Light edition september 2012

5
www.theaterslburg.nl of bel 013 543 22 20 Bestel je cket! programma september-december wo 28 nov Miss Montreal Dit najaar uit? Ga naar het theater of een concert!

description

Onze theatertips voor mooie avondjes uit. Huis aan huis verspreid met de Tilburgse Koerier.

Transcript of Light edition september 2012

Page 1: Light edition september 2012

www.theaterstilburg.nl

of bel 013 543 22 20Bestel je ticket!

programmaseptember-december

wo 28 novMiss Montreal

Dit najaaruit?

Ga naar het theater of een concert!

Page 2: Light edition september 2012

thea

ter

is u

it m

et v

rien

dinn

en

nieu

ws

02 03

Foto

: Jea

n va

n Li

ngen

nieuws

Ruth JacottA Lady on Stage (première)

zo 14 & ma 15 okt 20:15 uur Het is voor het eerst dat deze grand lady uit de musical- en showwereld haar première viert in Tilburg. En daar kijken we enorm naar uit! Ruth neemt u mee langs de bijzondere momenten uit haar leven als soloartiest, met alle glamour en theatraliteit waar Ruth om bekend staat. Ruth Jacott, up close and personal. Zondag is de voorpremière, maandag de première.

schouwburg€ 36,50 | € 32 | € 23

Sara KroosVoor de leeuwen

wo 7 nov 20:15 uur Meer improvisatie, meer grappen en meer zichzelf… Kortom, Sara gaat Voor de leeuwen! “Niet alleen haar zesde, maar ook haar beste programma”, schreef de pers en beloonde de voorstelling massaal met vier sterren. Ze wisselt mooie liedjes en sterke verhalen af, tussen stoere nummers en zachte zinnen. Ze komt dichterbij dan ooit!

schouwburg€ 22,50 | € 22,50 | € 16,50

Big, Black & Beautiful

za 10 nov 20:15 uur Nederlands bekendste en populairste diva’s of soul, Rocq-E Harrell, Lucretia van der Vloot en Michelle David, brengen een heerlijke show waarbij stilzitten onmogelijk is. Big, Black & Beautiful heeft bewezen een van de meest inspirerende, trendsettende girlpowergroepen van Nederland te zijn. De dames worden begeleid door een liveband én er is een supergezellige afterparty.

schouwburg€ 30,50 | € 26 | € 16,50

Cloaca (Maria Goos) Tygo Gernandt, Thijs Römer

do 15 nov 20:15 uur met: Tygo Gernandt, Guy Clemens, Thijs Römer & Sieger Sloot Vier topacteurs kruipen in de huid van oude studentenvrienden die uit elkaar gegroeid zijn. Elk van hen heeft zo zijn problemen. Zo is Tom verslaafd en heeft Maarten een geheime verhouding. Helpen ze elkaar uit solidariteits-gevoel, ondanks zelfzuchtige ambities? Geniet van Maria Goos’ meesterwerk met topcast!

schouwburg€ 28,50 | € 22 | € 16

MoMix (VS)Botanica

za 24 nov 20:15 uur Het uit de VS afkomstige MOMIX viert wereldwijd triomfen met acrobatisch danstheater. De show Botanica volgt het ritme van de seizoenen. Bloemen bloeien, worden zaadjes en gaan dood. Uit het gebruik van materiaal en kleur, kostuums, projecties en rekwisieten, ontstaat een magisch landschap dat bevolkt wordt door betoverende creaties. Laatste kaarten!

schouwburg€ 33 | € 29 | € 20,50 jongeren € 16 (alleen 2e en 3e rang)

Monic HendrickxOxytocine

wo 12 dec 20:30 uur Deze voorstelling is genoemd naar het knuffelhormoon dat wordt aangemaakt bij verliefdheid: oxytocine. Een voorstelling over verliefdheid op een ander, maar ook op onszelf, onze rijkdom, onze allesverterende vrijheid. Monic Hendrickx speelt een vrouw die uit haar veilige bestaan wil breken op reis naar ‘God-weet-waar-naar-toe’. Een voorstelling waar het noodlot, de humor en vooral de muziek vanaf spat!

