Jvb zomer 2014

55
V.U.: Maxim Willems, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke-Heist Jeugddienst knokke-heist, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke-Heist, T: 050 630 800, E: [email protected], W: www.knokke-heist.be Zomer 2014 Inschrijven vanaf 24 mei 2014 (online vanaf 23 mei) jeugdvakanties Knokke-Heist zomer 2014 PB- PP B- BELGIE(N) - BELGIQUE 07707

description

 

Transcript of Jvb zomer 2014

Page 1: Jvb zomer 2014

V.U.: Maxim Willems, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke-HeistJeugddienst knokke-heist, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke-Heist, T: 050 630 800, E: [email protected], W: www.knokke-heist.be

Zomer 2014

Inschrijven vanaf 24

mei 2014

(online vanaf 23 mei)

jeugdvakanties Knokke-Heist • zomer 2014

PB- PP B-BELGIE(N) - BELGIQUE

07707

Page 2: Jvb zomer 2014

colofonJeugdvakantiebrochure Zomer 2014

verantwoordelijke uitgever: Maxim Willems, Edward Verheyestraat 16, 8300 Knokke-Heist.directie: Pedro Oosterlynckbeeld & redactiecoördinatie: Mieke Remmerieredactionele bijdragen: Nicolas Vandekerchove, Liesbet De Wilde, Katrien Theerens, Ilse Heysse, Lynn Rouzeré, Mieke Deweerdt, Mieke Remmerie en Bärbel Riswick.grafisch ontwerp & concept: zap all people (zap.be)

(Conform de wet op de privacy van 8-12-1992 zal de jeugddienst je gegevens enkel gebruiken om je te informeren. Je kan te allen tijde deze gegevens controleren en verbeteren).

“De speelpleinwerking en Vakantieplus gebruiken foto’s en bewegende beelden van de kinderen enkel voor eigen publicaties. Wil je niet dat de afbeeldingen van je kind hiervoor worden gebruikt, laat dit dan uitdrukkelijk weten op het secretariaat van De Marge”.

Alle aanbiedingen/activiteiten zijn onder voor behoud van wijzigingen en drukfouten.

In samenwerking met:

inhoudstafelDe Speelpleinen 2Vakantieplus 4In de kijker! 9Kaart 12Kalender kleuters 14Kalender kinderen 17Kalender 12+ 25Kleuters Vakantieplus 28Kinderen Vakantieplus 40Uitstappen/activiteiten Speelpleinwerking 8312+ Vakantieplus 90Niet te missen 102

Page 3: Jvb zomer 2014

1

BESTE OUDERS, JONGENS EN MEISJES,Van de herfst, rechtstreeks naar de lente en nu klaar voor een spetterende zomer.

Met de zomer nadert ook de zomer­vakantie. Hoog tijd om de knoop door te hakken over hoe en wanneer je kind zich zal kunnen bezighouden. Wanneer jij werkt, zal je zoon of dochter zich al snel beginnen vervelen wanneer het thuis alleen zit. Dat is niet nodig in Knokke­Heist.

Wij hebben de Speelpleinen en Vakantie­stages!

Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt er wel een gespecialiseerde stage over: dans, informatica, creatief of sportief... Er bestaan zoveel mogelijkheden dat je kind er beslist zijn gading in vindt! Wat dacht je van wakeboarden, Franse les, pottenbakken, paintball, koken, kiten of paardrijden?

Geen zin in een stage? Breng je kinderen dan naar De Speelpleinen. De plaats om met hun vrienden te ravotten en plezier te maken.

In deze brochure vind je een overzicht van de stages van Vakantieplus en wat uitleg over de werking van De Speelpleinen. Niet vergeten dat de begeleiding van de

stages en de speelpleinen steeds verzorgd wordt door professionele begeleiders en monitoren en dat een combinatie van een stage en een halve dag Speelpleinen perfect mogelijk is.

Er rest ons niets anders dan jullie een leuke, actieve, om­nooit­te­vergeten­zomer toe te wensen.

Maxim WillemsSCHEPEN VAN VRIJE TIJD, CULTUUR EN JEUGD

P.s.: Wordt het moeilijk om te kiezen uit zo’n ruim aanbod? Ben je ook niet zeker over welke stage je nu precies zou moeten nemen? Contacteer het onthaal van Jeugdcultuur of van het Cultuurcentrum. Zij brengen je met plezier wegwijs in dit vakantieaanbod.

Page 4: Jvb zomer 2014

2 3

Zomerplezier op de speelpleinenStrandspelen, zandkastelen bouwen, knutselen, waterspelletjes en zoveel meer! Een zomer lang niets anders dan toffe spelletjes. Kijk jij ook al uit naar de leuke activiteiten die de monitoren voorzien? Mooi of slecht weer, dolle pret verzekerd!

We organiseren ook leuke uitstappen. Wat denk je van een dagje Pairi Daiza, Waterpark Neeltje Jans of Bellewaerde? Het ziet er veelbelovend uit! Meer info en inschrijvingen hieromtrent vind je op pagina 85­89.

PRAKTISCH• Elke schoolvakantiedag, niet in het

weekend.

• Voor kleuters vanaf 2,5 jaar (zindelijk) en kids vanaf 6 jaar tot 12 jaar.

• Op elk speelplein is wekelijks een wandkrant te zien waarop je de geplande activiteiten kan volgen van de verschillende pleinen. Zo heb je een overzicht van wat er op het programma staat zodat er vooraf een keuze kan worden gemaakt.

• Bij de opmaak van de activiteiten wordt rekening gehouden met de suggesties van de kinderen.

• Het spreekt voor zich dat onze gebrevetteerde monitoren rekening houden met de leeftijd van de kinderen.

• Per plein worden de kinderen onderverdeeld in leeftijdsgroepen en zitten kleuters zeker apart.

De Speelpleinen zijn open van woensdag 2 juli tot en met dinsdag 26 augustus.

De pleinen zijn open op 11 juli en 15 augustus, behalve de Speelpelle die gesloten is op 15 augustus.

LOCATIEIeder speelplein legt zich toe op andere facetten, zodat je kind vooraf weet waar het terecht kan voor zijn /haar keuze van activiteit. Pleinen te Knokke en Heist.

• ’T PLEIN:fietsen,wandeltochten,knutselen

• DE KORENBLOEM: gezelschapsspelen, schilderen ...

• DE BLEKKER: diverse kleuteractiviteiten

• DE SPEELPELLE: sport, spelen ...

DUUROpeningsuren van 7.45 uur tot 18.15 uur.

Activiteiten vinden plaats tussen 9 en 12 uur en 14 en 17 uur. Gelieve ons niet te storen in ons superleuk spel!

MAALTIJDEN‘s Middags kunnen kinderen meege­brachte boterhammetjes eten. Fris­dranken zijn niet te verkrijgen, maar er is steeds gratis water ter beschikking.

INSCHRIJVINGENVooraf inschrijven is niet nodig. Het is wel zeer belangrijk dat je bij de inschrijving voor een Vakantieplus stage vermeldt of je kind al dan niet voor of na zijn/haar stage naar De Speelpleinen gaat. Dit voor de praktische regeling van ‘het busje’.

BETALINGPrijs: € 1 per halve dag.

De afrekening gebeurt via facturatie, na de schoolvakantie. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een digitale Kom!Pas kaart (€ 2, eenvoudige aankoop in De Marge).

FISCALE AFTREKBAARHEID De kosten voor De Speelpleinen en de stages, zijn fiscaal aftrekbaar, in tebrengen in de aangifte van 2015. In het voorjaar 2015 ontvang je van ons een fiscaalattest.

Uiteraard hebben we nog veel meer te vertellen en willen we jullie alles van naaldje tot draadje uitleggen, maar daarvoor verwijzen we je graag naar onze website http://jeugd.knokke­heist.be.

COMBINEER WAT JE WIL! Jeugdvakanties Knokke­Heist maakt het mogelijk om je activiteiten gedurende de vakantie te combineren naar wens.

Een hele dag Vakantieplus? Of halve dagen Vakantieplus aanvullen met De Speelpleinen of liever een hele dag De Speelpleinen? Of uitstappen van De Speelpleinen aangevuld met Vakantieplus? Alles is mogelijk. De beide organisaties zijn zodanig op elkaar afgestemd dat deze ideaal kunnen gecombineerd worden. Voor een stage dien je telkens voordien in te schrijven en daarbij te melden dat je kind vooraf of nadien nog Speelplein zal volgen. Wij zorgen er voor dat je kind verplaatst wordt naar het dichtstbijzijnde speelplein. Hou er rekening mee dat je dit nog eens extra meldt bij de inschrijving van deze verscheidene initiatieven.

Page 5: Jvb zomer 2014

4 5

Vakantieplus (v+)Toffe, knotsgekke en leerrijke stages voor kinderen vanaf de 1e kleuterklas tot 16 jaar. Er is keuze uit weekstages of kortstondige activiteiten. Per week kan je kiezen uit verschillende onderwerpen: tennis, voet bal, koken, maar ook wakeboarden, boerderijstage, schaduwtekenen. Je kan het zo gek niet bedenken of wij bieden het aan.

De stages worden gegeven door profes­sionele begeleiders.

PRAKTISCHElke schoolvakantiedag, niet in het wee­kend.

Vakantieplus vanaf 3 tot 16 jaar.

DUUR• Voormiddagstages (VM) lopen stipt van

9 tot 12 uur.

• Namiddagstages (NM) lopen stipt van 13.30 tot 17 uur.

• Opgelet: sommige stages hebben afwijkende uren.

MAALTIJDEN‘s Middags kunnen kinderen meege­brachte boterhammetjes eten. Frisdranken zijn niet te verkrijgen, maar er is steeds gratis water ter beschikking.

ALS DE STAGE GEDAAN ISWens je dat je zo(o)n(en) en/of dochter(s) in een leuke omgeving opgevangen worden voor of na de stage? Wij zorgen er voor. Er is opvang voorzien voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen die ouder zijn dan 12 jaar komen niet meer in aanmerking voor de opvang en kunnen dus ook geen gebruik maken van het vervoer die daar aan gekoppeld is. Voor

de Vakantieplus stages worden ze dus steeds verwacht op de afspraakplaats die vermeld wordt bij de stage.

• Opvang is mogelijk: ‘s morgens vanaf 7.45 uur, ‘s middags tot 13 uur en ’s avonds tot 18.15 uur.

• Middagopvang houdt in dat de kinderen ook werkelijk blijven eten

• Opvang dient steeds vooraf te worden gemeld! Meer informatie hierover kan je terugvinden op pagina 10.

• De ‘busjes’ dienen om de kinderen van de opvang naar de stage te brengen. Indien je kind niet in de opvang zit, komt hij/zij niet in aanmerking voor het ‘busje’.

• Opvang is gratis.

INSCHRIJVINGEN• Starten zaterdag 24 mei om 9 uur in

het Cultuurcentrum Scharpoord, met nummersysteem vanaf 8 uur.

• Vanaf vrijdag 23 mei (8 uur) is er mogelijkheid tot online inschrijven voor een gedeelte van de beschikbare plaatsen via www.knokke­heist.be. Online inschrijvingen gebeuren steeds op naam van het kind. Zorg ervoor dat er per kind juist aan­ en afgemeld wordt. Na inschrijving ontvang je steeds een bevestigingsmail met in bijlagedeinformatiefiche.Wiewenstkan bij de online inschrijving direct overgaan tot online betaling.

• Nadien elke weekdag en zaterdag in Cultuurcentrum Scharpoord en zaterdag voormiddag in het Jeugd­ en Kunstencentrum De Marge.

• Inschrijven via e­mail is niet mogelijk!

CORRECTE WERKING BIJ BETALING Tip: betaal je stage voor de aanvang van de stage en vermijd een boete van 20 euro voor te laat betalen!

1. Je kunt de stage cash, met bancontact of met Doe­bonnen (pag. 104 voor meer informatie) betalen. Hiervoor kan je terecht aan het onthaal van De Marge of het Cultuurcentrum Scharpoord.

2. Je betaalt de stage via overschrijving op het rekeningnummer: IBAN nummer BE83 0013 3574 0015 / BIC: GEBABEBB

Vermeld steeds de naam van het kind + de stagecode.

Zie ook enkele aandachtspunten op pagina 9 en 10.

KORTINGEN IN VAKANTIEPLUS • Vanaf 2de kind kan je genieten van

€ 3 korting per stage, als beide stages doorgaan tijdens dezelfde week.

• BILL­korting = op vertoon van je BILL­kaart krijg je €3 korting (geen cumulatie mogelijk met andere kortingen).

TUSSENKOMST ZIEKENFONDSEN EN SOCIALE DIENSTEN Sommige ziekenfondsen en sociale dien sten geven een tussenkomst voor Jeugdvakanties. Gelieve het document van het ziekenfonds of sociale dienst na afloopvande vakantie af te gevenaanhet onthaal van Jeugdcultuur.

Page 6: Jvb zomer 2014

6 7

FISCALE AFTREKBAARHEID De kosten voor de vakantieopvang: speelpleinen, stages, kampen enz. van hetjaar2014zijnfiscaalaftrekbaar,intebrengen in de aangifte van 2015. In het voorjaar 2015 zal je van ons een fiscaalattest ontvangen.

TUSSENKOMST VIA HET OCMW? HET KAN! Aarzel niet om je vraag voor te leggen aan het OCMW indien je het moeilijk hebt met betalen van inschrijvingsgeld voor vrijetijdsactiviteiten.

Voor meer info kan je je wenden tot OCMW p/a Sociaal Huis, Kraaiennestplein 1 bus 2, Knokke­Heist, T 050 530 900

WAT BIJ ANNULERING? Stages kunnen ten laatste de maandag voor de stageweek schriftelijk geannuleerd worden. Deze wordt dan kosteloos geannuleerd, de reeds betaalde stages worden volledig terugbetaald.

Indien je kind ziek wordt tijdens de stage moet je dit direct melden en binnen de betreffende week het doktersattest afgeven. Na afgifte van het attest wordt het inschrijvingsgeld teruggestort.

Vergeet ook niet de opvang te annuleren!

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVINGEN• JEUGD- EN KUNSTENCENTRUM

DE MARGE Edward Verheyestraat 16 T: 050 630 800, E: jeugd@knokke­heist.be (via e­mail geen inschrijvingen! ­ enkel informatie) Ma­vrij: 8.30­12 uur / 13.30­17.30 uur, za: 9­12 uur (inschrijvingen jeugdvakanties)

• CULTUURCENTRUM SCHARPOORDMeerlaan 32 T: 050 630 430, E: cc.ticket@knokke­heist.be (via e­mail geen inschrijvingen! ­ enkel informatie) Ma­vrij: 8.30­12.30 uur / 13.30­17.30 uur, za: 10­12.30 uur en van 14­17 uur

VAKANTIEPLUS start op MAANDAG 30 JUNI,

de SPEELPLEINWERKING start 2 dagen later op WOENSDAG 2 JULI!

Op maandag 30 juni en op dinsdag 1 juli zal de opvang uitzonderlijk plaatsvinden

in De Marge voor de niet kleuters en in De Vonk voor de kleuters. De laatste

dag van de Jeugdvakanties is DINSDAG 26 augustus!

!

Page 7: Jvb zomer 2014

8 9

In de kijker!INSCHRIJVINGENGoed nieuws: nu kan je inschrijven via de nieuwe webshop.

Even meedelen: je mag slechts inschrijven voor 1 stage, per dagdeel, per week. Het is wel mogelijk om je in te schrijven op wachtlijsten. Opgelet, hou rekening met de annulatie regel! Dit wil zeggen: ben je reeds ingeschreven voor een stage die doorgaat op hetzelfde moment, maar komt er toch een plaatsje vrij voor die stage waar je op de wachtlijst staat, dan moet je je uitschrijven uit de reeds ingeschreven stage. Wanneer je dit vergeet, gelden de regels voor “betaling en annulatie” voor de eerder ingeschreven stage(s).

CORRECTE WERKING BIJ BETALINGWij schrijven heel wat kinderen in. Tijdens de zomervakantie heb ben wij voor 5000 kinderen een stageplaats! Het kan ge­beuren dat je, ondanks inschrijving, geen bevesti gingspapieren ontvangt. Laat dit geen reden zijn om de stages niet te betalen!

Betaal je stage op tijd, d.w.z. voor de laatste stagedag en vermijd een boete van € 20, bovenop het inschrijvingsgeld, voor laattijdig betalen!

Je kan je kind niet inschrijven voor de vakantieplusstages zolang er open­staande betalingen zijn.

ANNULERENOm alles praktisch goed te kunnen organiseren is het voor ons HEEL belangrijk dat je tijdig laat weten indien je zoon of dochter een stage niet kan bijwonen. We willen immers zoveel mogelijk kinderen de kans geven een leuke vakantie te beleven. Daarom een aantal belangrijke richtlijnen:

• Annuleren kan kosteloos tot en met de maandag voor de stageweek.

• Wie niet tijdig annuleert, dit wil zeggen voor dinsdag van de week voor de aanvang van de stage, krijgt via facturatie 50% van de stageprijs aangerekend. Dit om onze gemaakte kosten te kunnen dekken.

• Dien je een doktersbriefje in voor het einde van de stageweek, dan recupereer je 100% van het betaalde bedrag.

• Annuleren kan enkel schriftelijk of via mail (deze communicatie wordt bijgehouden om misverstanden te vermijden).

EIGEN VERVOERWij organiseren een aantal heel leuke stages buiten de gemeente.

Logistiek is het voor de gemeente niet mogelijk om de kinderen van en naar sommige stages te brengen. Hou er daarom rekening mee dat wanneer je

ziet staan bij de stage, je zelf moet instaan voor het vervoer van je zoon of dochter naar of van de stage.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVINGENJEUGD- EN KUNSTENCENTRUM DE MARGE Edward Verheyestraat 16 T: 050 630 800, E: jeugd@knokke­heist.be Ma­vrij: 8.30­12 uur / 13.30­17.30 uur

INFORMATIEPUNT ‘KINDEROPVANG’Voor ouders met kinderen is het niet altijd even eenvoudig om kinderopvang op maat te vinden. De gemeente Knokke­Heist ontwikkelde daarom i.s.m. het LOK (lokaal overleg kinderopvang) een website met hierop al de informatie over de verschillende kinderopvanginitiatie ven te Knokke­Heist waaronder bij voorbeeld het Kleuterateljee, Jeugdvakanties Knokke­ Heist, babysits ...

CULTUURCENTRUM SCHARPOORDMeerlaan 32 T: 050 630 430, E: cc.ticket@knokke­heist.be Ma­vrij: 8.30­12.30 uur / 13.30­17.30 uur, za: 10­12.30 uur en van 14­17 uur

Informatie kinderopvang Knokke­Heist: op de subpagina van jeugdcultuur: http://jeugd.knokke­heist.be

Voor specifieke vragen omtrent kinder­opvang of om een lijst te bekomen met beschikbare babysits kan je terecht in het Jeugd­ en Kunstencentrum De Marge.

Page 8: Jvb zomer 2014

10 11

ADRESSEN KINDEROPVANG MET EXTRA OPVANG TIJDENS DE VAKANTIES

KINDERDAGVERBLIJF ’T BREMHUISJEBremlaan 37, Knokke, 050 633 700 opvang tot 12 jaar openingsuren: 6.45 tot 18.45 uur [email protected]

KINDERDAGVERBLIJF DE DUINHUMMELTJESMarktstraat 61, Heist, 050 511 974 opvang tot 12 jaar openingsuren: 6.45 tot 18.45 uur [email protected]

KINDERDAGVERBLIJF HET HARTENDIEFJE HUIS VAN BEEBEEHeilig Hartlaan 14, Knokke, 0499 380 699 opvang van 0 tot 3 jaar openingsuren: ma tot vrij: 7 tot 18.30 uur katrien.vanlippevelde@partena­partners.be

CLARA DI LUNA Kastanjedreef 1, Westkapelle, 0479 37 40 67 opvang tot 3 jaar openingsuren: 7.45 tot 18.30 uur www.claradiluna.be [email protected]

OPVANG/VERVOER5000 kinderen die een stage volgen, vaak in combinatie met een leuke halve dag op De Speelpleinen of met een Vakantieplus stage op een andere locatie. Qua logistiek en planning is het voor ons heel wat werk om het vervoer van en naar de stages in goede banen te leiden. Jullie kunnen ons daarbij helpen. We vragen jullie rekening te houden met onderstaande:

• Aanvraag voor vervoer dient te gebeuren door het invullen van een ‘opvangaanvraagfiche’,teverkrijgenin De Marge, het Cultuurcentrum of in bijlage bij je bevestigingsmail. Deze fichedienttenlaatsteopdonderdag,voor de aanvang van de stageweek, in ons bezit te zijn.

• Wij kunnen jammer genoeg niet garanderen dat er plaats zal zijn op de busjes wanneer de aanvraag te laat (na donderdag) in ons bezit is.

• We factureren € 2 per dag voor kinderen die niet op de lijst staan, maar toch gebruik maken van de busjes en kinderen die wel op de lijst staan, maar afwezig zijn. Regel daarom de opvang met vervoer tijdig en bel ons (050 630 800) bij eventuele wijzigingen.

