

+ 90 dagen voor afvaart €50 p.p.

89-60 dagen voor afvaart €200 p.p.

59-45 dagen voor afvaart 25% kosten

44-30 dagen voor afvaart 50% kosten

29-15 dagen voor afvaart 75% kosten

14 dagen of minder 100% kosten

Wij raden u aan een degelijke annuleringsverzekering af te sluiten. Voor alle annuleringen (m.u.v. 100%) wordt tevens €25 administratiekosten per boeking in rekening gebracht. Het hoogste bedrag van de kosten is altijd van toepassing, dus bv. 25% kosten is nooit minder dan het aanbetalingsbedrag. Bij annulering van uw cruises worden de extra's die u op www.royalcaribbean.com heeft bijgeboekt, automatisch op uw creditkaart worden teruggestort. Houdt u er rekening mee dat dit 1 / 2 creditkaartoverzichten kan duren.

1.11 KAN IK MIJN BEVESTIGDE BOEKING NOG WIJZIGEN?Ja, u kunt uw boeking tot 90 dagen voor de datum voor afvaart van het schip wijzigen onder voorbehoud van plaatsbeschikbaarheid. Wij zullen trachten uw verzoek te honoreren, doch kunnen dit niet garanderen. Tot 90 dagen voor afvaart bedragen de kosten €25 p.p. Indien u een wijziging in uw bestaande reservering aanbrengt binnen bovengenoemde periode valt, zal deze wijziging als een annulering beschouwd worden. Uw gewijzigde reservering zal dienovereenkomstig als een nieuwe boeking worden beschouwd. Indien u, of één van uw medereizig(st)ers, vanwege dringende omstandigheden zoals ziekte, niet in staat is om van deze cruisevakantie gebruik te maken, kunt u/kunnen zij iemand anders aanwijzen als plaatsvervang(st)er. Deze naamswijziging of in plaatsstelling dient uiterlijk 14 dagen voor afvaart in het bezit te zijn van de rederij. De eventuele kosten die deze wijziging met zich meebrengen, alsmede een administratieve vergoeding van €100 p.p. dienen vervolgens solidair voldaan te worden door de oorspronkelijke en de nieuwe reiziger.

Page 79: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

791.12 HEB IK EEN REISVERZEKERING NODIG?Wij adviseren u dringend een goed dekkende reisverzekering af te sluiten, die zowel annulering, ongevallen, medische kosten als repatriëring omvat. Met name ziektekosten in landen als de Verenigde Staten bedragen een veelvoud van de kosten in Nederland. Onze verantwoordelijkheid zal geenszins in het gedrang komen indien u niet over de gepaste (bijstands-) verzekering beschikt. Uw reisagent of verzekeringsbemiddelaar kan u hierbij behulpzaam zijn.

2. VOORDAT U VAN HUIS VERTREKT2.1 HOE ZIT HET MET WAARDEVOLLE VOORWERPEN?Wij raden u aan alle waardevolle voorwerpen, zoals juwelen, geld, video en fotoapparatuur te verzekeren en tevens reisdocumenten, medicijnen en alle kostbaarheden als handbagage mee te nemen. Ook zouden wij u willen adviseren uw waardevolle voorwerpen aan boord niet onbewaakt in uw hut achter te laten. Alle hutten beschikken over een eigen kluis. Tevens kan u bij de Guest Relations Desk een kluis huren. De rederij aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor verlies van - of beschadiging aan – artikelen en/of voorwerpen die niet in bewaring zijn gegeven bij de Guest Relations Desk. Voor het verlies of beschadiging van in bewaring gegeven voorwerpen en/of artikelen zal de rederij een schadevergoeding uitbetalen op basis van de voorwaarden zoals beschreven in de Conventie van Athene. U dient ons zo spoedig mogelijk van het probleem op de hoogte te stellen, zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen. Wanneer u het verlies, de vertraging of beschadiging aan boord ontdekt, dient u dit onmiddellijk te melden bij de Guest Relations Desk. Voor het melden van verlies, vertraging of schade gelden de volgende tijdslimieten: Over schade of vertraging die direct duidelijk is, dient u ons en de leverancier van de desbetreffende dienst (indien wij dit niet zijn) voor of uiterlijk op het moment dat u het schip verlaat of, bij andere diensten, tijdens het gebruik of aan het eind van die diensten, op de hoogte te stellen. Over verlies, schade of vertraging die niet direct duidelijk is, dient u ons en de leverancier van de desbetreffende dienst (indien wij dit niet zijn) uiterlijk 15 dagen nadat u het schip verlaten hebt of na het einde van de dienst in kwestie, op de hoogte te stellen. In alle gevallen dient u ons in kennis te stellen van betalingen ontvangen van luchtvaartmaatschappijen en/of andere leveranciers in verband met uw claim. Voorts dient u ons te informeren over eventuele relevante verzekeringen die u afgesloten hebt. Waar van toepassing hebben wij het recht u te vragen uw claim te verlagen met het bedrag dat u van een/alle verzekeringsmaatschappijen ontvangen hebt.

2.2 WAT MAG IK NOOIT MEENEMEN?U mag nooit gevaarlijke of illegale voorwerpen aan boord meenemen, zoals vuurwapens, drugs, brandbare stoffen, gassen, dieren enz. Indien de rederij van mening is dat u gevaarlijke of illegale voorwerpen tracht mee te nemen, heeft de rederij het recht u de toegang aan boord te weigeren. Indien de rederij, of de kapitein van het schip, de mening toegedaan is dat er zich voorwerpen of substanties in uw hut bevinden die niet aan boord gebracht hadden mogen worden, heeft de kapitein, of een door hem aangewezen personeelslid, het recht uw hut te doorzoeken en het/de desbetreffende voorwerp(en) in beslag te nemen. Gelieve te noteren dat u geen scherpe voorwerpen in uw handbagage mag meenemen. Voorwerpen zoals scharen, nagelknippers en dergelijke dient u in uw gewone bagage op te bergen.

2.3 HOEVEEL BAGAGE MAG IK MEENEMEN?Het maximumgewicht aan bagage dat gasten aan boord van onze schepen mogen meenemen is 90 kilo per gast. Luchtvaartmaatschappijen hanteren hun eigen maximumgewichtregels waaraan u moet voldoen en deze staan vaak minder bagage toe dan voor onze cruises toegestaan is. Er gelden altijd beperkingen met betrekking tot de hoeveelheid, de omvang en het gewicht van de bagage die u op een vlucht mag meenemen. We raden u ten zeerste aan rechtstreeks bij uw luchtvaartmaatschappij te informeren naar de toegestane hoeveelheid bagage, aangezien dit per luchtvaartmaatschappij kan verschillen en er toeslagen geheven kunnen worden voor extra bagage. Toegestane bagagehoeveelheden kunnen door de desbetreffende luchtvaartmaatschappij gewijzigd worden en voor extra bagage kan u een toeslag in rekening gebracht worden.

2.4 HEB IK EEN PASPOORT, VISUM OF VACCINATIES NODIG?Wij adviseren u altijd met uw reisbureau en/of de bevoegde instanties contact op te nemen en na te vragen welke documenten en/of vaccinaties u nodig heeft voor uw vakantie. Het is uw verantwoordelijkheid te zorgen dat u over een geldig paspoort, benodigde visa en vaccinaties beschikt voor de vaarroute die u gereserveerd heeft. U kunt het beste bij boeking deze informatie opvragen en kort voor vertrek nogmaals controleren of er tussentijds geen wijzigingen zijn opgetreden. Indien u onverhoopt niet over de juiste documenten beschikt, heeft de rederij het recht u de toegang tot het schip te weigeren, of u in bepaalde havens aan boord te houden, zonder dat u recht heeft op enige vorm van vergoeding van uw betaalde cruisevakantie. Wij raden u aan dat uw paspoort nog minstens 6 maanden na terugreis geldig is. Voor onze cruises naar Rusland heeft u een visum nodig. Wij leveren hiervoor geen assistentie. Indien u echter een excursie boekt, georganiseerd door Royal Caribbean, heeft u geen visum nodig voor die specifieke excursie. Indien u op eigen initiatief van boord wenst te gaan, moet u een visum hebben en de Russische ambassade consulteren. De gegevens op uw paspoort en op de reisdocumenten moeten identiek zijn. Eventuele verschillen kunnen leiden tot weigering bij inscheping. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid bij het voorleggen van ongeldige documenten en de eventuele bijhorende kosten die daaruit kunnen voortvloeien. Bepaalde havenautoriteiten kunnen een foto-identificatie vragen. Wij raden u aan een kopie van uw paspoort bij u te dragen.

