DVO de Bazuin Magazine 5 2010

32
5 Koninklijke onderscheiding voor Kees Mak ... en wat een seizoen was het!! Een seizoen met wel heel veel hoogtepunten. Een droom die maar niet eindigde De Bazuin Magazine voor en door ckv DVO Bennekom 33e jaargang nummer 5 - juni 2010

description

Bazuin_Magazine_5_2010

Transcript of DVO de Bazuin Magazine 5 2010

Page 1: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

5

Koninklijke onderscheiding voorKees Mak

... en wat een seizoen was het!! Een seizoen met wel heel veel hoogtepunten.

Een droom die maar niet eindigde

De BazuinMagazinevoor en door ckv DVO Bennekom 33e jaargang nummer 5 - juni 2010

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:51 Pagina 1

Page 2: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

Colofon

De Bazuin MagazineIs een uitgave van ckv DVO Bennekom enverschijnt 5x per jaar.

Redactie

Gea BurgsteijnGeertje van DusschotenJoke Veenendaal

© Overname artikelen alleen toegestaanmet duidelijke bronvermelding!

Dagelijks bestuur

Matthijs Soede, voorzitter Ben Delsman, secretarisKees Mak, penningmeester

Sponsors

PraxisIntersport Van WonderenVan Putten/Van ApeldoornRabobank BennekomJillis Baggerman makelaardijBDG professionalsAuto van de Weerd BVAdministratiekantoor WienEquus Acc. en bel. Adv.Gibo groep Acc. en bel. Adv.Eijgenraam MannenmodeKapsalon Widy, by EverlineAH BennekomBax & van BeekDrukkerij ModernDe KaasjagerHartman tweewielersBDG Technisch Administratieve DienstenBennekomse ApotheekComputicationJust for FeetE.S.A.Eye Wish GroeneveldBril 29Installatiebedr./showr.shop Van GinkelWerkman en de JongJellema AfbouwGroveko schoonmaakartikelen

Website: www.dvo-korfbal.nl

Contributie Incasso DVO Bank/giroper maand per kwartaal

Welpen € 8,25 € 24,75Pupillen € 11,25 € 33,75Aspiranten € 13,75 € 41,25Junioren € 15,35 € 46,05Senioren € 19,25 € 57,75Recreanten € 9,00 € 27,00Alleen zaal € 14,85 € 44,55Trainend lid € 9,00 € 27,00G-korfbal € 9,00 € 27,00Overig lid € 4,50 € 13,50Te voldoen op Postbanknummer 1514215t.n.v. DVO contributieAlle bedragen zijn incl. € 4,50 basisbedrag.

2

Foto omslag: Redactie Bazuin,Senioren 10 op “trainingsweekend”

Commandeursweg 2aPostbus 406720 AA Bennekomtel. 0318-419996 fax. 0318-418961 [email protected]

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:51 Pagina 2

Page 3: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

Van de redactie

Na een rustige zaterdag zonder korfbal nuaan de slag voor de opmaak van de BazuinMagazine de laatste van dit seizoen. Wat ishet een mooi seizoen geweest, wat eenspannende wedstrijden zijn er gespeeld.Met een geweldige eindspurt ! Daar genie-ten we nog van. Van de selectie zijn er veelop vakantie, en daar kunnen ze evenontspannen van de vele wedstrijden enkomen opgeladen weer terug,en kunnende tegenstanders de borst nat maken. De afgelopen weken waren er veel kampi-oenen te feliciteren, elke week waren erweer diploma’s bij de jeugd en fusten bijde ouderen. Van harte gefeliciteerdallemaal. En veel succes met het volgendeseizoen! We hebben in het nieuwe seizoenweer spannende wedstrijden op de“Eikelhof”. Kees Mak is verrast met eenlintje van Burgemeester van den Knaap.Wat een mooi moment voor hem. In dezeBazuin Magazine is veel te lezen van afge-lopen weken bij DVO. Ondertussen zijn eral wat indelingen bekend voor de teams,dat is en blijft voor velen spannend. Zowelblij als teleurgesteld, maar ga er het nieu-we seizoen met veel plezier weer tegenaanmaak er wat van.

26 Juni is er een familiedag bij DVO vooriedereen is er wel wat te doen, geef je opvoor de zeskamp, en na afloop de BBQ!!!!!Wij feliciteren Chris,Marieke en Bas metde geboorte van Thijs. Veel plezier engezondheid met jullie zoon en broertje.Rina en Bart van den Hul met hun 40-jari-ge huwelijksdag. Fijne dag toegewenst metde kinderen. Afgelopen donderdag zijn JanAnne van Ginkel en Sanne Gouweloos inhet huwelijksbootje gestapt. Ook hen wen-sen wij veel geluk.

Wij van de redactie wensen iedereen eenmooie en goede vakantie toe. Voor deverre vakantiegangers neem de tijd. Envoor de thuisblijvers heel veel mooi weer.Voor de zieken en geblesseerden een goedherstel en beterschap. En voor alle DVO-ers schrijf, graag de volgende maandSeptember ook een eens wat gezelligsvoor de Bazuin Magazine.

WIJ GAAN ER EVEN TUSSEN UIT DEREDACTIE

Van de voorzitter

Diepte- en hoogtepunten..Hallo,

En toch weer sneller dan je verwacht zijn we aan het eind van het seizoen gekomen. Eenseizoen met dieptepunten, verliezen van wedstrijden en zelfs degradaties, maar ook methoogtepunten: kampioenschappen, promoties en voor het eerste promotie naar de LottoKorfballeague. Ik denk dat het seizoen 2009/2010 in zijn geheel toch wel kunnen zien als eenmooi seizoen.

De voorbereidingen voor het volgend seizoen zijn/worden genomen. Wat dat betreft lijkt hetof het korfbal nooit stopt. Zeker voor het spelen in de lotto korfballeague moe(s)ten denodige voorbereidingen worden getroffen. De stichting Topkorfbal DVO heeft veel werk ver-zet om de selectie uit te breiden. Door de stichting DVO-hal zijn de plannen gemaakt om dehal te verbeteren, de wedstrijdmanagers hebben ook hun gedachten al laten gaan om allesgoed te laten verlopen, er is ook qua logistiek met de clubhuiscommissie gesproken etc etc.Het spelen in de lotto korfballeague vraagt niet alleen veel van de spelers/speelsters maarook van alle vrijwilligers. In feite spelen we met zijn allen in de lotto korfballeague!

Echter niet alleen voor de lotto korfballeague is iedereen hard aan de slag. Ook voor alle andere teams volgend jaar. Als bestuur hebben we aangegeven dat top-,wedstrijd- en breedtekorfbal niet zonder elkaar kunnen. We willen dan ook waarborgen datook in het breedtekorfbal iedereen kan trainen en spelen.

Bij deze wil ik namens het hele bestuur iedereen bedanken voor zijn inzet in het afgelopenseizoen. Zonder al deze energie, inzet en activiteit had het nooit zo’n mooi seizoen kunnenworden. Het is nu tijd om rust te nemen, om even niet te korfballen. Al zal dat voor sommigen niet zogemakkelijk zijn. korfbal blijft hobby nummer 1 voor velen en er zijn ook verschillende ledendie hun eigen paal/korf hebben en zullen het niet nalaten om een balletje te gooien. Maar dathoeft niet iedereen te doen. Wandelen, zwemmen, fietsen, voetballen, of ..... er zijn heel veelmanieren om je ontspannen. Een stuk rust dat nodig is om volgend seizoen er weer fris tegenaan te kunnen.

Namens het hele bestuur iedereen een hele goede vakantie toegewenst!

Groet,Matthijs Soede

3

KOPIJ

Inleveren kopij voor het eerst volgendeBazuin Magazine, uiterlijk zondag 29 augustus voor 22.00 uur.

DVO ON THE ROADBeste DVO-ers,De vakantie staat weer voor de deur, velen zullen er op uit trekken.Dus is het weer tijd voor een nieuwe serie DVO ON THE ROAD foto’s voor op de site.Stop je das, shirt enz. in de koffer en maak weer leuke en grappige foto’s.

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:51 Pagina 3

Page 4: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

onze site bereikte in maart 2010 haar hoog-tepunt met ruim 25.000 bezoekers.

In oktober kwam het één naar het anderemooie bericht dat er weer spelers en speel-sters geselecteerd waren voor de diversekorfbalselecties. Zo speelden Romy enJessica in het “jonge oranje” en speelden 13

DVO-ers waaronder maarliefst vijf D1-tjes voor hetselectieteam Oost. Eenheel jaar lang extra trainenin selectieverband, mee-doen aan wedstrijden enzelfs aan een internatio-naal toernooi. Allemaaleen ervaring rijker die nietmeer afgepakt wordt.

In de zaal begon ons eerstemet een nipte nederlaagtegen KCC, een gelijkspeltegen KVS volgde waarnade eerste overwinning inde derde wedstrijd werdbewerkstelligd. En deze

wedstrijd werd nog eens gevolgd door over-winning op overwinning. De thuiswedstrijdenwaren veelal spannend en speelden zich af ineen goed gevulde DVO-hal met een fanatiekVak-D voorzien van enorme confettikanon-nen. Toen kwam er een uniek korfbalmomentin Veenendaal in de wedstrijd tegen SKF.

In de rust van de wedstrijd met een 10-13voorsprong voor DVO werd door de SKF-crewde kapotte paal, waarop wij al 13 keergescoord hadden, “gemaakt”. Het gevolg wasdat de wedstrijd werd gestaakt en volledigovergespeeld moest worden. Het eerste eneigenlijk kun je beter spreken over de geheleselectie met staf bleef het goed doen.

van je niet weet met wie je er vertrouwelijkover kan praten.

Gefeest werd er ook volop afgelopen seizoen.Onder leiding van onder andere KOSAK enJMR volgden mooie feesten. Hip Peace,Horor, het Galafeest, het Superheldenfeest,de Mexican Flu Party. Er was weer de jaarlijk-

se nieuwsjaars-bijeenkomst, een griezeligPupillenfeest en nog veel meer.

Er veranderde in het clubhuis ook het één enander. Bier werd iets duurder, een giga-tele-visie kwam er te hangen en de gezelligheidbleef. Op het grote beeldscherm werden

zelfs korfbalbeelden vanuit de zaal zichtbaargemaakt. DVO ging twitteren, er kwam eenechte B1 movie en de website werd van nogmeer historisch materiaal voorzien.Geweldige oude filmpjes werden door Hansvan VHS-banden omgezet tot filmpjesgeschikt voor onze site en het aantal oudefoto’s nam flink toe. Het aantal hits naar

De voorbereidingen op dit seizoen warennatuurlijk al gestart in het voorjaar 2009.Jacko Vermeer werd weer binnen gehaald alshoofdtrainer en als je Jacko binnenhaalt dangebeurt er ook iets …. Daarnaast werd er inde zomervakantie volop gewerkt aan onzenieuwe kunstgrasmat. Menige kilometerszijn er inmiddels gereden met het trekkertjevan Co en er zullen er nogvele volgen. Ondanks deruime hoeveelheid zand, datzo hoort heb ik begrepen,loopt en voor de meeste renthet gras wel heel erg lekker.

Ons G-team had ook nog eenstaartje te verwerken vanuithet voorgaande seizoen. Het behaalde NederlandsKampioenschap had geleidtot een nominatie van besteG-sportploeg van de gemeen-te Ede. De Heideweekoptochtin augustus werd met volenthousiasme gelopen en ophet Museumplein werd hetnet niet behalen van deze prijs toch uitbun-dig gevierd. In januari maakte burgemeesterVan der Knaap zijn destijds op het podiumgedane toezegging waar door met veelbelangstelling een wedstrijd van het G-teamte komen bewonderen. Later in het jaar werdde burgemeester al dan niet voorzien vanzijn groen-witte sjaaltje of ambtsketen nogenkele keren gesignaleerd op ons mooiepark. Ook werd tijdens de Heideweek eenleuke korfbalclinic verzorgd in Ede-Centrumdoor de D2 en hun trainsters Daphne enLaura. Dat dit de juiste voorbereiding isgeweest blijkt achteraf wel uit het behaaldekampioenschappen.

In dat zelfde weekend won DVO ook deRohda Masters, misschien ook wel een voor-teken dat er een bijzonder seizoen zou vol-gen hoewel het er de eerste veldwedstrijdenniet op leek. DVO 1 verloor alle wedstrijdenen kwam in de degradatiepoule terecht.

Ondertussen werd er al wel volop door hetDVO Talent Team getraind voor het naderen-de zaalseizoen om als nieuwkomer in dehoofdklasser een goede indruk achter telaten. Elk punt zou er één zijn. Naast het veldwerden ook langs de lijnen de voorbereidin-gen getroffen. Juryvoorzitters en schotklok-kers werden opgeleid, wedstrijd-managersJaap, Roel en Co werden benoemd en lang-zaam werd alles in gereedheid gebracht voorde zaalcompetitie. In die periode werd doorde “DVO-klussers” de mooiste korfbaljury-tafel van heel Nederland gemaakt.

In oktober werd een wens van het Bestuurvergevuld, de functie van vertrouwensper-soon binnen DVO werd ingevuld. BiancaLaisina en Wim Verweij werden benoemd indeze functie. Bij hun kun je terecht voor heelveel zaken waarover je wilt praten en waar-

4

...en wat een seizoen was het!!door Nico Utens

Het korfbalseizoen 2009-2010 zit er bijna op en wat is het een mooi seizoengeweest. Een seizoen met wel heel veel hoogtepunten. Een terugblik zeker waardwaarbij naast de op deze twee bladzijden aangehaalde onderwerpen er nog velenoemens-waardige andere zullen zijn. Sorry, voor als jouw hoogtepunt er niet bijstaat

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:51 Pagina 4

Page 5: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

DVO-ers hoor. Ook het woord “respect” valtregelmatig. Hierbij dan ook de oproep omkomend seizoen onze sporthal en veld,kleedkamers en clubhuis zo te gebruikenzodat we er nog vele seizoenen van kunnengenieten. Dit in combinatie met een positie-ve instelling richting tegenstanders, scheid-rechters en mede DVO-ers en het komendeseizoen wordt net zo geweldig als afgelopenseizoen.

