Fotoboek 2012

54

description

Ardeche, Vallon Pont d'Arc

Transcript of Fotoboek 2012

Page 1: Fotoboek 2012
Page 2: Fotoboek 2012

2

Ardèche fotomagazine 2012

Dit is een fotomagazine van de vakantie een groep jongeren die naar de Ardèche gingen van 4 tot 18 augsustus naar het plaatje: Vallon Pont d´Arc. De vakantie-groep bestond uit: Kevin Buis, Lisa Cam-bach, Kevin van der Eijk, Sander van der Eijk, Stephen Gal en mijzelf, Kim Reekers. We verbleven op het vakantiepark Les Sources de Manon, van Odalys. Met dit boek laat ik zien hoe onze vakantie eruit zag. Ik zal dit laten zien door een impres-sie te geven van het vakantiepark en te la-ten zien wat we elke dag hebben gedaan.

En profiter!

Page 3: Fotoboek 2012

3

Met deze groep zijn we al drie jaar op vakantie ge-weest.

Hier zijn we met nog meer andere vrienden er-bij in Lloret, in 2011:

Page 4: Fotoboek 2012

4

Dag 1: 04-08-2012

Op vrijdagavond zijn we met twee auto’s gaan rijden naar onze vakantiebe-stemming. Kevin van der Eijk was gaan liften vanaf zijn vori-ge vakantiebestem-ming. De reis verliep heel erg goed totdat we bij Lyon aan kwa-men. Lisa en Sander hadden een aanrij-ding gehad, geluk-kig hadden ze zelf niks alleen de auto

had een flinke beschadeging, zie foto linksboven. Hierdoor hadden ze een aardige vertraging opgelopen. De andere auto, waar Kevin Buis, Stephen en ik in zaten, had alleen veel

files en uiteindelijk waren we om 12 uur op het vakantiepark aangekomen. Kevin van der Eijk was al eerder aangekomen op het vakantiepark. We zijn toen gezel-lig bij het zwembad gaan liggen wachten tot we het huisje in mochten. Rond half

drie mochten we het huisje in. Nadat Lisa en Sander ook wa-ren aangekomen hebben we alles ingericht in het huisje.

Page 5: Fotoboek 2012

5

Nog even iets meer over onze reis. Bij onze auto ben ik in Nederland be-gonnen met rijden. Het ging echt heel erg lekker en de auto was ook echt prima! Ik had in Neder-land in het begin op de A2 een flinke stortbui ge-had maar daarna was het heerlijk weer gebleven.

Kevin ging na mij rijden. Toen zaten we al een flink stuk in België. Tot zover ging de reis voorspoedig!

Stephen reed na Kevin, dit was inmiddels wel Frank-rijk. Daar waren de wegen niet allemaal verlicht dat was wel vervelend rijden soms. Na Stephen ging ik weer rijden, zo wisselde we telkens door.

Page 6: Fotoboek 2012

6

Sander en Lisa reden op de heenweg met zijn tweeën. Zij waren ook eerder weggegaan uit Nederland als dat wij wa-ren. Ik vond het echt heel zielig dat ze een ongeluk hadden gehad, maar was wel blij dat ze zelf niks hadden.

Page 7: Fotoboek 2012

7

Nadat we alles hadden uitgepakt kregen we honger. We zijn naar het dorpje gelo-pen en daar zaten allemaal leuke restau-rantjes, het restaurantje wat we hebben gekozen, hier links te zien, zat aan een gezellig pleintje.

Hieronder is een foto van ons te zien na het eten. We hadden allemaal pizza gege-ten. Lisa had een magerita, Sander had trois formage, Kevin van der Eijk had een pizza met ham en champions. Kevin Buis, Stephen en ik hadden een aparte pizza die ik nog nooit had gegeten. Op de pizza zat ham, salami en een ei in het midden van de pizza. Het had ons allemaal heer-lijk gesmaakt. Na het eten zijn we terug gegaan naar het huisje en zijn gaan sla-pen, aangezien we nog best moe waren van de reis.

