Reaktie: Feest, januari 2015

20
REAKTIE Het driemaandelijks blad van studievereniging AKT januari 2015 Docenten aan het woord Jasper van Vught over feestjes ‘Het zondag ontbijt’ Lane over de zondagen Vreemde feestdagen wat te doen in februari? Time to party!! .

description

De Reaktie van januari. Het nummer over feest! Met leuke verhalen, interviews en 'Vraag het Shaneney'

Transcript of Reaktie: Feest, januari 2015

Page 1: Reaktie: Feest, januari 2015

REAKTIEHet driemaandelijks blad van studievereniging AKTjanuari 2015

Docenten aan het woordJasper van Vught over feestjes

‘Het zondag ontbijt’Lane over de zondagen

Vreemde feestdagenwat te doen in februari?

Timeto party!!

.

Page 2: Reaktie: Feest, januari 2015

EditorialHet is tijd voor een feestje! Een gloednieuwe redactie heeft plaatsgenomen in de leukste commissie van AKT: de ReAKTie. Daarnaast staan we er natuurlijk even bij stil dat onze geliefde studievereniging dit jaar maar liefst 35 jaar bestaat! Dat moet natuurlijk gevierd worden. Dat betekent slingers, ballonnen, taart en toeters! Onderling heeft de redactie al een klein feestje gebouwd, waarvan je het resultaat op de cover ziet.

Een nieuw jaar betekent een nieuwe ReAKTie. En niet zomaar een ReAKTie, maar een ReAKTie met veel nieuwe soorten artikelen, columns en puzzels. Zo maakt dit jaar Shaneney haar intrede in ons tijdschrift om op al je stoute vragen een antwoord te geven. Daarnaast kan je lezen hoe feestelijk het studentenleven was van onze eigen Nieuwe Media docent Jasper van Vught. Als je dan nog je eigen creativiteit wil uiten, kan je helemaal los gaan in ons eigen invulverhaal. Kortom: voor iedereen is er wat in deze ReAKTie.

Bjorn Beijnon,Hoofdredacteur ReAKTie

De redactie

Bjorn Beijnonhoofdredacteur

Idelette Buistredactie - eindredactie

Diewertje Doggenredactie - eindredactie

Jeffrey Spoorvormgeving - layout

2

Page 3: Reaktie: Feest, januari 2015

Colofon

Hoofdredactie:Bjorn Beijnon

Eindredactie:Bjorn BeijnonIdelette BuistDiewertje DoggenJeffrey Spoor

Vormgeving:Jeffrey Spoor

Met dank aan:

Nick van Hummel

Lane Reckman

Rico van Opheusden

Jasper van Vught

GeprAKT

Lustrumwerkgroep

Shaneney

35ste AKT bestuur

Cover:Jeffrey Spoor

Inhoud

Even voorstellen 4

Bestuurscolumn 5

‘Het zondagontbijt’ 6

Vraag het Shaneney 8

Niet te missen!! 10

Eerstejaars aan het woord 12

GeprAKT 13

Vreemde feestdagen 14

Een interview met Jasper van Vught 16

AKT is jarig!!! 17

Invulverhaal 18

Horoscoop 19

3

Page 4: Reaktie: Feest, januari 2015

Bjorn Beijnon - Voorzitter & HoofdredacteurAls kind faalde ik heel erg in het deelnemen aan kinderfeestjes. Zo was ik altijd de jongen die geblesseerd raakte bij het karten, of degene die zijn hoofd stootte tijdens het laserschieten. Het eten tijdens feestjes was voor mij als kind ook geen pret. Door mijn kinderfeestjestijd heb ik een soort slagroomtaarttrauma opgelopen, waardoor mijn maag geen slagroom meer kan handelen. Mijn maag stond me trouwens wel vaker tegen bij feestjes. Zo gingen we een keer met iemand zijn kinderfeestje naar de McDonalds voor een rondleiding, om vervolgens uitgebreid daar te gaan eten. Een Happy Meal is voor de meeste kinderen (en vooral voor mij toen) gewoonweg een veels te grote portie aan frietjes. Aangezien ik zo gedreven was om alles op te eten van mijn Happy Meal, was het resultaat uiteindelijk dat alles vervolgens in vloeibare vorm over de tafel lag. Vervolgens ben ik in slaap gevallen (ja op de tafel). Ja, zo’n kind was ik. Kei gezellig.

Idelette Buist - SecretarisAls ik terug denk aan de kinderfeestjes uit mijn jeugd, dan springen er twee dingen duidelijk bovenuit: prinsessenjurken en koekjes bakken. Op mijn eigenkinderfeestjes was dit een vaste prik. Ieder jaar verkleedden we ons weer als prinsessen en gingen vervolgens in deze prinsessenoutfits koekjes bakken. Zo had iedereen bij mij in de klas een standaard activiteit voor zijn kinderfeestje. Bij de één gingen we altijd een speurtocht doen, bij de ander mochten we met speciale verf op de ramen verven en bij weer een ander speelden we altijd bingo, inclusief prijsjes! Je zou denken dat die herhaling ons ging vervelen, maar dat was zeker niet het geval. Koekjes bakken in prinsessenjurken is blijkbaar een succesformule.

Jeffrey Spoor - PR & VormgevingHet thema: feest. Als eerste denk je misschien aan al die wilde feestjes met veel drank en harde muziek, maar toen wij kozen voor het thema feest wilden we graag terugblikken op onze kinderfeestjes. Die kan ik mij nog goed herinneren. Met een lekkere traktatie naar school om uit te delen in de klas. Iedereen ging dan voor je zingen en met een geknutselde kroon op je hoofd was je de koning van de school. Daarna met al je vriendjes en vriendin-netjes naar huis om daar de hele middag leuke spelletjes te spelen, te knutselen en heel veel onbezorgde lol te maken. Dat waren nog eens tijden. Hopelijk kan deze ReAKTie jullie ook weer even terugbrengen bij al die leuke kinderfeestjes!

