Info 36, Schooljaar 2013 - 2014

4
Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Beste ouders en kinderen SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen. In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “denk na...voor je wat zegt” Voor wie al flink vooruit kan of wil kijken………....nog een kleine 5 weken en dan zit schooljaar ‘13 - ‘14 er op. Voor dat het zover is moet er echter nog heel wat gebeuren. Een kleine opsom- ming: schoolreis, musical groep 8, groepen verdelen voor het nieuwe schooljaar, rapporten ma- ken, oudergesprekken voeren, kennismakingsmiddag bij de nieuwe juf of meester en, niet te vergeten, wereldkampioen proberen te worden! Kortom, we zitten niet stil. Wat deze info betreft wensen wij iedereen veel leesplezier toe. Wil je altijd up-to-date zijn, volg ons dan op facebook: https://www.facebook.com/ OBSMolenakker of twitter: https://twitter.com/OBSMolenakker INFO INFO INFO Jaargang 22 nr. 36 Jaargang 22 nr. 36 Jaargang 22 nr. 36 12 juni 2014. 12 juni 2014. 12 juni 2014. NK Bouwen Afgelopen zaterdag deed ik mee met de voorronde van het NK LEGO bouwen bij de Intertoys in Weert. Ik heb toen een familiehuis gebouwd met boomhut en zwembad. Ik werd ronde winnaar en mijn bouwwerk werd ook uitgekozen van nog 2 andere ronde winnaars. Nu ben ik kampioen van Weert van de kinderen van 5 tot en met 8 jaar en moet ik op zaterdag 18 oktober tijdens LEGO WORLD in Utrecht strijden tegen alle an- dere winnaars van andere plaatsen in Nederland om Nederlands Kampioen LEGO bouwen te worden. Ik vond het heel leuk om mee te doen. Groetjes, Siem aan den Boom

description

Wekelijkse nieuwsbrief OBS Molenakker, Weert

Transcript of Info 36, Schooljaar 2013 - 2014

Page 1: Info 36, Schooljaar 2013 - 2014

Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

Beste ouders en kinderen

SEO Elke twee weken staat er een nieuwe

SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school.

In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen.

In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“denk na...voor je wat zegt”

Voor wie al flink vooruit kan of wil kijken………....nog een kleine 5 weken en dan zit schooljaar ‘13 - ‘14 er op. Voor dat het zover is moet er echter nog heel wat gebeuren. Een kleine opsom-

ming: schoolreis, musical groep 8, groepen verdelen voor het nieuwe schooljaar, rapporten ma-ken, oudergesprekken voeren, kennismakingsmiddag bij de nieuwe juf of meester en, niet te

vergeten, wereldkampioen proberen te worden! Kortom, we zitten niet stil.

Wat deze info betreft wensen wij iedereen veel leesplezier toe.

Wil je altijd up-to-date zijn, volg ons dan op facebook: https://www.facebook.com/OBSMolenakker of twitter: https://twitter.com/OBSMolenakker

INF

OIN

FO

INF

O

Jaar

gang

22

nr. 3

6

Jaar

gang

22

nr. 3

6

Jaar

gang

22

nr. 3

6

12 ju

ni 2

014.

12 ju

ni 2

014.

12 ju

ni 2

014.

NK Bouwen Afgelopen zaterdag deed ik mee met de voorronde van het NK LEGO bouwen bij de Intertoys in Weert.

Ik heb toen een familiehuis gebouwd met boomhut en zwembad. Ik werd ronde winnaar en mijn bouwwerk werd ook uitgekozen van nog 2 andere ronde winnaars.

Nu ben ik kampioen van Weert van de kinderen van 5 tot en met 8 jaar en moet ik op zaterdag 18 oktober tijdens LEGO WORLD in Utrecht strijden tegen alle an-dere winnaars van andere plaatsen in Nederland om Nederlands Kampioen LEGO bouwen te worden.

Ik vond het heel leuk om mee te doen.

Groetjes, Siem aan den Boom

Page 2: Info 36, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 2 I N F O N R . 3 6 , 1 2 J U N I 2 0 1 4

Wij feliciteren (alvast)…. Pieter Hengeveld 12 juni groep 4B

Keith Fung-a-loi 13 juni groep 1-2D

Luuk Maessen 15 juni groep 1-2A

Charlotte Rubingh 15 juni groep 4A

Maud Schepens 15 juni groep 1-2A

Jens Castermans 16 juni groep 1-2D

Anne de Barse 18 juni groep 6B

2e van Nederland!

We hebben Zaterdag 2 top wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd hebben we dik gewonnen tegen Apollo Amsterdam met 71-45. Ook al was het snik en snik heet we bleven er vol voor gaan en wonnen ook de 2e wedstrijd tegen Groningen met 32-103.

Mijn klasgenootjes waren goed te horen op de tribune tijdens de line-up. Er werd telkens hard getoeterd zodra ik weer een score had of als ik een steel pakte (bal stelen van de tegenstan-der). Het werd nog even heel spannend of Almere zou gaan winnen zodat we nog 2e konden worden van Nederland. Maar het is gelukt en ik ben super blij en trots dat we nog 2e zijn geworden en een feestje konden gaan bouwen in sporthal Boshoven.

