AfghanEC · Mail je C.V. en motivatie brief naar [email protected]. AfghanEC is i.v.m. Introductie...

of 7 /7
Beste lezer, Als je dit leest, zal er ongetwijfeld een lampje gaan branden bij het woord “AfghanEC”. Het feit dat AfghanEC in het afgelopen jaar “actief” meedoet aan het organiseren van events, is (bijna) niemand voorbijgegaan. Toch zijn er mensen die zich afvragen waar AfghanEC nou precies voor staat en wat haar doelen zijn. Hieronder een kleine uiteenzetting om je een beeld te doen schetsen over AfghanEC (als je deze nog niet had uiteraard). AfghanEC staat voor Afghan Educational Community. Het is aanvankelijk bedacht en opge- richt voor hulp (voornamelijk door online kennisoverdracht) in Afghanistan. Naarmate de tijd streek, zijn bepaalde doelen bijgesteld en/of is bedacht om ze anders te doen realiseren. Het team heeft ervoor gekozen om met een cluster systeem(zie: foto hierboven )te gaan werken om uiteindelijk een netwerk van Afghaanse intellectuelen, studenten, professio- nelen, poëten en artiesten te vormen met als doel om positieve verandering in de Afghaanse gemeenschap te brengen. Gezegd dient te worden dat AfghanEC een onafhankelijke en onpartijdige organisatie is, die tot dusver alle inspanningen uit eigen bronnen heeft geput en geen subsidie van de overheid ont- vangt. Inmiddels telt AfghanEC een team van 12 gedreven studenten en professionelen met verschil- lende achtergronden, die zich actief inzetten om de idealen van AfghanEC waar te maken en ze zo goed mogelijk na te streven. Wil jij ook je bijdragen leveren aan de organisatie en lijkt het jou leuk om ons team te joinen? Mail je C.V. en motivatie brief naar [email protected]. Introductie Mededeling Nieuwsbrief Maart 2012 1e Editie AfghanEC Connecting educated Afghans In deze Editie Intro: 1 Nawrooz: 2 events, terugblik 3-4 Afghaanse lente 4 Opening SAI&C Centrum 5 What’s next 5 Nterview met Mw. F. Warasta 6-7 De website van AfghanEC is i.v.m. technische werk- zaamheden, tijdelijk uit de lucht gehaald. Voor vragen, op-, en aanmerkingen kun je een mailtje sturen naar [email protected] En natuurlijk zijn wij gewoon op Facebook (en even- tueel Hyves) te be- reiken. Het Afghanec team: v.l.n.r. Khatera Shahabi (accountmanager), Maryam Atrafi (farmacie student), Maywand Atrafi (IT Business proces Consultant ), Hamed Mobasher (Systeembeheerder), Souzan Popal (student Rechtsge- leerdheid), Angar Barekzoy (Project manager ), Khatera Alami-Barekzoy ( huidtherapeute ), Florence Atrafi (student Geneeskunde), Mostafa Kha- lilzada (Arts), Mina Shahabi (afgestudeerd in WO communicatie ), Arash Foruz (student mondzorgkunde)

Embed Size (px)

Transcript of AfghanEC · Mail je C.V. en motivatie brief naar [email protected]. AfghanEC is i.v.m. Introductie...

Page 1: AfghanEC · Mail je C.V. en motivatie brief naar info@afghanec.com. AfghanEC is i.v.m. Introductie Mededeling Nieuwsbrief Maart 2012 1e Editie AfghanEC Connecting educated Afghans

Beste lezer, Als je dit leest, zal er ongetwijfeld een lampje gaan branden bij het woord “AfghanEC”. Het feit dat AfghanEC in het afgelopen jaar “actief” meedoet aan het organiseren van events, is (bijna) niemand voorbijgegaan. Toch zijn er mensen die zich afvragen waar AfghanEC nou precies voor staat en wat haar doelen zijn. Hieronder een kleine uiteenzetting om je een beeld te doen schetsen over AfghanEC (als je deze nog niet had uiteraard). AfghanEC staat voor Afghan Educational Community. Het is aanvankelijk bedacht en opge-richt voor hulp (voornamelijk door online kennisoverdracht) in Afghanistan. Naarmate de tijd streek, zijn bepaalde doelen bijgesteld en/of is bedacht om ze anders te doen realiseren. Het team heeft ervoor gekozen om met een cluster systeem(zie: foto hierboven )te gaan werken om uiteindelijk een netwerk van Afghaanse intellectuelen, studenten, professio-nelen, poëten en artiesten te vormen met als doel om positieve verandering in de Afghaanse gemeenschap te brengen. Gezegd dient te worden dat AfghanEC een onafhankelijke en onpartijdige organisatie is, die tot dusver alle inspanningen uit eigen bronnen heeft geput en geen subsidie van de overheid ont-vangt. Inmiddels telt AfghanEC een team van 12 gedreven studenten en professionelen met verschil-lende achtergronden, die zich actief inzetten om de idealen van AfghanEC waar te maken en ze zo goed mogelijk na te streven. Wil jij ook je bijdragen leveren aan de organisatie en lijkt het jou leuk om ons team te joinen? Mail je C.V. en motivatie brief naar [email protected].

