Proflight - Kamperen in Afrika 2012

20
ReizenNaarAfrika.be by ProFlight Safari onder canvas Nieuw concept!

description

Travel brochure about camping in Africa

Transcript of Proflight - Kamperen in Afrika 2012

Page 1: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

ReizenNaarAfrika.be b y P r o F l i g h t

Safari onder canvasNieuw concept!

Page 2: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

2

Take a walkon the wild side…

Treed in de voetsporen van de vroege ontdekkingsreizigers, ver weg van

de begane paden, en ontwaak met een onvergetelijke zonsopgang en de

geluiden van de bush. Doorkruis het échte Afrika en proef van de authen-

ticiteit terwijl u, met professionele gidsen, op zoek gaat naar de Big Five

in de mooiste natuurreservaten. Laat u, bij uw terugkeer, in de watten

leggen door de kok wanneer u de warmte van het kampvuur opzoekt en

luistert naar de fascinerende verhalen van uw gids onder een fonkelende

sterrenhemel…

In de 19de eeuw waren safari’s het exclusieve voorrecht van de Britse

adel, die in stijl naar de wildernis trok en daar verbleef in luxueuze

safaritenten te midden van de pure, ongerepte natuur. Met het oog op

een nog intensere natuur-en safaribeleving heeft ReizenNaarAfrika.be

met deze ‘mobile safari’s’ een reisformule opgediept die reeds bestaat

sinds het begin van het safaritijdperk. Voor velen een ervaring die tot

de verbeelding spreekt, maar die tot voor kort onbetaalbaar was. Trots

kunnen wij dan ook stellen dat wij nu met onze ‘kampeersafari’s’ een

uniek alternatief met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding

ontwikkeld hebben voor safari’s in lodges.

Voor de meest recente en gedetailleerde informatie verwijzen wij

graag naar onze website www.reizennaarafrika.be, waar u ons volledig

reisaanbod terugvindt.

Wij wensen u alvast veel plezier bij de voorbereiding van uw reis!

Guy Bogaerts

2

Page 3: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

3

De ene mobile safari is de andere niet…

Mobile safari’s bestaan in verschillende comfortniveau’s:

• Overland truck mobile safari’s spreken voornamelijk jongere reizigers aan die met een krap budget en in grote groep een lange trip willen maken met een minimum aan comfort. Het vervoer gebeurt per truck en van de deelnemers wordt verwacht dat ze, op publieke campsites, zelf de kleine iglo tenten opzetten en actief meehelpen bij het koken en afwassen. Naar onze mening zijn deze safari’s te duur voor wat ze te bieden hebben en garanderen ze geen authentieke natuurervaring.

Wat is een mobile safari?

Een mobile safari of kampeersafari is ongetwijfeld de beste manier om Afrika van binnenuit te ontdekken. Per 4x4 wordt u van de ene prachtige kampeerplek naar de andere gebracht waar u steeds een aantal nachten slaapt in compacte maar comfortabele tenten, al dan niet afgewisseld met enkele overnachtingen in lodges. De reis is hierbij even belangrijk als de bestemming: over land reizen maakt dat u subtiele veranderingen in het landschap kunt waarnemen, de lokale bevolking ontmoet en vele dieren kunt spot-ten. In het dagelijks programma zijn er tal van activiteiten voorzien zoals safari’s per 4x4 en eventueel wandel- en boottochten. Tijdens uw volledige trip wordt u vergezeld door één en dezelfde ervaren natuurgids die u, met de nodige passie, alle geheimen van de bush zal toevertrouwen.

• Budget mobile safari’s kennen dezelfde opzet als de overland truck mobile safari’s, maar worden uitgevoerd met 4x4’s in plaats van met trucks. Om dezelfde reden hebben wij beslist ook deze safari’s niet in deze brochure te publiceren.

• 'Adventure' mobile safari’s zijn de middenmoot onder de mobile safari’s. U reist met 4x4 voertuigen in kleine groep en logeert in iglotenten op private campsites. Er wordt van u verwacht dat u af en toe een handje toesteekt (semi-parti-cipation).

• 'Comfort' mobile safari’s bieden grotere tenten en een raamplaats in de 4x4. Gedurende deze reizen wordt u volledig op uw wenken bediend en moet u enkel nog genieten (fully serviced).

• 'First' mobile safari’s staan voor nog meer comfort. Iedere ruime tent heeft een eigen aangebouwde bushdouche en -toilet (behalve in Tanzania waar enkel een noodtoilet is voorzien in uw tent en een bushdouche en -toilet in het kamp voor uw privégezelschap). Het kamperen wordt afgewisseld met een aantal overnachtingen in lodges.

• Luxe mobile safari’s brengen u terug naar lang vervlogen tijden, compleet met zilveren bestek en butlerservice. Omdat reizen in deze grandeur slechts is weggelegd voor de happy few, hebben wij ook deze reizen niet in ons aanbod opgeno-men. Aarzel echter niet ons te contacteren indien deze optie toch uw voorkeur mocht wegdragen.

Page 4: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

'Comfort' mobile safari

Gedurende deze reis wordt u volledig op uw wenken bediend en moet u enkel nog genieten (fully serviced). Een apart team zorgt er namelijk voor dat uw bedje gespreid is wanneer u in het kamp arri-veert en bereidt heerlijke maaltijden terwijl u van een gin & tonic nipt aan het kampvuur. De ruim 2 meter hoge tenten zijn uitgerust met stabiele veldbedden met matras en schoon beddengoed. Ook handdoeken zijn voorhanden. Per 6 personen beschikt u over een bushdouche en -toilet. In de 4x4 geniet iedereen van een plaats aan het raam.

Onze mobile safari’s

'Adventure' mobile safari

Deze categorie is de middenmoot onder de mobile safari’s. Met speciaal uitgeruste 4x4 voertuigen brengen professionele gidsen - die zijn geselecteerd op basis van hun natuurkennis, veilige rijstijl en vlotte omgang - u in beperkte groep naar de mooiste private campsites. De programma’s zijn zo uitgestippeld dat er voldoende tijd is om de bestemming op een rustige manier te ontdekken, te fotograferen en te genieten van de natuur en stilte rondom u. Eenieder beschikt over een comfortabele zitplaats in het voertuig doch een ‘raamplaats’ kan niet altijd continu gegarandeerd wor-den. U logeert in comfortabele iglotenten - die net geen stahoogte hebben - op degelijke matrasjes in propere slaapzakken. Handdoe-ken dient u zelf mee te brengen. Voor het volledige reisgezelschap (maximum 12 deelnemers) is één bushdouche en -toilet voorzien. Er wordt van u verwacht dat u af en toe een handje toesteekt (semi-participation).