Ik wil Luuk, Sjors, Raoul, Joris, Jordi en Keanu reuze bedanken voor het aanmoedigen bij beide wedstrijden!!!!

Groetjes Joevany

Overblijfnieuws gr. 8 OVERBLIJFNIEUWS GROEP 8

Aan alle ouders/verzorgers van leerlingen groep 8

We moeten helaas aan het einde van het school-jaar weer afscheid nemen van de leerlingen uit groep 8.

Wij, als overblijfcommissie, willen hun een goede start wensen op hun nieuwe school.

In week 25 (16 juni-20 juni) krijgen alle leer-lingen van de groepen 8, die een strippenkaart hebben, een brief mee, om de overgebleven strippen te laten uitbetalen.

Vult U die zo snel mogelijk in en lever hem in bij het overblijflokaal ML.2

Van leerlingen die een overblijfabonnement heb-ben,

wordt het abonnement automatisch stopgezet.

Namens de overblijfcommissie.

Eindopbrengst UNICEF-loop 2014 De medewerkers van de Unicef-loop hebben het definitieve eindresultaat bekend gemaakt. In Weert is er in totaal € 18.560,19 opgehaald waarvan € 2.168,40 door kinderen van OBS Molen-akker.

Bedankt allemaal.

De UNICEF-loop van 2015 staat gepland op zondag 12 april. Noteer ‘m vast in de agenda!

Page 3: Info 36, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 3 I N F O N R . 3 6 , 1 2 J U N I 2 0 1 4

Tips van het CJG Onderweg in de auto

Samen met de auto weg kan leuk zijn, maar wanneer kinderen op de achterbank zeuren, vechten of elkaar plagen kan het voor ouders niet alleen lastig maar zelfs ook gevaarlijk worden. Hoe leer je je kinderen zich te gedragen in de auto ?

1. Bereid je kind voor. Leg de regels uit en wat je verwacht. Spreek een beloning af als het goed gaat én ook consequenties als het niet goed gaat.

2. Geef je kind leuke dingen te doen tijdens het autorijden. Maak een leuke tas met daarin spelletjes en verhaal-tjes. Ook kun je samen leuke zoekspelletjes doen: “wie ziet er het eerst een rode auto?”. Met oudere kin-deren kun je, van de nummerborden van de auto’s voor je, grappige zinnen maken.

3. Wanneer je langere autoritten maakt (bv tijdens de vakantie) , stop dan regelmatig onderweg zodat ze even kunnen bewegen en hun energie kwijt kunnen. Plan dat als vast onderdeel van de reis in.

Klik hier voor meer over de veiligheid in de auto.

Schoolreis 2014…….nog 1 weekje geduld!

Page 4: Info 36, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 4 I N F O N R . 3 6 , 1 2 J U N I 2 0 1 4

Schoolreis 2014 Beste ouders,

Op donderdag 19 juni is het zover. De groepen 1 t/m 7 gaan op schoolreis.

Alle kinderen gaan ’s morgens eerst naar de eigen klas. Groep 1 tot en met 5 vertrekt om 9.00 uur. Groep 6, 6/7 en groep 7 om 9.15 uur. Vanaf de vertrek- en aankomstplaats kunnen de kinderen weer opgehaald worden!! I.v.m. files, wegwerkzaamheden e.d. kunnen eindtijden uiteraard niet vastgesteld worden. Alle ouders/stagiaires/leerkrachten krijgen een button met het logo van school erop! Alle ouders/OR leden die meegaan krijgen een brief met extra informatie.

Verder belangrijk om te weten:

Indien uw kind op deze dag naar de BSO gaat, dan graag zelf even contact opnemen met de BSO, omdat de aankomsttijd niet aan te geven is!!

Omdat het weer nooit helemaal vast te stellen is, adviseren wij om het volgende mee te geven aan uw kind: regenkleding, plastic zak (of vuilniszak) om op te zitten en zonnebrand.

Denkt u ook aan een lunchpakket, voldoende drinken en evt. iets lekkers. Niet teveel, want kinderen moe-ten niet vergeten te spelen en moeten hun eigen spullen kunnen dragen.

Spulletjes kunt u evt. voorzien van een naam. Geen zwemkleding! Geen geld.

Tenslotte nog een dringend verzoek aan alle ouders:

We hopen dat het een zonnige en gezellige dag mag worden.

De schoolreiscommissie

Groep Vertrek en aankomst

Bestemming Vertrektijd vanaf bestemming

Reistijd volgens routplanner

1 , 2 en 3 Molenakker 1 Hooiberg Bladel

14.00 uur 45 minuten

4 en 5 Molenakker 2 Dippie Doe Best 15.00 uur 45 minuten

6, 6/7 en 7 Molenakker 2 Toverland in Sevenum 16.00 uur 45 minuten

Op donderdag 19 juni komen bussen te staan op de Oude Laarderweg bij Molenakker 1 en de verharde parkeerplaats bij Molenakker 2.

Daar mag de gehele dag NIET geparkeerd worden!

Dus ook niet na 15 uur aangezien de bussen daar weer stoppen.

De parkeerplaats op het zand op Molenakker 2 mag wel gebruikt worden om te parkeren