K.S.C.C. NIJMEGEN AGENDA...K.S.C.C. NIJMEGEN AGENDA VRIJDAG 31 JULI 2015 09:30 uur Bloemschikken...

11
K.S.C.C. NIJMEGEN AGENDA VRIJDAG 31 JULI 2015 09:30 uur Bloemschikken voor de kerkviering. ZONDAG 2 AUGUSTUS 2015 11:00 uur Eucharistieviering op het K.S.C.C. Nijmegen. DINSDAG 4 AUGUSTUS 2015 10:30 uur Vergadering staf K.S.C.C. Nijmegen. VRIJDAG 7 AUGUSTUS 2015 09:30 uur Bloemschikken voor de kerkviering. ZONDAG 9 AUGUSTUS 2015 11:00 uur Kermis-mis in Hoorn. 11:00 uur Eucharistieviering op het K.S.C.C. Nijmegen. DINSDAG 11 AUGUSTUS 2015 10:30 uur Vergadering staf K.S.C.C. Nijmegen. DONDERDAG 13 AUGUSTUS 2015 15:00 uur Verzorgen Informatie bulletin. VRIJDAG 14 AUGUSTUS 2015 09:30 uur Bloemschikken voor de kerkviering. OM ALVAST TE NOTEREN IN UW AGENDA: DINSDAG 1 SEPTEMBER 2015 10:30 uur K.S.C.C. Seizoens Opening 2015/2016. ‘Jouw talenten: een bron van inspiratie’ Een goedgekeurd reddingsvest dragen redt levens ! JUBILEUM: Op vrijdag 14 augustus zijn COR en TINY VAN DER VEEKEN- DE WIJS 50 jaar getrouwd. Corr.adres: Oude Kerkstraat 55, 4921 XD MADE. Op zaterdag 15 augustus zijn PAUL en HENRIËTTE LEENSEN- VAN BOXTEL 40 jaar getrouwd. Corr.adres: Plein 22, 5481 VS SCHIJNDEL.

Transcript of K.S.C.C. NIJMEGEN AGENDA...K.S.C.C. NIJMEGEN AGENDA VRIJDAG 31 JULI 2015 09:30 uur Bloemschikken...

  • K.S.C.C. NIJMEGEN AGENDA

    VRIJDAG 31 JULI 2015 09:30 uur Bloemschikken voor de kerkviering. ZONDAG 2 AUGUSTUS 2015 11:00 uur Eucharistieviering op het K.S.C.C. Nijmegen. DINSDAG 4 AUGUSTUS 2015 10:30 uur Vergadering staf K.S.C.C. Nijmegen. VRIJDAG 7 AUGUSTUS 2015 09:30 uur Bloemschikken voor de kerkviering. ZONDAG 9 AUGUSTUS 2015 11:00 uur Kermis-mis in Hoorn. 11:00 uur Eucharistieviering op het K.S.C.C. Nijmegen. DINSDAG 11 AUGUSTUS 2015 10:30 uur Vergadering staf K.S.C.C. Nijmegen. DONDERDAG 13 AUGUSTUS 2015 15:00 uur Verzorgen Informatie bulletin. VRIJDAG 14 AUGUSTUS 2015 09:30 uur Bloemschikken voor de kerkviering. OM ALVAST TE NOTEREN IN UW AGENDA: DINSDAG 1 SEPTEMBER 2015 10:30 uur K.S.C.C. Seizoens Opening 2015/2016.

    ‘Jouw talenten: een bron van inspiratie’

    Een goedgekeurd reddingsvest dragen redt levens !

    JUBILEUM:

    Op vrijdag 14 augustus zijn COR en TINY VAN DER VEEKEN-DE WIJS 50 jaar getrouwd. Corr.adres: Oude Kerkstraat 55, 4921 XD MADE.

    Op zaterdag 15 augustus zijn PAUL en HENRIËTTE LEENSEN-VAN BOXTEL 40 jaar getrouwd. Corr.adres: Plein 22, 5481 VS SCHIJNDEL.

  • NAMENS DE STAF

    Bulletin nummer 16 - jaargang 43.

