Matier 11 2014

20
2 e jaargang | nummer 11 | december 2014 Hair, Style & Visagie Gespot in de wijk WINKELEN, WONEN & WERKEN APELDOORN ZUID OOST

description

http://www.dematier.nl/d7/sites/default/files/magazines/matier_11_2014.pdf

Transcript of Matier 11 2014

Page 1: Matier 11 2014

2eja

arga

ng|n

umm

er11

|dec

embe

r201

4

Hair, Style & Visagie

Gespot in de wijk

WINKELEN, WONEN & WERKEN APELDOORN ZUID OOST

Page 2: Matier 11 2014

WIJ GAAN VERHUIZEN!! Vanaf 2 januari vindt u ons(150m verderop) op Molenmakershoek nr. 46

TEL. 055 541 85 [email protected]

ONS NIEUWE ADRES:MOLENMAKERSHOEK 467328 JK APELDOORN

Page 3: Matier 11 2014

num

mer

1120

14de

Mat

ier

3

ColofonDe Matier verschijnt 11 x per jaar met een oplagevan 11.000 exemplaren en wordt huis-aan-huisverspreid in alle brievenbussen in De Maten,Groot Zonnehoeve en Voorwaarts.

Uitgever: Direct Media bv,Laan van de Kreeft 155, 7324 BX Apeldoorn

Redactie en acquisitie: Yvonne Tiemes,06-27042517, Opmaak: Berby Hanekamp,Druk: Nieuwsdruk Nederland, Verspreiding:Direct Verspreidingen 055-5341798

MEER INFORMATIE EN AANLEVERENPERSBERICHTEN: [email protected]

Op kerstavond, 24 december wordt inhet Matenpark een Kerstlichtjestocht

georganiseerd. Kijk op pagina 15 voor de route.

15

In deze uitgave

Op 1 oktober organiseerden Marja en Rinskeeen ouderbijeenkomst op psz ”de Horst”. Zijhadden gekozen voor een gecombineerde

bijeenkomst van TOLK en ontdekkend spelen.Dit laatste om de speelgoedtassenSPEEL…GOED! te introduceren.

De volgende uitgave van de Matier valteind januari op uw deurmat!

Kom helemaal in de kerstsfeer tijdenshet Kerstshoppen weekend op de Eglantier,van vrijdagmiddag 19 december t/m zondag21 december.

11

17

Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs op Eglantier 406 of kijk voor meer informatie opwww.hellens-apeldoorn.nl. Volg onze acties en aanbiedingen op Facebook.

Page 4: Matier 11 2014

num

mer

1120

14de

Mat

ier

4Meubelstoffering, reparatie, vulling vervangen, boot- en caravankussens

Molenstraat 164, Apeldoorn, 055 - 360 12 43, [email protected]

www.kussenmakerij.nl

Page 5: Matier 11 2014

Tijdens onze exclusieve Hairwellness behande-ling zorgen wij er voor dat u een heerlijk relaxmoment heeft. Wij nemen de tijd voor u!

En het leuke is: wij zorgen ervoor dat u na debehandeling helemaal verzorgd de deur uit gaat,ook uwmake-up wordt door ons bijgewerkt.

Wilt u ook een stijlvol feestelijk kapsel?Een workshop is al te boeken vanaf 4 personen.Tijdens de workshop krijgen jullie een aantalbruikbare tips over het gebruik van make-up enhaar producten, zodat je er thuis ook mee kuntwerken en zelf dat prachtige stijlvolle feestelijkekapsel tevoorschijn tovert!Aan deze leerzame en gezellige workshop wordt

een vleugje glamour toegevoegdmet het oog opde naderende feestdagen.

Loop eens binnen enmaak een afspraakOok zin in een gezellige workshop, bedrijfsuitje,vrijgezellenfeest, tienerfeest of gewoonmetmeerdere vriendinnen gezellige middag/avond?Een afspraak is te plannen via onze websitewww.hairstyleenvisagie.nl of bel 06 37460123 enwij maken graag een afspraak met u. Of loopeven binnen enmaak een afspraak bij onze geza-menlijke balie aan de Beekstraat 5 te Apeldoorn.

Wij zien u graag in onze salonHet team van Hair, Style & Visagieby Ellen Lesnussa.<

REDACTIEREDACTIE

We hebben overal lijstjesvoor: Kerstjurk, check!Genoeg glitter en glamour,check! Kerstcadeaus,check! Maar, hoe ga je jehaar doen deze kerst?Ga je dit keer voor devlecht, laat je het tochlekker los, welke trendykapsel kies je uit of welkekleur haar kies je in dezetijd van het jaar? Geeninspiratie? Maak voor dekerst nog een afspraakvoor een workshop of een van onze uitgebreide HairwellnessArrangementen en ga stralend de feestdagen in!

