OM-Nieuws 309 - mei 2010

2
Mei 2010 32 e jaargang 2010 www.nl.om.org 309 nr. Wat God doet in Nederland ‘Schitteren als sterren aan de hemel’ “Ik snap niet dat mijn oude vrienden maar op straat blijven hangen en niet veranderen, hun leven is doelloos op deze manier.” Fraay komt uit een gezin met veel moeilijkheden, vertoonde voortdurend agressief gedrag en had problemen met justitie. Jongens en meiden als Fraay komen we vaker tegen binnen ons jongerenwerk. Veel van de jongeren hebben problemen die onoplosbaar lijken. Samen met kerken in Delft en Youth for Christ heeft OM-Nederland vier jaar geleden het jongerenwerk in Delft opgezet. Daar hebben we Fraay leren kennen. Een jaar geleden heeft hij besloten Jezus te gaan volgen en dat heeft echte verandering gebracht. Hij heeft nu een normale baan, een huis en gaat wekelijks naar de kerk. De werkers in Nederland zetten zich volop in om jongeren als Fraay te helpen. Het verhaal van Fraay laat ook zien dat de echte oplossing zit in het leren kennen van Jezus Christus. Daar begint de echte verandering. Het werk in Delft is een voorbeeld van hoe OM samen met kerken en een organisatie in Nederland ‘zendingswerk doet’. OM-Nederland kan dit werk niet alleen en heeft uw gebed, financiële hulp en praktische inzet nodig. Helpt u mee om het evangelie bekend te maken aan jongeren en moslims in Nederland zodat we samen “schitteren als sterren aan de hemel”? (naar Filipenzen 2). Wat het zendings- werk in Nederland inhoudt: Met de voeten in de klei het evangelie delen en ervaring opdoen onder jongeren en migranten. Het zendingswerk vermenigvuldigen door kennis en ervaring te delen met andere christenen in Nederland. Relevante samenwerking ontwikkelen met kerken en organisaties. TeenStreet365: Naast het jaarlijkse evenement in Duitsland wil OM 365 dagen per jaar tieners helpen om Jezus te kennen en Hem te reflecteren. Uw bijdrage voor het werk in Nederland is welkom bij OM-Nederland, bankrekeningnummer 11.42.32938. Vermeld bij uw gift: “Zendingswerk Nederland”. Wist u dat…. Door alle kerken maximaal 10% van alle jongeren in Nederland de boodschap van Jezus horen? 70% van deze jongeren voor hun 22 e levensjaar de kerk hebben verlaten? Dat slechts 16% van de niet- gelovige jongeren een positief beeld heeft van het christendom? Jongerencentrum Delft

description

Magazine Operatie Mobilisatie Nederland

Transcript of OM-Nieuws 309 - mei 2010

Page 1: OM-Nieuws 309 - mei 2010

Mei

2010

32e ja

argan

g 20

10

ww

w.nl.o

m.org309

nr.

Wat God doet in Nederland

‘Schitteren als sterren aan de hemel’

“Ik snap niet dat mijn oude vrienden maar op straat blijven hangen en niet veranderen, hun leven is doelloos op deze manier.” Fraay komt uit een gezin met veel moeilijkheden, vertoonde voortdurend agressief gedrag en had problemen met justitie. Jongens en meiden als Fraay komen we vaker tegen binnen ons jongerenwerk. Veel van de jongeren hebben problemen die onoplosbaar lijken.

Samen met kerken in Delft en Youth for Christ heeft OM-Nederland vier jaar geleden het jongerenwerk in Delft opgezet. Daar hebben we Fraay leren kennen. Een jaar geleden heeft hij besloten Jezus te gaan volgen en dat heeft echte verandering gebracht. Hij heeft nu een normale baan, een huis en gaat wekelijks naar de kerk.

De werkers in Nederland zetten zich volop in om jongeren als Fraay te helpen. Het verhaal van Fraay laat ook zien dat de echte oplossing zit in het leren

kennen van Jezus Christus. Daar begint de echte verandering. Het werk in Delft is een voorbeeld vanhoe OM samen met kerken en een organisatie in Nederland ‘zendingswerk doet’.

OM-Nederland kan dit werk niet alleen en heeft uw gebed, financiële hulp en praktische inzet nodig. Helpt u mee om het evangelie bekend te maken aan jongeren en moslims in Nederland zodat we samen “schitteren als sterren aan de hemel”? (naar Filipenzen 2).

Wat het zendings-werk in Nederland inhoudt:• Metdevoetenindekleihetevangeliedelenen

ervaringopdoenonderjongerenenmigranten.• Hetzendingswerkvermenigvuldigendoor

kennisenervaringtedelenmetanderechristeneninNederland.