ReizenNaarAfrika.be opteerde heel specifiek om te focussen op de 'adventure', 'comfort' en 'first' mobile safari’s. Uit eigen ervaring weten wij namelijk dat deze slechts een kleine impact hebben op de omgeving en over de beste prijs/kwaliteitsverhouding beschikken.

4

'First' mobile safari

De 'first' mobile safari staat voor nog meer comfort. Iedere ruime tent heeft een eigen aangebouwde bushdouche en -toilet (behalve in Tanzania waar enkel een noodtoilet is voorzien in uw tent en een bushdouche en -toilet in het kamp voor uw pri-végezelschap). Het kamperen wordt afgewisseld met een aantal overnachtingen in lodges.

In internationaal gezelschap of privé?

Afhankelijk van het gekozen programma kunt u in internationaal gezelschap op vaste afreisdata of met een privégids onder familie of vrienden op flexibele data reizen. Een mobile safari op privé basis is aanbevolen voor de meest fervente fotografen of voor zij die over andere specifieke interesses beschikken of gewoonweg niet gestoord willen worden door medereizigers.

Page 5: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

5

Fly camping > Deze vorm van reizen, waarbij u meestal te voet een uitstap maakt vanuit een vast safarikamp waar u één of twee nachten in zeer eenvoudige accommodatie verblijft, is niet te verwarren met mobile safari’s.

Game drive > Letterlijk vertaald is een ‘game drive’ een ‘wildrit’, maar in het Nederlands staat dit beter bekend als safari per 4x4.

Mokoro > Een mokoro is een uitgeholde kano waarmee op de kristalheldere kanalen van de Okavangodelta de lokale fauna en flora verkend wordt.

Semi-participation of fully serviced > Bij mobile safari’s wordt een onderscheid gemaakt tussen semi-participation en fully serviced safari’s. Tijdens de semi-participation safari’s (onze 'adventure' mobile safari’s) wordt gevraagd dat u zelf uw tent opstelt en helpt bij de afwas. In geval van een fully serviced safari (onze 'comfort' en 'first' mobile safari’s) is het kamp reeds opgebouwd bij uw aankomst en dient u enkel nog te genieten.

Shelter of messtent > Naargelang de gekozen reisformule eet u onder een shelter (canvas afdak) of in een messtent (ruime, gesloten safaritent).

Het safarilexicon

Big Five > De ‘Big Five’ of ‘Grote Vijf’ staan voor de vijf Afrikaanse diersoorten die jagers als moeilijkste prooi beschouwen: de leeuw, de olifant, het luipaard, de neushoorn en de buffel. In tegenstel-ling tot wat vaak gedacht wordt, slaat de term dus niet op de vijf grootste of gevaarlijkste dieren. Het nijlpaard is bijvoorbeeld groter dan de leeuw en een stuk gevaarlijker dan de buffel. Bushdouche > De, met canvas omheinde, bushdouche bestaat uit een warmwaterreservoir waaraan een douchekop is bevestigd.

Bushtoilet > Afhankelijk van de gekozen reisformule is het, met tentdoek afgescheiden, bushtoilet een diepe, smalle put in de grond (long drop loo) of een doorspoeltoilet (flush toilet).

Bush walk > Een bush walk is een, met gids begeleide, wandeling door de wildernis waarbij vooral aandacht wordt besteed aan kleinere dieren en vogels, die vanuit een voertuig moeilijker te aan-schouwen zijn, en ook langer stilgestaan wordt bij het landschap en de vegetatie.

Campsite > In Botswana kan gekampeerd worden op public camp-sites, die uitgebaat worden door de staat, of op private campsites die bij de Hospitality and Tourism Association of Botswana (HA-TAB) zijn aangesloten. In Tanzania heeft u de keuze tussen public of zogenaamde special campsites, die beiden beheerd worden door Tanzania National Parks (TANAPA). Het spreekt voor zich dat de private of special campsites garant staan voor de meest exclusieve natuurbeleving, ver weg van hekken of andere toeristen.

Mokoro

Bushdouche

Shelter

Bushtoilet Messtent

Page 6: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

66

BotswanaIn het hart van zuidelijk Afrika ligt Botswana, Afrika’s best

bewaarde geheim en hét safariland bij uitstek. Wild is er

in overvloed en de reiziger die het onontdekte Afrika wilt

ontdekken, kan van alles vinden in Botswana…

’s Werelds grootste inlandse delta die bestaat uit een

netwerk van kanalen, moerassen en rietlanden, de duizen-

den olifanten in het Chobe National Park, de uitgestrekte

Makgadikgadi zoutpannen en de verlaten Kahalariwoestijn.

Alsof al dat schoons nog niet genoeg is, bevinden zich over

de grens ook nog de indrukwekkende Victoria-watervallen.

Met een derde van de oppervlakte onder wildlife manage-

ment heeft Botswana resoluut de kaart getrokken van

exclusief kwaliteits- en ecotoerisme in plaats van massatoe-

risme wat maakt dat u deze ongerepte natuur quasi helemaal

alleen voor u zelf heeft.

Page 7: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

7

Het Moremi Game Reserve

Het was in 1963 dat de weduwe van de BaTawana leider Moremi III dit gebied, dat later uitgebreid werd tot de huidige 5.000 km², uitriep tot Moremi Game Reserve. Voor het eerst in de geschie-denis van zuidelijk Afrika stond een Afrikaanse gemeenschap vrijwillig territorium af ter bescherming van de unieke fauna en flora. Het Moremi Game Reserve beslaat ongeveer een vijfde van de Okavangodelta en is één van de beste plekken ter wereld om wild te spotten. De grootste troef van dit wildreservaat is wellicht het feit dat zowel safari’s op het land per 4x4 als op het water per motorboot of mokoro kunnen georganiseerd worden.