Mijn samenwerking met Direct Media is8 maanden geleden gestart. Ik heb veelgezien en geleerd en één ding is mij welduidelijk, het zijn twee mooie doeltreffendemagazines om te maken. Leuke wijken,bewoners en gemotiveerde mensen ommee te werken.

Uw contactpersoon: Yvonne TiemesVol trots mag ik nu zeggen dat ik uw contactper-soon ben wanneer het gaat over de Matier en hetZuidMagazine.

Dus wilt u een advertentie plaatsen of heeftu een leuk redactioneel artikel? U kunt mijmailen, bellen of appen voor meer informatie.

Tot snel want ik hoor erg graag van u!Yvonne Tiemes06 27 04 25 [email protected]

Wel zo makkelijk: 1 contactpersoon

num

mer

1120

14de

Mat

ier

5

Ook dit jaar merken we bij Hair,Style & Visagie de "stress" vande dames voor de feestdagen!!

Wij wensen iedereenhele fijne feestdagenen een gezond 2015!

Direct Media bvZuidmagazine / de Matier

Page 6: Matier 11 2014

num

mer

1120

14de

Mat

ier

6

Schrijf je in!voor lessen en cursussen

vanaf januari 2015

Nieuwstraat 3797311 BR Apeldoorn055 521 39 67

Inschrijven kan vanaf nu aan de balie van Markant of online via www.markantapeldoorn.nl

[email protected] of (055) 5213967

Markant in de GongGARAGE POUDREKwaliteit, maar toch scherpe prijzen!

www.garagepoudre.nl [email protected]

• Auto-onderhoud en reparatie•Autoverkoop (bemiddeling)

• Autocleaning en Bandenservice•Aircoservice enAPK

Minden 32, Apeldoorn, tel. 055-7502436 en 06-40100254DE GARAGE VOOR IEDEREEN

Uw auto klaarvoor de winter…

Bij ons GRATIS WINTERCHECKWij wensen u hele fijne feestdagen

en een veilig 2015!

Page 7: Matier 11 2014

num

mer

1120

14de

Mat

ier

7

REDACTIE

“Het zou zo mooi zijn als we samen met u de Maten in beweging kunnen krijgen” opendeMichael Boddeke van duurzame energiecoöperatie Apeldoorn, deA, de energieavond inbuurtcentrum de Stolp in de Maten. 20 mensen, van wie een aantal al eerder deze maandlangs waren geweest bij de HoomRun, kwamen samen om meer te weten over demogelijkheden van energiebesparing.

De samenwerking tussen Hoomen deA in ApeldoorndeA, nu voornamelijk actief met opwek (van envoor Apeldoorn), wil zowel leden als andereinwoners van Apeldoorn in beweging krijgen alshet gaat om energiebesparing. Maar als deA ietsdoet, wil ze het goed doen en zich niet zomaarbegeven op een terrein waar ze eigenlijk niet dekernkennis van hebben. Daarom hebben deA enHoom de handen ineen geslagen. Samen gaanwe er iets moois van maken, aldus Michael Bod-deke van deA en Renske den Exter van Hoom.

De energieavondRenske den Exter van Hoom legde uit hoe Hoom,een initiatief van netwerkbeheerder Alliander,een onafhankelijke partij is voor advies, persoon-lijke begeleiding en kwaliteitscontrole. Stap voorstap energiezuinig (en comfortabel!) wonen,samen met lokale partijen. Ook de gemeenteApeldoorn was van de partij. Carla Fransen vande gemeente vindt dat het initiatief van deA enHoom goed past bij de ambitie van Apeldoorn.Energieneutraal begint bij energie besparen. Enelke verduurzaamde woning kan een buurmanaansteken hetzelfde te doen. De gemeente heeft,onder bepaalde voorwaarden, binnenkort weereen kleine subsidiepot en daarnaast diverseleningen beschikbaar om dit te ondersteunen, zoook “De lening collectieve investeringen”.

