Ellermeyer techniek 2015

27
ellermeyer maakt mobiliteit individueel > lichamelijke beperkingen > comfort & electronica > inrichtingen > bekleden www.ellermeyer.nl

description

Ellermeyer is een hoogstaand technisch bedrijf gevestigd in Amsterdam. Bijna 70 jaar geleden begonnen als autobeklederij is Ellermeyer uitgegroeid tot een onderneming waar technische ontwikkelingen nog hand in hand gaan met datzelfde vakmanschap. Een oog voor detail wat 70 jaar geleden het uitgangspunt van Ellermeyer was. In de loop van de jaren is er op het gebied van mobiliteit razend veel veranderd en heeft Ellermeyer de ontwikkelingen op de voet gevolgd. Daardoor zijn we anno 2015 nog steeds in staat de beste oplossing voor elke klant te bieden. Sinds 1970 is Ellermeyer ook actief als distributeur van verschillende consumenten producten. In eerste instantie waren dit auto accessoires hetgeen voortkwam uit de bedrijfsvoering, dit werd steeds meer aangevuld met veiligheidsproducten voor kinderen en baby en kinderproducten. Tegenwoordig is Ellermeyer actief in de hele Benelux via een dealernetwerk dat zich nog steeds uitbreidt.

Transcript of Ellermeyer techniek 2015

Page 1: Ellermeyer techniek 2015

e l l e r m e y e r m a a k t m o b i l i t e i t i n d i v i d u e e l

> lichamelijke beperkingen

> comfort & electronica

> inrichtingen

> bekleden

www.ellermeyer.nl

Page 2: Ellermeyer techniek 2015
Page 3: Ellermeyer techniek 2015

Ellermeijer B.V.

Adresgegevens:

Ellermeijer B.V.Hoogoorddreef 701101 BG Amsterdam ZuidoostThe Netherlands

Tel. : +31 20 342 83 83

Fax : +31 20 691 82 51

E-mail algemeen : [email protected]

E-mail receptie : [email protected]

Internet : www.ellermeyer.nl

Media : media.ellermeyer.nl

KVK : 33234112

BTW : NL802750114B01

IBAN : NL 49 RABO 0392 3422 51

Openingstijden : Ma-Do : 08.00 - 17.00 Vrij : 08.00 - 16.00 Za-Zo : gesloten

Direct contact

ellermeyer techniek

Ellermeyer is een hoogstaand technisch bedrijf gevestigd in Amsterdam.

Bijna 70 jaar geleden begonnen als autobeklederij is Ellermeyer uitgegroeid tot een onderneming waar technische ontwikkelingen nog hand in hand gaan met datzelfde vakmanschap. Een oog voor detail wat 70 jaar geleden het uitgangspunt van Ellermeyer was.

In de loop van de jaren is er op het gebied van mobiliteit razend veel veranderd en heeft Ellermeyer de ontwikkelingen op de voet gevolgd. Daardoor zijn we anno 2015 nog steeds in staat de beste oplossing voor elke klant te bieden.

Sinds 1970 is Ellermeyer ook actief als distributeur van verschillende consumenten producten. In eerste instantie waren dit auto accessoires hetgeen voortkwam uit de bedrijfsvoering, dit werd steeds meer aangevuld met veiligheidsproducten voor kinderen en baby en kinderproducten.

Tegenwoordig is Ellermeyer actief in de hele Benelux via een dealernetwerk dat zich nog steeds uitbreidt.

4 business units

Ellermeyer verdeelt zijn diversiteit aan werkzaamheden in 4 hoofdgroepen;1. Comfort & elektronica2. Inrichtingen3. Bekleden4. Lichamelijke beperkingen

De volgende pagina’s geven een indruk van de mogelijkheden die wij zowel de privé- als de zakelijke markt kunnen bieden.

Page 4: Ellermeyer techniek 2015
Page 5: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

Auto’s worden steeds beter en veiliger. Ook op het gebied van comfort en elektronica staan de ontwikkelingen niet stil.

