Jaga Nieuws | Editie Winter 2014

5
JAGANIEUWS NR. 1 - WINTER 2014 2 4 8 JAGA INTRODUCEERT HAAR ‘FEEL FREE’ CAMPAGNE. HIERMEE WILLEN WE CONSUMENTEN BEWUST MAKEN VAN DE ROL VAN DE RADIATOR IN ELK INTERIEUR. TE VAAK WORDT DE RADIATOR BIJ EEN RESTYLING, RENOVATIE OF VERBOUWING VERGETEN. JAMMER, DUS DAAR GAAN WE VERANDERING INBRENGEN MET EEN PUBLIEKSCAMPAGNE! IN DEZE KRANT LATEN WE U, DE INSTALLATEUR, KENNISMAKEN MET DE INS EN OUTS VAN DE CAMPAGNE. > PAG. 2 JAGA FREEDOM BELEEF EEN BIJZONDERE ERVARING IN DE JAGA FABRIEK FEEL FREE TO... STYLE WARM&COOL SAVE CHANGE MELD U NU AAN! WWW.JAGA.NL WWW.JAGAPRO.NL Verwarmen en ventileren: het perfecte koppel. In deze krant interessante facts and figures. 3 LOW-H₂O ONS PARADEPAARDJE IN DE SCHIJNWERPERS AND THE WINNER IS… Briza Fresh 1 DE ZUINIGSTE RADIATOR VAN NEDERLAND!

description

 

Transcript of Jaga Nieuws | Editie Winter 2014

Page 1: Jaga Nieuws | Editie Winter 2014

JAGANIEUWS NR. 1 - WINTER 2014

2

4

8

JAGA INTRODUCEERT HAAR ‘FEEL FREE’ CAMPAGNE. HIERMEE WILLEN WE CONSUMENTEN BEWUST MAKEN VAN DE ROL VAN DE RADIATOR IN ELK INTERIEUR.

TE VAAK WORDT DE RADIATOR BIJ EEN RESTYLING, RENOVATIE OF VERBOUWING VERGETEN. JAMMER, DUS DAAR GAAN WE VERANDERING INBRENGEN MET EEN PUBLIEKSCAMPAGNE! IN DEZE KRANT LATEN WE U, DE INSTALLATEUR, KENNISMAKEN MET DE INS EN OUTS VAN DE CAMPAGNE. > PAG. 2

JAGA FREEDOM

BELEEF EEN BIJZONDERE ERVARING IN DE JAGA FABRIEK

FEEL FREE TO...STYLEWARM&COOLSAVECHANGE

MELD U NUAAN!

WWW.JAGA.NL WWW.JAGAPRO.NL

Verwarmen en ventileren: het perfecte koppel. In deze krant interessante facts and figures.

3

LOW-H₂O ONS PARADEPAARDJE IN DE SCHIJNWERPERS

AND THE WINNER IS…

Briza Fresh

1DE ZUINIGSTE RADIATOR VAN NEDERLAND!

Page 2: Jaga Nieuws | Editie Winter 2014

JAGANIEUWS NR. 1 - WINTER 2014JAGANIEUWS NR. 1 - WINTER 2014

Ja, ik wil…Ook Jaga beter leren kennen? En zelf aan de slag in de workshops? Meld u dan aan voor een bezoek aan de Jaga fabriek in Diepenbeek, België. Mail naar [email protected] en we nemen contact met u op om een afspraak te maken.

CampagneDe tijd dat radiatoren een sluitpost waren, is als het aan Jaga ligt verleden tijd. Daarom hebben we een campagne gelanceerd: Feel free. Heeft u er al wat van gezien? De nadruk van deze publiekscampagne ligt niet op de techniek van onze radiatoren, maar op het inspireren van de consument. Zij kunnen zich vrij voelen in hun keuze als zij een huis willen inrichten, omdat er in het uitgebreide assortiment van Jaga altijd wel een radiator is die perfect bij het interieur past. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar in de meest uiteenlopende maten, kleuren, vormen en materialen. Bovendien willen we dat mensen weten dat het veranderen van een radiator meestal eenvoudiger is dan ze denken en dat ze ook nog eens een duurzame keuze kunnen maken. Vandaar ons motto ‘Feel free to... change your interior’.

