Programma Wantijfestival 2011

16

description

In het Dordtse Wantijpark is op 11 & 12 juni het gratis toegankelijke Wantijfestival, met op zaterdag Wantijpop en op zondag Rainbowpark. Het programma is weer bomvol, met in totaal meer dan 60 acts op de verschillende podia . Naast (inter)nationale topacts als Vive La Fête, Peter Pan Speedrock, Zwart Licht XL, Sabrina Starke, Merdan Taplak Orkestar en Chef’Special staan er op het Regiopodium en de Acoustic Stage veelbelovende bands uit de regio. De Global Lounge staat bol van jong talent en biedt daarbovenop sport en spel. Ook kunnen festivalgangers lekker shoppen op de uitgebreide festivalmarkt of gewoon lekker genieten in het gras van één van de mooiste parken van Nederland. Tijdens het weekend kan het publiek op vrijdagavond en zaterdagavond los bij de Wantijfestival Clubnights.

Transcript of Programma Wantijfestival 2011

WEES WELKOM OP HET WANTIJFESTIVAL!In het Dordtse Wantijpark is in het weekend van 11 & 12 juni het gratis toegankelijke Wantijfestival, met op zaterdag Wantijpop en op zondag Rainbowpark. Er zijn meer dan 60 acts te zien op verschillende podia. Naast (inter)nationale topacts op het Hoofdpodium, is er ook veel aandacht voor regionaal talent op het Regiopodium, de Acoustic Stage en in de Global Lounge. Behalve muziek kan er ook genoten worden van theater, dans, sport, spel en workshops. Festivalbezoekers kunnen ook terecht op de uitgebreide festivalmarkt.Op vrijdag en zaterdag zijn er op diverse locaties in de Dordtse binnenstad de Wantijfestival Clubnights.

Kijk voor foto’s en een festivalverslag op: WWW.WANTIJFESTIVAL.NL

Het volgende is verboden:* het meenemen van alcoholhoudende dranken, glaswerk, blik en plastic fl essen* professionele foto-, fi lm- en andere opnameapparatuur (persaccreditatie vereist) * wapens en andere gevaarlijke voorwerpen* handel en gebruik van soft- en harddrugs

Doe ons een plezier, koop aan onze barje fris of bier!

Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van de voorstellingen en optredens zijn geheel voor eigen risico. Stichting Pop-projecten is niet aansprakelijk voor enige schade geleden door bezoekers en ontstaan aan goederen van bezoekers.

ToilettenOp het festivalterrein staan 2 toiletgroepen, waar je tegen een kleine vergoeding gebruik van kunt maken.

CrowdsurfenTijdens beide festivals is het de bedoeling dat iedereen van de muziek en de andere activi-teiten kan genieten. Houd rekening met elkaar en onthoud: Crowdsurfen is niet cool!

Hostel/KamperenLet op! Kamperen is verboden in het Wantijpark.

Informatiepunt / lost&foundBij de hoofdingang van het Wantijpark bevindt zich het infopunt waar o.a. het programma te verkrijgen is. Tevens is dit het punt waar gevonden voorwerpen worden verzameld of waar kinderen heen gebracht kunnen worden als zij hun ouders kwijt zijn.

GeluidTijdens beide festivaldagen wordt op alle podia versterkt geluid geproduceerd wat beschadiging van het gehoor tot gevolg kan hebben. Jezelf blootstellen aan versterkt geluid is geheel voor eigen risico. Bij het infopunt zijn oordoppen te verkrijgen.geluid is geheel voor eigen risico. Bij het infopunt zijn oordoppen te verkrijgen.

ALGEMENE INFORMATIE

PLATTEGROND WANTIJPARK DORDRECHT

GLOBALLOUNGE

ACOUSTIC STAGE

13.00 – 14.00 / Zwart Licht XL hiphop / livebandEen experiment met de band ‘The Sara Jane Xperience’ bleek voor de hiphopfor-matie Zwart Licht een schot in de roos. De Wereld Draait Door en Noorderslag volgden en Zwart Licht XL was een feit. De energie van producer Hayzee, MC Akwasi en MC Leeroy verenigd met liveband moet je gezien hebben!