Naast opendaken en aangepaste autostoelen, biedt ellermeyer ook oplossingen voor parkeerhandhaving, standkachels, stoel- en zadelverwarming, luchtvering en meer.

comfort & electronica

Page 6: Ellermeyer techniek 2015
Page 7: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

comfort & electronica

Aftermarket opendakenEllermeyer werkt met Webasto daksystemen.Voor iedereen die veel onderweg is, is optimaal comfort van groot belang. Wat is er prettiger dan de zon op je huid voelen,frisse lucht inademen en genieten van het gevoel van vrijheid?Met open daken van Webasto kunt u dit ervaren - tijdens elke rit worden al uw zintuigen geprikkeld!Met een van de vele verschillende Webasto open daken - zowel open als gesloten - kunt u 365 dagen per jaar genieten van meer comfort en de lichtinval in uw auto. Tegelijkertijd voldoen alle Webasto open daken aan de hoogste kwaliteit- en veiligheidseisen. U kunt zelf al uitkijken naar de glasheldere voordelen.

Verbreed uw horizon.Veel licht zorgt bij iedereen voor een goed gevoel. Geniet ervan zo vaak u kan.Het open dak zorgt voor meer lichtinval en dit maakt iedereen blij - meer licht in uw auto zorgt direct voor een prettiger gevoel.

Frisse lucht verbetert uw rijprestaties.Frisse lucht achter het stuur maakt autorijden veiliger doordat het ontspannend voor de bestuurder werkt en bovendien de concentratie verhoogt. Met een open dak heeft u geen last van de tocht die u voelt wanneer u het zijraam opendraait. Een open dak zorgt dat de frisse lucht op een prettige manier naar binnen stroomt.

Elke kilometer is een genot.Elk jaar verbreden 5 miljoen Webasto open daken de horizon van voertuigeigenaren over de hele wereld: ze ervaren een gevoel van ruimte, rijplezier en dat speciale gevoel van vrijheid.

Kwaliteit staat voorop.Dankzij een Webasto open dak kunt u niet alleen naar boven kijken, maar ook gerust naar de toekomst kijken: dankzij de kwaliteitscontrole door het Duitse TÜV in de retrofit sector, geven wij 3 jaar garantie op alle open daken.

Page 8: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

AutostoelenAutostoelen worden volgens standaardmaten ontwikkeld voor mensen met een gemiddeld postuur. Deze standaard auto-stoelen bieden vaak niet genoeg steun en veroorzaken veel rug-, schouder-, en nekklachten door een verkeerde zithouding.

Ellermeyer biedt de oplossing met twee merken hoogwaardige autostoelen ASS en Recaro. Zowel ASS als Recaro bieden autostoelen op maat met een perfecte pasvorm. Uiteraard zijn de autostoelen voorzien van het Duitse TÜV-kenmerk voor veiligheid.

In onze showroom beschikken we over een speciale Test&Meet stoel. Hier worden u maten opgenomen en wordt de situatie in uw eigen auto zoveel mogelijk nagebootst. De keuze voor het type stoel wordt primair bepaald door zowel de li-chaamslengte als het gewicht van de bestuurder. Op basis van deze gegevens wordt uw individuele stoel-op-maat bepaald. In onze showroom staan alle beschikbare modellen zodat u uitgebreid kennis kunt maken met het nieuwe zitten op maat. Naast autostoelen bieden wij ook professionele stoelen voor buitendienstmedewerkers, chauffeurs in beroepsvervoer en bestuurders van bedrijfsvoertuigen.

Verlengde stoelslede en lendesteunenIn sommige gevallen kan een bestaande autostoel d.m.v. een zogenaamde stoelslede worden aangepast zodat de stoel maximaal naar voren of naar achteren kan worden verschoven. Dit om het in/ en uitstappen te vergemakkelijken en meer beenruimte te creëren. Extra steun voor onderrug is mogelijk door het inbouwen van een opblaasbare lendesteun in uw bestaande autostoel.

comfort & electronica

standkachelsIJskoude handen, natte voeten en een slecht humeur? Laat komende winter uw dag niet bederven door ijskrabben!

Stap in een aangenaam voorverwarmde auto en geniet van de voordelen van een standkachel. Ga goed gehumeurd van start en verhoog de waarde van uw auto met een passende standkachel. Ook het milieu en de motor van uw auto zullen u dankbaar zijn!Comfortabel warm in een mum van tijd!

Alle Webasto-standkachels functioneren volgens hetzelfde principe en zorgen op bijzonder efficiënte wijze voor een prettig interieur.