MIJN SCHILDPADJEPiers de Raveschootlaan 54, Knokke 050 624 806 of 0475 243 080 opvang tot 7 jaar openingsuren: ma tot vrij: 8 tot 18.30 uur www.mijn­schildpadje.be valerie@mijn­schildpadje.be

JUTTEKINDPannenstraat 288, Heist, 050 517 895 www.juttekind.be [email protected]

’T SPROOKJESHUISJE Bremlaan 11, Knokke, 0471 708 806 open: 7 op 7 / 24 op 24 uur

LI-LO-LA Heilig Hartlaan 16, Knokke, 0468 20 13 90 www.li­lo­la.be laura@li­lo­la.be

Page 9: Jvb zomer 2014

Zeedijk

Zeedijk

Zeedijk

Albertstrand

Zeedijk

stationwatertoren

duinbergen

heldenplein

station Heist

Heistlaan

Breed Veertien

Westkapellestraat

dijk

HEIST

RAMSKAPELLE

DUINBERGENstation Duinbergen KNOKKE

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Elizabethlaan

Eliz

abet

hlaa

n

Lipp

ensl

aan

station Knokke

Natiënlaan

Natiëlaan

Dorpsstraat

Smedenstraat

Seb. NachtegaelestraatKnokkestraat

Krom

medijk

Hulststraat

Spelemanstraat

Jonckheerestraat

Fonteinestraat

Waterstraat

Nieuw

stra

at

Kalvekeetdijk

Kalvekeetdijk

Kalfstraat

Zoutelaan

Bronlaan

Paul

usst

raat

Spar

rend

reef

Kustlaan

Koningsbos

NatuurreservaatHet Zwin

Sluisstraat

Kragendijk

Het Walletje

Kaaien

Westkapellestraat

Westkapellestraat

Pannenstraat

HET ZOUTE

WESTKAPELLE

2

3

1

v1v10

v11v2

v4 v5

v6v7

v9

v8

v34

v12

V+ AFSPRAAKPLAATSENv1 De Marge / De Stormmeeuw (Knokke)

v2 Stadion De Taeye (Heist)

v3 Molenhoek (Westkapelle)

v4 VVW Heist

v5 Cultuurcentrum Scharpoord (Knokke)

v6 Sportcentrum Laguna (Duinbergen)

v7 Het Anker

v8 Surfers Paradise

v9 De Raan

v10 De Vonk (= ingang Edward Verheyestraat), dit voor de kleuters die V+ volgen

v11 Lakeside Paradise / Sportoase Duinenwater

v12 De Speelman

speelpleinen:1 ‘t Plein (Fosgebouw)

Kinderen van 1e leerjaar tot 12 jaar Smedenstraat 125, T 050 606 735

2 De Korenbloem Kinderen van 2,5 jaar (zindelijk) tot 12 jaar Breed Veertien 25, T 050 512 775

3 De Blekker Kleuters van 2,5 jaar (zindelijk) tot laatste kleuterklas Van Steenestraat 11, T 050 630 861

4 De Speelpelle Dorpsstraat 60­62 (enkel tijdens de zomervakantie en gesloten op vrijdag 15 augustus)

Page 10: Jvb zomer 2014

14 15

KLEUTERS 1ste tot en met 3de kleuter (geboortejaren: 2011­2008) minimum leeftijd = 3 jaar!

kalender= nieuw = eigen vervoer = 2 begeleiders= opgelet geen volledige weeknieuw

MAANDAG 30 JUNI TOT EN MET VRIJDAG 4 JULI 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

120 VM 11-10 De Vonk Musti aan zee 45 29

104 VM 09-08 Laguna Minitennis & Balvaardigheid 45 29

121 VM 09-08 De Vonk Sport en crea: Piet Piraat! Schip Ahoi! 45 29

122 VM 09-08 Het Anker Mickey Mouse fanclub 45 29

105 NM 09-08 De Vonk Minivoetbal & Omnisport 45 29

123 NM 09-08 De Vonk Hallo K3 45 29

MAANDAG 7 TOT EN MET VRIJDAG 11 JULI 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

220 VM 11-10 De Vonk Minisport en crea met Hopla 45 30

221 VM 09-08 De Vonk Kleuterdansen 45 30

222 VM 09-08 Het Anker Superman 45 30

295 VM 09-08 Het Anker Taalkriebel 35 30

205 NM 09-08 De Vonk Word jij kampioen? 45 30

223 NM 09-08 De Vonk Kleine visjes in de zee 45 30

MAANDAG 14 TOT EN MET VRIJDAG 18 JULI 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

320 VM 11-10 De Vonk Dag Uki 45 31

304 VM 09-08 Laguna Minitennis & Balvaardigheid 45 31

321 VM 09-08 De Vonk Sport en crea: Cars 45 31

322 VM 09-08 Het Anker Kleuterrestaurant 45 31

305 NM 09-08 De Vonk Multisport 45 31

323 NM 09-08 De Vonk Spieter, spetter, spats 45 31

324 NM 09-08 De Vonk Bonjour Pistache 45 31

MAANDAG 21 TOT EN MET VRIJDAG 25 JULI 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

420 VM 11-10 De Vonk Bobo’s boomhut 45 32

404 VM 09-08 De Vonk Minivoetbal & Omnisport 45 32

421 VM 09-08 De Vonk Prinsessia 45 32

422 VM 08-08 Sportoase Duinenwater Watergewenning en spel 45 33

423 VM 09-08 Het Anker Het atelier van Kabouter Klus 45 33

424 NM 09-08 De Vonk Sport en crea: Sam, de brandweerman 45 33

MAANDAG 28 JULI TOT EN MET VRIJDAG 1 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

520 VM 11-10 De Vonk Robot Arpo 45 33

521 VM 09-08 De Vonk Sport en crea: Spiderman 45 33

522 VM 09-08 Het Anker Kleuterdansen 45 33

508 NM 09-08 De Vonk Minisport 45 33

523 NM 09-08 De Vonk Klieder kladder knutselatelier 45 34

VM = voormiddag (9 tot 12 uur)NM = namiddag (13.30 tot 17 uur)VD = volledige dag (9 tot 12 en 13.30 tot 17 uur)

LET OP! GEBOORTEJAREN ZIJN VAN TOEPASSING!

Page 11: Jvb zomer 2014

16 17

6-12 JAAR 1ste tot en met 6de leerjaar (geboortejaren: 2007­2002)

MAANDAG 30 JUNI TOT EN MET VRIJDAG 4 JULI 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

100 VM 07-02 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30-11.30u) 60 41

101 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 41

102 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 41

103 VM 07-04 De Stormmeeuw Balsporten 50 41

124 VM 07-04 De Marge Zomers knutselatelier 45 41

127 VM 03-00 De Marge Keitof knutselen met keien 45 41

128 VM 07-02 Het Anker Strandbloemen 45 41

140 VM 07-05 Cultuurcentrum Keukenpieten gevraagd 48 41

141 VM 05-02 De Marge J’aime la France 40 42

161 VM 05-02 De Marge Leren acteren 50 42

165 VM 07-04 Cultuurcentrum Yoga 40 42

164 VM 05-00 Cultuurcentrum Hedendaagse Dans 50 42

145 VM 05-02 Cultuurcentrum Brei-en haaksterren 45 42

108 VD 05-02 De Stormmeeuw Sportavonturenweek (8.45-17u) 150 43

142 VD 07-02 De Marge Boerderijkamp (Oostkamp) 150 43

162 VD 05-02 Cultuurcentrum Survival: Hoedoejedatnu? nieuw 30 43

163 VD 05-02 Cultuurcentrum GPS4kids nieuw 30 43

106 NM 07-98 De Stormmeeuw Mountainbike 50 44

107 NM 07-04 De Stormmeeuw Karate & Omnisport 50 44

125 NM 07-06 De Marge Klei- en gipsatelier 45 44

126 NM 05-00 De Marge Hijs de zeilen! 45 44 We maken miniatuurzeilboten

144 NM 07-04 De Marge Op stap met ridders en prinsessen 12 44 (Loppem) (13.15-17u)

160 NM 07-02 Stoeterij ‘t Heernishof Pony- en paardrijden (Oostkerke) 70 44

166 NM 03-98 Cultuurcentrum HipHop fast met ervaring 50 45

MAANDAG 4 TOT EN MET VRIJDAG 8 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

620 VM 11-10 De Vonk Minisport en crea: Maya de Bij 45 34

604 VM 09-08 Laguna Minitennis & Balvaardigheid 45 34

621 VM 09-08 De Vonk Vaar mee met Wickie de Viking 45 34

622 VM 09-08 Het Anker Knutselkriebels 45 34

606 NM 09-08 De Vonk Ballerlei 45 35

623 NM 09-08 De Vonk Op de werf van Bob de Bouwer 45 35

624 NM 08-08 De Vonk Rox nieuw 45 35

MAANDAG 11 TOT EN MET VRIJDAG 15 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

720 VM 11-10 De Vonk Nijntjes snuffelatelier 45 35

704 VM 09-08 Laguna Minitennis & Balvaardigheid 45 35

721 VM 09-08 De Vonk Discodans en crea 45 35

722 VM 09-08 Het Anker Kleuterrestaurant 45 36

706 NM 09-08 De Vonk Minivoetbal & Omnisport 45 36

723 NM 09-08 De Vonk Kaatjes tralalaatjes 45 36

MAANDAG 18 TOT EN MET VRIJDAG 22 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

820 VM 11-10 De Vonk Bumba dans en crea 45 36

821 VM 09-08 Sportoase Duinenwater Watergewenning en spel 45 36

822 VM 08-08 De Vonk Dansende letters en cijfers 45 37

823 VM 09-08 Het Anker Elmer, de olifant 45 37

895 VM 09-08 De Vonk Taalkriebel 35 37

824 NM 09-08 De Vonk Sport en crea: Waterkater 45 37

MAANDAG 25 TOT EN MET DINSDAG 26 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

920 VM 11-10 De Vonk Dora’s zomerknutsels 18 37

921 VM 09-08 De Vonk Sport en crea: Mega Mindy 18 37

903 NM 09-08 De Vonk Minivoetbal & Omnisport 18 38

922 NM 09-08 De Vonk De kikkerpoel 18 38

Page 12: Jvb zomer 2014

18 19

243 NM 05-02 De Marge Fietsavontuur in de natuur 45 50

244 NM 04-02 Cultuurcentrum Proeven en smullen 48 50

260 NM 07-02 Stoeterij ‘t Heernishof Pony- en paardrijden (Oostkerke) 70 50

263 NM 05-02 De Marge Multimania 50 51

266 NM 05-98 Cultuurcentrum Fotozoektocht4kids 30 51

267 NM 07-04 Cultuurcentrum Kids Dance 50 51

MAANDAG 14 TOT EN MET VRIJDAG 18 JULI 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

300 VM 07-02 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30-11.30u) 60 51

301 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 51

302 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 51

303 VM 07-04 De Stormmeeuw Gym & Omnisport 50 52

325 VM 07-04 De Marge Zon, zee, zandcreaties 45 52

328 VM 03-00 De Marge Vriendschapsbandjes 45 52

329 VM 07-02 Het Anker Steenatelier 45 52

340 VM 07-04 Cultuurcentrum Pasta delicioso! 48 52

341 VM 07-02 De Marge Rope-skipping 45 52

342 VM 07-04 Cultuurcentrum Astrokids 45 53

343 VM 07-02 De Marge Spelen met Spaans 45 53

361 VM 05-02 Cultuurcentrum Eurosong for Kids 50 53

362 VM 07-02 Cultuurcentrum Fotografie 50 53

364 VM 07-02 Cultuurcentrum Diva-dance 50 53

308 VD 05-98 Laguna Avontuur & Paintball (Poperinge) 150 54

306 NM 07-04 De Stormmeeuw Sportmix 50 54

307 NM 05-02 Anemos Beach Club Catsy (14-17u) 120 54

326 NM 07-06 De Marge Pimp your room 45 54

327 NM 05-00 De Marge ‘t Schilderspaletje 45 55

344 NM 06-03 Cultuurcentrum Schoonheidssalon 45 55

346 NM 07-02 Cultuurcentrum Goochelen met Mario Fernandez 15 55

360 NM 07-02 Stoeterij ‘t Heernishof Pony- en paardrijden (Oostkerke) 70 55

363 NM 07-04 Cultuurcentrum Dans de wereld rond 50 56

365 NM 07-02 De Marge Chocolate academy 18 56 (Jabbeke) (13.15-17u)

MAANDAG 21 TOT EN MET VRIJDAG 25 JULI 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

400 VM 07-02 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30-11.30u) 60 56

401 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 56

402 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 56

403 VM 07-02 Laguna Tennis 50 57

405 VM 07-04 Sportoase Duinenwater Start to crawl & zwemplezier 65 57

MAANDAG 7 TOT EN MET VRIJDAG 11 JULI 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

200 VM 07-02 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30-11.30u) 60 45

201 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 45

202 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 45

203 VM 07-02 Laguna Tennis 50 45

204 VM 07-04 De Stormmeeuw Voetbal 50 46

225 VM 07-06 De Marge Stempelen en knutselen met kurk 45 46

227 VM 05-02 De Marge Creafun 45 46

229 VM 07-02 Het Anker Boetseeratelier 45 46

240 VM 07-05 Cultuurcentrum Njam kwizien 48 47

241 VM 06-04 De Marge Engels voor beginners 45 47

242 VM 07-05 De Marge Een halve dag politieagent 10 47

261 VM 04-00 Ramskapelle Wonderbare wereld 88 47 van Mini Horse world

262 VM 07-06 De Marge Het internet is een jungle 50 47

265 VM 05-98 Cultuurcentrum Digitaal FotoAtelier4kids (8.30) 30 48

268 VM 05-02 Cultuurcentrum Een muzikale avonturentocht 50 48

269 VM 03-98 Cultuurcentrum Disco Salsa 50 48

280 VM 07-04 Cultuurcentrum De kracht van fantasie nieuw 35 48

296 VM 07-04 Het Anker Nederlands voor Anderstaligen 35 49

245 VD 04-02 De Marge Een dag politieagent 15 49

264 VD 05-02 Cultuurcentrum Survival: Hoedoejedatnu? nieuw 30 49

206 NM 07-04 De Stormmeeuw Hockey 50 49

207 NM 05-02 Sportstrand Heist Beachgames 50 49

208 NM 07-04 De Stormmeeuw Bowling & Lasershooten (Sluis) 20 50

226 NM 07-04 De Marge Coole zomer t-shirts 45 50

228 NM 05-00 De Marge Stadsarchitect 45 50

Page 13: Jvb zomer 2014

20 21

MAANDAG 28 JULI TOT EN MET VRIJDAG 1 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

500 VM 07-02 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30-11.30u) 60 62

501 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 62

502 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 62

503 VM 07-02 Laguna Tennis 50 62

505 VM 07-04 De Stormmeeuw Triatlon & Omnisport 50 62

524 VM 07-04 De Marge Zotte mannekes tekenen en schilderen 45 63

528 VM 03-00 De Marge Zomers glasschilderen 45 63

529 VM 07-02 Het Anker Creatief met zand en schelpen 45 63

540 VM 07-04 Cultuurcentrum Lekker, lekker, lekker 48 63

541 VM 07-05 Cultuurcentrum Kidslabo 27 63

542 VM 07-04 De Marge J’aime la France 45 63

561 VM 05-02 Cultuurcentrum Eurosong for Kids 50 64

562 VM 07-02 De Marge Initiatie viool 50 64

563 VM 07-06 De Marge Tablettovenaars 50 64

565 VM 04-00 Ramskapelle Wonderbare wereld 88 64 van Mini Horse world

567 VM 05-00 Cultuurcentrum Hit Dance Top 20 50 64

568 VM 07-04 Cultuurcentrum Circus in kwadraat: Jongleren 20 65

569 NM 04-98 Cultuurcentrum Circus in kwadraat: Evenwicht 20 65

504 NM 05-02 Anemos Beach Club Catsy (14-17u) 120 65

506 NM 05-02 De Stormmeeuw Balsporten 50 65

525 NM 07-05 De Marge Strandbloemen 45 65

526 NM 05-04 De Marge Vingerpopjes nieuw 45 65

527 NM 03-00 De Marge Creatief met hout 45 65

543 NM 05-02 Cultuurcentrum Cupcakes 20 66

544 NM 05-02 Cultuurcentrum Kruidenateljee 27 66

560 NM 07-02 Stoeterij ‘t Heernishof Pony- en paardrijden (Oostkerke) 70 66

564 NM 05-02 De Marge Tabletspecialisten 50 66

566 NM 07-04 Cultuurcentrum Clip dance 50 66

MAANDAG 4 TOT EN MET VRIJDAG 8 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

600 VM 07-02 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30-11.30u) 60 67

601 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 67

602 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 67

603 VM 05-98 Sportoase Duinenwater Reddend zwemmen & zwemplezier 65 67

605 VM 07-05 Sportstadion De Taeye Voetbal 50 67

625 VM 07-05 De Marge Aquacrea 45 67

627 VM 04-00 De Marge Schaduwtekenen 45 67

425 VM 07-06 De Marge Knutselartiesten 45 57

427 VM 05-04 De Marge Zomerjuwelen en stoere sleutelhangers 45 57

429 VM 05-00 De Marge Kleurenpracht 45 57

430 VM 07-02 Het Anker ‘t Schilderspaletje 45 57

440 VM 07-05 Cultuurcentrum Chef-kok voor één week 48 58

441 VM 05-02 De Marge Engels voor halfgevorderden 45 58

442 VM 04-02 Cultuurcentrum EHBO 10 58

460 VM 05-02 De Marge Musical 4 Kids 50 58

461 VM 04-00 Ramskapelle Wonderbare wereld 88 58 van Mini Horse world

462 VM 07-02 Cultuurcentrum Fotografie 50 59

463 VM 07-06 De Marge Spinternet 50 59

465 VM 07-02 Cultuurcentrum Diva-dance 50 59

466 VM 07-04 De Marge Beestig geestig theater 20 59

467 VM 07-06 Cultuurcentrum Een ton vol energie! (Slagwerk) nieuw 20 59

480 VM 07-06 Cultuurcentrum De toverbib nieuw 35 60

408 VD 05-98 De Stormmeeuw Paintball (Poperinge) 35 60

406 NM 07-04 Sportstadion De Taeye Skeeleren 50 60

407 NM 05-02 De Stormmeeuw Hockey 50 61

426 NM 07-05 De Marge Papierfabriek 45 61

428 NM 04-00 De Marge Klei-atelier 45 61

443 NM 05-02 Cultuurcentrum Tafeltje dek je 48 61

444 NM 07-02 Cultuurcentrum Strandavontuur 45 61

464 NM 05-02 De Marge Computergames 50 61

468 NM 05-00 Cultuurcentrum Een ton vol energie! (Slagwerk) nieuw 20 61

Page 14: Jvb zomer 2014

22 23

708 NM 07-04 De Stormmeeuw Sla je slag 50 74

709 NM 06-04 De Stormmeeuw Adventure Kids 20 74 (Nieuwvliet) (13-17u)

726 NM 07-05 De Marge Ik kan tekenen wat ik wil 45 74

727 NM 05-04 De Marge Kleurrijke mozaïeken 45 75

728 NM 03-02 De Marge Insecten uit ijzerdraad 45 75

743 NM 05-02 Cultuurcentrum So you think you can cook! 48 75

744 NM 07-04 Cultuurcentrum Strandavontuur 45 75

762 NM 07-04 Cultuurcentrum Dans de wereld rond 50 75

764 NM 05-02 De Marge Tabletspecialisten 50 75

765 NM 03-98 Cultuurcentrum HipHop Battle 50 75

767 NM 07-02 De Marge Chocolate academy 18 76 (Jabbeke) (13.15-17u)

MAANDAG 18 TOT EN MET VRIJDAG 22 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

800 VM 07-02 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30-11.30u) 60 76

801 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 76

802 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 76

803 VM 07-02 Laguna Tennis 50 76

804 VM 07-02 De Stormmeeuw Basketbal 50 76

825 VM 07-04 De Marge Creatief met zomerse pastelkleurtjes 45 77

828 VM 05-00 De Marge Knutselfreaks 45 77

829 VM 07-02 Het Anker Papierfabriek 45 77

843 VM 04-04 De Marge C’est formidable! Voorbereiding 45 77 Frans 5de lj.

861 VM 07-06 De Marge Computersprookjes 50 77

864 VM 05-00 Cultuurcentrum Digitaal FotoAtelier4kids (8.30) 30 78

867 VM 05-02 Cultuurcentrum Een grappige componist 50 78

868 VM 03-98 Cultuurcentrum Passie voor dansen 50 78

880 VM 04-02 Cultuurcentrum Boekdetectives nieuw 50 78

896 VM 07-04 De Marge Nederlands voor Anderstaligen 35 79

806 VD 05-02 De Stormmeeuw Sportavonturenweek (8.45-17u) 150 79

807 VD 05-02 De Stormmeeuw Gavermania (Harelbeke) (8-17u) 20 79

842 VD 06-03 De Marge Rope-skipping 10 79

846 VD 07-02 De Marge Boerderijkamp (Oostkamp) 150 79

863 VD 05-02 Cultuurcentrum Survival: Hoedoejedatnu? nieuw 30 79

805 NM 07-02 De Stormmeeuw Judo 50 80

826 NM 07-06 De Marge Rubberknutselen 45 80

827 NM 05-02 De Marge Atelier met stof en vilt 45 80

844 NM 07-02 De Marge Ahoi Piraten! 12 80 (Loppem) (13.15-17u)

629 VM 07-02 Het Anker Zomerjuweeltjes 45 68

640 VM 07-05 Cultuurcentrum Lekkere zomergerechtjes 48 68

641 VM 06-04 De Marge Engels voor wie het al een beetje kan 45 68

642 VM 06-03 De Marge Rope-skipping 45 68

662 VM 05-02 De Marge Leren acteren 50 68

663 VM 07-02 Cultuurcentrum Fotografie 50 68

664 VM 07-06 De Marge Computertovenaars 50 69

667 VM 03-98 Cultuurcentrum Move like Michael Jackson 50 69

609 VD 05-98 De Stormmeeuw Avontuur & Paintball (Poperinge) 150 69

610 VD 05-02 De Stormmeeuw Rugby4Kids nieuw 20 69

607 NM 07-04 Sportstrand Heist Beachgames 50 70

608 NM 05-02 De Stormmeeuw Badminton & Sportmix 50 70

626 NM 07-06 De Marge De mooiste zomeraccessoires 45 70

628 NM 05-02 De Marge Gipsatelier 45 70

643 NM 05-02 Cultuurcentrum Smikkelen en smullen 40 70

644 NM 07-02 De Marge Je eigen brood bakken 12 70 (Loppem) (13.15-17u)

660 NM 07-02 De Marge Côte d’Or bezoek en workshop 10 71 (Halle) (12.15-17.30u)

661 NM 07-02 Stoeterij ‘t Heernishof Pony- en paardrijden (Oostkerke) 70 71

665 NM 05-02 De Marge Internetreporters 50 71

666 NM 07-02 Cultuurcentrum Dance 4 Fun 50 71

MAANDAG 11 TOT EN MET VRIJDAG 15 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

