Good Bears Puzzelboek 2013

28
Stichting geregistreerd bij Kennisbank Filantropie TROOSTBEER AAN BOORD? WAAROM BEREN? BEERTJE? SHOP TILL YOU DROP GOODBEARSSHOP.NL ANNIKA 11 JAAR OUD WAAROM IK MET DE AMBULANCE MEE MOEST LOUIS UIT CASTRICUM WAAROM IK VAN DE POLITIE EEN GOODBEAR HEB GEKREGEN SCAN DE QR CODE KIJK NAAR ONZE AANBIEDINGEN EN ACTIES UITGAVE 15

description

Good Bears

Transcript of Good Bears Puzzelboek 2013

Page 1: Good Bears Puzzelboek 2013

�Stichting geregistreerd bij Kennisbank Filantropie

TROOSTBEER AAN

BOORD?

WAAROM BEREN?

Beertje?

shop till you drop

goodBearsshop.nl

ANNIKA11 JAAR OUDWAAROM IKMET DE AMBULANCE MEE MOEST

LOUISUIT CASTRICUM

WAAROM IK VAN DE POLITIEEEN GOODBEAR HEB GEKREGEN

Scan de QR code

KIJK NAAR ONzEAANBIEdINgEN EN AcTIES

UITGAVE 15

Page 2: Good Bears Puzzelboek 2013

Scan deze QR code en kijk naar onze aanbiedingen en acties.

Good Bears of the World-NLMast 26, 3891 KG ZeewoldeKvK AmsterdamKantoor Haarlem 41 225 944

Een beer bestellen?

goodbearsshop.nlgoodbears.nl

Stichting geregistreerd bij

Kennisbank Filantropie

Vormgeving en layoutuitgave 2013 ed. 915De Tolboom bv

Aan de inhoud van de advertenties of onjuistheden in de uitgave kunnen bij de uitgever geen rechten geclaimd worden. Niets uit deze uitgave mag worden geko-pieerd of vermenigvuldigd zonder schrifte-lijke toestemming van de uitgever. Hoewel uiterste zorg is besteed aan de inhoud van deze uitgave, aanvaardt de uitgever noch de redactie enige aansprakelijkheid voor onjuistheden of gevolgen daarvan. Verveelvoudigen en openbaarmaken van deze uitgave door middel van druk, microfilm of enige andere wijze is slechts toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.©2013 De Tolboom bv

Lieve berenvrienden en vriendinnen,Dat jullie nu dit Good Bears Puzzelboek in handen hebben betekent dat jullie nu dus hebben kennisgemaakt met onze stichting. Misschien wel de eerste keer van je leven, of ken je ons misschien al uit de krant? Omdat we erbij waren toen Annika een beer kreeg in de ambulance? Wat dacht je anders van Louise? Aangereden door een auto en getroost door de politie met een troostbeer van de Good Bears. Misschien ken je het verhaal van Bibi? Binnengebracht in een ziekenhuis met een heftige koortsstuip en nu grote vriendjes met haar beer Milan. Misschien. Maar misschien dus ook helemaal nog niet. Wij staan ook niet graag met onze berenneus vooraan maar het is wel fijn te weten dat wij meerijden op de voertuigen van brandweer, politie en ambulancediensten. Waardoor wij er vaak wel als eerste bij zijn, om te troosten dus. Dit kunnen wij doen omdat er jaarlijks veel bedrijven zijn die ons sponsoren met geld om nieuwe beren weg te schenken, kinderen spreek-beurten over ons houden op school en acties organiseren of gewoon dankzij de adverteerders die jullie in dit Good Bears Puzzelboektegenkomen. Adverteerders heel erg bedankt dus.

Ook dit jaar zullen er wel weer veel beren op pad gaan. Om te troos-ten en om geknuffeld te worden. Klaar om te luisteren naar wat jullie te vertellen hebben. In dit Good Bears Puzzelboek kun je in ieder geval naast lekker puzzelen en knutselen ook lezen wat er zoal gebeurd is tot nu toe en wat wij te horen hebben gekregen. Veel plezier!