    De vierdaagse zomerfeestweek is weer voorbij. De wandelaars hebben uitstekend wandelweer gehad. Wilskracht en doorzettingsvermogen zijn belangrijk om de Via Gladiola te halen. Maar de hulp van de KSCC verzorgingsposten was in veel gevallen onontbeerlijk. De feesten in de stad zijn zeer geslaagd: overvolle bezoekers bij de podia en de restaurants hadden ook niet te klagen: menig pizza. Hamburgers werden verorberd en bier en frisdrank was bijna niet aan te slepen. De onthulling zaterdag 18 juli van de Nijmeegse prent in de Sint Stevenskerk was ook een bijzondere gebeurtenis en de aankondiging van de vele concerten tijdens deze week van zangers en band van formaat werden met applaus begroet. De openingsspeech van de voorzitter Vierdaagse zomerfeesten Walter Hamers was dik de moeite waard. Een brug slaan naar elkaar, feest van verbroedering en verzustering, ruimte om tot jezelf te komen, feesten doe je samen: items die in deze tijd steeds meer naar voren komen en ook uitgesproken worden. De Vierdaagse mis op zondag is ook zeer goed bezocht en wordt hogelijk gewaardeerd. Het weer leende zich heel goed voor een spetterend vuurwerk. Voor het eerst werden hiervoor duurzame materialen gebruikt, het aaaaa en ooooohhh… klonk lange tijd uit de monden van de duizenden toeschouwers. Maandag de bekende informatiemiddag. Roland Stenssen sprak voor dat de informatieronde begon namens de directie van het KSCC het welkomstwoord. Zo’n informatie/kennismakingsmiddag is goed: wandelaars en verzorgers leren elkaar (steeds beter) kennen: devies: let op de vlag van het KSCC. Dinsdagmorgen al vroeg de start van de 50tigers, om 4 uur: bij mij thuis is het goed te horen. Fijn voor hen dat ze kunnen lopen, fijn voor mij dat ik nog een paar uur mag slapen. Dinsdag hielden de leden van het CDA Europarlement hun receptie in een café in de Hertogstraat. Ook daar werd menig drankje geschonken, een uitstekende gelegenheid om te netwerken. Woensdag, een bezoek aan de KSCC verzorgingspost in Beuningen. Bewonderenswaardig wat deze vrijwilligers verrichten: een kopje koffie, bouillon, een stukje komkommer, een deken, even kijken naar de voeten maar bovenal een hartelijk woord, even net dat zetje in de rug. Daar wordt opgelopen. Hetzelfde op de andere posten, gastvrijheid is het sleutelwoord waarmee je de harten verovert. Woensdag stond Groesbeek op het programma, eerst even koffie drinken bij de fam. v/d Ven, dan naar de tribune van de gemeente. Burgemeester en Wethouders zijn geweldige gastheren. Je treft daar allerlei mensen van landelijke, regionale en plaatselijke overheden van besturen en organisaties etc. etc. Tijdens dit soort gelegenheden ontmoet je mensen uit de politiek, de medische en sociaal maatschappelijke wereld. Contacten leggen en afspraken maken, ze liggen in handbereik. Er is veel media spektakel rond dit wereld evenement.

