H-Select catalogus 2010

200
CATALOGUS www.hselect.nl H-Select Mens en product! beschermt!

description

H-Select catalogus 2010

Transcript of H-Select catalogus 2010

Page 1: H-Select catalogus 2010

CATALOGUS

www.hselect.nl

H-Select Mens en product!beschermt!

Page 2: H-Select catalogus 2010

Voor u ligt de catalogus van H-Select! Een catalogus met daarin een uitgebreid assortiment producten op het gebied van verpakking, persoonlijke beschermingsmiddelen, werkkleding en veiligheidsschoeisel.

H-Select bestaat uit 3 winkels waar het assortiment van de Houweling Groep wordt verkocht aan diverse bedrijven.

De Houweling Groep bestaat ruim 85 jaar en kent de volgende onderdelen:

- Houweling International BV, de grootste Groothandel van Nederland op het gebied van kunststof verpakkingen (emmers, jerrycans, vaten, containers etc)

- Houweling Karton BV, Groothandel in kartonnen verpakkingen en verpakkingstoebehoren (tape, opvulmaterialen, omsnoeringsband etc)Houweling Veiligheid BV, Groothandel in persoonlijke beschermingsmiddelen, eerste hulpmiddelen, werkkleding en veiligheidsschoeisel

- Houweling Tuinbouw BV, Groothandel in diverse producten voor de land- en tuinbouw (schermmiddelen, sporenelementen, reinigingsmiddelen) met een eigen productie-unit in Roemenië

- Houweling Transport BV, Transportonderneming - Alpak BV, Groothandel op het gebied van kunststof

verpakkingen in België - H-Select BV, Winkels met daarin het assortiment

van de H-Groep in Berkel en Rodenrijs (Rotterdam), Apeldoorn en Heerenveen

De Houweling Groep is een snel groeiende onderneming met 140 medewerkers, waarin klantgerichtheid en snelheid centraal staan! Productinnovatie, een nauwkeurige afstemming tussen fabrikanten en gebruikers en flexibiliteit bij leveringen zijn zaken waarmee wij ons onderscheiden.

Bent u geïnteresseerd in de producten en dienstverlening die wij u kunnen bieden, neem dan gerust contact op met één van onze winkels of met de hoofdvestiging in Berkel en Rodenrijs.

Samenstelling:Houweling Groep

Opmaak:Stedehouder&Gielink

Druk:Drukkerij van de Water

Schiedam

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande

schriftelijke toestemming van

Houweling International BV. worden

overgenomen

Page 3: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Hoofdbescherming

Oog- en gelaatsbescherming

Gehoorbescherming

Voetbescherming

Handbescherming

Kleding

Ergonomie

Hygiëneprodukten

Eerste hulpmiddelen

Pictogrammen

Onderhoud & service

Kunststof verpakkingen

Kartonage & overige

A

B

D

E

F

G

H

Y

K

L

M

N

P

C

Inhoudsopgave

www.hselect.nl

Page 4: H-Select catalogus 2010

5 Inleiding10 Hygiënemaskers10 Onderhoudsvrije stofmaskers 9300 serie11 Conventionele onderhoudsvrije stofmaskers12 Specifieke onderhoudsvrije stofmaskers 14 Onderhoudsvrije gas/dampmaskers14 Half- en volgelaatsmaskers 3M 6000 serie15 Halfgelaatsmaskers 3M 7500 serie15 Volgelaatsmaskers 3M 7907S15 Accessoires 3M maskers16 Stoffilters 3M 2000 serie17 Stoffilters 3M 5000 serie17 Stoffilters3M 6000 serie18 Gas- en dampfilters 3M18 Accessoires 3M filters19 Dräger gelaatsmaskers20 Accessoires Dräger gelaatsmaskers21 Accessoires X-Plore21 Fernez gelaatsmasker22 Airstream22 Accessoires Airstreamhelm22 Powerflow +23 Accessoires Powerflow +23 Dustmaster23 Accessoires Dustmaster24 Jupiter24 Accessoires Jupiter25 QRS Lichte hoofdkappen (100 serie)25 QRS Hoofdkappen (400 serie)26 QRS Hoofdkappen (800 serie)26 QRS Hoofdkappen (700 serie)26 Compact Air27 Accessoires Compact Air28 Compact Air Luchtkappen29 BelAir29 Accessoires BelAir29 Accessoires motoraangedreven systemen algemeen30 Persluchtsystemen 3M Filterset30 Regelaars31 Luchttoevoerslangen31 Luchttoevoerhaspels32 Insteeknippels / koppeling / klemmen32 Detectie / Meten

Adembescherming

Inhoud

4

Page 5: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Algemeen

Geen of onjuiste adembescherming voor een toepassing kan uitermate oncomfortabele of zelfs fatale gevolgen hebben. Per werksituatie zal gekeken moeten worden naar een pasklare oplossing.

Bij adembescherming zijn er 2 belangrijke doelstelling:1. De longen dienen voldoende zuurstof te krijgen;2. Er mogen geen schadelijk stoffen, nevel, rook, gassen en dampen in de longen komen.

1. Voldoende zuurstof.Als zeker is dat er nog voldoende zuurstof aanwezig is (21%) en het bekend is om welke gevaarlijke stof het gaat, mag gebruik gemaakt worden van afhankelijke adembescherming. U ademt de omgevingslucht dan gewoon in, maar gebruikt maskers die de gevaarlijke stoffen of stofdeeltjes tegenhouden. Afhankelijke adembescherming levert nooit zuurstof ! Onafhankelijke adembescherming moet worden gebruikt in ruimten met te weinig zuurstof (bijvoorbeeld gesloten ruimten). Bij deze vorm van adembescherming stroomt er verse lucht via een slang of luchtfles naar de gebruiker. Het maakt niet uit wat de concentratie zuurstof is in de ruimte, omdat er zuurstof van buiten wordt aangevoerd (verplicht bij O -gehalte van 2

19%).In geval van twijfel altijd een onafhankelijk van de omgevingslucht werkend adembeschermingsmiddel.

2. Schadelijke stoffen en gassen.Op de werkplek kan de verontreinigde lucht op 2 preventieve manieren uit de longen worden gehouden:A. het gebruik van filters;B. het afsluiten van de omgeving en ademlucht aanvoeren.

A. Gebruik van filtersFilters worden uitgevoerd in gelaatsstukken (snuitjes) of in combinatie met een half-, of volgelaatsmasker. Door longzuigkracht wordt de verontreinigde lucht door de gebruiker zelf door het filter getrokken. De filters zijn tevens te monteren op een aangedreven luchtfiltersysteem in combinatie met een helm, masker of kap. Bij een aangedreven systeem wordt de lucht door de filters getrokken. Waarna het als een continu gefilterde ademluchtstroom langs het gezicht van de gebruiker wordt gevoerd. De gebruiker kan, zonder ademweerstand, de benodigde lucht hoeveelheid inademen. Er zijn stoffilters, voor gas- / dampfilters en combinatie filters.

Add I Gebruik van filters: Bescherming tegen stof, nevels en/of rookDeeltjesfilters werken als een soort zeef en raakt naar een bepaalde gebruiksduur verzadigd. Dit is te merken doordat er minder lucht door het masker komt, hierdoor neemt de ademweerstand toe. Dit is het moment waarop het filter vervangen moet worden.Deeltjesfilters (stof, rook en nevels) zijn, volgens de normen, in 3 klassen ingedeeld:Klasse P1 biedt bescherming tegen hinderlijke stof van bijvoorbeeld steen, gips, granen (MAC-

3waarde >10 mg/m ).Klasse P2 biedt bescherming tegen schadelijke stof van bijvoorbeeld metaal, hout, glasvezel

3(MAC-waarde 0,1 - 10 mg/m ).Klasse P3 biedt bescherming tegen giftige stof zoals sporen, kleurstoffen, bacteriën (MAC-

3waarde <0,1 mg/m ).

Inleiding

5

www.hselect.nl

Page 6: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Add II Gebruik van filters: Bescherming tegen gassen en dampen

Gassen en dampen worden afgevangen door middel van gasfilters. In de meeste gevallen gebeurt dit door middel van adsorptie (vastbinden) van actief koostof, ook wel actiefkoolfilter. Als het gasfilter verzadigd is slaat het door. Het gasfilter moet vervangen worden als er geuren door het filter dringen, een vreemde smaak in de mond optreedt en als de gebruiker zich onwel voelt.

Volgens de normen zijn onder meer de volgende soorten gasfilters te onderscheiden,

A Organische gassen en dampen (kookpunt > 65 °C)

B Anorganische gassen en dampen (geen CO), (bijvoorbeeld chloor, H2S, HCN enz.)

E Zwaveldioxide en zure gassen en dampen

K Ammoniak en organische derivaten van ammoniak

AX Organische gassen en dampen (kookpunt < 65 °C) van stofgroepen 1 en 2 met laag kookpunt

NO-P3 Stikstofoxide, bijvoorbeeld NO, NO2, en deeltjes

Hg-P3 Kwikzilverdampen en deeltjes

CO* Koolmonoxide

Reactor P3* Radioactief jodium en deeltjes

P Deeltjes

* alleen kleurmarkering en type genormaliseerd

kleurmarkering type toepassing

6

Page 7: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

B. Afsluiten van de omgeving en ademlucht aanvoeren.

In industriële omgevingen wordt hiervoor vaak gebruik gemaakt van bestaande persluchtringleidingen. De compressorlucht, die door de ringleiding stroomt, is niet direct geschikt voor ademlucht. Deze lucht dient eerst gereinigd te worden door middel van een perslluchtfilterset. De kwaliteit van de lucht zal jaarlijks gecontroleerd moeten worden of deze voldoet aan de ademluchtnorm EN 12021.

MAC-waardeVan de stoffen en gassen waarvan bekend is dat zij schadelijke invloed op de mens hebben is vastgelegd waar de grens ligt tussen schadelijke onschadelijke hoeveelheden. Deze grens wordt de MAC-waarde genoemd en dit staat voor Maximaal Aanvaarde Concentratie. MAC-waarden worden uitgedrukt in:ppm : parts per million = aantal deeltjes verontreinigingen per miljoen deeltjes lucht.

3mg/m : milligrammen per kubieke meter

NPF -factorDe Europese regelgeving geeft per productgroep de minimale beschermingswaarde, de zogenaamde Nominale Protectie Factor (NPF) aan. Hoe hoger de protectiefactor van een product is, hoe beter de bereikte adembescherming. Echter de werkomstandigheden in de praktijk en persoonlijke kenmerken kunnen behoorlijk verschillen en beïnvloeden de feitelijke bescherming enorm. Een NPF van 4 bij een stoffilter betekent dat het filter inzetbaar is tegen stofdeeltjes tot 4x de MAC-waarde.

7

www.hselect.nl

Page 8: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Voorbeeld keuze adembescherming:

Aard van verontreiniging :calciumcarbonaatVorm van verontreiniging :fijnstofEffecten :irritatie luchtwegen

3Gemeten concentratie :40 mg/m3MAC-waarde :5 mg/m

Totale blootstellingstijd :7 uur

Berekening:3 3Over 8 uur tijdgewogen gemiddelde concentratie = (40 mg/m x 7) / 8 = 35 mg/m

Vereiste beschermingsniveau = 35 / 5 = 7x MAC-waarde

Conclusie:Kies een masker met een maximale gebruikersconcentratie(NPF-factor) groter dan 7x MAC-waarde.Bijvoorbeeld een fijnstofmasker met een NPF van 10.

Hulp voor de juiste keuze van uw adembescherming.

In 10 stappen naar de juiste bescherming.

1. Is er voldoende zuurstof in de omgevingslucht aanwezig (O -gehalte > 19%) ?2

2. De naam en vorm van de verontreinigingen ?3. Mogelijke schadelijke effecten ?

34. Concentratie van deze stof in de lucht (mg/m of ppm) ?5. Maximale Aanvaarde Concentratie (MAC-waarde) voor verontreiniging 6. Aard en duur van de blootstelling ?7. Specifieke voorschriften, goedgekeurde gebruiksregels of richtlijnen die van toepassing

zijn ?8. Vermenigvuldig de gemeten concentratie met de totale blootstelling (uren) en deel dit

door 8 om een over 8 uur tijdgewogen gemiddelde concentratie te bepalen.9. Deel de tijdgewogen gemiddelde concentratie in de lucht door de MAC-waarde om het

vereiste beschermingsniveau vast te stellen.10. Selecteer een ademhalingsbeschermer met het maximale bruikbaarheidsniveau, groter

dan het vereiste beschermingsniveau.

Eventuele selectie toevoegingen:a) Zijn er bijkomende extra beschermingen nodig (ogen, oren en huid).b) Kun je geur en smaak van de verontreinigingen waarnemen.c) Plaatselijke of nationale beperkingen of voorwaarden (er kunnen afwijkingen zijn).d) Condities waaronder je moet werken e) Aantal en leeftijd van de gebruikers ?

8

Page 9: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Keuzetabel ademluchtfilters Deze keuzetabel kan slechts als hulpmiddel worden beschouwd bij het bepalen van de juiste vorm van bescherming. De variabelen die bij laboratoriumtesten worden aangehouden kunnen in de praktijk afwijken. Wij nemen daarom ook geen enkele verantwoording of aansprakelijkheid ten aanzien van gegevens vermeld in deze keuzetabel.

Omgevingslucht gecontamineerd met

Vereist filtertype Omgevingslucht gecontamineerd met

Vereist filtertype

Acetaldehyde A Aceton A Acetoncyaanhydrine B Acetronnitril A Acetyleen onafhankelijk* Acroleine A Acrylnitril A Acrylzuur B Allylalcohol A Allylchloride A Ammoniak K Aniline A Antimoonwaterstof B Argon onafhankelijk* Arseenwat�rstof B Asbest P3 Azijnzuur E, A of B Ethylbenzeen A Benzaldehyde A Benzeen A Benzine A Benylbromide A of B Brandgassen m.u.v. CO BP2 Broom B Broomwaterstof E of B Butanol A Butylacetaat A Butylacrylaat A Butyraldehyde A Caprolactam AP2 Chloor B Chloorbroommethaan A Chloorcyaan B Chloordioxide B Chloorethaan A Chloorpicrine A Chloorsulfonzuur BP2 Chloroform A Chloropreen A Colloidaal stof P2 Cyaanwaterstof onafhankelijk* Cyclohexaan A Cyclohexanol A Cyclohexanon A Dibroommethaan A Dichloormethaan A Dichloorpropaan A Difenyl AP2 Dimethylformamide A Dioxaan A Epichloorhydrine A Epoxiharsen AB Esters A Ethanol A Ethylacetaat A Ethylacryiaat A Ethylether A Ethylformiaat A Fenol A Fluor B Formaldehyde B Fosfine BP3 Fosgeen B Fosfortrichloride BP2 Fosforzuur BP2 Freonen onafhankelijk* Furfural A Halogeenkoolwaterstoffen onafhankelijk* Halogeenwaterstofzuren B Hexaan A Hexachloorcyclohexaan AP3

Hydrazine K Insecticiden ABP2 Isocyanaten (organisch) A Isopreen A Jodium BP2 Kaliumcyanidestof BP3 Ketonen A Kiezelzuurmineralen P2 Kocldioxide onafhankelijk" Koolmonoxide onafhankelijk" Kresolen A Kwartsstof P2 Kwikdamp HgP2 Kwikverbindingen HgP2 Lichtgas onafhankelijk* Looddamp P2 Loodtetraefhyl (T.E.L.) P3 Loodtetramethyl AP3 Tetrachloorethaan A Metaalrock of -damp P2 Metasystox S AP2 Methaan onafhankelijk" Methanol A Methylbromide A Methylchloride A Methyleenchloride A Methylethylketon A Methylisobutylketon A Methyljodide onafhankelijk* Mierezuur E Naftaleen AP2 Natriumhydroxyde BP3 Nitreuze dampen B Nitrobenzeen A Nitroverbindingen (organisch) A of B Oleum P2 Oplosmiddelen (lakken) A Organische dampen A Paraquat P3 Parathion AP3 Perchloorethyleen A Propanol A Pydrine A Roet P2 Salpeterzuur B of E Seleenwaterstof BP2 Stikstof onafhankelijk* Stikstofdioxide B Styreen A Sulfurylchloride B of E Terpentijn A Tetrachloorikoclstof A Tetrahydrofuraan A Tolueen A Trichloorethaan A Trichlocrethyleen A Vinylacetaat A Vinyltolueen A Waterstof onafhankelijk" Xyleen A Zoutzuur B of E Zure gassen B Zuren (geconcentreerd) BP2 Zwavel EP2 Zwavelchioride BP2 Zwaveldioxyde E Zwaveligzuur E Zwavelkoolstof A Zwavelwaterstof B Zwavelzuur P2

* gebruik uitsluitend een van de omgevingslucht onafhankelijk ademluchttoestel.

9

www.hselect.nl

Page 10: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Onderhoudsvrije maskers

Hygienemasker Aware

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

HR.10.1000.00 Aware hygienemasker 15 per blister

Onderhoudsvrije stofmaskers 9300 serie (EN149:2001)

Fijnstofmasker 3M 9310

- opvouwbaar

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh. NPF

10.10.1012.00 9310 Fijnstofmasker 20 per doos 4

Fijnstofmasker 3M 9312

- opvouwbaar

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh. NPF

10.10.1013.00 9312 Fijnstofmasker 10 per doos 4

Fijnstofmasker 3M 9320

- opvouwbaar

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh. NPF

10.10.1014.00 9320 Fijnstofmasker 20 per doos 10

- blister 15 stuks

- individueel verpakt

- FFP2

- individueel verpakt

- FFP1

- individueel verpakt

- FFP1

- met uitademventiel

10

Page 11: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Fijnstofmasker 3M 9322

- opvouwbaar

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh. NPF

10.10.1015.00 9322 Fijnstofmasker 10 per doos 10

10.10.1015.0D 9322 Fijnstofmasker 2 per blister 10

Fijnstofmasker 3M 9332

- opvouwbaar

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh. NPF

10.10.1016.00 9332 Fijnstofmasker 10 per doos 50

Conventionele onderhoudsvrije stofmaskers (EN149:2001)

Fijnstofmasker 3M 8710

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh. NPF

10.10.1002.00 8710E Fijnstofmasker 20 per doos 4

10.10.1002.0D 8710ED Fijnstofmasker 3 per blister 4

Fijnstofmasker 3M 8812

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh. NPF

10.10.1004.00 8812 Fijnstofmasker 10 per doos 4

10.10.1004.0C 8812D Fijnstofmasker 3 per blister 4

- individueel verpakt

- met uitademventiel

- FFP1

- FFP1

- met uitademventiel

- FFP2

- individueel verpakt

- met uitademventiel

- FFP3

11

www.hselect.nl

Page 12: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Fijnstofmasker 3M 8810

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh. NPF

10.10.1009.00 8810 Fijnstofmasker 20 per doos 10

Fijnstofmasker 3M 8822

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh. NPF

10.10.1005.00 8822 10 per doos 10

10.10.1005.0C 8822D 3 per blister 10

Fijnstofmasker 3M 8825

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh. NPF

10.10.1006.00 8825 Fijnstofmasker 5 per doos 10

Fijnstofmasker 3M 8835

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh. NPF

10.10.1007.00 8835 Fijnstofmasker S/M 5 per doos 50

10.10.1008.00 8835 Fijnstofmasker M/L 5 per doos 50

Fijnstofmasker Dräger X-plore FFP1V

Artikelnummer Omschrijving

13.269.1001.1 X-Plore stofmasker FFP1V

- individueel verpakt

- met uitademventiel

- met uitademventiel

- verpakkingseenheid 20 stuks

- FFP2

- met uitademventiel

- instelbare banden en zachte binnenrand

- met uitademventiel

- instelbare banden en zachte binnenrand

- FFP2

- FFP3

- FFP2

12

Page 13: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Fijnstofmasker Dräger X-Plore FFP2

Artikelnummer Omschrijving

13.269.1002.1 X-Plore stofmasker FFP2 zonder uitademventiel

13.269.1003.1 X-Plore stofmasker FFP2V met uitademventiel

Fijnstofmasker Dräger X-Plore FFP3V

Artikelnummer Omschrijving

13.269.1004.1 X-Plore stofmasker FFP3V

Specifieke onderhoudsvrije stofmaskers (EN149:2001)

Fijnstofmasker 3M 9913

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh. NPF

10.10.2003.00 9913 Fijnstofmasker 20 per doos 4

Lasrookmasker 3M 9925

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh. NPF

10.10.3002.00 9925 Lasrookmasker 10 per doos 10

Stankmasker Dräger X-Plore Carbon

Artikelnummer Omschrijving

13.269.1007.1 X-Plore Carbon

- met uitademventiel

- individueel verpakt

- verpakkingseenheid 20 stuks

- individueel verpakt

- verpakkingseenheid 20 stuks

- individueel verpakt

- verpakkingseenheid 20 stuks

- met uitademventiel

- met uitademventiel

- FFP2

- biedt tevens bescherming tegen ozon

- tegen hinderlijke geuren

- FFP1

13

www.hselect.nl

Page 14: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Gas- en dampmaskers 3M

Artikelnummer Omschrijving NPF

10.10.4001.00 4251 Gas- en dampmasker A1P2 gas 50/stof 10

10.10.4003.00 4255 Gas- en dampmasker A2P3 gas 50/stof 50

10.10.4005.00 4277 Gas- en dampmasker ABE1P3 gas 50/stof 50

10.10.4006.00 4279 Gas- en dampmasker ABEK1P3 gas 50/stof 50

- masker en filters uit ��n geheel

- uitzonderlijk comfort

- per stuk

3M MASKERS 6000- EN 7500 SERIE MET VERWISSELBARE FILTERS

(BEPERKT ONDERHOUD MOGELIJK)

Half- en volgelaatsmaskers 3M 6000 serie

Halfgelaatsmaskers 3M (EN140)

- met bajonetaansluiting

- exclusief filters

Artikelnummer Omschrijving

20.10.6001.00 6100 Halfgelaatsmasker maat S

20.10.6002.00 6200 Halfgelaatsmasker maat M

20.10.6003.00 6300 Halfgelaatsmasker maat L

Halfgelaatsmaskers 3M (EN140)

- inclusief A2P2 filters

- uitermate geschikt voor het verfspuiten

Artikelnummer Omschrijving

20.192.1001.0 6002D Verfspuitmasker

20.192.1002.0 6002DR A2P2 filter voor verspuitmasker 6002D

Volgelaatsmaskers 3M (EN136)

- met bajonetaansluiting

- exclusief filters

- materiaal siliconen

Artikelnummer Omschrijving

20.10.6101.00 6700S Volgelaatsmasker maat S

20.10.6102.00 6800S Volgelaatsmasker maat M

20.10.6103.00 6900S Volgelaatsmasker maat L

14

Page 15: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

* 7000 serie halgelaatsmaskers is vervangen door 7500-serie

Halfgelaatsmaskers 3M (EN140)

- met bajonetaansluiting

- exclusief filters

- materiaal siliconen

Artikelnummer Omschrijving

20.10.7501.00 7501 Halfgelaatsmasker maat S

20.10.7502.00 7502 Halfgelaatsmasker maat M

20.10.7503.00 7503 Halfgelaatsmasker maat L

90.88.2015.00 7502S Halfgelaatsmasker 'compleet'

(met A2P3 filters inclusief filterkap + opbergdoos + sticker)

Volgelaatsmasker 3M 7907S (EN136)

- met bajonetaansluiting

- exclusief filters

- materiaal siliconen

Artikelnummer Omschrijving

21.10.1003.00 7907S Volgelaatsmasker

90.88.1020.00 7907S Volgelaatsmasker 'compleet'

(met A2P3 filters inclusief filterkap + opbergdoos + sticker)

Accessoires 3M maskers

Opbergemmer inclusief deksel

- blauwe opbergemmer voor stofmasker

- groene opbergemmer voor halfgelaatsmasker

- witte opbergemmer voor volgelaatsmasker

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

19.10.1005.00 Opbergemmer Small (blauw) 10 stuks

19.10.1006.00 Opbergemmer Medium (groen) 5 stuks

19.10.1004.00 Opbergemmer Large (wit) 5 stuks

Halfgelaatsmaskers 3M 7500 serie *

15

www.hselect.nl

Page 16: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Maskerreinigingsdoekje 105

- inhoud 2 stuks

Artikelnummer Omschrijving

19.10.3005.00 105 Maskerreinigingsdoekje

3M STOFFILTERS T.B.V. MASKERS 6000- en 7500 SERIE

Stoffilters 3M 2000 serie (EN143:2001)

Stoffilters 3M 2125 / 2135

- filters met bajonetaansluiting

- direct monteerbaar op 6000- en 7500 serie maskers

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

40.10.6101.00 2125 Stoffilter P2 20 per doos (10x2)

40.10.6103.00 2135 Stoffilter P3 20 per doos (10x2)

Stoffilter 3M 2128 / 2138

- filters met bajonetaansluiting

- direct monteerbaar op 6000- en 7500 serie maskers

- met extra bescherming tegen ozon tot 10x MAC en organische

dampen/ hinderlijke zure gassen beneden MAC

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

40.10.6102.00 2128D Stoffilter P2 paar (1x2)

40.10.6102.99 2128 Stoffilter P2 20 per doos (10x2)

40.10.6104.01 2138filt Stoffilter P3 20 per doos (10x2)

40.10.6104.02 2138D Stoffilter P3 paar (1x2)

16

Page 17: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Stoffilters 3M 5000 serie (EN143:2001)

Stoffilters 3M 5911 / 5925 / 5935

- inlegfilters

- montage in combinatie met hulpstuk 501

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

40.10.6201.00 5911 P1 Stoffilter/15pr 30 per doos (15x2)

40.10.6202.00 5925D P2 Stoffilter/2st paar (1x2)

40.10.6202.99 5925 P2 Stoffilter/20st 20 per doos (10x2)

40.10.6203.00 5935D P3 Stoffilter/2st paar (1x2)

40.10.6203.99 5935 P3 Stoffilter/20st 20 per doos (10x2)

Stoffilter 3M 6000 serie (EN143:2001)

Stoffilter 3M 6035

- P3

- stoffilter met bajonetaansluiting

- geschikt voor 6000- en 7500 serie half- en volgelaatsmaskers

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

40.10.6010.00 6035 Stoffilter 20 per doos (10x2)

3M GAS- EN DAMPFILTERS T.B.V. MASKERS 6000- en 7500 SERIE

Gas- en dampfilters 3M (EN141)

Filters 3M 6051 / 6054 / 6055 / 6057 / 6059 / 6075

- met bajonet filteraansluiting

- geschikt voor 6000- en 7500 serie half- en volgelaatsmaskers

- kleurcode 6075 A1: lichtgroen

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

40.10.6001.00 6051 Filter A1 8 per doos (4x2)

40.10.6006.00 6054 Filter K1 8 per doos (4x2)

40.10.6002.00 6055D Filter A2 paar (1x2)

40.10.6002.99 6055 Filter A2 8 per doos (4x2)

40.10.6007.00 6057 Filter ABE1 8 per doos (4x2)

40.10.6004.00 6059D Filter ABEK1 paar (1x2)

40.10.6004.99 6059 Filter ABEK1 8 per doos (4x2)

40.10.6005.00 6075D Filter A1+anti-formaldehyde paar (1x2)

40.10.6005.99 6075 Filter A1+anti-formaldehyde 8 per doos (4x2)

17

www.hselect.nl

Page 18: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Filters 3M 6098 / 6099

- met bajonet filteraansluiting

- uitsluitend voor gebruik met 6000- en 7500 serie volgelaatsmaskers

- NPF 2000

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

40.10.6008.00 6098 Filter AXP3 4 per doos (2x2)

40.10.6009.00 6099 Filter ABEK2P3 4 per doos (2x2)

Accessoires 3M filters

Filterkap 3M 501

- filterkap voor 5000 serie stoffilter

- (montage op actiefkoolfilter)

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

19.10.6001.00 501D Filterkap 2 per doos

19.10.6001.99 501 Filterkap onverpakt 20 per doos

Aansluitstuk 3M 502

- aansluitstuk voor 2000 serie

- stoffilter op gas- en dampstroom

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

19.10.6002.00 502 Aansluitstuk 16 per doos (8x2)

Houder 603

- houder voor 5000 serie stoffilter

- (montage in combinatie met filterkap 501)

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

19.10.6003.00 603 Houder 2 per doos

18

Page 19: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

DRÄGER MASKERS MET VERWISSELBARE FILTERS

(BEPERKT ONDERHOUD MOGELIJK)

dräger gelaatsmaskers

X-Plore 4300 / 3300 halfgelaatsmasker (voorheen Cirrus)

- aansluiting RD91

- materiaal EPDM

Artikelnummer Omschrijving

24.269.1001.0 X-Plore 4300 halfgelaatsmasker

90.88.1017.00 X-Plore 3300 halfgelaatsmasker 'compleet'

(met A2P3 filter + opbergdoos + sticker)

X-Plore 4700 haflgelaatsmasker (voorheen Combitox)

- aansluiting RD91

- materiaal siliconen

Artikelnummer Omschrijving

24.269.1003.0 X-Plore 4790(M / L)

X-Plore 4700 haflgelaatsmasker (voorheen Combitox)

- aansluiting RD40

- materiaal siliconen

Artikelnummer Omschrijving

24.269.1003.1 X-Plore 4740 (M / L)

X-Plore volgelaatsmasker siliconen (voorheen Pan. Nova)

- aansluiting RD40

- materiaal siliconen

Artikelnummer Omschrijving

25.269.1002.2 PaRa volgelaatsmasker

19

www.hselect.nl

Page 20: H-Select catalogus 2010

X-Plore 6300 volgelaatsmasker (voorheen Pan. Nova)

- aansluiting RD40

- materiaal Neopreen

Artikelnummer Omschrijving

25.269.1001.0 X-Plore 6300 volgelaatsmasker

X-Plore 6530 volgelaatsmasker (voorheen Pan. Nova)

- aansluiting RD40

- materiaal EPDM

Artikelnummer Omschrijving

25.269.1005.0 X-Plore 6530 volgelaatsmasker

X-Plore 6570 siliconen volgelaatsmasker (voorheen Pan. Nova)

- aansluiting RD40

- materiaal siliconen

Artikelnummer Omschrijving

25.269.1004.0 X-Plore 6570 siliconen volgelaatsmasker

Adembescherming

Accessoires drager gelaatsmaskers

Adapter RD40/RD91

- roldraadaansluiting RD40 naar RD91

- maakt het mogelijk om RD91filter op een masker met

een RD40 aansluiting te monteren

Artikelnummer Omschrijving

18.269.1001.2 Adapter RD40/RD91

20

Page 21: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Accessoires X-Plore

Filters met aansluiting RD91

- verkoopeenheid 5 stuks

Artikelnummer Omschrijving

47.269.1002.0 Stoffilter 674 P2

47.269.1003.0 Stoffilter 674 P3

47.269.1004.0 Gasfilter 671 A2

47.269.1005.0 Gasfilter 671 A3

47.269.1006.0 Combinatiefilter 672 A1P2

47.269.1008.0 Combinatiefilter 672 A2P2

47.269.1012.0 Combinatiefilter 672 A2B2P2

47.269.1018.0 Combinatiefilter 672 ABEK1P2

47.269.1009.0 Combinatiefilter 673 A2P3

47.269.1013.0 Combinatiefilter 673 A2B2P3

47.269.1019.0 Combinatiefilter 673 A1B1E1K1 Hg-P3

Filters met aansluiting RD40

- bestemd voor Combitox Nova, Panorama Nova en andere RA maskers

- verkoopeenheid 5 stuks

Artikelnummer Omschrijving

47.269.1034.0 Combinatiefilter 900 ST A2B2P2

47.269.1031.0 Combinatiefilter 900 ST K2P2

47.269.1030.0 Combinatiefilter 900 ST A2B2E2K1P2

47.269.1026.0 Combinatiefilter 620 ST A2B2E2K2 Hg-P3

36.269.2001.0 Combinatiefilter 620 ST A2P3

47.269.1029.0 Combinatiefilter 620 ST A1B2E2K1-Hg-CO-Nox-P3

47.269.1035.0 Gasfilter 105 AX

47.269.1033.0 Combinatiefilter 105 AXP3

FERNEZ VOLGELAATSMASKER MET VERWISSELBARE FILTERS

Fernez gelaatsmaskers

Panoramasque volgelaatsmasker

- aansluiting RD40

- materiaal zacht rubber

Artikelnummer Omschrijving

21.64.1001.00 Panoramasque volgelaatsmasker

21

www.hselect.nl

Page 22: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Motoraaangedreven systemen - 3M

Airstream

AH4 Airstreamhelm

- NPF = 20

- inclusief motor en standaard batterij; excl. lader

- filter P2

Artikelnummer Omschrijving

33.14.1008.00 100-60-08P AH4

Accessoires Airstreamhelm

Batterijlader

- lader voor standaard en I.S. batterij

Artikelnummer Omschrijving

31.14.2042.00 003-00-20P Batterijlader

Batterij 'standaard'

Artikelnummer Omschrijving

33.14.2005.00 007-00-01P Standaard batterij

Filters

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

43.14.1004.00 060-23-04P Hoofdfilter P2 voor AH4

43.14.1002.00 060-22-00P Voorfilter 10

Powerflow +

Motorunit Powerflow + inclusief volgelaatsmasker

- NPF = 2000

- uitvoering met siliconen volgelaatsmasker

- inclusief 110 l/min batterij; exclusief lader

Artikelnummer Omschrijving

31.14.2047.01 100-00-12P Powerflow +

22

Page 23: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Accessoires Powerflow +

Batterijlader (individueel)

Artikelnummer Omschrijving

31.14.2048.00 003-00-51P Batterijlader

Filters

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

41.14.2001.00 450-00-02P Filter P3 3

41.14.9002.00 461-00-02P Voorfilters 24

41.14.9001.00 461-00-20P Voorfilter + houder

Dustmaster

Motorunit Dustmaster 021-00-38P

- NPF = 50

- motorunit met riem, batterij en P2 filter; excl. lader

- incl. luchtstroomindicator

Artikelnummer Omschrijving

34.14.2002.00 Motorunit

Accessoires Dustmaster

Ademslang

- aansluiting QRS - bajonet

Artikelnummer Omschrijving

31.14.2034.00 008-00-41P Ademslang rubber

31.14.2050.00 008-00-42P Ademslang lichtgewicht PU

Batterijlader

- Individuele lader

Artikelnummer Omschrijving

34.14.2026.00 003-00-39P Batterijlader

23

www.hselect.nl

Page 24: H-Select catalogus 2010

AdembeschermingBatterij

Artikelnummer Omschrijving

34.14.2001.00 007-00-15P Batterij

Filters

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

44.14.1003.00 451-00-02P Stoffilter P2 1

44.14.1004.00 451-00-20P Stoffilter P2 + hinderl. geuren 1

44.14.1005.00 451-02-20P Stoffilter P3 1

44.14.1006.00 462-05-00P Voorfilter 10

Jupiter

Motorunit Jupiter 085-00-10P

- NPF = 50

- motorunit met comfortriem, exclusief slang, oplader, batterij en filter

- geschikt voor standaard- en I.S. batterijen

Artikelnummer Omschrijving

35.10.1000.01 Motorunit

Motorunit Jupiter Intrinsiek veilig

intrinsiek veilige batterij 4 uur + beschermhoes voor Jupiter

Artikelnummer Omschrijving

35.10.1007.00 intrinsiek veilige batterij 4 uur + beschermhoes

Accessoires Jupiter

Ademslang

- aansluiting QRS - bajonet

Artikelnummer Omschrijving

31.14.2034.00 008-00-41P Ademslang rubber

31.14.2050.00 008-00-42P Ademslang lichtgewicht PU

24

Page 25: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Batterij

- Batterij 8 uur

Artikelnummer Omschrijving

35.10.1001.00 007-00-64P Batterij

Filters

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

35.10.2001.00 450-00-25P Filter P3 2

35.10.2000.00 453-00-25P Filter A2P3 2

35.10.2003.00 453-09-25P Filter A2BEKP3 2

35.10.2002.00 456-18-25P Filter ABE1P3 2

QRS hoofdkappen - 3M

QRS Lichte hoofdkappen (100 Serie)