WebsiteDe website voor professionals die u al kende heb-ben we verhuisd naar het adres: www.jagapro.nl. Hier vindt u nog steeds alle technische specificaties en kenmerken. De vernieuwde website www.jaga.nl sluit helemaal aan op de boodschap van de ‘Feel free’ campagne. Op deze website geen technische verhalen of uitgebreide productbeschrijvingen. Korte teksten en beelden laten zien welk verschil een nieuwe radi-ator kan maken in een woning, voor de uitstraling, maar ook voor het woongenot. We laten zien hoe ze kunnen besparen op het milieu en hun portemon-nee, maar ook hoe goede ventilatie ze bijvoorbeeld van hoofdpijn kan afhelpen. Als de consument meer informatie of advies wil, kiest hij of zij de manier die het best bij hem past: digitaal bekijken van een productbrochure, ondersteuning vragen

Daarnaast was het bezoek ook erg gezellig. Ik heb een aantal collega’s uit het vak ontmoet en contacten gelegd. En zoals je van onze zuiderburen mag verwachten was de hele dag ook erg goed verzorgd met lekker eten en drinken.”

‘TROTS OP DE TECHNIEK’Bert Kriekels, directeur Jaga:“We willen onze relaties graag een totaal zintuig-lijke ervaring bieden. We zijn erg trots op onze producten en onze behoefte om altijd te vernieu-wen. Het zit in ons DNA om te onderzoeken waar verbeteringen op het duurzame vlak mogelijk zijn. En dat is lastig om over te brengen via een folder of een website. Vandaar dat we graag zoveel mogelijk mensen in onze fabriek willen ontvangen. Vele dui-zenden geïnteresseerden van over de hele wereld kwamen al naar Jaga. Want hier kan iedereen erva-ren wat ons uniek maakt: natuurlijk onze techniek, maar ook onze continue drang naar innovatie. Door het productieproces te zien, het materiaal vast te houden en zelf aan de slag te gaan in een monta-geworkshop, zien bezoekers vanzelf de ongekende mogelijkheden van onze radiatoren. Een mooie bijkomstigheid is dat de bezoekdagen veel ener-gie en inspiratie opleveren en niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor ons.”

‘MEER INZICHT IN DE MOGELIJKHEDEN’Pieter van Groningen, zelfstandige architect“De laatste jaren word ik ingeschakeld om ontwer-pen te maken voor zowel nieuwbouw als renovatie

aan het Jaga Stylisten Team of advies vragen aan een installateur.

Persoonlijk style-adviesNieuw is ook het Jaga Stylisten Team. Met dit team willen we een brug slaan tussen interieurliefheb-bers en u, de installatiebranche. Het Jaga Stylisten Team geeft advies op maat over vorm, kleur en materiaal. De sfeer en totaaluitstraling van het interieur worden als handvat gebruikt. Met hun er-varing in de interieurbranche ondersteunt dit team installateurs, showrooms en dealers in de verkoop. Het team kan de consument ook direct in contact brengen met deze partijen of met een binnenhuis-architect. U vindt meer informatie over het team op www.jaga.nl/#style.

Media aandachtNaast onze website en het Jaga Stylisten Team heb-ben we een Facebook- en een Pinterestpagina (een online prikbord met heel veel foto’s) waarmee we meer betrokkenheid met de consumenten proberen te creëren. Regelmatig plaatsen we hier mooie of grappige foto’s met korte berichtjes of doen we een actie. Met originele persberichten en nieuws items brengen we onze Jaga radiatoren onder de aandacht van de woonmedia, zodat we vaker in de (online-)magazines en in tv-programma’s te zien zullen zijn.

