nb oktober 2013

7
VBS Sint-Gertrudis Landen www.vrijebasisschoollanden.be Je kan ook de website van de verschillende oudercomités bezoeken via onze algemene website! Interessante informatie: Door onvoorziene omstandigheden zal de aangekondigde brandevacuatie doorgaan na de herfstvakantie! Nieuwsbrief 2013 Oktober 2013 Herfstgeuren Een fluitende wind en gekraak van takken. Dwarrelbladeren weven bronskleurige tapijten. Geknakte rietstengels langs de modderige sloot. Een lichte nevel klam en vochtig. Glijvlucht over glibberige grond door geelgroene bruine bladmoes. Overal geflierefluit van jewelst Grauwe ganzen gakken. Klapwiekende dansers in V – formatie, vliegen allen zuidwaarts naar de horizon. Een achtergebleven lijster hangt dood in een struik, een buizerd loert ernaar op zijn veel te dunne tak.

Transcript of nb oktober 2013

Page 1: nb oktober 2013

VBS Sint-Gertrudis Landen www.vrijebasisschoollanden.be

Je kan ook de website van de verschillende oudercomités bezoeken via onze algemene website!

Interessante informatie:

Door onvoorziene omstandigheden zal de aangekondigde brandevacuatie doorgaan na de herfstvakantie! N

ieu

ws

br

ief

20

13

Oktober 2013

Herfstgeuren

Een fluitende wind en gekraak van takken. Dwarrelbladeren weven bronskleurige tapijten. Geknakte rietstengels langs de modderige sloot. Een lichte nevel klam en vochtig. Glijvlucht over glibberige grond door geelgroene bruine bladmoes. Overal geflierefluit van jewelst Grauwe ganzen gakken. Klapwiekende dansers in V – formatie, vliegen allen zuidwaarts naar de horizon. Een achtergebleven lijster hangt dood in een struik, een buizerd loert ernaar op zijn veel te dunne tak.

Page 2: nb oktober 2013

Vestiging: Grootveldstraat + Bovenpoortstraat

Kleuterschool:

Juf Greet D.: Op 4 oktober was het dierendag. Wij mochten de hele week echte dieren meebrengen naar onze klas. Dat vonden wij super leuk. Tijdens de week van het bos gingen wij naar het bos. Het was er zeer leuk ondanks de gietende regen. ( foto’s op de website) De laatste week waren de Ploppertjes op bezoek en maakten wij met zijn allen een paddenstoel. Wij hebben ook echte padden-stoelen gegeten op een toastje. De laatste week komt heksje Mimi op bezoek en mochten wij naar het theater! Wij hebben ook een toverstaf mogen knutselen. Als afsluiter hadden wij een heksenfeest en maakten wij lekkere heksensoep met spinnen erin.

Juf Inge: Naar aanleiding van werelddierendag, kregen wij de eerste week van oktober heel wat rustige dieren op bezoek. Linde bracht haar vissen mee, Lewis zijn waterschildpadden, Nell haar woestijnratjes en juf Inge haar 2 kanarievogels. De kleuters vonden het heel leuk om naar de dieren te kijken, maar ook de verzorging vergaten ze zeker niet. Het werd een aangename week met veel respect voor de dieren.

Daarna was het tijd om de herfst te verwelkomen. In onze schooltuin gingen wij op zoek naar blaadjes in allerlei kleuren, het bos was er voor de herfstvruchten. Spijtig dat de regenbuien ons zo intens vergezelden! Gelukkig maakten de paddenstoelen, de spitsmuis, de spinnen en het kamp veel goed. In de klas knutselden wij nog wat verder met de gedroogde bladeren en in de winkel sorteerden wij de herfstvruchten per soort. In de experimenteerbak maakten wij onze herfstzakken leeg en ontdekten wij ook heel wat pissebedden tussen de bladeren. Mick was zo creatief om een echt ‘ pissebedden parcour te maken, een speel-tuin voor de pissebedden zei hij. Terwijl de andere kleuters met de kastanjes gingen wegen werd er ook ‘kastanjesoep’ ge-maakt. Aansluitend op het bos, kwamen paddenstoelen en kabouter Plop wel heel vaak ter sprake; Daarom werkten wij de 3de week rond Plop en zijn vrienden. De kleuters waren gefascineerd door de vele gezelschapsspelen die er werden meegebracht. Juf Inge heeft er ook heel wat nieuwe leren kennen. Met de plasticine maakten wij dan weer heel wat paddenstoelen in allerlei groottes en diktes, met en zonder stippen. De tuinkabouters gingen de bloembollen van Kwebbel planten in de kruidentuinen. Kuiltjes graven, planten en alles weer verstoppen. De vuile handen namen wij er graag bij… ( foto’s op de website) Ons thema werd afgesloten met een lekker smulfeestje met ’kabouterpannenkoeken’ ( poffertjes met suiker). Voor de vakantie kwam het verteltheater ’heksentaart’ op bezoek. Onze klas werd omgetoverd tot een heksenklas. Allerlei boekjes van heksje Mimi’, kwamen uitgebreid aan bod. Natuurlijk mocht een heksenfeest als leuke afsluiter niet ontbreken. Een dan genieten van een fijne vakantie, lekker uitslapen voor onze kleine deugnieten, voor wie een hele schooldag en volle-dige schoolweek toch steeds weer een erg vermoeiende gebeurtenis is!