Diewertje Doggen - Creatief funtionaris Als kind ga je regelmatig kinderfeestje af en is de grootste vraag van het schoolplein altijd wie bij wie op zijn feestje mag komen. Hele ruzies konden ontstaan rond die vraag. Zelf gaf ik ook elk jaar een kinderfeestje. Mijn allereerste kinderfeestje gaf ik toen ik vijf werd. Omdat ik net voor kerst jarig ben, gingen we kerststukjes maken. Mijn moeder dacht dat we daar wel even mee bezig zouden zijn, maar zoals elke ongeduldige kleuter, waren we allemaal binnen een halfuur klaar. De rest van het feestje hebben we dus maar getwisterd en heeft mijn moeder sprookjes voorgelezen. De jaren daarna heb ik verschillende soorten feestjes gegeven: als katjes geschminkt naar Minoes gaan, of een echt diva feestje met Jip en Janneke champagne en roze koeken! (helemaal cool toen)

Even voorstellen

4

Page 5: Reaktie: Feest, januari 2015

Bestuurscolumn Door: Nick van Hummel

Feest. Tegenwoordig roepen we - al dan niet sarcastisch - bij de geringste gebeurtenis het woordje ‘feest’. Ik althans. Zo ook toen mijn moeder aankondigde dat we een weekendje weg zouden gaan, omdat ze vond dat we dat allemaal wel verdiend hadden. En zeg nu zelf, wie vind dat nou geen feest? Ik zorgde meteen dat ik meekon door de drie bewuste dagen in mijn agenda te blokkeren voor andere afspraken. De maand vorderde en ik was - eerlijk gezegd - alweer vergeten dat we aan het eind van de betreffende maand weg zouden gaan. Ik besloot het vakantiepark toch maar ‘ns op te gaan zoeken op internet. Ooit gehoord van Hoge Hexel? Nee? Ik ook niet. Wanneer je het opzoekt kom je terecht in Overijssel, vlakbij Almelo - maar niet helemaal, vlakbij Vriezenveen - maar niet helemaal en vlakbij Rijssen - maar niet helemaal. Kortom, aldus mijn zusje: ‘‘het bungalowpark lag niet echt ergens.’’ De rustbelofte van de website was in ieder geval al waargemaakt. Overigens kwamen we er ook achter dat het park de zondagsrust respecteerde… De reactie van mijn moeder op deze ontdekking was, met alle res-pect overigens: ‘‘vandaar dat het zo goedkoop was!’’ Het huisje had geen televisie - is geen ramp -, geen internet - kunnen we ook mee leven -, te weinig bedden - wordt al vervelender -, en een boiler voor een tweepersoons huishouden - dat gaat mis met zes mensen in een huisje wanneer één persoon besluit om in bad te gaan. Nu zal je misschien denken dat het woord ‘feest’ tot nu toe alleen nog maar de sarcastische connotatie heeft gehad; dat is ook zo. Toch was het een geslaagd weekend. We hielden elkaar warm met dekentjes en praatten met elkaar zonder dat daar enige vorm van digitale communicatie aan te pas kwam. Op zondag respecteerden we de rust en betrapten we twee jongens die voorin het park een jointje rookten en op hun iPad genoten van een voetbalwedstrijd. Deze twee wilden waarschijnlijk even ontsnappen aan de zondagsrust. Ik heb na dit weekend geleerd dat je zelf het feest kan bouwen, en mocht het allemaal wat tegenvallen omdat de discobal stuk is - er staat er ook nog eentje op kantoor - dan bepaal je nog altijd zelf hoe leuk het feestje is. Overigens vermaken we ons bij AKT altijd wel, mochten we ooit in zo’n situatie terecht komen, want gezelligheid kent geen tijd. Ook niet als de klok stilstaat.

5

Page 6: Reaktie: Feest, januari 2015

‘Het zondag ontbijt’Door: Lane Reckman

Als ik aan ‘thuisthuis’ denk, dan denk ik vooral aan de zondagen. Hoe ik dan voor mijn gevoel al uren wakker lag, maar van mama pas om half 10 bij haar in bed mocht kruipen. Zodra ik dan om klokslag half 10 mijn jongere broertjes de zoldertrap af hoorde rennen, sprong ook ik mijn bed uit. Giechelend kwamen we bij elkaar op de gang, en spraken we af dat het deze keer echt ging lukken om mama te laten schrikken. In mijn gedachten kon mama ons nooit gehoord hebben, maar wat we ook probeerden, het wilde niet lukken.

‘‘Zodra ik dan om klokslag half 10 mijn jongere broertjes de zoldertrap af hoorde rennen, sprong ook ik mijn bed uit.’’

Als we dan zo met zijn vieren in bed lagen, mijn twee broertjes, mijn moeder en ik, kwam langzaam de geur van versgebakken croissantjes naar boven. Want terwijl wij aan mama onze dromen vertelden, maakte de vriend van mijn moeder ‘het zondag ontbijt’ klaar. Zodra ik dan beneden kwam, met mijn licht roze badjas aan, stond de tafel vol met broodjes, beleg en gekookte eitjes. Gezellig met zijn allen aan tafel eten, terwijl er klassieke muziek opstond. Als het eten op is, praatten we nog heel lang na, omdat zondag eigenlijk de enige dag in de week was dat we rustig konden ontbijten. Later werd ‘het zondag ontbijt’ het enige moment van de week dat we met zijn allen aan tafel zaten.

6

Page 7: Reaktie: Feest, januari 2015

Ik woon nu al een jaar op mezelf en als ik in het weekend thuis kom, geldt nog altijd de regel: half 10, ‘zondag ontbijt’. De zondag heeft sowieso een bepaalde familielading. Zo stond er vaak een bezoek aan opa of oma op de planning, of vierde we de verjaardag van een van de gezinsleden. De fijnste zondagen waren echter als we niets hoefden te doen. Dan werd het ontbijt gevolgd door een boswandeling. Wat voor weer het ook was, in het bos was het altijd fijn.

‘‘De fijnste zon-dagen waren echter als we niets hoefden te doen.’’

‘‘Die ouderwetse zondagen waren pas echt één groot FEEST!’’

Tegenwoordig staat de zondag meer in het teken van uitbrakken, studeren en heel af en toe een familiebezoek. Als ik niet naar ‘huishuis’ ga, is mijn ontbijt op zondag het minst luxe van de hele week, als ik het al voor elkaar krijg om ontbijt te maken. Als ik zaterdagnacht gewerkt heb en pas om half 10 op mijn bed lig, in plaats van dat ik zou opstaan voor ‘het zondag ontbijt’, kom ik er zeker niet voor 2 uur in de middag uit dus dan is er helemaal geen sprake van ontbijt. De zondagtraditie is sowieso een beetje aan het vervallen.

