Nieuwsbrief Van 24 Maart 2015

4
De Feniks Jenaplanschool Gent Acaciastraat 11 29 9000 Gent 09 226 17 06 Sabine en Marleen: defeniks.sec@gent. Sofie Strobbe: [email protected] www.jenaplanschooldefeniks.be Nieuwsbrief 24 maart 2015 Afsluitronde op 27 maart: we vieren de jarigen van maart! Thema: Zuid en Midden Amerika. Turnweek voor midden en bovenbouw Algemeen nieuws Bovenbouw: Donderdag starten de repetities voor Côté Koer. Kaarten voor ouders kunnen besteld worden tot eind maart via de nestleiders (zie brief in agenda). Ouderraad: GRASouderfuif op zaterdag 28 maart @ De Feniks! Gratis Cavareceptie om 21u. Dresscode: groen en/of hoofddeksel. GRASwerkgroep: Hey pssst, heb je” het Groene Hoekje” in de Acaciazaal al gezien? Er groeit GRAS* in de Feniks! Kom meer te weten op de GRASfuif op 28 maart of hou het hoekje in de gaten. Tip: noteer alvast 30 april (18u20u) in je agenda… Tot binnenkort, De GRASwerkgroep (Kurt, Dorien, Mieke en Marjolein) *GRoene en Avontuurlijke Speelplaats Onze nesten Onderbouw Uilen Ellen Nestouder: Klaartje (mama van Amos) We denken goed na over hoe we beleefd kunnen zijn! En we oefenen dat heel hard in. ;) Mezen Isabelle Nestouder: AnnMarie (mama van Anabel) en … PIEPERTJE POM EN DE VOGELVERSCHRIKKER Deze week werken we verder in ons moestuintje en bouwen we een vogelverschrikker. Gezocht: een oude trui, broek, schoenen, ... Kookaburra’s Delphine Nestouder: ouders van Mira: Henk en Ilse Deze week hebben we sprokkelweek. We nemen onze portfolio’s eens onder handen en naar aanleiding van de vertelweek (vorige week) mag iedereen zijn lievelingsboek meebrengen naar de klas. We kiezen er dan eentje uit om volgende week uit te werken. Kanaries Christel Nestouder:: Hannelore (mama van Marius) Deze week sprokkelen we naar een nieuw project. Naar aanleiding van de voorleesweek gaan we een bezoekje brengen aan de bibliotheek. Wie een leuk boekje heeft om uit te werken, mag het woensdag voorstellen in de klas (Waarover gaat het, wat kunnen we daarmee doen,…). Het boekje dat het meeste succes heeft bij de kleuters, wordt het onderwerp van het volgende project. Intussen werken we in onze portfoliomap en bij mooi weer gaan we woensdag aan de slag in de tuin. Vrijdag 3 april organiseren we een paasontbijt (zie infobord aan de klas).

Transcript of Nieuwsbrief Van 24 Maart 2015

De FeniksJenaplanschool Gent Acaciastraat 11 ­ 29 9000 Gent 09 226 17 06

Sabine en Marleen: defeniks.sec@gent. Sofie Strobbe: [email protected]

www.jenaplanschooldefeniks.be

Nieuwsbrief 24 maart 2015

Afsluitronde op 27 maart: we vieren de jarigen van maart! Thema: Zuid­ en Midden Amerika.

Turnweek voor midden­ en bovenbouw

Algemeen nieuws Bovenbouw:Donderdag starten de repetities voor Côté Koer. Kaarten voor ouders kunnen besteld worden tot eind maart via de nestleiders (zie brief in agenda).

Ouderraad:GRAS­ouderfuif op zaterdag 28 maart@ De Feniks! Gratis Cavareceptie om 21u. Dresscode: groen en/of hoofddeksel.

GRAS­werkgroep:Hey pssst, heb je” het Groene Hoekje” in de Acaciazaal al gezien? Er groeit GRAS* in de Feniks! Kom meer te weten op de GRAS­fuif op 28 maart of hou het hoekje in de gaten. Tip: noteer alvast 30 april (18u­20u) in je agenda…

Tot binnenkort, De GRAS­werkgroep (Kurt, Dorien, Mieke en Marjolein) *GRoene en Avontuurlijke Speelplaats

Onze nestenOnderbouw

Uilen ­ Ellen Nestouder: Klaartje (mama van Amos)

We denken goed na over hoe we beleefd kunnen zijn! En we oefenen dat heel hard in. ;­)

Mezen ­ Isabelle Nestouder: Ann­Marie (mama van Anabel) en …

PIEPERTJE POM EN DE VOGELVERSCHRIKKER Deze week werken we verder in ons moestuintje en bouwen we een vogelverschrikker. Gezocht: een oude trui, broek, schoenen, ...

Kookaburra’s ­ Delphine Nestouder: ouders van Mira: Henk en Ilse

Deze week hebben we sprokkelweek. We nemen onze portfolio’s eens onder handen en naar aanleiding van de vertelweek (vorige week) mag iedereen zijn lievelingsboek meebrengen naar de klas. We kiezen er dan eentje uit om volgende week uit te werken.

