'KOOKeet' deelnemers - brochure 2014

31
PATISSERIE ACADEMIE TOM VAN LOOCK Tom Van Loock en zijn team brengen een seizoensgebonden patisserie die vertrekt vanuit smaak en textuur. Door het ge- bruik van boter en suiker te beperken, worden de producten lichter en komt de smaak van alle ingrediënten beter tot uiting. Het wisselende aanbod van Patisserie Academie combineert nieuwe, eigen creaties met een aantal klassiekers, al dan niet herwerkt. Pure smaken en ingrediënten van eerste kwaliteit staan voorop. Sinds 2014 bieden ze ook huisgemaakt roomijs en sorbet aan, alsook ijstaarten op bestelling. Academiestraat 4, 8000 Brugge I www.patisserieacademie.be I 050 68 92 91 Verloren brood met een espuma van olijfolie en limoensap, verse hoevemelkijs en aardbeien (6 euro) STAND 1

description

 

Transcript of 'KOOKeet' deelnemers - brochure 2014

PATISSERIE ACADEMIE TOM VAN LOOCK

Tom Van Loock en zijn team brengen een seizoensgebonden patisserie die vertrekt vanuit smaak en textuur. Door het ge-bruik van boter en suiker te beperken, worden de producten lichter en komt de smaak van alle ingrediënten beter tot uiting. Het wisselende aanbod van Patisserie Academie combineert nieuwe, eigen creaties met een aantal klassiekers, al dan niet herwerkt. Pure smaken en ingrediënten van eerste kwaliteit staan voorop. Sinds 2014 bieden ze ook huisgemaakt roomijs en sorbet aan, alsook ijstaarten op bestelling.

Academiestraat 4, 8000 Brugge I www.patisserieacademie.be I 050 68 92 91

Verloren brood met een espuma van olijfolie en limoensap, verse hoevemelkijs en aardbeien (6 euro)

STAND 1

BONTE B NIEUWBERNARD BONTE

Bonte B is één van de trendy restaurants in Brugge. Het staat voor een pure, eerlijke en verfrissende keuken zonder nonsens. Bernard Bonte trekt deze lijn op Kookeet door met een heerlijke pasta truffel. Eenvoudigweg smakelijk!

Dweersstraat 12, 8000 Brugge I www.bonteb.be I 050 34 83 43

Vegetarisch: pasta truffel – linguine, verse herfsttruffel, beukenzwam, Parmezaanse kaas (6 euro)

STAND 2

BISTRO REFTER FREDERIK HOORNE

Bistro Refter, het kleine zusje van De Karmeliet. Een hedendaagse brasserie met eerbied voor de traditionele productkeuken. In een aangenaam kader kunt u dagelijks genieten van een driegangen-menu met hoogwaardige producten en geselecteerde prijsvrien-delijke wijnen. U ziet een team van ervaren chefs aan het werk in de halfopen keuken. Het Refterconcept keert terug naar de onvergankelijke goede keuken van vroeger.

Molenmeers 2, 8000 Brugge I www.bistrorefter.com I 050 44 49 00

Gamba met curry van zoete aardappel (8 euro)STAND 3

DE KARMELIET

GEERT VAN HECKE

In het hartje van het historische Brugge streeft Geert Van Hecke naar gastronomische perfectie. In het driesterrenrestaurant De Karmeliet ontdekt u de Belgische gastronomie. Kies à la carte of geniet van een van de speciale menu’s, zoals ‘Het Vlakke land’ of ‘Brugge die Scone’. De Karmeliet is een culinair hoogtepunt waarin gastronomie, gezelligheid en sfeer samen-komen in een uniek en exclusief geheel.