Introductie

Mededeling

Nieuwsbrief

Maart 2012

1e Editie

AfghanEC Connecting educated Afghans

In deze Editie Intro: 1 Nawrooz: 2 events, terugblik 3-4 Afghaanse lente 4 Opening SAI&C Centrum 5 What’s next 5 Nterview met Mw. F. Warasta 6-7

De website van AfghanEC is i.v.m. technische werk-zaamheden, tijdelijk uit de lucht gehaald. Voor vragen, op-, en aanmerkingen kun je een mailtje sturen naar [email protected] En natuurlijk zijn wij gewoon op Facebook (en even-tueel Hyves) te be-reiken.

Het Afghanec team: v.l.n.r. Khatera Shahabi (accountmanager), Maryam Atrafi (farmacie student), Maywand Atrafi (IT Business proces Consultant ), Hamed Mobasher (Systeembeheerder), Souzan Popal (student Rechtsge-leerdheid), Angar Barekzoy (Project manager ), Khatera Alami-Barekzoy ( huidtherapeute ), Florence Atrafi (student Geneeskunde), Mostafa Kha-lilzada (Arts), Mina Shahabi (afgestudeerd in WO communicatie ), Arash Foruz (student mondzorgkunde)

Page 2: AfghanEC · Mail je C.V. en motivatie brief naar info@afghanec.com. AfghanEC is i.v.m. Introductie Mededeling Nieuwsbrief Maart 2012 1e Editie AfghanEC Connecting educated Afghans

Nowrooz betekent letterlijk nieuwe

dag en is in een aantal landen een be-langrijke feestdag. Het wordt gevierd in Iran, Afghanistan, Azerbaidjan, Oezbe-kistan, Tadjikistan, India, Irak (Koerdische deel), Kosovo, Albanië, Ka-zachstan en Pakistan. Deze feestdag staat, zoals je wellicht uit de genoemde landen kunt afleiden, voor het Perzische Nieuwjaar. Het wordt jaarlijks op 21 maart gevierd, omdat op deze dag de nacht en de dag precies even lang zijn. Nawrooz betekent ook de terugkeer van de zon en het licht en staat voor een nieuw begin. Tijdens nawrooz heeft elk land weer z’n eigen tradities. In Iran wordt bijvoor-beeld de traditie van de haft sin gevolgd. Haft sin staat voor zeven s’en en het is de bedoeling om zeven voorwerpen die met de letter S beginnen op tafel te heb-ben. In Afghanistan wordt meestal in plaats van Haft Sin de Haft mewa bereid. Deze kent iedereen vast, aangezien het in vele huizen traditie is om het tijdens now-rooz te bereiden. Mocht je het dit jaar willen serveren vergeet dan niet de 7 gedroogde vruchten; rozijnen, pistache, hazelnoten, gedroogde abrikozen, wal-noten, amandelen en senjed (gedroogde fruit van oleaster boom). Tijdens Nawrooz worden ook buzkashi wedstrijden gehou-den. De bedoeling van buzkashi is dat aantal ruiters tegen elkaar racen en vech-ten voor een onthoofde geiten karkas. Degene die het karkas in handen krijgt,

wordt benoemd als de winnaar en wordt be-loond met iets waarde-vols. Buzkashi bestaat al sinds de tijden van Genghis Khan. Daarnaast worden ook Shole shireen en sa-manak bereid tijdens nawrooz. Shole shireen is een zoete rijstgerecht en samanak is een na-gerecht bereid van tarwe en meel. Ben je be-nieuwd hoe samanak bereid wordt en wil je het heel graag thuis zelf bereiden? Dan kan je het onderstaand recept voor samanak goed gebrui-ken.