studio€ 17,50 | jongeren € 8,50

Foto

: Gov

ert d

e Ro

os

Foto

: Kro

osku

nst

Foto

: PIE

K

Foto

: Kar

en R

oset

zsky

Foto

: Ral

ph V

erm

eesc

h

Wo 17 okt - SchouwburgBRETT BAILEY (Zuid Afrika) Vr 16 nov - De NWE VorstWEN HUI (China)Vr 15 feb - SchouwburgFERNANDO RUBIO (Argentinië)Vr 15 mrt - De NWE VorstRABIH MROUÉ (Libanon)Vr 19 apr - SchouwburgEA SOLA (Vietnam)

Horizon is in Brabant alleen in Tilburg te zien en wordt ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, Stichting DOEN, Hivos en het Prins Claus Fonds.

www.theaterstilburg.nl www.denwevorst.nl

HORIZON

HORIZONVIJF INTERNATIONALE MAKERS INTHEATERS TILBURG EN DE NWE VORST

Het podium van de stadDe kunst- en cultuursector, zeker binnen Tilburg, is er één van sterke samenhang, inspirerend van karakter en bijzonder actief. We hebben in deze stad een club vol dromers en bruggenbouwers, vol doeners en gangmakers. Tilburg bruist door mooie gezamenlijke projecten!

oktober DansmaandEen hele maand in het teken van dans. Dans op verschillende podia in de stad én op verrassende buitenlocaties. Schouwburg Tilburg opent op 2 oktober met het Spaanse gezelschap La Veronal en Danshuis Station Zuid. In de Schouwburg zijn tijdens de Dansmaand twee aantrekkelijk geprijsde dansvoorstellingen te zien voor een groot publiek: een urban-voorstellling van Don’t Hit Mama (5 okt) en Introdans voor de jeugd (30 okt) met een moderne dansvoorstelling voor de hele familie.

za 27 okt CultuurnachtIn de nacht dat de wijzers een uur terug gaan, is het cultuur wat de klok slaat. Bijna alle podia, culturele organisaties, cafés, galerieën, onderwijsinstellingen én een groot aantal theatermakers bundelen hun krachten. Het wordt een lange avond en nacht vol optredens, performances en exposities. Hou onze website dus in de gaten!

www.theaterstilburg.nl

BTW weer 6%!Theaters Tilburg heeft toegangsprijzen verlaagdIn het Lenteakkoord 2012 is opgenomen dat de btw op podiumkunsten wordt terugge-draaid van 19% naar 6%. Een besluit waar wij erg blij mee zijn!

Daarom heeft Theaters Tilburg per 1 juli 2012 direct de toegangsprijzen voor voorstellingen en concerten weer verlaagd. We vinden het vanzelfsprekend dat ook u hiervan voordeel ondervindt. In deze huis-aan-huiskrant vindt u dus de verlaagde prijzen, die afwijken van de prijzen in ons mei-magazine. Ook op de website staan reeds de nieuwe prijzen vermeld.

Loting bij populair cabaretInschrijven voor Guido Weijers en Marc-Marie Huijbregts

Er zijn voorstellingen waarvan we vooraf al weten dat er meer geïnteresseerden zijn dan beschikbare plaatsen. En dat geldt zeker voor Guido Weijers (11 & 12 dec) en Marc-Marie Huijbregts (2 t/m 5 jun). Daarom verkopen we deze voorstellingen per loting.

Van dinsdag 4 september (12:00 uur) t/m dinsdag 18 september kunt u zich via de website inschrijven voor de voorstelling(en) van uw keuze. Wees gerust: u heeft alle tijd. Iedereen maakt evenveel kans, ongeacht het tijdstip van inschrijven. Na deze periode verloot ons verkoopsysteem automatisch alle stoelen onder geïnteresseerden. U ontvangt in oktober bericht over de uitslag van de loting.

Keuzevan dekijker

Foto

: Ria

nne

van

der

Scho

ot

Foto

: Mar

c de

Gro

ot

première

De bovengenoemde prijzen zijn inclusief garderobe, pauzedrankje en voorstellingsinformatie.

Page 3: Light edition september 2012

Pierre Bokma, Victor Löw, Leopold Witte e.a.