Langestraat 19, 8000 Brugge I www.dekarmeliet.be I 050 33 82 59

Zeeuwse mosselen en inktvis uit de Noordzee en coeur de boeuf biotomaten van Philip Vermeulen uit Ruddervoorde (6 euro)

STAND 4

D’S DELDyCKE TRAITEURS JAN & JAN-BAPTIST DELDyCKE

Het culinaire hart van D’s Deldycke Traiteurs klopt al meer dan dertig jaar aan de voet van het Brugse belfort. In de keuken van een eeuwenoud herenhuis vermengen kleuren en aroma’s zich tot een gastronomisch sprookje. U kiest er uit een arsenaal aan dagverse gastronomische hoogstandjes voor bij u thuis, of u schuift er uw voeten onder de D’s table voor een aperitief met degustatie. Zorgeloos genieten van een speciale gelegenheid? Het gepassioneerde D’s team maakt uw culinaire dromen waar en verzorgt uw feest of event in binnen- of buitenland.

Wollestraat 23, 8000 Brugge I www.deldycke.be I 050 33 43 35

Krokantje met baron van wijnendale-gevogelte, variatie van bospaddenstoelen (6 euro / 8 euro met kalfszwezeriken)

STAND 5

BHAVANIGUy SURESH ACHARyA

De Indische keuken is heel divers en moeilijk te definiëren. De Indische gerechten die de meeste Europeanen kennen, zijn Noord-Indische bereidingen. Maar zoals India meer is dan de Taj Mahal alleen, gaat Guy Suresh Acharya van Bhavani Indian Cuisine verder. Hij waagt zich aan een creatieve mix van het beste wat India te bieden heeft, met de authentieke smaak van seizoensgebonden producten. Dit wordt gebracht in een exotisch kader met aangepaste dranken. Voor deze editie van Kookeet verrast Guy u met Pao Baji, Indische ‘fastfood’ uit de streek van Mumbai en Pune. Een simpel maar zeer smakelijk gerecht.

Simon Stevinplein 5, 8000 Brugge I www.bhavani.be I 050 33 90 25

Vegetarisch: Pao Baji – gehakt van groenten met broodje (4 euro)STAND 6

LIEVENLIEVEN VyNCK

Gezellig en relaxed tafelen in hartje Brugge? Dat kan in restaurant Lieven: een historische gevel, een gezellig interieur, een informele bediening en een levendige sfeer. Eenvoud siert, ook in de keuken. Lieven Vynck brengt pure gerechten met kraakverse producten, steeds de beste van het seizoen, van een onberispelijke kwaliteit en zuiver van smaak. Proef hoe verrukkelijk eenvoud kan zijn.

Philipstockstraat 45, 8000 Brugge I www.etenbijlieven.be I 050 68 09 75

STAND 7 ‘Surf & turf’: spiesje van hoevekip, kokkels, jus van noordzeegarnaal (6 euro)

A'QI NIEUWKAREN KEyGNAERT

Net buiten het drukke centrum van Brugge kunt u in de zomer genieten van een groene omgeving waar het lekker thuiskomen is. Zowel binnen als op het ruime terras is dat waar A’Qi voor staat: uw ‘living de luxe’ zijn. Een plek waar u ongedwongen geniet van het gezelschap, van lekker eten en de luxe dat u daar zelf helemaal niks voor hoeft te doen. Nodig met een gerust hart uw vrienden uit voor degelijke klassieke gerechten met een licht speelse, vrouwelijke twist.

Gistelse Steenweg 686, 8200 Sint-Andries I www.restaurantaqi.be I 050 30 05 99

‘Le Riz en Rose’: rijstkroket met gember en zwarte sesam, gemarineerde venkel en rode biet, espuma van rode biet, North Sea Deluxe handgepelde garnalen en gekaramelliseerde appelsaus (6 euro) I Vegetarisch: zonder garnaaltjes (6 euro)

STAND 8

SANS CRAVATE

HENK VAN OUDENHOVE

Eerlijk. Puur. Lekker ontspannen. Bij Sans Cravate maakt u uw das los voor u aan tafel gaat. Een klassieke basis met een vernieuwende touch, maar bovenal een plaats met sfeer en ziel. Omdat tafelen vooral genieten is. U kunt ook overnachten en ontbijten in het met zorg gerestaureerde pand La Suite schuin tegenover het restaurant. Alles is er aanwezig om het ‘Sans Cravategevoel’ een vervolg te geven.