Wil je nog meer van ons weten?Surf dan naar www.troostbeer.nl

Beertje?

shop till you drop

goodBearsshop.nl

Page 3: Good Bears Puzzelboek 2013

Troostbeer aan boord?

Good Bears of the WorldDe troostberen van Good Bears of

the World hebben al via veel zieken­huizen en hulpverleningsinstanties een plaats gevonden. Hoeveel beren er jaarlijks nodig zijn om te troosten hangt natuurlijk een beetje af van het aantal ongevallen waarbij kinderen betrokken zijn. Soms doen zich echter ook grote rampen voor of zijn er bijzondere omstandigheden waarbij kinderen het slachtoffer zijn. Troostberen van Good Bears of the World hebben al meerdere keren hun dienst bewezen.

Waarom beren?Beren zijn niet onderhevig aan mode. Ze zijn nooit kinderachtig, spreken aan bij jong en oud en zijn stoer en sterk. Maar ook lief en troostend. Onze troostbeer is in eigen beheer ontworpen en voldoet dan ook aan een aantal specifieke eisen. Gelet is op de gebruikte materialen, de wasbaarheid en veiligheid. Kenmerkend voor onze troostberen zijn kleur en afmeting. Om de troostbeer tijdens aanwezigheid binnen de dienst of organisatie schoon te houden is deze per stuk verpakt in een plastic seal.

Tijd voor een beerInmiddels zijn er duizenden beren verspreid. Door inspanningen van talloze medewerkers van politie, brandweer en ambulancediensten. En donaties van particulieren en bedrijven.

Donateur worden?Met uw donatie worden beren aangeschaft welke kunnen worden geschonken aan enkele crisiscentra waar kinderen tijdelijk verblijven als zij uit huis zijn geplaatst.

Donateur worden doet u door overmaking van uw donatie op ING rekening 83600 t.n.v. Stichting Good Bears of the World.

Beertje? www.goodbearsshop.nl

Page 4: Good Bears Puzzelboek 2013

Beertje?‘n stukje geschiedenis

De Foundation (Stichting) Good Bears of the World is opgericht in 1969 door journalist en radioverslaggever James Ownbey in Honolulu, op Hawaï.

Het succes van de inzet van troostende teddyberen bereikte ook Europa en halverwege de jaren negentig werd er door een aantal vriendinnen in Nederland ook een stichting opgericht. Sinds haar oprichting heeft de stichting al duizenden troostberen ‘op stap’ kunnen sturen. Er is nog steeds behoefte aan troost bij kinderen die iets vervelends meemaken dus zal de inzet van deze troostberen nog zeker nodig blijven. In Nederland is de Amerikaanse wijze van fondsen-werving echter niet zo populair. Derhalve worden de beren hier betaald door sponsors of aan de hulpdiensten zelf aangeboden tegen een kleine vergoeding.

GOOd beARSOf The wORLd

IN 1969 OpGERIcHT DOOR

JAMES OWNBEy

Beertje? www.goodbearsshop.nl

Nijmegen, mei 2012. Sponsor Kwik-Fit schenkt beren aan UMC St. Radboud ziekenhuis.

Foto: GBW-NL

Beertje?

shop till you drop

goodBearsshop.nl

Page 5: Good Bears Puzzelboek 2013

Rescue equipment

Mijn papa werkt

met Holmatro

www.holmatro.com

Kleurplaat

Page 6: Good Bears Puzzelboek 2013

prijspuzzelZweedse puzzel

sportterm

bekaf

weg-schietennatuur-geest

vrouwdie vijftig

wordt

halfaapop Mada-

gaskar

vis

knevel

mijlpaal

GriekseletterAziati-

sche taal

lerenhalsjuk

ruim

voedsel

Bijbelsefiguur

soort

groente

adverten-tie (afk.)heiligegave

symboolxenon

uitgebak-ken spek

moeilijk

breekbaar

bijwoord

stads-vervoer

slee

Japansbordspel

verkwik-ken

aanleg

vonk

kapitein

gods-dienstiggebouw

systeem

omroep

uitroep

landtong

radium(afk.)oplos-middel

klooster-hoofd

lichaams-houding

wijdopen-zetten

bezit-telijkvnw.