Maar hoe pak je nou zo’n woning aan?Robert Tersmette van Hoom legde dit uit aan dehand van een typische jaren 70 woning uit deMaten, en nam de zaal mee in de wereld van iso-leren, koudeval, comfort en opwek. Aan het eindvan avond werd er nagepraat over welke inte-resse er is en hoe we in de Maten samen aan deslag kunnen. Inwoners die interesse hebben inhet verduurzamen van hun woning, kunnen ditkenbaar maken bij Hoom. deA en Hoom kunnenop basis van de interesse terugkomen met eencollectief aanbod. Hoe meer mensen, hoe inte-ressanter.Geïnteresseerd in het verduurzamen van uwwoning? Geef dan uw vrijblijvende interesse aanvia [email protected] of 088 -1911888.<

(de) Maten in energieCO LU M N D E D R I E R A N K E N

Het jaar nadert al weer het einde.Mij bekruipt een door veel mensengedeeld en herkend gevoel dat er alweer een jaar voorbij is. De tijd gaatsnel. Steeds sneller lijkt het wel. Wijleven dan ook in een snelle wereldmet een hoog tempo van leven.

In de kerk vormen de laatste weken van hetjaar de zgn. adventstijd. Vier adventswekenleiden toe naar het kerstfeest. Ik vind dezeadventstijd altijd een mooie en zinvolle tijd.Advent (afgeleid van het latijnse woord ad-ventus = aankomst) is een tijd van voorbe-reiding, verwachting en uitzien.

Waar bereiden we ons dan op voor? Wat ver-wachten we dan? Waar zien we naar uit? Vra-gen waar wellicht de nodige vraagtekens bijte stellen zijn in een wereld die in het afge-lopen jaar donker kleurde. Allerlei gruwe-lijke beelden daarvan staan ons op hetnetvlies gegrift. Wanneer we zoals altijd aanhet einde van een jaar de balans opmakenvan 2014 dan kan er nogal wat somberheiden pessimisme komen bovendrijven.

Dwars tegen dit sentiment in ontsteken wein De Drie Ranken elke adventszondag eenadventskaars. Vier kaarsen die in al hun een-voud een krachtig symbool zijn van hoop.Van licht in de duisternis. Licht dat altijd te-rugkeert hoe duister het leven, de wereld ende tijd ook maar kunnen kleuren. In de eer-ste regels van het Johannesevangelie is dat

zo verwoord : ‘Het licht schijnt in de duister-nis en de duisternis heeft het niet in haarmacht gekregen’.Laten we daarop vertrouwen.Ook in het nieuwe jaar 2015.

Henri ten Brinke

Henri ten Brinkeis een van depredikanten vanDe Drie Ranken(www.3ranken.nl),de oecumenischegeloofsgemeenschapaan de Eglantierlaan.

Als alles duister is…

Page 8: Matier 11 2014

num

mer

820

14de

Mat

ier

8

Inspiratie? Renovatie? Opruiming? Kranen? Ga voor meer info naar www.moodkeukens.nl

Handgeschilderd: Alle RAL-kleuren en alle afmetingen mogelijk. GRATIS meten,GRATIS levering en 15 jaar garantie inclusief alle merken aparatuur.

De nieuwste collectie Beda keukens is bij

Moodkeukens aan de Vlijtseweg verkrijgbaar.

Beda keukens staat niet alleen voor maatwerk,

maar ook en vooral voor kwaliteit. Al 35 jaar.

De keukens zijn 100% Nederlands kwaliteits-

fabrikaat en in alle RAL kleuren leverbaar.

Niet voor niets vindt u Beda keukens

bij Moodkeukens in Apeldoorn.

Welke stijl keuken past bij u?

Vlijtseweg 69, 7317 AD ApeldoornTel. (055) 579 17 25, [email protected]

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:30 u,donderdag koopavond tot 21:00 u, zaterdag 10:00 - 17:00 u

EXTRA

OPENINGSTIJDEN

IN DECEMBER:

Zondag 21 december

12:00 - 17:00 uur

2e Kerstdag (26december)

12:00 - 17:00 uur

Zondag 28 december

12:00 - 17:00 uur

Page 9: Matier 11 2014

INFOTORIAL

Met Finishing Touchbruisend het jaar uit!

Kerst vieren in De Drie Ranken

Finishing Touch was in 2014 de winkel voorde mooiste kleding en de leukste accessoi-res en dat zal in 2015 niet anders worden.Wendy van Hout blijft actief op zoek naarde laatste trends en de beste prijzen.

Nu ruim een jaar geleden opende Wendy haarwinkel op winkelcentrum de Eglantier en niet zon-der resultaat. Haar winkel Finishing Touch heefthaar naam wel gemaakt. Een winkel vol metmodieuze kleding, tassen, schoenen en accessoi-res.