  • Ronald Stenssen die samen met Roel Wanders de KSCC vierdaagse verzorging heeft gecoördineerd is geïnterviewd door Lieke Beijer. Complimenten Compliment voor de organisatie van de Zomerfeesten en Vierdaagse. Deze week is een dankbriefje gestuurd naar de organisaties van de Vierdaagse Zomerfeesten, het werk dat gedaan wordt is niet vanzelfsprekend. We raken er gemakkelijk aan gewend. Daarom is het goed een uiting te geven van dank. Gemeente Nijmegen niet te begrijpen Aan de rand van het centra liggen diverse mooie gazons. Omdat er zoveel mensen met de auto naar de stad komen zijn de beschikbare parkeerplaatsen snel bezet. De gazons zijn dan mooie parkeerplaatsen. Hele ‘slimme’ jongens van de gemeente hebben bedacht langs het gazon paaltjes op 2,5 meter afstand van elkaar in de grond te slaan. Je hoeft er geen lijntje over te spannen: de automobilist zet zijn auto echt niet op het gras, toch! Deze ambtenaren hebben het buskruit dus echt niet uitgevonden: naïef. Men reed mooi tussen de paaltjes door naar een hele mooie parkeerplaats. Dat dit ten koste van het gazon gaat is niet zo erg. Daar wordt helemaal niet aan gedacht. Vrijdagavond, de KSCC lintjes uitgedeeld en de verzorgingsploeg bedankt, maar ook de crew van het KSCC: de barploeg, de interieurverzorging, de bloemverzorging, de sponsoren materieel en immaterieel etc. Met een gezellige KSCC blarenbal werden de Vierdaagse Zomerfeesten afgesloten. Op naar 100ste Vierdaagse en 47e Zomerfeesten/Vierdaagsefeesten. Jammer van de regen op de vrijdagavond. Maar goed, de wandelaars hebben schitterend weer gehad, heel belangrijk. Verbindingsplaat Loopbrug –Wal. Winand Sep heeft een roestvrijstalen verbindingsplaat gemaakt tussen de loopbrug van het centrum en de Wal. Er is een goed relingwerkje gemaakt, zodat niemand over de opstaande zijkanten kan struikelen. Er komt een bordje boven en beneden aan de loopbrug te hangen met de tekst (brom)fiets, scooter afstappen a.u.b. De entree ziet er zo weer netter uit. Zaken, goed om te weten ! - KSCC vakantieperiode. Van 17 juli tot 1 september organiseren het KSCC en pastoraat geen activiteiten. Dat betekent niet dat we gesloten zijn. U bent welkom maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur. Zondag van 10.00 - 14.00 uur. Om 11.00 uur is de heilige Mis, na de H.Mis bent u welkom voor een kop koffie/thee. - Post De post wordt elke dag opgehaald en uitgezocht. Wijnand Beukers en Cora Peperkamp doen dit elke dag trouw en goed. De laatste tijd komt er minder post. We merken dat er veel post per mail verzonden wordt.

  • - De telefoon De telefoon wordt elke avond doorgeschakeld naar een medewerker. U krijgt altijd een live stem aan de lijn. - Toegangshek. ’s-Avonds wordt het toegangshek gesloten. De code van het hek is de km van de brug Ludwigshafen. Fijn dat velen van de Vierdaagse/zomerfeesten hebben genoten. Gaat u met vakantie: geniet met volle teugen. Gaat U niet met vakantie: geniet ook. Een prettig weekend.

    B.E.M van Welzenes, sdb. Landelijk aalmoezenier / Directeur KSCC

    DANKBETUIGING

    Beste allemaal, Hierbij wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de vele aandacht tijdens mijn 65e verjaardag, op welke wijze dan ook. Het was allemaal te gek. Dank, dank, dank !

    Liefs van Ria Lentjes

    ONZE JARIGEN …… 31-7 Dhr. Hans Jansen; dhr. Jan Dingemans; Kevin Keller;

    Marco Heijmen. 1-8 Wim Derksen; Betsie Leensen. 2-8 Lucinda Biemans; Hans van Meegen en Ton van Meegen. 3-8 Siebren Mooren; Beate Kropman. 4-8 Carin Wams; Wijnand Beukers; Cécile Janssen.

    5-8 Theo v/d Berg. 6-8 Seline van Hesse; Tiny Beukers-van der Laan; Hans Smits;

    mevr. Wally Geutjes; Elle Blom; Sylvia van Emmerloot. 7-8 José Driessen – van de Donk; Monique Sep - Reymers;

    mevr. P. Vranken-Thonissen; Adrie Janssen; Elin Verlaan. 9-8 Leonieke Wanders-Peters; Georges van de Runstraat;

    Aniek Basten. 10-8 Mgr. A.H. van Luijn, sdb. 11-8 Dhr. Jos van Dongen; mevr. Joke van Laak – Reymers. 12-8 Aalmoezenier J. Jehaes Luik; Astrid van Oyen, “Calcit 12”;

    Angelique Oome. 13-8 Dhr. Willem Pelser; Nick Jongeneel; mevr. Sonia van Zoest;

    Sifra Mooren. 14-8 Lindi Rosenboom; Albert van Rossum; Ingeborg Poppelier;

    mevr. Joke van Megen; dhr. Jan van Thiel. 15-8 Renee van Dongen; Jose Pols.

  • K.S.C.C. Seizoensopening

    Dinsdag 1 september 2015

    K.S.C.C. Schipperscentrum

    Programma:

    10.30 uur: Koffie of thee met iets lekkers.

