GOAL 28-9-2009

Pagina 1

Voetbalvereniging B.E.W Opgericht 10 Augustus 1951

Bestuur

Voorzitter Jacobus Dolsma 0521-382191 Vicevoorzitter Marcel Bouwhuis 0521-383240 Secretaris Chris van de Woude 0521-382394 Penningmeester Rene Zijlstra 0521-381387 2de penn. meester/ledenadm. Rina Prent 0521-381714 Wedstrijd secretaris Aaldert Wanders 0521-381482 Alg. bestuurslid Jan Hoogenkamp 0521-382445 Kantinecommissie Marcel Bouwhuis 0521-383240 Technische Zaken Steef van Erkelens 0521-382973

Kantine Middenweg 11 0521-382140 Consul Jan Hoogenkamp 0521-382445 Afgelastingen: Teletekstpagina 603 Elftalleiders:

1ste Elftal Lieffert Ekkels 06-50854407 2de Elftal Klaas Schaap 06-53727475 3de Elftal Jochem Blum 0521-382178 4de Elftal Tinus Kuiper

Eric Versleyen 0521-382737 0521-383210

Dames Jeugdcoördinator Lammie Groen 0521-380542 Verzorging Steef van Erkelens 0521-382973

Page 4: GOAL 28 September
Page 5: GOAL 28 September

Pagina 2

Van de Bestuurstafel

Ledenvergadering Op de ledenvergadering, die op woensdagavond 23.09.09 is gehouden en waar het bestuur verantwoording aflegde voor het gevoerde beleid, is met de aanwezige leden over veel zaken gediscuteerd. De voorzitter opende om goed acht uur de vergadering en kon drieëndertig leden welkom heten. Hij refereerde aan het turbulente afgelopen jaar en voerde alle affaires terug naar persoonlijke verhoudingen, die uitgroeiden tot zaken die een club als de onze niet waardig zijn. Hij sprak de wens uit dat er zakelijk en goed gediscus-sieerd zou worden en wenste ieder een prettige vergadering toe. De reguliere stukken zoals op een algemene vergadering aan de orde moeten komen werden unaniem door de aanwezige leden goedgekeurd. Bij de behandeling van het jaarverslag van de penningmeester bleek, dat we afgelopen jaar, niet zo best hebben geboerd. De oorzaken werden door de penningmeester benoemd en door de vergadering als zijnde onvoorziene zaken geaccepteerd. De voorstellen van bestuurszijde om voor het komende jaar dergelijke affaires het hoofd te bieden, werden unaniem door de leden overgenomen. Deze houden in een contributie- en consumptieprijsverhoging en wel in de volgende orde. Contributie: Senioren was 85 en wordt 95 euro per jaar Junioren was 61 en wordt 65 euro per jaar Pupillen was 45 en wordt 50 euro per jaar De prijs voor alle consumpties ( met uitzondering van koffie) worden per direct met 10 eurocent verhoogd. Verder werd voorgesteld om activiteiten te organiseren met het doel de omzet van de kantine te vergroten. De kascom-missie heeft de boeken van de penningmeester gecontroleerd en stelde de vergadering voor om hem decharge te verlenen hetgeen met applaus door de vergadering werd ondersteund. Na de pauze werd het herziene huishoudelijk reglement besproken en met de vermelding, dat artikel 17 punt 6 geschrapt wordt, met algemene stemmen aangenomen.