DE VERLEIDERSdi 9 okt 20:15 uur Duivelscharmante zakenmannen uit de vastgoedwereld sluiten dikke deals, worden in de boeien geslagen, komen in een hel van rechtbankprocedures terecht en worden uiteindelijk veroordeeld. Met de bestseller De vastgoedfraude als solide basis en Pierre Bokma in de hoofdrol, beleeft u gegarandeerd een topavond. Een verleidelijke komedie met de crème de la crème van acterend Nederland.

schouwburg€ 27 | € 23,50 | € 14,50

Amsterdam Sinfonietta& Patricia Kopatchinskaja

di 9 okt 20:30 uur Ravel: Tzigane voor viool, cimbalom en strijkers | Brahms: Strijkkwintet Mendelssohn: Concert voor viool en strijkorkest De jarenlange samenwerking met Am ster dam Sinfonietta wordt komend concert seizoen bekroond met de titel Ensemble in residence. Deze avond speelt het Moldavische viool-wonder Patricia Kopatchinskaja de hoofdrol. Ze wordt vergezeld door haar vader Victor, de meest virtuoze cimbalomspeler van de Balkan.

concertzaal vrije zit€ 26,50 | jongeren € 11,50

Nederlands Dans Theater 2

Sleeplessdo 22 nov 20:15 uur Hans van Manen: Simple Things | Jiří Kylián: Sleepless | Andrea Miller: wereldpremière | Douglas Lee: wereldpremière De jonge toptalenten van het NDT brengen twee krachtige werken van de maestro’s Hans van Manen en Jiří Kylián. De twee wereldpremières zijn van nieuwe choreografen voor het Nederlands Dans Theater. Kortom: smullen voor de dansliefhebbers vanavond.

schouwburg€ 24 | € 20,50 | € 14| jongeren € 11,50

Foto

: Pau

l Pos

se

Foto

: Mar

co B

orgg

reve

Foto

: Jor

is Ja

n Bo

s

Foto

: Jan

Ver

swey

veld

0504

Toneelgroep Amsterdam Nora (Ibsen)

wo 19 & do 20 dec 20:15 uur met: Halina Reijn Nora (Een poppenhuis) gaat over een jonge vrouw die beseft dat ze heel haar leven voor anderen heeft geleefd. Ze probeert te breken met haar echtgenoot en alle burgerlijke verwachtingen die daarbij horen. Nora belandt in een draaikolk van aan schizofrenie grenzende verwarring. Ze breekt met de samenleving die haar heeft gevormd, maar de barsten blijken voelbaar tot diep in haar eigen identiteit.

schouwburg€ 24,50 | € 21 | € 11,50 | jongeren € 11,50

Nationale ToneelMidzomernachtdroom

(reprise)wo 12 sep 20:15 uur tekst: Shakespeare | regie: Theu Boermans | met: Tamar van den Dop/Betty Schuurman, Vincent Linthorst, Stefan de Walle, Anniek Pfeiffer e.a. “Het knetterde en spetterde, het decor was overrompelend, er was veel om te lachen”, jubelde de Volkskrant over deze bijgeboekte topvoorstelling. Een hilarische Shakespeare met driedubbele bodem, topcast én spectaculair podiumbeeld!

schouwburg€ 25,50 | € 23 | € 14 | jongeren € 11,50

Magogo KamerorkestRiverdance Revisited

za 13 okt 20:30 uur o.l.v. Micha Hamel dans: Mick Donegan | viool: Zoë Conway Bill Whelan, de grote man achter Riverdance, heeft speciaal voor Magogo muziek geschre-ven. Deze keer zorgt hij voor uitstekende solisten, zoals de beste violiste en danser van zijn Riverdance-cast. Voor iedereen die het gemist heeft of er geen genoeg van kan krijgen: nog éénmaal dit virtuoze en bruisende Ierse programma!

concertzaal€ 26,50 | € 20,50 | € 15 | jongeren € 11,50

Foto

: Car

li H

erm

ès (U

nit C

MA

)

thea

ter

is u

it m

et je

par

tner

!

Keuzevan dekijker

Keuzevan dekijker

thea

ter

is u

it m

et h

et g

ezin

!

