Knokke-Heist brochure krokus 2015

36
P.B.-P.P. BELGIE(N) - BELGIQUE KROKUSVAKANTIE 2015 Knokke-Heist De Speelpleinen & Vakantieplus inschrijven vanaf 28 januari 2015 (online vanaf 27 januari)

description

Jeugdvakantiebrochure krokus 2015

Transcript of Knokke-Heist brochure krokus 2015

Page 1: Knokke-Heist brochure krokus 2015

P.B.- P.P.BELGIE(N) - BELGIQUE

KROKUSVAKANTIE 2015Knokke-Heist

De Speelpleinen & Vakantieplusinschrijven vanaf 28 januari 2015

(online vanaf 27 januari)

Page 2: Knokke-Heist brochure krokus 2015

inhoudstafelDE SPEELPLEINEN 4

VAKANTIEPLUS 6

AANDACHTSPUNTEN 9

KAART 12

KALENDER KLEUTERS 14

KALENDER KINDEREN 15

KALENDER 12+ 16

KLEUTERS VAKANTIEPLUS 18

KINDEREN VAKANTIEPLUS 20

12+ VAKANTIEPLUS 26

NIEUWS EN NIET TE MISSEN 30

FAMILIEVOORSTELLINGEN 32

2

Page 3: Knokke-Heist brochure krokus 2015

voorwoordBeste ouders, coole kerels en straffe prinsessen,

Het vriest terwijl ik dit voorwoord schrijf. Maar het is al warm in mijn hart want de krokusvakantie is in aantocht.

De medewerkers van de dienst Jeugdcultuur zetten alles op alles opdat we jullie (kinderen) een fantastische vakantie kunnen bezorgen. We stellen tal van vakantiestages voor en herinneren je er aan dat de kinderen terecht kunnen bij de Speelpleinen voor een halve of volledige dag pure fun.

Er is nog een reden dat het warm wordt in mijn hart. Binnenkort is het Valentijn. Ik nodig jullie uit om af te zakken naar Jardin d’Amour in de tuin van CC Scharpoord of mee te doen aan de Love, Bike en Run met je allerliefste.

Krokusvakantie, dat wil zeggen Carnaval. Op zondag de grote Carnaval­stoet met tientallen praalwagens en duizenden gemaskerden, maandag sprotjes eten, dinsdagavond de verlichte stoet en gedurende het Carnaval dolle farandole in de herbergen van Heist.

Het belooft een fantastische vakantie te worden.

Alaaf!

Jan MorbeeSCHEPEN VAN CULTUUR EN JEUGD

P.S. Deze Jeugdvakantiebrochure kan je downloaden via onze website: www.knokke­heist.be

3

Page 4: Knokke-Heist brochure krokus 2015

de speelpleinencarnaval en veel plezier op de speelpleinenCarnaval is het leukste thema van het jaar. Je verkleden en eens lekker zot doen is sowieso heel plezierig! Zet je masker op en kom verkleed naar De Speelpleinen. De monitors plannen reeds hun activiteiten zodat iedereen zich te pletter kan amuseren. Tot gauw!

praktisch• Van maandag 16 tot en met vrijdag 20

februari 2015.• Voor kleuters vanaf 2,5 jaar (zindelijk)

en kids vanaf 6 jaar tot 12 jaar.• Op elk speelplein is wekelijks een

wandkrant te zien waarop je de geplande activiteiten kan volgen van de verschillende pleinen. Zo heb je een overzicht van wat er op het programma staat zodat er vooraf een keuze kan worden gemaakt.

• Bij de opmaak van de activiteiten wordt rekening gehouden met de suggesties van de kinderen.

• Het spreekt voor zich dat onze gebrevetteerde monitoren rekening houden met de leeftijd van de kinderen.

• Per plein worden de kinderen onderverdeeld in leeftijdsgroepen en zitten kleuters zeker apart.

locatieIeder speelplein legt zich toe op andere facetten, zodat je kind vooraf weet waar het terecht kan voor zijn /haar keuze van activiteit. Pleinen te Knokke en Heist • ’T PLEIN:fietsen,wandeltochten,

knutselen • DE KORENBLOEM: gezelschapsspelen,

schilderen ... • DE BLEKKER: diverse

kleuteractiviteiten

duurOpeningsuren van 7.45 uur tot 18.15 uur.Activiteiten vinden plaats tussen 9 en 12 uur en 14 en 17 uur. Gelieve ons dan niet te storen in ons superleuk spel!

maaltijden‘s Middags kunnen de kinderen meege­brachte boterhammetjes eten als ze voor een ganse dag blijven en ‘s middags Speelpleinwerking of een Vakantieplus stage doen. Frisdranken zijn niet te verkrijgen, maar er is steeds gratis water ter beschikking.

4

Page 5: Knokke-Heist brochure krokus 2015

inschrijvingenVooraf inschrijven is niet nodig. Het is wel zeer belangrijk dat je bij de inschrijving voor een Vakantieplus stage vermeldt of je kind al dan niet voor of na zijn/haar stage naar De Speelpleinen gaat. Dit voor de praktische regeling van ‘het busje’.

betalingPrijs: € 1 per halve dag. De afrekening gebeurt via facturatie, na de schoolvakantie. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een digitale Kom!Pas kaart (€ 2, eenvoudige aan koop in De Marge).

fiscale aftrekbaarheid De kosten voor De Speelpleinen, stages, kampen van het jaar 2014 zijn fiscaalaftrekbaar, in te brengen in de aangifte van 2015. In het voorjaar 2015 zal je van onseenfiscaalattestontvangen.

combineer wat je wil! Jeugdvakanties Knokke­Heist maakt het mogelijk om je activiteiten gedurende de vakantie te combineren naar wens. Een hele dag Vakantieplus? Of halve dagen Vakantieplus aanvullen met De Speelpleinen of liever een hele dag De Speelpleinen? Alles is mogelijk. De beide organisaties zijn zodanig op elkaar afgestemd dat deze ideaal gecombineerd kunnen worden. Voor een stage dien je telkens voordien in te schrijven en daarbij te melden dat je kind vooraf of nadien nog Speelplein zal volgen. Wij zorgen er voor dat je kind verplaatst wordt naar het dichtstbijzijnde speel plein.