drijvendeijsmassa

plus

bergpas

tijdreke-ning

tovenares

brand-kluis

adellijkpersoonaanhef

v.e. brief

omhaal

soortdrug

schou-derbont

oude fiets

landmaat

loofboom

Bijbelsefiguurberg-ruimte

aard-gordeltussen-doortje

vreemde

munt

kippen-loop

zoutach-tig

Spaanse

heer

deel v.h.oog

Bijbelsefiguur

straf-

werktuig

eminen-tie (afk.)

gewicht

Euro-

peaan

gewricht

afloop

bij voor-

keur

hemel-

lichaam

erfelijke

factor

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Breng de letters uit de genummerde hokjes over naar hokjes in de balk. Deze letters vormen de oplossing.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

11

12

10

2

5

4

1

3

6

8

9

7

Puzzel mee en maak kans op een Cartoon Network pakket met Lazy Town, de meest luie stad die je ooit zult tegenkomen. Helaas voor de chagrijn van de stad, Robbie Grump,is het nichtje van de burgemeester, Stephanie, naar Lazy Town gekomen en zij heeft niets liever dan dat de kinderen met haar buiten spelen, rennen en dansen.

Hoe doe je mee? Los de puzzel op en mail je oplossing naar [email protected] maand verloten we onder de juiste inzenders een Cartoon Network pakket met Lazy Town.Inzenden kan tot 30 november 2013.

Lazy Town, elke schooldag 17.00 uur!Iedere maand wordt uit de juiste oplossingeneen winnaar getrokken.

Page 7: Good Bears Puzzelboek 2013

Tijd voor een beer?

Beertje?shop till you drop

goodBearsshop.nl

ANNIKA11 JAAR OUDWAAROM IKMET DE AMBULANCE MEE MOEST

Beertje? www.goodbearsshop.nl

Hallo Goodbears, ik was gisteren gevallen en toen had ik mijn nek zeer gedaan. Toen moest ik met de ambulance mee en lag ik vastgebonden op een plank.

Ik kon mijn hoofd niet draaien en ook niet bewegen. Van de verpleegster Esther kreeg ik deze lieve beer en dat vond ik heel fijn, want ik kon me helemaal niet bewegen, maar ik voelde wel de zachte beer in mijn hand en dat was fijn. Gelukkig is er niets gebroken en ben ik nu weer thuis.

De beer heb ik Bruno genoemd en ik ben er héél blij mee en hij heeft me heel goed geholpen. Op de foto zie je mij in het ziekenhuis vastgebonden liggen met de beer in mijn hand.

Groetjes Annika.

Page 8: Good Bears Puzzelboek 2013

Beertje?

shop till you drop

goodBearsshop.nlHORIZONTAAL1.grootmoeder 4.jongensnaam 7.vak op school 8.heel zwart 9.paardje 10.eetlust12.muzieknoot 14.nummer(afk) 15.boom18.zoemer 21.meisjesnaam 22.niet glad 25.aardig 26.soort koek 27.hoge berg 29.getijde 31.kleur 32.persoonlijk voornaamwoord 33.graafdiertje 35.drinkgerei 36.vaatwerk37.speelgoed 39.ieder 40.wagentje voorlekkernij 41.al 43.niet gezond 45.snoep 46.loot 47.gazen deurscherm 49.steen 50.laatst genoemde(afk) 51.gaan 52.klasse(afk)

VERTICAAL1.muziekinstrument 2.maand 3.bewijsstuk 4.schrijfgerei 5.bezit v.e. boer 6.beneden11.zonder slot 13.reeds 14.neon(afk)16.dierengeluid 17.domina(afk) 18.meel 19.kippenproduct 20.deel van je oor 22.soort 23.klein kind 24.huilen 27.niet rijk 28.teer 30.ongeluk 32.neusdoekje 34.waar je kaartjeskoopt 36.kantoorbediende 38.vernis39.plechtige belofte 40.bevroren regen42.as 44.hoofd 47.halt 48.muzieknoot

Vul van buiten naar binnen woordjes in van 4 letters. De laatste letter komt midden in de bloem, dus de laatste letter is bij ieder woordje hetzelfde. Ben je klaar dan lees je

rondom de bloem een woord.