    11.00 uur: Openingswoord door de Aalmoezenier.

    11.15 uur: Tijd voor een lekker glaasje, met of zonder alcohol.

    11.30 uur: Muzikaal optreden met een Brabants tintje.

    12.30 uur: Lunch.

    14.00 uur: Modeshow deze zal verzorgd worden door de firma

    Jos de Haas. De dames en heren mannequins zullen

    de nieuwe herfst/wintermode showen.

    16.30 uur: We sluiten deze dag af en wensen dat iedereen

    voldaan en modebewust huiswaarts keert.

    Voor deze dag vragen wij een vrijwillige bijdrage

    U bent allemaal van harte welkom !!!!!!

    Wilt U zich a.u.b. aanmelden vóór 28 augustus

    bij Ria Lentjes i.v.m. de inkopen.

    Telefoon: 024 – 377 75 75

    Indien U geen vervoer hebt, laat het ons weten

    en wij zullen kijken hoe we U van dienst kunnen zijn.

    Tot 1 september……. Werkgroep Soos Met……..

    Let op: Er worden deze dag ondanks eerdere vermeldingen geen workshops gegeven en geen stands voor een hobbymarkt opgezet !

  • Aanmeldingsstrook. -----------------------------------------------

    Ja, ik /wij kom(en) met …….… personen dinsdag 1 september

    naar de K.S.C.C. Seizoen Opening

    Naam:……………………………………………………………

    Adres:……………………………………………………………

    Postcode/woonplaats:…………………………………………

    Telefoon:…………………………………………………………

    Aanmeldingsstrook. -----------------------------------------------

    GEBOREN:

    Op maandag 13 juli jl. is IVY ROSE Versluis geboren. Ivy Rose is de dochter van Peter en Jaimy Versluis en zusje van Nova en Isa. Corr.adres: Schans 29, 4251 PW WERKENDAM.

    GEDOOPT:

    Op zondag 19 juli is ARTHUR Anatoliy Dionysius Hendrikus de Graauw gedoopt. Arthur is het zoontje van Marc en Tatjana de Graauw. m/s ‘Erasmus’. Corr.adres: Wilgenstraat 7, 5038 PB TILBURG.

    WANDELNIEUWS

    Beste wandelvriendinnen en –vrienden,

    Een wandelaar kijkt zelden terug en een 4Daagseloper is natuurlijk niet anders. De obstakels die eventueel voor je liggen zijn van belang, ook als die er niet zijn. En zeker het doel, zoals het uitlopen van de tocht of het bereiken van de volgende rustpost, ligt voor je. En toch is het goed herinneringen en ervaringen mee te nemen en met elkaar te delen om de beleving te versterken. Daarom maken we ook een terugblik naar de 99e Vierdaagse van Nijmegen, die uitgroeide tot een echt wandelfeest. Voor zover het te bepalen viel waren er geen incidenten en van buitenaf was er dit jaar geen gebeurtenis die het evenement beïnvloedde.

    Op dinsdag 21 juli vertrokken 42.684 mensen uit Nijmegen om de sportieve uitdaging aan te gaan. Drie dagen later kwamen uiteindelijk 40.092 wandelaars binnen op de Via Gladiola. 107 Personen konden worden getraceerd die iets met binnenvaart te maken hebben en met de KSCC-ondersteuning of anderszins 120, 160 of 200 kilometer probeerden af te leggen. Slechts twee van hen moesten de strijd staken. Op de regenbui van dinsdagmorgen na waren de weersomstandigheden uitstekend en achteraf gezien had de Vierdaagse van 2015 geen uur langer moeten duren. En voor een festijn in de open lucht is het voor alle betrokkenen van belang dat het droog en aangenaam is.

    Want naast de geleverde prestatie door de lopers worden er ook enorme inspanningen geleverd door duizenden vrijwilligers. Enkele tientallen van hen hebben voor het KSCC vijf dagen, of een deel daarvan, tijd beschikbaar gesteld om langs het parcours rustposten in te richten en de ruim 100 wandelaars te ontvangen, aandacht te geven en van een natje of een

  • droogje te voorzien. ’s Middags was er op het Schipperscentrum gelegenheid om de voeten te laten behandelen en de spieren soepel te laten maken. Alle ondersteuning heeft mede geresulteerd in een heel laag uitvalpercentage onder de KSCC-lopers. Een terechte en grootse dankbetuiging was er voor hen op vrijdagavond 24 juli.