700 VM 07-02 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30-11.30u) 60 71

701 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 71

702 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 72

703 VM 05-98 Sportoase Duinenwater Zwem- & sportplezier 65 72

705 VM 07-06 De Stormmeeuw Triatlon & Omnisport 50 72

725 VM 07-04 De Marge Diep in de zee 45 72

729 VM 05-00 De Marge De creatieve designers 45 72

730 VM 07-02 Het Anker Zomers knutselatelier 45 72

740 VM 07-05 Cultuurcentrum Proeven staat centraal! 48 73

741 VM 06-04 De Marge Engels voor beginners 45 73

742 VM 07-02 De Marge Djembé 45 73

760 VM 05-02 De Marge Musical 4 Kids 50 73

761 VM 07-02 De Marge Initiatie viool 50 73

763 VM 07-06 De Marge Tablettovenaars 50 73

766 VM 07-04 Cultuurcentrum Dansstage aan zee! 50 73

780 VM 07-07 Cultuurcentrum Ik kan al lezen! 35 74

707 NM 07-04 De Stormmeeuw Gym & Omnisport 50 74

Page 15: Jvb zomer 2014

24 25

12+ Ook voor 1ste middelbaar en ouder (geboortejaren: 2001 en ouder)

MAANDAG 30 JUNI TOT EN MET VRIJDAG 4 JULI 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

101 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 91

102 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 91

127 VM 03-00 De Marge Keitof knutselen met keien 45 91

164 VM 05-00 Cultuurcentrum Hedendaagse dans 50 91

166 NM 03-98 Cultuurcentrum HipHop fast met ervaring 50 91

106 NM 07-98 De Stormmeeuw Mountainbike 50 91

126 NM 05-00 De Marge Hijs de zeilen! 45 91 We maken miniatuurzeilboten.

MAANDAG 7 TOT EN MET VRIJDAG 11 JULI 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

201 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 92

202 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 92

261 VM 04-00 Ramskapelle Wonderbare wereld 88 92 van Mini Horse world

265 VM 05-98 Cultuurcentrum Digitaal FotoAtelier4kids 30 93

269 VM 03-98 Cultuurcentrum Moderne dans 50 93

228 NM 05-00 De Marge Stadsarchitect 45 93

266 NM 05-98 Cultuurcentrum Fotozoektocht4kids 15 93

845 NM 04-02 Cultuurcentrum Kinderkookclub 48 80

860 NM 07-02 Stoeterij ‘t Heernishof Pony- en paardrijden (Oostkerke) 70 80

862 NM 05-98 De Marge The internet has got talent 50 81

865 NM 05-00 De Marge Digitaal fotobewerking4kids 30 81

866 NM 07-04 Cultuurcentrum Dance 4 Kids 50 81

MAANDAG 25 TOT EN MET DINSDAG 26 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

900 VM 07-02 Surfers Paradise Golfsurfen (9.30-11.30u) 24 81

901 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 44 81

902 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 44 81

904 VM 05-04 Lakeside Paradise Wakeboard4kids (9.30-12u) nieuw 30 82

923 VM 07-02 De Marge Boetseeratelier 18 82

941 VM 07-04 Cultuurcentrum Kleine massages 20 82

960 VM 07-02 DeMarge Lichtgraffiti 20 82

961 VM 07-02 Cultuurcentrum Jazzdance 20 82

905 VD 05-98 De Stormmeeuw Stage op maat: Paintball 35 82 (Poperinge)

924 NM 07-02 De Marge Teken- en schildersatelier 18 82

942 NM 07-04 Cultuurcentrum De natuur door een microscoop 20 83

962 NM 07-02 Cultuurcentrum HipHop 20 83

Page 16: Jvb zomer 2014

26 27

MAANDAG 11 TOT EN MET VRIJDAG 15 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

701 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 98

702 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 98

703 VM 05-98 Sportoase Duinenwater Zwem & sportplezier 50 98

729 VM 05-00 De Marge De creatieve designers 45 99

765 NM 03-98 Cultuurcentrum HipHop Battle 50 99

MAANDAG 18 TOT EN MET VRIJDAG 22 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

801 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 99

802 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 99

828 VM 05-00 De Marge Knutselfreaks 45 99

864 VM 05-00 Cultuurcentrum Digitaal FotoAtelier4kids (8.30u) 30 99

868 VM 03-98 Cultuurcentrum Passie voor dansen 50 100

862 NM 05-98 De Marge The internet has got talent 50 100

865 NM 05-98 De Marge Digitaal fotobewerking4kids 15 100

MAANDAG 25 TOT EN MET DINSDAG 26 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

901 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 44 100

902 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 44 101

905 VD 05-98 Laguna Paintball (Poperinge) 35 101

MAANDAG 14 TOT EN MET VRIJDAG 18 JULI 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

301 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 94

302 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 94

328 VM 03-00 De Marge Vriendschapsbandjes 45 94

308 VD 05-98 Laguna Avontuur & Paintball (Poperinge) 150 94

327 NM 05-00 De Marge ‘t Schilderspaletje 45 94

MAANDAG 21 TOT EN MET VRIJDAG 25 JULI 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

401 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 94

402 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 95

429 VM 05-00 De Marge Kleurenpracht 45 95

461 VM 04-00 Ramskapelle Wonderbare wereld 88 95 van Mini Horse world

408 VD 05-98 De Stormmeeuw Paintball (Poperinge) 35 95

428 NM 04-00 De Marge Klei-atelier 45 96

468 NM 05-00 Cultuurcentrum Een ton vol energie! (Slagwerk) nieuw 20 96

MAANDAG 28 JULI TOT EN MET VRIJDAG 1 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

501 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 96

502 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 96

528 VM 03-00 De Marge Zomers glasschilderen 45 96

565 VM 04-00 Ramskapelle Wonderbare wereld 88 96 van Mini Horse world

567 VM 05-00 Cultuurcentrum Hit Dance Top 20 50 96

569 NM 04-98 Cultuurcentrum Circus in kwadraat: Evenwicht 20 97

527 NM 03-00 De Marge Creatief met hout 45 97

MAANDAG 4 TOT EN MET VRIJDAG 8 AUGUSTUS 2014 nr dag. geboortej. afspraakplaats titel € p.

601 VM 04-98 Lakeside Paradise Multiwatersport (9.30-12u) 110 97

602 VM 03-98 Lakeside Paradise Wakeboarden/Waterski (9.30-12u) 110 97

603 VM 05-98 Sportoase Duinenwater Reddend zwemmen & zwemplezier 50 97

627 VM 04-00 De Marge Schaduwtekenen 45 98

667 VM 03-98 Cultuurcentrum Move like Michael Jackson 50 98

609 VD 05-98 De Stormmeeuw Avontuur & Paintball (Poperinge) 150 98

Page 17: Jvb zomer 2014

28 29

= 2 begeleiders

SPORT EN CREA: 09-08 PIET PIRAAT! SCHIP AHOI! Hijs alle zeilen! We gaan er weer tegen­aan! Een weekje sport en crea! afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 121

MICKEY MOUSE FANCLUB 09-08 De vrolijke en speelse Mickey is onze superheld in deze stage waarin we mooie knutselwerkjes maken. afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 122

MINIVOETBAL & OMNISPORT 09-08 Aanleren van de belangrijkste voet­baltechnieken: passen van de bal met de binnen­ en buitenkant van de voet, stoppen van de bal, kopspel, schijnbe­wegingen. In onderlinge wedstrijden en tornooitjes met veel ‘FUN’ komen de aangeleerde technieken goed van pas en uiteraard wordt ook de traditionele ‘penalty cup’ niet vergeten. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 105

HALLO K3 09-08 We gaan dansen, springen en zingen op de muziek van K3! Daarnaast maken we ook leuke knutselwerkjes. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 123

VakantieplusstagesMAANDAG 30 JUNI TOT EN MET VRIJDAG 4 JULI

geboortejaar

MUSTI AAN ZEE 11-10 ‘Musti aan zee’ is een titel uit de Musti vertelboekjesreeks. Met dit zomers verhaaltje starten we de grote vakantie en maken we er een leuke vertel­ en knutselweek van. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 120

MINITENNIS 09-08 & BALVAARDIGHEID Tennis voor de allerkleinsten. In deze stage draait het vooral om het krijgen van balgevoel. Met je (soft)balletje op je (klein) racketje zo lang mogelijk rondlo­pen of tikkertje bal spelen. Hier maak je op een heel leuke manier kennis met het koninklijke tennisspel. afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 45 nr.: 104

kleuters LET OP! GEBOORTEJAREN ZIJN VAN TOEPASSING!1STE TOT EN MET 3DE KLEUTER (GEBOORTEJAREN: 2011-2008) (MINIMUM LEEFTIJD = 3 JAAR)

VM = VOORMIDDAG = 9 TOT 12 UUR NM = NAMIDDAG = 13.30 TOT 17 UUR VD = VOLLEDIGE DAG = 9 TOT 12 UUR EN 13.30 TOT 17 UUR

Page 18: Jvb zomer 2014

30 31

MAANDAG 14 TOT EN MET VRIJDAG 18 JULI

DAG UKI 11-10 Uki is een klein, schattig, geel wezentje met vleugeltjes dat in de vrije natuur woont. Hij slaapt in een zonnebloem en zijn kast is een holle boom. Uki is even nieuwsgierig als onze kleuters en met Uki als hoofdpersonage in deze stage gaan we spelen, puzzelen en knutselen. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 320

MINITENNIS 09-08 & BALVAARDIGHEID Tennis voor de allerkleinsten. In deze stage draait het vooral om het krijgen van balgevoel. Met je (soft)balletje op je (klein) racketje zo lang mogelijk rondlo­pen of tikkertje bal spelen. Hier maak je op een heel leuke manier kennis met het koninklijke tennisspel. afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 45 nr.: 304

SPORT EN CREA: CARS 09-08 Ben je in de ban van Cars? Ken je Bliksem Mcqueen, Doc Hudson, Sally en Takel? Hou je van auto’s en sport je graag? Dan is deze creatieve en sportieve stage iets voor jou. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 321

KLEUTERRESTAURANT 09-08 Zelf gerechtjes maken, de tafel dekken, een menukaart versieren en nog veel meer ... Een stage om van te smullen! afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 322

MULTISPORT 09-08 Een kamp vol sport en plezier! Kom mee genieten van verschillende sporten: voet­bal, bewegingsspelletjes ... Samen met je vriendjes en met vele nieuwe vriendjes wordt dit een spetterende sportweek. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 305

SPIETER, SPETTER, SPATS 09-08 Een stage met veel water! Naast water­spelletjes, schilderen met waterverf, waterijsjes maken, genieten we met volle teugen van rondspetterend water. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 323

BONJOUR PISTACHE 09-08 De kleine muis Pistache leert ons op een speelse wijze de eerste woordjes Frans. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 324

MAANDAG 7 TOT EN MET VRIJDAG 11 JULI

MINISPORT EN CREA MET HOPLA 11-10 Hopla, onze vriend met de lange oren staat centraal in deze stage waarin we afwisselend gaan sporten en knutselen. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 220

KLEUTERDANSEN 09-08 Beginnen jullie voetjes te kriebelen wan­neer de muziek begint te spelen? Kunnen jullie dan absoluut niet meer stilstaan? Dan moeten jullie zeker naar deze dans­stage komen. Jullie dansjuf leert jullie toffe dansjes aan op leuke liedjes. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 221

SUPERMAN 09-08 Voor alle stoere kleuterjongens en ­meisjes wordt dit een spannende week, vol leuke knutselmomenten en supermanverhalen. afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 222

TAALKRIEBEL 09-08 Op een leuke manier leren we het Nederlands verder te ontdekken. We doen samen spelletjes en oefenen wat we al kennen. Een leuke en leerrijke ervaring. afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 35 nr.: 295

WORD JIJ KAMPIOEN? 09-08 Ben je verzot op springen en lopen en wil je zoals Kevin en Jonathan Borlee kampi­oen worden? Dan is deze mini sport iets voor jou! Evenwichtsoefeningen, loop­spelletjes, springen op de tram poline, estafettes … Verveling zit er niet in! De motorische en sociale vaardigheden van de allerkleinsten worden op een speelse manier gestimuleerd. Inschrijven is de boodschap! afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 205

KLEINE VISJES IN DE ZEE 09-08 Tien kleine visjes. Die zwommen naar de zee. Ooit zei de moeder ‘Maar ik ga niet mee’. Dit liedje weerklinkt in deze stage waarin we mooie kleine visjes maken en waarin we ‘blub, blub’ met water spelen. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 223

Page 19: Jvb zomer 2014

32 33

WATERGEWENNING EN SPEL 08-08 Ben je een waterratje? Kom dan naar het zwembad Duinenwater voor leuke water spelletjes. Daarna gaan we de haren drogen door in de zon te spelen. afspraakplaats: Sportoase Duinenwater voormiddag: prijs € 45 nr.: 422

HET ATELIER VAN 09-08 KABOUTER KLUS In het atelier van kabouter Klus steken we de handen uit de mouwen en maken er, klusserdeklus, mooie knutsels. afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 423

SPORT EN CREA: 09-08 SAM, DE BRANDWEERMAN In deze stage staat brandweerman Sam centraal. Hij is voor velen een echte held en is altijd in de buurt om mensen in nood te helpen. We gaan afwisselend sporten en knutselen. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 424

MAANDAG 28 JULI TOT EN MET VRIJDAG 1 AUGUSTUS

ROBOT ARPO 11-10 Robot Arpo is als robot een vechtersbaas­je maar door een slimme mama opnieuw geprogrammeerd tot huishoudelijke hulp en babysitter. In deze stage maken we van robot Arpo een speel­ en vertelkame­raad en knutselen we onze eigen robot in elkaar. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 520

SPORT EN CREA: SPIDERMAN 09-08 Voor alle stoere kleuterjongens en ­meis­jes wordt dit een spannende week, vol leuke sport­ en knutselmomenten. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 521

KLEUTERDANSEN 09-08 Beginnen jullie voetjes ook te kriebelen wanneer de muziek begint te spelen? Kunnen jullie dan absoluut niet meer stilstaan? Dan moeten jullie zeker naar deze dansstage komen. Jullie dansjuf leert jullie toffe dansjes aan op leuke liedjes. afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 522

MINISPORT 09-08 Ben je zot op springen en lopen? Dan is deze minisport iets voor jou! Evenwichtsoefeningen, loopspelletjes, springen in de trampoline, estafettes … Verveling, dat zit er niet in! De moto­rische en sociale vaardigheden van de allerkleinsten worden op een speelse manier gestimuleerd. Twijfel niet en schrijf je in! afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 508

MAANDAG 21 TOT EN MET VRIJDAG 25 JULI

BOBO’S BOOMHUT 11-10 Bobo woont samen met zijn ouders en zusje Knabbel in een grote kleurrijke boomhut. Wie daar vaak komt spelen is Bobo’s vriendje Tjerk. Nieuwsgierig als Bobo is, ontdekt hij elke dag iets nieuws. ‘Snuffelsnuit, ik ben eruit’ roept hij dan. Kom naar deze stage om elke dag iets nieuws te ontdekken. Dit is een stage voor Bobo­speurneuzen! afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 420

MINIVOETBAL & OMNISPORT 09-08 Aanleren van de belangrijkste voet­baltechnieken: passen van de bal met de binnen­ en buitenkant van de voet, stoppen van de bal, kopspel, schijnbewe­gingen. In onderlinge wedstrijden en tornooitjes met veel ‘FUN’ komen de aangeleerde technieken goed van pas en uiteraard wordt ook de traditionele ‘penalty cup’ niet vergeten. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 404

PRINSESSIA 09-08 In een land hier heel ver vandaan zitten vijf prinsessen op een prinsessenschool. De prinsessen Roos, Madeliefje, Iris, Violet en Linde beleven er heel veel plezier.Defilm‘Prinsessia’isdeinspira­tiebron voor deze leuke stage. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 421

Page 20: Jvb zomer 2014

34 35

BALLERLEI 09-08 Een leuke week voor de kleinsten! Lopen en springen, gooien en vangen, rollen met grote en kleine ballen, spelen met ballonnen ... Deze week maken we kennis met allerlei leuke balspelen. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 606

OP DE WERF VAN 09-08 BOB DE BOUWER Bob de bouwer, de goedlachse bouw­vakker is druk in de weer op de werf en vraagt zich af ‘Kunnen wij het maken?’. Nou en of! afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 623

ROX 08-08 Rox draait om drie superhelden, elk met hun eigen talenten, die samen met hun hoogtechnologische auto Rox voor interventies worden ingeschakeld. Wie fan is van Rox zit zeker op zijn plaats in deze stage. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nieuw nr.: 624

MAANDAG 11 TOT EN MET VRIJDAG 15 AUGUSTUS

NIJNTJES SNUFFELATELIER 11-10 Nijntje is de jongste spruit bij de familie Pluis. Dat konijntjes graag rondsnuffelen, weten we. In deze stage gaan we samen met Nijntje genieten van allerlei geuren en kleuren. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 720

MINITENNIS 09-08 & BALVAARDIGHEID Tennis voor de allerkleinsten. In deze stage draait het vooral om het krijgen van balgevoel. Met je (soft)balletje op je (klein) racketje zo lang mogelijk rond­lopen of tikkertje bal spelen. Hier maak je op een heel leuke manier kennis met het koninklijke tennisspel. afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 45 nr.: 704

DISCODANS EN CREA 09-08 We dansen op liedjes van K3, Samson en Gert en Spring tot we onze voetjes niet meer voelen om daarna rustig in de knutsel hoek een discobal en discodinge­tjes te knutselen. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 721

KLIEDER KLADDER 09-08 KNUTSELATELIER Met verf en borstels in de aanslag gaan we aan het werk. Een spatje verf hier, een spatje verf daar, nog een spatje erboven­op en eentje ernaast … Geen wit plekje van ons blad is nog te zien! Wij worden de grote kunstschilders van Knokke­Heist! afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 523

MAANDAG 4 TOT EN MET VRIJDAG 8 AUGUSTUS

MINISPORT EN CREA: 11-10 MAYA DE BIJ Al vanaf de dag dat ze geboren werd, is Maya een nieuwsgierig en ondeugend bijtje. Deze leuke, sportieve en creatieve stage is opgebouwd rond dit vrolijk bijtje. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 620

MINITENNIS 09-08 & BALVAARDIGHEID Tennis voor de allerkleinsten. In deze stage draait het vooral om het krijgen van balgevoel. Met je (soft)balletje op je (klein) racketje zo lang mogelijk rond­lopen of tikkertje bal spelen. Hier maak je op een heel leuke manier kennis met het koninklijke tennisspel. afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 45 nr.: 604

VAAR MEE MET 09-08 WICKIE DE VIKING WickiedeVikingiseenleuktekenfilm­figuurtje.Hijisklein,ergvindingrijkenslim. Kom naar deze stage en vaar mee met Wickie, de Viking. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 621

KNUTSELKRIEBELS 09-08 Tekenen, knutselen, boetseren en schil­deren ... hier kan je naar hartenlust je cre­ativiteit botvieren. Voel je het kriebelen? Dan ben je van harte welkom! afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 622

Page 21: Jvb zomer 2014

36 37

DANSENDE LETTERS EN CIJFERS 08-08 Op een speelse manier maken we kennis met letters en cijfers. Dit als voorproefje van het steeds dichterbij komende eerste leerjaar. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 822

ELMER, DE OLIFANT 09-08 Elmer is een olifant die anders is dan andere olifanten. Hoe anders? Dit kom je te weten in deze stage. afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 823

TAALKRIEBEL 09-08 Op een leuke manier leren we het Nederlands verder te ontdekken. We doen samen spelletjes en oefenen wat we al kennen. Een leuke en leerrijke ervaring. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 35 nr.: 895

SPORT EN CREA: WATERKATER 09-08 Spieter­plets­plats … een creatieve en sportieve stage met veel water. Naast waterspelletjes, schilderen met water­verf en waterijsjes maken, genieten we met volle teugen van rondspetterend water. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 824

MAANDAG 25 TOT EN MET DINSDAG 26 AUGUSTUS

DORA’S ZOMERKNUTSELS 11-10 Maandag 25 tot en met dinsdag 26 augustus Dora is een vrolijk, ondernemend meisje. Samen met haar maken we mooie knut­selwerkjes die we met trots mee naar huis nemen. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 18 nr.: 920

SPORT EN CREA: MEGA MINDY 09-08 Maandag 25 tot en met dinsdag 26 augustus Goed nieuws voor de fans van Mega Mindy. Deze superheldin staat centraal in deze leuke stage waarin we zowel knutselen als sporten. afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 18 nr.: 921

KLEUTERRESTAURANT 09-08 Zelf gerechtjes maken, de tafel dekken, een menukaart versieren en nog veel meer. Een stage om van te smullen! afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 722

MINIVOETBAL & OMNISPORT 09-08 Aanleren van de belangrijkste voet­baltechnieken: passen van de bal met de binnen­ en buitenkant van de voet, stoppen van de bal, kopspel, schijnbe­wegingen. In onderlinge wedstrijden en tornooitjes met veel ‘FUN’ komen de aangeleerde technieken goed van pas en uiteraard wordt ook de traditionele ‘penaltycup’ niet vergeten. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 706

KAATJES TRALALAATJES 09-08 Kaatje en Kamiel zien we elke dag op Ketnet. Deze stage is opgebouwd rond dezetweefiguren:knutselen,zingen,dansen en Kaatjes tralalaatjes. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 45 nr.: 723

MAANDAG 18 TOT EN MET VRIJDAG 22 AUGUSTUS

BUMBA DANS EN CREA 11-10 Bumba,hetgrappigeclowntje,ishetfi­guurtje waarrond deze dans­ en knutsel­stage is opgebouwd. Kom maar kijken! Bumbabeloe! afspraakplaats: De Vonk voormiddag: prijs € 45 nr.: 820

WATERGEWENNING EN SPEL 09-08 Ben je een waterratje? Kom dan naar het zwembad Duinenwater voor leuke wa­terspelletjes. Daarna drogen we de haren door in de zon te spelen. afspraakplaats: Sportoase Duinenwater voormiddag: prijs € 45 nr.: 821

