Gemeentelijk infoblad april 2015

48
april 2015 - Jrg. 20/4 Werken Heldergem van start 05 Zaken doen met je gemeente 16 Lente in Rustnbeetje 20 Digitale Week 23 Stel je kandidaat voor de feestraad 48 Week van de amateurkunsten 24/4 tot 3/5 Zie blz. 36

description

 

Transcript of Gemeentelijk infoblad april 2015

april 2015 - Jrg. 20/4

Werken Heldergem van start 05Zaken doen met je gemeente 16

Lente in Rustnbeetje 20Digitale Week 23

Stel je kandidaat voor de feestraad 48

Week van deamateurkunsten

24/4 tot 3/5Zie

blz. 36

2 • www.haaltert.be

Ik beken: april vind ik de mooiste maand van het jaar. Ik hoop dat je ook al genoten hebt van onze krokussen her en der. In het kader van ons bijenproject werden deze aangeplant, en zo brengen ze een lentegevoel bij ons binnen. Ik geniet elke dag opnieuw van dit mooie lentegevoel, kijk mee rond en tover ook die glimlach op je gezicht!

Onze ondernemers kunnen alvast een goede lentestart nemen door deel te nemen aan de infoavond ‘zaken doen met jouw gemeente’ op 21 april. We organiseren dit in samenwerking met onze buren van Erpe Mere, Lede en Denderleeuw. U leest er alles over verderop in dit nummer.

Het paasweekend is bij uitstek een familiegebeuren. We hopen samen met jullie op de lentezon om een aperitiefje buiten mogelijk te maken. Een chocolade eitje meer of minder is nu even geen probleem en het minste van ieders zorgen. Geniet ervan en smullen maar!

Vanaf 24 april loopt een prachtig project: de Week van de amateurkunsten (WAK). Een project waar de dienst cultuur, jeugd en communicatie in samenwerking met de cultuurraad hun schouders onder zetten. En wat voor een prachtorganisatie zet men hier neer! Dat samenwerken loont, wordt hier nogmaals bewezen. Proficiat aan jullie allen.

Wat brengt de WAK ons dan zoal? Kom de sfeer proeven op één van de huiskamerconcerten of neem zelf deel aan het vrij podium. Laat jullie kinderen creatief meewerken aan de workshops of laat hen een canvas schilderen. Laat hen in de bib kaartjes schrijven aan onze rusthuisbewoners, met pen en inkt, zoals ‘in de tijd van toen’ en zo veel meer…Kijk zeker verder in ons infoblad, het is een programma om u tegen te zeggen.

Voor ieder wat wils is ook het motto in ons dienstencentrum in het HOC in Heldergem. April brengt weer een druk programma. Ga eens langs en geniet van het gezelschap en het sociaal contact. Ben je wat minder mobiel, contacteer dan het Sociaal Huis en onze chauffeur pikt je op.

Op 24 april worden de senioren massaal verwacht op de verwendag. Laat je masseren of geniet van een make-up sessie… terwijl anderen ondertussen tapas maken. Je merkt het, die dag noteer je best onmiddellijk in je agenda.

Kom ook met zijn allen wat meer buiten deze maand. Ga wat wandelen langs onze trage wegen. Neem bijvoorbeeld deel aan de bloesemwandeling op Mussenzele, en laat de kids deelnemen aan de buitenspeeldag op 1 april. Het is zeker ook het moment voor tuin- en lenteklusjes. Wil je wat hulp daarbij, ga dan te rade bij onze PWA. Aarzel niet om hen te contacteren.

Kortom, geniet met volle teugen van de start van de lente, het is een zalige periode!

Veerle BaeyensBurgemeester

Voorwoord

Beste inwoners

www.haaltert.be • 3

ZITDAGEN VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENENElke donderdagavond van 18 tot 20 uur kunt u terecht bij burgemeester en schepenen.Voor de burgemeester maakt u best een afspraak: 053 85 86 53

RAADSZITTINGEN• De volgende zitting van de gemeenteraad vindt plaats op maandag 27 april om 20 uur

in de raadzaal van het gemeentehuis, Hoogstraat 41, 9450 Haaltert (2° verdieping).• De volgende zitting van de OCMW-raad vindt plaats op woensdag 29 april om 19.30 uur in

de raadzaal van het Sociaal Huis, Donkerstraat 30, 9450 Haaltert (1° verdieping).Deze zittingen zijn publiek toegankelijk.

OPENINGSUREN EN ADRESSEN VAN DE GEMEENTELIJKE DIENSTEN, HET OCMW EN HET PWA

Het administratief centrum (gemeentehuis), de jeugd- en sportdienst en het sociaal huis zijn open:• elke werkdag van 9 tot 12 uur• op woensdag- en donderdagnamiddag van 13.30 tot 16 uur• op donderdagavond van 18 tot 20 uur

Administratief centrum Sociaal HuisHoogstraat 41 Donkerstraat 30 053 85 86 00 053 85 86 50 [email protected] [email protected] ‘De Pagadder’ (Huis van het kind) SportdienstMiddelkouter 14A Pastorijweg 23 053 85 86 57 054 32 13 15 [email protected] [email protected]

ADRESSEN EN WEBSITES POLITIE EN BIBLIOTHEEKLokale politie Bibliotheek Haaltert Bibliotheek DenderhoutemVlamstraat 5/b6 Achterstraat 2 Adv. De Backerstraat 55 053 84 08 00 053 85 86 60 054 32 52 86 www.lokalepolitie.be/5439 www.haaltert.bibliotheek.be www.haaltert.bibliotheek.be [email protected] [email protected] [email protected]

Nuttige info

Redactie: 053 85 86 64 [email protected]

02 Voorwoord03 Nuttige info04 Wachtdiensten05 Gemeentelijk nieuws10 Verkeer12 Leefmilieu14 Wonen16 Welzijn19 Gezondheid

20 Dienstencentrum24 Jeugd25 Sport30 Leven in Haaltert32 Fotogalerij34 Bibliotheek36 Cultuur41 UiT in Haaltert48 Oproep feestraadIN

HO

UD

4 • www.haaltert.be

Wachtdiensten

APOTHEKERSOm te weten welke de dichtstbijzijnde apotheek met wachtdienst is, kunt u terecht op 0903 99 00.Op www.apotheek.be kunt u terecht voor alle informatie over de Belgische apotheken met wachtdienst.

GENEESHERENHuisartsenwachtpost Regio Aalst: 0900 69 018Op dit nummer kunt u terecht voor dringende medische problemen ’s avonds, tijdens het weekend en op feest- en brugdagen.Tijdens het weekend (vanaf vrijdag 19 uur tot maandag 8 uur) en op feest- en brugdagen kunt u, bij voorkeur na afspraak, bij de huisartsenwachtpost terecht voor een consultatie. Adres: Leopoldlaan 44 te 9300 Aalst

TANDARTSEN 053 70 90 95Zaterdagen, zon- en feestdagen van 9 tot 18 uur

ZELFSTANDIGE VERPLEEGKUNDIGENDe kring zelfstandige verpleegkundigen regio Aalst – Ninove -Geraardsbergen heeft een permanente wachtdienst voor deze regio. Deze dienst is te bereiken op 070 22 26 78.

WIT-GELE KRUIS OOST-VLAANDERENHet Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen biedt in heel de provincie een permanentie aan voor alle verpleegkundige verzorgingen. De wachtdienst is 24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7 bereikbaar op het nummer 09 265 75 75.

BLOED GEVENOp dinsdag 9/4 van 18 tot 20.30 uurin het HOC, Heldergemstraat 136, HeldergemOp dinsdag 30/4 van 18 tot 21 uurzaal Hand in Hand, Advocaat de Backerstraat 55, DenderhoutemVoor andere inzamelplaatsen: kijk op www.bloedgevendoetleven.be

AA-GROEP “SAMEN GELUKKIG”Iedere maandag om 20 uur in het Jeugdheem, Bruulstraat, Haaltert.

AA-GROEP “SAMEN TEVREDEN”Deze vergaderingen vinden iedere dinsdag plaats van 19.30 tot 21.30 uur in de polyvalente zaal, Schoolstraat 2, 9320 Nieuwerkerken-Aalst. Telefonisch kan men steeds terecht bij AA-ADB Antwerpen, 03 239 14 15of bij Herman, 053 62 61 19.

www.haaltert.be • 5

hoofdstuk

WERKEN HELDERGEMSTRAAT GAAN VAN STARTOp 13 april starten Aquafin en de gemeente Haaltert met de grootscheepse infrastructuurwerken die het komende jaar het centrum van onze deelgemeente Heldergem tussen Oud-Dorp en de Mottedries van uitzicht zullen doen veranderen. Uitvoerend aannemer is de firma Aswebo en de betrokken nutsmaatschappijen zijn Telenet, Proximus, Eandis en De Watergroep.

DoelDoel van deze ingrijpende werken is de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in de Helder-gemstraat, Processieweg, Holbeekweg, Oud-Dorp, Krekelenberg, de Lochtingweg, Dekkersveld en een deel van de Hoomweg. Dit moet het efficiënt verzamelen en transporteren van afvalwater naar de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie op Oud-Dorp garanderen. Zo wordt vermeden dat vuil water in toekomst nog langer in de grachten en beken (Molenbeek, Steenbeek) van Helder-gem terechtkomt. Hiervoor worden ook een bufferbekken en twee pompstations aangelegd.

WegenwerkenMeteen worden ook grote wegeniswerken uitgevoerd die de hoofdas Heldergemstraat veiliger (en mooier) moeten maken. Ook de zijstraten worden heraangelegd. Het plein Oud-Dorp zal grondig van uitzicht veranderen, er worden meerdere parkeerzones en –stroken gecreëerd er komt een parkzone rond de Sint-Amanduskerk. Een comfortabel en veilig fietspad zal de fietsers - gescheiden van het grote verkeer - via de Processieweg, Engelsmolen en Landries naar Aaigem brengen. Op de hoofdas Heldergemstraat verdwijnt het fietspad wegens plaatsgebrek.

PlanningDe werken zullen ongeveer een jaar duren en zijn opgedeeld in 2 projecten, op hun beurt verdeeld in meerdere fases, elk met een eigen looptijd. Op 13 april starten de werken aan het bufferbekken en het fietspad. De Heldergemstraat zelf komt pas half mei in het vizier. Van dan af zal er geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn op deze hoofdas. De werf verloopt van beneden naar boven, van Oud-Dorp naar Mottedries.

