De Liede nieuwsbrief juli 2016

2
I n deze nieuwsbrief leest u de laatste stand van zaken op onze locatie De Liede en over de aanlevering van afvalstromen bij Groen & Grond Combinatie. De afgelopen periode hebben wij ons onder andere gericht op de verdere ontwikkeling van onze producten en diensten, zoals teelaarde en bomengrond. In april hadden wij een compostactie waarbij onze klanten op De Liede gratis compost mee konden nemen. Een leuk initiatief en een mooie manier om eens producten uit te proberen, was de reactie van onze klanten op deze actie. Zoals u wellicht heeft gemerkt, vinden er op de locatie ook werkzaamheden van TenneT plaats. Wij proberen de overlast zoveel mogelijk voor u te beperken. De afvalbranche is gestart met digitale begeleidingsdocumenten. Ook Afvalzorg heeft op al haar locaties deze software inmiddels geïnstalleerd. Met het digitale begeleidingsformulier hebben chauffeurs geen papieren begeleidingsbrief meer nodig. Op deze manier kunnen wij ons service- niveau verder verhogen, onze klanten sneller inzicht geven in de gebrachte tonnages én het past binnen onze duurzame ambities. Wat betekent dit voor u? Als klant moet u in het bezit zijn van een systeem waarmee u vooraanmeldingen van het afvaltransport kunt doen in het standaardformaat (EBA). Nadat Afvalzorg heeft ingesteld dat u gebruik maakt van het digitale systeem, is hierin te zien welke vrachtwagen gaat rijden en welk afvalstroomnummer van Afvalzorg erbij hoort. U ontvangt als chauffeur deze vooraanmelding op een boordcomputer of via een App. Zo heeft u te allen tijde de gegevens over uw lading bij de hand in geval van controle door het bevoegd gezag. Bij de weegbrug ziet de weegmeester bij het invoeren van het kenteken gelijk welke lading u brengt en om welk afvalstroomnummer het gaat. U kunt uw afvalstromen vervolgens storten om daarna weer leeg gewogen te worden. Het lege gewicht wordt direct digitaal teruggestuurd naar het bedrijf dat de vooraanmelding heeft gedaan. Heeft u vragen? Deze kunt u altijd stellen aan een van onze medewerkers. Of kijk op www.afval-eba.nl. De Liede nieuwsbrief juli 2016 Digitale begeleidingsdocumenten

description

 

Transcript of De Liede nieuwsbrief juli 2016

Page 1: De Liede nieuwsbrief juli 2016

In deze nieuwsbrief leest u de laatste stand van zaken op onze locatie De Liede en over de

aanlevering van afvalstromen bij Groen & Grond Combinatie. De afgelopen periode hebben wij ons onder andere gericht op de verdere ontwikkeling van onze producten en diensten, zoals teelaarde en bomengrond. In april hadden wij een compostactie

waarbij onze klanten op De Liede gratis compost mee konden nemen. Een leuk initiatief en een mooie manier om eens producten uit te proberen, was de reactie van onze klanten op deze actie. Zoals u wellicht heeft gemerkt, vinden er op de locatie ook werkzaamheden van TenneT plaats. Wij proberen de overlast zoveel mogelijk voor u te beperken.

De afvalbranche is gestart met digitale begeleidingsdocumenten. Ook Afvalzorg heeft op al haar locaties deze software inmiddels geïnstalleerd. Met het digitale begeleidingsformulier hebben chauffeurs geen papieren begeleidingsbrief meer nodig. Op deze manier kunnen wij ons service­niveau verder verhogen, onze klanten sneller inzicht geven in de gebrachte tonnages én het past binnen onze duurzame ambities.

Wat betekent dit voor u? Als klant moet u in het bezit zijn van een systeem waarmee u vooraanmeldingen van

het afvaltransport kunt doen in het standaardformaat (EBA). Nadat Afvalzorg heeft ingesteld dat u gebruik maakt van het digitale systeem, is hierin te zien welke vrachtwagen gaat rijden en welk afvalstroomnummer van Afvalzorg erbij hoort.

U ontvangt als chauffeur deze vooraanmelding op een boordcomputer of via een App. Zo heeft u te allen tijde de gegevens over uw lading bij de hand in geval van controle door het bevoegd gezag.

