Leef Lekker Magazine - November 2012

16
SAMEN LEKKER GENIETEN LEKKER KOKEN Leef Lekker inspireert de familie Kesteleyn SAMEN OP STAP Winterse waterpret voor het hele gezin 125x 4 tickets voor Aqua Mundo WIN

description

Maak jezelf lid van Leef Lekker, dan krijg je het magazine boordevol tips, recepten en bonnen gratis in je bus en een pak online extra’s. Bovendien ontvang je via de website bijkomende voordelen! Schrijf je nu in!

Transcript of Leef Lekker Magazine - November 2012

Page 1: Leef Lekker Magazine - November 2012

samen lekker GenIeTen

lekker koken

Leef Lekker inspireert de familie Kesteleyn

samen op sTap

Winterse waterpretvoor het hele gezin

125x4 tickets voor Aqua Mundo

Win

Page 2: Leef Lekker Magazine - November 2012

Leef Lekker inspireert de familie Kesteleyn

Mama Isabelle, papa Danny en hun drie kinderen Gilles, Cédric en Delphine maken graag tijd om samen te genieten aan tafel. Isabelle kookt heel graag, maar heeft niet vaak tijd om iets nieuws op tafel te toveren: “Het is elke dag weer een uitdaging om snelle en voedzame gerechten te bedenken, die we alle vijf lekker

vinden.” De culinair experte van Leef Lekker, Antoinette Chaudron, inspireert Isabelle met 5 nieuwe recepten met ieders lievelingsingrediënten. Voor nog meer plezier, samen aan tafel.

Nieuwsgierig

naar de unieke

recepten?

Kijk alvast op pg. 7

lekker koken2

Page 3: Leef Lekker Magazine - November 2012

“Soms schiet mijn

tijd wel eens tekort. Maar daarom mijn

inspiratie niet.”

Verrassend koken met CampinaLaat je verrassen door de eindeloze mogelijkheden van het ruime zuivelassortiment van Campina. Op www.leeflekker.be vind je met enkele klikken een lekker recept voor je lunch of diner. Laat je inspireren door tientallen ideetjes voor een maaltijd met je gezin of een etentje met vrienden. Gebruik de handige recepten zoeker voor vlees-, vis- of vegetarische gerechten en zoete lekkernijen.

De recepten van de culinair experteSamen stelden ze een mand samen met drie lievelingsproducten van elk gezinslid. De culinair experte van Leef Lekker, Antoinette Chaudron, creëerde daarmee vijf nieuwe gerechten, aangepast aan ieders favoriete smaken. “We zijn heel benieuwd. Ik kijk ernaar uit om de reacties van mijn gezin te zien. En is het een succes, dan mogen mijn man en kinderen mij ook uitdagen met onverwachte combinaties. We zijn helemaal klaar voor het experiment.”

De vraag van Isabelle aan Leef LekkerMama Isabelle is met plezier de chef-kok van het huis. “Ik kies vaak pas wat we eten als ik in de buurtwinkel sta. Of ik maak een vrije interpretatie van een recept uit een van mijn kookboeken.” Isabelle verwent haar man en kinderen graag, maar staat vaak voor een uitdaging: “Onze kinderen lusten nog niet alles. En bovendien ontbreekt vaak de tijd om hen iets verrassends voor te schotelen. Nieuwe ideetjes van Leef Lekker zijn dus zeker welkom.”

Win een echte chef in jouw keukenDaagt jouw gezin, net zoals de familie Kesteleyn, een echte chef uit? Iedereen maakt kans: meld je aan op www.leeflekker.be en geef jullie lijstje favoriete producten. Wie weet creëert een professionele chef binnenkort topgerechten in jouw keuken, met de ingrediënten van jullie keuze.

Creatieve gerechten van chef Olivier voor jouw gezin?Doe mee op www.leeflekker.be!

lekker koken 3

Page 4: Leef Lekker Magazine - November 2012

WaT vIndT de famIlIe kesTelyn lekker?

Isabelle (42) kiest gember, kokosnoot en pure chocolade.“Ik hou van de bijzondere smaak van gember en kokosnoot. Naar de combinatie met chocolade, liefst heel donkere, kijk ik ook erg uit. Zelf ben ik geen dessertexpert, dus ik hoop op een makkelijk recept voor een topnagerecht. Dan serveer ik het ook tijdens etentjes thuis met vrienden, beloofd.”

