Leef - Juni 2011

2
1 Leef Magazine van Dudok Wonen Nummer 15, juni 2011 Alles over erfpacht De buurt van het Zwaluwplein Leven op de heide Scan met je mobiel de code en kijk naar een unieke woonvorm Natuur als woonkwaliteit

description

Leef is het bewonersmagazine van de Hilversumse wooncorporatie Dudok Wonen (onder redactie van Point to Point Communicatie).

Transcript of Leef - Juni 2011

Page 1: Leef - Juni 2011

1Leef

Magazine van Dudok Wonen Nummer 15, juni 2011

Alles over erfpacht

De buurt van het Zwaluwplein

Leven op de heide

Scan met je mobiel de code en kijk naar een

unieke woonvorm

Natuur als woonkwaliteit

Page 2: Leef - Juni 2011

14 Leef 15Leef

Nostalgie is hipAlshetgaatom‘well-being’staangroenennostalgiecentraal.Hetverledenkeertterug,maarineenmo-dernjasje.‘Truttige’planten,zoalsdepatiocyclaam,zijnzodanigveredelddatzenugeschiktzijnvoorbuiten.Ditnoemenwe‘nieuw-authentiek’;nostalgischeplantendieweerhelemaalvannuzijn.Ookintuinmeubelenzienwedezestijlterug.Nostalgiegeeftonsweereenlekkergevoel.Vroegerwastochallesbeter?

Woontrends

Groene woontrendsDit seizoen laat de groene vingers van menig tuinbezitter kriebelen. De vraag is: hoe gaan we onze tuin inrichten? Volgens trendwatcher romeo Sommers van intratuin is 2011 het jaar van ‘slow living’ en ‘well-being’: mensen gaan bewuster om met hun vrije tijd en streven naar rust en harmonie.

BONSpeciaal voor u

TEGEN INLEVErING VAN DEZE BON ONTVANGT u 20% kOrTING Op ééN

ArTIkEL NAAr kEuZE BIj INTrATuIN HILVErSuM IN kOrTENHOEf

Deze actie geldt op het gehele assortiment uitgezonderd bestrating, blokhutten, boeken, bestellingen, cadeaukaarten en horeca. Niet geldig in combinatie met andere acties en aanbiedingen. Maximaal één bon per

betalende klant per bezoek.

Deze bon is geldig tot 31 juli 2011

Tuin met belevingBewustgenietenstaatvooropbijmensendie‘slow’leven.Wewillenindetuinvriendenontvangen,bloemenruikenenplukken,envlinderszienrondfladderen.Énetenuiteigentuin.Mensenstaanweeropenvoorechtenatuurenvindenhetleukomgroentenenkruidenindetuintelatengroeien.Onzetuinenenbalkonswordengroenerengezelliger.Groenisin!

Tafelen in de tuinNatuurlijkwillenwenogsteedskun-nenloungenenheerlijklangtafelenmetvrienden.WezienindemeubelsdatnatuurlijketintenenFSC-houtinopkomstzijn.Buitenkokenisnogsteedsdetrend.Veelmeerdanalleeneenstukjevleesgrillen,wewillenbijvoorbeeldookpizza’sindetuinbak-ken.Enbij‘slowliving’gevenwedevoorkeuraanduurzameproducten.

Kleur in de tuinWatkleurenbetreftzienweviertrends:allereerstde‘nieuweromantiek’.Bruine,grijzeenecrutintenstaanerincentraal,metvergrijsdeaccentenvanlila.Detweedetrendisbrocantemetookhierbruin,grijsenecru,gecombineerdmetzeegroenenzeeblauw.Dederdeisspeels,eenbasisvanwitengrijsmetaccenteninfrissekleuren.Indezetrendcombinerenweoud,zelfgemaaktennieuwvooreenspeelskarakter.Devierdetrendisstoer,waarbijzwart,ecruengrijssamengaanmetjeansblauwenoranje.Daarbijzienweveelretro-industriëleinvloedenmetstaalgrijsen-blauw.

Historie

Heeft u ook een foto van úw moment van toen? Neemt u dan contact op met de redactie van Leef: postbus 1854, 1200 BW Hilversum; tel: (035) 646 16 00; e-mail: [email protected].

Gezellig-heid in ‘Burcht van Juch’HiSTOrie iN kelDer ZicHTbAArEind1920lietGerritJuchaandePrinsHendriklaaninBussumeengrotevillametdaaromheeneentuinmuurbou-wen.Diehogetuinmuurleverdedevilladebijnaam‘DeBurchtvanJuch’op.Zevenjaarlaterrichttedetoenmaligeeigenaar,DeAmsterdamscheBank,devillainalsbijkantoor.Inmiddelsdoethetpandalweerdertigjaardienstalsappartementen-enkamerverhuur.NadineLambour(22)woontersindseenjaarineentweekamerapparte-ment.Zemaaktgraageenpraatjemethaarmedebewoners.“Hetisfijndatiknuopmezelfwoon,maartochdegezelligheidvananderemensenommeheenheb.”DevillaherbergtnogauthentiekeelementenvanDeAmsterdamscheBank.Nadine:“Indekelderzijngeldhokjeswaarmensenvroegerhungeldtelden.Ookziejedaardeopeningvandevoormaligekluisdeur.Degeschiedenisisnogsteedszichtbaar.”

• Moment van Toen

“ Mooi dat de geschiedenis nog steeds zichtbaar is.”