Manifest Provinciale Statenverkiezingen 2011

2
Sterke samenleving, rechtvaardige overheid POLITIEK MANIFEST VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN EERSTE KAMER 2011 LIJSTTREKKERS Piet Adema (Friesland) Henk Staghouwer (Groningen) Tjisse Stelpstra (Drenthe) Johan Kardol (Noord-Holland) Roelof Siepel (Flevoland) Jan Westert (Overijssel) Pieter Plug (Gelderland) Carla Dik (Utrecht) Chris Schaapman (Zuid-Holland) Arjan Beekman (Zeeland) Hermen Vreugdenhil (Noord-Brabant) Arjen Duvekot (Limburg) Roel Kuiper (Eerste Kamer) André Rouvoet (Fractievoorzitter Tweede Kamer) www.christenunie.nl

description

Manifest 'Sterke samenleving, rechtvaardige overheid' in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen en Eerste Kamerverkiezingen 2011.

Transcript of Manifest Provinciale Statenverkiezingen 2011

Sterke samenleving, rechtvaardige overheid

Politiek manifeSt

verkiezingen Provinciale Staten

en eerSte kamer

2011

lijSttrekkerSPiet adema (Friesland)

Henk Staghouwer (Groningen)

tjisse Stelpstra (Drenthe)

johan kardol (Noord-Holland)

roelof Siepel (Flevoland)

jan Westert (Overijssel)

Pieter Plug (Gelderland)

carla Dik (Utrecht)

chris Schaapman (Zuid-Holland)

arjan Beekman (Zeeland)

Hermen vreugdenhil (Noord-Brabant)

arjen Duvekot (Limburg)

roel kuiper (Eerste Kamer)

andré rouvoet (Fractievoorzitter Tweede Kamer)

www.christenunie.nl

Waar Staan Wij voor?

1Christelijke waarden zijn wezenlijk voor onze samenleving. Ze leren mensen in goede verhoudingen met elkaar te leven.

De godsdienstvrijheid en andere grondwettige vrijheden zijn ons lief. We dragen verantwoorde-lijkheid voor wat ons is toevertrouwd. Wij verde-digen de rechtsstaat en de waarden waarop deze gebouwd is.

2De ChristenUnie gaat de strijd aan met al-les wat ons land van binnenuit rot maakt. Stop radicaal met drugsverkoop, tolereer

geen straatgeweld en de kwalijke praktijken van de prostitutie, weg met illegale handel, pak op wie vervolgd moet worden, geef winkeliers hun veiligheid terug, wees streng en rechtvaardig.

3 Er moet bezuinigd worden. We hebben op te grote voet geleefd en ons te diep in de schulden gestoken. Maar dat mag

gezonde ontwikkeling niet frustreren. Investeer in onderwijs en bezuinig niet op talent. Laat de kwetsbaren de rekening niet betalen. Stel er een eer in voor hen te zorgen. Geef alle ruimte aan jongeren en startende gezinnen.

4 De ChristenUnie wil gezonde bedrijvigheid in alle provincies. Er moet werk zijn voor iedereen. Investeer in de landbouw en

wees trots op ambachtswerk. Zet in op innovatie en vernieuwing en behoud van werkgelegenheid. Sterke bedrijven hebben oog voor het milieu en voor mensen met een beperking.

5 Provincies hebben een regierol en hou-den een belangrijke functie. Zij brengen samenhang tussen landbouw, stedelijke

ontwikkeling, natuurbeheer, energie en infrastruc-tuur. Regionale verscheidenheid geeft kleur aan ons land. We willen een leefbaar en bereikbaar Nederland.

Uit overtUiging!

De ChristenUnie wil een sterke en dienstbare sa-menleving waarin mensen er zijn voor elkaar. Een samenleving waarin rentmeesterschap, sociale rechtvaardigheid en toereikende zorg vanzelf-sprekend zijn. Een samenleving die naast rechten ook plichten benoemt en de integratie bevordert. Ons land wordt beter wanneer christelijke waar-den ons leiden. Die hebben onze samenleving sterk gemaakt. Verantwoordelijkheidsbesef, naastenliefde, discipline, eerlijkheid en trouw ma-ken een land sterk. Een bloeiend maatschappelijk leven is ons heel veel waard. De ChristenUnie heeft oog voor de alledaagse problemen van gewone mensen. Oplossingsge-richt, nuchter, realistisch, vredestichtend. Wij wil-len een leefbaar platteland, veilige steden, een duurzame economie en meer verantwoordelijk-heid bij burgers. Daar hebben we concrete plan-nen voor.

Wij houden van Nederland. Daarom gaan de problemen van

onze samenleving ons aan het hart. We zien bevolkingsgroepen zich

van elkaar afkeren. Er ontstaat een harde sfeer in de samenleving. Er

gaat meer kapot dan ons lief is. Het beleid oogt daadkrachtig, maar is

ook grillig, breekt af en mist perspectief. Jammer.

Dit is niet zoals wij het willen.