Page 8: Fotoboek 2012

8

Onze verblijfsplaats

Het vakantiepark is van Oda-lys en heet Les Sources de Manon. Op het park stonden allemaal huisjes. We konden voor elke ochtend brood be-stellen, de receptie was open van acht tot twaalf uur. Daar-na ging de receptie weer open van vier tot acht uur.

Dit is het zij aanzicht van ons huisje, het luik wat open staat is het raam van Step-hen en mij. Wij hadden maz-zel want we hadden een hele grote tuin omdat we een hoek huisje hadden. Dit scheen een van de grootste tuinen te zijn!

Het vakantiepark

Page 9: Fotoboek 2012

9

Dit is de badkamer. Deze is op de eerste verdieping. Het was een mooie badkamer. De eerste dag hadden we een douchekop die bijna geen wa-ter doorgaf dus hadden we dit gemeld en hadden we een nieuwe gekregen. Deze deed het echt super!

de badkamer

Page 10: Fotoboek 2012

10

De slaapkamers

Dit is de slaap-kamer van Lisa en Sander. Zij hadden een tweepersoons-bed. De slaap-kamers zijn al-lebei boven en waren naast el-kaar.

Dit is de slaapkamer van Stephen en mij. Wij hadden twee enkele bed-den. Allebei de kamers hadden nog een kleding-kast.

Page 11: Fotoboek 2012

11

De huiskamer

De bank rechts op de foto is een slaapbank waar Kevin en Kevin sliepen. Overdag was deze gewoon ingeklapt en ge-bruikte we het als bank

Page 12: Fotoboek 2012

12

Dag 2: 05-08-2012

Op zondag was er een informatiemarktje bij de receptie om elf uur. Op dit marktje waren tafeltjes met van de ac-tiviteiten die in de omgeving te doen zijn. De activiteiten waar wij naar gekeken hebben waren kanoën, canyo-ning, paardrijden en boomklimmen. Verder waren er ook nog bezienswaardigheden zoals grotten en glasblazen. Het marktje was erg handig want we konden gewoon vragen aan de mensen van de activiteit wat het inhield en wanneer we het zouden kunnen doen. Na het marktje gingen Sander en Stephen boodschappen doen bij de Lidl. Terwijl zij boodschappen deden kwam er ineens een flinke stortbui uit de lucht vallen, zie de foto hieron-der. We zijn maar in het huisje spelletjes gaan spelen. Toen de regen afgelopen was zijn we naar het zwembad gegaan. Rond een uurtje of acht zijn we gaan eten. We hebben lekker pasta ge-geten en hebben daarna ook nog spelle-tjes ge-speeld.

Page 13: Fotoboek 2012

13

Dag 3: 06-08-2012In de ochtend heb-ben we Blokus ge-speeld, het spel van deze vakantie! Ik en Lisa hebben nog in de tuin gelezen, heerlijk in het zon-netje. Later zijn we naar het zwembad gegaan. De foto hier links is van het eer-ste zwembad van het vakantiepark.

Als avondeten hebben we wraps gegeten. Deze waren heerlijk, we hadden ook een bepaalde saus gekocht, kebab saus, want knoflooksaus kenden ze daar niet.Na het eten hebben de olym-pische spelen gekeken. We konden voor een kleine aanbetaling de afstandsbediening halen bij de receptie. We wilde het wel graag volgen en voor iedereen was er altijd wel iets leuks. We hebben ook veel elkaars sporten gekeken. Kevin van der Eijk doet namelijk polstok hoogspringen, ik wist hier niet veel van maar vond het su-per leuk om hier dingen over te le-ren. Van Sander heb ik weer dingen geleerd over het rennen. Zo kon ik weer dingen vertel-len over handbal te-gen hen. Hier links een foto van hand-bal op tv.