Mijn broertjes hebben inmiddels ook de leeftijd bereikt dat ze in het weekend werken. Terwijl de oudste zaterdagnacht werkt in een kroeg en om 7 uur ‘ s ochtends thuis komt, moet de jongste dan beginnen bij de McDonalds. Als we dan al een ‘zondag ontbijt’ doen, dan blijft het daar ook bij. Geen zandverstuiving, geen eeuwige Monopoly. Langzaam laten we onze traditie los. Maar elke keer als ik wakker word in mijn bed in Utrecht, met een licht bonkend hoofd van die paar biertjes te veel in de Ekko, denk ik weer: die ouderwetse zondagen waren pas een groot FEEST!

Mijn lievelingsbos was die bij de zandverstuiving en dan vooral de zandverstuiving zelf. Eindeloos rennen door het zand en klimmen in de enkele bomen die er stonden. In de zomer fantaseerde we dat er een zwembad zou zijn, terwijl we in de winter met veel plezier van de lichte heuvels gleden met een slee. We zochten naar de lege hulzen van kogels van de militairen die de zandverstuiving als oefenterrein gebruikten. Als we echt geluk hadden, was er iemand met een vlieger, hond of bal die we even mochten lenen. Laatst was ik met mijn neefje en nichtje op de zandverstuiving en ik voelde het kind in mij meteen weer naar boven komen.

7

Page 8: Reaktie: Feest, januari 2015

Vraag het ShaneneyHet leven is ingewikkeld en zit soms vol moeilijke dilemma’s. Gelukkig heb ik antwoord op alle vragen!

Beste Shaneney,Wij hebben een prangende vraag aan jou.Wij willen graag een stofzuiger hebben, puur voor persoonlijke doeleinden. We zoeken een stofzuiger die hard zuigt, maar niet te hard en ook niet te zacht. Precies hard genoeg dus. Daarom vragen wij aan jou welke stofzuiger wij het beste kunnen nemen.Waarschijnlijk heb ik een krachtigere, grotere stofzuiger nodig dan Thomas.Groetjes, Mark en Thomas.

De juiste stofzuiger vinden is erg lastig. Iedereen heeft andere behoeftes wat betreft stofzuigers. Ik kan jullie daarom niet zomaar een stofzuiger aanraden. Dit moet echt een persoonlijke keuze zijn. Mijn advies is om op je gevoel te vertrouwen. Dit is moeilijk, maar je maakt de beste keuzes door op je intuïtie te vertrouwen. Als jullie er echt niet uitkomen, kan je altijd nog overwegen om er een aantal uit te proberen. Zo ontdek je wat je fijn vindt en wat niet.

Lieve Shaneney,Is het waar dat er een AKT-soa bestaat? Groetjes, Anoniempje

Soa’s zijn een serieuze zaak. In een hechte gemeenschap zoals AKT is de kans dus zeer groot dat er een soa ontstaat. Het beste is om hier openlijk over te praten, want zo voorkom je dat het erger wordt en uit de hand loopt. Organiseer bijvoorbeeld een koffie-uurtje om hierover te praten.

Lieve Shaneney,

Laatst heb ik chocola aangenomen van mijn vriend na de seks, zonder dat we

onze handen hebben gewassen en ik heb het opgegeten. Ben ik nu zwanger? En

als ik dan een AKT-baby krijg, mag ik dan wel zelf de naam kiezen?

Liefs, een angstige AKT’er

Tja, dit is een lastige zaak. Je handen niet wassen is sowieso absoluut

onverantwoordelijk, dus daar moet je in het vervolg echt op letten! Om zeker te

weten dat je zwanger bent, is het verstandig om een zwangerschapstest te doen.

Mocht het zo zijn dat je inderdaad zwanger bent, dan heeft AKT het volledige recht

om de babynaam te kiezen. Het recht om zelf je baby te benoemen ben je namelijk

verloren toen je vergat je handen te wassen.Beste Shaneney, Zijn baarden besmettelijk? Ik heb laatst die van Floris aangeraakt en nu maak ik me zorgen, want mijn kin jeukt. Liefs, Anoniem

Dit hangt af de baard. Zo zijn stoppelbaarden namelijk niet besmettelijk, maar een sik bijvoorbeeld wel. Dat je kin jeukt is geen goed teken. Let de komende dagen extra goed op je kin en controleer elke avond of je kin misschien afwijkingen vertoont. Als dit het geval is, raadpleeg dan zo snel mogelijk je huisarts. Voor je het weet is het te laat en loop je binnenkort met een baard rond.

8

Page 9: Reaktie: Feest, januari 2015

Beste Shaneney,Ondanks dat ik al een hele (heeeele) tijd bij AKT zit, heb ik laatst pas op het camping classics feest (mede-georganiseerd door de beste Feessie ooit) voor de eerste keer op een AKT feestje gezoend. Op het toilet. Er is een foto van gemaakt die vast in de Almanakt komt. Kan ik dit gedrag als voormalig voorzitter wel maken? Groetjes, Anoniem

Iedereen heeft zijn eigen pleziertjes, maar bepaalde functies gaan gepaard met bepaalde gedragsregels. Je bent dan wel een ‘voormalig’ voorzitter, maar je bent het gezicht van de studievereniging geweest. Mensen kijken tegen je op, dus misbruik je positie niet. Maar eerlijk is eerlijk; zoenen op een feestje is geen schandaal. Jij hebt alleen de pech dat het vastgelegd is. Probeer de volgende keer wat subtieler te zijn.

Lieve Shaneney.Ik heb geen seks gehad, maar ik ben wel zwanger. Heb ik nu een onbevlekte bevangenis en

is mijn kind nu heilig of de nieuwe Messias? En als dat zo is, kan ik daar dan iets aan doen?

Want ik wil niet dat mijn kind gekruisigd wordt, dus dat zou betekenen dat ik hem weg

moet laten halen. Maar dat wil ik ook niet, want blijkbaar heeft God mij gekozen om

zwanger te worden. Wat moet ik nu doen?Liefs, Maria van Utrecht

Als je er echt heel zeker van bent dat je zwanger bent zonder dat je seks hebt gehad, dan zou

het inderdaad zomaar kunnen dat jij een uitverkorene bent. Dit hoeft echter niet te betekenen

dat je de nieuwe Messias draagt. Het zou eventueel ook kunnen dat aliëns op deze manier

contact proberen te zoeken met ons op aarde. En jij bent daarvoor blijkbaar de uitverkorene.