Page 22: Jvb zomer 2014

38 39

MINIVOETBAL & OMNISPORT 09-08 Maandag 25 tot en met dinsdag 26 augustus Aanleren van de belangrijkste voet­baltechnieken: passen van de bal met de binnen­ en buitenkant van de voet, stoppen van de bal, kopspel, schijnbe­wegingen. In onderlinge wedstrijden en tornooitjes met veel ‘FUN’ komen de aangeleerde technieken goed van pas en uiteraard wordt ook de traditionele ‘penalty cup’ niet vergeten. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 18 nr.: 903

DE KIKKERPOEL 09-08 Maandag 25 tot en met dinsdag 26 augustus De groene Kikker is een grote kinder­favoriet. Zijn verhalen zijn niet alleen boeiend en spannend, onze kleuters kun­nen er ook heel wat uit leren. Als Kikker in het water gaat spelen, spetteren wij gezellig mee. afspraakplaats: De Vonk namiddag: prijs € 18 nr.: 922

Page 23: Jvb zomer 2014

= nieuw = eigen vervoer

= opgelet geen volledige week

nieuw

VakantieplusstagesMAANDAG 30 JUNI TOT EN MET VRIJDAG 4 JULI

geboortejaar

GOLFSURFEN (9.30-11.30U) 07-02

Golfsurfen is de op één na meest oorspronkelijke vorm van boardsporten die er is. De ideale stage voor die waterratten die het als een uitdaging zien om zo lang mogelijk op een plank mee te glijden op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan. afspraakplaats: Surfers Paradise voormiddag: prijs € 60 nr.: 100

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98 De hele week maken we kennis met ver­schillende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 101

WAKEBOARDEN/ 03-98 WATERSKI (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uit­daging? Dan is een wakeboard zomer­kamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 102

BALSPORTEN 07-04 In dit kamp komen de meeste sporten aan bod. In sporten zoals basket, netbal, baseball ... kan je jezelf meten met je vrienden. afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 50 nr.: 103

ZOMERS KNUTSELATELIER 07-04 Zomerse kleuren, zomers licht, zomer­bloemen, schelpen en zand zijn de ingre­diënten voor veel knutselplezier. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 124

KEITOF KNUTSELEN MET KEIEN 03-00 Keien, bijeengeraapt op wandeltochten, plat of bol, grijs of bruin spreken tot onze verbeelding. Ze lenen hun vormen en kleuren om in deze stage mooie voorwer­pen te maken. Het werken met keien is een echte uitdaging. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 127

STRANDBLOEMEN 07-02 Dit is de zomerstage bij uitstek! Uit heel veel kleurrijk crêpepapier maken we de mooiste strandbloemen van het strand. Kom daarna naar ons strandwinkeltje! Je zult versteld staan. afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 128

KEUKENPIETEN GEVRAAGD 07-05 Deze stage is beslist iets voor jou! Droom je er al lang van om zelf achter het fornuis te staan en in de potten te roeren? Dit is je kans. Met een beetje hulp van onze chef­kok verdien je vast je eerste ster. Verras ze daarna thuis met een gerechtje uit je zelfgemaakt recep­tenboekje. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 48 nr.: 140

kinderen

LET OP! GEBOORTEJAREN ZIJN VAN TOEPASSING!1STE TOT EN MET 6DE LEERJAAR (GEBOORTEJAREN: 2007-2002)

VM = VOORMIDDAG = 9 TOT 12 UUR NM = NAMIDDAG = 13.30 TOT 17 UUR VD = VOLLEDIGE DAG = 9 TOT 12 UUR EN 13.30 TOT 17 UU

40 41

Page 24: Jvb zomer 2014

SPORTAVONTURENWEEK 05-02 (8.45-17U)

Deze week is bestemd om kennis te maken met de meer avontuurlijke sporten zoals boogschieten, mountain­bike, sjorren, vlottenbouw, muurklimmen en kajak. afspraakplaats: De Stormmeeuw volle dag: prijs € 150 nr.: 108

BOERDERIJKAMP (OOSTKAMP) 07-02 De boerin staat klaar om jullie een onvergetelijke week te bezorgen. We ontdekken het leven op de boerderij, van dieren verzorgen tot koken en natuurlijk spelen we ook leuke spelletjes. Een ritje met de koets staat beslist ook op het programma. ‘s Middags verwent de boe­rin ons met een warme maaltijd, soep, een dessert en een drankje. Dit wordt de week van je leven. afspraakplaats: De Marge volle dag: prijs € 150 nr.: 142

SURVIVAL: HOEDOEJEDATNU? 05-02 vrijdag 4 juli Hoedoejedatnu is een dag zoeken, leren en amuseren. We ontdekken ­liefst bui­ten­ leuke skills en technieken voor coole boys en girls. Fun! Van codesignalen tot vuur maken zonder lucifers, een kompas maken, kaart lezen, water zuiveren,

survivalfood klaarmaken, zonne­uurwerk maken, zonne­energie gebruiken ... en zoveel meer. afspraakplaats: Cultuurcentrum volle dag: prijs € 30 nieuw nr.: 162

GPS4KIDS 05-02 donderdag 3 juli Een creatieve en uitdagende GPS zoek­tocht, ook Geocache genoemd. Met onze GPS voeren we opdrachten uit en maken we een toffe zoektocht. We krijgen een spoedopleiding GPS gebruik, voeren onze waypoints in en weg wezen, op zoek naar de schatkist. We doorkrui­sen met verschillende zoekteams het domein Scharpoord. We zoeken codes en geheime “dingen”. We leren ondertus­sen bij over onze GPS. Na alle informatie te verzamelen steken we de koppen per team bijeen en lossen de schatcode op. Dan pas komt de klap op de vuurpijl en kunnen we de schat opgraven. Super! We need you! afspraakplaats: Cultuurcentrum volle dag: prijs € 30 nieuw nr.: 163

J’AIME LA FRANCE 05-02 C’est fantastique! Hoe leuk is het niet als je bij onze zuiderburen zelf je ijsje kan bestellen. Er is meer dan ‘vanille et chocolat’. Spelenderwijs leer je heel wat bij en je zal verbaasd zijn wat je na een weekje al onder de knie hebt. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 40 nr.: 141

LEREN ACTEREN 05-02 Altijd al willen leren acteren? Dan is deze stage beslist een must voor jou! Leer je uitleven op het podium en verras het publiek op vrijdag! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 50 nr.: 161

YOGA 07-04 dinsdag 1 tot en met donderdag 3 juli Ben je zo lenig als een kat die haar rug strekt? Kan je zo stil zijn als een reiger bij het water? Kan je zo onhoorbaar springen en sluipen als een panter? Dan moet je zeker naar de yoga komen. Het wordt een stage vol afwisseling, beweging en spelletjes. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 40 nr.: 165

HEDENDAAGSE DANS 05-00 Tijdens deze workshop proberen we verschillende danstechnieken onder de knie te krijgen. Samen met onze ervaren danslerares zetten we lijf en leden aan het werk. Aan het eind van de week geven we samen een spetterende dansvoorstelling afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 164

BREI- EN HAAKSTERREN 05-02 We nemen de draad weer op! Onze ouders en grootouders hebben allemaal leren handwerken op de schoolbanken. Ook bij jullie is het breien en haken weer populair. Deze week leren we verschil­lende handwerktechnieken en luisteren we naar het gezellige getik van onze brei­ en haaknaalden. Insteken, omslaan, doorhalen, en af laten glijden, vasten, lossen en stokjes ... We leren het allemaal. Voor beginners, maar ook als je het al een beetje kunt en je je vaardigheden wil uitbreiden ben je welkom. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 45 nr.: 145

42 43

Page 25: Jvb zomer 2014

HIPHOP FAST MET ERVARING 03-98 Supersnelle Hiphop is voor iedereen een uitdaging. Het was één van de opdrach­tenindefinalevan“Soyouthinkyoucandance”. Wij tonen ook een spetterende show op vrijdag, dus ga de uitdaging aan! afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 50 nr.: 166

MAANDAG 7 TOT EN MET VRIJDAG 11 JULI

GOLFSURFEN (9.30-11.30U) 07-02

Ben jij een waterratje en heb je surfkrie­bels? Neem een plank en glij op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan. afspraakplaats: Surfers Paradise voormiddag: prijs € 60 nr.: 200

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98 Deze week maken we kennis met ver­schillende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 201

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U)

Hou jij van snelheid en van een uitda­ging? Dan is een wakeboard zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 202

TENNIS 07-02 Zijn Nadal, Djokovic, Clijsters of Flipkens geen onbekenden voor je? Doe je niks liever dan op het tennisterrein vertoe­ven? Dan is een tenniskamp de ideale oplossing voor je! Onder leiding van gediplomeerde tennistrainers leer je verschillende technieken en tactieken. afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 50 nr.: 203

MOUNTAINBIKE 07-98

Onder begeleiding van mountainbike­club Wacky Racers zal je een hele week op een speelse manier alle tips en tricks van het mountainbiken leren. En of dat je ze allemaal naar huis rijdt. afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 50 nr.: 106

KARATE & OMNISPORT 07-04 Ben je sportief aangelegd? Maar welke sport doe je nu het liefste? In deze stage maak je kennis met een resem verschil­lende sporten. Maar één ding is zeker er staat elke dag een uurtje karate op het programma: afweren, aanvallen, trappen en stoten komen aan bod. afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 50 nr.: 107

KLEI- EN GIPSATELIER 07-06 Dit is een creatief atelier waarin we wer­ken met gips en klei. Twee basismateria­len die ons leiden naar tal van mogelijk­heden. De kunstenaar in ons wordt zeker wakker geschud. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 125

HIJS DE ZEILEN! WE MAKEN 05-00 MINIATUURZEILBOTEN Op onze nieuwe scheepswerf vinden we alle materialen om op eigen ontwerp een mooi zeilbootje te maken. Op vrijdag hij­sen we de zeilen en varen het weekend in. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 126

OP STAP MET RIDDERS 07-04 EN PRINSESSEN (LOPPEM) (13.15-17U) donderdag 3 juli Zoek de verdwenen koffer en breng hem naar het kasteel. Maar pas op voor de draak. Prinsessen hoeven echter niets te vrezen met zoveel moedige helden. De dappersten worden tot ridder geslagen! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 12 nr.: 144

PONY- EN PAARDRIJDEN 07-02 (OOSTKERKE) We leren hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt verzorgd (borstelen, roskammen, hoeven schoonmaken etc.). Daarna staan we stil bij het opzadelen en optuigen en het op­ en afstijgen. Het leukste van al blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop ... rijden maar! afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof namiddag: prijs € 70 nr.: 160

44 45

Page 26: Jvb zomer 2014

NJAM KWIZIEN 07-05 Enthousiaste chef­koks gezocht. Heerlijke gerechtjes, eenvoudige hapjes en koekjes staan op het menu. Voor de lekkerbekjes en likkepotjes; proeven hoort erbij! En voor wie later zelf nog eens aan de slag wil; alle receptjes gaan mee naar huis. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 48 nr.: 240

ENGELS VOOR BEGINNERS 06-04 One, two, three ... Good morning, good evening and how do you do? We leren op een leuke manier Engels, de taal van decomputer,speelfilmsendetaaldiegesproken wordt door heel veel mensen in de wereld. Op het einde van de week spreek je al een aardig mondje Engels. Come and join us! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 241

EEN HALVE DAG POLITIEAGENT 07-05 woensdag 9 juli

De motoragent rukt uit. Hooligans wor den van de tribune verwijderd. Agen ten onderzoeken een verdachte wagen. Er wordt geschoten ... De poli tie agent pakt de boef. Bij ons kan je het allemaal beleven. We doen zelfs een schietoefening op de schijf. Vreselijk spannend allemaal! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 10 nr.: 242

WONDERBARE WERELD 04-00 VAN MINI HORSE WORLD

Welkom in de wonderbare wereld van de miniatuurpaarden. Je maakt uitgebreid kennis met de Amerikaanse miniatuur­paardjes, je krijgt theoretische uitleg en zult de paardjes ook verzorgen, bor stelen ... Dan ga je met jouw paardje op strand­ of boswandeling. We werken ook met een oefenparcours en leren de paardjes kunstjes aan. Een week om nooit te vergeten. afspraakplaats: Ramskapelle voormiddag: prijs € 88 nr.: 261

HET INTERNET IS EEN JUNGLE 07-06 Het internet kan soms een echte jungle zijn, waar je door de bomen het bos niet meer ziet. Jammer, want je kunt er zoveel uithalen. Je moet enkel weten hoe. Op onze kaart doorkruisen we samen de jungle! Met kennis van onze kompassen, passers, sateliettelefoons en vergroot­glazen proberen twee teams het snelste de jungle te doorkruisen met tegen het einde zoveel mogelijk goudstukken op zak. Maak je dus maar klaar voor een echte cybersurvival! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 50 nr.: 262

VOETBAL 07-04

Droom jij ervan om de volgende Lionel Messi te zijn? Dit is een goede start. In deze stage leer je de basistechnieken van het voetbal, op een speelse manier afgewisseld met 2 tegen 2 situaties, penalty trappen … afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 50 nr.: 204

STEMPELEN EN KNUTSELEN 07-06 MET KURK Kurk is een warm, gezellig materiaal, die heel wat te bieden heeft in onze knutsel­wereld. Je kunt er veel meer mee doen dan alleen stempelen en dat gaan we ontdekken in deze stage. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 225

CREAFUN 05-02

Een koffer vol knutselgerief staat reeds klaar. Voel je alvast de knutselkriebels? Sta je al te popelen om te beginnen? Dit wordt een leuke, creatieve stage! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 227

BOETSEERATELIER 07-02 Klei,plasticine,fimo,brooddeeg...zijndebelangrijkste materialen in deze stage. We kneden, wrijven, rollen en vormen erop los. afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 229

46 47

Page 27: Jvb zomer 2014

magische zegels. Nadien gaan we op bezoek in het huis van Uil en gaan we op stap met Eekhoorn en Mier. Laat je fan­tasie openbloeien in de boeiende wereld van Toon Tellegen en Arnold Lobel. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 35 nieuw nr.: 280

NEDERLANDS VOOR 07-04 ANDERSTALIGEN Spelenderwijs nieuwe woordjes leren; het wordt leuk om het Nederlands verder te ontdekken. Spelletjes, puzzels en liedjes helpen ons hierbij. We oefenen uiteraard wat we al kennen. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 35 nr.: 296

EEN DAG POLITIEAGENT 04-02 donderdag 10 juli

Een jeugddroom wordt gerealiseerd: politieagent worden. Hou je van actie, heb je een groot rechtvaardigheidsgevoel en ben je niet bang? Kom dan eens een dag kennismaken met de mensen in het blauw. We mogen zelfs deelnemen aan de schietoefeningen op de schijf. Mega spannend! afspraakplaats: De Marge volle dag: prijs € 15 nr.: 245

SURVIVAL: HOEDOEJEDATNU? 05-02 vrijdag 11 juli Hoedoejedatnu is geen nieuwe taal maar wel een dag zoeken, leren en amuseren. We ontdekken ­liefst buiten­ leuke skills

en technieken voor coole boys en girls. Fun! Van codesignalen tot vuur maken zonder lucifers, een kompas maken, kaart lezen, water zuiveren, survivalfood klaar­maken, zonne­uurwerk maken, zonne­energie gebruiken ... en zoveel meer. afspraakplaats: Cultuurcentrum volle dag: prijs € 30 nieuw nr.: 264

HOCKEY 07-04

Een hele week lang zal je door middel van trainingen en spelvormen op allerlei leerzame en leuke manieren je vaardig­heden verbeteren. Voor je het weet doe je mee met de Red Lions of de Red Panthers! afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 50 nr.: 206

BEACHGAMES 05-02 The extreme beachgame. Geen idee wat dit is? Schrijf je dan in voor deze stage, een mix van fun, sport, spel, zon, zee en strand. Opgelet: deze stage is enkel toegankelijk voor hippe strandmeiden en stoere beachboys!! afspraakplaats: Sportstrand Heist namiddag: prijs € 50 nr.: 207

DIGITAAL FOTOATELIER4KIDS 05-98 (8.30-12U) woensdag 9 tot en met donderdag 10 juli Voor alle kinderen die meer willen doen met hun digitale camera. In twee halve dagen ontdekken we samen met een beroepsfotograaf op een speelse wijze de geheimenvandigitalefotografie.Juniorbrengt zijn eigen camera mee met goed opgeladen batterijen, lege geheugen­kaart en enkele al zelfgemaakte foto’s (print of op USB stick). Na wat basistech­nieken oefenen in het atelier gaan onze fotokids buiten op zoek naar ambitieuze onderwerpen. De fotograaf stuurt bij en geeft tips. We leren o.a. een goed portret en landschapsfoto maken. We hebben oog voor detail. De shots worden in het veld en atelier besproken. We selecteren samen een aantal foto’s. Finaal leren we een foto op een creatieve manier inkaderen. (De foto voor het kader kun je een week later afhalen in het cultuurcen­trum). Iedereen ontvangt een kleine in­fobundel met nuttige tips. De fotosessie wordt afgerond met een leuke attentie voor de volhardende digi­kids. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 30 nr.: 265

EEN MUZIKALE 05-02 AVONTURENTOCHT Nicolas Cage, een echte avonturier was hij! Hij trok de wereld rond, liet mensen voor hem zingen en viool spelen. Heerlijk tussen de échte volksmuziek! Heb je ook zin om op avontuur te gaan? Met een rugzak vol spannende avontuurlijke gedachten wil ik je graag eens uitdagen… Wie durft tekenen, zingen, luisteren? afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 268

DISCO SALSA 03-98

Bij Salsa dans gebruiken we ons hele lichaam. We draaien onze heupen en armen op het ritme van de Cubaanse en Latijs Amerikaanse swingende muziek. Expressie is net zo belangrijk om je te laten gaan op de muziek. Op vrijdag kan iedereen komen kijken naar onze spetterende show. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 269

DE KRACHT VAN FANTASIE 07-04 Boekenmonsters. Zijn ze eng? Neen hoor. Ze bezitten alle wijsheid van de wereld. Samen ontdekken we de wereld van geheime taal en maken we onze eigen

48 49

Page 28: Jvb zomer 2014

MULTIMANIA 05-02 Hier word je multimediaspecialist in één week! We mixen onze eigen deuntjes als echte virtuele DJ’s, maken onze eigen game, nemen foto’s en bewerken ze. Daarnaast spelen we ook heel wat games in het echt! Na deze week heeft de digitale wereld voor jou geen geheimen meer! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 50 nr.: 263

FOTOZOEKTOCHT4KIDS 05-98 donderdag 10 juli Een creatieve en uitdagende fotozoek­tocht. Met camera en opdrachten maken we een toffe fotozoektocht. Door middel van opdrachten worden de verschil­lende teams over het domein Scharpoord geleid. We leren ondertussen wat bij overfotografie,natuurenmilieu,lossenopdrachten op, maken de gevraagde foto’senvindenfinaaldeschat.Eentoffezoektocht voor wie graag zoekt en foto’s neemt. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 30 nr.: 266

KIDS DANCE 07-04

Je wordt ondergedompeld in een toffe danssfeer waar alle aandacht gaat naar ritme, beweging, coördinatie en plezier. Je kan er al je energie in kwijt. Een dans week voor jou en je kriebeltenen! afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 50 nr.: 267

MAANDAG 14 TOT EN MET VRIJDAG 18 JULI

GOLFSURFEN (9.30-11.30U) 07-02

Golfsurfen is de op één na meest oorspronkelijke vorm van boardsporten die er is. De ideale stage voor die waterratten die het als een uitdaging zien om zo lang mogelijk op een plank mee te glijden op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan. afspraakplaats: Surfers Paradise voormiddag: prijs € 60 nr.: 30

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98 Deze week maken we kennis met ver­schillende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 301

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uitda­ging? Dan is een wakeboard zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 302

BOWLING & LASERSHOOTEN 07-04 (SLUIS) dinsdag 8 juli Hou je van spanning? Dan is het lasers­hooten echt iets voor jou. In een donker doolhof ga je samen met je teamleden op zoek naar de tegenstander. Daarna gaan we met z’n allen gaan bowlen. afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 20 nr.: 208

COOLE ZOMER T-SHIRTS 07-04 T­shirts? Je kunt er nooit genoeg van heb­ben. Het is het kledingstuk bij uitstek in de zomer. Je hebt ze in vele kleuren, met of zonder mouwen. In deze stage maak je een eigen uniek ‘cool’ exemplaar! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 226

STADSARCHITECT 05-00 Indien jij het voor het zeggen had, hoe zou je stad of gemeente er dan uitzien? Vol met wolkenkrabbers of hou je het liever klein en gezellig? Droom je van een superhoge roetsjbaan op de markt of liever een openluchtzwembad met alles er op en er aan? De keuze is deze week aan jou! We ontwerpen een miniatuur­stad die volledig aan jouw wensen zal voldoen. En denk alvast maar eens na hoe jouw huis of kasteel er moet uitzien in jouw droomstad … afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 228

FIETSAVONTUUR IN DE NATUUR 05-02 Onze ervaren natuurgids neemt ons mee naar de mooiste en interessantste plekjes in onze badstad en omstreken. We

maken kennis met dieren en planten die weonderwegtegenkomen.Wefietsenvan de Zwinbosjes tot de baai van Heist en genieten van alles wat we ontdekken. Trappen maar! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 243

PROEVEN EN SMULLEN 04-02 Ambitie om lekker en goed te leren koken? Onze topchef leert je er alles van. Bak, braad, mix, klop, kneed, roer en geniet! We maken een echt kookboekje zodat we thuis ook aan de slag kunnen. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 48 nr.: 244

PONY- EN PAARDRIJDEN 07-02 (OOSTKERKE)

We leren hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt verzorgd (borstelen, roskammen, hoeven schoonmaken etc.). Daarna staan we stil bij het opzadelen en optuigen en het op­ en afstijgen. Het leukste van al blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop ... rijden maar! afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof namiddag: prijs € 70 nr.: 260