5

Page 6: Knokke-Heist brochure krokus 2015

vakantieplus (v+)

praktischElke schoolvakantiedag.Vakantieplus vanaf 3 tot 16 jaar.

duurWe hebben drie type stages:• Voormiddagstages (VM)

stipt van 9 tot 12 uur.• Namiddagstages (NM)

stipt van 13.30 tot 17 uur.• Sommige stages (toppers, volle dag

stages ...) hebben afwijkende uren maar die staan steeds vermeld in de brochure.

maaltijden‘s Middags kunnen kinderen mee­gebrachte boterhammetjes eten. Frisdranken zijn niet te verkrijgen, er is steeds gratis water ter beschikking.

na de stageWens je dat je zo(o)n(en) en/of dochter(s) in een leuke omgeving opgevangen worden voor of na de stage? Wij zorgen er gratis voor. Er is opvang voorzien voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen ouder dan 12 jaar, komen niet in aanmerking voor de opvang en maken dus geen gebruik van vervoer dat aan de stages gekoppeld is. Voor Vakantieplus stages word je steeds op tijd verwacht op de afspraakplaats vermeld bij de stage.• Opvang is mogelijk: ‘s morgens vanaf

7.45 uur, ‘s middags tot 13 uur en ’s avonds tot 18.15 uur.

• Opvang dient vooraf te worden gemeld! Je doet dit aan de balie van De Marge of Cultuurcentrum Scharpoord ofjevulteen‘opvangaanvraagfiche’in en bezorgt deze tijdig, donderdag voor de aanvang van de stage, terug. Wij vragen dit om het (eventueel) busvervoer, dat de kinderen van de opvang naar hun stage brengt, in goede banen te leiden. Wanneer je kind niet in de opvang zit, komt hij/zij niet in aanmerking voor het ‘busje’.

inschrijvingen• Start dinsdag 27 januari om 8 uur

voor de helft van de beschikbare plaatsen online en woensdag 28 januari om 8.30 uur aan de balies van De Marge of het Cultuurcentrum.

• Online inschrijven gebeurt op naam van het kind. Zorg ervoor dat je per kind of per gezin juist aan­ en afmeldt. Na inschrijving ontvang je steeds een bevestigingsmail met in bijlage de informatiefiche.Let op! Online inschrijven = direct betalen!

• Inschrijven via e­mail is niet mogelijk!

6

Page 7: Knokke-Heist brochure krokus 2015

correcte werking bij betalingJe kunt de stage cash, met bancontact, via overschrijving of met Doe­bonnen (pag. 34 voor meer informatie) betalen. Hiervoor kan je terecht aan het onthaal van De Marge of het Cultuurcentrum Scharpoord.

kortingen in vakantieplus• Vanaf 2de kind kan je genieten van

€ 3 korting per stage, als beide stages doorgaan tijdens dezelfde week.

• BILL­korting = op vertoon van je BILL­kaart krijg je € 3 korting (geen cumulatie mogelijk met andere kortingen).

tussenkomst ziekenfondsen en sociale diensten Sommige ziekenfondsen en sociale dien sten geven een tussenkomst voor Jeugd vakanties. Geef het vereiste docu­ment van het ziekenfonds of sociale dienst na afloop van de vakantie af aanhet onthaal van Jeugdcultuur.

tussenkomst via het OCMW?Het kan!Aarzel niet om je vraag voor te leggen aan het OCMW indien je het moeilijk hebt met betalen van inschrijvingsgeld voor vrijetijdsactiviteiten. Voor meer info wend je tot OCMW p/a Sociaal Huis, Kraaiennestplein 1 bus 2, Knokke­Heist. Tel. 050 530 900

fiscale aftrekbaarheidKosten voor de vakantie opvang: speel­pleinen, stages, kampen enz. van het jaar 2014zijnfiscaalaftrekbaar,intebrengenin de aangifte van 2015. In het voorjaar 2015ontvangjevanonseenfiscaalattest.

7

Page 8: Knokke-Heist brochure krokus 2015

eigen vervoerWij organiseren enkele leuke stages buiten de gemeente.Logistiek is het voor de gemeente niet langer mogelijk om de vele kinderen van en naar sommige stages te brengen. Hou er daarom rekening mee dat wanneer je

ziet staan bij de stage, je zelf moet instaan voor het vervoer van je zoon of dochter naar en van de stage.

meer informatie en inschrijvingenCULTUURCENTRUM SCHARPOORDMeerlaan 32 T: 050 630 430, E: cc.ticket@knokke­heist.be Ma­vrij: 8.30­12.30 uur / 13.30­17.30 uur, za: 10­12.30 uur en van 14­17 uur

JEUGD- EN KUNSTENCENTRUM DE MARGE Edward Verheyestraat 16 T: 050 630 800, E: jeugd@knokke­heist.be Ma­vrij: 8.30­12 uur / 13.30­17.30 uur

8

Page 9: Knokke-Heist brochure krokus 2015

aandachtspuntennieuwe inschrijvingsprocedure!Geef tijdig je gezinssamenstelling door!De inschrijvingen starten online dinsdag 27 januari om 8 uur via www.knokke­heist.be. Vanaf woensdag 28 januari om 8.30 uur, kun je je kind telefonisch inschrijven of aan de balie in De Marge of het Cultuurcentrum.

1. Bij online inschrijving: log je niet in op naam van je kind maar op naam van het gezinshoofd. Dit om de inschrijvings­procedure te vereenvoudigen voor ge zin nen met meerdere kinderen. Het is belang rijk dat je minstens 10 dagen voor de aanvang van de inschrijvingen, je juiste gezins samenstelling doorgeeft aan de Jeugd dienst. Je doet dit telefonisch of via mail.

