DrinkMaster krant 2010

4

Click here to load reader

description

Infokrant over adminsitratieve software voor drankenhandels en brouwerijen op basis van DrinkMaster & Microsoft Dynamics NAV.

Transcript of DrinkMaster krant 2010

Page 1: DrinkMaster krant 2010

Als drankenspecialist weet u zich te onderscheiden van de klassieke supermarkt met een uitgebalanceerd en breed assortiment, doorgedreven productkennis en service. Maar ook de inrichting en de aankleding van uw shop spelen een doorslaggevende rol.

Uw assortiment speciaalbieren is breed en diep. Daarom is het belangrijk om niet alleen uw kratten op de grond te presenteren. Voorzie ook een niveau voor losse flesjes en clips en een tweede niveau voor de gepaste glazen en de cadeauverpakkingen. Ook moet u de nodige ruimte voorzien voor de steeds populairdere 75cl flessen. Dit kan zowel op het tweede niveau als op een aparte presentatie te midden van de speciaalbierenafdeling.

Uw klanten komen niet speciaal bij u langs voor warme dranken, maar toch hebben we gemerkt dat dankzij een doordachte plaatsing

ook deze productgroep interessant wordt. Kleine, lagere meubels in de richting van de kassazone of pal bij de ingang van de drankenshop trekken de aandacht van de klant. Dankzij extra uitstalling van de betere koffie- en theemerken op een houten tafel kan u zich nog beter als specialist profileren.

Andere aandachtspunten zijn uw wijnafdeling, de presentatie van aperitieven en voor sommige dranken-speciaalzaken ook sterke dranken zoals Single Malt’s. Met de juiste combinatie van functionele winkelrekken en materialen zoals hout, glas, foto’s en beelden bouwt u een ‘eigen’ winkel met een ‘unieke’ look waarmee u zich nog beter onderscheidt van een supermarkt.

Wanzl winkelinrichting ontwerpt en realiseert al een tiental jaar projecten in drankenspeciaalzaken en heeft dankzij de intensieve samenwerking met uw collega’s heel wat ervaring opgedaan. We besteden aandacht aan die elementen waarin u als specialist uitblinkt en zoeken mee naar de ideale presentatie voor elke productgroep. (AD)Alex Declerck – Wanzl Belux – [email protected] – 016/40.28.30

Drinkcenter onderscheidt zich van supermarktNaast assortiment en service ook aankleding shop belangrijke factor

ERP-software vervangen is openhartoperatieLaat uw administratieve software enkel vervangen door specialisten

Een product van SDE- k r a n t

Opmerkelijke berichten

Brouwerij Brewdog verpakt bier in opgezette knaagdieren

De Britse brouwerij Brewdog, bekend voor haar bieren met zeer hoog alcoholgehalte, heeft een wel heel speciale limited edition uitgebracht van haar bier ‘The end of History’. Het bierflesje wordt verpakt in opgezette dieren zoals hazen, eekhoorns en hermelijnen. Ondanks het feit dat de dieren een natuurlijke dood gestorven zijn zorgt dit voor de nodige opschudding. Deze 12 exclusieve flessen zijn ondanks het prijskaartje van 600 euro per fles reeds allemaal verkocht.

Halve Maan bottelt in de toekomst zelf, blijft in Brugge

Brouwerij Halve Maan uit Brugge sleept met haar bieren ‘Brugse Zot’ en ‘Straffe Hendrik’ de ene award na de andere in de wacht. Hierdoor is de brouwerij op gecontroleerde manier kunnen groeien. Door de toenemende vraag zal de brouwerij nu ook een eigen botterlarij opstarten. Hiervoor is het huidige pand in de Brugse binnenstad echter te klein en verhuist de brouwerij naar het vroegere pand van het autocarbedrijf Eltebe aan het Waggelwater in Brugge. Eens de bottelarij operationeel is zal Halve Maan een capaciteit hebben van 50.000 hectoliter. Op die manier kan de brouwerij haar volledige productie zelf bottelen. Verder werd geïnvesteerd in een nieuwe administratieve oplossing op basis van DrinkMaster en Microsoft Dynamics NAV.

