EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN...

23
EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008

Transcript of EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN...

Page 1: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

EARLY WARNING SYSTEM:

VOOR VERZAKKINGENEN BODEMBEWEGINGENBIJ BOUWACTIVITEITEN

TILTSENSOREN

Amsterdam Presentatie 26 November 2008

Page 2: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Verzakking panden langs Noord-Zuidlijn

AMSTERDAM (ANP) - Door de aanleg van de Noord-Zuid(metro)lijn in Amsterdam zijn vier panden op de Vijzelgracht in het centrum 15 tot 18 millimeter verzakt. Dit meldde een woordvoerder van het projectbureau Noord-Zuidlijn dinsdag.

Amsterdam Presentatie 26 November 2008

Binnenlands nieuwsals voorbeeld

Page 3: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Nederland is een grote delta met veel veen, klei, zand en alles daar tussen in.

In Nederland bestaat veel bodemkennis over veen, klei, zand en allerlei tussenvormen.

De verscheidenheid aan verschillende bodems leidt tot natuurlijke bodembewegingen.

Bouwen in deze slappe grond leidt ook tot geïnduceerde bodembewegingen, die interfereren met de natuurlijke.

Nederland loopt (ver) achter bij ontwikkeling van monitoring en early warning systemen in een delta, zie:

De bodem van Nederland, zit nueenmaal vol met verrassingen!

Amsterdam Presentatie 26 November 2008

Page 4: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Huizen verzakken met bouw nieuw theater Middelburg (3 – 3- 2005)

Verzakking rijstrook Hollandse brug dinsdag opgelost (20-8-2007)

Groningen legt boringen stil na verzakkingen (11-3- 2008)

Miljoenensof bij afvalenergie-centrale Amsterdam (23-5-2008)Verzakkingen van het gebouw veroorzaken de problemen. 

Heeft Spijkenisse nu ook een blunderput? (28-5- 2008)

Tramrails verzakt door werk metrolijn Amsterdam (2-10- 2008)

"Koepoortbrug verzakt door Delftse 'Blunderput" (11-10-2008)"

Enorme schade bij verzakkingen

Page 5: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Amsterdam 26 November 2008

Maar er is een systeem dat – online - nauwkeurig meet en op tijd waarschuwt:

Een systeem met tiltsensoren

Page 6: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Wat zijn tiltsensoren?

Instrumenten in 1940-1945 uitgevonden in de USA om “tilt” te meten

In het apparaat zijn twee loodrecht op elkaar staande elektronische waterpassen aanwezig

Tiltsensoren zijn uiterst nauwkeurig apparaten tot in het bereik nanoradialen/per tijdseenheid

Worden geijkt op bekende tidal earth movents (dagelijks bekende patronen van eb en vloed)

Page 7: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Hoe werken ze?Een tiltsensor wordt bij installatie zo goed mogelijk waterpas gezet. In deze nulsituatie, loopt er een klein gekend standaard stroompje Idoor een vloeistof in de waterpas.

V=I*R of I=V/R of V/R=CBij gekende stroom (I), is V : R constant. Bij verandering van tilt, verandert de luchtbel van plaats en verandert dus de weerstand door de vloeistof. Daarmee verandert ook het potentiaal verschil. Iedere tiltverandering geeft een verandering in potentiaal verschil.in Millivolt, dat we kunnen meten.

Elke tiltmeter heeft twee datakanalen, één voor de noord-zuid as en één voor de oost-west as. Beide potentiaal verschillen worden omgezet in een vector waarvan de lengte en richting de maat is voor de richting waarin de grootste bodemdaling of stijging optreedt. Gemeten kan worden naar wens (6 */ minuut of 6 */ dag).

De grootte van het potentiaalverschil geeft derhalve aan hoe groot de deformatie of beweging is.

De gegevens worden opgeslagen in een datalogger en cumulatief geplot voor ieder channelIn

Page 8: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Wat meten ze?

Tiltsensoren meten iedere beweging aan het oppervlak die wordt bewerkstelligd door een beweging in de ondergrond. Tiltsensoren zullen altijd een verandering van tilt geven wanneer er massa in de bodem wordt gestopt of wanneer er massa wordt uitgehaald. Bijvoorbeeld bij:1)Boren2)Grondwaterspiegelverandering3)Delfstofwinning4)Injectie (water, beton, CO2)5)Bouwputten6) Kades en dijken

Zelfs wanneer er massa bijkomt zoals een voorbij rijdende vrachtwagen, zal de grond worden ingedrukt, hetgeen de tiltsensoren metenTiltsensoren kunnen zo nauwkeurig meten dat ze kunnen meten hoe ver de bodem wordt ingedrukt wanneer er een persoon voorbij loopt.