Kap HT-100

- NPF = 50

- wit

- intrinsiek veilig i.c.m. Jupiter I.S. motor unit

Artikelnummer Omschrijving NPF

34.14.2037.00 045-00-59P Kap HT-101 50

QRS Hoofdkappen (400 Serie)

Kap HT-400

- NPF = 50

Artikelnummer Omschrijving

34.14.2030.00 049-00-57P HT-401 Vizier acetaat

34.14.2029.00 049-00-56P HT-402 Vizier polycarbonaat

25

www.hselect.nl

Page 26: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

QRS Hoofdkappen (800 Serie)

Kap HT-820 / 840 / 880

- NPF = 50

Artikelnummer Omschrijving

34.14.2051.00 045-00-10P HT-820 stoothelm rood

34.14.2040.00 045-00-12P HT-840 helm groen

34.14.2058.00 045-00-14P HT-880 helm + nekbescherming groen

Hoofdkappen (700 Serie)

Helm HT-700

- NPF = 50

- wit

Artikelnummer Omschrijving

34.14.3006.00 061-00-82P HT-701 helm

Motoraaangedreven systemen - Arbin

Compact Air

Compact Air 'compleet' voor volgelaatsmasker

- compleet met koffer

- aansluiting roldraad RD40

- exclusief masker en filters

Artikelnummer Omschrijving

30.64.1001.00 Compact Air 'compleet' voor volgelaatsmasker

Compact Air 'compleet' voor luchtkap

- compleet met koffer

- aansluiting bajonet

- exclusief luchtkap en filters

Artikelnummer Omschrijving

30.64.1001.01 Compact Air 'compleet' voor luchtkap

26

Page 27: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Compact Air voor volgelaatsmasker

- motorunit met riem en ademslang

- aansluiting roldraad RD40

Artikelnummer Omschrijving

30.64.2036.01 Compact Air voor volgelaatsmasker

Compact Air voor luchtkap

- motorunit met riem en ademslang

- aansluiting bajonet

Artikelnummer Omschrijving

30.64.2036.00 Compact Air voor luchtkap

Accessoires Compact Air

Panoramasque volgelaatsmasker

- aansluiting RD40

- zacht rubber

Artikelnummer Omschrijving

21.64.1001.00 Panoramasque volgelaatsmasker

Ademslang

Artikelnummer Omschrijving

30.64.2001.00 Ademslang RD40 aansluiting

30.64.2002.00 Ademslang bajonet aansluiting

Adapter

- maakt mogelijk ademslang met roldraadaansl aan te sluiten op kap

Artikelnummer Omschrijving

30.64.3021.00 Adapter

Batterijlader

- batterijlader Compact Air

Artikelnummer Omschrijving

30.64.2006.02 Batterijlader

27

www.hselect.nl

Page 28: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Batterij

- Compact Air NiCd batterij (12uur)

Artikelnummer Omschrijving

30.64.2003.00 Batterij

Filters

- roldraadaansluiting RD40

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

41.64.2001.00 Stoffilter P3 1

41.64.4001.00 Combinatiefilter A2P3 1

41.64.4002.00 Combinatiefilter B2P3 1

41.64.4003.00 Combinatiefilter A2B2P3 1

41.64.4004.00 Combinatiefilter A2B2E2K2P3 1

41.64.4008.00 Voorfilter 20

41.64.4007.00 Houder voor voorfilter 1

Hoofdkappen - Compact Air

Compact Air Luchtkappen

Kolibri

- bajonetaansluiting

Artikelnummer Omschrijving

30.64.2008.01 Kolibri luchtkap

Junior A

- bajonetaansluiting

Artikelnummer Omschrijving

30.64.2020.02 Junior A luchtkap

28

Page 29: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Junior B

- bajonetaansluiting

Artikelnummer Omschrijving

30.64.2013.01 Junior B luchtkap

BelAir

Motorunit BelAir inclusief volgelaatsmasker

- uitvoering met Panorama Nova volgelaatsmasker

Artikelnummer Omschrijving

36.269.1004.0 BelAir Basic

Accessoires BelAir

Filters

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

41.269.1003.0 Stoffilter P3 1

41.269.1002.0 Combinatiefilter ABP3 1

Accessoires motoraaangedreven systemen algemeen

Opbergkoffer

- koffer met geïntegreerde deksel

- blauw

- afmeting 500x275x195mm

Artikelnummer Omschrijving

30.64.2017.00 Opbergkoffer

Motoraaangedreven systemen - Dräger

29

www.hselect.nl

Page 30: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

PERSLUCHTSYSTEMEN - 3M

Filterset

Aircare filterset 530-11-76P

- filterset voor Aircare 500GR

- filterset bestaat uit 3 filters: stoffilter

geur/dampfilter

waterafscheider

- exclusief koppelingen

Artikelnummer Omschrijving

39.10.1010.00 300-06-21P Filterset wandmontage

39.10.1010.01 300-06-22P Filterset op sokkel

Norgren filterset

- filterset voor 2 of 5 personen

- filterset bestaat uit 3 filters: stoffilter

geur/dampfilter

waterafscheider

- exclusief koppelingen

Artikelnummer Omschrijving

49.1340.M8R.0 Fiterset wandmontage max 5 personen

49.1340.M4R.0 Fiterset wandmontage max 2 personen

Regelaars

Regelventiel 023-05-50P

- regelventiel met riem

- aansluiting voor ademslang QRS/bajonet

Artikelnummer Omschrijving

39.10.1000.00 023-05-50P Regelventiel (Flowstream)

30

Page 31: H-Select catalogus 2010

Regelventiel S-200

- regelventiel met riem

- aansluiting voor half- en volgelaatsmasker

- exclusief masker

- mogelijkheid tot monteren ontsnappingsfilters (bajonetaansluiting)

Artikelnummer Omschrijving

23.10.6001.00 S-200 regelventiel

Luchttoevoerslangen

Luchttoevoerslang 023-05-50P

- volgens norm EN 139 en 270

Artikelnummer Omschrijving

39.10.1001.00 Luchttoevoerslang standaard 10 meter 308-00-30P

39.10.1001.01 Luchttoevoerslang standaard 30 meter 308-00-31P

Luchttoevoerhaspels

Haspel RVS / Staal

- volgens norm EN 139 en 270

Artikelnummer Omschrijving

39.061.004.01 Haspel RVS incl. 10 meter slang met koppeling

39.061.004.00 Haspel staal incl. 10 meter slang met koppeling

Adembescherming

31

www.hselect.nl

Page 32: H-Select catalogus 2010

Adembescherming

Insteeknippels / koppeling / klemmen

Insteeknippels

- diverse maten en aansluitingen op aanvraag

Koppelingen

- diverse maten en aansluitingen op aanvraag

Artikelnummer Omschrijving

97.1342.00.00 Ademluchtknikkoppeling 3/8 binnendraad

97.1342.60.02 Afdekkap tbv Ademluchtknikkoppeling

Klemmen

- diverse maten en soorten op aanvraag

Gasdetectie

- diverse systemen op aanvraag

Lekdetectie

- diverse systemen/service op aanvraag

Artikelnummer Omschrijving

99.61.1012.02 Test op basis van uurtarief

Detectie / Meten

32

Page 33: H-Select catalogus 2010

33

www.hselect.nl

Page 34: H-Select catalogus 2010

Hoofdbescherming

Inhoud

35 Inleiding36 Hulp naar de juiste keuze37 Veiligheidshelmen North38 Veiligheidshelmen Peltor

34

Page 35: H-Select catalogus 2010

Hoofdbescherming

Inleiding

AlgemeenDe keuze van de juiste beschermingsmiddel voor de bescherming van het hoofd kan pas worden gemaakt als bekend is welke gevaren de betrokken persoon bedreigen. Zo mogelijk kunnen ook beschermingsmiddelen (oorkappen, gelaatschermen etc.) worden gecombineerd. Van alle beschermingsmiddelen bestaan vele uitvoeringen. Dit kan gericht zijn op het gevaarstype, op de mate van bescherming of op het uiterlijke aanzien. Aan de mate van bescherming zijn normen gesteld, afhankelijk van het gevaarstype.Hoofdbescherming is ingedeeld in twee groepen, namelijk (industriële) veiligheidshelmen en andere hoofdbedekkingsmiddelen.

VeiligheidshelmenEen veiligheidshelm biedt bescherming tegen een groot aantal gevaren. Deze gevaren kunnen alleen en in verschillende combinaties voorkomen. De gevaren kunnen onder andere zijn:· botsing / stoten / schampen;·indringing;·spatten materiaal ·omvallen / wegschieten van voorwerpen;·koude / hitte;·scalperen.

Het gebruik van een veiligheidshelm is vooral gebonden aan omstandigheden en werkzaam-heden waarbij ernstig letstel kan optreden. Het is niet gebonden aan een bepaald beroep. Een goedgekeurde helm is gemaakt van een thermohardende of een thermoplastische kunststof. Een helm van thermohardend materiaal is goed bestand tegen veroudering, chemicaliën en hitte. De gebruiksduur wordt beperkt door mechanisch beschadiging. Een thermoplastische helm is gevoelig voor temperaturen boven de 80°C en voor de inwerking van UV-straling, dit beperkt de levensduur.

GebruiksduurHet is aan te bevelen om voor helmen een gebruiksduur vast te stellen.De gebruiksduur van een helm hangt van vele factoren af, zoals bijvoorbeeld door chemische aantasting, UV-straling, hitte en verouderen en/of uitdrogen van materiaal. Omgevingsfactoren en gebruiksomstandigheden kunnen de gebruiksduur drastisch beïnvloeden. Op grond hiervan is het aan te bevelen een maximale levensduur van drie jaar aan te houden.

HoofdbedekkingsmiddelenOnder hoofdbedekkingsmiddelen worden verstaan stootpetten, haarnetjes, mutsen, petjes en capuchons. Deze middelen zijn meer bedoeld om bescherming te bieden zonder dat aan de middelen zelf direct bepaalde normen worden gesteld.

Wetgeving algemeenVoor de hoofdbescherming zijn vrijwel uitsluitend de algemene wettelijke bepalingen vastgesteld. Deze zijn weergegeven in de richtlijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen (89/686/EEG). In deze richtlijn wordt aangegeven aan welke fundamentele gezondheids- en veiligheidseisen persoonlijke beschermingsmiddelen moeten voldoen.

35

www.hselect.nl

Page 36: H-Select catalogus 2010

Hoofdbescherming

NormenVoor de verschillende hoofdbeschermingen zijn een aantal normen vastgesteld. Deze normen zijn voornamelijk opgesteld voor de constructie, uitvoering en beproeving van de beschermingsmiddelen. Onderstaande een opsomming van de belangrijkste normen die van toepassing zijn op de hoofdbescherming:

· industriële veiligheidshelmen EN 397;·brandweerhelmen EN 443;·industriële stootpetten (of stoothelmen) EN 812;·beproevingsmethoden voor veiligheidshelmen EN 13087.

In 4 stappen naar de juiste helm.

1. beschermen tegen welke aanwezige gevaren ?

2. veiligheidshelm of hoofdbedekkingsmiddel ?

3. combineren met meerdere PBM's en accessoires ?

4. specifieke eisen (comfort, afwerking helmschaal, binnenwerk etc..) ?

Hulp voor de juiste keuze van uw veiligheidshelm.

36

Page 37: H-Select catalogus 2010

Hoofdbescherming

Veiligheidshelmen North

Veiligheidshelm A-59

- voorzien van plastic binnenwerk, 4 punts

- verstelbare hoofdband met drukknoopsluiting

Artikelnummer Omschrijving Kleur

50.12.2006.00 A-59 Veiligheidshelm geel

50.12.2005.00 A-59 Veiligheidshelm wit

Veiligheidshelm A-69

- voorzien van nylon binnenwerk, 6 punts

- verstelbare hoofdband met drukknoopsluiting

Artikelnummer Omschrijving Kleur

50.12.2022.00 A-69 Veiligheidshelm wit

50.12.2023.00 A-69 Veiligheidshelm geel

50.12.2024.00 A-69 Veiligheidshelm rood

50.12.2025.00 A-69 Veiligheidshelm groen

50.12.2026.00 A-69 Veiligheidshelm blauw

Veiligheidshelm A-69R

- voorzien van nylon binnenwerk, 6 punts

- verstelbare hoofdband met draaiknopsluiting

Artikelnummer Omschrijving Kleur

50.12.2028.00 A-69R Veiligheidshelm wit

50.12.2029.00 A-69R Veiligheidshelm geel

50.12.2032.00 A-69R Veiligheidshelm blauw

37

www.hselect.nl

Page 38: H-Select catalogus 2010

Hoofdbescherming

Veiligheidshelmen Peltor

Veiligheidshelm G22D

- 4-punts textiel draagbanden

- zweetband

- geoptimaliseerde slagbestendigheid

Artikelnummer Omschrijving Kleur

50.14.4001.00 G22D Veiligheidshelm oranje

Bosbouw Combinatieset

- veiligheidshelm G22D

- gehoorkap

- zwart kunststof draadvizier

Artikelnummer Omschrijving Kleur

50.14.8022.00 G22-12BB / GP8 oranje

38

Page 39: H-Select catalogus 2010

39

Green-Tee100% BIO

www.greentee.nl

www.hselect.nl

Page 40: H-Select catalogus 2010

41 Inleiding43 Oogbescherming44 Gelaatsbescherming

Oog- en gelaatsbescherming

Inhoud

40

Page 41: H-Select catalogus 2010

Oog- en gelaatsbescherming

Inleiding

AlgemeenOogletsel kan in talloze arbeidsomstandigheden optreden. Het beschermen van uw ogen is daarom bij veel werkzaamheden een absolute must. Belangrijk aspect bij oogbescherming is dat het zicht op de arbeidsplaats ongehinderd wordt behouden. Gevaren voor het oog zijn legio:· mechanisch (vaste deeltjes, stof, splinters e.d.);· optisch (ultraviolet en infrarood);· chemisch (vloeistoffen en gassen);· thermisch (hittestraling en contacthitte).

VeiligheidsbrillenGebruik een veiligheidsbrillen als u uw ogen bij het slijpen, bikken, hakken, etc. wilt bescher-men. Splinters in uw oog kunnen blijvend letsel veroorzaken. Veiligheidsbrillen zijn optisch zuiver, krasvast en bieden een optimale bescherming. Veiligheidsbrillen kunnen worden voor-zien van corrigerende glazen.

BeschermbrillenBeschermbrillen worden verdeeld in ruimzicht of overzetbrillen. Deze brillen worden ingezet bij lichte werkzaamheden of als bezoekersbril. Ruimzichtbrillen van polycarbonaat (stof- en slijpbrillen) worden ingezet in stoffige omgevingen en bij verspanende werkzaamheden. De ruimzichtbrillen van acetaat (zuurbrillen) worden ingezet bij het werken met chemicaliën en zuren.

GelaatsschermenGelaatsschermen biedt naast bescherming aan de ogen tevens bescherming aan het hele gelaat en daardoor voor diverse arbeidsomstandigheden een beter bescherming dan een bril. Gebruik een gelaatsscherm als u uw gezicht tegen vloeistofspatten en wegspringende delen zoals staal, steen , slijpschijfdelen e.d. moet beschermen. De gelaatschermen worden voorzien van een polycarbonaat of acetaat ruit. Eigenschappen polycarbonaat:· hoge impact;· uitermate geschikt voor zware slijp-, boor- en freeswerkzaamheden;· beperkte chemische bestendigheid.

Eigenschappen acetaat:· Medium impact;· Uitermate geschikt voor werkzaamheden waarbij chemicaliën gebruikt worden en voor licht slijp-, boor- en freeswerkzaamheden;· Hoge chemische bestendigheid.

Een ombouw van een gelaatscherm is vrijwel geheel vervaardigd uit kunststof en wordt door middel van een hoofdband gedragen. Het scherm kan eenvoudige gecombineerd worden met een veiligheidshelm.

41

www.hselect.nl

Page 42: H-Select catalogus 2010

Oog- en gelaatsbescherming

Normen Voor de verschillende oog- en gelaatsbescherming zijn een groot aantal normen vastgelegd. Deze normen richten zich in het bijzonder op de constructie en de beproeving van de beschermingsmiddelen.Een veiligheidsbril is en 'echte' veiligheidsbril indien deze aan de daarvoor opgestelde norm EN-166 voldoet. In deze norm worden de specificatie van de oogbescherming aangegeven.

Hulp voor de juiste keuze van uw oog- en gelaatsbescherming.

In 4 stappen naar de juiste bescherming.

1. Welke gevaren treden erop ?

2. Welk toepassingsgebied ?

3. Zijn er meerdere accessoires nodig (zijkapjes, schermen) ?

4. Specifieke eisen (maten, persoonlijke correcties) ?

42

Page 43: H-Select catalogus 2010

Oog- en gelaatsbescherming

Oogbescherming

Overzetbril 3M 2700

- ideaal voor bezoekers

- kan gedragen worden over de meeste correctiebrillen

Artikelnummer Omschrijving

52.10.2700.00 3M 2700 overzetbril, blank

Veiligheidsbril 3M 2730

- krasvaste laag

- anti-condenslaag

- instelbare veerlengte (individuele pasvorm)

- zachte, comfortabele, ventilerende neusbrug

Artikelnummer Omschrijving

52.10.2730.00 3M 2730 veiligheidsbril, heldere lens

Veiligheidsbril 3M 2740, 2741, 2742

- optische Klasse 1 voor optische helderheid

- anti-condenslaag

- instelbare veerlengte (individuele pasvorm)

- zachte uiteinden verminderen druk

Artikelnummer Omschrijving

52.10.2740.00 3M 2740 veiligheidsbril, heldere lens

52.10.2741.00 3M 2741 veiligheidsbril, grijs (donker zonlichtfilter)

52.10.2742.00 3M 2742 veiligheidsbril, geel (contrastverhogend)

Ruimzichtbril 3M 2790

- flexibele neusbrug

- brede, instelbare hoofdband

- krasvaste laag

- anti-condenslaag

Artikelnummer Omschrijving

52.10.2790.00 3M 2790 ruimzicht/zuurbril, blank, Polycarbonaat

43

www.hselect.nl

Page 44: H-Select catalogus 2010

Oog- en gelaatsbescherming

Ruimzichtbril Flexacid

- zuurbestendige ruimzichtbril

Artikelnummer Omschrijving

52.12.1022.00 Flexacid ruimzicht/zuurbril anti-condens ruit, blank

Gelaatsbescherming

Gelaatsscherm Perfo Nova

- geschikt voor middelzware en zware gebruikstoepassingen

- eenvoudig te verstellen hoofdband

- blanke ruit 20 cm / slagvastheid 120 m/s / gewicht 315 g

Artikelnummer Omschrijving

51.12.1005.00 Perfo Nova gelaatsscherm, polycarbonaat, blank

Gelaatsscherm Perforama Nova

- driedelig scherm: totale bescherming van het totale gezicht en de kin

- eenvoudig te verstellen hoofdband / groot gezichtsveld

- lengte scherm 20 cm / slagvastheid polycarbonaat 120 m/s/ en

acetaat 45 m/s / gewicht 350 g

Artikelnummer Omschrijving

51.12.1013.00 Perforama nova, c.a. anti-condens, blank

44

Page 45: H-Select catalogus 2010

Oog- en gelaatsbescherming

Lasschild Ecom

- Economische handlaskap met handvat aan de binnenzijde

- inclusief glas

Artikelnummer Omschrijving

20.02.4001.00 Ecom lasschild 9 x 11 cm.

Lashelm Tech

- Economisch uitgevoerde lashelm

- inclusief glas

Artikelnummer Omschrijving

20.02.4002.00 Tech Lashelm 9 x 11 cm.

45

www.hselect.nl

Page 46: H-Select catalogus 2010

47 Inleiding49 Gehoorbeugels49 Gehoorkappen 3M50 Gehoorkappen Peltor

Inhoud

Gehoorbescherming

46

Page 47: H-Select catalogus 2010

Gehoorbescherming

Inleiding

Wetgeving algemeen Blootstelling aan lawaai is niet alleen hinderlijk, het kan zelfs leiden tot blijvend gehoorverlies. Aangezien gehoorverlies niet meer hersteld kan worden is de juiste bescherming van uw gehoor dus zeer belangrijk. In Europa is daarom de lawaairichtlijn 86/188/EEG van kracht. Deze richtlijn geeft aan dat boven de 80 dB(A) is een werkgever verplicht gehoorbescherming beschikbaar te stellen. De werkgever is verplicht boven de 85 dB(A) gehoorbescherming te dragen.

De gehoorbescherming worden als volgt ingedeeld:·Inwendige gehoorbeschermingsmiddelen, tot deze groep horen de diverse soorten oordopjes, oorpropjes, gehoorwatten en otoplastieken. ·Uitwendige gehoorbeschermingsmiddelen, tot deze groep horen de diverse soorten gehoorkappen, ieder met zijn eigen specifieke eigenschappen.

Inwendig gehoorbescherming heeft in het algemeen de voorkeur bij:· bij regelmatig verblijf in een lawaaiomgeving;· in omgevingen met veel stof en/of vocht;· bij hoge omgevingstemperaturen of luchtvochtigheid;· wanneer de gehoorbescherming met ander PBM's gecombineerd moet worden.· indien andere gehoorbescherming hinderlijk of onpraktisch zijn.

Uitwendige gehoorbescherming heeft de voorkeur:· als het lawaai incidenteel is;· bij kortstondig verblijf in lawaaiomgeving;· bij het niet kunnen verdragen van inwendige gehoorbescherming;· bij lage frequentie of bij een zeer hoog impulslawaai, hierbij uitwendige in combinatie met

inwendig nodig.

Toepassen van gehoorbeschermingDe toegepast gehoorbescherming moet geluid dempen tot een waarde die ligt tussen de 80 en 70 dB(A). Een te sterke demping van het geluid heeft als nadeel dat de verstaanbaarheid van de mensen in de omgeving en het horen van veiligheidssignalen afneemt. Voor de diverse geluidniveau's kunnen verschillende middelen worden toegepast.

Geluidsniveau omgeving in dB(A)

Beschermend middel 80 - 90 90 - 95 95 - 100 100 - 110

Oordoppen ++ + - -

Otoplastieken ++ ++ + +

Oorwatten ++ + - -

Schuimplastic rolletjes ++ ++ + -

Oorkappen ++ ++ + +

47

www.hselect.nl

Page 48: H-Select catalogus 2010

Gehoorbescherming

NormenDe volgende normen voor gehoorbescherming zijn van toepassing:EN 352 Basisnorm voor gehoorbescherming, in deze norm worden de algemene eisen

omtrent veiligheidseisen en beproevingen aangegeven.EN 352-1 Gehoorkappen. EN 352-2 Oorproppen.EN 352-3 Gehoorkappen gemonteerd op industriële veiligheidshelmen.EN 352-4 Gehoorkappen met demping afhankelijk van het geluidsniveau.EN 358 Gehoorbeschermers, aanbevelingen voor keuze, gebruik, verzorging en onderhoud.

Hulp voor de juiste keuze van uw gehoorbescherming.

In 6 stappen naar de juiste gehoorbescherming.

1. Hoeveel moet het geluid verzwakt worden tot een niveau beneden de 80 dB(A) ?

2. Wat is de geluidssituatie (hoogte van niveau, tijdsduur etc.) ?

3. Wat zijn de werkomstandigheden ?

4. Wat is het werkklimaat ?

5. Wie is de gebruiker (persoonlijke voorkeur) ?

6. Wat zijn de werkzaamheden ?

48

Page 49: H-Select catalogus 2010

Gehoorbescherming

Oordoppen onderhoudsvrij

Oordoppen 3M 1100

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

55.10.1001.00 1100 Oordoppen 200 paar

Gehoorbeugels

Gehoorbeugel 3M 1310

- Innovatieve flexibele beugel

- Zachte, vervangbare oordoppen

Artikelnummer Omschrijving

55.10.2003.00 1310 gehoorbeugel

Gehoorkappen 3M

Gehoorkap 3M 1430

Artikelnummer Omschrijving

55.10.3000.00 1430 Gehoorkap basis

Gehoorkap 3M 1435

Artikelnummer Omschrijving

55.10.3001.00 1435 Gehoorkap standaard

- brede, niet strakke hoofdband voor goede pasvorm en comfort

- zachte afdichtingskussens

- lage druk op het hoofd / lichtgewicht hoofdkap / 23 dB (SNR)

- rode standaard gehoorkap 25dB / gewicht 218 g

- extra brede, geventileerde hoofdband voor grotere balans

- oranje schuimoordoppen / zacht hypoallergeen polyurethaanschuim

- vuilbestendig oppervlak

- demping 31 dB (SNR)

- lichtblauwe basis gehoorkap / grote binnenruimte tegen transpiratie

49

www.hselect.nl

Page 50: H-Select catalogus 2010

Gehoorbescherming

Gehoorkap 3M 1440

Artikelnummer Omschrijving

55.10.3002.00 1440 Gehoorkap basis

Gehoorkap 3M 1515

Artikelnummer Omschrijving

55.10.3017.00 1515 Gehoorkap met FM-radio

Gehoorkappen Peltor

Gehoorkap Optime II

Artikelnummer Omschrijving

55.14.3056.00 H520A met hoofdband

55.14.3062.00 H520P3E met steekbevestiging

- Peltor Optime II

- voor veeleisende, lawaaierige omgevingen

- maximale demping / afdichtringen gevuld met combinatie van vloeistof

en schuim / afdichtringen voorzien van ventilatiekanalen

- zachte kussens met contouren

- Premium gehoorkap 25 dB met FM-radio / licht van gewicht

- geluid is begrensd tot 82 dB / moderne vormgeving

- erg snel reagerend op ongewenst lawaai

- uniek gevormde absorberende binnenschelp

- luxe gehoorkap 27dB met extra pasvorm / gewicht 225 g

- hoofdband met zachte binnenkleding

50

Page 51: H-Select catalogus 2010

51

Zuurkoolvaten?Deze bekende rood/witte vaten zullen u ongetwijfeld bekend voorkomen. Maar wist u dat er niet alleen maar zuurkool in wordt verpakt?Er zijn tal van verpakkingsoplossingen mogelijk.

Bewaring en opslag van meststoffen en sporenelementen

Bewaring van diervoeders, zoals: vogelzaad, voer voor knaagdieren, hondenbrokken, geitenkorrels, paardenvoer, etc.

Opberg ton voor speelgoed, zoals: lego, duplo, blokken, speelgoedauto's, etc.

Tijdelijke opslag van gewasbeschermingsmiddelen (loonspuiters)

Het droog houden van kleding, eten, enz.. op en in vaartuigen.

Maar u kunt er ook gewoon uw strooizout in bewaren!

www.hselect.nl

Page 52: H-Select catalogus 2010

53 Inleiding55 Schoenen MTS60 Schoenen Emma65 Laarzen Dunlop land- en tuinbouw pvc/nitril66 Laarzen Dunlop land- en tuinbouw polyurethaan67 Laarzen Dunlop slachterijen, vlees- en visverwerking68 Dunlop toebehoren

Inhoud

Voetbescherming

52

Page 53: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

Inleiding

Wetgeving algemeenUiteraard staat bij de veiligheidsschoenen en laarzen de veiligheid voorop. De schoenen en laarzen voldoen aan strenge eisen, maar daarnaast moeten ze comfortabel en kwalitatief zeer hoogwaardig zijn.Alle veiligheidsschoenen en -laarzen moeten daarom aan bepaalde normen voldoen. Deze normen zijn op Europees niveau bepaald en vastgelegd, in de Europese richtlijn EN 345. In deze richtlijn worden een aantal testen omschreven die alle veiligheidsschoenen en -laarzen met goed resultaat moeten doorstaan.

VeiligheidsschoenenDe normering verdeelt de veiligheidsschoenen onder in de volgende categorieën (Safetycoderingen):

SB Voor SB (basispakket) worden de volgende eisen gesteld:· Aan materialen (juiste mechanische eigenschappen en juiste dikte);·Aan constructie (inbouw stalen neus en schachthoogte);·Aan andere eigenschappen (antislip, corrosiebestendige neus, energieopname neus en drukweerstand neus).

We onderscheiden de volgende aanvullende eisen op het basispakket:

S1 schoenen die gebruikt worden onder droge omstandigheden. Bestaand uit:· gesloten hielpartij;·stalen neus;·antistatisch eigenschappen;·energieabsorberende hak;·oliebestendige zool.

S2 Idem als S1, met in hoge mate waterafstotend leder. De S2 schoen is waterdicht voor een bepaalde periode. Deze schoen wordt gebruikt onder vochtige omstandigheden (of waar deze verwacht kunnen worden). Geen enkele lederen schoen is geschikt voor een langdurig gebruik in water. In dergelijke gevallen moet men voor rubberen of PVC laarzen kiezen.

S3 Idem als S2, met stalen plaat in tussenzool. De stalen zoolplaat biedt bescherming tegen het doordringen van scherpe voorwerpen (glas, draaikrullen, spijkers etc.). De stalen zoolplaat is overigens zeer flexibel en niet voelbaar voor de drager.

Extra toevoegingen aan de S-coderingen:N met extra beschermende kruipneus;P staat voor een penetratiewerende tussenzool;HRO bestendig tegen hoge temperaturen (kortstondig tegen 300°C);Cl isolatie tegen koude.

53

www.hselect.nl

Page 54: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

Veiligheidslaarzen

De veiligheidslaarzen worden volgens de norm EN 345 onderverdeeld in de volgende categorieën:

SB Voor SB (basispakket) moeten de laarzen aan de zelfde eisen voldoen als de schoenen.

Voor de laarzen onderscheiden we de volgende aanvullende eisen op het basispakket:

S4 Idem als SB, (uit) met antistatische zool en energieabsorberende hak

S4 Laarzen die uit één geheel geperst of gevulkaniseerd zijn. Bestaand uit:· gesloten hiel;· stalen neus;· antistatisch eigenschappen;· energieabsorberende hak;· oliebestendige zool;· volledig waterdicht.

S5 Idem als S4, met stalen plaat in tussenzool en geprofileerde (genopte) loopzool.