Brouwen met gruut in plaats van hop

Tijdens de Middeleeuwen werd er wel vaker met kruiden gebrouwen in plaats van met hop. Annick De Splenter blaast deze eeuwenoude traditie nieuw leven in met haar Stadsbrouwerij Gruut in Gent. Omdat over deze brouwmethode quasi niets meer geweten was, ging De Splenter geruggesteund door het IWT op onderzoek. Na inventarisatie van allerlei mogelijke kruiden werd met een dertigtal componenten aan het experimenteren geslagen. Na anderhalf jaar was het eerste lichtblond gruutbier klaar voor consumptie. Ondertussen telt het gamma 5 bieren (Amber, Blond, Wit, Bruin en een Belgian Ale).

Presentatie van losse flessen en glazen is zeer belangrijk

Uit “Verbeter uw ERP-project!” door Guus Krabbenborg. Vraag uw exemplaar van dit boek aan, zie blz. 4

Oud Beersel wint 2 dagen per week. blz. 2

Demo DrinkMaster @ Volvo Trucks. blz. 3

Drinkmaster nu ook “in de cloud”. blz. 3

Zou u voor een openhartoperatie het ziekenhuis bij u om de hoek uitkiezen? Da’s natuurlijk wèl lekker dichtbij! En zou u ook voor de aanbieder met de laagste prijs gaan? Inderdaad, een poliklinische ingreep scheelt overnachtingkosten! Dan heeft u zeker ook geen bezwaren als uw chirurg ‘n assistent-in-opleiding is? De installatie van nieuwe administratieve software of ERP-pakket laat zich prima vergelijken met een openhartoperatie. De medische wetenschap is inmiddels zo ver dat dergelijke complexe operaties goed uitgevoerd kunnen worden. Wat overigens niet betekent dat elke chirurg deze vaardigheid ook beheerst. Tijdens de operatie moet het hart blijven kloppen en de ingreep moet bovendien in één keer goed gaan. Er is immers geen herkansing! Ook implementaties van bedrijfssoftware kunnen vandaag de dag goed worden uitgevoerd,

maar het is niet vanzelfsprekend dat elke aanbieder van ERP-software dat vak ook beheerst! Tijdens de implementatie moeten uw bedrijfsprocessen gewoon doordraaien. En slechts weinig bedrijven kunnen zich een tweede implementatie permitteren.

Het succes of falen van een automatiseringsproject hangt nauw samen met de implementatie. En wat opvalt is de roekeloze manier waarop veel bedrijven daar mee omgaan.

Veel bedrijven “vergeten” het belang van kwaliteit zodra er kortingen te behalen zijn. Accepteren elke consultant als de tarieven maar laag genoeg zijn. En zien zonder aarzelen af van het documenteren van het maatwerk. Of dat slim is? Engelsen zeggen zo fraai Penny wise and pound foolish. Wie eisen stelt aan de kwaliteit van z’n implementatie moet zich terdege

voorbereiden. Welke aanbieder heeft de hoogste successcores? Wie heeft aantoonbare ervaring? Met het pakket, maar ook met jouw branche? Verlang cv’s van de mensen in het implementatieteam. En beslis niet voordat u de projectleider heeft gesproken.

Kwaliteit in een implementatie kost nu eenmaal geld. En de vreugde over de lage prijs is al lang verdwenen als de ergernis over de slechte kwaliteit voortduurt. (GK)

”Zou u ook de chirurg met de laagste prijs kiezen?“

Page 2: DrinkMaster krant 2010

QuotesBrasserie Vanuxeem“We werken al heel lang met DrinkMaster en SDE omdat ze de specifieke noden van de drankensector goed begrijpen. Hun sectoroplosing krijgt bovendien goede referenties van tal van andere drinkcenters.”

Een product van SDE-krant

”Bierhandel De Koninck“Als we vandaag prijzen wijzigen, dan worden die niet alleen automatisch aangepast in de kassa, maar ook afgedrukt voor affichering in de winkel. DrinkMaster past bovendien automatisch alle verschillende prijzen aan. Wij veranderen enkel de ‘hoofdprijs’. Een gevoelige tijdwinst.”

Drankencentrale Vandermolen“Een specifieke uitdaging die de klant van ons verwacht, is dat het leeggoed gedetailleerd op zijn factuur of kasticket komt. Manueel is dat amper te doen. Dankzij DrinkMaster verloopt dit nu automatisch.”