Juf An C.: Na het superleuk thema ‘piraten en prinsessen’ dat de kleuters zelf gekozen hadden en waarvan ze zeker genoten hebben, kij-ken wij al uit naar het volgende thema dat de kapoenen zelf mogen kiezen. Hopelijk wordt het weer een voltreffer.

Op 4 oktober haalden wij onze sportieve kledij boven en leefden wij ons uit op ‘Rollebolle’. Het grote springkasteel was na-tuurlijk onze favoriet. Moe, maar voldaan keerden wij terug naar huis.

En dan deed de herfst zijn intrede. Wij kozen ervoor om het thema ‘kabouters in de herfst’ uit te werken. Onze klas werd dan ook omgetoverd in een klein kabouterhuisje. Op dinsdag trokken wij naar Rufferdinge op zoek naar herfstvruchten en padden-stoelen. Natuurlijk mochten wij ons daarna nog even uitleven in de speeltuin. Ook werden er paddenstoelen besproken en ge-wezen op het feit dat kleuters ze nooit mogen aanraken. Maar gelukkig zijn er paddenstoelen die niet giftig zijn en daar maak-ten wij dan iets lekkers mee.

Daarna bleven de herfstvruchten aanwezig in onze klas want de heksen gingen ermee aan de slag. De laatste twee weken werd onze klas immers een griezelige plaats. De kleuters verkleedden zich als heksen, speelden in het donkere heksenhuis, verzon-nen allerlei spreuken, knutselden een heksenhoek en maakten heerlijke spinnensoep. Het hoogtepunt om naar uit te kijken was de verteltent van Guy Daniels.

Juf Katrien en Sanne We werkten 2 weken rond het prentenboek van Prins Assepoets. Onze poppenhoek toverden we om tot een echt kasteel waar we ons konden schminken en verkleden in echte prinsessen en prinsen. We maakten affiches en uitnodigingen en gingen de juffen en de kinderen van het 1ste leerjaar uitnodigen om naar ons toneeltje te komen kijken. Er werd flink geoefend! We hielden ook een grootse modeshow waar we aan elkaar onze mooie kleren konden tonen en sloten af met een discofuif! Ook het thema herfst kwam aan bod: we kregen bezoek van een heleboel spinnen en slakken die we eens van wat dichterbij konden bekijken. We maakte een uitstap naar Rufferdinge waar we allerlei herfstblaadjes en –vruchten konden verzamelen. We mochten ons natuurlijk ook een beetje uitleven in de speeltuin! We sloten de maand oktober af met het thema:” Heksen”. Van onze poppenhoek maakte we een heksenhuis waar we aan de hand van receptenkaarten heksensoep konden maken. Ons winkel-tje kreeg de naam “Het toverdraakje”. Daar konden we spinnen, rattenstaarten, wormen, drakenkeutels en rattenogen kopen. Op don-derdag mochten we verkleed naar school komen, we hielden een griezelfeest, dronken een echt toverdrankje en aten griezelpudding! De foto’s van deze thema’s kan je terug vinden op de website.