Omleiding van 13 kmVanaf het begin van de werken aan de Heldergemstraat (half mei) zal er via Heldergem geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn van en naar Erpe-Mere, ook niet via de zijstraten. De volledig bewegwijzerde omleiding is 13 km lang en zal lopen via Aspelare, Sint-Antelinks, Woubrechtegem en Aaigem. Er zal streng gecontroleerd worden op sluipverkeer.De bussen van De Lijn komen tot Frankrot (Aaigem) en vanaf de N460 tot aan de Berenhoek of de Hallebaan (afhankelijk van de draaicirkel)

InfoU kunt alle projectgegevens, de plannen, de algemene fasering, de gedetailleerde 2-wekelijkse plan-ning, nuttige adressen en contactgegevens terugvinden op www.aquafin.be > ‘werken in uw ge-meente’.Wij houden u verder zo goed mogelijk op de hoogte via dit infoblad en www.haaltert.be.o Infomoment ‘Sanering Processieweg-Holbeekweg:

op do 2/4 om 19.30 uur in HOC ‘De Fransman’.

Gemeentelijk nieuws

6 • www.haaltert.be

Gemeentelijk nieuws

HOE DOE IK ZAKEN MET DE GEMEENTE HAALTERT?INFOAVOND OP DINSDAG 21 APRIL OM 19.30 UUR IN ERPE-MERE

Wist u dat de gemeente Haaltert jaarlijks voor ongeveer 4 miljoen euro aan producten, diensten en werken bestelt? En dat zijn niet alleen wegenwerken. Misschien kan onze gemeente ook uw klant worden?

Voor wie? Voor ondernemers, van zelfstandige tot KMO-bedrijfsleider, die geïnteresseerd zijn in het zaken doenmet een stad of gemeente. Dit kan gaan van het leveren van de broodjes over ICT, drukwerk, diensten, producten en uitvoering van werken.

Wat kan je verwachten?Tijdens deze sessie ‘Hoe doe ik zaken met mijn gemeente?’ brengt UNIZO de gemeenten in contact met ondernemers uit eigen streek. Zo kom je op 21 april als ondernemer in contact met de aankoop-diensten van Haaltert, Erpe-Mere, Lede en Denderleeuw.Je krijgt een ook praktische toelichting van een jurist over de regels in de Wet op de Overheids-opdrachten. Het is soms eenvoudiger dan het allemaal lijkt. Als je weet hoe de gemeente werkt, verhoog je je kansen.

Waarom is deze sessie interessant? 1. Je komt als ondernemer misschien ook wel in aanmerking om zaken te doen met je gemeente.

Je krijgt een overzicht van alle gemeentelijke uitgaven: van catering over bureautica, allerhande materiaal, interieur, ICT, juridische – en andere diensten tot bouw- en wegenwerken.

2. Je krijgt van een expert een heldere uitleg over welke procedures je moet volgen. Ook de nieuwe regels in de wet op de overheidsopdrachten die sinds 1 juli 2013 gelden komen aan bod. Als je weet hoe de gemeente werkt, verhoog je je kansen.

3. Je krijgt van het gemeentebestuur een toelichting over hun aankoopbeleid en welke uitgaven er zitten aan te komen. Zo kan je ook een gezicht op deze sleutelfiguren kleven en maakt dit het contact in de toekomst makkelijker.

Programma• 19.30u:welkomstwoord• 19.40u:informatiefgedeelte

- praktische toelichting ‘wet op de overheidsopdrachten’ - toelichting aankoopbeleid van de gemeenten

www.haaltert.be • 7

Gemeentelijk nieuws

• 20.40u:contactmetburgemeesters,schepenenenaankoopverantwoordelijken van de gemeenten Haaltert, Erpe-Mere, Lede en Denderleeuw.

• 22.15u:netwerkmoment

o Praktisch• Dinsdag21april2015–onthaalvanaf19uur• GACSteenberg(Raadzaal)Oudenaardsesteenweg458inErpe-Mere• Deelnameisgratis• Voorafinschrijvenvia: [email protected]

DOE UW BOODSCHAPPEN PER FIETS EN WIN!Van 25 april tot 30 mei 2015 organiseert de gemeente Haaltert i.s.m de Bond Beter Leefmilieu, de Gezinsbond en Unizo opnieuw de campagne “Met Belgerinkel naar de Winkel”. Met deze campagne willen we iedereen aanmoedigen om vaker met de fiets of te voet boodschap-pen te doen bij de handelaars in Haaltert.

Zo draagt de campagne op ecologisch én economisch vlak bij aan de leefbaarheid van onze gemeente.

Komt u te voet of met de fiets naar de winkel, dan wordt u door de handelaar beloond met een Belgerinkel-sticker met unieke code. Na registratie van deze code via www.belgerinkel.be maakt u binnen de 24 uur kans op een Belgerinkel-prijs. Heel eenvoudig dus!

Hebt u geen toegang tot internet, dan kunt u de stickers op een spaarkaart kleven en deze bezor-gen aan de dienst economie, Hoogstraat 41 in 9450 Haaltert. U maakt dan kans op de prijzenpot exclusief voorbehouden voor de inwoners van Haaltert.

8 • www.haaltert.be

Gemeentelijk nieuws

REISPLANNEN? VRAAG TIJDIG UW KIDS-ID AAN!Bent u van plan om tijdens een van de komende vakantieperiodes met uw kinderen naar het buitenland te reizen en hebt u nog geen geldig identiteitsbewijs voor uw kinderen? Hou er rekening mee dat de levertijd voor een kids-ID 3 weken bedraagt. Vraag hem tijdig aan!

De procedure is als volgt:• Dekids-IDmoetaangevraagdwordendooreenpersoondiehetouderlijkgezagoverhetkind

uitoefent (moeder, vader of voogd).• De aanvraag van de kids-ID moet gebeuren in aanwezigheid van het betrokken kind.• De foto die gebruikt wordt voor de aanvraag van een kids-ID, moet voldoen aan de voor-

waarden van een foto die gebruikt wordt voor de aanvraag van een elektronische identiteits-kaart voor een volwassene (lichte, effen en egale achtergrond, de afbeelding van het hoofd moet in de juiste verhouding zijn,…).

• De kids-ID kost 7 euro (een spoedprocedure is mogelijk, maar kost heel wat meer!).• De productie van de Kids-ID duurt ongeveer 3 weken. • Alsdekids-IDbeschikbaaris,krijgtuthuiseenbriefmetcodes.Depersoondiehetouderlijk

gezag uitoefent, kan met deze brief de kids-ID afhalen op de dienst bevolking.• Dekids-IDis3jaargeldig.Let er wel op dat de foto van het kind altijd gelijkend moet zijn!

o Nog vragen? Neem contact op met de dienst bevolking: 053 85 86 01 of [email protected]. Of surf naar www.ibz.rrn.fgov.be.

www.haaltert.be • 9

Gemeentelijk nieuws

NIEUWE INWONERS ONTHAALD OP HET GEMEENTEHUISHet gemeentebestuur verwelkomde op zondag 8 maart de inwoners die in de loop van 2014 in onze gemeente komen wonen zijn. Ze werden in de gebouwen van kinderopvang ‘de Pagadder’ onthaald met ontbijtkoeken en koffie en na de verwelkoming van burgemeester Veerle Baeyens en OCMW-voorzitter Gina Verbestel kregen ze de kans om een kijkje te nemen in de lokalen van de kinderopvang,, de spelotheek, het Sociaal Huis en het gemeentehuis.

Na de voorstellingsfilm in de raadzaal en een woordje uitleg over de communicatiekanalen kre-gen de nieuwe Haaltenaren een glas aangeboden en konden ze een praatje slaan met de burge-meester, de schepenen en vertegenwoordigers van verschillende gemeentelijke diensten.

o Alle foto’s staan online op www.haaltert.be > ‘onthaal inwoners 2015’

BIJNA 55 000 KWH AAN GROENE STROOMDat is wat onze fotovoltaïsche installaties op jaarbasis gaan produceren. En dat is ongeveer de helft van het gemiddeld elektriciteitsverbruik van de 6 gemeentelijke gebouwen waar nu zonnepanelen op aangebracht zijn. Laat de zon maar schijnen!De huidige bestuursploeg wil in Haaltert het duurzaam omgaan met energie aanmoedigen, en hoe doe je dat beter dan door dit zelf in de praktijk te brengen?. Na de aanschaf van elektrische fietsen in november geeft het gemeentebestuur alweer het goede voorbeeld door op 6 gebouwen zonnepanelen te laten aanbrengen: ze liggen op de daken van het Sociaal Huis, zaal ‘De Berwinne’, centrum ‘De Kouter’ en centrum ‘De Warande’ (bibliotheekgebouw) in Haaltert, de gemeentelijke

loods in Kerksken en de Academie voor muziek, woord en dans in Denderhoutem. Met een piekvermogen van 11 kWp zullen onze nieuwe zonnepanelen samen naar schatting jaarlijks 54 530 kWh aan groene stroom produceren. Met een dergelijke optimale opbrengst bedraagt de verwachte terugverdientijd voor de installatie onge-veer 11,5 jaar.

10 • www.haaltert.be

Verkeer

SNELHEIDTe snel rijden is nog steeds een van de grootste risicofactoren in het verkeer. Ongeveer 30% van de dodelijke verkeersongevallen wordt erdoor veroorzaakt.40 Tot 50% van de autobestuurders rijdt sneller dan toegelaten en 10 tot 20% gaat meer dan 10 km/u te snel. Als je te hard rijdt, heb je niet alleen meer kans op een ongeval, maar bij een ongeval ook meer kans op ernstige letsels of de dood.

Als er te snel wordt gereden, moet dat op verschillende manieren worden aangepakt: beter aan-gelegde wegen, snelheidsbeperkingen, controles én voorlichting. Snelheidsbeperkingen moeten duidelijk worden aangegeven en aangepast zijn aan de functie, het ontwerp en het gebruik van de weg. Ook verkeersdrempels, wegversmallingen e.d. kunnen de snelheid omlaag brengen.