Page 14: Fotoboek 2012

14

Dag 4: 07-08-2012Bijna elke ochtend haalde we voor het ontbijt banquetes die we bestelde bij de receptie. Dan kookte we eitjes en zo hadden we elke ochtend een heerlijk ontbijtje. Na het ontbijt gingen we weer Blokus spelen. Blokus speel je met vier mensen, de andere twee gingen bood-schappen doen. Hier rechts een foto van het spelletje. Daarna zijn we naar het zwem-bad gegaan om lekker af te koelen. Het was namelijk nogal warm, meestal zo tussen 36 en 38 graden. Na het zwemmen gingen we lekker douche en uiteten.Dit is een foto van het steegje waarin het res-taurantje zat waar we gin-gen eten. Het steegje was vrij smal en liep schuin om-hoog, zoals je op de foto kan

Page 15: Fotoboek 2012

15

Hier zitten we bij het restaurantje. Ze hadden lekker eten bij het restau-rtanje. Lisa en ik hadden lasagna met salade, deze waren echt super lekker. Kevin van der Eijk had mos-selen. Deze waren volgens hem ook erg lekker. Stephen, Sander en Ke-vin Buis hadden entrecôte met patatjes en salade. Deze was ook super lekker. Na het eten zijn we terug gegaan naar het huisje, hier heb-ben we nog gekaart voordat we zijn gaan slapen. De volgen-de dag moesten we namelijk vroeg op. We moesten namelijk om kwart over acht op.

Page 16: Fotoboek 2012

16

Dag 5: 08-08-2012

Dit is de prachtige omgeving die we za-gen tijdens het kanoën.

Hier links zie je waar we vandaan kwamen ge-kanoëd.

Er waren prachtige bergen te zien met rotsen en bomen.

Page 17: Fotoboek 2012

17

Om tien uur zijn we begon-nen met kanoën van de afstand 24 km. Deze foto’s zijn van onze eerste pauze. Het kanoën was super leuk met verrassende stroom-versnellingen. We hadden ook nog is heerlijk weer dus het kon niet beter!

Page 18: Fotoboek 2012

18

Dit zijn fo-to’s van onze tweede pau-ze, ja want 24 km is toch wel heel erg veel! Links zijn Ke-vin en Kevin aan op de rot-sen pauze aan het houden aan de over-kant van waar wij pauze aan het houden waren. Daar-onder zie je een foto van het heldere water met kleine visjes.

Page 19: Fotoboek 2012

Boven en links zie je een foto van de omgeving tijdens de twee-de pauze. Hieronder is een foto van een groep Britten die aan het kajakken zijn. Ze zitten in de rode kajakken, ze waren met een hele grote groep en konden er echt heel weinig, ze blokkeerden

eigenlijk de rivier en de begeleider van de groep zei de hele tijd: Just pad-dle. Helaas werkte dat niet echt, haha!

19

Page 20: Fotoboek 2012

20

Dit was onze derde en laatste pauze van het kanoën. We namen van de ge-legenheid gebruik om lekker te gaan zwemmen. Hier-naast ging Eijkie lekker zwemmen.

Ook hier een prachtige om-geving. Tussen deze bergen stroomde de rivier door, met rustig en wilder water.

Ik ben hier lek-ker aan het drij-ven met mijn zwemvest nog aan. Het was zulk heerlijk wa-ter, ik had er wel de hele dag kun-nen drijven!

Page 21: Fotoboek 2012

21

We gingen nog even wat eten, drinken en even liggen voordat we het laatste stuk gingen varen.

Page 22: Fotoboek 2012

22

Dag 6: 09-08-2012

Vandaag werden er weer boodschappen gedaan, deze keer door Sander en Lisa. Buis, Eijkie, Stephen en ik gingen Blo-kus spelen. Toen ze terug waren en wij klaar waren met Blo-kus zijn we naar het zwembad gegaan. Na het douche zijn we lekker gaan bbq’en. De bbq hadden we bij de receptie gehuurd voor vijf euro. Je mocht namelijk zelf geen bbq meenemen. We hadden lekkere kippenpootjes, hamburgers en worstjes. Zelf hadden we ook nog een heerlijke salade gemaakt. Hierna hebben we nog gezellig buiten gezeten en

ook spelletjes gedaan.