2. Wie online inschrijft dient onmid dellijk te betalen. Hou bij online inschrijving je betaal­ of kredietkaart bij de hand. Bij het afsluiten van de reservatie ga je rechtstreeks naar een online betaalmodule.

3. Wanneer je inschrijft aan de balie van het CC of De Marge, vragen wij je, indien mogelijk, cash, via doe­bonnen of via bancontact te betalen. Schrijf je je kind telefonisch in of aan de balie van het CC of De Marge, kan er geopteerd worden om te betalen via overschrijving. Opgelet! De stage moet betaald zijn 10 weekdagen voor aanvang van de stageweek. Wanneer er niet tijdig betaald is, vervalt de inschrijving. Je wordt hiervan niet langer verwittigd.

4. Je kan je kind niet inschrijven wan neer er nog openstaande facturen zijn. Bijvoorbeeld van voorbije jaren, of een niet betaalde factuur van de Speelpleinen.

5. Je kan je kind maar voor één stage inschrij­ven, per week, per dagdeel.

6. Het is niet meer mogelijk om je kind op een wachtlijst te plaatsen.

7. Voor inschrijvingen, vragen of bij pro blemen kan je steeds contact opnemen met ons (050 630 800 of 050 630 430).

annulatieOm alles praktisch goed te organiseren, is het voor ons HEEL belangrijk dat je tijdig laat weten indien je zoon of dochter een stage niet kan bijwonen. We willen immers zoveel mogelijk kinderen de kans geven een leuke vakantie te beleven. Daarom deze belangrijke richtlijnen:• Annuleren kan enkel schriftelijk

of via mail.• Wanneer je annuleert tot en met de

maandag voor de stageweek, wordt de stage volledig terugbetaald.

• Wie niet tijdig annuleert, d.w.z. vanaf dinsdag voor de aanvang van de stageweek, krijgt slechts 50% terugbetaald.

• Wie annuleert tijdens de stageweek krijgt geen geld terugbetaald.

• Dien je een doktersbriefje in voor het einde van de voorziene stageweek, dan wordt de stage wel 100% terugbetaald.

Opgelet! Vergeet naast de stage niet de voorziene opvang te annuleren!

9

Page 10: Knokke-Heist brochure krokus 2015

algemeen• Na inschrijving ontvang je een

bevesti gingsmail met in bijlage een informatiefiche.

• Vanaf 2de kind geniet je van € 3 korting per stage, als beide stages doorgaan tijdens dezelfde week.

• BILL­korting = op vertoon van je BILL­kaart krijg je €3 korting (geen cumulatie mogelijk met andere kortingen).

opvang/vervoerMeer dan 1000 kinderen die een stage volgen, vaak in combinatie met een leuke halve dag op De Speelpleinen of met een Vakantieplus stage op een andere locatie. Qua logistiek en planning is het voor ons heel wat werk om het vervoer van en naar de stages in goede banen te leiden. Jullie kunnen ons daarbij helpen. We vragen jullie rekening te houden met onderstaande: • Aanvraag voor vervoer dient te

gebeuren door het invullen van een ‘opvangaanvraagfiche’,teverkrijgenin De Marge, het Cultuurcentrum of in bijlage bij je bevestigingsmail. Deze fichedienttenlaatsteopdonderdag,voor de aanvang van de stageweek, in ons bezit te zijn.

• Wij kunnen jammer genoeg niet garanderen dat er plaats zal zijn op de busjes wanneer de aanvraag te laat (na donderdag) in ons bezit is.

• We factureren € 2 per dag voor kinderen die niet op de lijst staan, maar toch gebruik maken van de busjes en kinderen die wel op de lijst staan, maar afwezig zijn. Regel daarom de opvang met vervoer tijdig en bel ons (050 630 800) bij eventuele wijzigingen.

10

Page 11: Knokke-Heist brochure krokus 2015

adressen kinderopvang met extra opvang tijdens de vakantiesKinderdagverblijf ’t BremhuisjeBremlaan 37, Knokke, 050 633 700 opvang tot 12 jaar openingsuren: 6.45 tot 18.45 uur [email protected]

Kinderdagverblijf De DuinhummeltjesMarktstraat 61, Heist, 050 511 974 opvang tot 12 jaar openingsuren: 6.45 tot 18.45 uur [email protected]

De Bosvlindertjes Pastoor de Neveplein 18, Westkapelle, 0494 667 [email protected]

Clara Di Luna Kastanjedreef 1, Westkapelle, 0479 374 067 opvang tot 3 jaar openingsuren: 7.45 tot 18.30 uur www.claradiluna.be [email protected]

Mijn schildpadjePiers de Raveschootlaan 54, Knokke 050 624 806 of 0475 243 080 opvang tot 7 jaar openingsuren: ma tot vrij: 8 tot 18.30 uur www.mijn-schildpadje.be [email protected]

JuttekindPannenstraat 288, Heist, 050 517 895 www.juttekind.be [email protected]

’t Sprookjeshuisje Bremlaan 11, Knokke, 0471 708 806 opvang van 0 tot 12 jaar open: 7 op 7 / 24 op 24 uur [email protected] www.sprookjeshuisje.be

Li-Lo-La Heilig Hartlaan 16, Knokke, 0468 201 390 www.li-lo-la.be [email protected]

informatiepunt ‘kinderopvang’Voor ouders met kinderen is het niet altijd eenvoudig om kinderopvang op maat te vinden. De gemeente Knokke­Heist ontwikkelde daarom i.s.m. het LOK (lokaal overleg kinderopvang) een webpagina met hierop al de informatie over de verschillende kinderopvanginitiatieven te Knokke­Heist waaronder het Kleuter­ateljee, Jeugdvakanties Knokke­Heist, babysits ...Informatie kinderopvang Knokke­Heist, op de subpagina van jeugdcultuur: http://jeugd.knokke­heist.beVoor specifieke vragen omtrent kinder­opvang of om een lijst te bekomen met beschikbare babysits kan je terecht in het Jeugd­ en Kunstencentrum De Marge.