1. aarde2. muur

3. zwemvogel4. hier eet je mee

5. dit zit aan een boom6. natuur

7. niet levend

Page 9: Good Bears Puzzelboek 2013

Kinderen in ziekenuizen verrast

Bij de feestelijke opening van weer een Kwik-Fit filiaal wordt het door onze sponsor al aangekondigd. De eerste maand na opening levert iedere verkochte autoband een euro op voor de Stichting Good Bears of the World.

Kwik-Fit Nederland verhaal draagt de stichting inmiddels al meer dan 10 jaar een warm hart toe. Dit gaat in een spaarpot welke na een maand wordt omgekeerd. Dan is het tijd om te tellen en uit te rekenen hoeveel beren dit waard is. Van het geld gaan dan beren op stap naar de Spoed Eisende Hulp van het ziekenhuis in de plaats waar Kwik-Fit zijn nieuwe filiaal opende. Inmiddels zijn er al meer dan 180 Kwik-Fit filialen!

Kwik-Fit bedankt!

KwIK-fITNedeRLANd

fEESTElIJKE OpENING VAN NIEUW fILIAAL

AlTIJD fEEST

Beertje? www.goodbearsshop.nl

Haarlem, december 2012. Sponsor Kwik-Fit opent weer een nieuw filiaal.

Foto: Kwik-Fit Nederland

Beertje?

shop till you drop

goodBearsshop.nl

Page 10: Good Bears Puzzelboek 2013

Los de puzzels op en plaats de letters die in de gekleurde hokjes staan in de balk. Eerst van de 1e puzzel daarna van de 2e enz.

Je leest dan een woord.

HORIZONTAAL:3.wondvocht 5.boom

6.eetgerei

VERTICAAL:1.hier bouw je mee2.sein 4.aanwijzing

HORIZONTAAL:3.verhaal 5.harde loop6.waarom je iets doet

VERTICAAL:1.naaigerei 2.tijdelijk iets mogen

gebruiken 4.om in te slapen

HORIZONTAAL:3.schuur 5.om potlood

uit te vegen 6.krijgt de winnaar

VERTICAAL:1.auto 2.sla je een spijker

mee 4.trek

Vul hier de woorden in volgens deomschrijving.

Twee letters zijnal gegeven.

1. Bediende

2. Klappen geven

3. Godsdienst

4. Welpenleidster

Plaats een woord tussen de twee woorden zodat er twee juiste woorden ontstaan. Doe je dit goed dan lees je een woord in de verticale balk. Het eerste woordje krijg je cadeau, de rest moet je zelf doen.

EGEL-TEEN-FIETS-STAL-ENGELPlaats deze woorden in de vakjes zodat ze

rijmen op het eerste woordje. Doe je dit goed dan lees je in de gekleurde hokjes van boven

naar beneden een woord.

�0

Page 11: Good Bears Puzzelboek 2013

��

Page 12: Good Bears Puzzelboek 2013

��

Tijd voor een beer?

LOUISeUIT CASTRICUM

WAAROM IK VAN DE POLITIE

EEN GOODBEAR HEB GEKREGEN

Beertje? www.goodbearsshop.nl

Beertje?

shop till you drop

goodBearsshop.nl

Lieve Goodbears, ik heb van de politie een Goodbear gekregen omdat ik bijna 2 uur ‘weg’ was.