Slagwerkgroep PercossaDe Gebroeders Kist (4+)

zo 30 sep 14:30 uur Er waren eens vier broers: Oudste, Jongste, Middelste en Domste. En ze hadden Grote Trom, zoals andere mensen een hond of een kanarie hebben. Op een nacht vertrekken ze al roffelend en trommelend op avontuur. Maak je klaar voor een spannende reis met weinig woorden, aanstekelijk slagwerk, acrobatiek en veel humor.

concertzaal€ 13,50 | kinderen € 9

introdans Ensemble voor de Jeugd

LEVEDELIEFDEdi 30 okt 19:30 uur Ontroerende en gekke duetten, kusjes krijgen van je moeder voor het slapen gaan, bedolven worden onder rozenblaadjes… Je kunt het zo gek niet bedenken: in LEVEDELIEFDE komt het allemaal aan bod. Met een pittige, op de jonge toeschouwer toegesneden vaart, passeren zeven aanstekelijke choreografieën de revue. Dans om verliefd op te worden!

schouwburg€ 11,50

Het Brabants orkestSinterklaasconcert (4+)

za 1 dec 19:00 uur De weken voor 5 december zijn bijna net zo spannend als pakjesavond zelf. Verlanglijstjes maken, liedjes zingen, je schoen zetten en… het Sinterklaasconcert van Het Brabants Orkest. Ook Drik is in de ban van Sinterklaas. Maar wat moet hij doen om hem te ontmoeten? Moet hij heldhaftig zijn, ondeugend, of liever superbraaf? Met prachtige muziek van Het Brabants Orkest.

concertzaal€ 16,50 | € 12,50 | € 12,50 | kinderen € 9,50

Lover of LoserNaar het boek van Carry Slee

za 15 dec 20:15 uur De vijftienjarige Eva heeft problemen met haar stiefvader. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Eva’s beste vriendin heeft het te druk met haar nieuwe vriendje. Kan Mees, de jongen op wie ze verliefd is, haar helpen of valt ze ten prooi aan een loverboy? Jij bepaalt met een stemkastje hoe het verder gaat!

schouwburg€ 21 | € 21 | € 18 | jongeren € 16

Peking AcrobatsDe Chinese ‘dare devils’

vr 28 dec 20:15 uur De Chinese ‘dare devils’ zijn weer terug in Schouwburg Tilburg met een overweldigende show. Met een vermelding in het Guinness Book Of Records en een rol in Ocean’s 11, 12 en 13, laten zij zelfs Brad Pitt op het puntje van zijn stoel zitten. De show kenmerkt zich door kracht, souplesse, elegantie, lenigheid en bovenal verbluffende evenwichtskunsten. Een unieke kans om de Peking Acrobats live te zien!

schouwburg€ 29,50 | € 27 | € 17 | kinderen/jongeren € 17

Theater TerraKoning van Katoren

zo 30 dec 14:15 uur De jonge Stach wil graag de nieuwe Koning van Katoren worden, maar de ministers verzinnen dat hij zich moet bewijzen. Ze geven hem een reeks onmogelijke opdrachten. Stach zet echter alles op alles. Koning van Katoren gaat over geloof in jezelf en dat er voor ieder probleem is een oplossing te vinden. Een verhaal over draken, vogels en een tovenaar in een grot. En over explode-rende appels...

schouwburg€ 21,50 | € 19 | € 13,50 | kinderen € 13,50

Foto

: Ann

a va

n Ko

oij

Foto

: Han

s G

erri

tsen

Foto

: Bar

bara

Mul

deri

nk

Foto

: Ren

é Ka

pel

Foto

: Nie

ls G

oede

e

Foto

: Gee

rt G

rata

ma

Page 4: Light edition september 2012

Club TUitgaan met een

theatrale knipoog!vr 23 nov, vr 1 feb, vr 29 mrt & vr 24 mei 20:30 uur Kom cultureel scoopen bij Club T. Geen brave avond op je gereserveerde stoel, maar rondstruinen in alle hoeken van de studio. We hebben een begin-, maar nauwelijks een eindtijd. En wat je voorgeschoteld krijgt is onbekend. Een monoloog van Het Zuidelijk Toneel, een circusact van Fontys Kunsten, een muzieksolo, werkelijk alles kan gebeuren. Tussendoor draait er een dj of is er livemuziek. studio€ 13,50 | jongeren € 8,50