Een hele nieuwe aanpak dus, met maar één doel: meer consumenten naar de showroom en instal-lateur krijgen! En natuurlijk speelt u daar ook een belangrijke rol in. Is uw klant op zoek naar (meer) inspiratie? Of wilt u ideeën aandragen? Kijk dan samen eens op www.jaga.nl of de Pinterestpagina. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen met ons Stylisten Team als u een vraag heeft: 073 631 23 60.

FEEL FREE TO...

2 3

Het zijn meestal de vrouwen die het koud hebben thuis.

De mensheid heeft steeds meer energie nodig. Een goede reden om er zuiniger mee om te gaan.

Hartverwarmende

Kantoormedewerkers hebben het ’s avonds als ze thuis zijn koud. Veel kantoren zijn namelijk te warm.

Meeste discussie bij de aanschaf van een radiator gaat over smaak en stijl. ’s Avonds daalt de lichaamstemperatuur, die gaat alvast in de (koudere) slaapstand.

Het takenpakket van de installateur zal de komende jaren veranderen. Nieuwe activiteiten richten zich op duurzame energie, regeltechnieken en de integrale inrichting van een woning.

van oudere panden. Mijn klanten zijn meestal mensen die redelijk hun woonwensen op een rijtje hebben. Wonen is dan bijna een hobby: ze lezen woonbladen, kijken rond in andere woningen en doen zo inspiratie op. Deze mensen willen maat-werk. De stookkosten moeten laag blijven, het milieu moet gespaard worden, maar de woning moet wel comfortabel aanvoelen. Om beter aan de wensen van mijn klanten te voldoen, ben ik gaan kijken bij Jaga. Ik ben natuurlijk geen installateur, maar het was goed voor me om meer inzicht te krij-gen in de mogelijkheden. Dan kan ik daar in de ont-werpfase rekening mee houden zodat er later geen onnodige compromissen gesloten hoeven worden. Het was een leerzame ervaring en ik merkte al snel dat ik mijn klanten beter van dienst kon zijn.”

ZIEN, AANRAKEN EN MONTERENDe techniek speelt in de nieuwe publiekscampagne een minder grote rol, maar voor u als installateur is er natuurlijk niets belangrijkers dan het tech-nische verhaal achter de radiatoren. Dat weten we uiteraard en omdat we zelf zo trots zijn op de Jaga techniek laten we u die graag zien. Niet alleen via een productfolder of een online catalogus. Nee, wij laten het u graag echt zien in onze fabriek in Diepenbeek (BE).

Een bezoek aan de fabriek van Jaga is de moeite waard, dat hebben al veel vakgenoten ervaren.

‘BETER INZICHT IN DE MOGELIJKHEDEN’Richard Poulissen van AWS Warmte- en Koel techniek BV uit Breda:“Via mijn contactpersoon binnen Jaga werd ik uitgenodigd voor een fabrieksbezoek. Ik ben erg geïnteresseerd in het productieproces en besloot te gaan. Ik ben al regelmatig op bedrijfsbezoek geweest en weet dat dit soort dagen goed besteed zijn. Net als Jaga wil ik een bijdrage leveren aan een kleinere ecologische footprint. Jaga heeft een heldere bedrijfsfilosofie als het gaat om duurzaam-heid. Ik merk dat ook mijn klanten die duurzaam-heid steeds belangrijker vinden. Vandaar dat extra informatie leerzaam is. In de fabriek werd ons heel inzichtelijk gemaakt hoe Jaga met haar innovaties steeds de beste kwaliteit nastreeft. Alles wat ik heb gezien en gehoord, helpt mij in het commerciële traject. Bovendien weet ik nu ook welke mogelijk-heden er zijn en welk maatwerk Jaga kan leveren.

EEN BIJZONDERE ERVARING IN DE JAGA FABRIEK

VERVOLG VAN PAGINA 1

> www.jaga.nlInspiratie voor consumenten met Feel Free To Style * Warm & Cool * Save * Change.

> www.jagapro.nlDé site van Jaga voor installateurs, deze kent u al. Hier vindt u alle technische specificaties.

> www.facebook.com/jagaradiatorenInspiratie, updates, blijf automatisch op de hoogte.