Danny (50) lust graag lamsvlees, champignons en pasta. “Wanneer we kunnen, steken we de barbecue aan. Altijd met een stukje lamsvlees, zoals een lamskroontje. Delphine en Cédric maken dan heerlijke champignons met eigengemaakte lookboter. Maar nu ben ik benieuwd naar een meer winters gerecht.”

Gilles (17) heeft zin in kip, tomaat en veel mayonaise.“Ik ben niet gek op rauwe groenten. Simpele gerechten, die eet ik nog het liefst, altijd met veel mayonaise. Maar vette kost is niet gezond, ik weet dat wel… Een lekker alternatief voor fastfood, dat wil ik wel eens proeven.”

Cédric (15) is verzot op witte chocolade, speculaas en mango.“Ik lust niet alleen veel meer dan mijn broer, ik maak soms zelf iets lekker klaar. Desserts lust ik heel graag, en de dame blanche van het huis, die maak ik. En niet met chocoladesaus uit een potje, hoor. Zou ik het nieuwe dessert met deze ingrediënten ook zelf kunnen maken?”

Delphine (9) smult van zalmhaasje, spinazie en plattekaas.“Op mijn verjaardagsfeestje vroeg ik mama zalm met spinaziepuree te maken. Sommige van mijn vriendinnetjes vonden het lekker, andere niet. Hoe kan dat nu? Misschien moeten we het eens op een andere manier proberen, en lusten ze het dan wel.”

Culinair experte Antoinette adviseert:

“Giet een kokosnoot eerst leeg door de uitgeboorde ‘ogen’ bovenaan. Leg de kokosnoot dan in een grote, dubbel­gevouwen handdoek en geef er enkele flinke tikken met een hamer op.”Bekijk het recept voor Isabelle op pg. 7

Culinair experte Antoinette adviseert:

“Half mayonaise, half zure room, dat is een prima alternatief voor vettige saus bij burgers, rauwkost of oven aardappelen. Maak je dip pittig met peper, curry­ of paprika poeder, verse bieslook of koriander.”Bekijk het recept voor Gilles op pg. 7

Culinair experte Antoinette adviseert:

“Een flinke lepel plattekaas maakt je puree heerlijk romig, zonder extra boter of eieren.”Bekijk het recept voor Delphine op pg. 8

Culinair experte Antoinette adviseert:

“Zin in lamsvlees tijdens de feestdagen? In de supermarkt vind je verse lamsfilets in de diepvries. Laat het vlees heel langzaam een nachtje in de ijskast ontdooien, en je kunt ermee aan de slag.”Bekijk het recept voor Danny op pg. 8

Culinair experte Antoinette adviseert:

“Witte chocolade bevat veel meer cacaoboter dan bruine chocolade. Vervang daarom niet zomaar de bruine chocolade in een recept door witte.”Bekijk het recept voor Cédric op pg. 9 Bekijk meer

recepten op www.leeflekker.be

4

Page 5: Leef Lekker Magazine - November 2012

publI-reporTaGe

Campina lactose-arme melk is

afkomstig van koeien die een

natuurlijke en evenwichtige voeding

krijgen, waardoor deze melk een bron

is van eiwitten, calcium, fosfor, jodium

en vitamine B8, net als de gewone

melk van Campina.

Melk is een waardevol voedingsmiddel, dat aan de basis ligt van een

evenwichtige voeding voor jong en oud. Melk is echter niet altijd even

makkelijk te verteren door iedereen. Dat komt doordat bij sommige

mensen de melksuiker of lactose niet voldoende wordt afgebroken door

een tekort aan lactase. Lactase is het enzym dat in onze darmen aanwezig

is en voor de splitsing van lactose zorgt, in kleinere suikers die kunnen

worden opgenomen. Bij een lactase tekort spreekt men van lactose-

intolerantie. Lactose-intolerantie komt eerder voor bij volwassenen dan

bij jonge kinderen. Voor mensen die lactose moeilijk verteren is er

Campina Easy Digest, die nu Campina lactose-arme melk gaat

heten. In deze halfvolle Campina-melk is de lactose gesplitst in

makkelijk verteerbare suikers. Zo kan ook wie lactose moeilijk verteert,

probleemloos genieten van een kop ontbijtgranen of een

zelfgemaakte milkshake met de echte melksmaak. Ook lekker in

warme bereidingen zoals pudding, sausen of flensjes. Iedereen heeft

zo wel zijn favoriete melkgerecht.