Page 3: nb oktober 2013

Pagina 3

Lagere school:

1 A+B+C

Op 2 oktober brachten wij een bezoekje aan het museum De Mindere te Sint-Truidien waar wij veel te weten kwamen over de heilige Franciskus, de grote dierenvriend! Wij mochten zelfs een pij aantrekken en kropen zo heel even in de huid van Francis-kus. Ook namen wij daar deel aan een creatief atelier en maakten voederhuisjes voor de vogeltjes in de winter en bekeken kunst over kippen. Op 3 oktober werden wij aangenaam verrast door het toneeltje van de derde kleuterklas, dikke bravo voor alle acteurs, ontwer-pers van de affiches en uiteraard de juffen. Wij nemen deel aan KJV Vlaanderen en zijn goed aan ons voorleesavontuur begonnen. Op 17 oktober trokken wij er weer op uit, deze keer stond een zeer geslaagde herfstwandeling op het programma te Nieuwenho-ven. Onze gidsen leerden ons heel wat herfstweetjes en dierenweetjes bij. De bosmuis heeft geen geheimen meer voor de ben-gels van het eerste leerjaar. Wij namen deel aan een wedstrijd van Libelle-Mama: de juffen lazen het verhaal “De houthakker en het bos!” van Dirk Nie-landt voor. De schrijver die trouwens op 26/11 bij ons op bezoek komt. Wij lieten onze fantasie en creativiteit de vrije loop en maakten een leuk knutselwerkje naar aanleiding van het verhaal. Wie weet kunnen wij een prijsje in de wacht slepen….. De hoofdprijs is een klasbibliotheek twv 6000 euro. Dus dat was het proberen waard, ook al weten wij dat meedoen veel belangrij-ker is dan winnen. De kindjes van juf Kim kregen al een weekje les van stagejuf Daisy. Op 24 oktober is het onze beurt om de juffen van de laatste kleuterklas en hun kindjes te verbazen: wij houden een toonmoment ivm onze talenten. Elk kindje kiest iets uit waar hij/zij heel goed in is en wat wij in het eerste leerjaar geleerd hebben. Dit kan lezen, tellen, schrijven, zingen, dansen, …….. zijn. Onder het motto “ Iedereen kan iets, niemand kan alles “ laten wij het beste van onszelf zien. Ook laten wij Halloween niet onopgemerkt voorbij gaan…. Wie slaagt in de heksenproeven, wordt bekroond tot een echte heks/griezel????? Wij houden ook nog een crea-moment met het eerste en tweede leerjaar. Dus komen wij misschien wel eens bij een andere juf terecht om creatief aan de slag te gaan. Na heel hard werken hebben onze kampioenen hun eerste vakantie in de lagere school dubbel en dik verdiend. Fijne herfstvakantie allemaal!!! Juf Carolien, juf Marianne en juf Kim

2 A+B

Op vrijdag 18 oktober maakten de leerlingen en de juffen van 2 A+B van de centrumschool een mooie herfstwandeling in het bos van Nieuwenhoven. Het zonnetje was van de partij en het was heerlijk genieten. Wij hadden ook 2 toffe gidsen die ons heel de weg boeiden. Wij hebben een fijne dag gehad en gaan zeker nog terug!

4 A+B

Aan alle spionnen, generaals, verkenners, maarschalken, luitenants, sergeanten, mineurs, majoors, kapiteins, kolonels en bom-men: wat was het tof in Nieuwenhoven. De kinderen van het vierde leerjaar hebben zich helemaal onder gedompeld in het spel stratego. Wij bouwden fantastisch grote kampen, kropen over de grond, struikelden over de takken, verstopten ons achter bo-men, liepen voor ons leven, vielen de tegenstanders aan en probeerden de vlaggen van de andere kampen te veroveren. Levende stratego! Keiplezant.

Wij leerden heel veel bij tijdens deze uitstap. Niet zomaar leerstof, nee hoor! Wij leerden samenwerken, strategisch spelen, sportief verliezen, nederig winnen. Iedereen vond het reuzeleuk. Wij leerden elkaar eens op een andere manier kennen. Er wa-ren ook enkele mama’s en een oma mee om het spel te begeleiden. Hun hulp was super! Dankjewel allemaal!

De i-pads hebben ook hun intrede gedaan in de klas. De leerlingen mochten per 2 allerlei beroemde perso-nen/gebeurtenissen/vondsten opzoeken en kregen de opdracht om de gevonden afbeeldingen te kopiëren naar een worddocu-ment dat naar de juf moest verzonden worden. Toch wel best een moeilijke opdracht, zo dachten de juffen. Maar al snel bleek dat de kinderen erg handig waren in het werken met de i-pads. En hoe mooi om te zien hoe iedereen elkaar hielp bij deze op-dracht. Proficiat aan de kids van de vierde leerjaren voor de samenwerking en het prima uitwerken van deze opdracht.