3. VAN DE LUCHTHAVEN NAAR DE HAVEN3.1 WAT GEBEURT ER INDIEN MIJN VLUCHT VERTRAAGD IS?Helaas komt het voor dat vluchten vertraagd zijn. De luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt bepaalt en/of wat voor compensatie zij hiervoor willen aanbieden. Indien u zodanig vertraagd bent dat u daardoor niet op tijd aanwezig kunt zijn voor het vertrek van uw schip, kunnen wij u hierbij niet assisteren. Wij zullen trachten van de rederij te verkrijgen om u in de eerstvolgende aanleghaven te laten inschepen, doch alle kosten hieraan verbonden zijn voor uw rekening. Het is te allen tijde uw eigen verantwoordelijkheid om op tijd in de haven te zijn voor inscheping.

3.2 CHECK-INIndien u online bent ingecheckt, breng dan uw SetSail Pass en de correcte identificatiedocumenten mee naar de cruiseterminal. Onze assistenten zullen een en ander verifiëren en uw Sea Pass kaart overhandigen om aan boord te gaan. Indien u niet online bent ingecheckt, breng dan alle ingevulde Guest Information Forms, Charge Account en Cruise Ticket Forms en de correcte identificatiedocumenten mee naar de cruiseterminal. Onze assistenten zullen u daar verder behulpzaam zijn bij de check-in. Om online in te checken, bezoekt u “www.royalcaribbean.com”, u klikt op “Before You Board”, dan op “Online Check-in”.

4. AAN BOORD4.1 DINERENU heeft de keuze uit verschillende zittingen voor maaltijden in het grote restaurant. Geef op het moment van boeken aan waar en aan wat voor tafel u wilt zitten. Wij accepteren geen boekingen waarbij het voor vertrek beschikbaar zijn of komen van de zitting van uw voorkeur als voorwaarde gesteld wordt. Wanneer u uw reis annuleert omdat uw voorkeurszitting niet beschikbaar is (ongeacht of dit op het moment van boeken bevestigd werd), dan gelden onze normale annuleringskosten. Inwilliging van zittingsverzoeken kunnen niet gegarandeerd worden. Uw tafelnummer wordt bij aanvang van uw cruise bekendgemaakt in uw hut. Op dagen waarop het schip een haven aandoet, wordt in verband met de landexcursies mogelijk iets vroeger of later gegeten.

Op de gehele vloot wordt de optie My Time Dining (open zitting) aangeboden, die gasten flexibiliteit biedt bij de

avondmaaltijden. U beslist zelf wanneer u iedere avond wilt eten tussen 18.00 en 21.30 uur, zoals in een gewoon restaurant. Vooraf reserveren wordt dan ook aanbevolen. Dat kan aan boord of voor het vertrek van de cruise via onze website onder ‘Before you board'. Bij keuze voor My Time Dining zijn bedieningskosten/fooien vooraf verplicht. Daarnaast wordt op bepaalde cruises de optie My Family Time Dining aangeboden, die uitsluitend voor de vroegste maaltijd geldt (varieert per schip en reis). Deze optie houdt in dat kinderen tijdens de eerste zitting extra snel bediend worden en vervolgens overgebracht worden naar Adventure Ocean. My Family Time Dining is alleen beschikbaar voor kinderen die tijdens de cruise tussen de 3 en 11 jaar oud zijn. Voor deze optie zijn bedieningskosten/fooien niet verplicht. Op nieuwe schepen, die nog niet in de vaart zijn op het moment van drukken van deze brochure, kunnen andere opties worden aangeboden. Check: www.royalcaribbean.com voor meer informatie.

4.2 DIËTEN & SPECIALE ASSISTENTIEWij proberen te allen tijde iedereen de perfecte vakantie ervaring te geven. Binnen redelijke grenzen doen wij dat ook graag voor gasten die speciale assistentie nodig hebben of een speciaal dieet volgen. De volgende diëten worden standaard aangeboden: vegetarisch, diabeet, cholestorol, vetarm en zoutarm. Andere speciale maaltijden als Kosher en lactosevrij moeten vooraf worden aangevraagd. Koshermaaltijden zijn voorverpakt en vergelijkbaar met een maaltijd in het vliegtuig. Wij vragen uw begrip dat speciale maaltijden en de zorg hieromtrent alleen wordt aangeboden in het Main Resturant. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor speciale maaltijden buiten het Main Restaurant. Wij zullen u als u dat wenst bij de bevestiging een zogenaamd ‘Guest Special Needs formulier’ te sturen. Mocht dit om welke reden dan ook niet gebeuren, kan dit formulier ook van www.royalcaribbean.com worden gedownload. Het ingevulde formulier dient uiterlijk 100 dagen voor afvaart in ons bezit te zijn. Mochten wij niet/niet voldoende aan de behoefte kunnen voldoen, zullen wij dat zo snel mogelijk laten weten. Kosher maaltijden zijn voorverpakt en zijn enkel beschikbaar ’s avonds in het hoofdrestaurant. Babyvoeding wordt niet voorzien door de rederij, maar kan wel vooraf aangekocht worden op onze website via het onderdeel Deals & Gifts/Shop Gifts & Gear. De voeding wordt u aan boord geleverd. Wij zullen zoveel mogelijk trachten met uw wensen rekening te houden, doch wij kunnen geen garantie bieden omtrent strikte naleving van diëten. Wij raden u aan om de eerste dag van uw cruise uw speciale wensen te herbevestigen bij de Maitre D’.

4.3 KAN EEN SPECIAAL VERZOEK GEGARANDEERD WORDEN?Helaas is dit niet mogelijk. Indien u echter een speciaal verzoek heeft, stuur uw verzoek dan schriftelijk naar uw reisbureau op het moment dat u de boeking maakt. Wij zullen vervolgens alles in het werk zetten om te trachten uw verzoek te honoreren, doch garanderen kunnen wij dit niet. Het niet kunnen bevestigen van een speciaal verzoek wordt niet als contractbreuk gezien, noch vormt dit een reden tot kosteloze annulering. Indien een speciaal verzoek mogelijk is tegen bijbetaling, zullen wij van tevoren dit bedrag aan u doorgeven. Bij voldoende tijd voor vertrek zullen wij u dit bedrag in rekening brengen; bij geen voldoende tijd zullen wij u verzoeken het bedrag ter plaatse te voldoen. Tenzij door ons schriftelijk aan u bevestigd op het moment van boeken, kunnen wij geen boekingen accepteren onder voorbehoud van het akkoord komen van een speciaal verzoek. Deze boekingen worden als gewone boekingen behandeld en vallen derhalve onder de annulerings- en wijzigingsbepalingen. Specifieke medische toestanden moeten vermeld worden bij reservering.

4.4 FOOIEN EN BTWHet is een maritieme gewoonte om het personeel te belonen voor hun goede service en persoonlijke aandacht. Een gemiddeld dagelijks bedrag van ca. €9,50 per persoon (€11,50 als u een suite heeft geboekt) wordt voorgesteld om uw hutsteward en het restaurantpersoneel te belonen. Deze fooi kunt u eventueel vooruit betalen, indien kenbaar gemaakt bij reservering. Aan boord worden de genoemde bedragen automatisch op uw aan boord rekening bijgeschreven, indien u deze niet vooraf reeds heeft voldaan. Bij de drankjes in de bar en schoonheidsbehandelingen wordt automatisch 15% bedieningsgeld toegevoegd. Het geven van fooien is persoonlijk en de bedragen kunnen bijgevolg aan boord worden aangepast. Vooruitbetaalde fooien worden berekend op het tijdstip van de boeking.

Houdt u er rekening mee dat sommige van onze cruises uitsluitend EU-havens aandoen. Op deze afvaarten zijn wij verplicht om BTW aan te rekenen op bepaalde goederen en diensten die aan boord worden geleverd, afhankelijk van de geldende BTW-reglementering in het land waar de cruise vertrekt. De BTW op goederen en diensten wordt geheven op het verkooppunt en doorgestort aan het betreffende land. Niet EU-burgers kunnen deze in sommige gevallen terugvorderen bij het verlaten van de EU, in principe op de luchthaven van vertrek.

4.5 ROKENHet is niet toegestaan te roken in de hutten, op de balkons of in de openbare ruimtes. Voor het comfort van alle passagiers is het verboden te roken in de meeste publieke ruimten van het schip. Er zijn specifieke rookplekken op elk schip, veelal op de buitendekken aan de stuurboordkant van het schip (neem contact op met Guest Relations Desk voor de volledige informatie). Gasten die betrapt worden op roken in een hut of op een privébalkon, krijgen een boete van USD 250, die via hun Sea Pass afgerekend wordt. Sigaretten, sigaren en pijptabak moeten correct opgeruimd worden en mogen nooit overboord gegooid worden. Om tabak aan boord te mogen kopen, in bezit te hebben of te gebruiken, dienen gasten ten minste 18 jaar oud te zijn.