Page 9: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

ParkeerhandhavingScanautoIn samenwerking met Abstract Computing International bouwen we voor verschillende gemeenten de speciale scanauto. De scanauto rijdt door de straat en scant de kentekens. Nieuwe parkeermeters zijn verbonden met een centrale databank met daarin alle houders van een parkeervergunning en mensen die bij de automaat een kaartje hebben gekocht. Hierdoor loopt de pakkans voor parkeren zonder te betalen op naar 90 procent. De scanauto controleert op uurbasis ongeveer 1500 auto’s. Ook vanuit het buitenland is er interesse getoond in deze manier van parkeerbeheer. In Nederland zijn er 80 ge-meenten die de komende jaren met parkeren via de databank willen beginnen.

comfort & electronica

LuchtveringVB-Airsuspension Luchtvering wordt meer en meer een belangrijk aspect in de lichte bedrijfswagenbranche. Of dit nu voor meer comfort is, voor betere stabiliteit of voor een mogelijkheid om een voertuig makkelijk te kunnen laten zakken en stijgen, zo is er voor elke toepassing wel een oplossing.

VB-Airsuspension biedt diverse soorten veersystemen aan en heeft daardoor voor vrijwel elke lichte bedrijfswagen een passende oplossing.

Page 10: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

Brandweerauto oplossingenbrandweerautoIn opdracht van Brandweer Amsterdam-Amstelland, bouwt Ellermeyer complete brandweerauto oplossingen voor onder andere chemische onderzoeken. Deze auto’s worden onder meer voorzien van luchtvering.

Verkoop en service(dienst)verlening Profile Ambulances NederlandProfile ambulances voldoen aan alle normen die beschreven staan in EN 1789 EUOnderscheiden zich door ergonomische vormgeving en plaatsing van apparatuur en opbergsystemen, waardoor er veel meer werkruimte aanwezig is voor behandeling van de patiënt.De opgebouwde vormgeving en ronde afwerking zorgen voor perfect schoon en hygiënisch zuiver te houden werkomgeving.

Page 11: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

inrichting Rode kruis ambulanceOntwikkelen en leveren van complete inrichting ten behoeve van calamiteiten, externe signalering, zowel geluid als licht, volgens Nederlandse goedkeuringsnorm.

M1 goedgekeurde zitplaatsen

Page 12: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

comfort & elektronica

Stoel- en zadelverwarmingHet verwarmingselement is zo ontworpen dat het kan worden opgenomen (en aangepaste) in alle voertuigen. Het is zowel geschikt voor stoffen en lederen stoelen of zadels. Het verwarmingselement is een gesloten systeem. Een thermostaat en een thermische zekering zijn geïntegreerd in elk verwarmingselement. De verwarmingselementen worden aangebracht onder het materiaal of leer. De verwamringselementen hebben slechts korte tijd nodig om op te warmen, na slechts 2-3 minuten zijn ze merkbaar warm.

Als het koolstofvezel wordt doorgesneden of beschadigd, dan beïnvloedt dit niet het verwarmingsvermogen, de elektriciteit kan circuleren rondom het beschadigde deel. Dit wordt bereikt door de honingraat vorm van het koolstof-en de bouwwijze.

Derhalve kan het verwarmingselement op elke plaats worden afgesneden of worden ingekort of zelfs op maar worden ge-maakt voor bijvoorbeeld hoezen.

Page 13: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

veilige en efficiënte bedrijfswageninrichtingen

Comfortabel en veilig zakelijk rijden is een specialiteit van Ellermeyer. Wij maken compleet nieuwe inrichtingen met op-maat-oplossingen of met de producten van het topmerk bedrijfswageninrichtingen Sortimo maar wij passen ook uw bestaande voertuig aan. Door onze jarenlange ervaring kunnen we voor elke bedrijfstak de beste oplossing bieden.

Inrichtingen

Page 14: Ellermeyer techniek 2015
Page 15: Ellermeyer techniek 2015

Sortimo - de evolutie in bedrijfswageninrichtingDe toekomstige standaard reeds nu bepalen – dat is wat Sortimo voor ogen had bij het ontwikkelen van haar nieuwe Globelyst M. De pioniersgeest van Sortimo en haar positie als marktleider motiveren haar steeds weer nieuwe wegen in teslaan en nog intensiever te focussen op onderzoek en ontwikkeling. Zekerheid en stabiliteit bij alle bedrijfswageninrichtingenhebben bij Sortimo de hoogste prioriteit.