De Okavangodelta

De Okavangodelta is ongetwijfeld één van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld. Dit enorme watergebied dat bestaat uit een systeem van rivierarmen en stromen doorspekt met beboste eilanden, graslanden en savanne en omgeven door riet en papyrus wordt gevoed door de 1.600 km lange Okavangorivier die ontspringt in de Angolese hooglanden en uitmondt in het zand van de Kalahari waardoor 15.000 km² van de woestijn van water wordt voorzien. Omdat het water erg langzaam door de delta stroomt en er ongeveer een half jaar over doet om vanuit Angola naar de zuidelijkste punt van de delta bij Maun te komen, is de Okavangodelta het enige gebied in de regio dat in het droge seizoen over het hoogste waterpeil beschikt. De dierenwereld is werkelijk overweldigend met naast de klassieke hoofdrolspelers ook een grote verscheidenheid aan waterminnende dieren zoals nijlpaarden, krokodillen, slangen, schildpadden, hagedissen, vissen en talloze vogel- en insectsoorten.

De Victoria-watervallen

Op de grens van Zambia en Zimbabwe, te midden van een tro-pisch woud, zijn de Victoria-watervallen gelegen waar de woeste Zambezirivier zich met een oorverdovend geraas van 100 meter hoogte over een breedte van maar liefst 1.700 meter naar beneden stort. Maar liefst 550 miljoen kubieke meter water per minuut verdwijnt op die manier in een diepe kloof.

Het Chobe National Park

Het, meer dan 10.000 km² grote, Chobe National Park in het noordwesten van Botswana is het derde grootste park van Bots-wana met één van Afrika’s dichtste concentraties wild. Het park is ingedeeld in 4 ecosystemen: het weelderig begroeide Seronde-lagebied bij de Choberivier, het droge Savutekanaal, de waterrijke Linyantiregio en het warme, droge binnenland tussen deze drie gebieden. De belangrijkste diersoorten komen in dit park voor: giraffen, olifanten, zebra’s, impala’s, tsessebes, roan- en sabelanti-lopen, wildebeesten, koedoes, buffels, waterbokken, wrattenzwij-nen, elanden en roofdieren zoals leeuwen, hyena’s en jakhalzen evenals de bedreigde cheetahs en wilde honden bevolken dit gebied. In het bijzonder is Chobe National Park gekend voor zijn gigantische rondtrekkende kuddes olifanten waarvan de totale populatie op 120.000 dikhuiden geschat wordt.

De Makgadikgadi Pans & het Nxai Pan National Park

Stel u voor: een oppervlakte zo groot als Portugal, grotendeels on-bewoond. Het verlaten, vlakke, kleurloze terrein lijkt eindeloos tot het samensmelt met de melkblauwe horizon. Dit is het 12.000 km² grote Makgadikgadi, deel van het Kalaharibekken en één van de bekendste zoutpannen ter wereld. Gedurende het merendeel van het jaar is dit solitair gebied extreem droog. Het is slechts in het regenseizoen dat de zoutpannen zich met water vullen en onder andere zebra’s en gnoes de grasvlaktes opzoeken. Het zijn echter de honderdduizenden flamingo’s die dan de show stelen.

De Kalahari (half)woestijn

De Kalahari strekt zich over 900.000 km² en maar liefst 7 landen uit. Het grootste deel van de Kalahari is gelegen in Botswana waar het 70% van de landoppervlakte bedekt. De naam komt van het Tswana woord ‘Kgalagadi’ dat ‘grote dorst’ betekent. Eigenlijk is de Kalahari eerder een halfwoestijn dan een woestijn die verrassend groen is dankzij het beetje regen dat er ieder jaar valt. Op sommige momenten is het landschap zelfs bedekt met bloemen en gras. Na het regenseizoen trekt deze begroeiing een grote verscheidenheid aan dieren waaronder leeuwen, talloze antiloopsoorten en de alomtegenwoordige stokstaartjes aan. Ook de Bosjesmannen/San leven nog steeds als jagers/verzamelaars in dit gebied volgens meer dan 20.000 jaar oude tradities.

Page 8: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

Hoe reist u?

In speciaal ontworpen 4x4 Land Rovers met 12 comfortabele zitplaatsen doorkruist u Botswana. Afhankelijk van het aantal deelnemers, heeft u continu of beurtelings een raamplaats. De open voor- en zijkanten en het oprolbaar canvas dak zorgen er echter voor dat u van een perfect uitzicht geniet vanuit elke positie. Op die manier kunt u helpen bij het spotten van wild, de dieren fotograferen of filmen of gewoon heerlijk genieten van de prachtige natuur. De Land Rovers beschikken tevens over een inge-bouwde koelkast en 220 volt oplaadmogelijk heden voor foto- en videomateriaal.

Hoe kampeert u?

Gedurende onze 'adventure' mobile safari’s in Botswana helpt u een handje wanneer het kamp wordt opgezet op de private camp-sites. Op een boogscheut van de tent van de gids en kok worden in een cirkel rond het kampvuur de slaaptenten en gedeelde shelter, bushdouche en (long drop) bushtoilet opgesteld. U slaapt in com-fortabele koepeltenten van 2,1 meter bij 2,1 meter en 1,75 meter hoogte die voorzien zijn van degelijke matrasjes, propere slaapzak-ken en kussens. Handdoeken dient u zelf mee te brengen. Wan-neer de avond valt, wordt de trailer omgevormd tot keukeneiland en bereidt de kok de heerlijkste bush gerechten op het kampvuur. Achteraf wordt bij de afwas het groepsgevoel versterkt.

'Adventure'Over het reisgezelschap

Afhankelijk van de gekozen data, sluit u aan bij een internationale groep met maximum 12 deelnemers of reist u in privégezel-schap. De minimumleeftijd voor deze mobile safari’s is 12 jaar op voorwaarde dat de tent gedeeld wordt met een volwassene of jongere van minstens 16 jaar. Als u met kinderen reist, raden wij u ten stelligste aan om te opteren voor een privégids omdat deze reisformule u meer flexibiliteit en privacy biedt.