Er is aangetoond dat een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur de veiligheid in dicht-bevolkte woongebieden en schoolomgevingen aanzienlijk bevordert. Toch laat de praktijk zien dat nog lang niet iedereen zich aan de spelregels houdt. En het zijn niet alleen toevallige ‘pas-santen’ die de snelheidsbeperking aan hun laars lappen. Ook de lokale bewoners zelf geven met regelmaat voorrang aan haast boven veiligheid.

Verlaging van de maximum snelheid van 50 naar 30 in gebieden waar kinderen spelen en bewo-ners rond hun huis allerlei buitenactiviteiten ondernemen, draagt substantieel bij aan de veilig-heid. Als automobilist zie je veel meer, ook het plotseling opdoemende gevaar uit de kleinste hoekjes. Bovendien heeft de auto een aanzienlijk kortere remweg. Daarmee is het risico op een ongeval meer dan gehalveerd. Gaat er toch onverhoeds toch iets mis, dan is de kans op ernstig letsel vele malen kleiner dan bij snelheiden van 50 km per uur of harder.

Meer veiligheid is alleen mogelijk als men zich consequent houdt aan de snelheidsbeperking. Is de veiligheid daarmee gegarandeerd? Nee, helaas niet, oplettendheid blijft geboden.

www.haaltert.be • 11

Verkeer

EEN VERKEERSSPIEGEL PLAATSENWAT ZIJN DE NADELEN?

Het gemeentebestuur krijgt van inwoners vaak de vraag een verkeersspiegel te plaatsen om de veiligheid op de weg te verhogen. Het bestuur gaat zelden in op deze vraag.

Een verkeersspiegel plaatsen heeft immers heel wat nadelen:• Tijdens de winter- en herfstperiode dampt de spiegel aan, waardoor deze onbruikbaar wordt.• Omdat het beeld vervormt, is het moeilijk om de afstand in te schatten. Dit vergroot het risico

op ongevallen.• Mensen zijn geneigd om enkel op de spiegel te vertrouwen en vergeten het gewone verkeer.• Fietsers worden in een verkeersspiegel nauwelijks opgemerkt, waardoor het voor hen zeer

gevaarlijk wordt.• Er bestaat rechtspraak waarbij gemeenten verantwoordelijk worden gesteld bij een ongeval,

omdat het plaatsen van een verkeersspiegel een vals gevoel van veiligheid schept.

Een verkeersspiegel wordt dan ook enkel geplaatst waar het echt niet anders kan.

12 • www.haaltert.be

Leefmilieu

LEER COMPOSTEREN!Want thuiscomposteren kan je leren, en wel op onze demoplaats in Haaltert. Het demonstratieseizoen is gestart op 21/3 en loopt nog tot en met 3 oktober. Kom gerust eens langs!

Wil je:• eennieuwbloemenperkmaken?• jegazonopnieuwvernieuwen?• eenmoestuintjeaanleggen?• een(fruit)boomaanplanten?

Of wil je dat:• jeplantengezondaanhetgroei-

seizoen beginnen?• jegazonermooienheldergroen

uitziet?• jebloemperkjesgroeienopeen

dichte deklaag?

Meng dan compost door je grond!

Composteren kan gemakkelijk in de eigen tuin• Eenkleinetuin?Gebruikdaneencompostvat.• Hebjeeengrotetuin,kiesdanvooreencompostbakofcomposthoop.

Hoe dat precies moet?Dat tonen de compostmeesters je graag van 21 maart tot en met 3 oktober 2015 op hun demo-plaats gelegen in de Donkerstraat in Haaltert (aan speelplein ‘De Kouter’), telkens van 10 tot 12 u. Wanneer de compostmeesters aanwezig zijn, vindt u terug op de afvalkalender van ILVA. Dit is aangegeven met een compostvat als symbool.

o Meer info?Bij de dienst leefmilieu op: 053 85 86 05 of [email protected] ook eens grasduinen in ons ruime folderaanbod in het gemeentehuis!Of kijk op de website van de compostmeesters: www.compostmeestershaaltert.be

www.haaltert.be • 13

Leefmilieu

14 • www.haaltert.be

Wonen

PREMIESHieronder vindt u een handig overzicht van alle premies voor energiebesparende maatregelen die u in 2015 in Haaltert kunt aanvragen. Ze staan gerangschikt per uit-gevende entiteit.

Gemeentelijke premies die u kunt aanvragen na een renovatie.• Gemeentelijkesubsidievoordevervangingvanenkelofdubbelglasdoorhoogrendementsglas.• Gemeentelijkesubsidievoorhetaanbrengenvandakisolatie/zoldervloerisolatie.• Gemeentelijkesubsidievoorhetaanbrengenvanvloer-ofkelderisolatie.• Gemeentelijkesubsidievoorhetinstallerenvaneenindividuelecondensatieketelopaardgas,

propaan of stookolie.• Gemeentelijkesubsidievoorhetna-isolerenvanspouwmurenofbuitenmuren.

Wonen-Vlaanderen biedt de volgende steunmaatregelen als u uw woning verbouwt:• Verzekeringgewaarborgdwonen• Vlaamseverbeteringspremie• Vlaamseaanpassingspremievoorouderen

Energiepremies die Eandis aanbiedt:• Combinatiepremie(muurisolatieofhoogrendementsglasofbeide)• Condensatieketelopaardgas,propaanofstookolie(enkelbeschermdeklanten)• Dak-enzolderisolatie• Energieprestatiepeil• Hoogrendementsglas• Kortingsbonkoelkastofwasmachine(enkelbeschermdeklanten)• Na-isolatievanspouwmurenofbuitenmuren• Socialedakisolatie• Vloer-enkelderisolatie• Warmtepomp• Zonneboiler

o De specifieke voorwaarden per premie en de aanvraagformulieren (of de linken ernaartoe) vindt u op de gemeentelijke website onder www.haaltert.be/wonen of kunt u navragen aan de balie van het gemeentehuis of bij de huisvestingsambtenaar: 053 85 86 26, [email protected]

www.haaltert.be • 15

Wonen

GOEDKOOP LENEN VOOR ENERGIEBESPARENDE MAATREGELENWilt u uw woning isoleren, hoogrendementsglas plaatsen of andere werken uitvoeren om energie te besparen? Dan kan u die werken misschien financieren met een energielening van de Vlaamse overheid. U kan tot 10.000 euro lenen. De intrest bedraagt 2%, en in bepaalde gevallen zelfs 0%. De lening moet op maximaal vijf jaar afbetaald worden.

Wie komt in aanmerking?Iedereen kan de lening aanvragen, met een maximum van 3 woningen per natuurlijk persoon. Er is geen inkomensgrens aan verbonden, maar voor wie het financieel moeilijk heeft, zijn er extra maatregelen. Aan hen geeft Solva extra begeleiding bij de realisatie van de investeringen.

Welke werken komen in aanmerking?• Vervangenvanoudestookketel• Plaatsingkamerthermostaatmettijdsindeling• Installatievaneenwarmtepomp• Energie-auditvandewoning• Plaatsingvanhoogrendementsbeglazing• Installatievaneenzonneboiler• Investeringindakisolatie• Investeringinmuurisolatie• Plaatsingvanthermostatischekranen• Investeringinmuurisolatie• Investeringinvloerisolatie• Palletkachel

Voorwaarden voor extra begeleiding of lenen aan 0%?1. In aanmerking komen voor verhoogde tegemoetkoming in het kader van de verplichte

verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkering.2. Een jaarlijks bruto gezinsinkomen hebben dat lager is dan 16.965.47 EUR verhoogd met

3.140,77 EUR per persoon ten laste.3. Een schuldbemiddeling krijgen en bovendien niet in staat zijn om de energiefactuur te betalen.4. Door het OCMW sociaal of budgettair begeleid worden wegens betalingsmoeilijkheden, in het

bijzonder voor de rekeningen van gas en elektriciteit.

o Waar aan te vragen?SOLVA, Joseph Cardijnstraat 60 te 9420 Erpe-Mere, 053 64 65 21, [email protected]

16 • www.haaltert.be

Welzijn

ZOEKT U HULP BIJ HET ONDERHOUD VAN UW TUIN ?STELT U KLEINE ONDERHOUDSWERKEN VERDER UIT ?

PWA HAALTERT BIEDT DE OPLOSSING!o Meer info? Kom gerust eens langs in ons kantoor in het sociaal huis, Donkerstraat 30, 9450 Haaltert (openingsuren: zie blz. 3) of 053 85 86 55, [email protected]

www.haaltert.be • 17

Welzijn

18 • www.haaltert.be

Welzijn

RODE KRUIS IN ACTIEOp 23 april 2015 weerklinkt in heel Vlaanderen het startschot van de 14-daagse van Het Rode Kruis.De vrijwilligers van Rode Kruis-Denderleeuw trekken op 23, 24 & 25 april de baan op om stickers aan de man te brengen. Zij zullen post vatten op de belangrijkste invalswegen van Denderleeuw en Haaltert of verwelkomen u aan de ingang van een supermarkt of grootwaren-huis. 1 sticker kost 5 euro. Op de achterzijde van de sticker staat een tombolacode waarmee prachtige prijzen te winnen zijn.

Wickie de Viking siert de stickerVoor de afbeelding op de stickers werd opnieuw een figuurtje gekozen dat momenteel erg populair is bij kinderen. Dit jaar is het Wickie de Viking geworden, die het voorbije jaar niet alleen op tv te bewonderen was, maar van Studio 100 nu ook zijn eigen musical heeft gekregen. Wickie is ook het centrale personage in het gloednieuwe Plop-saqua zwemparadijs in De Panne.

Ga jij 2 uurtjes mee?Zin om een handje toe te steken? Ben je een paar uurtjes vrij om samen met andere vrijwilligers stickers te verkopen? Aarzel dan niet je aan te melden! Een sticker is zo verkocht want iedereen kent de werking van Rode Kruis-Vlaanderen. Je kunt er onze afdeling mee in staat stellen om weer 365 dagen overal en altijd paraat te staan.o Als je wil helpen, contacteer ons dan via [email protected] of op het nummer 0477 78 00 02.

Meer info op www.denderleeuw.rodekruis.be.