14.20 – 15.20 / Who Knew (IS) indierockWho Knew is de nieuwe indierocksensatie uit IJsland. Hypnotiserende gitaarloopjes, het lyrische synthesizergeluid en de gal-mende samenzang zorgen voor het (typisch IJslandse) magische sfeertje in de uptempo indierock. Te vergelijken met bands als Wolf Parade, Arcade Fire, Interpol en Editors.

15.40 – 16.40 / Peter Pan Speedrock powerrockMet hooggeheven gitaren, beukende ritmes en snoeiharde riffs weet dit trio al meer dan veertien jaar de rockabilly legende levend te houden. Ruim 200 keer per jaar maken ze met hun supersnelle punkmetal podia in binnen- en buitenland onveilig. Gas erop en speulen!

17.00 – 18.00 / Sindicato Sonico (BE) mariachi funk ‘n rollEen feestje bouwen; laat dat maar aan mes-tizo rockformatie Sindicato Sonico over. Hun sound is gebaseerd op de roots van dit bonte

gezelschap (met leden uit o.a. Mexico, Chili, Cuba en Bolivia) met invloeden uit cumbia, funk, ska en rock & roll. Zo krijg je mariachi funk ’n roll!

18.20 – 19.20 / Garcia Goodbye (BE) poprockHet Belgische trio Garcia Goodbye speelt zomerse popnummers. Het ene moment laten ze je meezingen met een catchy hook om je het andere moment weg te laten dromen bij een intieme song. Met de single ‘You Know Exactly How I Feel’ trekken de heren de aandacht in Nederland en daarbuiten.

19.40 – 20.40 / The Hot Stewards party 80’s rock&roll The Hot Stewards weten aan klassiekers als ‘When The Rain Begins To Fall’ en ‘Spin Me Round’ een zeer eigenzinnige draai te geven. Ze vegen op compromisloze wijze de vloer aan met zoetsappige en gezapige liefdes-liedjes. Scheurende gitaren, swingende ritmes, screams en grunts gaan hand in hand met strakke broeken, snorren en leren jasjes. Een nostalgisch en oorverdovend feest!

21.10 – 22.10 / Vive La Fête (BE) electropopDe mash-up van electro, synthpop, wave en kitscherige rock van Vive La Fête blijkt al meer dan tien jaar een gouden formule. Met geliefden Danny Mommens (ex-dEUS) en Els Pynoo aan het roer is deze band uitgegroeid tot een waar icoon in electropop. Sexy, verlei-delijk en gruwelijk dansbaar! sound is gebaseerd op de roots van dit bonte delijk en gruwelijk dansbaar! delijk en gruwelijk dansbaar!

Presentatie: Bazz

13.15 – 13.45 / Smoove it! funk poprockDeze jonge viermansformatie uit Dordrecht brengt melodische popliedjes met een funky inslag. Muzikale invloeden halen zij uit artiesten, zoals John Mayer, Alanis Morisette, Jamiroquai en Cake.

14.10 – 14.40 / Roufaida & Pluck singer/songwriterZe waren eerder al te zien op Oerol en Motel Mozaique en wonnen dit jaar de High School Music Competition. Met hun scherpe timing, ontwapenende sound, verscheidenheid aan instrumenten en goed bij elkaar kleurende stemmen maken deze twee jonge meiden van elk optreden een knus akoestisch feestje.

15.05 – 15.35 / Red Dust rockDeze vierkoppige rockformatie uit Sliedrecht is nog maar net gestart en won al de Kleine Prijs van de Alblasserwaard. Na het schrijven van nieuwe nummers zijn de heren klaar om de bühne te vullen met rock & roll!

16.00 – 16.30 / Straight Unicorn rockDe mix van rock & roll met moderne invloeden geeft een nostalgisch tintje aan hun sound. Met hun karakteristieke zanger en een geluid dat zowel stevig als afwisselend is, weten ze het publiek compleet mee te krijgen!