8

Page 9: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

9

In het spoor van de visarend - 15 dagen

1 VluchtBrussel-Johannesburg2 VluchtJohannesburg-Maun Nademiddagtransfernaaruwhotel.3 Maun-Okavangodelta Kennismakingmetuwgidsen(eventuele)medereizigers. VanMaungaatunaardeOkavangodelta.Daargaatuper motorbootenmokoroverdernaareeneilandje.4 Okavangodelta Excursiespermokoroenbegeleidewandelingen.5 Okavangodelta-Maun TerugnaarMaunpermokoro,booten4x4. Optioneel(ca.€100/pers.,min.3pers.)keertuperklein vliegtuigjeterugmeteenpanoramischzichtoverdedelta.6 Maun-MoremiGameReserve7 MoremiGameReserve Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.8 MoremiGameReserve VandaagverhuisthetkampbinnenMoremi.9 MoremiGameReserve-Savute10 Savute-ChobeNationalPark11 ChobeNationalPark Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.12 ChobeNationalPark-Livingstone PerferrysteektudeZambezirivieroverenrijdtunaar Livingstone,gelegenaandeZambiaansezijdevande Victoria-watervallen.’sMiddagsbezoekaandewatervallen. Transfernaaruwhotel.13 Livingstone14 VluchtLivingstone/VictoriaFalls-Johannesburg-Brussel Nahetontbijttransfernaardeluchthaven.15 Brussel

'Adventure' programma'sIn het spoor van de buffel - 12 dagen

1 VluchtBrussel-Johannesburg2 VluchtJohannesburg-Maun Nademiddagtransfernaaruwhotel.3 Maun-MoremiGameReserve Kennismakingmetuwgidsen(eventuele)medereizigers.4 MoremiGameReserve Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.5 MoremiGameReserve VandaagverhuisthetkampbinnenMoremi.6MoremiGameReserve-Savute7 Savute-ChobeNationalPark8 ChobeNationalPark Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.9 ChobeNationalPark-Livingstone PerferrysteektudeZambezirivieroverenrijdtunaar

Livingstone,gelegenaandeZambiaansezijdevandeVictoria-watervallen.’sMiddagsbezoekaandewatervallen.Transfernaaruwhotel.

10 Livingstone11 VluchtLivingstone/VictoriaFalls-Johannesburg-Brussel Nahetontbijttransfernaardeluchthaven.12 Brussel

In het spoor van het luipaard - 21 dagen

1 VluchtBrussel-Johannesburg2 VluchtJohannesburg-Maun Nademiddagtransfernaaruwhotel.3 Maun-Hainaveld Kennismakingmetuwgidsen(eventuele)medereizigers. VanMaunrijdtunaareenwildboerderij.‘sMiddagsmaaktu eendoorBosjesmannen/Sanbegeleidenatuurwandeling.4 Hainaveld-CentralKalahariGameReserve5 CentralKalahariGameReserve:safarinaarPassargeValley.6 CentralKalahariGameReserve:safarinaarDeceptionValley.7 CentralKalahariGameReserve:gamedrives.8 CentralKalahariGameReserve-Maun9 Maun-Okavangodelta VanMaungaatunaardeOkavangodelta.Daargaatuper motorbootenmokoroverdernaareeneilandje.10 Okavangodelta:excursiespermokoroenbegeleidewandelingen.11 Okavangodelta-Maun TerugnaarMaunpermokoro,booten4x4. Optioneel(ca.€100/pers.,min.3pers.)keertuperklein vliegtuigjeterugmeteenpanoramischzichtoverdedelta.12 Maun-MoremiGameReserve13 MoremiGameReserve Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.14 MoremiGameReserve VandaagverhuisthetkampbinnenMoremi.15 MoremiGameReserve-Savute16 Savute-ChobeNationalPark17 ChobeNationalPark Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.18 ChobeNationalPark-Livingstone PerferrysteektudeZambezirivieroverenrijdtunaarLivingstone,

gelegenaandeZambiaansezijdevandeVictoria-watervallen.’sMiddagsbezoekaandewatervallen.Transfernaaruwhotel.

19 Livingstone20 VluchtLivingstone/VictoriaFalls-Johannesburg-Brussel Nahetontbijttransfernaardeluchthaven.21 Brussel

Page 10: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

1 0

Hoe kampeert u?

Tijdens onze 'comfort' mobile safari’s in Botswana dient u enkel nog te genieten. Wanneer u na een spannende rit aankomt op de private campsite staat het kamp klaar compleet met slaaptenten, centrale shelter en gedeelde bushdouche en (flush) bushtoilet per 3 tenten. Ook het koken kunt u volledig aan de staff overlaten. U overnacht in ruime koepeltenten van 3 meter bij 3 meter en 2,25 meter hoogte die uitgerust zijn met kampeerbed, matras, dekbed, lakens, kussens met sloop en handdoeken.

Hoe reist u?

De aangepaste 4x4 Land Cruisers beschikken over 12 individuele zitplaatsen waarvan er slechts 8 worden gebruikt teneinde iedereen continu een raamplaats te garanderen. De open voor- en zijkanten en het oprolbaar canvas dak geven u een echt buiten-gevoel en maken dat u een 360° panorama heeft over de omgeving. De Land Cruisers bieden 12 volt oplaadmogelijkheden voor foto- en videomateriaal.

Over het reisgezelschap

Afhankelijk van de gekozen data, sluit u aan bij een internationale groep met maximum 9 deelnemers of reist u in privégezelschap. De minimumleeftijd voor deze mobile safari’s is 12 jaar op voorwaarde dat de tent gedeeld wordt met een volwassene of jongere van minstens 16 jaar. Als u met kinderen reist, raden wij u ten stelligste aan om te opteren voor een privégids omdat deze reisformule u meer flexibiliteit en privacy biedt.

'Comfort'

1 0

Page 11: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

1 1

Het beste van Botswana - 18 dagen

1 VluchtBrussel-Johannesburg2 VluchtJohannesburg-VictoriaFalls NademiddagtransfernaaruwhotelinVictoriaFalls,gelegen

aandeZimbabwaansezijdevandeVictoria-watervallen.3 VictoriaFalls-NataSanctuary Kennismakingmetuwgidsen(eventuele)medereizigers.4 NataSanctuary-NxaiPanNationalPark5 NxaiPanNationalPark Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.6 NxaiPanNationalPark-Maun TerugnaarMaunwaarulogeertineenhotel.7 Maun-Xakanaxa(Moremi)8 Xakanaxa(Moremi) Gamedrivesenexcursiespermotorboot.9 Xakanaxa(Moremi)-Khwai(Moremi) VandaagverhuisthetkampbinnenMoremi.10 Khwai(Moremi) Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.11 Khwai(Moremi)-Savute(Chobe)12 Savute(Chobe) Gamedrivesenmogelijkheidtotbezoekaanrotsschilderingen

vandeBosjesmannen/San.13 Savute(Chobe)-Serondela(Chobe)14 Serondela(Chobe) GamedrivesenoptioneleboottochtopdeChoberivier.15 Serondela(Chobe)-VictoriaFalls TransfernaaruwhotelinVictoriaFalls,gelegenaan deZimbabwaansezijdevandeVictoria-watervallen.16 VictoriaFalls17 VluchtVictoriaFalls-Johannesburg-Brussel Nahetontbijttransfernaardeluchthaven.18 Brussel