برآمد باد صبح و بوی نوروز

به کام دوستان و بخت پیروز

مبارک بادت این سال و همه سال

همایون بادت این روز و همه روز

1. Tarwe wassen met koud water en vervolgens uitspoelen. 2. Doe de tarwe op een plaat of dienblad en voeg water toe totdat

het water tot 2-3 cm uitsteekt boven de tarwe. De tarwe voor 2 dagen lang zo laten. Na de 1e dag het water verversen. De tarwe moet kiemen.

3. Nadat de tarwe is gekiemd, houd je een dun stuk stof onder koud water tot het helemaal nat is. Vervolgens ga je de tarwe daarin gieten en het doek eromheen wikkelen.

4. Plaats het in een kom en laat de kom op een warme plaats. Een of twee keer per dag strooi je er een beetje koud water over de doek om het nat te maken.

5. Wanneer wortels zijn verschenen, spreid je de tarwe op een groot bord. Daarna ga je de doek eroverheen verdelen en bestrooi je het met water. Twee keer per dag blijf je het met water besprenkelen tot er zilverachtige spruiten ontstaan. Tarwe moet namelijk ge-bruikt worden voordat de spruiten een groene kleur krijgen.

6. Nu ga je de tarwe malen. Tijdens het malen voeg je ook twee gla-zen koud water toe, zodat het goed gaat mengen. Het overtollige water haal je eruit door te filtreren.

7. Na de filtratie ga je de tarwe hard drukken om het extract eruit te persen. Aan het extract voeg je meel toe, waarna een mengsel van meel en tarwe extract ontstaat. Het mengsel moet dun worden.

8. De mix plaats je op een matig vuur, onder regelmatig roeren tot het mengsel begint te koken en in te dikken. Je blijft doorgaan met verwarmen tot het water verdwijnt.

9. Het mengsel laat je nu bakken. 10. Tevens voeg je geleidelijk 1-2 glazen warm water toe. Je laat het

langzaam koken, af en toe roeren tot het mengsel net iets dikker is geworden. Zodra het een bruine kleur heeft gekregen, moet je het vuur uitzetten. Want nu is je samanak klaar voor consumptie.

Het Afghanec Team wenst jullie alvast een fijne nawrooz toe!!!

Nawrooz

~Maryam Atrafi ~

21 Maart is het Nawrooz !!! De “What’s” en “How’s” rondom nawrooz

Pagina 2

Page 3: AfghanEC · Mail je C.V. en motivatie brief naar info@afghanec.com. AfghanEC is i.v.m. Introductie Mededeling Nieuwsbrief Maart 2012 1e Editie AfghanEC Connecting educated Afghans

“AfghanEC” klinkt niemand meer vreemd in de oren. Hoewel de organisatie langer be-stond, heeft deze sinds 2011 meer bekendheid binnen de Afghaanse gemeenschap verwor-ven door haar hartverwarmende en informa-tieve events welke hieronder de revue zullen passeren. “Students Eid Gala”

Na een goed teamwork, maakte afghanec haar “debuut” met Eid Students Gala op 11 sep-tember 2011 te Reeuwijk. Het was een uitver-kocht feest voor studenten en alumni. Dit was het eerste feest dat Afghanec geheel zelfstan-dig georganiseerd had. Taher Shubab en DJ Roshan zorgden met hun uitstekende muzikale talenten voor een spette-rende show waardoor de dansvloer geen en-kele seconde vrij bleef. De meegebrachte “good mood”en gezelligheid van de aanwezi-ge gasten zorgde voor een zeer ontspannen, vrolijke en vriendelijke avond. Deze mooie avond werd gehost door me-vrouw Tahmina Akefi, de schrijfster van het reeds verschenen boek “Niemand van ons keek om”. Haar grappen zorgden eveneens voor veel blije momenten gedurende de avond. Het feest stond, naast een gezellige Eid vie-ring, tevens in het teken van een geldinzame-lings actie van stichting Payman. Afghanec heeft zich ingezet voor deze actie: van elke verkochte ticket ging er een bepaald bedrag naar stichting Payman toe. Daarnaast werd er een galajurk tijdens de avond geveild en de opbrengst hiervan werd geheel aan deze stich-ting geschonken. Het totaal bedrag dat die avond namens Af-ghanec aan stichting Payman geschonken werd, bedroeg 182 euro,-