Ginstbronnen“Dagelijks besteedden we een paar uur aan het inschrijven van de accijnsregisters. Dat we voor DrinkMaster kozen, had alles te maken met het feit dat het een module voor het accijnzenbeheer omvatte, iets wat bij de andere aanbieders maatwerk was.”

“We werkten vroeger zonder een geïntegreerd softwaresysteem, waardoor veel tijd verloren ging met manueel werk en waardoor er een groot risico was op fouten”, vertelt Gert Christiaens. “Ik maakte offertes in Word, en de tracering van onze producten en de rapportering gebeurden in Excel. Ook de vele douaneformaliteiten vergden heel wat manuele administratie. Aangezien we het klantenbestand en de activiteiten van Oud Beersel willen uitbreiden, zochten we een meer geautomatiseerde werkwijze, onder meer voor het opvolgen van de bestellingen, de facturatie en het klantenbeheer.”

Volledige automatisering dankzij Ultimate MakeoverGert Christiaens won een ‘Ultimate Makeover’, en kreeg daardoor de kans om de organisatie volledig te automatiseren zonder investeringen. Via Microsoft kwam de brouwerij terecht bij IT-partner SDE, die op basis van Microsoft Dynamics NAV oplossingen ontwikkelt voor specifieke sectoren. “DrinkMaster, de software van SDE voor de drankensector, bleek voor ons de beste oplossing”, zegt Gert Christiaens.

“SDE, met wie we van bij het begin een goed contact hadden, heeft DrinkMaster aangepast aan onze situatie zodat de software helemaal voldeed aan onze behoeften.” “Elk bedrijf heeft specifieke behoeften, maar we proberen altijd om zoveel mogelijk bij ons standaardpakket te blijven”, zegt Willy De Corte, DrinkMaster-adviseur bij SDE. “Op basis van de feedback van onze klanten tijdens de 6-maandelijkse usergroups breiden we DrinkMaster steeds verder uit met extra functionaliteiten. Zo

kunnen alle klanten meegenieten van de nieuwe mogelijkheden en is de software gemakkelijker te onderhouden.”

Integratie met boekhoudingGert Christiaens, zijn vader en een vertegenwoordiger maken sinds februari 2010 gebruik van DrinkMaster. Ze hebben nu een goed overzicht van de goederen die in voorraad zijn. Wanneer een klant een bestelling doorstuurt, wordt die in het systeem ingevoerd als order. Op basis daarvan worden documenten gegenereerd, onder meer voor de magazijnier. Na feedback van de magazijnier over het eventueel teruggebrachte leeggoed, kan Oud Beersel met een paar klikken de factuur maken, die

ook meteen klaar is om te verwerken in de boekhouding. Wanneer de klant betaalt, komt die informatie ook direct terecht in Dynamics NAV. “Dankzij de geautomatiseerde workflows lopen we veel minder risico om fouten te maken”, zegt Gert Christiaens. “Bovendien zijn alle documenten achteraf gemakkelijk en snel terug te vinden. Aan de hand van lotnummers kunnen we onze leveringen traceren zodat we tegemoetkomen aan de wettelijke verplichtingen rond voedselveiligheid. We kunnen ook snel nagaan welke prijsafspraken we hebben gemaakt met een klant, of nieuwe prijsafspraken vanaf een bepaalde datum instellen. Bij het maken van de facturatie wordt dat vanzelf aangepast. Bovendien zien we meteen of er nog een openstaande betaling is, zodat we tijdig een herinnering kunnen sturen.”