'Comfort' programma'sHoogtepunten van Botswana - 13 dagen

1 VluchtBrussel-Johannesburg2 VluchtJohannesburg-Xakanaxa(Moremi) PanoramischevluchtperkleinvliegtuigjenaarXakanaxain hetMoremiGameReserve.Kennismakingmetuwgids en(eventuele)medereizigers.3 Xakanaxa(Moremi) Gamedrivesenexcursiespermotorboot.4 Xakanaxa(Moremi)-Khwai(Moremi) VandaagverhuisthetkampbinnenMoremi.5 Khwai(Moremi) Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.6 Khwai(Moremi)-Savute(Chobe)7 Savute(Chobe) Gamedrivesenmogelijkheidtotbezoekaanrotsschilderingen

vandeBosjesmannen/San.8 Savute(Chobe)-Serondela(Chobe)9 Serondela(Chobe) GamedrivesenoptioneleboottochtopdeChoberivier.10 Serondela(Chobe)-VictoriaFalls TransfernaaruwhotelinVictoriaFalls,gelegenaan deZimbabwaansezijdevandeVictoria-watervallen.11 VictoriaFalls12 VluchtVictoriaFalls-Johannesburg-Brussel Nahetontbijttransfernaardeluchthaven.13 Brussel

Page 12: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

1 2

Hoe kampeert u?

Bij onze 'first' mobile safari’s in Botswana wordt u werkelijk op uw wenken bediend. Een apart team is op de been om te zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Op de private campsites worden de slaaptenten van 3 meter bij 3 meter en 2,25 meter hoogte met eigen aangrenzende bushdouche en -toilet voor u opgesteld en voorzien van stretcher, opgerold beddengoed en handdoeken. Dankzij de all-inclusive formule kunt u in de centrale messtent terecht voor drie maaltijden per dag en gratis lokale dranken (bier, wijn, koffie/thee, frisdranken en mineraal water).

Hoe reist u?

De speciaal ontworpen 4x4 Land Rovers tellen 12 zitplaatsen waarvan enkel de 8 raamplaatsen worden gebruikt. De open voor- en zijkanten en het oprolbaar canvas dak laten u echt deel

Van delta tot Victoria Falls - 13 dagen

1 VluchtBrussel-Johannesburg2 VluchtJohannesburg-Maun-MoremiGameReserve Nademiddagpanoramischevluchtperkleinvliegtuigjevanuit

MaunnaaruwlodgeinhetMoremiGameReserve.3 MoremiGameReserve Excursiespermotorbootofmokoroenbegeleidewandelingen.4 MoremiGameReserve VandaagvliegtunaarKhwai(MoremiGameReserve), hetstartpuntvandezekampeersafari.Kennismakingmetuw

gidsen(eventuele)medereizigers.Excursiepermokoro.5 MoremiGameReserve Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.6 MoremiGameReserve-Savute7 Savute Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.8 Savute-ChobeNationalPark BoottochtopdeChoberivier.9 ChobeNationalPark Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.10 ChobeNationalPark-VictoriaFalls TransfernaaruwlodgeinVictoriaFalls,gelegenaan deZimbabwaansezijdevandeVictoria-watervallen.11 VictoriaFalls12 VluchtVictoriaFalls-Johannesburg-Brussel Nahetontbijttransfernaardeluchthaven.13 Brussel

Afhankelijkvandegekozenvertrekdatumkanderondreisookinomgekeerdevolgordewordenuitgevoerd.

worden van de unieke omgeving. De Land Rovers hebben een ingebouwde koelkast en bieden eveneens 220 volt oplaadmo-gelijkheden voor foto- en videomateriaal.

Over het reisgezelschap

Afhankelijk van de gekozen data, sluit u aan bij een internatio-nale groep met maximum 8 deelnemers of reist u in privégezel-schap. De minimumleeftijd voor deze mobile safari’s is 12 jaar op voorwaarde dat de tent gedeeld wordt met een volwassene of jongere van minstens 16 jaar. Als u met kinderen reist, raden wij u ten stelligste aan om te opteren voor een privégids omdat deze reisformule u meer flexibiliteit en privacy biedt

'First' programma'First'

1 2

Page 13: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

TanzaniaGezegend met schitterende meren, weidse valleien, uit-

gestrekte savannegraslanden, statige bergen en spierwitte

stranden, biedt Tanzania de natuur-, strand- en safariliefheb-

ber een ultieme vakantie. De namen van de natuurparken in

Tanzania zoals Ngorongoro Conservation Area en Serengeti

National Park klinken als een klok. Alhoewel de laatste jaren

druk bezocht, is het toch mogelijk - mits een degelijke keuze

van de kampeerplekken en een uitstekende privéchauffeur/

gids - het massatoerisme te ontlopen en een topsafari te

beleven. De aandacht in onze programma’s gaat dan ook niet

enkel uit naar die wereldvermaarde namen, maar eveneens

naar enkele minder gekende parken, die echter niet moeten

onderdoen voor hun grotere broers qua safaribeleving,

zoals Tarangire National Park, Lake Manyara, Lake Eyasi,

Lake Natron en Kilimanjaro National Park. Ook de kust van

Tanzania is ongerept gebleven. Hier kunt u een prachtige

strandvakantie doorbrengen ver van de grote resorts.

Zowel op het Tanzaniaanse vasteland als in Zanzibar kunt

u overnachten in kleine charmelodges pal op het strand!

1 3

'First' programma

Page 14: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

1 4

Serengeti National Park

Het Serengeti National Park, Tanzania’s oudste en grootste natio-naal park, is één van de bekendste wildreservaten op aarde. En met reden: de Serengeti vormt ieder jaar opnieuw het schouwtoneel van ’s werelds grootste en meest ontzagwekkende wildmigratie met de hoogste concentratie zoogdieren ter wereld. Tot 2,5 miljoen dieren bevolken de Serengetivlakte tijdens de migratie, maar zelfs wanneer de migrerende kuddes zich aan de andere kant van de Mararivier bevinden, blijft de Serengeti een geweldig wildparadijs. De naam Serengeti komt van de vlakke gras-landen die de oostelijke zijde van het park bedekken en door de Masai ‘siringet’ of ‘eindeloze vlakte’ genoemd worden. Net zoals de Kalahari behoren de eindeloze vlakten van de Serengeti tot het archetypische beeld van de Afrikaanse savanne en spreken ze tot de verbeelding van eenieder die een bezoek wilt brengen aan het oude continent.