> www.pinterest.com/jagaradiatorenJaga radiatoren toegepast in zeer diverse interieurs. Neem een kijkje in huizen waar al Jaga radiatoren geplaatst zijn. Wie-weet geeft het nieuwe ideeën.

> twitter.com/jagaradiatorenIedere vakhandel blijft op de hoogte via Twitter.

> LinkedIn.com > zoek op: Jaga Nederland B.V.Vakspecialisten kunnen voor direct contact met Jaga terecht op de Jaga LinkedIn-pagina.

www.jaga.nl www.jagapro.nl www.pinterest.com/jagaradiatorenwww.facebook.com/jagaradiatoren

Wil uw klant meer inspiratie opdoen?

Of wilt u ideeën aandragen? Kijk dan samen met uw klant eens op onze website. Of verwijs een potentiële

consument naar onze foto’s op Pinterest, op dit online prikbord staan veel foto’s van Jaga producten. Pinterest is dé plek

om veel plaatjes te bekijken.

>

MELD U AAN!

ER WORDT BIJ EEN VERBOUWING VEEL AANDACHT BESTEED AAN

MOOI AFGEWERKTE MUREN, EEN LUXE BADKAMER EN EEN OP MAAT

GEMAAKTE KEUKEN, MAAR DE RADIATOR WORDT MEESTAL VERGETEN.

U WEET WAT EEN RADIATOR KAN DOEN VOOR DE OMGEVING.

LETTERLIJK EN FIGUURLIJK: DE NIEUWE MODELLEN ZIJN NAMELIJK

EEN STUK DUURZAMER, DUS OOK NOG EENS GOED VOOR HET MILIEU

EN DE PORTEMONNEE. KORTOM DE RADIATOR IS EEN BELANGRIJK

ONDERDEEL VAN ELK INTERIEUR EN DAT MOET IEDEREEN WETEN.

zaken...

Verwarming van het huis is de

grootste kostenpost wat betreft

energieverbruik.

Page 3: Jaga Nieuws | Editie Winter 2014

JAGANIEUWS NR. 1 - WINTER 2014JAGANIEUWS NR. 1 - WINTER 2014

MILJOENEN EN MILJOENEN

INMIDDELS ZIJN ER MEER DAN TIEN MILJOEN EENHEDEN MET

LOW-H₂O TECHNOLOGIE VERKOCHT.

KLEIN MAAR FIJNDE PRODUCTIE VAN EEN

LOW-H₂O RADIATOR KOST MINDER GRONDSTOF. DAARNAAST IS ER MINDER

VERVUILING TIJDENS HET PRODUCTIEPROCES EN TRANSPORT. DAARBIJ IS EEN LOW-H₂O

RADIATOR MET ZIJN ULTRAMODERNE ALUMINIUM WARMTEWISSELAAR VEEL

LICHTER. OP ALLE FRONTEN WINST DUS!

LAGER ENERGIEVERBRUIK

DE KIWA KWALITEITSVERKLARING VOOR DE LOW-H₂O RADIATOR BETEKENT VOOR

DE EPG-BEREKENING VAN EEN STANDAARD WONING EEN REDUCTIE VAN 0,02 TOT 0,06. DE BESPARING OP HET TOTALE KARAKTERISTIEKE

ENERGIEVERBRUIK IN EEN WONING LOOPT DAN OP TOT 3000MJ OF

84 M³ GAS PER JAAR!

ENKELTJE AMSTERDAM - BARCELONAHOE LAGER HET ENERGIEVERBRUIK,

HOE MINDER CO₂-UITSTOOT. EEN BESPARING VAN 84 M³ GAS PER WONING BETEKENT EEN

VERMINDERING VAN DE CO₂-UITSTOOT MET 173 KG/JAAR. EEN GEMIDDELDE AUTO RIJDT CIRCA

1500 KILOMETER (VAN AMSTERDAM NAAR BARCELONA) DEZELFDE

CO₂-UITSTOOT!

4 5

30JAARNET ZO LANG ALS

U PROFITEERT VAN UW HYPOTHEEKRENTE AFTREK, GENIET UW KLANT VAN DE

JAGA GARANTIEDUUR OP DE WARMTEWISSELAAR.