50 51

Page 29: Jvb zomer 2014

ASTROKIDS 07-04 We gaan op ontdekkingstocht naar de sterrenhemel. Wat doen een astroloog en een astronoom? Samen ontdekken we hoe warm het is op de zon en of er leven is op Venus. Wat is mijn horoscoop en wat wil dat zeggen ... afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 45 nr.: 342

SPELEN MET SPAANS 07-02

Ola! Hoe bestel je in het Spaans een ijsje of limonade? Voor alle stierenvechters en senorita’s in spe is dit de perfecte stage. Al spelend een taal leren is super leuk. Je zal verbaasd zijn wat je na een weekje al kan. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 343

EUROSONG FOR KIDS 05-02 Voor alle kinderen met zangtalent die er aan denken om ooit mee te doen aan een zangwedstrijd zoals Eurosong for kids, Idool of voor kinderen die gewoon graag zingen. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 361

FOTOGRAFIE 07-02

Verbaas je je wel eens waarom de ene foto zo veel mooier is dan de andere? En vraag je je wel eens af of je zelf ook van die mooie foto’s kunt maken? In deze stage leer je precies waar je op moet letten om een leuke, mooie en vooral geslaagde foto te kunnen maken. Welerenfotografieopeennieuwe,moderne manier kennen. We gaan spelen met speciale technieken om foto’s te maken die niet alledaags zijn. Van “lichtgraffiti”tot“jezelfkopiëren”ennogveel meer! Je krijgt ook notities mee waar alle technieken van stap tot stap uitgelegd staan zodat je ze thuis kan herhalen! Hierna heb je het fotovirus voorgoed te pakken, je bent gewaar­schuwd! afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 362

DIVA-DANCE 07-02 Wil jij net zo goed kunnen dansen als deze grote diva’s: Beyonce, Katy Perry, Rihanna, Nicki Minaj, Christina Aguilera … ? Wel, met deze stage kom je al één stap dichter bij de echte diva in jou. Met de juf leren we leuke dansjes op hun be­kende liedjes en dit met de bewegingen uit hun videoclips. Super tof! afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 364

GYM & OMNISPORT 07-04 Lenigheid en soepelheid vormen de basis bij het onderdeel gymnastiek. Grondoefeningen, trampoline ... kunnen aan bod komen. Op een speelse en recreatieve manier worden de onderde­len van de gymsport naar voor gebracht. Geen ervaring nodig! Omnisport omvat een variëteit van sporten die de basis leg­gen voor het verbeteren van de algemene fysieke paraatheid bv. atletiek, badmin­ton, hockey … afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 50 nr.: 303

ZON, ZEE, ZANDCREATIES 07-04 Wie aan de zomer denkt, denkt zeker aan zon, zee en strand. Op het strand vinden we niet alleen heel veel zand maar ook mooie schelpen en stenen. Die kunnen we perfect in deze stage gebruiken waar we mooie zomerse knutselwerkjes in elkaar steken. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 325

VRIENDSCHAPSBANDJES 03-00 Nodig een paar vriendinnen uit en kom samen tijdens deze stage vriendschaps­bandjes maken. Eentje uit macramé, eentje uit kralen of de originele bandjes uit borduurgaren? Kies zelf maar … afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 328

STEENATELIER 07-02

Ben je een creatieve bij, maar wil je graag eens iets anders doen dan schilderen of knutselen? Dan is dit echt iets voor jou! In het steenatelier kan je onder andere kappen in iton en zo je eigen beeldje maken. afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 329

PASTA DELICIOSO! 07-04 Heerlijk om zelf eens achter het fornuis te staan en in de kookpot te roeren. Onze chef­kok leert ons de geheimpjes van de lekkere keuken. Voor de echte keukenpieten is dit ‘the place to be’. Het kookboekje dat we maken, laat je toe om thuis ook eens aan de slag te gaan. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 48 nr.: 340

ROPE-SKIPPING 07-02 Als je graag springt en beweegt dan mag je deze stage niet missen. Dit is niet zo­maar touwtje springen. We leren allerlei technieken zoals criss­cross, enz. Kom en spring erin! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 341

52 53

Page 30: Jvb zomer 2014

‘T SCHILDERSPALETJE 05-00 De zomer is het ideale seizoen om mooie schilderijen te maken. Alle bloemen staan in bloei, de zon schijnt en alles is veel kleurrijker. Misschien ontdek jij hier wel je talent en hangt je werk over enkele jaren naast de grootste schilders allertijden! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 327

SCHOONHEIDSSALON 06-03

We maken dagcrème, badschuim, kruidenzakjes ... en ontwikkelen en knutselen er een leuke verpakking bij. Op vrijdag genieten we van een heuse gezichtsverzorging. We worden in de watten gelegd en krijgen een gezichts­maskertje, gezichtsmassage ... afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 45 nr.: 344

GOOCHELEN MET 07-02 MARIO FERNANDEZ dinsdag 15 juli Hoe zitten die trucs toch in elkaar? Wie wil niet eens een kijkje nemen achter de schermen? De enige echte goochelaar Mario Fernandez neemt je mee in deze wonderbaarlijke wereld van magie en illusie. Hij ontmaskert niet alleen zijn geheimen maar leert je ook zelf te goo­chelen. Met je eigen goochelact kan je ze later thuis echt verrassen! afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 15 nr.: 346

PONY- EN PAARDRIJDEN 07-02 (OOSTKERKE)

We leren hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt verzorgd (borstelen, roskammen, hoeven

AVONTUUR & PAINTBALL 05-98 (POPERINGE) Avonturiers opgelet, dit is echt een vakantie voor jou! Hoe ziet onze week eruit: we zitten twee dagen op de lac van de Laguna Beach waar we kanoën, team­buildingsopdrachten en waar we een vlot bouwen. We gaan dan nog een volle dag gaan mountainbiken in de omge­ving. Op de overige twee dagen gaan we naar Poperinge waar we met de quads rijden en waar we paintballen. afspraakplaats: Laguna volle dag: prijs € 150 nr.: 308

SPORTMIX 07-04

Ben je sportief aangelegd? Maar welke sport doe je nu het liefste? In deze stage

maak je kennis met een resem verschil­lende sporten met o.a. hockey, badminton ... afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 50 nr.: 306

CATSY (14-17U) 05-02

De kleinste telg van de catamaranfamilie is de laatste jaren uitgegroeid tot de populairste zeilklasse. Veilig, gemakkelijk en toch heel uitdagend tegelijk! afspraakplaats: Anemos Beach Club namiddag: prijs € 120 nr.: 307

PIMP YOUR ROOM 07-06 We ontwerpen mooie spulletjes om je kamer te decoreren. Met enkele kleine aanpassingen kan je je kamer direct een andere sfeer geven. Wij geven je verschil­lende tips en helpen je op weg om leuke dingen te maken. Je zal versteld staan, om van je vrienden en vriendinnen nog te zwijgen als zij jouw gepimpte kamer zullen zien! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 326

54 55

Page 31: Jvb zomer 2014

TENNIS 07-02

Droom je ervan om ooit op center court te staan van Wimbledon of de US Open? Ben je bezeten door het tennisballetje? Wil je de ene ace na de andere kunnen slaan? Schrijf je dan snel in voor deze tennisstage! Gediplomeerde tennis­trainers leren je de beste tennistactieken en ­technieken aan. afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 50 nr.: 403

START TO CRAWL 05-98 & ZWEMPLEZIER In dit sportkamp leren we de basis­technieken van de crawlbeweging. Oefeningen op het drijfvermogen, de arm ­en beenbeweging en ademhaling komen aan bod. Na de start to crawl les kun je nog wat ontspannen in het tropisch zwembad met o.a. glijbanen, stroomversnellingen ... afspraakplaats: Sportoase Duinenwater voormiddag: prijs € 65 nr.: 405

KNUTSELARTIESTEN 07-06 Tekenen, knutselen, boetseren, schil­deren, we doen het allemaal. Hier mag je je gekste ideeën bovenhalen. Geen reden om te twijfelen dus kom naar deze artistieke stage! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 425

ZOMERJUWELEN EN 05-04 STOERE SLEUTELHANGERS We bekijken de nieuwste trends en halen er inspiratie uit om zelf aan de slag te gaan. Eén ding is zeker, jouw zomer­juweeltjes of sleutelhangers maken je outfitcompleetén...zezullenechtuniekzijn! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 427

KLEURENPRACHT 05-00 Kleur is emotie, kleur is gevoel, kleur maakt je vrolijk. Ontdek in deze stage de grenzeloze kracht van kleur! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 429

‘T SCHILDERSPALETJE 07-02

De zomer is het ideale seizoen om mooie schilderijen te maken. Alle bloemen staan in bloei, de zon schijnt en alles is veel kleurrijker. Misschien ontdek jij hier wel je talent en hangt je werk over enkele jaren naast de grootste schilders allertijden! afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 430

schoonmaken etc.). Daarna staan we stil bij het opzadelen en optuigen en het op­ en afstijgen. Het leukste van al blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop ... rijden maar! afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof namiddag: prijs € 70 nr.: 360

DANS DE WERELD ROND 07-04 We gaan op een wereldreis van dans­stijlen. Tarantella, Spaanse­ en Indische dans en vele andere dansjes komen aan bod. Kom en zet de eerste danspas­sen op de verschillende ritmes van de wereldmuziek en ontdek jouw favoriet. Dansplezier verzekerd! afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 50 nr.: 363

CHOCOLATE ACADEMY 07-02 (JABBEKE) (13.15-17U) donderdag 17 juli Maak op een speelse manier kennis met chocolade. Wij verkleden ons als echte chocolatiers en krijgen de gelegenheid de geschiedenis en de afkomst van chocolade te ontdekken. We creëren zelf heerlijke pralines en chocoladestukken en leren ze te versieren en mooi te ver­pakken. Tenslotte vieren wij de diploma­uitreiking en natuurlijk kan iedereen zijn eigen chocoladecreaties mee naar huis nemen om familie en vrienden te verrassen. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 18 nr.: 365

MAANDAG 21 TOT EN MET VRIJDAG 25 JULI

GOLFSURFEN (9.30-11.30U) 07-02

Ben jij een waterratje en heb je surf­kriebels? Neem een plank en glij op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan. afspraakplaats: Surfers Paradise voormiddag: prijs € 60 nr.: 400

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98 Deze week maken we kennis met ver­schillende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 401

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uit­daging? Dan is een wakeboard zomer­kamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 402

56 57

Page 32: Jvb zomer 2014

zult de paardjes ook verzorgen en borstelen. Dan ga je met jouw paardje op strand­ of boswandeling. We werken ook met een oefenparcours en leren de paardjes kunstjes aan. Een week om nooit te vergeten. afspraakplaats: Ramskapelle voormiddag: prijs € 88 nr.: 461

FOTOGRAFIE 07-02 Verbaas je je wel eens waarom de ene foto zo veel mooier is dan de andere? En vraag je je wel eens af of je zelf ook van die mooie foto’s kunt maken? In deze stage leer je precies waar je op moet letten om een leuke, mooie en vooral geslaagde foto te kunnen maken. We lerenfotografieopeennieuwe,modernemanier kennen. We gaan spelen met speciale technieken om foto’s te maken dienietalledaagszijn.Van“lichtgraffiti”tot “jezelf kopiëren” en nog veel meer! Je krijgt ook notities mee waar alle tech­nieken van stap tot stap uitgelegd staan zodat je ze thuis kan herhalen! Hierna heb je het fotovirus voorgoed te pakken, je bent gewaarschuwd! afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 462

SPINTERNET 07-06 Heb je ooit al gespeeld op het inter­net? Eigenlijk kan je alles doen: spelen, tekenen, praten, verstoppen, griezelen, knutselen en zelfs snoepen. Op het einde van de week ben je een internetspecia­list! Enkel voor creatievelingen ;­) afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 50 nr.: 463

DIVA-DANCE 07-02

Wil jij net zo goed kunnen dansen als deze grote diva’s: Beyonce, Katy Perry, Rihanna, Nicki Minaj, Christina Aguilera ...? Wel, met deze stage kom je al één stap dichter bij de echte diva in jou. Met de juf leren we leuke dansjes op hun bekende liedjes en dit met de bewegingen uit hun videoclips. Super tof! afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 465

BEESTIG GEESTIG THEATER 07-04 dinsdag 22 juli Zet je fantasiebril op en trek met ons mee op safari in de theaterjungle. Voor je het weet verander je in een sissende slang of bonkige baviaan! Laat het beest in je los en zet samen met de andere dieren uit het oerwoud een theaterstukje op poten! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 20 nr.: 466

EEN TON VOL ENERGIE! 07-06 (SLAGWERK) donderdag 24 juli We beginnen met enkele eenvoudige muzikale ijsbrekers waarna we met­een met ons hele hebben en houden in het muzikale spel vliegen! We slaan er werkelijk op los en daarvoor gebruiken we metsers tonnen. We verkennen en

CHEF-KOK VOOR ÉÉN WEEK 07-05 Altijd al zin gehad om mama te helpen in de keuken? Deze week leren we samen kleine maar o zo lekkere gerechtjes klaarmaken en natuurlijk ook proeven. We verzamelen alle receptjes in een echt kookboekje zodat we thuis zelf nog eens kunnen kokkerellen. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 48 nr.: 440

ENGELS VOOR 05-02 HALFGEVORDERDEN

We proberen het Engels dat we al een beetje kennen te gebruiken en leren heel wat nieuwe woorden. Vooral praten in het Engels is belangrijk. Come and join the club, let’s go for it! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 441

EHBO 04-02 dinsdag 22 juli We leren hoe we kunnen helpen bij een ongeval en oefenen hoe we de juiste informatie kunnen doorgeven aan de

hulpdiensten. Daarnaast maken we enkele vaak voorkomende nepwondjes en leren we die ontsmetten en verzorgen op een speelse manier. Tot slot leren we allerlei verbandjes aanleggen zodat we het slachtoffer zoals een mummie kunnen inwikkelen. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 10 nr.: 442

MUSICAL 4 KIDS 05-02 Is het podium jouw ding? Hou je van zingen, dansen en acteren? Vlieg er meteen in met een week vol show, toneel en natuurlijk zingen tot de pannen eraf vliegen. Met een spetterende eigen musi­calalsfinale. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 50 nr.: 460

WONDERBARE WERELD 04-00 VAN MINI HORSE WORLD

Welkom in de wonderbare wereld van de miniatuurpaarden. Je maakt uitgebreid kennis met de Amerikaanse miniatuur­paardjes, je krijgt theoretische uitleg en

58 59

Page 33: Jvb zomer 2014

HOCKEY 05-02

Onder begeleiding van professionele hockeytrainers zal je een hele week door middel van trainingen en spelvormen op allerlei leerzame en leuke manieren je vaardigheden verbeteren. afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 50 nr.: 407

PAPIERFABRIEK 07-05 Ongelofelijk wat je allemaal kunt doen met papier! Er bestaan dan ook enorm veel soorten papier en karton. Papier wordt het basismateriaal in deze knut­selstage. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 426

KLEI-ATELIER 04-00

Nu is het echt eens toegelaten om te kliederen en je vuil te maken. We kneden klei en maken er mooie kunstwerkjes van. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 428

TAFELTJE DEK JE 05-02 Opgelet keukenpieten! Zin om met onze topchef aan het werk te gaan? We leren super lekkere gerechtjes en zoete hapjes klaarmaken. Proeven is er uiteraard ook bij. We bundelen alle receptjes in een kookboekje zodat we het later thuis nog eens kunnen proberen. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 48 nr.: 443

STRANDAVONTUUR 07-02 We gaan op avontuur naar het zonover­goten Kneistse strand. We ontdekken wat er allemaal in het water, op het strand en de natuur rondom te beleven en te doen valt. Breng alvast je goed humeur mee, we gaan ons kei­goed amuseren, gegarandeerd! afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 45 nr.: 444

COMPUTERGAMES 05-02 Speel je graag computerspelletjes? Knutsel je eigen (online)computergame in elkaar met verschillende levels, leven­tjes, monstertjes ... Bedenk eigen perso­nages en ontwerp 3D achtergronden. We gaan zelfs een beetje programmeren! Start game! Voor kinderen met enige PC­ervaring. Na de stage kan je met het gratis programma zelf aan de slag! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 50 nr.: 464

EEN TON VOL ENERGIE! 05-00 (SLAGWERK) donderdag 24 juli We beginnen met enkele eenvoudige muzikale ijsbrekers waarna we met­een met ons hele hebben en houden in het muzikale spel vliegen! We slaan er werkelijk op los en daarvoor gebruiken we metsers tonnen. We verkennen en

spelen ritmes met stokken, handen en zelfs met onze voeten! Vergeet ook de stem en strijdkreten niet! We maken een eenvoudige partituur, spelen verschil­lende ritmes in verschillende groepen tegelijkertijd en eindigen met een heus Burundees drumspel. Opzwepend en werkelijk een ton vol energie! afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 20 nieuw nr.: 467

DE TOVERBIB 07-06 Hou jij van tovenaars, heksen, trollen en elfjes? Droom jij elke nacht dat je kan toveren? Tijdens deze stage gaan we samen op pad in een magische wereld. Elke dag hoor je een prachtig, toverach­tig verhaal en daarna knutselen we er samen gezellig op los! afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 35 nieuw nr.: 480

PAINTBALL (POPERINGE) 05-98 donderdag 24 juli Sluipen door de diverse obstakels en achter de bunkers geven een echte adrenaline kick! Shoot! afspraakplaats: De Stormmeeuw volle dag: prijs € 35 nr.: 408

SKEELEREN 07-04

Spelenderwijs leren skeeleren, starten en stoppen, draaien en keren met leuke spelletjes zoals tikkertje, staartjetrek ... afspraakplaats: Sportstadion De Taeye namiddag: prijs € 50 nr.: 406

60 61

Page 34: Jvb zomer 2014

ZOTTE MANNEKES TEKENEN 07-04 EN SCHILDEREN In dit teken­ en schilderatelier tekenen wefiguurtjeszoalsKeithHaringzetekende. We schilderen ventjes in de trant van Picasso of we vinden ons eigen zot manneke uit met een bolle neus en grappige oren. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 524

ZOMERS GLASSCHILDEREN 03-00 Schilderen doe je meestal op een doek of op papier, maar heb je al eens op glas geschilderd? Echt de moeite, een mooi stukje glas, aangepaste verf en borstels, meer heb je niet nodig! Alhoewel, een schort kan ook wel van pas komen. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 528

CREATIEF MET ZAND 07-02 EN SCHELPEN Het strand ligt niet enkel vol met zand, maar ook met mooie schelpen, in alle vormen en kleuren. We gaan ze nog meer tot hun recht laten komen in prachtige knutselwerkjes. afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 529

LEKKER, LEKKER, LEKKER 07-04

Voel je je geroepen om je eerste stappen te zetten in de culinaire wereld? Onze topchef legt je precies uit hoe je de lekkerste dingen moet klaarmaken en

geeft je ondertussen handige tips en weetjes mee. We koken er op los en genieten van de proevertjes. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 48 nr.: 540

KIDSLABO 07-05 maandag 28 juli tot en met woensdag 30 juli Beste jeugdige professoren, tijd om een experiment uit te voeren. Met deze proefjes op maat krijg je verrassende resultaten. We kijken hoe water kan stijgen, hoe suiker tandenstokers laat dansen, waarom iets blijft drijven en zoveel meer. Enkele proeven kan je later thuis nog eens overdoen en je ouders versteld doen staan. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 27 nr.: 541

J’AIME LA FRANCE 07-04 Bonjour et au revoir! Op een plezierige manier Frans leren, wie zou dat niet willen? Wil je graag weten hoe je in het Frans een ijsje besteld? Er is meer dan va­nille et chocolat. Un, deux, trois et voilà ... na een weekje spreek je al een aardig woordje Frans. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 542

spelen ritmes met stokken, handen en zelfs met onze voeten! Vergeet ook de stem en strijdkreten niet! We maken een eenvoudige partituur, spelen verschil­lende ritmes in verschillende groepen tegelijkertijd en eindigen met een heus Burundees drumspel. Opzwepend en werkelijk een ton vol energie! afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 20 nieuw nr.: 468

MAANDAG 28 JULI TOT EN MET VRIJDAG 1 AUGUSTUS

GOLFSURFEN (9.30-11.30U) 07-02

Golfsurfen is de op één na meest oorspronkelijke vorm van boardsporten die er is. De ideale stage voor die waterratten die het als een uitdaging zien om zo lang mogelijk op een plank mee te glijden op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan. afspraakplaats: Surfers Paradise voormiddag: prijs € 60 nr.: 500

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98 Deze week maken we kennis met ver­schillende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 501

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uitda­ging? Dan is een wakeboard zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 502

TENNIS 07-02

Zijn Nadal, Djokovic, Clijsters of Flipkens geen onbekenden voor je? Doe je niks liever dan op het tennisterrein vertoe­ven? Dan is een tenniskamp de ideale oplossing voor je! Onder leiding van gediplomeerde tennistrainers verschil­lende technieken en tactieken aanleren en inoefenen. afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 50 nr.: 503

TRIATLON & OMNISPORT 07-04 Wil jij Frederik Van Lierde achterna en de IRONMAN in Hawaï winnen? Met deze stage ben je dan al goed op weg! Hier staanzwemmen,fietsenenlopenophetprogramma tot je een triatlon tot een goed einde brengt! afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 50 nr.: 505

62 63

Page 35: Jvb zomer 2014

CIRCUS IN KWADRAAT: 07-04 JONGLEREN dinsdag 29 juli Tijdens deze workshop leer je de jong­leertrucen van de foor. Jongleren met één bal, twee ballekes, drie ... vijf? Of met sjaaltjes en kegels. Chinese bordjes op een stokje of op je neus! Diabolo’s tem­men en devilsticks de baas kunnen! Leer het allemaal in deze workshop. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 20 nr.: 568

CIRCUS IN KWADRAAT: 04-98 EVENWICHT dinsdag 29 juli

Evenwichtskunsten ten top tijdens deze workshop. Wandelen op een grote ton of op een enorme bal. Over een stalen kabel of wiebelend op een rolla bolla. En al eensvijfmetergefietstopeenfietsmetslechts één wiel? afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 20 nr.: 569

