HJC Nieuwsbrief september 2014

4
Haarlemsche Jachtclub mail:i [email protected] Website:www.haarlemschejachtclub.nl SEPTEMBER 2014 HJC NIEUWSBRIEF Barlijst De barlijst is te vinden op de HJC-site onder nieuws/barlijst . De meest actuele lijst hangt in het clubhuis. Hier kunt u ook uw naam invullen op een datum dat u het schikt. Havenmeester Dinsdag is de vrije dag van onze havenmeester. Wij verzoeken u deze dag te respecteren. Ook staat de etenstijd vermeld bij de voordeur van de havenmeester. Ook dan is het aardig om hem met rust te laten. De werktijden van de havenmeester kunt u vinden op het mededelingenbord van het bestuur. HJC-kledinglijn De HJC kleding is te koop bij de havenmeester. Er zijn polo's, sweaters, fleece jacks, caps en voor de jeugd leuke sweaters met capuchon met een leuke opdruk. Nieuws Via Twitter en Facebook en onder de knop 'nieuws' worden bijna dagelijks actuele informatie, uitslagen, foto's e.d. geplaatst. Heeft u actuele zaken voor deze pagina’s dan kunt u deze sturen naar de webmaster . Nieuwsbrief Programma 30, 31 augustus Sluitingswedstrijden HZV 6 september IJsselmeerwedstrijden 13 september 12-Uurs race 20 september CWO examens Optimist 21 september Rondje Mooie Nel 1, 8, 15, 22, 29 september Werkavonden 3, 10, 17 september Laserzeilen Voor het volledige programma kijk hier . IJsselmeerwedstrijden Op 6 september zijn er weer de IJsselmeerwedstrijden vanuit de jachthaven van Volendam. Inschrijving wedstrijden voor 31 augustus via het inschrijfformulier via mail [email protected] . Er is deze keer geen gezamenlijke maaltijd. 12-Uurs race Een zeilwedstrijd van 12 uur lang: 13 september op de HJC! Om 11:00 is de start en dan natuurlijk om 23:00 de finish. Welk team binnen deze tijd de meeste rondjes vaart, wint de olielamp (wisselprijs). De prijsuitreiking zal plaatsvinden om 24:00 in het clubhuis, dat voor de gezelligheid nog een tijdje open blijft. Om de complete 12 uur goed door te komen zal er een Chinese maaltijd worden verzorgd, daarvoor kun je je 's ochtends voor de start inschrijven. Aan de wedstrijd mogen

description

Nieuwsbrief september 2014 van de Haarlemsche Jachtclub

Transcript of HJC Nieuwsbrief september 2014

Page 1: HJC Nieuwsbrief september 2014

Haarlemsche Jachtclubmail:i [email protected]:www.haarlemschejachtclub.nl

SEPTEMBER 2014 HJC NIEUWSBRIEF

BarlijstDe barlijst is te vinden op de HJC-site onder nieuws/barlijst . De meest actuele lijst hangt in het clubhuis. Hier kunt u ook uw naam invullen op een datum dat u het schikt.

HavenmeesterDinsdag is de vrije dag van onze havenmeester. Wij verzoeken u deze dag te respecteren. Ook staat de etenstijd vermeld bij de voordeur van de havenmeester. Ook dan is het aardig om hem met rust te laten. De werktijden van dehavenmeester kunt u vinden op het mededelingenbord vanhet bestuur.

HJC-kledinglijn De HJC kleding is te koop bij de havenmeester. Er zijn polo's, sweaters, fleece jacks,caps en voor de jeugd leuke sweaters met capuchon met een leuke opdruk.

NieuwsVia Twitter en Facebook en onder de knop 'nieuws' worden bijna dagelijks actuele informatie, uitslagen, foto's e.d. geplaatst. Heeft u actuele zaken voor deze pagina’s dan kunt u deze sturen naar de webmaster.