Langestraat 159, 8000 Brugge I www.sanscravate.be I 050 67 83 10

Krokante ossenstaart, bearnaise met pickles, picklesgroentjes (6 euro)STAND 9

DEN GOUDEN KARPEL ERIK AMELOOT

In Den Gouden Karpel kunt u culinair genieten in het restaurant, een kleine honger stillen in de fishbar, of verse vis en bereide schotels afhalen in de traiteurzaak. Erik Ameloot vertegen-woordigt de derde generatie vishandelaars.

Vismarkt 9, 8000 Brugge I www.dengoudenkarpel.be I 050 33 34 94

Op vel gebakken zeebaars, jonge prei in hoeveboter, Cherrystar-tomaat, infuus van noordzeegarnaal, Pico Veleta-chorizo (6 euro)

STAND 10

wEINEBRUGGE NIEUWJAKE BOUTENS & KENNy DANSCHOTTER

Aan de rand van Brugge, dicht bij de rust en de kalmte van Tillegembos, streeft chef Benny De Bruyn ernaar om met zijn brigade dagelijks culinaire hoogstandjes op het bord te brengen. Hij combineert eerlijke, originele gerechten in een heden-daagse stijl. In de Weinebrugge kunt u heerlijk genieten. Het is er ook ideaal om een zakelijk gesprek af te ronden met een lekkere maaltijd. Voor Kookeet vaardigt Benny De Bruyn de jonge garde af.

Leikendreef 1, 8200 Brugge I www.weinebrugge.be I 050 38 44 40

Taartje van Damse Mokke, coquilles en kreeft, duo van gerookte Bekegemse eend, Brugse Zot en Brugse beschuit (6 euro)

STAND 11

’T ZwAANTJE GEERT VANHEE

’t Zwaantje straalt een ouderwetse, warme, gezellige en huiselijke sfeer uit. Geert Vanhee maakt er onvergankelijke lekkernijen klaar. Het restaurant staat bekend om zijn traditionele dagverse keuken met seizoensgebonden vis- en vleesgerechten. ’t Zwaantje behoort tot de nationale top van charmerestaurants en heeft al heel wat prijzen gewonnen voor zijn gerechten met chocolade.

Gentpoortvest 70, 8000 Brugge I www.hetzwaantje.be I 0473 71 25 80

Langoustinestaartjes in een krokant jasje op polderaardappel met gepekelde groentjes (6 euro) I Vegetarisch: polderaardappelzalfje met gepekelde groentjes (4 euro)

STAND 12

LA TÂCHEOLIVIER MONBAILLIU & CHARLOTTE VANHAECKE

La Tâche is een trendy restaurant aan de rand van Brugge, dat nu al tien jaar voluit gaat voor een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding en een keuzevriendelijk, steeds variërend menu. La Tâche biedt een uniek kader met een heerlijk rustig gelegen terras en een geurige kruidentuin. De uitgebreide wijnkeuze werd door GaultMillau bekroond met een druiventros. Kraakverse markt- en streekproducten primeren, samengebracht in smaakvolle gerechten. Ze worden geserveerd met een ongedwongen, verzorgde bediening.