CATSY (14-17U) 05-02 De kleinste telg van de catamaranfami­lie is de laatste jaren uitgegroeid tot de populairste zeilklasse. Veilig, gemakkelijk en toch heel uitdagend tegelijk! afspraakplaats: Anemos Beach Club namiddag: prijs € 120 nr.: 504

BALSPORTEN 05-02 In dit kamp komen de meeste sporten met een bal aan bod. In sporten zoals basket, netbal, baseball ... kan je jezelf meten met je vrienden. afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 50 nr.: 506

STRANDBLOEMEN 07-05 Dit is de zomerstage bij uitstek! Uit heel veel kleurrijk crêpepapier maken we de mooiste strandbloemen van het strand. Kom daarna naar ons strandwinkeltje! Je zult versteld staan. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 525

VINGERPOPJES 05-04 Uit kleurrijke lapjes vilt maken we grap­pige vingerpopjes. Voor op elke vinger één. In dezelfde maat, geschikt voor kleine en grote vingers. Sowieso een leuke stage! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nieuw nr.: 526

CREATIEF MET HOUT 03-00 Niemand heeft twee linkerhanden! Help mee timmeren aan verbluffende bouwwerkjes. We leren veilig om te gaan met verschillende gereedschappen en hebben plezier in het creatief bezig zijn met hout. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 527

EUROSONG FOR KIDS 05-02

Voor alle kinderen met zangtalent die er aan denken om ooit mee te doen aan een zangwedstrijd zoals Eurosong for kids, Idool of voor kinderen die gewoon graag zingen. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 561

INITIATIE VIOOL 07-02 Voor de toekomstige virtuozen op de viool. Zou je graag eens dit prachtige instrument willen bespelen? Dit is je kans. We maken kennis met de viool en we bespelen hem, puur op gehoor. Zo komen wij tot een eenvoudig concertje op vrijdag. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 50 nr.: 562

TABLETTOVENAARS 07-06 Heb je ooit al gegoocheld met een tablet op het internet? Eigenlijk kan je alles doen met een tablet: surfen, spelen, teke­nen, puzzelen, gekke foto’s nemen, online verhaaltjes schrijven, muziekjes maken, griezelen, knutselen en zelfs verstop­pen. Deze week krijgt iedereen een eigen tablet en verkennen we spelenderwijs de mogelijkheden van dit technische

snufje. Op het einde van de week ben je een tablettovenaar! Enkel voor creatie­velingen ;­) afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 50 nr.: 563

WONDERBARE WERELD 04-00 VAN MINI HORSE WORLD

Welkom in de wonderbare wereld van de miniatuurpaarden. Je maakt uitgebreid kennis met de Amerikaanse miniatuurp­aardjes, je krijgt theoretische uitleg en zult de paardjes ook verzorgen, bor­stelen ... Dan ga je met jouw paardje op strand­ of boswandeling. We werken ook met een oefenparcours en leren de paardjes kunstjes aan. Een week om nooit te vergeten. afspraakplaats: Ramskapelle voormiddag: prijs € 88 nr.: 565

HIT DANCE TOP 20 05-00 Dansen is tof! Wij proberen met verschil­lende dansstijlen te werken zoals hip­hop, disco, modern dance op de nieuwste hits van de Top 20 met het doel een schitterend optreden op vrijdag in elkaar te steken. Leef je uit! afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 567

64 65

Page 36: Jvb zomer 2014

MAANDAG 4 TOT EN MET VRIJDAG 8 AUGUSTUS

GOLFSURFEN (9.30-11.30U) 07-02

Ben jij een waterratje en heb je surfkrie­bels? Neem een plank en glij op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan. afspraakplaats: Surfers Paradise voormiddag: prijs € 60 nr.: 600

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98 Deze week maken we kennis met ver­schillende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 601

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uit­daging? Dan is een wakeboard zomer­kamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 602

REDDEND ZWEMMEN 05-98 & ZWEMPLEZIER Reddend zwemmen is het onder de knie krijgen van verschillende reddingstech­nieken die van pas komen wanneer ie­mand in het water in nood is. Er worden verschillende hulp­ en reddingstechnie­ken geleerd om een drenkeling te helpen. Na het reddend zwemmen kun je je nog wat ontspannen in het tropisch zwem­bad met o.a. glijbanen, stroomversnellin­gen ... afspraakplaats: Sportoase Duinenwater voormiddag: prijs € 65 nr.: 603

VOETBAL 07-05 Ooit kunnen voetballen voor een topclub als Club Brugge of FC Barcelona? Het begint allemaal met het goed aanle­ren van de basistechnieken. Hier worden ze spelenderwijs bijgebracht, afgewisseld met tornooivormen, penalty trappen … afspraakplaats: Sportstadion De Taeye voormiddag: prijs € 50 nr.: 605

AQUACREA 07-05 Alles in en rond het water spreekt tot onze verbeelding. We zijn zeer gefas­cineerd door water en laten het water spetteren doorheen deze creatieve stage. Je zwembroek meebrengen hoeft nu ook weer niet. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 625

SCHADUWTEKENEN 04-00 Deze stage is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om te tekenen. Met verschillende tekentechnieken en ­materialen laten we stap voor stap zien hoe het tekenen van licht en schaduw

CUPCAKES 05-02 donderdag 31 juli tot en met vrijdag 1 augustus Dit is een stage voor zoetebekjes. Deze lekkere gebakjes smaken nog beter als je ze zelf versierd hebt tot een kleur­rijk kunstwerkje. De receptjes krijg je mee naar huis om daar nog eens aan de slag te gaan. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 20 nr.: 543

KRUIDENATELJEE 05-02 maandag 28 juli tot en met woensdag 30 juli We leren een aantal kruiden kennen en stellen ons eigen kruidenboekje samen. In lekkere hapjes zitten vaak kruiden, dus de smulpapen onder ons komen zeker aan bod. Verder maken we leuke kruidenkaartjes, een zakje om lekker te slapen en proeven nog mysterieuze toverthee. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 27 nr.: 544

PONY- EN PAARDRIJDEN 07-02 (OOSTKERKE) We leren hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt verzorgd (borstelen, roskammen, hoeven schoonmaken etc.). Daarna staan we stil bij het opzadelen en optuigen en het op­ en afstijgen. Het leukste van al blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop ... rijden maar! afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof namiddag: prijs € 70 nr.: 560

TABLETSPECIALISTEN 05-02 In een week tijd dompelen we je onder in de wondere wereld van de ‘apps’. Deze apps of coole programmaatjes kunnen heel wat! Je krijgt een tablet voor één week. We maken onze eigen muziekjes, leren foto’s bewerken, doorpluizen het internet, spelen er games op en nog veel meer. In no­time ben je een echte whizz­kid en word je misschien wel de nieuwe Steve Jobs. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 50 nr.: 564

CLIP DANCE 07-04 Wil jij ook kunnen dansen zoals in de videoclips? Kom dan zeker naar deze stage. Samen leren we dansen zoals de sterren en werken we aan een fantasti­sche eindshow. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 50 nr.: 566

66 67

Page 37: Jvb zomer 2014

COMPUTERTOVENAARS 07-06

Heb je ooit al gegoocheld met een computer op het internet? Eigenlijk kan je alles doen met een computer: surfen, spelen, tekenen, puzzelen, gekke foto’s nemen, online verhaaltjes schrijven, muziekjes maken, griezelen, knutselen en zelfs verstoppen. Deze week krijgt iedereen een eigen computer en verkennen we spelenderwijs de mogelijk­heden van dit technische snufje. Op het einde van de week ben je een computer­tovenaar! Enkel voor creatievelingen ;­) afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 50 nr.: 664

MOVE LIKE MICHAEL JACKSON 03-98 Dans en beweeg zoals de legendarische King of Pop Michael Jackson. Vrijdag tonen we zijn beroemde danspasjes in de spotlights voor vrienden en familie. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 667

AVONTUUR & PAINTBALL 05-98 (POPERINGE)

Avonturiers opgelet, dit is echt een vakantie voor jou! Hoe ziet onze week eruit: we zitten twee dagen op de lac van de Laguna Beach waar we kanoën, teambuildingsopdrachten en waar we een vlot bouwen. We gaan dan nog een volle dag gaan mountainbiken in de omgeving. Op de overige twee dagen gaan we naar Poperinge waar we met de quads rijden en waar we paintballen. afspraakplaats: Laguna volle dag: prijs € 150 nr.: 609

RUGBY4KIDS 05-02 dinsdag 5 augustus Hou jij van een uitdaging? Ben je snel en tactisch aangelegd? Wil jij zo veel moge­lijk punten scoren met een ovale bal door deze in team over de lijn te krijgen? Dan is dit iets voor jou! Rugby laat je nooit meer los! afspraakplaats: De Stormmeeuw volle dag: prijs € 20 nieuw nr.: 610

tot stand komt. Waar komt het licht van­daan? Welke delen vangen geen licht? Hoe geef ik dat weer? Een weekje in de ban van licht en schaduw. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 627

ZOMERJUWEELTJES 07-02 Als we modegoeroes moeten geloven, zijn juwelen terug hot deze zomer. We bekijken de nieuwste trends en halen er inspiratie uit om zelf aan de slag te gaan. Eén ding is zeker, jouw zomerjuweeltjes makenjeoutfitcompleetén...zezullenecht uniek zijn! afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 629

LEKKERE ZOMERGERECHTJES 07-05 Samen met mama in de keuken, dat kan je vast na deze super leuke stage. We maken eenvoudige maar mega­lek­kere gerechtjes klaar die we dan natuur­lijk proeven. We nemen de receptjes mee naar huis zodat we de lekkerste later nog eens kunnen uitproberen. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 48 nr.: 640

ENGELS VOOR WIE 06-04 HET AL EEN BEETJE KAN Do you speak English? We leren op een speelse, leuke manier de taal die we al zo vaak horen. Engels wordt op heel veel plaatsen en door mega­veel mensen gesproken. Come on, this is something you don’t want to miss! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 641

ROPE-SKIPPING 06-03 Als je graag springt en beweegt dan mag je deze stage niet missen. Dit is niet zomaar touwtje springen. We leren allerlei technieken zoals criss­cross. Kom en spring erin! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 642

LEREN ACTEREN 05-02 Altijd al willen leren acteren? Dan is deze stage beslist een must voor jou! Leer je uitleven op het podium en verras het publiek op vrijdag! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 50 nr.: 662

FOTOGRAFIE 07-02 Verbaast het je wel eens waarom de ene foto zo veel mooier is dan de andere? En vraag je je wel eens af of je zelf ook van die mooie foto’s kunt maken? In deze stage leer je precies waar je op moet letten om een leuke, mooie en vooral geslaagde foto te kunnen maken. We lerenfotografieopeennieuwe,modernemanier kennen. We gaan spelen met speciale technieken om foto’s te maken dienietalledaagszijn.Van“lichtgraffiti”tot “jezelf kopiëren” en nog veel meer! Je krijgt ook notities mee waar alle tech­nieken van stap tot stap uitgelegd staan zodat je ze thuis kan herhalen! Hierna heb je het fotovirus voorgoed te pakken, je bent gewaarschuwd! afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 663

68 69

Page 38: Jvb zomer 2014

geven en versieren. Heerlijk geurend komt het uit de oven, klaar om mee naar huis te nemen. Smakelijk! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 12 nr.: 644

CÔTE D’OR BEZOEK 07-02 EN WORKSHOP (HALLE) (12.15-17.30U) donderdag 7 augustus Ontdek de mysterieuze geheimen van chocolade en word een chocolade­expert! Na een geleid bezoek door de fabriek gaan wij op ontdekkingstocht in het magisch interactief museum van de chocoladetempel. Als afsluiter maak je je eigen chocoladereep in het chocolade­atelier. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 10 nr.: 660

PONY- EN PAARDRIJDEN 07-02 (OOSTKERKE) We leren hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt verzorgd (borstelen, roskammen, hoeven schoonmaken etc.). Daarna staan we stil bij het opzadelen en optuigen en het op­ en afstijgen. Het leukste van al blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop ... rijden maar! afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof namiddag: prijs € 70 nr.: 661

INTERNETREPORTERS 05-02 Kan je goed schrijven en weet je altijd wat er in jouw dorp gebeurt? Dan zoeken we jou! Gewapend met ons fototoestel nemenwefoto’s,makenwefilmpjesengaan we op zoek naar het laatste nieuws! We maken een krantje online en laten ie­dereen weten wat er gebeurt in Knokke­city! Voor kinderen met PC­ervaring. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 50 nr.: 665

DANCE 4 FUN 07-02 Sta je te popelen om weer eens de dans­vloer te veroveren? En hou je van coole dansmuziek? Maak dan kennis met ver­schillende dansstijlen zoals showdance, hip hop, modern dance … Op het einde van de week verrassen wij iedereen met een hippe dansvoorstelling. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 50 nr.: 666

MAANDAG 11 TOT EN MET VRIJDAG 15 AUGUSTUS

GOLFSURFEN (9.30-11.30U) 07-02 Golfsurfen is de op één na meest oor­spronkelijke vorm van boardsporten die er is. De ideale stage voor die waterratten die het als een uitdaging zien om zo lang mogelijk op een plank mee te glijden op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het programma staan. afspraakplaats: Surfers Paradise voormiddag: prijs € 60 nr.: 700

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98

Deze week maken we kennis met verschillende watersporten o.a. wind­surfen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 701

BEACHGAMES 07-04 The extreme beachgame. Geen idee wat dit is? Schrijf je dan in voor deze stage, een mix van fun, sport, spel, zon, zee en strand. Opgelet: deze stage is enkel toegankelijk voor hippe strandmeiden en stoere beachboys!! afspraakplaats: Sportstrand Heist namiddag: prijs € 50 nr.: 607

BADMINTON & SPORTMIX 05-02 Ben je sportief aangelegd? Aan de hand van spelvormen leer je de verschillende basisslagen van de badmintonsport. Maar welke sport doe je nu eigenlijk het liefste? In de sportmix maak je kennis met een resem verschillende sporten met o.a. hockey, gym ... afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 50 nr.: 608

DE MOOISTE 07-06 ZOMERACCESSOIRES We bekijken de nieuwste zomertrends en zomerkleuren en maken voor de zomer 2014 de allermooiste zomerjuwelen, sleutelhangers, armbandjes, sjaaltjes, enz…Komenmaakjezomeroutfitcompleet! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 626

GIPSATELIER 05-02

Gips is handig voor gebroken armen en benen, maar je kan er nog veel meer mee doen. In het gipsatelier ontdek je de vele mogelijkheden. Kom maar experimente­ren met losse gips en gipsverband. Je zult versteld staan! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 628

SMIKKELEN EN SMULLEN 05-02 maandag 4 tot en met donderdag 7 augustus Zou je ze graag thuis verrassen met een lekker gerechtje of een zoet dessertje? Dan ben je hier op de juiste plaats. Je leert de kneepjes van het vak. De receptjes worden gebundeld in een heus kookboekje zodat je thuis meteen aan de slag kan. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 40 nr.: 643

JE EIGEN BROOD BAKKEN 07-02 (LOPPEM) (13.15-17U) dinsdag 5 augustus Het heerlijkste ontbijt, een lekker boter­hammetje met choco! Je leert je eigen deeg mengen en kneden, je broodje vorm

70 71

Page 39: Jvb zomer 2014

PROEVEN STAAT CENTRAAL! 07-05

Zet je koksmuts maar op want met onze chef­kok leren we stap voor stap heerlijke gerechtjes klaarmaken. Deze week kan je je hartje voor het koken ophalen. We bundelen alle lekkere receptjes tot een heus kookboekje. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 48 nr.: 740

ENGELS VOOR BEGINNERS 06-04 How are you? Engels leren is fun, fun, fun. Het is de taal van de computer, van velefilmsenhetwordtgesprokendoorheel veel mensen in de wereld. Come and join us! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 741

DJEMBÉ 07-02 Als je graag kennis maakt met de kleur­rijke mix van uiteenlopende stijlen en rit­mes mag je zeker deze stage niet missen. Samen spelen we de pannen van het dak! Iedereen zal het geweten hebben. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 742

MUSICAL 4 KIDS 05-02 Is het podium jouw ding? Hou je van zingen, dansen en acteren? Vlieg er meteen in met een week vol show, toneel

en natuurlijk zingen tot de pannen eraf vliegen. Met een spetterende eigen musicalalsfinale. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 50 nr.: 760

INITIATIE VIOOL 07-02 Voor de toekomstige virtuozen op de viool. Zou je graag eens dit prachtige instrument willen bespelen? Dit is je kans. We maken kennis met de viool en we bespelen hem, puur op gehoor. Zo komen wij tot een eenvoudig concertje op vrijdag. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 50 nr.: 761

TABLETTOVENAARS 07-06 Heb je ooit al gegoocheld met een tablet op het internet? Eigenlijk kan je alles doen met een tablet: surfen, spelen, teke­nen, puzzelen, gekke foto’s nemen, online verhaaltjes schrijven, muziekjes maken, griezelen, knutselen en zelfs verstop­pen. Deze week krijgt iedereen een eigen tablet en verkennen we spelenderwijs de mogelijkheden van dit technische snufje. Op het einde van de week ben je een tablettovenaar! Enkel voor creatie­velingen ;­) afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 50 nr.: 763

DANSSTAGE AAN ZEE! 07-04 Een must voor alle jonge dansers die willen genieten van een week vol energie. Hou je van hippe muziek en van coole dansmoves? Onze ervaren danslerares leert je spetterende choreo’s die we op vrijdag in onze slotshow aan familie en vrienden laten zien. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 766

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uit­daging? Dan is een wakeboard zomer­kamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 702

ZWEM & SPORTPLEZIER 05-98 We spreken af in het zwembad. Hier be­leef je dolle pret met waterversnellingen, fonteinen, een golfslagbad en voor de echte waaghalzen een uniek glijbanen­complex met 5 exclusieve glijbanen ... en dit allemaal in een tropische sfeer. afspraakplaats: Sportoase Duinenwater voormiddag: prijs € 65 nr.: 703

TRIATLON & OMNISPORT 07-06 Welke sport beoefen jij het liefst? “Zwemmen,lopenenfietsen”.Danisdit de ideale stage voor jou. Wist je dat de mix van die drie sporten een triatlon heet? Hier komen al jouw favoriete spor­ten ruimschoots aan bod. afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 50 nr.: 705

DIEP IN DE ZEE 07-04

Dit is een knutselstage met als thema water, vissen, schelpen en alles wat in en rond de zee leeft. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 725

DE CREATIEVE DESIGNERS 05-00 Kledij uit plastiek, papier en karton? Je had het misschien nooit gedacht, maar het kan allemaal. De nieuwe designers bewijzen het met prachtige creaties. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 729

ZOMERS KNUTSELATELIER 07-02 Zomerse kleuren, zomers licht, zomer­bloemen, schelpen en zand zijn de ingrediënten voor veel knutselplezier. afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 730

72 73

Page 40: Jvb zomer 2014

KLEURRIJKE MOZAÏEKEN 05-04 Kleine stukjes steen vormen samen een tekening. Het is een hele leuke uitdaging om alle stukjes op het juiste plaatsje te puzzelen tot een mooi geheel. We maken in deze stage mooie kunstwerkjes voor in huis. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 727

INSECTEN UIT IJZERDRAAD 03-02 In deze knutselstage gaan we aan de slag met ijzerdraad en wol en maken we mooie, interessante insecten. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 728

SO YOU THINK YOU CAN COOK! 05-02 Tijd om de handen uit de mouwen te steken, beste keukenpieten. Samen met onze chef bereiden jullie allerlei lek­kers. Proeven staat uiteraard centraal. Lekkerbekjes, dit is DE stage voor jullie. De receptjes bundelen jullie in een leuk boekje en krijgen jullie mee naar huis. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 48 nr.: 743

STRANDAVONTUUR 07-04 We gaan op avontuur naar het zonover­goten Kneistse strand. We ontdekken wat er allemaal in het water, op het strand en de natuur rondom te beleven en te doen valt. We gaan ons zeker en vast kei goed amuseren! afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 45 nr.: 744

DANS DE WERELD ROND 07-04 We gaan op een wereldreis van dans­stijlen. Tarantella, Spaanse­ en Indische dans en vele andere dansjes komen

aan bod. Kom en zet de eerste danspas­sen op de verschillende ritmes van de wereldmuziek en ontdek jouw favoriet. Dansplezier verzekerd. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 50 nr.: 762

TABLETSPECIALISTEN 05-02 In een week tijd dompelen we je onder in de wondere wereld van de ‘apps’. Deze apps of coole programmaatjes kunnen heel wat! Je krijgt een tablet voor één week. We maken onze eigen muziekjes, leren foto’s bewerken, doorpluizen het internet, spelen er games op en nog veel meer. In no­time ben je een echte whizz­kid en word je misschien wel de nieuwe Steve Jobs. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 50 nr.: 764

HIPHOP BATTLE 03-98

Hiphop vindt zijn oorsprong in The Bronx (New York). Het is een dansstijl met veel elementen uit de breakdance. Dit is een echte uitdaging! Op vrijdag tonen wij ons kunnen. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 50 nr.: 765

IK KAN AL LEZEN! 07-07 Vis­roos­maan: kijk eens aan! Maan­roos­vis: lezen is niet mis! Sem­maan­pim: ik ben al zo slim! Tik­tik­tak: lezen is een gemak! Voor kindjes die het eerste leerjaar achter de rug hebben maar nog een beetje willen oefenen ... afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 35 nr.: 780

GYM & OMNISPORT 07-04 Lenigheid en soepelheid vormen de basis bij het onderdeel gymnastiek. Grondoefeningen, trampoline ... kunnen aan bod komen. Op een speelse en recre­atieve manier worden de onderdelen van de gymsport naar voor gebracht. Geen ervaring nodig! Omnisport omvat een variëteit van sporten die de basis leggen voor het verbeteren van de algemene fysieke paraatheid bv. atletiek, badmin­ton, hockey … afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 50 nr.: 707

SLA JE SLAG 07-04 Tijdens deze week zullen je arm spieren goed getraind worden, want hier do­mineren de ‘hit’­ en slagsporten. Vele bekende racketsporten zoals badminton, baseball, hockey ... Dus sla je slag en schrijf je in! afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 50 nr.: 708

ADVENTURE KIDS 06-04 (NIEUWVLIET) (13-17U) dinsdag 12 augustus

Zin in enkele uurtjes avontuur? Speleologie, hindernisbaan, touwenpiste, tokkelbaan, dodensprong, indoor hoogte­piste ... komen aan bod. Bij slecht weer hebben we een programma vol binnen­activiteiten. afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 20 nr.: 709

IK KAN TEKENEN WAT IK WIL 07-05

Hoe teken je een hondje? Hoe teken je Mickey Mouse? Dit leer je in deze stage stap voor stap. We beginnen met de basisvormen en eindigen de week als een echte tekenaar. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 726

74 75

Page 41: Jvb zomer 2014

allemaal termen die te maken hebben met basketbal. Deze stage wordt georganiseerd in samenwerking met BC Namedis Chape Knokke­Heist. Wedden dat jij na deze stage vlot de basketbal in de ring schiet? afspraakplaats: De Stormmeeuw voormiddag: prijs € 50 nr.: 804

CREATIEF MET ZOMERSE 07-04 PASTELKLEURTJES Mintgroen, roze en lichtgeel zijn zomerse pastelkleurtjes. Kom ontdekken hoe je met deze zachte kleurtjes een heerlijk zomers schilderijtje kan maken. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 825

KNUTSELFREAKS 05-00 Ben jij een creatieve duizendpoot? Kom dan zeker naar deze stage waarin je je volledig kunt uitleven. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 828

PAPIERFABRIEK 07-02 Ongelofelijk wat je allemaal kunt doen met papier! Er bestaan dan ook enorm veel soorten papier en karton. Papier wordt het basismateriaal in deze knutsel stage. afspraakplaats: Het Anker voormiddag: prijs € 45 nr.: 829

C’EST FORMIDABLE! 04-04 VOORBEREIDING FRANS 5DE LJ.