16.55 – 17.25 / Duncan Idaho nostalgische rockDe vier leden zeggen zeer breed beïnvloed te zijn door o.a. artiesten als The Beatles, The Doors en zelfs Queens Of The Stone Age. Na jarenlang spelen ontwikkelden ze een nieuw

geluid voor de band en dit resulteerde in een ijzersterke nostalgische prog-pop-rocksound.

17.50 – 18.20 / One Night Band rockDeze driemansformatie baseert hun rock-geluid op harde riffs. Inspiratie halen ze uit o.a. Jack White, Wolfmother, Them Crooked Vultures, etc.

18.45 – 19.15 / Sir James popDe vijf jonge ambitieuze muzikanten van Sir James combineren hun creativiteit en brede interesse voor verschillende genres tot zeer verrassende en tegelijkertijd toegankelijke liedjes. Hiermee sleepten ze dan ook de eerste prijs bij de Grote Prijs van Zuid-Holland binnen. In de muziek hoor je invloeden van Coldplay, Radiohead en Jeff Buckley.

19.40 – 20.10 / Sugar Lee’s pop/rockDe liedjes van de Sugar Lee’s klinken lekker stoer met vrolijke melodieën en meerstem-mige koortjes. Denk aan een kruising tussen Green Day en de Foo Fighters in de jaren ‘90. Met de komst van hun eerste full-length album zijn de twee dames en één heer er helemaal klaar voor.

20.35 – 21.05 / Red Heat bluesrockRed Heat is een vierkoppige rockbolide. Met een fl inke dosis blues, rock en swing weet Red Heat een eigentijdse input te geven aan de rock en funk van de jaren ’70 en ’80. Geïn-spireerd door AC/DC, Van Halen, Aerosmith, Prince en James Brown. jarenlang spelen ontwikkelden ze een nieuw Prince en James Brown.

Presentatie: Thomas Koolmees

13:45 – 14:00 / Tim Breur folkpop14:00 – 14:10 / Jeruma pop soul14:40 – 14:55 / Risskant hiphop15:35 – 16:00 / Frank Foks singer/songwriter16:30 – 16:55 / Highway49 blues rock 17:25 – 17:40 / The Circumstances poprock17:40 – 17:50 / Jeruma pop soul18:20 – 18:45 / Lucy and The Man singer/songwriter19:15 – 19:40 / Bloomfi eld passionele pop 20:10 – 20:35 / Scarlet Mae singer/songwriter

Doorlopend / Tokkelbaan & Kratklimmen Klim met hulp van de instructeurs van City Outdoor naar de top!

Doorlopend / Klein Kunstje schmink

PODIUM & DANSVLOERPresentatie: John Saarloos + Tamara Smith

13.30 / Energize! poprock14.00 / On The Run poprock14.20 / Win Or Fail pop14.50 / Goliath poprock15.10 / Frozen Heart rock15.25 / The Seven Source dans 15.40 / Lucky Birds pop soul16.00 / Popquiz presentatie Marcel Bizarro16.45 / Laura’s Dance dans17.00 / Fremdtunes dj-set by OptiMac

Jezus’ Miracle Lab van Nieuw Lef theaterIn dit godswonder op wielen beleef je het

beste uit je leven nog een keer binnen een minuut! Wie er ‘gewoon’ in gaat komt er

‘buitengewoon’ weer uit. Een hemelse mega metamorfose die je totaal vernieuwd.

Kunstcommando kunstinitiatiefMet hun knalrode brandweerbus rukken de kunstcommando’s tijdens het Wantijfestival uit. Ze gaan bij jou het vuur voor kunst en

cultuur in Dordrecht aanwakkeren!

Meganimator mobiel animatie-laboratoriumDe Meganimator is een mobiel animatie-laboratorium. Publiek en objecten worden

spelenderwijs onderdeel van een bijzondere stop-motionfi lm.

17.00 / Fremdtunes dj-set by OptiMac

MEGANIMATOR

WIST JE DAT...

… de Sugar Lee’s tijdens Wantijpop hun nieuwe album genaamd ‘This Is What You Get’ releasen.

… Frank Foks net terug is uit Amerika, waar hij met producer Bill Bell (o.a. Danko Jones) zijn debuut album heeft opgenomen.