Een ander hoogtepunt dit jaar was de doorBert en Kees georganiseerde Jan vanDusschoten Klaverjas Memoriaal. Compleetmet scorekaarten, kaas en worst herleefdenvele DVO-ers de herinnering aan deze mooieoude legendarische avonden.

Aan het eind van dit geweldige seizoenwordt er alweer volop vooruitgekeken engewerkt aan het nieuwe seizoen en datbeloofd wat te worden. Jos en Jet keren terugbij DVO. Volgend seizoen spelen we in deLeague en AHOY pas op, de bende van Jacko,vak-D en heel Bennekom komt er aan. Het zou toch wel een heel mooie plek zijnom ons 65-jarig bestaan te vieren.

DVO-ers het was een geweldig en uniekseizoen!

Nico Utens

Dit seizoen zijn er 1.018 competitiewedstrij-den gespeeld waarvan 53% door ons zijngewonnen. Wij scoorden in die wedstrijdenruim 8.700 keer en dat zijn er heel wat.Natuurlijk was de helft van de wedstrijdeneen thuiswedstrijd waarvan een groot deeldoor ons moest worden gefloten. Dit is goedgelukt maar bij de door de bond aangewezenDVO-wedstrijden komen we nog scheids-rechters te kort. Op scheidsrechters-gebiedblijft versterking van harte welkom. Wel zijn op dit punt en op spelregelkennisge-bied dit seizoen grote stappen voorwaartsgemaakt. De A-aspiranten hebben een spel-regelopleiding gevolgd onder leiding vantopscheidsrechter Henry van Meerten, depupillen hebben een spelregelquiz gehoudenen de scheidsrechters waaronder gelukkigenkele nieuwe fluitisten zijn in een nieuwpak gestoken. Erik en Annemarie zijngeslaagd voor de opleiding verenigingsbege-leider bij de KNKV. Naast het werk vanAnnemarie en Erik is dit jaar ook Cor Lettergestart. Inmiddels is hij volop ingeburgerden bekend als waardevolle begeleider enondersteuner van onze “thuisfluiters”. De begeleiding van onze scheidsrechters isop peil.

In januari verschijnt er een bericht op onzesite van één van onze beheerders. Hijbeschrijft de puinhoop die hij aantreft bij hetopenen van de sporthal op een willekeurige

zaterdag-ochtend. Dit was geen incident wathij daar aantrof. Steeds vaker moet er wordengeconstateerd dat er niet netjes met onzeaccommodatie en materiaal wordt omgegaan.Aan de ene kant zijn onze klussers druk metonderhoud, schilderen en het leggen vanplintjes en aan de andere kant worden kleed-kamers bijna afgebroken, niet alleen door

Er werd wel eens een wedstrijd verlorenmaar in de één na laatste competitiewed-strijd werd het behalen van de play-off algerealiseerd. Het toetje op het zaalseizoenkon beginnen. Er volgde een best-off-threetegen LDODK. Met vele supporters in auto’sen bus vertrokken we naar Gorredijk.LDODK zou DVO wel even op haar plekjezetten. In tegendeel, DVO speelde misschienwel de beste wedstrijd van het seizoen,kippenvelmomenten langs de lijn en een zeerverdiende overwinningen voor het team vanJacko, 1-0 dus. Woensdags daarop volgde dethuiswedstrijd en ook deze werd gewonnen.Niet favoriet LDODK maar DVO ging verdertegen de winnaar van de andere kruisfinale,het voor DVO bekende KVS. Op neutraal ter-rein in Nieuwegein was KVS een groot deelvan de wedstrijd de betere ploeg. Maar ophet moment dat KVS aan de publiekwisselsbegon te denken en DVO aan het wisselenging om nog in de wedstrijd te gerakengebeurde er iets. En hoe, wat waren die laat-ste twintig en vooral laatste vijf minutenvoor DVO spectaculair en doelpuntrijk. Van tien doelpunten achterstand terugkomentot één doelpunt, knap werk. Uiteindelijkkwamen we volgens mij net een minuuttekort anders hadden we het daar al afge-maakt. Een allerlaatste kans op promotienaar de Lotto Korfbal League volgde thuistegen OVVO. Een goede organisatie zorgdevoor een soepel verloop in de week vooraf.

DVO-ers stonden in de rij voor de kaartjesom deze wedstrijd maar niet te hoevenmissen. Het werd geen beste wedstrijd maarwel een overwinning. Momo schoot in delaatste minuut DVO naar de Lotto KorfbalLeague! Wat een feest was dat en gaat dathet komend seizoen worden.

5

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:51 Pagina 5

Page 6: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

6

Het vorige stukje dateerde uit maart. Toenstonden we aan de vooravond van de kruis-finale tegen LDODK (de kenners gaven onsniet al teveel kans) en de week ervoor haddenwe overleg over de scouting. We hadden besteen aardige lijst van spelers die we wildenbenaderen. Maar op dat lijstje stonden geeninternationals of topscoorders van deKorfbal League. Hoe snel kan het gaan… Wekijken met veel plezier terug op zaterdag 10april 2010. Daar doe je het voor! Fantastisch.

een mooie avond kunnen bezorgen, enzo-voort. Kortom: hoe maken we de laatste stapvan top-8 naar de absolute top vanNederland.We zijn aan vliegwiel gaan draaien en hetdraait steeds harder. Gaan we op dezemanier gestaag en volhardend door, dankunnen we die laatste stappen ook zetten.

Sponsorzaken

Ook voor de werkgroep Sponsorzaken heeftde promotie naar de Lotto Korfbal Leaguezijn uitwerkingen. Dit is het moment omextra energie te stoppen in het binnen halenvan nieuwe sponsoren en het mogelijk uit-breiden van de huidige contracten.De aandacht voor DVO opent deuren dieanders gesloten waren en hiermee proberenwij onze mooie sponsorgroep uit te breiden.Vanaf volgend seizoen worden onze sponso-ren ontvangen in de nieuwe sponsorruimte.De huidige bestuurskamer zal worden omge-bouwd tot waar sponsorhome.

Sponsorshirts

Willen jullie de wedstrijdkleding inleveren bijjullie begeleider, trainer of aanvoerd(st)er?Zo zijn we er zeker van dat we komendseizoen geen speurtocht naar ‘verdwenen’kleding hoeven te organiseren. Eventueelachtergebleven sponsorshirts of trainings-pakken kunnen altijd worden ingeleverd inhet clubhuis of bij een van de leden van dewerkgroep Sponsorzaken.

Ook voor ons zit het seizoen er bijna op. We hebben weer de traditionele sponsorBBQ beleefd met zoals bijna normaal begintte worden fantastisch weer. Natuurlijk blij-ven we tot het begin van het nieuwe seizoendruk bezig met het binnenhalen van nieuwesponsors, het verlengen van contracten enalle overige zaken die voor het begin van hetnieuwe seizoen geregeld moeten zijn.

Helaas betekent het einde van dit seizoenook het afscheid nemen van MarieRijken–van Roekel. Zij heeft, na enkele jarenactief geweest te zijn, aangegeven te stop-pen. Marie bedankt!Wil jij bijdragen aan het zakelijke succes vanDVO? Wij zoeken leden voor de sponsorcom-missie!

Tot slot

Een felicitatie aan DVO A1 die het kampioen-schap hebben binnengehaald. Goed dat weweer op het hoogste niveau gaan spelen. Zij werden na afloop luid toegezongen doorenkele ‘verdwaalde’ voetbalsupporters.

Met sportieve groet,Stichting Topkorfbal DVO

Het behalen van de Korfbal League gaat jeniet in de koude kleren zitten. Er moet ergveel worden georganiseerd. Om te beginneneen spelersgroep die Leaguewaardig is. Er isvanuit de technische staf en de stichting veeltijd en energie gestoken in het binnenhalenvan nieuwe mensen en de puzzelstukjesvielen langzaam maar zeker op hun plaats.We zijn dan ook erg blij met de komst vanonze nieuwe spelers. Jos, Jet, Gerbert, Hester,Senna, Saskia en Esther zullen we dan ook

warm onthalen. Voor een aantal isDVO een terugkeer op het oude nest.In de staf heten we Evert Houtriet enRianne van de Goor van harte wel-kom. Evert als nieuwe trainer vanDVO 2 en Rianne als individuele trai-ner voor de trainingen op maandag-avond of dinsdag¬middag. Weer tweeoud DVO-ers die terugkeren en meegaan bouwen om van DVO een top-club te maken. Eerder werd al bekenddat Jeannette Teunissen is toegetre-den tot het bestuur van de StichtingTopkorfbal DVO. De terugkeer van Joswerd zelfs vermeld op Teletekst 601.

Naast het invullen van de spelers-groep en de technische staf moetener allerlei andere zaken geregeld wor-den: denk aan het aanpassen van debegroting, overleg met andere gele-dingen binnen DVO over bijvoorbeeldde accommodatie, het verbeteren vande infrastructuur (IT netwerk), hetbinnenhalen van nieuwe sponsoren,het deelnemen aan het Lotto (datwoord moet er altijd voor) KorfbalLeague overleg, etc. Gelukkig zijnveel mensen bereid de schouderseronder te zetten en hebben we almeermalen laten zien grote wedstrij-den uitstekend te kunnen organise-ren.

Goed of geweldig?

We hebben de top 10 van Nederlandbereikt. Met de huidige spelersgroepgaan we voor een plaats bij de top 8.We doen het goed en heel veel men-sen zijn weer trots op DVO. Nog maarkort geleden, in maart 2009, werdenwe kampioen van de overgangsklasse.

Nu we zo ver zijn gekomen moetenwe er alles aan doen om nog beter teworden. Ons steeds afvragen opwelke manier we DVO nog beter kun-nen presenteren, hoe we de spelers-groep in de volle breedte op eenhoger niveau kunnen brengen, hoewe de begroting op kunnen krikken,hoe we de bezoekers van wedstrijden

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:51 Pagina 6

Page 7: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

7

Uit het nestkastje

Het korfbalspelis in de zomer-slaap en demeeste korfbal-lers en korfbal-lertjes zittenthuis voor de tv.Groen-wit is tij-delijk vervangendoor oranje. Eengezellig stukjevoetbal als eenwelkom tussen-doortje voor

waar het uiteindelijk écht om gaat: de bal diedoor het gele mandje moet.

Toch merk ik ook dat voor allerlei DVO-vogeltjes het korfbaljaar nog maar moeilijkafgesloten raakt. Nieuwe indelingen vanjeugdteams veroorzaken blijheid maar somsook onrustig heen- en weer- gefladder. Rondhet eerste en het tweede team vliegen, spon-taan of gevraagd, meer nieuwe vogeltjesnaar binnen dan ooit het geval geweest is. Ikheb al een leuk paartje geel-zwarte vogelsgezien en ook verschillende uitdossingenblauw met op de ene wat wit en op de ande-re een beetje zwart. Net waar ze vandaankomen. Zelfs een heel zeldzaam vogeltje metgeel-blauwe veertjes vanuit de andere kantvan het Binnenveld wist enthousiast depoort van DVO te bereiken! Een hele volièrevol kleurige raspaardjes die straks allemaalnetjes in de rui moeten gaan en mooiegroen-witte veertjes krijgen. Tenminste dat isde bedoeling. Voor de vogeltjes die er alwaren en al jarenlang trots zijn op hungroen-witte verendek is het vast wennenmet zoveel nieuwe vriendjes en vriendinne-tjes. Als iedereen graag een korreltje mee-pikt schiet er minder voer over per persoon.Korfballers die het afgelopen seizoen nogeerste rang speelden kunnen straks zomaaruit het tweede bakje voer mogen eten.

Voor de vogel Jos Roseboom is er een extracompliment. Hem kennen we al als klein jon-getje die maar een ding wou: elke minuut opelke plek in het veld de beste zijn. Hij doetwat zijn hartje begeert en komt terug naarde club waar hij groot groeide en zijn vader,moeder en broertje heel veel uren vaninspanning en ontspanning hebben liggen.

Nog maar enkele weken geleden liep hetDVO-veld vol met schoolkinderen. Allemaalverschillende kleuren en veel belangstellingvan ouders en publiek. Veel gekwetter en hetmooiste weer. De organisatie was top en eenbewijs dat er binnen de vereniging een groepmensen oog heeft voor de jeugd en de toe-komst. Zo blijft de club een vereniging waar-in iedereen samen doet voor het ene oudedoel: Door Vriendschap Omhoog.

Piet de Koolmees

Mededelingen vanuit het Bestuur

Koninklijke onderscheiding Kees Mak

Donderdag 29 april werd Kees Mak op zijn vakantieadres totaal verrast door een telefoontjevan burgemeester Cees van der Knaap. De burgemeester belde met de mededeling dat Keeswas benoemd door de Hare Majesteit de Koningin tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zaterdag 29 mei was het zover. Voor de wedstrijd van DVO 1 op het kunstgras reikte de burge-meester de bijbehorende versierselen uit. Hierbij waren vele belangstellenden en genodigdenvan zowel DVO als van de Kring Zwarte Woud Mineralen Nederland aanwezig. In een mooietoespraak van de Burgemeester werd nog maar eens duidelijk gemaakt wat Kees allemaalheeft gedaan en doet voor DVO en de Kring Zwarte Woud Mineralen Nederland. Later sprak Matthijs nog treffende woorden uit in de DVO-bestuurskamer en feliciteerde Keesen natuurlijk ook Lia van harte namens heel DVO.