DE ZUINIGSTE RADIATOR VAN NEDERLAND!

SNEL, SNELLER, SNELST

DE LOW-H₂O RADIATOR WARMT ZICH VEEL SNELLER OP DAN ANDERE

RADIATOREN. DAARMEE IS HET DE SNELSTE EN DE BEST REGELBARE RADIATOR.

KLEINERE INVESTERING,

GROTER VOORDEELEEN KOSTENGUNSTIGE INSTALLATIE OP HOGE WATERTEMPERATUUR MET EEN STANDAARD

CONDENSERENDE KETEL EN COMPACTE JAGA LOW-H₂O RADIATOREN LEVERT U BIJNA ALTIJD EVENVEEL EPC-

PUNTEN OP DAN EEN LAGE TEMPERATUUR INSTALLATIE MET VLOERVERWARMING OF PANEELRADIATOREN.

EEN KLEINERE INVESTERING VOOR HETZELFDE VOORDEEL!

DE HELE HOOFDSTAD

ALS ALLE AMSTERDAMSE WONINGEN JAGA LOW-H₂O RADIATOREN ZOUDEN GEBRUIKEN, DAN LEVERT DAT EEN BESPARING OP VAN:

+ MINIMAAL 58.482 TON CO₂ PER JAAR+ MINIMAAL 29,2 MILJOEN M³

GAS PER JAAR

MEDAILLEONAFHANKELIJKE ONDERZOEKS -

INSTELLINGEN HEBBEN DOOR DE JAREN HEEN JAGA RADIATOREN GETEST EN ENERGIEZUINIG

BEVONDEN. EEN OPSOMMING: KIWA CERTIFICATION (NEDERLAND 2014), RÉGLEMENTATION THERMIQUE BBC BÂTIMENTS BASSE CONSOMMATION (FRANKRIJK 2012),

BUILDING RESEARCH ESTABLISHMENT (GROOT BRITTANNIË 2004), TECHNICAL UNIVERSITY OF EINDHOVEN

(NEDERLAND 2001), WETENSCHAPPELIJK EN TECHNISCH CENTRUM VOOR HET

BOUWBEDRIJF (BELGIË 1981).

ALLE BEREKENINGEN, BRONVERWIJZINGEN EN DE KIW

A-KWALITEITSVERKLARING KUNT U BIJ ONS OPVRAGEN.

54

LOW-H₂O RADIATOREN

ONS PARADEPAARDJE

DE LOW-H₂O RADIATOREN VAN JAGA ZIJN KLEIN EN ENERGIEZUINIG. STERKER NOG: ZE ZIJN DE ZUINIGSTE VAN NEDERLAND. JAGA LOW-H₂O RADIATOREN DRAGEN DE ‘KWALITEITSVERKLARING’ VAN KEURMERK KIWA. DOOR HUN KLEINERE WATERINHOUD DAN TRADITIONELE RADIATOREN BEREIKEN ZE SNELLER HUN VOLLE VERMOGEN, WARMEN SNELLER OP EN BLIJVEN DEZELFDE WARMTE AFGEVEN. ZODRA DE TEMPERATUUR BINNEN OPTIMAAL IS (DOORDAT DE ZON BIJVOORBEELD SCHIJNT OF OMDAT DE OVEN AANSTAAT) STOPT DE RADIATOR METEEN EN WORDT ER NIET ONNODIG DOOR VERWARMD. HET ENERGIEVERBRUIK IS MAXIMAAL ZESTIEN PROCENT LAGER DAN NORMAAL EN ZORGT VOOR EEN LAGERE CO₂-UITSTOOT. DOORDAT DE RADIATOREN ALLEEN DE LUCHT IN DE RUIMTE VERWARMEN, HEBBEN ZE BOVENDIEN ALTIJD EEN VEILIGE, LAGE AANRAAKTEMPERATUUR. OOK ‘SAVE’ DUS.