… DJ Kypski naast de helft van het duo C-Mon & Kypski ook zesvoudig Nederlands DJ kampioen en scratching virtuoos is en op zaterdagavond te zien is in Bibelot.

C-MON & KYPSKI OP WANTIJPOP 2010

Foto:

Meg

in Zo

nder

van

… dat iedereen die niet genoeg kan krijgen van The Hot Stewards, om 22.00 uur in het Dolhuis terecht kan om ze daar als hosts van de 80’s & 90’s party te mogen aanschouwen.

… 3voor12Rotterdam/Drechtsteden in de backstage akoestische optredens opneemt en de fi lmpjes na het Wantijfestival op hun site te zien zijn.

de 80’s & 90’s party te mogen aanschouwen.

TIJDSCHEMA WANTIJPOP 11 JUNI

LAURA’S DANCE

LUCKY BIRDS

FROZEN HEART

GOLIATH

19.00

20.00

21.00

22.00

13.00

14.00

15.00

16.00

17.00

18.00

SMOOVE IT!

RED DUST

STRAIGHT UNICORN

ONE NIGHTBAND

SIR JAMES

SUGAR LEE’S

RED HEAT

ZWART LICHT XL

PETER PANSPEEDROCK

SINDICATOSONICO (BE)

GARCIAGOODBYE (BE)

TIM BREUR

TOK

KELB

AA

N &

KR

ATK

LIMM

EN, K

UN

STCO

MM

AN

DO

EN K

LEIN K

UN

STJE

WHO KNEW (IS)

THE HOTSTEWARDS

VIVE LA FÊTE (BE)

DUNCAN IDAHO

ROUFAIDA& PLUCK

JERUMA

RISSKANT

FRANK FOKS

HIGHWAY49

JERUMATHE CIRCUMSTANCES

LUCY AND THE MAN

BLOOMFIELD

SCARLET MAE

ENERGIZE!

ON THE RUN

WIN OR FAIL

POPQUIZMARCELBIZARRO

THE SEVEN SOURCE

OPTIMAC

DOORLOPEND: JEZUS’ MIRACLE LAB

MEGANIMATOR22.00 MEGANIMATOR

TIJDSCHEMA WANTIJPOP 11 JUNI TIJDSCHEMA RAINBOWPARK 12 JUNI

CARIBBEAN ENERGY BRASS

CARIBBEAN ENERGY BRASS

GINET BALISTRERI

MAGHREB MANIA

MYSTICBAND

BEDJÔ

TEAMLATINO (BE)

MERDAN TAPLAK

ORKESTAR (BE)

DEOSIL SCYLLA

TESTBEELD

UNSTOPPABLE

19.00

20.00

21.00

22.00

13.00

14.00

15.00

16.00

17.00

18.00

BATERIA PULSA

AMARISZI

YAKKI FAMIRIE

KUENTA ITAMBU

CAMECHEF’SPECIAL

SABRINA STARKE

HELGA BUITELAAR

7 DEVILS

RUSH HOUR

CRAZY

VERACHRISTEL MEIJER

DANIEL ROOS +SAXOFONIST

TOK

KELB

AA

N &

KR

AT K

LIMM

EN, K

UN

STCO

MM

AN

DO

EN K

LEIN K

UN

STJE

22.00

13.00 – 13.45 / Yakki Famirie kasekoYakki Famirie speelt aleke kaseko en experimenteert daarbij ook met latin en traditionele Surinaamse kawina. Het resultaat daarvan is strakke, opzwepende dansmuziek, met een hoofdrol voor de koperblazers, typische skratjie ritmes en Afrikaanse vraag-antwoord zang.

14.15 – 15.00 / Chef’Special reggae hiphopChef’Special staat bekend om hun energieke liveshows, waarmee ze al menig festival-publiek overtuigden. Ze serveren een mix van hiphop, reggae, funk en ontspannen grooves met stevige gitaren. Denk aan G. Love & Special Sauce, Red Hot Chili Peppers en Relax.

15.30 – 16.15 / Kuenta i Tambu Afro-Antilliaanse percussieOnder leiding van Roel Calister brengt percussiegroep Kuenta i Tambu op eigen-zinnige wijze pop, rock, latin en jazz samen met traditionele Afro-Antilliaanse percus-sieritmes. Naast drums en conga’s spelen de cajón, de udu drum en de pandeiro een belangrijke rol.