Tegenover klanten is de geautomatiseerde werkwijze zeker een voordeel. “Grote klanten eisen steeds vaker dat we werken met digitale documenten en rekenen zelfs extra kosten aan als je nog op papier werkt”, zegt Gert Christiaens. “Als leverancier moeten we ons aan grote klanten aanpassen. Zo moeten we hun productreferentie gebruiken in de facturatie, anders wordt onze factuur niet aanvaard. Nu dat automatisch gaat, hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken.” Digitale douaneformulierenIntussen zijn ook de douaneformaliteiten deels geautomatiseerd. “Voor onze export moeten we, naast de factuur, ook documenten meegeven voor de douane en accijnzen”, legt Gert Christiaens uit. “Vroeger moesten we alles manueel invullen op papieren doordrukformulieren. Aangezien we werken met een extern magazijn, moesten we daar telkens naartoe rijden om dat ter plaatse te doen. Nu heeft SDE ervoor gezorgd dat we die formulieren digitaal ter beschikking hebben, zodat we ze kunnen doormailen of digitaal doorfaxen. Daarna moeten de mensen in het magazijn de documenten afdrukken, maar na de nodige aanpassingen bij de douane, kan vanaf januari 2011 alles volledig digitaal gebeuren. De douane zal dan onze formulieren digitaal kunnen ontvangen en automatisch verwerken.” AanraakschermBij de brouwerij in Beersel hoort ook een winkel waar particulieren de bieren van Oud Beersel kunnen kopen. Sinds maart 2010 is de kassa uitgerust met een aanraakscherm en geïntegreerd met DrinkMaster, zodat de winkelverkoop ook meteen naar de boekhouding en de administratie gaat. “De nieuwe werkwijze is heel handig”, aldus Gert Christiaens. (ML)

Brouwerij Oud Beersel kiest DrinkMasterAutomatisering van de volledige distributie, tracering en douane-formaliteiten bespaart tijd

Gert Christiaens en zijn vader, die samen Brouwerij Oud Beersel leiden, winnen veel tijd sinds ze werken met DrinkMaster, een sectorspecifieke oplossing die SDE ontwikkelde op basis van Microsoft Dynamics NAV. “Dankzij de automatisering besparen we zeker één tot twee dagen per week doordat we minder manuele administratie hebben”, zegt Gert Christiaens. “Daardoor kunnen we nu veel meer klanten bedienen met hetzelfde aantal medewerkers.”

“Dankzij de geautomatiseerde workflows maken we minder fouten” - Gert Christiaens

Dankzij de automatisering besparen we één a twee dagen per week omdat we minder manuele administratie hebben.

Gert Christiaens, zaakvoerder

Page 3: DrinkMaster krant 2010

-krant

“We werkten vroeger zonder een geïntegreerd softwaresysteem, waardoor veel tijd verloren ging met manueel werk en waardoor er een groot risico was op fouten”, vertelt Gert Christiaens. “Ik maakte offertes in Word, en de tracering van onze producten en de rapportering gebeurden in Excel. Ook de vele douaneformaliteiten vergden heel wat manuele administratie. Aangezien we het klantenbestand en de activiteiten van Oud Beersel willen uitbreiden, zochten we een meer geautomatiseerde werkwijze, onder meer voor het opvolgen van de bestellingen, de facturatie en het klantenbeheer.”

Volledige automatisering dankzij Ultimate MakeoverGert Christiaens won een ‘Ultimate Makeover’, en kreeg daardoor de kans om de organisatie volledig te automatiseren zonder investeringen. Via Microsoft kwam de brouwerij terecht bij IT-partner SDE, die op basis van Microsoft Dynamics NAV oplossingen ontwikkelt voor specifieke sectoren. “DrinkMaster, de software van SDE voor de drankensector, bleek voor ons de beste oplossing”, zegt Gert Christiaens.

“SDE, met wie we van bij het begin een goed contact hadden, heeft DrinkMaster aangepast aan onze situatie zodat de software helemaal voldeed aan onze behoeften.” “Elk bedrijf heeft specifieke behoeften, maar we proberen altijd om zoveel mogelijk bij ons standaardpakket te blijven”, zegt Willy De Corte, DrinkMaster-adviseur bij SDE. “Op basis van de feedback van onze klanten tijdens de 6-maandelijkse usergroups breiden we DrinkMaster steeds verder uit met extra functionaliteiten. Zo

kunnen alle klanten meegenieten van de nieuwe mogelijkheden en is de software gemakkelijker te onderhouden.”

Integratie met boekhoudingGert Christiaens, zijn vader en een vertegenwoordiger maken sinds februari 2010 gebruik van DrinkMaster. Ze hebben nu een goed overzicht van de goederen die in voorraad zijn. Wanneer een klant een bestelling doorstuurt, wordt die in het systeem ingevoerd als order. Op basis daarvan worden documenten gegenereerd, onder meer voor de magazijnier. Na feedback van de magazijnier over het eventueel teruggebrachte leeggoed, kan Oud Beersel met een paar klikken de factuur maken, die