Ali BAli B geeft antwoord

woe 24 okt 20:15 uur Ali B geeft antwoord op alles! Op vragen die jij hem stelt, op vragen die hij zichzelf stelt. Zijn antwoorden zijn eerlijk en ongezouten en met veel humor onderstreept hij zijn mening. Want om de waarheid mag gelachen worden, als je hem maar serieus neemt. Ali B geeft antwoord is zijn derde, en meest succesvolle theaterprogramma. Pak nu je kans.

schouwburg€ 19 | € 17 | € 13,50

VanVelzenThe Rush of life

zo 28 okt 20:15 uur Het leven raast voorbij. Afgelopen jaar is er nogal wat veranderd: hij boekte groot succes als coach in The Voice of Holland, kreeg een Gouden Harp, werd vader van een zoon en bracht zijn nieuwe album The Rush Of Life uit. Vanavond zal blijken dat VanVelzen naast een begenadigde muzikant ook een uiterst geestige verteller is. Deze show spat van het podium en zit vol verrassingen.

schouwburg€ 29 | € 29 | € 19,50

Mike & ThomasKerstrevue

za 8 dec 20:15 uur Mike en Thomas hebben diep in hun creatieve fistel getast. Met grote blijdschap geven zij kennis van de geboorte van een zo kerst mogelijke revue. Een revue die zo kersterig is, dat op je bovenlip een snor van dennennaalden oprijst. Dat je onder je oksels spontaan engelenhaar spuit. Dat je partner gekke gezichten kan trekken in de spiegelende zilverglans van je kerstbillen. Kortom: the Kerstrevue to end all Kerstrevues.

schouwburg€ 22,50 | € 22,50 | € 16,50

wo 2 t/m za 5 jan 20:15 uur Vijf mensen, drie generaties, zes amoureuze verhoudingen… Wat enkel een onschuldige romance leek te zijn, wordt het begin van een langdurige, vurige en gepassioneerde rondedans van verovering, verraad en verlies. De jonge Engelsman Alex (René van Kooten) wordt, al reizend door Frankrijk, verliefd op de ambitieuze actrice Rose (Lone van Roosendaal). Hij neemt haar mee naar de villa van zijn flamboyante oom George (Ernst Daniël Smid). Maar als de oom onverwacht binnenkomt, valt Rose voor zijn onconventionele en kunst-zinnige karakter en veranderen hun levens op slag. Aspects of Love, geschreven door Andrew Lloyd Webber, is nooit eerder in Nederland opgevoerd en wordt gezien als een van de meest intrigerende en persoonlijke musicals van de wereldberoemde componist.

Foto

: Jos

tijn

Ligt

voet

Foto

: Jas

per

Suyk

Foto

: dee

k.nl

Foto

: Stu

dio

Ove

rbur

en

Foto

: Gov

ert d

e Ro

os

07D

it m

oet

je z

ien!

Dit

moe

t je

zie

n!

06

Miss MontrealS-ss-sss-sanne!

wo 28 nov 20:30 uur Sanne Hans is het meisje van 3FM en DWDD, die met haar charmante gestotter en stoere muziek in korte tijd Nederland veroverde. Miss Montreal is een band die rockt en emotioneert. Beleef het mee: goede, eerlijke songs, een biertje, een traan en een dikke glimlach. Het kan wat uitlopen, want ze is van plan om ook nog te gaan praten.

concertzaal vrije zit€ 24

Noord Nederlands ToneelDon Juan (Molière)

vr 19 okt 20:15 uur Een komedie als een bewegend feest, met de onstuitbare levenslust van Don Juan als motor. Zijn motto: “Leef het leven in al zijn mogelijkheden”. Don Juan is een van de bekendste sympathieke schurken uit de literatuur. Onstuitbaar snelt hij van de ene liefdesverovering naar de andere. Natuurlijk stuit dit gedrag op weerstand. U ziet in de hoofdrol Peter Vandemeulebroecke.