Lake Eyasi

Het diepe Lake Eyasi is één van de sodameren die in de Great Rift Valley gelegen zijn. In de droge bossen rond de oevers wonen de Hadzabes, Tanzania’s laatste jager/verzamelaars die grote gelijkenissen vertonen met de Bosjesmannen/San in de Kalahari. Een bezoek aan deze authentieke stam, die leeft van de pluk en traditionele jacht met pijl en boog, is de moeite meer dan waard. Ook de Datoga en Mbulu volkeren bewonen dit gebied die, net zoals de Masai, een herdersbestaan leiden.

Lake Natron

Voor woestijnliefhebbers is het landschap rond Lake Natron een droom: zeer droog, desolaat en bizar mooi met de grandioze piek van Ol Doinyo Lengai op de achtergrond. Deze, nog actieve, vulkaan is de oorzaak van de extreme alkaliteit (het tegenover-gestelde van zuur) van het meer die een veelhoekig lappendeken van wit-roze sodakristallen creëert op het grootste deel van het wateroppervlak in het droge seizoen en het meer tot één van ’s werelds belangrijkste flamingobroedplaatsen maakt.

Kilimanjaro

De, met ijs bedekte, slapende vulkaan die Mount Kilimanjaro eigenlijk is, heeft een onweerstaanbare fascinatie uitgeoefend sinds de Europeanen halverwege de 19de eeuw de berg ‘ontdek-ten’. Boven de omliggende vlakten rijst de berg, die vaak omgeven is door wolken, tot een piek van 5891 meter. Kilimanjaro, een nationaal park en werelderfgoedsite sinds 1989, is Afrika’s hoogste berg en ’s werelds grootste losstaand massief. Het is een buitengewoon mooie berg zowel van veraf als van dichtbij; een waar natuurmonument op de grens van Kenia en Tanzania.

Tarangire National Park

Het weelderig begroeide Tarangire National Park omvat een reeks verschillende habitats, van graslanden en wouden in het noor-den tot lage heuvels en moeraslanden in het zuiden. Door deze spectaculaire decors loopt echter één immer groene constante: de Tarangirerivier. Tarangire National Park is vooral gekend voor de grote kuddes olifanten en de indrukwekkende baobabs, die duizenden jaren oud kunnen worden en prachtige silhouetten opleveren bij zonsondergang.

Ngorongoro Conservation Area

De spectaculaire, 8288 km² grote, Ngorongoro Conservation Area beslaat de vulkanische hooglanden tussen de Great Rift Valley en de Serengetivlakte. De reusachtige krater met een diameter van 20 kilometer is prominent in het landschap aanwezig. Op zoek gaan naar wilde dieren tegen de magische blauwpaarse achtergrond van de 600 meter hoge kraterwand is een unieke ervaring en levert fantastische foto-opportuniteiten op! In de krater zijn de gras-landen, moerassen, meren en wouden een ware speeltuin voor de Big Five en de thuis van vele vogelsoorten.

Page 15: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

Tanzania off the beaten track - 10 dagen

1 VluchtBrussel-Arusha Indelateavondtransfernaaruwhotel.2 Arusha-TarangireNationalPark3 TarangireNationalPark Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.4 TarangireNationalPark-NgorongoroConservationArea PicknickaanLakeManyara.Transfernaaruwhotelnabij deNgorongorokrater.5 NgorongoroConservationArea GamedriveindeNgorongorokrater.

Januari-maart6 NgorongoroConservationArea-SerengetiNationalPark

(Ndutusector)7 SerengetiNationalPark(Ndutusector) Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.8 SerengetiNationalPark(Ndutusector) Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.9 SerengetiNationalPark(Ndutusector)-Arusha-Brussel VluchtperkleinvliegtuigjenaarArushawaarude beschikkingheeftovereendagkamer.Transfernaarde internationaleluchthaven.10 Brussel

Hoe kampeert u?

Ook in Tanzania beleeft u, tijdens onze 'first' mobile safari’s, Afrika tot in de diepste vezels. Zonder daarbij natuurlijk het comfort uit het oog te verliezen! Op uw private campsite staan slaapten-ten, van minstens 3 meter bij 3 meter groot en 2,20 meter hoog, met rechtopstaande wanden klaar uitgerust met veldbedden, matrassen, dekens, kussens, handdoeken en draagbaar noodtoilet. Exclusief voor uw gezelschap zijn in het kamp ook een centrale messtent en bushdouche en -toilet voorzien.

Hoe reist u?

De, voor safaridoeleinden omgebouwde, 4x4 Land Cruisers met opklapbaar dak, grote ramen en ingebouwde koelkast beschikken over 4 of 6 raamplaatsen. Het voertuig wordt gekozen in functie van de grootte van het reisgezelschap om iedereen een raamplaats te garanderen.

Over het reisgezelschap

In Tanzania worden deze mobile safari’s enkel in privégezelschap georganiseerd voor maximum 12 deelnemers (maximum 6 perso-nen per voertuig). Tanzania leent zich uitstekend voor families met kinderen daar het vervoer gebeurt met gesloten voertuigen, de bestemming meer te bieden heeft dan enkel safari’s, het kamperen gecombineerd kan worden met overnachtingen in lodges of aan het strand en de reis op maat kan uitgewerkt worden. De minimumleeftijd voor deze mobile safari’s is 8 jaar op voor-waarde dat de tent gedeeld wordt met één of twee volwassene(n) of jongere(n) van minstens 16 jaar. In Tanzania is het eveneens mogelijk om naast een derde bed ook een tweede aanpalende tweepersoonstent te voorzien. In Tanzania zijn geen vertrekken geprogrammeerd, maar kunt u dagelijks afreizen.