Papa en mama hadden overal gezocht en toen hebben ze de politie gebeld die in actie kwam met een helikopter en een politiewagen met speurhonden. Maar ik zat te tekenen bij de buren, die hadden niets gehoord van al dat roepen en zoeken!!! Papa en mama waren dolgelukkig toen ze mij de deur weer zagen uitstappen. Als troost kreeg ik van de politie een Goodbear, want ook ik was wel geschrokken van al die mensen voor de deur. Nu is Goodbear m’n grootste vriendje en ik heb hem meteen op school laten zien toen ik daar voor ‘t eerst heenging! Groetjes, Louise, Castricum!

Page 13: Good Bears Puzzelboek 2013

��

Page 14: Good Bears Puzzelboek 2013

��

En verder...? Beren onderweg

Brandweerkazerne Groene Tuin, RijnmondZuid, was de locatie waar de Brandweer Rotterdam-Rijnmond begin mei met groot materiaal troostberen stond op te wachten.

Een anonieme donatie van een particulier was goed voor de schenking van ruim 100 troostberen. Dit betekent dat er per brandweer-post in de regio een tiental stuks konden worden ingezet op de uitrukvoertuigen.

GOOdbeARSbIj bRANdweeR

ScHENKING TrOOsTBErEN

AAN BRANDWEER ROTTERDAM-RIJNMOND

Beertje? www.goodbearsshop.nl

Rotterdam, mei 2012. Brandweer Rotterdam-Rijnmond ontvangt beren van een sponsor.

Foto: GBW-NL

Beertje?

shop till you drop

goodBearsshop.nl

Page 15: Good Bears Puzzelboek 2013

��

Page 16: Good Bears Puzzelboek 2013

o = ij

m = k

d = tas = e

b = z

- s

v = m

- t

- t

Voordat de tekening gemaakt werd stonden er ook hokjes op die plaats.Kun je er nog achter komen hoeveel hokjes er stonden?

Je kunt de tekening daarna ook mooi inkleuren.

REBUS

��

Page 17: Good Bears Puzzelboek 2013

��

Tijd voor een beer?

veeRLe7 JAAR OUDWAAROM IKIN HET gIPs MOEST.

Beertje? www.goodbearsshop.nl

Beertje?shop till you drop

goodBearsshop.nl

Hoi Goodbears, mijn naam is Veerle en ik ben 7 jaar oud.

Ik wil U hartelijk bedanken voor de lieve beer die ik afgelopen weekend heb gekregen. Ik belandde met een gebroken arm in het ziekenhuis en moest onder narcose. Teddy (zo heb ik mijn beer genoemd) was er ook bij. Hij kwam al bij het tijdelijke gips in de gipskamer om het hoekje kijken. Hij is echt heel lief en zacht en ik knuffel hem graag. Hij heeft mij ontzettend geholpen toen ik pijn had aan mijn arm en heel erg verdrietig was. Hij is nou mijn lievelingsknuffel. Heel erg goed van jullie om zoveel lieve beertjes nar de ziekenhuizen te sturen.

Groetjes en een dikke kus van Veerle

Page 18: Good Bears Puzzelboek 2013

Beertje?

shop till you drop

goodBearsshop.nl

Bij een juiste oplossing ontstaat er een woord in de gekleurde hokjes.

1. 2e letter v.h. alfabet20. het Romeinse Rijk 2. dierengeluid 21. Europeaan 3. dierenmond22. telwoord 4. klein water 23. elk 5. witjes 24. klinker 6. 14e letter v.h. alfabet25. tegenover 7. nummero(afk)26. bedorven 8. gevangenis 27. schoorsteenzwart 9. bolvormig28. ondergrondse 10. beneden29. muziekinstrument 11. regelmaat30. kever 12. droog31. telegraaf restante 13. muzieknoot 32. 18e letter v.h. alfabet 14. klinker 33. nimmer 15. beddengoed 34. eens 16. groente 35. wilde haver 17. boom36. oude testament(afk) 18. kippenproduct 37. 20e letter v.h. alfabet 19. klinker

Horizontaal1.woud 3.geregeld 6.plus 7.reeds 8.dat is(afk)

