Knokke-Heist brochure zomer 2015

108
ZOMERVAKANT iE De Speelpleinen Inschrijven vanaf 23 mei 2015 (online vanaf 22 mei) & Vakantieplus P.B.-P.P. BELGIE(N) - BELGIQUE

description

Jeugdvakantiebrochure zomer 2015

Transcript of Knokke-Heist brochure zomer 2015

Page 1: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

ZOMERVAKANT iE De Speelpleinen

Inschrijven vanaf 23 mei 2015

(online vanaf 22 mei)

& Vakantieplus

[email protected].: Jan Morbee, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke-HeistJeugddienst Knokke-Heist, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke-Heist, T: 050 630 800, E: [email protected], W: www.knokke-heist.be

P.B.- P.P.BELGIE(N) - BELGIQUE

Jeugdvakanties Knokke-Heist - zomer 2015

knokkeheistjeugd_cover_Zomer2015_def.indd 1 17/04/2015 10:22:12

Page 2: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

inhoudstafelDE SPEELPLEINEN 2VAKANTIEPLUS 4INSCHRIJVINGSPROCEDURE 6KAART 10KALENDER KLEUTERS 12KALENDER KINDEREN 14KALENDER 12+ 20KLEUTERS VAKANTIEPLUS 22KINDEREN VAKANTIEPLUS 3412+ VAKANTIEPLUS 80NIEUWS 92ACTIVITEITEN SPEELPLEINWERKING 98

Jeugdvakantiebrochure Zomer 2015verantwoordelijke uitgever: Jan Morbee, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke-Heist.directie: Pedro Oosterlynckbeeld & redactiecoördinatie: Mieke Remmerieredactionele bijdragen: Nicolas Vandekerchove, Liesbet De Wilde, Katrien Theerens, Ilse Heysse, Mieke Deweerdt, Mieke Remmerie, Kim Dekeijzer, Lynn Rouzeré, Kathleen Gabriels en Christine Gheselle.

Conform de wet op de privacy van 8-12-1992 zal de jeugd-dienst je gegevens enkel gebruiken om je te informeren. Je kan te allen tijde deze gegevens controleren en verbeteren.

“De speelpleinwerking en Vakantieplus gebruiken foto’s en bewegende beelden van de kinderen enkel voor eigen publicaties. Wil je niet dat de afbeeldingen van je kind hiervoor worden gebruikt, laat dit dan uitdrukkelijk weten op het secretariaat van De Marge”.

Alle aanbiedingen/activiteiten zijn onder voor behoud van wijzigingen en drukfouten.

grafi sch ontwerp & concept: zap all people (zap.be)

IN SAMENWERKING MET:

knokkeheistjeugd_cover_Zomer2015_def.indd 2 17/04/2015 10:22:14

Page 3: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

1

Haal die teenslippers, hippe zwemshort en killer bikini maar van onder het stof. Het is zomer! Hier is ‘em, de Jeugdvakantiebrochure Zomer. Een fantastische ploeg medewerkers heeft alles-op-alles gezet om jullie, sneller dan andere jaren, de volledige programmatie te bezorgen.

De zomervakantie, dat zijn acht superleuke weken voor de kinderen. Voor de ouders is het soms een hele opgave om die acht weken zinvol in te vullen, dat begrijpen we. Net daarom zijn de Jeugdvakanties in het leven geroepen. De ideale mix van Speelpleinen en Vakantieplus stages. En het is straf wat er weer allemaal geprogrammeerd staat. Wakeboarden, dansen, tennissen, theater, knutselen, talen ... Onmogelijk dat er geen enkele stage tussen zit die je zoon of dochter kan bekoren.

Er rest ons niets anders dan jou een mega-fantastische-om-nooit-te vergeten-zomer toe te wensen.

Jan Morbee

Schepen van cultuur, jeugd en evenementen

P.S. Is niet alles duidelijk? Contacteer het onthaal van Jeugdcultuur of van het Cultuurcentrum. Zij maken je met plezier wegwijs in het ruime vakantie aanbod.

Page 4: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

De speelpleinenZomerfun op De Speelpleinen!

Heb jij zin in een zomervakantie vol avontuur, zon, spel, zee, fun en mega veel plezier? Bij de Speelpleinwerking ben je aan het juiste adres. Kom en beleef de mooiste en leukste zomer ooit!

Mis ook de supertoffe uitstappen niet, want ze zien er terug veelbelovend uit! Meer info over de uitstappen vind je op pagina’s 99 tot 103.

Praktisch• Van donderdag 2 juli tot en met dins-

dag 25 augustus

• De Speelpleinen zijn open op dinsdag 21 juli, behalve de Speelpelle.

• Voor kleuters vanaf 2,5 jaar (zindelijk) en kids vanaf 6 jaar tot 12 jaar.

• Op elk speelplein is wekelijks een wandkrant te zien waarop je de geplande activiteiten kan volgen van de verschillende pleinen. Zo heb je een overzicht van wat er op het program-ma staat en kan er vooraf een keuze worden gemaakt.

• Het spreekt voor zich dat onze gebre-vetteerde monitoren rekening houden met de leeftijd van de kinderen.

• Per plein worden de kinderen onder-verdeeld in leeftijdsgroepen en zitten kleuters apart.

LocatieIeder speelplein legt zich toe op andere facetten, zodat je kind vooraf weet waar het terecht kan voor zijn /haar keuze van activiteit. Pleinen te Knokke en Heist

• ’TPLEIN:fietsen,wandeltochten,knutselen

• DE KORENBLOEM: gezelschapsspelen, schilderen ...

• DE BLEKKER: diverse kleuteractiviteiten.

• SPEELPELLE: sport, spelen, ...

Duur Openingsuren van 7.45 uur tot 18.15 uur.

Activiteiten vinden plaats tussen 9 en 12 uur en 14 en 17 uur. Gelieve ons dan niet te storen in ons superleuk spel!

2

Page 5: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

Maaltijden ‘s Middags kunnen de kinderen mee - ge brachte boterhammetjes eten als ze ‘s middags Speelpleinwerking of een Vakantieplus stage doen. Frisdranken zijn niet te verkrijgen, maar er is steeds gratis water ter beschikking.

Inschrijvingen Vooraf inschrijven is niet nodig. Het is wel zeer belangrijk dat je bij de inschrijving voor een Vakantieplus stage vermeldt of je kind al dan niet voor of na zijn/haar stage naar De Speelpleinen gaat. Dit voor de praktische regeling van ‘het busje’.

Betaling Prijs: € 1 per halve dag.

De afrekening gebeurt via facturatie, na de schoolvakantie. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een digitale Kom!Pas kaart (€2, eenvoudige aan koop in De Marge).

Fiscale aftrekbaarheid De kosten voor De Speelpleinen, stages enkampenvanhetjaar2015zijnfiscaalaftrekbaar, in te brengen in de aangifte van 2016. In het voorjaar 2016 zal je van onseenfiscaalattestontvangen.

Combineer wat je wil! Jeugdvakanties Knokke-Heist maakt het mogelijk om je activiteiten gedurende de vakantie te combineren naar wens.

Een hele dag Vakantieplus? Of halve dagen Vakantieplus aanvullen met De Speelpleinen of liever een hele dag De Speelpleinen? Alles is mogelijk. De beide organisaties zijn zodanig op elkaar afgestemd dat deze ideaal gecombineerd kunnen worden. Voor een stage dien je telkens voordien in te schrijven en daar-bij te melden dat je kind vooraf of nadien nog Speelplein zal volgen. Wij zorgen er voor dat je kind verplaatst wordt naar het dichtstbijzijnde speel plein.

3

Page 6: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

Vakantieplus (v+)Praktisch

Van 2 juli tot 25 augustus. Vakantieplus vanaf 3 tot 16 jaar.

DuurWe hebben drie type stages:

• Voormiddagstages (VM) stipt van 9 tot 12 uur.

• Namiddagstages (NM) stipt van 13.30 tot 17 uur.

• Sommige stages hebben afwijkende uren maar die staan steeds vermeld in de brochure.

Maaltijden‘s Middags kunnen kinderen mee-gebrach te boter ham metjes eten. Fris dranken zijn niet te verkrijgen, er is steeds gratis water ter beschikking.

Na de stageWens je dat je zo(o)n(en) en/of dochter(s) in een leuke omgeving opgevangen worden voor of na de stage? Wij zorgen er gratis voor.

Er is opvang voorzien voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen ouder dan 12 jaar, komen niet in aanmerking voor de opvang en maken dus geen gebruik van vervoer dat aan de stages gekoppeld is.

Voor Vakantieplus stages word je steeds op tijd verwacht op de afspraakplaats vermeld bij de stage.

• Opvang is mogelijk: ‘s morgens vanaf 7.45 uur, ‘s middags tot 13 uur en ’s avonds tot 18.15 uur.

• Opvang dient vooraf te worden gemeld! Je doet dit aan de balie van De Marge of Cultuurcentrum Scharpoord of je vulteen‘opvangaanvraagfiche’inenbezorgt deze tijdig, donderdag voor de aanvang van de stage, terug.

Wij vragen dit om het (eventueel) bus-vervoer, dat de kinderen van de opvang naar hun stage brengt, in goede banen te leiden. Wanneer je kind niet in de opvang zit, komt hij/zij niet in aanmer-king voor het ‘busje’.

Inschrijvingen• Starten zaterdag 23 mei om 9 uur in

het Cultuurcentrum Scharpoord, met nummersysteem vanaf 8 uur.

• Vanaf vrijdag 22 mei (8 uur) is er moge-lijkheid tot online inschrijven voor een gedeelte van de beschikbare plaatsen via www.knokke-heist.be.

• Online inschrijven gebeurt op naam van het kind. Zorg ervoor dat je per kind of per gezin juist aan- en afmeldt. Na inschrijving ontvang je steeds een bevestigingsmail met in bijlage de informatiefiche.Letop! Online inschrijven = direct betalen!

• Inschrijven via e-mail is niet mogelijk!

Correcte werking bij betalingJe kunt de stage cash, met bancontact, via overschrijving of met Doe-bonnen (p. 104 voor meer informatie) betalen. Hier voor kan je terecht aan het onthaal van De Marge of het Cultuur centrum Scharpoord.

Kortingen in vakantieplus• Vanaf 2de kind kan je genieten van

€ 3 korting per stage, als beide stages doorgaan tijdens dezelfde week.

• BILL-korting = op vertoon van je BILL-kaart krijg je € 3 korting (geen cu mu-latie mogelijk met andere kortingen).

4

Page 7: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

Tussenkomst ziekenfondsenen sociale diensten

Sommige ziekenfondsen en sociale dien sten geven een tussenkomst voor Jeugd vakanties. Geef het vereiste docu-ment van het ziekenfonds of sociale dienstnaafloopvandevakantieafaanhet onthaal van Jeugdcultuur.

Tussenkomst via het OCMWHet kan! Aarzel niet om je vraag voor te leggen aan het OCMW in dien je het moeilijk hebt met beta len van inschrijvings geld voor vrije tijds acti vi-teiten. Voor meer info wend je tot OCMW p/a Sociaal Huis Kraaiennestplein 1 bus 2, Knokke-Heist. Tel. 050 530 900

Fiscale aftrekbaarheidKosten voor de vakantie opvang: speel-pleinen, stages, kampen enz. van het jaar 2015zijnfiscaalaftrekbaar,intebrengenin de aangifte van 2016. In het voorjaar 2016ontvangjevanonseenfiscaalattest.

Eigen vervoer Wij organiseren enkele leuke stages buiten de gemeente. Logistiek is het voor de gemeente niet langer mogelijk om de vele kinderen van en naar sommige stages te brengen. Hou er daarom reke-ning mee dat wanneer je ziet staan bij de stage, je zelf moet instaan voor het vervoer van je zoon of dochter naar en van de stage.

Meer informatie en inschrijvingen

JEUGD- EN KUNSTENCENTRUM DE MARGE Edward Verheyestraat 16

T: 050 630 800 E: [email protected]

Ma-vrij: 8.30-12 uur / 13.30-17.30 uur

CULTUURCENTRUM SCHARPOORDMeerlaan 32

T: 050 630 430 E: [email protected]

Ma-vrij: 8.30-12.30 uur / 13.30-17.30 uur Za: 10-12.30 uur / 14-17 uur

van maandag 29 juni t.e.m. vrijdag 28 augustus is het onthaal in het CC open tot 17 uur (i.p.v. 17.30 uur)

5

Page 8: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

Inschrijvingsprocedure

5. Je kan je kind maar voor één stage inschrij ven, per week, per dagdeel.

6. Het is niet meer mogelijk om je kind op een wachtlijst te plaatsen.

7. Voor inschrijvingen, vragen of bij pro-blemen kan je steeds contact opnemen met ons (050 630 800 of 050 630 430).

8. Tien dagen voor de startdatum van een stage kunnen opnieuw plaatsen beschikbaar komen (door annulatie of niet-betaling). Check de beschikbaar-heid van stageplaatsen.

Geef tijdig je gezinssamenstelling door!

De inschrijvingen starten online vrijdag 22 mei om 8 uur via www.knokke-heist.be.

Vanaf zaterdag 23 mei om 9 uur, kun je je kind telefonisch inschrijven of aan de balie van het Cultuurcentrum. Vanaf dinsdag 26 mei kan je ook terecht aan de balie van De Marge. Maandag 25 mei zijn beide locaties gesloten (feestdag).

1. Bij online inschrijving: log niet in op naam van je kind maar op naam van het gezinshoofd. Dit om de inschrijvings procedure te vereenvoudi-gen voor ge zin nen met meerdere kinde-ren. Het is belang rijk dat je minstens 10 dagen voor de aanvang van de inschrij-vingen, je juiste gezins samenstelling doorgeeft aan de Jeugd dienst. Je doet dit telefonisch of via mail.

2. Wie online inschrijft dient onmid­dellijk te betalen. Hou bij online inschrijving je betaal- of kredietkaart bij de hand. Bij het afsluiten van de reser-vatie ga je rechtstreeks naar een online betaalmodule.

3. Wanneer je inschrijft aan de balie van het CC of De Marge, vragen wij je cash, via doe-bonnen of via bancontact te betalen. Schrijf je je kind telefonisch in of aan de balie van het CC of De Marge, kan er geopteerd worden om te betalen via overschrijving. Opgelet! De stage moet betaald zijn 10 weekdagen voor aanvang van de stageweek. Wanneer er niet tijdig betaald is, vervalt de inschrijving. Je wordt hier-van niet verwittigd.

4. Je kan je kind niet inschrijven wan neer er nog openstaande facturen zijn. Bij-voorbeeld van voorbije jaren, of een niet betaalde factuur van de Speelpleinen.

6

Page 9: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

Algemeen• Na inschrijving ontvang je een bevesti -

gingsmail met in bijlage een informa-tiefiche.

• Vanaf 2de kind geniet je van € 3 korting per stage, als beide stages doorgaan tijdens dezelfde week.

• BILL-korting = op vertoon van je BILL-kaart krijg je €3 korting (geen cumula-tie mogelijk met andere kortingen).

Opvang/vervoerMeer dan 3000 kinderen die een stage volgen, vaak in combinatie met een leuke halve dag op De Speelpleinen of met een Vakantieplus stage op een andere locatie. Qua logistiek en planning is het voor ons heel wat werk om het vervoer van en naar de stages in goede banen te leiden. Jullie kunnen ons daarbij helpen. We vragen jullie rekening te houden met onderstaande:

• Aanvraag voor vervoer dient te gebeuren door het invullen van een ‘opvangaanvraagfiche’,teverkrijgenin De Marge, het Cultuurcentrum of in bijlage bij je bevestigingsmail. Deze fichedienttenlaatsteopdonderdag,voor de aanvang van de stageweek, in ons bezit te zijn.

• Wij kunnen jammer genoeg niet garanderen dat er plaats zal zijn op de busjes wanneer de aanvraag te laat (na donderdag) in ons bezit is.

• We factureren € 2 per dag voor kin-deren die niet op de lijst staan, maar toch gebruik maken van de busjes en kinderen die wel op de lijst staan, maar afwezig zijn. Regel daarom de opvang met vervoer tijdig en bel ons (050 630 800) bij eventuele wijzigingen.

Annulatie Om alles praktisch goed te organiseren, is het voor ons HEEL belangrijk dat je tij-dig laat weten indien je zoon of dochter een stage niet kan bijwonen. We willen immers zoveel mogelijk kinderen de kans geven een leuke vakantie te beleven.

Daarom deze belangrijke richtlijnen:

• Annuleren kan enkel schriftelijk of via mail.

• Wanneer je annuleert tot en met de maandag voor de stageweek, wordt de stage volledig terugbetaald.

• Wie niet tijdig annuleert, d.w.z. vanaf dinsdag voor de aanvang van de stage-week, krijgt slechts 50% terugbetaald.

• Wie annuleert tijdens de stageweek krijgt geen geld terugbetaald.

• Dien je een doktersbriefje in voor het einde van de voorziene stageweek, dan wordt de stage wel 100% terugbetaald.

Opgelet! Vergeet naast de stage niet de voorziene opvang te annuleren!

7

Page 10: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

Adressen kinderopvang met extra opvang tijdens de vakanties KINDERDAGVERBLIJF ’T BREMHUISJE Bremlaan 37, Knokke, 050 633 700 opvang tot 12 jaar openingsuren: 6.45 tot 18.45 uur [email protected]

KINDERDAGVERBLIJF DE DUINHUMMELTJES Marktstraat 61, Heist, 050 511 974 opvang tot 12 jaar openingsuren: 6.45 tot 18.45 uur [email protected]

DE BOSVLINDERTJES Pastoor de Neveplein 18, Westkapelle, 0494 667 119 www.debosvlindertjes.be [email protected]

CLARA DI LUNA Kastanjedreef 1, Westkapelle 0479 374 067 opvang tot 3 jaar openingsuren: 7.45 tot 18.30 uur www.claradiluna.be [email protected]

MIJN SCHILDPADJE Piers de Raveschootlaan 54, Knokke 050 624 806 of 0475 243 080 opvang tot 7 jaar openingsuren: ma tot vrij: 8u tot 18.30u www.mijn-schildpadje.be [email protected]

JUTTEKIND Pannenstraat 288, Heist 050 517 895 www.juttekind.be [email protected]

’T SPROOKJESHUISJE Bremlaan 11, Knokke 0471 708 806 opvang van 0 tot 12 jaar openingsuren: 7 op 7 / 24 op 24 uur www.sprookjeshuisje.be [email protected]

LI-LO-LA Heilig Hartlaan 16, Knokke 0468 201 390 www.li-lo-la.be [email protected]

8

Page 11: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

informatiepunt ‘kinderopvang’ Voor ouders met kinderen is het niet al tijd eenvoudig om kinderopvang op maat te vinden. De gemeente Knokke-Heist ontwikkelde daarom i.s.m. het LOK (lokaal overleg kinderopvang) een webpagina met hierop al de in formatie over de verschil-lende kin der opvang initiatieven te Knokke-Heist waar onder het Kleuter ateljee, Jeugdvakanties Knokke-Heist, babysits ...

Informatie over kinderopvang Knokke-Heist vind je op de sub-pagina van jeugdcultuur: jeugd.knokke-heist.be

Voorspecifiekevragenomtrentkinderopvangofomeenlijstte bekomen met beschikbare babysits kan je terecht in het Jeugd- en Kunstencentrum De Marge.