Eén ding is in ieder geval zeker: je moet het kind niet weg laten halen. Wees geduldig en je zult

er vanzelf achter komen waarom jou dit is overkomen. Beste Shaneney,Laatst was ik op een heel druk feestje. Ik ontmoette hier een ontzettend knappe jongen. Hij zag me wel zitten, maar hij had wel herpes. Ik kon de verleiding niet weerstaan en heb hem gepijpt. Nu een paar dagen later begint mijn lip te jeuken. Heb ik nu ook herpes?Liefs, Een meisje van 12

Over herpes bestaat veel onduidelijk en daarom is je angst begrijpelijk. Eén ding is in ieder geval zeker: herpes is erg besmettelijk. Zowel in de vorm van een koortslip, als in de vorm van een geslachtsziekte. En hoewel dit twee verschillende types van het virus herpes zijn, kan je met een koortslip iemand een geslachtsziekte bezorgen en vice versa. De kans is dus heel groot dat jij inderdaad besmet bent met herpes en dat er binnen een aantal dagen een koortslip naar buiten treedt. Hier is helaas niets aan te doen. Als je eenmaal het virus in je lichaam hebt, kom je er niet meer vanaf. Maar maak je geen zorgen: herpes is niet gevaarlijk.

Heb je wel een vraag in gestuurd, maar staat die er niet tussen? Wees niet bang! Shaneney heeft ook een antwoord op jouw vraag. Alle vragen die nog niet beantwoord zijn zullen verschijnen in de volgende ReAKTie.Heb je nog een vraag? Stuur hem op naar [email protected]

9

Page 10: Reaktie: Feest, januari 2015

Niet te missen!!The Theory of Everything regisseur: James Marsh15 januari in de bioscoop

The Theory of Everything is een romantisch drama dat het verhaal vertelt van wetenschapper Stephen Hawking en zijn huwelijk met Jane Wilde Hawking. Tijdens zijn studie natuurkunde aan de Universiteit van Cambridge wordt Stephen, gespeeld door Eddie Redmayne, verliefd op Jane, gespeeld door Felicity Jones. Hun geluk stort echter in elkaar wanneer Stephen hoort dat hij lijdt aan ALS en nog slechts twee jaar te leven heeft. Jane weigert alle hoop op te geven en samen met Stephen gaat ze de strijd aan tegen de ongeneeselijke ziekte. De twee trouwen en Stephen behaald zijn doctoraat, maar moet na verloop van tijd en een zwaar gevecht steeds meer functies verliezen. Maar zelfs wanneer hij zijn stem kwijtraakt, geeft Jane niet op. Samen vinden de twee verschillende hulpmiddelen uit en doormiddel van een spraakcomputer kan Stephen zijn werk als natuurkundige voortzetten. Jane vraagt hulp aan de mensen om haar heen waardoor ze plotseling verliefd wordt op de begelei-der van het kerkkoor, die veel bij hen over de vloer komt. Langzaam groeien Jane en Stephen uit elkaar. Wanneer Stephen na een aanval van ALS in coma raakt en Jane een verpleegster inhuurt, lijken ze voor altijd uit elkaar te groeien. Jane ziet geen andere keus meer dan een scheiding aan te vragen en kiest de koorleider als haar nieuwe liefde. Stephen heeft vrede met de breuk, maar toch zal Jane de eerste zijn die hij vraagt mee te gaan als hij van de koningin van Enge-land de titel ‘Sir’ in ontvangst mag nemen. Eddie Redmayne won voor zijn vertolking van Stehpen Hawking de Golden Globe voor beste acteur.

House of Cards Netflix Originalvanaf 27 februari op Netflix

Fans van House of Cards hoeven niet lang meer te wachten op het nieuwe seizoen. Op 27 februari 2015 zal alweer het derde seizoen van deze serie op Netflix verschijnen. De serie, waarin de politicus Frank Underwood samen met zijn vrouw Claire Underwood wraak wil nemen op iedereen die hem ooit iets verkeerds heeft aangedaan, is vanaf begin 2013 een groot succes. De hooggeprezen Netflix Original serie heeft inmiddels al meerdere prijzen in de wacht gesleept, waaronder een Golden Globe voor beste televisie-drama. Daarnaast zijn ook de acteerprestaties van de twee hoofdrolspelers, Kevin Spacey (Frank Un-derwood) en Robin Wright (Claire Underwood), bekroond met een Golden Globe. Wist je trouwens dat House of Cards niet volledig origineel is? De serie is namelijk gebaseerd op de gelijknamige Britse dramaserie uit 1990. House of Cards is overigens de eerste serie die Netflix zelf is gaan produceren. Door alle afleve-ringen van een seizoen tegelijkertijd beschikbaar te stellen, kunnen kijkers zelf bepalen hoe ze de serie willen kijken. Dit is een succesvolle formule geble-ken, en daarom heeft Netflix inmiddels veel meer eigen series, zoals Marco Polo en Orange is the New Black. Wie House of Cards nog niet gekeken heeft, of wie zijn geheugen wil opfrissen voordat het derde seizoen start, kan de eerste twee seizoenen op Netflix vinden. En als je nog geen Netflix account hebt, dan wordt het de hoogste tijd om er één aan te maken.

10

Page 11: Reaktie: Feest, januari 2015

Orde van de DagOscar Kocken en Greg Nottrot

Op de hoogte blijven van al het hedendaagse nieuws in de vorm van een theatershow? Dan is deze voorstelling iets voor jou. Elke maand is er in de RASA de theatershow Orde van de Dag. In deze theatershow, gemaakt door Oscar Kocken en Greg Nottrot in samenwerking met het Utrechts Toneel en Het Zuidelijk Toneel, staat het nieuws van de afgelopen maand centraal. Aan de hand van theaterscènes, sketches, muziek en columns laten de nieuwste generatie muzikanten, acteurs en schrijvers hun visie op het hedendaagse nieuws zien. Deze show laat zien wat er nu speelt in de wereld en houdt alles op de voet bij. De sketches en teksten worden vaak ter plekke gemaakt, zodat je als toeschouwer echt de orde van de dag voorge-schoteld krijgt. Naast de vaste performers zijn er ook altijd gasten, vaak uit de culturele wereld, die hun blik laten werpen op wat er nu speelt in de wereld. De vaste performers zijn: Oscar Kocken, Greg Nottrot, Mark Kraan, Michiel Lieuwma, Marcel Osterop, Jibbe Willems, Wilko Sterke, Frank van Kasteren en Daan Windhorst. De prijs voor de show valt voor studenten, ook zonder studentenvakpas, enorm mee. Voor €14,50 zit je al in de zaal. Wil je meer informatie over deze voorstelling, check dan hun website: www.ordevandedag.org.

