Winter guide

download Winter guide

of 16

 • date post

  03-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  220
 • download

  1

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Winter guide

 • Kom slapen en beleef samen de Efteling in winterse sferen!

  Wanneer de dagen korter worden, verandert de Efteling in een sprookjesachtige wereld van twinkelende lichtjes, ijspret en knisperende kampvuren. Overnacht in het Efteling Hotel of in het vakantiepark

  Efteling Bosrijk en droom je mooiste dromen. Kijk op efteling.com en ontdek het uitgebreide aanbod van overnachtingsmogelijkheden in de Efteling.

  efteling.com

  september 2014actief in de buitenluchtCulinairSchransen op de schansen?

  philippe paquayWinter in eigen land

  winter guide

  OutfitWarm n trendy

  BestemmingVive la France

  AutoRijden of glijden?

  seppe smitseen vers laagje sneeuw, een mooie piste en de zon: voor mij is dat het allerhoogste

  DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR SmaRT mEDIa EN VaLT NIET ONDER DE VERaNTWOORDELIJKHEID VaN DE REDaCTIE VaN HET NIEUWSBLaD

 • 2 editorial

  DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR SmaRT mEDIa EN VaLT NIET ONDER DE VERaNTWOORDELIJKHEID VaN DE REDaCTIE VaN HET NIEUWSBLaD

  04 De lat niet te hoog leggen

  05 Vive la France!

  06 Schransen op de schansen?

  08 Profielinterview: Seppe Smits

  04 08 14

  Philippe Paquay, administrateur-generaal Bloso.

  F

  OT

  Oa

  RC

  HIE

  F B

  LO

  SO

  wintersport. Hou je van snelheid, dan zijn shorttrack en langebaanschaatsen voor de hand liggende keuzes. Wil je snelheid combineren met een stevige ploegsport, dan is ijshockey je ding. En als schaatsen voor jou gelijkstaat aan sierlijkheid, dan gaat er weinig boven kunstschaatsen. Of wat dacht je van curling, de enige ijssport waarvoor je niet moet kunnen schaatsen?

  Wintersportfederaties, zoals Sneeuwsport Vlaanderen, zijn relatief klein in vergelijking met federaties van populairdere sporten als wielrennen en tennis. Ze hebben een ledenaantal van om en bij de 2000. Dat dit aantal in de toekomst zal groeien, staat in de sterren geschreven. Vlamingen zijn skifanaten, we trekken elk jaar met 500.000 op wintersportvakantie. Alle trends ten spijt blijft het traditionele skin de eerste keuze van de Vlaming. Toch geeft steeds meer jong volk de voorkeur aan snowboarden, een sport die meer mainstream is geworden en zijn coole imago wist te behouden.

  Voornamelijk Vlamingen zetten in groten getale de stap naar het

  Dat wintersport door de Vlaamse minister van Sport verkozen is tot Sport van het jaar 2014 is geen toeval. De prestaties van onze Vlaamse topsporters op de Olympische Winterspelen in Sotsji, liggen nog vers in het geheugen. Met atleten als Seppe Smits, Bart Swings, Jorik Hendrickx en het bobsleeteam met Hanne Marin en Elfje Willemsen groeide de aandacht voor wintersport explosief.

  dat enthousiasme, de titel Sport van het jaar 2014, en de mogelijkhe-den die daardoor ontstonden, deden veel Vlamingen kennismaken met het grote aanbod wintersportdisciplines. Het is voor velen een ontdekking dat het vlakke Vlaanderen niet alleen fietsers van grote prestaties doet dromen, maar ook ijs- en sneeuwlief-hebbers, met 15 ijsbanen, 5 skipistes en 54 wintersportclubs.

  iedereen liet zich al wel eens overhalen om schaatsen aan te binden, maar een kerstmarkt waar je romantische rondjes draait, staat veraf van een ijsbaan waar je schaatst als

  Winter in eigen landVraag mensen wat wintersport bij hen oproept, en de kans is groot dat hun antwoorden verwijzen naar uitgestrekte vlaktes, witbesneeuwde bergen en welverdiende vakanties. Nochtans hoeft wintersport zich niet per se ver van huis af te spelen. Je voorbereiden op de Alpen of het Hoge Noorden kan perfect in eigen land.

  Over Smart mediaSmartMedia helpt haar klanten om merken te versterken en de verkoop van producten te stimuleren door het produceren van content die is afgestemd op de behoeften van de doelgroep.

  Smart Media levert sinds 2007 content marketing-oplossingen van wereldklasse. Bel ons vandaag nog, zodat wij u meer kunnen vertellen over hoe we uw bedrijf kunnen helpen.

  COlOfOnproject manager: Yasna Ekama, yasna.ekama@smartmediapublishing.com productieleider: Ellen Dhondt hoofdredactie: Jerry Huinder, redactie smartmediapublishing.com tekst: Hannes Dedeurwaerder, Daan Vanslembrouck Coverbeeld: Bavo Swijgers Vormgeving: Leon Mooijer drukkerij: Corelio

  smart media publishing belgium bVba Leysstraat 27, 2000 Antwerpen, Tel +32 3 289 19 40, ellen.dhondt@smartmediapublishing.com www.smartmediapublishing.com

  Veel leesplezierYasna Ekama

  Project Manager

  10 Warm n trendy op de latten

  12 Overwinteren zonder fysiek ongemak

  14 Rijden of glijden?

  competitiesnowboarden. Dat hebben we te danken aan de vele indoorski-pistes zoals in Peer, Antwerpen, Wilrijk, Brussel en Komen. En ook in de indoorfunparks kunnen jongeren terecht om te trainen, of het nu acht graden is of achttien, regent of stormt.

  de resultaten Van de zeven Belgische Olympirs en twee Paralympirs in Sotsji bewijzen dat de financile en logistieke steun van de sportfederaties en de overheid vruchten afwerpt. Het betekent dat onze meest getalenteerde jongeren ook in de wintersporten hardop mogen dromen van een internationale carrire op topniveau.

  de Vlaamse Elfstedentocht is nog veraf, en ook de Scandinavische wintersportgekte evenaren we niet. Maar Vlamingen beseffen langzaam maar zeker dat wintersport meer kan zijn dan die ene week in de bergen. Niets houdt ons tegen om de titel sport van het jaar letterlijk te nemen: wintersport beoefen je het hele jaar lang, met, als het even meezit, die ene week in de bergen als hoogtepunt.