    En toch blijft de wandelaar vooruit kijken en met name de Vierdaagse loper. In 2016 wordt in Nijmegen de 100ste editie gehouden. En die heeft een enorme aantrekkingskracht. Het bestuur van de stichting De 4DAAGSE is zich dat heel bewust en heeft vroegtijdig enkele zaken rondom de inschrijving vastgelegd. Zij die van 2010 tot en met 2015 vier keer de Vierdaagse hebben volbracht zijn verzekerd van deelname. Alle andere geïnteresseerden komen in de tweede ronde aan bod en mogelijk is er dan een loting. Eenmalig is er een limiet van 50.000 deelnemers ingesteld. Het is vanzelfsprekend dat daar begin 2016 nog op wordt teruggekomen. De volgende Nijmeegse 4Daagse wordt gehouden van 19 tot en met 22 juli 2016.

    Rest mij allen te bedanken die hebben bijgedragen tot het geweldige wandelfeest: de verzorgers, de mensen en bedrijven die financieel of materieel hebben ondersteund, degenen die mede vroeg opstonden of aan de kant waren om aan te moedigen en zij die een op het Schipperscentrum een ontvangst geven en het geheel schoon maakten. Op www.kscc.nl is er een lijst van alle deelnemers en verzorgers te vinden. Ook zijn er foto’s en als er nog mensen zijn die foto’s willen toevoegen aan de website dan kan dat o.a. via [email protected]

    Hartelijke groet, Henry Mooren.

    MISINTENTIES ZONDAG 2 AUGUSTUS 2015

    Voor dhr. George Dakriet, mw. G. Appelboom-den Dungen en dhr. Henk Appelboom, ouders Klarenbeek-Janssen "Catharina", dhr. N. Eckelboom, ouders Heijmen-Lucassen v/h Johannes, ouders van der Werf, ouders van Angelen - van den Heuvel, dhr. G. Wennekes, Elisa Derksen-Wennekes en overledenen familie Wennekes Heijmen, ouders van Welzenes-Klarenaar en overleden familieleden, dhr. Wim Reijmers. MISINTENTIES ZONDAG 9 AUGUSTUS 2015

    Mw. Marie-Louise de Vries-van Musscher en Anton van Breda, dhr. B. Stevens, dhr. Nico Knieriem, v/h ms ‘Schouwenburg’, ouders Huibers-Beerden “Maria Hendrika”, dhr. A. van Thiel, ouders Klarenaar - Hoenderop en Marja Kooren - Klarenaar, ouders Derksen-Bakker v/h “Pax”, Nancy Rensen-van de Brink.

    - Voor onze zieken.

    Een goedgekeurd reddingsvest dragen

    redt levens !

    VAKANTIEGROETEN ONTVINGEN WIJ UIT: Denemarken: van Mart en Wil Kreuze.

    http://www.kscc.nl/mailto:[email protected]

  • ONZE ZIEKEN

    * Dhr. Theo Centen. DUIVEN, PAARDENBLOEM 75, 6922 GE. * Mevr. Leni Broekmeulen. BREDA, GASTAKKER 41, 4817 XA. * Mevr. Henny de Graauw-Mutsaers (kamer 21). TILBURG, VERPLEEGHUIS DAMAST, LEIJWEG 48, 5022 KA. * Mevr. Dien Hollemans-van Neijenhof. SCHIJNDEL, SALVIAHOF 29, 5482 PK. * Mevr. Very Heijmen. MILLINGEN A/D RIJN, PR. IRENESTRAAT 59, 6566 BN. * Mevr. Wally Geutjes-Zingel. MILLINGEN A/D RIJN, ST. WILLIBRORDSTRAAT 1-B29, 6566 DD.

    ZIEKEN THUIS/AAN BOORD/HERSTELLEND

    * Mevr. Ria van Megen, Oranje Nassau Oord, Kamer 16. POSTADRES: POSTBUS 9002, 6870 GC RENKUM. * Mevr. Sandra Jansen-Derksen (Afdeling AC). NIJMEGEN, MARIA MAC KENZIE, PANOVENLAAN 25, 6525 DZ. * Dhr. Alex Sijbranda. DORDRECHT, PRATTENBURG 45, 3328 WC.