Page 23: Fotoboek 2012

23

Dag 7: 10-08-2012

Deze ochtend werden we rap wakker gemaakt, we moesten namelijk de bbq voor twaalf uur terug bren-gen naar de receptie en we werden pas toen wakker. Er stonden twee mensen van de receptie voor onze deur om de bbq op te halen. Een beetje stom van ons, maar de bbq was nog niet helemaal schoon. We hadden deze namelijk in het water gezet om het een beetje te laten weken. Deze moesten we dus snel schoonmaken. Lisa en ik dachten al de avond hiervoor dat we te luidruchtig waren geweest, dat klopte want we hadden een klacht gehad van onze buren. We hadden snel maar onze excu-ses aangeboden. Sander en de Kevins gingen op zoek naar de rivier, terwijl wij naar de receptie gingen om te praten met Lut, de Belgische mevrouw. Ze vertelde ons dat de klacht vooral ging over het te laat terugbrengen van de bbq, deze was voor onze buren bestemd. Hier-door kwam van het een het ander vertelde ze, ze zei te-gen ons dat ze morgen weggingen dat we ons er niet al te veel van moesten aantrekken.

De me-vrouw links is Lut, in het midden de Fran-se chefin en rechts een Frans meisje die er ook elke dag was.

Page 24: Fotoboek 2012

24

Hierna zijn we lekker bij het zwembad gaan lig-gen.

Als avondeten hadden we vandaag rijst met gehakt en saus. Na het eten hebben we nog olympische spelen ge-keken. Er was handbal en polstokspringen.

Hierna zijn we gezellig naar het dorpje gegaan om wat te drinken. De jongens hadden biertjes en de meiden namen mojito!

Page 25: Fotoboek 2012

25

Dag 8: 11-08-2012

Vandaag gingen we tien uuur op om rond elf uur bij de rivier te zijn, die de jongens gisteren hadden ge-zocht. De jongens hadden het idee om te gaan canyo-ningen, hierbij ga je in een ravijn door een rivier naar beneden. Sander en Eijkie hadden dit al eerder ge-daan in Italië, ze vertelde dat je wel van rotsen moest afspringen van zes tot twaalf. Bij het plekje waar we heengingen bij de rivier waren rotsen waar we vanaf konden springen. Ze gingen aan ons uitleggen hoe we moesten springen en toen gingen we het maar probe-ren. De foto’s van het springen zie je op de volgende pagina. Hieronder liggen we lekker bij te komen na het sprin-gen.

Page 26: Fotoboek 2012

26

Hier rechts maakt Eijkie een salto van ongeveer negen meter hoogte.

Hieronder spring ik het water in van on-geveer zeven meter hoogte.

Rechts springt Lisa van onge-veer zes me-ter hoogte.

Page 27: Fotoboek 2012

27

Rond vier uur gingen we terug naar het huisje om-dat Lisa en ik nog gingen paardrijden. We gingen in het dorpje wat te eten halen en verkleedden ons voor het rijden. Om zeven uur zijn we naar de ranch gebracht door Sander. Om kwart voor acht gingen we rijden. We wilden er vroeg heen om te helpen met borstelen en opzadelen. Toen we daar aankwa-men bleek dat we de enige twee waren die een rit gin-gen maken. De mevrouw was verbaasd dat we er zo vroeg waren. We legden uit dat we allebei paard hebben gereden en dat we graag wilden helpen. Toen ze wist dat we allebei heb-ben paardgereden, moch-ten we alles zelf doen. We

kregen allebei een paard toegewezen, Lisa kreeg Roubio en ik kreeg Paloma. We gingen ze lekker borstelen en moch-ten daarna opzade-len (hiernaast).

Page 28: Fotoboek 2012

28

Hier links rijden we bij de ri-vier, hier hadden de paarden nog nooit gereden. Met ons wilde de mevrouw namelijk een andere route proberen. Dit omdat we al konden rij-den. We reden ook langs een springkussen en hier schrok-ken de paarden wel echt van. Dat was wel echt grappig.

Hier staan we bij de rode zons-ondergang.

Hier zijn we klaar met rijden en gaan we afstappen. Het was een super leuke rit.

Page 29: Fotoboek 2012

29

Hier brengen we onze paarden te-rug om ze vast te zetten en af te za-delen. De foto’s lijken een beetje vaag, dit komt om-dat het een beetje stoffig is door het zand.

Links heb ik Paloma afge-zadeld. Het was echt een super lief en leuk paard!