Feestjaar voor DVO

Komend seizoen bestaat DVO 65 jaar en is het 25 jaar geleden dat wij onze eigen DVO-halhebben gebouwd en op feestelijke wijze hebben geopend. Op verschillende momenten en opdiverse manieren zullen wij hier komend seizoen op terugkijken en dit vieren Vanaf septem-ber zullen jullie hier meer over horen. Heb je al vragen, opmerkingen of goede ideeën maildan naar [email protected].

DVO1948 DVO junioren, 1991

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:51 Pagina 7

Page 8: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

8

AFSCHEID VAN…….en……?

De laatste tijd zijn de vrijwilligers van destichting DVO-hal regelmatig in het nieuws.

NL Doet

Op de nationale vrijwilligers dag op 19 maartkwam wethouder Peter van ’t Hoogh bij deDVO hal de ramen zemen en de heer GerardSipkema van de Medewerker het blad vegen.Het waren een paar nuttige uren die ze bijons besteed hebben. In de week daarna was

het item te zien op de lokale omroep Ede.Een leuke promotie voor vrijwilligerswerk.Met deze landelijke actie wordt vrijwilligeinzet in de schijnwerpers gezet en wordtiedereen opgeroepen een dagje de handenuit de mouwen te steken. Voor ons was heteen unieke gelegenheid om extra handen tekrijgen voor deze klus. En we hebben gratispositieve media aandacht gehad en wie weethouden we er een paar vrijwilligers aan over.Die kunnen we altijd wel gebruiken.

Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Bep Aalbers is op 29 april door deburgemeester benoemd tot Lid in de Ordevan Oranje Nassau. Bep Aalbers is één vanonze beheerders van het 1e uur, vanaf 1986beheert hij op de donderdagavond de sport-hal.Ook zeer veel ander vrijwilligers werk heefthij gedaan. Onderstaand volgt het officiëlebericht: De heer E. Aalbers (1932) is sinds1963 vrijwillig actief op diverse terreinen. Hijwas gedurende bijna 34 jaar scheidsrechteren vijftien jaar consul bij de KoninklijkeNederlandse Voetbalbond. Hij ontving hier-voor een zilveren KNVB-onderscheiding. Hijwas vier jaar jeugdleider bij VV Bennekom.Vanaf 1986 is de heer Aalbers beheerder vande DVO-sporthal. Daarnaast is hij vanaf 1992vrijwilliger bij het Kijk- en Luistermuseum inBennekom. Daarvoor bezoekt hij ook scholenom te vertellen over het museum. Vanaf 2006 is de heer Aalbers actief voor debewonerscommissie van seniorenhuisvestingDe Timanshof in Bennekom. Sinds twee jaarorganiseert de heer Aalbers de fietstochtendie worden gehouden bij de opening van hetkerkelijk jaar van de PKN Kerken.We hopen dat hij nog vele jaren actief kanblijven voor ons.

De heer Kees Mak heeft op 29 mei ook eenlintje ontvangen. Voor de DVO-hal heeft hijzich ingezet bij de bouw van de hal en aanlegvan het kunstgras en afgelopen seizoen bijde vervanging van de toplaag. Op ditmoment helpt hij met het onderhoud enschoonhouden van de sporthal.Elders in deze Bazuin Magazine een berichtvan het DVO bestuur hierover.

Beheerder stopt

Op donderdag 29 april hebben wij met eenkleine afvaardiging van de stichting DVO-halafscheid genomen van de heer BernardAlink. De heer Alink heeft ruim 20 jaar bijons het beheer gedaan op de maandag- ende donderdagmiddag. Hij vond het nu tijdworden om daar mee te stoppen, op de leef-tijd van 85 jaar. Hij is begonnen met zelf eenclubje te vormen om te gaan badmintonnen.Dat doen de mensen nog steeds op de maan-dagmiddag. Daar heeft hij een opvolger kun-nen vinden in de heer Martien Hummelen.Hij zelf zal nog wel eens om het hoekjekomen kijken of hoe het gaat. Op een gege-ven moment is hij gevraagd om ook beheer-der te worden op de donderdagmiddag. Daarwaren de dames van de NederlandsePlattelands Bond aan het badmintonnen. Naeen poosje zeiden de dames, als ze eenoneven aantal hadden of hij mee wilde spe-len en dat wilde hij wel. Hij heeft dat tot hetlaatst ook gedaan. Voor de donderdagmiddag zoeken de st.DVO-hal nog een beheerder. Wie vindt hetleuk om het beheer op de donderdagmiddagop zich te nemen. Het is van 14.00 – 15.30 uur.Voor inlichtingen: Cees Engelen, tel.nr.: 0318-420072.

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:52 Pagina 8

Page 9: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

Bouw- en Onderhoudsbedrijf

E.J. MeursDriestweg 86721 NE Bennekomtelefoon (0318) 41 95 31

Dorpstraat 55, 6721 JJ BennekomTelfoon 0318 - 493100

Dorpsstraat 44 - Bennekom

CONTACT € 99,-Een halfjaar zachte standaard

contactlenzen inclusief vloeistoffenper paar € 99,-

Silver

Sponsor

no

tari

ssen

Contactgegevens Van Putten Van Apeldoorn:Locatie Ede Locatie Bennekom Locatie Lunteren Locatie WageningenStationsweg 36 Edeseweg 52 Dorpsstraat 22 Gen. Foulkesweg 45Postbus 94 Postbus 82 Postbus 110 6703 BM Wageningen6710 BB Ede 6720 AB Bennekom 6740 AC LunterenTel.: 0318 - 685 685 Tel.: 0318 - 41 81 81 Tel.: 0318 - 48 31 51 Tel.: 0317 427 00Fax: 0318 - 616 364 Fax: 0318 - 413 537 Fax: 0318 - 485 078 Fax: 0317 427 424

E-mail: [email protected] Web: www.notaris.com/

VA N P U T T E N VA N A P E L D O O R N

Silver Sponsor

SIGARENMAGAZIJNHANS MEKKING

Brinkstraat 18 - BENNEKOM - Tel. 41 56 62

Staatsloten bij ons verkrijgbaar

Gas - Water - Sanitair – Centrale verwarming – Dakbedekking – Zinkwerk

Silver Sponsor

tuincentrumHANSROZEBOOM

bruidsboeketten - bloemarrangementenkamerplanten - snijbloemen

afd. potterie

bloemsierkunstHANSROZEBOOM

ONTWERPONDERHOUDAANLEG VAN TUINEN

Van Balverenweg 50Tel. 41 80 766721 ZW Bennekom

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:52 Pagina 9

Page 10: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

Schildersbedrijf HOEFAKKER Lindelaan 3, 6721 VB Bennekom

Tel. 0318 - 416175

e-mail: [email protected]

www.hoefakkerschilder.nl

Kierkamperweg 25, Postbus 91 - 6720 AB BennekomTel.: (0318) 415343 - Fax: (0318) 418518

Brinkstraat 76721 WR BennekomTel. (0318) 41 80 22

Slijterij - Wijnkoperij - Tapperij

Ede, Parkweg 82Tel. (0318) 63 36 44

Bennekom, Dorpsstraat 30Tel. (0318) 46 32 37

• ALLES VERS UIT EIGEN BAKKERIJ

• VOOR AL UW BROOD EN BANKET

• KAAS EN VLEESWAREN

• NOTEN EN WIJN

• ZUIVELARTIKELEN

VOOR BESTELLINGEN TEL. 41 44 51

Dijkgraaf 24 Eikenlaan 5Bennekom BennekomTel. 0318-414451 Tel. 0318-419407

DE ECHTE WARME BAKKER

JOOP TEN VEEN

BLOEMENHANDEL StationskioskEde-Wageningen

kerkweg 21Ede

Eikenlaan3Bennekom

Gert van de Born

Snijbloemen

Droogbloemen

Planten

Behandeling volgens afspraak

- Gediplomeerd STIVAS A, B en B nieuwe stijl

- Lid ANBOS- Lid WEVOS

Heidelaan 146721 CL BennekomTel. (0318) 41 51 98

Edeseweg 109, Bennekomtel. (0318) 41 81 18www.makelaardijjacobs.nl

AannemersbedrijfM. van Beek

[email protected]

Voor al uw:• Verbouwingen• Renovatie• Onderhoudswerkzaamheden• Kunststof kozijnen• Isolerende beglazing• Nieuwbouw• Machinale houtbewerking• Inbraak preventie• Keukens en badkamers• en allerhande werkzaamheden

Adres: Molenstraat 51, 6721 WK BennekomPostadres: Laarweg 1, 6721 DA BennekomTelefoon: 0318 - 416053Fax: 0318 - 413955

Plantsoen 5, 6701 AV WageningenTel. 0317 - 42 36 74 Fax 0317 - 46 02 15

Adverteren valt op!

Neem contact op met

Joke Veenendaal

voor de mogelijkheden.

Telefoon (0318) 416400

van der zandtK e u k e n - i n t e r i e u r s

Stadsbrink 30WageningenTel: 0317-414981

www.vermeulenwoninginrichting.nl

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:52 Pagina 10

Page 11: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

11

Wij verwelkomen de volgende nieuwe leden:Wij wensen jullie een heel prettige tijd bijDVO.

Senioren: Martin Hubert, Ronald Jacobs,Jacqueline van Dinteren, Saskia van de Pol,Henriëtte Brandsma, Senna van den Bos

Junioren: Raymond Hienekamp

Aspiranten: Jonathan Kats

Pupillen: Alec van de Kamp, Rick Veldhuisen,Jorein van Santen, Rogier Boogaard

Instroom: Annemarie Uil, Esmée Wildekamp

Welpen: Han Datema

Diversen: Henriëtte Scheffer,Teus Hubert,Jeanette Oostendorp, Erik van Beek

De volgende leden hebben bedankt:

Senioren: Marianne Groenleer, WendyWiersma, Kees Dirksen

Junioren: Laura Gorts, Myrthe Bloememdal

Aspiranten: Leonie Groendijk, Rachel vanReemst, Nikki Keizer, Renée Jacobs, MabelHaalboom, Sarianne van den Berg

Pupillen: Jennifer Heikamp, Naomi enShannon Swennes, Yesica Kleis KivitsRecreanten: Gonnie Stap

Diversen: Rikkert de Nooij, Marja van Haren,Mariet Verweij, Marian Vermue, Aris en Dittavan Dusschoten, Petra Kuiper, Bjorn Muller,Janny Hubert

Pasfoto’s

Beste spelers(sters),

Ik heb 2 pasfoto’s nodig voor nieuwe spelers-kaarten van hierna vermelde spelers enspeelsters.De senioren leveren 2 pasfoto’s bij mij in,Kerkhoflaan 35.De junioren, aspiranten en pupillen leveren 2pasfoto’s bij hun leiders(sters) in, of bij mij,Kerkhoflaan 35.

Doe dit zo snel mogelijk!!!

Senioren heren:

Stefan Fiechter,Joost van Noppen (1x), JosRoseboom, Gerbert van Grootheest

Senioren dames:

Emilie van den Brink, Marijke Janssen,Renske Lith, Henriëtte Brandsma, EstherKoenders

Junioren heren:

Jonathan van Driel, Steven van der Linden

Junioren dames:

Dianne Bos, Lisa Engelshoven

Aspiranten heren:

Jiddon van Rheede

Instroom/pupillen heren:

Alec van de Kamp, Nathan en ThomasKorsten, Rick van Veldhuisen

Groeten, Lia Mak

Ledenadministratie en pasfoto’s nieuwe seizoen

Op 3 juli 2010 is het al weer 40 jaar geleden dat Bart en Rina van den Hul in het huwelijksbootje stapten.Dit vieren zij 3 juli met hun kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.

De Redactie wenst hen een fijne dag en nog vele goede en gezonde jaren samen.

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:53 Pagina 11

Page 12: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

Bedankt Jaap en Marten

Het einde van het seizoen is vaak eenperiode van afscheid nemen. Spelers nemenafscheid van elkaar, hun trainers en leiders.De aspirantencommissie moet helaasafscheid nemen van twee (kern) leden. Zowel van voorzitter Jaap van Noppen alsvan penningmeester Marten Baan.

Al aan het einde van vorig seizoen gaf Jaapaan m.i.v. het volgende seizoen te willengaan stoppen als voorzitter van de aspirantencommissie. “Ik wil nog wel even aanblijventotdat de nieuwe voorzitter is ingewerkt”, zeihij toen. Maar dat “even aanblijven” isuiteindelijk een heel korfbalseizoen gewordenen het siert Jaap dat hij tot het einde toebetrokken is gebleven. Maar nu is het danecht welletjes en stopt hij echt.

Namens alle aspiranten willen we Jaap heelhartelijk bedanken voor alles wat hij gedaanheeft. Hij was er altijd bij, toonde belangstel-ling voor spelers, leiders en trainers. Ooknamens alle teamleiders bedanken we Jaapvoor de constructieve, maar vooral ook kortevergaderingen. Eindtijd half tien, was ookaltijd half tien want vergaderen om hetvergaderen is niet zijn ding. Ook nemen weafscheid van onze penningmeester MartenBaan. Hij zorgde velen seizoenen dat deaspirantencommissie de middelen had omalles te doen wat ze wilden doen en met eenduidelijke begroting wisten we waar we aantoe waren. Wij zullen hun bijdrage gaanmissen, maar beide heren kennende, zullenwe ze zeker nog op vele plaatsen tegen gaankomen.

Namens de ACdie andere Marten (van den Brink)

12

BestuurVoorzitter Matthijs Soede, Stadswaardenlaan 53, 6833 LN Arnhem.

T 06-44202544, e-mail: [email protected] Ben Delsman, Fl. Nightingalelaan 17, 6721 BK Bennekom.

T 06-14758900, e-mail: [email protected] Kees Mak, Kerkhoflaan 35, 6721 EX Bennekom.