9

Page 12: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

Zeedijk

Zeedijk

Zeedijk

Albertstrand

Zeedijk

stationwatertoren

duinbergen

heldenplein

station Heist

Heistlaan

Breed Veertien

Westkapellestraat

dijk

HEIST

RAMSKAPELLE

DUINBERGENstation Duinbergen KNOKKE

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Eliz

abet

hlaa

n

Lipp

ensl

aan

station Knokke

Natiënlaan

Natiëlaan

Dorpsstraat

Smedenstraat

Seb. NachtegaelestraatKnokkestraat

Krom

medijk

Hulststraat

Spelemanstraat

Jonckheerestraat

Fonteinestraat

Waterstraat

Nieuw

stra

at

Kalvekeetdijk

Kalvekeetdijk

Kalfstraat

Zoutelaan

Bronlaan

Paul

usst

raat

Spar

rend

reef

Kustlaan

Koningsbos

NatuurreservaatHet Zwin

Sluisstraat

Kragendijk

Het Walletje

Kaaien

Westkapellestraat

Westkapellestraat

Pannenstraat

HET ZOUTE

WESTKAPELLE

2

3

1

v10

v11v2

v4 v5

v6v7

v9

v8

v34

v12

v1

speelpleinen:1 ‘t Plein (Fosgebouw)

Kinderen van 1e leerjaar tot 12 jaar Smedenstraat 125, T 050 606 735

2 De Korenbloem Kinderen van 2,5 jaar (zindelijk) tot 12 jaar Breed Veertien 25, T 050 512 775

3 De Blekker Kleuters van 2,5 jaar (zindelijk) tot laatste kleuterklas Van Steenestraat 11, T 050 630 861

4 De Speelpelle Dorpsstraat 60-62, T 050 604 767 (enkel tijdens de zomervakantie en gesloten op dinsdag 21 juli)

10

Page 13: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

Zeedijk

Zeedijk

Zeedijk

Albertstrand

Zeedijk

stationwatertoren

duinbergen

heldenplein

station Heist

Heistlaan

Breed Veertien

Westkapellestraat

dijk

HEIST

RAMSKAPELLE

DUINBERGENstation Duinbergen KNOKKE

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Eliz

abet

hlaa

n

Lipp

ensl

aan

station Knokke

Natiënlaan

Natiëlaan

Dorpsstraat

Smedenstraat

Seb. NachtegaelestraatKnokkestraat

Krom

medijk

Hulststraat

Spelemanstraat

Jonckheerestraat

Fonteinestraat

Waterstraat

Nieuw

stra

at

Kalvekeetdijk

Kalvekeetdijk

Kalfstraat

Zoutelaan

Bronlaan

Paul

usst

raat

Spar

rend

reef

Kustlaan

Koningsbos

NatuurreservaatHet Zwin

Sluisstraat

Kragendijk

Het Walletje

Kaaien

Westkapellestraat

Westkapellestraat

Pannenstraat

HET ZOUTE

WESTKAPELLE

2

3

1

v10

v11v2

v4 v5

v6v7

v9

v8

v34

v12

v1 V+ AFSPRAAKPLAATSEN

v1 De Marge / De Stormmeeuw (Knokke)

v2 Stadion De Taeye (Heist)

v3 Molenhoek (Westkapelle)

v4 VVW Heist

v5 Cultuurcentrum Scharpoord (Knokke)

v6 Sportcentrum Laguna (Duinbergen)

v7 Het Anker

v8 Surfers Paradise

v9 De Raan

v10 De Vonk (= ingang Edward Verheyestraat), dit voor de kleuters die V+ volgen

v11 Lakeside Paradise / Sportoase Duinenwater

v12 De Speelman

11

Page 14: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

KLEUTERSDO 2 TOT EN MET VR 3 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.120 vm 12-11 De Vonk Musti aan zee 18 23101 vm 10-09 Laguna Minitennis & Balvaardigheid 25 23121 vm 10-09 De Vonk Piet Piraat! Schip Ahoi! 18 23103 nm 10-09 De Stormmeeuw Minivoetbal & Omnisport 25 23122 nm 10-09 De Vonk Hallo K3 18 23

MA 6 TOT EN MET VR 10 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.220 vm 12-11 De Vonk Rom-bom-bom. We slaan de grote trom 45 24221 vm 10-09 De Vonk Sport en crea: Mickey Mousse 45 24222 vm 10-09 Het Anker De mooiste vlieger van het strand 45 24291 vm 10-09 De Vonk Taalkriebel 40 24206 nm 10-09 De Stormmeeuw Dans & Omnisport 50 24223 nm 10-09 De Vonk Spiderman 45 24

MA 13 TOT EN MET VR 17 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.320 vm 12-11 De Vonk Sport en crea: Cars 45 25321 vm 10-09 De Vonk Toveren met kleurtjes 45 25322 vm 10-09 Het Anker Maja de Bij 45 25324 vm 10-09 De Vonk Bonjour Pistache 45 25305 nm 10-09 Laguna Minitennis & balvaardigheid 45 25323 nm 10-09 De Vonk Spieter, spetter, spats 45 25

MA 20 TOT EN MET VR 24 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.420 vm 12-11 De Vonk Bobo’s boomhut 45 26 400 vm 10-09 De Stormmeeuw Minivoetbal & Omnisport 45 26421 vm 10-09 De Vonk De wereld van Benjamin Wollepluis 45 26422 vm 10-09 Het Anker Het atelier van Kabouter Klus 45 26430 vm 09-09 Sportoase Duinenwater Watergewenning en spel 45 26423 nm 10-09 De Vonk Sport en crea: Mega Mindy en Mega Toby 45 26

Kalender= 2 begeleiders = nieuwe activiteitnieuw

1ste tot en met 3e kleuter (geboortejaren: 2012-2009) minimum leeftijd = 3 jaar

= opgelet geen volledige week

12

Page 15: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

LET OP! Geboortejaren zijn

van toepassing!

MA 27 TOT EN MET VR 31 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.520 vm 12-11 De Vonk Robot Arpo 45 27 521 vm 10-09 De Vonk Sport en crea: Sam, de brandweerman 45 27522 vm 10-09 Het Anker Dansvoetjes 45 27506 nm 10-07 De Stormmeeuw Multimove & Omnisport 50 27523 nm 10-09 De Vonk Klieder kladder knutselatelier 45 27

MA 3 TOT EN MET VR 7 AUGUSTUS nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.620 vm 12-11 De Vonk Minisport en crea: Dag Uki 45 28621 vm 10-09 De Vonk Vaar mee met Wickie de Viking 45 28622 vm 10-09 Het Anker Knutselkriebels 45 28603 nm 10-09 Laguna Minitennis & Balvaardigheid 45 28623 nm 10-09 De Vonk Op de werf van Bob de Bouwer 45 28624 nm 09-09 De Vonk Rox 45 28

MA 10 TOT EN MET VR 14 AUGUSTUS nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.720 vm 12-11 De Vonk Nijntjes snuffelatelier 45 30705 vm 10-09 De Stormmeeuw Minivoetbal & Omnisport 45 30721 vm 10-09 De Vonk Kleuterdansen 45 30722 vm 10-09 Het Anker Peppa Big 45 30723 nm 10-09 De Vonk Sport en crea: Maja de Bij 45 30

MA 17 TOT EN MET VR 21 AUGUSTUS nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.820 vm 12-11 De Vonk Bumba, het vrolijk clowntje 45 31821 vm 10-09 De Vonk Sport en crea: Paw Patrol 45 31822 vm 09-09 De Vonk Dansende letters en cijfers 45 31823 vm 10-09 Het Anker Grote oren, snuffelneusjes 45 31891 vm 10-09 Sincfala Taalkriebel 40 31824 nm 10-09 De Vonk Waterkater 45 31

MA 24 TOT EN MET DI 25 AUGUSTUS nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.920 vm 12-11 De Vonk Dora’s zomerknutsels 18 32921 vm 10-09 De Vonk Dans en crea: K3 18 32903 nm 10-09 Laguna Mini-Diamond Games nieuw 25 32922 nm 10-09 De Vonk Prinsessia 18 32

VM = voormiddag (9.00 tot 12.00u)

NM = namiddag (13.30 tot 17.00u)

VD = volledige dag (9.00 tot 12.00u en 13.30 tot 17.00u)

13

Page 16: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

KINDEREN DO 2 TOT EN MET VR 3 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.100 vm 08-03 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30 - 12.00u) 26 35102 vm 08-07 Laguna Tennis & Omnisport 25 35107 vm 04-03 Lakeside Paradise Kidssession nieuw 30 35123 vm 08-03 De Marge Zomers knutselatelier 18 35125 vm 05-01 De Marge Zomerse teenslippers nieuw 15 35140 vm 08-06 Cultuurcentrum Pasta Delicioso 20 35141 vm 06-03 Ramskapelle Mini Horse World 45 36142 vm 08-06 Sportstrand Expeditie voor beachboys Heist West en zeejuffers nieuw 12 36105 vd 06-01 Surfers Paradise Multiwatersport (9.30 - 17.00u) 60 36104 nm 08-05 De Stormmeeuw Sportmix 25 36106 nm 08-05 De Stormmeeuw Bowling & Lasergamen (Sluis) 25 36124 nm 08-03 De Marge Klei- en gipsatelier 18 37150 nm 08-03 Stoeterij ‘t Heernishof Pony- en paardrijden 32 37151 vm 06-03 Cultuurcentrum Jazz dance 20 37152 nm 06-03 De Marge Fietstocht Struisvogelboerderij (Sluis) 12 37

MA 6 TOT EN MET VR 10 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.200 vm 08-03 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30 - 12.00u) 65 38201 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 38202 vm 04-99 Lakeside Paradise Wake & Waterski 110 38203 vm 08-01 Laguna Tennis 50 38225 vm 08-07 De Marge Zand- en schelpencreaties 45 39227 vm 06-03 De Marge Creafun 45 39229 vm 08-03 Het Anker Strandbloemen 45 39240 vm 06-03 Cultuurcentrum So you think you can cook 48 39241 vm 06-03 De Marge Hola! Spaans voor op reis 45 39242 vm 08-06 De Marge Een halve dag politieagent 10 39243 vm 06-03 Cultuurcentrum Hippe haak- en breiwerkjes 45 40244 vm 08-06 Cultuurcentrum Schoonheidssalon 50 40245 vm 08-03 Cultuurcentrum Fotografie 50 40246 vm 06-03 Ramskapelle Mini Horse World 98 40248 vm 08-07 De Marge Initiatie Gitaar 45 40290 vm 08-05 De Marge Taalbad 40 41247 vd 05-03 De Marge Een volle dag politieagent 15 41204 nm 06-01 De Stormmeeuw Mountainbike 50 41205 nm 08-05 De Stormmeeuw Hockey 50 41226 nm 08-05 De Marge Coole zomer t-shirts 45 41228 nm 06-01 De Marge Steenatelier 45 41

6-12 jaar1ste tot en met 6e leerjaar (geboortejaren: 2008-2003)

= eigen vervoer= opgelet geen volledige week = nieuwe activiteitnieuw

14

Page 17: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

EIGEN VERVOER zie pagina 5

nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.250 nm 08-03 Stoeterij Pony- en paardrijden (Oostkerke) ‘t Heernishof 75 42251 nm 08-06 Cultuurcentrum Astrokids 60 42252 nm 06-01 Cultuurcentrum Disco Salsa 50 42253 nm 06-03 Cultuurcentrum De snelle hap 48 42254 nm 08-03 De Marge Sterrenwacht Beisbroek (13.00 - 17.00u) 15 42

MA 13 TOT EN MET VR 17 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.301 vm 08-03 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30 - 12.00u) 65 44302 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 44303 vm 04-99 Lakeside Paradise Wake & Waterski 110 44304 vm 06-99 Sportoase Reddend zwemmen & zwemplezier Duinenwater 65 44325 vm 08-05 De Marge Zomerjuweeltjes 45 44328 vm 04-01 De Marge Stadsarchitect 45 45329 vm 08-03 Het Anker Steenatelier 45 45340 vm 08-06 Cultuurcentrum Reis door de keuken van de wereld 48 45341 vm 08-05 De Marge Rope-skipping 45 45342 vm 08-03 Cultuurcentrum Fotoatelier4kids 30 46343 vm 06-03 De Marge Musicaldance 50 46344 vm 07-04 De Marge Let’s talk! Engels voor Beginners 45 46345 vm 08-07 Sportstrand Expeditie voor beachboys Heist West en zeejuffers 12 46346 vm 06-03 Cultuurcentrum Capoeira nieuw 15 47380 vm 06-03 Cultuurcentrum Geheimen van gelukkige zeemeermin/mannen! nieuw 55 47309 vd 06-99 De Stormmeeuw Paintball (Poperinge) 40 47306 nm 08-07 Laguna Tennis & Omnisport 55 47307 nm 08-05 De Stormmeeuw Voetbal 50 48308 nm 06-03 Sportstrand Beachgames Heist West 50 48326 nm 08-07 De Marge Strandbloemen 45 48327 nm 06-01 De Marge Kleurrijke beeldjes à la Niki de Saint Phalle 45 48350 nm 08-03 Stoeterij Pony- en paardrijden ‘t Heernishof 75 48351 nm 06-03 Cultuurcentrum Fietsavontuur in de natuur 50 48352 nm 08-05 Cultuurcentrum Fotozoektocht4kids 15 49353 nm 08-03 Cultuurcentrum Goochelen met Mario Fernandez 15 49354 nm 05-03 Cultuurcentrum De gezonde smullebek 48 49

LET OP! Geboortejaren zijn

van toepassing!

VM = voormiddag (9.00 tot 12.00u)

NM = namiddag (13.30 tot 17.00u)

VD = volledige dag (9.00 tot 12.00u en 13.30 tot 17.00u)

15

Page 18: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

LET OP! Geboortejaren zijn

van toepassing!

MA 20 TOT EN MET VR 24 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.401 vm 08-03 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30 - 12.00u) 65 50402 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 50403 vm 04-99 Lakeside Paradise Wake & Waterski 110 50404 vm 08-01 Laguna Tennis 50 50424 vm 08-07 De Marge Vrolijke dieren 45 50426 vm 06-05 De Marge Pimp je fiets 45 50428 vm 06-01 De Marge Klei atelier 45 50429 vm 08-03 Het Anker Insecten knutselen 45 51440 vm 08-06 Cultuurcentrum Chef-kok voor een week 48 51441 vm 07-04 De Marge Parlez-vous Français? Frans voor beginners 45 51442 vm 05-01 De Marge Annie de musical nieuw 50 51443 vm 08-06 Cultuurcentrum So you think you can dance 50 51444 vm 06-03 Ramskapelle Mini Horse World 98 52445 vm 06-03 Cultuurcentrum Leuke zomeraccessoires 45 2446 vm 08-06 De Marge Robotkamp nieuw 60 52480 vm 05-03 Cultuurcentrum Magische boeken nieuw 55 52407 vd 06-99 Laguna Avontuur & Paintball (Poperinge) 160 53448 vd 06-03 Cultuurcentrum GPS4Kids zoektocht 30 54405 nm 08-05 Sportstadion Skeeleren De Taeye 50 54406 nm 06-03 De Stormmeeuw Hockey 50 54425 nm 08-06 De Marge Papierfabriek 45 54427 nm 05-01 De Marge Street Art : graffiti 55 54450 nm 08-05 Cultuurcentrum The Voice kids 50 54451 nm 08-05 Cultuurcentrum Strandavontuur 50 55452 nm 06-03 De Marge Robotkamp nieuw 60 55453 nm 06-03 Cultuurcentrum Clipdance 50 55454 nm 05-03 Cultuurcentrum MMM dat is lekker! 48 55

MA 27 TOT EN MET VR 31 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.500 vm 08-03 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30 - 12.00u) 65 56501 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 56502 vm 04-99 Lakeside Paradise Wake & Waterski 110 56503 vm 08-01 Laguna Tennis 50 56504 vm 08-05 De Stormmeeuw Triatlon & Omnisport 50 56524 vm 08-05 De Marge Zotte mannekes tekenen en schilderen 45 57528 vm 04-01 De Marge Kei-tof. Knutselen met keien 45 57529 vm 08-03 Het Anker Klei-klieder-kladder 45 57540 vm 08-06 Cultuurcentrum Wereldkeuken 48 57541 vm 06-03 De Marge One, two, three Engels voor beginners 45 58542 vm 08-06 De Marge Tabletmasters 50 58

16

Page 19: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

LET OP! Geboortejaren zijn

van toepassing!

nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.543 vm 06-03 De Marge Musical4kids 50 58547 vd 08-03 De Marge Bakkerijmuseum + De Zonnegloed (Veurne) (8.30 - 17.00u) 20 59548 vd 06-03 Cultuurcentrum Survival hoe doe je dat? 30 59549 vd 06-01 Cultuurcentrum Fotografiekamp Klikkid nieuw 198 59505 nm 06-01 De Stormmeeuw Balsporten 50 60525 nm 08-06 De Marge Kralenatelier 45 60526 nm 06-05 De Marge Keith Haring achterna 45 60527 nm 04-01 De Marge Creatief met hout 50 60550 nm 08-03 Stoeterij Pony- en paardrijden ‘t Heernishof 75 60551 nm 08-06 Cultuurcentrum Dance your dance 50 60552 nm 05-03 De Marge Tabletmasters 50 60553 nm 08-03 Cultuurcentrum Fotozoektocht4kids 20 61554 nm 06-03 De Marge Eurosong Kids 50 61555 nm 06-03 Cultuurcentrum Onvergetelijke kookervaring met BV Chef nieuw 15 61

MA 3 TOT EN MET VR 7 AUGUSTUS nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.600 vm 08-03 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30 - 12.00u) 65 62601 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 62602 vm 04-99 Lakeside Paradise Wake & Waterski 110 62606 vm 08-03 De Stormmeeuw Gym & Omnisport 50 62625 vm 08-06 De Marge Aquacrea 45 62627 vm 05-01 De Marge Schaduwtekenen 45 62629 vm 08-03 Het Anker Zomerjuweeltjes 45 62640 vm 08-06 Cultuurcentrum De Zoete zonde 48 63641 vm 06-03 De Marge Vive la France 45 63642 vm 08-06 Cultuurcentrum Diva Dance 50 64643 vm 08-03 De Marge Initiatie viool 45 64644 vm 06-03 Ramskapelle Mini Horse World 98 64645 vm 08-03 De Marge Leren acteren 50 64646 vm 08-06 Cultuurcentrum Kidslabo 45 64647 vm 08-07 Sportstrand Expeditie voor beachboys Heist West en zeejuffers 12 64607 vd 08-03 De Stormmeeuw Gym & Omnisport 80 65604 nm 08-07 Laguna Tennis & Omnisport 55 65605 nm 06-01 Sportstadion Voetbal De Taeye 50 65626 nm 08-07 De Marge Beestenboel 45 65628 nm 06-01 De Marge Gipsatelier 45 66650 nm 08-03 Stoeterij Pony- en paardrijden ‘t Heernishof 75 66651 nm 08-03 Cultuurcentrum The Voice 50 66652 nm 08-06 Cultuurcentrum Kruidenatelier 45 66653 nm 06-03 De Marge Fietsen ter land en op het water (Sluis) 12 66

17

Page 20: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 10 TOT EN MET VR 14 AUGUSTUS nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.700 vm 08-03 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30 - 12.00u) 65 67701 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 67702 vm 08-05 Sportoase Vervolmaking schoolslag & zwemplezier Duinenwater 65 67706 vm 08-01 Laguna Tennis 50 67724 vm 08-05 De Marge Diep in de zee 45 67728 vm 06-01 De Marge De creatieve designers 45 67729 vm 08-03 Het Anker Schildersatelier 45 68740 vm 08-06 Cultuurcentrum Mijn Popup restaurant 48 68741 vm 06-03 De Marge More English! Engels voor halfgevorderden 45 69742 vm 08-06 De Marge Computergames maken 50 69743 vm 08-03 De Marge Djembé 45 69744 vm 08-05 De Marge Rope-skipping 45 69746 vm 06-03 De Marge I think I can dance 50 69780 vm 08-03 Cultuurcentrum Wollen Jungle Boek nieuw 55 70745 vd 08-03 Cultuurcentrum Survival hoe doe je dat nu? 30 70748 vd 08-03 De Marge Doedag in Technopolis (Mechelen) (8.30 - 17.30u) 20 70703 nm 08-05 De Stormmeeuw Ballerlei 50 70704 nm 04-01 De Stormmeeuw Hit, run & omnisport 50 70725 nm 08-06 De Marge Zomers knutselplezier 45 71726 nm 06-05 De Marge Boekjes en doosjes nieuw 45 71727 nm 04-01 De Marge Insecten uit ijzerdraad 45 71750 nm 08-06 Cultuurcentrum Dansen mijn Passie 50 71751 nm 05-01 De Marge Computergames maken 50 71752 nm 08-05 Cultuurcentrum Strandavontuur 50 71753 nm 08-03 De Marge Initiatie Gitaar 45 71754 nm 05-03 Cultuurcentrum Buon Appetito 48 71

MA 17 TOT EN MET VR 21 AUGUSTUS nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.800 vm 08-03 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30 - 12.00u) 65 72801 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 72802 vm 08-01 Laguna Tennis 50 72825 vm 08-05 De Marge Ik kan tekenen wat ik wil 45 72828 vm 06-01 De Marge Knutselfreaks 45 72829 vm 08-03 Het Anker Papierfabriek 45 72840 vm 08-06 Cultuurcentrum Lekkere zomergerechtjes 48 72842 vm 05-03 De Marge C’est formidable! Voorbereiding 5de lj 45 73843 vm 06-03 Cultuurcentrum Animatiefilm 4 Kids 45 73845 vm 08-07 Sportstrand Expeditie voor beachboys Heist West en zeejuffers 12 73847 vm 08-03 Cultuurcentrum Schaken 45 73880 vm 08-06 Cultuurcentrum Beestenbos is blij nieuw 35 73

18

Page 21: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.890 vm 08-05 Sincfala Taalbad 40 74805 vd 06-03 De Stormmeeuw Sportavonturenweek (Oostkamp) (8.45 - 17.00u) 165 74841 vd 08-03 De Marge Boerderijkamp (Oostkamp) (8.45 - 17.00u) 150 74844 vd 08-03 Cultuurcentrum Be the DJ nieuw 20 74846 vd 08-03 Cultuurcentrum Met de didgeridoo doorheen Australië nieuw 30 74852 vd 08-03 De Marge Gezond uit de moestuin! (Loppem) (09.00 - 17.00u) nieuw 18 75803 nm 08-05 Sportstrand Beachgames Heist West 50 75804 nm 08-03 De Stormmeeuw Basketbal 50 75826 nm 08-07 De Marge Disney club 45 75827 nm 06-01 De Marge Hijs de zeilen! (Miniatuurzeilboten maken) 45 76850 nm 08-03 Stoeterij Pony- en paardrijden (Oostkerke) ‘t Heernishof 75 76851 nm 05-01 Cultuurcentrum Clipdance 50 76853 nm 08-06 Cultuurcentrum Fotozoektocht 4 Kids 28 76

MA 24 TOT EN MET DI 25 AUGUSTUS nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.900 vm 08-03 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30 - 12.00u) 26 77901 vm 06-01 Laguna Grand Slam nieuw 25 77923 vm 08-03 De Marge Boetseeratelier 18 77940 vm 08-06 Cultuurcentrum Alle hobbykoks aan dek 18 77941 vm 06-03 Cultuurcentrum Lichtgraffiti 15 77942 vm 06-03 Cultuurcentrum Bodypainting nieuw 20 77943 vm 05-03 Cultuurcentrum Jazz! Zang en dans 20 77905 vd 06-01 Surfers Paradise Multiwatersport 60 78902 nm 04-03 De Stormmeeuw Freerunning & omnisport 25 78904 nm 08-07 Laguna Kids Masters nieuw 25 79924 nm 08-06 De Marge Glassschilderen 18 79925 nm 05-01 De Marge Teken- en schilderatelier 18 79950 nm 08-06 Cultuurcentrum Dance hits Top 20 20 79951 nm 08-03 Cultuurcentrum FotoFop nieuw 15 79952 nm 06-03 De Marge Fietsen ter land en op het water (Sluis) 12 79953 nm 07-04 Cultuurcentrum Cupcakes 19 79

EIGEN VERVOER zie pagina 5

VM = voormiddag (9.00 tot 12.00u)NM = namiddag (13.30 tot 17.00u)VD = volledige dag (9.00 tot 12.00u en 13.30 tot 17.00u)

19

Page 22: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

VM = voormiddag (9.00 tot 12.00u)NM = namiddag (13.30 tot 17.00u)VD = volledige dag (9.00 tot 12.00u en 13.30 tot 17.00u)

LET OP! Geboortejaren zijn

van toepassing!