Al met al was het een zeer aangename avond

dat nog lang bij de gasten en het Afghanec team zelf zou heugen. “Bazme Musiqi Afghani” Het volgend Eid feest, besloot Afghanec team voor een gezellig familiefeest te zorgen. Op 4 november heeft Ustad Same Rafi met zijn trouwe en talentvolle leerlingen ons een eer ge-daan met mooie ghazals en mast mahali muziek. Daarnaast deed het publiek gezellig mee aan de ‘sheerjangi’,waarbij de liefhebbers van poëzie met elkaar de degens kruisten. De interactie tus-sen de aanwezige gasten nam hierdoor een in-

formeel karakter aan. Delagha Sorood, wie ook wel bekend staat als “the king of mahali songs”, heeft het team en de gasten verblijd met zijn aanwezigheid als special guest en zijn optreden . Ook op deze avond wilden wij niet uit het oog verliezen dat er vele hulpbehoevende Afghanen zijn, welke op onze steun en hulp hopen. Een vertegenwoordiger van stich-ting Mayhan, die zich samen met stichting Nidos om het lot van alleenstaande minderjarige asielzoekers (AMA’s) bekom-mert, sprak de gasten toe en be-nadrukte het belang van immateriële steun aan deze kwetsbare groep asielzoekers. De mooie avond werd afgesloten met een be-moedigende speech van de ambassadeur H.E. Enayatullah Nabiel. Hij en zijn vrouw vereerden ons met hun komst.

Ook deze avond werd ons allen als plezierig

in het geheugen gegrift.

Vervolg art. op pagina 4>>

Afghanec events, de revue

Pagina 3 1e Editie

Page 4: AfghanEC · Mail je C.V. en motivatie brief naar info@afghanec.com. AfghanEC is i.v.m. Introductie Mededeling Nieuwsbrief Maart 2012 1e Editie AfghanEC Connecting educated Afghans

Hoewel dit het eerste symposium van het Afghanec

team was en de zenuwen soms hoog opliepen, heeft het team ook dit keer een goede prestatie geleverd en heel wat “schouderklopjes” binnengehaald. Het verdient opmerking dat Afghanec een onafhankelij-ke organisatie is, welke niet gesubsidieerd wordt. En wil hierbij (nogmaals) iedereen bedanken voor hun vertrou-wen, mentale steun, positieve posts, pm’s, mails etc. Het geeft ons veel vreugde te zien dat onze landgenoten ach-ter ons staan en onze ideeën delen. Zonder jullie aanwe-zigheid was dit allemaal niet mogelijk geweest. Bij deze willen we (het voltallige AfghanEC team) jullie allen be-danken voor jullie deelname en hopen we jullie snel op onze komende events terug te zien.

~ Souzan Popal ~

“Symposium Gek of Ziek”

Het eerste event van 2012 was het symposium “Gek of Ziek?” Hiervoor werden 3 prominente gasten uitgenodigd om hun bevindingen met de aanwezigen te delen. Tijdens dit symposium werden de psychische stoornissen onder Afgha-nen in Neder-land onder de loep geno-men. Naast een demogra-fische uiteen-zetting wer-den tevens de taboes omtrent dit onderwerp behandeld. Het belang van vroegtijdige herken-ning en erkenning van een psychische stoornis en verlagen van de drempel om naar de psy-choloog/psychiater te stappen, werd door de aanwezige deskundigen onderstreept.

Vervolg artikel Afghanec events, de revue

Pagina 4 Nieuwsbrief

Beste lezer, ik heb het niet over Nauwrooz, een volksfeest pur sang. Nee, ik refereer naar de opstand van het Arabische volk tegen on-recht en tirannie, waarbij de studenten een co-ördinerende rol speelden. Het doet me deugd om terug te denken aan die beelden van de uit-zinnige menigte op het Tahrir plein. Tegen alle verwachtingen in kwam men achter dat het wel degelijk zin had om je te verzetten tegen onrecht.

De reden waarom we in Af-ghanistan in een impasse zijn beland, is mijns inziens heel simpel: je hebt telkens maar hetzelfde ’gezeur in een nieuw ‘jasje’. Met deze hopeloze metafoor verwijs

ik naar de eindeloze machtswisselingen die al decennia’s lang gaande zijn zonder uitzicht op iets beters. Mensen hebben geen enkel geloof meer in een positieve verandering.