Klantwensen als duurzaamheid, comfort en economische voordelen gelden hierbij steeds als uitgangspunt. Dit heeft geresulteerd in de nieuwste generatie bedrijfswageninrichtingen van Sortimo, Globelyst M, geoptimaliseerd tot in het kleinste detail. Globelyst M volgt het beproefde Sortimo modulaire componenten principe, waarbinnen alle modulaire componenten uitwisselbaar zijn binnen het systeem. De talloze nieuwe combinatiemogelijkheden ondersteunen een nog uitgebreidere reeks van individuele toepassingsmogelijkheden voor uw bedrijfswageninrichtingen.

Globelyst M - een generatie vooruit!

ellermeyer.nl

inrichtingen

Kwaliteit“Made in Germany”

» Veiligheid » Orde en systeem » Duurzaamheid » Brandstofbesparing » Tijdsbesparing » Intelligente materiaalmix » Lichtgewicht constructie » Doordachte ergonomie » Individuele oplossingen » Bijna 40 jaar innovatie » 3 jaar garantie

Page 16: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

betimmeringWij kunnen uw bedrijfswagen op maat betimmeren. De wanden kunnen worden verstevigd door middel van lat-om-lat betimmering. Vloeren met antislip kunnen we verhogen en verstevigen. Een dubbele vloer met opbergvakken eronder behoort ook tot de mogelijkheden. Wij hebben alle kennis en vakmanschap in huis hiervoor.

inrichtingen

Page 17: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

bijna 70 jaar lang onze passie

De beklederij is van oudsher de basis van Ellermeyer techniek. Daar waar het allemaal begon bijna 70 jaar geleden. Nog steeds wordt hier elke dag door een enthousiast en creatief team met veel passie het bekleedvak uitgeoefend. Hiervoor is kennis, ervaring en vakmanschap nodig. Kennis en ervaring om te weten welke materialen, technieken en methodes moeten worden toegepast. En creativiteit om gedurfde, eigentijdse dessins en oplossingen te ontwikkelen. En vakmanschap om dit alles tot in de kleinste details uit te voeren tot in de perfectie.

Bekleden

Page 18: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

bekledenlederen autointerieurs

Een leren auto-interieur heeft klasse, geeft een luxueus en comfortabel uiterlijk en is sterk en duurzaam. Ook is leer praktisch in uw interieur, vuil is makkelijk schoon te maken en geurtjes blijven niet hangen. Leer neemt de temperatuur van uw lichaam aan en neemt geen stof op. En u kunt een leren interieur helemaal aanpassen aan uw wensen. Wij kunnen in elk type auto een leren interieur monteren in elke gewenste kleur en kwaliteit leer.

Exclusieve ontwerpenOnze specialisten kunnen naar aanleiding van uw wensen en eisen een op-maat-gemaakt ontwerp ontwikkelen voor uw interieur. De mogelijkheden zijn legio. U kunt kiezen uit verschillende soorten en kwaliteiten leer in vele kleuren, met of zonder geborduurd of in het leer gedrukt logo en uiteraard elke soort en kleur stiknaden of piping. Leer kunnen we op verschillende manieren verwerken, strak, geplooid, de Spyker wieber style met of zonder verschillende soorten perforatie. Op uw verzoek plaatsen wij stoelverwarming in de stoelen. Uw armsteunen, deurpanelen en DVD hoofdsteunsystemen horen hier ook bij. Vloermatten met leren of stoffen bies in de gewenste kleur maken het interieur af.

Fiscale voordelenWist u dat het fiscaal ook voordelig is om achteraf een leren interieur aan te schaffen in plaats van af fabriek? Over alle accessoires die u later aanbrengt in uw auto hoeft u geen BPM te betalen. Dit kan u vele honderden euro’s per jaar besparen. Ellermeyer Techniek heeft een reputatie op het gebied van special projects. Juist omdat wij zo veel verschillende disciplines in huis hebben weet men ons te vinden bij bijzondere projecten waarbij vaak een combinatie van onze expertises nodig is voor de totaaloplossing.