Juni-juli6 NgorongoroConservationArea-SerengetiNationalPark

(westelijkecorridor)7 SerengetiNationalPark(westelijkecorridor) Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.8 SerengetiNationalPark(westelijkecorridor) Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.9 SerengetiNationalPark(westelijkecorridor)-Arusha-Brussel VluchtperkleinvliegtuigjenaarArushawaarude beschikkingheeftovereendagkamer.Transfernaarde internationaleluchthaven.10 Brussel

Augustus-oktober6 NgorongoroConservationArea-SerengetiNationalPark (centralesector)7 SerengetiNationalPark(centralesector)-SerengetiNationalPark

(noordelijkeMarasector)8 SerengetiNationalPark(noordelijkeMarasector) Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.9 SerengetiNationalPark(noordelijkeMarasector)-Arusha-Brussel VluchtperkleinvliegtuigjenaarArushawaarudebeschikkingheeft

overeendagkamer.Transfernaardeinternationaleluchthaven.10 Brussel

November-december6 NgorongoroConservationArea-SerengetiNationalPark (centralesector)7 SerengetiNationalPark(centralesector) Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.8 SerengetiNationalPark(centralesector) Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.9 SerengetiNationalPark(centralesector)-Arusha-Brussel VluchtperkleinvliegtuigjenaarArushawaarudebeschikkingheeft

overeendagkamer.Transfernaardeinternationaleluchthaven.10 Brussel

'First' programma'First'

1 5

Page 16: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

1 6

Namibia

1 6

Namibië wordt terecht ook wel het land van de contrasten

genoemd. ’s Werelds hoogste zandduinen nabij Sossusvlei,

de op twee na grootste (Fish River) canyon, de Etosha

zoutpan, de groene Caprivi-strip en de kust met een rijk

maritiem leven maken van dit land zoveel meer dan enkel

een (half)woestijn. Met slechts 2 miljoen inwoners, en een

oppervlakte zo groot als Frankrijk en Duitsland samen, is

dit één van de dunst bevolkte landen ter wereld. Het woord

‘leegte’ werd hier uitgevonden; nergens anders krijgt u

zoveel ruimte voor uzelf met niks anders dan pure natuur

om u heen.

Page 17: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

1 7

Damaraland

In het fascinerende Damaraland volgen de geologische en archeo-logische hoogtepunten elkaar in sneltempo op: Namibië’s hoogste berg, de typerende Spitzkoppe, de verbrande berg, een versteend woud, de monumentale Vingerklip, basaltzuilen en het grootste openluchtmuseum van Afrika met prehistorische rotsschilderingen van de Bosjesmannen/San bij Twyfelfontein zijn stuk voor stuk in dit schitterende gebied gelegen.

Etosha National Park

In het uitgestrekte droge noorden van Namibië ligt het Etosha National Park, één van de meest geliefde wildreservaten van zui-delijk Afrika. Het, 22.270 km² grote, nationaal park - waar zebra’s en springbokken de eindeloze horizon vullen en bedreigde zwarte neushoorns, leeuwen, olifanten en grote aantallen antilopen zich rond de waterpoelen verzamelen - biedt excellente safarimogelijk-heden. Etosha - dat ‘plaats van het droge water’ betekent - omsluit een 5.000 km² grote, vlakke, verdorde, zilverwitte zoutpan die afsteekt tegen de halfdroge savannegraslanden en doornstruiken. Enkel na een goed regenseizoen bevat de pan enkele dagen water; ruim voldoende om de groei van de blauwgroene algen te stimule-ren die duizenden flamingo’s aantrekken.

Swakopmund

Swakopmund, de Rivièra van Namibië, is Duitser dan Duits en wordt door de Namibiërs ook wel smalend het ‘zuidelijkste Noordzeestrand ter wereld’ genoemd. Het aangename, Beiers aandoend, kustplaatsje geniet inderdaad van een heerlijk koel klimaat en vormt een welkome afwisseling met de hitte van het binnenland.

Damaraland(Himba)

Damaraland(Twyfelfontein)EtoshaNationalPark NamibNaukluftPark(Deadvlei)

Namib Naukluft Park

De Namib is ’s werelds oudste woestijn. Dat planten en dieren veel tijd hebben gehad om zich aan de zware klimatologische omstandig-heden aan te passen, valt duidelijk te merken. Met een oppervlakte van ruim 50.000 km² is dit het grootste wildreservaat van Afrika en het op drie na grootste ter wereld. Het bekendste deel van het park is echter de regio rond Sesriem waar u de woestijn vindt zoals in een prentenboek met gigantische duinenreeksen tot 385 meter hoog. Te midden van deze duinen bevinden zich de belangrijkste trekpleis-ters: het als een reusachtig amfitheater ogende rode zandgebergte van Sossusvlei en de mysterieuze kleipan van Deadvlei met uit het zand omhoogstekende afgestorven bomen. Ook de 1 kilometer lange en 30 meter diepe Sesriem Canyon is vlakbij gelegen.

Page 18: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

Namibië off the beaten track - 14 dagen

1 VluchtBrussel-Windhoek2 Windhoek Transfernaaruwhotel.’sAvondskennismakingmetuw gidsen(eventuele)medereizigers.3 Windhoek-Otjiwarongo BezoekaanhetCheetahConservationFund. TransfernaaruwlodgenabijOtjiwarongo.4 Otjiwarongo-EtoshaNationalPark5 EtoshaNationalPark Gamedriveindevroegeochtendenlatenamiddag.6 EtoshaNationalPark VandaagslaaptuineenlodgeinhetEtoshaNationalPark.7 EtoshaNationalPark-Damaraland BezoekaaneenHimbadorp.Wandelingbijzonsondergang.8 Damaraland ’sOchtendsbezoekaandeprehistorischerotsschilderingen bijTwyfelfontein,deOrganPipes(basaltzuilen)ende BurntMountain(deVerbrandeBerg). Indenamiddagritopzoeknaardewoestijnolifant.9 Damaraland-Swakopmund10 Swakopmund ’sOchtendscruiseopdeAtlantischeOceaan.11 Swakopmund-NamibNaukluftPark12 NamibNaukluftPark BezoekaanSossusvlei,DeadvleienSesriemCanyon.13 NamibNaukluftPark-Windhoek Transfernaardeluchthaven.14 Brussel

Hoe kampeert u?

Ook bij onze 'first' mobile safari’s in Namibië is naast een na-tuurgids ook een kampcrew in de weer die achter de schermen zorgt voor de opbouw van het kamp en de bereiding van de maaltijden. Op de private campsites logeert u in ruime luxueuze Meru tenten van 6 meter bij 3,5 meter en 2,20 meter hoogte uitgerust met comfortabele bedden, 20 cm dikke schuimmatras-sen, dekbedden, dekens, linnen, kussens en 2 safaristoelen. De eigen aangrenzende badkamer van 2 meter bij 3,5 meter en 2,20 meter hoogte beschikt over een bushdouche, flush bush-toilet, wasbak, spiegel, handdoeken, shampoo, zeep, bodylotion en een insectwerend middel. In de centrale messtent worden drie maaltijden per dag opgediend. Tijdens het diner is Zuid-Afrikaanse huiswijn inbegrepen; mineraal water wordt de hele dag gratis verstrekt.

