Fotoverslag handelsmissie Suriname #JayaExperience

of 7 /7
Beeldverslag handelsmissie Jaya Experience – Suriname oktober 2015 Start Meet & Greet van de handelsmissie vond plaats in het nieuwe Jacana Wellness Resort in Paramaribo. Hier kwamen de deelnemers bij elkaar om eerst kennis te maken met elkaar, elkaars bedrijven en drijfveren voor de missie. Er werd een verkorte plan van aanpak per deelnemer gemaakt om de effectiviteit van de missie te versterken. Na een goede lunch wordt er aandacht besteed aan het perfectioneren van de businesspitches van de deelnemers. Tevens worden de do’s en dont’s van zaken doen in Suriname en hoe zich het beste op te stellen tijdens deze dagen,vooral te gast bij bedrijven, instanties en ondernemers in het buitenland. Bedrijven bezoek Paramaribo : Bedrijfs bezoek: Het Surinaamsch Rumhuis Borgoe rum ontleent haar befaamde naam aan de plantage Mariënburg en draagt met trots het predikaat “golden spirit of Suriname”. Ze halen de beste ingrediënten uit alle delen van de wereld, laten ze rijpen en produceren dé rum die al meer dan 130 jaren ongeëvenaard is.

Embed Size (px)

Transcript of Fotoverslag handelsmissie Suriname #JayaExperience

 • Beeldverslag handelsmissie Jaya Experience Suriname oktober 2015 Start Meet & Greet van de handelsmissie vond plaats in het nieuwe Jacana Wellness Resort in Paramaribo. Hier kwamen de deelnemers bij elkaar om eerst kennis te maken met elkaar, elkaars bedrijven en drijfveren voor de missie. Er werd een verkorte plan van aanpak per deelnemer gemaakt om de effectiviteit van de missie te versterken. Na een goede lunch wordt er aandacht besteed aan het perfectioneren van de businesspitches van de deelnemers. Tevens worden de dos en donts van zaken doen in Suriname en hoe zich het beste op te stellen tijdens deze dagen,vooral te gast bij bedrijven, instanties en ondernemers in het buitenland.

  Bedrijven bezoek Paramaribo : Bedrijfs bezoek: Het Surinaamsch Rumhuis Borgoe rum ontleent haar befaamde naam aan de plantage Marinburg en draagt met trots het predikaat golden spirit of Suriname. Ze halen de beste ingredinten uit alle delen van de wereld, laten ze rijpen en produceren d rum die al meer dan 130 jaren ongevenaard is.

 • Lunch @ De Waag Tijdens de lunch haken er enkele gasten aan. Dhr Steven Sardjoe van Baboem NV vertelt zijn eigen ondernemersavontuur als Nederlandse Surinamer. Deze sessie is ter inspiratie en voor de concrete beeldvorming. Bodega & Grill de Waag is gevestigd in een oud historisch pand aan de Waterkant. Paramaribo was de belangrijkste overslagplaats van Suriname.

  Na de lunch kwamen de ondernemers handelsmissie en de lokale bedrijven bij elkaar. De ondernemers hielden een pitch . De lokale ondernemers en bedrijven toonden belangstelling en partijen gingen gericht op hun mogelijke businesspartner af. Er werden tips en vragen gedeeld, tevens werden er vervolgafspraken gepland.

  Bezoek Nederlandse Ambassade Uitgebreid informatie handel & kansen. De mogelijkheden die er zijn voor ondernemers en ondersteuning via de Nederlandse ambassade.

  Coloniol Resort- tips en trics handelsmissie; Bedrijfsbezoek Stas International te gast bij rasonderneemster Karin Refos Communicatie en Branding. Prachtig bedrijf met jonge talenten die het verschil maken in reclame en awareness @Suriname.

  Receptie en officile opening op de residentie Nederlandse Ambassadeur door Marscha Baak, plaatsvervangend chef de poste. Sprekers : Sigmund Proeve, Henk Naarendorp Receptie en opening op de residentie Nederlandse Ambassadeur door Marscha Baak, plaatsvervangend chef de poste. Sprekers :

 • Sigmund Proeve; Kansen in Suriname voor ondernemers in vastgoed, agro en wellnesstoerisme. Belangrijk de voorbereiding regel financieren vooraf. Ondernemers moeten behalve een goed plan ook geld hebben om te bestendigen in Suriname maar ook de nieuwe vormen van investeren. Henk Naarendorp; ondersteuning van ondernemers bij diverse vragen en tevens de rol van KKF bij voorlichting en wetgeving.