Campina lactose-arme melk om zorgeloos te genieten

• Bron van calcium, vitaminen en mineralen

• Arm aan lactose

• De smaak van echte melk

Met Campina lactose-arme melk

kan iedereen die lactose moeilijk

verteert, genieten van heerlijke

melk en van al het goede dat

melk te bieden heeft binnen een

evenwichtige voeding.

Publi-Campina-NLOK.indd 1 17/10/12 11:11

5

Page 6: Leef Lekker Magazine - November 2012

Het nieuwe Campina keukengeheim: moeilijk te geloven, makkelijk te maken.

NIEUW!

Campina Roomsauzen, de smaak van zelfgemaakte saus in 2 minuten.Een kant-en-klare saus die toch heerlijk vers smaakt? Dat kan, mét Campina! Onze nieuwe Roomsauzen smaken net zo lekker en vers als een zelfbereide Béarnaise- of Peperroom-saus. Niemand aan tafel die zal weten dat de saus simpelweg uit je microgolfoven komt. Ontdek deze heerlijke roomsauzen nu in het koelvak van je winkel!

11_CAMP_3730_Campina A4.indd 1 24/10/12 11:54

6

Page 7: Leef Lekker Magazine - November 2012

Het nieuwe Campina keukengeheim: moeilijk te geloven, makkelijk te maken.

NIEUW!

Campina Roomsauzen, de smaak van zelfgemaakte saus in 2 minuten.Een kant-en-klare saus die toch heerlijk vers smaakt? Dat kan, mét Campina! Onze nieuwe Roomsauzen smaken net zo lekker en vers als een zelfbereide Béarnaise- of Peperroom-saus. Niemand aan tafel die zal weten dat de saus simpelweg uit je microgolfoven komt. Ontdek deze heerlijke roomsauzen nu in het koelvak van je winkel!

11_CAMP_3730_Campina A4.indd 1 24/10/12 11:54

Chocolade-gemberkoekjes 4 personen – voorbereiding: 15 min. – bereiding: 8 min.

•150gtarwebloem•100gchocoladechipsof100ggehaktedonkerechocolade•85ggezoutenboter•85gsuiker•40ggerasptekokos•1kleinstukjegerasptegember•1ei•1koffielepelgist•1velbakpapier

Verwarmdeovenvoorop180°C.

Mix de boter, suiker en eieren in een kom. Meng beetje bij beetje de bloem, gist, kokos, gember en stukjes chocolade bij het mengsel.

Beboter een bakplaat of gebruik een vel bakpapier. Maak kleine deegbolletjes op de plaat of het papier met behulp van een lepel. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes.

Bak8tot9minutenindeovenop180°C. Laat de koekjes nog even uitharden voor je ervan eet.

Pita van kip 4personen–voorbereiding:15min.–bereiding:10min.

•4pitabroodjes•4kipfilets•2tomaten•2schijfjesananas•2eetlepelsmayonaise•2eetlepelsCampinaZureroom•1koffielepelcurrypoeder•75gComté-kaas•1kropsla•zoutenpeper

Snijddekipfiletsinstukjesenbakzeindepanmeteenbeetje olijfolie. Kruid goed af met zout en peper. Snijd de tomaten, ananas en kaas in blokjes. Snijd de buitenste slabladeren weg, en versnipper de krokante, binnenste bladeren.

Meng de mayonaise, de Campina Zure room en curry in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster en snij ze voorzichtig langs één kant open. Vul ze op met de stukjes kip, tomaat, ananas en de slareepjes.

Werk af met een toefje currymayonaise.

Isabelle:

“Een bijzondere combinatie – helemaal mijn smaak!”

Gilles:

“Vast ook lekker

met Turks brood!”

recepTen 7

Page 8: Leef Lekker Magazine - November 2012

recepTen

Hartige pannenkoeken met zalm en spinazie4personen–voorbereiding:40min.–bereiding:25min.

Voor het beslag:•125gtarwebloem•2eieren•250mlCampina

halfvolle melk•eensnuifjezout•25gboter

Voor de vulling:•200gzalmfilet•150gdiepvriesspinazie•4eetlepelsCampina

Brabantse Plattekaas•zout,peperennootmuskaat•50ggerasptegruyère

Mix de eieren en bloem in een kom. Giet de melk al roerend bij het mengsel en laat een uurtje rusten. Bak de zalm in een pan of laat garen in de oven in papillot.