9.toiletartikel 11.daar kijk je mee 13.sprookjesfiguur15.in memoriam(afk) 17.voorgerecht 20.voorzetsel

21.deel v.e. kachel

Verticaal1.dierenmond 2.niet af 3.insect 4.levenslucht

5.deel v.h. gezicht 10.vruchtbaar makende stof voor ophet land 12.krijg je als je een been gebroken

hebt 14.televisieomroep 16.vandaag18.en andere(afk) 19.moeder

��

Page 19: Good Bears Puzzelboek 2013

��

Tijd voor een beer?

Ik ben Bibi Isabella en sta samen met mijn beer Appel op de foto.

Een paar weken geleden heb ik me verbrand op mijn buik en ik was heel erg verdrietig want ik had veel pijn. Toen was er een dokter en die had een lieve troostbeer voor mij. Ik heb mijn beer Appel genoemd. Appel was de hele tijd bij me samen met mama. Elke nacht sliep Appel bij me, en als ik ‘s nachts wakker werd van de pijn was Appel daar om mij een knuffel te geven. Ik heb nog wel een litteken, maar dat komt helemaal goed zegt de dokter. Nu speel ik heel vaak met mijn beer en ik knuffel nog elke dag met Appel!

Groetjes en kusjes van Bibi Isabella en Appel

bIbI eN AppeLUIT CASTRICUM

WAAROM MIJN KNUffEl

APPEL BIJ ME SlIEp

Beertje? www.goodbearsshop.nl

Beertje?

shop till you drop

goodBearsshop.nl

Page 20: Good Bears Puzzelboek 2013

Vermist stukjeEr ontbreekt een stukje van de puzzel.Kun jij zien welk stukje dat is?

Maak het spreekwoord afen plaats dat woordje op

de stippen. Als je zeallemaal kent, lees je

in de gekleurde rondjesvan boven naar

beneden een dier.

1) Zo trots als een2) Zo slim als een3) Zo brutaal als een4) Zo dom als een5) Zo dood als een6) Zo gezond als een7) Zo doof als een8) Zo nijdig als een9) Zo stil als een

Wat staathier voor

een sprookjeafgebeeld?

�0

Page 21: Good Bears Puzzelboek 2013

��

puzzel

pAGINA

cijferkruiswoordpuzzelpuzzel mee en maak kans op een cartoon Network pakket met Ben 10. in elk vakje van de puzzel staat een cijfer. Aan jou de taak om uit te zoeken welke letter bij welk cijfer hoort. we hebben een beetje geholpen en al een paar letters ingevuld. Gevonden letters kun je in de letterbalk doorstrepen. Breng de letters uit de overeen-komstige hokjes over naar de hokjes in de balk. deze letters vormen de oplossing.Mail je oplossing naar [email protected]

iedere maand verloten we onder de juiste inzenders een cartoon Network pakket met Ben 10! samen met zijn nieuwe partner rook, een nieuweling die alles volgens het boekje doet, is er nu een kans voor khyber om Ben te vangen. kijk naar cartoon Network!Ben 10, nieuwe afleveringen! Vanaf 21 maart elke donderdag om 16.45 uur!

inzenden kan tot 30 november 2013.je mag zo vaak meedoen als je wilt, dus zet ‘m op en veel plezier!

��

streep hier de gevonden letters weg

CIJFERKRUISWOORDPUZZELBij deze puzzel staat in elk vakje een cijfer. Aan jou de taak om uit te zoeken welke letter bij welk cijfer hoort. Om je een beetje te helpen hebben we al een paar letters ingevuld. In de letterbalk kun je de gevonden letters doorstrepen. Succes.

