Hoe ziet de opleiding over het Improvement Model eruit?

download Hoe ziet de opleiding over het Improvement Model eruit?

of 7

 • date post

  22-Apr-2015
 • Category

  Healthcare

 • view

  149
 • download

  0

Embed Size (px)

description

De slides tonen de werkwijze rondom het Improvement Model. Het Improvement Model is een vernieuwend kwaliteitsmodel. Het is een kwaliteitskeurmerk, maar veel meer dan dat. Het model is primair een denkmodel dat een herordening in de zorg ondersteunt. En niet zomaar een herordening. Nee, de meest fundamentele die er maar zijn kan. Een herordening van het systeem / de organisatie naar de klant. En dan de klant als burger. Wiens grootste drijfveer in de kern is om 'mee te doen'. Zorgorganisaties kunnen aan de hand van het Improvement Model geleidelijk en op eigen tempo de puzzel opnieuw leggen. Door een Improvement Wizard in te vullen over het klantproces, het medewerkerproces en het organisatieproces ontstaat er - op basis van uitkomsten en resultaten van de zorg - een geaggregeerde score en kleur (rood, oranje, groen). Deze uitkomst zegt primair iets over de mate waarin de klant het vertrekpunt is in de organisatie, maar ook hoe de bedrijfsvoering van de organisatie is opgebouwd, welke kwaliteit en veiligheid wordt geboden én wat de maatschappelijke resultaten en opbrengsten van de geleverde zorg zijn. Het model bevat alle wet- en regelgeving waaraan een zorgaanbieder moet voldoen, zodat je ook echt in één keer klaar bent. Is de score afdoende? Dan kan een organisatie zich door een Certificerende Instelling laten certificeren. Het Improvement Model omhelst een uniek instrumentarium in de vorm van een denkmodel, toetsingskader, inrichtingskader én slimme tooling, welke het mogelijk maakt om op een andere manier de maatschappelijke opdracht vorm te geven en resultaten te laten zien. 'Maatschappelijke verantwoording nieuwe stijl' noemen we dat. Deze slides zijn onderdeel van de e-learningomgeving, waarmee auditoren of experts op gebied van het Improvement Model hun opleiding kunnen volgen en assessment kunnen afleggen, om daarmee hun persoonlijke certificering te behalen. De kwaliteit van het Improvement Model zelf wordt gewaarborgd: het staat onder controle van de Raad voor Accreditatie en heeft een hoge standaard ten opzichte van iedereen die met het model werkt. In deze slides is te zien hoe de persoonlijke certificering van de kandidaten tot stand komt in de opleiding. Hoe is de opleiding opgebouwd?

Transcript of Hoe ziet de opleiding over het Improvement Model eruit?

 • 1. 1
 • 2. 2 De opleiding leidt naar de persoonlijke certificering
 • 3. 3 Aan het einde van de opleiding beschikt de kandidaat aantoonbaar over: 1.Basiskennis De kandidaat laat zien over voldoende basiskennis te beschikken, bijvoorbeeld over zorg, wetgeving, kwaliteit en bekostiging van de zorg 2.Kennis De kandidaat laat zien over voldoende kennis over het Improvement Model te beschikken 3.Vaardigheden De kandidaat laat zien over voldoende vaardigheden te beschikken om het Improvement Model als auditor toe te passen
 • 4. 4 Om dat te bereiken volgt de kandidaat de opleiding. De opleiding bestaat uit: 16 cursussen Iedere cursus bestaat uit: 1 of meer lessen Iedere les bestaat uit: 1 of meer opdrachten Opbouw opleiding
 • 5. 5 Opdrachten kunnen zijn Online in te vullen en direct automatisch nagekeken: Of opdrachten die omvangrijker zijn, die vaardigheden laten zien en door docenten worden nagekeken.
 • 6. 6 16 cursussen Er zijn 16 cursussen. De opbouw is van: 1. Weten van structuur en waar u aan begint (1, 2) 2. Basiskennis van het denkmodel (3, 4) 3. Basiskennis van achtergronden in de zorg (5, 6, 7) 4. De diepte in van de kennis van het Improvement Model (8-14) 5. Alles bij elkaar: de eindtoets (15) 6. De finale: wat levert dit ultiem nu op (16) Door de e-learningtool kunt u op de door u gewenste momenten de kennis tot u nemen en de opdrachten maken.
 • 7. 7