ook meteen klaar is om te verwerken in de boekhouding. Wanneer de klant betaalt, komt die informatie ook direct terecht in Dynamics NAV. “Dankzij de geautomatiseerde workflows lopen we veel minder risico om fouten te maken”, zegt Gert Christiaens. “Bovendien zijn alle documenten achteraf gemakkelijk en snel terug te vinden. Aan de hand van lotnummers kunnen we onze leveringen traceren zodat we tegemoetkomen aan de wettelijke verplichtingen rond voedselveiligheid. We kunnen ook snel nagaan welke prijsafspraken we hebben gemaakt met een klant, of nieuwe prijsafspraken vanaf een bepaalde datum instellen. Bij het maken van de facturatie wordt dat vanzelf aangepast. Bovendien zien we meteen of er nog een openstaande betaling is, zodat we tijdig een herinnering kunnen sturen.”

Tegenover klanten is de geautomatiseerde werkwijze zeker een voordeel. “Grote klanten eisen steeds vaker dat we werken met digitale documenten en rekenen zelfs extra kosten aan als je nog op papier werkt”, zegt Gert Christiaens. “Als leverancier moeten we ons aan grote klanten aanpassen. Zo moeten we hun productreferentie gebruiken in de facturatie, anders wordt onze factuur niet aanvaard. Nu dat automatisch gaat, hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken.” Digitale douaneformulierenIntussen zijn ook de douaneformaliteiten deels geautomatiseerd. “Voor onze export moeten we, naast de factuur, ook documenten meegeven voor de douane en accijnzen”, legt Gert Christiaens uit. “Vroeger moesten we alles manueel invullen op papieren doordrukformulieren. Aangezien we werken met een extern magazijn, moesten we daar telkens naartoe rijden om dat ter plaatse te doen. Nu heeft SDE ervoor gezorgd dat we die formulieren digitaal ter beschikking hebben, zodat we ze kunnen doormailen of digitaal doorfaxen. Daarna moeten de mensen in het magazijn de documenten afdrukken, maar na de nodige aanpassingen bij de douane, kan vanaf januari 2011 alles volledig digitaal gebeuren. De douane zal dan onze formulieren digitaal kunnen ontvangen en automatisch verwerken.” AanraakschermBij de brouwerij in Beersel hoort ook een winkel waar particulieren de bieren van Oud Beersel kunnen kopen. Sinds maart 2010 is de kassa uitgerust met een aanraakscherm en geïntegreerd met DrinkMaster, zodat de winkelverkoop ook meteen naar de boekhouding en de administratie gaat. “De nieuwe werkwijze is heel handig”, aldus Gert Christiaens. (ML)

Brouwerij Oud Beersel kiest DrinkMasterAutomatisering van de volledige distributie, tracering en douane-formaliteiten bespaart tijd

De kosten om nieuwe administratieve software te installeren kunnen worden opgesplitst in 3 grote groepen. Ten eerste de prijs van de software-licentie, vervolgens de prijs van krachtigere hardware en servers en ten derde de prijs voor de installatie en configuratie op maat van de klant.

De licentiekost en de prijs van de nieuwe hardware wegen echter sterk door voor bedrijven tot 5 gebruikers waardoor ze naast de voordelen van DrinkMaster grijpen. SDE paste daarom het pakket zo aan dat het kan draaien op een externe server. Ook wel ‘in de cloud’, de grote internetwolk, genoemd.

De software wordt niet langer op een eigen server bij de drankenhandel of brouwerij geplaatst maar in een extern serverpark. Via een internetverbinding kan DrinkMaster opgestart worden.

U betaalt per maand een vast bedrag per gebruiker (reeds vanaf € 115,00) voor het gebruik van de server op afstand. Bovendien zit in deze prijs de licentie van de DrinkMaster-software reeds mee verwerkt! Op die manier wordt de instap-investering teruggebracht naar ongeveer 1/3 van een traditionele implementatie. Het enige wat nog overblijft is het bedrag voor het instellen van DrinkMaster voor de specifieke drankenhandel, bijvoorbeeld het artikelbestand overbrengen, boekhouding en facturatie instellen, promoties, prijsbeheer, de gebruikers opleiden, opstartbegeleiding, lay-outs, enzovoort.