  Vlamingen beseffen langzaam maar zeker dat wintersport meer kan zijn dan die ene week in de bergen

  The BAILEYS word and associated logos are trade marks R&A Bailey & Co.

  Ons vakmanschap drink je met verstand.

 • Pistes met kraakverse sneeuwOp de skibanen van Skidme Rucphen en Terneuzen kunnen beginners hun wintersportavontuur starten op de oefenhellingen en blauwe piste. Meer gevor-derde skirs en snowboarders kunnen zich vermaken op de rode en zwarte piste f in het funpark met di-verse rails, schansen en de Big Airbag. De skibanen in Rucphen en Terneuzen zijn voorzien van moderne skiliften en natuurlijk heel veel verse sneeuw!

  Unieke uitjes in de sneeuwNaast skin en snowboarden kunt u dicht bij huis meer wintersportplezier beleven. Tuben en sleen

  Kijkt u als wintersportliefhebber al uit naar verse sneeuw, strakke pistes en het heerlijke wintersportgevoel? Dat gevoel vindt u dicht bij huis bij Skidme Rucphen of Terneuzen, net over de Nederlandse grens. De skihallen in Rucphen en Terneuzen bieden perfect geprepareerde pistes, met kraakverse sneeuw, waar u 365 dagen per jaar kunt komen skin of snowboarden.

  op de pistes, hilarische spellen in de sneeuw voor groepen en spelen in de sneeuw voor de kids: nog meer redenen om naar Skidme te komen. Maak van een dagje Skidme een gezellig uitje. In Rucphen vindt u ook een uitdagend ijskartparcours en een glow-in-the-dark minigolfbaan.

  Kunt u niet wachten tot het wintersportseizoen weer van start gaat? Kom dan naar onze opening van het wintersportseizoen en ontdek het unieke en veelzij-dige aanbod van Skidme tijdens de opendeurdagen op 4 en 5 oktober in Rucphen of 11 en 12 oktober in Terneuzen. Tijdens deze dagen pro teert u van speciale aanbiedingen op abonnementen en hoge kortingen tot 50% op onder andere een 2 uurpas, een proe es en ijskarten. Kijk voor meer informatie op www.skidome.be/opendagen.

  Ervaar het echte wintersportgevoel

  dicht bij huisBij Skidme Rucphen of Terneuzen,

  net over de Nederlandse grens

  Skidme TerneuzenZeelandlaan 3, TerneuzenTel: +31(0)115 64 13 00

  Skidme RucphenBaanvelden 13, RucphenTel: +31(0)165 34 31 34

  Skidme SkischoolSkin of snowboarden wordt pas echt leuk als u met gemak de pistes af kunt glijden. Daarom biedt Skidme een skischool waar u dankzij de professio-nele en ervaren monitoren veilig en leuk kunt leren skin of snowboarden. Als ervaren wintersporter is de skischool ideaal om uw technieken te verbeteren met bijvoorbeeld een cursus sportief skin. Op zoek naar nog meer uitdaging? Grenzen verleggen kunt u tijdens de freestyle clinics in het funpark, voor zowel beginners als gevorderden.

  ADVERTORIAL

  De langste piste van Skidme Terneuzen is 220 meter, in Rucphen is dat 160 meter.

  made for love

 • 4 inspiratie familieVakanties

  Skin is voor veel mensen het absolute einde. En waarom zouden ze daarmee moeten ophouden als ze eenmaal kinderen hebben? Heel wat skigebieden zijn immers heel gezinsvriendelijk. Je moet ze alleen vinden.

  tekst HANNES DEDEuRWAERDER

  de lat niet te hoog leggen

  Ik ga op skivakantie en ik neem mee mijn kinderen. Help! Stress! Nooit van mijn leven! Leuk, maar dat is toch heel veel gedoe? De meningen over skin met kinderen zijn verdeeld, maar voor alles geldt: geen enkel probleem, zelfs niet als ze nog heel jong zijn. Het komt er gewoon op aan het juiste skigebied te kiezen, met voldoende voorzieningen voor alle gezinsleden. Ga bij voorkeur ook naar een gebied dat niet te hoog ligt, omdat kinderen de lagere luchtdruk moeilijk verdragen.

  een aangepast activiteitenaanbod is aangewezen om van de gezinsvakantie in de sneeuw een succes te maken. Kristof Vosters is hoofdredacteur van Wintersporters.be, dat onder meer skigebieden recenseert. Wie met familie en kindjes naar een skigebied trekt, heeft vaak niet de behoefte om elke dag fanatiek op de latten te staan, licht hij toe. Een mooie wandeling met de slee, zwemmen in een subtropisch paradijs of een vlucht met de para-pente, haast alles kan tegenwoordig. Heel wat skigebieden hebben de afgelopen jaren flink genvesteerd in tal van randactiviteiten.

  Vosters raadt aan te kiezen voor een kleiner skigebied, waar famil