Page 30: Fotoboek 2012

30

Dag 9: 12-08-2012

Vandaag was net als vorige week zondag het marktje bij de receptie van de activiteiten in de buurt. Ik ben daar met Lisa heen gegaan om wat informatie te vragen over het boomklimmen. Dat wilde ik namelijk nog heel erg graag doen, de rest wist nog niet zeker of ze het wilde dus daarom gingen we even wat in-formatie vra-gen. Bij het huisje ging Buis in de stront staan. Vervolgens heeft hij het boven aan de wastafel af-geveegd. Dit was echt heel erg grappig!

Verder heb-ben we nog even lekker bij het huisje gezeten, su-doku spelen of lezen.

Page 31: Fotoboek 2012

31

Daarna zijn we naar de rivier gegaan, alleen niet dezelfde plek als vorige keer. Bij de vorige plek moesten we drie euro per persoon betalen en deze plek was gratis. Hier hebben we lekker gezwommen en gelezen.

Page 32: Fotoboek 2012

32

De naam hierboven is van het restaurantje waar we vanavond heb-ben gegeten, dit omdat de winkels dicht waren vandaag. Hiernaast doet Sander een Fransman na met een accent.

We hadden net voor het eten wat stokbrood ge-haald voor het cayonin-gen van morgen. Hier rechts zie je Buis die in love is met het stokbrood.

Liesje en ik aan het wachten op ons eten met een lekker wijn-tje!

Page 33: Fotoboek 2012

33

Sander heeft een piz-za drie kazen en Buis had vis.

Lisa heeft ook een pizza met drie kazen en Eijk heeft een pizza met champions en ham.

Ik heb een pizza marge-rita en gevraagd of ik er chorizo op kon krijgen. Hij was heerlijk! Stephen had ook een piz-za met drie kazen.

Page 34: Fotoboek 2012

34

Na het eten hadden de jongens een ijsje gehaald. Elke keer als we een ijsje gingen halen haalden we dat bij de ijssalon hierboven. Ze hadden erg lekker ijs. Zoals op de hieronder stond dat ze coco hadden. Maar dit hadden ze niet. Elke keer hadden ze geen coco, maar iedere keer gingen ze de jongens het weer vragen. Na twee keer herkende het meisje ons al en zei ze: pas de coco, elke keer als we kwamen. Dat was echt heel grappig. Na het ijsje hebben we nog een spelletje ‘klootzakken’ ge-daan, pannekoeken gebakken voor het cayoningen en zijn daarna gaan slapen omdat we vroeg op moesten.

Page 35: Fotoboek 2012

35

Dag 10: 13-08-2012

Om zeven uur gingen we op om rond half negen bij de base te zijn voor het ‘cayoningen’. Op de base kregen we een wetsuit en een helm, toen moesten we met onze spullen de auto in en wachten aan de zijkant van de weg totdat het busje met de begeleiders langs was gereden. In een stoet achter de begeleiders aan reden we naar een parkeerplaats waar we ons gingen omkleden. We trokken onze wetsuits aan en pasten onze helmen. Onze gebakken pannekoeken gingen in een tonnen mee zodat we deze in de pauze kon-den eten. De naam van onze begeleider was Matthieu, hij nam ons mee naar de rivier. We moesten tien minuten lopen ongeveer door het bos heen naar de rivier. We waren met een groep van tien mensen, wij zessen en nog een stelle-tje en twee andere mannen. Deze waren allemaal Frans. Gelukkig kon Matthieu ook goed engels. Bij de rivier aan-gekomen moesten we ons wetsuit volledig dichtritsen, dit was ook echt wel nodig want het water was echt koud. Met het cayoning gingen we tussen het dal in de rivier stroom-afwaards naar beneden. We gingen door watervallen, door smalle spleten in rotsen, abseilen langs een waterval en springen van rotsen. Het springen van de rotsen hoefde niet verplicht. Verder gingen we ook gleiden van stenen en door stroomversnellingen heen. In de pauze vertelde Matthieu dat we ongeveer vijfhonderd meter hadden afgelegd en nog ongeveer tweehonder meter moesten afleggen, al zou deze tweehonderd meter moeilijker zijn als de hiervoor afgeleg-de stukken. Matthieu was echt super aardig en we hebben hem nog wat Nederlandse woorden geleerd. We hebben hem geleerd hoe hij pas op het is glad moest zeggen. Aan het einde van de rivier moesten we onze wetsuits uitdoen en schoonspoelen in het water. Toen moesten we ze opvou-wen als rugtassen omdat we nog een heel stuk naar boven

