Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

80
DE WERKEN VAN WANROOIJ 2013

description

 

Transcript of Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

Page 1: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

DE WERKEN VAN WANROOIJ 2013

Page 2: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

2

Evenwicht

Ondernemen is net als fietsen.Je moet blijvenbewegen om

het evenwichtte bewaren.

(vrij naar Albert Einstein)

Page 3: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

3

Geachte relatie, In een uiterst uitdagende markt zijn wij er in geslaagd onze positie te behouden. We hebben opnieuw vele kansrijke projecten ontwikkeld en aantrekkelijke woningen gebouwd, zoals u in deze nieuwe uitgave van de ‘Werken Van Wanrooij’ kunt zien. We hebben geïnvesteerd in verbetering, in vernieuwing en in samenwerking: met onze medewerkers, onze opdrachtgevers, onze business­partners én onze leveranciers. Alleen dankzij het onderlinge samenspel van al die partijen kunnen wij onze klanten optimaal van dienst zijn. Graag bedanken wij u voor uw inspanningen, enthousiasme en vertrouwen in het afgelopen jaar. We hebben de voorwaartse beweging samen gemaakt en hopen die in het nieuwe jaar met evenveel energie en plezier voort te kunnen zetten. Uiteraard wensen we u en de uwen mooie sfeervolle kerstdagen en een gelukkig 2014 toe.

Directie Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling

Page 4: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

Ook in 2013 is de woningmarkt grillig en onvoorspelbaar gebleken. Desondanks zijn we er in geslaagd verdere stappen voorwaarts te maken. Door vooral hard te werken, steeds vlotter te schakelen en efficiency te vergroten, want de wereld om ons heen staat niet stil. De marktomstandigheden waren daarentegen voor ons ook een impuls voor versterking van ons contact met klanten en businesspartners. Daarmee hebben wij succes behaald. Mede dankzij een goede en intensieve samenwerking hebben wij ons succes in het afgelopen jaar weten te continueren.

FundamentVan Wanrooij bouwt op een degelijk fundament. Niet alleen in de praktijk van ontwikkelen en bouwen is dat van belang, maar ook in de verdere ontwikkeling van het familiebedrijf. We kennen korte communicatielijnen. Het directe contact tussen de directie en de uitvoering geeft ons een grote slagkracht.

En met de introductie van Optio, ons woningconcept, hebben we 5 jaar geleden de basis gelegd voor efficiënte en flexibele ontwikkeling en realisatie van marktgerichte bouw plannen. In 2013 is daarmee wederom flinke vooruitgang geboekt en is de verkoop van woningen gestegen.

Anticyclisch investerenDit biedt ons ruimte om in deze ­ zeker voor de bouwsector ­ financieel zware tijden anticyclisch te investeren. Zo realiseren we in Waardenburg een groot en modern interactief inspiratiecentrum. Hier kan zowel de consument als de professionele markt zich laten inspireren en adviseren. Wij verwachten dat ‘kijken en beleven’ een flinke impuls zal geven aan de verkoop.

Onze aanhoudende investering in nieuwe websites, internet­marketing en inzet van social media heeft eveneens haar vruchten afgeworpen. Daarnaast heeft ook de introductie van Duokoop in

Stabiele positie in lastige markt

4

Page 5: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

een flink aantal van onze nieuwbouwprojecten in 2013 tot (extra) verkoopsucces geleid. Met Duokoop bieden wij kopers de mogelijkheid een woning te kopen zonder de grond.

Werken aan aangenaam wonenZo is Van Wanrooij al 44 jaar een evenwichtige partij op de woningmarkt. De stabiliteit van het familiebedrijf biedt continuïteit en ruimte voor investeringen. Van daaruit bouwen wij aan de toekomst en aan modern vakmanschap. In het afgelopen jaar hebben wij weer jong talent kunnen binnen halen, dat zich in onze ‘kweekvijver’ verder kan ontwikkelen en ontplooien. Ook op die manier versterken wij onze concurrentiepositie in de woningmarkt. Velen doen ­ vaak tegengestelde ­ voorspellingen over het moment waarop de woningmarkt zich ten goede zal keren. Wij wagen ons daar niet aan, maar werken met volharding en inventiviteit aan de realisering van ‘aangenaam wonen’ in Noord­Brabant en Gelderland. Daar zetten we ons graag voor in.

5

Page 6: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

6

Welkom in Waardenburg

Page 7: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

7

Voor de consument is de totaalbeleving van wonen belangrijk. Woongenot is veelal de optelsom van een mooi huis, een aantrekkelijke omgeving en een fraaie inrichting. Bij Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling in Geffen staan de buitenkant en de bouwkundige kwaliteit van die mooie woning centraal. Van Wanrooij keuken­ en badkamerspecialisten richt de aandacht op de binnenkant: keukens, badkamers, tegels en andere interieurbepalende materialen. Medio 2014 gaat Van Wanrooij keuken­ en badkamerspecialisten verhuizen van Tiel naar Waardenburg.

Nieuwe dimensieIn een nieuwe en hypermoderne showroom in Waardenburg voegen wij een nieuwe dimensie aan klantondersteuning toe. Hier kunnen consumenten, maar ook onze professionele partners vanaf medio 2014 de nieuwste trends op het gebied van keuken­ en badkamerinterieurs zelf ervaren. En dan niet op een tekening of op een beeldscherm, maar op ware grootte met:

n werkende proefopstellingenn een heus kooktheater n een prettige en persoonlijke begeleiding.

Zo wordt onze nieuwe showroom een interactief inspiratiecentrum met tal van modelinrichtingen voor keukens en badkamers en ruime keuzemogelijkheden. Nieuw is dat ook andere bouwkundige elementen in veel kleuren en maten worden opgesteld om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

De showroom in Waardenburg biedt een breed en compleet totaalconcept voor elke smaak en elke beurs. De showroom is vanaf medio 2014 geopend voor zowel particuliere klanten als kopers van nieuwbouwwoningen van ons en onze commerciële partners. En dat op een heel centrale plek: aan afslag 16 van de A2 bij Waardenburg.

In Waardenburg komen woonwensen tot leven!

www.afslag16.nl

Page 8: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

8

Page 9: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

9

De werken uitgelicht

Page 10: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

10

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Architect: Inbo, Eindhoven

Quadrant Architecten, Zevenbergen

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.moorland­oirschot.nl

Oirschot Moorland-Oost 32woningen

Monumentaal wonen in Moorland

Page 11: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

11

verkoopfase bij de 19 patiobungalows mogelijk om optioneel te kiezen voor slapen en baden op de begane grond. Bij de herenhuizen konden kopers kostenloos kiezen uit meerdere (model)plattegronden.De woningen spreken de woonconsument duidelijk aan, want alle woningen zijn voor start bouw verkocht. De herenhuizen bij het kanaal zijn iets verhoogd ontworpen, voor maximaal uitzicht. De toekomstige bewoners van deze herenhuizen krijgen de schoonheid van Oirschot ­ ‘monument in het groen’ ­ goed in beeld en kunnen met recht monumentaal wonen.

n bouw van beide deelplannen start in december 2013; n oplevering voorzien najaar 2014.

De bewoners van dertien klassieke herenhuizen in Moorland hebben straks aan de overkant van het Wilhelminakanaal een eerste klas uitzicht op de prachtige en monumentale toren van de Sint Petrusbasiliek in Oirschot. De bewoners van 19 prachtige patiobungalows (bestemd voor starters én senioren) kijken in het centrum van het plangebied uit op een groen hofje. Deze bijdrage aan het plan Moorland­Oost is door ons in sneltrein­vaart ontwikkeld en verkocht. Direct aansluitend is een plan ontworpen en voor geïnteresseerden in april een woonatelier georganiseerd, waarin meerdere ontwerpen zijn getoond en besproken. In januari is overeenstemming bereikt met de gemeente Oirschot. De meest populaire varianten vormden de basis voor de uiteindelijke woningvarianten. Zo was het in de

Page 12: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

12

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Roosdom Tijhuis Planontwikkeling, Rijssen

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf en derden

Website: www.thuisindekwekerij.nl

Hengelo De Kwekerij 50woningen

Page 13: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

13

Gestart wordt met 20 woningen in verschillende variëteiten. Bijzonder bij dit plan is de nabijheid van het grootste solarpark van Nederland, dat hier in de nabije toekomst gerealiseerd zal worden: een recreatiegebied van zeven hectare met 10.000 zonnepanelen in een groene omgeving. Inwoners van de gemeente kunnen via aankoop van een certificaat participeren in het park. ‘Wonen in de Kwekerij’ krijgt hiermee een extra zonnige kant.

n verkoop eerste fase is gestart;n start bouw voorzien in 1e kwartaal 2014.

Thuis in de Kwekerij van HengeloDe toekomstige bewoners van zo’n 50 nieuwe woningen aan de rand van het dorp Hengelo (gemeente Bronckhorst) voelen zich straks met recht ‘Thuis in de Kwekerij’. Hun nieuwe woonwijk verrijst deels op het terrein van een kwekerij en deels op het terrein van een voormalige meubelfabriek. In een prachtige, groene omgeving met volop rust en natuur krijgt De Kwekerij drie verschillende beeldregimes: de Amsterdamse School aan de buitenrand, een romantische stijl in het centrumgebied en jaren dertig stijl in het plandeel De Heurne. De wijk komt gefaseerd tot stand, waarbij de marktvraag de snelheid bepaalt. De belangstelling is groot.