Page 6: GOAL 28 September
Page 7: GOAL 28 September

Pagina 3

Bij de bestuursverkiezing, waar geen tegen kandidaten waren gesteld, wer-den alle drie de kandidaten per acclamatie herkozen en ze aanvaarden, onder dank zegging voor het in hun gestelde vertrouwen, hun functies. Uiteraard willen wij de mensen feliciteren met hun herverkiezing en hopen uiteraard op voortzetting van de prettige samenwerking. Hierna werd, bij monde van de respectievelijke voorzitters, verslag gedaan van de activiteiten van de sponsorcommissie, de jeugdcommissie en de bouwcommissie. De voorzitter van de bouwcommissie deed verslag van de stroef verlopen onderhandeling met de gemeente betreffende de privatisering en de bespreking over de nieuw te bouwen accommodatie. Hij stelde de vergadering, met uiteraard ondersteuning van het bestuur, voor om alle besprekingen met de gemeente te beëindigen. En de gemeente me-de te delen dat we voor de komende jaren gewoon huurder blijven en dat we de verhuurder (gemeente dus) verwittigen om de bestaande accommodatie, te renoveren naar de normen die door de KNVB/NOCNSF worden gesteld. Tevens wordt gevraagd om een uitbreiding met 2 kleedkamers. De vergadering verklaarde zich akkoord met dit voorstel maar vroeg om eventueel de deur op een kier te houden mochten de omstandigheden wijzi-gen. Bij het volgende punt was er reden om drie leden in het zonnetje te zetten. Twee leden n.l. Arnold Pannenborg (wegens ziekte helaas niet aanwezig) en Michel Bosma zijn 25jaar lid en Gezinus Prent die al 40 jaar lid is werden door de voorzitter toegesproken en onder applaus van de vergadering voorzien van de gebruikelijke attentie en een boeket bloemen. Na de rondvraag kon de voorzitter omstreeks kwart over tien de vergadering

sluiten.

Page 8: GOAL 28 September
Page 9: GOAL 28 September

Pagina 4

Even een update: Zoals ik al eens eerder in de goal heb aangegeven heeft onze leverancier nogmaals aangegeven dat er minimaal 10 bestellingen moeten zijn voordat zij e.e.a. in bewerking nemen. Ik stel dus voor dat we 2 maal per jaar een bestelronde houden om het minimum aantal van 10 te realiseren. Graag wil ik iedereen die een BEW-trainingspak wil bestellen verzoeken dit binnen 2 weken te doen bij mij. De bestelformulieren kunnen worden uitgedraaid op onze website. De 2e ronde houden we dan tegen het eind van het seizoen. Vriendelijke groet, René Zijlstra

Personen binnen de afrastering

Wellicht hebben jullie het al gehoord maar het is verboden om als publiek voor de omheining plaats te nemen tijdens wedstrijden. Niemand mag voor de hekken staan of zitten. Dit geldt voor alle wedstrijden, dus ook voor de jeugdwedstrijden. Er kan een boete volgen of punten in mindering worden gebracht wanneer wij ons niet aan deze regel houden.

Het bestuur verzoekt iedere supporter dan ook om tijdens elke wedstrijd ACHTER de omheining plaats te nemen!

De boete wordt verhaald op de overtreder !!

Page 10: GOAL 28 September
Page 11: GOAL 28 September

Pagina 5

Schoonmaakdiensten

maandag 5 oktober 2009 Roelenka Hoekstra maandag 12 oktober 2009 2 spelers dames team

Kantinediensten

dinsdag 29 september 2009 Patrick donderdag 1 oktober 2009 Appie vrijdag 2 oktober 2009 Chris zaterdag 3 oktober 2009

Michiel de Leeuw Fam. Julsingha

zondag 4 oktober 2009 Eelco + Esther + Melany+ Jochem dinsdag 6 oktober 2009 Aaldert donderdag 8 oktober 2009 Appie vrijdag 9 oktober 2009 Jan H zaterdag 10 oktober 2009 Marcel Bouwhuis zondag 11 oktober 2009 Roelie + Roelenka + Iris dinsdag 13 oktober 2009 Pascal

Programma komende 2 weken

ZATERDAG 3 OKTOBER 2009 10:00 41827 BEW D1 - Olyphia D1 11:00 51318 BEW D2 - Oldeholtpade D2 10:00 77626 BEW E1 - Wolvega FC E3 11:30 77748 BEW E2 - Steenwijkerw. E4 11:00 19995 Steenwijkerw. DA2 - BEW DA1 12:00 20004 Oudehaske A1 - BEW A1 9:00 71880 Olyphia F1 - BEW F1 9:00 71955 Alcides F7 - BEW F2 ZONDAG 4 OKTOBER 2009 14:00 18662 BEW 1 - Kraggenburg FC 1 Slag, A.