Page 36: Fotoboek 2012

36

moesten klimmen. Het klimmen liet de prachtige omgeving nog even duidelijk zien. Het waren kliffen van ongeveer tweehonderd meter hoog met daartussen de rivier. Het was van boven prachtig te zien hoe we door de rivier heen zijn gegaan. Het was een aardige klim naar boven, maar dat was het zeker waard. Het was super leuk en ik heb er geen enkel moment spijt van gehad!Op de terugweg hadden we ineens een wesp in de auto. Buis zat achterin en schrok zich helemaal dood. Hij hoorde wel iets binnen komen maar zag later pas dat het een wesp was. Buis zei doe de deur open! Dit was wel grappig want normaal zou je zeggen doe het raam open. Gelukkig was de wesp voorin de auto uit het raam gevlogen. Toen we thuis kwamen zijn we lekker gaan douche. Daarna gingen we koken we hadden namelijk het idee om brood-je shoarma te gaan eten. Helaas kende ze dit niet echt in Frankrijk, dus hebben we geimproviseerd. Het was gelukkig heel erg lekker. Na het eten hadden we een wesp op bezoek en deze had een flinke genade klap gekregen. De wesp was neergestoken met een mes en toen doormidden gestoken. We kwamen erachter dat de angel van de wesp gewoon door gaat ondanks dat deze dood is. Dit was best interes-sant.

Page 37: Fotoboek 2012

37

Om twaalf uur gin-gen we mijn ver-jaardag vieren! Ik had een taartje bij de Lidl gehaald. Ze gingen voor me zingen en hadden tandenstokers aan kaarsjes!

Hier heb ik kadotje van Lisa en Sander. Ik had vier glazen gekregen, onder-zetters en een bodylotion van de Body Shop. De doos waar het is zat vond ik ook super leuk!

Hier bedank ik ze voor het super leuke kadotje! Super lief!

Page 38: Fotoboek 2012

38

Hier krijg ik mijn kadotje van Kevin en Kevin. Dit hadden ze in het dorpje ge-kocht.

Ik had een paar-denhanddoek gekregen met een wit paard erop. Dit om-dat we op witte paarden hadden gereden. Heel lief van ze!

Ik had een taart met slagroom en choco-lade en kersenvulling aan de binnenkant. Maar deze had ik eruit geschept want dit vond ik niet lekker. Voor de rest was de taart wel lekker.

Page 39: Fotoboek 2012

39

Toen we wakker waren gin-gen we lekker ontbij-ten en daarna zijn we naar het tweede zwem-bad ge-gaan. Het was echt een heerlijk zwembad met lekkere ligstoelen. We hebben daar gelezen en sudoku gespeeld en natuurlijk heerlijk gezwommen. Later zijn Sander en Buis naar de Lidl gegaan en wij zijn gaan douche. We gingen aardap-

peltjes eten met vlees en hari-coverts in spek gerold. Na het eten heb-ben we nog wat spelle-tjes ge-speeld.

Page 40: Fotoboek 2012

40

Dag 11: 15-08-2012

Hier zie je waar we liggen op het strandje. Dit zijn foto´s van bovenaf gemaakt van een brug. Het was daar super mooi.

In de ochtend hebben Lisa en ik boom-klimmen geregeld voor morgen. Na een spelletje zijn we naar de rivier ge-

Page 41: Fotoboek 2012

41

We hadden onze parasol meegenomen en een hele con-structie gemaakt zodat hij bleef staan.

Page 42: Fotoboek 2012

42

De jongens gingen weer lekke sprin-gen bij dit strandje. Hierboven springt Stephen naar be-neden en hiernaast springt Sander.

Page 43: Fotoboek 2012

43

Hierboven maakt Eijkie weer een salto. En hiernaast springt Buisie.