Page 14: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

14

Ontbijten op een eigen balkon, genieten van de fraaie gemeen­schappelijke binnentuin en natuurlijk vooral van je eigen, luxueuze appartement. Het kan allemaal in het statige woon­gebouw Koningsschild in Goirle. Het plan wordt gekenmerkt door een rijke architectuur en een stijlvolle inrichting van de entree­hallen. De appartementen kennen een grote variatie in omvang, indeling en afwerking. Op de plek waar vroeger de Heilige Geestkerk stond en waar de gildebroeders het koningsschieten beoefenden, daar zijn de nieuwe bewoners (jongeren en ouderen) nu de koning te rijk. Vrijwel alle 71 koop­ en huurappartementen zijn inmiddels bewoond. De gezamenlijke binnentuin is feestelijk geopend. Op de begane grond vormt de Albert Heijn­supermarkt en een ultramoderne health­zonnestudio een welkome aanvulling op de bestaande winkelvoorzieningen aan het Van Hogendorpplein. De reacties van de nieuwe bewoners zijn dan ook uiterst positief. De gunstige ligging ten opzichte van hartje Goirle, de stad Tilburg en het natuurgebied De Regte Heide maken het woongenot compleet.

n zomer 2013 opgeleverd

Opdrachtgever: Bouw­ en Ontwikkelingscombinatie Van Wanrooij­Van Schijndel

Woonstichting Leystromen, Rijen

Architect: DSA stedenbouw architectuur, ’s­Hertogenbosch

Realisatie: derden

Website: www.koningsschild.nl

Goirle Koningsschild 71appartementen,2.000m2commerciëleruimte

De koning te rijk nabij hartje Goirle

Page 15: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

15

Page 16: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

16

Opdrachtgever: V.O.F. Koolhoven

Stedenbouwkundige: wUrck architectuur, stedenbouw & landschap, Rotterdam

Architect: Inbo, Eindhoven

Website: www.woneninkoolhovenbuiten.nl

Tilburg Koolhoven, Buitenhof 41woningen

Page 17: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

17

Het prachtige uitzicht op de vrije natuur rondom en het snel­stromende riviertje de Donge, in de groene woonwijk, zijn eveneens doorslaggevende succesfactoren van Buitenhof. Veel Tilburgers blijken al jaren te wachten op deze buitenkans, het eerste deelplan van Koolhoven Buiten. Uiteindelijk komen er 500 woningen in dit beekdalachtige landschap, dicht bij de grote stad met haar culturele en commerciële voorzieningen.

n verkoop fase 1 verloopt voorspoedig;n start bouw voorzien in eerste kwartaal 2014.

Deelplan Buitenhof in de uitbreidingswijk Koolhoven Buiten in Tilburg oefent een grote aantrekkingskracht uit op liefhebbers van comfortabel wonen in een groene en natuurrijke omgeving. De belangstelling voor de eerste 33 woningen in fase 1 bleek dermate groot, dat deze fase inmiddels is uitgebreid naar 41 woningen. Vooral de vrijstaande woningen en tweekappers blijken in trek. De nieuwe, verfrissende woningplattegronden ­ met een breedte van maar liefst tien meter ­ bieden kopers veel mogelijkheden. De keuze­optie voor een typische jaren zeventig zitkuil blijkt eveneens verrassend populair.

Buitenhof blijkt buitenkans voor velen

Page 18: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

18

In het fraaie, royaal opgezette en groene uitbreidingsplan De Contreie, gelegen aan de westrand van Oosterhout, hebben wij een grootse start gemaakt. De eerste 53 woningen in fase 1A en 1B zijn, na een uiterst korte en succesvolle verkoopperiode, in aanbouw. Vanaf het voorjaar van 2014 gaan de eerste bewoners hier genieten van stijlvolle woningen. Ze hebben de optimale vrijheid gehad in keuze van indeling en afwerking. Hiervan is ruim gebruik gemaakt. Ook de startbijeenkomst voor fase 1C en 1D is druk bezocht en dat belooft veel. Het betreft hier 6 royale tweekappers met vrij uitzicht en 10 prachtige rij­ en hoekwoningen. Niet alleen het individuele woongenot is groot in De Contreie; ook de openbare ruimte wordt met zorg hoogwaardig ingericht. Brede lanen,

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Gemeente Oosterhout

Architect: Hans Been Architecten, Amerongen

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.wonenincontreie.nl

Oosterhout De Contreie 70woningen

Succesvolle start in de Contreie

Page 19: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

19

veel groen, een speelbos en een groene ontmoetingsplek in het hart van de nieuwe wijk, waarin uiteindelijk zo’n 800 woningen komen. Met de directe ligging aan de ecologische verbindings­zone met een prachtige flora en fauna is De Contreie een topper, zowel wat betreft wonen als groen en duurzaamheid.

n bouw fase 1A (41 woningen) is gestart; oplevering voorzien in voorjaar 2014;

n bouw fase 1B (12 woningen) is gestart; oplevering voorzien in zomer 2014;

n verkoop fase 1C en 1D (16 woningen) is gestart in laatste kwartaal 2013.

Page 20: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

20

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Belegger: Vesteda Project Development, Amsterdam

Stedenbouwkundige: Gemeente ’s­Hertogenbosch

Architect: DOK Architecten, Amsterdam

Realisatie: derden

Website: www.wonenindeamazones.nl

’s-Hertogenbosch De Amazones 126appartementen

Page 21: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

21

appartementengebouwen (ieder bijna 50 meter hoog) torenen weliswaar hoog uit boven de omgeving, maar maken er ­ zowel bij dag als bij nacht – op een natuurlijke manier deel vanuit. Een duidelijk voorbeeld van het juiste product op de juiste plaats. Luxe appartementen met volop woongenot én een prachtig uitzicht: aan de ene kant de rust en schoonheid van het park en aan de andere kant de levendigheid van de populaire, historierijke Bossche binnenstad. Dat is wonen en leven op hoog niveau.

n verkoop tweede woontoren is oktober 2013 gestart;n hoogste punt wordt begin 2014 bereikt;n oplevering voorzien per medio/eind 2014.

De bouw van De Amazones in ’s­Hertogenbosch is in volle gang. Naar verwachting nemen de eerste bewoners in het najaar van 2014 hun intrek in de elegante woontorens nabij de IJzeren Vrouw, de fraaie waterplas in het Prins Hendrikpark. In minder dan een jaar zijn alle 42 luxe koopappartementen verkocht. Op basis van dat succes heeft Vesteda besloten om één van hun twee torens die aanvankelijk bestemd waren voor de verhuur, om te zetten naar verkoop. In een tijd waarin meestal de omgekeerde beweging wordt gemaakt (omzetting van koop naar huur) getuigt dit van brede bewondering voor De Amazones. Ook het Duokoop­concept, waarbij de grond niet gekocht hoeft te worden, heeft bijgedragen aan het torenhoge verkoopsucces. De ranke en slanke

De Amazones, een torenhoog succes

Page 22: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

22

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Brabantse Waard, Zevenbergen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

Stedenbouwkundige: Compositie 5 Stedenbouw, Breda

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.kloosterblokje­willemstad.nl

Willemstad Kloosterblokje IV ca.100woningen,8bouwkavels

Page 23: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

23

n bouw fase 1 (33 woningen) is gestart in september 2013; oplevering voorzien rond zomervakantie 2014;

n ontwikkeling tweede fase is gestart;n het plan bevat 8 Ruimte voor Ruimte­bouwkavels.

Kloosterblokje IV is een eigentijds bouwplan met een knipoog naar de architectuur van het oude Willemstad. Centraal in het plan ligt een mooie groenvoorziening met eromheen rijwoningen in min of meer gesloten bouwblokken. Daaromheen komen tweekappers en (half )vrijstaande woningen met zicht op de riante waterpartij die het geheel omsluit. De eerste fase bestaat uit totaal 33 woningen met rijke detaillering en mooie accenten in de gevels. Kloosterblokje IV ligt dicht bij het historisch centrum van Willemstad en is de laatste uitbreidingsmogelijkheid van de stad. Een aantal woningen is uitgevoerd als zogenaamde 0­treden­woning, met mogelijkheid tot slapen en baden op de begane grond. De kopers hebben veel mogelijkheden om de woning naar eigen wens en inzicht in te delen en af te laten werken. Zo kunnen de bewoners zelf kiezen voor hun eigen woongenot.

Bouwplan met een knipoog naar het verleden

Page 24: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

24

Opdrachtgever: VOF Leeuwse Veld

Architect: Quadrant Architecten, Zevenaar

Stedenbouwkundige: Pouderoyen. Nijmegen

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.hetleeuwseveld.nl

Beneden-Leeuwen Het Leeuwse Veld 52woningen,3bouwkavels

Page 25: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

25

Het Leeuwse Veld zal uitgroeien tot een wijk met totaal zo’n 300 woningen en bouwkavels, waarvan ca. 100 huurwoningen. Een plek waar bewoners volop van hun vrijheid kunnen genieten.

n verkoop eerste fase 52 woningen (24 koop­ en 28 huurwoningen) en 3 bouwkavels is gestart;

n bouw eerste fase is eind 2013 gestart.

Wonen in het Leeuwse Veld in Beneden­Leeuwen wordt een werkelijk unieke ervaring. ‘Voel je vrij’ is niet voor niets het motto van dit plan in de gemeente West Maas en Waal. Een licht meanderende toegangsweg, een ruim opgezette wijk, veel groen en speelruimte, maar ook: ruime keuze in woningtypes, veel indelingsmogelijkheden, afwisseling in gevelstenen, raampartijen en keramische dakpannen in verschillende kleuren. Wonen in deze wijk gaat kortom een gevoel van echte vrijheid geven, of het nu gaat om het individuele woongenot of om de beleving van de openbare ruimte. De nabijheid van het Speelse Veld, een Cool Nature Speelpark aan de zuidkant van het nieuwe woongebied, biedt een speelse invalshoek. Waterlopen, een ruig gebied met wilgenbosjes, houten speelelementen en een waterpomp bieden daar nu al ouderwets speelplezier aan scouting en jeugdgroepen. Straks kunnen ook de kinderen uit de wijk hiervan meegenieten. Voor hun ouders is de kern van Beneden­Leeuwen met een goed voorzieningenniveau nabij.

Vrij en speels wonen in het Leeuwse Veld

Page 26: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

26

Opdrachtgever: VOF Kesteren­Zuid, Geffen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenaar

Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem

Website: www.casterhoven.nl

Kesteren Casterhoven 52woningenin3fasen

Page 27: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

27

ook steden als Rhenen, Wageningen, Ede en Veenendaal zijn zeer goed bereikbaar vanuit de nieuwe woonwijk. Goed wonen, goed leven, dat kan in Casterhoven.

n fase 1 is in aanbouw;n verkoop fase 2 (8 tussenwoningen en 4 hoekwoningen met

garage) en fase 3 (8 levensloopbestendige woningen en 6 royale eengezinswoningen) is gestart; start bouw voorzien in de eerste helft 2014.