10:00 13840 BEW 2 - Old Forward 2 10:00 82757 BEW 3 - Blesse De 4 10:00 8454 Dwingeloo 5 - BEW 4 ZATERDAG 10 OKTOBER 2009 9:00 72749 BEW F1 - MSC F3 10:00 72748 BEW F2 - Ruinerwold F3 11:30 80603 WIJC D1 - BEW D1 10:00 20011 Olde Veste'54 D5 - BEW D2 9:15 83698 BOZO E4 - BEW E1 9:00 78259 Ruinerwold E3 - BEW E2 ZONDAG 11 OKTOBER 2009 10:00 18018 BEW 4 - Willemsoord 2 14:00 8425 Havelte 1 - BEW 1 Scheper, J

THOR – BEW 4 (3-3)

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Met 3 nieuwe spelers Ronnie, Arjan en Peter gingen wij naar een voor ons onbekende tegenstander. Wij zijn dit jaar weer in een totaal andere klasse ingedeeld. Veel onbekende tegenstan-ders, dus wij hebben geen idee wat ons te wachten staat. Verder hebben we nieuwe leiders. Tinus en Erik hebben het roer overgenomen van Kor en Gert. Het was wel even wennen voor beide mannen. Je mag aannemen dat de leiding van vorig jaar Tinus en Erik goed hebben ingewerkt. Goed, het was al dik 9.00 uur voordat wij richting Lippenhuizen gingen. Daar aangekomen bleek dat onze leiders te maken kregen met beginnersfouten. De ballen had-den we vergeten. Gelukkig had de tegenstander nog wat over, zodat we voordat de wedstrijd begon toch nog even tegen een bal konden trappen. Wij begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al vrij snel op 0-1. Onze nieuwe aanwinst Ronnie gaf direct zijn visitekaartje weg. Voorin kwam hij in balbezit en zag vervolgens dat de doelman iets te ver voor zijn doel stond. Middels een perfecte lob wist hij de doelman schitterend te verschalken. Dit was een mooie opsteker. Het eerste kwartier hadden wij de wedstrijd dan ook onder controle. Niet iedereen had alles onder controle. Menno was ver-geten dat voetballen een spel is waarbij je tegen een bal moet trappen in plaats van tegen een tegenstander. Dit was een valse competitiestart van hem. Hij kon vertrekken. Gelukkig voor ons was de scheidsrechter zo coulant dat we een nieuwe speler in mochten brengen. Het was een gelijk opgaande strijd, waarin wij op een 0-2 voorsprong konden komen. Het was wederom Ronnie die wist te scoren. THOR wist voor rust nog iets terug te doen. 1-2. Na rust begonnen we redelijk. Het leek erop dat we alles onder controle had-den. En helemaal toen we de 1-3 wisten te maken. Met een beetje geluk scoorde Ronnie zijn derde goal. Niets meer aan de hand zou je denken. Niets was minder waar. THOR is een goed voetballende ploeg die langzamerhand steeds meer begon aan te drin-gen. De druk werd steeds groter. THOR wist de aansluitende treffer te maken uit een rommelige situatie 2-3. De mannen uit Lippenhuizen roken hun kans. De druk werd groter en groter. De gelijkmaker bleef dan ook niet uit. Uit een goede voorzet wist één van de voorwaartsen koppend te scoren 3-3. Dit was tevens de eindstand. We hadden op meer gehoopt, maar een gelijkspel was een terechte uitslag.