Waanzinnige actie!Voor de komende week is er een waanzinnigeactie voor alle nieuwe en bestaande klanten vanFinishing Touch. Bekijk de advertentie in ditmagazine en ontdek de leuke korting!Finishing Touch is te vinden op De Eglantier 150.<

KERSTAVOND:17.00 - 17.30 uur KINDERKERSTVIERING: “IN DE STAL GEBEURT HET …’

voor kinderen van de basisschool; m.m.v oecumenisch kinderkoor spRANKel(DAARNA KUN JE NAAR DE KERSTLICHTJESTOCHT IN HET MATENPARK)

22.00 uur (21.45 UUR: KERSTLIEDEREN ZINGEN)KERSTNACHTVIERING

m.m.v. Pur Sang, solozang, jongeren

1E KERSTDAG:09.30 uur KERSTOCHTENDVIERINGm.m.v. project-koor De Drie Ranken

15.00 uur KINDJE WIEGEN Verhaal, liedjes en muziekVoor peuters, kleuters, onderbouw basisschool

KERSTFEEST VIER JE OOK IN DE DRIE RANKEN! WWW.3RANKEN.NL num

mer

1120

14de

Mat

ier

9

REDACTIE

Stimenz wenst iedereenfijne feestdagen en een

gezond 2015!

Page 10: Matier 11 2014

VANTR IESTBANDEN.NL WHEELSOUTLET.NLARUBA 13 7332 BJ APELDOORN, T. 055 737012 1

OPSLAG4 banden o

p velgen incl. wissel € 59,50 per s

eizoen

4 losse banden incl. wi

ssel € 79,50 per seizoen

4 banden/wielen zonde

r wissel € 39,50

ALLEEN WISSELEN (Geen opslag)

4 banden op velgen ex

cl. balanceren

(evt. balanceren €5,- per wie

l) € 25,-

4 losse banden incl. ba

lanceren

(zowel staal als lichtme

taal) € 60,-

WINTERSETScompleet, incl. budget huis-merk, met 2 jaar allin garantie14” vanaf € 450,-15” vanaf € 495,-16” vanaf € 580,-

Bij grotere afnamen komen

wij ook graag bij u langs

voor een persoonlijk advies.

Introductiekorting tot wel 50%

NIEUW BIJ VAN TRIEST… DUURZAME WERKKLEDINGVOOR VAKMAN EN DOE-HET-ZELVER

Page 11: Matier 11 2014

REDACTIE

Kom helemaal in de kerstsfeer tijdens hetKerstshoppen weekend op de Eglantier,van vrijdagmiddag 19 december t/m zondag21 december.

Uiteraard liggen de rode lopers uit, is het winkel-centrum sfeervol verlicht en klinkt gezellige kerst-muziek. De Eglantier is er klaar voor de bezoekersvan alle benodigdheden voor een gezellige kerst-periode te voorzien en biedt vele aanbiedingenom het ook nog aantrekkelijk te houden.Bovendien is de Eglantier goed bereikbaar enbezoekers kunnen gratis parkeren. Om extra in dekerstsfeer te komen organiseert het winkelcen-trum diverse activiteiten in dit weekend.

Vrijdagmiddag en -avond 19 decemberVanaf 14.00 uur is er een grote eigen kerstmarkt

met vele kraampjes van ondernemers en exter-nen. Diverse kramen met o.a. kerststukjes, bro-cante, sieraden, decoratie en accessoires,chocomel, glühwein en heerlijke hapjes. Kinderenkunnen ezeltje rijden en er is een stal met levendedieren die geknuffeld kunnen worden. De kerst-band van DAP treedt op tussen 15.00 en 17.00 uuren vanaf 18.00 uur zijn er diverseoptredens van het SOS Matrozenkoor.Onze wensfeeën zijn ‘s avondsaanwezig om bijzondere wensenin ontvangst te nemen.

Zaterdag 20 en zondag 21 decemberTussen 12.00 en 17.00 uur vinden er op beidedagen diverse activiteiten op het winkelcen-trum plaats. De ezelboerderij is aanwezigmet een stal met levende dieren en kinde-ren kunnen een rondje op de ezel rijden.Diverse Dickens figuren en onze wensfeeën

zijn op het winkelcentrum aanwezig. Zater-dagmiddag treedt Ons Koor uit Beekbergen op enzondagmiddag starten we met de gezellige kerst-band van DAP.

Eglantier KidsclubZondag 21 december is tussen 12.00 en 17.00 uurook de Eglantier Kidsclub geopend. In het oudepand van Brasserie La Petite Perle worden kinde-ren voor maximaal twee uur opgevangen door

professionele begeleiders van GastouderbureauRoodkapje. Een veilige omgeving en leuke activi-teiten voor de kinderen. Er wordt een kleine bij-drage gevraagd voor een aantal activiteiten.Daarnaast kunnen de kinderen gewoon lekkerspelen. De ouders hebben zo even de handen vrijom hun inkopen te doen. Gegevens van de winke-lende ouders worden genoteerd.