De mascotte van de nieuwbouwwijk Casterhoven ­ Cas ­ mag zich dan voortbewegen op een antieke fiets, de bouw komt nu goed op gang. Zien bouwen doet kopen. Na de snelle verkoop van fase 1 (26 woningen) bleek ook veel belangstelling voor fase 2 en daarom komt fase 3 nu versneld in beeld. Zo komt de kleurrijke wijk Casterhoven na een lange aanloop tot leven in de Betuwe. De romantische architectuur, de groene en waterrijke opzet van de wijk (uiteindelijk ca. 600 woningen) geven een positief gebiedsimago. De variatie in woningtypes, de verschillende kleuren dakpannen, de mogelijkheid om de gevels te keimen, alsmede de zorgvuldige gebiedsindeling dragen daaraan bij. Zo krijgen steeds meer bewoners van Kesteren en andere dorpen in de Betuwe belangstelling voor Casterhoven, dat perfect aansluit bij het rivierenlandschap. Licht, lucht en ruimte zijn hier volop aanwezig. Niet alleen Kesteren biedt goede voorzieningen;

Realisering van kleurrijk Casterhoven op gang

Page 28: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

28

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Woningbouwvereniging Compaen, Helmond

Architect: LX Architecten, Helmond

Inbo, Eindhoven

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.typeheiakker.nl

Helmond Heiakker 58woningenin2fasen

Page 29: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

29

met kleine en afwisselende straatjes. Mede dankzij de starters­leningen van de gemeente Helmond verliep de verkoop dermate vlot, dat ook de tweede fase (19 woningen) met succes in verkoop is gebracht. De bouw van de tweede fase start in januari 2014.Met vertrouwen is inmiddels begonnen aan de ontwikkeling van een derde fase. Dorps wonen in de stad, dat slaat aan!

n 1e fase is gerealiseerd en opgeleverd;n fase 2 is in verkoop; bouw start januari 2014.

Ondanks de lastige woningmarkt zijn wij erin geslaagd te starten met de uitvoering van een tweede fase in plan Heiakker (Brouw­huis). Op het terrein van de vroegere sportvelden worden totaal 160 woningen ontwikkeld. Bijzonder in het plan is de splitsing in twee sfeerbeelden: het zuidelijk deel wordt modern­kubistisch van opzet, het noordelijk gedeelte kenmerkt zich door een meer traditionele jaren dertig stijl. De plandelen worden gescheiden door “Heiakker”, een weg op de grens van noord en zuid. De eerste fase bestaat uit 39 woningen in allerlei variëteiten

Heiakker vlot van start in Helmond

Page 30: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

30

Opdrachtgever: Brabant Wonen, ‘s­Hertogenbosch

Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

’s-Hertogenbosch Boschveld 37woningen

Page 31: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

31

Een bouwplan voor 37 nieuwe huurwoningen in de woonwijk Boschveld in ‘s­Hertogenbosch is in samenwerking met Brabant Wonen vlot ontwikkeld, mede dankzij het flexibele Optio­concept. De kwalitatief goede huurwoningen hebben alle een mooie en luxe uitstraling en dat komt zeker ten goede aan de revitalisering van deze oudere wijk, ten noorden van het Bossche station. Boschveld moet hiermee voor meerdere doelgroepen aantrek­kelijk worden. De 37 grondgebonden woningen staan rondom een binnenhof waar de bewoners over parkeerruimte en de kinderen over een speelplek beschikken. Voor opdrachtgever Brabant Wonen was dit een eerste deelplan in de tweede fase van een totale herstructurering. Op basis van deze positieve ervaring heeft Brabant Wonen besloten om samen met ons te starten met de ontwikkeling van een volgend deelplan, de derde fase. De revitalisering van Boschveld bestaat niet alleen uit nieuw­bouw, maar ook uit renovatie, een herinrichting van de openbare ruimte en de vestiging van een Brede Bossche School. Een oude woonwijk krijgt een nieuw gezicht en draagt daarmee bij aan een beter leefklimaat in ’s­Hertogenbosch.

n bouw gestart in oktober 2013

Nieuw gezicht voor Boschveld

Page 32: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

32

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.dehoef­rosmalen.nl

Rosmalen De Hoef-Zuid ca.50woningen

Page 33: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

33

is een park voorzien dat reeds gedeeltelijk is aangelegd. De woningen aan het park krijgen een modern ontwerp, waardoor De Hoef een gevarieerde aanblik gaat bieden. Veel aantrekkingskracht schuilt ook in de ligging in de bebouwde kom van Rosmalen, met veel voorzieningen binnen handbereik. Groen wonen in het dorp. Daarmee gaat het voormalige sportpark De Hoef voor de eerste plaats.

n bestemmingsplan is in procedure gebracht;n start verkoop in het eerste kwartaal van 2014; start bouw naar verwachting eind 2014.

Een aantrekkelijke, groene en gewilde woonbuurt zal verrijzen op het voormalige sportpark De Hoef in Rosmalen. Hier komen ongeveer 80 woningen, waarvan wij er circa 50 voor onze rekening nemen. Bijzonder is de verkaveling van het plan: de huizen verrijzen aan drie groene erven en alle achtertuinen zijn op het westen gericht. Achter die tuinen is een groenstrook voorzien, waar de bewoners van de volgende huizenrij op uitkijken. Deze openbare groene ‘aders’ geven De Hoef­Zuid een geheel eigen karakter. De woningen in stijlvolle architectuur ­ met opvallende erkers en dikke raamkozijnen ­ sluiten goed aan op de woningen in de rest van de omliggende wijk. Aan de noordzijde van het plan

De Hoef, gewilde woonplek in Rosmalen

Page 34: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

34

Opdrachtgever: V.O.F. Dorsveld, Geffen

Area Wonen, Uden

Stedenbouwkundige: Quadrant Architecten, Zevenbergen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

Website: www.dorsveld.nl

Veghel Dorsveld 114woningen

Page 35: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

35

Dorsveld, gezinswijk met zakelijk randje

Dorsveld wordt een echte gezinswijk in Veghel. Met een zakelijk randje, dat wel. Want op een voormalig bedrijventerrein van Agrifirm (voorheen CeHaVé) komen ook 6 woon­werkkavels voor mensen die graag bedrijfsruimte aan huis wensen. Bovendien zijn 8 kantoorkavels gesitueerd tussen de woonwijk en het aangrenzende industrieterrein. De eerste fase van Dorsveld bestaat uit bijna 40 woningen, waarvan woning­corporatie Area Wonen de helft afneemt voor de verhuur. De koopwoningen in de eerste fase worden gebouwd in de traditionele architectuur van de jaren dertig. Dat sluit goed

aan bij de bebouwing aan de NCB­laan, de oude toegangsweg naar het centrum. De nabijheid van het centrum is zeker één van de sterke punten van Dorsveld. Uniek aan het plan is dat bijna alle woningen gelegen zijn aan een centraal groen plein, dat onder meer als speelgebied wordt ingericht. En ook het buitengebied ligt niet ver, dus de bewoners van Dorsveld kunnen straks volop genieten van het groen.

n bestemmingsplan is vastgesteld;n verkoop fase 1 is gestart.

Page 36: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

36

Opdrachtgever: Wooninc. Eindhoven

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Inbo, Eindhoven

Architect: Hendriks Schulten Architecten, Amsterdam

JV2 Bouwadvies, Nuenen

Inbo, Eindhoven

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Geldrop De Doelen De Wiele totaal40woningen

Page 37: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

37

merken als multifunctioneel, dat wil zeggen dat het slaap­ en badgedeelte op de begane grond kan worden gerealiseerd. Een fris plan met een groene rand, tot stand gekomen na herontwikkeling in samenwerking met Wooninc. Het centrum van Geldrop met winkels, cultuur, groen en sportfaciliteiten ligt op loopafstand.

n eerste 10 woningen ’t Linnen zijn in aanbouw;n verkoop fase 2 staat gepland voor medio 2014;n start bouw fase 2 voorzien omstreeks eind 2014.

In het centrum van Geldrop bouwt Van Wanrooij een tiental woningen op de voormalige bleekvelden van een vroegere textielfabriek. Waar ooit het linnen lag te bleken, verrijzen nu starterswoningen aan De Doelen. ‘t Linnen heet dit eerste plandeel dan ook toepasselijk, niet alleen als verwijzing naar de vroegere functie van het terrein, maar ook naar de frisheid en schoonheid van de nieuwe woningen. Mede dankzij de starters­leningen van de gemeente Geldrop­Mierlo zijn de woningen snel verkocht. De tweede fase bestaat uit 30 woningen, bestaande uit 16 koop­ en 14 huurwoningen. Het merendeel hiervan is aan te

Fris bouwplan bijvroegere weverij in Geldrop

Page 38: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

38

In fase 1 van Buitenplaats Wijnbergen heeft het eerste buurtfeest al plaatsgevonden. De woningen zijn opgeleverd, de wegen aangelegd en de bomen geplant. De speeltuinen worden gerealiseerd in overleg met de eerste bewoners: zij mogen kiezen uit twee ontwerpen. Die zorgvuldige aanpak wordt voortgezet in de verdere ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk in het hart van de Achterhoek en dicht bij de levendige centrumgemeente Doetinchem. De ontwikkelaars en bouwers laten de wijk in een periode van tien jaar groeien naar zo’n 750 woningen. Dankzij een nauwkeurige planning en inrichting is er een duidelijke scheiding tussen de woonwijk en het naastgelegen gebied. Zo vormt Wijnbergen een buitenplaats en geen bouwplaats voor de

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Sité Woondiensten, Doetinchem

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.dorpsenlandelijk.nl

www.buitenplaatswijnbergen.nl

www.bouwkavelinwijnbergen.nl

Doetinchem Buitenplaats Wijnbergen fase1en2:ca.120woningenen4bouwkavels

Zorgvuldige fasering in Buitenplaats Wijnbergen

Page 39: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

39

mensen die er al wonen. Ook de inpassing van de waterloop Kapperskolk en het bewaren van archeologische vindplaatsen draagt hieraan bij. De bouw in een typische Engelse landschapsstijl bepaalt het tuindorpbeeld. Genieten van de natuur en het groen kunnen de bewoners hier straks volop.

n fase 1 (38 woningen, waarvan 24 huurwoningen voor Sité Woondiensten) is opgeleverd;

n fase 2 (15 starterswoningen) is eind 2013 gestart;n nog eens 30 woningen (waarvan 6 tweekappers) in de

2e fase komen in het 1e kwartaal van 2014 in de verkoop;n vrije bouwkavels zijn in verkoop.