4.6 WAT MOET MEN DE LAATSTE AVOND VAN DE CRUISE DOEN?Pak uw koffers in en zet ze voor middernacht buiten de deur van uw hut. Uw hutsteward zal u labels geven voor al uw tassen en koffers. Schrijf duidelijk uw naam, adres en, indien nodig, uw vluchtnummer op elk label. Stop breekbare, belangrijke en waardevolle voorwerpen in uw handbagage. Wij raden u aan een weekendtas mee te brengen voor uw laatste nacht aan boord. Het is uw verantwoordelijkheid om al uw eigendommen mee te nemen bij ontscheping. Indien u iets zou vergeten, zullen wij trachten u te helpen dit terug te vinden. Indien dit niet mogelijk is, zullen wij hiervoor niet verantwoordelijk kunnen gesteld worden en dient u contact op te nemen met uw verzekeraar. Achtergelaten bagage kan vernietigd worden.

5. BIJKOMENDE VOORWAARDEN5.1 ALS IK MET EEN GROEP REIS?Groepsreizen vallen buiten de algemene voorwaarden zoals hier genoemd betreffende betalingen, voorschotten, annuleringen, wijzigingen en overige informatie. Vraag bij uw reisbureau naar de speciale groepsvoorwaarden voor groepen vanaf 16 personen en meer.

5.2 WAT IS DE MINIMUM LEEFTIJD?5.2.1 Personen jonger dan eenentwintig (21) jaar oud (‘minderjarigen’) mogen niet alleen meegaan op een cruisevakantie of een eigen hut hebben, tenzij ze vergezeld worden door een ouder, voogd of een bevoegd persoon die ouder is dan eenentwintig (21) jaar oud op al onze afvaarten vanuit USA of Canada. Indien de schepen vertrekken vanuit Europa, Azië, Zuid Amerika, Australië of Nieuw Zeeland geldt een minimum leeftijd van achttien (18) (`minderjarigen'). Minderjarige gasten mogen slechts in een hut geboekt worden indien ze vergezeld worden door een volwassene van eenentwintig (21) jaar of ouder, uitgezonderd minderjarige reizigers in hutten naast die van hun ouders of voogd. Minderjarigen die niet met ten minste één ouder/voogd reizen, worden enkel aan boord en op de cruise toegelaten indien zij vergezeld worden door iemand die ouder is dan eenentwintig (21) jaar. Voor minderjarigen die bij aanvang van de reis 17 jaar of jonger zijn, dient schriftelijke toestemming van een ouder/voogd voorgelegd te worden. Deze toestemming is niet vereist voor minderjarigen die bij aanvang van de cruise 18, 19 of 20 jaar oud zijn. Volwassenen die geen ouder of voogd zijn van een kind dat in hun gezelschap reist, moeten diens geldige paspoort en vereiste visa (of een gewaarmerkt afschrift van de geboorteakte van het kind) voorleggen, samen met een originele, wettelijk of notarieel bekrachtigde brief, ondertekend door tenminste een van de ouders/voogden van het kind. De brief moet de

Page 80: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

volwassene het recht geven om de minderjarige(n) op de betreffende cruise mee te nemen en te begeleiden, hem/haar in staat stellen schriftelijke toestemming te geven voor sportactiviteiten en medische behandelingen goed te keuren die het kind naar oordeel van de behandelende arts onverwijld moet ondergaan. Een brief kan tegen vergoeding wettelijk of notarieel bekrachtigd worden door een advocaat, notaris of gemachtigde jurist. Indien een dergelijk bewijs niet aanwezig is, wordt de desbetreffende minderjarige(n) de toegang tot het schip of de cruise ontzegd. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de hieruit voortvloeiende kosten, uitgaven of verliezen voor ofwel de minderjarige in kwestie, ofwel de personen die zijn/haar cruise betalen (indien niet de minderjarige zelf) ofwel de personen die samen met de minderjarige reizen en naar aanleiding van het niet kunnen voorleggen van een toestemmingsbrief zoals hierboven beschreven, besluiten de vakantie niet voort te zetten. Wij betalen geen schadevergoeding of restitutie aan minderjarigen die wij de toegang tot het schip verboden hebben, noch aan personen die de vakantie van de minderjarige betalen (indien niet de minderjarige zelf), noch aan personen die samen met de minderjarige reizen en naar aanleiding van het niet kunnen voorleggen van een toestemmingsbrief besluiten de cruise zelf niet voort te zetten. Ouders/voogden die een kind vergezellen met een andere familienaam dan de ouders/voogden, moeten een officieel bewijs kunnen voorleggen, zoals een geboorteakte, scheidingspapieren enzovoort, om aan te tonen dat zij de ouders/voogden van het desbetreffende kind zijn. Individuele hutten kunnen geboekt worden door gehuwde koppels die beide tenminste zestien (16) jaar oud zijn (op het moment van boeken dient een huwelijksbewijs voorgelegd te worden). Voor de toegang tot bepaalde voorzieningen aan boord gelden leeftijdsgrenzen. Personen die gebruikmaken van de Elemis® AquaSpa®, dienen ouder dan 18 jaar te zijn. Alle informatie over de voorzieningen aan boord en de geldende leeftijdsgrenzen is terug te vinden in het dagprogramma (Daily Programme), dat verkrijgbaar is bij de Guest Relations Desk. De minimumleeftijd voor meereizende baby’s is zes (6) maanden, vanaf het moment van afvaart en twaalf (12) maanden vanaf het moment van afvaart voor afvaarten die meer dan 3 opeenvolgende dagen op zee hebben. De gezondheid en veiligheid van onze gasten komen voor ons op de eerste plaats. Gezien de beperkingen in medische voorzieningen, apparatuur en personeel aan boord kan de maatschappij geen vrijwillige ontheffing, vrijstellingen of uitzonderingen op dit beleid toestaan. Alle kinderen die meedoen aan de kinderprogramma’s of gebruik willen maken van het zwembad, moeten zindelijk zijn. Voor sommige kinderactiviteiten kan een kleine toeslag worden gevraagd.

5.2.2 ALCOHOLDe minimumleeftijd voor het verkopen of serveren van alcoholische dranken hangt af van de haven waarvan het schip vertrekt. Voor cruises die beginnen in Europa, Zuid-Amerikaanse landen, Azië en Australië/Nieuw-Zeeland is de minimumleeftijd 18 jaar. Voor alle vertrekken vanuit Noord-Amerika/Canada is de minimum leeftijd 21 jaar. Wij behouden ons het recht voor elke aanpassing hieromtrent door te voeren en/of aan te passen daar waar lokale wetgeving dit vereist of daar waar wij dit wenselijk/noodzakelijk achten. Als een gast tijdens de cruise jarig is en de minimumleeftijd bereikt om alcohol te nuttigen, dan kan deze met het paspoort als bewijs naar de Guest Relations Desk gaan en worden onze gegevens overeenkomstig aangepast. Het is gasten niet toegestaan om alcoholische dranken mee te nemen aan boord voor consumptie of ander gebruik. Alcoholische dranken die in de aanleghavens of in de winkels aan boord gekocht worden, worden op het schip bewaard en op de laatste cruisedag bij de gasten in hun hut afgeleverd. NB: de Spaanse wet verbiedt ons de verkoop van alcohol of sigaretten in de taxfree winkels aan boord tijdens bepaalde cruises die vanuit Barcelona vertrekken. Beperkingen gelden ook op diverse afvaarten van/naar UK. Wij wijzen u erop dat regelgeving hieromtrent elk moment kan wijzigen. Ditzelfde geldt voor het betalen van BTW die door lokale overheden zonder overleg gegeven kan worden.