WensfeeënOp vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmid-dag lopen onze wensfeeën rond. Zij verzamelenbijzondere, mooie en lieve wensen die de bezoe-kers een naaste toe zou willen wensen. Een aantalvan die wensen zullen vervuld gaan worden.Kortom: kom gezellig kerstshoppen op winkel-centrum de Eglantier!< nu

mm

er11

2014

deM

atie

r

11

KERSTSHOPPEN OP DE EGLANTIERMet grote kerstmarkt op vrijdag 19 december

Page 12: Matier 11 2014

num

mer

1120

14de

Mat

ier

12

www.autobedrijfvanderzande.nl

Altijd 75 occasions op voorraad,waaronder 20 bijtellingsvriendelijke Youngtimers!

Pechhulp serviceNIEUW!Zeer uitgebreid pakket € 49,95

Maar liefst € 70,- goedkoper dan de ANWB!Kijk op onze site of kom langs voor meer informatie.

Molenmakershoek 25, 7328 JK Apeldoorn, T: 055 - 539 6543Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:30 uurzaterdag 09:00 - 17:00 uur En elke avond op afspraak!

Voordeligen vertrouwd

Vaste prijzen,geen verrassingen

Extra (grote) beurt Gratis APK! € 199,-*

Plus (kleine) beurt Gratis APK! € 149,-*

Budget (basis) beurt € 99,-**Inclusief 3,5 liter 10W-40 motorolie, oliefilter en ruitensproeivloeistof bijvullen, voor 5W-30motorolie geldt een toeslag van € 5,- per liter. Zie onze site voor de voorwaarden.

De Eglantier 325B, 7329 DJ Apeldoorn, 055-5333656, [email protected]://www.facebook.com/powersysshop www.powersystems.nl

- Wij staan al 16 jaar garant voor de beste service- Deskundig advies bij aankoop van PC’s, laptops en accessoires- Hulp aan huis, aanleggen thuisnetwerk- Reparatie van computers, laptops,tablets etc.

- Cursussen in tablet gebruik(telefonisch meer informatiebeschikbaar)

- Hulp op afstand- Software problemen oplossen- Virussen grondig verwijderen

Uw computerexpertop Winkelcentrum Eglantier

Onze openingstijden:maandag 13.00 - 17.30 uur

dinsdag 09.00 - 17.30 uur

woensdag 09.00 - 17.30 uur

donderdag 09.00 - 17.30 uur

vrijdag 09.00 - 21.00 uur

zaterdag 09.00 - 17.00 uur

Page 13: Matier 11 2014

num

mer

1120

14de

Mat

ier

13

Molecatenlaan 24B - 7339 LM - Ugchelen - 055-3017093www.babylicious.nu

Wij wensen u fijnefeestdagen en

een kinderrijk 2015.Nandi & Daniëlle

Page 14: Matier 11 2014

Wij zoeken bezorgers!Wij zoeken bezorgers!Zoek je een goede bijverdienste en wil je je eigen tijd indelen?

Ben je 13 jaar of ouder? Geef je dan snel op via:www.directverspreidingen.nl/bezorgerworden.html

Dan stoppen

we binnenkort

ook bij jouvoor de deur!

Bellen of mailenmag ook! 055-5341798,[email protected]

14

num

mer

1120

14de

Mat

ier

Kijk ook eens op: www.scoot.nu

Anklaarseweg 97A

(t.o. Robur et Velocitas) 7317 AS Apeldoorn Tel. 055 57 88 005

E-mail: [email protected]

OOK VOOR: SERVICE,

ONDERHOUDEN REPARATIE

NIEUW

Vanaf

€ 895,-

ENGEBRUIKT

OOK VERHUUR VAN SCOOTMOBIELEN

Scootmobielen

tapijtvinyl

laminaatpvc

gordijnenvitrageraam-

decoratie

alles tegen fabrieksprijzenwees wies, koop bij de vries

Europahal-Zuidwoninginrichting

1e Wormenseweg 93 - Apeldoorn - tel. 055 - 5337505

10% EXTRA KORTINGop de gehele collectie!*

*Niet geldig op reeds bestelde artikelen. Geldig t/m 31 december 2014.

eetwinkel

A p e l d o o r n

nr. 1

LOKALITEIT

koffie lunch delicatessen geschenken

eetwinkel Lokaliteitvolverrassendlekkers!!www.lokaliteit.nlEglantier 340, Apeldoorn (tegenover de Xenos), t. 055 312 38 26

Page 15: Matier 11 2014

REDACTIE

KERSTLICHTJESTOCHT MATENPARKVertelling van het kerstverhaal

Ontmoet op kerstavond Jozef en Maria met hetkindje Jezus, de Wijzen uit het Oosten, Romeinsesoldaten en vele anderen tijdens de Kerstlicht-jestocht. De tocht start vanaf het Violierenpleinen is te lopen tussen 17.00 en 18.30 uur en duurtongeveer een half uur.