Nieuwsbrief

Programma 30, 31 augustus Sluitingswedstrijden HZV

6 september IJsselmeerwedstrijden

13 september 12-Uurs race

20 september CWO examens Optimist

21 september Rondje Mooie Nel

1, 8, 15, 22, 29 september

Werkavonden

3, 10, 17 september LaserzeilenVoor het volledige programma kijk hier.

IJsselmeerwedstrijdenOp 6 september zijn er weer de IJsselmeerwedstrijden vanuitde jachthaven van Volendam. Inschrijving wedstrijden voor 31 augustus via het inschrijfformulier via mail [email protected]. Er is deze keer geen gezamenlijke maaltijd.

12-Uurs race

Een zeilwedstrijd van 12 uur lang: 13 september op de HJC!

Om 11:00 is de start en dan natuurlijk om 23:00 de finish. Welk team binnen deze tijd de meeste rondjes vaart, wint de olielamp (wisselprijs). De prijsuitreiking zal plaatsvinden om 24:00 in het clubhuis, dat voor de gezelligheid nog een tijdje open blijft.

Om de complete 12 uur goed door te komen zal er een Chinese maaltijd worden verzorgd, daarvoor kun je je 's ochtends voor de start inschrijven. Aan de wedstrijd mogen

Page 2: HJC Nieuwsbrief september 2014

De maandelijkse nieuwsbrief wordt verzonden via het e-captain systeem. In dit systeem zit de ledenadministratie. Mocht u een probleem hebben met deontvangst of een email wijziging o.i.d. dan graag een mail naar de ledenadministratie.

KoffieZeven dagen in de week is ervan 10.00 tot 10.30 uur koffie in het clubhuis. Bijzonder gezellig.

Zomer openingstijden havenDe openingstijden zijn van 1 april t/m 30 oktober: 09.00 uur tot 22.30 uurIndien u buiten genoemde tijden toegang wilt hebben tothet haventerrein kunt u gebruik maken van een toegangscode om het loophek open te maken.

alle boten kleiner dan 8 meter deelnemen, de kosten zijn slecht 5 euro voor zwaardboten en 10 euro voor kielboten. De bemanning mag elke ronde gewisseld worden. Tot dan!

De inschrijving gaat via het formulier 12 uurs race en de namen van de inschrijvers staan op de deelnemerslijst. Al op facebook doorgegeven dat je komt? Dan toch het formulier graag nog even invullen!

Aanmeldingen voor hulp tijdens het evenement (bardienst of rescuevaren) kunnen per mail naar: Ben Koren. Hartelijk dank!

CWO, Rondje Mooie Nel en Seizoensafsluiting JeugdzeilenNog enkele laatste lessen en dan zit het zeilen voor velen van onze jeugdzeilers er weer even op. Natuurlijk gaan we aan het einde van de laatste les traditiegetrouw heerlijk pannenkoeken eten (dank aan de ouders die ons helpen!).

20 September is er dan gelegenheid om het CWO-diploma tehalen (zie CWO) en de 21e is het Rondje Haarlem. Als we daarna het seizoen echt gaan afsluiten, zien we zeker al onze zeilers graag nog een keertje om gezellig te barbecuen met hun ouders, familie en anderen die het zeilen bij de HJC leuk vinden!

Het Rondje Mooie Nel is een superspannend evenement voor de zeil(st)ers van de groepen Optimist Beginners, Aspiranten en Gevorderden. Natuurlijk zijn er prijzen te winnen, dus zorgvoor veel supporters om je aan te moedigen! Meer informatie staat bij Rondje Mooie Nel en daar vind je ook een filmpje.

Om het zeilfeest compleet te maken is er een springkussen waarop ook alle kids die naar de barbecue van de Seizoensafsluiting komen zich kunnen vermaken. Dit is ook de eerste gelegenheid om online in te schrijven voor het zeilseizoen 2015 en voorkeursdagen op te geven.