Page 40: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

40

Al vijf jaar werken we aan “Optio, het flexibele woningconcept”. We passen dit concept inmiddels consequent toe in nagenoeg al onze eigen woningbouwprojecten. Ook steeds meer externe partijen, zoals corporaties en beleggers, zien de meerwaarde van Optio. In 2013 zijn op eigen initiatief en in samenwerking met enkele voor ons nieuwe partners in zeer korte tijd vele aantrekkelijke en markt­gerichte bouwplannen ontwikkeld en in uitvoering genomen.

Een sterk pluspunt van Optio is de aanzienlijke reductie van ontwikkel­ en bouwtijd. Tegelijkertijd biedt het concept optimale flexibiliteit. De basis van Optio is een bibliotheek met nog steeds een toenemend aantal modelplattegronden. Of het nu gaat om rijwoningen, hoekwoningen, tweekappers, patiowoningen, semibungalows of om vrijstaand (geschakelde) woningen, met Optio hebben we voor elk woningtype en prijsklasse meer­dere modelplattegronden beschikbaar. De plattegronden zijn flexibel door het maatsysteem en bieden verschillende indelings­

Oss, project Horzak

Optio, het flexibele woningconcept, breekt door

mogelijkheden. Ook is er een grote mate van keuzevrijheid in architectuurstijl, materialisering, opties en wensen op gebied van duurzaamheid en energiemaatregelen.

Succes Optio heeft zich in slechts enkele jaren ontwikkeld tot een bewezen en succesvol woningconcept dat staat als een huis. Inmiddels hebben wij hiermee meer dan 1500 woningen ontwikkeld en gerealiseerd. Tegenover flexibiliteit en maatwerk staan extreem korte ontwikkeltijden, meer efficiency, kwaliteitsverhoging en kostenreductie. Zo snijdt het Optio­mes aan twee kanten: volgens een strakke planning realiseren wij commercieel aantrekkelijke woningen die vlot verkocht en/of verhuurd worden.

Optio is dus vooral: flexibel inspelen op klantwensen. ‘Aangenaam wonen’ komt hierdoor op een betaalbare manier binnen bereik voor velen.

Page 41: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

41

Son, project Sonse Hout

Driel, project De Breekenhof

Page 42: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

42

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Amsterdam

Architect: Inbo, Eindhoven

Krijger & Wagter Architecten, Buren

Geesink Weusten Architecten, Arnhem

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.debreekenhof.nl

Driel De Breekenhof laatstedeelplannen:ca.40woningen

Page 43: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

43

extra toegevoegd. Landelijk wonen op kleinschalige locaties is in trek, dat bewijst De Breekenhof!

n verkoop 11 rij­ en hoekwoningen start binnenkort;n 23 vrije sector huurwoningen zijn aan Syntrus Achmea Real Estate and Finance opgeleverd;n verkoop 8 tweekappers fase 4D verloopt voorspoedig.

Een nieuwbouwwijk die bijna is afgerond, is voor veel mensen extra aantrekkelijk. Dat blijkt ook in De Breekenhof in het vriendelijke dorp Driel. In zes jaar tijd verrezen hier zo´n 350 nieuwbouw­woningen, hetgeen zeker in de huidige marktomstandigheden bijzonder succesvol mag worden genoemd. De landelijke uitstraling van het Betuwse landschap en de afwisselende architectuur vormen een gouden combinatie. Nu is het nog slechts een kwestie van de laatste zorgvuldige afronding. Van 11 boerderijwoningen in fase 5 is de bouw gestart en in deelplan Castellum worden nog enkele tweekappers gebouwd. Nieuw is een plan voor 11 rij­ en hoekwoningen met een luxe en klassieke uitstraling. Deze komen aan de rand van de Breekenhof te liggen met vrij uitzicht over het Betuwse landschap. Omdat naar dit type woningen veel vraag blijkt te zijn, is dit onderdeel

Bijna afgeronde woonwijk Breekenhof in trek

Page 44: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

44

Opdrachtgever: Zayaz, ’s­Hertogenbosch

Stedenbouwkundige: Gemeente ’s­Hertogenbosch

Architect: KAW Architecten en Adviseurs, Rotterdam

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.waanzinnigwoneninwest.nl

’s-Hertogenbosch De Compagnie 58woningen,90appartementen

Page 45: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

45

De Compagnie onder de aandacht. Op Facebook hebben enkele bewoners een gezamenlijk domein in gebruik om de wijk te promoten. Zo krijgt ‘wonen in west’ een menselijk gezicht.

n 58 woningen najaar 2013 opgeleverd;n start bouw appartementencomplex verwacht in 2014.

In Den Bosch groeit tevredenheid over verbetering van het woon­ en leefmilieu in de westelijke stadswijken. De negatieve spiraal is doorbroken en de sfeer is ten goede veranderd, zo wordt in brede kring geconcludeerd. Het ‘wonen in west’ krijgt een nieuwe dimensie. De inspanningen van o.a. woningbouw­corporatie Zayaz voor de revitalisering van de Zeeheldenbuurt leveren resultaat op. Van Wanrooij werkt in het plan De Compag­nie hieraan mee; een plan dat in bouwteam is ontwikkeld. De 58 koop­ en huurwoningen zijn inmiddels opgeleverd. Komend jaar staat de realisatie van een complex met ruim 90 huurappartemen­ten op stapel. De appartementen krijgen verschillende groottes en zijn bestemd voor een brede doelgroep. Onder het motto ‘Waanzinnig wonen in West’ brengt Zayaz de nieuwe woningen in

Waardering voor ‘Wonen in West’

Page 46: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

46

Opdrachtgever: CV Ontwikkelingsmaatschappij Parijsch, Culemborg

KleurrijkWonen, Culemborg

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Van Woerkom De Brouwer Architecten, Amersfoort

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

Quadrant Architecten, Zevenbergen

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.woneninparijsch.nl

Culemborg Parijsch-Zuid 45woningen

Page 47: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

47

De luxe tweekappers komen aan de westkant van het plan, met uitzicht over de fraaie waterpartij. Het plan heeft een duurzaam karakter: alle woningen zijn voorzien van tenminste 3 PV­panelen voor eigen stroomop wekking, waardoor de bewoners hun energiekosten kunnen beperken. Zo is Parijsch­Zuid niet alleen een levendige wijk, maar ook een energiezuinige. En bovenal een kindvriendelijke wijk, met een veilige en fraaie speelomgeving.

n fase 1 is vrijwel gerealiseerd;n verkoop fase 2 is najaar 2013 gestart.

Op fietsafstand van het historische centrum van Culemborg heeft de wijk Parijsch inmiddels vorm gekregen als een levendig woongebied met winkels, scholen en medische voorzieningen. Parijsch­Zuid is nu in ontwikkeling als afronding van de nieuwe woonwijk. Het is goed toeven in Parijsch­Zuid, want ook hier zijn groen en water in ruime mate aanwezig, met onder meer een grote waterplas aan de westzijde. Van Wanrooij heeft dit jaar 11 rij­ en hoekwoningen gerealiseerd; de overige woningen volgen in 2014 en 2015. De meeste woningen staan rondom een binnentuin met parkeervoorzieningen, een speelplek en groen.

Goed toeven in Parijsch-Zuid

Page 48: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

48

Opdrachtgever: KleurrijkWonen, Deil

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Matthijs de Bruijn Stedenbouw, Rotterdam

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.dekroonvanarkel.nl

Arkel De Kroon van Arkel 64woningen

Page 49: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

49

het flexibele woningconcept, is in een zeer kort tijdsbestek een hoogwaardig plan ontwikkeld dat toekomstige bewoners veel vrijheid biedt in afwerking en inrichting. De bouw van de eerste fase start al in het voorjaar van 2014. Het plan zal in een extreem hoog tempo worden gerealiseerd, zodat de ‘Kroon van Arkel’ al snel in volle glorie zal schitteren in een groene en waterrijke omgeving.

n start bouw 1e fase (42 woningen) voorzien in 1e kwartaal 2014;n start bouw 2e fase (22 woningen) voorzien in 1e kwartaal 2015.

In de Alblasserwaard ligt tussen het Merwedekanaal en de idyllisch slingerende Linge het groene en rustige dorp Arkel. In het hart van de oude kern bouwen wij in een grote variatie 64 nieuwe huur­ en koopwoningen. Geen grootstedelijke lange huizenrijen in strakke straten, maar kleine ‘plukjes’ woningen in bestaande straten. Het merendeel is klassiek en robuust van opzet, met hier en daar fraaie accenten als Franse balkons en metselwerkaccenten. Wij zijn bij deze ontwikkeling betrokken geraakt via een competitie van KleurrijkWonen. Op basis van Optio,

De Kroon van Arkel zal spoedig schitteren

Page 50: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

50

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: SVP Architectuur en Stedenbouw, Amersfoort

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.woneninveenendaaloost.nl

Veenendaal De Erven 38woningen

Page 51: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

51

verbindingen naar Arnhem, Nijmegen en Utrecht. Aan de andere kant is daar De Groene Grens, een blijvend groen natuurgebied tussen Veenendaal en Ede. Juist op die gevoelige grens loopt het groene thema ‘duurzaamheid’ als een rode draad door de ontwikkeling van deze wijk. In Buurtstede komt bijvoorbeeld een collectief energie­systeem voor de verwarming van de woningen. Daarmee is ‘groen’ niet alleen van toepassing op buiten, maar ook op de aangename warmte binnen.

n verkoop 1e fase van 15 woningen (11 rijwoningen en 4 tweekappers) is gestart in najaar 2013.