Ook voor 1ste middelbaar en ouder (geboortejaren: 2002 en ouder)

= eigen vervoer= opgelet geen volledige week = nieuwe activiteitnieuw

12+DO 2 TOT EN MET VR 3 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.125 vm 05-01 De Marge Zomerse teenslippers nieuw 15 81105 vd 06-01 Surfers Paradise Multiwatersport (9.30 - 17.00u) 60 81

MA 6 TOT EN MET VR 10 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.201 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 81202 vm 04-99 Lakeside Paradise Wake & Waterski 110 81203 vm 08-01 Laguna Tennis 50 81204 nm 06-01 De Stormmeeuw Mountainbike 50 82228 nm 06-01 De Marge Steenatelier 45 82252 nm 06-01 Cultuurcentrum Disco Salsa 50 82

MA 13 TOT EN MET VR 17 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.302 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 83303 vm 04-99 Lakeside Paradise Wake & Waterski 110 83304 vm 06-99 Sportoase Reddend zwemmen & zwemplezier Duinenwater 65 83328 vm 04-01 De Marge Stadsarchitect 45 83309 vd 06-99 De Stormmeeuw Paintball (Poperinge) 40 83327 nm 06-01 De Marge Kleurrijke beeldjes à la Niki de Saint Phalle 45 83

MA 20 TOT EN MET VR 24 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.402 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 84403 vm 04-99 Lakeside Paradise Wake & Waterski 110 84404 vm 08-01 Laguna Tennis 50 84428 vm 06-01 De Marge Klei atelier 45 84442 vm 05-01 De Marge Annie de musical nieuw 50 84407 vd 06-99 De Stormmeeuw Avontuur & Paintball (Poperinge) 160 85427 nm 05-01 De Marge Street Art : graffiti 55 85

20

Page 23: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

EIGEN VERVOER zie pagina 5

MA 27 TOT EN MET VR 31 JULI nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.501 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 87502 vm 04-99 Lakeside Paradise Wake & Waterski 110 87503 vm 08-01 Laguna Tennis 50 87528 vm 04-01 De Marge Kei-tof. Knutselen met keien 45 87549 vd 06-01 Cultuurcentrum Fotografiekamp Klikkid nieuw 198 87505 nm 06-01 De Stormmeeuw Balsporten 50 87527 nm 04-01 De Marge Creatief met hout 50 87

MA 3 TOT EN MET VR 7 AUGUSTUS nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.601 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 88602 vm 04-99 Lakeside Paradise Wake & Waterski 110 88627 vm 05-01 De Marge Schaduwtekenen 45 88605 nm 06-01 Sportstadion Voetbal De Taeye 50 88628 nm 06-01 De Marge Gipsatelier 45 88

MA 10 TOT EN MET VR 14 AUGUSTUS nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.701 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 89706 vm 08-01 Laguna Tennis 50 89728 vm 06-01 De Marge De creatieve designers 45 89704 nm 04-01 De Stormmeeuw Hit, run & omnisport 50 89727 nm 04-01 De Marge Insecten uit ijzerdraad 45 90751 nm 05-01 De Marge Computergames maken 50 90

MA 17 TOT EN MET VR 21 AUGUSTUS nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.801 vm 05-99 Lakeside Paradise Multiwatersport 110 91802 vm 08-01 Laguna Tennis 50 91828 vm 06-01 De Marge Knutselfreaks 45 91827 nm 06-01 De Marge Hijs de zeilen! (miniatuurzeilboten maken) 45 91851 nm 05-01 Cultuurcentrum Clipdance 50 91

MA 24 TOT EN MET DI 25 AUGUSTUSnr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.901 vm 06-01 Laguna Grand Slam nieuw 25 91905 vd 06-01 Surfers Paradise Multiwatersport 60 91925 nm 05-01 De Marge Teken- en schilderatelier 18 91

21

Page 24: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

22

Let op! Geboortejaren zijn van toepassing!

1ste tot en met 3e kleuter (geboortejaren: 2012-2009) minimum leeftijd = 3 jaar

voormiddag 9.00 tot 12u namiddag 13.30 tot 17.00u volledige dag 9.00 tot 12.00u en 13.30 tot 17.00u

= opgelet geen volledige week = 2 begeleiders nieuw = nieuwe activiteit

KLEUTERS

22

Page 25: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

23

MINIVOETBAL & OMNISPORT 10-09 do 2 tot en met vr 3 juli

Heb je zin om wat balletjes te trappen? Hier leer je de belangrijkste voetbaltech-nieken aan. In de onderlinge wedstrijd-jes met hoog fungehalte komen de aan-geleerde technieken goed van pas.

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 25 nr: 103

HALLO K3 10-09 do 2 tot en met vr 3 juli Je danst, springt en zingt op de liedjes van K3 en je maakt leuke knutsel werkjes.

afspraakplaats: De Vonk NAMIDDAG: prijs € 18 nr: 122

VAKANTIEPLUSSTAGES

DO 2 TOT EN MET VR 3 JULIGEBOORTEJAAR

MUSTI AAN ZEE 12-11 do 2 tot en met vr 3 juli

‘Musti aan zee’ is een titel uit de Musti vertelboekjesreeks. Met dit zomers ver-haaltje starten we de grote vakantie en maken we er een leuke vertel- en knutsel-week van.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 18 nr: 120

MINITENNIS & BALVAARDIGHEID 10-09 do 2 tot en met vr 3 juli Tennis voor de allerkleinsten. In deze stage draait het om het krijgen van balgevoel. Met je softballetje op je racketje zo lang mogelijk rondlopen of tikkertje bal spelen.

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 25 nr: 101

PIET PIRAAT! SCHIP AHOI! 10-09 do 2 tot en met vr 3 juli Hijs alle zeilen! Vaar mee in ons piraten-schip! Dit wordt een leuke kleuterstage.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 18 nr: 121

23

Page 26: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

24

MA 6 TOT EN MET VR 10 JULIGEBOORTEJAAR

ROM-BOM-BOM. WE SLAAN DE GROTE TROM 12-11 ma 6 tot en met vr 10 juli Een muzikale stage waarin je muziek en lawaai kan maken op zelfgemaakte muziek instrumenten. Kom meespelen in onze vakantieplusfanfare!

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 220

SPORT EN CREA: MICKEY MOUSE 10-09 ma 6 tot en met vr 10 juli De vrolijke en speelse Mickey is de super-held in deze stage waarin je afwisselend gaat sporten en knutselen.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 221

DE MOOISTE VLIEGER VAN HET STRAND 10-09 ma 6 tot en met vr 10 juli Je maakt een mooie vlieger met een lange staart en je laat hem vliegen, hoog, hoog, hoog in de wolken. Om ter hoogst ...

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 222

TAALKRIEBEL 10-09 ma 6 tot en met vr 10 juli

Op een superleuke manier leren we het Nederlands verder te ontdekken. We doen samen spelletjes en oefenen wat we al kennen. Een plezierige en leerrijke ervaring.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 40 nr: 291

DANS & OMNISPORT 10-09 ma 6 tot en met vr 10 juli Ben jij de volgende winnaar van So you think you can dance? Je leert hier allerlei danspasjes op te gekke mu-ziek! Heb je eventjes genoeg van het dansen? Geen paniek, dan speel je leuke spelletjes met je vriendjes.

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 206

SPIDERMAN 10-09 ma 6 tot en met vr 10 juli Deze stripfiguur met superkrachtenwordt de centrale figuur in deze stage.Stoere jongens en meisjes, laat je vangen in het web van Spiderman!

afspraakplaats: De Vonk NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 223

24

Page 27: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

25

MA 13 TOT EN MET VR 17 JULIGEBOORTEJAAR

SPORT EN CREA: CARS 12-11 ma 13 tot en met vr 17 juli Ben je in de ban van Cars? Ken je Bliksem Mcqueen, Doc Hudson, Sally en Takel? Kom dan naar deze afwisselende stage met kleutersport en boeiende Cars knutselactiviteiten.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 320

TOVEREN MET KLEURTJES 10-09 ma 13 tot en met vr 17 juli Een leuke stage waarin je aan de slag gaat met heel veel kleurtjes. Kleuren mengen en andere kleuren maken. Je lievelingskleur ontdekken en gebruiken. Deze week is gewoon te kort om alle kleuren van de regenboog uit je hoed te toveren.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 321

MAJA DE BIJ 10-09 ma 13 tot en met vr 17 juli Al vanaf de dag dat ze geboren werd, is Maja een nieuwsgierig en ondeugend bijtje. Deze leuke creatieve stage is rond dit speciaal bijtje opgebouwd.

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 322

BONJOUR PISTACHE 10-09 ma 13 tot en met vr 17 juli De kleine muis Pistache leert je op een speelse wijze de eerste woordjes Frans.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 324

MINITENNIS & BALVAARDIGHEID 10-09 ma 13 tot en met vr 17 juli Wil je graag tennissen als je groot bent? Hier maak je kennis met een racketje en het eerste balgevoel.

afspraakplaats: Laguna NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 305

SPIETER, SPETTER, SPATS 10-09 ma 13 tot en met vr 17 juli Een stage met veel water! Naast waterspelletjes, schilderen met waterverf, waterijsjes maken, geniet je met volle teugen van rondspetterend water.

afspraakplaats: De Vonk NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 323

25

Page 28: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

26

MA 20 TOT EN MET VR 24 JULIGEBOORTEJAAR

BOBO’S BOOMHUT 12-11 ma 20 tot en met vr 24 juli Bobo woont samen met zijn ouders en zusje Knabbel in een grote kleurrijke boomhut. Wie daar vaak komt spelen is Bobo’s vriendje Tjerk. Nieuwsgierig als Bobo is, ontdekt hij elke dag iets nieuws. ‘Snuffelsnuit, ik ben eruit’ roept hij dan. Kom naar deze stage om elke dag iets nieuws te ontdekken. Dit is een stage voor Bobo-speurneuzen!

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 420

MINIVOETBAL & OMNISPORT 10-09 ma 20 tot en met vr 24 juli Samen met je vriendjes een balletje trappen kan alleen maar leuk zijn! Hier leer je de belangrijkste voetbaltechnie ken samen met andere leuke spelletjes.

afspraakplaats: De Stormmeeuw VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 400

DE WERELD VAN BENJAMIN WOLLEPLUIS 10-09 ma 20 tot en met vr 24 juli Het verhaal van Benjamin Wollepluis is geschreven en getekend door Beatrix Pot-ter. Samen met Pieter Konijn is Benjamin Wollepluis ‘s werelds beroemdste ko-nijn. Benjamin en zijn neefje Pieter heb-ben zich onder een mand verstopt. Maar de kat gaat boven op de mand liggen, wat moeten de konijntjes nu doen?

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 421

HET ATELIER VAN KABOUTER KLUS 10-09 ma 20 tot en met vr 24 juli In het atelier van kabouter Klus steek je de handen uit de mouwen en maak je er klusserdeklus mooie knutsels.

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 422

WATERGEWENNING EN SPEL 09-09 ma 20 tot en met vr 24 juli Ben je een waterratje? Kom dan naar het zwembad Duinenwater voor water-gewenning en leuke water spelletjes.

afspraakplaats: Sportoase Duinenwater VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 430

SPORT EN CREA: MEGA MINDY EN MEGA TOBY 10-09 ma 20 tot en met vr 24 juli Goed nieuws voor de fans van Mega Mindy en Mega Toby. Deze superhelden staan centraal in deze leuke stage waarin je zowel knutselt als sport.

afspraakplaats: De Vonk NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 423

26

Page 29: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

27

MA 27 TOT EN MET VR 31 JULIGEBOORTEJAAR

ROBOT ARPO 12-11 ma 27 tot en met vr 31 juli Robot Arpo is als robot een vechters-baasje, maar door een slimme mama is hij opnieuw geprogrammeerd tot huishoudelijke hulp en babysitter. Voor deze stage maak je van robot Arpo een speel- en vertelkameraad en knutsel je je eigen robot in elkaar.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 520

SPORT EN CREA: SAM, DE BRANDWEERMAN 10-09 ma 27 tot en met vr 31 juli In deze afwisselende stage van sport en crea staat brandweerman Sam centraal. Hij is voor velen een echte held en is altijd in de buurt om mensen in nood te helpen.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 521

DANSVOETJES 10-09 ma 27 tot en met vr 31 juli Beginnen jouw voetjes ook te kriebelen wanneer muziek begint te spelen? Kan je dan absoluut niet meer stilstaan? Dan moet je zeker naar deze dansstage komen. Je dansjuf leert je toffe dansjes aan op leuke liedjes van K3, Samson en Gert en nog vele andere Studio 100 artiesten.

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 522

MULTIMOVE & OMNISPORT 10-07 ma 27 tot en met vr 31 juli Uit een gevarieerd aanbod van bewegingen wil Multimove de motorische ontwikkeling van jonge kinderen op een verantwoorde en onderbouwde manier stimuleren.

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 506

KLIEDER KLADDER KNUTSELATELIER 10-09 ma 27 tot en met vr 31 juli

Met verf en borstels in de aanslag ga je aan het werk. Een spatje verf hier, een spatje verf daar, nog een spatje erbovenop en eentje ernaast… Geen wit plekje van je blad is nog te zien! Je wordt één van de grote kunstschilders van Knokke-Heist!

afspraakplaats: De Vonk NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 523

27

Page 30: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

28

MA 3 TOT EN MET VR 7 AUGGEBOORTEJAAR

MINISPORT EN CREA: DAG UKI 12-11 ma 3 tot en met vr 7 augustus Uki is een klein, schattig, geel wezentje met vleugeltjes en woont in de vrije natuur. Hij slaapt in een zonnebloem en zijn kast is een holle boom. Met Uki als hoofdpersonage ga je afwisselend sporten en knutselen.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 620

VAAR MEE MET WICKIE DE VIKING 10-09 ma 3 tot en met vr 7 augustus Wickie de Viking is een leuk tekenfilm­figuurtje. Hij is klein, erg vindingrijk enslim. Kom naar deze stage en vaar mee met Wickie de Viking.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 621

KNUTSELKRIEBELS 10-09 ma 3 tot en met vr 7 augustus Tekenen, knutselen, boetseren, schilderen, je doet het allemaal. Hier haal je de gekste ideeën boven. Voel je het al kriebelen? Dan ben je van harte welkom!

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 622

MINITENNIS & BALVAARDIGHEID 10-09 ma 3 tot en met vr 7 augustus Droom je ervan later een grote ten-nisster te worden? Het kan. Maar dan moet je veel oefenen en vooral een goed balgevoel krijgen. Daarop oe-fen je deze week. Je speelt leuke spel-letjes met je (soft)bal en racket. Je leert hier de basiskneepjes van het tennis.

afspraakplaats: Laguna NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 603

OP DE WERF VAN BOB DE BOUWER 10-09 ma 3 tot en met vr 7 augustus Bob de Bouwer, de goedlachse bouw-vakker is druk in de weer op de werf en vraagt zich af ‘Kunnen wij het maken?’. Nou en of!

afspraakplaats: De Vonk NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 623

ROX 09-09 ma 3 tot en met vr 7 augustus Ken jij Rox? De auto van die Vlaamse kin-derserie die draait om drie superhelden, elk met hun eigen talenten, die samen met hun hoogtechnologische auto Rox voor interventies worden ingeschakeld. Wie fan is van Rox zit zeker op zijn plaats.

afspraakplaats: De Vonk NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 624

28

Page 31: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

2929

Page 32: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

30

MA 10 TOT EN MET VR 14 AUGGEBOORTEJAAR

NIJNTJES SNUFFELATELIER 12-11 ma 10 tot en met vr 14 augustus Nijntje is de jongste spruit bij de familie Pluis. Dat konijntjes graag rondsnuffelen, weet je natuurlijk. In deze stage ga je samen met Nijntje kennismaken en genieten van allerlei geuren en kleuren.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 720

MINIVOETBAL & OMNISPORT 10-09 ma 10 tot en met vr 14 augustus Heb je zin om wat balletjes te trappen? Hier leer je de belangrijkste voetbal-technieken aan. In de onderlinge wed-strijdjes met hoog fungehalte komen de aangeleerde technieken goed van pas.

afspraakplaats: De Stormmeeuw VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 705

KLEUTERDANSEN 10-09 ma 10 tot en met vr 14 augustusBeginnen jouw voetjes ook te kriebelen wanneer muziek begint te spelen? Kan je dan absoluut niet meer stilstaan? Dan moet je zeker naar deze dansstage komen. Je dansjuf leert je toffe dansjes aan op leuke liedjes van K3, Samson en Gert en nog vele andere Studio 100 artiesten.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 721

PEPPA BIG 10-09 ma 10 tot en met vr 14 augustus Peppa is een lief, maar ook een beetje brutaal, klein varkentje. Zij houdt van spelletjes, verkleden en van gezellige dagjes uit. Maar het allerliefste springt ze in een modderpoel. Samen met Peppa knor je er in deze stage vrolijk op los.

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 722

SPORT EN CREA: MAJA DE BIJ 10-09 ma 10 tot en met vr 14 augustus Al vanaf de dag dat ze geboren wordt, is Maja een nieuwsgierig en ondeugend bijtje. Deze leuke sportieve en creatieve stage is rond dit speciaal bijtje opge-bouwd.

afspraakplaats: De Vonk NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 723

30

Page 33: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

31

MA 17 TOT EN MET VR 21 AUGGEBOORTEJAAR

BUMBA, HET VROLIJK CLOWNTJE 12-11 ma 17 tot en met vr 21 augustus Bumba, het grappige clowntje, is het figuurtje waarrond deze dans­ enknutselstage draait. Kom maar kijken! Bumbabeloe!

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 820

SPORT EN CREA: PAW PATROL 10-09 ma 17 tot en met vr 21 augustus Paw Patrol is een kinderserie op de tele-visie die gaat over zes heldhaftige pups. Onder leiding van hun baasje Ryder beleven ze allerlei avonturen. Wie fan is van Paw Patrol of van hondjes houdt, moet zeker naar deze sport- en knutsel-stage komen.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 821

DANSENDE LETTERS EN CIJFERS 09-09 ma 17 tot en met vr 21 augustus Op een speelse manier maken we kennis met letters en cijfers. Dit als voorproefje van het steeds dichterbij komende eerste leerjaar.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 822

GROTE OREN, SNUFFELNEUSJES 10-09 ma 17 tot en met vr 21 augustus Deze knutselstage gaat over konijntjes: lieve, zachte konijntjes die graag rond-snuffelen.

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 823

TAALKRIEBEL 10-09 ma 17 tot en met vr 21 augustus Op een superleuke manier leren we het Nederlands verder te ontdekken. We doen samen spelletjes en oefenen wat we al kennen. Een plezierige en leerrijke ervaring.

afspraakplaats: Sincfala VOORMIDDAG: prijs € 40 nr: 891

WATERKATER 10-09 ma 17 tot en met vr 21 augustus Spieter-spetter-spats … Een creatieve en sportieve stage met veel water. Naast waterspelletjes, schilderen met waterverf en waterijsjes maken, geniet je met volle teugen van rondspetterend water.

afspraakplaats: De Vonk NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 824

31

Page 34: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

32

MA 24 TOT EN MET DI 25 AUGGEBOORTEJAAR

DORA’S ZOMERKNUTSELS 12-11 ma 24 tot en met di 25 augustus Dora is een vrolijk, ondernemend meisje. Samen met haar maak je mooie knutsel-werkjes die je met trots mee naar huis neemt.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 18 nr: 920

DANS EN CREA: K3 10-09 ma 24 tot en met di 25 augustus Je danst, springt en zingt op de liedjes van K3! En je maakt leuke knutselwerkjes.

afspraakplaats: De Vonk VOORMIDDAG: prijs € 18 nr: 921

MINI-DIAMOND GAMES nieuw 10-09 ma 24 tot en met di 25 augustus Tennis voor de allerkleinsten met een vleugje competitie.

afspraakplaats: Laguna NAMIDDAG: prijs € 25 nr: 903

PRINSESSIA 10-09 ma 24 tot en met di 25 augustus In een land hier heel ver vandaan, zitten vijf prinsessen op een prinsessenschool. De prinsessen Roos, Madeliefje, Iris, Violet en Linde beleven er heel veel plezier. De film ‘Prinsessia’ isde inspiratiebronvoordeze leuke stage.

afspraakplaats: De Vonk NAMIDDAG: prijs € 18 nr: 922

32

Page 35: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

3333

Page 36: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

KINDERENLet op! Geboortejaren zijn van toepassing!

1ste tot en met 6e leerjaar (geboortejaren: 2008-2003)

voormiddag 9.00 tot 12u namiddag 13.30 tot 17.00u volledige dag 9.00 tot 12.00u en 13.30 tot 17.00u

= opgelet geen volledige week = eigen vervoer nieuw = nieuwe activiteit

34

Page 37: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

VAKANTIEPLUSSTAGES

DO 2 TOT EN MET VR 3 JULIGEBOORTEJAAR

GOLFSURFEN 08-03 do 2 tot en met vr 3 juli (9.30 - 12.00u) Golfsurfen is de op één na meest oorspronkelijke vorm van boardsporten die er is. De ideale stage voor die waterratten die het als een uitdaging zien om zo lang mogelijk op een plank mee te glijden op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan.

afspraakplaats: Surfers Paradise VOORMIDDAG: prijs € 26 nr: 100

TENNIS & OMNISPORT 08-07 do 2 tot en met vr 3 juli Droom je van Wimbledon of de Australian Open? Ben je bezeten door het tennis-balletje? Wil je de ene ace na de andere kunnen slaan? Schrijf je dan in voor de tennisstage. Gediplomeerde tennistrai-ners leren je de beste tennistechnieken en -tac tieken aan. Als afwisseling en te-vens om de algemene motoriek verder te ontwikkelen doen we tussendoor ook nog andere sporten via spelvorm.

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 25 nr: 102

KIDSSESSION nieuw 04-03 do 2 juli Hou jij van water, snelheid en van een uit-daging? Dan begin je op een kneeboard en leer je de technieken om te wakeboar-den of te waterskiën. Heb je die onder de knie, dan kan je kiezen ... één board of twee skis.