11

Page 12: Knokke-Heist brochure krokus 2015

Zeedijk

Zeedijk

Zeedijk

Albertstrand

Zeedijk

stationwatertoren

duinbergen

heldenplein

station Heist

Heistlaan

Breed Veertien

Westkapellestraat

dijk

HEIST

RAMSKAPELLE

DUINBERGENstation Duinbergen KNOKKE

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Eliz

abet

hlaa

n

Lipp

ensl

aan

station Knokke

Natiënlaan

Natiëlaan

Dorpsstraat

Smedenstraat

Seb. NachtegaelestraatKnokkestraat

Krom

medijk

Hulststraat

Spelemanstraat

Jonckheerestraat

Fonteinestraat

Waterstraat

Nieuw

stra

at

Kalvekeetdijk

Kalvekeetdijk

Kalfstraat

Zoutelaan

Bronlaan

Paul

usst

raat

Spar

rend

reef

Kustlaan

Koningsbos

NatuurreservaatHet Zwin

Sluisstraat

Kragendijk

Het Walletje

Kaaien

Westkapellestraat

Westkapellestraat

Pannenstraat

HET ZOUTE

WESTKAPELLE

2

3

1

v10

v11v2

v4 v5

v6v7

v9

v8

v34

v12

v1

speelpleinen:1 ‘t Plein (Fosgebouw)

Kinderen van 1e leerjaar tot 12 jaar Smedenstraat 125, T 050 606 735

2 De Korenbloem Kinderen van 2,5 jaar (zindelijk) tot 12 jaar Breed Veertien 25, T 050 512 775

3 De Blekker Kleuters van 2,5 jaar (zindelijk) tot laatste kleuterklas Van Steenestraat 11, T 050 630 861

4 De Speelpelle Dorpsstraat 60­62 (enkel tijdens de zomervakantie)

Page 13: Knokke-Heist brochure krokus 2015

Zeedijk

Zeedijk

Zeedijk

Albertstrand

Zeedijk

stationwatertoren

duinbergen

heldenplein

station Heist

Heistlaan

Breed Veertien

Westkapellestraat

dijk

HEIST

RAMSKAPELLE

DUINBERGENstation Duinbergen KNOKKE

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Eliz

abet

hlaa

n

Lipp

ensl

aan

station Knokke

Natiënlaan

Natiëlaan

Dorpsstraat

Smedenstraat

Seb. NachtegaelestraatKnokkestraat

Krom

medijk

Hulststraat

Spelemanstraat

Jonckheerestraat

Fonteinestraat

Waterstraat

Nieuw

stra

at

Kalvekeetdijk

Kalvekeetdijk

Kalfstraat

Zoutelaan

Bronlaan

Paul

usst

raat

Spar

rend

reef

Kustlaan

Koningsbos

NatuurreservaatHet Zwin

Sluisstraat

Kragendijk

Het Walletje

Kaaien

Westkapellestraat

Westkapellestraat

Pannenstraat

HET ZOUTE

WESTKAPELLE

2

3

1

v10

v11v2

v4 v5

v6v7

v9

v8

v34

v12

v1 V+ AFSPRAAKPLAATSENv1 De Marge / De Stormmeeuw (Knokke)

v2 Stadion De Taeye (Heist)

v3 Molenhoek (Westkapelle)

v4 VVW Heist

v5 Cultuurcentrum Scharpoord (Knokke)

v6 Sportcentrum Laguna (Duinbergen)

v7 Het Anker

v8 Surfers Paradise

v9 De Raan

v10 De Vonk (= ingang Edward Verheyestraat), dit voor de kleuters die V+ volgen

v11 Lakeside Paradise / Sportoase Duinenwater

v12 De Speelman

Page 14: Knokke-Heist brochure krokus 2015

= 2 begeleiders

= eigen vervoer

= opgelet geen volledige week

ma 16 februari tot en met vr 20 februari 2015nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

120 vm 12-11 De Vonk Kabouterfeest 45 18

121 vm 10-09 De Vonk Sport en crea: circuskriebels 45 18

122 vm 10-09 Het Anker Ik tover met kleurtjes 45 19

105 nm 10-09 Laguna Balvaardigheid & minitennis 45 19

123 nm 10-09 De Vonk Daar buiten loopt een schaap 45 19

LET OP!

Geboortejaren zijn

van toepassing!

kleuters 1ste tot en met 3de kleuter (geboortejaren: 2012-2009) minimum leeftijd = 3 jaar!

VM = voormiddag (9 tot 12 uur)NM = namiddag (13.30 tot 17 uur)VD = volledige dag (9 tot 12 en 13.30 tot 17 uur)

KALENDER

14

Page 15: Knokke-Heist brochure krokus 2015

kinderenma 16 februari tot en met vr 20 februari 2015nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