5 A+B

De leerlingen van het vijfde leerjaar gingen naar de Tiense suikerraffinaderij waar ze een fantastische rondleiding kregen met gids. Zo konden ze het proces zien van suikerbiet tot suiker. Ze mochten ook zelf lekkere koekjes bakken. Nadien hebben ze nog een bezoek gebracht aan het suikermuseum. De foto’s kan je bekijken op de site van de school.

Page 4: nb oktober 2013

Pagina 4

Vestiging: Klavertje Vier Attenhoven!

NI EU WSB RIE F

Kleuterschool:

Juf Fanny:

Deze maand kregen wij Floddertje een paar keer op bezoek. Dit meisje was vies en kon nog niets zelf, dus hebben wij haar heel veel bijgeleerd. Hoe ze haar handen moet wassen, haar tanden moet poetsen, haar jas aan moet trekken, haar neus leren snuiten.

Tijdens de week van het bos zijn wij op daguitstap geweest naar Nieuwenhoven, daar hebben wij een leuk bosspel gespeeld. De dag nadien was er een modderspoor in de klas met een brief. Dit was onze eerste kennismaking met een trolletje. De komende twee weken werden wij ook echte trolletjes. Wij maakten een trollenhol in de klas, wij knutselden een trollenpak en gingen dan verkleed als trollen naar het trollenfeest. Waar wij smulden van zelfgebakken havermoutpannenkoeken met vruchtenthee, het lievelingseten van de trolletjes.

In onze klastuin was de spinazie en de salade klaar om geoogst te worden. Wij kookten lekkere spinaziepatatjes en slasoep

( bekijk de foto’s op de website)

Lagere school:

Eerste graad:

De kindjes van het eerste en het tweede leerjaar in Attenhoven hebben hard gewerkt de voorbije maand! De leerlingen van het eer-

ste leerjaar zijn volop letters en woordjes aan het leren bij Juf. Kathleen en de kindjes van het tweede leerjaar hebben de eerste

maaltafel (maal 2) geleerd en ze kennen de tientallen tot en met 100! We hebben rond gezonde voeding gewerkt en zijn gaan kij-

ken naar de tentoonstelling in de kloosterzaal in Landen ( woensdag 2 oktober tot en met woensdag 9 oktober ). De juf heeft een

verhaaltje voorgelezen over de grote picknick en we hebben ook leuke spelletjes gespeeld in verband met gezonde voeding. Voor

onze schoolkrant hebben we een tekening gemaakt over onze “droomschool” , heel wat kinderen hebben hun fantasie de vrije loop

gelaten en droomden van een snoepschool of een hartjesschool….. Op vrijdag 11 oktober trokken we met de bus naar het Vinne.

We ontdekten er de buren van Jef. De kinderen maakten kennis met enkele dieren die in het bos leven zoals; de steenuil, de vleer-

muis, de kamsalamander en de eikelmuis. Op het einde van onze wandeling werden we door Jef getrakteerd op een feestje met

koekjes en drankjes, omdat het Jef zijn verjaardag was! Dat vond iedereen heel lekker en reuzefijn! In de namiddag konden we ons

uitleven op de speeltuin!het was een zeer geslaagde uitstap naar het Vinne! We hebben ook nog geleerd dat het seizoen “de herfst”

begonnen is en dat dat heel wat veranderingen in de natuur met zich meebrengt zoals; het weer, het vallen van de bladeren,….We

gaan deze maand nog naar de bibliotheek en gaan nog iets leuks doen om het begin van de herfstvakantie te vieren, want die hebben

we nu toch wel dubbel en dik verdiend!!!!

Page 5: nb oktober 2013

Pagina 5

2de graad Attenhoven

Dag allemaal,

De herfst is ondertussen helemaal in het land en de maand oktober zit er alweer bijna op! Het was een drukke maand. Wij hebben veel geleerd, maar ook veel leuke dingen gedaan!

Van 2/10 tot en met 10/10 hebben wij gewerkt rond gezonde voeding. Wij gingen naar de tentoonstelling Resto, Resto , we leerden over de voedingsdriehoek, over bewegen en hygiëne en we sloten af met een gezond ontbijt in de refter (dank aan N en P voor de hulp!). – zie foto De rest van de maand hebben wij geleerd over onze nieuwe koning en koningin en de stamboom van hun familie.