Blankenbergsesteenweg 1, 8000 Brugge I www.latache.be I 050 68 02 52

STAND 13 Ravioli met kaviaar van aubergine, Brugse ham, sausje van girolles en crumble van Oud Brugge-kaas (6 euro) I Vegetarisch: zonder ham (6 euro)

GUILLAUME WIM VANSTEELANT

In een oud Brugs huisje nabij ’t Zand brengt Guillaume al bijna vijftien jaar fijnproeverij, klasse en plezier. Vertrekkend vanuit een Frans geïnspireerde, creatieve keuken brengt chef Wim gewaagde combinaties van klassieke gastronomie met een bourgondische touch en Aziatische invloeden. De surf & turfgerechten en de bereidingen met schaal- en schelpdieren getuigen van excellentie door jarenlange ervaring. Het gerecht op Kookeet is dit jaar een boeiende ontmoeting tussen zee en land.

Korte Lane 20, 8000 Brugge I www.guillaume2000.be I 050 34 46 05

Kreeft, eendenlever, dragon, aardbei uit Jabbeke (6 euro)Vegetarisch: aardbei uit Jabbeke, Faux Gras, rode biet, dragon (6 euro)

STAND 14

KOK AU VIN JüRGEN AERTS

Focus. Daar gaat het om, iedere dag. Streven naar de perfecte balans op en naast het bord. Vernieuwende creaties, lokale pro-ducten en echte, pure smaken. Bij Kok au Vin staan kwaliteit en gastvrijheid op de eerste plaats. U eet er gewoon (h)eerlijk in eenvoud.

Ezelstraat 21, 8000 Brugge I www.kok-au-vin.be I 050 33 95 21

Tösti de luxe met west-Vlaams zwientje aan ‘t spit van Marnix watteyne en Keiemtalerfondue (6 euro) I Vegetarisch: tösti met Keiemtalerfondue, uiencompote en bio kastanjechampignons (4 euro)

STAND 15

ASSIETTE BLANCHESTEFAAN TIMMERMAN

Op wandelafstand van de Markt ligt restaurant Assiette Blanche. U kunt er proeven van een kleine seizoensgebonden, geraffi-neerde keuken, aangevuld met Frans-Belgische klassiekers en diverse streekgerechten. De menukaart wijzigt om de zes weken. Daarnaast kunt u er ook terecht voor een prima lunch of een driegangen keuzemenu. Huisgepelde grijze garnalen zijn de specialiteit van het huis. Assiette Blanche staat garant voor een vriendelijke, professionele bediening in een stijlvol interieur.

Philipstockstraat 23-25, 8000 Brugge I www.assietteblanche.be I 050 34 00 94

Luchtige crème en crumble van Keiemtaler, krokant gebakken wijngaardslakjes van Het Slakkenhof, gebrande zoete ui, flespompoen (6 euro) I Vegetarisch: luchtige crème en crumble van Keiemtaler, gebrande zoete ui, flespompoen (4 euro)

STAND 16

RESTAURANT PATRICK DEVOS & wIM LyBAERT PATRICK DEVOS & WIM LyBAERT

Wat gebeurt er als twee gepassioneerde Bruggelingen elkaar vinden? Patrick Devos is een creatieve chef die passioneel werkt met streekproducten, VIER-gezicht Wim Lybaert is moestuinier in hart en nieren. Patrick en Wim brengen hun passies samen op één bord. Wim kweekte speciaal voor Kookeet 2014 tien zeldzame tomatenrassen en tien verschillende soorten basilicum. Patrick combineert deze twee uitzonderlijke ingrediënten met noordzeekrab en brengt het beste van de pure producten naar boven. Lekkers van bij ons.

Zilverstraat 41, 8000 Brugge I www.patrickdevos.be I 050 33 55 66

Creatie van verschillende soorten tomaten en basilicum met noordzeekrab en olijfolie (6 euro) I Vegetarisch: creatie van verschillende soorten tomaten en basilicum (4 euro)

STAND 17

DE JONKMAN

FILIP CLAEyS

Innemend met een guitige blik. Filip Claeys behoort tot een generatie jonge chefs die nogal eens vaak – al dan niet terecht – als rock-’n-roll wordt omschreven. Toch hebben chef noch keuken iets stoers of ruigs. Filip denkt graag buiten de kaders. Zijn keuken is origineel, authentiek en niet bepaald main-stream. Daar heeft zijn persoonlijkheid alles mee te maken: met zachte, energiek vloeiende tonen, prikkelend, met een knipoog én een boodschap. Maar ook met beide voeten op de grond, zichzelf relativerend. Keukenchef is voor Filip het mooiste beroep ter wereld. Niets meer, maar ook niets minder.