1

Page 4: Jaga Nieuws | Editie Winter 2014

JAGANIEUWS NR. 1 - WINTER 2014JAGANIEUWS NR. 1 - WINTER 2014

Geen keuze“Jaga is continu bezig met innovaties. We ontwik-kelen oplossingen met bepaalde uitgangspun-ten,” vertelt Kriekels “hergebruik van materiaal, minder energie, technologie met de mens als maat en met respect voor de natuur. Onze pro-ducten moeten kloppen qua design en moeten voldoen aan de smaak van de eindgebruiker. Dit is een duurzame keuze.

Een mooi maatproduct, dat zorgvuldig gekozen is, wordt immers niet snel vervangen. Dat gaat zeker dertig jaar mee. Het is overigens niet dat we kiezen voor deze manier van ondernemen: in onze ogen is er maar één keuze mogelijk en dat is innoveren. Jezelf opnieuw uitvinden en continu verbeteren.”

Kriekels: “Als een installateur of adviseur aan de slag gaat met de klimaatbeheersing in een woning of bedrijf, heeft elke keuze gevolgen, op het leef-klimaat in de woning, maar ook ver daarbuiten. 7

BRUGGENBOUWER TUSSEN ECONOMISCH HAALBAAR EN ECOLOGISCH NOODZAKELIJK

“JAGA IS NIET ZOMAAR EEN FIRMA, HET IS EEN BEDRIJF MET EEN DUIDELIJKE MISSIE. ONZE DOELSTELLINGEN GAAN NIET SIMPELWEG OM GELD, WE HEBBEN BEPAALDE KERNWAARDEN WAAR AL ONZE OPLOSSINGEN AAN MOETEN VOLDOEN.” AAN HET WOORD IS BERT KRIEKELS, DIRECTEUR VAN JAGA IN NEDERLAND “WE WILLEN MEER, WE WILLEN IETS GOEDS DOEN. WE DENKEN AAN DE COMFORTBELEVING VAN DE GEBRUIKER EN AAN DE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK VAN ONZE PRODUCTEN IN DE 40 À 50 JAAR DAT ZE IN GEBRUIK ZIJN.”

Wij doorbreken het traditi-onele denken door te inves-teren in de ontwikkeling van innovatieve producten die minder energie en minder grondstoffen verbruiken.

JAGA: MEER DAN EEN RADIATOR-FABRIEKAl meer dan 50 jaar levert Jaga nieuwe

concepten en producten binnen de

verwarmingswereld. Maar Jaga is

veel meer dan alleen een fabriek waar

radiatoren worden gemaakt. Jaga staat

voor dynamiek, ethiek, creativiteit en

esthetiek. Onze filosofie is herkenbaar

aan vijf waarden: respect nature, awake

the artist, dream a future, create emotion

en building bridges. “We houden deze

waarden altijd in ons achterhoofd als

we aan het werk zijn. We kunnen dit niet

zonder de partners die elke dag voor

onze oplossingen kiezen. Voor Jaga

hoort iedereen die onze oplossingen,

koopt, monteert, adviseert of verhandelt

bij de Jaga familie. En we vinden het erg

belangrijk dat al die partners zich ook

kunnen vinden in onze waarden.” Bert

Kriekels, directeur Jaga Nederland.

Daarom zien wij het als onze taak om die gevol-gen goed zichtbaar te maken en om de installa-teurs hierover goed te informeren, via de website, door een bezoek aan de fabriek, via deze krant, maar zeker ook door persoonlijk contact.”