    IN HET VERPLEEG/VERZORGINGSHUIS

    * Dhr. Jan van Vliet, Verpleeghuis Activit De Schutse. NOORDWIJKERHOUT, SCHIPPERSVAARTWEG 39, 2211 TK. * Dhr. Colla van Thull. EWIJK, VERPLEEGHUIS WAELWICK, SCHOOLPAD 1, 6644 CP. * Mevr. Ineke Geutjes. MILSBEEK, POTTENBAKKER 36, 6596 GB.

    DENK AAN DE ZIEKE !!!!!!!!!!!!!!

    Als u bij een zieke op bezoek wilt gaan, neem dan eerst even contact op met de familie. De zieke kan even rust willen hebben !

    Een goedgekeurd reddingsvest dragen redt levens !

  • ONZE ADVERTEERDERS

  • ONZE ADVERTEERDERS -◦ Interrijn b.v. Scheepvaart- en Handelsonderneming Tel.078 – 625 93 99 Voor al uw bevrachtingen en expeditiewerkzaamheden -◦ Assurantiekantoor Beijer Tel. 024 – 677 61 09 verzekeringen, hypotheken, financieringen, pensioenen en sparen -◦ Neptun bunkerbedrijf –Nijmegen- Tel. 024 – 377 48 52 Er gaat een nieuwe wereld voor je open ! -◦ Scheepsbevrachtingskantoor Daanen Shipping & Logistics B.V. Tel. 024 – 3775830 www.daanen-shipping.nl -◦ Autena Marine b.v. Automatisering – Telecommunicatie – Navigatie, Tel. 024 – 355 94 17 -◦ Feest op het water ! Partyschip Palladium: Aqua Riverline 06 – 22521358. -◦ St. Nicolaas Stichting Meander, Tel. 024 – 359 35 00. Maak kennis met onze internaten. Vraag de folder aan en/of kom (met uw kind) op visite voor een informatieve rondleiding. -◦ Reinplus Van Woerden Bunkerbedrijf Tel. 088 – 100 78 00 – Fax. 088 – 100 78 10 Laan van Barcelona 800 te Dordrecht - www.reinplus.com -◦ FKH accu’s, St. Teunismolenweg 50d, 6534 AG NIJMEGEN, Tel. 024 – 3738875. www.fkhbatterijen.nl -◦ Scheepsrep.bedrijf De Gerlien-van Tiem bv. Druten voor al uw stevendok-werkzaamheden tevens uw adres voor alle reparaties boven de waterlijn www.gerlienvantiem.com - Tel. 0487 – 51 55 44. -◦ Lerta Techniek, John Janssen, Elektrotechniek voor binnenvaart, Tel. 06 – 14 49 50 32, www.lerta.nl - [email protected]. -◦ Jan de Jong Onderhoud en reparatie Tel. 024 – 355 12 50 Sanitairinstallatie, Las- en konstruktiewerkzaamheden, centrale verwarming, onderhouden reparatie. -◦ Peter Blom technische groothandel Tel. 024 – 677 42 43 Aandrijftechniek, V-snaren en schijven, Kettingwielen, gereedschappen -◦ Roos Administraties, Tel. 024 – 379 03 69, Voor uw gehele financiële administratie. www.roosadministraties.com -◦ Keurslager Rob Keller, Waterstraat 201, 6541 TJ Nijmegen, Tel. 024 – 377 47 90. www.kellernijmegen.keurslager.nl -◦ Steal-It B.V. information technology, netwerken en IT producten. Bernard Stenssen, -Tel. 024 – 675 00 70 - www.stealit.nl -◦ De BedrijfsPoli, - Scheepvaartkeuringen (zee- en binnenvaart) en Rijbewijskeuringen, - Tel. 024 – 3717799. Kerkenbos 1008 – 6546 BA Nijmegen. www.debedrijfspoli.nl

    http://www.daanen-shipping.nl/http://www.gerlienvantiem.com/http://www.lerta.nl/mailto:[email protected]://www.stealit.nl/http://www.debedrijfspoli.nl/