Op 11/10 gingen wij met de lagere school naar het Vinne. Wij mochten daar waterdiertjes scheppen en nadien onder de microscoop bekijken. Ook deden we enkele proefjes met water. Een leuke dag die we afsloten met een beetje pret in de speeltuin. – zie foto

De leerlingen van het derde leerjaar kunnen ondertussen al tellen boven de 100 en de leerlingen van het vierde leerjaar boven de 1000! Ook onze eerste, grote maaltafeltoets zit er ondertussen op! Nu oefenen we de deeltafels!

Bij het herhalen van de rechte hoek en de evenwijdige rechten, kwamen we in het vierde leerjaar terecht bij een kunstwerk van Piet Mondriaan. Omdat iedereen het zo mooi vond, hebben we meerdere werken van hem besproken en uiteindelijk onze eigen Mondriaan gemaakt! De resultaten mochten er zeker wezen! De heksen en tovernaars zijn ook in het land, dus knutselden we de laatste dag voor de vakantie allemaal griezelige dingen………GRRRR BRRRR…… Nu allemaal een weekje vakantie en dan vliegen we er weer in!

Groetjes,

De jongens en meisjes van de 2de graad Attenhoven

3de graad Attenhoven.

Wij zijn de maand oktober begonnen met onze tentoonstelling in verband met gezonde voeding: “resto resto”. Wij mochten zelf onze maaltijden samenstellen: ontbijt, middagmaal, avondeten en tussendoortjes. Aan de hand van de kleuren onder elke soort eten moesten wij hokjes kleuren in onze voedingsdriehoek. Daarna moesten wij ons blad in een driehoekige vorm steken en zo konden wij zijn of wij van elke laag uit de voedingsdriehoek voldoende aten. Wij hebben kunnen vaststellen dat er toch een aantal slechte gewoontes waren bij een aantal onder ons. Zelfs de juf at niet altijd even gezond.

Een zeer leerrijke tentoonstelling.

Op 11 oktober zijn wij met de hele lagere school naar het Vinne geweest. Daar hebben wij alles geleerd over de trekvogels. Aan de hand van een spel met allerlei op-drachten konden wij ons inleven in de trek die sommige vogels ieder jaar maken.

In de klas hebben wij ons geheugen nog eens opgefrist in verband met de herfst.

Page 6: nb oktober 2013

Kleuterschool:

Juf Nathalie:

Wij zijn met z’n allen gaan rollebollen en jeetje wat hebben wij ons goed geamuseerd.

Wij zijn ook naar het bos geweest waar wij heel wat gezien en gevonden hebben zoals: herfstvruchten, appels, blaadjes, dennenap-pels,… Deze dingen hebben wij heel goed bekeken in de klas met vergrootglazen. Onze zandbak was een herfstbak, in onze winkel verkochten wij kastanjes. Wij zijn ook nog Goudlokje en de drie beren in het bos tegengekomen. Wij hebben naar het verhaal ge-luisterd en de poppen kwamen het verhaal ook naspelen in de poppenkast. Wij hebben de attributen van Goudlokje geassocieerd en bij de juiste beer gelegd. Wij hebben berenpap gemaakt waar wij met zijn allen van gesmuld hebben.

Wij hebben enorm veel en goed geoefend voor het grootouderfeest dat in het thema Halloween aangekleed was. In de klas waren wij ook allemaal heksen en tovenaars. Het was heel spannend met al de toverspreuken en toverdrankjes. Wij hebben ons ge-schminkt, verkleed, heksenhoeden gemaakt, heksensoep gegeten,…. Zeer leuk

Juf Dominique:

Tijdens Rollebolle mochten wij klimmen, glijden en nog vele andere dingen doen. Reuzefijn.

Wij hebben een mooie zonnige herfstwandeling gemaakt in het kasteel van Rumsdorp. Daar mochten wij allerlei herfstvruchten verzamelen en sorteren en de stam van de boom meten. In de klas hebben wij de herfstvruchten gesorteerd en onze eigen bood-schappenlijst gemaakt om herfstvruchten te verkopen in de winkel.

Welke dieren wonen er in het bos? Om een antwoord te krijgen op deze vraag, heeft de juf elke dag een verhaaltje verteld over de verschillende dieren. ( het bange uiltje, de slaapmuis, de spin die geen tijd had, op zoek naar vosje,….

Wij hebben een uil en een spin mogen knutselen.