Bij de weegbrug ziet de weegmeester bij het invoeren van het kenteken gelijk welke lading u brengt en om welk afvalstroomnummer het gaat.

U kunt uw afvalstromen vervolgens storten om daarna weer leeg gewogen te worden. Het lege gewicht wordt direct digitaal teruggestuurd naar het bedrijf dat de vooraanmelding heeft gedaan.

Heeft u vragen? Deze kunt u altijd stellen aan een van onze medewerkers. Of kijk op www.afval-eba.nl.

De Liede nieuwsbrief juli2016

Digitale begeleidingsdocumenten

Page 2: De Liede nieuwsbrief juli 2016

GROEN & GROND COMBINATIELocatie De Liede Ecoweg 20, Vijfhuizen Postadres Postbus 2, 1566 ZG AssendelftTelefoon 088 - 801 08 01 E-mail [email protected] Internet www.groenengrond.com

Reguliere openingstijden De Liede maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 17.00 uurMeer informatie? Bel met Michael Warmenhoven 06 - 30 10 50 87 of Kees Kerssens 06-51 27 75 80

Eind vorig jaar is er op de locatie een klanttevredenheids­onderzoek onder de bezoekende chauffeurs uitgevoerd. De vragen gingen over veiligheid, voorzieningen en dienst­verlening. Hierin scoorden wij een 8,0. Een mooi rapportcijfer waar we trots op zijn.

Natuurlijk zijn we ook aan de slag gegaan met een aantal door u aangedragen verbeterpunten. De realisatie van het nieuwe weegkantoor, de weegbruggen en de asfaltering stonden begin dit jaar al op de planning en zijn inmiddels gerealiseerd. Ook zijn er nieuwe borden geplaatst, vakken gemaakt en wordt er gekeken naar verlichtingsmogelijkheden voor de winterperiode. Binnenkort ontvangt u een nieuwe locatiekaart, waarop de benodigde telefoonnummers en routes op de locatie helder staan aangegeven.

Gewijzigde openingsdagen zomerperiode

Vanaf 1 augustus t/m 19 augustus (week 31 t/m 33) gelden er bij de

Groen & Grond Combinatie op locatie De Liede aangepaste openingstijden. In deze periode is de locatie van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 - 17.00 uur.

Heeft u taxus(haag) gesnoeid? De Taxus Baccata is een groenblijvende conifeer die veel als haag wordt gebruikt.

Wist u dat de jonge giftige twijgen van deze Taxus baccatine bevatten? Dit is een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee tijdens chemotherapie kanker bestreden wordt. Uw taxussnoeisel kan dus levens redden! Doe mee met deze actie en lever tussen 15 juni en 31 augustus deze groenstroom apart in op onze locatie. Let op, het snoeisel moet van eenjarige planten zijn en niet “vervuild” zijn met ander groenafval.

Help kanker bestrijden met snoeiafval

Verbeterpunten klanttevredenheids-onderzoek

Volg ons op Twitter:

www.twitter.com/groenengrond

Denkt u met ons mee? De tweede helft van 2016 gaat Afvalzorg haar digitale dienstverlening verder ontwikkelen. Zo gaan we aan de slag met een nieuwe website en we willen onze dienst-verlening voor u verbeteren. Wilt u ons hierbij helpen? Dat kan via een korte vragenlijst die u samen met een van onze medewerkers, onder het genot van een kopje koffie, invult op onze locatie. U kunt zich hiervoor aan-melden bij onze medewerkers op de weegbrug.

De firma Heijmans is bezig met werkzaamheden voor TenneT op De Liede. Dit betekent minder werkruimte voor u als chauf­feur en voor onze medewerkers, maar onze activiteiten gaan onveranderd verder. Wij proberen de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken en het terrein is door onze medewerkers zo efficiënt mogelijk ingericht.

Heijmans legt voor TenneT een nieuwe hoogspanningsverbinding aan tussen Wateringen en Beverwijk. Aan de zuidkant van terrein De Liede komt een transfor-matorstation die de elektriciteit van 380 kV naar 150 kV transformeert voor regionale distributie. De werkzaamheden van TenneT op locatie De Liede duren in ieder geval nog voort in 2016.

Werkzaamheden TenneT