Nieuwsflits 3 - 2014

9
Nieuwsflits Nr. 3 - 2014

description

 

Transcript of Nieuwsflits 3 - 2014

Nieuwsflits Nr. 3 - 2014

• Huishoudelijke mededelingen – Aanvragen WiFi account voor gasten – Gebruik Twizy – Verdwenen laptop – Social media workshop

• Personeel – Noël Coopmans stelt zich voor

• Events – ROTC: 31 maart jl. – High Tech Systems Beurs: 7 en 8 mei – Jubileum Herman: 12 mei – Meerkamp: 15 mei

In deze nieuwsflits

2

Onze gasten kunnen gebruik maken van WiFi in het MMP via een gast account. Om het aanvraagproces te structureren, hebben we graag dat WiFi vooraf wordt aangevraagd bij het secretariaat. Er zijn twee soorten accounts: • Guest account (1 persoon)

– Ter plekke activeren • Event account (meerdere personen)

– Buiten de TU/e activeren middels internetverbinding

Zodra je een afspraak hebt ingepland met een relatie dan mail je naar het secretariaat ([email protected]) om WiFi aan te vragen. In het geval van een Event account, krijgt de gast de code per mail toegestuurd door het secretariaat en moet die buiten de TU/e al geactiveerd worden. In het geval van een Guest account, stuurt het secretariaat de inloggegevens ook per mail toe, maar activeert de gast het account pas bij aankomst in het MMP. De gast kan zich bij aankomst ook in het MMP melden bij het secretariaat, waar diegene vervolgens de inloggegevens voor WiFi ontvangt.

Huishoudelijke mededelingen: WiFi voor gasten

3

Normaal gesproken is WiFi één dag geldig, dus als de gast WiFi voor een langere periode nodig heeft, dit graag afstemmen met het secretariaat. Wat is er nodig om een Guest account aan te vragen? • Datum van gebruik • Naam van de gast • Bedrijfsnaam • Telefoonnummer • E-mailadres

Zodra de gast aankomt in het MMP moet diegene het (Guest) account selecteren, en Internet Explorer openen. Daar wordt dan de gebruikersnaam en het wachtwoord gevraagd. Zodra de gast dat heeft ingevuld heeft diegene toegang tot het WiFi netwerk.

Huishoudelijke mededelingen: WiFi voor gasten

4

Twizy Wij willen je vragen om meer gebruik te gaan maken van de Twizy. In plaats van met je eigen auto naar een afspraak te gaan op de campus, pak eens de Twizy! Verdwenen laptop Een tijdje geleden is de laptop van Alwin verdwenen, en niet meer terug gevonden. Daarom willen wij je erop attenderen om elke keer het kantoor af te sluiten als je weggaat. Social media workshop In juni (datum wordt nog nader bepaald) wordt er een social media workshop georganiseerd voor TU/ Innovation Lab personeel. Interesse? Stuur dan een mail naar [email protected].

Huishoudelijke mededelingen: Overig

5

Noël Coopmans (46 jaar), gelukkig getrouwd met Jeannie en vader van 3 opgroeiende kinderen (21, 17 en 15 jaar). Ik woon in Someren en ben al circa 27 werkzaam in de Brainport regio. De eerste 12 jaar in de financiële wereld, de daarop volgende 12 jaar bij Brainport Development, en sinds 2011 als zelfstandig professional. Een van mijn laatst gerealiseerde projecten bij Brainport Development was het Catalyst gebouw op het TU/e terrein. Ik werk op verzoek van het College van Bestuur (alsook TU/e Innovation Lab en Dienst Huisvesting) de komende maanden aan een strategische verkenning en plan voor het bedrijvendeel van het TU/e Science Park. Ik zal van mei tot en met juli 2014 gemiddeld 2 tot 3 dagen in de week hiervoor aan de slag zijn en een deel van deze tijd vanuit het MMP werkzaam zijn.

Noël Coopmans

6

ROTC Op 31 maart jl. was het dan zover, de aftrap van Race Of The Classics 2014. Gedurende de race strijden 28 teams van verschillende Universiteiten en Hogescholen uit Nederland om de winst. Aangezien TU/e Innovation Lab sponsor was van Team TU Eindhoven, waren wij met een aantal zakenrelaties, student-ondernemers en TU/e SURE Innovation studenten te gast op ‘De Morgenster’ om het eerste deel van de etappe mee te zeilen. Team TU Eindhoven heeft een mooie 8e plaats weten te behalen. We kijken terug op een zeer geslaagde dag, mede door het voorjaarszonnetje! In de mail staat een link naar ISSUU met een sfeerimpressie van de Meevaardag.

Events

7

High Tech Systems Beurs Op woensdag 7 en donderdag 8 mei is TU/e Innovation Lab met een stand aanwezig op de High Tech Systems Beurs in de Brabanthallen in Den Bosch. De focus van het conferentieprogramma en de beurs is hightech-systeemontwikkeling voor markten waar slimme engineering en technologie het verschil maken. Jubileum Herman Op maandag 12 mei viert Herman zijn 25 jarig jubileum. Wij heffen samen het glas op Herman om 16.00 in de Flexroom. Meerkamp Op 15 mei doen 15 personeelsleden + coach mee aan de Meerkamp op de campus. Kom ons gerust aanmoedigen! We zijn te herkennen aan de gele polo’s met de naam ‘Cashcows’. Lunchlezing Op 15 mei is ook de eerste lunchlezing van Jaap den Toonder. Het is mogelijk om de lezing en de meerkamp te combineren, dus schrijf je in!

Events

8

.

Einde