Maalsesteenweg 438, 8310 Brugge I www.dejonkman.be I 050 36 07 67

Boterham met gebakken pladijs en panna montana van zwemkrab (8 euro)STAND 18

GOFFINTIMOTHy GOFFIN

Het gezellige huiskamerrestaurant van Timothy Goffin en zijn vrouw Valerie bevindt zich aan de rand van Brugge. Timothy is gepassioneerd door smaakcombinaties waarin hij een expressie van zichzelf legt. Hij verwerkt topproducten inventief tot verfijnde gerechten, altijd met dat ene doel voor ogen: een verrassende combinatie op uw bord brengen. In zijn restaurant bereidt hij ver-nieuwende gerechten op basis van seizoensgebonden producten.

Maalsesteenweg 2, 8310 Sint-Kruis I www.timothygoffin.be I 050 68 77 88

Gelakte varkensribben, kimchi van rodekool, hangop van yoghurt en limoen (6 euro)STAND 19

TANUKIIVAN VERHELLE

25 jaar Japanse keuken in het hartje van Brugge. Sinds 1989 bereidt Tanuki Japanse gerechten in een traditioneel kader. Chef Ivan Verhelle en zijn Japans team bereiden sushi, sashimi en teppanyaki in een open keuken. Tijdens de winter serveren ze ook Japanse stoofpotjes.

Oude Gentweg 1, 8000 Brugge I www.tanuki.be I 050 34 75 12

In nanban-azijn gemarineerde maatjesharing op Tanuki’s wijze (6 euro)Vegetarisch: in nanban-su gemarineerde atsuage-tofu met aubergine (6 euro)

STAND 20

DUCHEyNE ATELIER/TRAITEUR NIEUWNIEK DUCHEyNE

Niek Ducheyne en Liesje De Cocker zijn een jong, dynamisch koppel dat steeds streeft naar een hoogstaande culinaire totaal-ervaring: klassiek maar met een moderne touch. Drie jaar geleden begonnen ze met een traiteurdienst aan huis. Sinds-dien bieden ze een bijkomende waaier aan mogelijkheden. Hun Atelier Ducheyne is uitgegroeid tot een privérestaurant in een strak maar sfeervol kader aan de rand van het historische Brugge. Daar ontvangen zij u graag na reservatie ’s avonds of voor een lekkere lunch (di-vr). Kok aan huis – Lunch – Atelier – Traiteur

Scheepsdalelaan 69, 8000 Brugge I www.niek-ducheyne.be I 0474 99 31 79

Zeebrugse aardappel met handgepelde grijze garnalen op onze wijze (6 euro)Vegetarisch: Zeebrugse aardappel met extra groenten (4 euro)

STAND 21

PATISSERIE – SALON SERVAAS VAN MULLEM SERVAAS VAN MULLEM

Voor wie houdt van zoet of hartig, bereid met respect voor de traditie en volgens de regels van het metier, is Patisserie Servaas Van Mullem in hartje Brugge een must. Een knapperige croissant, het fijnste gebak of een exclusief verwenontbijt: lekkerbekken komen hier zeker aan hun trekken. Op een boogscheut van de Markt, met een uniek zicht op de Stadsschouwburg, verrast Servaas Van Mullem u elke keer opnieuw met zijn creaties.