OVinfoOVapi

We kennen het allemaal: vanuit papa en mama weer met het openbaar vervoer terug naar je kamer in Utrecht. Maar hoe kom je daar nou het snelst? Je pakt je telefoon en opent natuurlijk de beruchte 9292OV applicatie en de NS-app. Meteen begin je je spullen te pakken, want over 5 minuten vertrekt je bus al! Eenmaal aangekomen bij de bushalte blijkt je bus maar niet te komen. Je wacht nog 5 minuten, 10 minuten, en uiteindelijk sta je een dikke 20 minuten te wachten op je bus in de kou. Gelukkig is er nu een app die er voor zorgt dat je niet langer in de kou hoeft te wachten op je bus. De OVinfobèta-app weet tot op de seconde aan te ge-ven waar jouw bus of trein zich bevindt. Eventuele vertraging wordt direct weergegeven, dus hoef je niet langer in verveling te wachten op een bus. Het kan natuurlijk ook zijn dat je bus juist te vroeg aankomt bij jouw halte. In dat geval weet de app ook precies aan te geven op welke tijd de bus momenteel aan gaat komen bij jouw bushalte, of dat nou te vroeg is of te laat. De OVinfobèta-app is alleen gratis te downloa-den via de Android Play Store. Mocht je een iPhone hebben, dan is er een alternatieve app te downloa-den. Deze Live OV-app is gratis te downloaden in de Apple App Store.

11

Page 12: Reaktie: Feest, januari 2015

Eerstejaars aan het woordDoor: Rico van Opheusden

Toen ik het AKT-lied voor het eerst hoorde, was ik niet onder de indruk. Een studievereniging van creatievelingen die zich verdiepen in de audiovisuele media moeten toch wel verder kunnen komen dan “AKT is AKT lalalalala,” vond ik. Toch is het nummer me bijgebleven en ben ik het langzaam gaan waarderen. Ik zal uitleggen waarom.

AKT is wát?!Wanneer je als eerstejaars vers van de middelbare school komt en tussen de grote boze studenten wordt gegooid, weet je nog niet zo goed wat je moet verwachten. Mijn herinneringen aan de middelbare worden gekenmerkt door hiërarchie en sociale druk. Vrienden vinden is lastig in zo’n omgeving, vooral omdat je cool, populair en toch onopvallend moet zijn. Een studievereniging leek me daarom een mooi hulpmiddel: goedkope studieboeken en een manier om snel nieuwe mensen te leren kennen. Twee vliegen in één inschrijving! Op kamp kwam ik er al snel achter dat de studententijd totaal anders in elkaar zit. Ouderejaars zijn net zo gestoord als de nieuwe studenten en je vriendengroep heeft weinig te maken met leeftijd of hoe lang je al studeert. Als je in de eerste een biertje dronk met een zesdejaars was je net zo cool als de helaas nooit geboren zoon van Elvis Presley en Batman. Tegenwoordig is het nagenoeg onmogelijk níet het glas te heffen met onze lieve voorzitter, of je nou zin hebt in bier of niet. Voor mij was dit een openbaring en ik ben ontzettend dankbaar voor de mensen die ik heb leren ken-nen, de vrienden die ik heb gemaakt en de katers die ik de dag erna had. Ik begon me echter wel af te vragen wat AKT precies was en wat sommige mensen meer AKT’er maakte dan anderen.

Is AKT abstract?Ik zit zelf niet bij een studentenvereniging, maar als ik de verhalen mag geloven komt het meer in de buurt van de hiërarchische structuur van een middelbare school. Hoe langer je er rondhangt, hoe meer je stijgt in rang. Biton blijft daarbij de vrolijke (en ietwat naar wiet ruikende) uitzondering. Het mag dus wel duidelijk zijn dat AKT niet te vergelijken valt met een studentenvereniging. Alleen al de manier waarop eerstejaars worden omarmd, vaak letterlijk, laat zien dat wij geen statusdenkers zijn. Een studentensportvereniging is AKT ook niet, aangezien de meeste leden nog geen sprintje zouden kunnen winnen van een cavia. Maar wat is AKT dan wel? De vergelijking met een grote familie is ook door mijn hoofd gegaan. Gezamenlijk dronken worden bij elke gele-genheid is al jaren een traditie bij veel families en het koffie-uurtje doet in zekere zin denken aan een bezoekje aan oma en opa, inclusief de bergen snoep die je iedere keer naar binnen stouwt. De metafoor houdt echter geen stand. Wat AKT’ers naar de borrels trekt is de gezelligheid, niet de verplichting om kerst te vieren met familie aangezien de oudere leden een volgende keer misschien niet meer mee zullen maken. En dan gaan we nog niet eens in op de incestueuze complicaties (ik bid tot God dat geen enkel kind ooit geboren hoeft te worden in een familie met een zoenboom).

AKT is…Na uren lang te hebben gepeinsd, legde ik me erbij neer dat ik nooit zou weten wat AKT precies is. Met hangend hoofd sjokte ik naar de Stadsgenoot alvorens daar mijn verdriet weg te drinken. Na enkele diepe gesprekken met AKT’ers en, toegegeven, enkele glazen bier, bereikte een bekend geluid mijn oren. Een zeker lied bezong de schoonheid van onze vereniging in drie simpele woorden en wat lalala’s. “Verdomd,” dacht ik, “het antwoord lag al die tijd hier, voor mijn neus!” Zoals dat een echte detective betaamt hield ik de oplossing zo lang mogelijk voor de lezer geheim en terwijl mijn hersenen langzaam rondjes zwommen in een vijvertje van bier zakte ik rustig onderuit en genoot in stilzwijgen van het besef dat ik zojuist had opgedaan: AKT valt niet te omvatten in termen zoals ‘vereniging’ of ‘vriendengroep’. AKT is geen mindset, geen gevoel, geen publieke sfeer. AKT is AKT, en ik ben waanzinnig trots om daar deel van uit te mogen maken.

12

Page 13: Reaktie: Feest, januari 2015

GeprAKTHet thema feest past helemaal bij GeprAKT, want bij feest hoort ETEN! Daarom hebben wij voor jullie recepten voor lekkere borrelhapjes, maar natuurlijk ook

voor een lekkere cocktail en wat tips voor de volgende ochtend!

Crostini’sHeel makkelijk, maar wel fancy zijn crositini’s. Snijd een stokbrood in plakjes en besmeer de plakjes met olijfolie en knoflook en strooi er een beetje zeezout over. Bak de broodjes in tien minuten bruin op 200 graden. Als de broodjes zijn afgekoeld kun je ze besmeren met pesto of tapenade.