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 30 nr: 107

ZOMERS KNUTSELATELIER 08-03 do 2 tot en met vr 3 juli De zon schijnt in dit knutselatelier waar je aan het werk gaat met zand, schelpen en heel wat andere materialen.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 18 nr: 123

ZOMERSE TEENSLIPPERS nieuw 05-01 do 2 juli Met linten, kralen en ander materiaal pimp je gewone, saaie teenslippers tot unieke, modieuze zomerschoenen. Deze gepimpte teenslippers zullen leuk zijn om te dragen op mooie zomerse dagen en op vakantie. Onmisbaar deze zomer!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 15 nr: 125

PASTA DELICIOSO 08-06 do 2 tot en met vr 3 juli

Pasta’s zijn lekker, laten zich gemakkelijk met andere ingrediënten combineren en zijn eenvoudig te bereiden. Reden genoeg om het zelf eens te proberen.

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 20 nr: 140

35

Page 38: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MINI HORSE WORLD 06-03 do 2 tot en met vr 3 juli

Welkom in de wonderbare wereld van de miniatuurpaarden. Je maakt uitgebreid kennis met de Amerikaanse mini-atuurpaardjes, krijgt theoretische uitleg en zult de paardjes ook verzorgen en borstelen. We gaan met de paardjes op strand- of boswandeling en werken met een oefenparcours waar we de paardjes kunstjes aanleren. Een week om nooit te vergeten!

afspraakplaats: Ramskapelle VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 141

EXPEDITIE VOOR BEACHBOYS EN ZEEJUFFERS nieuw 08-06 do 2 juli Met een bolderkar volgeladen met em-mertjes, schepjes, netjes, loepen en nog veel meer schuimen we de vloedlijn af op zoek naar aangespoelde schatten. Een rondje strandjutten, op zoek naar schel-pen, krabben en knotswier. Nee, zeeëik is geen boom en met messen snij je geen hamburger! Alle afval nemen wij net-jes mee! Een echte expeditie, alleen voor beachboys en zeejuffers!

afspraakplaats: Sportstrand Heist West VOORMIDDAG: prijs € 12 nr: 142

MULTIWATERSPORT 06-01 do 2 tot en met vr 3 juli (9.30 - 17.00u) Ben jij een waterratje en heb je surf-kriebels? Hier krijg je een overvloed aan zee en strandspelen zoals SUP, golfsurfen, rafting, beachkite, skate enz.

afspraakplaats: Surfers Paradise VOLLE DAG: prijs € 60 nr: 105

SPORTMIX 08-05 do 2 tot en met vr 3 juli Ben je sportief aangelegd? Maar welke sport doe je nu het liefst? In deze stage maak je kennis met een resem verschillende sporten met o.a. badminton, indiaca tennis, voetbal, netbal enz.

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 25 nr: 104

BOWLING & LASERGAMEN (Sluis) 08-05 vr 3 juli Hou je van spanning? Dan is het laser-shooten echt iets voor jou. In een donker doolhof ga je samen met je teamleden op zoek naar de tegenstander. Daarna gaan we met z’n allen bowlen.

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 25 nr: 106

36

Page 39: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

KLEI- EN GIPSATELIER 08-03 do 2 tot en met vr 3 juli

Dit is een creatief atelier waarin je werkt met gips en klei. Twee basis materialen die je leiden naar tal van moge lijk heden. De kunste naar in jou wordt zeker wakker geschud.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 18 nr: 124

PONY- EN PAARDRIJDEN 08-03 do 2 tot en met vr 3 juli Je leert hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt ver-zorgd (borstelen, roskammen, hoe-ven schoonmaken ...). Daarna sta je stil bij het opzadelen en optuigen en ga je op- en afstijgen. Maar het leuk-ste blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop, bijna in galop.

afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof NAMIDDAG: prijs € 32 nr: 150

JAZZ DANCE 06-03 do 2 tot en met vr 3 juli Jazzdance is een vrije manier van dansen die qua structuur op klassiek ballet lijkt, maar gebaseerd is op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn veel losser en dus ‘jazzy’. Een echte uitdaging!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 20 nr: 151

FIETSTOCHT STRUISVOGELBOERDERIJ (Sluis) 06-03 do 2 juli Zet jefietsmaarklaar! Jijen jevriendjesgaan op fietstocht! Langs Vlaamse enNederlandse kronkelende wegen rijd je naar de struisvogel boerderij in Sluis. Deze loopvogel vind je er in alle groten en maten. Van de broedmachines en de eieren, van kuikens tot de grote broedvogels. Wist je dat struisvogeleieren de grootste ter wereld zijn? Dit en nog veel meer ontdek je tijdens de rondleiding op de boerderij!

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 12 nr: 152

37

Page 40: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 6 TOT EN MET VR 10 JULIGEBOORTEJAAR

GOLFSURFEN 08-03 ma 6 tot en met vr 10 juli (9.30 - 12.00u) De golven berijden geeft je een immense kick! De ideale stage voor de waterratten die het als een uitdaging zien om zo lang mogelijk op een plank mee te glijden op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan.

afspraakplaats: Surfers Paradise VOORMIDDAG: prijs € 65 nr: 200

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 6 tot en met vr 10 juli Geniet je graag van de gezonde buiten-lucht en zit je graag in het water? Deze week maak je kennis met verschillende watersporten oa. windsurfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 201

WAKE & WATERSKI 04-99 ma 6 tot en met vr 10 juli Hou jij van snelheid en van een uit-daging? Dan is een wakeboard en waterski zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden of waterskiën.

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 202

TENNIS 08-01 ma 6 tot en met vr 10 juli Zijn Nadal, Djokovic of Flipkens geen on-bekenden voor je? Doe je niks liever dan op het tennisterrein vertoeven? Dan is een tenniskamp de ideale oplossing voor je!

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 203

POLITIE

POLITIE

38

Page 41: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

ZAND- EN SCHELPENCREATIES 08-07 ma 6 tot en met vr 10 juli Het strand ligt niet enkel vol met zand, maar ook met mooie schelpen, in alle vormen en kleuren. Je gaat ze nog meer tot hun recht laten komen in prachtige knutselwerkjes.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 225

CREAFUN 06-03 ma 6 tot en met vr 10 juli Een koffer vol knutselgerief staat klaar. Voel je alvast de knutselkriebels? Dit wordt een leuke, creatieve stage!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 227

STRANDBLOEMEN 08-03 ma 6 tot en met vr 10 juli

Dit is de zomerstage bij uitstek! Uit heel veel kleurrijk crêpepapier maak je de mooiste bloemen van het strand. Kom daarna maar naar ons strandwinkeltje, je zult versteld staan!

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 229

SO YOU THINK YOU CAN COOK 06-03 ma 6 tot en met vr 10 juli

Zet je koksmuts maar al klaar want het is tijd voor kookplezier! Benieuwd wat er staat te pruttelen? Mmm het ruikt lekker! Proeven maar! Jij kan koken!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 48 nr: 240

HOLA! SPAANS VOOR OP REIS 06-03 ma 6 tot en met vr 10 juli Hola! Zeggen ze in Spanje! Hallo! Un, dos, tres ... zo leer je tellen. Ga je naar het strand, dan ga je naar la playa. Spaans is een wereldtaal en die zal je leren. Hasta luego! Tot later!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 241

EEN HALVE DAG POLITIEAGENT 08-06 wo 8 juli De motoragent rukt uit. Hooligans worden van de tribune verwijderd. Agenten onderzoeken een verdachte wagen. De politieagent pakt de boef. Bij ons beleef je het allemaal! Vreselijk spannend!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 10 nr: 242

POLITIE

POLITIE

39

Page 42: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

HIPPE HAAK- EN BREIWERKJES 06-03 ma 6 tot en met vr 10 juli We nemen de draad weer op. Het breien en haken is populair. Deze week leer je verschillende handwerktechnieken. Luister naar het gezellige getik van onze brei- en haaknaalden. Insteken, omslaan, doorhalen, je leert het allemaal. Voor beginners, maar ook als je het al een beetje kunt en je vaardigheden wil uitbreiden.

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 243

SCHOONHEIDSSALON 08-06 ma 6 tot en met vr 10 juli Je maakt dagcrème, badschuim, kruiden-zakjes en je ontwikkelt en knutselt er een leuke verpakking bij. Op vrijdag geniet je van een heuse gezichtsverzorging. Je wordt in de watten gelegd en krijgt een gezichtsmaskertje, gezichtsmassage ...

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 244

FOTOGRAFIE 08-03 ma 6 tot en met vr 10 juli Hou je van foto’s? Samen met de foto-graaf leer je de mooiste foto’s maken en creëer je een uniek fotoalbum. Wedden dat jij de mooiste kiekjes maakt op het volgende feestje?

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 245

MINI HORSE WORLD 06-03 ma 6 tot en met vr 10 juli

Welkom in de wonderbare wereld van de miniatuurpaarden. Je maakt uitgebreid kennis met de Amerikaanse miniatuurpaardjes, krijgt uitleg en zult de paardjes ook verzorgen en borstelen. We gaan met de diertjes op strand- of boswandeling en werken met een oefenparcours waar we ze kunstjes aanleren. Een week om nooit te vergeten!

afspraakplaats: Ramskapelle VOORMIDDAG: prijs € 98 nr: 246

INITIATIE GITAAR 08-07 ma 6 tot en met vr 10 juli Vind je het ook gezellig als er iemand in de groep gitaar kan spelen? Misschien wil je het zelf wel leren? In deze stage kan je het even proberen, wedden dat je tegen het einde van de week een liedje voor ons kan spelen?

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 248

40

Page 43: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

TAALBAD 08-05 ma 6 tot en met vr 10 juli Spelenderwijs nieuwe woordjes leren, het wordt superleuk om het Nederlands verder te ontdekken. Spelletjes, puzzels en liedjes helpen ons hierbij. We oefenen uiteraard wat we al kennen. Kom eens een kijkje nemen.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 40 nr: 290

EEN VOLLE DAG POLITIEAGENT 05-03 do 9 juli Een jeugddroom wordt gerealiseerd: politieagent worden. Hou je van actie, heb je een groot rechtvaardigheidsgevoel en ben je niet bang? Kom dan eens een dag kennismaken met de mensen in het blauw. Mega spannend!

afspraakplaats: De Marge VOLLE DAG: prijs € 15 nr: 247

MOUNTAINBIKE 06-01 ma 6 tot en met vr 10 juli Onder begeleiding van mountainbike club Wacky Racers zal je een hele week op een speelse manier alle tips en tricks van het mountain biken leren. Je rijdt ze allemaal naar huis!

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 204

HOCKEY 08-05 ma 6 tot en met vr 10 juli Een hele week lang zal je door middel van trainingen en spelvormen op aller-lei leerzame en leuke manieren je vaardigheden verbeteren. Voor je het weet doe je mee met de Red Lions of de Red Panthers!

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 205

COOLE ZOMER T-SHIRTS 08-05 ma 6 tot en met vr 10 juli

T-shirts? Je kunt er nooit genoeg van hebben. Het is het kledingstuk bij uitstek in de zomer. Je hebt ze in vele kleuren, met of zonder mouwen. In deze stage maak je een eigen uniek ‘cool’ exemplaar!

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 226

STEENATELIER 06-01 ma 6 tot en met vr 10 juli Ben je een creatieve bij, maar wil je graag eens iets anders doen dan schilderen of knutselen? Dan is dit echt iets voor jou! In het steenatelier kan je onder andere kappen in iton en zo je eigen beeldje maken.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 228

41

Page 44: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

PONY- EN PAARDRIJDEN (OOSTKERKE) 08-03 ma 6 tot en met vr 10 juli Je leert hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt ver-zorgd (borstelen, roskammen, hoe-ven schoonmaken ...). Daarna sta je stil bij het opzadelen en optuigen en ga je op- en afstijgen. Maar het leuk-ste blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop, bijna in galop.

afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof NAMIDDAG: prijs € 75 nr: 250

ASTROKIDS 08-06 ma 6 tot en met vr 10 juli We maken een ontdekkingstocht naar de sterrenhemel. Wat doen een astroloog en een astronoom? Samen ontdekken we hoe warm het is op de zon en of er leven is op Venus. Een reis door de dierenriem en de planeten. Op vrijdag gaan we sterren kijken te Beisbroek!

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 60 nr: 251

DISCO SALSA 06-01 ma 6 tot en met vr 10 juli Bij Salsa dans gebruiken we ons hele lichaam. We draaien onze heupen en armen op het ritme van de Cubaan se en Latijns-Amerikaanse swingen de muziek. Expressie is net zo belang rijk om je te la-ten gaan op de muziek. Vrijdag kan iede-reen komen kijken naar onze spetterende show.

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 252

DE SNELLE HAP 06-03 ma 6 tot en met vr 10 juli

In de Snelle Hap leer je eenvoudige gerechtjes klaarmaken, telkens om van te watertanden. De bereidingen duren helemaal niet lang zodat je ze ook perfect thuis kunt maken.

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 48 nr: 253

STERRENWACHT BEISBROEK 08-03 vr 10 juli (13.00 - 17.00u) Een bezoek aan de volkssterrenwacht van Beisbroek is een hele belevenis! Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Vlieg mee over het Marsoppervlak of door de ringen van Saturnus. Leer meer over de planeten buiten ons zonnestelsel en het eventuele leven daarop.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 15 nr: 254

42

Page 45: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

43

Page 46: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 13 TOT EN MET VR 17 JULIGEBOORTEJAAR

GOLFSURFEN 08-03 ma 13 tot en met vr 17 juli (9.30 - 12.00u)

Het afrijden van een golf is de meest pure sensatie. In tegenstelling tot veel andere watersporten heb je weinig materiaal nodig. Een surfboard en een goede portie golven volstaan! Heerlijk glijden en vaak makkelijker dan je denkt!

afspraakplaats: Surfers Paradise VOORMIDDAG: prijs € 65 nr: 301

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 13 tot en met vr 17 juli Deze week maak je kennis met ver-schillende watersporten o.a. wind surfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 302

WAKE & WATERSKI 04-99 ma 13 tot en met vr 17 juli Hou jij van snelheid en van een uit-daging? Dan is een wakeboard en wa ter ski zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wake boarden of waterskiën.

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 303

REDDEND ZWEMMEN & ZWEMPLEZIER 06-99 ma 13 tot en met vr 17 juli Reddend zwemmen is het onder de knie krijgen van verschillende reddingstech-nieken die van pas komen wanneer ie-mand in het water in nood is. Je leert verschillende hulp- en reddingstech-nieken om een drenkeling te helpen. Na het reddend zwemmen ontspan je je nog wat in het tropisch zwembad met oa. glijbanen, stroomversnellingen ...

afspraakplaats: Sportoase Duinenwater VOORMIDDAG: prijs € 65 nr: 304

ZOMERJUWEELTJES 08-05 ma 13 tot en met vr 17 juli Als je de modegoeroes moet geloven, zijn juwelen terug hot deze zomer. Je bekijkt de nieuwste trends en haalt er inspiratie uit om zelf aan de slag te gaan. Eén ding is zeker, jouw zomer-juweeltjes maken je outfit compleetén ... ze zullen echt uniek zijn!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 325

44

Page 47: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

STADSARCHITECT 04-01 ma 13 tot en met vr 17 juli Indien jij het voor het zeggen had, hoe zou je stad of gemeente er dan uitzien? Vol met wolkenkrabbers of hou je het liever klein en gezellig? Droom je van een super hoge roetsjbaan op de markt of liever een openluchtzwembad met alles er op en er aan? De keuze is deze week aan jou! We ontwerpen een miniatuurstad die volledig aan jouw wensen zal voldoen. Denk alvast maar eens na hoe jouw huis of kasteel er moet uitzien in jouw droomstad …

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 328

STEENATELIER 08-03 ma 13 tot en met vr 17 juli

Ben je een creatieve bij, maar wil je graag eens iets anders doen dan schilderen of knutselen? Dan is dit echt iets voor jou! In het steenatelier kan je onder andere kap-pen in iton en zo je eigen beeldje maken.

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 329

REIS DOOR DE KEUKEN VAN DE WERELD 08-06 ma 13 tot en met vr 17 juli Chinees, Marokkaans, Italiaans, Indisch of ... het lekkerste uit de verre keuken. Elke dag gaan we proeven en smullen van een andere eetcultuur. Wat vind jij het lekkerst? Elke dag een nieuwe ervaring. Je wordt wereldchef!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 48 nr: 340

ROPE-SKIPPING 08-05 ma 13 tot en met vr 17 juli Als je graag springt en beweegt dan mag je deze stage niet missen. Dit is niet zomaar touwtje springen. We leren allerlei technieken zoals criss-cross enz. Kom en spring erin!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 341

45

Page 48: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

FOTOATELIER4KIDS 08-03 do 16 tot en met vr 17 juli

Wil je meer doen met jouw digitale ca-mera? In deze twee halve dagen ontdek je op een speelse wijze de geheimen van de digitale fotografie. Breng je camerameeen we trekken er buiten op uit en zoeken naar boeiende onderwerpen. Een goed portret of een prachtige landschapsfoto. Je krijgt oog voor detail!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 30 nr: 342

MUSICALDANCE 06-03 ma 13 tot en met vr 17 juli Hou je van dansen en acteren? Is op het podium staan jouw ding? Vlieg er meteen in met een week vol show. Met een spetterendeeigenmusicalalsfinale!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 343

LET’S TALK! ENGELS VOOR BEGINNERS 07-04 ma 13 tot en met vr 17 juli How are you? Engels leren is fun, fun, fun.Het isdetaalvandecomputer,filmen het wordt gesproken door heel veel mensen in de wereld. Come and join us!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 344

EXPEDITIE VOOR BEACHBOYS EN ZEEJUFFERS 08-06 do 16 juli Met een bolderkar volgeladen met emmer-tjes, schepjes, netjes, loepen en nog veel meer schuimen we de vloedlijn af op zoek naar aangespoelde schatten. Een rondje strandjutten, op zoek naar schelpen, krab-ben en knotswier. Nee, zeeëik is geen boom en met messen snij je geen hamburger! Alle afval nemen wij netjes mee! Een echte expeditie, alleen voor beachboys en zee-juffers!

afspraakplaats: Sportstrand Heist West VOORMIDDAG: prijs € 12 nr: 345

46

Page 49: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

CAPOEIRA nieuw 06-03 di 14 juli Capoeira is een spectaculaire dans die zijn oorsprong vindt in Brazilië. Het is een combinatie van dans, gevecht, ritme, muziek, acrobatie en cultuur. Capoeira bevordert de lenigheid, kracht, coördi-natie en ritmiek en bovendien verlegt het de sociale én persoonlijke grenzen. De les wordt gegeven door Instructor Feijão, afkomstig uit Rio de Janeiro (BR).

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 15 nr: 346

GEHEIMEN VAN GELUKKIGE ZEEMEERMIN/MANNEN! nieuw 06-03 ma 13 tot en met vr 17 juli Minne-Muze-‘Meermin’- Miche lokt je mee in een betoverende zeewereld. Samen met haar allerbeste vrienden de vogels ga je op zoek naar schatten en geheimen over geluk! Spelend, dansend, vliegend … beleef en creëer je een wereld van geluk en maken we ons zelfgemaakt dagboek! De gouden wolken wijzen ons de weg! We verzegelen deze mooie week met ons eigen gemaakt geluks-amulet en proeven van een stukje zeemeerminnenstaartentaart.

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 55 nr: 380

PAINTBALL (Poperinge) 06-99 do 16 juli Sluipen door de diverse obstakels en achter de bunkers geven een echte adre-naline kick! Shoot!

afspraakplaats: De Stormmeeuw VOLLE DAG: prijs € 40 nr: 309

TENNIS & OMNISPORT 08-07 ma 13 tot en met vr 17 juli Droom je van Wimbledon of de Australian Open? Ben je bezeten door het tennis-balletje? Wil je de ene ace na de andere kunnen slaan? Schrijf je dan in voor de tennisstage. Gediplomeerde tennistrai-ners leren je de beste tennistechnieken en -tac tieken aan. Als afwisseling en te-vens om de algemene motoriek verder te ontwikkelen doen we tussendoor ook nog andere sporten via spelvorm.

afspraakplaats: Laguna NAMIDDAG: prijs € 55 nr: 306

47

Page 50: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

VOETBAL 08-05 ma 13 tot en met vr 17 juli Droom jij ervan om de volgende Lionel Messi te zijn? Dit is een goede start. In deze stage leer je de basistechnieken van het voetbal, op een speelse manier afgewisseld met 2 tegen 2 situaties, penalty trappen …

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 307

BEACHGAMES 06-03 ma 13 tot en met vr 17 juli

The extreme beachgame. Geen idee wat dit is? Schrijf je dan in voor deze stage, een mix van fun, sport, spel, zon, zee en strand. Opgelet: deze stage is enkel toegankelijk voor hippe strandmeiden en stoere beachboys!

afspraakplaats: Sportstrand Heist West NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 308

STRANDBLOEMEN 08-07 ma 13 tot en met vr 17 juli Dit is de zomerstage bij uitstek! Uit heel veel kleurrijk crêpepapier maak je de mooiste bloemen van het strand. Kom daarna maar naar ons strandwinkeltje, je zult versteld staan!

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 326

KLEURRIJKE BEELDJES À LA NIKI DE SAINT PHALLE 06-01 ma 13 tot en met vr 17 juli Niki de Saint Phalle is een kunstenares die kleurrijke figuren in papier­machémaakt. Je laat je door haar inspireren en maakt allerlei vrolijke kunstwerkjes.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 327

PONY- EN PAARDRIJDEN 08-03 ma 13 tot en met vr 17 juli Je leert hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt ver-zorgd (borstelen, roskammen, hoe-ven schoonmaken ...). Daarna sta je stil bij het opzadelen en optuigen en ga je op- en afstijgen. Maar het leuk-ste blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop, bijna in galop.

afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof NAMIDDAG: prijs € 75 nr: 350

FIETSAVONTUUR IN DE NATUUR 06-03 ma 13 tot en met vr 17 juli

Onze ervaren natuurgids neemt ons mee naar de mooiste en interessantste plekjes in onze badstad en omstreken. We maken kennis met dieren en planten die we onderweg tegenkomen. We fietsen van de Zwinbosjes tot de baaivan Heist en verder en genieten van alles wat we ontdekken. Trappen maar!