16.45 – 17.30 / Merdan Taplak Orkestar (BE) Balkan beatsDeejay Merdan Taplak zet de hits in en met vier blazers en een accordeonist weten ze er altijd weer een lekker Balkan feestje van te maken. Of het nu Pukkelpop, Mundial of een zaal in Antwerpen is, het publiek verandert binnen no time in één dansende massa.

18.00 – 18.45 / Team Latino (BE) salsa merengue bachataMet een mix van salsa, merengue en bachata en moderne stijlen zoals reggaeton, salsaton en merengueton neemt Team Latino je mee op een muzikale rondreis door Latijns-Amerika en de Caraïben. Eenmaal op het podium maken ze er een waar muziek- en dansspektakel van!

19.15 – 20.15 / Sabrina Starke soul jazzSabrina Starke maakt een warme mix van pop, soul en jazz. Met de hit ‘Do For Love’ op zak en een meerjarencontract bij het fameuze Blue Note Label is haar doorbraak een feit. Het debuutalbum werd goud en met haar nieuwe album Bags & Suitcases komt ook haar droom van een buitenlandse carrière dichterbij.

Presentatie: MC Melodee

belangrijke rol. belangrijke rol.

13.45 – 14.30 / Bateria Pulsa percussiegroepDeze Dordtse sambapercussiegroep van The Rhythm School staat onder leiding van Timothy van der Holst. De groep speelt een divers percussierepertoire bestaande uit Afrikaanse-, Braziliaanse- en Cubaanse ritmes, dat garant staat voor een daverend optreden.

15.00 – 15.45 / Amariszi BalkanMet ritmische zigeunermuziek, opzwepende Balkanbeats en een vleugje rock vertolkt Amariszi pure PolderBalkan op hun eigen wijze. Vol overgave spelen ze hun gipsy-, ska-, klezmer- en Balkansongs en weten hiermee gegarandeerd iedereen aan het dansen te krijgen!

16.15 – 17.00 / Bedjô Indo-funk worldfusionDe musicus en vaste gast op Rainbowpark Henry van Tienen deed inspiratie op tijdens zijn reizen langs familie in zijn geboorteland. In de muzikale fusie tussen de Indonesische en Westerse cultuur, lopen traditionele gamelan en pukul tifa (trommelen), pukul kendang (bass-ritmes) als een rode draad door zijn muziek heen.

17.30 – 18.15 / Mystic band roots reggaeDe specifi eke sound van de band komt voort uit de bonte verzameling van culturele achtergronden van de bandleden. Zo hoor je Afrikaanse-, Antilliaanse-, Jamaicaanse-, en Surinaamse invloeden terug in hun muziek. Maar er is ook plaats voor een vleugje rock. Naast eigen nummers spelen ze ook covers van Bob Marley en andere reggaehelden.

18.45 – 19.30 / Maghreb Mania fusionFusion is waar het om draait bij Maghreb Mania! Met hun cross-over tussen Maghreb muziekstijlen (Gnawa en Chaabi) en westerse stijlen zoals rock, pop, reggae, jazz, jagga en latin laten zij traditie en modern samenkomen. Voor hen is fusion ook een werelds feest waar verschil in taal, cultuur, ras en geloof niks uitmaakt en iedereen zij aan zij mag dansen en genieten.

Presentatie: Wes?! & Ella (Woorden worden zinnen)

MAGHREB MANIA

Foto:

Meg

in Zo

nder

van

BATERIA PULSA

High

zone

Pho

togra

phy

14:30 – 14:45 / Came pop ska soul14:45 – 15:00 / Helga Buitelaar (Yonder) singer/songwriter15:45 – 16:00 / Vera singer/songwriter16:00 – 16:15 / Christel Meijer singer/songwriter17:00 – 17:30 / Ginet Balistreri singer/songwriter18:15 – 18:45 / Daniel Roos + saxofonist singer/songwriter

Doorlopend / Tokkelbaan & Kratklimmen Klim met hulp van de instructeurs van City Outdoor naar de top!