Zalmtortilla’s Ook heel lekker en simpel zijn zalmtortilla’s. Koop een pak tortilla wraps, kruidenkaas en gerookte zalm. Smeer de tortilla in met de kruidenkaas en beleg ze met de zalm. Rol de wrap op en snijd hem in plakjes. Klaar!

Het torentjeAls laatste hapje maak je torentjes van plakjes courgette, tomaat en een beetje geitenkaas. Bovenop kun je nog een ansjovisfiletje leggen. Zet de torentjes een paar minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Eetsmakelijk!

Op deze manier heb je de lekkerste hapjes voor je feest! Maar bij feest hoort natuurlijk drank!!

CiapirovkaDit is een cocktail die heel makkelijk te maken is. Voor één persoon heb je 60ml vodka, één eetlepel rietsuiker, een halve limoen en ijsblokjes nodig. Snijd de limoen in partjes en doe ze samen met de suiker in een glas. Plet de limoen met een lepel tot het sap eruitkomt. Roer de suiker door het limoensap tot het opgelost is. Doe de ijsblokjes in een theedoek en crush ze door er met iets zwaars op te slaan. Doe de vodka bij de limoen en roer even. Tenslotte doe je wat crushed ijs in het glas.

Maar na de heerlijke hapjes en cocktails komt natuurlijk de kater… Ook daar hebben we wat tips voor. Natuurlijk moet je veel water drinken, misschien wel met een opgelost aspirientje erin, een vitamineboost nemen en stevig ontbijten:

Als vitamineboost is een sapje altijd goed. Doe vier sinaasappels en een hand vol cranberry’s in de blender. Als alles gemixt is, kan je nog wat vanillesuiker toevoegen voor een lekkere smaak.

Bij een lekker sapje hoort een goed ontbijt, zoals scrambled eggs met kaasen gebakken spek. Klop twee of drie eieren met één eetlepel melk los in een kommetje. Verwarm ondertussen een koekenpan met genoeg boter. Zorg dat de boter niet bruin wordt en doe de eieren in de pan. Laat de eieren even liggen. Begin pas met roeren als de eieren een beetje stollen. Blijf daarna de eieren steeds omscheppen. Bak ondertussen in een andere pan wat ontbijtspek om straks bij je scrambled eggs te eten. Als eieren bijna gaar zijn, voeg je een handje geraspte kaas toe. Blijf nu roeren totdat de eieren gaar zijn en de kaas gesmolten is. Doe de eieren en de gebakken spek op een bord en je hebt een lekker stevig ontbijtje voor bij je sapje.

Nu ben je helemaal klaar om een goed feest te geven!

13

Page 14: Reaktie: Feest, januari 2015

Vreemde feestdagenWat te doen in februari.

Door: Diewertje Doggen

De maand februari kennen we natuurlijk allemaal van Valentijnsdag en, voor de mensen van onder de rivieren, carnaval! Maar er zijn meer bijzondere feestdagen in de maand februari. Ik ging op onderzoek uit en kwam fascinerende dingen tegen. Zo is er een internationale week van het flirten (de derde week) en de internationale dag om je hondenkoekje te appreciëren (dit bestaat ECHT!). Hiernaast staat een overzicht van de meest bijzondere feestdagen van februari. Ik zeg: FEESTEN MAAR!

Nadat je in februari lekker heb gefeest is het natuurlijk tijd om verder in de agenda te kijken. Ik heb het dan over het festivalseizoen. Om nu elk jaar naar Lowlands of PinkPop te gaan, wordt op zijn tijd ook een beetje saai. Dus als je dit jaar denkt: ‘‘ik wil iets compleet anders,’’ dan is het misschien een goed idee om een blik te werpen op de volgende festivals. Een nadeel is alleen dat geen van deze bijzondere festivals plaats vindt in Nederland, maar je moet er wat voor overhebben.

Heb je wel eens op het randje van de dood gestaan? Dan is dit festival iets voor jou! Op 29 juli wordt in Las Nieves in Spanje het Fiesta de Santa Marta de Ribarteme gevierd. Op deze dag komen mensen bijeen die een bijna-dood-ervaring hebben gehad of bijna dood waren, om de patroonheilige van de we-deropstanding, Marta de Ribarteme, te eren. Er wordt wel van je verwacht dat je je eigen doodskist meeneemt om zo door de straten van Las Nieves gedragen te worden, om te vieren dat je nog leeft. Gedurende de dag zijn er verschillende optredens en is er aan het einde een spetterende vuurwerkshow.

Ben je gek op kaas of wil je al je adrenaline kwijt? Dan moet je op 26 mei op Cooper’s Hill in Engeland zijn. Er vindt hier dan namelijk het Cheese Rolling Festival plaats. Tijdens deze dag laat een kaasrechter een kaas van een heuvel rollen waarna honderden mensen achter deze kaas aanrennen om deze zo snel mogelijk te pakken. Het betreden van dit festival is wel op risico, want het Cheese Rolling Festival is levensgevaarlijk.

Als je fan bent van kikkers, dan moet je op 6 en 7 september in Rayne zijn. In dit plaatsje in Amerika wordt elk jaar het Frog Festival gehouden. Tijdens deze dagen worden er allerlei dingen georganiseerd met kikkers in de hoofdrol. Zo zijn er kikkerconcerten, kikkerraces, attracties en zijn er verschillende optochten. Mocht je na die twee dagen helemaal gek geworden zijn van al die kikkers, dan is er de mogelijkheid om er culinair van de genieten in de vorm van kikkerbilletjes. Als je wilt meedoen met het festival is het de bedoeling dat je een eigen kikker meeneemt. Degenen onder ons die geen kikker in hun bezit hebben, kunnen ze ook daar ter plaatsen huren.

Eén van de meest bizarre festivals is toch wel El Colacho op 22 juni in Castrillo de Murcia. In dit Spaanse dorpje komen dan alle mannen bijeen om over de baby’s te springen die in dat jaar zijn geboren. Zo zouden ze de baby’s verlossen van de erfzonde. En wees niet bang, er is nog nooit een baby gewond geraakt. De springers kunnen daarentegen zijn wel degelijk gewond raken.