Veenendaal­oost is een grootschalige uitbreidingslocatie, want uiteindelijk zullen hier zo’n 3.200 woningen verrijzen. Daarentegen zullen kleinschalige en herkenbare buurten met een groen en duurzaam karakter het beeld gaan bepalen. Al tijdens de bouw stimuleert de gemeente het ‘buurtgevoel’ door evenementen en activiteiten te organiseren voor (toekomstige) bewoners, die ook mee mogen praten over de inrichting van de wijk. Wij zijn in het plandeel Buurtstede, dat een klassieke en traditionele uitstraling krijgt, aan de slag gegaan met deelplan De Erven. De bewoners profiteren straks van het beste uit twee werelden. Aan de ene kant de sterk gegroeide en ondernemende stad Veenendaal en de goede

De Erven, duurzaam wonen aan Groene Grens

Page 52: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

52

Opdrachtgever: Stichting Volkshuisvesting Tiel

Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.scharenburg­zoelen.nl

Zoelen Scharenburg 28woningen,7bouwkavels

Page 53: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

53

de boomgaarden. Bewoners kunnen straks vanuit hun nieuwe, ruime woningen een wandelingetje maken in een groenstrook naast een waterloop, die dient als overgang tussen de wijk en het buitengebied. De centrale ligging van Zoelen – onderdeel van de gemeente Buren, het nabijgelegen sfeervolle Oranjestadje – biedt een mooie combinatie van rust en bereikbaarheid. Hier is het rustig wonen. Verscheidene snelwegen op 10 minuten afstand bieden toegang tot de drukkere buitenwereld.

n start bouw huurwoningen voorzien 1e kwartaal 2014;n start bouw koopwoningen voorzien 2e kwartaal 2014.

Midden in de Betuwse boomgaarden ligt een kleine kern, Zoelen, waar bewoners in alle rust de ruimte van het rivierenlandschap kunnen ervaren. Hier heerst nog een heerlijke dorpse en knusse sfeer. Kasteel Zoelen (met opengesteld landgoed rondom) geeft daaraan een historisch tintje. De wieken van korenmolen De Korenbloem draaien nog regelmatig in rustig tempo om het graan te malen. In deze dorpse ambiance starten wij aan de noordkant van Zoelen met de bouw van fase 2 in plan Scharenburg. Er komen totaal 28 woningen (waarvan de helft huurwoningen) en 7 bouwkavels. Deze fase vormt de noordelijke afronding van het plan, met vanuit de huizen direct uitzicht op de groei en bloei van

Scharenburg, mooi zicht op bloeiende boomgaarden

Page 54: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

54

Opdrachtgever: Woonwijze, Vught

Architect: Omni Architecten, Schijndel

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.voirtseveld.nl

Cromvoirt Voirtse Veld 12woningen

Page 55: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

55

Het aantal nieuwe woningen (12) mag dan niet zo indrukwekkend lijken, voor het pittoreske dorpje Cromvoirt is bouwplan het Voirtse Veld de grootste uitbreiding sinds tien jaar. Nog belangrij­ker is dat de boerderijwoningen een prachtige toevoeging aan het dorp vormen. Het plan bestaat uit 3 blokjes van elk 4 boerderij­woningen. Elk blok wekt de suggestie van een puur Brabantse langgevelboerderij, mede dankzij de lage goot en het prominente dak. De aantrekkelijke woningen staan aan weerszijden van de Loverensestraat op ruime percelen en bieden veel ruimte en rust. Het Voirtse Veld sluit op die manier perfect aan bij de landelijke en agrarische sfeer van Cromvoirt. Het laaggelegen dorp ligt tussen de Vughterheide en de Loonse en Drunense duinen. Volop mogelijkheden dus voor recreatieve fiets­ en wandeltochten. Voor de meer stedelijke genoegens van de toekomstige dorps­bewoners liggen Vught en ’s­Hertogenbosch in de buurt.

n bouw is gestart in juli 2013; oplevering verwacht in 2e kwartaal 2014.

Voirtse Veld prachtige toevoeging aan pittoresk dorp

Page 56: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

56

Wonen in een wereld van groen, ruimte, rust en natuur, dat is wonen in Cuijkse Tuinen! Met ruime kavels en grote tuinen doet het plan zijn naam eer aan. Cuijkse Tuinen biedt niet alleen veel tuin, maar ook veel huis. Zowel binnen als buiten is alles bijzonder ruim van opzet. De woningen hebben grote leefruimtes met meerdere indelingsmogelijkheden. De brede en diepe achter­tuinen van de verschillende huizenblokken grenzen aan elkaar, zodat een echt tuindorp ontstaat. Hier kunnen bewoners straks volop de voordelen van ‘wonen in een groen hof’ ervaren. Die beleving wordt nog eens versterkt door de ligging van een nieuwe wijk (onderdeel van de Heeswijkse Kampen) nabij het waterrijke natuurgebied de Kraaijenbergse Plassen. De eerste fase van Cuijkse Tuinen bestaat uit 23 woningen in een ruime variatie. De gunstige prijsstelling heeft geleid tot een snelle verkoop van de eerste fase. Later komen nog eens twee fasen met vergelijkbare aantallen aan bod. Groen en gerieflijk wonen krijgt de ruimte in Cuijkse Tuinen.

n bouw fase 1 is gestart;n verkoop 2e fase start in 1e kwartaal 2014.

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.cuijksetuinen.nl

Cuijk Cuijksetuinen 23woningen

Page 57: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

57

Cuijkse Tuinen doet naam eer aan

Page 58: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

58

Opdrachtgever: Stichting Woningbeheer Betuwe (SWB), Lienden

Ontwikkelingsmaatschappij Maurik CV, Geffen

Stedenbouwkundige: Urban Jazz Stedenbouw & Landschap, Breda

Architect: AGS Architecten, Amsterdam

Krijger & Wagter Architecten, Buren

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Derden

Website: www.oosterweyden.nl

Maurik Oosterweyden 53woningen,2bouwkavels

Page 59: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

59

14 koopwoningen. Ook zijn twee bouwkavels beschikbaar in deze kindvriendelijke wijk met meerdere speelplaatsen en een Brede School. De bewoners van Oosterweyden kunnen bovendien genieten van een omgeving met veel water en waterrecreatie, onder meer bij het Eiland van Maurik. Daar is aan een dode arm van de Nederrijn een levendig water recreatiegebied ontstaan. En wie meer rust zoekt, kan vrijuit fietsen door de fruittuin van Nederland.

n bouw van koopwoningen (eerste fase) is eind 2013 gestart;n oplevering is voorzien najaar 2014.

Nieuwbouwwijk Oosterweyden staat bekend als Mauriks mooiste buiten. Het wordt een ruim opgezette, waterrijke woonwijk van 350 woningen op een prachtige landelijke plek. Een aantal kavels liggen direct aan het water. De wijk krijgt een organische structuur: geen strakke, rechte indeling, maar natuurlijke, vloeiende lijnen, brede straatprofielen en speelse watergangen. Oosterweyden ligt aan de oostkant van Maurik, dicht bij de voorzieningen van het charmante dorp. Aan de andere kant van de nieuwe woonwijk liggen landerijen, dus kunnen de bewoners ook de landelijke sfeer proeven. De eerste 39 huur­woningen zijn in aanbouw; eind 2013 is gestart met de bouw van

Oosterweyden, Mauriks mooiste buiten

Page 60: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

De slangentoren van de vroegere brandweerkazerne torent hoog uit boven de in aanbouw zijnde woningen in de Looveling. De toren is een opvallend overblijfsel van een recent verleden, toen de brandweerkazerne en het dorpshuis van Giessen hier nog het beeld bepaalden. Veel langer geleden stond op deze plek een zogenoemd mottekasteel, een hoogmiddeleeuws burchttype, dat veelal in hout werd opgetrokken op een kunst matig aangelegde aarden heuvel (de motte). Fundamenten van zo’n burcht zijn ontdekt tijdens het bouwrijp maken van het terrein voor De Looveling.

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.delooveling.nl

60

Giessen De Looveling 13woningen,2bouwkavels

De Looveling, rijk aan historie

Page 61: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

Bewoners van De Looveling beschikken straks over klassieke, eigentijdse woningen, waarvan de architectuur goed aansluit op het karakter van Giessen. De royale woningen liggen op ruime percelen. Ook de tussen woningen hebben een individueel karakter dankzij toepassing van gevelsprongen en variatie in kleuren metselwerk en gevelindeling. Daarnaast is er ‘de heerlijkheid van de omliggende natuur’, waaraan plan De Looveling haar naam dankt. Modern wonen in een heerlijkheid op historierijke grond, wie wil dat nou niet?

n alle woningen zijn verkocht; bouw is gestart in juni 2013;n oplevering voorzien in voorjaar 2014.

61

Page 62: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

62

Opdrachtgever: DeVeRa BV, Overloon

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.deversoverloon.nl

Overloon De Vers ca.35recreatiebungalows

Page 63: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

63

verhuur van de bungalows is gestart, boeken de eigenaren zeer goede resultaten dankzij een vrijwel volledige bezetting. Geen wonder dat fase 2 (9 bungalows) inmiddels in verkoop is gebracht. De nieuwbouw levert een duidelijke bijdrage aan de upgrading van het bungalowpark in de prachtige, bosrijke omgeving van Overloon met het Oorlogsmuseum in de nabijheid. Hier krijgt recreatief wonen een nieuwe, luxe dimensie.

n fase 1 (8 bungalows) is opgeleverd;n fase 2 (9 bungalows): verkoop is gestart.

In zeer korte tijd acht nieuwe, fraaie recreatiebungalows in landhuisstijl realiseren. Dat was de opdracht in bungalowpark De Vers in Overloon. Na een korte, maar intensieve voorbereiding is de bouw in februari 2013 van start gegaan en reeds in juli zijn de sleutels aan de eigenaren en verhuurders overhandigd. De recreatiebungalows in landhuisstijl hebben aan de voorzijde een ruime, opvallende veranda. Ze zijn luxe ingericht en afgewerkt, bevatten allen een sauna, twee of meer badkamers en bieden plaats aan 6 tot 12 bewoners. Alleen met een ijzersterke planning is een razendsnelle bouwperiode haalbaar. Sinds de

Supersnel bouwen in bungalowpark De Vers

Page 64: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

64

Opdrachtgever: Brabant Wonen, ‘s­Hertogenbosch

Architect: Deux Architecten, Sint Oedenrode

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Schijndel De Kloostertuin 28appartementen

Page 65: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

65

‘De Kloostertuin’ wordt in eerste instantie het domein van de Zusters van Liefde. Zij hebben op veel verschillende plekken liefdevol werk verricht en trekken zich nu – inmiddels op leeftijd – terug in dit woongebouw, bij het voor hen zo vertrouwde kloostercomplex van de congregatie. Op langere termijn zal Brabant Wonen de appartementen ook verhuren aan andere senioren. Het is een kwalitatief hoogstaand wooncomplex, dat een hoge mate van vak­ en maatwerk vraagt. Nu liefdevol bouwen, straks liefdevol wonen.

n oplevering is voorzien in 4e kwartaal 2014.