A B C D E F G

V A K

12 11 10 9 13 14 15 16 8 11 17 8

18 13 7 17 12 7 11 6 5 13 16 18

16 4 3 10 16 11 20 8 18 16 1 13

3 17 7 12 16 16 6 13 16 11 20 16

13 1 11 16 21 3 18 10 16 13 8 20

13 18 11 8 5 13 16 18 5 16 21

8 20 3 1 22 3 1 8 20 3 3 21

20 5 6 3 20 8 16 17 11 3 18 13

19 16 10 20 13 16 20 8 21 18 13 1

1 6 16 17 4 8 19 16 2 14

11 10 11 8 9 16 5 16 18 20 16 1

4 16 18 1 13 12 7 1 16 12 20 8

16 16 2 3 13 21 16 20 10 11 16 20

18 2 16 4 13 1 2 4 3 21 16

17 1 12 16 1 16 20 16 18 20 15 16

8 1 16 17 16 18 20 15 3 1 21 16

3 4 11 18 19 12 3 18 2 18 3 12

1 11 16 8 17 13 11 18 20 10 16 18

6 1 3 6 1 13 21 16 20 16 8 17

A

B

E

G

D

F

C

1 2 3A

4V S

T

5 6 7 8 9 10 11

12 13 14 15 16 17 18 19 20 21KO

22

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Streep hier de gevonden letters wegA B D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Breng de letters uit de overeenkomstige hokjes over naar de hokjes in de balk. Deze letters vormen de oplossing.

Oplossing Cijferkruiswoord 2R I B H O F J E S I P S

N O U P R U I M D O E NE V A B E I T S N E L O

A P U R E E M O E I T EO L I E K A N B E O S TO N I S D O E N D E KS T A L Z A L S T A A KT D M A T S E P I A N O

W E B T O E T S K N O LL M E P V S W E G FI B I S H E D E N T E LV E N L O R U L E R T SE E G A O K E T B I E T

N G E V O L G V A K EP L R E L E T E N T J ES L E P E N T J A L K EA V I N W R A N G N A RL I E S P O I N T B E NM L A M L O K E T E S P

T&O

plezier

CIJFERKRUISWOORDPUZZELBij deze puzzel staat in elk vakje een cijfer. Aan jou de taak om uit te zoeken welke letter bij welk cijfer hoort. Om je een beetje te helpen hebben we al een paar letters ingevuld. In de letterbalk kun je de gevonden letters doorstrepen. Succes.

A B C D E F G

V A K

12 11 10 9 13 14 15 16 8 11 17 8

18 13 7 17 12 7 11 6 5 13 16 18

16 4 3 10 16 11 20 8 18 16 1 13

3 17 7 12 16 16 6 13 16 11 20 16

13 1 11 16 21 3 18 10 16 13 8 20

13 18 11 8 5 13 16 18 5 16 21

8 20 3 1 22 3 1 8 20 3 3 21

20 5 6 3 20 8 16 17 11 3 18 13

19 16 10 20 13 16 20 8 21 18 13 1

1 6 16 17 4 8 19 16 2 14

11 10 11 8 9 16 5 16 18 20 16 1

4 16 18 1 13 12 7 1 16 12 20 8

16 16 2 3 13 21 16 20 10 11 16 20

18 2 16 4 13 1 2 4 3 21 16

17 1 12 16 1 16 20 16 18 20 15 16

8 1 16 17 16 18 20 15 3 1 21 16

3 4 11 18 19 12 3 18 2 18 3 12

1 11 16 8 17 13 11 18 20 10 16 18

6 1 3 6 1 13 21 16 20 16 8 17

A

B

E

G

D

F

C

1 2 3A

4V S

T

5 6 7 8 9 10 11

12 13 14 15 16 17 18 19 20 21KO

22

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

Streep hier de gevonden letters wegA B D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Breng de letters uit de overeenkomstige hokjes over naar de hokjes in de balk. Deze letters vormen de oplossing.