14

Page 15: Reaktie: Feest, januari 2015

Maria LichtmisBedank depostbode

dagRampdag

Eet ijs alsontbijt

dag

Lach en geniet/Lach en wordt

rijkdag

Ruim je computer op

dag

Maak eenvriend

dag

Neem een andere naam/

Geef een anderde schuld

dag

Valentijnsdag

Het bewustvan single zijn

dag

Doe ietsaardigs

dag

Hou van jedierdag

Introduceertechniek aaneen meisje

dag

Internationaledenkdag

Internationalehondenkoekje

appreciatiedag

Tortilla chipsdag

Vertel eensprookje

dag

Openbaarslapen/Bloe-

mentjes designdag

15

Page 16: Reaktie: Feest, januari 2015

16

Je bent hier nieuw in het departement. Kan je wat over jezelf vertellen?“Ik ben sinds dit blok docent binnen de vakgroep Nieuwe Media binnen TFT. Ik heb mijn bachelor en master in Groningen gedaan. Daar studeerde ik Kunst, Cultuur en Media en heb daarbinnen de spe-cialisatie Literatuurwetenschappen gedaan. Daarna ben ik de onderzoeksmaster Literary and Culture studies gaan doen. Ik ben gedurende deze jaren steeds meer geïnteresseerd geraakt in interactieve vormen van verhalen vertellen en via daar ben ik een beetje doorgegroeid naar hyperficties, text based adventure games en videogames, die ik zelf ook altijd al speelde. Daarin promoveer ik op het moment.Ik kom net terug uit Nieuw-Zeeland, waar ik dit promotietraject gelopen heb. Ik werkte mee aan een groot onderzoek naar de ervaring van geweld in games. In mijn eigen promotieonderzoek daarbinnen kijk ik naar wat de game doet en hoe de game ons stuurt.”

Ben je in die tijd ook nog ergens uitgelopen? Bijvoorbeeld met je bachelor of master?“Ja, ik ben best wel uitgelopen. Mijn eerste studie-keuze was namelijk Geschiedenis. Dat was een hele slechte keuze van mij. Ik was op de middelbare school altijd erg gefascineerd door geschiedenis, maar toen ik het ging studeren kwam ik erachter dat het heel veel feiten stampen is. Ik ben toch meer van het begrip. Twee jaar heb ik er over gedaan om daar achter te komen en toen ben ik geswitcht naar Kunst, Cultuur en Media. Toen heb ik echt mijn vak gevon-den.”

Je hebt dus best een lange studententijd gehad. Was je een feestelijke student? “Ik was een kroeg mens. Ik hield er wel van om aan de toog te zitten. Ik werkte gedurende mijn hele studententijd ook in een kroeg als barman. Die kroeg stond tegenover mijn huis in Groningen, dus dat was heel handig. Daar zat ik dan ook vaak aan de bar als ik niet werkte. Het was een tweede huiskamer.”

Ging je ook wel eens naar feestjes?“Ik ben lid geweest van de studentenvereniging Albertus Magnus. Dit was een tegenhanger van de corporale vereniging. Het was meer een gezelligheidsvereniging en daar waren regelmatig feestjes. Het grappige is dat ik altijd een soort aversie heb gehad tegen dat soort verenigingen en toch ben ik daar op een rare manier ingerold. Mijn huisgenoten waren allemaal lid van die vereniging, dus ik ging vaak mee naar dat soort feestjes. Toen ik lid werd, had ik mezelf voorgenomen om van binnenuit het kwaad te bestrijden. Ik ben meteen gaan schrij-ven, zoals columns voor het blad van de studenten-vereniging. Daar probeerde ik die oude versteende tradities een beetje aan de kaak te stellen. Ik kwam dan ook vaak diep in de nacht tot heftige discussies.”

Een interview met Jasper van VughtJasper van Vught is sinds kort docent aan de Universiteit Utrecht en geeft binnen TFT de

colleges van Nieuwe Media. Maar wie is Jasper van Vught eigenlijk? Wij hebben hem geïnterviewd om hem beter te leren kennen.

Page 17: Reaktie: Feest, januari 2015

Lieve AKT’ers,

Zoals jullie allen wel weten (en zo niet, schaam je en kom onder die steen vandaan!) bestaat onze super mega fantAKTische studievereniging AKT dit jaar maar liefst 35 jaar! We hebben al bijna een nieuwe kunstheup nodig. Dit laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. We hebben een aantal van de meest enthousiaste AKT’ers verzameld in de lustrumwerkgroep om voor jullie en alle oud-AKT’ers - want AKT’er blijf je voor het le-

ven! - maar liefst drie onvergetelijke weken in mei 2015 neer te zetten! In deze drie weken gaan wij in samenwerking met verschillende commissies de leukste activiteiten

organiseren ter gelegenheid van onze verjaardag. Heb je er altijd al van gedroomd om een ijsbeer te knuffelen, prins Harry te kussen, of te bungeejumpen? Droom dan nog even

verder, want dat gaan we niét doen. Wel gaan we onder andere een knallend feest geven waarop iedereen welkom is om lekker los te gaan en te laten zien hoe tof jullie AKT

vinden! Ook gaan we (niet) slapen onder de sterrenhemel op de Teletubbieheuvel en tot de laatste uurtjes onze favoriete kroegjes in Utrecht af. Commissies als AKT on Stage, AKTFilm en GeprAKT zullen activiteiten verzorgen die met hun commissie en onze

studievereniging te maken hebben, zoals een filmvertoning, een pub quiz en een brakke brunch. Echt AKT dus! Er is de mogelijkheid om diep in de geschiedenis van AKT te

duiken en ook zullen er verschillende wedstrijden zijn, waarvoor we iedereen aanmoedigen om aan deel te nemen. Niet alleen voor deze wedstrijden, maar voor alle

AKTiviteiten geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! En of dit een vreugdevolle gebeurtenis is! Ook onze onderwijscommessaris zal niet stil zitten, aangezien AKT ook om de studie draait: we hebben overdag een aantal educatieve evenementen gepland. En wie weet komt er voor de AKT’ers die nooit volwassen zijn geworden - en dat zijn er een

hoop - een springkussen. Voor ieder wat wils dus.Als lustrumwerkgroep hebben wij er al super veel zin in. Voor het mei 2015 is, zullen wij met de commissies hard aan de slag gaan om allerlei uiteenlopende evenementen te plan-

nen en er drie supertoffe weken van te maken. Heb je een sprankelend idee, maar zit je niet in een commissie? Laat dat je er niet van

weerhouden om je idee te mailen naar [email protected] . Het lustrum is namelijk een feest voor iedere AKT’er, jong en oud! Ook kun je ons benaderen als je vragen hebt

over het lustrum.