T 0318-415527, e-mail: [email protected]

St. Topkorfbal DVOVoorzitter Jan Pieter van de Dijk, T 06-47428714, [email protected]

St. DVO-halVoorzitter Jaap van den Bos, T 0318-416739, [email protected] Jaap van Roekel, T 0318-418543 M 06-46257175, [email protected]

Sponsorcommissie DVOVoorzitter Koen Lijnkamp, T 06-42788954, [email protected]

Redactie De BazuinRedactielid Joke Veenendaal, Algemeer 8a, 6721 GC Bennekom

T 0318-416400, e-mail: [email protected]

Technische CommissieVoorzitter Jeannette Teunissen, T 0318-417905, [email protected] Sen. Irene Benthem, T 06-27366216, [email protected]

D.V.O. scheidsrechterscommissie:Voorzitter: Jaap van Roekel, T: 0318-418543 of 06-46257175, [email protected] Secretaris: Peter van de Giessen, T: 0318-419210 of 06-23594650, [email protected]. KNKV ver.begeleider: Wim van de Born, T: 0318-419398 of 06-21544060, [email protected]

Schoolkorfbalcommissie:Secretaris: Bert v. Zoeren, T: 0318-418216, [email protected]

Leden- en contributieadministratie, sportkledingverkoopSecretariaat Lia Mak, Kerkhoflaan 35, 6721 EX Bennekom, T 0318-415527,

[email protected]

Vertrouwenspersonen Bianca Laisina T: 06-50739956Wim Verweij T.: 06-20302853, [email protected]

RecreantencommissieVoorzitter Daniëlle Anneveld, Spinakker 1, 6721 ZD Bennekom, T 0318-621893Secretaris Gerrit Schets, Dolderstraat 76, 6706 JG Wageningen, T 0317-422611,

[email protected] Bejanca van Grootheest, tel.nr.: 0318-419707, bejanca@hotmail,comSecretaris Nicolette Borgers, tel.nr.: 0318-589666, [email protected]

Kommissie Senioren AktiviteitenLid Elna de Visser, [email protected], Telefoon 06-50861597Lid Kelly van Aalten, [email protected], Telefoon 06-23564039

JuniorenVoorzitter Wout Hagenbeek, T 0318-413270, [email protected] Paul Constant, T 0318-413094, [email protected]

AspirantenVoorzitter Jaap v Noppen, Wildekamp 34, T 419360, [email protected] Marten vd Brink, v Kellstraat 29, T 413825, [email protected] Marten Baan, Bovenbuurtweg 104, T 640967, [email protected]

Pupillen commissieVoorzitter Wim vd Brink, Commandeursweg 36, T 0318-416354, [email protected] Agnes van Beek, Vossenweg 24b, T 0318-414704, [email protected] Mike Welgraven, Halderweg 107, T 0318-416816, [email protected]

WelpenBegeleidster Anja Roseboom, Fl. Nightingalelaan 17, 6721 BK Bennekom.

T 0318-418471, e-mail: [email protected]

ClubhuiscommissieWnd voorzitter Kees Roseboom, T 0318-416215, e-mail: [email protected] Henny Rozeboom, T 0318-415193, e-mail: [email protected] T 0318-419093, e-mail: [email protected]

Tips over digit@@l aanleveren

kopij en foto’s:

www.dvo-korfbal.nl

rubriek “Interactief”

Namen en adressenlijst

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:53 Pagina 12

Page 13: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

Molenstraat 49 6721 WK Bennekom 0318 - 413 793

Doe het zelf, doe het simpel, doe het samen metShowroomshop van Ginkel

Sanitair - Kranen - Sierradiatoren - Waterleiding - Cv ketels - kachels

Silver

Sponsor

de volledige kaasboetiekmet voortrèffelijke kwaliteit

kaasVRIJDAG’S BIJ U OP DE MARKT !Altijd met aanbiedingen naast de kerk!

nu ook vrijdagavond geopend

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:53 Pagina 13

Page 14: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

AutoschadeKAARDEBOL 9 - 6721 RX BENNEKOMTEL. 0318-413100 FAX 0318-430446

• remmentestbank metweegsyteem

• 4-wieluitlijning• plaatwerk

• autoruiten• richtspecialist

• schadetaxaties• modernemilieuvriendelijke

spuitcabine

PROFILE ®

REPAIRCARAVANWANDHERSTEL®

Onze caravan-afdeling verzorgt onderhoud,schade-reparatie en focwa-garantiekeuring.

Conditieverbeteren - (bedrijfs)fitness - aerofit - rugschool - slenderen - zwemmen

Bij ons kunt u onder deskundige leiding deelnemen aan:– Fitness zowel in een groep als individueel, overdag en ’s avonds– Aerofit– Rugschool– IF sauna– Conditie verbeteren voor bijzondere doelgroepen– Zwemles voor kinderen vanaf 51/2 jaar– Vrij zwemmen, overdag en ’s avonds (watertemperatuur 33 °C)

SLENDER FIT Introducé 4 x voor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . € 19,-Ook kunt u bij ons SLENDEREN op 8 bewegingsbanken. Liggend aktief uw spieren versterkenter figuurcorrectie. Ook zeer geschikt voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat,zoals reuma en arthrose. U beëindigt dit programma met een massage op de HYDROJETmassagebank. Een uur slenderen is een weldaad voor lichaam en geest.

INFO:Agnes van der Toolen, tel. 0318-418050Fysio-Fit Centrum, tel. 0318-415347Veenderweg 38, 6721 WE Bennekom

Faunaland WolfDe Dierenspeciaalzaak

Dorpsstraat 96721 JH Bennekom

0318-416202

V.O.F. BaarsTapijt- en GordijnenDorpsstraat 46I

6721 JL BennekomTel. 0318 - 41 90 39

V.O.F. Baars BeddenspeciaalzaakDorpsstraat 52, 6721 JM BennekomTel. 0318 - 41 61 97

Dorpsstraat 2 – Bennekom0318 430158

Informeel en verzorgdVoor lunches en diner

Ook voor feestjes en vergaderingen!

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 22.30 uur

www.het-oudepostkantoor.nl

Jan van den Brink

GRINTWEG 255WAGENINGENTEL. (0317) 41 11 83

WASAUTOMATEN - KOELKASTENDIEPVRIEZERS - STOFZUIGERS

EIGEN

SERVICE

DIENST

Op de marktBennekom: vrijdagEde: maandag en zaterdag

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:53 Pagina 14

Page 15: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

15

De droom die maar niet eindigde

(door Amy Mooij)

VoorafNadat DVO 1 vorig zaalseizoen gepromoveerdwas naar de Hoofdklasse, was het dit jaar dedoelstelling om op dit niveau gehandhaafdte blijven. In poule B trof DVO onder andereaartsrivaal SKF, ‘buurvereniging’ OA/HotelWarnsborn en topfavoriet KVS. Om alleseruit te halen wat er in zat, werd er al vanafseptember vier keer per week getraind.Tijdens het veldseizoen trainde de selectieslechts één keer per week op het veld. De overige trainingen werden al in de zaalafgewerkt. Met dit programma was DVOhelemaal klaar voor de zaal!

Het begin van iets mooisNa een stroef begin tegen KCC/Hijbeko,werd er in eigen hal knap een punt gepakttegen KVS. Na 3 winstpartijen op rij, was hetvervolgens mede-promovendus TweemaalZes dat een puntje uit Bennekom wist meete pakken. In het vervolg van de competitiewaren alleen OA en KVS in staat om puntente halen tegen de Groen-Witten. En zo konhet gebeuren dat met nog 2 wedstrijden tespelen DVO zich kon plaatsten voor de play-offs.

Op naar de play-offs!Om die te halen moest er gewonnen wordenvan Tempo. Nu we er zo dichtbij waren, wildenwe het natuurlijk niet meer uit handengeven! Gespannen begonnen we dan ookaan de wedstrijd. Tempo kwam goed uit destartblokken en nam gelijk een 2-0 voor-sprong. Gaandeweg kwamen wij echter beterin het spel en bij rust hadden we een 12-10voorsprong te pakken. De 2e helft waren dezenuwen definitief vergeten en liepen we uitnaar 22-17. Tempo kwam nog even dichterbij,maar de wedstrijd werd niet meer uit handengegeven.

Wat vooraf niet voor mogelijk werd gehouden,was toch gebeurd; de play-offs warengehaald en de Lotto Korfbal League lonkte!Met ons hoofd al bij de play-offs moesten weechter eerst nog naar Maartensdijk om delaatste competitiewedstrijd tegen TZ tespelen. In een wedstrijd waar voor beidepartijen niets meer op het spel stond, werdhet publiek de grote winnaar. Er vielen maarliefst 65 goals en dat DVO er iets minder haddan TZ, ach, daar maalde aan het eindniemand om.

Met z’n allen naar FrieslandAls nummer 2 van poule B moest DVO hetopnemen tegen de nummer 1 van poule A:het Friese LDODK. Via het ‘best-of-three’principe werd uitgemaakt wie zich zouplaatsten voor de finale. Zaterdag 20 maartwerd er om 17.00 uur in de kantine verzamelden zou er rond half zes richting Gorredijk

gereden worden. Dat echter niet alleen despelers zenuwachtig waren, maar ook decoach, bleek al snel. Jacko kon niet wachtenom aan het werk te gaan en klokslag 17.05uur gingen we op weg. (Ruim) op tijd kwamenwe aan in Gorredijk en konden we ons rustigvoorbereiden op de wedstrijd. Vlak voor dewedstrijd stonden we met gespannenkoppies in een afgeladen sportcentrumKortezwaag. Hoewel we toch echt uit speel-den, waren overal bekende gezichten te zienén te horen! Het leek wel alsof we gewoon inBennekom speelden! Jacko gaf ons nog meevooral te genieten en te laten zien wat wekunnen. Desondanks was de opening voorLDODK: 4-0. Toen ons 1e doelpunt echtergevallen was, viel de spanning weg en kwa-men we in ons spel. Met een kleine voor-sprong gingen we de rust in. Gesteund doorhet massaal aanwezige publiek liepen we de2e helft langzaam verder uit. Gretig engeconcentreerd werd de wedstrijd uitge-speeld en wonnen we uiteindelijk met 20-24.

Afmaken in eigen halDe eerste horde was genomen. LDODK wasin Gorredijk, waar ze tot dan toe nog onge-slagen waren, toch echt verslagen. Nu washet zaak om het in eigen hal af te maken,zodat een 3e wedstrijd -in Friesland- nietnodig zou zijn. Nog steeds met spanning,maar ook vol vertrouwen maakten we onswoensdag op voor de 2e play-off. Iedereenhad die dag vrij genomen, zodat we fris aande wedstrijd konden beginnen. De DVO-halwas tot de nok toe gevuld en de hoogge-spannen verwachtingen waren voelbaar. VakD was met veel lawaai aanwezig en vormde,zoals al het hele seizoen het geval was, onze9e man. Het mogen oplopen in deze sfeer enmet deze supporters: onbetaalbaar! De eer-ste helft ging opnieuw gelijk op. We kondenniet loskomen van LDODK en ze gingen zelfsmet een 9-10 voorsprong de rust in. Zoals zo

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:53 Pagina 15

Page 16: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

16

vaak was het echter de 2e helft waarin DVOhet verschil maakte. In no time werd de ach-terstand omgebogen in een voorsprong endeze werd vervolgens alleen maar groter.Met nog een kwartier te spelen werd hetfeestje op de tribunes alvast gevierd. Na 60 minuten stond er een 24-17 stand ophet scorebord en kon ook de spelersgroepzich in het feestgedruis storten.

The end?Om even stoom af te blazen en te genietenvan deze prestatie kregen we een halve weekvrij. Vanaf maandag stond echter de finaleop het programma. Tegenstander was favo-riet KVS, dat in 2 wedstrijden VADA had ver-slagen. Beelden werden bekeken, spelersgeanalyseerd en tactieken besproken. Het 2ebootste op de trainingen het spel van KVSna, zodat we zaterdag 3 april op en top voor-bereid in Nieuwegein stonden. Nu haddenwe de laatste weken best wat meegemaakt,maar dit was duidelijk dé finale. We speeldenwerkelijk voor een muur van publiek, de enekant groen-wit, de andere kant rood-zwart!En dan dat lawaai: de toeters, hetgeschreeuw, de aanmoedigingen… In éénwoord ongelofelijk! Vol spanning, vol adrena-line en vol zin begonnen we aan de wedstrijd.Al snel werd echter duidelijk dat het dezewedstrijd niet zo draaide als de vorige wed-strijden. KVS was scherp, oogde rustiger enspeelde gewoon beter. De schade was bijrust nog redelijk beperkt, 14-11 voor KVS.