Oplossing Cijferkruiswoord 2R I B H O F J E S I P S

N O U P R U I M D O E NE V A B E I T S N E L O

A P U R E E M O E I T EO L I E K A N B E O S TO N I S D O E N D E KS T A L Z A L S T A A KT D M A T S E P I A N O

W E B T O E T S K N O LL M E P V S W E G FI B I S H E D E N T E LV E N L O R U L E R T SE E G A O K E T B I E T

N G E V O L G V A K EP L R E L E T E N T J ES L E P E N T J A L K EA V I N W R A N G N A RL I E S P O I N T B E NM L A M L O K E T E S P

T&O

plezier

Page 22: Good Bears Puzzelboek 2013

��

Beertje?

shop till you drop

goodBearsshop.nl

Heel Veel KleuRplezIeR!

Page 23: Good Bears Puzzelboek 2013

��

En verder...? Beren op reis

De stichting H.E.L.P. Gobabis richt zich op het bevorderen van de gezondheidszorg in Gobabis (Namibië) en omgeving.

Zij doen dit met medisch geschoolde vrijwilligers die werkzaam zijn bij de AmbulanceZorg in Friesland. Samen met de stichting Good Bears is er een sponsorproject gestart. Hierdoor is het mogelijk als er vrijwilligers afreizen naar Afrika om ook troostbeertjes in te pakken. Eenmaal op bestemming zijn de troostbeertjes, welke door de stichting Good Bears zijn voorzien van een verplegersuniform, zo weg.

Zo wordt de slogan “Good Bears of the World” zeker heel goed uitgedragen!

www.helpgobabis.nl

STIChTINGh.e.L.p. GObAbIS

BEVORDEREN VANgEzONdhEIdszOrg

IN GOBABIS

Beertje? www.goodbearsshop.nl

Beertje?

shop till you drop

goodBearsshop.nl

Page 24: Good Bears Puzzelboek 2013

Welke letter, cijfer of figuur komt hier het meeste voor?

Welke letter zit er achter het vraagteken?Deze letter heb je nodig om met de letters

in de vakjes KLEUREN te maken.

1) . . . .2) . . . .3) . . . . .4) . . . . .5) . . . . . .6) . . . . . .7) . . . .8) . . . .

��

Page 25: Good Bears Puzzelboek 2013

��

Page 26: Good Bears Puzzelboek 2013

Beertje?

shop till you drop

goodBearsshop.nl

Première:21 maartDonderdag om16:45 uur

��

Page 27: Good Bears Puzzelboek 2013

��

Beren op school? Werkstuk of spreekbeurt?

Vroeg of laat ben je aan de beurt voor het houden van een spreekbeurt of het maken van een werkstuk.

Samen op weg naar een vette voldoende? Dat kan, want speciaal voor het houden van een spreekbeurt of het maken van een werkstuk liggen er berenvette schoolpakketten klaar. Dit pakket is gratis. Het bestaat uit foldermateriaal en een leuke demobeer, zodat het wat eenvoudiger wordt gemaakt om je spreekbeurt goed voor te bereiden en je klas tijdens je spreekbeurt van de juiste informatie te voorzien. Gratis dus!

Je kunt per mail het pakket aan-vragen. Vermeld ook even hoeveel leerlingen in je klas zitten. En wanneer je de spreekbeurt gaat houden. Email: [email protected]

beReN IN de KLAS

WErksTUk MAKEN Of

sPrEEkBEUrT HOUDEN?

Beertje? www.goodbearsshop.nl

Beertje?

shop till you drop

goodBearsshop.nl

Page 28: Good Bears Puzzelboek 2013

��

Boeken en beren

IK zAG......2 BErENEEN BOEKJE lEzEN.OH, HET WAS EEN WONdEr

Boekje? www.goodbearsshop.nl

Boekje?shop till you drop

goodBearsshop.nl

Voor leuke kinderboeken kijk je ook op www.goodbearsshop.nl

De kleine boekenwereld is goed voor een leuk aanbod van boeken voor jonge lezers. Nieuw of gebruikt. Van ieder verkocht boek gaat er één euro naar de stichting.

Heeft u ook een collectie jeugdboeken waar niets meer mee gebeurt? Neem dan contact met ons op. Wij nemen de boeken graag van u over en geven ze een tweede kans op onze website.

Good Bears of the [email protected]