Meng intussen de Campina Brabantse Plattekaas met de ontdooide, uitgelekte spinazie. Voeg de gegaarde zalm in stukjes toe. Kruid af met zout, peper en een beetje nootmuskaat.

Bak acht pannenkoekjes met een klontje boter in de pan. Vul elk pannenkoekje met een flinke schep van het mengsel.

Plooi elke pannenkoek in vier en schik ze opgerold in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte gruyèrekaas.

Plaats de schaal voor 8 tot 10minineenvoorverwarmde ovenvan180°C.

Pasta met lamsgehakt en champignons4personen–voorbereiding:20min.–bereiding:20min.

•250ggrotepastaschelpen(conchiglioni)•400glamsgehakt•3eetlepelsgehakteplattepeterselie•1sjalot•1teentjeknoflook•25ggerooktspek•150gboschampignons•1takjerozemarijn•25gboter•15clCampinaroomLicht&Romig(20%)•1blokjekippenbouillon•10clwittewijn•zoutenpeper

Meng het lamsgehakt, de rauwe spekjes, de peterselie, de champig-nons, de gehakte knoflook, de rozemarijn en de versnipperde sjalot in een kom.

Bak het gehakt in een grote hete pan met boter. Blus daarna met witte wijn en voeg een bouillonblokje toe. Giet vervolgens de Campina room erbij en kruid met zout en peper.

Kook de conchiglioni in kokend water met een snuifje zout. Volg voor de gaartijd de instructies op de verpakking.

Vul de pastaschelpjes op met het gehakt, en dresseer op een voorverwarmd bord.

Delphine:

“Benieuwd of mijn

vriendinnetjes dit ook lusten.”

Danny:

“Hiermee kan ik nu zelf mijn vrouw

verrassen.”

8

Page 9: Leef Lekker Magazine - November 2012

recepTen

Witte chocolademousse met crumble van speculaas 4 personen – bereiding: 15 min.

•100gwittechocolade•30clCampinaSlagroom(40%)•1rijpemango•4speculaaskoekjes

Raspdewittechocoladeinfijneschilfersofhakhemmetbehulp van een gekarteld mes in kleine stukjes.

Snij het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes.

Giet10clCampinaSlagroomineenkleinesteelpan,enbreng aan de kook. Haal van het vuur, en laat de room enkele minuten afkoelen.

Voeg al roerend de gesmolten chocolade toe bij de room. Klop met behulp van een garde of mixer de rest van de room op tot een luchtige slagroom. Spatel voorzichtig de slagroom onder het chocolademengsel. Voeg de blokjes mango toe.

Giet de mousse in kleine schaaltjes of glazen, en laat hem ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven. Werk de mousse voor het serveren af met een laagje verkruimelde speculaas.

Kalkoen met abrikozen 4 personen – voorbereiding: 15 min. – bereiding: 35 min.

•200ggedroogdeabrikozen•3eetlepelsgroenepeper•600gkalkoeninblokjesgesneden•50gboter•15clAppelsientjesinaasappelsap•1bosjelente-uitjes•rijst•peperenzout

Verhit de abrikozen 15 minuten in kokend water.

Bak de blokjes kalkoen in een pan en laat elke kant 8 minuten garen. Hou ze warm in aluminiumfolie. Meng de groene peper met het Appelsientje sinaasappelsap en breng aan de kook.

Voeg de abrikozen en versnipperde lente-uitjes toe en laat gedurende 10minutensudderen.Gietdesausoverde kalkoen en serveer met rijst.

Cédric: “Dit wordt niet alleen mijn favoriet, maar die van het ganse gezin.”

recepTen 9

Page 10: Leef Lekker Magazine - November 2012

recepTen

Unieke receptenzoeker op www.leeflekker.be En veel meer!

Benieuwd naar nog meer inspirerende recepten voor elke gelegenheid met jouw favoriete ingrediënten?

Gebruik de unieke receptenzoeker op www.leeflekker.be en verras jezelf en je gezin.

Warme, kruidige chocolademelk 4personen–voorbereiding:5min.–bereiding:10min.