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 351

48

Page 51: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

FOTOZOEKTOCHT4KIDS 08-05 vr 17 juli Een uitdagende zoektocht. Met je op-drachten op zak en je camera paraat, zoek je in de tuin van Scharpoord naar de schat! Je leert over de natuur en het milieu en maakt mooie foto’s! Waar zou de schat liggen? Kom je mee zoeken?

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 15 nr: 352

GOOCHELEN MET MARIO FERNANDEZ di 14 juli 08-03 Hoe zitten die trucs toch in elkaar? Wie wil niet eens een kijkje nemen achter de schermen? De enige echte goochelaar Mario Fernandez neemt je mee in deze wonderbaarlijke wereld van magie en illusie. Hij ontmaskert niet alleen zijn geheimen maar leert je ook zelf te goochelen. Met je eigen goochelact kan je ze later thuis echt verrassen!

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 15 nr: 353

DE GEZONDE SMULLEBEK 05-03 ma 13 tot en met vr 17 juli Een sappige meloen, lekkere aardbeien, jonge worteltjes, knalrode radijsjes ... Gezond kan ook lekker zijn! Met verse groentjes en heerlijk zomers fruit kun je heel wat lekkers maken. Schrijf je maar vlug in!

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 48 nr: 354

49

Page 52: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 20 TOT EN MET VR 24 JULIGEBOORTEJAAR

GOLFSURFEN 08-03 ma 20 tot en met vr 24 juli (9.30 - 12.00u) Golfsurfen is de op één na meest oorspronkelijke vorm van boardsporten die er is. De ideale stage voor die waterratten die het als een uitdaging zien om zo lang mogelijk op een plank mee te glijden op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan.

afspraakplaats: Surfers Paradise VOORMIDDAG: prijs € 65 nr: 401

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 20 tot en met vr 24 juli Deze week maak je kennis met verschil-lende watersporten o.a. wind surfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 402

WAKE & WATERSKI 04-99 ma 20 tot en met vr 24 juli

Hou jij van snelheid en van een uitdaging? Dan is een wakeboard en waterski zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden of waterskiën.

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 403

TENNIS 08-01 ma 20 tot en met vr 24 juli Wist je dat de langste tenniswedstrijd ooit 11 uur en 5 minuten duurde? Om dat vol te houden, moet je heel veel trainen en spelen maar vooral veel zin hebben. Heb jij goesting om te tennissen? Schrijf je dan in voor deze stage en wie weet breek jij dat uurrecord.

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 404

VROLIJKE DIEREN 08-07 ma 20 tot en met vr 24 juli Vouw de vrolijkste papieren figuurtjes.Een varken, muis, schaap, rups of vlinder? Jouw favoriete dier komt zeker aan bod. Dit is een verbazend leuke stage!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 424

PIMP JE FIETS 06-05 ma 20 tot en met vr 24 juli Bloemen aan het stuur, een nieuw zadelovertrekje en een kleurrijke bel maken je fiets uniek. Met een mooigepimptefietsrijdjevrolijkoveralrond.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 426

KLEI ATELIER 06-01 ma 20 tot en met vr 24 juli Nu is het echt eens toegelaten om te kliederen en je vuil te maken. Je kneedt klei en maakt er mooie kunstwerkjes van.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 428

50

Page 53: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

INSECTEN KNUTSELEN 08-03 ma 20 tot en met vr 24 juli Mieren, bijen, vliegen, kevers, vlinders zijn door de natuur zo mooi gemaakt dat het een hele uitdaging wordt om ze na te ma-ken. Je geraakt zo in de ban van insecten dat deze week zeker tekort zal zijn.

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 429

CHEF-KOK VOOR EEN WEEK 08-06 ma 20 tot en met vr 24 juli Altijd al zin gehad om mama te helpen in de keuken? Deze week leren we samen kleine maar o zo lekkere gerechtjes klaarmaken en natuurlijk ook proeven. We verzamelen alle receptjes in een echt kookboekje zodat we thuis zelf nog eens kunnen kokkerellen.

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 48 nr: 440

PARLEZ-VOUS FRANÇAIS? FRANS VOOR BEGINNERS 07-04 ma 20 tot en met vr 24 juli

Frans, je hoort het in ons land en bij onze zuiderburen. Het is de taal van Parijs, mode, kunst ... Een heel mooie taal! Spelenderwijs leer jij woordjes en zinnetjes in het Frans. Je merkt hoe gemakkelijk dit gaat.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 441

ANNIE DE MUSICAL nieuw 05-01 ma 20 tot en met vr 24 juli Annie is een vrolijk weeskind dat nooit de hoop opgeeft om ooit haar eigen ouders te vinden en met haar enthousiasme steekt ze alle andere weeskinderen aan! Maar ondertussen zitten ze daar wel, in een akelig oud vervallen weeshuis, onder het strenge oog van Mevrouw Hannigan. Zal Annie ooit haar echte mama en papa terug vinden? Kom het te weten op deze super leuke musical workshop! Leer de liedjes, de scenes en danspasjes uit de musical en sluit de week af met een spetterend toonmoment voor je ouders, vrienden en familie. Dit allemaal onder leiding van Ilse La Monaca, die een internationale musical carrière op haar palmares heeft staan, maar voor het Vlaamse publiek beter bekend als Brigitte Broeckx uit de Buurtpolitie.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 442

SO YOU THINK YOU CAN DANCE 08-06 ma 20 tot en met vr 24 juli Sta jij stiekem wel eens voor de spiegel te dansen? Kan je het niet laten om te bewegen op leuke muziek? Kom dan mee dansen. Samen tonen we ons talent in een mooi showmoment. You can dance!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 443

51

Page 54: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MINI HORSE WORLD 06-03 ma 20 tot en met vr 24 juli Welkom in de wonderbare wereld van de miniatuurpaarden. Je maakt uitgebreid kennis met de Amerikaanse miniatuur-paardjes, krijgt theoretische uitleg en zult de paardjes ook verzorgen en borstelen. We gaan met de paardjes op strand- of boswandeling en werken met een oefen-parcours waar we de paardjes kunstjes aanleren. Een week om nooit te vergeten!

afspraakplaats: Ramskapelle VOORMIDDAG: prijs € 98 nr: 444

LEUKE ZOMERACCESSOIRES 06-03 ma 20 tot en met vr 24 juli Accessoires weerspiegelen wie je bent. Laat je inspireren door de juf of je kan je eigen creatie realiseren in stof, kant en wol. Eigen creaties zijn hipper dan ooit. Dit is dé kans om je fantasie uit te werken. Eén ding is zeker, jouw creatie wordt uniek!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 445

ROBOTKAMP nieuw 08-06 ma 20 tot en met vr 24 juli Iedereen gebruikt wel eens een muis of toetsenbord aan de computer. Maar wist je dat je ook bananen kan gebruiken? Of een controller gemaakt van plasticine? We gaan zelfs een eigen com puterspelletje maken om dit te testen! Daarna houden we ook een Lego-robot-race, langs allerlei zelfgemaakte automatische draaimolentjes!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 60 nr: 446

MAGISCHE BOEKEN nieuw 05-03 ma 20 tot en met vr 24 juli

Het toverboek van de heks of het grote boek van Sinterklaas: er bestaan veel magische boeken. Je ontwerpt je eigen magische boek. Misschien heeft het een geheime ruimte, misschien bevat het een codetaal en betoverde tekeningen, misschien springt er van alles uit als je het openklapt. Je knipt en plakt, doorboort oude boeken tot een nieuw voorwerp. Wedden dat je jouw boek ook op een geheime plaats bewaart?

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 55 nr: 480

52

Page 55: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

AVONTUUR & PAINTBALL (Poperinge) 06-99 ma 20 tot en met vr 24 juli

Avonturiers opgelet, dit is echt een vakan tie voor jou! Hoe ziet onze week eruit: we brengen twee dagen door op de lac van de Laguna Beach waar we kanoën, teambuildingsopdrachten uit-voeren en een vlot bouwen. We gaan dan nog een volle dag mountainbiken in de omgeving. Op de overige twee da-gen gaan we naar Poperinge waar we met de quads rijden en paintballen.

afspraakplaats: Laguna VOLLE DAG: prijs € 160 nr: 407

53

Page 56: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

GPS4KIDS ZOEKTOCHT 06-03 vr 24 juli Een creatieve en uitdagende GPS zoektocht, ook Geocache genoemd. Met je GPS voer je opdrachten uit en maak je een toffe zoektocht. Je krijgt een spoed-opleiding GPS gebruik, waypoints invoeren en weg wezen. Alleen door het ontcijferen van de code en het juiste gebruik van je GPS komen we bij de schat. Graven maar!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOLLE DAG: prijs € 30 nr: 448

SKEELEREN 08-05 ma 20 tot en met vr 24 juli

Spelenderwijs leren skeeleren; starten & stoppen, draaien & keren. We spelen ook leuke spelletjes zoals elkaar achtervolgen, tikkertje, staartjetrek ...

afspraakplaats: Sportstadion De Taeye NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 405

HOCKEY 06-03 ma 20 tot en met vr 24 juli Onder begeleiding van professionele hockeytrainers zal je een hele week door middel van trainingen en spelvormen op allerlei leerzame en leuke manieren je vaardigheden verbeteren.

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 406

PAPIERFABRIEK 08-06 ma 20 tot en met vr 24 juli Ongelofelijk wat je allemaal kunt doen met papier! Er bestaan dan ook enorm veel soorten papier en karton. Papier wordt het basismateriaal in deze knutselstage. Ook zelf stempels maken komt aan bod.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 425

STREET ART : GRAFFITI 05-01 ma 20 tot en met vr 24 juli Graffiti is al zo oud als de mensheid.Zolang we bestaan schrijven en tekenen we al op muren. De moderne graffiti isechter pas begin de jaren ‘70 ontstaan. Deze werd bespoten op treinen, muren en metro’s. Tegenwoordig ziet men het overal terug. Niet alleen meer in de stad of op plekken waar het eigenlijk niet mag, maar ook in het museum en de reclame- en modewereld. Welkom in de wereld van graffiti!

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 55 nr: 427

THE VOICE KIDS 08-05 ma 20 tot en met vr 24 juli

Zingen is jouw ding en je wil ook auditie doen? Laat je stem maar klinken, mis-schien draait iedereen zich voor je om ... Wat een stem! Durf je het aan om show te geven en zo de battle te winnen? Er zit vast een winnaar in jou! Inschrijven en doen!

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 450

54

Page 57: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

STRANDAVONTUUR 08-05 ma 20 tot en met vr 24 juli Je gaat op avontuur naar het zonovergo-ten Kneistse strand. Je ontdekt wat er al-lemaal in het water, op het strand en de natuur rondom te beleven en te doen valt. Breng alvast je goed humeur mee. We gaan ons keigoed amuseren, gegarandeerd!

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 451

ROBOTKAMP nieuw 06-03 ma 20 tot en met vr 24 juli Iedereen gebruikt wel eens een muis of toetsenbord aan de computer. Maar wist je dat je ook bananen kan gebruiken? Of een controller gemaakt van plasticine? We gaan zelfs een eigen computerspelletje maken om dit te testen! Ook omgekeerd werkt dit: we gaan leren een Lego-robot rechtstreeks te besturen via een tablet en een eenvoudig programma schrijven om de robot automatisch iets te laten doen.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 60 nr: 452

CLIPDANCE 06-03 ma 20 tot en met vr 24 juli Wil je ook dansen zoals in de video clips? Kom dan zeker naar deze stage. Samen le-ren we dansen zoals de sterren en werken we aan een fantastische eindshow.

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 453

MMM DAT IS LEKKER! 05-03 ma 20 tot en met vr 24 juli Zet de potjes en pannetjes maar al klaar, want je gaat lekkere gerechtjes maken. Je ontwerpt je eigen receptenboekje, zo kan je het thuis nog eens overdoen! MMM, dat wordt smullen!

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 48 nr: 454

55

Page 58: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 27 TOT EN MET VR 31 JULIGEBOORTEJAAR

GOLFSURFEN 08-03 ma 27 tot en met vr 31 juli (9.30 - 12.00u) De golven berijden geeft je een immense kick! De ideale stage voor de waterratten die het als een uitdaging zien om zo lang mogelijk op een plank mee te glijden op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan.

afspraakplaats: Surfers Paradise VOORMIDDAG: prijs € 65 nr: 500

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 27 tot en met vr 31 juli

Deze week maak je kennis met verschil-lende watersporten o.a. wind surfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 501

WAKE & WATERSKI 04-99 ma 27 tot en met vr 31 juli Hou jij van snelheid en van een uitdaging? Dan is een wakeboard en waterski zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden of waterskiën.

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 502

TENNIS 08-01 ma 27 tot en met vr 31 juli

Tijd voor een wist-je-datje. Tennis is ontstaan in Frankrijk en de naam is afgeleid van het Franse woord “tenez!”, in het Nederlands: “pak aan! (de bal)”. Wat je juist moet doen om die bal goed te raken met je racket, dat vertellen onze gediplomeerde trainers je. Have fun!

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 503

TRIATLON & OMNISPORT 08-05 ma 27 tot en met vr 31 juli Wil jij Frederik Van Lierde achterna en de IRONMAN in Hawaï winnen? Met deze stage ben je dan al goed op weg! Hier staanzwemmen,fietsenenlopenophetprogramma tot je een triatlon tot een goed einde brengt!

afspraakplaats: De Stormmeeuw VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 504

56

Page 59: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

ZOTTE MANNEKES TEKENEN EN SCHILDEREN 08-05 ma 27 tot en met vr 31 juli In dit teken- en schilderatelier teken je figuurtjes zoals KeithHaring ze tekendeof schilder je ventjes in de trant van Picasso of vind je je eigen zot manneke uit met een bolle neus en grappige oren. Dit wordt sowieso een leuk, creatief atelier!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 524

KEI-TOF. KNUTSELEN MET KEIEN 04-01 ma 27 tot en met vr 31 juli Spreken keien, bijeengeraapt op wan-deltochten, plat of bol, grijs of bruin, tot je verbeelding? Ze lenen hun vormen en kleuren om er met wat fantasie een dier of één of ander voorwerp in te zien. Met verf en vilt maak je er mooie pres-se-papiers van. Een keitoffe stage!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 528

KLEI-KLIEDER-KLADDER 08-03 ma 27 tot en met vr 31 juli

Tijdens de klei-klieder-kladder stage is het nu eens echt toegelaten om te kliederen en je vuil te maken. Je kneedt de klei en maakt er mooie kunstwerkjes van.

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 529

WERELDKEUKEN 08-06 ma 27 tot en met vr 31 juli Onze chef leert jou wereldse gerechtjes! Lekker fris en zomers! Je leert weer heel wat bij. Bind je schort maar voor en schrijf je in voor heel wat kookplezier!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 48 nr: 540

57

Page 60: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

ONE, TWO, THREE ENGELS VOOR BEGINNERS 06-03 ma 27 tot en met vr 31 juli Zodra je de tv, computer of radio aanzet, kun je het al horen. De prachtige Engelse taal. Tijdens deze week zet je je eerste stapjes in deze wel heel mooie taal. Don’t be affraid, niets om bang voor te zijn, want we bouwen alles rustig op en gaan spelenderwijs aan de slag. Voor je het weet kun je luidkeels meezingen met alle liedjes opderadio.Seeyouthere,highfive!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 541

TABLETMASTERS 08-06 ma 27 tot en met vr 31 juli Heb je ooit al gegoocheld met een tablet op het internet? Eigenlijk kan je alles doen met een tablet: surfen, spelen, tekenen, puzzelen, gekke foto’s nemen, online verhaaltjes schrijven, muziekjes maken, griezelen, knutselen en zelfs verstoppen. Deze week krijgt iedereen een eigen tablet en verkennen we spelenderwijs de mogelijkheden van dit technische snufje. Op het einde van de week ben je een tabletmaster!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 542

MUSICAL4KIDS 06-03 ma 27 tot en met vr 31 juli Is het podium jouw ding? Hou je van zingen, dansen en acteren? Vlieg er meteen in met een week vol show, toneel en natuurlijk zingen tot de pannen eraf vliegen. Met een spetterende eigen musicalalsfinale.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 543

58

Page 61: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

BAKKERIJMUSEUM + DE ZONNEGLOED (Veurne) 08-03 wo 29 juli (8.30 - 17.00u)

We beginnen onze dag met een bezoek aan het Bakkerijmuseum in Veurne. Daar assisteren we de huisbakker met het bakken van brood. We binden onze schort voor, zetten een pet op en gaan aan de slag. Voor de lunch trekken we naar het dierenpark de Zonnegloed, waar veel exotische- en inheemse dieren weer een toekomst krijgen. In het park is er van alles te beleven: ravotten in de speeltuintjes, dieren knuffelen in de kinderboerderij, kijken naar de uitgebreide voedervoorstellingen of een spannende speurtocht maken langs de bewoners van het park.

afspraakplaats: De Marge VOLLE DAG: prijs € 20 nr: 547

SURVIVAL HOE DOE JE DAT? 06-03 vr 31 juli

Survival hoe doe je dat nu? Een volle dag zoeken, leren en amuseren. We ontdekken leuke skills voor meisje en jongens, fun! Vuur maken voor de BBQ zonder lucifers, codesignalen, een kompas maken, kaart lezen, water zuiveren, survivalfood klaarmaken en nog zoveel meer!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOLLE DAG: prijs € 30 nr: 548

FOTOGRAFIEKAMP KLIKKID nieuw 06-01 ma 27 tot en met vr 31 juli

Fotografie voor kinderen in samen­werking met Canon. Wij bieden de boeiendste en leukste fotografiekampenvan het land. Elk kind krijgt van ons een eigen spiegelreflexcamera eneen laptop gedurende de hele week. De kinderen leren op die manier op een actieve manier beelden maken en bewerken. Afgewisseld met leuke uitstapjes, waaronder een dierenpark en onder de begeleiding van professioneel geschoolde fotografen geven wij de kinderen een onvergetelijke leerervaring.

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOLLE DAG: prijs € 198 nr: 549

59

Page 62: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

BALSPORTEN 06-01 ma 27 tot en met vr 31 juli In dit kamp komen de meeste sporten met een bal aan bod. In sporten als basketbal, netbal en base-ball kan je jezelf meten met je vrienden.

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 505

KRALENATELIER 08-06 ma 27 tot en met vr 31 juli Maak je eigen halsketting of oorringen met kralen in verschillende kleuren. Heb je zelf leuke ideeën? In het kralenatelier is alles mogelijk!

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 525

KEITH HARING ACHTERNA 06-05 ma 27 tot en met vr 31 juli Wie kent er de werken van Keith Haring niet? Wist je bovendien dat hij vaak in Knokke-Heist kwam? Zijn kleurige, speelse,grafischefiguurtjesteken,schilderen boetseer je na in deze stage.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 526

CREATIEF MET HOUT 04-01 ma 27 tot en met vr 31 juli

Niemand heeft twee linkerhanden! Help mee timmeren aan verbluffende bouw-werkjes. Je leert veilig om te gaan met ver schillende gereed schappen en je hebt plezier in het creatief bezig zijn met hout.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 527

PONY- EN PAARDRIJDEN 08-03 ma 27 tot en met vr 31 juli Je leert hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt ver-zorgd (borstelen, roskammen, hoe-ven schoonmaken ...). Daarna sta je stil bij het opzadelen en optuigen en ga je op- en afstijgen. Maar het leuk-ste blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop, bijna in galop.

afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof NAMIDDAG: prijs € 75 nr: 550

DANCE YOUR DANCE 08-06 ma 27 tot en met vr 31 juli

Vind je ritme en dans je dans. Leef je uit en leer samen met de begeleidster nieuwe pasjes en muziek kennen. Werk samen met je vriendjes een mooi showmoment uit. Dat verdient een groot applaus!

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 551

TABLETMASTERS 05-03 ma 27 tot en met vr 31 juli Heb je ooit al gegoocheld met een tablet op het internet? Eigenlijk kan je alles doen met een tablet: surfen, spelen, tekenen, puzzelen, gekke foto’s nemen, online verhaaltjes schrijven, muziekjes maken, griezelen, knutselen en zelfs verstoppen. Deze week krijgt iedereen een eigen tablet en verkennen we spelenderwijs de mogelijkheden van dit technische snufje. Op het einde van de week ben je een tabletmaster!

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 552

60

Page 63: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

FOTOZOEKTOCHT4KIDS 08-03 do 30 juli Een uitdagende zoektocht. Met je op-drachten op zak en je camera paraat, zoek je in de tuin van Scharpoord naar de schat! Je leert over de natuur en het mi-lieu en maakt mooie foto’s! Waar zou de schat liggen? Kom je mee zoeken?

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 20 nr: 553

EUROSONG KIDS 06-03 ma 27 tot en met vr 31 juli Voor alle kinderen met zangtalent die er aan denken om ooit mee te doen aan een zangwedstrijd zoals Eurosong for kids en Idool of voor kinderen die gewoon graag zingen.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 554

ONVERGETELIJKE KOOKERVARING MET BV CHEF nieuw 06-03 vr 31 juli

Een onvergetelijke kookervaring met BV-chef Fatima Marzouki! Deze immer sympathieke keukenprinses staat voor ons klaar om haar lekkerste gerechtjes met ons te delen. Fatima is schrijfster van verschillende kookboeken en heeft in Antwerpen haar eigen restaurants ‘El Warda’ en ‘Bizanaat’. Dit wordt een top kookmoment!