Doorlopend / Klein Kunstje schmink

PODIUM & DANSVLOERPresentatie: John Saarloos + Tamara Smith

14.00 / 7 Devils poprock14.30 / Rush Hour poprock15.00 / The Unstoppable pop15.15 / Deosil Scylla oriëntaalse dans15.30 / Testbeeld pop funk blues16.00 / Crazy kinderpop-act

Kunstcommando kunstinitiatiefMet hun vuurrode brandweerbus rukken de kunstcommando’s tijdens het Wantijfestival uit. Ze gaan bij jou het vuur voor kunst en

cultuur in Dordrecht aanwakkeren!

Caribbean Energy Brass brassbandC.E.B. is een spectaculaire brassband vol

jong talent uit Dordrecht.

WIST JE DAT...

… het voor een aantal trouwe vrijwilligers zoals o.a. Cees, Harro en Arjen hun tiende en dus jubileumeditie is!

… Chef’Special afscheid heeft genomen van hun bandbus genaamd de Mrs. en dat ze ook hun album naar deze bus vernoemd hebben.

… dit jaar het Wantijfestival tijdens Pinksterweekend valt en veel mensen op maandag vrij zijn (behalve de bouwploeg).

… Henry van Tienen al vanaf 2004 ieder jaar op het podium te zien is tijdens Rainbowpark en dit dus zijn achtste editie is!

… Crazy ons deed denken aan K3, alleen dan jonger, frisser en met pit!

McKl

in Fo

togra

fi e

Foto:

Mich

el Mu

lder

Foto:

Dan

iel B

agge

rman

Auto; Let op beperkte parkeerruimte!Rondom het Wantijpark zijn zeer weinig parkeerplaatsen. We raden iedereen dan ook aan om met de fi ets of met het openbaar vervoer te komen. Toch met de auto, parkeer dan bij het Energiehuis.

FietsenstallingTijdens het festivalweekend is het Wantijpark met de fi ets te bereiken. Men kan gebruik maken van de fi etsenstallingen bij het Wantijbad en bij de ingang.

Openbaar vervoerMet het openbaar vervoer vanaf Centraal Station Dordrecht naar Wantijpark:- Lijn 3 richting Oudelandhoek (uitstappen derde halte: Baden Powell-laan)- Lijn 4 richting de Staart (uitstappen vierde halte: Parklaan)

Terug vanaf het Wantijpark naar Centraal Station Dordrecht :- Lijn 3 richting Crabbehof (opstappen: halte Baden Powell-laan) - Lijn 4 richting Wielwijk (opstappen: halte Parklaan)

‘JIJ en IK reizen’ is een campagne van de Provincie Zuid-Holland, Arriva, Connexxion en Waterbus. Samen werken deze organisaties hard aan goed en betrouwbaar streekvervoer. Om die reden is de campagne JIJ en IK reizen in Zuid-Holland in het leven geroepen. Een campagne die de reiziger allerlei voordelen biedt, bijvoorbeeld een extra voordelige OV-chipkaart en aantrekkelijke regionale acties.

JIJ en IK reizen naar het Wantijfestival 2011Ook JIJ en IK reizen stimuleert het reizen met openbaar vervoer. JIJ & IK reizen bood in de aanloop van het festival een aantal unieke acties voor degenen die met openbaar vervoer naar het Wantijfestival afreizen, zoals korting en een unieke festivalchair. De centrale verzamelplaats voor deze acties is de website www.jijenikreizen.nl.

VERVOER EN ROUTE

WANTIJPOP EN RAINBOWPARK WORDEN GEREALISEERD IN OPDRACHT VAN Gemeente Dordrecht, Sector Maatschappelijke Ontwikkeling

PRODUCTIE Stichting Popprojecten www.popprojecten.nl / 010 4123455

PROJECTTEAMTom van der Vat, Martin Scheijgrond, Ronald Coelers, Danny Elmendorp, Marloes Kranenburg, Peter Schoonen, Tim Strijbosch, Anouk van Leeuwe, Paul Giesen, Noortje Dik en Kim van der Vlist.