5.3 GASTEN DIE SPECIALE VOORZIENINGEN NODIG HEBBENAlle gasten dienen ervoor te zorgen dat zij fysiek en mentaal in staat zijn tot reizen en dat dergelijke reizen geen gevaar inhouden voor henzelf of voor anderen. Indien uw fysieke of mentale conditie een speciale medische behandeling vereist, dan dient u bij aanvraag van uw boeking, of direct na boeking zodra de situatie dit vereist, een medische verklaring, in de Engelse taal, voor te leggen met daarin een beeld van uw situatie en de eventuele verzorging en/of medicamenten die u onderweg nodig zult hebben. Onze schepen hebben enkele hutten met speciale faciliteiten voor gasten met een handicap. Gasten die deze hut boeken, moeten een formulier van ons invullen, tekenen en retourneren, zodat wij weten dat alleen gasten met een handicap in de speciale hutten verblijven. Wij behouden ons het recht toe, indien u geen handicap heeft, een andere hut toe te wijzen. Gasten die een rolstoel gebruiken, worden verzocht hun eigen, opvouwbare, rolstoel mee te brengen. Indien u uw gemotoriseerde rolstoel wilt meebrengen, dient dit bij reservering vermeld te worden met opgave van afmeting, aangezien er beperkingen kunnen zijn qua afmetingen. Niet alle locaties aan boord zijn toegankelijk voor rolstoelen en in aanleghavens waar het schip voor anker gaat, zal het misschien onmogelijk zijn van boord te gaan. Gasten met een medische conditie of handicap moeten in staat zijn voor zichzelf te zorgen of met iemand meereizen die in staat is hen te verzorgen. Wij betreuren het zeer dat wij gasten die naar de mening van de rederij niet in staat zijn zonder gevaar, specifieke verzorging of problemen te reizen en waar in alle redelijkheid noch een begeleider noch de rederij voldoende begeleiding aan kan geven, niet aan boord kunnen toelaten, zoals bepaald in EU-verordening 1177/2010. Alle kosten die hieruit zouden kunnen voortvloeien zijn voor de rekening van de passagier. Gelieve uw arts om advies te vragen omtrent de meest recente gezondheidsvereisten voor alle bestemmingen die vermeld staan in deze brochure. Zwangerschap: indien u op de geplande afvaartdatum van het schip zwanger bent, dient u een schriftelijke verklaring van uw arts voor te leggen, dat u gezond bent en in staat om te reizen. Deze Engelstalige verklaring dient te vermelden hoeveel weken u zwanger bent en uiterlijk 30 dagen voor afvaartdatum in het bezit te zijn van de rederij. De rederij betreurt dat zij vrouwen die aan hun 24e week van zwangerschap beginnen bij aanvang van de cruise of tijdens de cruise, niet aan boord kan toelaten. Gezien de beperkingen van de medische faciliteiten aan boord, kan de rederij geen uitzonderingen op deze maatregelen toestaan.

5.4 EXCURSIESSommige beschrijvingen in de brochure verwijzen naar activiteiten die plaats vinden in de haven of omgeving. Deze activiteiten en/of excursies worden aangeboden door lokale leveranciers, totaal onafhankelijk van de rederij. Daarom kan de rederij geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden betreffende aansprakelijkheid voor dergelijke activiteiten en/of excursies, zoals vermeld in par. 5.11. Excursies kunnen tot 11 dagen voor vertrek online gereserveerd en betaald worden via www.royalcaribbean.com.

5.5 HOE ZIT HET MET AFWIJKINGEN VAN VAARSCHEMA’S?De rederij kan helaas geen garantie geven dat haar schepen daadwerkelijk het van tevoren opgegeven vaarschema zullen en kunnen hanteren, noch de volgorde van aanleghavens en tijden. De rederij en de kapitein van het schip hebben het recht om iedere haven voorbij te varen, te vervangen door een andere haven, in iedere vorm af te wijken van het originele vaarschema of het schip te vervangen door een ander schip ten gevolge van staking, uitzonderlijke weersomstandigheden, medische urgenties, assistentie verlenen aan schepen in nood, opstanden, technische of mechanische problemen die de snelheid van het schip beïnvloeden, en andere soortgelijke omstandigheden buiten de wil van de rederij. Tevens is de rederij niet verantwoordelijk voor het niet volgens gepubliceerde schema aankomen of vertrekken (zie ook 5.13). Normaliter worden schema’s gewijzigd in het belang en veiligheid van onze gasten, zonder dat hiervoor enige vorm van restitutie plaatsvind.

5.6 KAN MIJN REIS DOOR U WORDEN VERANDERD OF GEANNULEERD?Het kan voorkomen dat er ingrijpende wijzigingen in uw cruisevakantie dienen te worden gemaakt, of in een enkel geval, de cruise moet worden geannuleerd. De rederij behoudt zich het recht voor om te allen tijde, voor of na definitieve boeking van de cruise, wijzigingen in de cruise of in de brochure te maken. De rederij behoudt zich tevens het recht voor om bevestigde boekingen te annuleren. Wanneer eenmaal een boeking is bevestigd, zal binnen een redelijke termijn uw reisbureau op de hoogte worden gebracht van de ingrijpende wijziging of annulering. In dit geval heeft u de volgende opties, mits het tijdstip voor vertrek dit nog toelaat:

(a) u gaat akkoord met de gewijzigde reis zoals aan u doorgegeven;(b) u boekt een door ons aangeboden alternatief, dat gelijkwaardig is, indien beschikbaar, in standaard en prijs;(c) u annuleert of accepteert de annulering en ontvangt uw volledige betaling die aan de rederij is gedaan, terug.

Indien goedkoper zal de rederij het teveel betaalde terugbetalen, indien duurder, betaalt u het verschil bij. Een ingrijpende wijziging is een wijziging die meer dan één aanleghaven schrapt en vervangt door een dag op zee. Een vervanging van één aanleghaven door een andere (of door een dag op zee) of aanpassing van volgorde wordt niet aanzien als een ingrijpende wijziging. De rederij zal geen vergoeding verlenen of verantwoordelijkheid dragen (met uitzondering van de hierboven genoemde optiemogelijkheden), indien de wijziging of annulering het gevolg is van onvoorziene omstandigheden waarover de rederij geen controle kan uitoefenen en de hieruit voortvloeiende consequenties die de rederij niet had kunnen voorkomen. Verder zal geen compensatie worden verleend wanneer de reis moet worden geannuleerd in verband met onvoldoende deelname van passagiers op de door u geboekte cruise. In dit geval wordt u minimaal 4 weken voor vertrek hierover geïnformeerd. Houdt u er rekening mee dat in alle gevallen de maximale verantwoordelijkheid waar de rederij een aanzienlijke wijziging of annulering maakt, gelimiteerd is tot bovengenoemde optiemogelijkheden. De rederij kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele extra gemaakte kosten die voortvloeien uit de wijziging of annulering. Bij minimale wijziging wordt geen compensatie verleend. Minimale wijzigingen geven u ook niet het recht uw cruisevakantie te annuleren of om te zetten naar een andere cruise, zonder betaling van de normale, van toepassing zijnde kosten. Verwittig uw reisbureau zo spoedig mogelijk over de keuze van uw optiemogelijkheid wanneer zich een aanzienlijke wijziging of annulering voordoet in uw cruisevakantie. Wanneer de rederij niet op de hoogte is gesteld van uw keuze, binnen 14 dagen nadat het reisbureau van de rederij de wijziging of annulering heeft vernomen, behoudt de rederij zich het recht voor aan te nemen dat u akkoord gaat met het gewijzigde arrangement of in het geval van annulering akkoord gaat met terugbetaling van uw cruise. Daar waar de rederij genoodzaakt is, door redenen buiten haar schuld om (zie 5.13) en wanneer de rederij meent dit te moeten doen in het belang van haar passagiers, behoudt de rederij het recht de cruisevakantie af te breken. In dit extreme geval vindt er geen terugbetaling plaats (tenzij de rederij van toeleveranciers geld terug ontvangt) en is er geen sprake van compensatie, noch is de rederij verantwoordelijk voor enige kosten die hieruit voortvloeien.

5.7 KAN IK OP EEN REIS GEWEIGERD WORDEN?Ja, indien u naar het redelijk oordeel van ons of van de gezagvoerder van het schip of de arts aan boord om welke reden dan ook niet in staat bent of lijkt om te reizen, of een risico of gevaar inhoudt voor uzelf of voor anderen, of indien u zich zodanig gedraagt dat u anderen (mogelijkerwijs) in gevaar brengt, verontrust of leed toebrengt, of gevaar oplevert voor bezittingen. In een dergelijke situatie hebben wij te allen tijde het recht om u zonder voorafgaande kennisgeving te weigeren op onze schepen verder te reizen en u te dwingen uw cruise te beëindigen. Indien u, bij check-in symptonen vertoont van maag- en/of darmklachten, kan de arts weigeren u aan boord te laten.