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 15 nr: 555

61

Page 64: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 3 TOT EN MET VR 7 AUGGEBOORTEJAAR

GOLFSURFEN 08-03 ma 3 tot en met vr 7 augustus (9.30 - 12.00u) Het afrijden van een golf is de meest pure sensatie. In tegenstelling tot veel an-dere watersporten heb je weinig mate-riaal nodig. Een surfboard en een goede portie golven volstaan! Heerlijk glijden en vaak makkelijker dan je denkt!

afspraakplaats: Surfers Paradise VOORMIDDAG: prijs € 65 nr: 600

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 3 tot en met vr 7 augustus

Deze week maak je kennis met verschil-lende watersporten o.a. wind surfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 601

WAKE & WATERSKI 04-99 ma 3 tot en met vr 7 augustus Hou jij van snelheid en van een uit-daging? Dan is een wakeboard en waterski zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden of waterskiën.

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 602

GYM & OMNISPORT 08-03 ma 3 tot en met vr 7 augustus Ben je lenig of turn je gewoon graag? Wil je trampolinespringen, je rad leren of een leuke tijd hebben, dan schrijf je je toch gewoon in voor de gymstage ...

afspraakplaats: De Stormmeeuw VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 606

AQUACREA 08-06 ma 3 tot en met vr 7 augustus Alles in en rond het water spreekt tot onze verbeelding. We zijn gefascineerd door water en laten het water spetteren doorheen deze stage.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 625

SCHADUWTEKENEN 05-01 ma 3 tot en met vr 7 augustus Deze stage is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om te tekenen. Met verschillende tekentechnieken en -materialen laten we je stap voor stap zien hoe het tekenen van licht en schaduw tot stand komt. Waar komt het licht vandaan? Welke delen vangen geen licht? Hoe geef ik dat weer? Een weekje in de ban van licht en schaduw.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 627

ZOMERJUWEELTJES 08-03 ma 3 tot en met vr 7 augustus Als je de modegoeroes moet geloven, zijn juwelen terug hot deze zomer. Je bekijkt de nieuwste trends en haalt er inspiratie uit om zelf aan de slag te gaan. Eén ding is zeker, jouw zomerjuweeltjes maken je outfitcompleet én ... ze zullen echt uniek zijn!

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 629

62

Page 65: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

DE ZOETE ZONDE 08-06 ma 3 tot en met vr 7 augustus Een heerlijke week vol zoet! Koekjes, cakes, taartjes, gebak. De oven heeft zijn werk! Grootmoeders bakreceptjes zijn super lekker! Het zou een zonde zijn om niet te proeven van al deze lekkernijen.

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 48 nr: 640

VIVE LA FRANCE 06-03 ma 3 tot en met vr 7 augustus

Bonjour et au revoir! Op een plezierige manier Frans leren, wie zou dat niet willen? Wil je graag weten hoe je in het Frans een ijsje bestelt? Er is meer dan vanille et chocolat. Un, deux, trois et voilà. Na een weekje spreek je al een aardig woordje Frans.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 641

63

Page 66: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

DIVA DANCE 08-06 ma 3 tot en met vr 7 augustus Wil jij net zo goed kunnen dansen als deze grote diva’s: Beyonce, Katy Perry, Rihanna, Nicki Minaj, Christina Aguillera ...? Wel, met deze stage kom je al één stap dichter bij de echte diva in jou. Met de juf leer je leuke dansjes op hun bekende liedjes en dit met de bewegingen uit hun videoclips. Super tof!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 642

INITIATIE VIOOL 08-03 ma 3 tot en met vr 7 augustus

Voor de toekomstige virtuozen op de viool. Zou je graag eens dit prachtig instrument willen bespelen? Dit is je kans. We maken kennis met de viool en we bespelen hem, puur op het gehoor. Zo komen wij tot een eenvoudig concertje op vrijdag.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 643

MINI HORSE WORLD 06-03 ma 3 tot en met vr 7 augustus Welkom in de wonderbare wereld van de miniatuurpaarden. Je maakt uitgebreid kennis met de Amerikaanse miniatuurpaardjes, krijgt theoretische uitleg en zult de paardjes ook verzorgen en borstelen. We gaan met de paardjes op strand- of boswandeling en we werken ook met een oefenparcours waar we de paardjes kunstjes aanleren. Een week om nooit te vergeten!

afspraakplaats: Ramskapelle VOORMIDDAG: prijs € 98 nr: 644

LEREN ACTEREN 08-03 ma 3 tot en met vr 7 augustus Altijd al willen leren acteren? Dan is deze stage beslist een must voor jou! Leer je uitleven op het podium en verras het publiek op vrijdag!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 645

KIDSLABO 08-06 ma 3 tot en met wo 5 augustus Beste jeugdige professoren, tijd om een experiment uit te voeren. Met deze proefjes op maat krijg je verrassende resultaten. We kijken hoe water kan stijgen, hoe suiker tandenstokers laat dansen, waarom iets blijft drijven en zoveel meer. Enkele proeven kan je later thuis nog eens overdoen en je ouders versteld doen staan.

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 646

EXPEDITIE VOOR BEACHBOYS EN ZEEJUFFERS 08-07 do 6 augustus Met een bolderkar volgeladen met em-mertjes, schepjes, netjes, loepen en nog veel meer schuimen we de vloedlijn af op zoek naar aangespoelde schat-ten. Een rondje strandjutten, op zoek naar schelpen, krabben en knotswier. Nee, zeeëik is geen boom en met mes-sen snij je geen hamburger! Alle afval ne-men wij netjes mee! Een echte expeditie, alleen voor beachboys en zeejuffers!

afspraakplaats: Sportstrand Heist West VOORMIDDAG: prijs € 12 nr: 647

64

Page 67: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

GYM & OMNISPORT 08-03 ma 3 tot en met vr 7 augustus Ben je lenig of turn je gewoon graag? Wil je trampolinespringen, je rad leren of een leuke tijd hebben en dan schrijf je je toch gewoon in voor de gymstage ...

afspraakplaats: De Stormmeeuw VOLLE DAG: prijs € 80 nr: 607

TENNIS & OMNISPORT 08-07 ma 3 tot en met vr 7 augustus Groundstroke, backspin, slice, topspin, lob. Het zegt je misschien niet veel maar na deze stage weet je perfect wat deze woorden willen zeggen. Niet door the-orielessen maar door ze te effectief te oefenen. Succes! Als afwisseling en te-vens om je algemene motoriek verder te ontwikkelen doen we tussendoor ook nog andere sporten via spelvorm.

afspraakplaats: Laguna NAMIDDAG: prijs € 55 nr: 604

VOETBAL 06-01 ma 3 tot en met vr 7 augustus

Droom jij ervan om de volgende Lionel Messi te zijn? Dit is een goede start. In deze stage leer je de basistechnieken van het voetbal, op een speelse manier afgewisseld met 2 tegen 2 situaties, penalty trappen …

afspraakplaats: Sportstadion De Taeye NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 605

BEESTENBOEL 08-07 ma 3 tot en met vr 7 augustus Een gekke vogel, een supergiftige slang, een fantasiekoe. Je vindt het allemaal terug in deze beestigleuke knutselstage.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 626

65

Page 68: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

GIPSATELIER 06-01 ma 3 tot en met vr 7 augustus Gips is handig voor gebroken armen en benen, maar je kan er nog veel meer mee doen. In het gipsatelier ontdek je de vele mo ge lijk heden. Kom maar ex perimenteren met losse gips en gips verband. Je zult versteld staan!

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 628

PONY- EN PAARDRIJDEN 08-03 ma 3 tot en met vr 7 augustus

Je leert hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt ver-zorgd (borstelen, roskammen, hoe-ven schoonmaken ...). Daarna sta je stil bij het opzadelen en optuigen en ga je op- en afstijgen. Maar het leuk-ste blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop, bijna in galop.

afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof NAMIDDAG: prijs € 75 nr: 650

THE VOICE 08-03 ma 3 tot en met vr 7 augustus Kan jij goed zingen? Ga dan zeker deze battle aan! Oefen alvast je lievelingslied in. Je kan er een heuse show van maken! Laat je Voice maar klinken en ontvang het applaus.

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 651

KRUIDENATELIER 08-06 ma 3 tot en met wo 5 augustus We leren een aantal kruiden kennen en stellen ons eigen kruidenboekje samen. In lekkere hapjes zitten vaak kruiden, dus de smulpapen onder ons komen zeker aan bod. Verder maken we leuke kruidenkaartjes, een zakje om lekker te slapen en proeven nog mysterieuze toverthee.

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 652

FIETSEN TER LAND EN OP HET WATER (Sluis) 06-03 di 4 augustus Dit wordt een leuke fietstocht! Je trektlangs de mooie Vlaamse wegen richting Sluis. Daar aangekomen zetten we onze fiets aan de kant en gaan op hetwater!Opzo’nhippewaterfietsglijdenweoverhet water in de kade. Zet je pet maar op en span je spieren op. Hier gaan we!

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 12 nr: 653

66

Page 69: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 10 TOT EN MET VR 14 AUGGEBOORTEJAAR

GOLFSURFEN 08-03 ma 10 tot en met vr 14 augustus (9.30 - 12.00u) Golfsurfen is de op één na meest oorspronkelijke vorm van boardsporten die er is. De ideale stage voor die waterratten die het als een uitdaging zien om zo lang mogelijk op een plank mee te glijden op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan.

afspraakplaats: Surfers Paradise VOORMIDDAG: prijs € 65 nr: 700

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 10 tot en met vr 14 augustusDeze week maak je kennis met verschil-lende watersporten o.a. wind surfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 701

VERVOLMAKING SCHOOLSLAG & ZWEMPLEZIER 08-05 ma 10 tot en met vr 14 augustus Kan je het al een beetje? Heb je al je 25m brevet? Dan ben jij klaar voor de volgende stap om de techniek van de schoolslag volledig onder de knie te krijgen. Na de les kun je je nog wat ontspannen in het tropisch zwembad met oa. glijbanen, stroomversnellingen ...

afspraakplaats: Sportoase Duinenwater VOORMIDDAG: prijs € 65 nr: 702

TENNIS 08-01 ma 10 tot en met vr 14 augustus Zijn Nadal, Djokovic of Flipkens geen onbekenden voor je? Doe je niks liever dan op het tennisterrein vertoeven? Dan is een tenniskamp de ideale oplossing voor je! Onder leiding van gediplomeerde tennistrainers leer je verschillende technieken en tactieken.

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 706

DIEP IN DE ZEE 08-05 ma 10 tot en met vr 14 augustus Dit is een knutselstage met als thema water, vissen, schelpen en alles wat je in en rond de zee vindt.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 724

DE CREATIEVE DESIGNERS 06-01 ma 10 tot en met vr 14 augustus Kledij uit plastiek, papier en karton? Je had het misschien nooit gedacht, maar het kan alle maal. De nieuwe designers bewijzen het met prachtige eigenzinnige creaties.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 728

67

Page 70: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

SCHILDERSATELIER 08-03 ma 10 tot en met vr 14 augustus De zomer is het ideale seizoen om mooie schilderijen te maken. Alle bloemen staan in bloei, de zon schijnt en alles is veel kleurrijker. Misschien ontdek jij hier wel je talent en hangt je werk over enkele jaren naast de grootste schilders allertijden!

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 729

MIJN POPUP RESTAURANT 08-06 ma 10 tot en met vr 14 augustus Denk jij de nieuwe chef-kok in spe te zijn? Zet hier je allereerste stapjes om die droom te verwezenlijken. Van onze chef leer je alles wat te maken heeft met bakken, braden, mixen, kloppen, kneden, roeren en nog belangrijker: smullen! Met het leuke receptenboekje dat je tijdens deze stage maakt, kun je ook thuis aan de slag. Laat ze thuis versteld staan van jouw kookkunsten!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 48 nr: 740

68

Page 71: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MORE ENGLISH! ENGELS VOOR HALFGEVORDERDEN 06-03 ma 10 tot en met vr 14 augustus Je kent al een beetje Engels en je wil je kennis nog uitbreiden. In deze week leer je heel wat nieuwe woorden bij. Play and have fun. Yes you can!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 741

COMPUTERGAMES MAKEN 08-06 ma 10 tot en met vr 14 augustus Speel je graag computerspelletjes? Knut-sel je eigen (online) computergame in elkaar met verschillende levels, leven-tjes, monstertjes enz. Bedenk eigen personages en ontwerp achtergronden. Je gaat zelfs een beetje programmeren. Start game! Voor kinderen met enige PC-ervaring. Na de stage kan je met het gratis programma zelf aan de slag.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 742

DJEMBÉ 08-03 ma 10 tot en met vr 14 augustus

Wil je graag kennis maken met djembé? Dan is dit iets voor jou. We leren een voudige ritmes aan en worden ervaren trommelaars. Samen spelen we het dak er af!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 743

ROPE-SKIPPING 08-05 ma 10 tot en met vr 14 augustus

Als je graag springt en beweegt dan mag je deze stage niet missen. Dit is niet zomaar touwtje springen. We leren allerlei technieken zoals criss-cross enz. Kom en spring erin!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 744

I THINK I CAN DANCE 06-03 ma 10 tot en met vr 14 augustus Sta jij stiekem wel eens voor de spiegel te dansen? Kan je het niet laten om te bewegen op leuke muziek? Kom dan mee dansen. Samen tonen we ons talent in een mooi showmoment. You can dance!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 746

69

Page 72: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

WOLLEN JUNGLE BOEK nieuw 08-03 ma 10 tot en met vr 14 augustus

Bij het lezen van een boek beeldt elke per-soon zich de personages en landschap-pen helemaal anders in. We gaan op ex-peditie door het Jungle Boek en laten onze verbeelding de vrije loop: we maken met schaar en vilt onze eigen wollen versie van Mowgli, Baloe of wie het aandurft, de gevaarlijke tijger Shere Khan! Een vil-ten collage van het jungle-landschap maakt de wollen tekening compleet.

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 55 nr: 780

SURVIVAL HOE DOE JE DAT NU? 08-03 vr 14 augustus Survival hoe doe je dat nu? Een volle dag zoeken, leren en amuseren. We ontdekken leuke skills voor meisje en jongens, fun! Vuur maken voor de BBQ zonder lucifers, codesignalen, een kompas maken, kaart lezen, water zuiveren, survivalfood klaarmaken en nog zoveel meer!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOLLE DAG: prijs € 30 nr: 745

DOEDAG IN TECHNOPOLIS (Mechelen) 08-03 di 11 augustus (8.30 - 17.30u)

Kom een dagje experimenteren in Technopolis. Doe een dutje op het spijkerbed, zet als een echte piloot een vliegtuig veilig aan de grond of maak een spannend fietstochtje op een kabel vijfmeter boven de grond. In de doe-tuin kan je een enorme rots in beweging zetten met je pink, tien meter ver fluisteren,hout doen zingen en nog veel meer. Kom antwoorden te weten op volgende vragen: Zou ik een goede snoepmaker of tijgertandarts zijn, schuilt er een onderzoeker of detective in mij? Schrijf je snel in en ontdek het allemaal!

afspraakplaats: De Marge VOLLE DAG: prijs € 20 nr: 748

BALLERLEI 08-05 ma 10 tot en met vr 14 augustus Tijdens deze week zullen je armspieren goed getraind worden, want hier domineren de ‘hit’- en slagsporten. Vele bekende sporten zoals badminton, baseball, hockey ... Dus sla je slag en schrijf je in!

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 703

HIT, RUN & OMNISPORT 04-01 ma 10 tot en met vr 14 augustus Is baseball één van je favoriete sporten? Dan kom je in deze stage zeker aan je trekken, want hier domineren de ‘hit’- en slagsporten. Om er voor te zorgen dat je arm niet te stijf wordt, speel je ook nog andere sporten.

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 704

© T

echn

opol

is

70

Page 73: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

ZOMERS KNUTSELPLEZIER 08-06 ma 10 tot en met vr 14 augustus Zomerse kleuren, zomers licht, zomer-bloemen, schelpen en zand zijn de ingrediënten voor veel knutselplezier.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 725

BOEKJES EN DOOSJES nieuw 06-05 ma 10 tot en met vr 14 augustus Er zijn zoveel leuke papiertjes: papiertjes met mooie prints en in mooie kleuren. Daar ga je mee aan de slag en geef je boekjes en doosjes een nieuw kleedje!

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 726

INSECTEN UIT IJZERDRAAD 04-01 ma 10 tot en met vr 14 augustus In deze knutselstage ga je aan de slag met ijzerdraad en wol en maak je mooie, interessante insecten.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 727

DANSEN MIJN PASSIE 08-06 ma 10 tot en met vr 14 augustus We horen de muziek, voelen het ritme en de beat. Een must voor alle jonge dansers die wil-len genieten van een week vol energie. Hou je van hippe muziek en van coole dansmoves? Onze ervaren danslerares leert je spette-rende choreo’s die we op vrijdag in onze slot-show aan familie en vrienden laten zien.

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 750

COMPUTERGAMES MAKEN 05-01 ma 10 tot en met vr 14 augustus Speel je graag computerspelletjes? Knutsel je eigen (online) computergame in elkaar met verschillende levels, leventjes, monster-tjes enz. Bedenk eigen personages en ont-werp achtergronden. Je gaat zelfs een beetje programmeren. Start game! Voor kinderen met enige PC-ervaring. Na de stage kan je met het gratis programma zelf aan de slag.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 751

STRANDAVONTUUR 08-05 ma 10 tot en met vr 14 augustus

We gaan op avontuur naar het zon-overgoten Kneistse strand. We ont-dekken wat er allemaal in het water, op het strand en de natuur rondom te beleven en te doen valt. We gaan ons zeker en vast kei goed amuseren!

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 752

INITIATIE GITAAR 08-03 ma 10 tot en met vr 14 augustus Vind je het ook gezellig als er iemand in de groep gitaar kan spelen? Misschien wil je het zelf wel leren? In deze stage kan je het even proberen. Wedden dat je tegen het einde van de week een liedje voor ons kan spelen?

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 753

BUON APPETITO 05-03 ma 10 tot en met vr 14 augustus Deze week gaan we op Italiaanse toer en maken we de lekkerste gerechtjes uit Italië! Elke dag weer een verrassend gerechtje, ook wel eens iets zoet! Samen koken en smullen! Buon Appetito!

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 48 nr: 754

71

Page 74: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 17 TOT EN MET VR 21 AUGGEBOORTEJAAR

GOLFSURFEN 08-03 ma 17 tot en met vr 21 augustus (9.30 - 12.00u) De golven berijden geeft je een immense kick! De ideale stage voor de waterratten die het als een uitdaging zien om zo lang mogelijk op een plank mee te glijden op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan.

afspraakplaats: Surfers Paradise VOORMIDDAG: prijs € 65 nr: 800

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 17 tot en met vr 21 augustus

Deze week maak je kennis met verschil-lende watersporten o.a. wind surfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 801

TENNIS 08-01 ma 17 tot en met vr 21 augustus Wist je dat de langste tenniswedstrijd ooit 11 uur en 5 minuten duurde? Om dat vol te houden, moet je heel veel trainen en spelen maar vooral veel zin hebben. Heb jij goesting om te tennissen? Schrijf je dan in voor deze stage en wie weet breek jij dat uurrecord..

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 802

IK KAN TEKENEN WAT IK WIL 08-05 ma 17 tot en met vr 21 augustus Hoe teken je een hondje? Hoe teken je Mic-key Mouse? Dit leer je in deze stage stap voor stap. Je begint met de basisvormen en eindigt de week als een echte tekenaar.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 825

KNUTSELFREAKS 06-01 ma 17 tot en met vr 21 augustus Ben jij een creatieve duizendpoot? Kom dan zeker naar deze stage waarin je je volledig kunt uitleven.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 828

PAPIERFABRIEK 08-03 ma 17 tot en met vr 21 augustus Ongelofelijk wat je allemaal kunt doen met papier! Er bestaan dan ook enorm veel soorten papier en karton. Papier wordt het basismateriaal in deze knutselstage.

afspraakplaats: Het Anker VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 829

LEKKERE ZOMERGERECHTJES 08-06 ma 17 tot en met vr 21 augustus Mama helpen in de keuken, dat kan je vast na deze super leuke stage. We maken eenvoudige maar mega-lekkere gerechtjes klaar die we dan natuurlijk proeven. We nemen de receptjes mee naar huis zodat we de lekkerste later nog eens kunnen uitproberen.

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 48 nr: 840

72

Page 75: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

C’EST FORMIDABLE! VOORBEREIDING 5DE LJ. 05-03 ma 17 tot en met vr 21 augustus Deze week ontdekken we de Franse taal. De juf serveert ons op een leuke manier voorproefjes van wat we in het 5de leerjaar zullen leren tijdens de Franse les.C’estmagnifiqueetfantastique!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 842

ANIMATIEFILM 4 KIDS 06-03 wo 19 tot en met vr 21 augustus In drie voormiddagen ontdek je op een professionele en speelse wijze de geheimen van de digitale film. Je leerteen eenvoudig filmidee op storyboardzetten, een set opbouwen, starten en stoppen, tilten en pannen, rollen en zoomen. Je maakt in kleine groepjes een korteanimatiefilmengenietvanelkaarsproductie. Voor alle kinderen die met hun digitalecameraookkunnenfilmen.

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 843

EXPEDITIE VOOR BEACHBOYS EN ZEEJUFFERS 08-07 do 20 augustus Met een bolderkar volgeladen met emmertjes, schepjes, netjes, loepen en nog veel meer schuimen we de vloedlijn af op zoek naar aangespoelde schatten. Een rondje strandjutten, op zoek naar schelpen, krabben en knotswier. Nee, zeeëik is geen boom en met messen snij je geen hamburger! Alle afval nemen wij netjes mee! Een echte expeditie, alleen voor beachboys en zeejuffers!

afspraakplaats: Sportstrand Heist West VOORMIDDAG: prijs € 12 nr: 845

SCHAKEN 08-03 ma 17 tot en met vr 21 augustus Schaken is een denksport voor jong en oud, gespeeld door 2 personen op een bord met 64 velden en verschil lende stukken. Het doel is de koning van de tegenstan-der uit te schakelen (schaakmat te zetten). Het ontwikkelt je denk-, concentratie- en strategisch vermogen. Voor kinderen kun-nen deze troeven helpen bij de studies en in de verdere carrière. Spelenderwijs worden de regels uitgelegd, de basis-principes bijgebracht en enkele belangrijke elementen bij het schaken getoond.