De drankenhandel of brouwerij hoeft zich geen zorgen meer te maken over het onderhoud van servers of andere hardware en kan tegen een aantrekkelijk maandelijks bedrag van de voordelen van DrinkMaster genieten. (SB)

DrinkMaster nu ook op maandelijkse huurbasisIn de cloud: geen hardware-investering, gespreide kost, ideaal voor kmo’s

Demo DrinkMaster & bedrijfsbezoek Volvo TrucksTest DrinkMaster & bezoek nadien de Volvo Trucks fabriek in Oostakker

Dankzij de automatisering besparen we één a twee dagen per week omdat we minder manuele administratie hebben.

Gert Christiaens, zaakvoerder

Maak een prijssimulatie voor DrinkMaster in de cloud. Ideaal voor kleine bedrijven in de drankensector.

www.drinkmaster.be/cloud

Een product van SDE

reeds vanaf€ 120per maand, per gebruiker

excl. installatieexcl btw

Volvo Trucks België en SDE slaan de handen in elkaar voor een unieke demonstratie van DrinkMaster op de site van Volvo Trucks in Oostakker bij Gent. Na de demo van DrinkMaster is er tijd voor een lunch en aansluitend een uniek bedrijfsbezoek aan de productielijn.

Made in BelgiumVandaag assembleert Volvo Europa Truck gemiddeld meer dan 35.000 trucks/jaar. De fabriek is Volvo Trucks’ grootste truckassemblagefabriek in Europa die het volledige Europese Volvo gamma (behalve de FH16) bouwt en is de enige producent van de middelzware serie voor de hele wereld.Naast de assemblage van vrachtwagens worden er ook alle cabines getrimd of aangekleed voor de eigen productie van zware vrachtwagens. Ook het fitten van banden en velgen tot wielen wordt sinds enkele jaren in de Gentse vestiging uitgevoerd. De Volvo groep stelt in België meer dan 3.500 personen te werk. Naast kwaliteit en veiligheid is respect voor het milieu een van de 3 kernwaarden in het beleid van Volvo. De fabriek in Oostakker was de eeste fabriek uit de globale automobielindustrie die CO2-neutraal produceerde.

Volvo Trucks & SDE DrinkMaster nodigen u uit om de nieuwste generatie software voor de sector te ontdekken, gevolgd door een uniek bedrijfsbezoek aan de assemblagelijn van Volvo waar de nieuwste generatie vrachtwagens van de band rollen. Wees er snel bij, omwille van veiligheidsredenen in de fabriek kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan deze demonstratie. (SB)

WaarSmalleheerweg 31 - 9041 Oostakker

Wanneermaandag 15 november

AgendaWelkom: 8u30Start: 9u00 - Demo DrinkMasterLunch: 12u00Bezoek assemblage: 14u00Einde: 16u30

InschrijvenVia onze website www.drinkmaster.be/volvo

max

25pers.

Page 4: DrinkMaster krant 2010

-krant

DrinkMasterDrinkMaster biedt bedrijven uit de drankensector alles om het bedrijf beter te leiden. In gebruik bij talloze drankenhandels, drive-ins en brouwerijen; DrinkMaster is dé leidinggevende software voor bedrijven in de drankensector gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV.

Optimaliseer uw administratie, stock, facturatie, shop, planning, leeggoedbeheer,internationaal accijnsbeheer, ... Zorg voor tevreden klanten!

ZaakvoerderMet DrinkMaster kunt u als zaakvoerder uw bedrijf beter beheren en bijsturen. Duidelijke rapporten en financiële analyses zeggen u waar u staat. U krijgt een beter zicht op uw marges en prijzen. U kunt bovendien gemakkelijker delegeren omdat u eenvoudiger kunt controlleren en opvolgen.

Aan- en verkoperDankzij de beste prijsbeheer-module op de markt kunt u beter in- en verkopen. Bovendien vergen prijswijzigingen veel minder van uw tijd. Leeggoedbeheer, bestelstandaarden en overzichtelijke klantengegevens maken het werk eenvoudiger.

BoekhouderHet opvolgen van openstaande facturen (ook aan de kassa) is wat uw bedrijf maakt of kraakt in deze tijden. DrinkMaster maakte dit daarom superefficiënt. Langs de inkoopzijde kunt u zeer eenvoudig facturen controleren op basis van inkooporders en de koppeling boekhouding en verzamelfacturatie maakt uw leven gemakklijker

!!20 prikkelende columns geven u stof tot nadenken wanneer u nieuwe administratieve software overweegt.

www.drinkmaster.betel. +32 (0)9 340 66 70e-mail: [email protected] in voor een vrijblijvende demo

••••

Software: kosten of investering?Onderzoek ook eens de opbrengsten van een nieuw pakket.