Spyker & EllermeyerEllermeyer is official supplier van het exclusieve automerk Spyker vanaf het moment dat nieuw leven in de oude naam Spyker werd geblazen. Ellermeyer verzorgt het gehele interieur. De verwerkte materialen zoals tapijt, leder en kapstof zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan de hoogste testwaarden. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken in de automobielindustrie, in combinatie met het traditionele ambacht, is Spyker een unieke combinatie van kracht, souplesse en luxe die alle vergelijkingen overstijgt.

bekleden

Page 19: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

motor- en scooterzadelsEllermeyer is het adres voor het bekleden van trendy scooters en motoren. Velen weten al; een zadel bekleedt door Ellermeyer maakt van elke scooter of motor iets unieks. Wij kunnen zadels en handvatten in elk denkbaar materiaal uitvoeren. Van het eersteklas Litano leer,waarmee wij de interieurs van Spyker Cars bekleden, tot de meest trendy stof of kunstleer en elke gewenste stiknaad of piping. Uiteraard is ook elke gewenste uitvoering bij ons mogelijk. Voor vele klanten realiseren we niet alleen de uitvoeringen maar maken wij ook het hele ontwerp. Van seriematig tot een enkel zadel, wij kunnen het voor uw ontwerpen en uitvoeren. Het Ellermeyer team bestaat uit vakkundige professionals die duidelijke afspraken met u maken over prijs, kwaliteit en levertijd.

bekleden

Voor een uitgebreid indruk van de diverse mogelijkheden kunt u terecht op onze website www.ellermeyer.nl. Voor onze afnemers stellen we een aantal gevarieerde leder stalenboeken beschikbaar.

Page 20: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

special projectsEllermeyer Techniek heeft een reputatie op het gebied van special projects. Juist omdat wij zo veel verschillende disciplines in huis hebben weet men ons te vinden bij bijzondere projecten waarbij vaak een combinatie van onze expertises nodig is voor de totaaloplossing.

Een greep uit de projecten van de afgelopen jaren;

Kharma Visionare International produceert high-end audio producten en distribueert dit wereldwijd via een selectief netwerk dealers en distributeurs. Op het gebied van Audio Video producten leveren ze tevens maatwerk op individueel verzoek waar alles wat de klant maar wenst mogelijk is. Zo is de Visionaire ontstaan in samenwerking met Ellermeyer. Een AV-tvmeubel met een ingebouwd beeldscherm van meer dan 3 meter lang. Bekleedt met de hoogste kwaliteit Litano leer.

SilvestrisSilvestris Haute Motive Concepts is een innovatief bedrijf dat exclusieve concepten ontwikkeld voor de watersport- automobiel, en vliegindustrie. Ellermeyer heeft het lederen interieur ontwikkeld en uitgevoerd voor de Silvestris 23’Sports Cabriolet, een zeer exclusieve aluminium speedboot annex tender met als basis een spaceframe van aluminium conform automotive technologie. Hierdoor ligt de boot zeer stabiel en rustig in het water en kan met de standaard uitvoering de ongekende snelheid van 95 km/u worden bereikt. Het interieur is vervaardig van topleer dat door een speciale behandeling zeewaterbestendig is gemaakt.

bekleden

Page 21: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

Auto’s aanpassen is een vak. Het verlengen van een stoelslede of het plaatsen van een instapbeugel tot het volledig elektronisch sturen van een auto. Bij Ellermeyer bent u aan het juiste adres!

Lichamelijke beperkingen

Page 22: Ellermeyer techniek 2015
Page 23: Ellermeyer techniek 2015

´Kunnen en staan waar je wilt en wanneer je wilt is een eerste levensbehoefte. Of je nu een handicap hebt of niet. Iedereen heeft het recht op die vrijheid. Zelfstandige mobiliteit zorgt ervoor dat je je leven kunt vormgeven zoals je wilt, en dat je je plek in het leven kunt innemen.

Daarin zo min mogelijk afhankelijk zijn van anderen, versterkt je zelfvertrouwen en vergroot je gevoel van eigenwaarde.

Ellermeyer techniek biedt degelijke en kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor praktische belemmeringen. Hiermee faciliteert Ellermeyer de zelfstandigheid om ten volle aan het leven te kunnen deelnemen en....van het leven te kunnen geniet!`

Annemarie Postma

`als je niet meer kunt wat je wilt,moet je leren willen wat je kunt´

Page 24: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

Ellermeyer kijkt voorbij de grenzen van uw beperking.