Wij kunnen u dan in een willekeurige haven of aanlegplaats afzetten, zonder dat onze aansprakelijkheid kan ingeroepen worden. Alle hieruit voortvloeiende kosten, uitgaven en verliezen zijn voor uw rekening en u ontvangt van ons geen schadevergoeding of restitutie. Zodra uw vakantie op deze manier beëindigd werd, zijn wij verder niet meer verantwoordelijk voor u. Hetzelfde recht om u het reizen of het gebruik van diensten te weigeren, is van toepassing indien u niet in staat bent of lijkt om te reizen of indien u zich anderszins aan wangedrag schuldig maakt, zoals hierboven beschreven, op enig ander ogenblik tijdens uw vakantie. Indien u verzuimd heeft ons op de hoogte te stellen van lichamelijke of geestelijke toestand, overeenkomstig artikel 5.3 (met inbegrip van informatie over een verandering of verslechtering van een gemelde handicap of aandoening), die dermate veel zorg behoeft of kan behoeven dat een reisgenoot of wijzelf die redelijkerwijs niet kunnen bieden, hebben wij het recht om u het reizen te weigeren. In dat geval restitueren wij u, naar eigen goeddunken, de prijs van de cruise (excl. de extra’s). Op elk schip van Royal Caribbean International doen wij onze uiterste best om iedere gast een uitstekende cruisevakantie te bezorgen. Om u en uw medereizigers een dergelijke vakantie te kunnen garanderen, hebben wij een aantal gedragsregels voor onze gasten (Guest Behaviour Policies) ontwikkeld. Deze zijn aan boord verkrijgbaar. BELANGRIJK: bij overtreding van de door Royal Caribbean International ingestelde gedragsregels kunnen wij de nodige maatregelen nemen, waaronder inbeslagneming van ongeschikte materialen of zaken en verwijdering van gasten van het schip. Deze regels kunnen zonder kennisgeving en zonder verplichtingen aan Royal Caribbean International gewijzigd worden. Het staat Royal Caribbean International vrij om aanvullende regels te introduceren, die niet in deze gedragsregels opgenomen zijn.

5.8 GEDRAGSCODEAan boord van elk Royal Caribbean schip, streven wij naar een perfecte cruisevakantie voor elke passagier. Om daartoe bij te dragen, heeft de rederij een Guest Conduct Policy (Gedragscode) opgesteld. Deze kan geraadpleegd worden aan boord. Een inbreuk op deze code kan aanleiding geven tot confiscatie van bezittingen en zelfs ontscheping van de passagier. Deze code kan op elk moment gewijzigd en/of aangepast worden zonder dat hieruit verplichtingen van de rederij voortvloeien.

5.9 WAT MOET IK DOEN IN GEVAL VAN DIEFSTAL OF BESCHADIGING VAN MIJN EIGENDOM(MEN)?Dit artikel is van toepassing op verlies, vertraging of beschadiging van eigendommen, dat plaatsvindt tijdens uw cruise of bij het aan of van boord gaan van het schip of tijdens het gebruik van door ons verzorgde of geregelde diensten, met uitzondering van claims met betrekking tot waardevolle of belangrijke zaken (zie artikel 2.1). Onze gasten zijn er zelf verantwoordelijk voor om al hun eigendommen uit hun hut te verwijderen aan het einde van hun cruise. Indien er zaken aan boord gebleven zijn, zullen wij u helpen deze terug te krijgen, maar indien dit niet mogelijk blijkt, zijn wij niet jegens u aansprakelijk. Claims met betrekking tot dergelijke zaken dient u in te dienen bij uw verzekeringsmaatschappij. U dient er rekening mee te houden dat zaken die achtergelaten worden, vernietigd kunnen worden. U dient ons zo spoedig mogelijk van het probleem op de hoogte te stellen. Wanneer u het verlies, de vertraging of beschadiging aan boord ontdekt, dient u dit onmiddellijk te melden bij de ‘Guest Relations Desk’. De tijdslimieten voor het melden van verlies, vertraging of beschadiging en het maximumbedrag dat wij of de betreffende leverancier moeten betalen, zijn als volgt: over schade of vertraging die direct duidelijk is, dient u ons en de leverancier van de desbetreffende dienst (indien wij dit niet zijn) voor of uiterlijk op het moment dat u het schip verlaat of, bij andere diensten, tijdens het gebruik of aan het eind van die diensten, op de hoogte te stellen. Over verlies, schade of vertraging die niet direct duidelijk is, dient u ons en de leverancier van de desbetreffende dienst (indien wij dit niet zijn) uiterlijk 15 dagen nadat u het schip verlaten hebt of na het einde van de dienst in kwestie, op de hoogte te stellen. Als u kunt bewijzen dat de beschadiging, de vertraging of het verlies aan ons te wijten was, of aan de leverancier van een dienst die wij als onderdeel van uw vakantie moesten regelen, dan zullen wij het verlies of de bewezen schade die u geleden hebt krachtens en in overeenstemming met het Verdrag van Athene, vergoeden. Het maximum dat wij u dienen te vergoeden voor schade, vertraging of verlies in deze omstandigheden, bedraagt het maximum dat voor hutbagage vergoed dient te worden overeenkomstig het Verdrag van Athene (anno 2012 ca. 800 euro pp/per cruise). Dit geldt ook voor eigendommen die beschadigd worden, vertraagd aankomen of verloren gaan terwijl u niet aan boord bent of het schip op- of afgaat, maar gebruikmaakt van andere diensten (uitgezonderd vervoer door de lucht) die deel uitmaken van de vakantie die wij contractueel voor u verzorgen. In alle gevallen dient u ons in kennis te stellen van betalingen ontvangen van luchtvaartmaatschappijen en/of andere leveranciers in verband met uw claim. Voorts dient u ons te informeren over eventuele relevante verzekeringen die u afgesloten heeft. Waar van toepassing hebben wij het recht u te vragen uw claim te verlagen met het bedrag dat u van een/alle verzekeringsmaatschappijen ontvangen hebt.

5.10 WAT GEBEURT ER ALS IK EEN KLACHT HEB EN HOE WORDT DEZE OPGELOST?Mocht het voorkomen dat u tijdens uw reis een klacht heeft, dient u dit ogenblikkelijk aan boord te melden. Indien de

Page 81: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

81klacht niet naar tevredenheid wordt afgehandeld, dient u dit aan boord schriftelijk vast te laten leggen. Na thuiskomst, dient u uw boekingskantoor hierover schriftelijk te informeren. U dient het bevestigingsnummer van de boeking te vermelden alsmede een volledig verslag van uw klacht en deze binnen de maand na terugkomst van uw cruisevakantie aangetekend te versturen. Mocht aan bovenstaande niet worden voldaan, behoudt de rederij het recht de klacht af te wijzen. Indien de klacht niet in der minne kan opgelost worden binnen 4 maanden vanaf het einde van het reiscontract of vanaf de geplande vertrekdatum indien het reiscontract nooit werd uitgevoerd, zal het dossier verwezen worden naar de Geschillencommissie Reizen. Elk geschil gerezen na het sluiten van een reiscontract, zoals bedoeld in huidige Algemene Voorwaarden, over dit contract en waarbij een reiziger betrokken is, wordt behandeld door de Geschillencommissie Reizen, dit met uitzondering van geschillen over lichamelijke letsels. De behandeling en de uitspraak gebeuren overeenkomstig het Geschillenreglement en de bepalingen van het gerechtelijk wetboek inzake arbitrage (art. 1676 tot en met 1723). De uitspraak is bindend voor de partijen, zonder mogelijkheid van beroep. Voor de behandeling van een geschil is een vergoeding verschuldigd zoals bepaald in het Geschillenreglement. Het adres van de Geschillencommissie is Bordewijklaan 46, 2591 XR Den Haag. U kunt zich uiteraard ook tot de rechtbank wenden.