schouwburg€ 24 | € 20,50 | € 11,50 | jongeren € 11,50

za 1, zo 2 & di 4 dec 20:15 uur spel: Richard Groenendijk, Nelly Frijda, Annick Boer, Bas Muijs e.a. script: Dick van den Heuvel | regie: Daniël Cohen In de sfeer van Moulin Rouge wordt u meegenomen naar Yab Yum, waar niets is wat het lijkt. Waar studentes, secretaresses en modellen een tweede (geheime) leven leiden. Waar beursmagnaten en BN’ers genieten van hun champagne, kaviaar en seks. Laat u meevoeren naar de extravagante wereld van Yab Yum waarin vriendschap, intriges, jaloezie, humor en spanning continu balanceren op een gevaarlijk dun koord. Met onverbloemd realistische scènes, spectaculaire dansnummers en bekroonde circusacts waant u zich deze avond voor heel even in de exclusieve nachtclub van weleer. Komt dat zien, komt dat zien!

Foto

: Ron

Tett

eroo

Foto

: Rey

er B

oxem

Foto

: Roy

Beu

sker

Foto

: Ron

van

Var

ik

Comedy NightStand-up in de Studio

za 6 okt, za 1 dec, za 2 feb & za 6 apr 20:30 uur Theaters Tilburg organiseert dit jaar vier Comedy Nights, waarin het stand-up talent van de toekomst de kans krijgt zich te presenteren. In een cafésetting à la Toomler laat je je in onze eigen Studio verrassen en vermaken. De bar in de zaal is open en na afloop draait een dj. De leukste grappen in de gezelligste zaal: bijzijn is meemaken!

studio€ 13,50

Ellen ten DammeSpitz!

za 20 okt 20:15 uur “Anno 2012 hebben we in dit kikkerlandje weinig vakvrouwen van haar kaliber”, schreef de Telegraaf naar aanleiding van Spitz!. De choreografieën van Ed Wubbe (Scapino Ballet) vormen een prachtige combinatie met de zelfgeschreven songs van Ellen ten Damme. Een spraakmakende show boordevol persoonlijke liedjes, moderne dans en visuals. Laatste kaarten!

schouwburg€ 27 | € 22,50 | € 13,50

Foto

: Fua

d H

asse

n

schouwburgza 1 & zo 2 dec: € 55 | € 50 | € 45di 4 dec: € 49 | € 44 | € 39

schouwburgwo 2 & do 3 jan: € 42 | € 37,50 | € 28,50 overige data: € 46,50 | € 42 | € 30,50

Aspects of LoveRené van Kooten, Lone van Roosendaal e.a.

Yab Yum - Het Circus van de Nacht Richard Groenendijk, Nelly Frijda e.a.

Page 5: Light edition september 2012

septemberwo 12 sep Nationale Toneel -

Midzomernachtdroomza 15 sep Akiko Suwanai & itamar Golan -

Kamermuziekserie Souvenir16 & 17 sep Theo Maassen -

Met alle respect (uitverkocht)do 20 sep iTs Festival - Best of ITs on Tourza 22 sep Het Brabants orkest -

Ode aan de stemdi 25 sep T.r.a.s.h. - Einbahnstraßewo 26 sep Huub Stapel -

Mannen komen … (uitverkocht)28 & 29 sep Guus Meeuwis -

Armen Open (uitverkocht)za 29 sep Stevie Ann - Songs From Heroeszo 30 sep oorkaan/Slagwerkgroep Percossa -

De Gebroeders Kist (4+)zo 30 sep Racoon (uitverkocht)

oktober

5 okt t/m Het Zuidelijk Toneel op locatie - 17 nov Heilig Vuur di 2 okt openingsavond Dansmaand -

Islandia & Monowo 3 okt Nasrdin Dchar - Oumi (Maria Goos)do 4 okt Jakop Ahlbom - Lebensraumdo 4 okt Concerto Copenhagen

(Denemarken) & Pernille Petersenvr 5 okt Het Brabants orkest -

Hoekstenen van de symfonievr 5 okt Lloyd Marengo i.s.m. Don’t Hit

Mama - Father, Fatherza 6 okt Nijntje de musical -

Theater Familie (3+)za 6 okt Comedy Night - Stand-up in Studiozo 7 okt Studio Café met Roeland Kooijmanszo 7 okt Verrassende ontmoetingen -