Page 20: GOAL 28 September
Page 21: GOAL 28 September

Pagina 11

BEW dames 1 – Old Forward dames 1 Woensdagavond 16 september stond de wedstrijd tegen Old Forward op het programma. Voor ons was dit onze eerste wedstrijd in de competitie en het zou mooi zijn om daar gelijk 3 punten te halen. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter kon de wedstrijd beginnen. Beide teams begonnen de wed-strijd zwak, maar gelukkig kwam BEW al naar een paar minuten in actie. Na een paar mooie kansen, die helaas niet in het doel terecht kwamen bleef BEW wel kansen creëren. De keeper van Old Forward stond te ver uit het doel en doordat Daphne de bal van een afstand over de keeper schoot was het 1-0 voor BEW. Een paar minuten later was het weer raak voor BEW, dit keer wist Marije E. het net te raken. 2-0 In de tweede helft was Old Forward meer aan de bal en kwam soms ook akelig dicht bij het doel. Door een aantal goede reddingen van de keeper, Marinka, liep het allemaal goed af en bleef Old Forward de nul houden. De grensrechter van Old Forward vond dat hij genoeg gevlagd had, en die vond het nodig om de vlag er bij neer te gooien. Zal het teleurstelling geweest zijn? Na een wissel bij de grensrechters ging het spel weer verder. Na wat duwen/trekken/slaan en schoppen moest onze spits Corintha en de laatste vrouw van Old Forward even afkoelen buiten het veld. Na een aantal minuten buiten het veld te hebben gestaan, mochten ze het veld weer betreden. Old Forward kwam in de aanval en wist dit keer het net te raken. 2-1. Na een mooie voorzet van Annika wist Kim ons derde doel-punt binnen te schieten. 3-1. Old Forward was niet helemaal te spreken over onze scheidsrechter en vonden het daarom ook nodig om 10 minuten voor tijd de wedstrijd te beëindigen. Na wat gebabbel met de scheidsrechter ble-ven zij bij deze beslissing. Wij liepen dus met een raar gevoel van het veld, maar uiteindelijk wel met 3 punten. Onze eerste wedstrijd in de competitie hebben wij dus goed gespeeld, de eerste overwinning is binnen. Op naar de volgende 3 punten. Wij als team willen de scheidsrechter Albert Trompetter bedanken voor het fluiten van de wedstrijd, hij had de wedstrijd goed in handen en heeft goed gefloten. Wij hopen dat hij bij de volgende thuiswedstrijd weer onze wedstrijd fluit. Patricia

Page 22: GOAL 28 September
Page 23: GOAL 28 September

Pagina 12

BEW E1 - Olde Veste'54 E4 Zaterdag 19 september moesten we tegen Olde Veste’54 spelen. In het begin ging het goed maar later niet. We verloren met 8-0. We hadden mooie verdediging en drie keer bijna een goal van, Teun twee keer en Ceder een keer. Teun en Ceder zijn getackeld. Gijs v. Pijkeren

Wolvega FC E10 – BEW E2

Vandaag gingen we naar Wolvega. De eerst helft werd er goed gespeeld, maar moesten we er toch 4 doorlaten gaan. De tweede helft leken de kansen te keren door een mooi doelpunt van Joris. We gingen er extra goed tegenaan, Joris maakte nog een doelpunt, maar Wolvega maakte er ook nog 3. Eindstand was 7-2. Jelmer Nieuwenburg

Diever/Wapse F2 - BEW F1 We moesten vanmorgen om kwart over acht al weg en gingen naar Wapse. Om 9 uur gingen we voetballen. Wilma had eerst verteld hoe we het gingen doen. Doede was er niet. We begonnen heel goed en Berend scoorde de eerste. Sietze was de keeper en er kwam ook een bal van Diever/Wapse op de paal. Dus hadden we geluk. Met de rust was het 3-3, dus we konden nog winnen. Maar Diever/Wapse maakte snel 2 doelpunten, daarna wij weer en het was aan het einde 8-5. Volgende keer gaan we weer winnen. Jarno