Kanaries ­ Christel Nestouder:: Hannelore (mama van Marius)

Deze week sprokkelen we naar een nieuw project. Naar aanleiding van de voorleesweek gaan we een bezoekje brengen aan de bibliotheek. Wie een leuk boekje heeft om uit te werken, mag het woensdag voorstellen in de klas (Waarover gaat het, wat kunnen we daarmee doen,…). Het boekje dat het meeste succes heeft bij de kleuters, wordt het onderwerp van het volgende project. Intussen werken we in onze portfoliomap en bij mooi weer gaan we woensdag aan de slag in de tuin. Vrijdag 3 april organiseren we een paasontbijt (zie infobord aan de klas).

Pinguïns ­ Manuella Nestouder: Yann, de papa van Bram.

Dag medelezers.Deze week hebben we het over “licht, donker en schaduw” waarbij vrijdag de zonsverduistering een mooie start was voor ons nieuwe project. We maken poppen om er een schaduw poppenspel mee te spelen. We doen schaduwspelletjes en experimentjes met laken en spot en als de zon aanwezig is spelen we met onze schaduw op de speelplaats. We onderzoeken waarom die eens lang of korter is. Vrijdag is er verjaardagsviering en mogen de kinderen verkleed komen. Volgende week vrijdag houden we een “paasontbijt”. Er hangen lijsten aan de klas met de wensen van de kinderen, met wat ze lekker vinden. Dit alles, ook ons project, doen we samen met de mussen.

Mussen ­ Charlotte Nestouder: Caroline & David, mama en papa van Hannah

We sluiten ons dino project af en werken begin van de week onze werkjes nog af. Daarna starten we aan ons nieuw project, waarin we samenwerken met de pinguïns! We gaan werken rond licht, donker en schaduw! We maken schaduwpopjes waarmee we een verhaal kunnen vertellen. We kunnen een donker hoekje maken in onze klas, dat we kunnen verlichten met allerlei lampjes. Alle soorten lichtjes en lampjes zijn dus welkom!

Raven ­ Claudine Nestouder: Jeroen en Ingrid (papa en mama van Tobit)

Zwaluwen ­ Bronwen Nestouder: Bout (papa van Olivia) en Stephanie (mama van Johanna)

We leren nog wat verder over de kippen. Deze week willen we graag eitjes bakken. Wie brengt een rauw ei mee?

Middenbouw

Ijsvogels ­ Liesbeth Nestouder: Brenda, mama van Oona

Wormen in de grond.

Kolibries ­ Lise Nestouder: Mieken, mama van Marie

Nachtegalen ­ Evi Nestouders: Elke en Yann

♯ “Wij gaan zaaien, zaaien, zaaien! Dan krijgen wij bloemen, bloemen, bloemen! En ook groentjes om te eten, eten, eten!” ♯

Kiekendieven ­ Sofie Nestouder: Sofie (mama Fin), Ingrid (mama Yasin), Katrien (moeke Gitte)

Valken ­ Monique Nestouders: Sandra (mama van Ilja) en Katrien (mama van Sander)

Wij genieten elke week van fantastische spreekbeurten. Maandag vertelde Kamiel over kippen. De raven kwamen ook luisteren. We leerden veel bij! Donderdag gaan we onze geheimzinnige doos ‘Zie ze groeien’ openen. En misschien vinden we zo wel een thema voor een nieuw project! Vrijdag nemen we afscheid van onze stagiair Taoufik.

Kraaien ­ Yves Nestouders: Ellen (mama Jana) en Zuhal (mama Elies)

Bovenbouw

Meeuwen ­ Sofie Nestouder: Laurent en Annelies, de ouders van Jules.

We verwerken de fantastische bosklas in ons portfolio. Deze week maken we ook tijd vrij om enkele verjaardagswensen te laten uitkomen. Donderdag starten de repetities voor het Côté Koer­ zangfeest! Zet de warme thee maar klaar en schraap alvast jullie keel!

Gieren ­ Jonathan Nestouder: Lieve (mama van Kobe)

Donderdag starten we met de repetities van Côté Koer. We genieten nog wat na van de alweer geslaagde boklas.

Papegaaiduikers ­ Ann Nestouder: Els Meiresone (mama van Luna en Wannes)

We kijken terug op een fijne bosklas en verwerken dit in ons portfolio. We kozen gisteren nieuwe tafelgroepen. Wat kunnen ze dat al goed: rekening houden met de eigen en elkaars wensen, beseffende dat een tafelgroep vooral ook een rustige werkplaats moet zijn. Donderdag starten we met de repetities van Côté Koer. Wie nog geen kaarten bestelde, kan dit nog tot eind deze week doen. We hebben nog behoorlijk wat werk te verzetten voor ons topografiethema. Ook daar vliegen we weer in.

Toekans ­ Marco Nestouder: Kurt Waegeman (papa van Leon, Maria en Vera)

Deze week gaan we onder leiding van Sterre en Wouter de eerste liedjes van het zangfeest aanleren en verwerken we de ervaringen van bosklas in onze portfolio.

Bijlagen:

GGRRAASS**- fuifMet DJ ‘Saint’ Patrick

Zaterdag 28 maart @ De Feniks

Dresscode: groen en/of hoofddeksel

Kaart : 5€Deuren : 21u

“early bird catches the bubbles”- gratis cava receptie om 21u

*De opbrengst gaat naar de Groene Avontuurlijke Speelplaats op de Feniks

Feniks Feest stelt voor:

Organisatie: Ouderraad De Feniks, Acaciastraat 29, 9000 Gent