5.11 WAT IS DE AANSPRAKELIJKHEID NAAR DE GASTEN?Let op: de bepalingen van de conventie die betrekking hebben op het vervoer van passagiers en hun bagage op zee 1974 als toevoeging en/of gevarieerd met enig andere vorm van wetgeving die van tijd tot tijd van toepassing is inclusief maar niet alleen aan de Wet (EC) No 392/2009 die toevoeging vormt op Athene Protocol 2002 (De Conventie van Athene) zijn van toepassing op uw cruise alsook het transport van en naar het schip. Elke claim die betrekking heeft op overlijden of verwonding dan wel verlies, vertraging of beschadiging van eigendommen, overschrijdt nooit de Conventie van Athene en dit is de enige aansprakelijkheid die wij aanvaarden. Dit betekent dat u niets bij ons kunt claimen dat niet nadrukkelijk in de Conventie van Athene wordt genoemd of wat meer/hoger is dan deze conventie toestaat. Elke claim die de Conventie van Athene toestaat dient binnen de in de conventie genoemde tijdslimiet te worden gedaan. De Conventie van Athene stelt een maximum aan de aansprakelijkheid die wij als rederij moeten aanvaarden indien blijkt dat wij aansprakelijk zijn voor overlijden, verwonding of verlies of beschadiging van eigendommen en kent speciale bepalingen voor waardevolle spullen. Voor claims die betrekking hebben op bagage en waardevolle spullen zijn andere clausules binnen deze algemene voorwaarden. Daar waar een (gedeeltelijke) claim (inclusief claims met betrekking tot overlijden of verwonding) betrekking heeft of onderdeel is van enig ander reisarrangement (inclusief het betreden van enige vorm van transport) die wordt verzorgd in de lucht, over het spoor of weg of in welk hotel dan ook, is de maximale compensatie die wij u moeten betalen gelimiteerd. Het maximale bedrag dat wij voor uw claim aanvaarden, als wij aansprakelijk blijken, tenzij nadrukkelijk vermeld in de boekingsvoorwaarden, is vastgelegd voor de vervoerder dan wel het hotel onder de van toepassing zijnde Internationale Conventie of wetgeving die betrekking heeft op uw reis of hotelverblijf (zoals bijvoorbeeld de Conventie van Warsaw of de (on)gewijzigde Conventie van Montreal voor internationaal vervoer door de lucht en/of voor luchtvaartmaatschappijen die opereren onder een in de EU afgegeven licentie of EC regelgeving over Air Carrier Liability nr 889/2002 voor nationaal en internationaal vervoer door de lucht). Let op: wanneer een vervoerder of hotel niet verplicht wordt tot uitkering conform de van toepassing zijnde internationale conventie of wetgeving, zijn wij eveneens niet verplicht tot uitkering over te gaan voor de gehele/gedeeltelijke claim. Wanneer wij tot uitkering overgaan zijn wij gerechtigd enige tegemoetkoming die u reeds ontvangen heeft of waar u recht op heeft van vervoerder of hotel in mindering te brengen. Kopieën van alle internationale conventies en wetgeving zijn op verzoek bij ons op te vragen.

Voor gasten die een boeking hebben die aanlegt of vertrekt vanuit een lidstaat van de Europese Unie, is onze aansprakelijkheid voor overlijden, verwonding of verlies danwel beschadiging van eigendommen geregeld in de Conventie van Athene. In het kort betekent dit dat er maximale limieten zijn vastgelegd ten aanzien van aansprakelijkheid in geval van overlijden en verwonding veroorzaakt door een ongeluk aan boord voor een bedrag van 250,000 special drawing rights (SDR) tenzij het ongeluk een gevolg is van oorlog, een natuurfenomeen, burgeroorlog, terrorisme of enige andere uitzondering zoals vastgelegd in de Conventie. Waar wij verwijtbaar zijn, worden deze bedragen verhoogd tot 400,000 SDR. In het geval van aansprakelijkheid voor beschadiging of verlies van bagage, wanneer deze zich aan boord van het schip bevindt, is dit beperkt tot 3,375 SDR en verlies van eigendommen in de hut, is beperkt tot 3,350 SDR. Voor meer informatie ten aanzien van uw rechten, kunt u kontakt met ons opnemen.

5.12 TOT WELK BEDRAG GAAT DE AANSPRAKELIJKHEID VAN DE REDERIJ?De voorzieningen van de Conventie met betrekking tot de passage “Vervoer van Passagiers en hun Bagage op zee” (Conventie van Athene, 1974) zijn van toepassing op uw cruise als ook op de in- en ontschepingprocedure. De Conventie van Athene beperkt het maximale bedrag dat de rederij dient uit te keren in geval van overlijden of van verwonding of van verlies of schade aan bagage met uitzondering van verlies of schade aan kostbaarheden.

5.13 BUITENGEWONE OMSTANDIGHEDENTenzij anders in deze Algemene Voorwaarden vermeldt kan de rederij geen aansprakelijkheid accepteren of schadevergoeding uitkeren indien uw cruisevakantie om redenen buiten de schuld van de rederij (geval van overmacht) niet zodanig uitgevoerd kan worden, deels of in totaliteit, zoals contractueel vastgelegd. Wanneer de rederij spreekt van overmacht wordt verstaan iedere gelegenheid waarbij de verlener van de desbetreffende diensten niet heeft kunnen voorzien, of na het nemen van voorzorgsmaatregelen, dat deze gelegenheid/gelegenheden zich zouden kunnen voordoen. Zulke gelegenheden zijn onder meer, doch niet uitsluitend: piraterij of dreiging van piraterij, oorlog of dreiging van oorlog, terroristische activiteiten of dreiging van terroristische activiteiten, opstanden, burgeroorlogen of oproer van burgers, stakingen, natuurlijke of nucleaire ongelukken, brand, extreme weersomstandigheden, gezondheidsrisico’s, epidemieën, technische of mechanische problemen en alle soortgelijke omstandigheden buiten controle van de rederij.

5.14 WELKE ANDERE ALGEMENE VOORWAARDEN ZIJN VAN TOEPASSING OP MIJN VAKANTIE?Luchtvaartmaatschappijen en/of andere leveranciers hebben hun eigen algemene voorwaarden die op uw vakantie van toepassing kunnen zijn. Sommige van deze voorwaarden kunnen, meestal in overeenstemming met internationale conventies, de verantwoording van de luchtvaartmaatschappijen en/of andere leveranciers beperken of geheel afwijzen.

5.15 WAT IS MIJN VERANTWOORDELIJKHEID?Elke passagier, en indien deze minderjarig is zijn/haar ouder of voogd, is aansprakelijk en zal de rederij schadeloos stellen voor alle schade aan het schip en alles dat tot het schip behoort zoals meubilair en apparatuur, die voortvloeit uit een opzettelijke daad of een nalatigheid van de passagier. Tevens dient u indien u, of een minderjarige onder uw verantwoordelijkheid, de wet overtreedt de rederij alle kosten, verliezen of schaden hieruit voortvloeiend te voldoen. Wij zijn geenszins verantwoordelijk in geval van verkeerde informatie die afkomstig zou zijn uit een niet meer geldige brochure. Bij het reserveren van uw cruise gelieve u ervan te vergewissen dat u in het bezit bent van een actuele brochure. Tevens herinneren wij u er nogmaals aan dat u en elke medereiziger in het bezit dient te zijn van de juiste documenten zoals bijvoorbeeld een geldige internationale reispas, visa, inentingen, e.d.

5.16 VEILIGHEIDDe voornaamste prioriteit van Royal Caribbean International is de veiligheid garanderen van haar gasten. Zij heeft dan ook strikte procedures vastgelegd, zowel in de cruiseterminals als aan boord van de schepen om te voldoen aan de internationale en nationale wetten en richtlijnen. Zo wordt o.a. CCTV (Closed Circuit Television) aan boord gebruikt voor de veiligheid van de passagiers. Deze beelden worden ca. 3 maanden bewaard.

5.17 UNIVERSAL ORLANDO® RESORTGratis gebruik van Universal ExpressSM en de hotelprivileges ter plaatse zijn geldig voor de duur van het verblijf zoals vermeld op de sleutelkaart voor de kamer. Alleen het aantal gasten dat verblijft op de kamer kan aanspraak maken op deze goederen en diensten. Betalende toegang tot de themaparken is vereist. Gebruik van de Express Pass geldt voor de normale openingsuren van het park. Sommige attracties zijn uitgesloten. Niet geldig voor speciale evenementen waarvoor een afzonderlijk ticket is vereist. De toegang tot sommige attracties kan op bepaalde tijdstippen worden beperkt. Voordeel bedraagt 55 Euro per dag per persoon. Prijs berekend op hoogseizoentarief voor de onbeperkte Express Pass, uitsluitend verkocht aan de hoofdingang van het Universal Orlando® themapark. Onbeperkte toegang tot zowel Universal Studios Florida® en Universal’s Islands of Adventure® voor maximum één week, gedurende zeven (7) opeenvolgende kalenderdagen, gaat in op de dag van het eerste bezoek aan één van de themaparken of CityWalk. Parking niet inbegrepen. Geen korting op voedsel of merchandise. Geldig legitimatiebewijs met foto is vereist. Gratis toegang tot bepaalde locaties in Universal CityWalk® waar live-evenementen plaatsvinden. CityWalk Party Pass is geldig voor zeven (7) opeenvolgende avonden, vanaf de eerste dag dat een deel van het ticket wordt gebruikt. Niet geldig voor concerten en speciale evenementen waarvoor afzonderlijke tickets worden verkocht. Voor sommige locaties bedraagt de minimumleeftijd 21 jaar. Geldig legitimatie bewijs met foto is vereist. Toegang tot AMC Universal Cineplex 20 of de Blue Man Group show is niet inbegrepen. Afhankelijk van de beschikbaarheid. Bijkomende beperkingen zijn steeds mogelijk. Voordelen en prijzen kunnen op elk ogenblik wijzigen zonder voorafgaandelijk bericht. Alle Universal-logo’s, benamingen en aanverwanten zijn TM & © 2010 Universal Studios.