FESTIVALRAADDavid van Wijngaarden en Danny Elmendorp (Bibelot), Sjoerd van Lee en Janneke Baken (ToBe/Popcentrale) en Nico de Mie (ToBe/Stg. Rainbow).

GEFINANCIEERD DOORGemeente Dordrecht, Norma, Sena, Prins Bernard Cultuurfonds Zuid-Holland, Fonds Podium Kunsten, Kunstgebouw en Popunie.

IN SAMENWERKING METGemeente Dordrecht Dienst Stadswerken afdeling Wijktaken Stichting Dordrecht Marketing Politie & Brandweer Dordrecht Stichting voor Kunstzinnige Vorming ToBeDrechtwerk Netwerk Pro Festi Culture Events Stichting Popcollectief DrechtstedenFlakkfestNorthside Consult BV Production Factory Feedback EHBO vereniging ‘St. Nicolaas’ DEP-facilitair Wantijpaviljoen Galaxy Security BV Stichting Rainbow City OutdoorStem van Dordt 3voor12Rotterdam/Drechtsteden Dolhuis Popcentrale & Popschool Bibelot Kunstkerk Jazzpodium DJS Popunie Elektra Gooth Huys van Breugel OWN Management

Opdrachtgever Met dank aan:en hoofdfi nancier:

Financiers:

WANTIJFESTIVAL COLOFON

VRIJDAG 10 JUNIPopcentrale THE RISE OF HIPHOP PART 2Met artiesten Joker, Dapps, Rillo, Raffa en Webster, Stefan Onwijn, Call & J’dicious, Kees Fluks, J-Phat en Diggy RastOpen: 20.00 | € 3,- | www.popcentrale.nl

Dolhuis ROCK KARAOKE Voordat je gaat genieten van de artiesten op Wantijpop mag je in het Dolhuis komen oefenen! Open: 20.30 | Aanvang: 21.30 | GRATIS | www.dolhuis.com

Bibelot DEF P & THE BEATBUSTERS Dé gouden combinatie van ska, reggae & raps met stampende & dampende live-shows van de ervaren podiumbeesten; Def P van de Osdorp Posse en de meest succes-volle uptempo ska band van Nederland: The Beatbusters.Open: 21.00 | Aanvang: 22.30 | Sluit 02.00€3,50 / €4,- | www.bibelot.net

Kunstkerk ‘ON STAGE’ Bij ‘Kunstkerk Open Podium’ zijn artiesten van allerlei pluimage welkom. Het open podium geeft iedereen de gelegenheid om zijn/haar klanken door de Kunstkerk te laten galmen. Ben je solist, duo, trio, sextet enz. of zelfs een kamermuziekgezelschap? Geef je op via [email protected]: 20.00 / GRATIS / www.kunstkerk.nl

ZATERDAG 11 JUNIBibelot WANTIJFESTIVAL AFTERPARTYMet psychedelische noise rockformatie Negative Pegasus (UK), live electro duo Rebounce (BE), eigenwijze elektronicebeat kenner Db-eat (winnaar Grote Prijs van Zuid-Holland / Dance & Producers) en Thomas Elbers, alias DJ Kypski (de helft van het duo C-Mon & Kypski) Open: 22.00 | Sluit: 04.00 | GRATIS www.bibelot.net

Dolhuis 80’S & 90’S Festival editie: Hosted by The Hot Stewards! Met DJ OkkieAanvang: 22.00 | €5,- (gratis tot 23.00) www.dolhuis.com

Kunstkerk MARIA DE FÁTIMA / TUDO ISTO É FADO (ALLES IS FADO)‘Tudo isto é fado’(Alles is Fado) is de titel van de fado-klassieker van Amália Rodrigues, maar ook het levensmotto van Maria de Fátima. In ‘Tudo isto é fado’ toont Maria de Fátima aan dat alle hoogte- en dieptepunten van het leven in een Fado-lied bezongen worden. Aanvang: 20.00 | €12,50 kaarten reserveren: www.vvvdordrecht.nl

[email protected]: 20.00 / GRATIS / Open: 20.00 / GRATIS / www.kunstkerk.nl