100 vm 06-99 Laguna Tennis 50 21

101 vm 08-03 De Stormmeeuw Voetbal 50 21

102 vm 06-03 Sportoase Duinenwater Start to crawl & zwemplezier 65 21

103 vm 08-05 Molenhoek Skeeleren 50 21

124 vm 08-05 De Marge Juwelenfestival 45 21

125 vm 05-01 De Marge Tekenfestival 45 21

128 vm 08-03 Het Anker Knutselatelier 45 22

140 vm 08-06 Cultuurcentrum Kinderkookclub 48 22

141 vm 06-03 De Marge Spelen met Frans 45 22

142 vm 08-05 Cultuurcentrum Astrokids 50 22

144 vm 06-01 Cultuurcentrum Schaken 45 22

145 vm 06-03 De Marge Digitaal 1.0 fotobewerking4kids 15 23

108 vd 06-03 De Stormmeeuw Paintball & avontuur / 8.30 - 17.00u 35 23

146 vd 06-01 Cultuurcentrum Hoe doe je dat nu? Survival 4kids 30 23

147 vd 08-05 De Marge Rope-skipping 10 24

104 nm 08-07 Laguna Tennis & omnisport 52 24

106 nm 08-05 De Stormmeeuw Sportmix & hockey 50 24

107 nm 06-03 De Stormmeeuw Balsporten 50 24

126 nm 08-05 De Marge Schilderpaletje 45 24

127 nm 05-01 De Marge De kunst van mozaïek 45 25

148 nm 08-03 Stoeterij ‘t Heernishof Pony- en paardrijden (Oostkerke) 70 25

149 nm 06-99 Cultuurcentrum Save the earth 12 25

150 nm 08-05 Cultuurcentrum Dans jouw ritme 50 25

151 nm 06-03 Cultuurcentrum Eigen accessoires maken 50 25

152 nm 06-03 Cultuurcentrum Hartig zoet, lekker! 48 25

1ste tot en met 6de leerjaar (geboortejaren: 2008-2003)

15

Page 16: Knokke-Heist brochure krokus 2015

12+ Ook voor 1ste middelbaar en ouder (geboortejaren: 2002 en ouder)

ma 16 februari tot en met vr 20 februari 2015nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

100 vm 06-99 Laguna Tennis 50 27

125 vm 05-01 De Marge Tekenfestival 45 27

144 vm 06-01 Cultuurcentrum Schaken 45 27

146 vd 06-01 Cultuurcentrum Hoe doe je dat nu? Survival 4kids 30 27

127 nm 05-01 De Marge De kunst van mozaïek 45 28

149 nm 06-99 Cultuurcentrum Save the earth 12 28

= opgelet geen volledige week

VM = voormiddag (9 tot 12 uur)

NM = namiddag (13.30 tot 17 uur)

VD = volledige dag (9 tot 12 en 13.30 tot 17 uur)

LET OP! Geboortejaren zijn van toepassing!

16

Page 17: Knokke-Heist brochure krokus 2015

17

Page 18: Knokke-Heist brochure krokus 2015

18

LET OP! GEBOORTEJAREN ZIJN VAN TOEPASSING!

voormiddag 9 tot 12 uur namiddag 13.30 tot 17 uur volledige dag 9 tot 12 en 13.30 tot 17 uur

= 2 begeleiders

1ste tot en met 3de kleuter (geboortejaren: 2012-2009) minimum leeftijd = 3 jaar

kleuters

VAKANTIEPLUSSTAGES

MAANDAG 16 TOT EN MET VRIJDAG 20 FEBRUARI 2015

geboortejaar

KABOUTERFEEST 12-11Als vlijtige kabouters vullen we onze tijd met verhalen, knutselen en dansen. Op vrijdag vieren we feest!

afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr: 120

SPORT EN CREA: CIRCUSKRIEBELS 10-09Het zotte clowntje en de acrobaten spreken tot onze verbeelding in deze stage waarin we knutselen en sporten.

afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr: 121

Page 19: Knokke-Heist brochure krokus 2015

19

IK TOVER MET KLEURTJES 10-09Een leuke stage waarin we aan de slag gaan met heel veel kleurtjes. Kleuren mengen en andere kleuren maken. Ons lievelingskleur ontdekken en gebruiken. Deze week is gewoon te kort om alle kleuren van de regenboog uit onze hoed te toveren.

afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr: 122

BALVAARDIGHEID & MINITENNIS 10-09Tennis voor de allerkleinsten. In deze stage draait het vooral om het krijgen van balgevoel. Met je (soft)balletje op je (klein) racketje zo lang mogelijk rondlopen of tikkertje bal spelen. Hier maak je op een heel leuke manier kennis met het koninklijke tennisspel.

afspraakplaats: Sporthal Laguna namiddag: prijs € 45 nr: 105

DAAR BUITEN LOOPT EEN SCHAAP 10-09De lente hangt al in de lucht. In februari worden de eerste lammetjes geboren. Een leuk verhaal over mama schaap en haar kleintjes vormt de leidraad in deze stage.

afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr: 123

Page 20: Knokke-Heist brochure krokus 2015

LET OP! GEBOORTEJAREN ZIJN VAN TOEPASSING!

kinderenvoormiddag 9 tot 12 uur namiddag 13.30 tot 17 uur volledige dag 9 tot 12 uur en 13.30 tot 17 uur

1ste tot en met 6de leerjaar (geboortejaren: 2008­2003)

= opgelet, geen volledige week!

20

Page 21: Knokke-Heist brochure krokus 2015

VAKANTIEPLUSSTAGES

MAANDAG 16 TOT EN MET VRIJDAG 20 FEBRUARI 2015

SKEELEREN 08-05Skeeleren, dat is toch hetzelfde als rol­schaatsen? Mis. Ontdek het in deze stage. Je krijgt hier de basistechnieken van het skeeleren aangeleerd.

afspraakplaats: Molenhoek voormiddag: prijs € 50 nr: 103

JUWELENFESTIVAL 08-05In kleuren die je zelf kan kiezen maak je prachtige kralen uit fimoklei, dieje daarna gebruikt om er een hippe armband, ketting of sleutelhanger mee te maken. Je kan er ook nog een bedeltje bijhangen en zo iedereen overtuigen ... Voor ‘handgemaakte juwelen’ moeten ze bij jou zijn!

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr: 124

TEKENFESTIVAL 05-01Deze stage is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om te tekenen. Met verschillende technieken en tekenmaterialen laten we stap voor stap zien hoe we gemakkelijk een poes of luciferdoosje op papier zetten.