Wil je meer weten over de Kerstlichtjestocht? Kijkdan op www.kersttochtapeldoorn.nl of volg onsop Twitter (www.twitter.com/Kersttocht055) enFacebook (www.facebook.com/Kersttocht055).<

num

mer

1120

14de

Mat

ier

15

Op kerstavond, 24 december wordt in het Matenpark een Kerstlichtjestocht georgani-seerd. De Kerstlichtjestocht is een tocht van ongeveer 1 kilometer, voorzien van meerdan 2.000 kaarsjes. Tijdens de tocht wordt het kerstverhaal verteld door middel vaneen gesproken verhaal, in combinatie met sketches en muziek. Aan het einde van detocht staat warme chocolademelk klaar.

- kleinschalig - professioneel - huiselijke sfeer - gezellige gastouder- veel buiten - knutselen - koekjes bakken - bolderwagen - altijd

met andere kindjes aanwezig - regelmatig naar de eendjes/kinder-boerderij - bakfiets - rust en regelmaat - veel binnen en buiten-

speelgoed - alle materialen voor baby's, peuters en kleutersaanwezig, veel in overleg mogelijk - 5 euro per uur per kind!

Gastouderopvang 'Het Eekhoorntje'Eekschillersdreef 105, 7328 LB Apeldoorn, T. 06-48120750

www.gastouderopvangheteekhoorntje.nl

LAAGSTE PRIJS GARANTIEBIJ FINISHING TOUCH!

Kunt u aantonen dat het

elders goedkoper is?

Dan geven wij nog eens10% EXTRA KORTING!

Actie geldig t/m24 december

en niet in combinatie met andere

acties.

WinkelcentrumDe EglantierApeldoorn

Laat vrienden en familieook kennis maken met onze

uitstekende producten.

Gegrillde kipvoor € 4,95 per stuk

€ 10,- per schaal, goed voor 4 personenGrillworst, biefstuk, kipfilet,köfte, kipdij Moluks

Wij wensen u een vrolijk kerstfeest en 'n gelukkignieuwjaar. En wensen u alles wat wenselijk is voor

het nieuwe jaar! Meer informatie kom gerust even langsin onze winkel of mail via [email protected]

Schimmelpenninckstraat 122 - Apeldoorntelefoon 055 - 5214794

Page 16: Matier 11 2014

num

mer

1120

14de

Mat

ier

16

INFOTORIALINFOTORIAL

Begin dit jaar is het voor Nadia Bokslag-Alkaff alle-maal begonnen, het idee omeen gastouderopvangte starten nadat zij haar baan als kraamverzor-gende niet meer kon combineren met haar eigentwee kinderenwas dit eigenlijk een logisch vervolg.Haar huis is helemaal aangepast van stopcontac-ten, kabels tot veiligheidsglas. Het is absoluut eenfeit dat zij professioneel met haar vak bezig is enonderscheidend is door de vele activiteiten dat zedoet met de kinderen.

Zij heeft het allemaalEnkele steekwoorden dat bij Gastouderopvang'Het Eekhoorntje' thuis horen zijn knutselen, koek-jes bakken, kleien, rust en regelmaat en een superlieve gezellige gastouder! Maar dat is niet alles, zijis ook actief bezig met VVE Kiki, Het VVE program-ma ‘Kiki’ is een manier om een kind te stimulerenen de gelegenheid te bieden zich te ontplooien.

Opvang nodig?Heeft u een professionele opvang nodig voor uwkinderen dan is dit het adres voor u. Er zijn nog en-kele plekken vrij. Kinderen van 0 tot 6 jaar kunnenop de maandag, dinsdag en vrijdag terecht bijNadia (de overige dagen zit ze op dit moment vol)van 'smorgens 7.00 uur tot 's avonds 19.00 uur aande Eekschillersdreef 105.

Kijk opwww.gastouderopvangheteekhoorntje.nl ofbel met 0648120750 voor meer informatie. <

Gastouderopvang 'Het Eekhoorntje' is toch net even wat anders dan een kinderdagver-blijf. Een huiselijke sfeer en de kinderen krijgen bijna net zo veel aandacht als thuisdoordat het kleinschalig is en zij alle middelen heeft om er dagelijks lekker op uit tegaan; zoals naar de kinderboerderij, naar de eendjes of speeltuin.