Page 44: Fotoboek 2012

44

Hierboven zat ik nog even het spannende boek Zwarte Piste te lezen voor het eten. We gingen pasta eten. Na het eten gingen de jongens trainen.

Page 45: Fotoboek 2012

45

Dag 12: 16-08-2012

Vandaag zijn Stephen, Lisa en ik naar het marktje gegaan, we hebben daar crossantjes gegeten als ontbijt. Het was een leuk marktje en we hebben leuke dingen gekocht.Deze meneer rechts kende het hele Ajax en nationaal team uit zijn hoofd van de jaren 70. Echt een aardige en grappige me-neer. Hij kon ook goed en-gels.

Page 46: Fotoboek 2012

46

Na het marktje hebben we een panne-koek gege-ten en om drie uur gingen we boomklim-men. Dit was echt super leuk. Je moest je telkens zelf zekeren en telkens werd het klimmen steeds iets moeilijker en hoger. Hierboven is Lisa aan het klimmen en hieronder ben ik aan het klimmen. Dit is het rode niveau.

Page 47: Fotoboek 2012

47

De jongens gaan natuurlijk nog het zwarte niveau doen, dit is het moeilijkste wat er is. Hieronder zie je Buis gaan met gro-te stappen.

Hieronder zie je een plattegrond van het klimmen.

Page 48: Fotoboek 2012

48

Na het boomklimmen zijn we lekker gaan afkoelen in het zwembad.

Page 49: Fotoboek 2012

49

Voor vanavond hadden een bbq gehuurd. Het eten was echt heerlijk. Na het eten gingen we nog even borrelen en spelletjes doen.

Page 50: Fotoboek 2012

50

Dag 13: 17-08-2012Na het ontbijten zijn Lisa en ik al-vast begonnen met het huisje schoon te maken. We dachten dat het ons alleen maar zou schelen voor de volgende dag.

We hadden alles geveegd en gedweild. Het huis-je was helemaal spik en spam. Daarna hadden we onze tassen ingepakt voor zover dat kon want morgen moesten we om tien uur het huisje uit zijn.

Terwijl wij aan het op-ruimen en schoonma-ken waren, gingen de jongens nog een potje Blokus spelen.

Page 51: Fotoboek 2012

51

Na het eten ben ik pannekoeken gaan bakken. Dit voor de reis terug in de auto. De andere lagen in de tuin sterren te kijken. Later werd ik afgelost door Buisie.

Overdag waren Sander, Lisa, Kevin en Kevin naar de ri-vier gegaan. Stephen en ik bleven op het park bij het zwembad. Als avondeten hadden we heerlijke wraps ge-geten.

Page 52: Fotoboek 2012

52

Dag 14: 18-08-2012Vandaag gin-gen we acht uur op, we gin-gen snel ont-bijten en de auto’s inpak-ken. Om tien uur hadden we controle van ons huisje, alles was goed en we kregen onze borg te-rug.

Daarna zijn San-der, Lisa, Kevin en Kevin naar de rivier gegaan en Stephen en ik zijn eerst naar het dorpje gegaan om nog wat souvenirs te kopen. Daarna het zwembad

gegaan met onze Nederlandse buren! Ze heten Sander en Judith en komen uit Limburg.

Page 53: Fotoboek 2012

53

Om half vijf hadden we afgesproken om terug te zijn op het park. Dan gingen we douche bij het zwem-bad en ons omkle-den in de toiletten daar. Daarna gingen we uiteten bij Café du Nord. Daar had-den we allemaal een lekkere pizza. San-der en Lisa haddden drie kazen pizza, Eijkie had een pizza met ham en champi-ons en Stephen, Bui-sie en ik hadden een pizza met salami, pepperoni en papri-ka. Sander eet altijd best wel veel omdat hij ook veel sport, maar deze keer kreeg hij zijn pizza niet op. Dat vond hij wel heel erg jammer, kijk maar op de foto rechts! De drie kazen pizza vul-de heel erg dus het lukte hem niet. Na het afreke-nen zijn we naar het park terug gegaan, nog even naar de toilet geweest en toen hebben we afscheid genomen en elkaar een goede reis gewenst.

Page 54: Fotoboek 2012