Page 24: GOAL 28 September
Page 25: GOAL 28 September

Pagina 13

Haavelte - bew f2 Chiel stont op doel. Sven maakt 0-1. Haavelte scoort later 1-1 en daarna 2 keer op de paal. Gelukkig maakte Youri er snel 1-2 van. Bijna was het 1-3, maar de bal van Sven ging net naast. Dus werd het 2-2 toen Havelte scoorde. Een mooie solo van Sven zorgde voor 2-3. Toen was het rust. Meteen na de start maakte Sven 2-4 met een schot van zijn linkervoet. Sander was de tweede helft op doel en zorgde voor een mooie redding. Jens doet een po-ging, mooi schot, maar helaas geen goal. Weer wet Sander de punten voor Havelte op 2 te houden. Na een mooie pass van Sven maakt Youri er 2-5 van. Er is geen houden meer aan voor Havelte en Youri maakt het laatste doel-punt. 2-6 is de eindstand. Het was een mooie wedstrijd Nout van Pijkeren

BEW D1 – Willemsoord D1 4-3 19 September moesten we tegen Willemsoord net als het vorige seizoen. We begonnen wel goed en al snel maakte Thijs 1-0. Een poosje later maakte Leen de 0-2. Maar Willemsoord kreeg ook meer kansen en maakte uiteindelijk 2-1. Na de rust ging het ook goed en maakte Leen 3-1 en Robin 4-1. Toen had Willemsoord de aftrap en ging het even mis in de verdediging. En werd het uiteindelijk 4-3. Groetjes, Robin

Page 26: GOAL 28 September
Page 27: GOAL 28 September

Pagina 14

Zaterdag 19 September VWC A1- BEW A1. Op Zaterdag 19 September moesten we voetballen tegen VWC. Het dag be-gon niet erg goed want toen we aankwamen misten we meteen al een auto met spelers. Maar nadat die ook gearriveerd waren hebben we aardig lang warm gelopen en geschoten doordat de wedstrijd een stuk later begon dan gepland. Ik weet dus ook niet hoe laat we precies begonnen, maar de eerste helft was ook niet erg spannend, we waren gelijkwaardig en kregen allebei wel kansen. Net voor het einde van de eerste helft kwamen we op voor-sprong door een mooi en goed uitgespeelde aanval met als eindstation Pieter op aangeven van Richard Z. ( Richard B. nog geschorst). Meteen na de goal werd er gefloten en konden we aan de thee. De tweede helft was niet erg goed van onze kant want meteen kregen we de 1-1 om de oren, en vervolgens ook de 2-1 waarbij een tegenstander met zijn volle gewicht op onze keeper terecht kwam en daardoor niet verder kon. Dus moesten we verder met een andere keeper en hadden we geen wissels meer. Maar ondanks de verse keeper kregen we toch ook nog de 3-1 tegen, waarbij de keeper naar mijn gevoel de bal al had, maar er werd gewoon over hem gelopen en de bal werd daardoor weer losgelaten en ingeschoten. In mijn ogen een onterechte goal maar hij werd wel goed gekeurd door de scheids. Niet veel later daarna was de keeper kansloos op de hoge bal vanaf de zijkant die over hem heen in de verre hoek belande: 4-1. Toen volgde er enig gezeur bij ons in het team, maar gingen we alsnog weer proberen de achterstand recht te trekken. En dat gebeurde helaas niet helemaal, we kwamen niet verder dan een mislukte voorzet van Pieter die het doel in ging. De eindstand bleef dus 4-2 voor VWC. Volgende keer beter hopelijk. Groeten, Robin Coenraadts