Ellermeyer Techniek past elke auto aan zodat iedere automobilist met een beperking of oudere automobilist zelfstandig kan rijden. Ook voor mee-rij situaties biedt Ellermeyer een breed scala aan mogelijkheden. Met goed doordachte oplossingen en individuele maatwerkproducten zorgt het technische team van Ellermeyer voor uw mobiele vrijheid op een veilige en verantwoorde manier. Uw wens hierbij is onze uitdaging. Onze oplossingen lopen gelijk met de technische ontwikkelingen en de wensen van onze klanten die steeds persoonlijker en specifiek worden. Naast functionaliteit is esthetiek steeds belangrijker.

Op basis van uw wensen, mogelijkheden en beperkingen kunnen wij u een aankoopadvies voor uw auto geven. Bovendien beschikken wij over een inhouse rijschool met aangepaste auto waar u kunt leren omgaan met uw nieuwe of gewijzigde rijomstandigheden ter voorbereiding op uw rijtest met het CBR. Wij werken samen met het RDW voor de keuring van uw aangepaste auto en met het CBR. Het CBR afdeling Praktische Rijgeschiktheid houdt in ons pand spreekuren en van hier uit doet u ook uw rijtest van het CBR.

Ellermeyer is aangesloten bij de Auto Aanpasbedrijven Nederland, de AAN. Deze organisatie valt onder de sectie Auto-aanpasbedrijven Nederland van de RAI.

lichamelijke beperkingen

Page 25: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

lichamelijke beperkingen

Wij bieden op maat oplossingen die u helpen bij het instappen, gas geven, remmen, sturen, schakelaars bedienen, veilig alles zien, elektronisch rijden en nog veel meer. Enkele voorbeelden:

instappenIs het in en uit de auto stappen een probleem voor u? Niet voor Ellermeyer. Wij bieden een breed scala aan oplossingen van een simpele handgreep tot geavan-ceerde rolstoelliften.

gas geven / remmenGas geven of remmen met uw handen of speciaal aangepaste pedalen!

handbedrijfsrem of remslof, deze oplossingen worden geheel aan uw wensen en voorkeuren aangepast.

sturenEen mindere functie van uw hand is geen belemmering om zelfstandig te sturen. Ellermeyer heeft veel oplossingen in huis. Een stuurknop, een handspalk, een kantelbaar stuurwiel of verticaal of horizontaal stuurwiel behoort tot de mogelijkheden. Onze deskundigen bepalen samen met u wat de beste oplossing is..

schakelaars bedienenDe verplichte schakelaars in uw voertuig kunnen wij aanpassen op diverse manieren. We kunnen de bedieningen (ruitenwisser, richtingaanwijzer etc) verplaatsen naar de andere kant van het stuur of naar het zijportier.

elektronisch rijdenDe huidige techniek biedt mogelijkheden om mensen met ernstige lichamelijke beperkingen toch zelfstandig te laten deelnemen aan het verkeer.

Ellermeyer heeft de beste technici in huis om deze vormen van elektronisch rijden uit te voeren.

Page 26: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

Laadkleppen Periodieke Keuring (LPK)

De arbowet vereist dat personenliften minimaal eenmaal per jaar worden gekeurd. Die eis is er niet voor niets. Personenliften zijn onderhevig aan slijtage. Defecte onderdelen kunnen leiden tot zeer ongewenste situaties. Denk aan ongelukken of een lift die plotseling onbruikbaar is. Met een gedegen keuring bent u de problemen voor.

Particulieren, taxiondernemingen en bijvoorbeeld zorginstellingen die regelmatig te maken hebben met voertuigen met een personenlift moeten zich realiseren dat ze aansprakelijk kunnen worden gesteld bij eventuele ongevallen. Periodiek laten keuren is om die reden al raadzaam.

Bij Ellermeyer kunt u terecht voor deskundige keuringen, onderhoud en reparaties. Ellermeyer is aangesloten bij het LPKKeurmerk. Bij een personenlift met een LPK-Keurmerk kunt u er van op aan dat:

• de lift jaarlijks wordt gekeurd • de keuring wordt uitgevoerd door een speciaal opgeleide keurmeester • de personenlift aan alle eisen voldoet die zijn opgenomen in de LPK checklist (gebaseerd op de Europese norm 1756-2

van 2004)Steekproeven die regelmatig worden gehouden door een onafhankelijke instantie garanderen de kwaliteit van het LPK-Keurmerk.

Page 27: Ellermeyer techniek 2015

ellermeyer.nl

voor uitgebreide informatie kijkt u op:

www.ellermeyer.nl

Referenties