Van oudsher wordt ERP-software als een kostenpost gezien. En hoewel de overtuiging terrein wint dat de kwaliteit van informatievoorziening de bedrijfsresultaten beïnvloedt, speelt het kostengericht denken bedrijven nog steeds parten. En dat pakt niet altijd gunstig uit!

Veel bedrijven zijn met hun huidige bedrijfssoftware ronduit ongelukkig. Te complex in gebruik, gebrekkige innovatie en onvoldoende flexibiliteit zijn veel gehoorde klachten. Noodgedwongen zoeken eindgebruikers hun heil in Excel of Access met alle gevolgen van dien. Opvallend is dat deze bedrijven toch volharden in het handhaven van hun systeem. “De investering

is nog niet afgeschreven” blijkt belangrijker dan dalende leverbetrouwbaarheid, verlies van klanten en oplopende faalkosten. Vaak wordt de gifbeker tot de bodem leeggedronken voordat een betere oplossing wordt gezocht.

Ook bij de keuze voor een nieuw pakket speelt het kostenelement nog steeds een substantiële rol. Moeiteloos wordt een leverancier voor 3 procent initieel prijsverschil terzijde geschoven die een 30 procent beter vooruitzicht op innovatie en continuïteit biedt.

Behoort u tot die categorie ontevreden bedrijven? Dan is het interessant in gedachten ‘ns terug te gaan naar het moment

waarop u voor uw huidige oplossing koos. Weet u nog welke pakketten en aanbieders toen op uw shortlist stonden? Bedenk dan eens waar u met die oplossingen nu had gestaan. Wellicht komt u tot de conclusie dat er bij een andere keuze nu geen noodzaak tot vervanging zou spelen. Er wél opvolgende versies zouden

zijn met functionaliteit

waar u nu om zit te springen. Dat die andere implementatiepartner z’n belofte om actief in kennis van uw branche te investeren wél heeft waargemaakt. Door bedrijfssoftware niet langer als kosten maar als investering te beschouwen gaat u door een andere bril naar het keuzevraagstuk kijken. De opbrengsten van uw nieuwe pakket, het aantal jaren waarin u het pakket kunt gebruiken en dus afschrijven en de mogelijke doorgroei naar toekomstige pakketgeneraties worden dan ineens belangrijker. Grote kans dat u daarmee ook een beter passende oplossing in huis haalt! (GK)

Zorg dat u met uw nieuwe bedrijfssoftware kunt doorgroeien.

Uit “Verbeter uw ERP-project”, door Guus Krabbenborg. Vraag uw exemplaar van dit boek aan.

Vraag gratis het boekje

‘Verbeter uw ERP-project!’ aan

Kom naar een vrijblijvende demo van DrinkMaster in uw buurt! Schrijf in voor een demonstratie via onze website www.drinkmaster.be of door het faxformulier op de achterzijde van de brief terug te faxen.

maandag 13/09/10 - kantoor SDE Lokeren - demo software voor de drankensectorzondag 3/10/10 & maandag 4/10/2010- Drinks & Presents beurs Temse - Beursstandmaandag 11/10/10 - kantoor SDE Brugge (Zedelgem) - demo software voor de drankensectordonderdag 25/11/10 - kantoor SDE Lokeren - demo software voor de drankensector

••••

Een product van SDE

Productie (bij brouwerijen)De productie-module laat toe de opvolging van grondstoffen en productie bij onderaannemers efficiënt te voeren. Geautomatiseerde accijnsverwerking en lottracering vereenvoudigen de administratie. Bovendien heeft SDE uitgebreide ervaring met software voor de voedingssector waardoor we op specifieke productievraagstukken een antwoord kunnen bieden.

Moeiteloos wordt een leverancier voor 3 % initieel prijsverschil terzijde geschoven die een 30 % beter vooruitzicht op innovatie en continuïteit biedt.”

DrinkMaster is een product van Software Developments nv.

Brandstraat 16 - 9160 LokerenTel. +32 (0)9 340 66 76Fax +32 (0)9 340 66 86e-mail: [email protected]