Page 28: GOAL 28 September
Page 29: GOAL 28 September

Pagina 15

Verslag van de voetbalwedstrijd Blokzijl – B.E.W D1 Vandaag (26 - 9) moesten we uit tegen Blokzijl, dus vertrokken we om kwart voor negen richting Blokzijl, waar we nogal vroeg aankwamen. Door disciplinaire maatregelen zaten Mark en Betto de 1e helft op de bank en omdat Jobine ziek was en Erral het weekend weg was, waren Jelle en Thom nodig om ons te helpen. Dit mocht eerst niet baten, want al gauw was het 1 – 0 voor Blokzijl. We kwamen aan het eind van de eerste helft toch nog op 1 – 1 door een doelpunt van Thom. Dit was ook de ruststand. De 2e helft mochten Mark en Betto weer mee doen. B.E.W. probeerde iets feller te spelen, maar toch werd het eerst 2 – 1 voor Blokzijl. Door uitvallen aan beide zijden waren de kansen ongeveer hetzelfde. Maar wij maakten er toch nog 2 – 2 van door een doelpunt van Aaron. Aan het eind van de wed-strijd werd het toch nog 3 – 2 voor Blokzijl en dat was ook de eindstand. Groet’n Max

BEW E2 - Vitesse'63 E3 Zaterdag 26 sept. hebben wij moeten spelen tegen Vitesse 63 - E3. We begonnen met goede moed. De bal was veel aan de kant van de tegen partij. Maar na een korte periode werdt het helaas 1-0 voor de tegenpartij. Kort erna neemt Daan een mooie corner en Scoort Joris 1-1. De tegenpartij zet zich nog meer in en scoort helaas 2-1 en daarna al gauw 3-1. Even komen we terug en scoort Joris nog 2-3. Voor de pauze werdt er nog een doelpunt gemaakt tegen ons en werd het 4-2. De tweede helft hebben we nog heel erg ons best gedaan en verscheinende mooie ballen tegen weten te houden maar helaas hebben we deze wedstrijd af moeten sluiten met 10-2 tegen. groetjes Robin E2

Page 30: GOAL 28 September
Page 31: GOAL 28 September

Pagina 16

Drie dagen voetballen in de herfstvakantie? KNVB district Noord organiseert op tien ac-commodaties voetbaldagen voor E-, D- en C-junioren. Op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 oktober draait dan alles om de bal. Als klap op de vuurpijl ontvangt elke deelnemer/ deelneemster ook nog een Nike-bal en een Nike-voetbaloutfit! Voor 79,50 euro kunnen jongens en meisjes deelnemen aan de voetbaldagen. Trainingen, 4 tegen 4- en 7 tegen 7-toernooien vormen de hoofdmoot van het programma. De driedaagse staat onder leiding van KNVB-regiocoaches. De voetbaldagen worden gehouden bij GVAV-Rapiditas, De Pelikanen, FC Assen, SC Erica, De Weide, LAC Frisia, Sneek Wit-Zwart, Drachten, MSC-Antaris en FC Meppel. Aanmelden en informatie Aanmelden en informatie opvragen kan via www.knvb.nl/voetbaldagen. In-formatie per locatie is te vinden door district Noord aan te klikken en een locatie te kiezen. Betalen kan via de machtiging die op diezelfde pagina kan worden opgevraagd. Via een PDF-document dat gedownload kan worden. Deze moet ingevuld en vervolgens verstuurd worden naar KNVB district Noord. Mét handtekening van de ouder of begeleider. Inschrijven is mogelijk tot donderdag 1 oktober 2009. Vanwege het succes van de afgelopen jaren wordt geadviseerd snel in te schrijven. Dan weet je zeker dat je komende herfst van de partij bent. Na inschrijving en betaling ontvang je een schriftelijke bevestiging voor deelname aan de KNVB Voetbal-dagen. Om je aanmelding goed te kunnen verwerken en zodoende teleurstel-ling te voorkomen, graag alle benodigde velden van het inschrijfformulier invullen

Page 32: GOAL 28 September