Deze week ontdekken we de Franse taal.De juf serveert ons op een leuke manier voorproefjes van wat we in het 5de

leerjaar zullen leren tijdens de Franse les. C’estmagnifiqueetfantastique! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 843

COMPUTERSPROOKJES 07-06 Stap voor stap ontdekken we de compu­ter: tekst bewerken, tekenen, knippen en plakken … We nemen foto’s en maken beelden en gaan op zoek naar onze favo­riete sprookjes op Internet! Uiteindelijk knutselen we een eigen verhaaltje in elkaar dat we op het einde van de week op groot scherm presenteren! Als je wil kan je je eigen verhalenboek zelfs laten drukken. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 50 nr.: 861

CHOCOLATE ACADEMY 07-02 (JABBEKE) (13.15-17U) donderdag 14 augustus Maak op een speelse manier kennis met chocolade! Wij verkleden ons als echte chocolatiers en krijgen de gelegenheid de geschiedenis en afkomst van chocolade te ontdekken. We creëren zelf heerlijke pralines en chocoladestukken en leren ze versieren en mooi te verpakken. Tenslotte vieren wij de diploma­uit reiking en natuurlijk kan iedereen zijn eigen cho­coladecreaties mee naar huis nemen om familie en vrienden te verrassen. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 18 nr.: 767

MAANDAG 18 TOT EN MET VRIJDAG 22 AUGUSTUS

GOLFSURFEN (9.30-11.30U) 07-02 Ben jij een waterratje en heb je surf­kriebels? Neem een plank en glij op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beachsporten op het pro­gramma staan. afspraakplaats: Surfers Paradise voormiddag: prijs € 60 nr.: 800

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98 Deze week maken we kennis met ver­schillende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 801

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uit­daging? Dan is een wakeboard zomer­kamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 802

TENNIS 07-02 Droom je ervan om ooit op center court te staan van Wimbledon of de US Open? Ben je bezeten door het tennisballetje? Wil je de ene ace na de andere kunnen slaan? Schrijf je dan snel in voor deze tennisstage! Gediplomeerde tennis­trainers leren je de beste tennistactieken en ­technieken aan. afspraakplaats: Laguna voormiddag: prijs € 50 nr.: 803

BASKETBAL 07-02

Power forward, shooting guard, een backboard, pivotvoet en buzzershot. Geen idee wat het wil zeggen? Het zijn

76 77

Page 42: Jvb zomer 2014

NEDERLANDS VOOR 07-04 ANDERSTALIGEN Spelenderwijs nieuwe woordjes leren; het wordt leuk om het Nederlands verder te ontdekken. Spelletjes, puzzels en liedjes helpen ons hierbij. We oefenen uiteraard wat we al kennen. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 35 nr.: 896

SPORTAVONTURENWEEK 05-02 (8.45-17U)

Deze week is bestemd om kennis te maken met de meer avontuurlijke sporten zoals boogschieten, mountain­bike, sjorren, vlottenbouw, muurklimmen en kajak. afspraakplaats: De Stormmeeuw volle dag: prijs € 150 nr.: 806

GAVERMANIA (HARELBEKE) 05-02 dinsdag 19 augustus Heb je zin in avontuur en schrik je voor niks terug? Dan is dit een uitdaging voor jou! Een volledige dag vol mountainbike, mountainboard, vlotten bouwen, oriën­tatieloop,hoogtouwenparcoursafleggen,klimmen en deathride ... afspraakplaats: De Stormmeeuw volle dag: prijs € 20 nr.: 807

ROPE-SKIPPING 06-03 woensdag 20 augustus

Als je graag springt en beweegt dan mag je deze stage niet missen. Dit is niet zomaar touwtjesspringen. We leren allerlei technieken zoals criss­cross. Kom en spring erin! afspraakplaats: De Marge volle dag: prijs € 10 nr.: 842

BOERDERIJKAMP (OOSTKAMP) 07-02 De boerin staat klaar om jullie een onvergetelijke week te bezorgen. We ontdekken het leven op de boerderij, van dieren verzorgen tot koken en natuurlijk spelen we ook leuke spelletjes. Een ritje met de koets staat beslist ook op het programma. ‘s Middags verwent de boe­rin ons met een warme maaltijd, soep, een dessert en een drankje. Dit wordt de week van je leven. afspraakplaats: De Marge volle dag: prijs € 150 nr.: 846

SURVIVAL: HOEDOEJEDATNU? 05-02 vrijdag 22 augustus Hoedoejedatnu is geen nieuwe taal maar wel een dag zoeken, leren en amuseren. We ontdekken ­ liefst buiten ­ leuke skills en technieken voor coole boys en girls. Fun! Van codesignalen tot vuur maken zonder lucifers, een kompas maken, kaart

DIGITAAL FOTOATELIER4KIDS 05-00 (8.30 - 12U) woensdag 20 augustus en donderdag 21 augustus

Voor alle kinderen die meer willen doen met hun digitale camera. In twee halve dagen ontdekken we samen met een beroepsfotograaf op een speelse wijze de geheimenvandigitalefotografie. Junior brengt zijn eigen camera mee met goed opgeladen batterijen, lege geheu­genkaart en enkele al zelfgemaakte foto’s, print of op USB stick. Na wat basistechnieken oefenen in het atelier gaan onze foto kids buiten op zoek naar ambitieuze onderwerpen. De fotograaf stuurt bij en geeft tips. We leren o.a. een goed portret en landschapsfoto maken. We hebben oog voor detail. De shots wor­den in het veld en atelier besproken. We selecteren samen een aantal foto’s. Finaal leren we een foto op een creatieve manier inkaderen. De foto voor het kader kun je een week later afhalen in het cultuurcentrum. Iedereen ontvangt een kleine infobundel met nuttige tips. De fotosessie wordt afgerond met een leuke attentie voor de volhardende digi­kids. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 30 nr.: 864

EEN GRAPPIGE COMPONIST 05-02 Denk je dat het niet meer bestaat? Een componist die van grapjes houdt en zelfs een cactusconcert uitvoert? We bedenken zelf een partituur, op een heel originele manier, zoals de componist Béla Bartok het deed. Maar hij was een uitzondering. Of niet? Tijdens deze week reizen we door een onbekend land met gekke muziek waarin we gaan knutse­len, schilderen en met dobbelstenen werpen ... afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 867

PASSIE VOOR DANSEN 03-98 We horen de muziek, voelen het ritme en de beat. Een must voor alle jonge dansers die willen genieten van een week vol energie. Hou je van hippe muziek en van coole dansmoves? Onze ervaren dansle­rares leert je spetterende choreo’s die we op vrijdag in onze slotshow aan familie en vrienden laten zien. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 868

BOEKDETECTIVES 04-02 Hou jij van spanning en mysterie? Dan is dit echt iets voor jou. Stap in de voet­sporen van een echte boekdetective. Fotografeer een moordscène in de bib, snuister tussen boekenrekken en ont­cijfer geheimschriften. Tijdens deze crea­tieve vakantieweek duik je in spannende verhalen en mysterieuze thrillers. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nieuw nr.: 880

78 79

Page 43: Jvb zomer 2014

op­ en afstijgen. Het leukste van al blijft natuurlijk het paardrijden zelf. Hop, hop, hop ... rijden maar! afspraakplaats: Stoeterij ‘t Heernishof namiddag: prijs € 70 nr.: 860

THE INTERNET HAS GOT TALENT 05-98 Maak je graag muziek of zing je onder de douche? Dan is het tijd om je dromen waartemaken.Wezingen,fluiten,maken lawaai, nemen het op en maken onze eigen ‘plaat’! Onze producer leert je mixen als een DJ en je muziek bekend te maken op het internet. Bij een echte artiest hoort natuurlijk een eigen website en een eigen cover. Op het einde van de week ben je een echt Idool! Voor kinderen met enige PC­ervaring. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 50 nr.: 862

DIGITAAL 05-00 FOTOBEWERKING4KIDS donderdag 21 augustus In deze workshop leer je digitale foto’s bewerken met behulp van een foto bewerkingsprogramma. We leren onder andere hoe we rode ogen wegwerken, een foto lichter of donker maken, kleur veranderen, beeldsnit aanpassen ... U mag alvast eigen foto’s op USB stick meebrengen. Fotograaf Johan leert u dat allemaal. Wie een workshop fotoatelier volgde is hier ook zeker welkom! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 30 nr.: 865

DANCE 4 KIDS 07-04 Je wordt ondergedompeld in een toffe danssfeer waar alle aandacht gaat naar ritme, beweging, coördinatie en plezier. Je kan er al je energie in kwijt. Een dans­week voor jou en je kriebeltenen! afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 50 nr.: 866

MAANDAG 25 TOT EN MET DINSDAG 26 AUGUSTUS

GOLFSURFEN (9.30-11.30U) 07-02 Om ons nog even uit te leven voor het nieuwe schooljaar terug van start gaat, springen we nog een paar dagen op de golfsurfplank ... Golfsurfen is de op één na meest oorspronkelijke vorm van board­sporten die er is. De ideale stage voor die waterratten die het als een uitdaging zien om zo lang mogelijk op een plank mee te glijden op de golven. Afhankelijk van het weer kunnen ook andere beach­sporten op het programma staan. afspraakplaats: Surfers Paradise voormiddag: prijs € 24 nr.: 900

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98 De laatste 2 dagen van de vakantie vlie­gen we er nog snel eens in met verschil­lende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 44 nr.: 901

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U)

Hou jij van snelheid en van een uit­daging? Dan is een wakeboard zomer­kamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 44 nr.: 902

lezen, water zuiveren, survivalfood klaar­maken, zonne­uurwerk maken, zonne­energie gebruiken ... en zoveel meer. afspraakplaats: Cultuurcentrum volle dag: prijs € 30 nieuw nr.: 863

JUDO 07-02 Span de gordel maar aan, want op de ta­tami is het smijten of gesmeten worden. Als een beer inkomen, anticiperen op aanvallen en zelf op het juiste moment toeslaan: de gediplomeerde trainers geven je de beste tips en grepen mee. Of het nu een ‘yuko’, ‘waza­ari’ of ineens ‘ipon’ is, deze week is er een van vallen en opstaan. ‘Hajime’! afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 50 nr.: 805

RUBBERKNUTSELEN 07-06 Kom je eigen muizenmatje maken, zomerse juweeltjes, sleutelhangers en andere hebbedingen. Rubberplaten heb je in alle kleuren en zijn heel leuk om mee te knutselen. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 826

ATELIER MET STOF EN VILT 05-02 Vilt is een textielsoort die niet geweven, maar geperst is. Daardoor gaan de ran­den niet rafelen als je het knipt. Ideaal dus om allerlei creatieve ontwerpen uit te werken. Kom dit alvast ontdekken! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 827

AHOI PIRATEN! 07-02 (LOPPEM) (13.15-17U) dinsdag 19 augustus Piraten ten aanval! Trek mee ten strijde, slaag in de piratenproeven en je zal vast de schatkist kunnen vinden. Zet je (hou­ten) been alvast voor! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 12 nr.: 844

KINDERKOOKCLUB 04-02

Stap voor stap leer je de kneepjes van het koksvak kennen. Onze chef laat je snijden, bakken, braden, kruiden en zelf in de kookpot roeren. Na een week verdien je vast je eerste ster. We bundelen alle heerlijke receptjes in een leuk kookboekje. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 48 nr.: 845

PONY- EN PAARDRIJDEN 07-02 (OOSTKERKE) We leren hoe je het best met een paard omgaat en hoe hij het liefst wordt verzorgd (borstelen, roskammen, hoeven schoonmaken etc.). Daarna staan we stil bij het opzadelen en optuigen en het

80 81

Page 44: Jvb zomer 2014

DE NATUUR DOOR 07-04 EEN MICROSCOOP We gaan op pad in de natuur met loupe, papier ... en zoeken naar allerlei dingen die we naderhand onder de microscoop bestuderen. Eenmaal met onze oogst terug, leren we eigen microscopisch beeld maken. We bestuderen het beeld. We leren op een eenvoudige manier onze eerste wetenschappelijke tekening maken. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 20 nr.: 942

HIPHOP 07-02

Hiphop is voor iedereen een uitdaging. Het was één van de opdrachten in de finalevan“Soyouthinkyoucandance”. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 20 nr.: 962

WAKEBOARD4KIDS (9.30-12U) 05-04 maandag 25 augustus Hou jij van water, snelheid en van een uitdaging? Dan is deze wakeboardsessie echt iets voor jou! afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 30 nieuw nr.: 904

BOETSEERATELIER 07-02 Klei,plasticine,fimo,brooddeeg…zijndebelangrijkste materialen in deze stage. We kneden, wrijven, rollen en vormen erop los. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 18 nr.: 923

KLEINE MASSAGES 07-04 Heerlijk genieten, voor elk kind een must. Na een eenvoudige ontspanningsoefe­ning leren we bij elkaar een aantal kleine massages toepassen. Er worden handen en voeten gemasseerd, schouders, hoofd en gezicht, elk volgens eigen mogelijk­heden. De massages gebeuren telkens met biologische massageolie die zacht is voor de huid en geen allergie veroorzaakt (kinderen met notenallergie dienen dit door te geven). Dus kom en geniet! afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 20 nr.: 941

LICHTGRAFFITI 07-02 maandag 25 augustus

Jevindtgraffitimooienjebentnietbanginhetdonker?Danislichtgraffitigekniptvoor jou! Kruip samen met ons in een pikdonkere kamer en schrijf met allerlei kleurrijkelichtenjenaam,maffefigurenen dolle taferelen in de lucht. Een digitaal fototoestel legt alle tekeningen die je maakt vast op foto. Het resultaat? Jeeigenglimmendegraffitikunstwerken! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 20 nr.: 960

JAZZDANCE 07-02 Jazzdance is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar gebaseerd is op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegin­gen en de muziek zijn jazzy – veel losser. Een echte uitdaging dus! afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 20 nr.: 961

PAINTBALL (POPERINGE) 05-98 dinsdag 26 augustus Sluipen door de diverse obstakels en achter de bunkers geven een echte adrenaline kick! afspraakplaats: De Stormmeeuw volle dag: prijs € 35 nr.: 905

TEKEN- EN SCHILDERSATELIER 07-02 Tekenen kan met potlood, houtskool en pastelkrijtjes. Schilderen met acrylverf, plakaatverf of aquarelverf. Er zijn heel wat technieken en mogelijkheden om te tekenen en te schilderen. In deze stage proberen we er enkele uit. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 18 nr.: 924

Panda’s spotten@ Pairi Daiza Donderdag 10 juli 07-02 Pairi Daizi is oud­perzisch voor paradijs. En dat is Pairi Daiza ook. Een prachtig park met de mooiste bloemen en plan­ten. Dieren die je van heel dichtbij kan zien. Pairi Daiza is ingedeeld in zeven werelden met elk hun eigen architectuur en attracties. Dit jaar heeft Pairi Daiza er 2 nieuwe bewoners bij: Hao Hao en Xing Hui. Prachtige Chineze reusenpanda’s die er sindskort een nieuwe thuis hebben gevonden. Ben je dol op dieren en wil je wel eens een stukje van de wereld zien? Schrijf je dan snel in voor deze uitstap! afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle volle dag: Prijs: € 15 nr.: 290

Inschrijven kan tot en met woensdag 9 juli (12 uur) in De Marge of op De Speelpleinen

82 83

Page 45: Jvb zomer 2014

Ontmoet dolfijne dieren in het Boudewijnpark Donderdag 17 juli 07-02 Bij een bezoek aan Boudewijnpark staan er verschillende zaken op het pro­gramma:eenbezoekaandedolfijnen, een treinritje doorheen het park, een be­zoek aan de miniboerderij en natuurlijk de vele attracties. Wie durft er op de Orca Ride of de Hurricane? Ga mee op uitstap en ontdek het zelf! afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle volle dag: € 10 nr.: 390

Inschrijven kan tot en met woensdag 16 juli (12 uur) in De Marge of op De Speelpleinen

Waterpret in Deltapark Neeltje Jans Donderdag 24 juli 07-02 Wil jij weten hoe het voelt om in een orkaan terecht te komen? Of zou je graag eens een haai van dichtbij willen zien? Dan moet je beslist mee op deze uitstap! Deltapark Neeltje Jans is een fantas­tisch waterpark. Een waterglijbaan, een orkaanmachine, een heuse waterspeel­plaats en een zeeaquarium zijn maar enkele van de leuke attracties! afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle volle dag: € 10 nr.: 490

Inschrijven kan tot en met woensdag 23 juli (12 uur) in De Marge of op De Speelpleinen

84 85

Page 46: Jvb zomer 2014

Atletiek Dag Dinsdag 29 juli 07-02 Naar jaarlijkse traditie houdt De Speelpleinwerking hun eigen atletiek wedstrijd, dit in samenwerking met de ‘vzw atletiekvereniging’ uit Knokke­Heist. Verspringen, 100 meter sprint, speer­werpen en nog veel meer fantastische disciplines komen aan bod. Doe je beste loopschoenen aan en beleef samen met ons een dag vol inspanning en plezier! Deelnemen is natuurlijk veel leuker dan winnen! afspraakplaats: ’t Plein/De Korenbloem/De Speelpelle volle dag: gratis

zonder voorinschrijvingen

Wow: Sealife Blankenberge & gekke fietsen Donderdag 7 augustus 07-02 In Sealife Blankenberge ontmoeten we meer dan 2500 onderwaterdieren. Van kleine zeepaardjes tot kleurrijke clowns­visjes en zelfs grote zeeschildpaden. De twee zeeleeuwen Rocky & Milo tonen graag hun kunstjes aan het grote publiek in een heuse zeeleeuwen en zeehonden show. Na de lunch gaan we rijden op gekke fietsen.Fietsenmeteengroot&eenkleinwiel, met een stuur waar links eigenlijk rechts is ... verwarring troef! Je leest het al, deze uitstap is beslist de moeite waard. afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle volle dag: € 10 nr.: 690

Inschrijven kan tot en met woensdag 6 augustus (12 uur) in De Marge of op De Speelpleinen

86 87

Page 47: Jvb zomer 2014

Dolle pret in Bellewaerde Donderdag 14 augustus 07-02 In Bellewaerde kan je meer dan 300 exotische dieren ontmoeten! Van kleine kleurrijke vogeltjes tot schattige alpaca’s en zelf gigantische giraffen. Maar er zijn natuurlijk heel wat spectaculaire attracties:dedraaiendekoffietassen,de gekke koets of de river splash. Voor de echte waaghalzen is er de boomerang, of de huracan. Of wat denk je van de screaming eagle met een vrije val van 50 meter? afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle volle dag: € 15 nr.: 790

Inschrijven kan tot en met woensdag 13 augustus (12 uur) in De Marge of op De Speelpleinen

Zon zee en veel plezier @ Kids Beach Donderdag 21 augustus 07-02 We gaan een middagje spelen op Kids Beach. Maak je klaar voor spectaculaire springkastelen met tunnels, glijbanen en hindernissen. Een ritje op een elektrische auto in een echt raceparcours. Indien het mooi weer is trekken we ons zwempak aan en duiken we het zwembad in. Pret verzekerd op Kids Beach! afspraakplaats: ’t Plein / De Korenbloem / De Speelpelle namiddag: € 5 nr.: 890

Inschrijven kan tot en met woensdag 20 augustus (12 uur) in De Marge of op De Speelpleinen

88 89

Page 48: Jvb zomer 2014

= nieuw = eigen vervoer

= opgelet geen volledige week

nieuw

VakantieplusstagesMAANDAG 30 JUNI TOT EN MET VRIJDAG 4 JULI

geboortejaar

MULTIWATERSPORT 04-98 (9.30-12U) De hele week maken we kennis met ver­schillende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 101

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U)

Hou jij van snelheid en van een uitda­ging? Dan is een wakeboard zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 102

KEI-TOF KNUTSELEN MET KEIEN 03-00 Keien, bijeengeraapt op wandeltochten, plat of bol, grijs of bruin spreken tot onze verbeelding. Ze lenen hun vormen en kleuren om in deze stage mooie voorwer­pen te maken. Het werken met keien is een echte uitdaging. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 127

HEDENDAAGSE DANS 05-00 Tijdens deze workshop proberen we verschillende danstechnieken onder de knie te krijgen. Samen met onze ervaren danslerares zetten we lijf en leden aan het werk. Aan het eind van de week geven we samen een spetterende dans­voorstelling afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 164