Openingsconcertzo 7 okt NTGent - Gifdi 9 okt DE VERLEiDERS -

Pierre Bokma, Victor Löw e.a.di 9 okt Amsterdam Sinfonietta & Patricia

Kopatchinskaja 10 t/m 13 okt Najib Amhali -

Alles komt goed (uitverkocht)do 11 okt De Nieuw Amsterdam -

Meneer Ibrahim …za 13 okt Magogo Kamerorkest o.l.v. Micha

Hamel - Riverdance Revisitedza 13 okt Maarten van Roozendaal -

De Gemene Delerzo 14 okt Esther de Koning - Oervrienden (8+)zo 14 okt Zuid Ned. Concert Koor - Ein

deutsches Requiem (Brahms)14 & 15 okt Ruth Jacott -

A Lady on Stage (première)wo 17 okt Third World Bun Fight (Zuid-Afrika) -

MedEiado 18 okt Familie Flöz (Duitsland) - Infinitado 18 okt Janne Schra -

De nieuwe… Janne Schrado 18 okt Arie Koomen & Edo Brunner

(uitverkocht)vr 19 okt Noord Nederlands Toneel -

Don Juan (Molière)vr 19 okt Hans Aarsman -

De Aarsman Projectieza 20 okt Ellen ten Damme - Spitz!zo 21 okt ila van der Pouw -

Een ei met een staartje (4+)zo 21 okt Ysaÿe Trio & Felicia van den End -

De Zondagmiddagmatineezo 21 okt Slagerij van Kampen

di 23 okt Het Toneel Speelt - King Lear (Shakespeare)

di 23 okt Severin von Eckardstein - Kamermuziekserie Souvenir

wo 24 okt Ali B - Ali B geeft antwoorddo 25 okt De Ploeg 2012 - Peter Heerschop,

Viggo Waas, Han Römer e.a.do 25 okt Het Brabants orkest -

Lalo’s meesterwerkza 27 okt Cultuurnacht Tilburg zo 28 okt De Meekers - Helaas Pindakaas (4+)zo 28 okt Verrassende ontmoetingen -

Herfstconcertzo 28 okt VanVelzen - The Rush of lifedi 30 okt introdans Ensemble voor de Jeugd -

LEVEDELIEFDE (6+)

november

do 1 nov Pieter Derks & nieuw talent - Lammerentoer de Luxe

2 t/m 4 nov Kinderkoor TiKiKo - Seussical2 & 3 nov Droog Brood - Dat wordt oorlogzo 4 nov Liza Ferschtman e.a. -

De Zondagmiddagmatineedi 6 nov Staatsopera van Tatarstan -

La Traviatadi 6 nov Schwalbe - Schwalbe speelt valswo 7 nov Sara Kroos - Voor de leeuwenwo 7 nov Het Volksoperahuis - I.N.D.O.do 8 nov Glenn Miller orchestra vr 9 nov Cabarestafette - Cabarestafette Ivr 9 nov Kamagurka - SPROOKvr 9 nov il Giardino Armonica (italië) - Vivaldi za 10 nov Pieter Tiddens (7+) (uitverkocht)za 10 nov Big, Black & Beautiful -

Rocq-E Harrell, …za 10 nov De Windh & Clari Cantus -

Sing all of uszo 11 nov Brodsky Quartet -

Kamermuziekserie Souvenirdi 13 nov Khalid Boudou - De Presidentwo 14 nov Ro Theater - Dood van een

Handelsreiziger (Miller)do 15 nov Cloaca (Maria Goos) -

Tygo Gernandt, Thijs Römer e.a.do 15 nov Magogo Kamerorkest -

Broadway Tonightvr 16 nov Scala & Kolacny Brothers -

Indierockkoorvr 16 nov Monde Leone - Gratis rijkdomza 17 nov JEANS 22 - Dynamitezo 18 nov Peter Zegveld - Wacht (5+)zo 18 nov Flamenco Nuevo 2 -

Maria Juncal, La Truco e.a.di 20 nov De Utrechtse Spelen - Rain Manwo 21 nov Jon van Eerd - De Bonbonfabriekdo 22 nov Nederlands Dans Theater 2 -