Lieve kusjes en AKT-knuffels,De Lustrumwerkgroep

Bjorn Beijnon - VoorzitterLane Reckman - PenningmeesterFere van Diggelen - SecretarisLinda Zomers - PR functionarisAnneloes Bruijns - Activiteitencoördinator Pim Prins - ActiviteitencoördinatorIsabel van Vliet - Activiteitencoördinator

AKT is jarig!!!

17

Page 18: Reaktie: Feest, januari 2015

InvulverhaalVandaag is de dag waarop je al lang op hebt gewacht. Na een blok hard te heb-ben gezwoegd, is het nu echt tijd voor een AKT-feestje. Al hoop je niet dat het

zo uitpakt als de vorige keer, toen ____________________(je anti-crush)je even flink op je bek nam, waarna je hem/haar ________________(afkeer laten

blijken). Gelukkig zou je deze keer niet alleen zijn, want _______________ (je favoriete AKT’er) zou je beschermen voor iedere __________(ge-

slacht waar je op valt) die een poging zou doen jou te versieren. Nadat je je ________________ (kleur)________________ (meest fantastische outfit) had

aangetrokken en je _______________ (hoofddeksel) had opgezet, vertrok je samen met _______________ (je favoriete AKT’er) naar het K-sjot. Eenmaal

binnengekomen in het naar ______________(smerig dier) stinkende hol, weet je uiteindelijk op de dansvloer terecht te komen. Na minstens _____________ (getal) keer te hebben geklaagd over het feit dat er geen foute nummers wor-den gedraaid, ben je op ______________ (je favoriete bestuurslid) afgestapt.

Deze liep direct naar de DJ en gaf hem ________________ (vechttech-niektegen zijn __________________ (pijnlijk lichaamsdeel). Meteen daar-na volgde jouw favoriete nummers uit de speakers. Zo ging je samen met

_____________________ (een AKT’er) helemaal los op _______________ (geweldig fout nummer), en ging je met _____________________ (een an-

dere AKT’er) crazy op ______________________ (Nederlandstalige zanger). ________________ (getal) bier inmiddels verder was het echter lastig om op je beide voeten te blijven staan. Na even heftig te hebben ______________

(werkwoord) met______________ (lelijk iemand van een andere vereniging), wilde je naar huis. Helaas was je vriend nergens in de omgeving te beken-nen, maar ___________________ (je anti-crush) bood je aan om je naar

huis te brengen. Daar had je natuurlijk totaal geen trek in, dus haalde je snel je_______________ (afweringsvoorwerp) uit je _______________ (deel van

je kostuum). Gelukkig sprong _____________ (je crush) direct tussen jul-lie beiden voordat er doden zouden vallen. __________________ (je crush) droeg je naar buiten, waarna hij/zij je nog flink even _________________

(sensuele bedrijving). Al met al, een geslaagd feestje.

18

Page 19: Reaktie: Feest, januari 2015

Horoscoop Waterman (20 jan/18 feb) Het staat in de sterren geschreven: jij bent gebo- ren om op de dansvloer te staan. Misschien breek je deze maand wel door met een danscarrière! Aan je dansmoves zal het in ieder geval niet liggen.

Vissen (19 feb/20 mrt) Je normaal zo gewaardeerde gevoel voor humor laat je de komende maand een beetje in de steek. Blijf dus vooral op de achtergrond, want je loopt het risico je imago te beschadigen.

Ram (21 mrt/19 apr) Vanwege de stand van de sterren is de kans zeer groot dat je deze maand zwanger raakt. Wees dus extra voorzichtig en raak zo min mogelijk mensen aan.

Stier (20 apr/20 mei) Bepaalde verplichtingen zorgen er deze maand voor dat je onder een steen leeft. Gun jezelf een avondje uit en laat je helemaal gaan. Dit zal je weer nieuwe energie geven, of een kater.

Tweelingen (21 mei/20 juni) Het leven is volgens jou één groot feest en daardoor neem je alles niet altijd even serieus. Dit wordt je niet altijd in dank afgenomen en deze maand zal het leiden tot een fikse ruzie. Probeer het conflict eens met woorden uit te werken in plaats van geweld.

Kreeft (21 juni/22 juli) Deze maand ontmoet je de liefde van je leven! Ja, echt waar. Het staat namelijk in de sterren en de sterren liegen nooit. Blijf deze maand oplettend, want de ware zal uit een onverwachte hoek komen.

Leeuw (23 juli/22 aug)De komende maand staat voor jou in het teken van dilemma’s. Studeren of naar een feestje? Uitbrakken of naar college gaan? Vertrouw op je gevoel en je zal de juiste keuzes maken.

Maagd (23 aug/22 sept)Als jij op een feestje of in de kroeg benaderd wordt door een leuk iemand, sla je meteen dicht. Durf je open te stellen, want wie weet waar het naar toe kan leiden!

Weegschaal (23 sept/22 okt)Je hebt problemen op je werk. Vraag je collega’s eens een avondje mee uit. Dit kan de band met je collega’s versterken. Als dat niet werkt, dan kanhet ook nog voor chantagemateriaal zorgen.

Schorpioen (23 okt/21 nov)Deze maand staat jouw oog voor detail en stijl op scherp. Gebruik dit moment om een fantastische outfit samen te stellen voor een aankomend feest en wacht niet tot het laatste moment.

Boogschutter (22 nov/21 dec)Door de magnetische kracht van de maan is jouw aantrekkingskracht op zijn sterkst deze maand. Je moet letterlijk de mensen van je af slaan. Ga niet naast je schoenen lopen, want volgende maand is deze aantrekkingskracht weer helemaal verdwenen.

Steenbok (22 dec/19 jan)Deze maand lijk je niets fout te kunnen doen. Trek je stoute schoenen aan en geef het feest van de eeuw. Zomaar, zonder reden. Het wordt een gegarandeerd succes.

Wat staat jou deze maand te wachten?

19

Page 20: Reaktie: Feest, januari 2015

Openingstijden:Zo, ma, di, wo: 15.00 - 02.00 uurDo, vr: 15.00 - 03.00 uurZa: 08.00 - 03.00 uur

Breedstraat 8 • Utrecht • 030-2232629 • www.destadsgenoot.nl

De Stadsgenootbijk

letsen

met

je vrie

nden

doe

je in

.....

terra

sje pa

kken, f

eestje

s

vieren

en

Gezell

ig b

orre

llen,

De gezelligste huiskamer van Utrecht!

Café De StadsgenootCafé De StadsgenootD

S