Intell principe“Koper en aluminium zijn basismaterialen voor de Jaga producten. En bij voorkeur hebben deze al een uitgebreid leven gehad voordat ze een radiator worden. Niet alleen hergebruik is be-langrijk voor Jaga, maar ook op het transport en zuinigheid in gebruik wordt gelet. Een voorbeeld hierin is Computergigant Intell. Deze organisatie stelde zichzelf een doel: elke twee jaar moesten hun processors twee keer sneller en de helft zo groot worden als de vorige variant. Volgens dat principe werkt Jaga ook graag. Jaga is continu bezig met verbeteren. We proberen de radiatoren steeds kleiner en zuiniger te maken. Kleiner is prettiger voor de gebruiker, maar het betekent ook minder grondstoffen en minder belasting tijdens het transport. Bovendien brengen we ook steeds meer functies (koelen, verwarmen, ventile-ren etc.) samen in één apparaat.” 6

WOONTRENDS 2015Eyecatchers Ook in 2015 blijven we het zien in het interieur: opvallende eyecatchers, zoals grote kroon luchters, opvallend gekleurde meubelen en duidelijk zicht bare afvoer buizen. In deze trend kan de Vertiga van Jaga niet ontbreken. Vertiga is de perfecte combinatie van design en energiezuinigheid. Naast de basisversie Primo, met gelakte metalen bekleding zijn er drie exclusieve design uitvoeringen leverbaar: Dunes, Kirei en Glow.

De techniekVertiga is een volledig nieuw type lage watertemperatuur radiator voor warmtepompen en conden-serende ketels. Twee dynamische warmtewisselaars met zijdelingse luchtstroom halen een ultra-hoog vermogen met superlage watertemperaturen. Door het lichte gewicht en de ultrageleidende materialen is de Low-H₂O Technologie veel beter regelbaar en veel zuiniger met energie.

GoudWarme tinten als goud, brons, koper, maar ook oker en aarde­tinten zijn dé trendkleuren. Deze prachtige kleuren geven elk interieur iets extra’s.

Intens kleurgebruik Kleur speelt een steeds grotere rol in het interieur. Sterker nog, vaak wordt eerst voor de kleur gekozen. De kleur gaat leven door het materiaal te borstelen, poetsen, schuren. Dat geeft een geleefd, gelaagd en intens kleureffect.

VERTIGA: EYECATCHER VAN FORMAAT

SPECS VERTIGA:

• perfecte opwarming van de ruimte door zijdelingse warmte distributie over de volledige hoogte van het toestel

• 9x snellere opwarming

• zeer hoog vermogen, bij super-lage watertemperaturen

• ruim 4000 watt (75/65/20 °C)

• 10% tot 30% energiebesparing ten opzichte van vloerverwar-ming of zware radiatoren

• volautomatische werking via watertemperatuur-detectie

AmbachtHandwerk is en blijft een belangrijke trend. Er is meer waardering voor pure materialen en eerlijke produc­ten. De eenvoud van prachtig geweven stoffen bij voorkeur in combinatie met grafische vormen.

Botanische printsMeer natuur in huis zorgt voor een rustiger gevoel. Natuurlijke patronen, grote bladen, het reliëf van hout, of juist kleurrijk en vol bloemen. Dat kan niet extreem genoeg. Pak het groots aan.

Low-H2O radiator Play

Vertiga Kirei

Vertiga Dune

BERT KRIEKELS OVER DE AMBITIE VAN JAGA

“JAGA BLIJFT VOORTDUREND VERNIEUWEN EN DAARBIJ ZULLEN WE ALTIJD EEN AFWEGING MAKEN TUSSEN DE BEHOEFTE VAN DE GEBRUIKER.”

Page 5: Jaga Nieuws | Editie Winter 2014

Jaga Nederland B.V.De Meerheuvel 65221 EA ’s-Hertogenbosch Postbus 20325202 CA ’s-HertogenboschT 073 63 123 60F 073 63 123 [email protected]

ShowroomDe showroom is alleen op afspraak te bezoeken. Zo weten we zeker dat we ook alle tijd voor u hebben.8

JAGA WINT PRESTIGIEUZE PRIJS MET BRIZA FRESH

PRIJSWINNENDE KLIMAATBEHEERSING

De Briza Fresh, een co-creatie van Jaga en ClimaRad, heeft de ISSO Award 2014 gewonnen. Deze prijs werd toegekend tijdens de ISSO Jubileumbijeenkomst eind september. Een grote meerderheid van de bezoekers stemde op dit nieuwe ontwerp.