In de tuin van het huidige klooster van de Zusters van Liefde in Schijndel bouwen wij een appartementencomplex met 28 driekamerappartementen. De architectuur sluit goed aan bij de stijl van het bestaande klooster. Het nieuwe gebouw bestaat uit twee vleugels, gekoppeld door een poortgebouw met een ontmoetingsruimte voor de zusters, die hier zullen gaan wonen. De woonkamers en terrassen liggen aan de voorzijde van de gebouwen; de slaapkamers en de entrees zijn aan de galerij gesitueerd, welke aan de achterzijde aan een binnentuin grenst.

Liefdevol bouwen en wonen in de Kloostertuin

Page 66: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

66

Ontwikkeling: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Architect: Inbo, Eindhoven

Realisatie: Van Wanrooij Bouwbedrijf

Website: www.afslag16.nl

Waardenburg Showroom

In hoog tempo naar fraaie showroom aan de snelweg

Page 67: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

67

volledige woning ervaren. De showroom wordt een nieuw inspiratiecentrum waarbij het niet alleen gaat om kijken, maar vooral om beleven en ontdekken van fraaie proefopstellingen met volop keuzemogelijkheden. De nieuwe showroom telt een vloeroppervlak van ca. 3.000 vierkante meter. De klant kan in Waardenburg bovendien rekenen op deskundige begeleiding van adviseurs en kopersbegeleiders, waarna een perfecte afwikkeling volgt.

De automobilisten op de A2 verbazen zich nu al over de snelheid van de bouw van deze showroom, die de huidige locatie in Tiel gaat vervangen. Straks kunnen ze snel afslag 16 nemen voor een bezoek aan deze onmisbare halte op de reis van de klant. Volg de ontwikkelingen op www.afslag16.nl.

n opening voorzien medio 2014.

Pal naast de snelweg A2, nabij Waardenburg, nadert de fonkelnieuwe showroom van Van Wanrooij keuken­ en badkamer­specialisten in hoog tempo zijn voltooiing. In april 2013 begonnen de heiwerkzaamheden, in september werd het hoogste punt bereikt en begin 2014 wordt de casco­oplevering gerealiseerd. Het zwaartepunt van de werkzaamheden verplaatst zich dan naar binnen. Ook daar zal snelheid worden gemaakt om medio 2014 de opening te vieren.

De nieuwe showroom biedt een breed en compleet aanbod aan keukens, badkamers, apparatuur en tegels, zowel voor de consument als voor de professionele markt. Nieuw in het assortiment is het tonen van kopersopties van nieuwbouw­woningen, zoals wandafwerking, schakelmateriaal, hang­ en sluitwerk en andere bouwkundige onderdelen. Ook kan men het ruimtelijk effect van bijvoorbeeld een dakkapel of zelfs de

Page 68: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

De wereld van Wanrooijin ontwikkeling

68

Page 69: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

69

n ARKEL,‘OUDARKEL’,64WONINGEN Opdrachtgever: VanWanrooijProjectontwikkeling

KleurrijkWonen,Deil

Stedenbouwkundige: MatthijsdeBoerStedenbouw,Rotterdam

Architect: GeesinkWeustenArchitecten,Arnhem

n AZEWIJN,‘HARTJENSHOF’,16WONINGEN Opdrachtgever: VanWanrooijProjectontwikkeling

WoningstichtingBergh,‘s-Heerenberg

Stedenbouwkundige: SAB,Arnhem

Architect: QuadrantArchitecten,Zevenbergen

GeesinkWeustenArchitecten,Arnhem

JongZeeuwarchitecten,Herwijnen

n BENEDEN-LEEUWEN,‘HETLEEUWSEVELD’,40WONINGEN,FASE1 Opdrachtgever: LeeuwseVeldv.o.f.

Stedenbouwkundige: PouderoyenCompagnons,Nijmegen

Architect: QuadrantArchitecten,Zevenbergen

n BENEDEN-LEEUWEN,‘HETLEEUWSEVELD’,CA.245WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: LeeuwseVeldv.o.f.

Stedenbouwkundige: PouderoyenCompagnons,Nijmegen

n BERGEIJK,‘TERLO’,46WONINGEN Opdrachtgever: VanWanrooijProjectontwikkeling

Stedenbouwkundige: CroonenAdviseurs,Rosmalen

Architect: GeesinkWeustenArchitecten,Arnhem

n BOEKEL,‘DONK2’,9WONINGEN,FASE2A

Opdrachtgever: VanWanrooijProjectontwikkeling

Stedenbouwkundige: CroonenAdviseurs,Rosmalen

Architect: QuadrantArchitecten,Zevenbergen

n BOEKEL,‘DONK2’,17WONINGEN,FASE2B Opdrachtgever: VanWanrooijProjectontwikkeling

Stedenbouwkundige: CroonenAdviseurs,Rosmalen

Architect: QuadrantArchitecten,Zevenbergen

n BOVEN-LEEUWEN,‘LEEUWENBORGH’,4WONINGEN Opdrachtgever: V.O.F.Leeuwenborgh

Stedenbouwkundige: PouderoyenCompagnons,Nijmegen

Architect: QuadrantArchitecten,Zevenbergen

n BRUMMEN,‘KOPPELENBURG-ZUID’,8WONINGENEN4BOUWKAVELS Opdrachtgever: VanWanrooijProjectontwikkeling

RoosdomTijhuisPlanontwikkeling,Rijssen

Stedenbouwkundige: Oostzeestedenbouw,Arnhem

Architect: QuadrantArchitecten,Zevenbergen

n CUIJK,‘HEESWIJKSEKAMPEN,CUIJKSETUINEN’,23WONINGEN,FASE2A Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n CUIJK,‘HEESWIJKSEKAMPEN,WONENINHETGROEN’, CA.210WONINGEN,VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel

n CULEMBORG,‘PARIJSCHZUID’,CA.35WONINGEN,FASE1

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Van Woerkom De Brouwer Architecten, Amersfoort

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n DENDUNGEN,‘JACOBSKAMP’,172WONINGEN,FASE2,3en4 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n DIDAM,‘KERKWIJK’,12WONINGEN,FASE2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n DIDAM,‘KERKWIJK’,28WONINGEN,VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem

n DOETINCHEM,‘BUITENPLAATSWIJNBERGEN,DORPSENLANDELIJK’, 9WONINGEN,FASE1CEN1D Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke

Vormgeving, Barendrecht

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n DOETINCHEM,‘BUITENPLAATSWIJNBERGEN,DORPSENLANDELIJK’, 29WONINGEN,FASE2A/B/D/E Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n DOETINCHEM,‘BUITENPLAATSWIJNBERGEN’,CA.550WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Roosdom Tijhuis Planontwikkeling, Rijssen

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

Page 70: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

n DRIEL,‘DEBREEKENHOF,DEBLOEMENTUINXL’,9WONINGEN,FASE2D Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige Atelier Quadrat, Rotterdam

Architect: Krijger en Wagter Architecten, Buren

n DRIEL,‘DEBREEKENHOF,CASTELLUM’,2BOUWKAVELSEN11WONINGEN, FASE2EEN5D Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Atelier Quadrat, Rotterdam

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n DRUTEN-OOST,‘TICHELLANDE’,19WONINGEN,FASE1B Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Druten­Oost C.V.

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

Quadrant Architecten, Zevenbergen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n DRUTEN-OOST,‘TICHELLANDE’,14WONINGEN,FASE2 Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Druten­Oost C.V.

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

Quadrant Architecten, Zevenbergen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n DRUTEN-OOST,‘TICHELLANDE’,CA.340WONINGEN,VERVOLGFASEN

Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Druten­Oost C.V.

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

n ECHTELD,‘BROEDERSHOF’,CA.44WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Urban Jazz Stedenbouw & Landschap, Breda

Architect: Architectenburo Fren Overdijk, Ochten

n EINDHOVEN,‘LANDHOF’,98WONINGEN Opdrachtgever: VOF Zeshoven

Stedenbouwkundige: Inbo, Eindhoven

Architect: Inbo, Eindhoven

n EPSE,‘WATERDIJK-WEST’,82WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Roosdom Tijhuis Planontwikkeling, Rijssen

Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem

n ESCHAREN,‘HOFVANESTEREN’,CA.70WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Pouderoyen Compagnons, Nijmegen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n GELDERMALSEN,‘DEPLANTAGE’,CA.260WONINGEN,VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

n GELDROP,‘DEDOELENDEWIELE’,30WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Wooninc., Eindhoven

Stedenbouwkundige: Inbo, Eindhoven

Architect: Inbo, Eindhoven

n GEMERT,‘MOLENBROEKSELOOP’,42WONINGEN Opdrachtgever: VOF Doonheide i.o.

Stedenbouwkundige: Gemeente Gemert­Bakel

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n GORINCHEM,‘BASTIONII’,CA.150WONINGEN ONDERGRONDSE(OPENBARE)PARKEERGARAGEENCOMMERCIËLERUIMTEN Opdrachtgever: Bastion Ontwikkelingscombinatie V.O.F.

Gemeente Gorinchem

Stedenbouwkundige: BDP.khandekar, Benthuizen

n HELMOND,‘HEIAKKER’,19WONINGEN,FASE2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Woningbouwvereniging Compaen, Helmond

Stedenbouwkundige: RDH Architecten Stedenbouwkundigen, Breda

Architect: Inbo, Eindhoven

LX Architecten, Helmond

n HELMOND,‘HEIAKKER’,CA.80WONINGEN,FASE3EN4 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: RDH Architecten Stedenbouwkundigen, Breda

Architect: Inbo, Eindhoven

LX Architecten, Helmond

n HENGELO,‘DEKWEKERIJ’,21WONINGENEN2BOUWKAVELS Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n ’S-HERTOGENBOSCH,‘DECOMPAGNIE’,CA.90APPARTEMENTEN Opdrachtgever: Zayaz, ‘s­Hertogenbosch

Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s­Hertogenbosch

Architect: KAW architecten en adviseurs, Rotterdam

n ’S-HERTOGENBOSCH,‘BOSCHVELD’,37WONINGEN,FASE3 Opdrachtgever: Brabant Wonen, ‘s­Hertogenbosch

Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s­Hertogenbosch

Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum

70

Page 71: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

n KESTEREN,‘CASTERHOVEN’,6BOUWKAVELS,FASE1 Opdrachtgever: V.O.F. Kesteren­Zuid

Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n KESTEREN,‘CASTERHOVEN’,24+6+8WONINGEN,FASE2,3EN4 Opdrachtgever: V.O.F. Kesteren­Zuid

Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n KESTEREN,‘CASTERHOVEN’,CA.550WONINGEN,VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Kesteren­Zuid C.V.

Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem

n LIEROP,‘GILDEPLEIN’,11WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Gemeente Someren

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n LOOSBROEK,‘MOLENHOEVEN’,11WONINGENEN1BOUWKAVEL,FASE2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Grontmij, Arnhem

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n MAURIK,‘OOSTERWEYDEN’,CA.280WONINGEN,VERVOLGFASEN

Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Maurik C.V.

Stedenbouwkundige: Urban Jazz Stedenbouw & Landschap, Breda

n MEGEN,‘MEGEN-ZUID,HETCOLPAERT’,10WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Gemeente Oss

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n NIEUWENDIJK,‘WESTERHEI’,10WONINGENEN2BOUWKAVELS, FASE1AEN1B

Opdrachtgever: C.V. Westerhei

Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n NIEUWENDIJK,‘WESTERHEI’,CA.100WONINGEN,VERVOLGFASEN Opdrachtgever: C.V. Westerhei

Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel

n NUENEN,‘PARKLUISTRUIK’,45WONINGEN,FASE2 Opdrachtgever: V.O.F. Park Luistruik

Dela Vastgoed Woningen, Eindhoven

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

Architect: Inbo, Woudenberg

n NUENEN,‘PARKLUISTRUIK’,CA.95WONINGENENAPPARTEMENTEN,FASE3 Opdrachtgever: V.O.F. Park Luistruik

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

Architect: Inbo, Woudenberg

n OCHTEN,‘TRIANGEL’,17WONINGENEN16APPARTEMENTEN, VERVOLGFASEN

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Sonsbeek Adviseurs, Arnhem

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n OCHTEN,‘TRIANGEL’,8WONINGEN,FASE4

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Sonsbeek Adviseurs, Arnhem

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n OOSTERHOUT(N-Br.),‘DECONTREIE’,28WONINGEN,FASE1B,1CEN1D Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Gemeente Oosterhout

Architect: Hans Been Architecten, Amerongen

n OOSTERHOUT(N-Br.),‘DECONTREIE’,42WONINGEN,VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Gemeente Oosterhout

Architect: Hans Been Architecten, Amerongen

n OOSTERHOUT(Gld.),‘DEKRUIDHOF’,16WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n OSS,‘HORZAK-NOORD’,19WONINGEN,FASE2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: BDP.khandekar, Benthuizen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n OSS,‘METTEGEUPEL-OOST’,CA.50WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum

Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum

n OSS,‘SIBELIUSPARK’,CA.60WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Hendriks Projectontwikkeling, Oss

Stedenbouwkundige: Gemeente Oss

71

Page 72: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

n RIEL,‘HEISTEEG’,20WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Grontmij, Eindhoven

n ROSMALEN,‘DEGROOTEWIELEN,DEELBUURTDEHOVEN,DEVRIJEZIJDE’, 10WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s­Hertogenbosch

Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum

n ROSMALEN,‘DEGROOTEWIELEN,DEELBUURTDELANEN’,CA.110WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Grounds, Ede

n SCHAIJK,‘DEAKKERWINDE’,17WONINGEN,FASE1B Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n SCHAIJK,‘DEAKKERWINDE’,CA.50WONINGEN,VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n SOMEREN,‘WATERDAEL3.NL’,12WONINGEN,FASE2

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Croonen Adviseurs, Rosmalen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n SONENBREUGEL,‘SONNIUSPARK,SONSEHOUT’,CA.28WONINGEN,FASE1B Opdrachtgever: V.O.F. Sonse Hout

Stedenbouwkundige: BGSV, Rotterdam

Architect: Inbo, Eindhoven

n SONENBREUGEL,‘SONNIUSPARK,SONSEHOUT’,CA.130WONINGEN, VERVOLGFASEN Opdrachtgever: V.O.F. Sonse Hout

Stedenbouwkundige: BGSV, Rotterdam

Architect: Inbo, Eindhoven

Maat Architecten, Rotterdam

n TIEL,‘PASSEWAAIJ,BUURT7’35WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n TIEL,‘RIO-TERREIN’,9WONINGEN,FASE2

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Pouderoyen Compagnons, Nijmegen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n TIEL,‘RIO-TERREIN’,CA.107WONINGEN,VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Pouderoyen Compagnons, Nijmegen

n TILBURG,‘KOOLHOVENBUITEN’,CA.90WONINGEN,BUITENHOF Opdrachtgever: V.O.F. Koolhoven

Stedenbouwkundige: wUrck, Rotterdam

Architect: Inbo, Eindhoven

n TILBURG,‘KOOLHOVENBUITEN’,ca.120WONINGEN,VERVOLGFASEN Opdrachtgever: V.O.F. Koolhoven

Stedenbouwkundige: wUrck, Rotterdam

n UDEN,‘VELMOLENZICHT,48WONINGEN,VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: buRO, Amersfoort

n VEENENDAAL,‘DEERVEN’,38WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: SVP architectuur en stedenbouw, Amersfoort

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n VEENENDAAL,‘DEHOVEN’,18WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Ingenious Vastgoed, Veenendaal

Stedenbouwkundige: SVP architectuur en stedenbouw, Amersfoort

n VEGHEL,‘DECAMPANULA’,13WONINGENEN58APPARTEMENTEN Opdrachtgever: Bouw­ en Ontwikkelingsmaatschappij Van Wanrooij ­

Van Schijndel

Architect: Van Aken Architectuur, Eindhoven

n VEGHEL,‘DORSVELD’,40WONINGEN,2BOUWKAVELS, 8WOON/WERKKAVELS,6KANTOORKAVELS,FASE1 Opdrachtgever: V.O.F. Dorsveld

AREA Wonen, Uden

Stedenbouwkundige: Quadrant Architecten, Zevenbergen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n VEGHEL,‘DORSVELD’,CA.75WONINGEN,VERVOLGFASEN Opdrachtgever: V.O.F. Dorsveld

Stedenbouwkundige: Quadrant Architecten, Zevenbergen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n VEGHEL,‘VEGHELSBUITEN’,CA.400WONINGEN Opdrachtgever: V.O.F. Veghels Buiten

Stedenbouwkundige: Bureau B + B, Amsterdam

72

Page 73: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

n VEGHEL,‘TVEN’,CA.45WONINGENENCA.50APPARTEMENTEN, FASE5CEN5D Opdrachtgever: Bouw­ en ontwikkelingsmaatschappij ‘t Ven V.O.F.

Architect: CFC Architecten, Vianen

Leeflang Architectuur, Vorden

Van Hooft architecten, Eerde

Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n VLIJMEN,‘DEGRASSEN’,CA.425WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

n WAMEL,‘KLOOSTERHOF’,7BOUWKAVELS,FASE2D Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem

n WAALWIJK,‘LANDGOEDDRIESSEN’,25WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: KuiperCompagnons, Rotterdam

Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum

n WASPIK,‘DERUGT’,8WONINGEN,FASE1B Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Dhondt Stedenbouw en Architectuur, Breda

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n WIJCHEN,‘HUURLINGSEDAM’,6WONINGEN,FASE1F Opdrachtgever: V.O.F. Huurlingsedam

Talis, Nijmegen

Stedenbouwkundige: KuiperCompagnons, Rotterdam

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n WILLEMSTAD,‘KLOOSTERBLOKJEIV’,CA.670WONINGENEN8RUIMTE VOORRUIMTEKAVELS Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Brabantse Waard, Zevenbergen

Stedenbouwkundige: Compositie 5 stedenbouw, Breda

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n WOLFHEZE,‘WOLFSHEIDE’,41WONINGENEN7BOUWKAVELS Opdrachtgever: Bouw­ en Ontwikkelingsmaatschappij Van Wanrooij ­

Van Schijndel

Stedenbouwkundige: Architektenburo Van Ede, Arnhem

Architect: Architektenburo Van Ede, Arnhem

n WOLFHEZE,‘LOCATIEWILLEMSEN’,50WONINGEN Opdrachtgever: Bouw­ en Ontwikkelingsmaatschappij Van Wanrooij ­

Van Schijndel

Stedenbouwkundige: KuijperCompagnons, Rotterdam

n ZALTBOMMEL,‘BEERSTEEG’,24WONINGENEN7BOUWKAVELS

Opdrachtgever: V.O.F. Beersteeg

Stedenbouwkundige: Van Woerkom De Brouwer Architecten, Amersfoort

n ZEVENAAR,‘GROOTHOLTHUIZEN,DEBEM’,18WONINGENFASE1 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedebouwkundige: Palmbout­Urban Landscapes, Rotterdam

Architect: Architectenbureau Visser en Bouwman,

‘s­Hertogenbosch

n ZEVENAAR,‘GROOTHOLTHUIZEN,DEBEM’,52WONINGEN,VERVOLGFASEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedebouwkundige: Palmbout­Urban Landscapes, Rotterdam

Architect: Architectenbureau Visser en Bouwman,

‘s­Hertogenbosch

n ZOELEN,‘SCHARENBURG’,CA.285WONINGENEN7BOUWKAVELS,FASE2

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Grontmij, Arnhem

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

73

Page 74: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

De wereld van Wanrooijin uitvoering / opgeleverd

74

Page 75: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

75

n BENEDEN-LEEUWEN,‘HETLEEUWSEVELD’,15HUURWONINGEN Opdrachtgever: Woonstichting De Kernen, Hedel

Stedenbouwkundige: Pouderoyen Compagnons, Nijmegen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n BOEKEL,‘DONK2’,10WONINGEN,FASE2A

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Croonen Adviseurs, Rosmalen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n BEST,‘SCHUTBOOM-ZUID’,14WONINGEN

Opdrachtgever: Bouw­ en Ontwikkelingsmaatschappij Van Wanrooij ­

Van Schijndel

Architect: Van den Pauwert Architecten, Eindhoven

n CULEMBORG,‘PARIJSCHZUID’,11WONINGEN,FASE1

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Van Woerkom De Brouwer Architecten, Amersfoort