54

Page 55: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

Schoenen MTS (allen EN ISO 20345:2004)

De combinatie van een kunststof neus, duurzame nylon stiksels, stalen / kevlar tussenzool

en een dual density PU zool maakt van deze modieuze schoen een ultra lichte, duurzame

en comfortabele werkschoen

Voordelen kunststof neus: Voordelen kevlar tussenzool:

- Maximale bescherming - Maximale bescherming

- Ultra licht - Ultra licht

- Geen metalen delen - Bijzonder flexibel

- Warm in de winter - Geen metalen delen

- Koel in de zomer - warmte isolerend

Trappeur

- kevlar antiperforatie tussenzool

- fiberplast kunststof neus

- extra beschermende kruipneus

- compleet lederen enkel bescherming

- vol nubucklederen schoen

- waterbestendig

- gevoerde waterdichte tong

- antistatisch

- antislipzool

- hoog model

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.1500.17.xx Trappeur KEV S3N hoog zwart 39 t/m 47

Ocean

- kevlar antiperforatie tussenzool

- fiberplast kunststof neus

- nerflederen schoen

- antistatisch

- gevoerde waterdichte tong

- laag model

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.1500.03.xx Ocean KEV S3 laag zwart 35 t/m 48

55

www.hselect.nl

Page 56: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

56

Pallas

- kevlar antiperforatie tussenzool

- fiberplast kunststof neus

- nerflederen schoen

- antistatisch

- gevoerde waterdichte tong

- antislipzool

- hoog model

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.1500.04.xx Pallas KEV S3 hoog zwart 35 t/m 48

Cosmos

- kevlar antiperforatie tussenzool

- fiberplast kunststof neus

- extra beschermende kruipneus

- nerflederen schoen

- antistatisch

- - antislipzool- hoog model

gevoerde waterdichte tong

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.1500.16.xx Cosmos KEV S3N hoog zwart 39 t/m 47

Canyon

- kevlar antiperforatie tussenzool

- fiberplast kunststof neus

- volnerflederen schoen

- antistatisch

- antislipzool

- laag model

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.1500.07.xx Canyon S3 laag zwart 39 t/m 47

Page 57: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

57

www.hselect.nl

Land

- kevlar antiperforatie tussenzool

- fiberplast kunststof neus

- volnerflederen schoen

- nerflederen schoen

- antistatisch

- antislipzool

- halfhoog model

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.1500.08.xx Land S3 halfhoog zwart 38 t/m 47

Indiana

- kevlar antiperforatie tussenzool

- fiberplast kunststof neus

- volnerflederen schoen

- antistatisch

- antislipzool

- hoog model

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.1500.13.xx Indiana KEV S3 hoog zwart 38 t/m 47

Toundra

- kevlar antiperforatie tussenzool

- fiberplast kunststof neus

- compleet lederen enkel bescherming

- nubucklederen schoen

- waterbestendig

- gevoerde waterdichte tong

- antistatisch

- antislipzool

- hoog model

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.1500.15.xx Toundra KEV S3 hoog bruin 38 t/m 47

Page 58: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

58

Fjord

- kevlar antiperforatie tussenzool

- fiberplast kunststof neus

- nerflederen schoen

- antistatisch

- waterbestendig

- antislipzool

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.1500.12.xx Fjord KEV S3 bruin 39 t/m 47

Viking

- kevlar antiperforatie tussenzool

- fiberplast kunststof neus

- nerflederen schoen

- antistatisch

- waterbestendig

- antislipzool

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.1500.14.xx Viking KEV S3 bruin 39 t/m 47

Schoenen Emma

Apple

- elegante lage damesschoen

- stalen neus

- nubucklederen schoen

- gepolsterde watertong tegen het indringen van water

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.14 Apple S2 groen 35 t/m 42

Page 59: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

59

www.hselect.nl

Green

- elegante hoge damesschoen

- stalen neus

- nubucklederen schoen

- watertong tegen het indringen van watergepolsterde

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.15 Green D S2 groen 35 t/m 42

Nordik

- sportieve lage S3 veiligheidsschoen

- veiligheidsschoen met stalen neus en stalen tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

- watertong tegen het indringen van watergepolsterde

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.0877.65.1000

Nordic DNordic XD

zwart/bruinzwart/bruin

35 t/m 4837 t/m 48

Nestor

- sportieve hoge S3 veiligheidsschoen

- veiligheidsschoen met stalen neus en stalen tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

- gepolsterde watertong tegen het indringen van water

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.0977.65.1001

Nestor DNestor XD

zwart/bruinzwart/bruin

35 t/m 4837 t/m 48

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren- antislipzoo- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zooll

Page 60: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

60

Rocky

- sportieve lage S3 veiligheidsschoen

- veiligheidsschoen met stalen neus en stalen tussenzool

- nubucklederen schoen

- watertong tegen het indringen van watergepolsterde

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.1077.9248.11

Rocky DRocky XD

grijsgrijs

35 t/m 4837 t/m 48

Ranger

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.1277.9248.13

Ranger DRanger XD

grijsgrijs

35 t/m 4837 t/m 48

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

- sportieve lage S3 veiligheidsschoen

- veiligheidsschoen met stalen neus en stalen tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

- gepolsterde watertong tegen het indringen van water

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Victor

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.20 Victor D zwart 35 t/m 48

- Instapper met lage instap

- veiligheidsschoen met stalen neus

- volnerf rundlederen schoen

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Page 61: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

61

www.hselect.nl

Venus

- Instapper met hoge instap

- veiligheidsschoen met stalen neus

- volnerf rundlederen schoen

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.0577.9248.37

Venus DVenus XD

zwartzwart

35 t/m 4837 t/m 48

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Leo

- lage zwarte S3 veiligheidsschoen met overneus

- veiligheidsschoen met stalen neus en stalen tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

- gepolsterde watertong tegen het indringen van water

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.1677.9248.1777.9248.51

Leo DLeo XDLeo XXD

zwartzwartzwart

35 t/m 4837 t/m 4838 t/m 47

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Lukas

- hoge zwarte S3 veiligheidsschoen met overneus

- veiligheidsschoen met stalen neus en stalen tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

- gepolsterde watertong tegen het indringen van water

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.1877.9248.1977.9248.49

Lukas DLukas XDLukas XXD

zwartzwartzwart

35 t/m 4837 t/m 4838 t/m 47

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Page 62: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

62

Bob

- sportieve lage S3 veiligheidsschoen in carbon look

- veiligheidsschoen met stalen neus en stalen tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

- watertong tegen het indringen van watergepolsterde

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.98 Bob XD zwart 37 t/m 48

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Bjorn

- sportieve hoge S3 veiligheidsschoen in carbon look

- veiligheidsschoen met stalen neus en stalen tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

- watertong tegen het indringen van watergepolsterde

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.105 Bjorn XD zwart 37 t/m 48

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Brad

- sportieve lage S3 veiligheidsschoen in carbon look met overneus

- veiligheidsschoen met stalen neus en stalen tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

- watertong tegen het indringen van watergepolsterde

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.102 Brad XD zwart 37 t/m 48

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Page 63: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

63

www.hselect.nl

Brian

- sportieve hoge S3 veiligheidsschoen in carbon look met overneus

- veiligheidsschoen met stalen neus en stalen tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

- watertong tegen het indringen van watergepolsterde

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.104 Brian XD zwart 37 t/m 48

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Bologna

- elegante lage zwarte office schoen met broque design

- veiligheidsschoen met stalen neus en composiet tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.03 Bologna D zwart 39 t/m 48

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht nitrilrubberen zool met ESD

Milano

- elegante lage zwarte office schoen met italiaanse uitstraling

- veiligheidsschoen met stalen neus en composiet tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.27 Milano D zwart 39 t/m 48

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht nitrilrubberen zool met ESD

Verona

- elegante hoge bruine office schoen met italiaanse uitstraling

- veiligheidsschoen met stalen neus en composiet tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

Page 64: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

64

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.25 Verona D bruin 39 t/m 48

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht nitrilrubberen zool met ESD

Modena

- elegante hoge zwarte office schoen met italiaanse uitstraling

- veiligheidsschoen met stalen neus en composiet tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.26 Modena D zwart 39 t/m 48

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht nitrilrubberen zool met ESD

Mento

- hoge bruine offshore veiligheidslaars met overneus

- veiligheidsschoen met stalen neus en stalen tussenzool

- volnerf rundlederen schoen

- iederen voering zonder bont

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.40 Mento D bruin 37 t/m 48

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Merula

- hoge bruine offshore veiligheidslaars met overneus

- veiligheidsschoen met stalen neus en stalen tussenzool

- volnerf rundlederen laars

- gevoerd met echt bont van schapenvacht

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.9248.41 Merula D bruin 37 t/m 48

- Smartec Air sanitized tegen schimmel en nare geuren

- antislipzool

- lichtgewicht 2-densiteiten PUR/PUR zool

Page 65: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

LAARZEN

Laarzen Dunlop land- en tuinbouw pvc/nitril

Dunlop Acifort B150813/B050813

- knielaars of kuitlaars, pvc/nitril rubber

- resistentie: zuren, basen, desinfectiemiddelen, mest,

diverse chemicaliÿn

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.96.1001.xx ACI B150813 knielaars groen 39 t/m 48

77.96.1002.xx ACI B050813 kuitlaars groen 39 t/m 48

Dunlop Acifort desinfection B550811

- kuitlaars, pvc/nitril rubber

- resistentie: logen, zuren, mest, ontsmettingsmiddelen,

diverse chemicalien

diverse chemicalien

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.96.1006.xx ACI B550811 groen 39 t/m 48

Dunlop Acifort Heavy Duty safety A441611

- knielaars S4, pvc/nitril rubber

- resistentie: zuren, basen, olien en vetten, diverse chemicalien

- stalen neus, olieresistente zool, antistatisch, energie absorberend

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.96.1029.xx ACI A441611 groen 40 t/m 47

65

www.hselect.nl

Page 66: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

Laarzen Dunlop land- en tuinbouw polyurethaan

Dunlop Purofort D460843

- knielaars, geschuimd polyurethaan

- resistentie: minerale, dierlijke en plantaardige olien en vetten, bloed,

desinfectiemiddelen, mest, oplosmiddelen, diverse chemicalien

- olieresistente zool, antistatisch, energie absorberend,

koude isolerend

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.96.1013.xx PUR D460843 groen 37 t/m 48

Dunlop Purofort (full) safety C461843 (C462843)

- knielaars S4 of S5, geschuimd polyurethaan

- resistentie: minerale, dierlijke en plantaardige olien en vetten, bloed,

desinfectiemiddelen, mest, oplosmiddelen, diverse chemicalien

- stalen neus, (full safety ook stalen zool), olieresistente zool,

antistatisch, energie absorberend, koude isolerend

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.96.1005.xx PUR C461843 safety S4 groen 39 t/m 48

77.96.1061.xx PUR C462843 full safety S5 groen 37 t/m 48

Dunlop Purofort full safety C462841

- knielaars S5, geschuimd polyurethaan

- resistentie: minerale, dierlijke en plantaardige olien en vetten, bloed,

desinfectiemiddelen, mest, oplosmiddelen, diverse chemicalien

- stalen neus, stalen zool, olieresistente zool, antistatisch,

energie absorberend, koude isolerend

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.96.1007.xx PUR C462841 groen 37 t/m 48

Dunlop Thermo + safety C661843

- knielaars S4, geschuimd polyurethaan

- resistentie: minerale, dierlijke en plantaardige olien en vetten, bloed,

desinfectiemiddelen, mest, oplosmiddelen, diverse chemicalien

- stalen neus, olieresistente zool, antistatisch, energie absorberend,

koude isolerend

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.96.1017.xx PUR C661843 groen 38 t/m 47

66

Page 67: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

Laarzen Dunlop slachterijen, vlees- en visverwerking

Dunlop Purofort Thigh / Chest wader full safety C462840

- lieslaars of waadbroek S5, geschuimd polyurethaan

- resistentie: minerale, dierlijke en plantaardige olien en vetten, bloed,

desinfectiemiddelen, mest, oplosmiddelen, diverse chemicalien

- stalen neus, stalen zool, olieresistente zool, antistatisch,

energie absorberend, koude isolerend

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.96.1020.xx PUR C462840 lieslaars groen 40 t/m 48

77.96.1047.xx PUR C462840 waadbroek groen 40 t/m 48

Dunlop Purofort (non) safety (D360141) C361141

- knielaars, geschuimd polyurethaan

- resistentie: minerale, dierlijke en plantaardige olien en vetten, bloed,

desinfectiemiddelen, mest, oplosmiddelen, diverse chemicalien

- olieresistente zool, antistatisch, energie absorberend,

koude isolerend (safety ook stalen neus)

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.96.1045.xx PUR D360141 non-safety wit 39 t/m 49

77.96.1015.xx PUR C361141 safety wit 39 t/m 49

Dunlop Acifort non (classic) safety B670311 (A671311)

- knielaars, pvc/nitril rubber

- resistentie: zuren, basen, minerale, dierlijke en plantaardige olien en

vetten, bloed, desinfectiemiddelen, diverse chemicalien

- olieresistente zool (classic safety ook stalen neus)

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77.96.1036.xx ACI B670311 non-safety wit 35 t/m 49

77.96.1034.xx ACI A671311 classic safety wit 35 t/m 49

67

www.hselect.nl

Page 68: H-Select catalogus 2010

Voetbescherming

Dunlop toebehoren

Inlegzool laarzen Texon Z905070

Artikelnummer Omschrijving Maten

77.96.5001.xx TEXON Z905070 Inlegzool 39 t/m 48

Wintervoering acryl Z911050

Artikelnummer Omschrijving Maten

77.96.1049.xx Z911050 Wintervoering acryl S t/m XL

68

Page 69: H-Select catalogus 2010

69

www.hselect.nl

Page 70: H-Select catalogus 2010

71 Inleiding73 Disposable / laboratorium handschoenen73 Warmte / koude isolerende handschoenen74 Chemisch resistente handschoenen75 Schoonmaak en food / catering75 Algemene werkhandschoenen (deels) vloeistofdicht76 Algemene werkhandschoenen78 Speciale toepassingen

Inhoud

Handbescherming

70

Page 71: H-Select catalogus 2010

Inleiding

Handbescherming

Wetgeving algemeenAlle handschoenen in de Europese Unie moeten voldoen aan de fundamentele voorschriften zoals omschreven in de Europese Richtlijn 89/686/EEC en voorzien te zijn van een CE-merk als aanduiding dat het product voldoet aan de noodzakelijke norm.

Afhankelijk van het risico worden de handschoenen ingedeeld in 3 risicoklassen, te weten:

Categorie I:Handschoenen van een eenvoudig ontwerp met weinig of geen gevaar voor verwonding. Biedt bescherming tegen minimale risico's.

Categorie II:Handschoenen van intermediair ontwerp bieden bescherming tegen middelzwaar risico. Handschoen bestemt voor mechanische en/of industriële toepassingen.

Categorie III:Handschoenen van complex ontwerp bieden bescherming tegen dodelijk risico of risico op onomkeerbaar letsel. Voor activiteiten die levensgevaar inhouden: behandeling van gecontamineerde stoffen of uiterst bijtende chemische mengsels, brandbestrijding of werk in een omgeving met elektrische hoogspanning.

Categorie I volstaat alleen met een CE-markering op de handschoen en vermelding van “enkel voor minimale risico's” op de verpakking. Categorie II en III zijn, naast de CE-markering, verplicht CE-gekeurd te worden door een erkend keuringsinstantie. Deze testresultaten bepalen de precieze beschermende prestaties van de handschoen. Bij handschoenen van categorie III moet tevens de kwaliteit van de productie gewaarborgd zijn en gecontroleerd worden door een speciaal erkende instantie.

NormenAan de hand van de door de fabrikant opgegeven normen, kunnen de gebruikers zien, tegen welk gevaar de desbetreffende handschoen beschermt en in welke mate.Onderstaand een overzicht met de belangrijkste Europese normen die op de handbescherming van toepassing zijn:

Algemene eisen voor handschoenen EN 420

Basisnorm, in deze norm worden de algemene eisen gedefinieerd, zoals constructie en ontwerp, beschermingsgraad, reiniging, onderhoud, opslag, houdbaarheid, maatvoering, beschikbaarheid van technische informatie, verpakking en gebruiksaanwijzing.

71

www.hselect.nl

Page 72: H-Select catalogus 2010

Handbescherming

a slijtvastheidb doorsnijbestendigheidc scheurbestendigheidd bestendigheid tegen doorprikken

Micro-organismen: weerstand tegen het binnendringen van micro-organismen door poreuze materialen, naden, gaatjes of andere onvolkomenheden in het handschoen-materiaal. Aangeduid met acceptable quality level(AQL). Aanvaardbaar kwaliteitsniveau.

Weerstand tegen chemische risico’s de tijd alvorens een chemische stof in het handschoenmateriaal trekt.

a Bestendigheid tegen koudeb Bestendigheid tegen contactkoudec Doordringbarheid van water

a Bestendigheid tegen ontvlambaarheidb Bestendigheid tegen contacthittec Bestendigheid tegen stromingshitted Bestendigheid tegen stralingshittee Bestendigheid tegen kleine spatten

gesmolten metaalf Bestendigheid tegen grote spatten

gesmolten metaal

invloed snijbestendigheid

Antistatisch

Mechanische risico’s EN 388

Chemicaliën en micro-organismen EN 374

Hitte en vuur EN 407

Koude EN 511

Hulp voor de juiste keuze van uw handschoen….

In 5 stappen naar de juiste handschoen.

1. type werk ?2. type vereiste weerstand ?3. niveau CE-risicoklasse ?4. specifieke eisen (comfort, profiel, binnenzijde etc..) ?5. uw maat ?

72

Page 73: H-Select catalogus 2010

Handbescherming

Disposable / laboratorium handschoenen

Handschoenen Aware latex

- onderzoekshandschoen

- gepoederd

- dispenser 100 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

76.1236.01.xx Aware latex wit XS t/m XL

Handschoenen Aware vinyl

- onderzoekshandschoen

- gepoederd

- dispenser 100 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

76.1236.02.xx Aware vinyl wit S t/m XL

Handschoenen Aware nitril

- onderzoekshandschoen

- ongepoederd

- dispenser 100 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

76.1236.04.xx Aware nitril blauw S t/m XL

Handschoenen Ansell Touch N Tuff

- 100% nitril / geen was, siliconen of weekmakers / uitstekende chemische weerstand

- gerolde boord / slechts 0,12 mm dik / voor eenmalig gebruik / zeer sterk

- toepassingen: laboratoria, chemische industrie, nooddiensten en precieze assemblage

- dispenser 100 stuks

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur Maten

76.60.1075.xx Touch N Tuff gepoederd 3 groen S t/m XL

Warmte / koude isolerende hanschoenen

Handschoenen Marigold KT1&KT2

- zacht, comfortabel, niet-pluizend materiaal / ademende werking / warmte-isolatie

- ideaal in de bouw, de visserij, bij vleesverwerking, in de voedingsmiddelenindustrie,

in de landbouw en bij alle werkzaamheden in koude omstandigheden

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur

76.256.005.00 Marigold insulator KT1 2 wit

73

www.hselect.nl

Page 74: H-Select catalogus 2010

Handbescherming

Handschoenen Varkensnerfleder (winterbouw)

- type winterbouw

- gevoerd, met manchet

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie

76.60.1051.00 Varkensnerfleder 1

Handschoenen Splitleder

- met foamvoering

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur

76.60.1083.00 Splitleder 1 rood/bruin

Chemisch resistente handschoenen

Handschoenen Marigold Long Nitrosolve Z51G

- nitril samenstelling tegen veel oplosmiddelen en chemische stoffen op waterbasis

- sterk, chemisch bestendig / ellebooglang manchet / katoenvlok voering

- bestand tegen schuren, doorprikken en -snijden, olien, vetten, alifatische oplosmiddelen

- ideaal voor werk in de chemische-, auto-, grafische- en petrochemische industrie

- verkoopeenheid 6 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur Maten

76.280.004.xx Marigold long Nitrosolve Z51G 3 groen M t/m XL

Handschoenen Marigold Black Heavy Weight

- hoge bescherming tegen chemische stoffen op waterbasis

- zware kwaliteit, maar tevens comfortabel en met goed tastgevoel / katoenvlok voering

- met rolrand voor extra scheurvastheid en gemakkelijk aantrekken / lang manchet

- ideaal in zware industrie, montage, bouw, visserij, landbouw, onderhoud en gemeente

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur Maten

76.60.1040.xx Marigold Black Heavy Weight 3 zwart 6,5 t/m 10,5

Handschoenen Ansell Classic Sol-Vex +

- stevig nitril / zandkorrelreliÿf / grote soepelheid / comfortabel en duurzaam

- voor hoogwaardige chemische bescherming / gevlokt katoen / minder vermoeiend

- bevat schimmeldodend en bacteriostatisch middel voor betere hygiene en tegen irritatie

- ideaal bij o.a. behandeling van chemicaliën, ontvetten in luchtvaart en automobielsector,- ideaal bij o.a. behandeling van chemicaliÿn, ontvetten in luchtvaart en automobielsector,

in raffinaderijen, metaalconstructie, bij productie van meubels en bij werken met verf

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur Maten

76.60.1031.xx Solvex+ (37-675) 3 groen 6 t/m 11

74

Page 75: H-Select catalogus 2010

Schoonmaak en food/catering

Handschoenen Mapa Jersette 300/301

- natuurlatex / allround comfort voor langdurig werk

- met textiel verstevigde binnenkant

- verkoopeenheid 5 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur Maten

76.279.001.xx Mapa Jersette 301, relief 2 blauw 5 t/m 10

Handschoenen Ansell Hy-Care

- middelzware gevoerde natuurlatex / biedt goede droge greep / kapmodel

- isolatie tegen hitte en koude / weerstand tegen chemische en mechanische slijtage

- toepassingen: werk met natte en gladde voorwerpen, chemicalien en reinigingsdiensten

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur Maten

76.60.1071.xx Hy-Care 3 lichtblauw 6 t/m 11

Algemene werkhandschoenen (deels) vloeistofdicht

Handschoenen PVC tricot

- met tricot manchet

- bestand tegen olie en vet

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur

76.60.1014.00 PVC tricot open 2 rood

Handschoenen PVC

- bestand tegen olie en vet

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur

76.60.1016.00 PVC 27cm 2 rood

76.60.1017.00 PVC 40cm 2 rood

Handschoenen Marigold Nitrotough N230

- palm gecoate handschoen met goed aansluitend gebreid polsmanchet

- lichtgewicht nitril laag / onderhandschoen 100% katoen

- goede bewegingsvrijheid en grip / ventilerende open rug

- ideaal voor assemblage, engineering en algemene werkzaamheden

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur Maten

76.280.003.xx Marigold Nitrotough N230 2 geel XS t/m L

Handbescherming

75

www.hselect.nl

Page 76: H-Select catalogus 2010

Handschoenen Ansell Hycron

- grote, robuuste handschoen / palm gecoat / zeer duurzaam / stoot olie, vet en stof af

- perfecte weerstand tegen scherpe en schurende materialen / dubbele jersey voering

- droge greep / zonder siliconen / bevat schimmelwerend en bacteriostatisch middel

- ideaal bij o.a. bouwmaterialen, beton, hout, metaalproducten, kabels, huisvuilophaling

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur Maten

76.60.1049.xx Hycron 27-607 2 blauw 8 t/m 10

Handschoenen Huishoud latex

- latex huishoudhandschoen

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur Maten

76.60.1002.xx Huishoud latex 1 geel S t/m XL

Algemene werkhandschoenen

Handschoenen Varkensleder

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving

76.60.1004.00 Varkenssplit gevoerd

76.60.1006.00 Varkensnerf gevoerd

Handschoenen Meubelleder

- met palmversteviging

- de donkere uitvoering heeft een canvas kap

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur

76.60.1066.00 Meubelleder licht 2 licht

Handschoenen Boxleder

- met 10 cm gerubberiseerde kap

- geel/blauw gestreept

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Kleur

76.60.1062.00 Boxleder geel/blauw

Handschoenen Boxleder met palm/revolverversteviging

- met 10 cm gerubberiseerde kap

- geel/blauw gestreept

- verkoopeenheid 10 paar

Artikelnummer Omschrijving Kleur

76.60.1063.00 Boxleder + palmversteviging geel/blauw

Handbescherming

76

Page 77: H-Select catalogus 2010

Interlock Handschoenen

- wit gebleekt

- 100% katoen

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur Maten

76.60.1068.xx Interlock 1 wit 6 (xs) t/m 13

Keperdoek Handschoenen

- met tricot manchet

- 100% katoen / gewicht 8 oz

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur

76.60.1011.00 Keper met manchet 1 wit

Polkadot Handschoenen

- met zwarte PVC nopjes

- tricot manchet / gewicht 8 oz

- verkoopeenheid 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie

76.60.1012.00 Polkadot 1

Handschoenen Prevent

- met rode palm

- verkoopeenheid Prevent 10 paar

- verkoopeenheid imitatie Prevent 12 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie

76.60.1029.00 Prevent rode palm 2

76.60.1055.00 Imitatie Prevent rode palm 2

Handschoenen Showa Grip

- bestand tegen schuren en scheuren / ademende hand, rugzijde en vingers

- geruwde latex coating / naadloze gebreide polyester/katoen voering

- bestand tegen schuren en scheuren

- met groene palm

- verkoopeenheid 10 paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur Maten

76.60.2034.xx Showa Grip 2 groen/wit 7 t/m 10

(S t/m XL)

Handbescherming

77

www.hselect.nl

Page 78: H-Select catalogus 2010

Speciale toepassingen

Lashandschoenen Welder (rood splitleder)

- 5-vingerig model / met kevlar garen gestikt

- molton gevoerd

- lengte 35 cm

- verkoopeenheid per paar

Artikelnummer Omschrijving Categorie Kleur

76.60.1025.00 Lashandschoen Welder 2 rood

Handbescherming

78

Page 79: H-Select catalogus 2010

79

Slurpie® is het gepatendeerde middel om IBC's droog te houden! De meeste IBC's worden na reiniging door warme lucht (80ºC) gedroogd. Door temperatuurverschil treedt er condensatie in de IBC op waardoor er vocht op de bodem kan komen.

Dit condenswater kan in praktijk voor veel problemen zorgen. Houweling International bv heeft i.s.m. Wubben Mechatronica de Slurpie® ontwikkeld.Slurpie® is een systeem bestaande uit een pvc-pijp voorzien van microperforatie en een opvangbak voor het opgevangen water. Deze pijp wordt in de IBC gehangen en zorgt tijdens opslag/transport dat de IBC droog blijft. De werking van Slurpie® is gebasseerd op een speciaal en volledig voedselgeschikte stof. Slurpie® is eenvoudig na te vullen en te legen.Dus als u tussen drogen en voor het vullen Slurpie® in de IBC plaatst, heeft u gegarandeerd geen vocht meer in uw product!

www.hselect.nl

Page 80: H-Select catalogus 2010

81 Inleiding88 Regenkleding90 Fluorescerende kleding98 Zaagkleding99 Werkkleding Broeken 104 Werkkleding Overalls108 Werkkleding Jassen115 Werkkleding T- shirts119 Werkkleding Sweaters121 Werkkleding Blouses122 Petten en mutsen124 Disposable kleding

Inhoud

Kleding

80

Page 81: H-Select catalogus 2010

Inleiding

Kleding

BeschermkledingAls in werksituaties gewone werkkleding niet voldoende bescherming biedt tegen bijvoorbeeld weersinvloeden of klimaat, of dat er gevaar is letsel op te lopen, dient beschermende kleding te worden gedragen. Beschermende kleding is verkrijgbaar in tal van uitvoeringen en materialen afgestemd op de werkomstandigheden. Bij het gebruik van beschermende kleding moet steeds worden gekozen voor kleding met de juiste beschermingsgraad, het hoogste draagcomfort en de maximale bewegingsvrijheid. Hiervoor is een goede inventarisatie van belang waarbij alle kledinglagen aan de orde moeten komen.

SignalisatiekledingSignalisatiekleding moet daarentegen de gebruiker bescherming bieden onder die omstandigheden, waarin het contrast tussen het lichaam en de achtergrond zodanig is, dat de waarneming door derden verminderd of onvoldoende is. Het gevaar is dat de drager van de kleding door anderen niet of te laat wordt gezien.

Wegwerpkleding / disposablekledingWegwerpkleding wordt vooral over andere kleding gedragen en zijn in de uitvoering overall, jas, schort en overschoenen verkrijgbaar. Wegwerpkleding wordt veelal toegepast om de eigen kleding te beschermen tegen bijvoorbeeld verf- en lakspatten, vuil, vet, vocht, chemicaliënspatten, stof, asbest etc.. Wegwerpkleding is voor bepaalde doeleinden dan ook makkelijk toe te passen.

NormenEr zijn diverse gevaren (spatgevaar, contact met chemicaliën, hitte, koude, regen, straling etc.) waartegen de beschermende kleding bescherming moet bieden. Om de kleding te onderscheiden waar ze tegen beschermen wordt kleding voorzien van pictogrammen. De betekenis van de pictogrammen zijn in normen vastgelegd. Hieronder volgt een overzicht van de bestaande normen voor werkkleding en beschermende kleding.

81

www.hselect.nl

Page 82: H-Select catalogus 2010

Kleding

ENV 471

x

y

ENV 531

ENV 343 bescherming tegen gure weersomstandigheden: regen, wind en koude( tot -5 C) performantie parameters: x: waterdichtheid ( 3 niveaus) y: ademende eigenschappen (3 niveaus)

kleding met een thermische voering performantie parameters x: ademende eigenschappen (2 niveaus) y: thermische isolatie (2 niveaus)

ENV 342 bescherming tegen koude (lager dan -5 C) performantie parameters x: resulterende thermische isolatie getest met ondergoed type B y: luchtdoorlaatbaarheid (3 niveaus) z: ademende eigenschappen(3 niveaus)

EN 471 signalisatiekleding

performantie parameters x: oppervlakte fluorescerend en retro-reflecterend materiaal (3 niveaus) y: kwaliteit van het retro-reflecterend materiaal (2 niveaus)

EN 531

EN 533

beschermkleding voor werknemers blootgesteld aan hitte

bescherming tegen vlammen

performantie

performantie

parameters

parameters

A: essentiële

x: vlamverspreidingsindex

ÿle voorwaarde = beperkte vlamverspreiding index 3

B: (B1

y: durabiliteitsindex

-B5) isolatie tegen convectieve warmte C: (C1-C4) isolatie tegen stralingswarmte D: (D1-D3) isolatie tegen gesmolten aluminiumdruppels E: (E1-E3) isolatie tegen gesmolten gietijzer

EN 1149-1 bescherming tegen statische electriciteit

EN 465 bescherming tegen vloeibare chemicaliën, spray test (type 4)

EN 466 bescherming tegen vloeibare chemicaliën, jet test (type 3)

EN 467

EN 381 - 5

bescherming tegen vloeibare chemicali

bescherming tegen kettingzagen

ën, beperkte bescherming

82

Page 83: H-Select catalogus 2010

Kleding

MateriaalsoortenAfhankelijk van de te verrichten werkzaamheden en omstandigheden dient de juiste keuze in materiaal te worden gemaakt. Er is grootte diversiteit qua materiaal. De meest voorkomende materiaalsoorten zijn:

HYDROWEAR

HYDROSOFT

Enkelzijdige polyurethaan coating op polyamide coating, wat de volgende eigenschappen aan de kleding geeft:100% waterdicht en winddichtademendelastisch 150%zeer slijt- en scheurvastlange levensduurlicht gewichtmilieuvriendelijk en economisch

Door bovenstaande eigenschappen is de Hydrosoft line sterk vertegenwoordigd in de regenkleding en fluorescerende regenkleding.

TOPTEX

Toptex is een ademend materiaal dat speciaal werd ontwikkeld om u een optimale bescherming te geven tegen regen, wind, sneeuw en koude, zelfs in de meest extreme weeromstandigheden. Dit laat toe om de kleding te vervaardigen onder het E.C.C. label. Dit staat voor EXTREME CLIMATE CONTROL. Toptex reguleert uw overtollige lichaamswarmte en beschermt u tegelijkertijd tegen extreme weersomstandigheden.

De Toptex line bevat de volgende kleding:Broek NeedeParka's Kingston, Keulen, Kolding, Klagenfurt en KielJacks Kaprun en KilmarnockOverall KopenhagenParka's fluorescerend Franeker en Feldkirchen

TEXOFIT

De BEAVER stof (285 g/m2) bestaat uit 50% en 50% polyester (ook in de fluorescerende kleuren), waarbij de binding zo is geconstrueerd dat het katoen naar de binnenkant (dus op de huid van de drager) en de polyester naar de buitenkant geweven is. Hierdoor krijgt men volgende unieke eigenschappen:Hoog draagcomfort en vochtopname van zweet door katoenen binnenzijdeHoge trek en scheursterkte door polyester aan de buitenzijdeNauwelijks verkleuring en krimp door wassenFluorescerende werking blijft na veelvuldig wassen binnen gestelde normenBuitenzijde is vocht en vuilafstotend (scotchgard behandeling) Kleding droogt snelIdeaal voor werkzaamheden in de openluchtDoor bovenstaande eigenschappen is de werkkleding met BEAVER stof in vele werksituaties bruikbaar, zeer populair zijn de jassen, omdat deze nog eens vele extra's hebben.

83

www.hselect.nl

Page 84: H-Select catalogus 2010

Kleding

De Cotton line is gemaakt uit een 310 grams hoogwaardig katoen met geringe krimp eigenschappen. De extra details in combinatie met 100% katoen geven extra comfort.

De Cotton line bevat de volgende kleding, uiteraard bij elkaar passend:

Broek RenkumAmerikaanse Overall RhenenOverall RodenWerkjas Raalte

IMAGE LINE

Zoals de naam al zegt is deze kleding ontworpen in diverse kleuren combinaties met zeer veel details om tot optimale uitstraling en comfort te komen. De 310 grams zware stof van 65% katoen en 35% polyester geeft veel comfort met behoud van kleurechtheid, sterkte en geringe krimp na langdurig gebruik en wassen.

De Image line bevat veel verschillende kledingstukken (in verschillende kleurencombinaties), die perfect bij elkaar passen:

Korte broek PeelooBroek (met kniestukken) PernisBroek (zonder kniestukken) PeizeAmerikaanse Overall PettenOverall (met kniestukken) PesseOverall (zonder kniestukken) PiemontStofjas PraagWerkjas Parijs

STRETCH LINE

Stretch line is een stof bestaande uit 60% katoen, 37% polyester met toevoeging van 3% elasthan. De elastische stof samen met de vele extra details bieden een optimaal comfort voor de gebruiker met een perfecte uitstraling door de kleurencombinaties.

De Strech line bevat de volgende kleding, uiteraard bij elkaar passend:

Broek Guilford / GorlitzAmerikaanse overall Grenoble / GoudaOverall Greenock / GoesbeekWerkjas Gotenburg / Groningen

COTTON LINE

84

Page 85: H-Select catalogus 2010

Kleding

CORD

CORD is de duurzame kwaliteit van Fristads, vervaardigd van 55% katoen en 45% CORDURA. Gewicht 260 g/m2. De combinatie van zachte katoen en Cordura (pantsernylon) geeft het materiaal naast comfort een uitzonderlijke duurzaamheid. Het materiaal is speciaal behandeld en is vuil-, olie- en waterafstotend.

De broek CORD-250 en jack / vest CORD 450 vullen elkaar aan.

FAS

FAS is Fristads beste 100% katoenen marinekeper. De stof weegt 375 g/m2 en is voorgekrompen. De FAS kwaliteit is zo hard aangeslagen dat je geen dichter geweven stof kunt vinden. Betreffende de duurzaamheid, de slijtvastheid, scheur- en trekbestendigheid, vertoont FAS de hoogste waarden die voor katoenen stoffen kunnen gelden.

De FAS lijn bevat de volgende kleding in diverse kleuren:

Korte broek FAS 275Broek FAS 255KAmerikaanse overall FAS-51Werkjack FAS-455

AD

AD is Fristads Polydex slijtvast 100% polyester. Het materiaal is speciaal behandeld en is vuil-, olie- en waterafstotend en tevens zuurbestendig. De binnenzijde is zacht “geruwd” voor een optimaal draagcomfort.

De AD lijn bevat de volgende kleding in diverse kleuren:

Broek AD 255KAmerikaanse overall AD-51Werkjack AD-455

FRISTADS

85

www.hselect.nl

Page 86: H-Select catalogus 2010

Kleding

STRETCH

Fristads STRETCH PS25 is vervaardigd van 65% polyester en 35% katoen, en is rekbaar in de weefrichting, dat wil zeggen “in de breedte”. Het gewicht is 300 gr/m2. Deze stof is gebruikt in de pantalons en Amerikaanse overalls om een verbeterd draagcomfort tijdens het werk te verzekeren.

De STRETCH lijn bevat de volgende kleding in diverse kleuren:

Broek PS25-241Broek PS25-242 (met afritsbare pijpen)Amerikaanse overall PS 25-41

COLOURLINE

De COLOURLINE is vervaardigd van PR25, een ijzersterke stof van 65% polyester en 35%katoen met een gewicht van 300 g/m2. De aangeruwde binnenkant geeft een beter draagcomfort. De naam geeft het al aan, er zijn veel kleuren verkrijgbaar in deze collectie.

De volgende kleding behoort tot de Colourline:

Broek PR25-271Amerikaanse overall PR25-71Overall PR25-871Stofjas PR54-117Werkjas PR25-471

Bedrijfslogo of bedrijfsnaam

U kunt u eigen kleding voorzien van u bedrijfslogo of bedrijfsnaam door het toepassen van transfers, bedrukkingen en borduringen. Graag informeren wij u over de verschillende mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

86

Page 87: H-Select catalogus 2010

Materiaal schema

Kleding

Naam Samenstelling Doel / gebruik / eigenschappen

Texofit 50% katoen en 50% nylon (polyamide). Door een speciaal procedÿ is bevindt zich het katoen aan de binnenzijde en het nylon aan de buitenzijde.

Hierdoor ontstaat een glad oppervlak, waardoor de kleding vuilafstotend en waterafstotend wordt. Met als bijkomend voordeel dat de kleding snel droog wordt. Andere voordelen: sterk en duurzaam wat resulteert in een lange levensduur.

Toptex 100% polyester Water- en winddicht, ademend, sterk en soepel Hydrosoft Enkelzijdige polyurethaan coating op

polyamide coating Water- en winddicht, ademend, sterk en soepel

Duotex Dubbelzijdig PVC coating op een scheurresistente PES stof.

Intensief industrieel gebruik, hoge scheurweerstand.

Flexothane Enkelzijdig polyurethaan coating op een ongekleurd of gekleurd polyamide breisel

Algemene bescherming tegen gure weersomstandigheden voor maximaal comfort. Waterdicht, vederlicht, ademend, bestand tegen koude, uitrekbaar, hoge scheurweerstand, duurzaam, geruisloos, hygiÿnisch, milieuvriendelijk, behandeld tegen schimmel.

Siopor Regular Geweven buitenstof in nylon of polyester met binnenin een enkelzijdige microporeuze / hydrofiele polyurethaan coating

Algemene bescherming tegen gure weersomstandigheden voor maximaal comfort. Waterdicht, winddicht, ademend, sterk, soepel, bestand tegen koude en hygiÿnisch.

Siopor Mega Zie Siopor Regular Zie Siopor Regular. Meerwaarde: hoge scheurweerstand en treksterkte. Geschikt voor industrieel gebruik.

Texoflex Enkelzijdige PVC coating op een gebreide stof

Algemeen industrieel gebruik. Licht elastisch, hoge scheurweerstand.

Katoen Natuurproduct. Licht en comfortabel Polyester Synthetisch product Sterk, kleurvast en weinig krimp Combinaties polyester / katoen

Verschillend Combinatie van voordelen polyester en katoen

Leder Natuurproduct

Biedt goede weerstand tegen inwerking van gloeiende spetters en wordt daarom vaak gebruikt bij las- en slijpwerkzaamheden.

Fristads Airtech Gelamineerd polyester 400g/m2 Water- en winddicht met ademende functie Fristads Polydex 100% polyester Vuil- olie en waterafstotend, zuurbestendig Fristads FAS 100% katoenen marinekeper Zeer dicht geweven katoen, hoge scheur- en trekvastheid Fristads AD 100 % polyester Geruwde binnenzijde, vuil- olie en waterafstotend Fristads PLU Polyester/katoen Duurzaam en waterafstotend Cordura polyamide Hoge trek- en scheurweerstand Coolmax dacronvezel Zeer hoge vochtabsorptie, ademend Goretex Waterdicht, zeer hoge ademende werking Tyvek Is een non-woven materiaal van 100%

polyethyleenvezel

Ademend, stofdicht en vloeistofafstotend. Is licht om te dragen en relatief sterk. Beperkte gebruiksduur. Tyvek is zeer geschikt als hygiÿnische overkleding voor bezoekers in een bedrijf.

