Nieuwsbrief 17 februari 2015

3
Nieuwsbrief 5 februari 2015 Nieuw op school De volgende leerlingen zijn nieuw bij ons op school gekomen: In groep 1/2A: Max Nunnikhoven In groep 1/2B: Bowie van der Laan Wij wensen hen veel plezier toe op Impuls! Weeksluitingen Zoals de meeste ouders al weten hebben we geschoven met de data voor de weeksluitingen. De verschuiving blijkt ook gevolgen te hebben voor groep 3-4B. Hieronder ziet u op een rij de nieuwe data voor de weeksluitingen: - Vrijdag 6 maart groep 3-4A - Vrijdag 13 maart groep 3-4B - Vrijdag 20 maart groep 1-2B Ouderbijdrage Tot nu toe hebben wij de volgende bijdragen ontvangen: - ouder bijdrage: 68% - schoolreisje (3-8): 62% - overblijf: 65% Dat betekent dat ongeveer 30% van de ouders nog niet heeft betaald. Wij verzoeken u nogmaals vriendelijk om z.s.m. de bedragen over te maken wanneer u dat nog niet gedaan heeft. U kunt dat doen op rekening NL94INGB0004466827, ten name van PCBS Impuls. Ouderbijdrage: €50,- Schoolreis: €25,- (gr. 3 t/m 8) en €10,- gr. ½ Overblijf: €5,- Wanneer u om welke reden dan ook, niet in staat bent om de bedragen te betalen, kunt u dit aangeven bij de directeur, Alice vd Hoek. Vriendelijk bedankt!

description

 

Transcript of Nieuwsbrief 17 februari 2015

Nieuwsbrief 5 februari 2015

Nieuw op school De volgende leerlingen zijn nieuw bij ons op school gekomen: In groep 1/2A: Max Nunnikhoven In groep 1/2B: Bowie van der Laan Wij wensen hen veel plezier toe op Impuls!

Weeksluitingen Zoals de meeste ouders al weten hebben we geschoven met de data voor de weeksluitingen. De verschuiving blijkt ook gevolgen te hebben voor groep 3-4B. Hieronder ziet u op een rij de nieuwe data voor de weeksluitingen:

- Vrijdag 6 maart groep 3-4A - Vrijdag 13 maart groep 3-4B - Vrijdag 20 maart groep 1-2B

Ouderbijdrage Tot nu toe hebben wij de volgende bijdragen ontvangen: - ouder bijdrage: 68% - schoolreisje (3-8): 62% - overblijf: 65% Dat betekent dat ongeveer 30% van de ouders nog niet heeft betaald. Wij verzoeken u nogmaals vriendelijk om z.s.m. de bedragen over te maken wanneer u dat nog niet gedaan heeft. U kunt dat doen op rekening NL94INGB0004466827, ten name van PCBS Impuls.

Ouderbijdrage: €50,-

Schoolreis: €25,- (gr. 3 t/m 8) en €10,- gr. ½

Overblijf: €5,-

Wanneer u om welke reden dan ook, niet in staat bent om de bedragen te betalen, kunt

u dit aangeven bij de directeur, Alice vd Hoek.

Vriendelijk bedankt!

Verwijzing voortgezet onderwijs Wellicht heeft u gisteren editie NL gekeken waarin onze school in

beeld kwam over het verdwijnen van de eindtoets als 2e

adviseringsinstrument richting het voortgezet onderwijs.

Daarmee komt de nadruk nog meer dan voorheen te liggen op het

advies van de leerkracht van de basisschool.

Wellicht goed om in dat kader nog eens op een rij te zetten hoe het

advies op Impuls (en alle andere scholen van PCOAZ) tot stand komt:

Eindtoets Vanaf schooljaar 2014-2015 maken alle kinderen in groep 8 verplicht een eindtoets. De overheid biedt de centrale eindtoets aan. Scholen kunnen ook kiezen voor een andere eindtoets die door de minister is toegelaten. Keuzemogelijkheden eindtoets schooljaar 2014-2015 Het schooljaar 2014-2015 is een overgangsjaar. In dat schooljaar kunnen basisscholen kiezen uit de volgende eindtoetsen:

de centrale eindtoets van de overheid;

het Drempelonderzoek 678 van 678 Onderwijs Advisering.

onderstaande landelijk genormeerde methodeonafhankelijke toetsen voor groep 8: de toetsen Rekenen-Wiskunde en Begrijpend lezen van het Cito.