HIPHOP FAST MET ERVARING 03-98 Supersnelle Hiphop is voor iedereen een uitdaging. Het was één van de opdrach­tenindefinalevan“Soyouyhinkyoucandance”. Wij tonen ook een spetterende show op vrijdag, dus ga de uitdaging aan! afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 50 nr.: 166

MOUNTAINBIKE 07-98

Onder begeleiding van mountainbike­club Wacky Racers zal je een hele week op een speelse manier alle tips en tricks van het mountainbiken leren. En of dat je ze allemaal naar huis rijdt. afspraakplaats: De Stormmeeuw namiddag: prijs € 50 nr.: 106

LET OP! GEBOORTEJAREN ZIJN VAN TOEPASSING!OOK VOOR 1STE MIDDELBAAR EN OUDER (GEBOORTEJAREN: 2001 EN OUDER)

VM = VOORMIDDAG = 9 TOT 12 UUR NM = NAMIDDAG = 13.30 TOT 17 UUR VD = VOLLEDIGE DAG = 9 TOT 12 UUR EN 13.30 TOT 17 UUR

12+

90 91

Page 49: Jvb zomer 2014

DIGITAAL FOTOATELIER4KIDS 05-98 (8.30 - 12U) woensdag 9 tot en met donderdag 10 juli

Voor alle kinderen die meer willen doen met hun digitale camera. In twee halve dagen ontdekken we samen met een beroepsfotograaf op een speelse wijze de geheimenvandigitalefotografie.Juniorbrengt zijn eigen camera mee met goed opgeladen batterijen, lege geheugen­kaart en enkele al zelfgemaakte foto’s (print of op USB stick). Na wat basistech­nieken oefenen in het atelier gaan onze fotokids buiten op zoek naar ambitieuze onderwerpen. De fotograaf stuurt bij en geeft tips. We leren o.a. een goed portret en landschapsfoto maken. We hebben oog voor detail. De shots worden in het veld en atelier besproken. We selecteren samen een aantal foto’s. Finaal leren we een foto op een creatieve manier in kaderen. (De foto voor het kader kun je een week later afhalen in het cultuurcen­trum). De cursist ontvangt een kleine infobundel met nuttige tips. De fotoses­sie wordt afgerond met een leuke attentie voor de volhardende digi­kids. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 30 nr.: 265

DISCO SALSA 03-98 Bij Salsa dans gebruiken we ons hele lichaam. We draaien onze heupen en armen op het ritme van de Cubaanse en Latijs Amerikaanse swingende muziek. Expressie is net zo belangrijk om je te

laten gaan op de muziek. Op vrijdag tonen wij een spetterende show. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 269

STADSARCHITECT 05-00 Indien jij het voor het zeggen had, hoe zou je stad of gemeente er dan uitzien? Vol met wolkenkrabbers of hou je het liever klein en gezellig? Droom je van een superhoge roetsjbaan op de markt of liever een openluchtzwembad met alles er op en er aan? De keuze is deze week aan jou! We ontwerpen een miniatuur­stad die volledig aan jouw wensen zal voldoen. En denk alvast maar eens na hoe jouw huis of kasteel er moet uitzien in jouw droomstad … afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 228

FOTOZOEKTOCHT4KIDS 05-98 donderdag 10 juli Een creatieve en uitdagende fotozoek­tocht. Met camera en opdrachten maken we een toffe fotozoektocht. Door middel van opdrachten worden de verschil­lende teams over het domein Scharpoord geleid. We leren ondertussen wat bij overfotografie,natuurenmilieu,lossenopdrachten op, maken de gevraagde foto’senvindenfinaaldeschat.Eentoffezoektocht voor wie graag zoekt en foto’s neemt. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 30 nr.: 266

HIJS DE ZEILEN! WE MAKEN 05-00 MINIATUURZEILBOTEN Op onze nieuwe scheepswerf vinden we alle materialen om naar eigen ontwerp een mooi zeilbootje te maken. Op vrijdag hijsen we de zeilen en varen het weekend in. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 126

MAANDAG 7 TOT EN MET VRIJDAG 11 JULI

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98 Deze week maken we kennis met ver­schillende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 201

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uit­daging? Dan is een wakeboard zomer­kamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 202

WONDERBARE WERELD 04-00 VAN MINI HORSE WORLD

Welkom in de wonderbare wereld van de miniatuurpaarden. Je maakt uitgebreid kennis met de Amerikaanse miniatuurp­aardjes, je krijgt theoretische uitleg en zult de paardjes ook verzorgen, borste­len,... Dan ga je met jouw paardje op strand­ of boswandeling. We werken ook met een oefenparcours en leren de paardjes kunstjes aan. Een week om nooit te vergeten. afspraakplaats: Ramskapelle voormiddag: prijs € 88 nr.: 261

92 93

Page 50: Jvb zomer 2014

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uitda­ging? Dan is een wakeboard zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 402

START TO CRAWL 05-98 & ZWEMPLEZIER In dit sportkamp leren we de basis­technieken van de crawlbeweging. Oefeningen op het drijfvermogen, de arm ­en beenbeweging en ademhaling ko­men aan bod. Na de start to crawl les kun je nog wat ontspannen in het tropisch zwembad met o.a. glijbanen, stroomver­snellingen ... afspraakplaats: Sportoase Duinenwater voormiddag: prijs € 65 nr.: 405

KLEURENPRACHT 05-00 Kleur is emotie, kleur is gevoel, kleur maakt je vrolijk. Ontdek in deze stage de grenzeloze kracht van kleur! afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 429

WONDERBARE WERELD 04-00 VAN MINI HORSE WORLD Welkom in de wonderbare wereld van de miniatuurpaarden. Je maakt uitgebreid kennis met de Amerikaanse miniatuur­paardjes, je krijgt theoretische uitleg en zult de paardjes ook verzorgen, borstelen ... Dan ga je met jouw paardje op strand­ of boswandeling. We werken ook met een oefenparcours en leren de paardjes kunstjes aan. Een week om nooit te vergeten. afspraakplaats: Ramskapelle voormiddag: prijs € 88 nr.: 461

PAINTBALL (POPERINGE) 05-98 donderdag 24 juli

Sluipen door de diverse obstakels en achter de bunkers geven een echte adrenaline kick! Shoot! afspraakplaats: De Stormmeeuw volle dag: prijs € 35 nr.: 408

MAANDAG 14 TOT EN MET VRIJDAG 18 JULI

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98 Deze week maken we kennis met ver­schillende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 301

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uitda­ging? Dan is een wakeboard zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 302

VRIENDSCHAPSBANDJES 03-00 Nodig een paar vriendinnen uit en kom samen tijdens deze stage vriendschaps­bandjes maken. Eentje uit macramé, eentje uit kralen of de originele bandjes uit borduurgaren? Kies zelf maar … afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 328

AVONTUUR & PAINTBALL 05-98 (POPERINGE)

Avonturiers opgelet, dit is echt een vakantie voor jou! Hoe ziet onze week eruit: we zitten twee dagen op de lac van de Laguna Beach waar we kanoën, teambuildingsopdrachten en waar we een vlot bouwen. We gaan dan nog een

volle dag gaan mountainbiken in de omgeving. Op de overige twee dagen gaan we naar Poperinge waar we met de quads rijden en waar we paintballen. afspraakplaats: Laguna volle dag: prijs € 150 nr.: 308

‘T SCHILDERSPALETJE 05-00 De zomer is het ideale seizoen om mooie schilderijen te maken. Alle bloemen staan in bloei, de zon schijnt en alles is veel kleurrijker. Misschien ontdek jij hier wel je talent en hangt je werk over enkele jaren naast de grootste schilders allertijden! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 327

MAANDAG 21 TOT EN MET VRIJDAG 25 JULI

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98

Deze week maken we kennis met verschillende watersporten o.a. windsur­fen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 401

94 95

Page 51: Jvb zomer 2014

CIRCUS IN KWADRAAT: 04-98 EVENWICHT dinsdag 29 juli

Evenwichtskunsten ten top tijdens deze workshop. Wandelen op een grote ton of op een enorme bal. Over een stalen kabel of wiebelend op een rolla bolla. En al eensvijfmetergefietstopeenfietsmetslechts één wiel? afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 20 nr.: 569

CREATIEF MET HOUT 03-00 Niemand heeft twee linkerhanden! Help mee timmeren aan verbluffende bouwwerkjes. We leren veilig om te gaan met verschillende gereedschappen en hebben plezier in het creatief bezig zijn met hout. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 527

MAANDAG 4 TOT EN MET VRIJDAG 8 AUGUSTUS

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98

Deze week maken we kennis met verschillende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 601

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uitda­ging? Dan is een wakeboard zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 602

REDDEND ZWEMMEN 05-98 & ZWEMPLEZIER Reddend zwemmen is het onder de knie krijgen van verschillende reddings­technieken die van pas komen wan­neer iemand in het water in nood is. Er worden verschillende hulp­ en reddings­technieken geleerd om een drenkeling te helpen. Na het reddend zwemmen kun je je nog wat ontspannen in het tropisch zwembad met o.a. glijbanen, stroomver­snellingen ... afspraakplaats: Sportoase Duinenwater voormiddag: prijs € 50 nr.: 603

KLEI-ATELIER 04-00 Nu is het echt eens toegelaten om te klie­deren en je vuil te maken. We kneden klei en maken er mooie kunstwerkjes van. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 45 nr.: 428

EEN TON VOL ENERGIE! 05-00 (SLAGWERK) donderdag 24 juli We beginnen met enkele eenvoudige muzikale ijsbrekers waarna we met­een met ons hele hebben en houden in het muzikale spel vliegen! We slaan er werkelijk op los en daarvoor gebruiken we metsers tonnen. We verkennen en spelen ritmes met stokken, handen en zelfs met onze voeten! Vergeet ook de stem en strijdkreten niet! We maken een eenvoudige partituur, spelen verschil­lende ritmes in verschillende groepen tegelijkertijd en eindigen met een heus Burundees drumspel. Opzwepend en werkelijk een ton vol energie! afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 20 nieuw nr.: 468

MAANDAG 28 JULI TOT EN MET VRIJDAG 1 AUGUSTUS

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98

Deze week maken we kennis met verschillende watersporten o.a. windsur­fen, stand up­peddleboarden, kajak, polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 501

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uitda­ging? Dan is een wakeboard zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 502

ZOMERS GLASSCHILDEREN 03-00 Schilderen doe je meestal op een doek of op papier, maar heb je al eens op glas geschilderd? Echt de moeite, een mooi stukje glas, aangepaste verf en borstels, meer heb je niet nodig! Alhoewel, een schort kan ook wel van pas komen. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 528

WONDERBARE WERELD 04-00 VAN MINI HORSE WORLD Welkom in de wonderbare wereld van de miniatuurpaarden. Je maakt uitgebreid kennis met de Amerikaanse miniatuur­paardjes, je krijgt theoretische uitleg en zult de paardjes ook verzorgen, borstelen ... Dan ga je met jouw paardje op strand­ of boswandeling. We werken ook met een oefenparcours en leren de paardjes kunstjes aan. Een week om nooit te vergeten. afspraakplaats: Ramskapelle voormiddag: prijs € 88 nr.: 565

HIT DANCE TOP 20 05-00 Dansen is tof! Wij proberen met verschil­lende dansstijlen te werken zoals hip­hop, disco, modern dance op de nieuwste hits van de Top 20 met het doel een schitterend optreden op vrijdag in elkaar te steken. Leef je uit! afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 567

96 97

Page 52: Jvb zomer 2014

DE CREATIEVE DESIGNERS 05-00

Kledij uit plastiek, papier en karton? Je had het misschien nooit gedacht, maar het kan allemaal. De nieuwe designers bewijzen het met prachtige creaties. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 729

HIPHOP BATTLE 03-98

Hiphop vindt zijn oorsprong in The Bronx (New York). Het is een dansstijl met veel elementen uit de breakdance. Dit is een echte uitdaging! Op vrijdag tonen wij ons kunnen. afspraakplaats: Cultuurcentrum namiddag: prijs € 50 nr.: 765

MAANDAG 18 TOT EN MET VRIJDAG 22 AUGUSTUS

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98 Deze week maken we kennis met ver­schillende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 801

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uit­daging? Dan is een wakeboard zomer­kamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 802

KNUTSELFREAKS 05-00 Ben jij een creatieve duizendpoot? Kom dan zeker naar deze stage waarin je je volledig kunt uitleven. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 828

DIGITAAL FOTOATELIER4KIDS 05-00 (8.30 - 12U) woensdag 20 augustus Voor alle kinderen die meer willen doen met hun digitale camera. In twee halve dagen ontdekken we samen met een beroepsfotograaf op een speelse wijze de geheimenvandigitalefotografie.Juniorbrengt zijn eigen camera mee met goed opgeladen batterijen, lege geheugen­kaart en enkele al zelfgemaakte foto’s, print of op USB stick. Na wat basistech­nieken oefenen in het atelier gaan onze foto kids buiten op zoek naar ambitieuze onderwerpen. De fotograaf stuurt bij en geeft tips. We leren o.a. een goed portret en landschapsfoto maken. We hebben oog voor detail. De shots worden in het veld en atelier besproken. We selecteren samen een aantal foto’s. Finaal leren we een foto op een creatieve manier inkaderen. De foto voor het kader kun je

SCHADUWTEKENEN 04-00 Deze stage is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om te tekenen. Met ver­schillende tekentechnieken en ­materi­alen laten we stap voor stap zien hoe het tekenen van licht en schaduw tot stand komt. Waar komt het licht vandaan? Welke delen vangen geen licht? Hoe geef ik dat weer? Een weekje in de ban van licht en schaduw. afspraakplaats: De Marge voormiddag: prijs € 45 nr.: 627

MOVE LIKE MICHAEL JACKSON 03-98 Dans en beweeg zoals de legendarische King of Pop Michael Jackson. Vrijdag tonen we zijn beroemde danspasjes in de spotlights voor vrienden en familie. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 667

AVONTUUR & PAINTBALL 05-98 (POPERINGE) Avonturiers opgelet, dit is echt een vakantie voor jou! Hoe ziet onze week eruit: we zitten twee dagen op de lac van de Laguna Beach waar we kanoën, team­buildingsopdrachten en waar we een vlot bouwen. We gaan dan nog een volle dag gaan mountainbiken in de omge­ving. Op de overige twee dagen gaan we naar Poperinge waar we met de quads rijden en waar we paintballen. afspraakplaats: De Stormmeeuw volle dag: prijs € 150 nr.: 609

MAANDAG 11 TOT EN MET VRIJDAG 15 AUGUSTUS

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98

Deze week maken we kennis met verschillende watersporten o.a. windsur­fen, stand up­peddleboarden, kajak polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 701

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uitda­ging? Dan is een wakeboard zomerkamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 110 nr.: 702

ZWEM & SPORTPLEZIER 05-98 We spreken af in het nieuwe zwembad. Hier beleef je dolle pret met waterver­snellingen, fonteinen, een golfslagbad en voor de echte waaghalzen een uniek glijbanencomplex met 5 exclusieve glij­banen ... en dit allemaal in een tropische sfeer. We leren ook kennismaken met enkele groepslessen o.a. aquazumba en Zumba. afspraakplaats: Sportoase Duinenwater voormiddag: prijs € 50 nr.: 703

98 99

Page 53: Jvb zomer 2014

WAKEBOARDEN/WATERSKI 03-98 (9.30-12U) Hou jij van snelheid en van een uit­daging? Dan is een wakeboard zomer­kamp echt iets voor jou! Hier leer je in een week de basis van het wakeboarden. afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 44 nr.: 902

PAINTBALL (POPERINGE) 05-98 dinsdag 26 augustus Sluipen door de diverse obstakels en achter de bunkers geven een echte adrenaline kick! afspraakplaats: Laguna volle dag: prijs € 35 nr.: 905

een week later afhalen in het cultuur­centrum. De cursist ontvangt een kleine infobundel met nuttige tips. De fotosessie wordt afgerond met een leuke attentie voor de volhardende digi­kids. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 30 nr.: 864

PASSIE VOOR DANSEN 03-98

We horen de muziek, voelen het ritme en de beat. Een must voor alle jonge dansers die willen genieten van een week vol energie. Hou je van hippe muziek en van coole dansmoves? Onze ervaren dans lerares leert je spetterende choreo’s die we op vrijdag in onze slotshow aan familie en vrienden laten zien. afspraakplaats: Cultuurcentrum voormiddag: prijs € 50 nr.: 868

THE INTERNET HAS GOT TALENT 05-98 Maak je graag muziek of zing je onder de douche? Dan is het tijd om je dromen waartemaken.Wezingen,fluiten,maken lawaai, nemen het op en maken onze eigen ‘plaat’! Onze producer leert je mixen als een DJ en je muziek bekend te maken op het internet. Bij een echte artiest hoort natuurlijk een eigen website en een eigen cover. Op het einde van de week ben je een echt Idool! Voor kinderen met enige PC­ervaring. afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 50 nr.: 862

DIGITAAL 05-98 FOTOBEWERKING4KIDS donderdag 21 augustus In deze workshop leer je digitale foto’s bewerken met behulp van een foto bewerkingsprogramma. We leren onder andere hoe we rode ogen wegwerken, een foto lichter of donker maken, kleur veranderen, beeldsnit aanpassen,... U mag alvast eigen foto’s op USB stick meebrengen. Fotograaf Johan leert u dat allemaal. Wie een workshop fotoatelier volgde is hier ook zeker welkom! afspraakplaats: De Marge namiddag: prijs € 15 nr.: 865

MAANDAG 25 TOT EN MET DINSDAG 26 AUGUSTUS

MULTIWATERSPORT (9.30-12U) 04-98 De laatste 2 dagen van de vakantie vlie­gen we er nog snel eens in met verschil­lende watersporten o.a. windsurfen, stand up­peddleboarden, kajak polo ... afspraakplaats: Lakeside Paradise voormiddag: prijs € 44 nr.: 901

100 101

Page 54: Jvb zomer 2014

CONCERT EN FESTIVALBUSGratis busvervoer naar een concert/festival of bal van je dromen!Hou ons op de hoogte van de hipste concerten, de tofste festivals en de niet te missen ‘bals’. Misschien kijken wij wel voor gratis vervoer! Voor ons is het vooral belangrijk dat we vooraf over tickets beschikken en dat er voldoende interesse (minimum 30) is om onze bus te vullen. Dus laat het ons weten via alle mogelijke kanalen: facebook, netlog, e­mail, tele­foon of kom het ons gewoon vertellen in De Marge. Wij doen alvast ons best om jullie wensen in te vullen.

DEZE ZOMER STAAT SUMMERFESTIVAL EN LAUNDRY

DAY ALVAST OP HET PROGRAMMA, ZIE: WWW.FACEBOOK.COM/

JEUGDCULTUUR.KNOKKEHEIST VOOR MEER INFO.

VLIEGACTIE: 6 VLIEGEN IN ÉÉN KLAPVan zaterdag 28 juni tot en met zaterdag 30 augustus 20148 verschillende locaties in Knokke-HeistVlieg wil méér kinderen méér goesting doen krijgen in méér cultuur. Vlieg wijst de hele familie de weg naar muziek, theater, musea, dans en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten.Zes Partners (Museum Sincfala, Cultuur–centrum Scharpoord, Toerisme Knokke, Toerisme Heist, Bibliotheek Knokke­Heist en For Freedom Museum) verbergen elk een heuse schat van Vlieg. Aan de hand van zes zoektochten kunnen kinderen samen met hun familie deze schatten vinden.Kraak de code en noteer je naam in het speciale logboek. Op die manier word je eigenaar van een leuk gadget en maak je bovendien een grote kans om een mooie prijs te winnen.Voor de echte Van Zwams of Sherlocks, die vier van de zes schatten gevonden hebben, heeft de gemeente Knokke­Heist een bijzondere award voorzien!

Info en inschrijvingen: Gratis voor kinderen tot 12 jaar. (Ingang tot de musea is betalend, enkel gratis voor kinderen -12 jaar die deelnemen aan de Vlieg zoektocht) www.uitmetvlieg.be

De schatten liggen verborgen in:­ Museum Sincfala, Pannenstaat 140­ Site Internationaal Cartoonfestival, Tentoonstellingspaviljoen ter hoogte van Casino Knokke­ Toerisme Knokke, Zeedijk­Knokke 660­ Toerisme Heist, Knokkestraat 22­ Bibliotheek Knokke, Meerlaan 32 Bibliotheek Heist, Kerkstraat 32 Bibliotheek Westkapelle, Dorpsstraat 60­ For Freedom Museum, Ramskapellestraat 91­93

102 103

Page 55: Jvb zomer 2014

104

De “Doe­bon” ken je toch wel?

“Doe­bonnen”: dé originele belevenis­bonnen van de gemeente Knokke­Heist. Hét ideale cadeau! Weet je niet wat gekocht voor je lief, je actieve suikertante of je lievelingsbroer? Dit is het perfecte geschenk. Met de bon schenk je iemand een belevenis. Hoe die er uit ziet, bepaalt de gelukkige zelf.

De “Doe­bonnen” kun je als betaal­middel gebruiken voor podium­ of film­voorstellingen, inschrijvingsgeld van de leuke vakantiestages, lidgeld, kampgeld, eenzwembeurtbijSportOase,eenfilmbijBeverly Screens en nog veel meer.

De “Doe­bon” is een soort cheque die gebundeld is met een “Doe­bonnen boekje”. Jij bepaalt de waarde. In dit boekje vind je naast de cheques ook alle informatie over hoe, waar en waarvoor men de bonnen mag gebruiken.

Het doe­bonnenboekje kan aange­kocht worden aan het loket van het Cultuurcentrum Scharpoord, deKunst­Academie, Museum Sincfala, De Marge, Sporthal De Stormmeeuw en Dienst Toerisme.

Meer Info:

Cultuurcentrum Scharpoord T. 050 630 430 of de Jeugddienst T. 050 630 800

Online:

http://inwoners.knokke­heist.be/DOE­bonnen.

“DOE DOE DOE!”

Het ideale geschenk

KNOKKE-HEIST

DOEBONNEN

een boekje vol

korting op je favoriete

vrijetijdsactiviteiten