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr: 125

geboortejaar

TENNIS 06-99Zijn Federer, Nadal, Clijsters of Sharapova geen onbekenden voor je? Doe je niets liever dan op een tennisterrein ver­toeven? Wil jij alleen maar love­games spelen? Dit is jouw stage. Onder leiding van gediplomeerde tennistrainers leer je verschillende tactieken en technieken aan.

afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 50 nr: 100

VOETBAL 08-03Droom jij ervan om de volgende Lionel Messi te zijn? Dit is een goede start. In deze stage leer je de basistechnieken van het voetbal, op een speelse manier afgewisseld met 2 tegen 2 situaties, penalty trappen …

afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 50 nr: 101

START TO CRAWL & ZWEMPLEZIER 06-03In dit sportkamp leren we de basis­technieken van de crawlbeweging. Oefeningen op het drijfvermogen, de arm­ en beenbeweging en ademhaling komen aan bod. Na de start to crawl les kun je nog wat ontspannen in het tropisch zwembad met oa. glijbanen, stroomversnellingen ...

afspraakplaats: Sportoase Duinenwater voormiddag: prijs € 65 nr: 102

21

Page 22: Knokke-Heist brochure krokus 2015

KNUTSELATELIER 08-03Ben jij een creatieve duizendpoot? Kom dan zeker naar deze stage waarin je je volledig kunt uitleven met een hoop leuke materialen.

afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr: 128

KINDERKOOKCLUB 08-06Deze week duiken we de keuken in om samen met de chef de geheimen van het koken te ontdekken. Proeven en lekker smullen hoort daar natuurlijk ook bij. We maken een receptenboekje, zodat we het thuis nog eens kunnen overdoen.

afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 48 nr: 140

SPELEN MET FRANS 06-03

Salut les copains! Frans leren is niet moeilijk. De juf helpt je erbij! Un, deux, trois et voilà! Bonjour, bonsoir, comment ça va? Na een week ken je al heel wat. Je spreekt al een aardig woordje Frans.

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr: 141

ASTROKIDS 08-05We gaan op ontdekkingstocht naar de sterrenhemel. Wat doen een astroloog en een astronoom? Samen ontdekken we hoe warm het is op de zon en of er leven is op Venus? Wat is mijn horoscoop en wat wil dat zeggen ...?

afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr: 142

SCHAKEN 06-01Schaken is een denksport voor jong en oud, gespeeld door 2 personen op een bord met 64 velden en verschillende stukken. Het doel is de koning van de tegenstander uit te schakelen (schaakmat te zetten). Het ontwikkelt je denk­, concentratie­ en strategisch vermogen. Spelenderwijs worden de regels uitgelegd, de basisprincipes bijgebracht en enkele belangrijke elementen bij het schaken getoond.

afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 45 nr: 144

22

Page 23: Knokke-Heist brochure krokus 2015

DIGITAAL 1.0 FOTOBEWERKING 4KIDS 06-03donderdag 19 februari

In deze workshop leer je digitale foto’s bewerken met behulp van een foto bewerkingsprogramma. We leren onder andere hoe we rode ogen wegwerken, een foto lichter of donkerder maken, kleur veranderen, beeldsnit aanpassen. De fotograaf leert je dat allemaal. Je mag je eigen foto’s op een USB stick meebrengen.

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 15 nr: 145

PAINTBALL & AVONTUUR 8.30 - 17.00U 06-03donderdag 19 februari

Zin in enkele uurtjes avontuur? Paintball, BMX, touwenparcours en een death ride komen aan bod.

afspraakplaats: De Stormmeeuw volle dag: prijs € 35 nr: 108

HOE DOE JE DAT NU? SURVIVAL 4KIDS 06-01vr 20 februari

Survival hoe doe je dat nu? Een volle dag zoeken, leren en amuseren. We ontdekken leuke skills voor meisjes en jongens, fun! Vuur maken voor de BBQ zonder lucifers, codesignalen, een kompas maken, kaart lezen, water zuiveren, survivalfood klaar­maken en nog zoveel meer!

afspraakplaats: Cultuurcentrum volle dag: prijs € 30 nr: 146

23

Page 24: Knokke-Heist brochure krokus 2015

ROPE-SKIPPING 08-05woensdag 18 februari

Als je graag springt en beweegt dan mag je deze stage niet missen. Dit is niet zomaar touwtje springen. We leren allerlei technieken zoals criss­cross. Kom en spring erin!

afspraakplaats: De Marge volle dag: prijs € 10 nr: 147

TENNIS & OMNISPORT 08-07Droom je ervan om ooit op center court te staan van Wimbledon of de US Open? Ben je bezeten door het tennisballetje? Wil je de ene ace na de andere kunnen slaan? Schrijf je dan in voor de tennisstage. Gediplomeerde tennistrainers leren je de beste tennistechnieken en –tactieken aan. Als afwisseling en tevens om de algemene motoriek verder te ontwikkelen doen we tussendoor ook nog andere sporten via spelvorm.

afspraakplaats: Laguna namiddag: prijs € 52 nr: 104

SPORTMIX & HOCKEY 08-05

Een hele week lang zal je door middel van trainingen en spelvormen op aller­lei leerzame en leuke manieren je vaar­digheden verbeteren. Hockey in combinatie met sportmix.

afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 50 nr: 106

BALSPORTEN 06-03In dit kamp komen de meeste sporten met een bal aan bod. In sporten zoals basket, netbal, base­ball ... kan je jezelf meten met je vrienden.

afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 50 nr: 107

SCHILDERPALETJE 08-05In deze schilderstage gaan we de artistieke tour op. Met een palet in de hand schilderen we op papier, karton, doek en wie weet waarop nog.

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr: 126

24

Page 25: Knokke-Heist brochure krokus 2015

DE KUNST VAN MOZAÏEK 05-01Kleine stukjes steen vormen samen een tekening. Het is een hele leuke uitdaging om alle stukjes op het juiste plaatsje te puzzelen tot een mooi geheel. We maken in deze stage mooie kunstwerkjes voor thuis en in de tuin.