Impuls heeft voor dit jaar voor de laatste optie gekozen. Keuzemogelijkheden eindtoets vanaf 2015-2016 Met ingang van schooljaar 2015-2016 kunnen scholen kiezen uit:

de centrale eindtoets van de overheid;

andere door de minister toegelaten eindtoetsen. Welke andere toetsen dat zijn, maakt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap uiterlijk in november 2015 bekend. Dat gebeurt onder andere via Rijksoverheid.nl.

Procedure overgang voortgezet onderwijs in 4 stappen:

1. Voortraject in groep 7 Tijdens de tweede rapportbesprekingen in februari, geeft de leerkracht de ouders inzicht in de ontwikkelingen van hun kind d.m.v. de CITO gegevens van de afgelopen jaren. Deze gegevens laten een ontwikkelingscurve , aangevuld met een verwacht uitstroomniveau. Samen met het rapport geeft dit een realistische verwachting richting het VO.

2. Informatieavond ouders/verzorgers leerlingen groep 8 (september)

Er wordt tijdens deze avond niet ingegaan op kinderen individueel, maar er wordt een schets

gegeven van het gehele traject van de verwijzing.

3. Op de gespreksavond in oktober wordt een voorlopig advies uitgebracht omtrent de brugklas die mogelijk voor een kind geschikt is. Het advies wordt gebaseerd op de gegevens van het LVS, het rapport en de bevindingen van de leerkracht(en) m.b.t. gedrag, huiswerkhouding, motivatie enz. Ouders krijgen het voorlopige advies schriftelijk.

november Voorlichtingsavond op het Develsteincollege voor ouders.

Informatiemarkt op het Walburgcollege voor ouders en kinderen. januari Proeflessen op het Develsteincollege en het Walburgcollege eind januari Open huis op het Develsteincollege en het Walburgcollege

LOC@ Zwijndrechtse Waard en voor Alblasserdam De Lage Waard. Ouders/verzorgers kunnen met de kinderen de gebouwen bekijken. Tevens vinden er allerlei activiteiten plaats.

4. In februari/maart vindt het definitieve adviesgesprek plaats. Het besluit van de schoolkeuze en type brugklas is gebaseerd op CITO gegevens, observaties en bevindingen van de leerkrachten en het rapport. De basisschool vult het onderwijskundig rapport in (OKR) en verzorgt de aanmelding. ouders/verzorgers kunnen op het aanmeldingsformulier eventuele opmerkingen plaatsen. Op 1 april moet de aanmelding bij het VO binnen zijn. Eind mei krijgen Ouders krijgen een definitief plaatsingsbericht van het VO.

Begin juni: Kennismakingsmiddag voor de nieuwe brugklassers.

Hoe komt het schooladvies tot stand? De resultaten van acht jaar onderwijs, vastgelegd in een leerlingvolgsysteem (Parnassys),

Het rapport, aandachtspunten m.b.t. huiswerkhouding, gedrag, motivatie enz.

Overleg met leerkrachten van groep 6, 7, 8, directie, bouwleider, intern begeleider. Wens van leerling en ouders.

De school adviseert; de ouders maken de keuze en het VO plaatst. De ouders vullen vervolgens het aanmeldingsformulier in; de basisschool verzorgt het onderwijskundig rapport (OKR). Relevante informatie uit Parnassys wordt toegevoegd aan het OKR. Dit wordt uiterlijk op 1 april bij het VO elektronisch aangeleverd. In bijzondere gevallen neemt de basisschool vooraf contact op met het VO, zeker wanneer het om kinderen gaat met een speciale zorgbehoefte.

wij wensen iedereen alvast een heerlijke voorjaarsvakantie toe!