Co-creatie, dat was de voorwaarde voor de deel-name aan de ISSO Award dit jaar. Marktpartijen moesten aantonen dat zij op een innovatieve wijze samen konden werken aan een project of product. De samenwerking tussen Jaga en ClimaRad, in veel projecten concurrenten van elkaar, was alleen al door hun partnerkeuze bijzonder. Daarnaast hebben zij een product ontwikkeld dat, volgens de jury, die de voorselectie heeft gedaan, veel potentie heeft voor de toekomst.

Snelle samenwerkingTijdens de korte pitch op het podium werden de mogelijkheden van de Briza Fresh toegelicht: deze mini, decentrale luchtbehandelingskast kan per ruimte zowel verwarmen, op hoge of lage temperatuur, als koelen. Het ververst decentraal de lucht met warmteterugwinning en kan sturen op zowel CO₂ als vochtigheid. “Het is een product dat geen van onze beide bedrijven zo snel alleen had kunnen ontwikkelen”, zegt Jan Verdonck van Jaga. “Een dergelijke productontwikkeling zou voor een bedrijf zeker drie jaar kosten. Door onze samenwerking hebben we het product in negen maanden kunnen ontwikkelen.”

ZorgsectorJaga ziet voor de Briza Fresh vooral veel kansen bij herbestemming en renovatie. In plaats van een grote, centrale luchtbehandelingskast, waarbij nieuwe kanalen voor ventilatie en koeling nodig zijn, kan de Briza Fresh snel en eenvoudig in elke ruimte het klimaat lokaal optimaliseren. Het eerste project met dit toestel, een hospice met zesentwintig kamers, is al opgeleverd en circa tien andere projecten met de Briza Fresh zijn onder constructie. Verdonck: “Wij zien vooral veel mogelijkheden in de zorgsector, waar veel sprake is van renovatie en het binnenklimaat vaak problemen geeft. Maar ook in het onderwijs of bij herbestemming en renovatie van kantoren biedt dit product veel voordeel in tijd en geld.”

Snellere levering en voorraadAls we zeggen dat we steeds innoveren, doen we dat ook. Zo hebben we recent onze interne processen verbeterd, waardoor Jaga radiatoren nog sneller leverbaar zijn. Op www.jagapro.nl vindt u bovendien de levertijdentool, waarin per radiator en onderdeel aangegeven wordt wat de levertijd is. Zo kunt u uw klant beter van dienst zijn. Ook zijn de Jaga Low-H2O radiatoren voortaan uit voorraad leverbaar via Technische Unie. De schappen bij deze technische groothandel zijn gevuld met de populaire Low-H2O radiatoren Jaga Tempo, Jaga Tempo vrijstaand en Jaga Strada in de meest gangbare maatvoeringen.

Hartverwarmende actie

Actie rode warmte-wisselaar Om al onze nieuwe activiteiten extra kracht bij te zetten en u als installateur nog enthousiaster voor ons merk te maken, hebben we net als in ‘sjakie en de chocoladefabriek’ een win-actie geïnitieerd. We hebben in onze voorraad vijf radiatoren voorzien van een rode warmtewisselaar. De installateur die een radiator met een rode warmtewisselaar geleverd krijgt, wint een ‘hartverwar-mend’ weekend voor twee personen naar Hasselt in België, inclusief een bezoek aan de fabriek van Jaga.

ISSO AWARD

1

Actieve ventilatie is meer noodzakelijk in goed geïsoleerde nieuwe woningen dan in oude.

Gezonde luchtvochtigheid = 50 à 60 %.

Een gemiddeld huishouden produceert 10 à 15 liter water per dag (uitademen, transpiratie,

koken, wassen, douchen en baden).Ventilatie zorgt voor energiebesparing:

In een goed geventileerd huis is de lucht relatief droog. Droge lucht opwarmen kost veel minder energie dan het opwarmen van vochtige lucht.

Goede ventilatie voorkomt klachten als hoofdpijn, benauwdheid, hoesten en neusverkoudheid.

Cool WIN EEN HARTVERWARMEND WEEKEND

JAGANIEUWS NR. 1 - WINTER 2014