De machteloosheid van het ‘gewone’ volk zie je op straat. Men leeft volgens een survival-modus, waarbij het woord ‘toekomst’ een vaag begrip is geworden. Onder-tussen is het business as usual voor de huidige macht-hebbers. Ze bouwen de een na de ander extravagante villa’s, terwijl er op een steenworp afstand gezinnen met kinderen onder een professorische tent de strenge winter proberen door te komen. Je vraagt je toch af wanneer het Af-ghaanse volk op-staat en de barricades opgaat. Maar misschien kijk ik met een typisch westerse ongeduld naar een probleem dat veel complexer is. Wellicht is er meer tijd nodig voor een nieuwe generatie met een eigen geluid en vooruitstre-vende idealen. Maar het ongeduld hoopt in mij stiekem toch op een vroegtijdige Afghaanse Lente .

~ Mostafa Khalilzada ~

Afghaanse Lente.....

Page 5: AfghanEC · Mail je C.V. en motivatie brief naar info@afghanec.com. AfghanEC is i.v.m. Introductie Mededeling Nieuwsbrief Maart 2012 1e Editie AfghanEC Connecting educated Afghans

nen zetten. In het kader van daadwerke-lijk live lanceren van cluster Afghanec professional organiseert Afghanec een netwerk bijeenkomst voor professionals. De doelstelling van het Afghan Pro net-werk bijeenkomst is het samenbrengen van professionals en studenten in een inspirerende omgeving. Hier worden ze

(hopelijk) gemotiveerd, geïnformeerd en geïn-spireerd door middel van presentaties van gast-sprekers en georganiseerde informatie punten. Inspireer, motiveer je mede Afghan Professio-nals of laat je inspireren en motiveren. Houd onze events op Facebook in de gaten!

~Maywand Atrafi ~

Afghan-Pro Netwerk bijeenkomst. Doelstelling: Inspireren, motive-

ren en samenbrengen van Af-ghan Professionals.

Doelgroep: Afghan Professionals (Ondernemers en Studenten)

Datum: Nader te bepalen. Georganiseerd door: Cluster Afghanec Pro-

fessional netwerk De hoofddoelstelling van AFGHANEC Pro net-work is om Afghaanse professionals met elkaar in contact te brengen. Zo willen wij deze profes-sionals in staat stellen om hun kennis en be-kwaamheid onderling te delen om meer succes in hun carrières te kunnen behalen en/of eerder

en efficiënter een stap richting promotie te kun-

Zondag 5 februari was het dan zover. Na maanden met een team van vrijwilligers te hebben gewerkt aan het doel, de behoeften en wettelijke verplichtingen werd officieel het Afghaans Islamitisch en Cultu-reel centrum geopend in Den Bosch. 300 Afghaanse mannen, vrouwen en kinderen kwamen bijeen om de opening bij te wonen en daarnaast de geboortedag van profeet Mohammed (v.z.m.h.) te vieren. Volgens de woordvoerder van de stichting heeft de Afghaanse gemeenschap behoefte aan een plek waar spirituele, religieuze en culturele activiteiten plaats kunnen vinden. Op deze locatie kunnen ook maatschappelijke en opvoedkundige diensten worden aangeboden, zoals herdenkingen en onderwijs in Afghaanse talen en geloof. De autochtone bevolking wil men ook hierbij betrekken door met ze in gesprek te gaan en ze welkom te heten als bezoekers. De hulp van Afghaanse gezinnen is voor deze non-profit stichting cruciaal. Alle bijdragen worden ge-waardeerd en verantwoord besteed, aangezien op deze manier bijgedragen wordt om de Afghaanse cultuur nog beter te behouden. De stichting hoopt daarnaast om activiteiten op het gebied van integra-tie, maatschappelijke participatie en interreligieus- en intercultureel dialoog via de gemeente en provin-cie gefinancierd te krijgen. Alle materiele en morele hulp stelt de stichting op prijs. Suggesties en vragen kun je e-mailen naar [email protected] (graag [email protected] in CC) t.a.v deheer Mossadeq.

~ Mina Shahabi ~

What’s next ?

Pagina 5 Nieuwsbrief

Opening Stiching Afghaans Islamitisch & Cultureel!

Page 6: AfghanEC · Mail je C.V. en motivatie brief naar info@afghanec.com. AfghanEC is i.v.m. Introductie Mededeling Nieuwsbrief Maart 2012 1e Editie AfghanEC Connecting educated Afghans

Interview met professional: Farzana Warasta

Ik rijd in de chique oud zuid in Amsterdam, waar zoals verwacht geen parkeerplaats te vinden is. Ik bel Farzana om te zeggen dat ik iets later ben dan het geplande 8 uur. Farzana is een zeer getalenteerde succesvolle jonge mode ontwerpster/ zakenvrouw van Afghaanse af-komst. Met haar Afghaanse enthousiasme en vriendelijkheid wijst ze me de weg en wacht geduldig totdat ik heb aangebeld. In de trappengang hangen foto’s van modellen in prachtige designjurken. Ik herken ze van haar website. Farzana doet de deur open. Daar staat ze dan in haar fashionable grijs met pailletten bewerkte vest en joggingbroek. Ze verwel-komt me in haar Amsterdams paleisje.