5.18 PRIJS EN JUISTHEID VAN DE BROCHUREDe informatie en prijzen in deze brochure kunnen gewijzigd zijn tegen de tijd dat u uw cruisevakantie gaat boeken. Alhoewel bij het vaststellen van de prijzen, het maken en drukken van deze brochure de hoogst mogelijke nauwkeurigheid in acht is genomen, kunnen eventuele onjuistheden toch nog voorkomen. U dient derhalve alle informatie uit deze brochure bij boeking door uw reisbureau te laten controleren op het moment van boeken/reserveren.

5.19 GARANTIEFONDS REIZENBij financieel onvermogen van de reisorganisator en/of reisbemiddelaar met wie u een reiscontract afsloot, kunt u beroep doen op het Garantiefonds Reizen. Dit kan u doen door u te wenden tot uw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen, terugbetaling kunt vragen van de betaalde reissommen, of, wanneer de reis reeds een aanvang heeft genomen, de voortzetting van de reis of de repatriëring kan vragen.

6. BESCHERMING VAN DE PRIVÉSFEERUw persoonlijke gegevens kunnen opgenomen worden in een databestand. De wet van 8 december 1992 op de bescherming van de privésfeer, vervangen door de wet van 1998, geeft u de mogelijkheid om deze gegevens te raadplegen en aan te passen indien nodig en/of gewenst. Bovendien kan u zich op aanvraag verzetten tegen het gebruik van deze gegevens. Gelieve hiervoor schriftelijk contact op te nemen met AMCA, Weissenbruchstraat 70, 2596 GK Den Haag.

Een steeds wijzigende lijst van handelsnamen van Royal Caribbean International Ltd.: Royal Caribbean International, Royal Caribbean, Adventure of the Seas, Allure of the Seas, Anthem of the Seas, Brilliance of the Seas, Enchantment of the Seas, Explorer of the Seas, Freedom of the Seas, Grandeur of the Seas, Independence of the Seas, Jewel of the Seas, Legend of the Seas, Liberty of the Seas, Majesty of the Seas, Mariner of the Seas, Navigator of the Seas, Oasis of the Seas, Quantum of the Seas, Radiance of the Seas, Rhapsody of the Seas, Serenade of the Seas, Splendour of the Seas, Vision of the Seas, Voyager of the Seas, Viking Crown Lounge, Adventure Ocean, Crown & Anchor, CruiseCare, Golf Ahoy!, Latté-tudes, royalcaribbean online, Royal Connections, Royal Romance, SeaPassSM en VitalitySM. Deze brochure en haar inhoud vervangen alle eerdere edities. Wij doen er alles aan om te zorgen dat bij het ter perse gaan van de brochure alle informatie daarin nauwkeurig is, maar eventuele fouten kunnen niet uitgesloten worden en informatie kan sinds het drukken gewijzigd zijn. Schepen geregistreerd op de Bahamas.

Royal Caribbean Cruises Ltd. handelt als Royal Caribbean International, een Liberiaanse organisatie met haar kantoor op 1050 Caribbean Way, Miami, Florida 33132 in USA.

Zowel RCL Cruise Ltd. als RCL (UK) Ltd. is een handelsnaam van Royal Caribbean Cruises Ltd. In Miami, Florida. RCL Cruises Ltd. is een ‘disclosed agent’ (onmiddellijke vertegenwoordiger) van Royal Caribbean Cruises Ltd. en operator van verschillende schepen.

© 2014 Royal Caribbean International. Alle rechten voorbehouden.

NB: AMCA is de internationale vertegenwoordiger voor Nederland van Royal Caribbean International, Miami, Florida en treedt in die hoedanigheid op als reisbemiddelaar tussen consument en rederij.

Page 82: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

REISROUTE DUUR SCHIP VERTREKDATA PAGINAOVERZICHT BESTEMMINGEN - CRUISES VAN 7 NACHTEN Dubai 7 nachten Splendour of the Seas® 2015 Dec 14 tot 2016 Mrt 28 29

EUROPA IN DE SCHIJNWERPER - CRUISES VAN 3 TOT 8 NACHTEN

Parijs en Brugge 3 nachten Anthem of the SeasSM 2015 Apr 30 tot 2015 Okt 27 30

Westelijke Middellandse Zee 5 nachten Allure of the Seas® 2015 Mei 19 30

Westelijke Middellandse Zee 7 nachten Allure of the Seas® 2015 Mei 24 tot 2015 Okt 18 31

Frankrijk en Spanje 7 nachten Anthem of the SeasSM 2015 Jun 13 31

Frankrijk en Spanje 8 nachten Anthem of the SeasSM 2015 Apr 22 31

WEST-EUROPA - CRUISES VAN 7 TOT 13 NACHTEN

Frankrijk, Italië en Malta 7 nachten Vision of the Seas® 2015 Apr 26 32

Avontuurlijke Canarische Eilanden 10 nachten Explorer of the Seas® 2015 Apr 24 tot 2015 Aug 23 32

Spanje en Portugal 11 nachten Explorer of the Seas® 2015 Mei 4 32

Middellandse Zee - Venetië 12 nachten Vision of the Seas® 2015 Mei 3 tot 2015 Okt 19 33

Middellandse Zee – Griekse eilanden 12 nachten Vision of the Seas® 2015 Mei 16 tot 2015 Okt 7 33

Zonovergoten Canarische Eilanden 13 nachten Anthem of the SeasSM 2015 Mei 22 tot 2015 Okt 11 33

Spanje en Middellandse Zee 14 nachten Explorer of the Seas® 2015 Jun 3 tot 2015 Jul 26 Zie website

GRIEKSE EILANDEN EN TURKIJE - CRUISES VAN 7 TOT 9 NACHTEN

Griekenland en Turkije 7 nachten Rhapsody of the Seas® 2015 Jul 12 tot 2015 Aug 23 34

Middellandse Zee – Griekse eilanden 7 nachten Rhapsody of the Seas® 2015 Jul 19 tot 2015 Aug 30 34

Griekse eilanden 7 nachten Splendour of the Seas® 2015 Mei 30 tot 2015 Nov 14 34

Griekse eilanden en Turkije 7 nachten Splendour of the Seas® 2015 Mei 23 tot 2015 Nov 21 35

Middellandse Zee - Griekse eilanden 9 nachten Rhapsody of the Seas® 2015 Sep 6 tot 2015 Okt 30 35

Griekse eilanden 11 nachten Rhapsody of the Seas® 2015 Nov 8 35

MIDDELLANDSE EN ZWARTE ZEE - CRUISES VAN 9 TOT 16 NACHTEN

Oostelijke Middellandse Zee 9 nachten Rhapsody of the Seas® 2015 Jul 3 36

Van Barcelona naar Venetië 9 nachten Splendour of the Seas® 2015 Mei 4 36

Zwarte Zee 11 nachten Rhapsody of the Seas® 2015 Jun 1 tot 2015 Jun 22 36

Middellandse Zee - Italië 14 nachten Anthem of the SeasSM 2015 Jun 20 tot 2015 Sep 1 37

Spanje en stranden aan de Middellandse Zee 14 nachten Anthem of the SeasSM 2015 Jul 4 tot 2015 Aug 1 37

Mooiste steden aan de Middellandse Zee 16 nachten Anthem of the SeasSM 2015 Mei 6 tot 2015 Sep 2 37

NOORD-EUROPA - CRUISE VAN 7 TOT 12 NACHTEN

Scandinavië en Rusland 7 nachten Serenade of the Seas® 2015 Mei 16 tot 2015 Aug 15 38

Scandinavië en Rusland 7 nachten Serenade of the Seas® 2015 Jun 17 tot 2015 Jul 26 38

Noorse fjorden 7 nachten Serenade of the Seas® 2015 Mei 9 tot 2015 Aug 22 38

Noordpoolcirkel 11 nachten Serenade of the Seas® 2015 Jun 6 39

Scandinavië en Rusland 12 nachten Brilliance of the Seas® 2015 Mei 18 tot 2015 Aug 22 39

Fjorden en IJsland 12 nachten Brilliance of the Seas® 2015 Jul 29 39

MINICRUISES IN DE CARIBBEAN VAN 3 TOT 5 NACHTEN

Bahama's 3 nachten Majesty of the Seas® 2015 Jan 2 tot 2016 Apr 29 43

Bahama's 4 nachten Majesty of the Seas® 2015 Jan 5 tot 2016 Apr 25 43

Bahama's 3 nachten Enchantment of the Seas® 2015 Jan 2 tot 2016 Apr 29 43

Bahama's 4 nachten Enchantment of the Seas® 2015 Jan 5 tot 2016 Apr 25 43

Westelijke Caribbean 5 nachten Independence of the Seas® 2015 Jan 3 tot 2016 Apr 28 43

