LEKKERS UIT DE LOIRE - · PDF filede lichte, primaire fruitsmaken en de ... Gouden Medaille...

2
LEKKERS UIT DE LOIRE PRIJSWINNENDE WIJNEN BIJ GALL & GALL proef! DE DECANTER WORLD WINE AWARDS IS DE GROOTSTE EN INVLOEDRIJKSTE WIJN- COMPETITIE TER WERELD. DE BESTE WIJNEXPERTS VORMEN DE STRENGE, INTERNATIO- NAAL GEROEMDE JURY. OM TOT EEN EERLIJKE BEOORDELING TE KOMEN WORDEN DE WIJ- NEN GECATEGORISEERD PER LAND, REGIO, KLEUR, DRUIF, STIJL VINTAGE EN PRIJS. HET PUNTENSYSTEEM LOOPT TOT 100 EN VANAF 83 PUNTEN ONTVANG JE HET KEURMERK “AANBEVOLEN”. ALS JOUW WIJN HET TOT DAAR WEET TE SCHOPPEN, HOOR JE BIJ DE TOP. Loire, Frankrijk Sauvignon blanc Volle smaak, vuursteen Lekker bij geitenkaas en schelpdieren € 16.99 VILLEBOIS POUILLY-FUMÉ GOUD Medailles zijn voor winnaars. En dat is deze pouilly-fumé zeker. 96 punten kreeg hij van Decanter. Goed voor een gouden medaille! DECANTER Villebois Pouilly-Fumé ontving 96 punten van Decanter. Hij is daarmee goud waard. De wijn volgens de jury: "Een elegante, ingetogen neus van gele pruimen, knapperige groenten en gras. De verfijnde vuursteen- en bloemenaroma’s zorgen voor een evenwichtig mineraal smaakpalet. De zuurgraad is perfect en snijdt door de lichte, primaire fruitsmaken en de plantachtige complexiteit." Gouden Medaille 2015 Decanter

Transcript of LEKKERS UIT DE LOIRE - · PDF filede lichte, primaire fruitsmaken en de ... Gouden Medaille...

Page 1: LEKKERS UIT DE LOIRE - · PDF filede lichte, primaire fruitsmaken en de ... Gouden Medaille 2015 Decanter. Villebois is het wijndomein van de Nederlander Joost de Villebois. Nadat

LEKKERS UIT DE LOIRE

PRIJSWINNENDE WIJNEN BIJ GALL & GALLproef!

DE DECANTER WORLD WINE AWARDS IS DE GROOTSTE EN INVLOEDRIJKSTE WIJN­COMPETITIE TER WERELD. DE BESTE WIJNEXPERTS VORMEN DE STRENGE, INTERNATIO­NAAL GEROEMDE JURY. OM TOT EEN EERLIJKE BEOORDELING TE KOMEN WORDEN DE WIJ­NEN GECATEGORISEERD PER LAND, REGIO, KLEUR, DRUIF, STIJL VINTAGE EN PRIJS. HET PUNTENSYSTEEM LOOPT TOT 100 EN VANAF 83 PUNTEN ONTVANG JE HET KEURMERK “AANBEVOLEN”. ALS JOUW WIJN HET TOT DAAR WEET TE SCHOPPEN, HOOR JE BIJ DE TOP.

Loire, Frankrijk

Sauvignon blanc

Volle smaak, vuursteen

Lekker bij geitenkaas en schelpdieren

€ 16.99

VILLEBOIS POUILLY-FUMÉ

GOUD

Medailles zijn voor winnaars. En dat is deze pouilly-fumé zeker. 96 punten kreeg hij van Decanter. Goed voor een gouden medaille!

DECANTER

Villebois Pouilly-Fumé ontving 96 punten van Decanter. Hij is daarmee goud waard. De wijn volgens de jury:

"Een elegante, ingetogen neus van gele pruimen, knapperige groenten en gras. De verfijnde vuursteen- en bloemenaroma’s zorgen voor een evenwichtig mineraal smaakpalet. De zuurgraad is perfect en snijdt door de lichte, primaire fruitsmaken en de plantachtige complexiteit."

Gouden Medaille

2015

Decanter

Page 2: LEKKERS UIT DE LOIRE - · PDF filede lichte, primaire fruitsmaken en de ... Gouden Medaille 2015 Decanter. Villebois is het wijndomein van de Nederlander Joost de Villebois. Nadat

Villebois is het wijndomein van de Nederlander Joost de Villebois. Nadat hij het wijndomein in 2004 kocht, proefde hij alle sauvignon blancs uit de regio en ging hij in zee met de beste wijnmaker: Thierry Merlet. Samen met Miguela de Villebois en de andere teamleden maken ze nu geweldige wijnen. Ze blinken uit in authentieke sauvignon blancs uit de Loire: van de Touraine tot aan Menetou Salon, Sancerre en Pouilly-Fumé.

51PRIJSWINNENDE WIJNEN BIJ GALL & GALL proef!

SAUVIGNON BLANC-DRUIFDat deze wijn wild (sau-vage) en wit is (blanc), wordt bewezen In de Loire-vallei: de druiven zijn hier op hun plaats. Ze krijgen de kans om hun variëteit te laten zien en zitten barstensvol smaak.

De wijnvelden van Pouilly sur Loire liggen tegenover die van Sancerre aan de oevers van de Loire. Poully-Fumé staat wereld-wijd bekend om zijn fantastische wijnen met de zo bekende 'gun-powder'- smaak. Wereldwijd bekende druiven dus, maar de productie blijft klein. 75.000 km2 van het aardoppervlak is bedekt met wijngaarden. De Loire-vallei vertegen-woordigt ongeveer 700 km2.

NEDERLANDER

KLANTREVIEW

STUKJE GESCHIEDENISDe geschiedenis van de familie Villebois gaat ver terug. In 1630 erfde Louys de Villebois, de oudste zoon van Jean de Villebois, familielandgoed in het noorden van Frankrijk. Hij besloot zich daar te vestigen. Het label J de Villebois is dan ook een eerbetoon aan zijn vader.

"EEN VAN DE LEKKERSTE POUILLY­FUMÉS WAT MIJ BETREFT. MOOIE RONDE SMAAK, EEN SUPERWIJN. MAAKT EEN DINER COMPLEET.”

Wijndomein Villebois

De wijnvelden van Villebois