87

www.hselect.nl

Page 88: H-Select catalogus 2010

Regenkleding

Kleding

Regenbroek Southend (Hydrowear / Hydrosoft)

- hoog frequent gelaste naden / 100% waterdicht / elastiek in de taille/

verstelbare broekspijpen

- EN 343 klasse 2 (ademend)

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.06.xx Regenbroek Southend geel M t/m XXXL

70.1347.10.xx Regenbroek Southend groen M t/m XXXL

70.1347.12.xx Regenbroek Southend marineblauw M t/m XXXL

Regenbroek Neede (Hydrowear / Toptex)

- Steekzakken met flap met klittenbandsluiting, duimstokzak

- elastiek in taille voor optimale pasvorm

- pijpen verstelbaar met drukknoopsluiting

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347148.xx Regenbroek Neede zwart S t/m XXXL

Regenbroek Tex 5100 (Sioen)

- elastiek in lenden / hoogfrequent gelaste naden / beenvernauwing door

drukknopen

- stug materiaal met enige elasticiteit, waardoor hoge scheurweerstand

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.89.4001.xx Regenbroek Tex 5100 Le Havre kakigroen S t/m XXXL

Regenjas Selsey (Hydrowear / Hydrosoft)

- hoog frequent gelaste naden / 100% waterdicht / ritssluiting met storm-

flap en drukknopen / verstelbare elastische mouwen / 2 voorzakken/

vaste kap met koord / okselventilatie / ruglengte 80 cm.

- EN 343 klasse 2 (ademend)

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.05.xx Regenjas Selsey geel M t/m XXXL

70.1347.16.xx Regenjas Selsey groen M t/m XXXL

70.1347.17.xx Regenjas Selsey marineblauw M t/m XXXL

Regenjas Tex 1692 (Sioen)

- vaste kap / rugventilatie / rits- en drukknoopsluiting / windvangers in de mou-

wen / 2 opgezette zakken / hoogfrequent gelaste naden / ruglengte 80 cm

- stug materiaal met enige elasticiteit, waardoor hoge scheurweerstand

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.89.4013.xx Regenjas Tex 1692 Brest kakigroen M t/m XXXL

88

Page 89: H-Select catalogus 2010

Kleding

Amerikaanse overall Sandhurst (Hydrowear / Hydrosoft)

- hoog frequent gelaste naden / 100% waterdicht / verstelbare schouder-

banden voor een perfecte pasvorm / verstelbare broekspijpen

- EN 343 klasse 2 (ademend)

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.78.xx Amerikaanse overall Sandhurst geel M t/m XXXL

70.1347.15.xx Amerikaanse overall Sandhurst groen M t/m XXXL

70.1347.55.xx Amerikaanse overall Sandhurst marineblauw M t/m XXXL

Amerikaanse overall Saxby (Hydrowear / Hydrosoft)

- hoog frequent gelaste naden / 100% waterdicht / dubbel gelaste naden

voor intensief gebruik / verstelbare schouderbanden voor een perfecte

pasvorm / verstelbare broekspijpen / geintegreerde kniebeschermers

met dubbele laag hydrostretch en schuimvulling / extra ventilatie

- EN 343 klasse 2 (ademend)

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.18.xx Amerikaanse overall Saxby groen M t/m XXXL

Regenoverall Salesbury (Hydrowear / Hydrosoft)

- hoog frequent gelaste naden / 100% waterdicht / vaste kap met koord/

verstelbare mouwen / ritssluiting met dubbele stormflap en drukknopen/

elastiek in de taille / windvangers in de mouwen / verstelbare broekspijpen

- EN 343 klasse 2 (ademend)

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.04.xx Regenoverall Salesbury geel M t/m XXXL

70.1347.13.xx Regenoverall Salesbury groen M t/m XXXL

70.1347.14.xx Regenoverall Salesbury korenblauw M t/m XXXL

70.1347.71.xx Regenoverall Salesbury marineblauw M t/m XXXL

Spuitoverall Seaham (Hydrowear / Hydrosoft)

- hoog frequent gelaste naden / 100% waterdicht / kap in kraag / verstelbare

mouwen / ritssluiting met dubbele stormflap met drukknopen / extra

beschermende waterkering t.b.v. zeer zware werkomstandigheden/

elastiek in de taille / windvangers in de mouwen / verstelbare broekspijpen

- EN 343 klasse 2 (ademend)

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.03.xx Spuitoverall Seaham navy/royal blue M t/m XXXL

89

www.hselect.nl

Page 90: H-Select catalogus 2010

Kleding

Regenoverall Kopenhagen (Hydrowear / Toptex)

- zomervoering, gladde voering in pijpen voor gemakkelijke instap

- borstzakken met klep, capuchon in kraag, steekzakken met klittenbandsluiting

- beenzak met klep, pijpen verstelbaar met drukknoopsluiting

- verdekte ritssluiting met flap en klittenbandsluiting

- extra reflectiebies

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.60.xx Regen overall kopenhagen green S t/m XXXL

70.1347117.xx Regen overall kopenhagen navy S t/m XXXL

Winteroverall Sheffield (Hydrowear / Hydrosoft)

- hoog frequent gelaste naden / 100% waterdicht / kap in kraag / 2 borstzak-

ken met flap en klittenbandsluiting / 2 dijbeenzakken / elastiek in taille/

gebreide windvangers in de mouwen / lange rits in de broekspijpen met

extra flap / volledig gevoerd met stepvoering

- EN 343 klasse 2 (ademend)

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.02.xx Winteroverall Sheffield marine/korenbl M t/m XXXL

Schort Salford

Fluorescerende kleding

(Hydrowear / Hydrosoft)

- model 90 cm x 120 cm lang

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.42.xx Schort Salford groen L

Fluorescerende kleding

Regenbroek Vale (Hydrowear / Hydrosoft)

- elastiek in taille voor optimale pasvorm

- verstelbare broekspijpen

- ook in fluor yellow

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.75.xx Regenbroek Vale fluor orange M t/m XXXL

90

Page 91: H-Select catalogus 2010

Kleding

Regenbroek Oakland (Hydrowear / Hydrosoft)

- hoog frequent gelaste naden / 100% waterdicht / elastiek in taille/

verstelbare broekspijpen / 3M reflectie striping 50 mm

- EN 343 klasse 2 (ademend) EN 471 klasse 1 RWS

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.08.xx Regenbroek Oakland fluor oranje M t/m XXXL

Regenbroek Vancouver (Hydrowear / Hydrosoft)

- elastiek in taille voor optimale pasvorm

- verstelbare broekspijpen

- ook in fluor yellow

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347108.xx Regenbroek Vancouver fluor orange M t/m XXXL

Zomerbroek Auxerre (Hydrowear / Texofit)

- veel zakken met o.a. dijbeenzakken / verhoogd ruggedeelte/

- 3M reflectie striping

- EN 471 klasse 1 RWS

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Auxerre Zomerbroek Auxerre oranje 46 t/m 64

Zomerbroek Hamm (Hydrowear / Texofit)

- verhoogd ruggedeelte

- 2 steekzakken, dijbeenzak, duimstokzak, lus op taille voor telefoonpocket

- verstelbaar in taille met elastiek

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347136.xx Zomerbroek Hamm fluor orange / navy 46 t/m 64

70.1347137.xx Zomerbroek Hamm fluor orange / green 46 t/m 64

Pantalon PLU-213 (Fristads)

- 2 steekzakken / 2 achterzakken met klep en klittenband / duimstokzak

met gereedschapszak, pennenzakje en knoop voor mes / beenzak met

telefoonzak en gereedschapszak / goedgekeurd volgens EN 471 klasse 1

- materiaal: het fluorescerende materiaal: 85% polyester, 15% katoen.

waterafstotend. Overig: 65% polyester, 35% katoen geruwde binnenkant.

gewicht 310/300 g/m2. kniezakken van Cordura. 3M reflex

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.2218.xx PLU-213 oranje/donkerbl 46 t/m 62 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

91

www.hselect.nl

Page 92: H-Select catalogus 2010

Kleding

Winterbroek Andorra (Hydrowear / Texofit)

- winterbroek met stepvoering en verhoogd ruggedeelte

- verstelbaar in taille d.m.v. elastiek in een tunnel

- 2 steekzakken met fleece, dijbeenzak met klep en penhouder

- duimstokzak, achterzak

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Andorra Winterbroek Andorra fluor orange 46 t/m 64

Korte broek Aden (Hydrowear / Texofit)

- 2 zakken

- beenzak met penhouder

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Aden Korte broek Aden fluor orange 46 t/m 64

Amerikaanse overall Bilbao (Hydrowear / Texofit)

- elastiek in de taille / 3M reflectie striping

- EN 471 klasse 2 RWS

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Bilbao Amerikaanse overall Bilbao oranje 46 t/m 64

Bodybroek Albany (Hydrowear / Texofit)

- instelbaar op maat door brede klittenbandsluiting

- borstzak met flap, dijbeenzak met klep, penhouder, 2 zakken met intast

- lus op taille voor telefoonpocket

- extra reflectiebies

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Albany Bodybroek Albany fluor orange 46 t/m 64

Overall Overton (Hydrowear / Hydrosoft)

- hoog frequent gelaste naden / 100% waterdicht / vaste kap met koord /

mouwen en pijpen verstelbaar met drukknopen / dubbele stormflap met

klittenband over de ritssluiting / 3M reflectie striping

- EN 343 klasse 2 (ademend) EN 471 klasse 3 RWS

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.07.xx Overall Overton fluor oranje M t/m XXXL

92

Page 93: H-Select catalogus 2010

Kleding

Winteroverall Amsterdam (Hydrowear / Texofit)

- veel zakken met o.a. telefoonzak / body fleece gevoerd / benen step gevoerd

- elastisch ruggedeelte voor maximale bewegingsvrijheid / verstelbare

- taille / extra wintercapuchon / rits in de pijpen / 3M reflectie striping

- EN 471 klasse 3 RWS

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Amsterdam Winteroverall Amsterdam oranje S t/m XXXL

Zomerjack Athene (Hydrowear / Texofit)

- veel zakken met o.a. telefoonzak / verstelbare taille / verstelbare manchetten

- 3M reflectie striping

- EN 471 klasse 3 RWS

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Athene Zomerjack Athene oranje 46 t/m 64

Zomerjack Hengelo (Hydrowear / Texofit)

- dubbele insteekzakken en telefoonpocket

- verlengd rugpand verstelbaar met drukknopen

- verstelbare manchetten

- extra reflectiebies

- verdekte ritssluiting door klep

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347134.xx Zomerjack Hengelo fluor orange / navy 46 t/m 64

70.1347135.xx Zomerjack Hengelo fluor orange / green 46 t/m 64

Regenjas Porthmouth (Hydrowear / Hydrosoft)

- regenjas 85 cm

- vaste capuchon, ritssluiting met stormflap en drukknoopsluiting

- 2 voorzakken met klep, klitteband sluiting aan mouwen

- ook in fluor yellow

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347132.xx Regenjas Porthmouth fluor orange M t/m XXXL

Regenjas Ontario (Hydrowear / Hydrosoft)

- regenjas 85 cm

- capuchon in kraag, ritssluiting met dubbele stormflap en klitteband

- 2 steekzakken

- ook in fluor yellow

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.52.xx Regenjas Ontario fluor orange M t/m XXXL

93

www.hselect.nl

Page 94: H-Select catalogus 2010

Kleding

Pilotjack Oldham (Hydrowear / Hydrosoft)

- hoog frequent gelaste naden / 100% waterdicht / kap in kraag / afritsbare

- mouwen / tricot manchet aan boord / ritssluiting / 3M reflectie striping 50mm

- EN 343 klasse 2 (ademend) EN 471 klasse 3 RWS

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.00.xx Pilotjack Oldham RWS fluor oranje M t/m XXXL

Parka Oxford (Hydrowear / Hydrosoft)

- winter parka high visibility / hoog frequent gelaste naden / 100% water-

dicht / ruglengte 80 cm / kap in kraag / uitneembare stepvoering/ jas met

gebreide windvangers in de mouwen / dubbele stormflap met klittenband

over de ritssluiting / 3M reflectie striping 50 mm

- EN 343 klasse 2 (ademend) EN 471 klasse 3 RWS

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.54.xx Parka Oxford RWS fluor oranje M t/m XXXL

70.1347.80.xx Parka Oxford RWS fluor geel M t/m XXXL

Regenparka Plains (Hydrowear / Hydrosoft)

- capuchon in kraag met ritssluiting

- 2 voorzakken met klep

- uitneembare stepvoering

- gebreide windvangers in mouwen

- dubbele stormflap met drukknoopsluiting over de ritssluiting

- ook in de kleuren fluor orange/ royal blue / green / black

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.57.xx Parka Plains fluor orange / navy M t/m XXXL

Pilotjack Luik (Hydrowear / Texofit)

- 3 in 1 pilotjack

- fleece in kraag, uitneembare voering, afritsbare mouwen

- extrar veel zakken o.a. telefoon pocket en borstzakken

- extra reflectiebies

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.92.xx Pilotjack Luik fluor orange / navy S t/m XXXL

Winterjack Aberdeen (Hydrowear / Texofit)

- 4 in 1 winterjack / veel zakken met o.a. telefoonzak / volledig uitritsbare

voering / extra zomervoering / afritsbare mouwen en winterkraag/

- verlengd rugpand / 3M reflectie striping

- EN 471 klasse 3 RWS

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Aberdeen Winterjack Aberdeen fluor oranje S t/m XXXL

94

Page 95: H-Select catalogus 2010

Kleding

Jack gevoerd PP-444 (Fristads / Polydex))

- rits tot bovenin kraag / 2 borstzakken met klep en D-ring / 2 steekzakken/

2 binnenzakken / telefoonzak / lusje om kabeltje van headset voor mobiele

telefoon door te geleiden / taille en manchetten middels drukknopen verstel-

baar / windvangers in mouwen / ongevoerde, in kraag weg te stoppen ca-

puchon / verlengd rugpand / goedgekeurd volgens EN 471 klasse 3

- materiaal: polydex, 100% polyester / vuil-, olie- en waterafstotend / gevoerd

met synthetisch bont / gewicht 520 g/m2 / 3M reflectie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.2203.xx Jack gevoerd PP-444 oranje/groen S t/m XXL

73.04.9037.xx Jack gevoerd PP-444 geel/donkerbl S t/m XXL

73.04.2108.xx Jack gevoerd PP-444 oranje/donkerbl S t/m XXL

Parka gevoerd BT-467 (Fristads)

- tweewegritssluiting tot bovenin kraag / 2 borstzakken / 2 voorzakken met

klep / 2 binnenzakken / grote kaartzak met ritssluiting met telefoonzakje/

lusje om kabeltje van headset voor mobiele telefoon door te geleiden / D-ring/

verstelbaar koord in taille en onderzijde van parka / afneembare gevoerde

capuchon / verstelbare manchetten / goedgekeurd volgens EN 471 klasse 3

- materiaal: 100% polyester / vuil-, olie- en waterafstotend / quilt voering

gewicht 400 g/m2 / 3M reflectie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.2141.xx Parka gevoerd BT-467 oranje/groen S t/m XXL

73.04.2136.xx Parka gevoerd BT-467 geel/donkerbl S t/m XXL

73.04.2135.xx Parka gevoerd BT-467 oranje/donkerbl S t/m XXL

Winter parka Aspen (Hydrowear / Texofit)

- veel zakken met o.a. telefoonzak / volledig uitritsbare voering / extra zomer-

voering / verstelbare taille / 3M reflectie striping

- EN 471 klasse 3 RWS

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Aspen Winter parka Aspen oranje S t/m XXXL

Parka Franeker (Hydrowear / Toptex)

- toptex materiaal met E.N. normering / ademend / waterdicht / winddicht/

- zeer soepel draagcomfort / taillekoord / zomervoering in de fleecejas/

- uitritsbare fleecetrui + voering met E.N. normering / 3M type 9910 RWS

- EN 343 klasse 2 (ademend) EN 471 klasse 3 RWS

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.56.xx Parka Franeker fluor oranje S t/m XXXL

95

www.hselect.nl

Page 96: H-Select catalogus 2010

Kleding

Parka Feldkirchen (Hydrowear / Toptex)

- uitneembare fleecejack met nylonuitvoering in de zelfde kleurstelling en striping

- zeer soepel, zeer veel zakken o.a. borstzakken, steekzakken, napoleon pocket

- voorzakken met klep, manchetten verstelbaar door klittenbandsluiting

- capuchon in kraag, ritssluiting met dubbele flap met drukknoopsluiting

- aansnoerkoorden bij heup en taille, windvanger in kraag

- extra reflectiebies, fleecejack met zomervoering en windvanger

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.34.xx Parka Feldkirchen fluor orange / navy S t/m XXXL

70.1347.88.xx Parka Feldkirchen fluor yellow / navy S t/m XXXL

Fleecejack Turijn (Hydrowear / Toptex)

- fleecejack met nylon voering

- borstzak en steekzakken met ritssluiting

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347133.xx Fleecejack Turijn fluor orange M t/m XXXL

Veiligheidsvest March (Hydrowear)

- zeer licht mesh polyester / zeer comfortabel / klittenbandsluiting

- horizontale striping

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347162.xx Veiligheidsvest March fluor orange L t/m XXL

70.1347163.xx Veiligheidsvest March fluor yellow L t/m XXL

Veiligheidsvest Milston (Hydrowear)

- zeer licht mesh polyester / zeer comfortabel / klittenbandsluiting

- ruglengte 70 cm / 3M reflectie striping 50 mm

- EN 471 klasse 2 RWS

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.22.xx Veiligheidsvest Milston fluor orange L t/m XXL

70.1347.81.xx Veiligheidsvest Milston fluor yellow L t/m XXL

96

Page 97: H-Select catalogus 2010

Kleding

Signaalvest RWS Mesh 9042 (Sioen)

- mesh polyester / verstelbare klittenbandsluiting / ruglengte 72 cm

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.89.1038.xx Signaalvest Mesh 9042 Gilet fluororanje L t/m XXXL

70.89.2002.xx Signaalvest Mesh 9042 Gilet fluorgeel L t/m XXXL

T-shirt RWS Mesh 2665 (Sioen)

- materiaal 50% Viloft en 50% polyester

- t-shirt Viloft met RWS striping

- ideaal voor in de zomer

- De transpiratie wordt van de huid weggevoerd door het capillair effect en

verdampt. Uw huid blijft droog en uw lichaamstemperatuur op peil

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.89.1089.xx T-shirt Mesh 2665 fluororanje M t/m XXXL

70.89.1101.xx T-shirt Mesh 2665 fluorgeel M t/m XXXL

T-shirt Mesh 2667 (Sioen)

- materiaal 50% Viloft en 50% polyester

- t-shirt Viloft met horizontale striping

- ideaal voor in de zomer

- De transpiratie wordt van de huid weggevoerd door het capillair effect en

verdampt. Uw huid blijft droog en uw lichaamstemperatuur op peil

Artikelnummer

Artikelnummer

Omschrijving

Omschrijving

Kleur

Kleur

Maten

Maten

70.89.1112.xx T-shirt Mesh 2667 oranje+striping S t/m XXXL

70.89.1111.xx T-shirt Mesh 2667 geel+striping S t/m XXXL

Polo RWS Mesh 2668 (Sioen)

- materiaal 50% Viloft en 50% polyester

- polo Viloft met RWS striping

- ideaal voor in de zomer

- De transpiratie wordt van de huid weggevoerd door het capillair effect en

verdampt. Uw huid blijft droog en uw lichaamstemperatuur op peil

70.89.1088.xx Polo Mesh 2668 fluororanje M t/m XXXL

Polo Mesh 2668 fluorgeel M t/m XXXL

97

www.hselect.nl

Page 98: H-Select catalogus 2010

Kleding

Polo Mesh 2670 (Sioen)

- materiaal 50% Viloft en 50% polyester

- polo Viloft met horizontale striping

- ideaal voor in de zomer

verdampt. Uw huid blijft droog en uw lichaamstemperatuur op peil

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.89.1113.xx Polo Mesh 2670 oranje+striping M t/m XXXL

70.89.1107.xx Polo Mesh 2670 geel+striping M t/m XXXL

Zaagkleding

Jack 100-400 (Fristads)

- ventilerende schouderpas en oksels / met manchester gevoerde kraag/

klittenbandsluiting aan mouwen / 2 borstzakken met klep/ zak op mouw met

klep / verlengd rugpand

- materiaal: 70% polyester, 30% katoen, polyester buitenkant met een

binnenkant van katoen/polyester / gewicht 230 g/m2

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

71.04.9016.xx Jack 100-400 groen/oranje S t/m XXL

Amerikaanse overall 100-28 (Fristads)

- 2 voorzakken / achterzak met klep / duimstokzak / gereedschapszak/

2 borstzakken met klep / tweewegritssluiting voor / goedgekeurd volgens

EN 381-5, Design A, klasse 1.

- materiaal: 70% polyester, 30% katoen, polyester buitenkant met een

binnenkant van katoen/polyester / zaagbescherming van 80% polyester,

20% polypropyleen / gewicht 230 g/m2

- weerstand tot een zaagkettingsnelheid van 20 meter per seconde

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

71.04.9018.xx 100-28 groen/oranje 46 t/m 60 / 148 t/m 154 / 96 t/m 124

Pantalon 100-208 (Fristads)

- 2 steekzakken voor / duimstokzak / gereedschapszak / achterzak met

klep / elastiek in taille / knopen voor bretels in taille / verhoogde

achterkant / goedgekeurd volgens EN 381-5, Design A, klasse 1

- materiaal: 70% polyester, 30% katoen, polyester buitenkant met een

binnenkant van katoen/polyester / zaagbescherming van 80%

polyester, 20% polypropyleen / gewicht 230 g/m2

- weerstand tot een zaagkettingsnelheid van 20 meter per seconde

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

71.04.9017.xx 100-208 donkergroen 46 t/m 60 / 148 t/m 154 / 96 t/m 124

- De transpiratie wordt van de huid weggevoerd door het capillair effect en

98

Page 99: H-Select catalogus 2010

Kleding

Werkkleding - Broeken

Short 79A

- 100% katoen

- 2 achterzakken en 2 zakken aan de zijkant

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

79A.24 Short 79A.24 kaki S t/m XXL

79A.69 Short 79A.69 marineblauw S t/m XXL

Korte broek Peeloo (Hydrowear / Image line)

- elastische taille

- 2 steekzakken met intast, dijbeenzak met penhouder

- lus voor telefoonpocket

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347140.xx Korte broek Peeloo navy royal bleu 44 t/m 62

70.1347141.xx Korte broek Peeloo navy / grey 44 t/m 62

70.1347142.xx Korte broek Peeloo navy / khaki 44 t/m 62

Shorts FAS-275 (Fristads / Fas)

- 2 loshangende spijkerzakken zijn weg te stoppen - extra zak, 3 kleinere

zakjes en lussen voor gereedschap / 2 steek- en achterzakken / duimstok-

zak / telefoonzak / pennenzakje / gereedschapszak / hamerlus / knoop en

lus voor mes / D-ring

- materiaal: FAS, de beste marinekeper, 100% katoen / gewicht 375 g/m2

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.3018.xx Short FAS-275 donkerblauw(marine) 44 t/m 62

73.04.3070.xx Short FAS-275 zwart 44 t/m 62

Shorts BKP-237 (Fristads)

- 2 steekzakken/ 2 achterzakken met klep en klittenband / gulp met ritssluiting/

2 beenzakken met klep en klittenband - ÿÿn met telefoonzak en ÿÿn met extra

zak en pennenzakje / lus met D-ring op de tailleband / sneldrogend

- materiaal: 75% katoen, 25% polyester / gewicht 280 g/m2

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.8897.xx Shorts BKP-237 donkerblauw(marine) 44 t/m 62

73.04.8896.xx Shorts BKP-237 kaki 44 t/m 62

73.04.8898.xx Shorts BKP-237 zwart 44 t/m 62

99

www.hselect.nl

Page 100: H-Select catalogus 2010

Kleding

Zomerbroek Renkum (Hydrowear / Cotton line)

- verhoogd ruggedeelte

- verstelbaar in taille met elastiek

- 2 steekzakken, dijbeenzak, duimstokzak, lus op taille voor telefoonpocket

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347127.xx Zomerbroek Renkum royal blue 46 t/m 64

Werkbroek Pernis (Hydrowear / Image line)

- kniestukken

- steekzakken, dijbeenzak met penhouder

- lus voor telefoonpocket

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347123.xx Werkbroek Pernis navy royal blue 46 t/m 64

70.1347143.xx Werkbroek Pernis navy / grey 46 t/m 64

70.1347102.xx Werkbroek Pernis navy / khaki 46 t/m 64

Werkbroek Peize (Hydrowear / Image line)

- steekzakken, dijbeenzak met penhouder

- lus voor telefoonpocket

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347107xx Werkbroek Peize navy royal bleu 46 t/m 64

70.1347112.xx Werkbroek Peize navy / grey 46 t/m 64

70.1347103.xx Werkbroek Peize navy / khaki 46 t/m 64

Werkbroek Guilford / Gorlitz (Hydrowear / Stretch line)

- verhoogd ruggedeelte

- steekzakken, dijbeenzak met penhouder

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.66.xx Werkbroek Guilford grey / black 46 t/m 64

70.1347.84.xx Werkbroek Gorlitz navy /royal blue 46 t/m 64

100

Page 101: H-Select catalogus 2010

Kleding

Pantalon FAS-255K (Fristads / Fas))

- 2 loshangende spijkerzakken zijn weg te stoppen - extra zak, 3 kleinere

zakjes en lussen voor gereedschap / spijkerzakken versterkt met Cordura/

2 extra wijde voor- en achterzakken / duimstokzak / pennenzakje / zak voor

telefoon / gereedschapszak / zak met klep op broekspijp / 2 hamerlussen,

waarvan ÿÿn verstelbaar / knoop voor mes / zakken voor kniebeschermer

van 100% Cordura

- materiaal: FAS, de beste marinekeper, 100% katoen / gewicht 375 g/m2

zakken die veel te verduren hebben zijn versterkt met Cordura

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.1601.xx FAS-255K donkerblauw 42 t/m 64 / 144 t/m 156 / 96 t/m 128

73.04.1606.xx FAS-255K groen 44 t/m 60 / 144 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.1607.xx FAS-255K zwart 44 t/m 60 / 144 t/m 156 / 96 t/m 120

Pantalon AD-255K (Fristads / AD)

- 2 loshangende spijkerzakken zijn weg te stoppen - extra zak, 3 kleinere zak-

jes en lussen voor gereedschap / 2 extra wijde voor- en achterzakken /

duimstokzak / pennenzakje / gereedschapszak / zak voor telefoon / zak met

klep op broekspijp / 2 hamerlussen waarvan ÿÿn verstelbaar / knoop voor

mes / zakken voor kniebeschermer van 100% Cordura

- materiaal: Polydex, 100% polyester, zuurbestendig, geruwde binnenkant /

gewicht 245 g/m2 / kniezakken van 100% Cordura

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.3020.xx AD-255K korenblauw 44 t/m 60 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.3021.xx AD-255K zwart 44 t/m 60 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

Pantalon PS25-241 (Fristads / Stretch)

- twee ruime voor- en achterzakken / twee loshangend, wegstopbare spijker-

zakken - versterkt met Cordura - extra zak, 3 kleinere zakjes en gereed-

schapslussen / twee D-ringen / beenzak met telefoonzakje en gereed-

schapszak / twee hamerlussen / duimstokzak / gereedschapszak / pennen-

zakje / bevestigingen voor een timmermansmes / voorgevormde knieen met

kniezakken van 100% Cordura

- materiaal: 65% polyester, 35% katoen, stretch, gewicht 300 g/m2

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.1070.xx PS25-241 marineblauw 44 t/m 62 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.1071.xx PS25-241 koningsblauw 44 t/m 62 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.1072.xx PS25-241 kaki 44 t/m 62 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.1073.xx PS25-241 zwart 44 t/m 62 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

101

www.hselect.nl

Page 102: H-Select catalogus 2010

Kleding

Pantalon met afritsbare broekspijpen PS25-242 (Fristads / Stretch)

- twee afneembare, loshangende, spijkerzakken extra zak,

3 kleine zakjes en gereedschapslussen, zakken versterkt met Cordura

twee voorzakken / D-ring / twee ruime achterzakken / hamer-lus

duimstokzak van Cordura / gereedschaphouder van Cordura / pennezakje

telefoon-zak met klep / beenzak met rits / knoop en lus voor timmermansmes

voorgevormde knieÿn met kniezakken van 100% Cordura.

kniebeschermers van binnen aan te brengen met een verstelbare hoogte

afritsbare broekspijpen.

- materiaal: Fristadsÿ stretch, 65% polyester, 35% katoen, mechanische stretch

binnenzijde geborsteld. Gewicht 300 g/m2. kniezakken en details van Cordura.

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.1079.xx PS25-242 kaki 44 t/m 62 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.1080.xx PS25-242 zwart 44 t/m 62 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

Pantalon CORD-250 (Fristads / Cord)

- 2 extra wijde voor- en achterzakken / 2 loshangende spijkerzakken zijn weg

te stoppen, 1 met met extra opgestikte zak en 1 met extra lussen voor

gereedschap 3 extra kleinere zakken / spijkerzakken versterkt met 100%

Cordura / beenzak met telefoonzak en gereedschapszak / 2 hamerlussen

2 D-ringen / duimstokzak met knoop voor mes, pennenzakje en gereedschaps-

zak / kleine extra beenzak met klep / voorgevormde broekspijpen / zakken

voor kniebeschermer van 100% Cordura met de opening aan de binnenzijde

kniebeschermer is op twee hoogtes aan te brengen.

- materiaal: 55% katoen, 45% Cordura. vuil-, olie- en waterafstotend.

gewicht 260 g/m2. zakken die veel te verduren hebben zijn versterkt met

100% Cordura

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.5013.xx CORD-250 marineblauw 44 t/m 60, / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

Pantalon PR25-271 (Fristads / Colorline)

- colourline / 2 steekzakken / achterzak met drukknoop / zak met klep op

broekspijp / zak voor telefoon / pennenzakjes / duimstokzak/ verstelbare

sluiting in taille / gulp met rits / 8 cm. extra zoom

- materiaal: 65% polyester, 35% katoen, geruwde binnenkant/

gewicht 300 g/m2

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.1840.xx Pantalon PR25-271 marineblauw 44 t/m 62

73.04.1848.xx Pantalon PR25-271 koningsblauw 44 t/m 62

73.04.1818.xx Pantalon PR25-271 donkergroen 44 t/m 62

73.04.1819.xx Pantalon PR25-271 kaki 44 t/m 62

73.04.1820.xx Pantalon PR25-271 donkergrijs 44 t/m 62

73.04.1823.xx Pantalon PR25-271 rood 44 t/m 62

73.04.1852.xx Pantalon PR25-271 zwart 44 t/m 62

102

Page 103: H-Select catalogus 2010

Kleding

Pantalon canvas CS-235 (Fristads)

- 2 steekzakken / 2 achterzakken met klep en klittenband / Gulp met ritssluiting

beenzak met klep, klittenband en ritssluiting en extra zak en pennehouder

beenzak met telefoonzak / brede riemlussen / lus met D-ring op tailleband

- Materiaal: Canvas, 65% polyester, 35% katoen. Gewicht 305 g/m2.

- licht, sterk, duurzaam, ademend en een hoog draagcomfort

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.6060.xx CS-235 marineblauw 46 t/m 60 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.6057.xx CS-235 kaki 46 t/m 60 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.6062.xx CS-235 gemeleerd grijs 46 t/m 60 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.6058.xx CS-235 zwart 46 t/m 60 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

Pantalon P254-233 (Fristads)

- 2 steekzakken/ 2 achterzakken met klep en drukknopen / gulp met ritssluiting/

2 beenzakken met klep en drukknopen, waarvan ÿÿn met telefoonzak /

brede riemlussen / lus met D-ring op de tailleband

- materiaal: 65% polyester, 35% katoen / gewicht 300 g/m2

- licht, sterk, duurzaam, ademend en een hoog draagcomfort

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.1053.xx P254-233 marineblauw 44 t/m 60 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.1047.xx P254-233 kaki 44 t/m 60 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.1054.xx P254-233 donkergrijs 44 t/m 60 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.1055.xx P254-233 zwart 44 t/m 60 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

Spijkerbroek 1.3310/A50 Tom

- men regular fit 5 pocket / normal leg

- Tom blue denim 14,5 oz

Artikelnummer Kleur Lengtes Maten

Spijkerbr Tom blauw denim 28/30/32/34/36/38 29 t/m 34/36/38/40/42

Spijkerbroek 1.3340/C54 Burt

- stretch

- men regular fit 5 pocket stretch / normal leg

- Burth blue denim 14 oz

Artikelnummer Kleur Lengtes Maten

Spijkerbr Burt blauw denim 30/32/34/36 29 t/m 34/36/38/40/42/44/46

103

www.hselect.nl

Page 104: H-Select catalogus 2010

Kleding

Winterbroek Deurne / Edirne (Hydrowear / Texofit)

- step gevoerd / fleece in de steekzakken / verstelbare manchetten

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Deurne kbl Winterbroek Deurne korenblauw 46 t/m 64

Deurne mbl Winterbroek Deurne marineblauw 46 t/m 64

Kniebeschermer K-951 (Fristads)

- schildvormig / behoudt zijn vorm / dikte 20 mm.

- materiaal: schuimplastic / gewicht 40 g/st.