Jacko gaf nog eenmaal een peptalk en brachthet vertrouwen weer terug bij zijn ploeg. Ditwas echter maar van korte duur. KVS kwammesscherp uit de kleedkamers en met nogeen kwartier te spelen hadden ze zelfs eenvoorsprong van 10 punten te pakken. Hetwas op dat moment dat ik naar de tribunekeek en de groen-witte muur van publiek totleven zag komen. We hadden weer een aan-val niet kunnen scoren, we stonden verachter en tóch bleven al die mensen in onsgeloven. Ze gingen er nog eens extra achterstaan, het aantal decibellen steeg nog verder,de aanmoedigingen bleven komen en vooralde trots die iedereen uitstraalde. Kippenvel!Het sloeg over op het team en met een aan-

tal wissels wisten we nog dichtbij te komen.Erg dichtbij. Alleen net niet genoeg. KVSwon, verdiend, met 26-27 en promoveerdenaar de Korfbal League. Teleurstelling alom,maar ook vechtlust, want…

De laatste kans… er was nog één allerlaatste kans. Ditmaalzou de Korfbal League ploeg OVVO/DeKroon eraan moeten geloven. Nog één keeralles eruit halen, nog één keer knallen, nogéén keer de steun van Vak D en al het anderepubliek en nog één keer die kick van hetmogen spelen van zulke wedstrijden.Zaterdag 10 april, dan moest het gebeuren.En het gebeurde! Een stroef begin -hetbegint te wennen- bleek het begin van eengeweldige eerste helft. We hadden OVVO inde tang en gingen rusten met een 12-7voorsprong. Jacko waarschuwde ons al: 'nietverslappen, blijf scherp, we zijn er nog niet'.Het besef dat we zo dicht bij de KorfbalLeague waren leek ons echter wel te verstij-ven. De schwung was eruit, de goals vielenniet meer zo makkelijk en OVVO kroop dich-terbij. In een bloedstollende eindfase ginghet gelijk op. Met nog enkele minuten op deklok hadden we een voorsprong te pakken.Er volgde nog een vrije bal voor OVVO, maardeze werd tot blijdschap van iedere DVO´ergemist. Nu rustig uitspelen, geen gekkedingen doen en toen… het eindsignaal!!! De DVO-hal ontplofte! Het was gelukt! Dedroom was uitgekomen! DVO speelt volgend

seizoen in de Lotto Korfbal League! Al dieextra uren, al die extra trainingen; het heeftzich dubbel en dwars uitbetaald. Het besefdat we echt de League hebben gehaald,kwam pas veel later. We moesten het metregelmaat tegen elkaar zeggen: hé, we gaannaar de League! En zelfs nu moet ik mezelfzo af en toe nog in de arm knijpen, maar hetis echt geen droom. Volgend seizoen spelenwij op het hoogste niveau!

En toen…… was daar het veld. Dat was even omscha-kelen na de laatste 4 weken in de zaal toe tehebben geleefd naar zo’n geweldige climax.Daar stonden we dan na één vrije week te

blauwbekken in de buitenlucht. We haddennog veel langer willen nagenieten van dezeprestatie! Twee trainingen later moesten wegelijk vol aan de bak tegen Die Haghe. Want ook op het veld moest nog gepresteerdworden omdat de Ereklasse behaald moestworden. En dus moesten we bij de eerste 2van de poule eindigen. Die Haghe zette onsgelijk met beide beentjes op de grond, wantin een dramatische wedstrijd van onze kantwerden we met 17-10 terug naar Bennekomgestuurd. Met frisse tegenzin richtten weons dan maar op de overige wedstrijden.Gelukkig stond nu SKF op het programma.

Tegen deze club kan en wil iedere DVO’erpresteren, onder welke omstandigheden danook. Na in de eerste helft een goede basis tehebben gelegd, werd uiteindelijk in destromende regen nipt met 17-16 gewonnen.De 3e wedstrijd moesten we het opnementegen KVS. Alsof we die dit seizoen nog nietgenoeg zijn tegengekomen! Op eigen terreinwerd verloren, maar een week later werd inScheveningen wel een punt gepakt. We had-den alles nog steeds in eigen hand. Daarvoormoesten we eerst winnen van Die Haghe.Ook hier een sterke 1e helft, waardoor wemet 11-8 wisten te winnen. Geen geweldigeuitslag, er had meer ingezeten, maar de pun-ten waren in ieder geval binnen. In de laatstewedstrijd konden we het dus afmaken tegenSKF. De winnaar van dit duel promoveertsamen met KVS naar de Ereklasse. Het zaals-cenario lonkt al weer! Zijn het dezelfde ploe-gen die de stap omhoog weten te maken?Helaas niet. Tot halverwege de 2e helft ginghet gelijk op, maar dan weet SKF toch eengaatje te slaan. DVO was in een bloedhetewedstrijd niet meer bij machte om er ietsaan te doen en SKF mag volgend seizoen inde Ereklasse spelen. Een domper om hetseizoen zo af te sluiten. Maar laten we nietvergeten wat een geweldig seizoen het was!Volgend jaar kunnen we ons gaan opmakenvoor ten minste 18 zaalwedstrijden op hethoogste niveau. Nu eerst vakantie, maar ikkijk er al naar uit!

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:53 Pagina 16

Page 17: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

17

Andere tijden:

1989/1990 (vervolg)door Arjen Lutgendorff

Precies twintig jaar geleden streed DVO 1 ook om een plekje op het

hoogste niveau, toen nog de Hoofdklasse, waarin het op het veld al

uitkwam. Gebeurde dat dit seizoen door middel van een beslissings-

wedstrijd, twintig jaar geleden was dat niet anders. Hoewel…was

een beslissingswedstrijd in 1990 wel nodig geweest?

Spanning

In de daaropvolgende dagen loopt despanning op. Het duel met Drachten wacht.Soldaat Johan Rigter (in dienst, waarvoor hijin Veldhoven –waar hij samen met HenriSnetselaar zit- wordt opgeleid tot chauffeurbij de infanterie) ziet het echter wel zitten.‘’Wij benaderen het spel beter en zijn fysieksterker’’. En dat weekend wint DVO met 10-14. Volgens verzorger Piet Bajema maghet met nog zes wedstrijden te spelen ‘nietmeer mis gaan’ en Jan Sjouke kan er nietmeer om heen om DVO tot titelfavoriet uitte roepen. Een week later staat ‘DVO weermet beide benen op de grond’, zo is te lezenin de krant. Tegen ‘het onbekende en metslechts twee punten op de voorlaatste plaatsstaande Pernix’ wordt met 11-12 verloren.DVO blijft vanaf dat moment zij aan zij metDrachten strijden om de titel. Er wordt ach-tereenvolgens gewonnen van Kinderdijk (13-5), HKC (16-23) en Wit-Blauw (18-9). In detussentijd verlengde Van den Bos ook nogeens zijn contract. Tegen degradant VEOging het in de op één na laatste wedstrijdmis. In Voorburg werd verloren met 17-16.Maar doordat Drachten verloor tegen KVS,deelde DVO de koppositie wederom metde Friezen.

Een spannende slotdag van de competitievolgde, waarin DVO het thuis moestopnemen tegen KVS en Drachten inFriesland tegen het gedegradeerde VEOmoest spelen. Drachten won met 21-9 enDVO versloeg KVS met 11-7. Een beslis-singswedstrijd om het kampioenschapen promotie naar de Hoofdklasse volg-de. Wilco van de Bos wist het wel vantevoren; ‘DVO promoveert’. Maar waarDVO in de competitie twee keer van deFriezen wist te winnen, werd er in Zwolle inde allerlaatste minuut verloren (15-14). ‘DVOmaakt favorietenrol niet waar’, ‘DVO in zaken as’ en ‘Bennekomse korfbalpoeg kan men-tale druk tegen Drachten niet aan’, waren dekoppen in de krant. DVO-trainer Jan Sjouke

keurig beheerst het verhaal verteld, maarinwendig stond ik te janken. Ik ga nu naarmijn ploegje toe mannen’’.

van den Bos werd onmiddellijk na de wed-strijd voor de microfoon gesleurd. Van denBos later: ‘’Ze willen natuurlijk emotie horen,maar dat gunde ik die man toch niet. Ik heb

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:53 Pagina 17

Page 18: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

18

Uitgesproken in 1989/1990

‘Interessante aanbiedingen zal ik sowiesoniet afwijzen. Maar alhoewel ik er eigenlijkgeen meter in geloof, dat het gebeurt, denkik dat als we volgend jaar geen hoofdklassespelen, ik een andere club hoop te vinden.’ DVO 1-trainer Jan Sjouke van den Bos.

‘Tjeerd de Vries had steeds tijdens dewedstrijden last met zijn veter. Vorige weekknapte zijn schoen helemaal en we kregen bijVan Wonderen meteen een paar nieuwe.’DVO 1 verzorger Piet Bajema.

‘Ik ben zwaar teleurgesteld en voel megewoon klote.’Trainer Jan Sjouke van den Bos na het verliesin eigen huis tegen Pernix.

[email protected] deze ‘nieuwe’ rubriek nemen we eenkijkje in de collectie plakboeken vanDVO. Er is in deze rubriek ook plek voor‘ingezonden brieven’ (zowel handgeschreven als per e-mail).

Wie nog mooie verhalen heeft over‘andere tijden’ (van ongeveer 1946 tot,laten we zeggen, 2010) wordt van harteaanbevolen deze verhalen niet voorzichzelf te houden. Mail je verhaal [email protected].

‘Als je er logisch over nadenkt, weet je datwe dit seizoen voor het kampioenschap in dezaal gaan. Spelen in de Hoofdklasse maaktwel het verschil. Je haalt de landelijke pers;we hebben al in het Algemeen Dagbladgestaan. Vorig jaar kwamen we niet verderdan de Gelderlander.Johan Rigter in het NK (NederlandsKorfbalblad), september 1989.

‘We trainen drie avonden in de week. Extratrainingsarbeid doe ik niet, maar ik ben ermentaal wel iedere dag mee bezig.Daarnaast speel ik op zaterdag en ga ikzondag vaak bij de concurrentie kijken. Hoelang ik dat volhoud weet ik niet. Het hangtvan het plezier af dat ik erin heb. Korfbal ismijn hobby. Mijn vriendin korfbalt ook. Meerheb ik niet nodig.’Wederom Johan Rigter in het NK(Nederlands Korfbalblad), september 1989.

‘Zij (Jeanet Vroegh) was ziek, dus hebben zeer bij DVO alles aan gedaan om mij op tijd inBennekom te krijgen.Ariena van Heesen die na een twintig uurdurende busreis vanuit Lloret de Mar(Spanje) vroeg op de zaterdagmiddag doorAndre Brassen in Breda werd opgehaald omdirect ’s middags met DVO 1 mee te spelentegen Keizer Karel.

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:53 Pagina 18

Page 19: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

T h e D i f f e r e n c eT h e D i f f e r e n c eT h e D i f f e r e n c eT h e D i f f e r e n c e

• Persoonlijk en deskundig advies

• Goede diagnose middels 3 stappen

• Individuele aanpassingen • Pasvormgarantie

Sportschoenenspeciaalzaak en Sportpodologisch centrum

Boogstraat 3, Ede Tel (0318) 69 31 89

Schoolstraat 336721 CR BennekomTel. (0318) 41 69 62

HEIDA

DORPSSTRAAT 24 - BENNEKOM - TEL. (0318) 41 42 82

CHINEES INDISCH RESTAURANTGEOPEND VAN 11.30 - 22.00 UUR

’s MAANDAGS GESLOTEN BEHALVE OP FEESTDAGEN

Wij maken alles op het gebied vankorfbalmaterialen.Ook voor ander klein constructiewerkkunt u bij ons terecht.

REKOPA BennekomTel: 0318-416816

M.C. Lee (Charly)

Oude Bennekomseweg 80Tel.: (0317) 41 27 00Wageningen

Silver Sponsor

Bloemenkiosk

voor kwaliteit vanBloemen en Planten

Standplaats:Dorpsstraat 55“C1000 Snetselaar”

Iedere vrijdag in BennekomZaterdags in Ede

(033) 2 98 56 02

APK REPARATIE ONDERHOUDBANDEN AUTOCOMFORT SCHADE HERSTEL

Tevens leveren wij alle merken auto’s, nieuw en gebruikt

www.ottink.nlKelvinstraat 10 Nude 23II

6716 BW Ede 6702 DJ WageningenTel. (0318) 64 63 00 Tel. (0317) 62 10 05

“In Wageningen tevens Benzine, LPG en Diesel met bediening.

Dorpsstraat 336721 JJ Bennekom

Telefoon (0318) 43 00 04

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:53 Pagina 19

Page 20: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

Sterk in

Pompinstallaties

- Pompgemalen voor riool-,

drainage- en regenwater

- Riolering buitengebieden

- Individuele behandeling

afvalwater (IBA)

- Waterwinning en behandeling

- Besturing en telemetrie

Bezoekadres:

Voltastraat 76716AJ EdeNederland

+31(0)318 49 32 10+31(0)318 41 76 [email protected]

T

F

I

E

Kronenburgsingel 60-216831 GX ArnhemTel: 026-3233353

Pizza - Express De KorenbloemKorenlaan 17 - 19

Afhaal & Bezorgservice

0318430088Buiten Bennekom rekenen wij € 1,20 bezorgkosten.

Betaling op maat.Bezorgers hebben maximaal € 15,- wisselgeld bij zich.