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr: 127

PONY- EN PAARDRIJDEN 08-03

We leren hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt verzorgd (borstelen, roskammen, hoeven schoonmaken etc.). Daarna staan we stil bij het opzadelen en optuigen en het op­ en afstijgen. Het leukste van al blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop ... rijden maar!

afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof namiddag: prijs € 70 nr: 148

SAVE THE EARTH 06-99donderdag 19 februari

We gaan op ontdekkingsreis naar de schatkist van de aarde. Als echte detectives gaan we op zoek naar de geschiedenis van de aarde, wie wat eet in de natuur, hoe we zelf thuis en op school de aarde gezond kunnen houden. Dit doen we aan de hand van spelletjes. We gaan zoeken in het bos, kijken door een microscoop en nog veel meer! Elk kind gaat naar huis met een eigen stukje aarde om voor te zorgen.

afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 12 nr: 149

DANS JOUW RITME 08-05Hou jij van coole muziek en wil jij je ritme vinden in de dans? Kom dan zeker naar deze dansstage, samen vinden we dat ritme. Het levert ons zeker een daverend applaus op in ons showmoment.

afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 50 nr: 150

EIGEN ACCESSOIRES MAKEN 06-03Hou jij van kleurrijke accessoires die je kledij, je tasje, je GSM­hoesje opvrolijken? Kom dan, om samen met onze mode­expert leuke accessoires te ontwerpen en te maken. Geef aan alles je persoonlijke touch!

afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 50 nr: 151

HARTIG ZOET, LEKKER! 06-03Komaan jongens en meisjes we duiken de keuken in. Lekkere, hartige en ook zoete gerechtjes. Een keuken vol lekkers. Bind je schortje maar voor en zet je koksmuts maar op. We vliegen er in!

afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 48 nr: 152

25

Page 26: Knokke-Heist brochure krokus 2015

12+LET OP! GEBOORTEJAREN ZIJN VAN TOEPASSING!

voormiddag 9 tot 12 uur namiddag 13.30 tot 17 uur volledige dag 9 tot 12 uur en 13.30 tot 17 uur

Voor het 1ste middelbaar en ouder (geboortejaren: 2002 en ouder)

= opgelet, geen volledige week!

26

Page 27: Knokke-Heist brochure krokus 2015

Vakantieplusstages

MAANDAG 16 TOT EN MET VRIJDAG 20 FEBRUARI 2015

geboortejaar

TENNIS 06-99Zijn Federer, Nadal, Clijsters of Sharapova geen onbekenden voor je? Doe je niets liever dan op een tennisterrein vertoeven? Wil jij alleen maar love­games spelen? Dit is jouw stage. Onder leiding van gediplomeerde tennistrainers leer je ver­schillende tactieken en technieken aan.

afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 50 nr: 100

TEKENFESTIVAL 05-01Deze stage is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om te tekenen. Met verschil­lende technieken en tekenmaterialen laten we stap voor stap zien hoe we gemakkelijk een poes of luciferdoosje op papier zetten.

afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr: 125

SCHAKEN 06-01

Schaken is een denksport voor jong en oud, gespeeld door 2 personen op een bord met 64 velden en verschillende stukken. Het doel is de koning van de tegenstander uit te schakelen (schaakmat te zetten). Het ontwikkelt je denk­, concentratie­ en strategisch vermogen. Spelenderwijs worden de regels uitgelegd, de basisprincipes bijgebracht en enkele belangrijke elementen bij het schaken getoond.

afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 45 nr: 144

HOE DOE JE DAT NU? SURVIVAL 4KIDS 06-01vr 20 februari

Survival hoe doe je dat nu? Een volle dag zoeken, leren en amuseren. We ontdekken leuke skills voor meisjes en jongens, fun! Vuur maken voor de BBQ zonder lucifers, codesignalen, een kompas maken, kaart lezen, water zuiveren, survivalfood klaar­maken en nog zoveel meer!

afspraakplaats: Cultuurcentrum volle dag: prijs € 30 nr: 146

27

Page 28: Knokke-Heist brochure krokus 2015

DE KUNST VAN MOZAÏEK 05-01

Kleine stukjes steen vormen samen een tekening. Het is een hele leuke uitdaging om alle stukjes op het juiste plaatsje te puzzelen tot een mooi geheel. We maken in deze stage mooie kunstwerkjes voor thuis en in de tuin.

afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr: 127

SAVE THE EARTH 06-99donderdag 19 februari

We gaan op ontdekkingsreis naar de schatkist van de aarde. Als echte detectives gaan we op zoek naar de geschiedenis van de aarde, wie wat eet in de natuur, hoe we zelf thuis en op school de aarde gezond kunnen houden. Dit doen we aan de hand van spelletjes. We gaan zoeken in het bos, kijken door een microscoop en nog veel meer! Elk kind gaat naar huis met een eigen stukje aarde om voor te zorgen.

afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 12 nr: 149

28

Page 29: Knokke-Heist brochure krokus 2015

29

Page 30: Knokke-Heist brochure krokus 2015

kleuterateljeeelke woensdag- en zaterdagnamiddag van 14 tot 17u (niet tijdens schoolvakanties)

Leuke, creatieve, boeiende en speelse namiddagen voor kindjes uit de tweede en derde kleuterklas. Volgende plezierige thema’s komen aan bod: ‘Kleuterrestaurant’, ‘Pipo de clown’, ‘Prins en prinses voor 1 dag’ en zo veel meer …

Kleuterateljeefolder is te bekomen bij Vrij Atelier in Jeugd- en Kunstencentrum De Marge.

zie: www.facebook.com/jeugdcultuur.knokkeheist voor meer info

nieuws / niet te missen

30

Page 31: Knokke-Heist brochure krokus 2015

kindercarnavalbal zaterdag 14 februari om 14 uur, Ravelingen Heist

Naar jaarlijkse gewoonte wordt op zaterdag voor Carnaval in zaal Ravelingen vanaf 14 uur een kindercarnavalfuif georganiseerd. Helemaal gratis. Via de scholen loopt een tekenwedstrijd waarbij leuke prijzen te winnen zijn en er is een volledig vernieuwd animatie programma. Apotheose is uiteraard de verkiezing van de Jeugdprins en de Jeugdprinses. En dat allemaal op Valentijnsdag, straks bloeit daar nog iets.

concert & festivalbus Katy Perrydinsdag 3 maart 2015

Katy Perry komt met haar verbluf­fende ‘Prismatic World Tour’ naar het Sportpaleis. Popmuziek van de hoogste plank dus! Het is dan ook reikhalzend uitkijken naar haar ‘Prismatic World Tour’. Katy Perry brengt terug een resem onvergetelijke hits, waaronder ‘I Kissed A Girl’, ‘Hot N Cold’, ‘Last Friday Night’ en ‘Firework’, om er slechts enkele op te noemen. Wij kijken alvast uit naar dit mega concert. Ga mee met de concertbus en beleef een onvergetelijk optreden van deze superster!