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 847

BEESTENBOS IS BLIJ nieuw 08-06 ma 17 tot en met vr 21 augustus Zeggen ‘Het geheim van de keel van de nachtegaal’ of ’Nellie en Cezar’ je iets? Het zijn boeken met prachtige tekeningen gemaakt door illustratoren. Weet je wat een illustrator doet? Hij maakt tekeningen om mooie verhalen in beeld te brengen. Wil je zo’n beeldenverteller worden? Grijp nu je kans. Je maakt een reis in de wereld van de grappige en mooie dierenverhalen van Toon Tellegen. Je fantaseert, leest, knipt en plakt tot je je eigen prentenboek hebt gemaakt! Thuis zet jij je eigen boek op je boekenplank.

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 35 nr: 880

73

Page 76: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

TAALBAD 08-05 ma 17 tot en met vr 21 augustus

Spelenderwijs nieuwe woordjes leren. Het wordt superleuk om het Nederlands verder te ontdekken. Spelletjes, puzzels en liedjes helpen ons hierbij. We oefenen uiteraard wat we al kennen. Kom eens een kijkje nemen.

afspraakplaats: Sincfala VOORMIDDAG: prijs € 40 nr: 890

SPORTAVONTURENWEEK (Oostkamp) 06-03 ma 17 tot en met vr 21 augustus (8.45 - 17.00u)

Deze week is bestemd om kennis te maken met de meer avontuurlijke sporten zoals boog schieten, mountainbike, sjorren, vlot tenbouw, muurklimmen en kajak.

afspraakplaats: De Stormmeeuw VOLLE DAG: prijs € 165 nr: 805

BOERDERIJKAMP (Oostkamp) 08-03 ma 17 tot en met vr 21 augustus (8.45 - 17.00u)

Trek alvast je rubberen laarzen aan, want je gaat naar de boerderij! Tijdens deze onvergetelijke week word je ondergedompeld in het fantastische leven op de boerderij. Niet alleen het verzorgen van de dieren staat op het programma. Je kookt je eigen potje! Ga je ook mee een ritje maken met de koets? Naast het drukke boerenleven is er uiteraard ook nog tijd voor onvergetelijke spelletjes! Schrijf je snel in, want deze week vol avontuur zal je nooit meer vergeten!

afspraakplaats: De Marge VOLLE DAG: prijs € 150 nr: 841

BE THE DJ nieuw 08-03 di 18 augustus Is het jouw droom om DJ te worden? Dan is deze stage voor jou! Onze DJ leert jou alle basistechnieken van het DJ zijn. Zo leer je wat beatmatchen is, stel je zelf je muziekprogramma samen en maak je een groepmix. Je droom komt uit!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOLLE DAG: prijs € 20 nr: 844

MET DE DIDGERIDOO DOORHEEN AUSTRALIË nieuw 08-03 ma 17 augustus Australië, het land van de Aboriginals! Je trekt Australië rond. Je ontwerpt en maakt je eigen didgeridoo en je leert het ook bespelen. Het wordt een super leuke dag met spel, muziek en creativiteit! Hoor je de mooie klank van didgeridoo? Kom we starten onze reis!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOLLE DAG: prijs € 30 nr: 846

74

Page 77: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

GEZOND UIT DE MOESTUIN! (Loppem) 08-03 do 20 augustus (9.00 - 17.00u) De moestuin van Hof Pierlapont staat vol gezonde biologische groentjes. Je plukt je eigen groenten uit de moestuin en maakt daarvan met veel liefde en de juiste kruidenmix een heerlijke pizza! Na de middag maak je koele zomerse smoothies. Wie gaat er mee met de huifkar? Het wordt een super leuke dag!

afspraakplaats: De Marge VOLLE DAG: prijs € 18 nr: 852

BEACHGAMES 08-05 ma 17 tot en met vr 21 augustus The extreme beachgame. Geen idee wat dit is? Schrijf je dan in voor deze stage, een mix van fun, sport, spel, zon, zee en strand. Opgelet: deze stage is enkel toegankelijk voor hippe strandmeiden en stoere beachboys!

afspraakplaats: Sportstrand Heist West NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 803

BASKETBAL 08-03 ma 17 tot en met vr 21 augustusPower forward, shooting guard, een backboard, pivotvoet en buzzershot. Het zijn allemaal termen die te maken heb-ben met basketbal. Deze stage wordt georganiseerd in samenwerking met BC Knokke-Heist. Wedden dat jij na deze stage vlot de basketbal in de ring schiet?

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 804

DISNEY CLUB 08-07 ma 17 tot en met vr 21 augustus Krijg je maar niet genoeg van al die mooie Disneyfilms zoals Winnie de Poeh, Cars,De Leeuwenkoning, De Kleine Zeemeer-min, Rapunzel en nog vele anderen? Wel, in deze stage gaan we schilderen en knutselenrondleukeDisneyfiguren.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 826

75

Page 78: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

HIJS DE ZEILEN! WE MAKEN MINIATUURZEILBOTEN 06-01 ma 17 tot en met vr 21 augustus

Op onze nieuwe scheepswerf vinden we alle materialen om op eigen ontwerp een mooi zeilbootje te maken. Op vrijdag hijsen we de zeilen en varen we het weekend in.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 827

PONY- EN PAARDRIJDEN (OOSTKERKE) 08-03 ma 17 tot en met vr 21 augustusJe leert hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt ver-zorgd (borstelen, roskammen, hoe-ven schoonmaken ...). Daarna sta je stil bij het opzadelen en optuigen en ga je op- en afstijgen. Maar het leuk-ste blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop, bijna in galop.

afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof NAMIDDAG: prijs € 75 nr: 850

CLIPDANCE 05-01 ma 17 tot en met vr 21 augustus Wil je ook kunnen dansen zoals in de videoclips? Kom dan zeker naar deze stage. Samen leren we dansen zoals de sterren en werken we aan een fantastische eindshow.

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 851

FOTOZOEKTOCHT 4 KIDS 08-06 do 20 augustus Een uitdagende zoektocht. Met je opdrachten op zak en je camera paraat, zoek je in de tuin van Scharpoord naar de schat! Je leert over de natuur en het milieu en maakt mooie foto’s! Waar zou de schat liggen? Kom je mee zoeken?

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 28 nr: 853

76

Page 79: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 24 TOT EN MET DI 25 AUGGEBOORTEJAAR

GOLFSURFEN 08-03 ma 24 tot en met di 25 augustus (9.30 - 12.00u) Het afrijden van een golf is de meest pure sensatie. In tegenstelling tot veel andere watersporten heb je weinig materiaal nodig. Een surfboard en een goede portie golven volstaan! Heerlijk glijden en vaak makkelijker dan je denkt! Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beach-sporten op het programma staan.

afspraakplaats: Surfers Paradise VOORMIDDAG: prijs € 26 nr: 900

GRAND SLAM nieuw 06-01 ma 24 tot en met di 25 augustus Klaar voor wat spanning en competitie? Zin om je tegenstander te verslaan? In dit kamp wordt een Grand Slam tornooi op poten gezet. Op verschillende niveaus worden er matchen gespeeld.

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 25 nr: 901

BOETSEERATELIER 08-03 ma 24 tot en met di 25 augustus Klei,plasticine,fimoenbrooddeegzijndebelangrijkste materialen in deze stage. Je kneedt, wrijft, rolt en vormt er op los.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 18 nr: 923

ALLE HOBBYKOKS AAN DEK 08-06 ma 24 tot en met di 25 augustus Als koken je hobby is, dan wil je steeds nieuwe receptjes en ideetjes! Dat ga je in deze stage volop doen. Klaar om achter het fornuis te staan? Dit is je kans om in de potten te roeren en thuis iedereen te verbazen met je heerlijke kookkunsten. Een klein beetje hulp van onze chef-kok en voor je het weet tover je de lekkerste gerechtjes op een bord! Alle koks aan dek!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 18 nr: 940

LICHTGRAFFITI 06-03 di 25 augustus

Je vindt graffiti mooi en je bent nietbang in het donker? Dan is lichtgraffitigeknipt voor jou! Kruip samen met ons in een pikdonkere kamer en schrijf met allerlei kleurrijke lichten je naam, maffe figurenendolletaferelenindelucht.Eendigitaal fototoestel legt alle tekeningen die je maakt vast op foto. Het resultaat? Je eigenglimmendegraffitikunstwerken!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 15 nr: 941

BODYPAINTING 06-03 ma 24 tot en met di 25 augustus Ooit wel eens bodypainting gezien? Mooie schilderijtjes op het lichaam. Je fantasie laten spreken met je lichaams-delen als doek! Een schilderijtje op je arm of een leuke tattoo op je bil. Met schmink ga je aan het werk. Je zult verrast zijn van hoe mooi je kunt werken. Een heel toffe stage!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 20 nr: 942

JAZZ! ZANG EN DANS 05-03 ma 24 tot en met di 25 augustus Dans je graag? Zing je graag? In deze stage gaan we beide doen! Bewegen op populaire muziek, je ritme vinden en zingen ... dat wordt tof! Jazzy!

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOORMIDDAG: prijs € 20 nr: 943

77

Page 80: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MULTIWATERSPORT (Surfers Paradise) 06-01 ma 24 tot en met di 25 augustus Ben jij een waterratje en heb je surf-kriebels? Hier krijg je een overvloed aan zee en strandspelen zoals SUP, golf-surfen, rafting, beachkite, skate enz.

afspraakplaats: Surfers Paradise VOLLE DAG: prijs € 60 nr: 905

FREERUNNING & OMNISPORT 04-03 ma 24 tot en met di 25 augustus

Je hebt het vast wel al gezien: jongeren die op de straat verschillende gymnastische sprongen, swings, flips … gebruiken omverschillende obstakels te overwinnen. Deze jongeren beoefenen een sport die freerunning wordt genoemd.

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 25 nr: 902

78

Page 81: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

KIDS MASTERS nieuw 08-07 ma 24 tot en met di 25 augustus Hier versla je je tennispartner in mini- tornooi! Heb je het eventjes gehad met de bal? Tussendoor doe je ook nog andere sporten via spelvorm.

afspraakplaats: Laguna NAMIDDAG: prijs € 25 nr: 904

GLASSCHILDEREN 08-06 ma 24 tot en met di 25 augustus Schilderen doe je meestal op een doek of op papier, maar heb je al eens op glas geschilderd? Echt de moeite. Een mooi stukje glas, aangepaste verf en borstels, meer heb je niet nodig! Alhoewel, een schort kan ook wel van pas komen ...

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 18 nr: 924

TEKEN- EN SCHILDERATELIER 05-01 ma 24 tot en met di 25 augustus Tekenen kan met potlood, houtskool en pastelkrijtjes. Schilderen met acrylverf, plakkaatverf of aquarelverf. Er zijn heel wat technieken en mogelijkheden om te tekenen en te schilderen. In deze stage probeer je er enkele uit.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 18 nr: 925

DANCE HITS TOP 20 08-06 ma 24 tot en met di 25 augustus Dansen is tof! Je probeert met verschil-lende dansstijlen te werken zoals hip-hop, disco en modern dance. Je danst op de nieuwste hits van de Top 20. Leef je uit!

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 20 nr: 950

FOTOFOP nieuw 08-03 di 25 augustus Saaie kiekjes? Awoe! Daar zijn wij tegen! We leren je eenvoudige trucjes om te gekke foto’s te nemen. Doen alsof je twee vrienden op je handen draagt, in je eigen schoen kruipt of een superheld bent. Het is allemaal mogelijk.

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 15 nr: 951

FIETSEN TER LAND EN OP HET WATER (Sluis) 06-03 ma 24 augustus Dit wordt een leuke fietstocht! Je trektlangs de mooie Vlaamse wegen richting Sluis. Daar aangekomen zetten we onze fiets aan de kant en gaan op hetwater! Op zo’n hippe waterfiets glijdenwe over het water. Zet je pet op en span je spieren op. Hier gaan we!

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 12 nr: 952

CUPCAKES 07-04 ma 24 tot en met di 25 augustus Dit is een stage voor zoetebekjes. Deze lekkere gebakjes smaken nog beter als je ze zelf versierd hebt tot een kleurrijk kunstwerkje. De receptjes krijg je mee om thuis nog eens aan de slag te gaan.

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 19 nr: 953

79

Page 82: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

Let op! Geboortejaren zijn van toepassing!

Ook voor 1ste middelbaar en ouder (geboortejaren: 2002 en ouder)

voormiddag 9.00 tot 12u namiddag 13.30 tot 17.00u volledige dag 9.00 tot 12.00u en 13.30 tot 17.00u

= opgelet geen volledige week nieuw = nieuwe activiteit

12+

80

Page 83: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

VAKANTIEPLUSSTAGES

DO 2 TOT EN MET VR 3 JULIGEBOORTEJAAR

ZOMERSE TEENSLIPPERS nieuw 05-01 do 2 juli Met linten, kralen en ander materiaal pimp je gewone, saaie teenslippers tot unieke, modieuze zomerschoenen. Deze gepimpte teenslippers zullen leuk zijn om te dragen op mooie zomerse dagen en op vakantie. Onmisbaar deze zomer!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 15 nr: 125

MULTIWATERSPORT 06-01 do 2 tot en met vr 3 juli (9.30 - 17.00u)

Ben jij een waterrat en heb je surf-kriebels? Neem een plank en glij op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het prog ramma staan.

afspraakplaats: Surfers Paradise VOLLE DAG: prijs € 60 nr: 105

MA 6 TOT EN MET VR 10 JULIGEBOORTEJAAR

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 6 tot en met vr 10 juli Deze week maak je kennis met verschil-lende watersporten o.a. wind surfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 201

WAKE & WATERSKI 04-99 ma 6 tot en met vr 10 juli Hou jij van snelheid en van een uit-daging? Dan is een wakeboard en waterski zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden of waterskiën.

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 202

TENNIS 08-01 ma 6 tot en met vr 10 juli Zijn Nadal, Djokovic of Flipkens geen onbekenden voor je? Doe je niks liever dan op het tennisterrein vertoeven? Dan is een tenniskamp de ideale oplossing voor je! Onder leiding van gediplomeerde tennistrainers leer je verschillende technieken en tactieken.

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 203

81

Page 84: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MOUNTAINBIKE 06-01 ma 6 tot en met vr 10 juli

Onder begeleiding van mountain-bikeclub Wacky Racers zal je een hele week op een speelse manier alle tips en tricks van het mountainbiken leren. En of dat je ze allemaal naar huis rijdt.

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 204

STEENATELIER 06-01 ma 6 tot en met vr 10 juli Ben je een creatieve bij, maar wil je graag eens iets anders doen dan schilderen of knutselen? Dan is dit echt iets voor jou! In het steenatelier kan je onder andere kap-pen in iton en zo je eigen beeldje maken.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 228

DISCO SALSA 06-01 ma 6 tot en met vr 10 juli Bij Salsa dans gebruiken we ons hele li-chaam. We draaien onze heupen en armen op het ritme van de Cubaanse en Latijns Amerikaanse swingende muziek. Expres-sie is net zo belangrijk om je te laten gaan op de muziek. Op vrijdag kan iedereen ko-men kijken naar onze spetterende show.

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 252

82

Page 85: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 13 TOT EN MET VR 17 JULIGEBOORTEJAAR

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 13 tot en met vr 17 juli

Deze week maak je kennis met verschil-lende watersporten o.a. wind surfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 302

WAKE & WATERSKI 04-99 ma 13 tot en met vr 17 juli Hou jij van snelheid en van een uitdaging? Dan is een wakeboard en waterski zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden of waterskiën.

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 303

REDDEND ZWEMMEN & ZWEMPLEZIER 06-99 ma 13 tot en met vr 17 juli Reddend zwemmen is het onder de knie krijgen van verschillende reddingstech-nieken die van pas komen wanneer ie-mand in het water in nood is. Je leert verschillende hulp- en reddingstechnie-ken om een drenkeling te helpen. Na het reddend zwemmen kun je je nog wat ont-spannen in het tropisch zwembad met o.a. glijbanen, stroomversnellingen ...

afspraakplaats: Sportoase Duinenwater VOORMIDDAG: prijs € 65 nr: 304

STADSARCHITECT 04-01 ma 13 tot en met vr 17 juli

Indien jij het voor het zeggen had, hoe zou je stad of gemeente er dan uitzien? Vol met wolkenkrabbers of hou je het liever klein en gezellig? Droom je van een super hoge roetsjbaan op de markt of liever een openluchtzwembad met alles er op en er aan? De keuze is deze week aan jou! We ontwerpen een miniatuurstad die volledig aan jouw wensen zal voldoen. Denk alvast maar eens na hoe jouw huis of kasteel er moet uitzien in jouw droomstad…

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 328

PAINTBALL (Poperinge) 06-99 do 16 juli Sluipen door de diverse obstakels en achter de bunkers geven een echte adre-naline kick! Shoot!

afspraakplaats: De Stormmeeuw VOLLE DAG: prijs € 40 nr: 309

KLEURRIJKE BEELDJES À LA NIKI DE SAINT PHALLE 06-01 ma 13 tot en met vr 17 juli Niki de Saint Phalle is een kunstenares die kleurrijke figuren in papier­machémaakt. Je laat je door haar inspireren en maakt allerlei vrolijke kunstwerkjes.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 327

83

Page 86: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 20 TOT EN MET VR 24 JULIGEBOORTEJAAR

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 20 tot en met vr 24 juli Deze week maak je kennis met verschil-lende watersporten o.a. wind surfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 402

WAKE & WATERSKI 04-99 ma 20 tot en met vr 24 juli

Hou jij van snelheid en van een uitdaging? Dan is een wakeboard en waterski zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden of waterskiën.

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 403

TENNIS 08-01 ma 20 tot en met vr 24 juli Wist je dat de langste tenniswedstrijd ooit 11 uur en 5 minuten duurde? Om dat vol te houden, moet je heel veel trainen en spelen maar vooral veel zin hebben.Heb jij goesting om te tennis-sen? Schrijf je dan in voor deze stage en wie weet breek jij dat uurrecord.

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 404

KLEI ATELIER 06-01 ma 20 tot en met vr 24 juli Nu is het echt eens toegelaten om te kliederen en je vuil te maken. Je kneedt klei en maakt er mooie kunstwerkjes van.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 428

ANNIE DE MUSICAL nieuw 05-01 ma 20 tot en met vr 24 juli Annie is een vrolijk weeskind dat nooit de hoop opgeeft om ooit haar eigen ouders te vinden en met haar enthousiasme steekt ze alle andere weeskinderen aan! Maar ondertussen zitten ze daar wel, in een akelig oud vervallen weeshuis, onder het strenge oog van Mevrouw Hannigan. Zal Annie ooit haar echte mama en papa terug vinden? Kom het te weten op deze super leuke musical workshop! Leer de liedjes, de scenes en danspasjes uit de musical en sluit de week af met een spetterend toonmoment voor je ouders, vrienden en familie. Dit allemaal onder leiding van Ilse La Monaca, die een internationale musical carrière op haar palmares heeft staan, maar voor het Vlaamse publiek beter bekend als Brigitte Broeckx uit de Buurtpolitie.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 442

84

Page 87: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

AVONTUUR & PAINTBALL (Poperinge) 06-99 ma 20 tot en met vr 24 juli

Avonturiers opgelet, dit is echt een va-kantie voor jou! Hoe ziet onze week er-uit: we brengen twee dagen door op de lac van de Laguna Beach waar we kanoën, teambuildingsopdrachten uit-voeren en een vlot bouwen. We gaan dan nog een volle dag mountainbiken in de omgeving. Op de overige twee da-gen gaan we naar Poperinge waar we met de quads rijden en paintballen.

afspraakplaats: Laguna VOLLE DAG: prijs € 160 nr: 407

STREET ART : GRAFFITI 05-01 ma 20 tot en met vr 24 juli Graffiti is al zo oud als de mensheid,zolang we bestaan schrijven en tekenen we al op muren. De moderne graffitiis echter pas begin jaren ‘70 ontstaan. Deze werd bespoten op treinen, muren en metro’s. Tegenwoordig ziet men het overal terug. Niet alleen meer in de stad of op plekken waar het eigenlijk niet mag, maar ook in het museum en de reclame- en modewereld. Tijdens deze week leer je graffitispuiten!

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 55 nr: 427

85

Page 88: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

86

Page 89: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 27 TOT EN MET VR 31 JULIGEBOORTEJAAR

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 27 tot en met vr 31 juli Deze week maak je kennis met verschil-lende watersporten o.a. wind surfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 501

WAKE & WATERSKI 04-99 ma 27 tot en met vr 31 juli Hou jij van snelheid en van een uit-daging? Dan is een wakeboard en waterski zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden of waterskiën.

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 502

TENNIS 08-01 ma 27 tot en met vr 31 juli Tijd voor een wist-je-datje. Tennis is ontstaan in Frankrijk en de naam is afgeleid van het Franse woord “tenez!”, in het Nederlands: “pak aan! (de bal)”. Wat je juist moet doen om die bal goed te raken met je racket, dat vertellen onze gediplomeerde trainers je. Have fun!

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 503

KEI-TOF. KNUTSELEN MET KEIEN 04-01 ma 27 tot en met vr 31 juli Keien, bijeengeraapt op wandeltochten, plat of bol, grijs of bruin, spreken tot onze verbeelding. Ze lenen hun vormen en kleuren om er met wat fantasie een dier of één of ander voorwerp in te zien. Met verf en vilt maken we er mooie presse-papiers van. Een keitoffe stage!

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 528

FOTOGRAFIEKAMP KLIKKID nieuw 06-01 ma 27 tot en met vr 31 juli

Fotografie voor kinderen in samen­werking met Canon. Wij bieden de boei-endste en leukste fotografiekampen vanhet land. Elk kind krijgt van ons een eigen spiegelreflexcameraeneenlaptopgedu-rende de hele week. De kinderen leren op die manier op een actieve manier beelden maken en bewerken. Afgewisseld met leu-ke uitstapjes, waaronder een dierenpark en onder de begeleiding van professio-neel geschoolde fotografen geven wij de kinderen een onvergetelijke leerervaring.

afspraakplaats: Cultuurcentrum VOLLE DAG: prijs € 198 nr: 549

BALSPORTEN 06-01 ma 27 tot en met vr 31 juli In dit kamp komen de meeste sporten met een bal aan bod. In o.a. sporten als basketbal, netbal en base-ball kan je jezelf meten met je vrienden.