Vlamingstraat 56, 8000 Brugge I www.servaasvanmullem.be I 050 33 05 15

Frisse hoeveyoghurt, crémeux van mandarijn, Brugse kletskop en een gelei van duindoornbes (4 euro)

STAND 22

THE CHOCOLATE LINE DOMINIQUE PERSOONE

Succes is geen toeval … Zo koos Fabienne vanaf de start van The Chocolate Line voor trendy presentaties terwijl Dominique smaakhorizonten verlegde. Nieuwe combinaties die daarom soms als ‘shocking’ kunnen overkomen, maar die bij aandachtig proeven steeds een verrijking voor de smaakpapillen zijn.

De beste grondstoffen zoals de cacaobonen van de eigen plantage in yucatán en honing van eigen kweek, een doorgedreven ambachte- lijke ervaring, zin voor perfectionisme en uiteraard dat tikkeltje talent en verbeelding maken de ‘Chocolate Line-ervaring’ tot een unieke belevenis.

Simon Stevinplein 19, 8000 Brugge I www.thechocolateline.be I 050 34 10 90

Rijstpap met gouden lepel (6 euro)STAND 23

TêTE PRESSéE PIETER LONNEVILLE

Aan de eettafel van Tête Pressée beleeft u culinaire nostalgie vanop de eerste rij. In de open keuken kookt Pieter met pure producten van bij ons. Tête Pressée is samen tafelen, genieten van brute eenvoud op uw bord. Thuiskomen op restaurant. ’s Avonds is de eettafel enkel open voor groepen. U krijgt het hele restaurant te uwer beschikking voor een Diner Privé doorspekt met culinaire hoogstandjes. Tête Pressée is puur tafelen, ook thuis. In de eetwinkel vindt u dagelijks dagverse suggesties om mee te nemen. Ideaal als u zelf weinig of geen tijd hebt om te koken maar wel de kwaliteit van goed en gezond eten op prijs stelt.

Koningin Astridlaan 100, 8200 Brugge I www.tetepressee.be I 0470 21 26 27

Gaufre à l’Ostendaise (6 euro)STAND 24

ROCK-FORTHERMES VANLIEFDE

RuimdenkendOrigineelClassyKwaliteit—FijnproeverijOntspannendRoyaalTry it!

Langestraat 15, 8000 Brugge I www.rock-fort.be I 050 33 41 13

STAND 25 Ravioli van kalf met Brugse Zot, knolseldercrème en Parmezaanse kaas, bouillon van truffel en eekhoorntjesbrood (6 euro)

AUBERGE DE HERBORIST NIEUWALEx HANBUCKERS

‘Taste makes the difference’, dat is het motto van de Herborist. De Auberge, een zachte mix tussen Vlaamse en Provençaalse stijl in de groene omgeving van Brugge, biedt een uitstekende setting voor een culinaire ontmoeting. De bereiding van dag- verse producten is meer dan de som van de delen. Ze moet vervoering teweegbrengen, zelfs euforie. Chef-eigenaar Alex Hanbuckers en zijn vrouw Evy Delaey staan met hun jong, dy-namisch en gemotiveerd team garant voor deze emotionele beleving. Wanneer u de Herborist eenmaal bezocht hebt, weet u dat de smaak het verschil maakt.

De Watermolen 15, 8200 Sint-Andries I www.aubergedeherborist.be I 050 38 76 00

Zalf van jonge knolselder, crunch van aardappel, gegaarde lamsschenkel, currymousseline (6 euro) I Vegetarisch: frisse couscousbereiding met gelei van couscous, munt, wasabizalf en raita (6 euro)

STAND 26

BISTRO BRUUT NIEUWBRUNO TIMPERMAN

Bruut staat voor een mooie synthese van onze Vlaamse keuken, waarin terroir en tradities in een eigentijds kleedje worden gestoken. Met een combinatie van streekproducten en een mo-derne visie wil Bruno Timperman u een nieuwe kijk op onze eetcultuur geven. Uit nostalgie keert hij terug naar vroeger, toen ambacht troef was. Bruno gebruikt verse, eerlijke seizoens- producten uit eigen streek, die met respect en zorg worden klaargemaakt. Bij Bruut tafelt u in een huiselijk en ongedwongen kader, in een historisch pand met zicht op de Brugse reien.