Artikelnummer Omschrijving

73.04.9901.00 Kniebeschermer K-951

Kniebeschermer (Hydrowear)

- kniebeschermer van kunststof, flexibel materiaal

- op maat af te knippen

Artikelnummer Omschrijving

Kniebeschermer Hydrowear

Werkkleding - Overalls

Amerikaanse overall Rhenen (Hydrowear / Cotton line)

- borstzakken, dijbeenzak met penhouder, telefoonpocket

- elastisch ruggedeelte, verstelbaar in taille met elastiek

- lus op taille voor telefoonpocket - extra reflectiebies

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347139.xx Amerikaanse overall Rhenen royal blue 46 t/m 64

Amerikaanse overall Petten (Hydrowear / Image line)

- borstzak, dijbeenzak met penhouder, telefoonpocket

- elastisch ruggedeelte, verstelbaar in taille met elastiek

- lus op taille voor telefoonpocket - extra reflectiebies

- ook verkrijgbaar met zakken voor kniebeschermers

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347113.xx Amerikaanse overall Petten navy / royal blue 46 t/m 64

70.1347114.xx Amerikaanse overall Petten navy / grey 46 t/m 64

70.1347105.xx Amerikaanse overall Petten navy / khaki 46 t/m 64

104

Page 105: H-Select catalogus 2010

Kleding

Amerikaanse overall Grenoble / Gouda (Hydrowear / Stretch line)

- stretch kleding

- materiaal: 47% katoen, 50% polyester en 3% elasthan

- borstzak en dijbeenzak / reflectie biesje

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.67.xx Amerikaanse overall Grenoble grijs/zwart 46 t/m 64

Gouda Amerikaanse overall Gouda marine/korenbl 46 t/m 64

Amerikaanse overall Eastbourne / Deauville (Hydrowear / Texofit)

- borstzak en dijbeenzak / elastiek in de taille/ reflectie biesje

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Eastbourne Amerikaanse overall Eastbourne korenblauw 46 t/m 64

Deauville Amerikaanse overall Deauville marineblauw 46 t/m 64

Amerikaanse overall FAS-51 (Fristads / Fas)

- 2 loshangende spijkerzakken zijn weg te stoppen - extra zak, 3 kleinere

zakjes en lussen voor gereedschap / spijkerzakken versterkt met Cordura/

duimstokzak / zak met klep en gereedschapszak op broekspijp / zak voor

telefoon / 2 hamerlussen, waarvan ÿÿn verstelbaar / pennenzakje / 2 losse

borstzakken die met drukknopen vastgemaakt kunnen worden / lussen en

knopen voor mes / 2-wegritssluiting voor / zakken voor kniebeschermer van

Cordura

- materiaal: FAS, de beste marinekeper, 100% katoen / gewicht 375 g/m2

zakken die veel te verduren hebben zijn versterkt met Cordura

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.1023.xx FAS-51 donkerblauw 44 t/m 60 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.1024.xx FAS-51 groen 44 t/m 60 / 146 t/m 156

73.04.1028.xx FAS-51 zwart 44 t/m 60 / 146 t/m 156

Amerikaanse overall AD-51 (Fristads / AD)

- 2 loshangende spijkerzakken zijn weg te stoppen - extra zak, 3 kleinere zak-

jes en lussen voor gereedschap / 2 extra wijde steek- en achterzakken /

duimstokzak / zak met gereedschapszak op broekspijp / zak voor telefoon /

2 hamerlussen, waarvan ÿÿn verstelbaar / pennenzakje / 2 losse borstzak-

ken die met drukknopen vastgemaakt kunnen worden / lussen + knopen voor

mes / 2-wegritssluiting voor / zakken voor kniebeschermer van Cordura

- materiaal: Polydex, 100% polyester, zuurbestendig, geruwde binnenkant /

gewicht 245 g/m2 / kniezakken van Cordura

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.3034.xx AD-51 korenblauw 44 t/m 60 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.3033.xx AD-51 zwart 44 t/m 60 / 146 t/m 156

105

www.hselect.nl

Page 106: H-Select catalogus 2010

Kleding

Amerikaanse overall PS25-41 (Fristads / Strech)

- twee loshangende, wegstopbare spijkerzakken - versterkt met Cordura -

extra zak, 3 kleinere zakjes en gereedschapslussen / twee ruime voor- en

achterzakken / duimstokzak / gereedschapszak / pennenzakje / bevestiging-

en voor een timmermansmes / beenzak met telefoonzakje en gereedschaps-

zak / twee hamerlussen, waarvan ÿÿn verstelbaar / twee loshangende

borstzakken die met drukknopen kunnen worden vastgezet / tweewegsrits

voor / voorgevormde knieen met kniezakken van 100% Cordura

- materiaal: 65% polyester, 35% katoen, stretch, gewicht 300 g/m2

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.1075.xx PS25-41 marineblauw 44 t/m 62 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.1076.xx PS25-41 koningsblauw 44 t/m 62 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.1078.xx PS25-41 kaki 44 t/m 62 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

73.04.1077.xx PS25-41 zwart 44 t/m 62 / 146 t/m 156 / 96 t/m 120

Amerikaanse overall PR25-71 (Fristads / Colourline)

- colourline / 2 steekzakken / 2 achterzakken waarvan ÿÿn met drukknoop/

hamerlus / knoop voor mes / 2 borstzakken / een beenzak met telefoonzak

is toegevoegd / pennenzakje / duimstokzak / ritssluiting / 8 cm. extra zoom

- materiaal: 65% polyester, 35% katoen, geruwde binnenkant/

gewicht 300 g/m2

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.1835.xx Amerikaanse overall PR25-71 marineblauw 44 t/m 62

73.04.1850.xx Amerikaanse overall PR25-71 koningsblauw 44 t/m 62

73.04.1802.xx Amerikaanse overall PR25-71 donkergroen 44 t/m 62

73.04.1803.xx Amerikaanse overall PR25-71 kaki 44 t/m 62

73.04.1804.xx Amerikaanse overall PR25-71 donkergrijs 44 t/m 62

73.04.1807.xx Amerikaanse overall PR25-71 rood 44 t/m 62

73.04.1854.xx Amerikaanse overall PR25-71 zwart 44 t/m 62

Overall Roden (Hydrowear / Cotton line)

- borstzakken, dijbeenzak met penhouder, telefoonpocket

- elastisch ruggedeelte, verstelbaar in taille met elastiek

- extra reflectiebies

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347126.xx Overall Roden royal blue 46 t/m 64

70.1347100.xx Overall Roden navy blue 46 t/m 64

106

Page 107: H-Select catalogus 2010

Kleding

Overall Piemont (Hydrowear / Image line)

- borstzakken, dijbeenzak met penhouder, telefoonpocket

- elastisch ruggedeelte, verstelbaar in taille met elastiek

- extra reflectiebies

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347120.xx Overall Piemont navy / royal blue 46 t/m 64

Overall Piemont navy / grey 46 t/m 64

70.1347.161.xx Overall Piemont navy / khaki 46 t/m 64

Overall Pesse (Hydrowear / Image line)

- Kniestukken

- borstzakken, dijbeenzak met penhouder, telefoonpocket

- elastisch ruggedeelte, verstelbaar in taille met elastiek

- extra reflectiebies

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347115.xx Overall Pesse navy royal blue 46 t/m 64

70.1347116.xx Overall Pesse navy / grey 46 t/m 64

70.1347.106.xx Overall Pesse navy / khaki 46 t/m 64

Overall Greenock / Groesbeek (Hydrowear / Stretch line)

- Veel zakken, dijbeenzak met penhouder, telefoonpocket

- elastisch ruggedeelte, verstelbaar in taille

- extra reflectiebies

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.85 Overall Greenock grey / black 46 t/m 64

Goesbeek Overall Goesbeek navy /royal blue 46 t/m 64

Overall PR25-871 (Fristads / Colourline)

- colourline / ritssluiting / maximale bewegingsvrijheid voor armen en rug (rag-

lanmouwen) / 2 steek- en achterzakken / 2 borstzakken met klep / pennen-

zakjes / zak met klep op broekspijp / duimstokzak / verstelbaar elastiek in de

rug / verstelbare sluiting aan mouwen / 8 cm. extra zoom

- materiaal: 65% polyester, 35% katoen, geruwde binnenkant/

gewicht 300 g/m2

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten (even)

73.04.1842.xx Overall PR25-871 marineblauw 44 t/m 62

73.04.1853.xx Overall PR25-871 koningsblauw 44 t/m 62

73.04.1826.xx Overall PR25-871 donkergroen 44 t/m 62

73.04.1829.xx Overall PR25-871 kaki 44 t/m 62

73.04.1847.xx Overall PR25-871 donkergrijs 44 t/m 62

73.04.1827.xx Overall PR25-871 rood 44 t/m 62

Overall PR25-871 zwart 44 t/m 62

107

www.hselect.nl

Page 108: H-Select catalogus 2010

Stofjas PR54-117

Werkkleding - jassen

(Fristads / Colourline)

- colourline / verdekte drukknoopsluiting / 2 zakken / 2 borstzakken / pennen-

zakje / duimstokzak / splitten / rugceintuur / stolpplooien op rug

- materiaal: 65% polyester, 35% katoen, geruwde binnenkant

gewicht 260 g/m2

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.1833.xx Stofjas PR54-117 korenblauw S t/m XXL

Stofjas Praag (Hydrowear / Image line)

- 2 zijzakken, borstzak en telefoonzak

- binnenzak en pennenzak op arm, reflectiebies.

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347156.xx Stofjas Praag navy /royal blue 46 t/m 64

70.1347154.xx Stofjas Praag navy / grey 46 t/m 64

Praag n/k Stofjas Praag navy / khaki 46 t/m 64

Werkjas Raalte (Hydrowear / Cotton line)

- verstelbare taille

- borstzakken en steekzakken, telefoonpocket

- extra reflectiebies

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.97.xx Werkjas Raalte navy 46 t/m 64

Raalte rb Werkjas Raalte royal blue 46 t/m 64

Zomerjas Goteborg / Groningen (Hydrowear / Stretch line)

- stretch kleding

- materiaal: 47% katoen, 50% polyester en 3% elasthan

- zomerjas: veel zakken met o.a. borstzak en telefoonzak

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.82.xx Zomerjas Goteburg grijs/zwart 46 t/m 64

70.1347.83.xx Zomerjas Groningen marine/korenbl 46 t/m 64

108

Kleding

Page 109: H-Select catalogus 2010

Kleding

Werkjas Parijs (Hydrowear / Image line)

- verstelbare taille

- borstzakken, steekzakken, telefoonpocket

- extra reflectiebies

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347110.xx Werkjas Parijs navy / royal 46 t/m 64

70.1347111.xx Werkjas Parijs navy / grey 46 t/m 64

70.1347101.xx Werkjas Parijs navy / khaki 46 t/m 64

Jack FAS-455 (Fristads / Fas)

- ritssluiting doorlopend tot in de kraag / maximale bewegingsvrijheid voor

armen en rug (raglanmouwen) / 2 zakken met daaronder steekzakken / zak

voor telefoon / pennenzakje / knoop en lus voor mes / zak op mouw / ver-

stelbare manchetten

- materiaal: FAS, de beste marinekeper, 100% katoen / gewicht 375 g/m2

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.1110.xx Jack FAS-455 donkerblauw XS t/m XXL

73.04.1137.xx Jack FAS-455 groen XS t/m XXL

73.04.1042.xx Jack FAS-455 donkergrijs XS t/m XXL

73.04.1112.xx Jack FAS-455 zwart XS t/m XXL

Jack AD-455 (Fristads / AD)

- ritssluiting doorlopend tot in de kraag / maximale bewegingsvrijheid voor

armen en rug (raglanmouwen) / 2 zakken met daaronder steekzakken / zak

voor telefoon / pennenzakje / knoop en lus voor mes / zak op mouw / ver-

stelbare manchetten

- materiaal: Polydex, 100% polyester, zuurbestendig, geruwde binnenkant /

gewicht 245 g/m2 / kniezakken van Cordura

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.3073.xx Jack AD-455 korenblauw XS t/m XXL

73.04.3068.xx Jack AD-455 donkergrijs XS t/m XXL

73.04.3048.xx Jack AD-455 zwart XS t/m XXL

109

www.hselect.nl

Page 110: H-Select catalogus 2010

Kleding

Jack PR25-471 (Fristads / Colourline)

- colourline / ritssluiting doorlopend tot in de kraag / 2 borstzakken met klep/

2 steekzakken / pennenzakjes / zak voor telefoon / binnenzak / stolpplooi op

rug / verstelbaar in taille en aan manchetten

- materiaal: 65% polyester, 35% katoen, geruwde binnenkant/

gewicht 300 g/m2

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.1831.xx Jack PR25-471 marineblauw XS t/m XXL

73.04.1851.xx Jack PR25-471 koningsblauw XS t/m XXL

73.04.1810.xx Jack PR25-471 donkergroen XS t/m XXL

73.04.1811.xx Jack PR25-471 kaki XS t/m XXL

73.04.1812.xx Jack PR25-471 donkergrijs XS t/m XXL

73.04.1815.xx Jack PR25-471 rood XS t/m XXL

73.04.1856.xx Jack PR25-471 zwart XS t/m XXL

Jack / Vest Cord 450 (Fristads / Cord)

Uitritsbare mouwen / 2 loshangende borstzakken, die met drukknopen

vastgemaakt kunnen worden / knoop voor mes / 2 steekzakken / zak op mouw

met telefoonzak en pennenzakje / knopen en lussen voor timmermansmes /

2 losse spijkerzakken die weggestopt kunnen worden / binnenzak met telefoonzak-

/ verleng rugpand met 4 zakken / 2 hamerlussen / verstelbaar in taille en

manchetten, voorgevormde mouwen / versterkt met 100% Cordura

op ellebogen en schouders

- 55% katoen en 24% Cordura, gewicht 260 gr/m2

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.5022.xx Cord - 450 marineblauw S t/m XXL

Bodywarmer 761

- 65% polyester/35% katoen

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

761.10 Bodywarmer 761.10 wit M t/m XXL

761.58 Bodywarmer 761.58 groen M t/m XXL

761.69 Bodywarmer 761.69 marineblauw M t/m XXL

761.70 Bodywarmer 761.70 rood M t/m XXL

761.99 Bodywarmer 761.99 zwart M t/m XXL

110

Page 111: H-Select catalogus 2010

Kleding

Bodywarmer Check 76C

- 65% polyester/35% katoen

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

76C.69 Bodywarmer Check 76C.69 marineblauw S t/m XXL

Bodywarmer Delhi / Epinal / Delhi-B (Hydrowear / Texofit)

- veel zakken met o.a. telefoonzak / verlengd rugpand / windvangers

- stepvoering / reflectie biesje

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Delhi Bodywarmer Delhi marineblauw S t/m XXXL

Epinal Bodywarmer Epinal korenblauw S t/m XXXL

Delhi-B Bodywarmer Delhi-B zwart S t/m XXXL

Bodywarmer PP-505 (Fristads)

pennenzakjes / 2 verticale borstzakken met rits / verborgen ID-kaart zakje/

- rits tot bovenin de kraag / 2 borstzakken, waarvan één met 3 gereedschaps-

2 voorzakken met klep / 2 handwarmer zakken / lusje waardoor kabeltje van

een headset van een mobiele telefoon kan worden geleid / binnenzak/

verlengd rugpand

- materiaal: Fristads Polydex, 100% polyester, olie-, vuil- en waterafstotend/

bont gevoerd / gewicht 520 g/m2

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.7022.xx Bodywarmer PP-505 korenblauw S t/m XXXL

73.04.7019.xx Bodywarmer PP-505 donkerblauw S t/m XXXL

73.04.7018.xx Bodywarmer PP-505 donkergroen S t/m XXXL

73.04.7021.xx Bodywarmer PP-505 donkergrijs S t/m XXXL

73.04.7020.xx Bodywarmer PP-505 rood S t/m XXXL

73.04.7017.xx Bodywarmer PP-505 zwart S t/m XXXL

Winterjack Davos / Emmen (Hydrowear / Texofit)

- veel zakken met o.a. telefoonzak / vaste voering / tricot boorden/

- reflectie biesje

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Davos Winterjack Davos marineblauw S t/m XXXL

Emmen Winterjack Emmen korenblauw S t/m XXXL

111

www.hselect.nl

Page 112: H-Select catalogus 2010

Kleding

Pilotjack Londen / Livorno / Laren (Hydrowear / Texofit)

- afritsbare mouw / uitritsbare voering / zomervoering / telefoonpocket/

- reflectie biesje

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.35.xx Pilotjack Londen marineblauw S t/m XXXL

70.1347.24.xx Pilotjack Livorno groen S t/m XXXL

70.1347.09.xx Pilotjack Laren zwart S t/m XXXL

70.1347.65.xx Lyon navy /royal blue S t/m XXXL

70.1347.53.xx Leipzig zwart / grijs S t/m XXXL

70.1347138.xx Lille rood S t/m XXXL

Pilotenjack PP-442 (Fristads)

- ritssluiting / 2 borstzakken met rits / 2 D-ringen / 2 steekzakken met druk-

knoopsluiting / zak met pennenzakjes op mouw / 2 binnenzakken/ boorden

aan mouwen en in taille

- materiaal: Fristads Polydex, 100% polyester, gevoerd met synthetisch bont/

gewicht 520 g/m2

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.6004.xx Pilotenjack PP-442 donkerblauw XS t/m XXXL

73.04.6005.xx Pilotenjack PP-442 korenblauw XS t/m XXL

73.04.6010.xx Pilotenjack PP-442 donkergroen XS t/m XXL

73.04.6011.xx Pilotenjack PP-442 donkergrijs XS t/m XXL

73.04.6007.xx Pilotenjack PP-442 rood XS t/m XXL

73.04.6009.xx Pilotenjack PP-442 zwart XS t/m XXL

Winterjack Derby / Essen (Hydrowear / Texofit)

- 4 in 1 winterjack / veel zakken met o.a. telefoonzak /volledig uitritsbare voering

- extra zomervoering / afritsbare mouwen en winterkraag/

- verlengd rugpand / reflectie biesje

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Derby Winterjack Derby marineblauw S t/m XXXL

Essen Winterjack Essen korenblauw S t/m XXXL

Winterparka Dinant / Eden (Hydrowear / Texofit)

- veel zakken met o.a. telefoonzak / volledig uitritsbare voering

- extra zomervoering / verstelbare taille / reflectie biesje

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Dinant Winter Parka Dinant marineblauw S t/m XXXL

Eden Winter Parka Eden korenblauw S t/m XXXL

112

Page 113: H-Select catalogus 2010

Kleding

Jack PP-418 (Fristads)

- ritssluiting / 2 borstzakken met klep / 2 steekzakken / 2 binnenzakken en een

telefoonzak / zak met pennenzakjes en een telefoonzak op mouw / verstel-

bare drukknoopsluiting in taille en aan mouwen / windvangers in mouwen/

ongevoerde, weg te stoppen capuchon / verlengd rugpand

- materiaal: polydex, 100% polyester, gevoerd met synthetisch bont/

gewicht 520 g/m2

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.4041.xx Jack PP-418 donkerblauw/korenblauw S t/m XXL

73.04.6035.xx Jack PP-418 donkergroen/zwart S t/m XXL

73.04.6037.xx Jack PP-418 grijs/zwart S t/m XXL

73.04.6043.xx Jack PP-418 zwart/grijs S t/m XXL

Pilotjack Nurnberg / Namen (Hydrowear / Hydrosoft)

- verstelbare tailleband / uitritsbare voering / super licht / extra telefoon-

pocket / borst en steekzakken / reflectie biesje / waterdicht

- EN 343 klasse 2 (ademend)

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.29.xx Pilotjack Nurnberg zwart/rood M t/m XXXL

70.1347.27.xx Pilotjack Namen zwart/grijs M t/m XXXL

Parka Nijmegen (Hydrowear / Hydrosoft)

- verstelbare tailleband / uitritsbare voering / super licht / extra telefoon-

pocket / 4 extra zakken / extra reflectie striping / waterdicht

- EN 343 klasse 2 (ademend)

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.28.xx Parka Nijmegen zwart/grijs M t/m XXXL

Regenpilotjack Kaprun (Hydrowear / Toptex)

- vaste stepvoering, zeer soepel, steekzakken,2 borstzakken met ritssluiting

- napoleon pocket, ritssluiting verdekt met dubbele flap, windvanger in kraag

- manchetten verstelbaar door klittenbandsluiting

- extra reflectiebies

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.47.xx Pilotjack Kaprun black-grey S t/m XXXL

113

www.hselect.nl

Page 114: H-Select catalogus 2010

Kleding

Blouson Kilmarnock (Hydrowear / Toptex)

- blousonmodel met vaste voering / toptex materiaal met E.N. normering

- 343 klasse 2 (ademend) / water- en winddicht / zeer soepel draagcomfort/

- taillekoord

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.32.xx Blouson Kilmarnock marin/grs/rood S t/m XXXL

Parka Kingston/ Keulen/ Kolding/ Klagenfurt (Hydrowear / Toptex)

- uitneembare fleecejack met nylonuitvoering in de zelfde kleurstelling

- zeer soepel, zeer veel zakken, o.a. borstzakken, napoleon pocket

- voorzakken met klep, manchetten verstelbaar door klittenbandsluiting

- capuchon in kraag, ritssluiting met dubbele flap met drukknoopsluiting

- aansnoerkoorden bij heup en taille, windvanger in kraag

- extra reflectiebies, fleecejack met zomervoering en windvanger

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347.40.xx Parka Kingston grey / black XS t/m XXXL

70.1347.58.xx Parka Keulen red / black XS t/m XXXL

70.1347.45.xx Parka Kolding royal blue/black XS t/m XXXL

70.1347.46.xx Parka Klagenfurt navy / grey XS t/m XXXL

Regenparka Kiel (Hydrowear / Toptex)

- uitneembare fleecejack met nylonuitvoering in de zelfde kleurstelling

- zeer soepel, zeer veel zakken, o.a. borstzakken, napoleon pocket

- voorzakken met klep, manchetten verstelbaar door klittenbandsluiting

- capuchon in kraag, ritssluiting met dubbele flap met drukknoopsluiting

- aansnoerkoorden bij heup en taille, windvanger in kraag

- extra reflectiebies, fleecejack met zomervoering en windvanger

- bijpassende kleding is verkrijgbaar, zie "Inleiding Kleding" voor meer informatie

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

70.1347131.xx Parka Kiel grey-black S t/m XXXL

70.1347.95.xx Parka Kiel navy S t/m XXXL

70.1347.96.xx Parka Kiel red-grey S t/m XXXL

114

Page 115: H-Select catalogus 2010

Kleding

Club T-shirt 781

Werkkleding - T Shirts

- 100% katoen / gewicht 140 g

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

781.15 Club T-shirt 781.15 wit S t/m XXL

781.20 Club T-shirt 781.20 geel S t/m XXL

781.25 Club T-shirt 781.25 ecru S t/m XXL

781.27 Club T-shirt 781.27 oranje S t/m XXL

781.58 Club T-shirt 781.58 flessengroen S t/m XXL

781.65 Club T-shirt 781.65 korenblauw S t/m XXL

781.69 Club T-shirt 781.69 marineblauw S t/m XXL

781.70 Club T-shirt 781.70 rood S t/m XXL

781.93 Club T-shirt 781.93 asgrijs S t/m XXL

781.99 Club T-shirt 781.99 zwart S t/m XXL

T-shirt Slazenger 150 S04

- 100% katoen / gewicht 145-155 g

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

S04.01 T-shirt 150 S04.01 wit S t/m XXXL

S04.09 T-shirt 150 S04.09 kaki S t/m XXXL

S04.12 T-shirt 150 S04.12 beige S t/m XXXL

S04.16 T-shirt 150 S04.16 goud S t/m XXXL

S04.21 T-shirt 150 S04.21 roze S t/m XXXL

S04.24 T-shirt 150 S04.24 wijnrood S t/m XXXL

S04.25 T-shirt 150 S04.25 donkerrood S t/m XXXL

S04.33 T-shirt 150 S04.33 oranje S t/m XXXL

S04.35 T-shirt 150 S04.35 paars S t/m XXXL

S04.40 T-shirt 150 S04.40 lichtblauw S t/m XXXL

S04.43 T-shirt 150 S04.43 blauw S t/m XXXL

S04.45 T-shirt 150 S04.45 korenblauw S t/m XXXL

S04.49 T-shirt 150 S04.49 marineblauw S t/m XXXL

S04.51 T-shirt 150 S04.51 aqua S t/m XXXL

S04.62 T-shirt 150 S04.62 lime S t/m XXXL

S04.65 T-shirt 150 S04.65 groen S t/m XXXL

S04.67 T-shirt 150 S04.67 jade S t/m XXXL

S04.69 T-shirt 150 S04.69 flessengroen S t/m XXXL

S04.90 T-shirt 150 S04.90 grijs S t/m XXXL

S04.93 T-shirt 150 S04.93 donkergrijs S t/m XXXL

S04.95 T-shirt 150 S04.95 asgrijs S t/m XXXL

S04.96 T-shirt 150 S04.96 sportgrijs S t/m XXXL

S04.99 T-shirt 150 S04.99 zwart S t/m XXXL

115

www.hselect.nl

Page 116: H-Select catalogus 2010

Kleding

T-shirt Slazenger 200 S06

- 100% katoen / gewicht 180-190 g

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

S06.01 T-shirt 200 S06.01 wit S t/m XXXL

S06.16 T-shirt 200 S06.16 goud S t/m XXXL

S06.24 T-shirt 200 S06.24 wijnrood S t/m XXXL

S06.28 T-shirt 200 S06.28 donkerrood S t/m XXXL

S06.45 T-shirt 200 S06.45 korenblauw S t/m XXXL

S06.49 T-shirt 200 S06.49 marineblauw S t/m XXXL

S06.96 T-shirt 200 S06.96 sportgrijs S t/m XXXL

S06.99 T-shirt 200 S06.99 zwart S t/m XXXL

T-shirt T-900 (Fristads)

- ribkraag

- materiaal: 100% katoen / gewicht 180 g/m2

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.3177.xx T-shirt T-900 wit S t/m XXL

73.04.3169.xx T-shirt T-900 donkerblauw S t/m XXL

73.04.3173.xx T-shirt T-900 koningsblauw S t/m XXL

73.04.3168.xx T-shirt T-900 donkergroen S t/m XXL

73.04.3172.xx T-shirt T-900 gemeleerd grijs S t/m XXL

73.04.3167.xx T-shirt T-900 rood S t/m XXL

73.04.3174.xx T-shirt T-900 wijnrood S t/m XXL

73.04.3175.xx T-shirt T-900 zwart S t/m XXL

T-shirt functioneel PF-918 (Fristads)

- structuurweefsel / geribde kraag / splitten aan de zijkant / verlengd rugpand

- materiaal: 50% coolmax dacronvezel, 50% polyester, transporteert transpi-

ratie weg van het lichaam en droogt snel / ademend / gewicht 140 g/m2

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.3176.xx T-shirt functioneel PF-918 wit S t/m XXL

73.04.3178.xx T-shirt functioneel PF-918 donkerblauw S t/m XXL

116

Page 117: H-Select catalogus 2010

Kleding

Polo Basic 77F

- 100% katoen / gewicht 180-200 g

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

77F.09 Polo Basic 77F.09 olijf S t/m XXXL

77F.10 Polo Basic 77F.10 wit S t/m XXXL

77F.17 Polo Basic 77F.17 geel S t/m XXXL

77F.20 Polo Basic 77F.20 kaki S t/m XXXL

77F.21 Polo Basic 77F.21 roze S t/m XXXL

77F.27 Polo Basic 77F.27 oranje S t/m XXXL

77F.34 Polo Basic 77F.34 lichtpaars S t/m XXXL

77F.38 Polo Basic 77F.38 plum S t/m XXXL

77F.53 Polo Basic 77F.53 ijsblauw S t/m XXXL

77F.58 Polo Basic 77F.58 flessengroen S t/m XXXL

77F.60 Polo Basic 77F.60 lichtblauw S t/m XXXL

77F.65 Polo Basic 77F.65 korenblauw S t/m XXXL

77F.69 Polo Basic 77F.69 marineblauw S t/m XXXL

77F.70 Polo Basic 77F.70 rood S t/m XXXL

77F.75 Polo Basic 77F.75 wijnrood S t/m XXXL

77F.92 Polo Basic 77F.92 zilver S t/m XXXL

77F.95 Polo Basic 77F.95 asgrijs S t/m XXXL

77F.98 Polo Basic 77F.98 antraciet S t/m XXXL

77F.99 Polo Basic 77F.99 zwart S t/m XXXL

Polo Pique 770

- 65% polyester/35% katoen / gewicht 180-190 g

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

770.10 Polo Pique 770.10 wit S t/m XXL

770.20 Polo Basic 770.20 lichtgeel S t/m XXL

770.55 Polo Basic 770.55 jade S t/m XXL

770.58 Polo Basic 770.58 flessengroen S t/m XXL

770.65 Polo Basic 770.65 korenblauw S t/m XXL

770.69 Polo Basic 770.69 marineblauw S t/m XXL

770.70 Polo Basic 770.70 rood S t/m XXL

770.75 Polo Basic 770.75 wijnrood S t/m XXL

770.95 Polo Basic 770.95 asgrijs S t/m XXL

770.97 Polo Basic 770.97 antraciet S t/m XXL

770.99 Polo Basic 770.99 zwart S t/m XXL

117

www.hselect.nl

Page 118: H-Select catalogus 2010

Kleding

Polo Pique Mix S02

- 65% polyester/35% katoen / gewicht 200-220 g

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

S02.01 Polo Pique Mix S02.01 wit S t/m XXL

S02.16 Polo Pique Mix S02.16 goud S t/m XXL

S02.24 Polo Pique Mix S02.24 wijnrood S t/m XXL

S02.26 Polo Pique Mix S02.26 lichtrood S t/m XXL

S02.33 Polo Pique Mix S02.33 oranje S t/m XXL

S02.35 Polo Pique Mix S02.35 paars S t/m XXL

S02.40 Polo Pique Mix S02.40 lichtblauw S t/m XXL

S02.43 Polo Pique Mix S02.43 blauw S t/m XXL

S02.45 Polo Pique Mix S02.45 korenblauw S t/m XXL

S02.48 Polo Pique Mix S02.48 blauwmelange S t/m XXL

S02.49 Polo Pique Mix S02.49 marineblauw S t/m XXL

S02.69 Polo Pique Mix S02.69 flessengroen S t/m XXL

S02.90 Polo Pique Mix S02.90 grijs S t/m XXL

S02.96 Polo Pique Mix S02.96 sportgrijs S t/m XXL

S02.98 Polo Pique Mix S02.98 antraciet S t/m XXL

S02.99 Polo Pique Mix S02.99 zwart S t/m XXL

Polo Pique Cotton S01

- 100% katoen / gewicht 200-220 g Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

S01.01 Polo Pique Cotton S01.01 wit S t/m XXL

S01.02 Polo Pique Cotton S01.02 gebroken wit S t/m XXL

S01.08 Polo Pique Cotton S01.08 lichtgeel S t/m XXL

S01.12 Polo Pique Cotton S01.12 kaki S t/m XXL

S01.16 Polo Pique Cotton S01.16 goud S t/m XXL

S01.21 Polo Pique Cotton S01.21 roze S t/m XXL

S01.22 Polo Pique Cotton S01.22 cerise S t/m XXL

S01.24 Polo Pique Cotton S01.24 wijnrood S t/m XXL

S01.28 Polo Pique Cotton S01.28 donkerrood S t/m XXL

S01.33 Polo Pique Cotton S01.33 oranje S t/m XXL

S01.35 Polo Pique Cotton S01.35 paars S t/m XXL

S01.40 Polo Pique Cotton S01.40 lichtblauw S t/m XXL

S01.43 Polo Pique Cotton S01.43 blauw S t/m XXL

S01.44 Polo Pique Cotton S01.44 donkerblauw S t/m XXL

S01.45 Polo Pique Cotton S01.45 korenblauw S t/m XXL

S01.46 Polo Pique Cotton S01.46 broekblauw S t/m XXL

S01.49 Polo Pique Cotton S01.49 marineblauw S t/m XXL

S01.65 Polo Pique Cotton S01.65 appelgroen S t/m XXL

S01.69 Polo Pique Cotton S01.69 flessengroen S t/m XXL

S01.96 Polo Pique Cotton S01.96 sportgrijs S t/m XXL

S01.99 Polo Pique Cotton S01.99 zwart S t/m XXL

118

Page 119: H-Select catalogus 2010

Kleding

Poloshirt TB-750 (Fristads)

- korte mouw / borstzak / zijsplitten / verlengd rugpand.- materiaal: 55% katoen, 45% polyester. gewicht 200 g/mÿ.Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.9071.xx Poloshirt TB-750 wit XS t/m XXXL

73.04.9075.xx Poloshirt TB-750 koningsblauw XS t/m XXXL

73.04.9073.xx Poloshirt TB-750 donkerblauw XS t/m XXXL

73.04.9074.xx Poloshirt TB-750 donkergroen XS t/m XXXL

73.04.9077.xx Poloshirt TB-750 donkergrijs XS t/m XXXL

73.04.9076.xx Poloshirt TB-750 kaki XS t/m XXXL

73.04.9069.xx Poloshirt TB-750 rood XS t/m XXXL

73.04.9072.xx Poloshirt TB-750 wijnrood XS t/m XXXL

73.04.9070.xx Poloshirt TB-750 zwart XS t/m XXXL

Werkkleding - Sweaters

Classic Sweater 75M

- 60% katoen/40% polyester / gewicht 260 g Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

75M.01 Classic Sweater 75M.01 wit S t/m XXL

75M.10 Classic Sweater 75M.10 geel S t/m XXL

75M.12 Classic Sweater 75M.12 kaki S t/m XXL

75M.24 Classic Sweater 75M.24 wijnrood S t/m XXL

75M.25 Classic Sweater 75M.25 rood S t/m XXL

75M.33 Classic Sweater 75M.33 oranje S t/m XXL

75M.40 Classic Sweater 75M.40 lichtblauw S t/m XXL

75M.43 Classic Sweater 75M.43 blauw S t/m XXL

75M.45 Classic Sweater 75M.45 korenblauw S t/m XXL

75M.49 Classic Sweater 75M.49 marineblauw S t/m XXL

75M.69 Classic Sweater 75M.69 flessengroen S t/m XXL

75M.92 Classic Sweater 75M.92 zilver S t/m XXL

75M.95 Classic Sweater 75M.95 asgrijs S t/m XXL

75M.98 Classic Sweater 75M.98 antraciet S t/m XXL

75M.99 Classic Sweater 75M.99 zwart S t/m XXL

College Sweater S26

- 80% katoen/20% polyester / gewicht 280 g Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

S26.01 College Sweater S26.01 wit S t/m XXL

S26.12 College Sweater S26.12 kaki S t/m XXL

S26.16 College Sweater S26.16 goud S t/m XXL

S26.24 College Sweater S26.24 wijnrood S t/m XXL

S26.26 College Sweater S26.26 rood S t/m XXL

S26.40 College Sweater S26.40 lichtblauw S t/m XXL

S26.45 College Sweater S26.45 korenblauw S t/m XXL

S26.49 College Sweater S26.49 marineblauw S t/m XXL

S26.69 College Sweater S26.69 flessengroen S t/m XXL

S26.96 College Sweater S26.96 sportgrijs S t/m XXL

S26.99 College Sweater S26.99 zwart S t/m XXL

119

www.hselect.nl

Page 120: H-Select catalogus 2010

Kleding

Sweatshirt BPS-902 (Fristads)

- ronde kraag / elastisch in taille en aan manchetten / ribgebreid tricot in de zij

voor een beter draagcomfort

- materiaal: 80% katoen, 20% polyester / gewicht 300 g/m2

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.2079.xx Sweatshirt BPS-902 donkerblauw XS t/m XXL

73.04.9154.xx Sweatshirt BPS-902 koningsblauw XS t/m XXL

73.04.2082.xx Sweatshirt BPS-902 donkergroen XS t/m XXL

73.04.2081.xx Sweatshirt BPS-902 gemeleerd grijs XS t/m XXL

73.04.2078.xx Sweatshirt BPS-902 rood XS t/m XXL

73.04.2087.xx Sweatshirt BPS-902 wijnrood XS t/m XXL

73.04.2080.xx Sweatshirt BPS-902 zwart XS t/m XXL

Polo Sweater 75J

- 60% katoen/40% polyester / gewicht 260 g

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

75J.01 Polo Sweater 75J.01 wit S t/m XXL

75J.25 Polo Sweater 75J.25 rood S t/m XXL

75J.45 Polo Sweater 75J.45 korenblauw S t/m XXL

75J.49 Polo Sweater 75J.49 marineblauw S t/m XXL

75J.69 Polo Sweater 75J.69 flessengroen S t/m XXL

75J.92 Polo Sweater 75J.92 zilver S t/m XXL

75J.95 Polo Sweater 75J.95 asgrijs S t/m XXL

75J.98 Polo Sweater 75J.98 antraciet S t/m XXL

75J.99 Polo Sweater 75J.99 zwart S t/m XXL

Polo sweatshirt BPS-702

- geribde kraag / borstzak / elastisch in taille en aan manchetten / ribgebreid

tricot in de zij voor een beter draagcomfort

- materiaal: 80% katoen, 20% polyester / gewicht 300 g/m2

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.9153.xx Polo sweatshirt BPS-702 donkerblauw XS t/m XXL