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n CROMVOIRT,‘VOIRTSEVELD’,12WONINGEN Opdrachtgever: Woonwijze, Vught

Architect: Omni Architecten, Schijndel

n DENDUNGEN,‘JACOBSKAMP’,49WONINGEN,FASE1

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Brabant Wonen, ’s­Hertogenbosch

Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n DOETINCHEM,‘BUITENPLAATSWIJNBERGEN,DORPSENLANDELIJK’, 17WONINGEN,FASE1DEN2C Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n DOETINCHEM,‘BUITENPLAATSWIJNBERGEN,DORPSENLANDELIJK’, 38WONINGEN,FASE1AEN1B Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Sité Woondiensten, Doetinchem

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n DRIEL,‘DEBREEKENHOF,DEAPPELGAARD’,17WONINGEN,FASE4B Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Atelier Quadrat, Rotterdam

Architect: Palazzo Architectuur en Stedenbouw, Duiven

n DRIEL,‘DEBREEKENHOF,CASTELLUM’,23WONINGEN,FASE5A Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Belegger: Syntrus Achmea Real Estate and Finance, Amsterdam

Stedenbouwkundige: Atelier Quadrat, Rotterdam

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n DRIEL,‘DEBREEKENHOF,CASTELLUM’,4WONINGEN,FASE5B-1 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Atelier Quadrat, Rotterdam

Architect: Krijger en Wagter Architecten, Buren

n DRIEL,‘DEBREEKENHOF,CASTELLUM’,13WONINGEN,FASE5CEN5B-2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Atelier Quadrat, Rotterdam

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n DRUTEN-OOST,‘TICHELLANDE’,19WONINGEN,FASE1A Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

Quadrant Architecten, Zevenbergen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n GEFFEN,‘VERLENGDEDERUN’,32WONINGEN

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: SAB, Eindhoven

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n GELDERMALSEN,‘DEPLANTAGE,KROON1’,9WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

Architect: Hans Been Architecten, Amerongen

n GELDERMALSEN,‘DEPLANTAGE,KROONII’,6WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving,

Barendrecht

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n GELDROP,’TLINNEN’,10WONINGEN Opdrachtgever: Wooninc., Eindhoven

Stedenbouwkundige: Gemeente Geldrop­Mierlo

Architect: Hendriks Schulten Architecten, Amsterdam

JV2 Bouwadvies, Nuenen

n GIESSEN,‘DELOOVELING’,13WONINGENEN2BOUWKAVELS

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

Page 76: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

76

n GOIRLE,‘KONINGSSCHILD,VANHOGENDORPPLEIN’,71APPARTEMENTENEN2200M2COMMERCIËLERUIMTEN

Opdrachtgever: Bouw­ en Ontwikkelingsmaatschappij Van Wanrooij ­

Van Schijndel

Woonstichting Leystromen, Rijen

Architect: DSA stedenbouw architectuur, ‘s­Hertogenbosch

n GORINCHEM,‘LINGEWLJK-NOORD,HETGROENEVELD’,18WONINGEN, FASE2D Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: OD205, Delft

Architect: CFC Architecten, Vianen

n HELMOND,‘HEIAKKER’,39WONINGEN,FASE1 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Woningbouwvereniging Compaen, Helmond

Stedenbouwkundige: RDH Architecten Stedenbouwkundigen, Breda

Architect: Inbo, Eindhoven

LX Architecten, Helmond

n ‘S-HERTOGENBOSCH,‘DECOMPAGNIE’,58WONINGEN Opdrachtgever: Zayaz, ‘s­Hertogenbosch

Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s­Hertogenbosch

Architect: KAW architecten en adviseurs, Rotterdam

n ‘S-HERTOGENBOSCH,‘BOSCHVELD’,37WONINGEN,FASE2

Opdrachtgever: Brabant Wonen, ‘s­Hertogenbosch

Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s­Hertogenbosch

Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum

n ‘S-HERTOGENBOSCH,‘DEAMAZONES’,126APPARTEMENTEN

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Belegger: Vesteda Project Development, Amsterdam

Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s­Hertogenbosch

Architect: DOK Architecten, Amsterdam

n INGEN,‘HETWOUD’,25APPARTEMENTEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stichting Woningbeheer Betuwe, Lienden

Stedenbouwkundige: Grontmij, Arnhem

Architect: Quant Architectuur, Venlo

n KESTEREN,‘CASTERHOVEN’,26WONINGEN,FASE1 Opdrachtgever: V.O.F. Kesteren­Zuid

Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n LIEROP,‘GILDEPLEIN’,9WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Croonen Adviseurs, Rosmalen

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n LOOSBROEK,‘MOLENHOEVEN’,6WONINGEN,FASE2

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Grontmij, Arnhem

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n MAURIK,‘OOSTERWEYDEN’,44WONINGEN,FASE1

Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Maurik C.V.

Stichting Woningbeheer Betuwe, Lienden

Stedenbouwkundige: Urban Jazz Stedenbouw & Landschap, Breda

Architect: Krijger & Wagter, Buren

AGS architekten, Amsterdam

n NIEUWENDIJK,‘WESTERHEI’,31WONINGEN,FASE1A Opdrachtgever: C.V. Westerhei

Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel

Architect: Palazzo Architectuur en Stedenbouw, Duiven

Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n NIEUWENDIJK,‘WESTERHEI’,2WONINGEN,FASE1B Opdrachtgever: C.V. Westerhei

Stedenbouwkundige: BRO, Boxtel

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n NULAND,‘KERKZICHT’ Opdrachtgever: F.H. Swanenberg Verhuur Onroerend Goed, Nuland

Architect: Steenbergen van Cauter Architectuur, Berlicum

n OCHTEN,‘TRIANGEL’,14WONINGEN,FASE2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Sonsbeek Adviseurs, Arnhem

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n OCHTEN,‘TRIANGEL’,7WONINGEN,FASE3

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Sonsbeek Adviseurs, Arnhem

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n OOSTERHOUT(N-Br.),’DECONTREIE’,49WONINGEN,FASE1AEN1B Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Gemeente Oosterhout

Architect: Hans Been Architecten, Amerongen

Page 77: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

77

n OSS,‘HORZAK-NOORD’,2WONINGEN,FASE1C

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: BDP.khandekar, Benthuizen

Architect: Molenaar & van Winden architecten, Delft

n OSS,‘HORZAK,HOEVEV’,27WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: BDP.khandekar, Benthuizen

Architect: Architectenbureau Hendriks, Heesch

n OVERLOON,‘DEVERS’,8WONINGEN Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij DeVeRa B.V., Overloon

Stedenbouwkundige: Quadrant Architecten, Zevenbergen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n ROSMALEN,‘DEGROOTEWIELEN,DEELBUURTDEHOVEN,DEVRIJEZIJDE’, 22WONINGEN Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Gemeente ‘s­Hertogenbosch

Architect: Hilberink Bosch Architecten, Berlicum

n SCHIJNDEL,‘KLOOSTERTUIN’,26APPARTEMENTEN

Opdrachtgever: Brabant Wonen, ‘s­Hertogenbosch

Architect: Deux Architecten, St. Oedenrode

n SOMEREN,‘WATERDAEL3.NL’,15WONINGEN,FASE2 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Croonen Adviseurs, Rosmalen

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n UDEN,‘VELMOLENZICHT,8WONINGEN,FASE1A

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: buRO, Amersfoort

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n UDEN,‘VELMOLENZICHT,8WONINGEN,FASE1B

Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: buRO, Amersfoort

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n VEGHEL,‘TVEN’,37WONINGEN,FASE5B Opdrachtgever: Bouw­ en ontwikkelingsmaatschappij ‘t Ven V.O.F.

Stedenbouwkundige: Gemeente Veghel

Architect: Leeflang Architectuur, Vorden

n WAARDENBURG‘SHOWROOM’ Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Architect: Inbo, Eindhoven

n WAMEL,‘KLOOSTERHOF’,8WONINGENFASE2C Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: SAB, Arnhem

Architect: Geesink Weusten Architecten, Arnhem

n WASPIK,‘DERUGT’,14WONINGEN,FASE1A Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Stedenbouwkundige: Dhondt Stedenbouw en Architectuur, Breda

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n WILLEMSTAD,‘KLOOSTERBLOKJEIV’,33WONINGEN,FASE1 Opdrachtgever: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Brabantse Waard, Zevenbergen

Stedenbouwkundige: Compositie 5 stedenbouw, Breda

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

n WIJCHEN,‘HUURLINGSEDAM’,44WONINGEN,FASE1D Opdrachtgever: V.O.F. Huurlingsedam

Talis, Nijmegen

Stedenbouwkundige: Kuijper Compagnons, Rotterdam

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

Van de Ven Franken Onstenk, Eindhoven

Kuijpers Architecten, Gorinchem

JongZeeuw architecten, Herwijnen

Architectenbureau Visser en Bouwman,

’s­Hertogenbosch

n WIJCHEN,‘HUURLINGSEDAM’,23WONINGEN,FASE1E

Opdrachtgever: V.O.F. Huurlingsedam

Talis, Nijmegen

Stedenbouwkundige: KuiperCompagnons, Rotterdam

Architect: Quadrant Architecten, Zevenbergen

Van de Ven Franken Onstenk, Eindhoven

Kuijpers Architecten, Gorinchem

JongZeeuw architecten, Herwijnen

Architectenbureau Visser en Bouwman,

’s­Hertogenbosch

Page 78: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

LEEUWENBORGHV.O.F.

Samenwerkingen

Page 79: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013
Page 80: Jaaroverzicht Werken Van Wanrooij 2013

De ‘Werken van Wanrooij 2013’ is een uitgave van:

Van Wanrooij Bouw & OntwikkelingPostbus 45386 ZG GeffenTel. 073 53 40 400www.vanwanrooij.nl

© Van Wanrooij /2013. Alle rechten voorbehouden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in geautomatiseerde gegevensbestanden of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, schriftelijk, mechanisch of op een andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Dit boek is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling, auteur en samenstellers zijn niet aansprakelijk voor eventuele onvolkomenheden in tekst en beeld.

Tekst: Peter Blees Tekst & Communicatie

Vormgeving en lay­out: Marc Roelands Grafische Vormgeving

Foto’s: Edwin van Zandvoort Photo Prestige

Druk: Drukkerij Wihabo

Organisatie/eindredactie: Hendrik Hulscher, Marlies Schillings en Inge van der Leest

Colofon