Westelijke Caribbean 5 nachten Independence of the Seas® 2015 Jan 12 tot 2016 Apr 18 43

WESTELIJKE CARIBBEAN - CRUISES VAN 6 OF 7 NACHTEN

Westelijke Caribbean 6 nachten Navigator of the Seas® 2015 Nov 22 tot 2016 Apr 24 44

Westelijke Caribbean 7 nachten Liberty of the Seas® 2015 Nov 22 tot 2016 Apr 24 44

Westelijke Caribbean 7 nachten Independence of the Seas® 2015 Mei 3 tot 2015 Nov 1 44

Westelijke Caribbean 7 nachten Oasis of the Seas® 2015 Jan 3 tot 2016 Apr 23 45

Westelijke Caribbean 7 nachten Allure of the Seas® 2015 Nov 15 tot 2016 Apr 17 45

Westelijke Caribbean 7 nachten Freedom of the Seas® 2015 Jan 4 tot 2016 Apr 24 45

Westelijke Caribbean 7 nachten Navigator of the Seas® 2015 Mei 10 tot 2015 Nov 8 Zie website

CRUISEPLANNER 2015-2016

Page 83: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

GA VOOR MEER INFORMATIE EN HET BESTE TARIEF VAN VANDAAGNAAR ROYALCARIBBEAN.COM OF NEEM CONTACT OP MET UW REISBUREAU.

REISROUTE DUUR SCHIP VERTREKDATA PAGINACARIBBEAN - CRUISES VAN 7 OF 8 NACHTEN

Oostelijke Caribbean 7 nachten Oasis of the Seas® 2015 Jan 10 tot 2016 Mei 28 46

Oostelijke Caribbean 7 nachten Allure of the Seas® 2015 Nov 8 tot 2016 Mei 22 46

Oostelijke Caribbean 7 nachten Freedom of the Seas® 2015 Jan 11 tot 2016 Apr 18 46

Oostelijke Caribbean 8 nachten Independence of the Seas® 2015 Jan 3 tot 2016 Mrt 19 47

Bahama's 8 nachten Anthem of the Seas® 2015 Nov 22 tot 2016 Mrt 19 47

Oostelijke Caribbean 8 nachten Navigator of the Seas® 2015 Nov 14 tot 2016 Apr 16 47

ZUIDELIJKE CARIBBEAN - CRUISES VAN 7 TOT 11 NACHTEN

Zuidelijke Caribbean 7 nachten Adventure of the Seas® 2015 Jan 4 tot 2015 Okt 17 48

Zuidelijke Caribbean 7 nachten Adventure of the Seas® 2015 Mei 9 tot 2015 Okt 31 48

Zuidelijke Caribbean 7 nachten Jewel of the Seas® 2015 Okt 25 tot 2016 Apr 24 48

Bermuda en Caribbean 9 nachten Liberty of the Seas® 2015 Mei 21 tot 2015 Aug 13 49

Zuidelijke Caribbean 10 nachten Serenade of the Seas® 2015 Nov 2 tot 2016 Apr 18 49

Zuidelijke Caribbean 11 nachten Serenade of the Seas® 2015 Nov 13 tot 2016 Apr 8 49

Zuidelijke Caribbean 12 nachten Liberty of the Seas® 2015 Nov 1 Zie website

ALASKA - CRUISES VAN 7 NACHTEN

Sawyer-gletsjer, Alaska 7 nachten Jewel of the Seas® 2015 Mei 22 tot 2015 Sep 11 51

Alaska Zuidwaarts 7 nachten Radiance of the Seas® 2015 Mei 22 tot 2015 Aug 28 51

Alaska Noordwaarts 7 nachten Radiance of the Seas® 2015 Mei 15 tot 2015 Aug 21 51

AZIË - CRUISES VAN 7 TOT 12 NACHTEN

Xiamen, Jeju & Nagasaki 7 nachten Voyager of the Seas® 2015Juli 15 tot Aug 19 54

HongKong Naar Singapore 8 nachten Voyager of the Seas® 2015 Okt 14 54

Japan & Jeju 8 nachten Mariner of the Seas® 2015 Aug 15 55

Japan & Korea 9 nachten Voyager of the Seas® 2015 Mei 14 55

Incheon & Japan 12 nachten Mariner of the Seas® 2015 Sep 6 55

ZUID-AMERIKA, NOORD-AMERIKA EN HAWAÏ - CRUISES VAN 7 TOT 15 NACHTEN

Argentinië en Uruguay 7 nachten Rhapsody of the Seas® 2015 Jan 4 tot 2016 Feb 7 56

Canada en New England 7 nachten Brilliance of the Seas® 2015 Sep 18 tot 2015 Okt 18 56

Hawaï 10 nachten Radiance of the Seas® 2015 Mei 6 tot 2016 Apr 20 56

Herfsttinten 12 nachten Serenade of the Seas® 2015 Sep 15 tot 2015 Okt 7 57

Kaap Hoorn 14 nachten Rhapsody of the Seas® 2016 Feb 14 tot 2016 Mrt 27 57

Panamakanaal 15 nachten Jewel of the Seas® 2015 Okt 10 57

Brazilië 5 nachten Rhapsody of the Seas® 2015 Dec 14 Zie website

AUSTRALIË EN NIEUW-ZEELAND - CRUISES VAN 10 TOT 16 NACHTEN

Zuidelijke Stille Oceaan 10 nachten Voyager of the Seas® 2015 Jan 12 tot 2016 Mrt 21 58

Zuidelijke Stille Oceaan 12 nachten Radiance of the Seas® 2015 Jan 4 tot 2016 Jan 31 58

Zuidelijke Stille Oceaan en Fiji 12 nachten Legend of the Seas® 2015 Dec 30 58

Nieuw-Zeeland 14 nachten Explorer of the Seas® 2015 Jan 25 tot 2016 Mrt 6 59

Australië rond 16 nachten Radiance of the Seas® 2015 Feb 26 tot 2016 Mrt 12 59

Rondom Australië 16 nachten Explorer of the Seas® 2015 Nov 1 tot 2015 Nov 13 59

UNIEKE EN TRANS-ATLANTISCHE REIZEN - CRUISES VAN 11 TOT 13 NACHTEN

Griekse eilanden 11 nachten Rhapsody of the Seas® 2015 Nov 8 60

Ultiem Scandinavië en Rusland 11 nachten Serenade of the Seas® 2015 Jun 17 60

Ultiem Scandinavië en Rusland 13 nachten Serenade of the Seas® 2015 Jul 26 60

TRANS-ATLANTISCHE REIZEN - CRUISES VAN 12 TOT 16 NACHTEN

ZIE PAG. 61 VOOR MEER INFORMATIE OVER ONZE TRANS-ATLANTISCHE CRUISES.

Page 84: Royal Caribbean International - Brochure 2015/2016

WAAR TER WERELD WILT U HEEN?

ALASKA • AZIË • AUSTRALIË • BAHAMA'S • BERMUDA

CANADA • CARIBBEAN • DUBAI • HAWAÏ • MIDDELLANDSE ZEE

NEW-ENGLAND • NIEUW-ZEELAND • NOORD-EUROPA

TRANS-ATLANTISCH • PANAMAKANAAL

ZUID-AMERIKA • ZUIDELIJKE STILLE OCEAAN

Neem contact op met uw reisbureau, bel Royal Caribbean NL op 070 314 15 55 of bel +1 305-341-0204 (alleen Engelstalig, u betaalt internationaal beltarief) RoyalCaribbean.com

Save The Waves® is het programma voor milieubescherming van Royal Caribbean dat zich focust op de vermindering, het hergebruik en de recyclage van afval. Het bedrijfsbeleid maakt integraal deel uit van de dagelijkse activiteiten van elk bemanningslid aan boord. Door het gebruik van innovatieve technologieën streven we voortdurend naar de hoogst mogelijke standaarden voor het behoud van het zeemilieu.

Gewone aandelen an Royal Caribbean Cruises Ltd. worden met het symbool “RCL” verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE) en de Oslo Stock Exchange (OSE). RCCL gaat bij de selectie van papier uiterst verantwoordelijk te werk. Haar papiervoorraad is geproduceerd in overeenstemming met de milieuvoorschriften. Zo is de bron van de papierpulp volledig traceerbaar. Deze brochure is gedrukt op papier van goed beheerde bossen. Voor de productie van dit papier werd alleen goedgekeurd materiaal gebruikt. Schepen zijn geregistreerd op de Bahama's. Brochure ontworpen en geproduceerd door Positive Thinking – London NETHERLANDS/sept. 14.

CONTACTGEGEVENS