Folder Prisma Opleidingen 2014

2
De trainingen van Prisma Opleidingen zorgen voor de maximale leeropbrengst. Haal uw Inburgeringsdiploma of Staatsexamen bij Prisma Opleidingen. Conctact Kijk voor meer informatie over de cursussen en tarieven op de website: www.prismaopleidingen.nl Tel: 085 - 401 68 36 Email: [email protected]

description

 

Transcript of Folder Prisma Opleidingen 2014

Page 1: Folder Prisma Opleidingen 2014

De trainingen van Prisma Opleidingen

zorgen voor de maximale

leeropbrengst.

Haal uw Inburgeringsdiploma of Staatsexamen bij Prisma Opleidingen.Conctact

Kijk voor meer informatie over de cursussen en tarieven op de website:

www.prismaopleidingen.nl

Tel: 085 - 401 68 36Email: [email protected]

Page 2: Folder Prisma Opleidingen 2014

Prisma Opleidingen is een gerenommeerde opleider op het gebied van scholing voor het inburgerings- en het staatsexamen. Prisma Opleidingen heeft de deskundigheid en ervaring om ervoor te zorgen dat u midden in de samenleving komt te staan. Binnen korte tijd beheerst u de Nederlandse taal op een goed niveau en heeft u kennis over de Nederlandse samenleving.

Inburgeringscursus

De Nederlandse taal spreken en de Nederlandse samenleving begrijpen: dat is inburgeren. De beheersing van de Nederlandse taal is belangrijk om goed mee te doen in de Nederlandse samenle-ving. De Nederlandse wet kan personen uit het buitenland verplichten om in te burgeren. Het kan ook zo zijn dat u niet verplicht bent om in te burgeren, maar zelf de taal en over de samenleving wilt leren. BegeleidingGoede begeleiding helpt u om goed te kunnen inburgeren. Prisma Opleidingen heeft de deskundigheid en ervaring om ervoor te zorgen dat u midden in de samenleving komt te staan. Binnen korte tijd beheerst u de Nederlandse taal op een goed niveau en heeft u kennis over de Nederlandse samenleving. InburgeringsexamenAan het einde van uw opleiding bij Prisma doet u het inburgeringsexamen. Het inburgeringsexamen gaat over de Nederlandse taal en het leven in Neder-land. Slagen voor het inburgeringsexa-men betekent dat u de taal spreekt en de samenleving kent. U ontvangt daarbij het inburgeringsdiploma.

Staatsexamen NT2

Het staatsexamen NT2 is een examen Nederlands voor mensen die een andere moedertaal hebben en op latere leeftijd Nederlands hebben geleerd. Het examen is een bewijs van de taalvaardigheid en staat open voor iedereen van zeventien jaar en ouder. Het staatsexamen NT2 is een alternatief voor het inburgeringsexa-men. U kunt het staatsexamen doen als u de Nederlandse taal al redelijk beheerst of verwacht dat u dat snel gaat doen. Verschillende niveausHet staatsexamen NT2 kent twee pro-gramma’s. Een keuze moet gemaakt worden tussen het Staatsexamen I of het Staatsexamen II. Het Staatsexamen I toetst of u de Nederlandse taal voldoende beheerst voor een baan of opleiding op het niveau van het middelbaar beroeps-onderwijs (mbo). Het Staatsexamen II toetst of u het Nederlands beheerst voor een baan of opleiding in het hoger beroepsonderwijs (hbo) of universitair niveau.

DiplomaHet staatsexamen bestaat uit vier onder-delen: lezen, luisteren, schrijven en spre-ken. Als u voor de vier examenonderdelen bent geslaagd, ontvangt u het diploma NT2, zo bewijst u dat u de Nederlandse taal voldoende beheerst om in Nederland te kunnen werken of studeren. VoorbereidingOm u goed voor te kunnen bereiden op het Staatsexamen kunt u de cursus Staatsexamen volgen bij Prisma Opleidin-gen, een opleider met veel ervaring op dit gebied. Prisma Opleidingen beschikt over ervaren en deskundige docenten. U krijgt de begeleiding die u nodig heeft om het staatsexamen succesvol te kunnen afronden.

De gemiddelde duur van een cursus is één jaar, waarbij u twee dagdelen per week les volgt. Tijdens de intake wordt uw niveau bepaald en krijgt u advies over de duur en de vorm van de cursus.

Jana, 30 jaar

Ik kom uit Polen en ben heel erg blij dat ik de inburgerings-

cursus en het examen via Prisma Opleidingen heb gevolgd. Ik snap nu de Nederlandse gebruiken en kan mij ook beter verstaanbaar maken in de maatschappij. Prisma Opleidin-gen heeft ervoor gezorgd dat ik mij prettig voel in Nederland.”

Ook bij u in de buurt!

Opleidingen worden gegeven in de volgende steden:

• Utrecht

• Amsterdam

• Rotterdam

• Den Haag

programma cursus in een keer in termijnen

Inburgering (12 maanden 40 weken) 2x3 uur per week 80 lessen:240 contacturen

Staatsexamen (12 maanden 40 weken) 2x3 uur per week 80 lessen:240 contacturen

€1975,-

€2100,-

12 x €181,-

12 x €193,-