Sleeplessdo 22 nov Luka Bloom - In Concertvr 23 nov Drie Conservatoria Concertvr 23 nov Club T - Uitgaan met een theatrale

knipoog!za 24 nov MoMix (VS) - Botanicaza 24 nov Tammuz Piano Quartet -

Kamermuziekserie Souvenirza 24 nov The Glasshouse/Kees Roorda -

Farah Dibazo 25 nov Don Kosakenchor Russlanddi 27 nov De kleine zielen (Couperus) -

Thom Hoffman, e.a.wo 28 nov Miss Montreal - S-ss-sss-sannewo 29 nov Helmert Woudenberg -

De sultan en de jooddo 29 nov opera Zuid - Manon (Massenet)do 29 nov Veronique Sodano - Zet je schrap!vr 30 nov Emio Greco | PC - ROCCOvr 30 nov Stephanie Louwrier -

Pauvre Lola & Amazing Grace

agenda decemberza 1 dec Het Brabants orkest -

Sinterklaasconcert (5+)1 t/m 4 dec Yab Yum - Het Circus van de Nachtza 1 dec Comedy Night -

Stand-up in de Studiodo 6 dec Nederlands Dans Theater 1 -

Sweet Dreamsvr 7 dec Nationale Toneel -

Drie Zusters (Tsjechov)vr 7 dec Dara Faizi - Gevaarlijke gedachtenza 8 dec Mike & Thomas - Kerstrevueza 8 dec orkest Zuid - Kerstconcertzo 9 dec Het Laagland - NU EVEN NIET (7+)zo 9 dec Valerius Ensemble & Consensus

Vocalis - Stabat Materzo 9 dec Toneelgroep oostpool -

Tramlijn Begeerte (Williams)11 & 12 dec Guido Weijers - Oudejaars-

conference 2012 (loting 4 sep)wo 12 dec Monic Hendrickx - Oxytocinedo 13 dec Charlotte Lap - Op ons!vr 14 dec Trio Faus Rudin Melnikov -

Kamermuziekserie Souvenirza 15 dec Lover of Loser -

Naar het boek van Carry Sleeza 15 dec Het Brabants orkest -

Minnaar en de vroege romantiekza 15 dec Nathalie Baartman - Prei met mijzo 16 dec VET Kindercabaret - Moddervet (5+)zo 16 dec Gavriel Lipkind -

De Zondagmiddagmatineedi 18 dec De Notenkraker - Ballet van de

Staatsopera van Tatarstan19 & 20 dec Toneelgroep Amsterdam -

Nora (Ibsen)wo 19 dec Nina de la Croix - Basdo 20 dec Magogo Kamerorkest -

Kerst met Izaline Calisterdo 20 dec Anuar - Vastberadenvr 21 dec Dolf Jansen - Oudejaars 2012vr 21 dec Het Brabants orkest -

Barokke Kerstprachtzo 23 dec Hetpaarddatvliegt - Rooie Kop (4+)zo 23 dec De Nederlandse Bachvereniging -

Messiahvr 28 dec Peking Acrobats -

De Chinese ‘dare devils’za 29 dec Voice Male - Ladies Firstzo 30 dec Theater Terra - Koning van Katoren (8+)zo 30 dec Soweto Gospel Choir -

Joy to the Worldzo 30 dec Sven Ratzke -

NachtSpiele Christmas Special

Voor het volledige programma www.theaterstilburg.nl Of vraag gratis het complete seizoensmagazine aan!

Kaarten bestellen? www.theaterstilburg.nl

ontw

erp:

toel

groe

p, c

once

pt +

cre

atie

| dr

ukw

erk:

Q-P

rom

otion

s, o

plag

e 12

5.00

0 |

foto

grafi

e co

ver

(sta

dsbe

eld)

: Han

neke

Wet

zer

| fo

to M

iss

Mon

trea

l: Ro

n Te

tter

oo.

Dit

sei

zoen

smag

azin

e is

met

de

groo

tst m

ogel

ijke

zorg

vuld

ighe

id s

amen

gest

eld,

sch

rijff

oute

n en

wijz

igin

gen

voor

beho

uden

.

Foto

MO

MIX

: Max

Puc

ciar

iello