****************** Kun je iets meer vertellen over je studie en werker-varing? 5,5 jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de hoge-school voor de kunsten in Utrecht. Daarna ben ik meteen begonnen met mijn eigen label. Om mijn talenten te laten zien als mode ontwerpster en om echt succesvol te kunnen zijn heb ik besloten om in Amsterdam mijn bedrijf te vestigen en hierheen te komen wonen. Stel dat een Afghaans meisje naar je toe komt en zegt dat ze mode ontwerpster wil worden. Wat zou je haar adviseren? In de mode wereld moet je anders zijn dan gewone mensen, je moet erg sterk in je schoenen staan, en een sterk karaker/persoonlijkheid hebben. Je moet dur-ven zeggen en laten zien wie je bent en wat je kan, en het allerbelangrijkste is dat fashion in je geest moet zitten. Iedereen kan een leuk setje bij elkaar combineren maar dat maakt je nog geen modeontwerpster.

Wat vindt jouw familie ervan dat je zelfstandig in Amsterdam woont? Mijn moeder vond het erg moeilijk om mij los te la-ten als haar kleine meisje, maar de rest van de familie had alle vertouwen en ze geloofden in mij. Mijn moeder is nu ontzettend trots met wat ik heb bereikt en vindt dat ik de juiste keus heb gemaakt om mijn dromen te kunnen realiseren. Daarvoor ben ik ze erg dankbaar dat ze mij deze mooie kans hebben gegund, want zonder hun steun had ik het misschien niet kunnen bereiken. Hoe ervaar je de Af-ghaanse gemeenschap in Nederland? Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de meeste Afghanen onderling een soort afgunst factor hebben, Ze gunnen je niet om succesvol te zijn. Ik vind het wel jammer maar ik maak me niet echt druk om, omdat er ook genoeg andere vrouwen zijn die mijn werk bewon-deren, waarderen en dragen. Mijn doelgroep is dan ook geen Afghaanse vrouw. Ik richt me meer op de Westerse Jetsetters vrouwen. Wie zou je nog graag in je creaties willen zien? Er zijn al een paar leuke bekende Nederlanders die al mijn creaties hebben gedragen, zoals Kim Lian van der Meij, Beertje van Beers, Annette Barl, Monique des Bouvrie, Natalie van Gent etc. Maar ik zou graag willen dat Wendy van Dijk ooit een van mijn ontwerpen gaat dragen. Als je het internationaal bekijkt dan mag natuurlijk Angelina Jolie het dragen.

Page 7: AfghanEC · Mail je C.V. en motivatie brief naar info@afghanec.com. AfghanEC is i.v.m. Introductie Mededeling Nieuwsbrief Maart 2012 1e Editie AfghanEC Connecting educated Afghans

FB pagina:

www.facebook.com/AfghanEC

(eventueel) Hyves pagina:

http://afghanec.hyves.nl

http://afghan-ec.hyves.nl

Contact:

[email protected]

Nieuwsbrief

W W W . A F G HA NE C . C O M W I L L BE ON LIN E SOO N ! ! !

Connecting educated Afghans

Wat kunnen we nog meer verwachten van Farzana Wa-rasta? Als klein meisje heb ik altijd dromen gehad die ik onbewust toch heb kunnen waarmaken. Ik zou heel graag binnen 5 jaar naar Miami willen verhuizen en ook daar mijn label groot maken. Gezien mijn professionali-teit en talenten denk ik dat ik in Amerika veel meer kan bereiken dan hier in Nederland. Ik ben absoluut erg dankbaar en tevreden met wat ik tot nu toe heb bereikt maar als ik zo hard wil werken dan wil ik ook echt iets groots bereiken, succes en geld is nooit genoeg ( dat is een van mijn instellin-gen die mij zo ver heeft kunnen brengen). Daarnaast het weer in Nederland, dat is gewoon vermoeiend. Stel dat het niet door kan gaan dan wil ik een eigen mode-huis in Amsterdam opzetten. 19 februari 2012, Amsterdam

~ Khatera Shahabi ~ meer info over Farzana Warasta bezoek haar website. www.farzanawarasta.com