Polo sweatshirt BPS-702 koningsblauw XS t/m XXL

73.04.9151.xx Polo sweatshirt BPS-702 donkergroen XS t/m XXL

Polo sweatshirt BPS-702 gemeleerd grijs XS t/m XXL

73.04.9150.xx Polo sweatshirt BPS-702 rood XS t/m XXL

73.04.9155.xx Polo sweatshirt BPS-702 wijnrood XS t/m XXL

73.04.9152.xx Polo sweatshirt BPS-702 zwart XS t/m XXL

120

Page 121: H-Select catalogus 2010

Kleding

Outdoor Fleece Jacket 750

- 100% polyester / gewicht 280 g

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

750.29 Outdoor Fleece Jacket 750.29 kaki/zwart S t/m XXL

750.54 Outdoor Fleece Jacket 750.54 groen/asgrijs S t/m XXL

750.64 Outdoor Fleece Jacket 750.64 marine/asgrijs S t/m XXL

750.69 Outdoor Fleece Jacket 750.69 marineblauw S t/m XXL

750.74 Outdoor Fleece Jacket 750.74 rood/asgrijs S t/m XXL

Outdoor Fleece Zip Sweater 797

- 100% polyester / gewicht 280 g

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

797.62 Outdoor Fl. Zip Sweater 797.62 marine/geel S t/m XXL

797.67 Outdoor Fl. Zip Sweater 797.67 marine/rood S t/m XXL

797.67 Outdoor Fl. Zip Sweater 797.69 marineblauw S t/m XXL

797.6C Outdoor Fl. Zip Sweater 797.6C lichtbl./marine S t/m XXL

797.76 Outdoor Fl. Zip Sweater 797.76 rood/marine S t/m XXL

797.95 Outdoor Fl. Zip Sweater 797.95 asgrijs/marine S t/m XXL

Fleece sweatshirt FT-711 (Fristads)

- korte rits tot bovenin de kraag / borstzak met rits / zakje op mouw met rits/

manchetten en onderzijde jack zijn afgezet met een band in stretchmateri-

aal / duimlus

- materiaal: 100% polyester fleece / antipilling behandeld / gewicht 230 g/m2

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.04.2074.xx Fleece sweatshirt FT-711 donkerblauw S t/m XXXL

73.04.2075.xx Fleece sweatshirt FT-711 donkergrijs S t/m XXXL

73.04.2083.xx Fleece sweatshirt FT-711 kaki S t/m XXXL

Werkkleding - Blouses

Twill Shirt 787

- 100% katoen

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

787.68 Twill Shirt 787.68 spijker M t/m XXL

121

www.hselect.nl

Page 122: H-Select catalogus 2010

Kleding

Twill Shirt Uni 78P

- 100% katoen Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

78P.10 Twill Shirt 78P.10 gebroken wit S t/m XXL

78P.21 Twill Shirt 78P.21 geel S t/m XXL

78P.24 Twill Shirt 78P.24 kaki S t/m XXL

78P.58 Twill Shirt 78P.58 flessengroen S t/m XXL

78P.66 Twill Shirt 78P.66 blauw S t/m XXL

78P.69 Twill Shirt 78P.69 marineblauw S t/m XXL

78P.70 Twill Shirt 78P.70 rood S t/m XXL

78P.99 Twill Shirt 78P.99 zwart S t/m XXL

Casual Shirt 784

- 70% katoen/30% polyester

- met lange of korte mouwen

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

784.10 Casual Shirt 784.10 lange mouw wit M t/m XXL

784.11 Casual Shirt 784.11 korte mouw wit M t/m XXL

784.62 Casual Shirt 784.62 lange mouw lichtblauw M t/m XXL

784.63 Casual Shirt 784.63 korte mouw lichtblauw M t/m XXL

Spijkerblouse 2.356/A54 Lewis

- men basic shirt metal buttons

- Lewis light weight stone denim, 7 oz

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

Spijkerblouse Spijkerblouse stone denim S t/m XXXL

Petten en mutsen

Wales Cap

- 50% katoen/50% polyester

- 6 gaatjes

Artikelnummer Omschrijving Kleur

548.090 Wales Cap 548.090 zwart

548.091 Wales Cap 548.091 marineblauw

548.092 Wales Cap 548.092 rood

548.093 Wales Cap 548.093 groen

548.094 Wales Cap 548.094 oceaanblauw

548.095 Wales Cap 548.095 kaki

548.096 Wales Cap 548.096 oranje

548.097 Wales Cap 548.097 geel

548.098 Wales Cap 548.098 naturel/marine

122

Page 123: H-Select catalogus 2010

Kleding

Stretch Rib Cap

- 100% katoen

- 6 gaatjes

Artikelnummer Omschrijving Kleur

548.233 Stretch Rib Cap 548.233 zwart

548.234 Stretch Rib Cap 548.234 marineblauw

548.235 Stretch Rib Cap 548.235 rood

548.236 Stretch Rib Cap 548.236 naturel

Sandwich Cap

- 100% zwaar katoen

- 6 gaatjes

Artikelnummer Omschrijving Kleur

548.850 Sandwich Cap 548.850 marine/naturel

548.851 Sandwich Cap 548.851 zwart/naturel

548.852 Sandwich Cap 548.852 rood/naturel

548.853 Sandwich Cap 548.853 groen/naturel

548.854 Sandwich Cap 548.854 oceaanblauw/naturel

548.855 Sandwich Cap 548.855 oranje/naturel

548.856 Sandwich Cap 548.856 naturel/marine

Muts AM-575 (Fristads)

- materiaal: 100% acryl

Artikelnummer Omschrijving Kleur 73.04.3063.00 Muts AM-575 zwart

Muts AM-580 (Fristads)

- materiaal: 100% acryl

dubbel gebreide muts.

Artikelnummer Omschrijving Kleur

73.04.3103.00 Muts AM-580 grijs/zwart

Winterpet Echternach / Dongen / Ankara (Hydrowear / Texofit)

- instelbaar / door koordbevestiging geen loshangende flappen

- 1 maat past iedereen

Artikelnummer Omschrijving Kleur

Echternach Winterpet Echternach korenblauw

Dongen Winterpet Dongen marineblauw

Ankara Winterpet Ankara fluor oranje

123

www.hselect.nl

Page 124: H-Select catalogus 2010

Kleding

Disposable kleding

Baret

- PP non woven

- doorsnede 50 cm

- polybag 50 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Verp.eenh.

72.1236.10003 Baret wit 50

72.1236.10015 Baret blauw 50

Baret Clip Cap

- PP non woven

- doorsnede 49 cm

- polybag 100 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Verp.eenh.

Baret Clip Cap wit 100

72.1236.10107 Baret Clip Cap groen 100

72.1236.10109 Baret Clip Cap blauw 100

Baret met klep

- PP non woven

- dispenser 100 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Verp.eenh.

72.1236.10001 Baret met klep wit 100

72.1236.10002 Baret met klep blauw 100

Pet met klep

- PP non woven

- dispenser 100 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Verp.eenh.

72.1236.10005 Pet met klep wit 100

Pet met klep en haaropvang

- PP non woven

- dispenser 100 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Verp.eenh.

72.1236.10004 Pet met klep en haaropvang wit 100

124

Page 125: H-Select catalogus 2010

Kleding

Bezoekersjas PE

- PE, met drukknopen

- 125 x 75 cm, 0,015 mm

Artikelnummer Omschrijving Kleur Verp.eenh.

72.1236.10027 Bezoekersjas wit 12

Bezoekersjas PP

- PP non woven

- met kraag en vier drukknopen

- verkoopeenheid 100 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maat

72.1236.10010 Bezoekersjas wit M

Bezoekersjas wit L

Bezoekersjas wit XL

72.1236.10008 Bezoekersjas wit XXL

Mouwovertrekken

- PE 0,04 mm, met elastiekjes, glad

- 40 x 20 cm

- polybag 100 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Verp.eenh.

Mouwovertrekken 0,020 g/m2 wit 100

72.1236.10022 Mouwovertrekken 0,020 g/m2 blauw 100

72.1236.10012 Mouwovertrekken 0,040 g/m2 wit 100

72.1236.10023 Mouwovertrekken 0,040 g/m2 blauw 100

Handschoen

- PE, geruwd

- 30 cm

- polybag 100 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Verp.eenh.

72.1236.10014 Handschoen transparant 100

72.1236.10024 Handschoen blauw 100

Schoenovertrekken PP

- PP non woven

- met anti-slipzool PE 0,060 mm

- 37 x 16,5 cm

Artikelnummer Omschrijving Kleur Verp.eenh.

72.1236.10017 Schoenovertrekken wit-blauw 400

125

www.hselect.nl

Page 126: H-Select catalogus 2010

Kleding

Schoenovertrekken CPE

- CPE, geruwd

- 36 x 15 cm

- polybag 100 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Verp.eenh.

72.1236.10019 Schoenovertrekken 0,040 mm blauw 100

72.1236.10031 Schoenovertrekken 0,030 mm blauw 100

Laarsovertrekken

- plastic

- geruwd, kuitlang, met elastiek

- polybag 50 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Verp.eenh.

72.1236.10026 Laarsovertrekken 0,070 mm transparant 50

Schort

- PE, geruwd, waterdicht

- polybag 100 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Verp.eenh.

72.1236.10020 Schort 125 x 80 cm / 0,025 mm blauw 100

72.1236.10111 Schort 120 x 69 cm / 0,025 mm wit 100

72.1236.10113 Schort 130 x 80 cm / 0,060 mm wit 100

Overall

- PP non woven

- met rits en elastiek in de mouwen, enkels, taille en capuchon

- verkoopeenheid 50 stuks

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maat

72.1236.10102 Overall wit M

72.1236.10103 Overall wit L

72.1236.10104 Overall wit XL

72.1236.10105 Overall wit XXL

Overall blauw M

Overall blauw L

72.1236.10204 Overall blauw XL

72.1236.10205 Overall blauw XXL

126

Page 127: H-Select catalogus 2010

Kleding

Overall Tyvek Pro-Tech

-wegwerpoverall klasse 5/6

-elastiek in mouwen, pijpen en capuchon

-vaste capuchon

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.139.012.xx Overall Tyvek wit L t/m XXL

Overall Tyvek Pro-Tech plus

-wegwerpoverall klasse 5/6

-elastiek in mouwen, pijpen en capuchon

-vaste capuchon

-met gelaste naden; daardoor gas en vloeistofdicht

Artikelnummer Omschrijving Kleur Maten

73.139.013.xx Overall Tyvek Pro-Tech plus wit M t/m XXL

127

www.hselect.nl

Page 128: H-Select catalogus 2010

129 Stoelen Budget line129 Stahulpen129 Stamatten129 Kniebeschermers

Inhoud

Ergonomie

128

Page 129: H-Select catalogus 2010

Ergonomie

Budget Line

Budget 102

- werkbladhoogte 80-100 cm., hoogteverstelling 52-78 cm.

- in hoogte verstelbare voetenring (doorsnede 45 cm)

- onderstel zwart

Artikelnummer Omschrijving

62.45.0102.25 Budget 102 Pur HD

Budget 104

- werkbladhoogte 80-100 cm., hoogteverstelling 66-86 cm.

- vaste voetenring (doorsnede 45 cm)

- standaard alleen met doppen i.v.m. stabiliteit

- onderstel zwart

Artikelnummer Omschrijving

62.45.0104.22 Budget 104 Beuken

Stahulpen

Pro 4232

- werkbladhoogte 80-100 cm., hoogteverstelling 67-92 cm.

- instelbare zithoek

- frame in hamerslag antraciet

Artikelnummer Omschrijving

62.45.4232.05 Stahulp 4232 Pur

Stamatten

Werkstep Standaard

- verbetert stacomfort / schokabsorberend / eenvoudige reiniging

- ergonomische bodembedekking voor staande werkplekken, warmte- of kou-isolerend, ideaal in fabrieken, kantoren, laboratoria,

restaurantkeukens, stations, groot- en kleinhandel, stofvrije ruimten, bloemisterij etc.

Artikelnummer Omschrijving

61.1475.00.13 werkstep mat standaard PUR 60x90

Kniebeschermers

kniebeschermer harmonica

Artikelnummer Omschrijving

60.189.1013.0 kniebeschermer harmonica 13, 5x paar

129

www.hselect.nl

Page 130: H-Select catalogus 2010

131 Traditioneel toiletpapier131 Handdoeken op rol132 Midi rollen132 Mini rollen132 Industrie papier

Inhoud

Hygiëneprodukten

130

Page 131: H-Select catalogus 2010

Hygiëneprodukten

EURO PRODUCTS PAPIER EN DISPENSERS

Traditioneel toiletpapier

Euro supersoft

- 3-laags, 250 vel x 10 cm

- hoogwaardige grondstoffen

- zeer zachte kwaliteit tissue

- hoog absorptievermogen

- inhoud 9 pak a 8 rol

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

Euro supersoft wit 230003 9 x 8 rol

Duotoiletroldispensers

- t.b.v. 2 traditionele toiletrollen

- 175 x 255 x 170 mm

- compacte vormgeving

Artikelnummer Omschrijving

Duotoiletroldispenser, Euro select 430030

Handdoeken op rol

Euro matic plus

- 2-laags, 150 m x 21 cm

- uit zeer hoogwaardige grondstoffen

- hoog absorptievermogen, hoge absorptiesnelheid

- zeer zuinig in gebruik

- inhoud 6 rollen

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

81.1453.30.01 Euro matic plus blauw 120677 6 rollen

Euro matic handdoek automaat

- 370 x 335 x 225 mm

- met witte kap

Artikelnummer Omschrijving

Euro matic handdoek automaat 431190

131

www.hselect.nl

Page 132: H-Select catalogus 2010

Hygiëneprodukten

Euro select - midi

- 1-laags, 275 m x 25 cm

- 100% hoogwaardige cellulose, extra hoog gramsgewicht

- hoog absorptievermogen, hoge absorptiesnelheid

- zeer zacht en pluisarm

- inhoud 6 rollen

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

81.1453.40.00 Euro select, midi 110001 6 rollen

Midi dispenser Euro Select

- t.b.v. midi rol vanuit de kern

- 370 mm x 245 mm x 230 mm

- wit met kijkvenster

Artikelnummer Omschrijving

81.1453.84.00 Midi dispenser Euro select 430160

Mini rollen

Euro select - mini

- 1-laags, 120 m x 22 cm

- 100% hoogwaardige cellulose, extra hoog gramsgewicht

- hoog absorptievermogen, hoge absorptiesnelheid

- zeer zacht en pluisarm

- inhoud 12 rollen

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

81.1453.50.00 Euro Select, Mini 110099 12 rollen

Industrie papier

Euro Select - industrie

- 1-laags

- 100% hoogwaardige cellulose, extra hoog gramsgewicht

- hoog absorptievermogen, hoge absorptiesnelheid

- zeer zacht en pluisarm

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

81.1453.60.00 Euro select 100001 1000 m x 25 cm per rol

81.1453.60.01 Euro select 100011 460 m x 25 cm 2 rollen

Midi rollen

132

Page 133: H-Select catalogus 2010

Hygiëneprodukten

Euro Paper - industrie blauw

- 2-laags, 400 m x 37 cm

- hoog absorptievermogen

- volumineus karakter vult de hand

- inhoud 2 rol

Artikelnummer Omschrijving

81.1453.62.00 Euro blauw - 54005

Muurstandaard metaal

- afrolsysteem voor alle industrierollen

- 450 x 300 x 230 mm

Artikelnummer Omschrijving

Muurstandaard metaal 438302

Unibox dispenser

- t.b.v. industrierollen vanuit de kern

- 460 x 395 x 400 mm

- wit kunststof met rookglas kap

Artikelnummer Omschrijving

Unibox dispenser 437300

133

www.hselect.nl

Page 134: H-Select catalogus 2010

135 Oogdouches / spoelflessen135 Pleisters137 Verbandtrommels139 Overige eerste hulpmiddelen

Inhoud

Eerste hulpmiddelen

134

Page 135: H-Select catalogus 2010

Eerste hulpmiddelen

Oogdouches / spoelflessen

Oogdouche Supra A

- oogdouche t.b.v. kraan

- compleet voor meest voorkomende kranen

Artikelnummer Omschrijving

52.12.5003.00 Oogdouche SUPRA A

HV Oogdouche

- oogdouche t.b.v. kraan

- compleet voor meest voorkomende kranen

Artikelnummer Omschrijving

52.1302.01.00 Oogdouche HV

Oogspoelfles

- inlhoud 500 ml.

- inclusief oogbad

- algemeen inzetbaar, inclusief spoelwater

Artikelnummer Omschrijving

52.276.000.01 Oogspoelfles

52.276.000.02 Houder (RVS) enkel tbv oogspoelfles

Pleisters

Wondpleisterrol wpltx25106

- wondpleister 6 x 500 cm in kartonnen dispenser

Artikelnummer Omschrijving

wondpleister wpltx25106

Wondpleisterrol wpltx25506

- wondpleister 8 x 500 cm in kartonnen dispenser

Artikelnummer Omschrijving

wondpleister wpltx25506

135

www.hselect.nl

Page 136: H-Select catalogus 2010

Eerste hulpmiddelen

Wondpleister sanap01601

- wondpleister textiel 19 x 92 mm

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

wondpleister sanap01601 100 x 20

Wondpleister sanap01608

- wondpleister textiel 68 x 38 mm vlinder

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

wondpleister sanap01608 50 x 20

Wondpleister sanap01611

- wondpleister textiel 20 x 180 mm

Artikelnummer Omschrijving Verp.eenh.

wondpleister sanap01611 100 x 20

136

Page 137: H-Select catalogus 2010

Eerste hulpmiddelen

Verbandtrommels

BHV koffer sanap28001

- afmeting 43 x 30 x 16 cm.

- Oranje Kruis Stroomdiagram

- inclusief wandhouder

- inhoud : 3 Wondsnelverband 6 x 8 cm steriel 3 Niet klevende kompressen 8 x 10 cm steriel 2 Snelverbanden(M) 8 x 10 cm steriel 2 Snelverband (G) 10 x 12 cm steriel16 Steriele gaaskompressen 1/16 m2 1 Reddingsdeken 210 x 160 cm 6 Kompressen 10 x 10 cm steriel10 Kompressen 5 x 5 cm steriel 1 Hechtpleister 5 m x 2,5 cm 2 Rollen Synthetische watten 5 m x 10 cm 2 Elastisch windsel 4 m x 6 cm 2 Elastisch windsel 4 m x 8 cm 1 Wondpleister 1 m x 6 cm 2 Steunwindsel 5 m x 6 cm 1 Steunwindsel 5 m x 8 cm 1 Desinfecterende lotion 20 ml 1 Beademingsmasker 1 Assortiment elastische pleisterstrips 3 Paar disposable handschoenen 6 Verbandklemmen 2 Driekante doeken 1 Verbandschaar 6 Veiligheidsspelden 1 Pincet

Artikelnummer Omschrijving

BHV koffer sanap28001

Navulling BHV koffer sanap28201

- inhoud : kompleet als boven omschreven

Artikelnummer Omschrijving

navulling sanap28001

137

www.hselect.nl

Page 138: H-Select catalogus 2010

Eerste hulpmiddelen

Verbanddoos bouw sapro01504

- inclusief wandhouder

- inhoud : 2 Snelverbanden(M) 8 x 10 cm steriel 4 Snelverband (K) 6 x 8 cm steriel 6 Kompressen 1/16 steriel 6 Kompressen 5 x 5 cm steriel 1 Hechtpleister 5 m x 2,5 cm 2 Rollen synthetische watten 3 m x 10 cm 3 Elastisch windsel 4 m x 6 cm 2 Elastisch windsel 4 m x 8 cm 1 Zakje watten 10 gr 1 Assortiment wondpleisters 6 stuks 1 Assortimentpleisterset elastsch textiel 30 stuks 2 Paar disposable handschoenen 3 Driekante doeken 1 Verbandschaar 6 Veiligheidsspelden 1 Pincet 1 Beademingsmasker 1 EHBO boekje10 Alcohol doekjes

Artikelnummer Omschrijving

verbanddoos bouw sapro01504

Navulling verbanddoos bouw

- navulling voor verbanddoos bouw sapro01504

- inhoud : kompleet als boven omschreven

Artikelnummer Omschrijving

navulling verbandoos bouw

138

Page 139: H-Select catalogus 2010

Overige eerste hulpmiddelen

Brandwondengel sanap00211

- brandwondengel in tube 50 gr

Artikelnummer Omschrijving

brandwondengel sanap00211

Brandwondencompres sanap00251

- brandwondencompres 10 x 10 cm

Artikelnummer Omschrijving

brandwondencompres sanap00251

Brandwondencompres sanap00252

- brandwondencompres 20 x 20 cm

Artikelnummer Omschrijving

brandwondencompres sanap00252

Blusdeken sanap84102

- blusdeken compact 120 x 120 cm

Artikelnummer Omschrijving

blusdeken sanap84102

Reddingsdeken sanap84001

- reddingsdeken goud/zilver 160 x 210 cm

Artikelnummer Omschrijving

reddingsdeken sanap84001

Eerste hulpmiddelen

139

www.hselect.nl

Page 140: H-Select catalogus 2010

141 Redding & Evacuatie143 Redding & Evacuatie fotoluminescerend144 Verbodstekens145 Brandbestrijding146 Brandbestrijding - panoramische uitvoering146 Brandbestrijding - combi panoramisch147 Brandbestrijding - haakse uitvoering147 Brandbestrijding - overig148 Brandbestrijding - fotoluminescerend148 Brandbestrijding - fotoluminescerend (panoramische

uitvoering)149 Brandbestrijding fotoluminescerend (haakse

uitvoering)149 Gebodstekens151 Waarschuwingsborden153 Aanwijzingsborden154 Teksten155 Afbakeningslinten

Pictogrammen

Inhoud

Artikelomschrijving

140

Page 141: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Redding & Evacuatie

Uitgang: pijl rechts

Afmeting PP Vinyl

75x150 90.01.3120.01 90.01.3130.01

100x200 90.01.3121.01 90.01.3131.01

150x300 90.01.3122.01 90.01.3132.01

200x400 90.01.3124.01 90.01.3134.01

Uitgang: pijl links

Afmeting PP Vinyl

75x150 90.01.3120.02 90.01.3130.02

100x200 90.01.3121.02 90.01.3131.02

150x300 90.01.3122.02 90.01.3132.02

200x400 90.01.3124.02 90.01.3134.02

Uitgang: pijl rechts

Afmeting PP Vinyl

100x200 90.01.3121.03 90.01.3131.03

150x300 90.01.3122.03 90.01.3132.03

200x400 90.01.3124.03 90.01.3134.03

Uitgang: man links

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3120.75 90.01.3130.75

150x150 90.01.3121.75 90.01.3131.75

200x200 90.01.3122.75 90.01.3132.75

Uitgang: man rechts

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3120.76 90.01.3130.76

150x150 90.01.3121.76 90.01.3131.76

200x200 90.01.3122.76 90.01.3132.76

Plaats nooduitgang

Afmeting PP Vinyl

100x200 90.01.3121.04 90.01.3131.04

150x300 90.01.3122.04 90.01.3132.04

200x400 90.01.3124.04 90.01.3134.04

Nooduitgang

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3120.05 90.01.3130.05

150x150 90.01.3121.05 90.01.3131.05

200x200 90.01.3122.05 90.01.3132.05

250x250 90.01.3123.05 90.01.3133.05

300x300 90.01.3124.05 90.01.3134.05

400x400 90.01.3125.05 90.01.3135.05

500x500 90.01.3126.05 90.01.3136.05

141

www.hselect.nl

Page 142: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Verzamelpunt

Afmeting PP Vinyl

150x150 90.01.3121.64 90.01.3131.64

300x300 90.01.3124.64 90.01.3134.64

Afmeting PP Vinyl

100x200 90.01.3121.60 90.01.3131.60

150x300 90.01.3122.60 90.01.3132.60

200x400 90.01.3124.60 90.01.3134.60

Afmeting PP Vinyl

100x200 90.01.3121.61 90.01.3131.61

150x300 90.01.3122.61 90.01.3132.61

200x400 90.01.3124.61 90.01.3134.61

Afmeting PP Vinyl

100x200 90.01.3121.62 90.01.3131.62

150x300 90.01.3122.62 90.01.3132.62

200x400 90.01.3124.62 90.01.3134.62

Afmeting PP Vinyl

100x200 90.01.3121.63 90.01.3131.63

150x300 90.01.3122.63 90.01.3132.63

200x400 90.01.3124.63 90.01.3134.63

Vluchtroute

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3120.08 90.01.3130.08

150x150 90.01.3121.08 90.01.3131.08

200x200 90.01.3122.08 90.01.3132.08

250x250 90.01.3123.08 90.01.3133.08

300x300 90.01.3124.08 90.01.3134.08

EHBO-kruis

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3120.09 90.01.3130.09

150x150 90.01.3121.09 90.01.3131.09

200x200 90.01.3122.09 90.01.3132.09

250x250 90.01.3123.09 90.01.3133.09

300x300 90.01.3124.09 90.01.3134.09

Uitgang: man links pijl onder

Uitgang: man links pijl boven

Uitgang: man rechts pijl onder

Uitgang: man rechts pijl boven

142

Page 143: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Veiligheidsdouche

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3120.10 90.01.3130.10

150x150 90.01.3121.10 90.01.3131.10

200x200 90.01.3122.10 90.01.3132.10

250x250 90.01.3123.10 90.01.3133.10

Oogdouche

Afmeting PP Vinyl

150x150 90.01.3121.11 90.01.3131.11

Brancard

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3120.12 90.01.3130.12

150x150 90.01.3121.12 90.01.3131.12

200x200 90.01.3122.12 90.01.3132.12

250x250 90.01.3123.12 90.01.3133.12

Ladder

Afmeting PP Vinyl

150x150 90.01.3121.13 90.01.3131.13

250x250 90.01.3123.13 90.01.3133.13

Telefoon eerste hulp

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3120.50 90.01.3130.50

150x150 90.01.3121.50 90.01.3131.50

200x200 90.01.3122.50 90.01.3132.50

250x250 90.01.3123.50 90.01.3133.50

Redding & Evacuatie - fotoluminescerend

Nooduitgang rechts

Afmeting PST

150x300 92.01.3021.01

Nooduitgang links

Afmeting PST 150x300 92.01.3021.02

143

www.hselect.nl

Page 144: H-Select catalogus 2010

144

Pictogrammen

Eerste hulp

Afmeting PST

200x200 92.01.3021.09

Nooduitgang

Afmeting PST

90x250 92.01.3027.15

120x310 92.01.3021.15

Verbodstekens

Roken verboden

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3230.01

90 mm 90.01.3221.01 90.01.3231.01

200 mm 90.01.3222.01 90.01.3232.01

300 mm 90.01.3223.01 90.01.3233.01

400 mm 90.01.3224.01 90.01.3234.01

500 mm 90.01.3225.01 90.01.3235.01

700 mm 90.01.3227.01 90.01.3237.01

Roken en open vuur verboden

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3230.02

90 mm 90.01.3221.02 90.01.3231.02

200 mm 90.01.3222.02 90.01.3232.02

300 mm 90.01.3223.02 90.01.3233.02

400 mm 90.01.3224.02 90.01.3234.02

Geen toegang voor onbevoegden

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3230.03

90 mm 90.01.3221.03 90.01.3231.03

200 mm 90.01.3222.03 90.01.3232.03

300 mm 90.01.3223.03 90.01.3233.03

400 mm 90.01.3224.03 90.01.3234.03

Verboden voor voetgangers

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3230.04

90 mm 90.01.3221.04 90.01.3231.04

200 mm 90.01.3222.04 90.01.3232.04

300 mm 90.01.3223.04 90.01.3233.04

400 mm 90.01.3224.04 90.01.3234.04

Page 145: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Geen drinkwater

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3230.05

90 mm 90.01.3221.05 90.01.3231.05

200 mm 90.01.3222.05 90.01.3232.05

300 mm 90.01.3223.05 90.01.3233.05

400 mm 90.01.3224.05 90.01.3234.05

Verboden met water te gooien

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3230.06

90 mm 90.01.3221.06 90.01.3231.06

200 mm 90.01.3222.06 90.01.3232.06

300 mm 90.01.3223.06 90.01.3233.06

400 mm 90.01.3224.06 90.01.3234.06

Verboden voor transportvoertuigen

Afmeting PP Vinyl

200 mm 90.01.3222.14 90.01.3232.14

400 mm 90.01.3224.14 90.01.3234.14

GSM verboden

Afmeting PP Vinyl

90 mm 90.01.3221.41 90.01.3231.41

200 mm 90.01.3222.41 90.01.3232.41

Brandbestrijding

Brandblusser

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3321.25 90.01.3331.25

200x200 90.01.3322.25 90.01.3332.25

300x300 90.01.3323.25 90.01.3333.25

400x400 90.01.3324.25 90.01.3334.25

Brandslang

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3321.09 90.01.3331.09

200x200 90.01.3322.09 90.01.3332.09

300x300 90.01.3323.09 90.01.3333.09

400x400 90.01.3324.09 90.01.3334.09

145

www.hselect.nl

Page 146: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Vluchtroute

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3321.14 90.01.3331.14

200x200 90.01.3322.14 90.01.3332.14

300x300 90.01.3323.14 90.01.3333.14

400x400 90.01.3324.14 90.01.3334.14

Branddeken

Afmeting PP Vinyl

200x200 90.01.3322.32 90.01.3332.32

300x300 90.01.3323.32 90.01.3333.32

Brandalarm

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3321.04 90.01.3331.04

200x200 90.01.3322.04 90.01.3332.04

300x300 90.01.3323.04 90.01.3333.04

Brandbestrijding - panoramische uitvoering

Brandslang

Afmeting PVC

150x300 90.01.3324.55

200x400 90.01.3326.55

Brandblusser

Afmeting PVC

150x300 90.01.3324.60

200x400 90.01.3326.60

Brandmelder

Afmeting PVC 150x300 90.01.3324.53

200x400 90.01.3326.53

Brandbestrijding - combi panoramisch

Brandslang & blusser

Afmeting PVC

300x300 90.01.3352.01

Brandslang & knop

Afmeting PVC

300x300 90.01.3352.03

146

Page 147: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Brandbestrijding - haakse uitvoering

Brandslang

Afmeting PST

200x200 90.01.3329.02

Brandblusser

Afmeting PST

200x200 90.01.3329.05

Brandbestrijding - overig

Bovengronds hydrant

Afmeting PP Vinyl

200x250 90.01.3325.04 90.01.3335.04

Ondergronds hydrant

Afmeting PP Vinyl

200x250 90.01.3325.05 90.01.3335.05

B

Afmeting PP Vinyl

150x200 90.01.1721.B1 90.01.1731.B1

200x250 90.01.1722.B1 90.01.1732.B1

300x400 90.01.1723.B1 90.01.1733.B1

Noodstop

Afmeting PP

74x210 90.01.1821.13

Gasafsluiter

Afmeting PP

74x210 90.01.1821.18

147

www.hselect.nl

Page 148: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Richtlijnen bij brand

Afmeting PP Vinyl

210x297 90.01.3823.01 90.01.3833.01

Bij brand

Afmeting PP Vinyl

210x297 90.01.3823.02 90.01.3833.02

Bij brand

Afmeting PP Vinyl

210x297 90.01.3823.04 90.01.3833.04

Brandbestrijding - fotoluminescerend

Brandblusser

Afmeting PST

100x100 92.01.3040.13

Brandbestrijding - fotoluminescerend (panoramische uitv.)

Brandblusser

Afmeting PST

200x400 92.01.3045.60

148

Page 149: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Brandbestrijding - fotoluminescerend (haakse uitv.)

Brandblusser

Afmeting PST

200x200 92.01.3082.25

Gebodstekens

Adembescherming verplicht

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3420.01 90.01.3430.01

90 mm 90.01.3421.01 90.01.3431.01

200 mm 90.01.3422.01 90.01.3432.01

300 mm 90.01.3423.01 90.01.3433.01

400 mm 90.01.3424.01 90.01.3434.01

Veiligheidshelm verplicht

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3420.02 90.01.3430.02

90 mm 90.01.3421.02 90.01.3431.02

200 mm 90.01.3422.02 90.01.3432.02

300 mm 90.01.3423.02 90.01.3433.02

400 mm 90.01.3424.02 90.01.3434.02

Oogbescherming verplicht

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3420.03 90.01.3430.03

90 mm 90.01.3421.03 90.01.3431.03

200 mm 90.01.3422.03 90.01.3432.03

300 mm 90.01.3423.03 90.01.3433.03

400 mm 90.01.3424.03 90.01.3434.03

Gehoorbescherming verplicht

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3420.04 90.01.3430.04

90 mm 90.01.3421.04 90.01.3431.04

200 mm 90.01.3422.04 90.01.3432.04

300 mm 90.01.3423.04 90.01.3433.04

400 mm 90.01.3424.04 90.01.3434.04

Veiligheidshandschoenen verplicht

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3420.05 90.01.3430.05

90 mm 90.01.3421.05 90.01.3431.05

200 mm 90.01.3422.05 90.01.3432.05

300 mm 90.01.3423.05 90.01.3433.05

400 mm 90.01.3424.05 90.01.3434.05

149

www.hselect.nl

Page 150: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Veiligheidsschoenen verplicht

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3420.06 90.01.3430.06

90 mm 90.01.3421.06 90.01.3431.06

200 mm 90.01.3422.06 90.01.3432.06

300 mm 90.01.3423.06 90.01.3433.06

400 mm 90.01.3424.06 90.01.3434.06

Gelaatsbescherming verplicht

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3420.10 90.01.3430.10

90 mm 90.01.3421.10 90.01.3431.10

200 mm 90.01.3422.10 90.01.3432.10

Handen wassen verplicht

Afmeting PP Vinyl

90 mm 90.01.3421.11 90.01.3431.11

200 mm 90.01.3422.11 90.01.3432.11

Doorgang toegestaan

Afmeting PP Vinyl

90 mm 90.01.3421.12 90.01.3431.12

200 mm 90.01.3422.12 90.01.3432.12

400 mm 90.01.3424.12 90.01.3434.12

Beschermkledij verplicht

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3420.25 90.01.3430.25

90 mm 90.01.3421.25 90.01.3431.25

200 mm 90.01.3422.25 90.01.3432.25

Algemeen verbod

Afmeting PP Vinyl

90 mm 90.01.3421.27 90.01.3431.27

200 mm 90.01.3422.27 90.01.3432.27

300 mm 90.01.3423.27 90.01.3433.27

400 mm 90.01.3424.27 90.01.3434.27

150

Page 151: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Waarschuwingsborden

Elektrische spanning

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3530.01

90 mm 90.01.3521.01 90.01.3531.01

200 mm 90.01.3522.01 90.01.3532.01

300 mm 90.01.3523.01 90.01.3533.01

400 mm 90.01.3524.01 90.01.3534.01

Gevaar

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3530.02

90 mm 90.01.3521.02 90.01.3531.02

200 mm 90.01.3522.02 90.01.3532.02

300 mm 90.01.3523.02 90.01.3533.02

400 mm 90.01.3524.02 90.01.3534.02

Giftige stoffen

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3530.03

90 mm 90.01.3521.03 90.01.3531.03

200 mm 90.01.3522.03 90.01.3532.03

300 mm 90.01.3523.03 90.01.3533.03

400 mm 90.01.3524.03 90.01.3534.03

Ontvlambare stoffen

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3530.04

90 mm 90.01.3521.04 90.01.3531.04

200 mm 90.01.3522.04 90.01.3532.04

300 mm 90.01.3523.04 90.01.3533.04

400 mm 90.01.3524.04 90.01.3534.04

Explosieve stoffen

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3530.05

90 mm 90.01.3521.05 90.01.3531.05

200 mm 90.01.3522.05 90.01.3532.05

300 mm 90.01.3523.05 90.01.3533.05

400 mm 90.01.3524.05 90.01.3534.05

Transportvoertuigen

Afmeting PP Vinyl

90 mm 90.01.3521.06 90.01.3531.06

200 mm 90.01.3522.06 90.01.3532.06

300 mm 90.01.3523.06 90.01.3533.06

400 mm 90.01.3524.06 90.01.3534.06

151

www.hselect.nl

Page 152: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Hangende lasten

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3530.07

90 mm 90.01.3521.07 90.01.3531.07

200 mm 90.01.3522.07 90.01.3532.07

300 mm 90.01.3523.07 90.01.3533.07

400 mm 90.01.3524.07 90.01.3534.07

Bijtende stoffen

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3530.09

90 mm 90.01.3521.09 90.01.3531.09

200 mm 90.01.3522.09 90.01.3532.09

300 mm 90.01.3523.09 90.01.3533.09

400 mm 90.01.3524.09 90.01.3534.09

Oxiderende stoffen

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3530.25

90 mm 90.01.3521.25 90.01.3531.25

200 mm 90.01.3522.25 90.01.3532.25

Struikelen

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3530.28

90 mm 90.01.3521.28 90.01.3531.28

200 mm 90.01.3522.28 90.01.3532.28

Vallen door hoogteverschil

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3530.29

90 mm 90.01.3521.29 90.01.3531.29

200 mm 90.01.3522.29 90.01.3532.29

300 mm 90.01.3523.29 90.01.3533.29

Schadelijke, irriterende stoffen

Afmeting PP Vinyl

50 mm 90.01.3530.31

90 mm 90.01.3521.31 90.01.3531.31

200 mm 90.01.3522.31 90.01.3532.31

300 mm 90.01.3523.31 90.01.3533.31

152

Page 153: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Aanwijzingsborden

WC

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3621.09 90.01.3631.09

200x200 90.01.3622.09 90.01.3632.09

Dames WC

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3621.10 90.01.3631.10

200x200 90.01.3622.10 90.01.3632.10

Heren WC

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3621.11 90.01.3631.11

200x200 90.01.3622.11 90.01.3632.11

Invalidentoilet

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3621.12 90.01.3631.12

200x200 90.01.3622.12 90.01.3632.12

Rokersruimte

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3621.16 90.01.3631.16

200x200 90.01.3622.16 90.01.3632.16

Uitgang

Afmeting PP Vinyl

100x100 90.01.3621.27 90.01.3631.27

200x200 90.01.3622.27 90.01.3632.27

153

www.hselect.nl

Page 154: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Teksten

Verboden toegang voor onbevoegden

Afmeting PP Vinyl

250x400 90.01.1723.05 90.01.1733.05

Verboden toegang

Afmeting PP Vinyl

250x400 90.01.1723.12 90.01.1733.12

Roken en open vuur verboden

Afmeting PP Vinyl

250x400 90.01.1723.24 90.01.1733.24

Verboden te roken

Afmeting PP Vinyl

250x400 90.01.1723.25 90.01.1733.25

Betreden op eigen risico

Afmeting PP Vinyl

250x400 90.01.1723.B3 90.01.1733.B3

Opslag meststoffen

Afmeting PP Vinyl

250x400 90.01.1723.B4 90.01.1733.B4

154

Page 155: H-Select catalogus 2010

Pictogrammen

Verboden de lift te gebruiken in geval van brand

Afmeting PP Vinyl

70x100 90.01.1721.56 90.01.1731.56

Afbakeningslinten

Standaard 28 Micron

Afmeting Kleur

500m 7,5cm rood/wit 90.01.1001.00

500m 7,5cm geel/zwart 90.01.1002.00

155

www.hselect.nl

Page 156: H-Select catalogus 2010

156

Kinderveilig!met de KV-doppen van

Houweling

Houweling heeft al enkele jaren de vertegenwoordiging van de firma Willumplast. Deze fabrikant heeft zich toegelegd op de fabricage van kinderveilige doppen.