•1vanillestokje•2anijssterretjes•2kruidnagels•1kaneelstokje•6zwartepeperbolletjes•1lCécémelDark•12marshmallows

Verwarm de Cécémel Dark in een steelpan, met het vanillestokje, de anijssterren, de kruidnagels, het kaneelstokje en de peperbolletjes.

Is de Cécémel warm en kruidig genoeg? Giet hem dan door een zeef in een kan. Werk af met een marshmallowspiesje.

Joyvalle, Campina, Appelsientje, Cécémel en Fristi:

een (Tetra) Pak beter voor het milieu.

Dat onze drankjes goed voor je zijn, dat wist je natuurlijk al langer. Maar wist je dat ook het milieu ervan houdt?

Want allemaal zitten ze in een ‘groen’ kleedje: de Tetra Pak verpakking. Die verpakking bestaat voor 75% uit karton, een natuurlijke en hernieuwbare grondstof, afkomstig van FSC®-gecertifi ceerde bossen en andere gecontroleerde bronnen. Dankzij het heraanplanten van jonge bomen in deze bossen, blijft de biodiversiteit in stand, kan voldoende hout geoogst worden en neemt de bosomvang er zelfs toe.

En als jij er mee voor zorgt dat de lege verpakkingen in de PMD-zak terecht komen, dan kunnen bovendien de papier-, aluminium- en plasticlaagjes volledig worden gerecycleerd. Om er bijvoorbeeld kartonnen dozen, keuken rollen en kunststof-producten van te maken.

Meer weten? Je vindt een pak informatie op www.tetrapak.be/nl/milieu

10

Page 11: Leef Lekker Magazine - November 2012

Joyvalle, Campina, Appelsientje, Cécémel en Fristi:

een (Tetra) Pak beter voor het milieu.

Dat onze drankjes goed voor je zijn, dat wist je natuurlijk al langer. Maar wist je dat ook het milieu ervan houdt?

Want allemaal zitten ze in een ‘groen’ kleedje: de Tetra Pak verpakking. Die verpakking bestaat voor 75% uit karton, een natuurlijke en hernieuwbare grondstof, afkomstig van FSC®-gecertifi ceerde bossen en andere gecontroleerde bronnen. Dankzij het heraanplanten van jonge bomen in deze bossen, blijft de biodiversiteit in stand, kan voldoende hout geoogst worden en neemt de bosomvang er zelfs toe.

En als jij er mee voor zorgt dat de lege verpakkingen in de PMD-zak terecht komen, dan kunnen bovendien de papier-, aluminium- en plasticlaagjes volledig worden gerecycleerd. Om er bijvoorbeeld kartonnen dozen, keuken rollen en kunststof-producten van te maken.

Meer weten? Je vindt een pak informatie op www.tetrapak.be/nl/milieu

Page 12: Leef Lekker Magazine - November 2012

samen op sTap

Een dagje paradijsvoor het hele gezin

Missen jullie de zomer? Ook op herfstdagen kun je met je gezin genieten van een minitrip naar een lekker warm zwemparadijs. In Aqua Mundo van Center Parcs kunnen jullie samen heerlijk ontspannen,

ieder op zijn manier. Avontuur in de wildwaterbaan, of even aan niets denken in de sauna? Samen spelen in het peuterploeterbad of snorkelen tussen koraalvisjes? Enkele Leef Lekker-gezinnen

testen de nieuwste megaglijbaan alvast voor jullie uit.

12

Page 13: Leef Lekker Magazine - November 2012

Drie Leef Lekker­gezinnen op de hoogste én plezantste glijbaan DenieuwsteverrassingvanDeVossemerenwerd‘MonkeySplash’gedoopt.Tegen30kmper uur suis je naar beneden, vanop 13 meter hoog. Aqua Mundo deed speciaal voor enkele Leef Lekker-gezinnen de deuren een uurtje vroeger open voor enkele ongestoorde testritjes op deze nieuwste glijbaan. “Eerst zoef je naar beneden, dan word je tollend ‘opgezogen’ naar hetbuitenbad.Heelspeciaal,enheelleuk”,zegtCarolijn(10).“Eninhetwarmebuitenbadkun je meteen door naar de wildwaterbaan. We hoeven dus niet meteen terug in de rij voor hetvolgenderitje”,voegtValerie(8)toe,meteengroteglimlach.Enmamaenpapa?“Onzeouderekinderenvindenhettegekdatzeookzonderonsopontdekkingmogen.Reddershouden mee een oogje in het zeil. En ondertussen weten onze kinderen ons wel te vinden in de rustigere hoekjes: de jacuzzi, of het binnenterras”, zegt de mama van Carolijn en Valerie.