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 505

CREATIEF MET HOUT 04-01 ma 27 tot en met vr 31 juli Niemand heeft twee linker handen! Help mee tim meren aan verbluf fende bouw-werkjes. Je leert veilig om te gaan met verschil lende gereed schappen en je hebt plezier in het creatief bezig zijn met hout.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 527

87

Page 90: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 3 TOT EN MET VR 7 AUGGEBOORTEJAAR

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 3 tot en met vr 7 augustus Deze week maak je kennis met verschil-lende watersporten o.a. wind surfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 601

WAKE & WATERSKI 04-99 ma 3 tot en met vr 7 augustus

Hou jij van snelheid en van een uitdaging? Dan is een wakeboard en water ski zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden of waterskiën.

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 602

SCHADUWTEKENEN 05-01 ma 3 tot en met vr 7 augustus

Deze stage is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om te tekenen. Met verschillende tekentechnieken en -materialen laten we je stap voor stap zien hoe het tekenen van licht en schaduw tot stand komt. Waar komt het licht vandaan? Welke delen van-gen geen licht? Hoe geef ik dat weer? Een weekje in de ban van licht en schaduw.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 627

VOETBAL 06-01 ma 3 tot en met vr 7 augustus Droom jij ervan om de volgende Lionel Messi te zijn? Dit is een goede start. In deze stage leer je de basistechnieken van het voetbal, op een speelse manier afgewisseld met 2 tegen 2 situaties, pe nalty trappen …

afspraakplaats: Sportstadion De Taeye NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 605

GIPSATELIER 06-01 ma 3 tot en met vr 7 augustus Gips is handig voor gebroken armen en be-nen, maar je kan er nog veel meer mee doen. In het gipsatelier ontdek je de vele mogelijk-heden. Kom maar experimenteren met losse gips en gipsverband. Je zal versteld staan!

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 628

88

Page 91: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 10 TOT EN MET VR 14 AUGGEBOORTEJAAR

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 10 tot en met vr 14 augustus Deze week maak je kennis met verschil-lende watersporten o.a. wind surfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 701

TENNIS 08-01 ma 10 tot en met vr 14 augustus Zijn Nadal, Djokovic of Flipkens geen on-bekenden voor je? Doe je niks liever dan op het tennisterrein vertoeven? Dan is een tenniskamp de ideale oplossing voor je!

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 706

DE CREATIEVE DESIGNERS 06-01 ma 10 tot en met vr 14 augustus Kledij uit plastiek, papier en karton? Je had het misschien nooit gedacht, maar het kan allemaal. De nieuwe designers bewijzen het met prachtige eigenzinnige creaties.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 728

HIT, RUN & OMNISPORT 04-01 ma 10 tot en met vr 14 augustus Is baseball één van je favoriete sporten? Dan kom je in deze stage zeker aan je trekken, want hier domineren de ‘hit’- en slagsporten. Om er voor te zorgen dat je arm niet te stijf wordt, speel je ook nog andere sporten.

afspraakplaats: De Stormmeeuw NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 704

89

Page 92: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

INSECTEN UIT IJZERDRAAD 04-01 ma 10 tot en met vr 14 augustus In deze knutselstage ga je aan de slag met ijzerdraad en wol en maak je mooie, interessante insecten.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 727

COMPUTERGAMES MAKEN 05-01 ma 10 tot en met vr 14 augustus Speel je graag computerspelletjes? Knut-sel je eigen (online) computergame in elkaar met verschillende levels, leven-tjes, monstertjes enz. Bedenk eigen per-sonages en ontwerp achtergronden. Je gaat zelfs een beetje programmeren. Start game! Voor kinderen met enige PC-ervaring. Na de stage kan je met het gratis programma zelf aan de slag.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 751

90

Page 93: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

MA 17 TOT EN MET VR 21 AUGGEBOORTEJAAR

MULTIWATERSPORT 05-99 ma 17 tot en met vr 21 augustus Deze week maken we kennis met ver-schillende watersporten o.a. wind surfen, stand up paddleboarden, kajak polo ...

afspraakplaats: Lakeside Paradise VOORMIDDAG: prijs € 110 nr: 801

TENNIS 08-01 ma 17 tot en met vr 21 augustus Wist je dat de langste tenniswedstrijd ooit 11 uur en 5 minuten duurde? Om dat vol te houden, moet je heel veel trainen en spelen maar vooral veel zin hebben. Heb jij goesting om te tennissen? Schrijf je dan in voor deze stage en wie weet breek jij dat uurrecord.

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 50 nr: 802

KNUTSELFREAKS 06-01 ma 17 tot en met vr 21 augustus Ben jij een creatieve duizendpoot? Kom dan zeker naar deze stage waarin je je volledig kan uitleven.

afspraakplaats: De Marge VOORMIDDAG: prijs € 45 nr: 828

HIJS DE ZEILEN! WE MAKEN MINIATUURZEILBOTEN 06-01 ma 17 tot en met vr 21 augustus Op de nieuwe scheepswerf vind je alle materialen om op eigen ontwerp een mooi zeilbootje te maken. Op vrijdag hijs je de zeilen en vaar je het weekend in.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 45 nr: 827

CLIPDANCE 05-01 ma 17 tot en met vr 21 augustus Wil je ook kunnen dansen zoals in de videoclips? Kom dan zeker naar deze stage. Samen leren we dansen zoals de sterren en werken we aan een fantastische eindshow.

afspraakplaats: Cultuurcentrum NAMIDDAG: prijs € 50 nr: 851

MA 24 TOT EN MET DI 25 AUGGEBOORTEJAAR

GRAND SLAM nieuw 0 6 - 0 1 ma 24 tot en met di 25 augustus Klaar voor wat spanning en competitie? Zin om je tegenstander te verslaan? In dit kamp wordt een Grand Slam tornooi op poten gezet. Op verschillende niveaus worden er matchen gespeeld.

afspraakplaats: Laguna VOORMIDDAG: prijs € 25 nr: 901

MULTIWATERSPORT 06-01 ma 24 tot en met di 25 augustus Ben jij een waterrat en heb je surfkrie-bels? Neem een plank en glij op de gol-ven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan.

afspraakplaats: Surfers Paradise VOLLE DAG: prijs € 60 nr: 905

TEKEN- EN SCHILDERATELIER 05-01 ma 24 tot en met di 25 augustus

Tekenen kan met potlood, houtskool en pastelkrijtjes. Schilderen met acrylverf, plakkaatverf of aquarelverf. Er zijn heel wat technieken en mogelijkheden om te tekenen en te schilderen. In deze stage probeer je er enkele uit.

afspraakplaats: De Marge NAMIDDAG: prijs € 18 nr: 925

91

Page 94: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

NIEUWSNIET TE

MISSEN!

CONCERT & FESTIVALBUSKomt jouw idool binnenkort naar België? Of is er een optreden die je samen met je vrienden en vriendinnen eens wil mee-maken? Neem dan contact op met ons en dan kijken wij voor tickets, begeleiding en busvervoer. Doe gerust ook een voorstel voor een andere activiteit, fuif of evene-ment. Wij kijken alvast uit om een bus naar Laundry Day in te leggen!

Een idee kan je melden via: facebook, [email protected], balie De Marge, T 050 630 800

92

Page 95: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

SCOUT.IN6 september - tussen 10u en 16u30

VOOR MEER INFO: www.facebook.com/jeugdcultuur.knokkeheist

Ben je 6 jaar of ouder en heb je zin voor avontuur? Dan is onze Scout.In zeker iets voor jou! Kom op 6 september naar de tuinen van Scharpoord en beleef er een dag vol plezier. De leiding van Scouts Knokke tovert dan de tuinen om tot een heus speelparadijs met verschillende spring-kastelen, een valtoren, hoogteparcours, een echt doolhof, car painting en nog zoveel meer. Wij verwelkomen iedereen,

groot of klein, tussen 10u en 16u30. Ook aan ouders, oud-leiding en sympa-thisanten hebben we gedacht. Speciaal voor hen organiseren we op zaterdag 5 september vanaf 20u onze Scout.In-Drink. Samen met jullie toosten we op de start van ons nieuw werkjaar. Kom voor een gezellige babbel en feest mee met old school rock plaatjes. De place to be dus op zaterdagavond 5 september!

In de tuinen van CC Scharpoord [email protected] www.scoutsknokke.be

93

Page 96: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

STARTDAG FOS OPEN SCOUTING5 september - 14u00

Op 5 september om 14u organiseren we onze startdag! Vanaf 5 jaar kan je komen spelen, vrienden maken, ravot-ten, technieken leren en nog zoveel meer! Iedereen is welkom! (Naargelang het aantal leiding zal er volgend jaar op de jongste groep een limiet staan.) Scouting, dat is voor meisjes en jongens in de eerste plaats fun, vriendschap en wilde avonturen. We gaan steeds nieuwe uitdagingen aan in een stimulerende en positieve omgeving. We helpen el-kaar te groeien en bouwen vanuit onze unieke kwaliteiten actief mee aan een betere wereld. We zijn trots lid van FOS Open Scouting en dragen gelijkwaardig-heid, respect en engagement hoog in het vaandel. Daarnaast streven we ernaar als actief pluralistische organisatie zoveel mogelijk meerwaarde te halen uit onze diversiteit.

[email protected] www.dealbatros.be

STARTDAG KSJ KNOKKE19 september - 14u00

Op zaterdag 19 september start opnieuw het werkjaar voor KSJ Knokke. KSJ is elke zaterdagmiddag opnieuw plezier. Spe-len in de bossen of op het strand. Voor elke leeftijdscategorie zijn er aangepaste groepen met activiteiten op maat voor de kinderen. Op deze eerste dag valt er uiter-aard van alles te beleven! Vanaf 14u wordt het jeugdcentrum De Marge omgetoverd tot een rood en blauw paradijs! Hopelijk zien we jullie in september!

www.ksjknokke.be www.facebook.com/KSJKnokkeDeTokke [email protected]

94

Page 97: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

STARTDAG CHIRO HEIST13 september - 14u00

De grootste jeugdbeweging uit Heist gaat op 13 september terug van start! Zorg dat je er zeker bij bent, vanaf 14u zorgen we voor een spetterend feest voor jong & oud. Inschrijven op voorhand is niet nodig, iedereen is welkom!

chiroheist.weebly.com

DE KETNETBAND22 juli - 14u30

Wervelend wild en gigantisch gek is de superverse shownamiddag voor kids op Kneistival! De Ketnetband komt een feestje bouwen voor het jonge geweld. Charlotte, Maureen en Thomas reizen naar Kneistival om een onvergetelijke,

swingende en knettergekke show te bren-gen. De leukste hits worden swingend ge-bracht in een geweldige verjaardagshow. Klassiekers, meezingers, nieuwste hits, je hoort het allemaal op deze kidsnamiddag van Kneistival.

www.kneistival.be GRATIS op het Heldenplein Knokke-Heist

95

Page 98: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

KINDERANIMATIEelke woensdag in de zomervakantie

Elke woensdag tijdens de zomermaan-den is er gratis kinderanimatie op het Heldenplein. Het is die dag dé familie-plek bij uitstek met goochelaars, clowns, kinderdisco, animatie ... Vanaf 15.30u kan jong en oud genieten van een show en spel. Niet alleen kan je ‘s avonds ook in de

nabije restaurants genieten van speciale menu’s maar tussen 15 juli en 19 augus-tus is er vanaf 20 uur gratis volksdansen. Zeker op 22 juli is het de moeite om af te zakken met de kids, want dan komt de Ketnetband een feestje bouwen!

•01/7: ClownTobi’shocuspocusshow •08/7: ClownFoppe’szomershow •15/7: UrkiePurkieRontonton •22/7: DeKetnetband •29/7: ClownZizo’smeespeelshow •05/8: Yordinigoochelshow •12/8: ClownTobi’sgroteTobishow •19/8: Zizo’skinderdiscoshow •26/8: UrkiePurkieBlokke(n)rellen

96

Page 99: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

6 VLIEGEN IN ÉÉN KLAP27 juni tem 30 augustus op 8 locaties in Knokke-Heist

Vlieg wil méér kinderen méér goesting doen krijgen in méér cultuur. Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, the-ater, musea, dans en nog veel meer vrije-tijdsactiviteiten.

Zes Partners (Museum Sincfala, Cultuur-centrum Scharpoord, Toerisme Knokke, Toerisme Heist, Bibliotheek Knokke-Heist en For Freedom Museum) verbergen elk een heuse schat van Vlieg. Aan de hand van zes zoektochten kunnen kinderen samen met hun familie deze schatten vinden.

Kraak de code en noteer je naam in het speciale logboek. Op die manier word je eigenaar van een leuk gadget en maak je bovendien een grote kans om een mooie prijs te winnen. Voor de echte Van Zwams of Sherlocks, die vier van de zes schatten gevonden hebben, heeft de gemeente Knokke-Heist een bijzondere award voor-zien!

Gratis voor kinderen tot 12 jaar. (Ingang tot de musea is betalend. Enkel gratis voor kinderen -12 jaar die deelnemen aan de Vlieg zoektocht.)

www.uitmetvlieg.be

De schatten liggen verborgen in: •MuseumSincfala,Pannenstraat140 •SiteInternationaalCartoonfestival, Tentoonstellingspaviljoen thv Casino Knokke •ToerismeKnokke,Zeedijk­Knokke660 •ToerismeHeist,Knokkestraat22 •BibliotheekKnokke,Meerlaan32 •BibliotheekHeist,Kerkstraat32 •BibliotheekWestkapelle,Dorpsstraat60 •ForFreedomMuseum, Ramskapellestraat 91-93

97

Page 100: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

ACTIVITEITEN SPEELPLEINWERKING

PRET IN PLOPSALANDDonderdag 9 juli 08-03

Plopsaland, dat is een dag vol plezier en avontuur. Wickie de Viking, Mega Mindy en Maya De Bij wachten vol spanning op onze komst Tientallen leuke attracties staan klaar om ons een spetterende dag te laten beleven! Durf jij op de Anubis Ride of De Draak? Schrijf je dan snel in!

Afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle Volle dag: €15 Nr: 290 Inschrijven kan tot en met woensdag 8 juli (12 uur) in De Marge of op De Speelpleinen.

98

Page 101: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

99

Page 102: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

ALLEMAAL BEESTJES: DE ZOODonderdag 16 juli 08-03

Eet een aap enkel bananen? Is de nek van een giraf langer dan 2 meter? Kunnen pin-guïns goed zwemmen? We gaan op tocht door De Zoo en komen alles te weten over dieren. De zeeleeuwen voeren een show op voor ons en we zien hoe nijlpaarden eten. Ben jij zot van beestjes? Ga dan zeker mee!

Afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle Volle dag: €10 Nr: 390 Inschrijven kan tot en met woensdag 15 juli (12 uur) in De Marge of op De Speelpleinen.

SEALIFE BLANKENBERGEDonderdag 23 juli 08-03

Grote visjes, kleine visjes, we kunnen ze allemaal bewonderen in Sealife. Meer dan 2500 dieren zwemmen er rond. Van kleine clownvisjes tot haaien van meer dan 2 meter lang! De zeeleeuwen hebben een speciale show voor ons voorbereid en we mogen zelfs enkele vissen aaien. Schrijf je snel in en ontdekt de prachtige onderwaterwereld.

Afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle Volle dag: €5 Nr: 490 Inschrijven kan tot en met woensdag 22 juli (12 uur) in De Marge of op De Speel-pleinen.

100

Page 103: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

ATLETIEK DAGDinsdag 28 juli 08-03

Ook dit jaar kan je deelnemen aan de jaarlijkse atletiekwedstrijd, dit in samen-werking met de ‘vzw atletiekvereniging’ uit Knokke-Heist. Verspringen, speerwer-pen, 100 meter sprint en nog veel meer fantastische atletiekdisciplines komen aan bod. Trek je sportieve kledij aan en be-leef een dag vol sportplezier! Deelnemen is natuurlijk veel plezanter dan winnen!

Afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle Volle dag: gratis Zonder voorinschrijvingen

WAANZINNIG WALIBIDonderdag 30 juli 08-03

Een dagje Walibi is niet voor watjes! Het park staat vol met knotsgekke attracties die je hartje sneller doen slaan. Wat denk je van de Weerwolf of de Vampire? Schrijf je in en ontdek dit fantastisch park.

Afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle Volle dag: €15 Nr: 590 Inschrijven kan tot en met woensdag 29 juli (12 uur) in De Marge of op De Speel-pleinen.

101

Page 104: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

EEN DAG VOL MAGIE IN DE EFTELINGDonderdag 6 aug 08-03

Ben je gek van sprookjes? Ben je niet bang van wat spanning en avontuur? Dan is een dagje naar De Efteling zeker iets voor jou. Talrijke leuke attracties wachten ons op: de Bobslee, de Fata Morgana, de Python ... Deze zomer is er zelfs een nieuwe attractie: de Baron, een achtbaan die wel 90 kilometer per uur gaat! Voel je het al kriebelen in je buik? Schrijf je dan snel in!

Afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle Volle dag: €20 Nr: 690 Inschrijven kan tot en met woensdag 5 augustus (12 uur) in De Marge of op De Speel-pleinen.

102

Page 105: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

SPEURNEUZEN GEZOCHT!Donderdag 13 aug 08-03

Kan jij je weg vinden in dit doolhof? Zou het naar links zijn of toch naar rechts? Geraak jij sneller dan je monitor bij de grote boom? Een middag voor echte speurneuzen!

Afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle Volle dag: €1 Nr: 790 Inschrijven kan tot en met woensdag 12 augustus (12 uur) in De Marge of op De Speel-pleinen.

MINIGOLFDonderdag 20 aug 08-03

In hoeveel slagen krijg jij het balletje in de hole? Krijg jij het balletje over de jump of doorheen het huisje? Kom mee op deze uitstap en verbaas iedereen met jouw kunstjes!

Afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle Volle dag: €3 Nr: 890 Inschrijven kan tot en met woensdag 19 augustus (12 uur) in De Marge of op De Speelpleinen.

103

Page 106: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

De “Doe-bon” ken je toch wel?

“Doe-bonnen”: dé originele belevenis bonnen van de gemeente Knokke-Heist. Hét ideale cadeau! Weet je niet wat gekocht voor je lief, je actieve suikertante of je lievelingsbroer? Dit is het per-fecte geschenk. Met de bon schenk je iemand een belevenis. Hoe die er uit ziet, bepaalt de geluk-kige zelf.

De “Doe-bonnen” kun je als betaal middel gebrui-kenvoorpodium­offilmvoorstellingen,inschrij-vingsgeld van de leuke vakantiestages, lidgeld, kampgeld, een zwembeurt bij SportOase, een filmbijBeverlyScreensennogveelmeer.

De “Doe-bon” is een soort cheque die gebun deld is met een “Doe-bonnen boekje”. Jij bepaalt de waarde. In dit boekje vind je naast de cheques ook alle informatie over hoe, waar en waarvoor men de bonnen mag gebruiken.

Het doe-bonnenboekje kan aange kocht wor den aan het loket van het Cultuurcentrum Schar-poord, deKunst Academie, Museum Sinc fala, De Marge, Sporthal De Stormmeeuw en Dienst Toe-risme.

Meer Info: Cultuurcentrum Scharpoord T 050 630 430 of de Jeugddienst T 050 630 800 Online: inwoners.knokke-heist.be/DOE-bonnen

HET IDEALE GESCHENK

104

Page 107: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

inhoudstafelDE SPEELPLEINEN 2VAKANTIEPLUS 4INSCHRIJVINGSPROCEDURE 6KAART 10KALENDER KLEUTERS 12KALENDER KINDEREN 14KALENDER 12+ 20KLEUTERS VAKANTIEPLUS 22KINDEREN VAKANTIEPLUS 3412+ VAKANTIEPLUS 80NIEUWS 92ACTIVITEITEN SPEELPLEINWERKING 98

Jeugdvakantiebrochure Zomer 2015verantwoordelijke uitgever: Jan Morbee, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke-Heist.directie: Pedro Oosterlynckbeeld & redactiecoördinatie: Mieke Remmerieredactionele bijdragen: Nicolas Vandekerchove, Liesbet De Wilde, Katrien Theerens, Ilse Heysse, Mieke Deweerdt, Mieke Remmerie, Kim Dekeijzer, Lynn Rouzeré, Kathleen Gabriels en Christine Gheselle.

Conform de wet op de privacy van 8-12-1992 zal de jeugd-dienst je gegevens enkel gebruiken om je te informeren. Je kan te allen tijde deze gegevens controleren en verbeteren.

“De speelpleinwerking en Vakantieplus gebruiken foto’s en bewegende beelden van de kinderen enkel voor eigen publicaties. Wil je niet dat de afbeeldingen van je kind hiervoor worden gebruikt, laat dit dan uitdrukkelijk weten op het secretariaat van De Marge”.

Alle aanbiedingen/activiteiten zijn onder voor behoud van wijzigingen en drukfouten.

grafi sch ontwerp & concept: zap all people (zap.be)

IN SAMENWERKING MET:

knokkeheistjeugd_cover_Zomer2015_def.indd 2 17/04/2015 10:22:14

Page 108: Knokke-Heist  brochure zomer 2015

ZOMERVAKANT iE De Speelpleinen

Inschrijven vanaf 23 mei 2015

(online vanaf 22 mei)

& Vakantieplus

[email protected].: Jan Morbee, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke-HeistJeugddienst Knokke-Heist, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke-Heist, T: 050 630 800, E: [email protected], W: www.knokke-heist.be

P.B.- P.P.BELGIE(N) - BELGIQUE

Jeugdvakanties Knokke-Heist - zomer 2015

knokkeheistjeugd_cover_Zomer2015_def.indd 1 17/04/2015 10:22:12