RODE KRUIS ZOEKT ZORGBIBVRIJWILLIGERSIn een ziekenhuis of verzorgingstehuis kan een boek, cd of dvd wonderen doen. Rode Kruisvrij-willigers gaan daarom op pad langs heel wat instellingen om ter plaatse boeken uit te lenen. Door de afleiding die een boek, cd of dvd biedt, kun je even de verveling doorbreken of de problemen van de ziekte vergeten. Ook voor bejaarden in een verzorgingstehuis duren de uren soms lang. Ook voor hen kan even wegdromen met een goed boek enorm deugd doen, het brengt afwisse-ling in de dagdagelijkse activiteiten.

Momenteel zoekt onze afdeling een Zorgbibvrijwilliger voor het Woonzorgcentrum ‘Rodenbach’ in Denderleeuw en het Zorgdorp ‘De Pastorij’ in Denderhoutem.

Hou je van boeken en ga je graag met mensen om? Ben je graag in de weer voor anderen? Wil jij met een kort bezoek en een glimlach de kamer opfleuren?

o Aarzel dan niet en neem contact op met André Malfliet, voorzitter RodeKruis–Denderleeuw, [email protected], 0477 78 00 02.

www.haaltert.be • 19

Gezondheid

20 • www.haaltert.be

Dienstencentrum

Het is lente, de knoppen staan op springen en ook het dienstencentrum barst meer dan ooit van leven en activiteit! Noteer vooral 24 april in je agenda, want dan is het verwendag!

JUWELEN MAKEN MET ELFI - Vrijdag 3 april van 13.30 tot 16uLesgeefster Elfi (Vilter Veldhoek) geeft tal van workshops. Deze keer maken we zelf een mooi juweel met fimo. Op haar website www.vilterveldhoek.be/ kan je al wat inspiratie ophalen. Deelname 5 euro (1,5 euro UiTpas kansentarief)

BINGO! – Dinsdag 14 april van 13.30 tot 16uDeelname 1 euro en maak kans op een leuk cadeau!

CREACLUB – Donderdag 16 april van 10 tot 12uBen je graag creatief en heb je zin om samen een decoratiewerkje te maken? Kom je dan zeker inschrijven voor deze leuke activiteit!Deelname 3 euro (1,5 euro UiTpas kansentarief)

KOOKCLUB - Woensdag 22 april van 10 tot 12uWe gaan op zoek naar de gezonde Jeroen Meus in ons. We maken enkele kleine hapjes/gerechten die je ter plaatse kan eten of meenemen naar huis.Deelname 3 euro (1,5 euro UiTpas kansentarief)

INFONAMIDDAG DIABETES - Dinsdag 28 april van 13.30 tot 16uEen diabetes-educator van ‘DiabetesProject Aalst’ geeft mensen uitleg en ondersteuning op elk niveau van hun behandelingsplan. Heb je vragen over diabetes of wil je er meer over leren? Kom dan zeker deze interessante sessie bijwonen! Gratisdeelname

TWEEMAAL PER WEEK SERVEREN WIJ EEN LEKKERE EN GEZONDE MAALTIJDElke dinsdag en donderdag bent u vanaf 11.30 uur welkom voor een maaltijd bestaande uit: soep, hoofdgerecht, dessert, water en koffie tegen de prijs van 6 euro (4 euro met een UiTpas aan kansentarief). Reserveren is verplicht: ten laatste dinsdagmiddag voor de maaltijd op donderdag en vrijdag-morgen voor die van dinsdag. U kunt ter plaatse reserveren of op 053 85 86 36.

Rustnbeetje

www.haaltert.be • 21

Dienstencentrum

VERWENDAG - Vrijdag 24 april van 9.30 tot 16u.In samenwerking met onze seniorenraad organiseren we deze verwendag. Je kan je inschrijven voor tal van workshops, zoals make-up, massage toepassen, initiatie yoga, enz. Voor meer informatie kan je steeds terecht op de gemeentelijke website in ons dienstencentrum of het Sociaal Huis. Schrijf je tijdig in via onze infobrochure.Deelname met middagmaal 10 euro (7 euro UiTpas kansentarief) Deelname zonder middagmaal 5 euro (3 euro Uitpas kansentarief).

UiTpasvoordeel:Voor 15 UiTpunten neem je gratis deel aan alle activiteiten van deze verwendag

.

ALTIJD GRATIS ONS VAST ACTIVITEITENAANBOD:Bibpunt Heldergem: woensdag 1, 15 en 29 april van 13u30 tot 16uComputercafé: elke donderdag van 10 tot 12u (behalve tijdens schoolvakanties)Petanque: donderdag 9 en 23 april van 13u30 tot 16uWandelen: donderdag 2 en 16 april – afspraak om 14u in ons centrumZitgym: dinsdag 28 april van 10 tot 11uBreien: dinsdag 7 en 21 april vanaf 13u30Knutselen met je kleinkind: woensdag 29 april van 14u tot 16uKaarten: woensdag 1 april en maandag 13 april van 13u30 tot 16uNaar de vrijdagsmarkt: vrijdag 10 april – afspraak om 10u in ons centrum

o Vervoer nodig? Neem dan contact op met het Sociaal Huis 053858650–Mobi+o Wil je graag meedoen aan een activiteit? Schrijf je dan ter plaatse in of stuur een e-mail naar [email protected]. Je kan ons ook tijdens de openingsuren telefonisch bereiken op 053 78 15 49

22 • www.haaltert.be

hoofdstukWelzijn

WOENSDAG 1 APRIL: GESLOTENDoor de buitenspeeldag is de Spelotheek gesloten.Maar niet getreurd: volgende week staat onze deur weer open !

WOENSDAG 8 APRIL van 14 tot 17 u.met knutselactiviteit PASEN

DONDERDAG 16 APRIL van 18 tot 20 u.

Spelotheek ‘De Bouwdoos’

Donkerstraat 30 in Haaltert (tussen het Sociaal Huis en kinderopvang ‘De Pagadder’)

ONLINE CATALOGUS:

http://zoeken.haaltert.bibliotheek.be > "spel"

ProgrammaAPRIL

www.haaltert.be • 23

hoofdstuk

Jeugd

Welzijn

KINDEREN EN MULTIMEDIA: GOEDE VRIENDJES?TV, computer, games, smartphone,… Het maakt vandaag de dag deel uit van de leefwereld van kinderen en jongeren.Al die nieuwe media bieden zeker een meer-waarde. Het is leuk, het kan leerrijk zijn en goed voor de ontwikkeling. Maar… zitten onze kinderen niet wat te veel voor het scherm? Te veel schermkijken kan immers negatieve gevolgen hebben voor hun gezondheid.Daarom is het onder andere belangrijk om de ‘schermtijd’ te beperken.

Hier alvast enkele tips die je daarbij kunnen helpen:Maak duidelijke regels en afspraken samen met je kind.• Spreekafhoeveelschermtijdperdagjekindkrijgt.

bv. max 2 uur (tv, computer, games,…) per dag.• Besliswanneererzekergeenmediatoestellengebruiktmogenworden.

bv. niet tijdens het eten.• Legvastwaarjekindopmediatoestellenmag.Kieshiervoorvooreenopenruimte(de

living). bv. geen gsm, smartphone of tablet aan de tafel of mee naar bed.Onderbreek de schermtijd.

Is er reclame op tv? Gebruik die tijd om eens de benen te strekken en iets te doen. Bv. pyjama aandoen, een glas water halen, …

Beperk het aantal mediatoestellen in huis en kies een vaste plaats uit.Kies indien mogelijk voor actievere games die al staande gespeeld worden.Praat met je kind over de mogelijke risico’s van het internet.

Wat met persoonlijke informatie en foto’s, gebruik van de webcam, cyberpesten, …?Tot slot: maak alles bespreekbaar en toon interesse in waar je kind zich graag mee bezig houdt.

o Meer info? Child Focus maakte een filmpje over de gevaren van het internet. Zoek maar eens, samen met je kind, op Youtube: ‘Zie je iets raars op internet?’ www.gezondopvoeden.be www.clicksafe.be

24 • www.haaltert.be

Jeugd

WIL JIJ IN DE ZOMERVAKANTIE MET ONS SPELEN?Ben je (of word je) 16 jaar of ouder en wil je samen met kinderen stoeien, ravotten, knutselen, verhaaltjes lezen, op uitstap gaan,…? Dan is animator bij de kleuterwerking in 'De Pagadder' en/of speelpleinwerking in 'De Kouter' misschien wel dé gedroomde vakantiejob voor jou!

Onze zomervakantiewerking loopt van 1 juli tot 28 augustus 2015.

In de kleuterwerking ontferm je je in over kinderen vanaf het instapklasje tot en met de zomer na de 3de kleuterklas. Zij hebben hun vaste stek in kinderopvang ‘De Pagadder’, Middelkouter 14A in Haaltert.

De speelpleinwerking is er voor kinderen van het eerste leerjaar tot en met de zomer na het 1ste middelbaar en gaat door in en rond centrum ‘De Kouter’, Middelkouter 10 in Haaltert.Wie een brevet van animator of hoofdanimator wil behalen en een cursus wil volgen, kan reke-nen op een tussenkomst van de jeugddienst.

Meer weten?Heel veel info over vind je in onze animatorenbrochure, te vinden op www.haaltert.be/jeugddienst > ‘word animator!’. Je kan ons ook bellen op 053 85 86 63 of mailen naar [email protected].

Weet je voldoende en wil je je kandidaat stellen?Schrijf je dan in voor 24 april 2015 met het formulier ‘Kandidatuur animator…’ op www.haaltert/e-loket

www.haaltert.be • 25

Sport

ZO FIJN WAS DE 2DE EDITIE VAN DE ‘KLEUTERHAPPENING’EEN INITIATIEF VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTDIENST

Op woensdag 18 februari werd de gemeentelijke sporthal omgetoverd tot een speelparadijs voor de 3- tot 6-jarigen. 150 Kleuters palmden onze sporthal in. De kleuters vonden het reuze, de begeleidende (groot)ouders genoten mee.

