Fotoreis West-IJsland Ongerept 2016

2
www.nordicvision.nl ¬ Ontdek de mysterieuze en onherbergzame Westfjorden fotoreis IJSLAND ONGEREPT 20 -29 mei 2016 Het schiereiland Snæfellsnes en de noordwestelijk gelegen Westfjorden worden vaak ten onrechte overgeslagen, want beide gebieden hebben een prachtige en ruige natuur! In het eerste deel van de reis staat de natuur van Snæfellsnes centraal. Snæfellsnes wordt soms gezien als IJsland in het klein. Alles wat er op heel IJsland te zien is vind je hier, zoals kliffen, zwarte stranden, vulkanen, lavavelden en warmwaterbronnen. De Westfjorden is een dunbevolkte, onherbergzame regio vlak onder de poolcirkel, met prachtige fjorden, woeste hoogvlaktes en mooie stille stranden. Hier vind je ook de vogelrots Latrabjarg, welke door National Geographic opgenomen is in de ‘top 10 Oceanviews of the World’. Het is een van de beste plekken ter wereld om papegaaiduikers te zien en te fotograferen. Tijdens deze fotoreis krijg je de kans om in beide gebieden de mooiste plekken in alle rust te ontdekken en te fotograferen. De reis staat onder begeleiding van natuurfotograaf en IJslandkenner Theo Bosboom en is ideaal voor fotografen die graag de rust en de tijd willen nemen voor hun fotografie in IJsland. Het voorjaar is een prachtige periode, met veel vogels en bloemen en veelal heel aardig weer. Ook zijn de dagen lang, omdat de zon in deze tijd van het jaar maar heel kort onder- gaat. Er is dus veel tijd voor je fotografie. ¬ Woeste kustlandschappen van Snæfellsnes ¬ Met fotograaf én IJslandkenner Theo Bosboom ¬ Focus op fotografie van het onbekende IJsland Prijs: 3295,- volpension & incl. vliegticket ¬ Veel tijd bij Latrabjarg, toplocatie voor papegaaiduikers

description

Ga met natuurfotograaf Theo Bosboom op pad naar het ongerepte IJsland.

Transcript of Fotoreis West-IJsland Ongerept 2016

Page 1: Fotoreis West-IJsland Ongerept 2016

www.nordicvision.nl

¬ Ontdek de mysterieuze en onherbergzame Westfjorden

fotoreis IJSLAND ONGEREPT20 -29 mei 2016

Het schiereiland Snæfellsnes en de noordwestelijk gelegen Westfjorden worden vaak ten onrechte overgeslagen, want beide gebieden hebben een prachtige en ruige natuur! In het eerste deel van de reis staat de natuur van Snæfellsnes centraal. Snæfellsnes wordt soms gezien als IJsland in het klein. Alles wat er op heel IJsland te zien is vind je hier, zoals kliffen, zwarte stranden, vulkanen, lavavelden en warmwaterbronnen.De Westfjorden is een dunbevolkte, onherbergzame regio vlak onder de poolcirkel, met prachtige fjorden, woeste hoogvlaktes en mooie stille stranden. Hier vind je ook de vogelrots Latrabjarg, welke door National Geographic opgenomen is in de ‘top 10 Oceanviews of the World’. Het is een van de beste plekken ter wereld om papegaaiduikers te zien en te fotograferen.

Tijdens deze fotoreis krijg je de kans om in beide gebieden de mooiste plekken in alle rust te ontdekken en te fotograferen. De reis staat onder begeleiding van natuurfotograaf en IJslandkenner Theo Bosboom en is ideaal voor fotografen die graag de rust en de tijd willen nemen voor hun fotografie in IJsland. Het voorjaar is een prachtige periode, met veel vogels en bloemen en veelal heel aardig weer. Ook zijn de dagen lang, omdat de zon in deze tijd van het jaar maar heel kort onder-gaat. Er is dus veel tijd voor je fotografie.

¬ Woeste kustlandschappen van Snæfellsnes

¬Met fotograaf én IJslandkenner Theo Bosboom

¬ Focus op fotografie van het onbekende IJsland

Prijs: €3295,- volpension & incl. vliegticket

¬ Veel tijd bij Latrabjarg, toplocatie voor papegaaiduikers

Page 2: Fotoreis West-IJsland Ongerept 2016

www.nordicvision.nl

20 mei 2016 – vertrek naar IJsland en aankomst ArnarstapiWe vliegen met Icelandair van Amsterdam naar Keflavik International Airport. Na aankomst rijden we in ongeveer 3 ½ uur naar Arnarstapi op het schiereiland Snæfellsnes. ’s Avonds geeft Theo een verdere introductie over de mogelijkheden op Snæfellsnes.

21 - 24 mei 2016 – SnæfellsnesWe verblijven 3 volle dagen op Snæfellsnes. Vanuit ons basiskamp bij Arnarstapi zijn we binnen een paar minuten lopen bij een prachtige woeste rotskust, met verschillende zeer fotogenieke kleine strandjes. Omdat we hier 4 nachten blijven, hebben we veel kans om de fraaie landschappen in mooi licht te kunnen fotograferen. We maken uitstapjes naar de ruige baai van Dritvik, het zandstrand bij Budir (met de uitgedoofde vulkaan Snæfellsjökul op de achtergrond) en de markante berg Kirkjufell met de fraaie waterval. Ook bezoeken we het strand bij Ytri Tunga een of meerdere keren. Hier tref je talloze zeevogels aan en hebben we een goede kans om zeehonden te zien en te fotograferen.

24 - 28 mei 2016 – Westfjorden‘s Ochtends kunnen we onze laatste foto’s op Snæfellsness maken om vervolgens vanaf Stykkisholmur de ferry te nemen naar de Westfjorden, waar we het tweede deel van de fotoreis zullen doorbrengen. Onderweg passeren we het kleine eilandje Flatey met zijn bont gekleurde huizen uit de 19e eeuw. Na aankomst in Brjanslækur rijden we in iets meer dan een uur naar ons hotel.We verblijven in het sfeervolle en gunstig gelegen Hotel Latrabjarg. De komende dagen bezoeken we Latrabjarg meerdere malen, zodat we de fotografische mogelijkheden van deze plek volop kunnen benutten. Daarnaast maken we uitstapjes naar de indrukwekkende Dynjandi waterval en de rode stranden van Raudisandur.De papegaaiduikers op Latrabjarg zijn zeer makkelijk te benaderen en als je rustig beweegt kun je er heel dichtbij komen. Dit maakt het een ideale plek om te experimenteren met vogelfotografie: je hebt er geen lange telelenzen nodig en kunt er zelfs met de groothoek lens aan de slag. Ook is het heerlijk om af en toe de fotoapparatuur te laten liggen en te genieten van de geluiden en uitzichten op deze magische plek.

28 mei 2016 – vertrek naar KeflavikNa ruim 3 dagen Westfjorden reizen we terug naar Keflavik. We sluiten deze enerverende fotoreis met een gezamenlijk diner in de stad af.

29 mei 2016 – vertrek naar NederlandIn alle vroegte vertrekken we naar het vliegveld voor onze vlucht naar Amsterdam. We werpen met enige weemoed nog een laatste blik op dit fantastische eiland. Je komt ongetwijfeld terug.

INBEGREPEN• begeleiding door fotograaf Theo Bosboom• vliegticket Amsterdam-Keflavik v.v.• volpension • lokaal vervoer• fotobesprekingen• deelnemersbijeenkomst vooraf