“Samen met papa tolde ik rond en rond.

De leukste glijbaan ooit!”

Evan (8)

samen op sTap

Het warmste najaarsuitstapje “Als het niet regende, zouden we vandaag een wandeling gaan maken, lekker ingeduffeld. Maar met miezerig weer is dit een prachtig alternatief”, zegtdemamavanNora(11),Evan(8)enRemi(2).Eendagpaskunjeaandeinkom vanAquaMundo(indeMarketDome)kopen. Wanneer je een meerdaags verblijf boekt, is de toegang natuurlijk gratis.

Je kan altijd best eerst reserveren op www.centerparcs.be

Toffe tips - Neem je kinderen ook eens elk apart

mee op ontdekkingstocht in het waterparadijs, en geef hen even tijd met mama of papa alleen. Voor elk duo is er avontuur op maat.

- Handig: neem douchegel en shampoo mee. Zo kan je kroost meteen fris - gewassen terug naar huis na een douche.

- Lijkt een snipperdagje met je partner nietheerlijk?Relaxmetz’ntweetjesinhetWellnessCenterNature&Spaopeen rustige weekdag.

Win een dagje samen in Aqua MundoFristi is de ideale verfrissing voor je kinderen tijdens een dagje subtropische waterpret: lekker en met verrassend weinig suiker.

Win dankzij Fristi een van de 125 gezinstickets voor Aqua Mundo De Vossemeren of Erperheide. Ga naar www.leeflekker.be en beantwoord de vragen. Succes!

13

Page 14: Leef Lekker Magazine - November 2012

TIps voor een leuke TrIp

IJskoud maar hartverwarmend op Ice Magic

Het Brugse sneeuw- en ijssculpturenfestival Ice Magic doet jullie rillen … van plezier. Beleef samen een adembenemende gezinsuitstap in de magische wereld van Harry Potter, TheLordoftheRingsenTheHobbit.Zoekdewegdoorhetsneeuwlabyrint,enbetreed hetbetoverendeijspaleis.Zijnjullieklaarvoor-6°C?DanisIceMagicinBruggeongetwijfeldde ‘coolste’ familie-uitstap van het jaar. Bovendien kun je nadien te voet naar de kerstmarkt en de schaatspiste. Een reuzegezellige afsluiter!

Ice Magic loopt van 23 november 2012 tot 6 januari 2013 aan het Stationsplein in Brugge. Tickets kosten 13 euro. Kinderen tussen 3 en 11 jaar betalen 9 euro. Voor de allerkleinsten is het gratis. Het festival is elke dag open van 10 tot 19 uur, ook op kerst- en nieuwjaarsdag. Kijk op www.icesculpture.be

Nu samen plezier met gadgets van vroeger

Knikkers,Pokémonkaarten,dehoelahoepofeenbotsbal?Descoubidou,Rubik’scubeof flippo? In het Mechelse Speelgoedmuseum kun je met de hele familie herinneringen ophalen aan ‘speelgoedrages’. Op deze leuke tentoonstelling zien jullie niet alleen indrukwekkende verzamelingen van gadgets en hebbedingen, je hoort ook oudere en jonge mensen vertellen over hun favoriete rage. Elk lid van je gezin herkent zichzelf ongetwijfeld in een van de vele verhalen. En je kinderen ontdekken vast een onbekend kantje van mama, papa, oma of opa!

De tentoonstelling ‘Speelgoedrages’ kunnen jullie bezoeken tot 6 januari 2013 in het Speelgoedmuseum, Nekkerspoelstraat 21, Mechelen. Tickets kosten 8 euro. Kinderen tot 11 jaar betalen 5,5 euro. Open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. Gesloten op maandag, op 24, 25 en 31 december 2012 en op 1 januari 2013. Kom meer te weten op www.speelgoedmuseum.be.

Maak eens een museum mee! Lekker leerzaam op stap

Hoe worden kinderen in andere landen groot? Het Kindermuseum in Elsene is een doe-museum waarkinderentot11jaarènvolwassenenspelendlerenoverhuneigenleefwereldendievankinderen uit andere culturen. Interactieve ruimtes, zoals het labyrint, de vissershaven, de supermarkt en de beeldenjungle bezorgen jullie spelenderwijs een verrijkende kijk op de wereld.