26 • www.haaltert.be

Sport Jeugd

MET OXFAMCAFE

Fietsclub"Vriendenkring

Jozef De Brouwerroute"Op dinsdag 16 april start het nieuwe fietsseizoen

We fietsen elke dinsdag tot einde september, aan een gemiddelde snelheid van 16 km/uur

1ste groep om 18.30 uur / 2de groep om 19 uur

Afstanden van 15 tot 40 kmElke week een ander parcours

Startplaats: Zwarthaar 6, HaaltertInfo: 053 83 39 46 of 053 83 32 78

Iedereen van harte welkom!

www.haaltert.be • 27

SportSport

WIELERTOERISTENCLUBTERJODEN - HAALTERT

W.T.C.TERJODEN-HAALTERT

richt in

op zaterdag 04/04/201543ste DWARS DOOR

PAJOTTENLAND (120 km)Tellend voor het Oost-Vlaams Klimbrevet

Start en Aankomst: School aan de kerk Terjoden(Geraardsbergsesteenweg 77)

Ook: 70 km, 40 km en 25 kmInschrijving doorlopend van 7 tot 13/14 uur

Info: [email protected], 0497 84 85 75Iedereen welkom!

28 • www.haaltert.be

hoofdstuk SportSport

Programma:• 8 u. vertrek bus• 9.45-10.15 u. koffie@c• 10.15-12.15 u. wandeling +/- 7 km (verplichte deelname)• 12.15-14.15 u. vrije middagpauze (lunchpakket meebrengen of vrije lunch)• 14.30-17 u. keuze 1: sportinstuif (Kubb, dans, badminton, volksspelen, new games, …)

keuze 2: fotozoektocht • 17-18.30 u. aperitief + gezellig samenzijn• 18.30 u. vertrek aan zeePrijs: € 15 (busvervoer, sportactiviteiten, koffie, aperitief, flesje water, versnapering en verzekering)Vertrekplaats: in je eigen gemeente of een buurgemeente (afhankelijk van het aantal inschrijvingen). Bevestiging na inschrijving.Inschrijven: vóór 17 april 2015. Het inschrijvingsformulier is te verkrijgen op de gemeente-lijke sportdienst in de sporthal op via www.haaltert.be/sportdienst > ‘sportelen @ C’

EVEN VOORUITBLIKKEN…TER VERVANGING VAN DE REGIOTOUR: ‘DAG VAN DE MOUNTAINBIKE’Op zondag 7 juniEen initiatief van de ILV Regiosportdienst Zuid-Oost-Vlaanderen i.s.m. Bloso.Op die dag zullen in alle gemeenten/steden die deel uitmaken van onze regio (Aalst, Dender-leeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lierde, Ninove, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem) mountainbikeactiviteiten aangeboden worden. Met dit initiatief willen we ook de plaatselijke permanente MB-routes én het MB-netwerk in de schijnwerper zetten. Deelname is gratis! Onze sportdienst biedt alvast een tocht aan van 100 km en dit i.s.m. de sportdiensten van Erpe-Mere en Herzele. Er zal ook een aanbod zijn voor de jeugd.

SPORTMATINEE Op zondag 14 juniEen stevig en gezond ontbijt en een flinke brok beweging voor het hele gezin, is het menu dat de sportdienst je aanbiedt op de sportmatinee van zondag 14 juni 2015.Locatie: sporthal Denderhoutem. Tijdstip: van 9 tot 12.30 u.o Meer informatie in het volgende infoblad, op de gemeentelijke website en de facebookpagina 'sportdienst Haaltert'.

www.haaltert.be • 29

Sport

SPORTDAG 55+ OP 21 MEI 2015Een organisatie van de gemeentelijke sportdienst, i.s.m. plaatselijke sportclubs.Waar: in en rond de sporthal te DenderhoutemWanneer: van 9. 30 tot 16 u.Voor wie: voor alle sportieve 55-plussersSportaanbod: wandelen, curve bowl, curling, kubb, drums alive, onderhouds-gymnastiek, tafel-tennis, badminton, dans,…Deelnameprijs: 5 euro (inbegrepen: verzekering, deelname aan de activiteiten, drankbonnetje, koffie)Inschrijven: vóór 10 mei bij de gemeentelijke sportdienst.

oInfofolder+inschrijvingsformuliervindjevanaf10aprilinallegemeentelijkegebouwenen op www.haaltert.be

UiTpasvoordeel: voor 5 UiTpunten krijg je een korting van 2 euro op je inkomkaart

30 • www.haaltert.be

hoofdstuk

OVERLIJDENSDenderhoutemWalter Edgar Meert ° Denderhoutem 14/08/1943 - † Aalst 3/02/2015Gustaaf Strickx ° Heldergem 13/04/1933 - † Aalst 4/02/2015Paula Anna Stockman ° Denderhoutem 6/02/1927 - † Denderleeuw 5/02/2015Maria Matthys ° Denderhoutem 27/02/1918 - † Aalst 12/02/2015Paulus Boelaert ° Kerksken 20/09/1929 - † Erpe-Mere 13/02/2015Charles Marie Joseph Van Gyseghem ° Haaltert 19/11/1922 - † Aalst 2/03/2015Frans Karel Debruyn ° Denderhoutem 21/02/1929 - † Aalst 2/03/2015

HaaltertYvonna Philomena Van Kerkhove ° Aalst 4/12/1924 - † Aalst 31/01/2015Annita Adolphina Impens ° Erembodegem 22/11/1945 - † Haaltert 3/02/2015Luc Petrus Scheerlinck ° Aalst 26/04/1956 - † Aalst 8/02/2015Godelieve Sylvie Vermeersch ° Lochristi 21/01/1933 - † Aalst 18/02/2015Yvette Celestina Georgetta Maria Boon ° Denderhoutem 21/04/1931 - † Aalst 19/02/2015Camille Van Den Steen ° Mere 10/11/1932 - † Aalst 23/02/2015Jan Baptista Frans Adriaan Carlos Muylaert ° Aalst 9/09/1923 - † Haaltert 24/02/2015Jean-Pierre Camiel Bédart ° Aalst 15/11/1956 - † Haaltert 24/02/2015Clarice Lobyn ° Erembodegem 26/07/1928 - † Aalst 1/03/2015Toon Piet Nerinckx ° Aalst 9/04/1969 - † Aalst 4/03/2015Frans Alfons Fermon ° Haaltert 6/01/1939 - † Aalst 6/03/2015

Leven in Haaltert

GEBOORTENLouise Siroyt ° Aalst 27/01 Amana Desloover ° Aalst 29/01Louise Vanderschueren ° Aalst 30/01Flor Hoebeeck ° Aalst 30/01Luna Van Gyseghem ° Aalst 3/02Elle Nguyen ° Aalst 5/02Lotte Depetter ° Geraardsbergen 9/02Fien Stuer ° Aalst 9/02Nelle Stalpaert ° Aalst 12/02Stef Van Herck ° Aalst 15/02

Chloé Coppens ° Aalst 16/02Mateo De Dobbeleer ° Aalst 16/02Lente Brewée ° Aalst 17/02 Jack Groeninck ° Gent 17/02Warre Grauwels Haesebeyt ° Aalst 18/02Mare Ghys ° Zottegem 23/02Siem Sorgeloos ° Aalst 23/02Finn Van Hemelryck ° Aalst 2/03

www.haaltert.be • 31

hoofdstuk

JUBILEA65 jaar (briljanten huwelijksjubileum)21 april Roger Joannes Brantegem en Anna Veldeman15 april Omer Eduardus De Pelsmaeker en Rachel Volckaert

60 jaar (diamanten huwelijksjubileum)30 april Jozef Andries en Maria Diana Vyverman 15 april Roger Jozef Van der Stockt en Odette Emmerence De Smaels

50 jaar (gouden huwelijksjubileum)30 april Raphaël Van Overwaelle en Mauritsette Leonie Uyttendaele30 april Jonny Jozef Verleyen en Lena Juliana Baetens22 april Willy Van Durme en Odette Van de Velde

Leven in Haaltert

KERMISPROGRAMMAANKERHOFVRIENDEN

Vrijdag 1 mei 201516 tot 20 u.: Kermisbarbecue

worst, spek, brochette, kip met groentjes, aardappel in de schil, pasta - 12€

vanaf 20 u. amusement in cafe Ankerhof met Karaoke

Zaterdag 2 mei 201515 tot 17 u.: inkorven Kermisvlucht Noyon

Los zondag 7.30 u.

19 tot 21 u.: inkorven KermisvluchtQuievrain los zondag 8 u.

Bloemen voor de 1ste, troostprijs voor de laatste

20 u.: Kwis 'De slimste mens van Ede'

Daarna amusement met discobar

Zondag 3 mei 20157 tot 17 u.: rommelmarkt op het stationsplein van Ede met vanaf 13 u.

doorlopend LIVE radio Pros en vanaf 16 u. optreden van Sander Brackman

9 u.: vinkenzetting

32 • www.haaltert.be

hoofdstuk

Op 13 september 2014 werd Camille Claus geboren en zorgde daarmee voor een viergeslacht in de familie, samen met moeder Silke Sienaert, grootmoeder Greta Beyl en overgrootmoeder Jeanne Callebout.

Pierre Van de Winckel en Huguette Van Haverbeke vierden hun gouden huwelijksjubileum op 1 maart 2015.

Fotogalerij

www.haaltert.be • 33

hoofdstuk

Rani De Cock van het Sint-Aloysiuscollege in Denderhoutem won een gloednieuwe fiets, de hoofdprijs van de jaarlijkse ‘Jozef De Brouwer fietstochten’, georganiseerd voor alle 4e, 5e en 6e leerjaren van de Haaltertse basisscholen door het sportpromotieteam o.l.v. Paul Temmerman en de lokale politie.

Fotogalerij

VRT ZENDT TV-MISSEN LIVE UIT VANUIT KERKSKEN EN HAALTERTZondag 12 april: eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk van KerkskenGastkoor: Sint-Barbarakoor uit Heusden o.l.v. Jos Van Den Borre.Orgel: Christiaan van Ingelgem.

Zondag 14 juni: eucharistieviering indeSint-GorikskerkvanHaaltertGastkoor: Sint-Gorikskoor uit Haaltert

Zondag 22 november: eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk van KerkskenGastkoor: kerkkoor uit KerkskenDe vieringen worden op zondagen rechtstreeks uitgezonden op de VRT om 10 uur.Op zaterdagnamiddag is er telkens algemene repetitie voor allen die meedoen in de opname. Op zaterdag kunnen er dus in de betreffende kerk geen diensten zijn (ook geen uitvaarten !)In het weekend van de TV-missen zal er telkens maar één mis zijn voor beide parochies (Haaltert-Kerksken) nl. de mis van de opname op zondag om 10 uur.