Meestraat 9, 8000 Brugge I www.bistrobruut.be I 050 69 55 09

Gelakte aubergine met Rodenbach en miso, tomaat-garnaal, dashi van garnalen (6 euro)

STAND 27

DE MANGERIE KRISTOF DEPREZ

De Mangerie viert dit jaar zijn tienjarig bestaan. Het wordt gerund door een dynamisch koppel. De sympathieke gastvrouw Els ont-vangt u met de glimlach en stelt u meteen op uw gemak. In zijn open keuken tovert chef Kristof een waaier van exotische smaken op uw bord, maar verrast u ook met vernieuwde klassiekers. Naast de vele Bruggelingen vinden ook steeds vaker internationale foodies en zakenmensen de weg naar dit gezellige adresje, pal in het centrum van Brugge.

Oude Burg 20, 8000 Brugge I www.mangerie.com I 050 33 93 36

STAND 28 Gamba teppanyaki, tabouleh, Griekse yoghurt en guacamole (6 euro) I Vegetarisch: tabouleh met handgerolde couscous, Griekse yoghurt en guacamole (4 euro)

DE VISSCHERIE BJöRN VERRIEST

Restaurant De Visscherie is hét gastronomische visrestaurant in Brugge. Het staat bekend om zijn variëteit, zijn kwaliteit en zijn originaliteit, in een modern en fris kader. Uit alles blijkt een onvoorwaardelijke liefde voor de keuken, de producten en goede smaak.

Vismarkt 8, 8000 Brugge I www.visscherie.be I 050 33 02 12

Langoustines, tongschar, champignons en tomaat (6 euro)STAND 29

ZENOREINOUT RENIERE

Reinout Reniere behaalde met zijn team opnieuw 16/20 in de GaultMillau-gids 2014. De groenten, kruiden en producten van de vele lokale leveranciers en boeren zijn een constante in zijn keuken. Op de deining van de seizoenen inspireren ze hem elke dag opnieuw. Zijn statige herenhuis is na een recente facelift ingericht met vooral witte en azuurblauwe tinten. Daar serveert Reinout u de resultaten van zijn uitgekiende zoek-tocht naar uitzonderlijke combinaties.

Vlamingstraat 53, 8000 Brugge I www.restaurantzeno.be I 050 68 09 93

BBQ ‘Marrakech Style’ (6 euro)Vegetarisch: met halloumikaas i.p.v. merguez (6 euro)

STAND 30

KOOKEET MET EENECOLOGISCH SAUSJE

Kookeet doet grote inspanningen om het milieu te respecteren. Net als bij de vorige edities zijn de eetbordjes 100 % biologisch afbreek-baar, wordt de drank in glazen in plaats van wegwerpbekers geschonken en wordt het afval gescheiden opgehaald. Kookeet is opnieuw extra milieuvriendelijk:

• Hetbestekis100%biologischafbreekbaar.

• Bezoekerswordenverzochthunbestektehergebruiken.

• Glazenwordengereinigdmeteenecologischwasmiddel.

• Kookeetwerktzoveelmogelijkmetlokaleleveranciers.

• Dechefsgebruikenzoveelmogelijklokaleen seizoensgebonden producten.

• Hetevenementisgemakkelijkbereikbaarmethet openbaar vervoer.

• Erwordtgroenestroomingezet.

• Dekookdemo’svoorkinderensensibiliserenhenrond voedselverspilling.

• Erwordenextratijdelijkefietsenstallingengeïnstalleerd.

• Erzijngeenpapierendrank-eneetbonnenmaar herbruikbare jetons.

Ecologie