Goed wonen is beter leven! Ontwikkelen en bouwen voor senioren · De nieuwe generatie senioren...

of 2 /2
Van harte welkom op donderdag 9 maart 2017 In 2050 telt Nederland ruim 5.650.000 60-plussers. De nieuwe generatie senioren staat anders in het leven en koestert andere verwachtingen dan de huidige generatie. De huidige woonmodellen bieden vaak niet het juiste antwoord en vragen om aanpassing aan de wijzigende behoeftes van hun gebruikers. Een hedendaagse visie op wonen en zorg vraagt om heel wat creativiteit vanuit architecten, overheden, stedenbouwkundigen, bouwers én opdrachtgevers. Woonzorgcomplex Margaretha is een mooi voorbeeld van een toekomstbestendig en duurzaam woonmodel voor mensen met of zonder directe zorgvraag. Het werd recent prachtig verbouwd en vormt een parel in het historische stadscentrum van Kampen. Veel van de oorspronkelijke bouwelementen en bijzondere architectuur zijn bewaard gebleven. De samenwerking tussen drie partijen zorgt voor een bijzondere kruisbestuiving en maakt langer zelfstandig wonen door ouderen mogelijk. In het woonzorgcomplex komen verschillende woonvormen en faciliteiten samen: huur- en koopwoningen afgestemd op de woonwensen en zorgbehoefte voor ouderen die graag in een beschermde omgeving wonen. NVB en Kenniscentrum 60plus slaan de handen ineen en nodigen u van harte uit voor een uniek seminar waar theorie en praktijk in één middag samenkomen. Ontmoet een boeiend netwerk en leer nieuwe ideeën en concepten kennen die u kunnen helpen bij de ontwikkeling van uw (bouw) plannen. U komt toch ook? REGISTREER U HIER Goed wonen is beter leven! Ontwikkelen en bouwen voor senioren

Embed Size (px)

Transcript of Goed wonen is beter leven! Ontwikkelen en bouwen voor senioren · De nieuwe generatie senioren...

Page 1: Goed wonen is beter leven! Ontwikkelen en bouwen voor senioren · De nieuwe generatie senioren staat anders in het leven en koestert andere verwachtingen dan de huidige generatie.

Van harte welkom op donderdag 9 maart 2017

In 2050 telt Nederland ruim 5.650.000 60-plussers. De nieuwe generatie senioren staat anders in het leven en koestert andere verwachtingen dan de huidige generatie.De huidige woonmodellen bieden vaak niet het juiste antwoord en vragen om aanpassing aan de wijzigende behoeftes van hun gebruikers.

Een hedendaagse visie op wonen en zorg vraagt om heel wat creativiteit vanuit architecten, overheden, stedenbouwkundigen, bouwers én opdrachtgevers.

Woonzorgcomplex Margaretha is een mooi voorbeeld van een toekomstbestendig en duurzaam woonmodel voor mensen met of zonder directe zorgvraag. Het werd recent prachtig verbouwd en vormt een parel in het historische stadscentrum van Kampen. Veel van de oorspronkelijke bouwelementen en bijzondere architectuur zijn bewaard gebleven.

De samenwerking tussen drie partijen zorgt voor een bijzondere kruisbestuiving en maakt langer zelfstandig wonen door ouderen mogelijk. In het woonzorgcomplex komen verschillende woonvormen en faciliteiten samen: huur- en koopwoningen afgestemd op de woonwensen en zorgbehoefte voor ouderen die graag in een beschermde omgeving wonen.

NVB en Kenniscentrum 60plus slaan de handen ineen en nodigen u van harte uit voor een uniek seminar waar theorie en praktijk in één middag samenkomen. Ontmoet een boeiend netwerk en leer nieuwe ideeën en concepten kennen die u kunnen helpen bij de ontwikkeling van uw (bouw)plannen. U komt toch ook?

REGISTREER U HIER

Goed wonen is beter leven! Ontwikkelen en bouwen voor senioren

Page 2: Goed wonen is beter leven! Ontwikkelen en bouwen voor senioren · De nieuwe generatie senioren staat anders in het leven en koestert andere verwachtingen dan de huidige generatie.

Ontvangst met lunchbuffet

Welkomstwoord door Anneleen Vandenberk, Kenniscentrum 60+ en Anneloes van der Woude, NVB Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers

Herman Konings, trendanalist Pocket Marketing/nXtHuis en haard voor senioren van vandaag en morgen

Martin Huiskes, LKSVDD architecten en Anet Scholsma, Buro Mien RuysDe ontwerp(opdracht) voor WZC Margaretha

Rondleiding door WZC Margaretha

Inspirerende projecten en concepten voor goed wonen: vakgenoten in gesprek met Guido Wallagh, Inbo

Yvonne van Mierlo, Blauwhoed Studio over Parkentree, de eerste Senior Smart Living woonbuurt in Nederland

Peter Prak, Stichting Knarrenhof over comfortabel, luxueus en zelfstandig wonen met de terugkeer van goed buurmanschap

Otto Trienekens, Veldacademie over de herbestemming van verzorgingshuizen naar woongebouwen voor ouderen

Guido Scholtens over kangoeroewonen en Kaap Hoorn, transformatie van ouderenhuisvesting naar kleine, betaalbare appartementen.

Afronding en netwerkborrel

Doelgroep:Opdrachtgevers uit de zorg, architecten, projectontwikkelaars, ingenieursbureaus, aannemers, facilitair managers, woningcorporaties en gemeenten.

Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Locatie:WZC MargarethaBurgwal 458261 EP Kampen

Parkeren:U kunt gratis parkeren op het Burgemeester Berghuisplein. Van daaruit is het 600 meter wandelen. Let op: parkeren op de Burgwal zelf is beperkt tot maximaal 3 uur.

12u30

13u30

13u40

14u10

14u30

15u30

17u00

PROGRAMMA

Goed wonen is beter leven! Ontwikkelen en bouwen voor senioren, 9 maart 2017

SCHRIJF U HIER IN