Zodra de inschrijving voor dit weekend start krijgen alle zeilers van dit seizoen de link per mail en staat deze ook op o.a. de homepagina van deze site.

Page 3: HJC Nieuwsbrief september 2014

WinterstallingVoor het opgeven voor de winterstalling dient u het formulier in te vullen via onze website. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor degene die in het water blijven liggen, in de loods gaan, op trailers buiten blijven staan, voor surfplanken, open boten,

bijboten, trailers enz. Om de administratie voor ons makkelijker te maken, verzoeken wij u duidelijk aan te geven om welke boot het gaat. Ook verzoeken wij u, mocht u meerdere (bij)boten/surfplanken hebben, hier aparte formulieren voor in te vullen. Tevens moet u een kopie van u boot- en W.A. verzekering inleveren bij de havenmeester, wanneer het de eerste keer is, of als er een aanpassing is geweest. De uiterste inschrijfdatum is 24 september. Na dezedatum is het niet meer mogelijk om u op te geven. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Mededeling van de clubhuiscommissarisBij evenementen, zoals de Pinkstercombi, wordt er in het clubhuis gebruik gemaakt van munten, die in zakjes worden verkocht. Dit jaar, tijdens de Pinksterdagen hebben wij gebruik gemaakt van een muntautomaat. Het gebruik hiervan is uitermate goed bevallen, en heeft het bestuur doen besluiten om de automaat aan te schaffen, voorpermanent gebruik. Met ingang van maandag 1 september gaan we over van cash naar munten.De voordelen van een automaat zijn:

• Verbetering van de doorstroming aan de bar• Geen contant geld meer achter de bar• Het ontlast de bardienst, geen rekenwerk meer.• Geen gedoe meer met bonnetjes invullen.• Geen bonnetjes die kunnen wegwaaien.• Na elke bestelling direct afrekenen.• Geen fouten meer, de ontvangsten kloppen altijd

De munten krijgen een waarde d.m.v. twee kleuren, oranje = 50 cent en wit = 1 euro. Hiermee kunnen alle artikelen vanuit de bar worden afgerekend. Er zijn momenteel wat kleine afwijkende prijzen, met name snoepgoed en ijs, deze zullen worden aangepast, het één iets verhoogd het ander iets verlaagd.

De automaat accepteert muntstukken van één- en twee euro en briefjes van vijf- tien en twintig euro.

Page 4: HJC Nieuwsbrief september 2014

Er wordt duidelijk aangegeven bij welke knop u witte munten, en bij welke knop u oranje munten kunt ontvangen. Met vriendelijke groet,Gerard van 't Wout, clubhuiscommissaris

Oproep redactie SchuimspattenDe redactie van de Schuimspatten doet op alle leden een beroep om voor het volgende nummer, dat eind september uitkomt, een zeer beknopt vakantieverslag, voorzien van een leuke foto, te sturen voor derubriek: waar vierden de HJC leden de zomervakantie? Dit mogen bijvoorbeeld een paar regeltjes zijn of alleen een paar steekwoorden: bijv. even naar Engeland op en neer - Rondje Noord-Holland - Mooie Nel niet af geweest enzovoort, enzovoort. Wij willen dan een aantal

pagina’s vullen met deze leuke zomerberichten. Mocht u een mooie trip hebben gemaakt en wilt u dat met de andere ledendelen, dan kunt u ons uiteraard ook een uitgebreid verslag toesturen. Verder doen wij een oproep om een boatfie (de afgeleide van de selfie) in te sturen. Klim in de mast, sta op de voorpunt, lig op dek en fotografeer uzelf (of het hele gezin)met de boot op de achtergrond.Wij zijn benieuwd naar deze foto’s. Dus kom maar op en verras ons met leuke kopij: [email protected] l Yvonne en Monique

Twitter en FacebookVolg ons op Twitter en Facebook. Dan wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van het actuele nieuws.