Er is steeds meer vraag naar kinderveilige sluitingen. Fabrikanten willen op deze wijze voorkomen dat men aansprakelijk wordt gesteld bij eventuele ongelukjes.Onze kinderveilige doppen zijn verkrijgbaar in DIN22, DIN25, DIN28 en DIN30. Men kan kiezen voor doppen met conus of met inlage of zelfs dat de dop voorzien is van een spuitplug.Uniek is dat de DIN30 variant dezelfde buitenkap heeft als de DIN 28 doppen. Hierdoor is deze met dezelfde sluitmachine op de fles te plaatsen.

Page 157: H-Select catalogus 2010

Onderhoud en Service

Houweling Veiligheid Techniek

Onderhoud

Zelfs de beste systemen voor adembescherming kunnen wel eens haperen of moeten periodiek worden onderhouden. Houweling Veiligheid Techniek, geautoriseerd servicecentrum voor onder andere 3M, North en Dräger, heeft een onderhoudssysteem ontwikkeld om ervoor te zorgen dat u steeds over deugdelijke adembescherming beschikt. Houweling Veiligheid Techniek test, controleert en vervangt of repareert indien nodig de systemen. U kunt de producten naar ons opsturen of we komen bij u langs om de adembeschermingssystemen te testen en zo nodig te repareren of te vervangen. Na goedkeuring kunt u een certificaat krijgen waarop bevestigd wordt dat de systemen de door de fabrikant opgegeven bescherming ook daadwerkelijk bieden.

Daarnaast onderhouden we de volgende adembeschermingsmiddelen:

a). Half-en volgelaatsmaskers van diverse merken.b). Filtersets van Domnick Hunter, Norgren, 3M en Zander.

Service

Luchtanalyse

Belangrijk is om te weten of de werklucht, die via de compressor van buiten afkomt, wel geschikt is voor ademlucht. De norm EN 12021 (de Europese norm voor het toepassen van compressorlucht als ademlucht) eist daarom dat de ademlucht welke afkomstig is uit een compressor, periodiek gecontroleerd moet worden op verontreiniging.

Houweling Veiligheid Techniek kan aan de hand van een luchtanalyse nagaan of er geen verontreinigingen, zoals koolmonoxide (CO), kooldioxide (CO2), waterdamp of olienevel in de werklucht aanwezig zijn. Tevens worden de temperatuur en het zuurstofpercentage (O2) bepaald. Als er afwijkingen worden geconstateerd, krijgt u een deskundig advies hoe u deze problemen kunt oplossen.

Tevens kan Houweling Veiligheid Techniek u helpen bij:

a). Het bekijken of de filters optimaal functioneren of dat ze aan vervanging toe zijn.b). Het bekijken of de perslucht wel geschikt is voor werklucht.c). Het bekijken of de perslucht wel geschikt is voor ademlucht.

HOUWELING VEILIGHEID BV

HOUWELING VEILIGHEID BV

157

www.hselect.nl

Page 158: H-Select catalogus 2010

Lekt er bij u in het bedrijf veel geld weg ?

Luchtverlies = Geldverlies

Een besparing van perslucht en daarmee samenhangend een langere levensduur van uw compressor betekenen voor u niet alleen lagere kosten, het draagt bovendien bij aan een beter milieu.

Als er geen afname is van lucht van het leidingnet en toch slaat de compressor telkens aan om de geleidelijke vermindering van druk (drukverlies) in het leidingnet te compenseren, dan is er sprake van lekkages.

Mogelijke oorzaken kunnen zijn:a). lekke kleppenb). lekkende snelkoppelingen c). lekkende appendages, nippels en flenzend). defecte slangen en slangverbindingen e). vastzittende vlottersf). onjuist geïnstalleerde componenteng). corrosie in de leiding

Bij veel bedrijven blijkt door lekkage 10% tot 15% (of in sommige gevallen meer) aan geproduceerde hoeveelheid perslucht verloren te gaan. Alle reden dus om lekkages te verhelpen of te voorkomen.

Daarom is het belangrijk regelmatig het leidingwerk te controleren op lekkages.

Om de locatie van een lekkage in een leidingsysteem op te zoeken kun je langs alle leidingen lopen en goed luisteren. Dit is echter niet de oplossing, want niet alle lekken zijn te horen. Speciaal voor dit doel zijn lekdetectors ontwikkeld. Door met deze meter langs de luchtleidingen en appendages te gaan, blijkt snel waar een lekkage zich bevindt. De metingen kunnen gewoon bij een lopende productie plaatsvinden, want van geluiden op de achtergrond heeft het instrument geen last.

Onderhoud en Service

PERSLUCHTLEKKAGE

HOUWELING VEILIGHEID BV

Lektest

158

Page 159: H-Select catalogus 2010

159

www.hselect.nl

Page 160: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

Inhoud

161 Jerrycans 6000 serie stapelbaar/UN gekeurd162 Jerrycans 6000 serie/ ongekeurd163 Jerrycans 100 serie stapelbaar / UN gekeurd164 Jerrycans 800 serie, niet stapelbaar ongekeurd165 Ronde potten met schroefsluiting - verzegelbaar166 Ronde potten met drukdeksel - verzegelbaar167 Ronde flacons168 Rechthoekige flacons 30ml - 500ml169 Rechthoekige flacons 600ml - 2500ml170 Emmers JET serie verzegelbaar171 Emmers JETO serie verzegelbaar172 Emmers JETR & JB serie verzegelbaar173 Plastic dekselvaten met spanring174 Plastic bondelvaten175 Stalen bondelvaten176 I.B.C. containers177 Rikutainers178 Kranen sleutels en schenktuiten179 Verlopen - zegelkappen en verzegelingen180 Slag-hevelpompen181 Dispencer en spraypompen182 Bouwemmers, maatemmers en maatscheppen183 Ronde PP potten met schroefsluiting184 Accesoires187 Brandstofcans

160

Page 161: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

Kunststof

JERRYCANS 6000 SERIE/ STAPELBAAR/ UN GEKEURD

NR: TYPE: INHOUD: LENGTE: in mm

BREEDTE: in mm

HOOGTE: in mm

OPENINGEN:

1. STP 602,5 2,5ltr. 150 122 186 OV45 of DIN40

2. STP 603 3ltr. 150 122 221 DIN40 of OV45

3. STP 602,5n

2,5ltr 195 160 132 OV51

4. STP 603n 3ltr. 195 160 152 OV51

5. STP 605 5ltr. 195 160 232 OV51

6. STP 6110 10ltr. 231 193 313 OV45 of OV51

7. STP 6010 10ltr. 230 196 303 OV51

8. STP 6012 12ltr. 230 196 349 OV51

9. STP 6020 20ltr. 290 235 405 OV61

10. STP 6025 25ltr. 290 235 490 OV61

11. STP 625 25ltr. 315 273 392 OV61

12. STP 6030 30ltr 350 280 420 OV61 B De jerrycans en doppen zijn leverbaar in verschillende kleuren

UN-Specificaties op aanvraag.

161

www.hselect.nl

Page 162: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

JERRYCANS 6000 SERIE/ STAPELBAAR/ ONGEKEURD

NR: TYPE: INHOUD: LENGTE: in mm.

BREEDTE: in mm.

HOOGTE: OPENINGEN:

1. STP 602,5

2,5ltr. 150 122 186 OV45 of OV51

2. STP 603 3ltr. 150 122 221 OV45 of OV51

3. STP 605 5ltr. 195 160 232 OV45 of OV51

4. STP 6010

10ltr. 230 196 303 OV45 of OV51

5. STP 6110

10ltr. 231 193 313 OV45 of OV51

6. STP 6020

20ltr. 290 235 405 OV61

7. STP 6025

25ltr. 290 235 490 OV61

8. STP 625 25ltr. 315 273 392 OV61

9. STP 6030

30ltr. 350 280 420 OV61

De jerrycans en doppen zijn leverbaar in verschillende kleuren.

Kunststof

162

Page 163: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

Kunststof

JERRYCANS 100 SERIE/ STAPELBAAR/ UN GEKEURD

NR. TYPE: INHOUD: LENGTE: in mm

BREEDTE: in mm

HOOGTE: OPENINGEN:

1. STP 103 3ltr. 155 115 232 OV45

2. STP 105 5ltr. 194 146 260 OV45 of OV51

JERRYCANS 100 SERIE/ STAPELBAAR/ ONGEKEURD NR. TYPE: INHOUD: LENGTE: in

mm BREEDTE: in mm

HOOGTE: in mm

OPENINGEN:

3. STP 103 3ltr. 155 115 232 OV45

4. STP 105 5ltr. 194 146 260 OV45 of OV51

JERRYCANS 400 SERIE/STAPELBAAR/ONGEKEURD

NR: TYPE: INHOUD: LENGTE: BREEDTE: HOOGTE: OPENINGEN:

5. STP 402 2ltr. 170 98 192 NV35

6. STP 402,5 2,5ltr. 170 98 223 OV35 of NV35

B De jerrycans en doppen zijn leverbaar in verschillende kleuren. -

UN Specificaties op aanvraag.

163

www.hselect.nl

Page 164: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

JERRYCANS 800 SERIE/NIET STAPELBAAR/ ONGEKEURD

NR. TYPE: INHOUD: LENGTE: in mm.

BREEDTE: in mm.

HOOGTE: in mm.

OPENINGEN:

1. STP 802 2ltr. 185 134 149 OV35

2. STP 802,5 2,5ltr. 185 134 170 OV35

3. STP 802N 2ltr. 154 96 202 SK38

4. STP 802,5N 2,5ltr. 154 96 237 SK38

5. STP 803 3ltr. 185 134 192 OV35 of SK38

6. STP 804 4ltr. 185 134 235 OV35 of SK38

7. STP 805 5ltr. 185 134 280 OV35 of SK38

Kunststof

164

Page 165: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

RONDE POTTEN MET SCHROEFSLUITING

Gespoten uit PP materiaal

NR. TYPE: INHOUD: DOORSNEE: HOOGTE: KLEUR:

1. BE 250 250ml 102mm 45mm Wit of deksel wit

2. BE 400 400ml 102mm 63mm Wit of deksel wit

3. BE 500 500ml 102mm 83mm Wit of deksel wit

4. BE 650 650ml 102mm 104mm Wit of deksel wit

5. BE 1000 1000ml 115mm 123mm Wit of deksel wit 6. BE 1250 1250ml 115mm 150mm Wit of deksel wit

De BE potten zijn ook leverbaar met binnendeksels

VERZEGELBARE POTTEN MET SCHROEFSLUITING

NR. TYPE: INHOUD: DIAMETER: HOOGTE: KLEUR

7. WSZ 250 250ml 76mm 82mm Naturel of deksel rood

8. WSZ 500 500ml 91mm 120mm Naturel of deksel rood

9. WSZ1000 1000ml 107mm 164mm Naturel of deksel rood

10. DP500/NV51 500ml 88mm 125mm Naturel of dop NV51

11. DP1000/NV51 1000ml 100mm 189mm Naturel of dop NV51

De pot WSZ 250ml. is niet verzegelbaar

Kunststof

165

www.hselect.nl

Page 166: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

RONDE VERZEGELBARE POTTEN MET DRUKDEKSEL

NR. INHOUD: DOORSNEE: HOOGTE:

1. 15ml. 22mm 41mm

2. 18ml. 22mm 50mm

3. 23ml. 22mm 66mm

4. 40ml. 35mm 41mm

5. 50ml. 35mm 52mm

6. 80ml. 35mm 87mm

7. 105ml. 49mm. 58mm.

8. 135ml. 49mm 75mm

9. 145ml. 62mm 50mm

10. 205ml. 62mm 70mm

11. 240ml. 62mm 82mm

12. 265ml. 62mm 90mm

13. 330ml. 62mm 113mm

14. 440ml. 75mm 106mm

15. 535ml. 75mm 125mm

16. 750ml. 75mm 174mm

17. 880ml. 97mm 125mm

18. 1050ml. 97mm 145mm

19. 1200ml. 120mm 110mm

20. 1350ml. 97mm 187mm

21. 1500ml. 120mm 136mm

22. 2000ml. 120mm 182mm

23. 2500ml. 130mm 194mm

24. 3000ml. 130mm 232mm Deze potten en deksels zijn leverbaar in verschillende kleuren.

Kunststof

166

Page 167: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

RONDE FLACONS

NR: TYPE: INHOUD: VERZEGELBAAR: DIAMETER: HOOGTE: OPENING:

1. WSZ50 50ml. Nee 34mm 86mm DIN18

2. WSZ100 100ml. Nee 40mm 104mm DIN18

3. PZ250 250ml. Nee 50mm 157mm DIN28/410

4. PZ250 250ml. Ja 50mm 164mm DIN30

5. PZ500 500ml. Nee 66mm 194mm DIN28/410 6. PZ500 500ml. Ja 66mm 199mm DIN30

7. PZ1000 1000ml. Nee 84mm 234mm DIN28/410

8. PZ1000 1000ml. Ja 84mm 236mm DIN30

9. PZ1000 1000ml. Ja 84mm 224mm SK38 B De flacons zijn leverbaar in verschillende kleuren

B De flacons zijn leverbaar met zichtstreep, maatverdeling en/of blindenteken

B De 1000ml. Flacons zijn leverbaar met UN-keur. B Uitvoering van de doppen: -Verzegelbaar -Kinderveilig -Vlakdop -Klepdop -Puntdop -Cardandop

Kunststof

167

www.hselect.nl

Page 168: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

FLACONS RECHTHOEKIG 30ML t/m 500ML

NR. TYPE: INHOUD: BREEDTE: in mm.

DIEPTE: in mm.

HOOGTE: in mm.

OPENING:

30ML. 1. S30 30ml. 40 21 64 DIN 18

2. D30 30ml. 40 35 55 DIN 18 of DIN 25

50ML. 3. V50 50ml. 55 44 51 DIN 25 of DIN40

100ML. 4. V100 100ml. 55 44 73 DIN25 of DIN40

125ML. 5. V125/25 125ml. 55 44 88 DIN25

6. V125/40 125ml. 55 44 85 DIN40

250ML.

7. V250 250ml. 55 44 140 DIN25 of DIN40

8. H250 250ml. 72 55 100 DIN25 of DIN40

9. E250/40 250ml. 87 69 82 DIN40

300ML.

10. H300 300ml. 72 55 110 DIN25 of DIN40

400ML. 11. H400 400ml. 72 55 140 DIN25 of DIN40

500ML. 12. H500 500ml. 72 55 170 DIN25 of DIN40

13. E500 500ml. 87 69 122 DIN25 of DIN40 of DIN60

14. M500 500ml. 125 90 90 DIN60 of DIN80

B De doppen zijn leverbaar in verschillende kleuren en met aluminium of alveolit inlage B DOP DIN25 = 20mm : evt. kinderveilig

DOP DIN40 = 32mm : evt. verzegelbaar DOP DIN60 = 50mm DOP DIN80 = 72mm

Kunststof

168

Page 169: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

FLACONS RECHTHOEKIG 600ML. t/m 2500ML.

NR. TYPE: INHOUD: BREEDTE: in mm

DIEPTE: in mm

HOOGTE: in mm

OPENING:

600ML. 1. E600 600ml. 87 69 140 DIN25 of DIN40 of DIN60

750ML. 2. E750 750ml. 87 69 175 DIN25 of DIN40 of DIN60

1000ML. 3. E1000 1000ml. 87 69 210 DIN25 of DIN40 of DIN60

4. M1000 1000ml. 125 90 135 DIN25 of DIN40 of DIN60

5. M1000 1000ml. 125 90 130 DIN80

1500ML. 6. M1500 1500ml. 125 90 185 DIN25 of DIN40 of DIN60 7. M1500 1500ml. 125 90 180 DIN80

2000ML. 8. M2000 2000ml. 125 90 235 DIN25 of DIN40 of DIN60

9. M2000 2000ml. 125 90 235 DIN80

2500ML. 10. M2500 2500ml. 125 90 285 DIN25 of DIN40 of DIN60 11. M2500 2500ml. 125 90 280 DIN80 B De doppen zijn leverbaar in verschillende kleuren en met aluminium of alveolit inlage

B DOP DIN25 = 20mm : evt. kinderveilig DOP DIN40 = 32mm : evt. verzegelbaar DOP DIN60 = 50mm DOP DIN80 = 72mm Pagina 9 Deze emmers zijn leverbaar in verschillende kleuren. Ze kunnen geleverd worden met bedrukking of Inmould labeling.

Kunststof

169

www.hselect.nl

Page 170: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

EMMERS/JET SERIE/VERZEGELBAAR

NR TYPE INHOUD: DIAMETER onder DIAMETER boven HOOGTE met deksel1. JET 11 1,1 ltr 108 mm 131,5 mm 121 mm2. JET 12 1,2 ltr 107 mm 132 mm 132 mm3. JET 23 2,3 ltr 148 mm 175 mm 132 mm4. JET 26 2,7 ltr 144 mm 175 mm 157 mm5. JET 30 3,0 ltr 170 mm 200 mm 138,5 mm6. JET 31 3,1 ltr 196 mm 225 mm 109 mm7. JET 35 3,6 ltr 197,5 m 225 mm 125 mm8. JET 38 3,9 ltr 169 mm 200 mm 177 mm9. JET 44 4,5 ltr 195 mm 225 mm 157 mm10 JET 53 5,4 ltr 192 mm 226 mm 181 mm11 JET 56 5,7 ltr 191 mm 225 mm 195 mm12 JET 58 5,9 ltr 209 mm 240 mm 172 mm13 JET 62 6,2 ltr 191,5 mm 225 mm 212 mm14 JET 103 10,5 ltr 228 mm 268 mm 256 mm15 JET 107 10,8 ltr 226 mm 268 mm 264 mm16 JET 108 11,1 ltr 233,5 mm 277,5 mm 256 mm17 JET 110 11,5 ltr 257 mm 291 mm 223 mm18 JET 112 11,5 ltr 222 mm 268 mm 285 mm19 JET 125 13,2 ltr 253 mm 291 mm 256 mm20 JET 150 15,9 ltr 251,5 mm 291 mm 310 mm21 JET 160 16,1 ltr 288 mm 326 mm 249 mm22 JET 175 17,7 ltr 257 mm 300 mm 325 mm23 JET 180 17,7 ltr 286 mm 326 mm 275 mm24 JET 200 20,3 ltr 282 mm 327 mm 313 mm25 JET 210 21,3 ltr 280 mm 327 mm 332 mm26 JET 260 27,6 ltr 323 mm 381 mm 326 mm27 JET 275 27,5 ltr 285 mm 340 mm 399 mm28 JET 300 31,7 ltr 323 mm 380 mm 371 mm29 JET 320 32,8 ltr 320 mm 381 mm 389 mm30 JET 2000 21,9ltr 270 mm 320 mm 383 mmDe emmers zijn leverbaar in verschillende kleuren. Ze kunnen geleverd worden met bedrukkingof inmould labeling

Kunststof

170

Page 171: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

EMMERS/JETO SERIE/VERZEGELBAAR

NR: TYPE: INHOUD: DIAMETERONDER DIAMETERBOVEN HOOGTE MET DEKSEL

1. JETO 30 3,1 ltr 205 x 145 mm 239 x 179 mm 141 mm

2. JETO 35 3.6 ltr 203 x 143 mm 239 x 179 mm 141 mm

3. JETO 45 4,4 ltr 206 x 146 mm 239 x 179 mm 184 mm

4. JETO 50 5,0 ltr 247 x 168 mm 277 x 198 mm 174 mm

5. JETO 55 5,8 ltr 246 x 167 mm 277 x 198 mm 168 mm

6. JETO 86 8,6 ltr 275 x 205 mm 308 x 238 mm 193 mm

7. JETO 110

11,3 ltr 304 x 224 mm 345 x 265 mm 218 mm

8. JETO 125

12,8 ltr 306 x 226 mm 345 x 265 mm 240 mm

9. JETO 135

13,3 ltr 305 x 225 mm 345 x 265 mm 248 mm

10. JETO 150

16,4 ltr 354 x 264 mm 391 x 301 mm 230 mm

11. JETO 170

17,2 ltr 253 x 263 mm 391 x 301 mm 242 mm

12. JETO 180

19,1 ltr 350 x 260 mm 380 x 299 mm 271 mm

13. JETO 185

18,9 ltr 321 x 240 mm 380 x 299 mm 299 mm

EMMERS/ JETS SERIE / VERZEGELBAAR

NR: TYPE: INHOUD: DIAMETER ONDER DIAMETER BOVEN HOOGTE MET DEKSEL

14. JETS 11 1,14 ltr 155 x 95 mm 178 x 118 mm 89 mm

15. JETS 23 2,5 ltr 239 x 218 mm 260 x 238 mm 61 mm

16. JETS 30 3,2 ltr 305 x 215 mm 245 x 250 mm 62 mm

17. JETS 34 3,4 ltr 258 x 236 mm 260 x 238 mm 84 mm

18. JETS 50 5,8 ltr 305 x 215 mm 345 x 250 mm 103 mm

Deze emmers zijn leverbaar in verschillende kleuren. Ze kunnen geleverd worden met bedrukking of Inmould labeling.

Kunststof

171

www.hselect.nl

Page 172: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

EMMERS/ JETR SERIE/ VERZEGELBAAR

NR: TYPE: INHOUD: DIAMETER ONDER DIAMETER BOVEN HOOGTE MET DEKSEL

1. JETR 35 3.6 ltr 257 x 168 mm 286 x 198 mm 101 mm

2. JETR 42 4,3 ltr 256 x 167 mm 261 x 189 mm 124 mm

3. JETR 53 5,6 ltr 235 x 162 mm 261 x 189 mm 157 mm

4. JETR 57 2,8 ltr 258 x 168 mm 286 x 198 mm 151 mm

5. JETR 62 6,4 ltr 255 x 166 mm 286 x 198 mm 161 mm

6. JETR 80 8,3 ltr 244 x 152 mm 286 x 198 mm 211 mm

7. JETR 110 11,2 ltr 249 x 162 mm 286 x 198 mm 266 mm

8. JETR 125 12,1 ltr 337 x 202 mm 372 x 240 mm 202 mm

9. JETR 160 16,6 ltr 329 x 201 mm 372 x 240 mm 266 mm

EMMERS/ JB SERIE/ VERZEGELBAAR

NR: TYPE: INHOUD: DIAMETER ONDER DIAMETER BOVEN HOOGTE MET DEKSEL

10. JB 450 0,3 ltr 86 mm 106 mm 73 mm

11. JB 550 0,5 ltr 91 mm 106 mm 89 mm

12. JB 825 0,8 ltr 102 mm 121 mm 102 mm

13. JB 1000 1,0 ltr 98 mm 121 mm 138 mm

14. JB 1200 1,2 ltr 121,5 mm 143 mm 107 mm

15. JB 1560 1,6 ltr 118 mm 143 mm 141 mm Deze emmers zijn leverbaar in verschillende kleuren. ze kunnen geleverd worden met bedrukking of Inmould labeling.

Kunststof

172

Page 173: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

PLASTIC DEKSELVATEN MET SPANRING

Geblazen uit PE materiaal. Geschikt voor vervoer van gevaarlijk stoffen. Kleur :

blauw met deksel zwart/ Deze vaten zijn geschikt voor UN-X-keur/ vaste stoffen

NR. TYPE: INHOUD: KEURING: DOORSNEE VAT: DOORSNEE DEKSEL:

HOOGTE:

1. SD30 30ltr. UN-X-keur 350 x300mm 246mm 455mm 2. SD60 60ltr. UN-X-keur 385mm 310mm 620mm

3. SD120 120ltr. UN-X-keur 510mm 380mm 805mm

4. SD150 150ltr. UN-X-keur 510mm 380mm 970mm

5. SD216 216ltr. UN-X-keur 590mm 420mm 1000mm

UN-Specificaties op aanvraag.

Kunststof

173

www.hselect.nl

Page 174: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

PLASTIC BONDELVATEN

Kleur : Blauw

NR. TYPE: INHOUD: KEURING: DOORSNEE: HOOGTE OPENINGEN:

1. SD30 30ltr. UN-Y-keur 292mm 523mm 2 _ Trisure

2. SD60 60ltr. UN-Y-keur 584mm 928mm 2 _ Trisure

3. SD120 120ltr UN-Y-keur 443mm 788mm 2 _Trisure

4. SD216-ECO

216ltr. UN-X-keur 576mm 968mm 2 _Trisure en/of Mauser

5. SD216 216ltr. UN-X-keur 576mm 968mm 2 _ Trisure 6. SD216 216ltr. UN-X-keur 576mm 968mm 2x2 Trisure en/of Mauser

UN-Specificaties op aanvraag.

Kunststof

174

Page 175: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

STALEN BONDEL VATEN

NR. TYPE: INHOUD :

KEURING: DOORSNEE: HOOGTE: EXTRA: OPENING:

1. SV30 30ltr. UN-X-Keur 287mm 54mm 2x2 trisure

2. SV60 60ltr. UN-Y-Keur 373mm 58mm 2x2 trisure

3. SV60 60ltr. UN-Y-Keur 373mm 58mm 2 _trisure

4. SV216 216ltr. UN-Y-keur 583mm 884mm 2x2 trisure

5. SV216 216ltr. UN-Y-keur 583mm 884mm 2 _trisure

6. SV216 216ltr. UN-Y-keur 583mm 884mm Plastic binnenvat

2 _trisure

7. SV216 216ltr. UN-Y-Keur 583mm 884mm Zijaansluiting 2 _trisure

8. SV216 216ltr. UN-Y-Keur 583mm 884mm Deksel en

ring

9. SV280 280ltr UN-T-Keur 653mm 972mm Overmaatsvat Deksel en ring

10. Sleutel Gegalvaniseerde vatsleutel trisure

B Standaard in de kleur blauw, Andere kleuren op aanvraag.

UN-specificaties op aanvraag.

Kunststof

175

www.hselect.nl

Page 176: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

I.B.C. CONTAINERS

NR: TYPE: INHOUD: KEURING: PALLET: NIEUW

1. SL1000*H 1000ltr. UN-keur Houten pallet Nieuw

2. SL1000*S 1000ltr. UN-keur Stalen pallet Nieuw

3. SL1000*K 1000ltr. UN-keur Kunststof pallet

Nieuw

De containers zijn ideaal voor meermalig gebruik omdat alle onderdelen apart leverbaar Zijn. Leverbaar met stalen of kunststof kraan: Kunststof kraan is leverbaar met:

-Rubber pakking = Grijze hendel -E.P.D.M. pakking = Zwarte hendel -Viton pakking= witte hendel -Levensmiddelen pakking = Groene hendel

Stalen kraan is leverbaar in: -Stalen kogelkraan

-R.V.S. kogelkraan

De containers zijn ook leverbaar zonder UN keuring. De containers zijn ook gereconditioneerd leverbaar en met nieuwe binnentank Leverbaar met 15 en 22 cm deksel B Leverbaar met ontluchtingsdeksel :

- snel ontluchting - ontluchtingsventiel -beluchting en ontluchting

Toebehoren voor container: - Plaat met gestanst logo - Sleutel voor deksel en kraan - Verzegeling met nummering en dubbele nummering

UN-specificaties op aanvraag.

Kunststof

176

Page 177: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

RIKUTAINER

NR: TYPE: INHOUD: DIAMETER: HOOGTE:

1. Compac 800ltr. 1160mm 920mm

2. Compac 1000ltr. 1160mm 1190mm

3. Conipac 330ltr. 780mm 1020mm

4. Conipac 400ltr. 780mm 1120mm

5. Conipac 800ltr. 1160mm 1100mm

6. Conipac 1000ltr. 1160mm 1320mm

Deze containers zijn met afneembare bovendeksel en 22cm dop in het midden.

Standaard kraan aan de onderkant.

Zijn ook te leveren met inliners

Kunststof

177

www.hselect.nl

Page 178: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

KRANEN + SLEUTELS + SCHENKTUITEN

NR: TYPE: GESCHIKT VOOR

KRANEN

1. Dopkraan OV 35 Jerrycans met 35mm opening/ verzegelbaar

2. Dopkraan NV 45 Jerrycans met 45 mm opening.

3. Dopkraan NV 51 Jerrycans met 51 mm opening

4. Dopkraan NV 61 Jerrycans met 61 mm opening

5. Vatkraan _grofdraad Vaten

6. Vatkraan _gasdraad Vaten 7. Drummajoor 2 aftapkraan met

standaard 2gasdraad Vaten

8. Aeroflowkraan _ gasdraad Vaten

SLEUTELS

9. Dopsleutel NV 35 Jerrycans met 35 mm opening/ niet verzegelbaar

10. Dopsleutel OV 35 Jerrycans met 35 mm opening/ verzegelbaar

11. Dopsleutel NV 45 Jerrycans met 45 mm opening

12. Dopsleutel NV 51 Jerrycans met 51 mm opening

13. Allessluiter Jerrycans met 61 mm opening + vaten

SCHENKTUITEN

14. Schenktuit 45 mm Jerrycans met 45 mm opening

15. Schenktuit 51 mm Jerrycans met 51 mm opening

16. Schenktuit 61 mm Jerrycans met 61 mm opening

Kunststof

178

Page 179: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

VERLOPEN + ZEGELKAPPEN + VERZEGELINGEN

VERLOPEN

1. Binnen- Buiten bocht Containers en kranen

2. Banjo + Plug Containers

3. Verloop Bi-Bi/ NV61 _gasdraad Opening NV61

4. Verloop / 2fijndraad _gasdraad Vaten met opening 2fijndraad 5. Verloop Bu-Bi/2mauser 2gasdraad/ blauw Vaten met opening 2mauser 6. Verloop Bi-Bi/ OV61 _gasdraad/ naturel Opening OV61

7. Verloop Bu-Bi/ 2trisure 2gasdraad/ oranje Vaten met opening 2trisure

8. Verloop Bi-Bi/ NV61 2gasdraad Opening NV61

9. Verloop Bu-Bi/ 2trisure _gasdraad Vaten met opening 2trisure

10. Verloop Bu-Bi/ 2mauser _gasdraad Vaten met opening 2mauser ZEGELKAPPEN

11. Zegelkap 2 staal / rood / trisure Vaten met opening 2 trisure

12. Zegelkap _ staal / rood / trisure Vaten met opening _ trisure

13. Zegelkap 2 staal / wit / trisure Vaten met opening 2 trisure

14. Zegelkap _ staal / wit / trisure Vaten met opening _ trisure

15. Zegelkap 2 kunststof / rood / mauser Vaten met opening 2 mauser 16. Zegelkap _ kunststof / rood / mauser Vaten met opening _ mauser

VERZEGELINGEN 17. Compactseal met of zonder nummering Vaten en containers

18. Verzegeling klemband kunststof of staal Dekselvaten

Kunststof

179

www.hselect.nl

Page 180: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

SLAGPOMPEN / EZI ACTION SYSTEEM

NR: TYPE: VOOR INHOUD VAN: POMPT PER SLAG:

1. Ezi action 5 ltr tot 25 ltr 180 ml

2. Ezi action 30 ltr tot 60 ltr 180 ml

3. Ezi action 60 tot 200 ltr 400 ml Het Ezi -Action systeem is een uniek gepantenteerd pompsysteem waardoor chemicalien verpompt kunnen worden onder lage druk en met hoge opbrengst. Elke pomp heeft een chemische resistentie voor een groot aantal chemical ien zonder aanpassing van pakkingen of afdichtingen.