• Relevantesamenwerkingontwikkelenmetkerkenenorganisaties.

• TeenStreet365:NaasthetjaarlijkseevenementinDuitslandwilOM365dagenperjaartienershelpenomJezustekennenenHemtereflecteren.

Uw bijdrage voor het werk in Nederland is welkom bij OM-Nederland, bankrekeningnummer 11.42.32938. Vermeld bij uw gift: “Zendingswerk Nederland”.

Wist u dat….• Door alle kerken maximaal

10% van alle jongeren in Nederland de boodschap van Jezus horen?

• 70% van deze jongeren voor hun 22e levensjaar de kerk hebben verlaten?

• Dat slechts 16% van de niet-gelovige jongeren een positief beeld heeft van het christendom?

Jongerencentrum Delft

Page 2: OM-Nieuws 309 - mei 2010

Uitgave: Operatie MobilisatieAssemblageweg 98304 BB EmmeloordTelefoon (0527) 615607Fax (0527) 617159E-mail: [email protected]: www.nl.om.orgBank: 11.42.32.938

“Samenwerking met OM geeft onze zendings­gemeente Hoop voor Noord het extra besef dat we zendingsgemeente zijn! Het feit dat in Hoop voor Noord mensen de praktische

handvatten kunnen leren in het omgaan met moslims, is voor hen en ook voor ons als gemeente een zegen. Nederland is zendingsland en OM weet dat. We kunnen veel mensen op pad sturen, maar ook in ons eigen land is zending ‘om de hoek’ een feit. Daarom ben ik dankbaar voor de samenwerking met OM.”

Ir.JurjentenBrinke,EvangelistCGK-zendingsgemeenteHoopvoorNoord

Jongerenwerk:•  Delft 1 echtpaar en 1 full-timer•  Lansingerland 1 full-timer•  Emmeloord 1 echtpaar en 1 full-timer

Werk onder migranten:•  Den Haag 1 echtpaar•  Cuijk 1 echtpaar•  Amsterdam 2 echtparen

TeenStreet vanuit Emmeloord•   Eigentijds Europees 

jongerenevenement in Duitsland 

Pasen en Kerst met jonge ex-moslims

Van ons team in A’dam“Vlak voor Kerst zaten we met zo’n 15 mensen

in onze woonkamer. Een teamlid had het idee opgevat om voor jonge Noordafrikaanse christenen een soort Kerstfeest te organiseren met ontmoeting, zingen, eten en een bijbelse overdenking. Onze teamgenoot had deze mensen leren kennen tijdens landelijke activiteiten van een andere organisatie die zich richt op (ex)moslims. Met veel van hen had hij in zijn trainingstijd bij ons in Amsterdam al goede vriendschappen opgebouwd. Zoals we al vaak hebben ervaren in onze relaties met jonggelovige ex-moslims is het ontzettend belangrijk dat ze een manier vinden om voor hen

nieuwe feesten zoals Kerst of Pasen, samen te vieren. Hun eigen familie wijst hen vaak af om hun nieuwe geloof; en het verlies van de familiebanden die zo belangrijk zijn in moslimculturen, maken het moeilijk om zich staande te houden. Iedereen heeft bemoediging nodig; en juist deze mensen willen we voorbeelden en een thuis geven.Er was heerlijk eten gekookt, het huis gezellig gemaakt en er was naast alle informele gesprek-ken een overdenking over de komst van het Licht in de wereld, Wiens komst we gedenken met Kerst. Over dat Licht mogen we vertellen aan de mensen om ons heen. Er ontstonden stevige gesprekken!

Het zendingswerk van Operatie Mobilisatie in Nederland:

Het OM­team van Delft: Ronald de Graaf, Ali van Oosten­Lyth, Ewout van Oosten en Lian de Ruiter

Delft

Emmeloord

Amsterdam

LansingerlandCuijk

DenHaag

Jongeren en moslims bereiken: Niet zonder uw hulp!OmhetwerkonderjongerenenmoslimsinNederlandvoorttezetteniserjaarlijks40.000euroaan

giftennodig.Uwbijdrage,grootofklein,iszeerwelkom!Bedankt voor wat u kunt doen.

Wist u dat wij…

• voor 25 euro 200 kopjes koffie in de jeugdcentra kunnen schenken?

• voor 100 euro de deuren van Heelal een paar dagen per week kunnen openen en 100 tot 200 jongeren ontvangen?

Het was bijzonder om zoveel jonge gelovigen te leren kennen, bemoedigen en door hen bemoedigd te worden.”

Uw bijdrage voor het werk in Nederland is welkom bij OM-Nederland, bankrekeningnummer 11.42.32938. Vermeld bij uw gift: “Zendingswerk Nederland”.