De Sint heeft ons land weer verlaten en iedereenis zich weer aan het gereed maken voor de kerst-dagen. De lampjes worden weer uit de kastgehaald en met de grootste zorg opgehangen.Inmiddels hangt de wijk al aardig vol maar ditwaren de eersten, leuk gedaan dus...

Gastouderopvang 'Het Eekhoorntje'heeft een plekje vrij

De eerste lampjes gespotin de wijk!

Page 17: Matier 11 2014

REDACTIE

Om 8.30 uur kwamen de eerste kinderen met éénvan hun ouders binnen. De kinderenmochten nogeven spelen terwijl de ouders al een plaatsje zoch-ten in de kring. Om 8.45 uur kwamen ook de kin-deren in de kring. De kinderen en pm’ers opendensamenmet een lied. Vervolgenswerd er een nieuwcluster van LOGO3000 aangeboden.

Nu gaan we bewegenMooi om te zien hoe de uitjes van Verhallenlangskwamen. Met name het uitproberen vande woorden werd door de kinderen heel en-thousiast gedaan! “En nu gaan we bewegen”,nou dat hoefde geen tweede keer gezegd teworden. Maar daarna het “stil zitten op jeplaats” werd ook meteen gedaan.

Wat opviel was dat er van ieder kind een ouderwas. Alle ouders hebben met de kinderen diversetassen uitgeprobeerd. Er heerste een gezellige sfeeren iedereen voelde zich op zijn/haar gemak.

Tips en TopsOuders stelden vragen en de pm’ers gaven ant-woord en aanwijzingen. De vrijdag erna gingen deeerste tassen mee naar huis. De pm’ers hebbenplannen omover een poosje een ouderavond te or-ganiseren waarbij er meer achtergrondinformatiezal worden gegeven over het ontdekkend spelen enwaar ouders hun tips en tops aan elkaar kwijtkunnen.<

Op 1 oktober organiseerden Marja en Rinske een ouderbijeenkomst op psz ”de Horst”.Zij hadden gekozen voor een gecombineerde bijeenkomst van TOLK en ontdekkendspelen. Dit laatste om de speelgoedtassen SPEEL…GOED! te introduceren.

Ouderbijeenkomstop psz “de Horst”

num

mer

1120

14de

Mat

ier

17

Imparo ComputerThuisHulpSutton 157327AB Apeldoornwww.imparo.nlBel 055-5050333 of e-mail [email protected]

Bovendien:• Bij aanschaf nieuwe PC’s of Lap-top’s altijd installatie aan huis;• Ook uw adres voorTV encomputer bekabeling;• Zeer snel geholpen;

• Vakkundige medewerkers.

Computerhulp aan huis nodig inApeldoorn eo? Wij lossen uw problemenop. Ons team van computer expertsstaat voor u klaar om ieder probleemmet uw computer of internetverbinding

snel en vakkundig op te lossen.Ook voor (hulp bij) installeren vannetwerken en bedrijfsoplossingen

kunt u bij ons terecht.

Omdat de maandjanuari

voor iedereen toch al zo’n

dure maand is, krijgt u tegen

inlevering van deze

advertentie een GRATIS

Computer APK voor 1 pc of

notebook.

Page 18: Matier 11 2014

num

mer

1120

14de

Mat

ier

18

CO LU M N W I J K A G E N T E N

’s Heeren Loo locatie GrootSchuylenburg organiseertlevend kerstspel in Apeldoorn

Om 19.00 uur begint de samenzang bij goed weerop de Brink onder leiding van ds. ConstanceSchouwstra-Dijkman met muzikale medewer-king van “Gezinscombo Prijs Hem “ Aansluitendaan de samenzang start het levend kerstspel.

Bijzondere wandelingTijdens de wandeling komen bezoekers via eensfeervol verlichte route langs kamelen, herdersmet echte schapen en de ezel, Maria, Jozef methet Kind in de kerststal op kinderboerderijKakelhoeve aan de Lobsteinlaan 15.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door dekerstband van D.A.P en het carillon. De wande-ling duurt ongeveer 45 minuten. Er is dit jaar ookeen kerstmarkt op de Brink, waar bezoekersterecht kunnen voor diverse cadeautjes omalvast in te slaan voor de feestdagen. De kerst-markt begint om 18.00 uur.

Over ’s Heeren Loo Zorggroep's Heeren Loo Zorggroep biedt verspreid overnagenoeg heel Nederland ondersteuning aanmensen van alle leeftijden met een lichte tot ern-stige (meervoudig) verstandelijke beperking.