Het Kindermuseum ligt in de Burgemeesterstraat 15 in Brussel. De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro per persoon. Tijdens de schoolvakanties kun je er iedere dag terecht van 14.30 tot 17 uur. Meer details op www.kindermuseum.be

TIP 1

TIP 2

TIP 3

Samen op stap? Ontdek meer tips op www.leeflekker.be

14

Page 15: Leef Lekker Magazine - November 2012

TIps voor een leuke TrIp

Kom winterkriebelen onder de Cécémel­kerstboom!

Mis hét piekmoment in Plopsaland ook deze winter niet: vanaf zaterdag 8 december ontvangt de Kerstman je in een feëriek winters park. Laat je overweldigen door een lawine aan kerstdecoratie(kerstbomen,duizendenlichtjes…).Jekanergenietenvantallozeattracties,Mayaland verkennen én je ziet de enige echte clown Dobus of Mega Mindy live in actie, zij nemen je mee in een leuk en spannend kerstavontuur. Maar da’s niet alles: Leef je vanaf 22/12 ook uit op de schaatspiste, en bewonder de enige echte Cécémel-kerstboom van dichtbij!

Winter Plopsaland met Dobus vindt plaats op 8, 9, 15, 16, 22, 23, 24 december en van 2 t.e.m. 6 januari. Mega Mindy is aanwezig van 26 t.e.m. 31 december. Meer info op www.plopsa.be

Op17novemberopentdevijfdeeditievanWinterland in het centrum van Hasselt. In de Stad van de Smaak vind je de grootste mobiele schaatsbaan van België met een gigantische kerstboom, een reuzenrad, een ouderwetse draaimolen, een kersttreintje en een overdekte kerstmarkt. De elfjes tonen er de weg naar het huis van de Kerstman, in het midden van Winterland. Ontdek hoe de Kerstman werkt, slaapt, eet en zijn tonnen post leest.

Winterland loopt van 17 november tot 6 januari 2013 aan het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Het huis van de Kerstman opent op 8 december. 25 december en 1 januari is alles open vanaf 13 uur. Kijk ook op www.winterland.be

TIP 4

TIP 5

Zoek je inspiratie voor een gezellig uitstapje met het hele gezin? Natuur en landschap, sport of museum, uit eten of logeren? Dichtbij of een beetje verder?

Dankzij de handige zoekfunctie op www.leeflekker.be vind je tal van uitstappen op maat van het hele gezin.

Ben jij een slimme smokkelaar?Doe ‘De Smokkelqueeste’

In de oorlog werden bloem, boter en andere noodzakelijke voedingsmiddelen vanuit Nederland het land in gesmokkeld. Met ‘De Smokkelqueeste’ houdt de gemeente Essen de herinnering aan deze geschiedenis levend. Haal de speciale smokkelsleutel op in het lokale toeristische kantoor, en trek samen op zoektocht met het hele gezin. Tips brengen jullie hopelijk tot bij de grote lading smokkelwaar. Spannend!

Inschrijven kan via de vzw Toerisme Essen aan de Moerkantsebaan 50. De prijs bedraagt 1 euro per persoon. Meer inlichtingen: [email protected] of 03 677 19 91.

TIP 6

Op bezoek bij de Kerstman

in winters Hasselt

15

Page 16: Leef Lekker Magazine - November 2012

Win een witte winter!

Elke week

1 giftcard van 1500€

elke dag

1giftcard

van 100€

Maak je klaar voor sneeuwpret!

Surf als de bliksem naar www.cecemel.be

Log je in. Als je al lid bent van Leef Lekker, hoef je jouw

gegevens niet meer in te geven. Ben je nog geen lid?

Registreer je dan snel!

Voer de code in. Die vind je op de Cécémel-producten

in de winkels, in deelnemende horecazaken of

deelnemende campussen.

Antwoord op de wedstrijdvraag.

De actie loopt nog tot en met 31/12/2012

maar we wensen je nu alvast heel veel winters plezier!

CCM4730_AD_A4_02.indd 1 30/10/12 15:26

V.U.:C.Vaeremans,Venecolaan17–9880Aa

lter–A/2783