HEVELPOMPEN

NR: TYPE: WAARVOOR TE GEBRUIKEN: SCHROEFDRAAD:

4. HP 06 WE

Jerry cans Allerlei soorten leverbaar

5. HP 26 ZE Vaten 2 schroefdraad

Kunststof

180

Page 181: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

DISPENCER EN SPRAYPOMPEN

NR. TYPE: OMSCHRIJVING: GESCHIKT VOOR OPENING:

1. Dispencerpomp D-5s/ opbrengst 0,5ml. DIN28/400

2. Dispencerpomp SD 20/ opbrengst 1,5 2ml DIN28/400

3. Dispencerpomp SD 400/ opbrengst 4ml./ reduceerbaar tot 2ml DIN28/400

4. Dispencerpomp SD 800/ opbrengst 8ml./reduceerbaar tot 5ml DIN28/400

5. Dispencerpomp D-1T/ opbrengst 30ml. Leverbaar in elke dopmaat

6. Verstuiver Sprayette 4 DIN28/400

7. Verstuiver Mistette mark II/ opbrengst 0,2ml DIN20/415

8. Trigger TS 800/ spray en/of foam DIN28/400 en DIN28/410

9. Trigger TR5910/ spray en foam DIN28/400

De triggers zijn leverbaar in verschillende kleuren

Kunststof

181

www.hselect.nl

Page 182: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

BOUWEMMERS + MAATEMMERS + MAATSCHEPPEN

NR. TYPE: INHOUD: KLEUR: BEUGEL: MAATVERDELING

1. Bouwemmer 12ltr. Blauw Grijs Zwart Rood

Metalen beugel Ja

2. Bouwemmer 20ltr. Grijs Zwart

Metalen beugel Ja

3. Tuitemmer 10ltr Wit Zwart

Kunststof beugel Ja

4. Tuitemmer 17ltr Wit Zwart

Kunststof beugel Ja

5. Maatschep 110ml Naturel Nee

6. Maatschep 125ml. Naturel Nee

7. Maatschep 150ml. Naturel Nee

8. Maatschep 275ml. Naturel Nee

9. Maatschep 500ml. Naturel Nee

10. Maatschep 875ml. Naturel Nee

11. Maatschep 1500ml. Naturel Nee

OLIEKANNEN

NR. TYPE: INHOUD KLEUR

1. Oliekan 9325 500ml. Rood

2. Oliekan 9326 1000ml. Rood

3. Oliekan 9327 2000ml. Rood

4. Oliekan 9338 3000ml. Rood

5. Oliekan 9339 5000ml. Rood

6. Oliekan 8212 12000ml Grijs

Kunststof

182

Page 183: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

RONDE POTTEN MET SCHROEFSLUITING Gespoten uit PP materiaal

NR. TYPE: INHOUD: DOORSNEE POT: DOORSNEE DEKSEL: HOOGTE MET DEKSEL:

1. IP50 50ml 75mm 79mm 27mm 2. IP100 100ml. 75mm 79mm 40mm

3. IP150 150ml. 100mm 100mm 32,5mm

4. IP250L 250ml. 100mm 100mm 47,5mm

5. IP250H 250ml. 75mm 79mm 76mm

De pot IP50/ IP100/ IP250H zijn ook leverbaar met een binnendeksel.

Leverbaar in verschillende kleuren.

Kunststof

183

www.hselect.nl

Page 184: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

Schenkkannen

OK-01000-00000730 1 liter schenkkan met flexibele tuit

OK-02000-00000731 2 liter schenkkan met flexibele tuit

OK-03000-00000732 3 liter schenkkan met flexibele tuit

OK-05000-00000733 5 liter schenkkan met flexibele tuit

H-FLEXITUIT-5525 Flexibele tuit met aansluitmoer tbv 1,2 en 3 liter schenkkan

H-FLEXITUIT-5526 Flexibele tuit met aansluitmoer tbv 5 liter schenkkan

Maatbekers

MB100/50000-0734 Set van 7 plastic maatbekers inhoud 0,1/0,25/0,5/1/2/3 en 5 ltr

MB0100-000005542 0,1 liter maatbeker

MB0250-000005543 0,25 liter maatbeker

MB0500-000005544 0,5 liter maatbeker

MB1000-000005545 1 liter maatbeker

MB2000-000005546 2 liter maatbeker

MB3000-000005547 3 liter maatbeker

MB5000-000005548 5 liter maatbeker

Trechters

TR160-0000005536 160 mm trechter met handvat en filter

TR190-0000005537 190 mm trechter met anti-spat rand filter en flexibele tuit

TR230-0000005538 230 mm trechter met anti-spat rand filter en flexibele tuit

TR200X300-005539 300 mm olietrechter met filter

TR200X300-005540 300 mm olietrechter met olie-water afscheider en filter

Vatkranen

H-KRAAN-00007086 3/4" polyethyleen vatkraan

H-KRAAN-00007250 2" polyethyleen vatkraan

H-KRAAN-00005534 3/4" metalen zelf sluitende kraan met een nylon zegel

H-KRAAN-00005535 2" aluminium zelf sluitende vatkraan

Opvangbakken

H-BAK-0000005541 Opvangbak met een capaciteit van 6 ltr

H-BAK-0000005550 Opvangbak met een capaciteit van 14 ltr

Vatpompen handbediend

H-POMP-000000757 vatpomp geschikt v. vaten tot 25 ltr stijgbuis 390mm (6,6ltr/min)

H-POMP-000005534 vatpomp geschikt v. vaten tot 60 ltr stijgbuis 590mm (10ltr/min)

H-POMP-000000758 vatpomp geschikt v. vaten tot 205 ltr stijgbuis 850mm(18,5ltr/min)

H-POMP-000000672 vatpomp geschikt v. vaten tot 255 ltr stijgbuis 940mm(18,5ltr/min)

H-POMP-000005535 vatpomp met pvc stijbuis 850mm (18,5ltr/min)

Kunststof

184

Page 185: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

Batterij aangedreven pompen

H-POMP-000005655 Batterij aangedreven pomp voor het verpompen van niet-corrosieve

vloeistoffen.

Eenvoudige drukknopbediening, opbrengst van ca. 9ltr/min. Ideaal voor het verpompen van diesel,olie,water en lichte chemicalien

Totale lengte pomp 580mm, stijgbuis van 380mm en uitloopslang van 600mm

H-POMP-000005656 Als bovenstaande maar uitgevoerd met speciaal filter en zeef tbv

frituurolieen.

Plastic rotatie pomp

Lichtgewicht rotatie pomp vervaardigd uit PVC en bestand tegen zuren, logen en

chemicalien.

De drie-delige stijgbuis is 950mm lang en heeft een opbrengst van 25 ltr/min

H-POMP-000005657 Plastic rotatie pomp

Plastic hefboom pomp

Geheel polypropylene constructie, het past op een 2" Gas of 2"NPT draad

De pomp leverd 500cc per slag en is beschikbaar met Viton of EPDM afdichtingen om een

maximale chemische resistentie te garanderen.

H-POMP-000005549 hefboom pomp met Viton seal

H-POMP-000005536 hefboom pomp met EPDM seal

Plastic hevel pompen

Deze range van hevelpompen zijn uitgevoerd met Teflon beklede zuigers, zodat alleen

vergelijkbare materialen in contact komen met de te verpompen vloeistof.

Deze pompen zijn uitgerust met PTFE(Teflon) keerringen om een maximale chemische

resistentie te garanderen.

H-POMP-000005537 polypropyleen lift pomp met 500mm stijgbuis

H-POMP-000005538 polypropyleen lift pomp met 700mm stijgbuis

H-POMP-000007525 polypropyleen lift pomp met 1000mm stijgbuis

H-POMP-000005659 nylon lift pomp met 500mm stijgbuis

H-POMP-000005539 nylon lift pomp met 700mm stijgbuis

H-POMP-000005660 nylon lift pomp met 1000mm stijgbuis

Pistoolkraan

Pistoolkraan Aluminium met 1"Gasdraad

H-KRAAN-00007527

Kunststof

185

www.hselect.nl

Page 186: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

Adaptors

Adaptors om 2" Gasdraad te verbinden met de verschillende aansluitingen die mogelijk

zijn op vaten.

Ook zijn er verlopen leverbaar om Eco/IBC's aan te sluiten op slangen met een diameter

van 1" / 1.1/4" / 1.1/2" en 2

H-VERLOOPOR-7205 2" gasdraad-2" trisure

H-VERLOOPBL-7199 2" gasdraad-2" mauser

H-VERLOOPOR-7195 2" gasdraad-DIN 62

H-VERLOOP-007509 2" gasdraad- 59mm Tournex

H-VERLOOP-007209 2" gasdraad-DIN 51

H-VERLOOP-007510 2" gasdraad- 63mm

H-VERLOOP-007511 2" gasdraad-DIN 71

H-VERLOOP-007526 Eco/IBC S60x6-slangpilaar 1"

H-VERLOOP-007529 Eco/IBC S60x6-slangpilaar 1.1/4"

H-VERLOOP-007527 Eco/IBC S60x6-slangpilaar 1.1/2"

H-VERLOOP-007528 Eco/IBC S60x6-slangpilaar 2"

Metalen hefboom pomp

Geschikt voor 50 tot 205 ltr vaten en verpompt allerlei soorten smeermiddelen en

niet corrosieve vloeistoffen.

De pomp is compleet vervaardigd uit staal en voorzien van een aluminium handgreep

en verloop.

De opbrengst van de pomp is 0,45ltr/slag

H-POMP-000005527 metalen hefboom pomp

Metalen Rotatiepomp

De roterende pomp is geschikt voor het pompen van lichte olien, diesel en andere

niet corrosieve vloeistoffen.

Het gietijzeren lichaam, stalen uitgang en stijgbuis maakt deze pomp uitermate geschikt

voor het zware werk.

De pomp wordt geleverd met een stijgbuis (in drie delen opschroefbaar) en een

2" gasdraad verloop.

De opbrengst van de rotatiepomp is 0,30 liter per slag.

H-POMP-000005528 metalen rotatiepomp

RVS vatpomp

Pomp is vervaardigd uit RVS316 met teflon seals, 2" gasdraad vat adaptor en geschikt

voor aggressieve chemicalien, oplosmiddelen en ontvetters, etc.

H-POMP-000005540 mini vatpomp met een stijgbuis van 500mm

H-POMP-000005658 vatpomp met een stijgbuis van 840mm tbv 205 ltr vaten

Semi Rotatiepomp

Een dubbel werkende semi-rotatiepomp met een gietijzeren lichaam en messing kleppen

is geschikt voor een groot scala van vloeistoffen zoals water,diesel, watergedragen

oplossingen, alle petroleum oplossingen en niet corrosieve vloeistoffen.

De pompen zijn verkrijgbaar met de volgende opbrengsten per minuut:

H-POMP-000005529 K0 opbrengst van 15 ltr/min, in- en uitgang 1/2"

H-POMP-000005530 K1 opbrengst van 25 ltr/min, in- en uitgang 3/4"

H-POMP-000005531 K2 opbrengst van 35 ltr/min, in- en uitgang 1"

H-POMP-000005532 K3 opbrengst van 45 ltr/min, in- en uitgang 1.1/4"

H-POMP-000005533 K4 opbrengst van 85 ltr/min, in- en uitgang 1.1/2"

Kunststof

186

Page 187: H-Select catalogus 2010

Verpakkingen

Jerrycans voor Brandstof

CAN-3L-BENZ-0920 Can 3 liter Ideaal voor transport Benzine en Diesel

Kleur groen met oranje afsluitdop en schenktuit

Stapelbaar

CAN-5L-BENZ-0921 Can 5 liter inclusief schenktuit

Kleur zwart

UN-Y-keur

CAN-5L-BENZ-0922 Can 5 liter inclusief schenktuit

Kleur rood

UN-Y-keur

CAN-5L-BENZ-0923 Can 5 liter inclusief schenktuit

Kleur groen

UN-Y-keur

CAN-10L-BENZ-924 Can 10 liter inclusief schenktuit

Kleur zwart

UN-Y-keur

CAN-10L-BENZ-925 Can 10 liter inclusief schenktuit

Kleur rood

UN-Y-keur

CAN-20L-BENZ-926 Can 20 liter inclusief schenktuit

Kleur zwart

UN-Y-keur

CAN-20L-BENZ-927 Can 20 liter inclusief schenktuit

Kleur rood

UN-Y-keur

Kunststof

187

www.hselect.nl

Page 188: H-Select catalogus 2010

Kartonage & overige

Inhoud

189 Omsnoeringsproducten190 Fibrevaten191 Enveloppen en plastic zakken192 Dozen193 Beschermartikelen194 Kokers195 Presswood houtvezelpallets196 Plakband197 Opvulmateriaal

188

Page 189: H-Select catalogus 2010

Omsnoeringsproducten

Handwikkelfolie

Kartonage & overige

Deze folie wordt gebruikt om uw produkten op de pallets in te wikkelen, zodat uw pallets bij transport netjes in model blijven.Standaard hebben wij op voorraad:

Dikte 20 micron, transparant 10cm breed 300mtr. per rolDikte 20 micron, transparant 50cm breed 300mtr. per rolDikte 23 micron, transparant 50cm breed 300mtr. per rol

Iedere andere afmeting en kwaliteit is op bestelling verkrijgbaar.

Deze folie wordt gebruikt om machinaal uw pallet in te wikkelen. De folie is in verschillende kwaliteiten en breedtes leverbaar. Machinefolie wordt per kilogram berekend.

Dit band wordt gebruikt om de goederen op uw pallets vast te snoeren. Het band is in diverse breedtes en verpakkingen leverbaar. Voor de zwaardere produkten hebben ij metalen omsnoeringsband, voor de minder zware produkten plastic omsnoeringsband. Ook hebben wij diverse soorten klemmen waarmee u het band kunt vastzetten op voorraad.

Ook de benodigde verpakkingsmachines kunnen wij u leveren.

Machinefolie

Omsnoeringsband

189

www.hselect.nl

Page 190: H-Select catalogus 2010

Kartonage & overige

Fibre vaten

Fibre vaten

Wij hebben een ruime sortering gebruikte fibrevaten op voorraad. Naast deze vaak nog als nieuw uitziende vaten kunnen wij ook speciaal op maat gemaakte fibrevaten leveren.

- Inhoudsmaten vanaf 5liter tot 250 liter.- Verschillende deksels, zoals staal, hout hardboard of plastic.- Zowel met als zonder UN keuring leverbaar.

Nieuw is ons 100% recyclebaar fibre vat. Dit is een niet milieu belastend produkt en dus naar uw klant toe een perfect probleemoplossende verpakking.

190

Page 191: H-Select catalogus 2010

Enveloppen en plastic zakken

Kartonage & overige

Luchtkussenenveloppen

Luchtkussenenveloppen bestan uit een kraft buitenzijde en een binnenzijde van luchtkussenfolie. De enveloppen zijn te sluiten door middel van een zelfklevende plakstrip.Ze zijn licht van gewicht en daarom vooral geschikt voor produkten die iets meer bescherming nodig hebben maar toch per post verzonden worden. De luchtkussenenveloppen zijn in vele maten standaard uit voorraad leverbaar.

Documentenveloppen bestaan uit een plastic hoesje met zelfklevende achterzijde, zodat ze gemakkelijk op uw zendingenplakken.De enveloppen beschermen uw documenten tegen vuil worden, zoekraken en beschadigen.De documentenveloppen zijn in vier standaard afmetingen bedrukt en onbedrukt direkt leverbaar.

Handige plastic zakjes die met een gripsluiting gesloten kunnen worden. Deze zakjes kunnen meerdere keren geopend en gesloten worden.De minigripzakjes zijn in vele maten, zowel met als zonder schrijfstrook direkt leverbaar

Leverbaar in alle maten en kwaliteiten. De meest voorkomende plasticzakken hebben wij standaard op voorraad.

Buisfolie is geschikt voor gebruik op impuls- en heatsealers. De rollen zijn transparant en verkrijgbaar in verschillende maten en diktes.Het voordeel van buisfolie is dat u zelf de lengte bepaalt van uw verpakking.

Documentenveloppen

Minigripzakjes

Plastic zakken

Buisfolie

191

www.hselect.nl

Page 192: H-Select catalogus 2010

Kartonage & overige

Dozen

Dozen

Dozen - partijen

Wij beschikken over een ruime voorraad dozen in ruim duizend verschillende maatvoeringen. Voor de doos die u zoekt is er vrijwel altijd wel een passend model aanwezig.Indien u meer eisen stelt aan uw verpakking kunnen wij deze verpakking voor u maken zoals u dat wenst b.v. eigen bedrukking en of afmeting.

Buiten het standaard pakket hebben wij ook voorraden nieuw en gebruikte partijen staan met of zonder opdruk. De voorraad hiervan wisselt. Indien de doos die u zoekt er nu niet staat, komt hij waarschijnlijk snel binnen.

192

Page 193: H-Select catalogus 2010

Beschermartikelen

Kartonage & overige

Luchtkussenfolie

Gebruik: bescherming en isolering van uw producten. Alle gewenste breedtes zijn leverbaar. Standaard op voorraad in vier breedtes:50 cm.100 cm.120 cm.150 cm.

Rollengtes altijd 100 mtr.

Gebruik: bescherming en isolering van uw producten. Alle gewenste breedtes zijn leverbaar. Standaard op voorraad in vier breedtes:60 cm.70 cm.100 cm.150 cm.

Rollengtes altijd 70 mtr.

Gebruik: bescherming en isolering van uw producten. Alle gewenste breedtes zijn leverbaar. Standaard op voorraad in vijf breedtes:50 cm.60 cm.70 cm.100 cm.140 cm.

Rollengte is ca. 250mtr. ; dit product wordt per kilogram berekend.

Golfkarton

Natronkraft

193

www.hselect.nl

Page 194: H-Select catalogus 2010

Kartonage & overige

Kokers

Lengte Doorsnee Wanddikte

24 cm 4 cm 1,6 mm (A4 formaat)

33cm 5 cm 1,6 mm (A3/A4 formaat)

45 cm 5 cm 1,6 mm (A2/A3 formaat)

63 cm 5 cm 1,6 mm (A2/A3 formaat)

70 cm 5 cm 1,6 mm

75 cm 6 cm 1,6 mm

87 cm 7 cm 1,6 mm (A0 formaat)

100 cm 10 cm 2,5 mm

Kokers

Kokers leverbaar inclusief en exclusief afsluitdoppen

194

Page 195: H-Select catalogus 2010

Presswood houtvezelpallets

Kartonage & overige

Presswood houtvezelpallets

Als grondstof voor de Presswood pallets wordt resthout vermalen tot houtvezels. Deze vezels vermangd met kunstharsen worden onder hoge druk en temperatuur tot oersterke Presswood pallets geperst.

Voordelen ten aanzien van houten pallets:- Nestbaar te stapelen (ruimtebesparend).- Licht in gewicht en oersterk- Zeer laag eigen vochtgehalte- Gesloten dek- Zeer gunstig geprijsd- Behoeft geen S rex behandeling- Maat- en vorm vast - Veiliger- Afgeronde hoeken en conische poten- Standaard uit voorraad leverbaar

De presswood houtvezelpallets zijn in verschillende afmetingen op voorraad.

195

www.hselect.nl

Page 196: H-Select catalogus 2010

Kartonage & overige

Plakband

Zelfklevende tape

Niet zelfklevende tapes

De breedte van de zelfklevende tape is 50 mm. De lengte is 66 mtr. per rol. Het tape is verkrijgbaar in zowel de kleur bruin als transparant. Wij hebben drie standaard kwaliteiten op voorraad:

Standaard:algemeen dozensluittape, vrijwel altijd inzetbaar.

Extra: betere kleefkracht voor dozen die meer onder spanning staan.

Low noise: voor als de dozen langer dicht moeten blijven en voor iedereen die liever een tape gebruikt die geen geluid maakt bij gebruik.

Deze tapes zijn oplosmiddelen vrij.

Ook leveren wij diverse zelfklevende tapes in verschillende kwaliteiten, rollengtes en breedtes. Ook kunt u bij ons terecht voor bedrukte tapes. Voorbeelden kunnen wij u toesturen.

Papieren plakband, zowel onverstevigd als verstevigd in verschillende breedtes standaard op voorraad.

Voor tapes leveren wij ook handdispencers tot geavanceerde dozen-sluitmachines, om het gebruik van de tapes te vereenvoudigen.

196

Page 197: H-Select catalogus 2010

Opvulmateriaal

Kartonage & overige

Flopak

Standaard

Speciaal

Bio-8

Cell-O

Ons standaard opvulmateriaal is Flopak. Het materiaal is verkrijgbaar in drie verschillende kwaliteiten.

500ltr. per verpakking beige van kleur. Toepassing: voor normaal gebruik

500ltr. per verpakking beige/wit van kleur. Toepassing: voor zware produkten

400ltr. per verpakking lichtgroen van kleur. Toepassing: vooral voor gebruik in eindverpakkingen naar de consument toe daar het 100% afbreekbaar is

Luchtkussens die vrijwel voor alle goederen perfecte transportbescherming garanderen. De vederlichte kussentjes houden de beschermende lucht gevangen in sterk HDPE folie van slechts 40 micron waardoor zij zich in gewicht onderscheiden van andere luchtkussentjes en zeker van het veel zwaarderekreukelpapier. Geschikt voor hergebruik of kapot te snijden waardoor het volume tot 2% wordt teruggebracht.

197

www.hselect.nl

Page 198: H-Select catalogus 2010

Index

198

ADEMBESCHERMING: 5 Inleiding

10 Hygiënemaskers10 Onderhoudsvrije stofmaskers 14 Half- en volgelaatsmaskers 3M 15 Accessoires 3M maskers16 Stoffilters 3M 18 Gas- en dampfilters 3M18 Accessoires 3M filters19 Dräger gelaatsmaskers20 Accessoires Dräger gelaatsmaskers21 Accessoires X-Plore21 Fernez gelaatsmasker22 Airstream22 Accessoires Airstreamhelm22 Powerflow +23 Accessoires Powerflow +23 Dustmaster23 Accessoires Dustmaster24 Jupiter24 Accessoires Jupiter25 QRS Lichte hoofdkappen 26 Compact Air27 Accessoires Compact Air28 Compact Air Luchtkappen29 BelAir29 Accessoires BelAir29 Accessoires motoraangedreven systemen 30 Persluchtsystemen 3M Filterset30 Regelaars31 Luchttoevoerslangen/haspels32 Insteeknippels / koppeling / klemmen32 Detectie / Meten

35 Inleiding36 Hulp naar de juiste keuze37 Veiligheidshelmen North38 Veiligheidshelmen Peltor

OOG en GELAATSBESCHERMING41 Inleiding43 Oogbescherming44 Gelaatsbescherming

GEHOORBESCHERMING:47 Inleiding49 Gehoorbeugels49 Gehoorkappen 3M50 Gehoorkappen Peltor

VOETBESCHERMING:53 Inleiding55 Schoenen MTS58 Schoenen Emma65 Laarzen Dunlop land- en tuinbouw 67 Laarzen Dunlop slachterijen 68 Dunlop toebehoren

HANDBESCHERMING:71 Inleiding73 Disposable / lab. handschoenen73 Warmte / koude isolerend74 Chemisch resistente handschoenen75 Schoonmaak en food / catering75 Algemene werkhandschoenen 78 Speciale toepassingen

81 Inleiding88 Regenkleding90 Fluorescerende kleding

HOOFDBESCHERMING:

KLEDING:

98 Zaagkleding99 Werkkleding Broeken 104 Werkkleding Overalls108 Werkkleding Jassen115 Werkkleding T- shirts119 Werkkleding Sweaters121 Werkkleding Blouses122 Petten en mutsen124 Disposable kleding

Ergonomie:129 Stoelen Budget line129 Stahulpen & stamatten129 Kniebeschermers

Hygiëne produkten:131 Traditioneel toiletpapier131 Handdoeken op rol132 Midi rollen132 Mini rollen132 Industrie papier

EHBO:135 Oogdouches / spoelflessen135 Pleisters137 Verbandtrommels139 Overige eerste hulpmiddelen

PICTOGRAMMEN:141 Redding & Evacuatie144 Verbodstekens145 Brandbestrijding146 Brandbestrijding - pan. uitvoering148 Brandbestrijding - fotoluminescerend149 Gebodstekens151 Waarschuwingsborden153 Aanwijzingsborden154 Teksten155 Afbakeningslinten157 ONDERHOUD & SERVICE

KUNSTSTOF VERPAKKINGEN:161 Jerrycans 165 Ronde potten 167 Flacons170 Emmers 173 Plastic dekselvaten met spanring174 Plastic bondelvaten175 Stalen bondelvaten176 I.B.C. containers177 Rikutainers180 Slag-hevelpompen181 Dispencer en spraypompen182 Bouwemmers, maatscheppen/kannen183 Ronde PP potten met schroefsluiting184 Accesoires187 Brandstofcans

KARTONAGE & OVERIGE:189 Omsnoeringsproducten190 Fibrevaten191 Enveloppen en plastic zakken192 Dozen193 Beschermartikelen194 Kokers195 Presswood houtvezelpallets196 Plakband197 Opvulmateriaal

Page 199: H-Select catalogus 2010

Algemeen

Artikel 1.

1. Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, zijn de onderhavige voorwaarden van toepassing op alle offertes, aanvragen, mededelingen en overeenkomsten van de besloten vennootschappen Houweling International B.V., Houweling Karton B.V. (tevens h.o.d.n. Evenblij & Vos), beiden statutair gevestigd te Bergschenhoek, Houweling Productie/ Tuinbouw B.V., Houweling Veiligheid B.V. en Houweling Retail Service B.V. (tevens h.o.d.n. H-Select), statutair gevestigd te Berkel en Rodenrijs, hierna allen afzonderlijk te noemen Houweling, de uitvoering daaronder begrepen, alle overeenkomsten waarbij Houweling als dienstverlener optreedt alsmede op alle met haar gesloten overeenkomsten van koop en verkoop van zaken alsmede op alle gemengde overeenkomsten.

2. Afwijkende voorwaarden, zoals inkoopvoorwaarden van de wederpartij, verbinden Houweling slechts als deze uitdrukkelijk schriftelijk en incidenteel door de directie van Houweling worden overeengekomen.

3. In geval van strijd tussen de algemene voorwaarden en overeenkomstige voorwaarden, waaronder begrepen inkoopvoorwaarden van de koper en algemene voorwaarden van de opdrachtgever, zullen bij uitsluiting de algemene voorwaarden van Houweling van kracht zijn, tenzij anders is overeengekomen en schriftelijk door de directie van Houweling is bevestigd.

Aanbiedingen.

Artikel 2.

1. De aanbiedingen, in welke vorm ook gedaan, en de in publicaties van Houweling voorkomende gegevens zijn geheel vrijblijvend en herroepelijk. Gegevens uit drukwerk, verstrekt vanwege Houweling, zijn aan wijzigingen onderhevig, zonder dat Houweling gehouden zal zijn hiervan bericht te geven.

Prijs.

Artikel 3.

1. De door Houweling opgegeven prijzen zijn exclusief B.T.W., exclusief verzekeringsvracht- en leveringskosten. Extra kosten van expresse-zendingen komen voor rekening van de koper. Houweling behoudt zich het recht voor om, zonder opgave van redenen, bestelde zaken onder rembours te verzenden. Prijs-, model-, uitvoeringswijzigingen en typefouten zijn voorbehouden.

Houweling is gerechtigd prijsverhoging, onder meer tengevolge van wettelijke maatregelen, wijzigingen in valuta, verhogingen van fabrieks- of toeleveranciersprijzen, e.a. aan de koper door te berekenen, ook in de periode na het tot stand komen van de koopovereenkomst en de levering.

Totstandkoming en inhoud der overeenkomst.

Artikel 4.

1. Een overeenkomst komt eerst tot stand door schriftelijke bevestiging door de directie van Houweling en/of haar daartoe aangestelde Verkoop-Binnendienst medewerkers. Eventueel later gemaakte aanvullende afspraken of aangebrachte wijzigingen zijn slechts geldend indien de directie van Houweling en/of haar daartoe aangestelde Verkoop-Binnendienst medewerkers deze schriftelijk bevestigd heeft en de wederpartij hiertegen schriftelijk geen bezwaar maakt.

2. Als datum van de totstandkoming der overeenkomst zal gelden de dag van verzending der bevestiging. Een door Houweling verzonden vrachtbrief of factuur wordt tevens beschouwd als een bevestiging t.a.v. de koopovereenkomst die de op de vrachtbrief of op de factuur vermelde zaken omvat.

3. De wederpartij is aan zijn opdracht gebonden en zal verplicht zijn bij wijziging en/of annulering van de opdracht daardoor voor Houweling ontstane schade - reeds gemaakte kosten, renteverlies en dergelijke - te vergoeden, ongeacht de reden -overmacht daaronder begrepen -voor de wijziging en/of annulering, ongeacht de aanvaarding van Houweling daarvan.

Levertijden.

Artikel 5.

1. De in aanbiedingen en/of opdracht bevestigingen genoemde leveringstermijnen zijn te goeder trouw opgegeven. doch zijn niet als bindend te beschouwen. Overschrijding van de leveringstermijn, door welke oorzaak ook, buiten de schuld van en niet aan Houweling verwijtbaar, geeft de koper geen recht op ontbinding der overeenkomst of op schadevergoeding op niet nakoming van enige ontstane verplichting.

Levering.

Artikel 6.

1. Houweling is gerechtigd de orders in gedeelten uit te voeren. Tenzij anders is overeen-gekomen geldt dat goederen c.q. diensten worden geleverd af magazijn of af fabriek.

Ten aanzien van de afmetingen, kleuren, gewichten en andere eigenschappen van alle materialen behoudt Houweling zich steeds de gewone marges voor, zoals die gebruikelijk zijn bij de fabrikant met de vervaardiging belast.

Reclame.

Artikel 7.

1. Eventuele reclames dienen binnen 7 dagen na ontvangst der goederen c.q. verrichting van diensten schriftelijk en in details aan Houweling te worden opgegeven. Indien beschadiging van goederen wordt geconstateerd tengevolge van het transport, dient dit bij aankomst aan de vervoerders te worden gemeld en op het vervoersbewijs te worden aangetekend.

2. In geval Houweling diensten verleent, zoals het gevraagd of ongevraagd geven van adviezen, geldt ten aanzien van van de aansprakelijkheid het volgende:

Wanneer door of namens Houweling adviezen worden gegeven kan daarvoor geen aansprakelijkheid worden aanvaard. De opdrachtgever vrijwaart Houweling voor alle aanspraken, welke derden in verband met vermelde adviezen tegen Houweling mochtren instellen. Ook voor het niet geven van adviezen in gevallen waarin de opdrachtgever meent dat wel geadviseerd had moeten worden neemt Houweling geen aansprakelijkheid op zich.

3. Gebreken, welke later dan zes maanden na levering van goederen ofwel diensten optreden of eerst dan kenbaar worden of, die welke het gevolg zijn van een onjuist gebruik van de geleverde goederen c.q. diensten, zijn nimmer aan te merken als toerekenbare tekortkoming van Houweling.

Betaling.

Artikel 8.

1. Binnen 30 dagen na faktuurdatum dient betaling te geschieden, zonder korting, tenzij anders is overeengekomen, Indien koper ingebreke blijft binnen 30 dagen te betalen, wordt hij geacht van rechtswege in verzuim te zijn, zonder ingebrekestelling. Er wordt vanaf de datum van ingebreke zijn een rente van 1% per maand berekend. Een gedeelte van een maand wordt als een hele maand beschouwd. Houweling is gerechtigd om ingeval van niet-tijdige betaling de koper alle gerechtelijke- en buitengerechtelijke invorderingskosten in rekening te brengen. Buitengerechtelijke invorderingskosten bedragen tenminste 15% van het openstaande bedrag alsmede euro 50 administratiekosten, exclusief BTW.

Schuldvergelijking.

Artikel 9.

1. De koper is niet gerechtigd de betaling met enige tegenvordering te compenseren.

Hoofdelijkheid.

Artikel 10.

1. Al hetgeen - betaling of anderszins - waartoe Houweling terzake van de uit enige koopovereenkomst of deze voorwaarden voortvloeiende verbintenissen is gerechtigd, niets uitgezonderd, is hoofdelijk verschuldigd door de eigenaar of bestuurder van de wederpartij, of door wie dan ook maar beschikkingsbevoegdheid ten aanzien van de zaken heeft, ongeacht of zij de opdrachten aan Houweling tot levering van zaken of diensten op eigen naam en/of voor eigen rekening, danwel voor rekening van derden hebben verstrekt, met dien verstande dat prestatie door ŽŽn hunner de andere bevrijdt.

Overmacht.

Artikel 11.

1. Onverminderd de haar verder toekomende rechten heeft Houweling , indien zij door overmacht wordt verhinderd de overeenkomst uit te voeren of tijdig uit te voeren, het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten of de overeenkomst geheel of ten dele door een schriftelijke verklaring te ontbinden, ter keuze van Houweling , zonder dat Houweling tot enige schadevergoeding of anderszins gehouden is. Een en ander laat de verplichting van koper om het reeds geleverde en de reeds gemaakte kosten te betalen onverlet.

Onder overmacht wordt ten deze verstaan elke omstandigheid van de wil van Houweling onafhanklijk - ook al was deze ten tijde van de totstandkoming van de overeenkomst reeds te voorzien - ten gevolge waarvan de nakoming en/of tijdige uitvoering van de overeenkomst naar redelijkheid en billijkheid door koper niet meer kan worden verlangd, daaronder in elk geval begrepen oorlog, revolutie, oorlogsgevaar, burgeroorlog, oproer, werkstaking, werkliedenuitsluiting, transportmoeilijkheden, brand en/of storing in het bedrijf van Houweling of in dat van één of meer van haar leveranciers, vertraagde levering van tijdig bestelde materialen, grond- en hulpstoffen of onderdelen, overstroming, storm, windhoos, hagel, regen, mist, vorst, sneeuwval, ijzel, verkeersstoring, onderbreking van de aanvoer van energie of drinkwater en overheidsmaatregelen.

Eigendomsvoorbehoud.

Artikel 12.

1. Zolang de koper niet aan al zijn verplichtingen jegens verkoper heeft voldaan. blijven alle overgedragen goederen het onvervreembaar eigendom van Houweling. De goederen mogen niet op enigerlei wijze worden belast noch vervreemd. Houweling is onherroepelijk door koper gemachtigd om in geval van niet nakoming of gebrekkige nakoming zonder ongebrekestelling de door Houweling geleverde zaken tot zich te nemen en daartoe de gebouwen en terreinen van de wederpartij te betreden.

Aansprakelijkheid.

Artikel 13.

1. Houweling is nimmer aansprakelijk voor de gevolgen van onjuist en/of ondeskundig gebruik der geleverde goederen c.q. levering van onjuiste dienstverlening.

Geschillen.

Artikel 14.

Nederlands recht is van toepassing. Alle geschillen voortvloeiende uit de verkopenvan Houweling zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in Rotterdam.

Deponering.

Artikel 15.

Deze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd ter grifÞe van de Arrondissementsrechtbank te Rotterdam onder nr. 636/96.

Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van de besloten vennootschappen Houweling International B.V., Houweling Karton B.V., Houweling Productie/Tuinbouw B.V., Houweling Veiligheid B.V. en Houweling Retail

Service B.V.

Page 200: H-Select catalogus 2010

H-select | Heerenveen

Tel.: 0513 683 220Fax 0513-68 39 [email protected]

Neptunus 11 8448 CN HEERENVEEN

H-select | Bleiswijk

Tel.: 010 440 11 69Fax 010-511 81 [email protected]

Klappolder 104 2665 LP BLEISWIJK

H-select | ApeldoornParamariboweg 39-a7333 PA ApeldoornTel.: 055-323 85 10Fax 055-323 85 [email protected]

H-select | AssenZeilmakerstraat 339403 VA AssenTel.: 0592-37 35 36Fax 0592-37 53 [email protected]

www.hselect.nl