In de TV-mis worden geen plaatselijke intenties vermeld.

34 • www.haaltert.be

DE STREEPVoorleesuurtje op woensdag 29 april van 14 tot 14.30 uur in hoofdbib en filiaal

Dat woorden niet altijd nodig zijn om een goed verhaal te vertellen, bewijst Natascha Stenvert met haar woordenloze prentenboek De Streep. Met overgave vertelt ze het verhaal van een bedreigd nest, de vier seizoenen en een bos. Er valt heel veel te zien en te ontdekken in De Streep.

o Alle kinderen tussen 5 en 8 jaar zijn welkom. Inschrijven hoeft niet.

DIGITALE WEEK 2015 VAN 20 TOT 30 APRILKlikpauze: de mediawijze blog van BibArtNaar aanleiding van de digitale week start BibArt met Klikpauze.Klikpauze trakteert je elke week op een online tussendoortje met hapklare tips over nieuwe media: slimme apps, praktische sites en een portie mediawijsheid.

o BlijfopdehoogteviaLOGOfacebookwww.facebook.com/BibHaaltertof surf meteen naar www.klikpauze.bibart.be

Deze mediawijze blog is een initiatief van de werkgroep mediawijsheid van BibArt, het samenwerkingsverband van de bibliotheken van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove, met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

Demonstratie van educatieve apps in de bibOp woensdag 22 april van 14 tot 17 uur demonstreert de coördinator van het Huis van het Kind educatieve apps in de bib. Je kan bij haar dan ook terecht met al je vragen over opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Bibliotheek

www.haaltert.be • 35

Bibliotheek

BIBART STELT VOOR:‘ALL IS LOST’In ’t Kasteeltje, Stationsstraat 7 in Denderleeuw op dinsdag 21 april om 19.45 uurZonde dat deze meeslepende film nooit in de Belgische bioscopen te zien was. Robert Redford speelt op zijn 77ste de rol van zijn leven als een man die tracht te overleven op een beschadigd zeiljacht. Een krachtig, geloofwaardig overlevingsdrama waarin de strijd tussen mens en natuur sober maar beklijvend aan bod komt. Een absolute aanrader!

De film wordt ingeleid door een filmkenner.

o Een plaats reserveren kan via [email protected] of 053 66.84.84(bib Denderleeuw)

NIEUWSBRIEF BIBLIOTHEEK ONTVANGEN?Wil je de nieuwsbrief van de bibliotheek ontvangen, maak dan een account aan op mijn.bibliotheek.be en hij komt regelmatig in je mailbox.

Openingstijden hoofdbib Haaltert Openingstijden filiaal Denderhoutem

Dinsdag & Donderdag 15.30 tot 19.30 u. Dinsdag 17.30 tot 19.30 u.

Woensdag 13.00 tot 17.00 u. Woensdag 13.30 tot 16.30 u.

Vrijdag & Zaterdag. 09.00 tot 12.00 u. Zaterdag 09.00 tot 12.00 u.

Zondag 10.00 tot 12.00 u.

DE BIBLIOTHEEK IS GESLOTEN OP 4 EN 5 APRIL EN OP 1 MEI

36 • www.haaltert.be

Cultuur

Het thema van de WAK 2015 is 'De kleine artiest'. Het gaat over kinderen en kunst, over creatieve jongeren, over de kleine man in de straat, over kleine kunst, over de invloed van jong op oud en omgekeerd, over stimulerende plekken, over experimenteren, proberen en proeven, over nieuw en durven, over (her)ontdekken en doen!

Het gemeentebestuur werkt voor de organisatie van het WAK in Haaltert samen met de jeugdraad en de cultuurraad en richt zich in eerste instantie naar kinderen en kunst. We werken een programma uit voor de scholen en de crèches, de kleuters, de kinderen, de creatieve jongeren én de volwassenen uit onze gemeente. Een volwassene kan immers evengoed een aankomende of ‘kleine’ artiest zijn.

Ieder kind is een kunstenaarDe moeilijkheid is er een te blijven

wanneer je groot wordt.PABLO PICASSO

OPENINGHet gemeentebestuur, de cultuurraad en de jeugdraad nodigen jullie uit op de

OPENINGSRECEPTIEVAN DE WEEK VAN DE AMATEURSKUNSTEN

op vrijdag 24 april 2015 om 18.30 u. in centrum “De Kouter”, Middelkouter 10 in Haaltert

Je kan er genieten van een tentoonstelling met werkjes van onze peuters en kleuters en van het filmpje dat gemaakt werd door de deelnemers aan het filmatelier.

De receptie wordt opgeluisterd door kinderkoor ‘Ballabile’ uit Heldergem en Sam en Ine Vanden Bogaert uit Haaltert.

Inschrijven via [email protected] vóór 17 april 2015

Week van de

24april

VAN VRIJDAG 24 APRIL

www.haaltert.be • 37

Cultuuramateurkunsten (WAK)

26april

TOT EN MET ZONDAG 3 MEI 2015

OPROEP: KLEINE ARTIESTEN GEZOCHT!Onze allerkleinste artiesten worden uiteraard niet vergeten. Alle kinderen tot en met 6 jaar krijgen de kans om hun creativiteit op doek te zetten. Het doek mag naar hartenlust gekleurd, geverfd, beplakt, … worden.o Ouders kunnen tussen 16 maart en 3 april één canvasdoek per kind ophalen op de dienst vrije tijd in het gemeentehuis en het werkje van hun spruit nog tot woensdag 15 april bij ons indienen. De kunstwerkjes zullen te bewonderen zijn op de openingsreceptie van de WAK en later in de verschillende gemeentelijke gebouwen.

ERFGOEDDAG 'ERF'!Panelgesprek en kookworkshop voor kinderen Op zondag 26 april om 11uur in het gemeentehuisWie ERF! zegt, denkt meteen aan erfenissen, erfgena-men… en dus ook aan notarissen! Van oudsher zijn zij immers betrokken bij het verdelen van nalatenschappen. Zij zijn dus uitstekend geplaatst om het notarisberoep eens vanuit een andere invalshoek te belichten. Welke rol speelt een notaris precies bij erfenissen? Hoe wordt een testament opgemaakt? Aan de hand van een boeiend en soms ludiek panelge-sprek bieden 3 Haaltertse notarissen een bijzondere inkijk in hun eeuwenoude beroep. Enkele ‘case studies’ maken het geheel concreet. Gedurende het panelgesprek kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar deelnemen aan een kookworkshop. De gemaakte hapjes worden achteraf aangeboden op de receptie.

o Het panelgesprek gaat door in de raadzaal van het gemeentehuis. Alle geïnteresseerden zijn welkom! De workshop gaat door op hetzelfde moment in de keuken van het gemeente-huis en staat open voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar. Inschrijven voor de workshop en het panelgesprek: [email protected], voor 17 april 2015.

38 • www.haaltert.be

hoofdstuk

WORKSHOPS VOOR KINDEREN BALLONNEN PLOOIEN Ballonnen plooien lijkt moeilijker dan het is! In deze workshop leer je niet alleen het ballonnenhondjemaken, maar ook vele andere figuren! Iedereen mag deelnemen, ook wie nog nooit een ballon heeft opgeblazen! De enige vereiste is: veel enthousiasme ...

SNOEPATELIERLeuk en lekker! Je leert vormen en verschillende figuren maken met zoetige lekkernijen. Uiteraard mag je het zelfge-maakte snoepwerkje mee naar huis nemen.

o Beide workshops staan open voor alle kinderen vanaf 6 tot 12 jaar en gaan door in het HOC 'De Fransman' in Heldergem (Heldergemstraat 136) op woensdag 29 april van 14 tot 16.30 uur. Inschrijven kan tot 17 april 2015 via [email protected]

'KINDERKLANKEN'Kinderen zijn muzikale wezens. Vanaf de geboorte, en zelfs voordien, zijn ze gevoelig voor klanken en ritme. Die muzikaliteit wil 'Kinder-klanken' aanspreken, stimuleren en tot ontwikkeling brengen. Door samen te zingen, te spelen en te bewegen prikkelen zij de muzikale gevoeligheid en leggen hierbij de basis voor een brede en rijke ont-wikkeling.'Kinderklanken' is een muzieksessie voor baby’s en peuters met hun mama of papa, oma of opa. Samen gaan we zingen, op instrumentjes spelen met en voor onze allerkleinsten, onder leiding van een vakkundig docent, Kristien Van Cromphaut.oOp3mei2015inhetWarandegebouw,Sint-Goriksplein17,9450Haaltert.• van 10 tot 10.30 u . (kinderen van 6 tot 13 maanden)• van 10.30 tot 11.10 u. (kinderen van 14 tot 24 maanden)Inschrijven kan tot 24 april 2015 via [email protected]

Cultuur

Artiest met inkt en penWil je eens ervaren hoe je oma en opa in de klas vroeger schreven? Kom dan langs in de bib van Haaltert tussen 24 april en 3 mei 2015. Je vindt daar een leuke WAK-tafel met alle benodigdheden om met een pen te schrijven. Je kan daar zelf een leuke postkaart schrijven, en die bezorgen wij dan aan de rusthuisbewoners van Haaltert. Misschien krijg je wel een kaartje terug?

Week van de 29

april

3mei

www.haaltert.be • 39

hoofdstukCultuur

VRIJ PODIUM: 'LOKALE HELDEN'Het initiatief ‘Lokale Helden’ biedt in gans Vlaanderen aan lokale zangers, muzikanten, bands, dj’s, … de kans om op een groot podium in contact te komen met een publiek en te laten horen en zien wat ze in hun mars hebben. Haaltert doet uiteraard mee! Op ons vrij podium aan de kerk in Kerksken treden op donderdag 30 april vanaf 19.30 uur ongetwijfeld verrassende nieuwe talenten voor het voetlicht. Niet te missen!Een eerste tipje van de sluier lichten we graag al op:Wearyland, het resultaat van 20 jaar unieke band tussen vader Alain Quateau en dochter Maaike, brengt eigen songs die vaak ontstaan zijn uit herkenbare diepmenselijke gevoelens van verwondering en vreugde. Luister maar eens naar ‘Alice’ op Youtube of naar de teaser van hun nieuwe CD: www.soundcloud.com/wearyland/wearyland-teaser.