Op vertoon van je Bill kaart kan je mee voor slechts 40 euro (bus + zitplaats)!

nieuws / niet te missen

31

Page 32: Knokke-Heist brochure krokus 2015

familievoorstellingen

NAGTKUNSTENFESTIVALzaterdag 31 januari om 19.30 uur

Deze avond wordt het Cultuurcentrum omgetoverd tot een Kunstenfestival. Van 19.30 tot in de vroege uurtjes brengt Nagt jong en bruisend talent. Kom kennismaken met verschillende kunstvormen zoals theater, comedy, circus ... alles kan, niets moet! Nagt staat voor cultuur, socializen, food & drinks.

Prijs: €11 / €10: leraren- & studentenkaart, 55+ €8: Uitpas, BILL, -12 jaar, groepen +10 pers.

32

Page 33: Knokke-Heist brochure krokus 2015

KONINGSKIND 3+ALEXANDER AERTS, ANNELIES DECOCK & DIMOS DE BEUN zondag 8 februari om 15 uur

Koningskind houdt het midden tussen een concert en een muzikale beleving/beweging. Samen met het publiek ontdekken de spelers de instrumenten en de muziek van Lully die hieruit ontstaat. Verbeelding en toegankelijkheid staan centraal. Koningskind is een barok-beleving voor kleuters en hun (groot)ouders!Heb je ooit de teletijdmachine al eens genomen? Met ARTuur maak je na deze prachtige voorstelling kennis met een lang-geleden-tijd: de barok! Dat klinkt gek misschien maar toch... Een theekransje, een kraagje en een paar speelse verrassingen uit die tijd! Wie durft?

Prijs: €8 / €7: leraren- & studentenkaart, 55+ €5: Uitpas, BILL, -12 jaar, groepen + 10 pers., leden van de Gezinsbond (gratis vanaf 5de lid)

HANS EN GRIETJE 5+SPROOKJES ENZOzondag 8 maart om 15.00 uur

Een droom van een voorstelling vol kleine en grote verrassingen. Ga mee op pad tussen de wandelende bomen, smakelijke huisjes, vallende en stuite rende sterren, pratende ovens en vliegende bedden ... Een huis van snoep met een dak van slagroom! Kom je mee snoepen? Knutsel na de voorstelling je eigen peperkoekenhuisje. We gaan aan de slag met peperkoek, choco, smarties, hagelslag … mmm dat wordt smullen!

Prijs: €8 / €7: leraren- & studentenkaart, 55+ €5: Uitpas, BILL, -12 jaar, groepen + 10 pers., leden van de Gezinsbond (gratis vanaf 5de lid)

33

Page 34: Knokke-Heist brochure krokus 2015

De “Doe­bon” ken je toch wel?“Doe­bonnen”: dé originele belevenis­bonnen van de gemeente Knokke­Heist. Hét ideale cadeau! Weet je niet wat gekocht voor je lief, je actieve suikertante of je lievelingsbroer? Dit is het perfecte geschenk. Met de bon schenk je iemand een belevenis. Hoe die er uit ziet, bepaalt de gelukkige zelf.

De “Doe­bonnen” kun je als betaal­middel gebruiken voor podium­ of film­voorstellingen, inschrijvingsgeld van de leuke vakantiestages, lidgeld, kampgeld, eenzwembeurtbijSportOase,eenfilmbijBeverly Screens en nog veel meer.

De “Doe­bon” is een soort cheque die gebundeld is met een “Doe­bonnen boekje”. Jij bepaalt de waarde. In dit boekje vind je naast de cheques ook alle informatie over hoe, waar en waarvoor men de bonnen mag gebruiken.

Het doe­bonnenboekje kan aange­kocht worden aan het loket van het Cultuurcentrum Scharpoord, deKunst­Academie, Museum Sincfala, De Marge, Sporthal De Stormmeeuw en Dienst Toerisme.

Meer Info:Cultuurcentrum Scharpoord T. 050 630 430 of de Jeugddienst T. 050 630 800Online: http://inwoners.knokke­heist.be/DOE­bonnen.

“DOE DOE DOE!”

het ideale geschenk

34

Page 35: Knokke-Heist brochure krokus 2015

grafischontwerp&concept: zap all people (zap.be)

Conform de wet op de privacy van 8­12­1992 zal de jeugddienst je gegevens enkel gebruiken om je te informeren. Je kan te allen tijde deze gegevens controleren en verbeteren.

“De speelpleinwerking en Vakantieplus gebruiken foto’s en bewegende beelden van de kinderen enkel voor eigen publicaties. Wil je niet dat de afbeeldingen van je kind hiervoor worden gebruikt, laat dit dan uitdrukkelijk weten op het secretariaat van De Marge”.

Alle aanbiedingen/activiteiten zijn onder voor behoud van wijzigingen en drukfouten.

in samenwerking met:

35

Page 36: Knokke-Heist brochure krokus 2015

[email protected].: Jan Morbee, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke­HeistJeugddienst Knokke­Heist, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke­Heist, T: 050 630 800, E: jeugd@knokke­heist.be, W: www.knokke­heist.be