Fotoreis Het Beste van de Auvergne 2016

2
www.nordicvision.nl fotoreis Het Beste van de Auvergne 17 - 23 juli 2016 Gelegen in het hart van Frankrijk ligt de Auvergne. Het is een uniek en ongerept gebied met zijn eigen persoonlijkheid en natuurlijke schoonheid met bergen, vulkanen en rotsachtige kloven. In deze zomerse fotoreis richten we ons op het gebied Puy de Dôme, in het regionale natuurpark Des Volcans d’Auvergne. Maar ook de bergketen de Sancy en het regionaal natuurpark Livradois Forez staan op het programma. Mysterieuze beekjes en rivieren die overal en nergens naar toe lijken te gaan en bomen die verdwijnen in de opkomende mist bepalen hier de sfeer. De heuvels, bomen en wolken creëren een landschap dat ook wel het ‘Toscane van Frankrijk’ wordt genoemd. Het programma bestaat uit een combinatie van actieve en meer ontspannen onderdelen: korte wandelingen in de natuur en naar heuveltoppen, maar ook bezoekjes aan dorpen en Romaanse kerken, watervallen en enkele autoritten naar mooie fotolocaties. De reis wordt begeleid door Kristel Schneider, een professionele fotografe met een voorliefde voor landschaps- en natuurfotografie. Ze deelt graag haar creatieve kijk op de prachtige Auvergne met je. Tijdens de 7 dagen verkennen we de hotspots, de mooie heuvellandschappen, zonnebloemen en wijnvelden. We kijken hoe het spectaculaire en dramatische licht op de bergen van het Centraal Massief en de vulkaanketens speelt. We bezoeken het gebied rond Billom en haar pittoreske dorpjes door een doolhof van kleine heuvelwegen en wandelpaden in het late namiddaglicht. Onderweg zul je een van de mooiste valleien ontdekken van Auvergne, de Nationale Reserve Vallée de Chaudefour en nog wat frisse spetters bij de vele lokale watervallen. Kristel woont in de Auvergne en deelt graag haar favoriete fotoplekken met je! ¬ Geweldig voor liefhebebrs van landschaps- en close-up fotografie ¬ Begeleiding door natuurfotograaf Kristel Schneider ¬ Ervaar het pure Frankrijk, ongerept met bergen, vulkanen en watervallen ¬ Bezoek de Franse UNESCO kandidaat: Puy de Dôme Prijs: 1350,- volpension

description

Zomerse fotoreis met fotograaf Kristel Schneider naar de Franse Auvergne.

Transcript of Fotoreis Het Beste van de Auvergne 2016

Page 1: Fotoreis Het Beste van de Auvergne 2016

www.nordicvision.nl

fotoreis Het Beste van de Auvergne17 - 23 juli 2016

Gelegen in het hart van Frankrijk ligt de Auvergne. Het is een uniek en ongerept gebied met zijn eigen persoonlijkheid en natuurlijke schoonheid met bergen, vulkanen en rotsachtige kloven. In deze zomerse fotoreis richten we ons op het gebied Puy de Dôme, in het regionale natuurpark Des Volcans d’Auvergne. Maar ook de bergketen de Sancy en het regionaal natuurpark Livradois Forez staan op het programma.Mysterieuze beekjes en rivieren die overal en nergens naar toe lijken te gaan en bomen die verdwijnen in de opkomende mist bepalen hier de sfeer. De heuvels, bomen en wolken creëren een landschap dat ook wel het ‘Toscane van Frankrijk’ wordt genoemd. Het programma bestaat uit een combinatie van actieve en meer ontspannen onderdelen: korte wandelingen in de natuur en naar heuveltoppen, maar ook bezoekjes aan dorpen en Romaanse kerken, watervallen en enkele autoritten naar mooie fotolocaties.

De reis wordt begeleid door Kristel Schneider, een professionele fotografe met een voorliefde voor landschaps- en natuurfotografie. Ze deelt graag haar creatieve kijk op de prachtige Auvergne met je.Tijdens de 7 dagen verkennen we de hotspots, de mooie heuvellandschappen, zonnebloemen en wijnvelden. We kijken hoe het spectaculaire en dramatische licht op de bergen van het Centraal Massief en de vulkaanketens speelt. We bezoeken het gebied rond Billom en haar pittoreske dorpjes door een doolhof van kleine heuvelwegen en wandelpaden in het late namiddaglicht. Onderweg zul je een van de mooiste valleien ontdekken van Auvergne, de Nationale Reserve Vallée de Chaudefour en nog wat frisse spetters bij de vele lokale watervallen.Kristel woont in de Auvergne en deelt graag haar favoriete fotoplekken met je!

¬ Geweldig voor liefhebebrs van landschaps- en close-up fotografie

¬Begeleiding door natuurfotograaf Kristel Schneider

¬ Ervaar het pure Frankrijk, ongerept met bergen, vulkanen en watervallen

¬ Bezoek de Franse UNESCO kandidaat: Puy de Dôme

Prijs: €1350,- volpension

Page 2: Fotoreis Het Beste van de Auvergne 2016

www.nordicvision.nl

17 juli 2016 Na aankomst bij de B&B ontvang je een welkomstdrankje en ontmoet je Kristel en de andere deelnemers. Voor het diner geeft Kristel een toelichting op het programma van de week en introduceert ze het gebied en zichzelf.

18 – 22 juli 2016We verkennen een diversiteit aan landschappen: de vulkanische toppen van Puy de Dôme, de vlaktes en de rollende heuvels van Limagne (Frans Toscane) en de Bergen van Sancy. We focussen op landschappen, oog voor detail en minimalistische visies op stromend water bij watervallen en de vulkaanmeren. Maar natuurlijk mag je ook gewoon je eigen fotografische visie loslaten op de landschappen.Een avond bezoeken we de Puy de Dôme (de hoogste vulkaantop), waar we een adembenemend uitzicht hebben over de vulkaantoppen en de heuvels van Limagne. Tijdens onze korte wandelingen naar het National Réserve Vallée de Chaudefour, zijn er voldoende mogelijkheden om stil te staan bij wilde bloemen en kleine stroompjes.We zullen flexibel omgaan met de tijdstippen voor het ontbijt, de lunches en de diners. Aangezien alles ook afhankelijk is van de weersomstandigheden zullen we vroeg opstaan voor het ochtendlicht en laat op de avond stoppen. Uiteraard is er overdag genoeg tijd om je foto’s te bekijken of te bewerken, om te ontspannen in de tuin of om gewoon even tijd voor je zelf te hebben om alle indrukken te verwerken.We streven er naar om minimaal 2 fotobesprekingen te organiseren, vooral gericht op hoe effectieve en creatieve composities te maken (wat werkt wel en wat niet), anders te leren kijken (oog voor detail) en nabewerking van beelden.

23 juli 2016Na het ontbijt is het al weer tijd om afscheid van elkaar te nemen. Je gaat ongetwijfeld naar huis met veel persoonlijke beelden op je geheugenkaarten die je graag wilt delen en herinneren.We zijn er zeker van dat je terug zult keren in een ander jaargetijde in dit prachtige gebied.

INBEGREPEN• begeleiding door natuurfotograaf Kristel Schneider• volpension• 2 drankjes bij het diner• fotobesprekingen• deelnemersbijeenkomst