Pizza - Express Cafetariamaandag - gesloten maandag - geslotendi t/m za - 16.00 tot 22.00 uur di t/m za - 12.00 tot 23.00 uurzondag - 16.00 tot 20.00 uur zondag 16.00 tot 20.00 uur

Si lver Sponsor DVO

Alleen op demarkt

Bennekom: Vrijdag 8.00 - 13.00 uurWageningen: Zaterdag 8.00 - 17.00 uur

“de kaasjager: J.C. OskamReehorsterweg 25d Ede Tel.: 06-29044140

Lindelaan 1Bennekom(0318) 41 44 87

GazelleBatavusGiantSilver Sponsor DVO

Gas - Water - CV

Kaardebol 5, BENNEKOMTel. (0318) 41 46 12

Pr. Bernhardlaan 26721 DR BennekomTel. (0318) 41 84 50

Behandeling alleen volgens afspraak

Kapsalon Henriëtte

• MAKELAARDIJ O.Z.• HYPOTHEKEN• TAXATIES

Edeseweg 61Postbus 67, 6720 AB BennekomTel. 0318 - 43 00 43Fax 0318 - 41 86 27

Email: [email protected]: barneveld-schuurman.nl

Dorpsstraat 16, BennekomTelefoon (0318) 419800

[email protected]

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:53 Pagina 20

Page 21: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

21

JULI

1 Riet vd PolCorina Veldhuizen

2 Maarten BlokRinie Elbertsen

3 Rina vd HulLia Teunesen

4 Ilse van Amerongen Senna van den BosCoen van Roekel

5 Marleen Bogers Rebecca HulsAndré JochemsenSteven vd LindenJanine van SchieOlivier vWarmerdam

7 Edith Roseboom8 Nathan Korsten

Koos v.d. LindenHeleen van Wijk

9 Werner v GrootheestEvert RigterJasmijn Sliedregt

10 Henriëtte v Nielen11 Sandra Aleman12 Lisa v Engelshoven

Willem JellemaTanja Utens

13 Sandra BarthJan Willem vd GlindNico UtensJeanet Wichards

14 Evert Benthem15 Gerben de Nooij

Leonard OstéMarijn Rekers

16 Matthijs vd BergRob v SteenbergenSjoerd de Witte

17 Evelien van de KliftFleur Oude Lansink

18 Bep GijsbertsenPriscilla HagenbeekMartin HubertCarlijn de KiewitHarold OskamArtie Weideman

19 Sara Wiertsema20 Mariska vd Brand

Annelies HeikampFebe de VosTim van Zoeren

22 Hester den Hollander23 Annemieke vd Berg

Emilie vd BrinkThomas KorstenCo Rozeboom

24 Piet Burgsteijn25 Joshua v Driel

Jorine vd MadeLinda van der WalGery vd Weg

26 Joey vd BrinkBennie v EgdomIke van de Linden

27 Jeroen Wildekamp28 Mariëlle Joosten

Bianca LaisinaDaan MérelleNiek TeunissenRik Verwey

29 Dianne BosGea BurgsteijnLodewijk de GrootCoen HartmanTynette HooijerRoos Jansen

30 Jolanda van MeegdenburgJeannette OostendorpCees Roseboom

31 Jaap vd BosNick RijkenElke van Roekel

AUGUSTUS

1 Dieuwke AltenaAleida DijkmanRyan van LuttikhuizenRamon PapBart van RoekelTjeerd de Vries

2 Lois BakkerWilma DonkelaarWillem HarthoornCorine HulshofChrista Rigter

3 Michiel Kreeft4 Renske Welgraven5 Jasper Herikhuisen

Frank van MierloDanique SmitGerco Treur

6 Severa BlanksmaLisanne Hubregtse

7 Heleen DanenMartine JoostenNico Landman

8 Jan Willem LutgendorffPetra Postma

9 Harmen Doekes10 John Rigter

Verjaardagskalender

11 Janneke de KramerTinka v Steenbergen

12 Gerlinda vd Pol13 Alexander Veenstra14 Arie v Heusden15 Emma Brandse

Bart BuitenhuisTobias Ruijsch

16 Kirsten van den BerghSjoerd HaalstraJessica Lokhorst

17 Mariëlle v AmersfoortTom de LeeuwWil van Nielen

18 Alex den Hartog19 Danique Vermeer23 Ton van Dijk24 Adri Bogers

Lisanne FlleerRik van den HulLina Teunissen

26 Stefan FiechterYvette v.Nieuwamerongen Roelina SchoutenArie Weideman

27 Lisa BenthemFolkert SchootstraClaudia Wesseling

28 Arien LandmanKoos van MaurikJaap van Noppen

29 Bramco Monteba30 Sylvia Schulting

SEPTEMBER

2 Henk Welgraven4 Laura Laisina6 Luuk Verschragen7 Anke Benthem8 Marieke van Egdom9 Vivian Eitjes

Hilke de JongMarije de Voort

10 Rianne Moolhuyzen

12 Vera van den BergEsther van de GlindRonald JacobsJos ManneeSaskia van de Pol

13 Ellen FeckenTim JansenMatthijs SoedeLaura van de Zee

14 Els AlbertsKristel v.d. HulJan Frans de Leeuw

15 Joachim JochemsenSanne Vonk

16 Inge DanenAlec van de Kamp

17 Rosanne Haasbroek18 Koen Dijkman

Wilma Wegenaar19 Noa Fluit

Peter Meijer20 Luna Bakker

Selia van BrakelDick van RoekelGea Roseboom

21 Johan Alberts22 Bert Buitenhuis

Stefan HerikhuisenJaap van RoekelMarko Rohlfs

24 Lisette ter BeestToos BoumanGea van de PeppelJohnny van den Top

25 Mickey Zoeteweij26 Danique van der Garde

Mark Jansen28 Eugène Tuinstra29 Daan van de Goorbergh30 Gideon Kats

Gonnie de ManDaniëlle de Wilde

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:54 Pagina 21

Page 22: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

22

Hallo allemaal!

Het korfbalseizoen zit er (bijna) op voor deG-korfballers van DVO. Alleen nog de laatstetraining en het kamp en dan: zomervakantie!We brengen je graag op de hoogte van hetlaatste G-korfbalnieuws. Lees maar snelverder!

Sporters en vrijwilligers:

Tsja…… Na 7 jaar heeft Jetty van Dusschotenbesloten om te stoppen als vaste begeleidstervan de G-korfballers. Natuurlijk vinden wedat ontzettend jammer, want wat Jetty alle-maal betekend heeft voor ons….Want zeg je Jetty, zeg je: altijd aanwezig metraad en daad, mandarijnen, ‘groene zalf’,wedstrijdbriefjes, oplettendheid en vooralveel gezelligheid.

Lieve Jetty, wat zullen we je missen! Maar webedanken je vooral voor alles wat je gedaanhebt. We wensen je alle goeds en hopen jenog vaak als supporter langs de lijn te zien.Op de laatste training zetten we je uiteraardnog even flink in de bloemetjes.

Ook van een aantal trainers gaan weafscheid nemen. Dat doen we op de laatstetraining of op het kamp. In de volgendeBazuin lees je meer over de trainers en bege-leiders van volgend seizoen.

In het nieuwe seizoen kunnen we speelsterSuzan Dekker welkom heten. Suzan heefteen paar keer meegedaan en vond het zo

leuk, dat ze na de vakantie officieel DVO-lidwordt. Veel plezier en succes, Suzan!

Verder wensen we Mimi veel beterschap toe.Mimi heeft lang in het ziekenhuis gelegen enkon daardoor niet korfballen. Wel stil hoor, ingroep 3! Mimi, we hopen dat je er na devakantie weer bij bent.

Wedstrijden:

Op het veld deden Johnny en Dick voor heteerst mee, na een half jaar flink in traininggeweest te zijn. En dat ze dat niet voor nikshebben gedaan, bleek al snel. Met deze aan-winsten erbij, wisten we in de driekampentegen Atalante, KVZ en Sparta/Ermelo tochmaar mooi twee wedstrijden te winnen.Uiteindelijk leverde dat een 3e plaats op.Prima gedaan, allemaal. Dat belooft dus watvoor volgend jaar: DVO komt eraan!

Boerengolfen in de Kraats:

Wisten jullie dat:• Dick zich prima op zijn gemak voelde in

zijn 'meidengroepje'?• Johnny de staart van het paard heeft

geraakt?• Surat en Arjan toch het schrikdraad vast-

gehouden hebben, terwijl ze wisten dat erstroom op stond?

• Ze in ‘shock’ waren?• Sponsor Gilbert van Veldhuizen meeging

als begeleider en het heel erg leuk vond?• Team Gilbert (Jarno, Arjan, Hugo, Sandra,

Tynette, Surat) een echte medaille gewon-nen heeft?

• Klaudia haar eerste bal al buiten hetweiland sloeg?

• Eric echt niet van plan was om de hele wegterug naar DVO te lopen?

• Dat ook niet nodig was, maar de taxi evenop zich liet wachten?

• Dorette en Annelies weer een superleukeactiviteit wisten te organiseren?

• Wij dat allemaal erg fijn vinden?

Laatste training van het seizoen:

Op woensdag 16 juni is de laatste training ophet veld. Dat wordt een speciale training,want zoals elk jaar mag iedereen 1 persoonmee laten doen op de training. Kan je weereens laten zien (en voelen!) wat een leuke enpittige sport korfbal eigenlijk is, voor wie datnog niet wist. Na afloop drinken we dan

samen nog wat in het clubhuis en sluiten wehet jaar af.

Korfbalkamp 18 – 20 juni:

De echte afsluiter van het jaar is natuurlijkhet supergezellige korfbalkamp opHoekelum bij de familie Van de Kamp inBennekom. 25 sporters en 14 vrijwilligersgaan er ongetwijfeld een topweekend vanmaken. De voorbereidingen zijn in volle gangen in de volgende Bazuin lees je natuurlijkeen uitgebreid verslag. Veel plezier allemaal!

De eerste training van het nieuwe

korfbalseizoen:

Op woensdag 18 augustus is de eerste trainingvan het nieuwe seizoen op het DVO-veld.

Tot slot:

Al 7 jaar G-korfbal bij DVO. Iedereen die zichook dit jaar weer zo heeft ingezet: bedankt. Fijne zomer!

Groeten van Nicolette

G-korfballers bedankt!!

Hoi Sporters

Al jaren kan de VerenigingD.V.O. (met trots denk ik)zeggen: “ja, wij hebben ookeen G-team bij deVereniging. Ook ik voelde mealtijd trots dat ik bij dit team mocht horen.Jullie sporters van het G-team zijn een echtteam, of zal ik zeggen een hecht team, wantdat is het zeker. 7 Jaar ben ik betrokkengeweest met jullie team en heb ik genotenvan jullie inzet en sportiviteit en een dikkepluim voor alle vrijwilligers, die zich steedsvoor 100% inzetten!

Maar……..zoals jullie misschien al wel merken,schrijf ik dit stukje in de verleden tijd, wantuiteindelijk heb ik toch de knoop voor mezelfdoorgehakt en ga ik stoppen met de begelei-ding van het G-team. Jullie sporters en bege-leiding waren geweldig, maar ik heb nogmeer hobby`s en wil daar vanaf nu, graagwat meer tijd aan gaan besteden en het isook zeker weer leuk om eens nieuwe mensenbij “de club” te krijgen! Ik bof natuurlijk welheel erg met Marc als zoon, want zo hoor iker toch nog steeds een beetje bij (als moedervan……). Zo zullen we elkaar toch nog regel-matig blijven zien en blijf ik van jullievorderingen (en dat zijn er hopelijk heelveel) op de hoogte. Dus lieve mensen, ik doejullie allemaal de hartelijke groeten enbedank ik jullie voor 7 jaar sportplezier!

Hartelijke groeten,Jetty

G Korfbalnieuws

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:54 Pagina 22

Page 23: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

Het is tijd voor sport.Sport is belangrijk. Omdat het leuk en gezond is, maar vooral omdat het mensen

dichter bij elkaar brengt.Hoe jong of oud ze ook zijn en wat ze in het dagelijks leven

ook doen. Sporters en supporters maken allemaal tijd vrij voor hun vereniging.

En natuurlijk steunen we jullie vereniging ook.Waar en wanneer we maar kunnen.

Rabobank BennekomT (0318) 660 660E [email protected] www.rabobank.nl

Silver SponsorDVO

bij een vollespaarkaart

€ 5,=korting!!

• fournituren• Lederwaren• Sleutels• Graveren• Klein orthopedie• Podologie(volgens afspraak)

Gediplomeerd, gecertificeerd en erkendvoor reparatie van alle merken schoenen.

Brinkstraat 1, Bennekomtel. 0318 - 417535 - fax 0318 - 478881

VAN KRUISTUMBESTRATINGSBEDRIJF

Hoekelumsebrinkweg 26721 KK Bennekom

Telefoon 0318-416601

Ontwerp-, aanleg- enonderhoud van tuinen!

Langenhorst 82 - 6714 LT EdeTelefoon (0318) 41 96 93

Opvallend adverteren?Neem contact op met de redactie

[email protected]

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:54 Pagina 23

Page 24: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

Werkman en De Jong is hét Werving & Selectiebureau voor toonaangevende bedrijven in de Valleiregio.

Wij zijn werkzaam in diverse branches voor uiteenlopende functies van MBO+ tot en met Academisch niveau.

Informatie over onze activiteiten en vacatures vindt u op: www.werkmanendejong.nl

Werkman en De Jong | Stationsweg 19 | 6711 PJ Ede | 0318 – 687 250 | [email protected]

‘Vind de baan van je dromen

en steun tegelijkertijd jouw club!’

Het adres voor eengoed stuk vlees.Uw specialist voorFondue, Barbeque, Gourmet en koud buffet!

Van RooyenKEURSLAGER

Voor uw complete badkamer

Hoflaan 166715 AJ Edewww.esa-badkamers.nl

RRiinniiee EEllbbeerrtt sseennTelefoon 06 - 10 977 473

GGeerrrr ii tt -- JJaann SSttuunnnneennbbeerrggTelefoon 06 - 10 977 711

Boekhandel Novita VOFDorpsstraat 35, 6721 JJ Bennekom

telefoon 0318-414326e-mail: [email protected]

www.boekhandelnovita.nl

De banketbakkerijmet een wereld’s tintje

Nassaulaan 276721 DW Bennekom

Telefoon (0318) 41 44 80Fax (0318) 41 42 56

Specialiteit: Eetbare foto’s en logo’sop ieder gewenste lekkernij

http://www.gebak.net [email protected]

H.A.C.C.P. gecertificeerd

BDGTechnische AdministratieveDienstenPostbus 6338000 AP ZwolleTel. [email protected]

lid BNA en ONRIB D G

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:54 Pagina 24

Page 25: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

25

JTC

Vaak werd er al gesproken over de JTC, daarwaar we deze niet hadden. ( er werd nl.gewerkt met een JTZ, welke onder de verant-woording viel van de TC)Echter op dit moment ligt er een voorstel bijhet bestuur, om met een nieuwe, zelfstandig

TC nieuws

Competitie nieuws

De competitie is afgelopen en zo komt erweer een einde aan een succesvol en bewo-gen seizoen. We hebben aan het eind van derit weer veel kampioenen kunnen feliciterenen veel teams hebben goede competitiesafgerond met handhaving en promotie.Helaas zijn niet alle teams erin geslaagd omhun klasse te behouden. B1 heeft in de laat-ste wedstrijd weliswaar gewonnen, maar datmocht niet genoeg zijn. En S3 heeft in delaatste competitieronde in de laatste wed-strijdminuten de voorsprong niet kunnenvasthouden. Beide teams zijn gedegradeerden hebben het volgende seizoen dan ookzeker een uitdaging om de promotie weer tebewerkstelligen.

opererende commissie te gaan werken. Dezecommissie zal zich bezig houden met deopleiding, training en selectie van de jeugdstandaardteams en de opleidingsteams (overhet algemeen de 2e teams)Uiteraard zal er een nauwe samenwerkingblijven met de huidige TC.