OPEN REPETITIE: KINDERKOOR BALLABILEKinderkoor BallaBile is een jong koor dat gestart is in november 2011. De jonge zangertjes bou-wen onder professionele begeleiding van Barbara Vandendriessche verder aan hun repertoire. Ze leren een brede waaier van muziek kennen op maat van kinderen, en ontdekken hun eigen stem en haar kwaliteiten. Maar bovenal genieten ze van elkaar en van samen zingen!Open repetitie op maandag 27 april 2015 in dorpshuis Hoc De Fransman (Heldergemstraat 136, Heldergem).Zangers (5 tot 8 jaar) zijn welkom van 18 tot 18.45 uur.Zangers (9 tot 14 jaar) zijn welkom van 19 tot 20 uur.o Meer informatie? 0474 98 72 53, [email protected]

OPEN REPETITIE: MOED EN VOLHARDINGOp 29 april en 1 mei wil KMM ‘Moed en Volharding’ jullie laten ervaren hoe het is om met hen mee te spelen. Ben je jong (of iets minder jong) en wil je komen meespelen, of gewoon komen kijken en luisteren, kom dan langs in hun repetitielokaal!(lokaal Moed & Volharding, Borrekent 78B, Denderhoutem).Open repetitie op woensdag 29 april 2015 van 19 tot 20.30 uur: ‘Atom Per-cussion’Atom Percussion staat onder leiding van dirigent Gunther Goossens en brengt een waaier aan klassieke en moderne muziek met bekende nummers als Brand New Day , Hot Hot Hot, Clocks, Frozen, ... Open repetitie op vrijdag 1 mei 2015 van 19 tot 20 uur: JeugdmuziekgroepDe jeugdmuziekgroep, onder leiding van Jorrit Verheggen, is een enthousiaste groep beginnende muzikanten die samen willen leren musiceren.o Meer info over onze vereniging kan je vinden op www.moed-en-volharding.be

amateurkunsten

27april

29april

30april

40 • www.haaltert.be

HET TOERISTISCH SEIZOEN IS BEGONNENLaat de zon maar komen! Haaltert is klaar voor het toeristisch seizoen. Onze gemeente heeft heel wat troeven voor toeristen, fietsers en wandelaars die Haaltert willen ontdekken.

Alle toeristische informatie is te vinden in het toeristisch infopunt in de hoofdbibliotheek. Er wordt zowel gratis als betalende toeristische informatie uit de gemeente en de regio aangeboden. Bijvoorbeeld locaties om te overnachten, wandel- en fietsroutes binnen en buiten de gemeente, streekgidsen, info over de bezienswaardigheden, restaurants in Haaltert enz. Ook op de dienst cultuur in het gemeentehuis kun je terecht voor de nodige informatie.

o Het volledige aanbod vind je bovendien op www.haaltert.be/bezoekers

OPROEP AAN DE HORECAZAKEN IN HAALTERTOm onze toeristische informatie op ruimere schaal te verspreiden

– ook buiten de sluitingsuren van de gemeentediensten – doen we een oproep aan de horecazaken in de gemeente om te fungeren

als verdeelpunt voor onze toeristische brochures.

o Interesse? Meld u op 053 85 86 34 of [email protected].

Toerisme

www.haaltert.be • 41

hoofdstuk

WO 01/04BUITENSPEELDAG HAALTERT om 13 u. | Speelplein De Kouter zie blz. 26

start nieuwe cursus SAHAJA YOGA zie blz. 47

LEESCLUB HAALTERT'Wij en ik' van Saskia De Costerom 20 u. | Bibliotheek HaaltertInfo: 053 85 86 60, [email protected]

ZA 4/04KAATSWEDSTRIJD Kastel - Terjodenom 15 u.

DWARS DOOR PAJOTTENLAND zie blz. 27

ZO 5/04KAATSWEDSTRIJD Kerksken - Terjodenom 15 u.

MA 6/04KAATSWEDSTRIJD Herdersem - Terjodenom 15 u.

WO 8/04KNUTSELACTIVITEIT PASENspelotheek 'De Bouwdoos'

VR 10/04KAARTING - BELOTTENvan 20 tot 23.30 u. | JeugdheemInfo: [email protected]

ZA 11/04KAATSWEDSTRIJD Baasrode - Terjodenom 15 u.

WIELERWEDSTRIJD JUNIORENom 15 u. | Nieuwstraat DenderhoutemOrganisator: VZW De JartazivriendeInfo: geert.vanderstockt€telenet.be, 0479 38 26 10

ZO 12/04EUCHARISTIEVIERING OP TVom 10 u. | kerk Kerksken zie blz. 31

ZO 12/04WANDELTOCHT DER DENDERSTREEKStart van 7 tot 15 u. | BS De BloesemOrganisator: WSV De SportvriendenPrijs: €1,10 leden, € 1,50 niet-ledenAfstanden: 6, 12, 18, 24 en 32 kmInfo: 0494 60 97 50

DI 14/04 TOT 17/04VOETBALSTAGE FC KERKSKEN 2015van 9 tot 16 u. | FC KerkskenOrganisator: FC KerkskenPrijs: € 100Info: www.fckerksken.be

WO 15/04WORKSHOP: PIZZA DE LUXEom 19 u. | St-Martinusheem KerkskenOrganisator: Femma Kerksken

ZA 18/04

in Haaltert activiteitenkalender

42 • www.haaltert.be

EETFESTIJNvan 17.30 tot 21.30 u. | JeugdheemOrganisator: KSJ Haaltert

KAATSWEDSTRIJD Terjoden - Kastelom 15 u.

ZO 19/04KERMISONTBIJTvan 8.30 tot 10.30 u. | Zaal Hand in HandOrganisator: Gezinsbond DenderhoutemInfo: 0477 49 12 75, [email protected]

EETFESTIJNvan 11.30 tot 14.30 u. | JeugdheemOrganisator: KSJ Haaltert

KAATSWEDSTRIJDTerjoden - Baasrodeom 15 u.

DI 21/04INFOAVOND 'zaken doen met uw gemeente' zie blz. 6

DO 23/04, 30/04 & 7/05WORKSHOP: ZOMERKLEEDJE MAKENvan 19.30 tot 22 u.Organisator: Femma DenderhoutemInfo: [email protected]

VR 24/04VERWENDAG van 9.30 tot 16 u. | HOC HeldergemOrganisator: Sociale ZakenPrijs: € 10Info: 053 85 86 35, [email protected], www.haaltert.be zie blz. 20

OPENING WAKom 18.30 u. | De Kouter

ZA 25/04MERIT CAPITAL BRABANTTOER zie blz. 27

9de FAMILIEDAG K.O.T.Kanker zie blz. 17

KUBBTORNOOI om 13 u. | JeugdheemOrganisator: KWB HaaltertInfo: [email protected]

'DE HERSENHAP'om 20.15 u.KSA-VKSJ DenderhoutemPrijs: € 22Info: www.arenbergschouwburg.be

FOUTE HELDERGEMSE PARTYom 21 u.Parochiezaal Sint-Amandus HeldergemOrganisator: FeestcomiteInfo: [email protected]

in Haaltert activiteitenkalender

www.haaltert.be • 43

DEADLINE INFOBLAD MEI VOOR VERENIGINGENWenst u uw activiteiten gepubliceerd te zien in de UiTkalender

van het gemeentelijk infoblad van mei 2015?Bezorg uw informatie vóór maandag 7 april 2015 aan de dienst communicatie,

Hoogstraat 41, 9450 Haaltert, liefst per e-mail op [email protected] ook uw activiteiten in op www.uitdatabank.be. Handig en volledig gratis!

Uw evenementen worden zo automatisch mee opgenomen in onze UiTkalender en verschijnen op de gemeentelijke website www.haaltert.be.o Meer info? 053 85 86 64 of [email protected]

ZO 26/04ERFGOEDDAG ERF! van 11 tot 13 u.Gemeentelijke raadzaal zie blz. 37

KOOKWORKSHOPvan 11 tot 13 u.Gemeentelijke raadzaal zie blz. 37

MOEDERKENSFEESTom 14.30 u. | St-Martinusheem KerkskenOrganisator: Femma KerkskenInfo: 053 83 61 84

KAATSWEDSTRIJDBekerwedstrijd (op verplaatsing)om 15 u.

WIELERWEDSTRIJD ASPIRANTENom 13 u. | DenderhoutemOrganisator: KSC Denderstreek LabiekesInfo: [email protected], 0479 38 26 10

MA 27/04QUARTZ BALANCED: FLEXIBEL BELGGENom 19.30 u. | Clublokaal TC LaereveldOrganisator: TC Laereveld en WTC TrekvogelsUiteenzetting door Merit Capital

DI 28/04DEMENTIEAls je niet meer weet dat je vergeetvan 19.30 tot 21.30 u.CM-kantoorOrganisator: CM Midden VlaanderenInfo: [email protected]

KIJKMOMENTvan 9 tot 10 u. | BS 'De Krekel'Organisator: Basisschool De KrekelInfo: www.dekrekel-degrasspriet.be

WO 29/04WORKSHOPS VOOR KINDEREN om 14 u. | HOC Heldergem zie blz. 38

VOORLEESUURTJE: DE STREEPin de bib zie blz. 34

DO 30/04WORKSHOP: ZOMERKLEEDJE MAKENvan 19.30 tot 22 u. zie 23/04

'LOKALE HELDEN'om 19.30 u. zie blz. 39

START INSCHRIJVINGEN VAKANTIEOPVANGom 18 u.