Hoe reist u?

De aangepaste 4x4 Land Rovers tellen 8 zitplaatsen waarvan 6 raamplaatsen. Het opklapbaar dak en de schuiframen maken echter dat u vanaf iedere zitplaats een panoramisch uitzicht geniet. De Land Rovers hebben een ingebouwde koelkast en bieden eveneens oplaadmogelijkheden voor foto- en video-materiaal.

Over het reisgezelschap

Afhankelijk van de gekozen data, sluit u aan bij een internatio-nale groep met maximum 8 deelnemers of reist u in privégezel-schap. De minimumleeftijd voor deze mobile safari’s is 12 jaar op voorwaarde dat de tent gedeeld wordt met een volwassene of jongere van minstens 16 jaar. Als u met kinderen reist, raden wij u ten stelligste aan om te opteren voor een privégids omdat deze reisformule u meer flexibiliteit en privacy biedt.

1 8

'First' programma'First'

Page 19: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

1 9

Botswana tanzania namiBië

'Adventure' mobile sAfAri’s 'Comfort' mobile sAfAri’s 'first' mobile sAfAri’s 'first' mobile sAfAri’s 'first' mobile sAfAri’s

in het spoorvAn de buffel

in het spoorvAn de visArend

in het spoorvAn het luipAArd

hoogtepuntenvAn botswAnA

het bestevAn botswAnA

vAn deltA totviCtoriA fAlls

tAnzAniAoff the beAten trACk

nAmibiAoff the beAten trACk

reisduur 12 dagen/9 nachten 15 dagen/12 nachten 21 dagen/18 nachten 13 dagen/10 nachten 18 dagen/15 nachten 13 dagen/10 nachten 10 dagen/8 nachten 14 dagen/11 nachten

> waarvan nachten mobile safari 6 9 15 8 11 6 5 6

> waarvan nachten in een lodge 3 3 3 2 4 4 3 5

route maunLivingstone

maun Livingstone

maunLivingstone

maun Victoria Falls

Victoria FallsVictoria Falls

maunVictoria Falls

arushaarusha

windhoekwindhoek

hoogtepunten

◊ moremi Game Reserve◊ savute

◊ Chobe national Park◊ Victoria-watervallen

◊ okavangodelta◊ moremi Game Reserve

◊ savute◊ Chobe national Park◊ Victoria-watervallen

◊ Central Kalahari Game Reserve ◊ okavangodelta

◊ moremi Game Reserve◊ savute

◊ Chobe national Park◊ Victoria-watervallen

◊ moremi Game Reserve◊ savute

◊ Chobe national Park◊ Victoria-watervallen

◊ nxai Pan national Park◊ moremi Game Reserve

◊ savute ◊ Chobe national Park◊ Victoria-watervallen

◊ moremi Game Reserve◊ savute

◊ Chobe national Park◊ Victoria-watervallen

◊ tarangire national Park◊ ngorongoro Conservation area◊ serengeti national Park

◊ Cheetah Conservation Fund◊ Etosha national Park◊ Damaraland◊ swakopmund

◊ namib naukluft Park

voertuig

> type 4x4 Land Rover 4x4 Land Cruiser 4x4 Land Rover 4x4 Land Cruiser 4x4 Land Rover

> aantal personen per voertuig 12 8 8 4 of 6 8

> aantal raamplaatsen 9 8 8 4 of 6 6

> specificaties open zijkanten enoprolbaar canvas dak

open zijkanten enoprolbaar canvas dak

open zijkanten oprolbaar canvas dak

opklapbaar dak en schuiframen opklapbaar dak en schuiframen

> Uitrusting Koelkast en 220 voltoplaadmogelijkheden

Koelkast en12 volt oplaadmogelijkheden

Koelkast en 220 volt oplaadmogelijkheden

Koelkast Koelkast enoplaadmogelijkheden

CAmpsites Private Private Private Private Private

tent

> soort Koepeltent Koepeltent Koepeltent tent met rechte wanden tent met rechte wanden

> afmetingen 2,1 x 2,1 x 1,75 m 3 x 3 x 2,25 m 3 x 3 x 2,25 m 3,5 x 3 x 2,20 m 6 x 3,5 x 2,20 m

> Uitrusting matras slaapzak en kussen

Kampeerbed met matras Bedlinnen

Handdoeken

Kampeerbed met matras Bedlinnen

Handdoeken

Kampeerbed met matras Bedlinnen

Handdoeken

Kampeerbed met matras Bedlinnen

Handdoeken

> aantal personen per tent 1-2 1-2 1-2 1-3 (max. 6 personen per familietent) 1-2

kAmp

> shelter of messtent shelter shelter messtent messtent messtent

> Bushdouche Per 12 personen Per 6 personen Per tent Exclusief voor uw privégezelschap Per tent: bushdouche, flush bushtoilet, wasbak en spiegel> Bushtoilet

Long drop bush toilet per 12 personen Flush toilet per 6 personen Per tentChemisch toilet in elke tent en bushtoilet

exclusief voor uw privégezelschap

semi-pArtiCipAtion of fully serviCed semi-participation Fully serviced Fully serviced Fully serviced Fully serviced

reisgezelsChApin groep of in privégezelschap in groep of in privégezelschap

in groep of in privégezelschap

in privégezelschap in groep of in privégezelschap

groepsgrootte

> minimum aantal personen 2 2 2 1 2

> maximum aantal personen 12 9 8 12 (max. 6 per voertuig) 8

minimumleeftijd(op voorwaarde dat de tent gedeeldwordt met iemand die min. 16 jaar is)

12 12 12 8 12

bAgAge

> Hoofdbagage (enkel zachte reistassen) 12 kg 12 kg 15 kg 15 kg 12 kg

> Handbagage 5 kg 5 kg 5 kg 5 kg 5 kg

Page 20: Proflight - Kamperen in Afrika 2012

ReizenNaarAfrika.be b y P r o F l i g h t

Reizen naar Afrika

Proflight bvba

A. Van de Wielelei 287

B-2100 Antwerpen

Tel. +32 (0)3 360 60 40

Fax +32 (0)3 326 41 70

[email protected]

www.reizennaarafrika.be