Maandag16.00 16.30 17.30 18.30 20.00 21.00 21.30 22.30

DVO-Hal IDVO-Hal II

J. vd Bos Zaal

Dinsdag16.00 17.00 18.00 19.00 20.30 21.30 22.30

DVO-Hal IDVO-Hal II

J. vd Bos Zaal

Woensdag16.00 16.30 17.30 18.30 19.30 20.30 21.00 21.30 22.30

DVO-Hal IDVO-Hal II

J. vd Bos Zaal

Donderdag16.00 16.30 17.00 17.30 18.00 18.30 19.30 20.45 21.30 22.15 22.30

DVO-Hal IDVO-Hal II

J. vd Bos Zaal

Vrijdag16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 22.15 22.30

DVO-Hal IDVO-Hal II

J. vd Bos Zaal

E1

B5 B4

A2

Volleybal

E4

D3

DVO TT 1

DVO TT 1

Sen 1 en 2Krachttrai

ning

Volleybal

Sen 4/5/6Sen 4/5/6

D1D2

C4

Sen 7A3

C2A1

Volleybal A3

D1

Zaalschema 2010/2011

Sen.3

A5 Sen. 8

Sen 4/5/6

E3

DVO TT 1

Sen. 9/10

B1B2

D2

D4

C-extra DVO TT 2

Jeugd extra

B-extraWelpen F en E extra

D extra

C1

C2

C1B1

A1

A4

F1 en F2

E2

F3 + F4

E1

Instroom

A2

G-team

Sen 3

C3G-team

B6 G-team

C5

A6

B2

Sen 1 en 2

Sen 1 en 2 Recreanten

Volleybal/Trimmers

Jeugd extra

Sen. 9/10B3

Volleybal

Sen. 4

Boven: kampioen senioren 5Links: kampioen junioren A1

Maandag16.00 16.30 17.30 18.30 20.00 21.00 21.30 22.00 22.30

Veld 1a

Veld 1b

Veld 2a

Veld 2b

Dinsdag16.00 17.00 18.00 19.00 20.30 22.30

Veld 1a

Veld 1b

Veld 2a

Veld 2b

Woensdag16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.00 22.00 22.30

Veld 1a

Veld 1b

Veld 2a

Veld 2b

Donderdag16.00 17.00 18.00 18.30 19.30 20.00 21.00 21.30 22.00 22.30

Veld 1a

Veld 1b

Veld 2a

Veld 2b

Vrijdag16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 20.30 21.00 22.00 22.15 22.30

Veld 1a

Veld 1b

Veld 2a

Veld 2b

E4

Sen 8

Sen 10

C2 B1

A2

Sen 9

Sen 1 en 2

Sen 4

Sen 1 en 2

B4

B3

Sen 6

A1

B1

Sen 3

A1

D1

D3

C2

C1

Sen 5

A2

B2D2

E3

C4

E1

Sen 3

A5

G-team

B6

D4

A6

Veldschema 2010/2011

A3

C5

D extra

F1

F2

A4

B5

C3

F3

jeugd extraB2D2

Sen 7jeugd extraB extraD1

Sen 4

G-team

G-team

C-extraF en E extra

E1

A3

E2

instroom

C1

Sen 1 en 2

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:54 Pagina 25

Page 26: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

26

Trainingsschema

In deze Bazuin staan ook de nieuwe sche-ma’s weer afgedrukt. Om alle teams weeringedeeld te krijgen, is een heel gepuzzel.Het veldschema geeft nog wel wat ruimteom te wijzigen. Het zaal schema geeft dat,begrijpelijkerwijs, niet. Er kunnen nog welwat teams geruild worden, maar dat zal danuitsluitend kunnen in overleg met de TC.

Teamindeling

Dit jaar werd voor de eerste keer gekozenom de publicatie in 1 x keer op de site te ver-melden. Iedereen kon zo tegelijkertijd ziennaar welk team hij of zij is gegaan en wie denieuwe teamgenoten zijn.Het is altijd een spannend moment voor despelers, waar helaas ook altijd kinderen, ineerste instantie, teleurgesteld kunnenreageren. De praktijk wijst echter gelukkiguit, dat als de competitie eenmaal begonnenis, de kinderen met veel plezier in het nieuweteam korfballen.

Afscheid

Aan het eind van een seizoen zijn er ookvaak wisselingen in commissies. Zo ook in deTC. Dick Schulting gaat na 5 jaar stoppenmet zijn werkzaamheden binnen de TC/JTZ.Een enorme klus heeft hij geklaard. Dick stond bekend om zijn nimmer aflatendepositief kritische houding. Geduldig heeft hijeindeloos gesprekken gevoerd, mails metveel uitleg gestuurd en heel veel wedstrijdenbekeken, beoordeeld en trainers begeleidt.Namens DVO heel veel dank voor heel ergveel uren vrijwilligerswerk. Het is niet altijdmakkelijk om binnen een TC te opereren,maar Dick heeft dat altijd objectief en eerlijkgedaan, super!!

Ondergetekende geeft na 3 jaar voorzitter-schap ook het bekende stokje door. Het waren intensieve, boeiende jaren.Binnen een TC is het heel dynamisch en er isveel uitdagend werk. Heel soms waren ermomenten, dat het minder makkelijk ging. Erwordt namelijk veel geëist en net als bij hetvoetbal heeft ook DVO veel bondscoachesdie persoonlijke belangen voorop zetten.

Op dit moment van schrijven is er nog geenopvolger gevonden, die als voorzitter de TCgaat leiden. De TC gaat uiteraard verder metde huidige bezetting. ( Nick Rijken, MarieRijken, Marten Baan, Irene Benthem, WoutHagenbeek) Het aanspreekpunt zal NickRijken zijn en als interim voorzitter fungeertRik Bijl.

Vacant op dit moment: voorzitter en lidbreedtekorfbal.

Iedereen bedankt voor het vertrouwen eneen hele fijne vakantie.

Jeannette Teunissen

Eelco onze“hof”fotograafEelco geniet na

alle drukte van eendrankje

Roel Kieft 50 jaar

Wat is er mooier dan 50 jaar worden en dan samen te lunchen tijdens het PSK schoolkorfbal-toernooi bij DVO met Margriet, Elina en Vriend Jaap.Nog vele jaren Roel

De redactie

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:54 Pagina 26

Page 27: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

Bijna alle aspiranten hebben een enquêteformulier ingevuld. Zij hebben vragen beant-woord over de aspirantenactiviteiten van delaatste seizoenen, maar ook vragen over evt.nieuwe activiteiten. Voor de AC is het goedom te weten waar de belangstelling ligt vande leeftijdsgroep, zodat we onze activiteitenindien mogelijk hier op af kunnen stemmen.Opvallend is dat heel veel spelers bereid zijnom iets te doen in vorm van training gevenof begeleiding bij bv. spelletjes van pupillen.Niet iedereen zal hiervoor nodig zijn, maarcomplimenten zijn op z’n plaats voor debereidwilligheid van onze aspiranten.Namens de aspirantencommissie hoop ikiedereen te zien op de familiedag. Aangezienhet mij vast niet lukt om iedereen dan tebedanken voor een geweldig seizoen doe ikdat vanaf deze plek. Verder wens ik iedereeneen heerlijke zonnige vakantie toe en veelsucces in het volgende seizoen.Tegelijkertijd wil ik van de gelegenheidgebruik maken om de nieuwe voorzitter vande aspirantencommissie voor te stellen.Marten van den Brink zal de voorzittershamerovernemen en volgend seizoen de leidinghebben over één van de leukste commissiesbinnen de vereniging nl. de ASPIRANTEN-COMMISSIE. Ik wil iedereen bedanken voorde steun die ik van hem/haar in de afgelopenvier jaar mocht ontvangen. Allemaal bedankten tot ziens op de familiedag.

Jaap van Noppen

27

geplaatst? Iedereen wil graag zo hoogmogelijk ingedeeld worden of in een teammet veel vrienden of vriendinnen. De JTZ kijkt vooral naar de korfbalkwaliteitenvan de spelers, waarbij ze gebruik maken vanhun eigen observaties tijdens wedstrijden ende informatie van de trainers. Op basisdaarvan maken ze een eerste indeling. De aspirantencommissie bekijkt dezeconceptindeling en kijkt dan vooral naar hetsociale aspect. Nadat zij hun opmerkingendoorgegeven hebben aan de JTZ worden erindien noodzakelijk nog wijzigingen aange-bracht en is de indeling definitief. Een langen zorgvuldig traject, waarbij het onmogelijkblijkt om iedereen tevreden te stellen. Alsaspirantencommissie willen wij de JTZbedanken voor al hun werk. Zij stoppen veelvan hun vrije tijd in deze klus en maken hetmogelijk dat er ook volgend jaar weer even-wichtige teams zijn.

Aspirantennieuws

Als je dit artikel leest is het seizoen 2009-2010 voorbij en gaan we het afsluiten meteen gezellige familiedag. Ik ga er vanuit dater veel aspiranten mee zullen doen met hetkoppelschiettoernooi. De aspiranten commissie organiseert eenoverheerlijke barbecue zodat je daarna gelijkdoor kunt naar het feest van de KOSAK. Alle commissies hebben er met elkaar voorgezorgd dat we het seizoen op een gezelligemanier met elkaar kunnen afsluiten.

TATARATAAA gelukkig konden we aan heteind van dit seizoen de loftrompet latenklinken voor de B5. Gaandeweg het seizoenwerd dit team steeds meer een eenheid.Tijdens het veldseizoen bleek dat alle puzzel-stukjes op hun plek vielen en door de laatstewedstrijd winnend af te sluiten werden zekampioen. Dit succes is mede te danken aande trainingen die verzorgd werden door tweekanjers nl. Danny en Marleen. De B4, C2 enC4 waren er dichtbij maar werden uiteinde-lijk knap tweede. De andere teams hebbenhet knap moeilijk gehad in hun poule. Wezijn erg blij dat de C1 zich gehandhaafd heeftin de hoofdklasse. Jammer genoeg is de B1gedegradeerd. Volgend jaar weerkampioen!!??

Op 12 juni is de teamindeling bekendgemaakt op de website. De periode die daaraan vooraf is gegaan is voor de meesteaspiranten spannend. In welk team word ik

B5 kampioen

Welpennieuws

Beste Welpen,

Deze week hebben we er weer 2 nieuweWelpen bij gekregen. Mike en Britt welkom,ik hoop dat jullie een fijne tijd bij ons gaankrijgen. In april hebben we een superleukeKangaroeklupdag gehad bij Sios in Velp. Wezijn er met 9 welpen geweest. Best spannendom met z’n allen met de auto op pad te gaan.Het weer was prima en we hebben leukespelletjes gedaan.

Volgend jaar doen we weer mee! Jitte heefteerder al foto’s op de DVO-site gezet. Delaatste training wordt dit jaar vrijdag 18 juni.Vorig jaar hadden we een BBQ als afsluitingen omdat dit zo gezellig was doen we het ditjaar weer. Met als het mooi weer is een trai-ning buiten met waterspelletjes. Deze vrij-dag nemen we ook afscheid van onze train-ster Agnes. Agnes alvast heel erg bedanktvoor wat je de afgelopen jaren voor de

Welpen hebt gedaan. Na de vakantie volgende foto’s.Als laatste activiteit dit jaar natuurlijk defamiliedag op 26 juni. Ik hoop dat er veel vanjullie mee gaan doen met de zeskamp!

Rest mij nog jullie een heel fijne vakantie toete wensen en ik zie jullie graag weer tijdensonze eerste training op vrijdag 20 augustus.

Anja

Kangeroe Klubdag

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:54 Pagina 27

Page 28: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

28

sterkste. Toch kunnen ook zij terugkijken opeen mooi seizoen.

Tot slot onze “kleintjes”, de F-jes

F1 speelde een zwaar seizoen in de eersteklasse. Twee wedstrijden werden onnodigverloren. Twee anderen werden strakgewonnen. Over de andere twee hebben wehet niet, de tegenstander was daar gewoonbeter. Toch een prima jaar, met een zaalkam-pioenschap op zak. F2 had alles op het zaal-seizoen gezet, net als ons eerste. Lukte hetzaalseizoen bij het eerste, ging het helaasnet mis met F2. Dan het veld maar op. Ons eerste lukte het niet, en ook F2 lukte hetniet. Geen wedstrijd werd gewonnen. Ons eerste kijkt terug op een topseizoen, en

Pupillen nieuws

Dag allemaal,

Het seizoen zit erop, de vakantie kan(eindelijk) beginnen. Nog een eindtoernooibij KV Kesteren en een spetterende zeskamp,en dan kunnen we de caravan weer van stalhalen. Eerst maar even een terugblik.