44 • www.haaltert.be

in Haaltert

3 M BLOESEMWANDELINGOP ZONDAG 19 APRIL

Naar jaarlijkse traditie organiseert de vereniging rond het 3m museum een lentewandeling. Dit jaar wordt het een bloesemwandeling langs de bossen en boomgaarden rond Mussenzele, Den Biest en omgeving.Starten kan op zondag 19 april tussen 14 u. en 15.30 u, individueel of in groep. Gidsen vertellen honderduit over fauna en flora. De inschrijving is gratis.Na de wandeling kunt u genieten van iets fris of een biertje, bv. een Tripel ‘m’

UiTpasvoordeel: voor 5 UiTpunten krijg je een gratis drankje.o Info: 3m museum (Mini Museum Mussenzele), Mussenzele 1, Haaltert053841513,RikDeSchepper

www.haaltert.be • 45

1ste “ZIEDET-DAKKET-QUIZT”Op 18 april 2015 in St-Martinusheem te Kerksken. Begin om 20 uur stipt (deuren open vanaf 19 uur). Ploegen van max. 4 personen:• 20 € per inschrijving, te betalen aan de kassa. • Uiterste inschrijvingsdatum: woensdag 15 april!o Inschrijven via: Bart Van Impe, 0476 40 87 40 of [email protected]) ORGANISEERT

46 • www.haaltert.be

DIENSTENCENTRUM HELDERGEM zie blz.20

WELZIJNSSCHAKEL HAALTERTPraatcafé met groenten- en fruitverkoopElke eerste za van 10 tot 11.30 u.Activiteitenmiddag (met maaltijd)Elke do van 10 tot 14 u.Refter Sociaal Huis (via koer)Info: 0477 63 36 10

OKRA HAALTERT in Centrum 'De Kouter'Kaarten en crea Ma 27/4 van 14 tot 18 u.Info: 0477 50 52 21Dansen Ma 27/4 van 18.30 tot 19.30u, en di 21, 28/4 van 13.45 tot 16.15u.Info: 0477 50 52 21Petanque Wo 1, 8, 15, 22 en 29/4 om 18 uInfo: 0474 84 20 55PaasfeestMa 20/4 om 13 u (deur 12.15 u)Info: 053 83 02 74WandelenVr 3, 10, 17 en 24/4 om 14 u.Vertrek aan Centrum ‘De Kouter’Info: 053 84 04 04Tai Chi Do 23 en 30/4 van 9.30 tot 10.30 u.Centrum ‘De Kouter’Info: 0477 50 52 21

OKRA DENDERHOUTEMin Zaal 'Hand in Hand'Ontmoetingsnamiddag Di 7/4 om 12 u. "Paasfeest"

DenderhoutemPrijs: €32 leden, €35 niet-ledenInfo: 054 33 53 09Daguitstap Jules DestrooperDi 21/4 om 8 u. aan de kerkPrijs: €49 leden, €52 niet-ledenInfo: 054 33 53 09Wandelen Elke ma en do om 14 u.Vertrek: parking boven kerk DenderhoutemInfo: 054 32 48 20DansenElke do om 14 u.Info: 054 33 69 16HobbyElke wo om 14 u.Info: 054 33 11 20Tai ChiElke wo om 9.30 u.Info: 054 32 39 16

OKRA KERKSKEN KaartnamiddagWo 1/4 om 13.30 u.HOC HeldergemWandelenDi 2, 9, 16, 23 en 30/4 om 18.30 u., Vertrek: kerk KerkskenInfo: 053 83 43 04PaasfeestVr 10/4 om 14 uSt-Martinusheem, KerkskenInfo: 053 83 22 62BowlingMa 27/4, vertrek om 13.45 u.Sint-Martinuskerk KerkskenInfo: 053 83 23 30

BOND VAN GEPENSIO-NEERDEN HELDERGEMCrea en Kaarten! Ma 13/4 ! om 13.30 u.HOC HeldergemInfo: 053 62 64 89

BEZIGE BIJTJES HAALTERT Workshops kant- & handwerkVr 10/4 van 19 tot 21.30 u.WarandegebouwInfo: 0477 67 65 02

VRIENDENKRING J. DE BROUWERROUTEFietsen (vanaf 21/4)Elke di om 18.30 of 19 u.Start: Zwarthaar 6, HaaltertInfo: 053 83 39 46 of 053 83 32 78

S-SPORT HAALTERTTurnen voor 50+’ersElke ma van 14 tot 15 u.Sporthal DenderhoutemInfo: 0497 42 26 02

PC TERHEIDENPetanque (indoor)Iedere ma, wo, za, zo vanaf 14 u.PC Terheiden, Eigenstraat 150Info: 0485 97 86 84, [email protected]

PC LAEREVELDPetanque (outdoor)Elke di vanaf 19 u., ook do vm3 pleinen beschikbaar, naast terreinen TC Laerveld, EdeLidgeld (+ verzekering): € 25 0477 49 72 47 W. Scheerlinck 0473 55 64 82 E. Meganck

TC LAEREVELDTennis, 3 pleinen beschikbaarZijwegje Edestraat Haaltert

TC ‘T HOOMVELDTennis, 2 pleinen beschikbaarHoomweg 46, 9450 Heldergem 0476 92 63 68, C. De Pril

Permanent aanbod

www.haaltert.be • 47

SPELOTHEEK "DE BOUWDOOS"Spel-en ontmoetingsruimte voor jong en oudWo 4/3 van 14 tot 17 u.Do 19/3 van 18 tot 20 u.Donkerstraat 30 (Sociaal Huis)Catalogus: zoeken.haaltert.bibliotheek.be > "spel"

GEZINSBOND HAALTERT-KERKSKENJeugdballet TaglioniPrijs: €30 leden, €40 niet-leden Centrum ‘De Kouter’Info: 053 83 51 00, www.gezinsbondhaaltert-kerksken.be

GEZINSBOND DENDERHOUTEMKids Dance voor kinderen van 5 tot 7 jaarElke zo van 10 tot 11 u.Prijs: € 25 (leden) of € 35 (n.l.)Sporthal DenderhoutemInfo: 0477 49 12 75, [email protected] voor jongens en meisjes van 8 tot 12 jaarElke zo van 11 tot 12 u.Prijs: € 25 (leden) of € 35 (n.l.)Sporthal DenderhoutemInfo: 0477 49 12 75

VITA-ATOM JeugdatletiekVondelhof, DenderhoutemLidgeld: € 65Info: www.vita-atom.be

HELDERGEMSE JOGGERSStart to Run Elke zo van 10.30 tot 12 u.Elke wo van 20 tot 21 u.HOC Heldergem [email protected]

KRC HAALTERT VoetbalPrijs: € 150 | Dreef Haaltert ronny.van.hoorebeke1 @pandora.be

FC KERKSKEN Voetbal (vanaf 5 jaar)Lidgeld: € 200 incl. kledijpakketBergstraat 70A, 9451 KerkskenInfo: 053 83 84 76 www.fckerksken.be

MOKUSO RYU Kun Tai Ko JIU-JITSU Elke ma, wo en vr van 19.30 tot 21.30u.Prijs: € 160 (3 gratis proeflessen!)Ma en wo: zaal Roxy, KerkskenVr: zaal De Berwinne, HaaltertInfo: 0485 87 17 04 www.kun-tai-ko.be

CINDERELLA’S STORIESSahaja Yoga meditatieLeer mediteren | Prijs: € 3/lesElke wo van 20 tot 22 u.wo 1/4: start nieuwe cursus! Nieuwstraat 25, DenderhoutemInfo: 054 32 40 49 www.ikmediteer.be

KVLV DENDERHOUTEMConditiegymElke di van 19 tot 20 u.Sporthal DenderhoutemPrijs: € 20 (leden) en € 25 (niet-leden) per 10 beurtenInschrijven: ter plaatse of via [email protected]

GEMENGD KOOR “VROLIJKE MUSICI” HAALTERT ZingenElke wo van 20 tot 22 u.lokaal: WypenstalstraatInfo: 053 41 66 14, [email protected]

KMM MOED EN VOLHARDINGAtom PercussionElke wo van 19 tot 20.30 u.JeugdmuziekgroepElke vr van 19 tot 20.15 u.HarmonieElke vr van 20.30 tot 22.30 u.Repetitielokaal: Borrekent 78B [email protected] www.moed-en-volharding.be

VADERLANDSLIEVENDE KRINGWO2-verzetsmuseum ‘De Patrijs 1944’Warandegebouw, Sint-Goriks-plein 17, HaaltertOpen elke 1ste zo van 10 tot 14 u.Gesloten in juli en augustusRondleidingen op aanvraagInfo: 053 84 02 46, [email protected]

MINI MUSEUM MUSSENZELEElke 1ste en 3de zo van 14 tot 18 u. en op afspraak. GratisMussenzele 1, HaaltertInfo: 053 84 15 13, [email protected], www.mussenzele.be

HEEMKUNDIGE KRINGDocumentatiecentrum Elke eerste zo en tweede do van 10 tot 12 u.Warandegebouw, HaaltertInfo: 0472 80 99 12, [email protected]

TOERISTISCH INFOPUNTIn de hoofdbibliotheekAchterstraat 2, HaaltertInfo: 053 85 86 60, www.haaltert.be/bezoekers

GEMEENTEHAAL TERT

OPROEP KANDIDATENGEMEENTELIJKE FEESTRAAD

Stel je nu kandidaat en werk actief mee!Het gemeentebestuur heeft in haar beleidsdoelstellingen duidelijk omschreven

dat ze de werking van de Haaltertse verenigingen wil blijven stimuleren en ondersteunen. Dit geldt niet in het minst voor alle actieve feestverenigingen in

onze Haaltert, de organisatiecomités (*) van activiteiten die bij uitstek bijdragen tot de gemeenschapsvorming.

(*) Een organisatiecomité is een vereniging, organisatie, groepering, buurtcomité enz. - met zetel op het grondgebied van Haaltert - dat een activiteit, feestelijkheid, evenement of

bijeenkomst organiseert voor een ruim publiek, die toegankelijk is voor alle inwoners.

De gemeentelijke feestraad speelt daarbij een belangrijke rol. Als advies- en overlegorgaan geeft ze autonoom advies aan het gemeentebestuur

inzake feestelijkheden en evenementen. Een organisatiecomité mag leden afvaardigen om te zetelen in de algemene vergadering van de feestraad.

Deze comités mogen geen lid zijn van een andere adviesraad.

Ben je lid van een organisatiecomité en heb je zin om je in te zetten voor het gemeentelijk beleid inzake feestelijkheden?

Stel je dan voor 20 april 2015

kandidaat door te mailen naar

[email protected].