De ondersteuning is gevarieerd en op maat; vanenkele uren zorg/ begeleiding bij cliënten thuistot dagelijkse intensieve 24-uurs opvang opwoonlocaties. Van logeeropvang tot dagbeste-ding en begeleide werkvormen.<

Vrijdag 19 december organiseert ’s Heeren Loo Apeldoorn locatie Groot Schuylenburgeen levend kerstspel. Iedereen is welkom op het terrein van Groot Schuylenburg.De toegang is gratis. Vorig jaar werden er in Noord- en Oost-Gel-

derland duizenden kilo’s illegaal vuurwerk inbeslag genomen en werd tegen meerdere ver-dachten proces-verbaal opgemaakt.

Spreek elkaar aanNaast de opsporing probeert de politie om zo-veel mogelijk op meldingen van (vuur-werk)overlast in de wijk te reageren. Depolitie kan echter niet bij iedere melding terplaatse komen. Bij de uitgifte van overlast-meldingen door vuurwerk, zal de prioriteit lig-gen bij meldingen waarbij er met vuurwerkvernielingen worden aangericht.Omdat de politie niet bij iedere melding vanvuurwerkoverlast direct ter plaatse kan zijn,doe ik een beroep op iedereen. Ouders zijnverantwoordelijk voor hun eigen kinderen enin de buurt kun je elkaar aanspreken wanneergrenzen dreigen te worden overschreden. Ver-nielingen aan onze eigen eigendommen vin-den we allemaal onacceptabel. Laten wesamen dan ook actie ondernemen bij elkedreigende vernieling, ongeacht of het om par-ticulier of gemeente eigendom gaat.

Boete of HaltVuurwerk mag alleen verkocht worden op deofficiële verkoopdagen maandag 29-, dinsdag

30- en woensdag 31 december vanuit een aan-tal aangewezen verkooppunten. Het spreektvoor zich dat er alleen legaal vuurwerk ver-kocht en afgestoken mag worden. Dit vuur-werk mag worden afgestoken op 31 decembertussen 18.00 uur (en dus niet meer 10.00 uur!)en 1 januari 02.00 uur. Personen die buitendeze uren vuurwerk afsteken zijn strafbaar enworden bij constatering bekeurd. Jeugdigen(tot 18 jaar) worden doorverwezen naar hetbureau HALT. In plaats van een boete krijgenze dan een alternatieve straf aangeboden.Indien een persoon 18 jaar of ouder is, bepaaltde officier van justitie de hoogte van de boete.

TipsTips met betrekking tot de verkoop of opslagvan illegaal vuurwerk kunt u aan mij doorge-ven of anoniem melden via Meld MisdaadAnoniem, tel: 0800-7000.Voor overige vragen kunt u altijd bij de politieterecht via het telefoonnummer 0900-8844.

Ik wens u fijne feestdagen toe en vooral eenveilig en goed begin van het nieuwe jaar!

Uw wijkagent,Erol Kalay

Ook te bereiken via de mail: [email protected]

VuurwerkHet einde van het jaar is weer in zicht en de komende tijd zal weer het nodige vuurwerk wor-den afgestoken. De politie houdt ook dit jaar extra toezicht op het afsteken van vuurwerk enhet gebruik van illegaal vuurwerk. De politie is al enkele maanden actief om de handel en deopslag van (illegaal) vuurwerk aan te pakken. De politie hoopt met de opsporingsactiviteitenen de inbeslagname van partijen illegaal vuurwerk een bijdrage te leveren aan een veiligernieuwjaarsviering en het terug dringen van letselongevallen door illegaal vuurwerk.

Page 19: Matier 11 2014
Page 20: Matier 11 2014

Ten Tije Apeldoorn NoordSchorpioenstraat 47323 AK Apeldoorn055 - 3606000

Een doek, je lichaam en de zwaartekracht... meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga. Hier wordt je fysiek uitgedaagd terwijl je zweeft in de lucht. Het doek maakt enerzijds de houdingen

makkelijker, terwijl andere houdingen uiterste concentratie vragen en het gebruik van al je spieren om in balans te blijven. Aan het eind van de les ervaar je ultieme ontspanning, wegzinkend in je eigen

hangmat kom je helemaal tot rust. Yoga wordt hier kinderspel!

Ervaring is niet nodig. Probeer het gewoon een keer.

Ten Tije Apeldoorn de MatenHeemradenlaan 1017329 BZ Apeldoorn055 - 5433266

tentijesport.nlNIEUWBIJ TEN TIJE

Beleef onze nieuwe groepsles Aerial Yoga