Page 9: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Hoe wordt een systeem tiltsensoren geplaatst, waar wordt opgelet

Kennis van de geologie is belangrijk. Ingenieurs geologie en structurele geologie geven ons de modellen.We weten dat bijvoorbeeld bij waterwinning, bij het pompen er aan bodemdalingsschotel ontstaat.We kunnen de vorming, snelheid, versnelling en verandering van vorm van deze schotel meten met een systeem van tiltsensoren.Wanneer in het array een aantal tiltsesnsoren een afwijking laten zien, is er iets in de ondergrond dat afwijkt van de omgeving: zoals breuk, permeabiliteit of anderszins

Page 10: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Ibiza: instorting door karstvorming

  

    

Een werk werd uitgevoerd op Ibiza in 2004 en 2005. In het dure compex waren verzakkingen en niemand kon de oorzaak vinden. Er werd een array Tiltsensoren geplaatst en na de interpretatie hebben we de bewoners verteld dat er in het midden onder het gebouw een gat was onstaan door erosie en oplossing. Wij hebben gewaar-schuwd maar er werd niets gedaan, bij aankondiging van hevige regen is er nog per Email uit Nederland dringend gewaarschuwd, er is niets gedaan en de volgende dag::::

Page 11: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.
Page 12: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Kade belasting testen haven R’dam

Conclusie:tiltsensoren zien of een belasting, permanente deformatie veroorzaakt:

Page 13: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Tests in Nederland : dijken

Page 14: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Grouting = betoninjectie

De lekkages in de Haagse tramtunnel zou tegen minimale kosten zijn gedicht met een door tiltsensoren gecontroleerde grout injectie.

Met tiltsensoren kan een kaart worden gegarandeerd van het ondergrondse betonlichaam van enkele centimeters nauwkeurig

Lekkage worden direct gezien en verholpen.

Hierbij wordt samengewerkt met een Canadese onderneming Fracrite (Alberta)

Page 15: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Conclusie van 10 jaar ervaring

In Nederland in te zetten voor

Page 16: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Wij zijn in staat om een bepaalde scheur te relateren aan een verandering in tilt en dus het tijdstip van het optreden van de scheur te bepalen

We zijn in staat omde versnelling van de beweging te meten en In de toekomst zijn we in staat te waar-schuwen wanneer deklant dat wil

Monitoring bij grote boringenTiltsensoren monitoren bij grote boringen

Page 17: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.
Page 18: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.
Page 19: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Meer toepassingen mogelijk in Nederland

Page 20: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Beste HIT,

We zijn onder de indruk, maar deze tiltsensoren zijn voor Nederland te goed. Ze zijn te goed laat, je ziet alles, laat de gemeenten maar lekker betalen wanneer we – bouwwereld, verzekering, aannemers, adviseurs – maar met zijn allen volhouden dat dit overmacht was en niemand dit heeft kunnen vorzien en voorkomen.

HIT organiseert een workshop over tiltsensors

December 2004 2004

Page 21: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

KOSTEN VAN EEN TILTSENSOREN SYSTEEM

Page 22: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Verzakking panden langs Noord-Zuidlijn

AMSTERDAM (ANP) - Door de aanleg van de Noord-Zuid(metro)lijn in Amsterdam zijn vier panden op de Vijzelgracht in het centrum 15 tot 18 millimeter verzakt. Dit meldde een woordvoerder van het projectbureau Noord-Zuidlijn dinsdag.

dinsdag 19 oktober 2004

ANP: Woningen langs Noord-Zuidlijn verzakt gepubliceerd op 20 juni 2008 10:55, bijgewerkt op 18:04

20 juni 2008 10:55,

Page 23: EARLY WARNING SYSTEM: VOOR VERZAKKINGEN EN BODEMBEWEGINGEN BIJ BOUWACTIVITEITEN TILTSENSOREN Amsterdam Presentatie 26 November 2008.

Conclusie tiltsensoren zien veel, kunnen snel waarschuwen, kunnen snel worden ingezet op verdachte locaties, zijn niet duur

Aanbeveling: een proef zal een ieder overtuigen

Planning: zo snel mogelijk met partners de tiltsensoren draadloos maken

Voorstel: zsm een project beginnen met de Noord-Zuid Lijn