  Rudisa Beverages n.v. Rudisa werd in 1975 opgericht door Dilip Sardjoe. Is een van de meest invloedrijke zakenmannen in het Caricom gebied. Ooit begonnen als kleine handelaar en tegenwoordig DE MAN achter een variteit aan organisaties. Hij heeft zelfstandig de eerste Rudisa International in 1975 opgericht en inmiddels getransformeerd tot een internationale handelsonderneming. Ontvangst door de waarnemend directeur van Rudisa Warsha Sarjdoe, hoofd financin en kwaliteitsmanager. Rondleiding in het fabriek.

  Houttuyn Wellness River Resort, een uniek resort voor een exclusieve levensstijl of gewoon een heerlijke luxe mogelijkheden voor ondernemers om te investeren

 • Lunch Pasensie Rotoe Pasensie Rotoe bedrijf van Chera en Annett sluiswachter en bootsma; uitleg functie van de sluis en waterhuishouding via Uitkijk met de boot .

  Landgoed Lindes Lust Te gast bij een van onze deelnemers . Een unieke fase zelfvoorzienende B&B en trainingscentrum in [email protected] Lust.

  Bedrijfsbezoeken Saramacca Distrikt commissariaat & ondernemers District commissariaat Laksmienarain Doebay Saramacca over kansen voor ondernemers in Saramacca en ons thema duurzaam ondernemen oa stop plastic waste, met overhandiging van de [email protected]

 • Bezoek plantage en Sucade fabriek - Ruud Souverein `inspirerend bezoek bij gepensioneerde Nederlandse ondernemer in Suriname, Tijdens het bezoek wordt met name doorgepraat over de wijze waarop dhr Soeverein invulling heeft gegeven aan het social impact aspect van international ondernemen. Hoe maak je die mooie combinatie van ondernemerservaring en creer je werkgelegenheid voor het land. SCF is gespecialiseerd in het produceren van gekonfijte vruchten(sukade,gember en vruchtensiropen) Met een prachtig participatie beleid voor de lokale boeren in Saramacca.

  Lunch Plantage Misgust De Stichting SOEKTSA is gevestigd in Saramacca ,Plantage Misgunst. Martha Tjoe Nij op het gebied van Onderzoek,Educatie,Kunst/cultuur en Toerisme. Soektsa streef naar ontwikkeling van samenwerking projecten.

  Twee familie bedrijven in Saramacca die elk op hun eigenwijze hun familie bedrijven vorm geven en zich staande weten te houden, door niet op een standaard manier te ondernemen. Panday & zonen (winkel, houtbedrijf en bouwmaterialen) Ausan drugstore Gezondheidcentrum, of zoals mevrouw Ausan aangaf de bijsluiter, dat zijn ze zelf, voor advies en informatie

  Bedrijfsbezoek Commewijne ondernemer pur sang dhr van Alen van Betonindustrie, VABI. VABI al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het vervaardigen van betonartikelen. Tegenwoordig op plantage Rust & Werk heeft hij koeien 5000 en doet hij aan Hydrocultuur. Meneer

 • van Alen is inmiddels zelf de tel kwijt van het aantal bedrijven welke hij succesvol heeft opgestart duurzaam is begonnen. Ieder geval kunnen wij veel van deze man leren. Mooie afsluiting met deze inspirerende ondernemer. Eerst een stop bij het visverwerkingsbedrijf en bijenimker van Hugo Breinburg.

  De middag kunnen we het beste benoemen als dhr van Alen verteld, ondernemers waren aan zijn lippen gekluisterd, we hadden nog uren kunnen blijven op plantage. Met als beste advies van dhr van Alen Als ondernemer in Suriname heb je vooral een ton met geduld nodig en gewoon te blijven. Precies dat heeft dhr van Alen voldoende, super mooi dat hij graag zijn ondernemers ervaring deelt anderen.

 • Super mooie afsluiting van de handelmissie met een warme groet tot aan de pier en nieuwe vriendschappen weer richting Paramaribo en verder