D1 speelde het hele jaar al een fantastischseizoen. Prima door de zaal heen met eenfraaie tweede plek in de Hoofdklasse, strakop schema voor deelname aan het NK op hetveld. In een spannende veldcompetitie werdvan alles en iedereen gewonnen, behalve vanmede concurrent De Meeuwen. Twee keergelijkspel. Ook de Meeuwen wonnen alleandere wedstrijden. In de laatste competitie-ronde moest het gebeuren, een achterstandin het doelsaldo van 4 doelpunten moestingehaald worden door onze D1. D1 won, met7-11 van Sparta. De Meeuwen wonnen ook,zoals wel verwacht werd, maar met 11-9 vanSKF. Per saldo kwam onze D1 dus 2 doelpun-ten tekort. Voor kinderen, trainers, begelei-ding, de ouders en ook voor mij toch wel eenklein drama. Een droom moest uitkomen,maar deed het niet. Wel medekampioen zijnin de Hoofdklasse A is, ondanks geen ticketvoor het NK, toch wel een prestatie vanformaat. Iedereen hartstikke gefeliciteerd!

Dan D2. 6 gespeeld, 6 gewonnen. Een makkiedus? Echt niet, maar liefst 3 wedstrijdenwerden met een verschil van maar één oftwee doelpunten gewonnen. Dus een waar-dig kampioen. Ook hier werd het hele jaartoegewerkt naar dit kampioenschap.Chapeau! D3 kende een wisselvallig seizoen,zoals eigenlijk dit hele jaar al wisselvalligwas. Het ene moment prima korfbal, het vol-gende moment duidelijk minder. Uiteindelijktoch derde op het veld, na een derde plek inde zaal. De sfeer is echter goed in dit team,en dat is ook niet onbelangrijk! D4, onsmeidenteam, maar wel met stoere kerels alstrainers, werden “gewoon” kampioen, onge-slagen nog wel. Het bijna jongensteam vanZetten kwamen ze niet meer tegen, en dan isde weg vrij voor het kampioenschap.Fantastisch gedaan! D5 lag ook op kampioens-koers. In de zaal werden ze overtroeft doorHemur Enge, nu was Reehorst D3 de kwel-geest. In een zeer spannende wedstrijd op delaatste dag wist Reehorst dit team het kam-pioenschap te ontfutselen. Zeer frusterend,twee keer in een paar maanden tijd er netnaast zitten. Andersom, twee keer in eenpaar maanden tijd zaten zij ook tegen de topte schurken, en dat is niet niks!

Dan de Eetjes. E1 maakte het niet spannend.Drie wedstrijden te gaan en dan al kampioenzijn geeft aan hoe goed dit team is. Echter,de een na laatste wedstrijd, een inhaler opeen doordeweekse woensdag zorgde vooreen uitglijder. Werd het toch nog spannend,want ze wilden wel alleen kampioen worden,

en niet samen met Reehorst. In de laatstewedstrijd hebben ze de boel rechtgezet.Keurig gedaan! E2 is inderdaad fris aan hetveldseizoen begonnen. Ze kwamen echter ineen lastige poule met sterke tegenstanders.Het scoren ging echter goed, zodat ze toch 2 van de 6 wedstrijden winnend kondenafsluiten. Lekkerrrrr!

E3 speelde dit veldseizoen een klasse hoger,om zo meer te leren na een eenvoudig velden zaalseizoen. Dit was inderdaad iets ande-re koek, er moest gestreden worden voor depunten. Dat kunnen ze best, dus die puntenkwamen er ook, twee keer winnen is mooi 4 punten. Klasse! E4 is op doelsaldo tweedegeworden. MIA was in hun poule absoluut de

D1 kampioen

D2 kampioen

D4 kampioen

Pupillen E1 kampioen

Pupillen F3 kampioen

Pupillen F4 kampioen

Kampioenen

gefeliciteerd !!!

D5 bijna kampioen

Kampioenen

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:54 Pagina 28

Page 29: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

Kampioenswedstrijd pupillen F3

29

ik denk dat dit ook voor F2 moet gelden.Toppie! Dan F3. Ik schreef in mijn vorigepupillen nieuws dat ze de tegenstanders ophet veld wel een poepie zouden laten ruiken.Blijkbaar heb ik voorspellende gaven wantdat hebben ze gedaan ook. Eén potje verloren(partijdige scheids??) en de rest strak afge-maakt. Klasse allemaal. Helaas werkte mijnvoorspellende gaven alleen bij het korfbal enniet bij de Beurs ?! Tot slot de F4. In de zaalwaren zij al ongenaakbaar. Op het veld was

het niet minder! Alles gewonnen en in zeswedstrijden maar 9 doelpunten tegen. Eentopprestatie!

Zo, even tellen. D1, D2, D4, E1, F3, en F4. 6 teams kampioen. Ik denk dat je wel magzeggen dat een trotse voorzitter van dePupillencommissie dit stukje schrijft. Ik benniet alleen trots op de spelers, maar ook opde trainers, soms nog erg jong, die onze spe-lers toch maar mooi het spelletje bijbrengt,

en ik kan wel zeggen met succes. Jongens enmeiden (meer varianten heb ik niet), hart-stikke bedankt. Ik hoop dat ik volgend jaarweer op jullie mag rekenen! En nu we tochaan het bedanken zijn zal ik de leiders van deteams maar niet overslaan. Ik heb genotenvan het enthousiasme van de leiders. De eenstaat stilletjes langs de kant te genieten, detweede moet bijna aan de beademing doorzijn aanmoedigingen! Mensen, met een gezamelijke BBQ gaan wehet seizoen afsluiten, en ik hoop ook jullievolgend seizoen hier weer terug te zien.

“And now something completedifferent”.

De filmmiddag was erg gezellig. Ruim 60 kin-deren genoten van Alwin and the chipmunks.De spelregelquiz kende een wat teleurstel-lende opkomst. 18 D-kinderen moestenweten of raden of de korfbalmand echt geelmoet wezen, of de bal perse gevlekt moetzijn, en of dat de scheidsrechter moet afflui-ten als een konijn het veld oversteekt. Ik hebruim dertig jaar korfbalervaring, waarvanzo’n tien jaar met een gele kunststofmand,dertig jaar met een gevlekte bal, en eenkonijn heb ik nog nooit tijdens de wedstrijdhet veld zien oversteken. Toch moest ik ergmijn best doen om de juiste antwoorden teraden. Te moeilijk? Welnee, maar wie denktnou na over zulke zaken! Monique en Anja,bedankt voor deze leuke quiz.

Zoals ik al schreef, het seizoen zit er op. Ik ganog een jaar door als voorzitter, dan ga ik

wat anders doen voor mijnkluppie. Tot die tijd blijf iksamen met de rest van dePupillencommissie mijn bestdoen om jullie volgend jaarweer zo’n leuk jaar korfbal tebezorgen bij DVO. Korfbal, enal dat andere, wat ook zobelangrijk is.

Fijne vakantie, en komallemaal heel terug!!

Groetjes, Wim

De pupillen van F4 vieren feest

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:54 Pagina 29

Page 30: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

30

De Wingerd en Julianaschool tweede van Gelderland bij Provinciaal

Schoolkorfbalkampioenschap

Twee Bennekomse scholen hebben afgelopenzaterdag nèt niet het kampioenschapbehaald bij het PSK Gelderland inBennekom. De Wingerd was vertegenwoor-digd door de groepen 5/6 en deJulianaschool door de groepen 7/8. Beidescholen behaalden de tweede plaats.

De dag werd geopend door de Heidehoog-heden. Ze kwamen om half tien het veld opschreiden, vergezeld door een jonge trom-pettist van OBK, Mark Ogink. De Hooghedenmochten als eerste de bal door de korfgooien. Vooral de Heideprinses zou eentalentvolle speelster kunnen zijn. Zij scoorde direct bij de eerste poging! DeHeidekoningin had een paar pogingen meernodig. Na een regen van confettislierten eneen vuurwerkspektakel kon het toernooi vanstart gaan. De 30 deelnemende teams warenverdeeld over 6 poules. Tot even na de mid-dag werd er op zes velden fanatiek gestredenom de eerste of tweede plek in de poule.Door leerlingen van het ROC Ede werd ereen spellencircuit georganiseerd voor kinde-ren die naast de wedstrijden nog iets wildendoen. Alle teams werden door EelcoNoortman van Noortman Fotografie op defoto gezet. De finalewedstrijd voor de groe-pen 5/6 werd uiteindelijk gespeeld door DeWingerd uit Bennekom tegen Nijenoord uitWageningen. Nijenoord won deze finaleglansrijk met 7-1. Eerste werd Nijenoord,tweede De Wingerd en derde de

Schimmelpenninck van den Oyeschool uitHoevelaken. De finalewedstrijd voor de groe-pen 7/8, tussen de Julianaschool en de Prins

Berhardschool uit Ermelo werd een heelspannende wedstrijd. De scholen waren echtaan elkaar gewaagd! Na een eindstand van 7-7 werd de wedstrijd verlengd. Van de ver-lenging was de eindstand weer gelijkspel: 3-3. Dit betekende dat de strijd beslist moestworden met strafworpen. Bij de strafworpenwerd het uiteindelijk 4-3 voor de PrinsBernhardschool. Eindstand dus: 1. PrinsBernhardschool uit Ermelo, 2. Julianaschooluit Bennekom en 3. De Fakkel uit Apeldoorn.Na de finales werden de bekers uitgereiktdoor burgemeester C. van der Knaap uit Ede.Na afloop kreeg iedere deelnemer eenprachtige foto als aandenken mee naar huis.

Het was een zonnige dag en warm om tespelen. De EHBO- medewerkers hadden aanhet begin van de dag tips uitgedeeld omdeze dag zo goed mogelijk door te komen.Gelukkig werd er goed gelet op het vochtge-bruik. De EHBO-post werd wel druk bezochtdoor kinderen met schaafwondjes en (lichte)verstuikingen. Mede dankzij de medewerkingvan vele DVO- vrijwilligers, de steun van eenaantal ondernemers uit Bennekom en omge-ving en natuurlijk het prachtige weer werdhet voor vele kinderen, hun ouders en bege-leiders een prachtige dag.

De organisatie van DVO bedankt alle geversen vrijwilligers hartelijk hiervoor. Voor informatie en foto’s kunt u kijken opwww.dvo-korfbal.nl

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:54 Pagina 30

Page 31: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

ziet. Lekker even inspannend bezig zijn.Probeer dan wel een sport uit te zoeken,waar het accent ligt op het uithoudingsver-mogen. Op deze wijze blijft de basisconditieacceptabel. Net zoals met de actie‘Nederland in Beweging’ wordt geadviseerdiedere dag minimaal een half uur sportiefactief te zijn.

Voor de sporten, waarbij het loopvermogenbelangrijk is (voorbeelden zijn voetbal,handbal en hockey) adviseren we 2 wekenvoor de start van de voorbereiding op hetnieuwe seizoen zelf al te beginnen met deopbouw van de loopconditie. Je kunt ditdoen door 2-3x per week gedurende 30 minu-ten tot een uur te trainen met een afwisse-ling van duurlopen en intervallopen. Als je dit doet op het strand of in de bossenmet variatie in terrein (heuvel op en heuvelaf) is het nog plezierig ook. Voorkom verder dat je kilo’s in gewicht toe-neemt door maar te blijven eten. Deze kilo’smoet je ergens ook weer zien kwijt te raken.Dit valt vaak niet mee. Wees matig met het gebruik van alcohol.Overmatige consumptie is om veel redenenslecht, niet in de laatste plaats voor je condi-tie. Een prettige vakantie toegewenst endenk erom: rust roest!

bron: www.sportzorg.nl/bibliotheek

De belangrijkste verklaring ligt in de te forseopbouw van de belasting van trainingen enwedstrijden bij spelers die relatief nog onvol-doende conditionele basis hebben. Je kuntdit in de eerste plaats de trainers aanreke-nen, die onvoldoende de trainingsarbeiddoseren, waarbij zij weinig rekening houdenmet de nog beperkte conditie van de spelers.Aan de andere kant mag je van prestatiege-richte spelers ook verwachten dat zij hunconditie op een acceptabel peil houden in devakantieperiode.

Het advies is dan ook sportief actief teblijven in de vakantie. Dit hoeft niet per sede beoefening van dezelfde sport te zijn,maar kan ook een andere sport zijn. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je diesportbeoefening als een stuk ontspanning

Tips om de zomer goed door te komen om er in het nieuwe seizoen

weer te staan!

31

Herken je dat gevoel na de eerste trainingvan een nieuw seizoen dat je helemaal kapotzit en dat je de volgende ochtend‘geradbraakt’ je bed uitkomt?! Wil je dit voorkomen? Lees dan onderstaandartikel door! Het seizoen loopt voor veeltakken van sport ten einde. Nog een paarweken enkele trainingen en misschien nogeen toernooi, dan is het afgelopen. De vakantie nadert met rasse schreden.Lekker ontspannen en genieten. Voor sommige betekent het dat ze horizon-taal gaan naast het zwembad of op hetstrand met een lekker hapje en drankje.Anderen gaan actief vakantie houden en veelondernemen. Actieve vakanties met trek-tochten, lopend of fietsend, bergtochten zijntegenwoordig erg in. Weer anderen blijvensportief actief in andere takken van sport(bijvoorbeeld tennis, zwemmen, cricket).Besef dat lichamelijke inactiviteit leidt totverlies van conditie. Dat gebeurt al na eenpaar weken. Hoe beter je getraind was in hetwedstrijdseizoen, des te groter het conditio-nele verval is in de vakantie. Het kost danook meer tijd om in de voorbereiding op hetnieuwe seizoen de conditie weer op tebouwen. We weten uit onderzoek dat in eensport als voetbal de voorbereidingsperiodeop de nieuwe competitie een drie maal zohoog risico op blessures oplevert als de wed-strijdperiode.

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:54 Pagina 31

Page 32: DVO de Bazuin Magazine 5 2010

VAN WONDERENDorpsstraat 1, Bennekom, tel: (0318) 41 61 90

SPONSORS DVO 1 & 2

Bazuin_nr_5 17-06-2010 10:54 Pagina 32