Wij mochten ook allemaal naar een verteltent gaan, kijken en luisteren ‘ De heksentaart’. Wij hebben voor onze grootouders een Halloween feest georganiseerd.

Om de week af te sluiten hebben wij een lekkere pompoensoep met spinnetjes gemaakt!

Lagere school:

Eerste graad:

Herfstwandeling in het park van Rufferdinge:

blaadjes en herfstvruchten verzameld en besproken

Paddenstoelen bekeken

Genoten van de warme herfstzon en de mooie herfstkleuren

Herfstmaand is oogstmaand:

Verschillende inheemse fruitsoorten bekeken en besproken

Snoepen van al het meegebrachte fruit……. mmm, wat kan dat lekker zijn.

Een champignon van dichtbij bestudeerd en geproefd

Wij hebben kennisgemaakt met Sint-Franciskus. Naar aanleiding daarvan hebben wij de groet aan de zon geleerd. Op 4 oktober zijn wij onze dag begonnen met rustige muziek en een stille groet aan de zon als eerbetoon aan de natuur.

Wij hebben een herfstboom gemaakt

Wij mochten een nieuwe leerling welkom heten in onze klas.

Pagina 6

Vestiging:Sint-Norbertus

Page 7: nb oktober 2013

Tweede graad:

Op vrijdag 4 oktober vierden wij werelddierendag. Wij hadden allemaal een foto meegebracht van ons lievelingsdier waarover wij mochten vertellen. Leuk, om al die lieve diertjes van naderbij te bekijken. Hiernaast had de juf nog enkele tekeningen van dieren, die wij konden inkleuren.

Onze eerste goed– en slechtnieuwsberichten werd verteld. Twee leerlingen vertelden in het kort en goed– en een slecht nieuwsbe-richt van de maand september. Later volgden ook de leerlingen van de maand oktober.

Samen met de derde graad brachten wij op 11 oktober een bezoek aan het Cultureel Centrum ‘ de Bogaard’ . Hier mochten wij ge-nieten van het toneel ‘Cycles’. Het toneel ging over drie personen die een stukje uit hun leven lieten zien. Enkel…. er werd niet gesproken in de opvoering. De poppenspelers beelden heel gedetailleerd het leven van de karakters uit. Met behulp van verschillen-de instrumenten werden er boeiende geluiden gecreëerd. Een zeer geslaagde uitvoering.

Donderdag, 17 oktober, werden wij verwacht in het bos ‘De Beemden’. Te voet verplaatsten wij ons, samen met de leerlingen van de derde graad, naar het bos. Aangekomen op de afgesproken plaats, stonden de gidsen ons reeds op te wachten. Wij werden in twee groepen verdeeld en zochten elk onze eigen weg doorheen het bos. Wij leerden wat meer over de verschillende soorten bomen, bladeren en vruchten die wij in het bos kunnen terugvinden. Na een lange, maar zeer voldane en leerrijke wandeling, ploffen wij neer en konden wij van koek en drank genieten. Hierna werden wij nog wat verder ingelicht over een groene specht, die door de gidsen dood werd teruggevonden. Het dier mochten wij meenemen naar school en aan alle klassen tonen. Wat een leerijke dag.

Tijdens de WO-lessen hebben wij kennis gemaakt met de koninklijke familie. Het was niet zo makkelijk om ons te verdiepen in het leven van de hele familie, maar uiteindelijk is het ons gelukt en zijn wij bijna echte royaltyverkenners geworden.

Tijdens onze knutsellessen hebben wij ons weer volop ingezet om mooie kaarten te maken voor de kaartenactie. De resultaten zijn prachtig.

Wij maakten ook een herfstdier, namelijk een uiltje. Wij deden dat aan de hand van een wollen pomponnetje. Er werd weer hard gewerkt.

De klas werd ingekleed met als thema ‘Halloween’. De spinnen, pompoenen, webben en uiltjes loeren nu overal bij ons om de hoek.

Derde graad:

Wij gingen naar een poppentheater zonder woorden kijken.

Ook maakten wij een leerwandeling naar ‘De Beemden’ onder leiding van gidsen van Natuurpunt.

De dag voor de herfstvakantie hielpen wij Landen een stukje properder maken met de zwerfvuilactie…. Wij vertelden over onze gelezen boeken tijdens de boekbespreking.

Knutselen deden wij rond het thema ‘Herfst’!

Pagina 7

Vestiging:Sint-Norbertus

Fijne herfstvakantie!