De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

32
1 De Grasmaaier Jaargang 11 | november 2014 | GM or it didn’t happen Grasmaaier gaat terug in de tijd Introweekend kent winnaars en verliezers De Olympas, is het een vloek of een zegen?

description

Het eerste nummer van de Grasmaaier in het jaar 2014-2015. Met oude bekenden zoals Miss TC en Hawk-Eye, maar ook met een nieuwe spannende rubrieken en verfrissende artikelen, zoals dat bij een nieuw jaar en een nieuwe redactie hoort.

Transcript of De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

Page 1: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

1

De G

rasm

aaie

r Ja

arga

ng 11

| no

vem

ber 2

014

| GM

or i

t did

n’t h

appe

n

Grasmaaier gaat terug in de tijd

Introweekend kent winnaars en

verliezers

De Olympas, is het een vloek of een

zegen?

Page 2: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

2

Colofon

De GrasmaaierVerenigingsblad vanTC de Uithof

Jaargang 11, nr. 4November 2014

GM-COMMISSIEBart AudenaertDaniek de VriesDasha VydmyshEvelien DamhuisFieneke JochemsenJip BoersmaSanna DijkhuizenTerry Nick BergsmaTim Hoornweg

MET DANK AANUlli de Uithof Uil

CONTACTE: [email protected]

WE WANT YOU!Heb jij een leuke rod-del, foto, quote of grap voor in de Grasmaai-er?

App op speciale telefoonnummer!06-177 263 27

Zoals het bestuur elk jaar het stokje doorgeeft aan een nieuw zes-tal, zo zetelen er ook na elke zomer nieuwe leden in de commis-sies van TC de Uithof. Dat laatste is gelukkig een minder heftige overstap dan het eerste, omdat een commissie het (vrijwel) nooit volledig met louter nieuwe krachten moet doen. Ervaring wordt niet alleen doorgegeven via witboeken en overdrachtsgesprekken, maar blijft ook binnen de commissie door ouderejaars die hun commissiewerk zo leuk vonden dat ze nog wel een jaartje (of twee) door wilden gaan.

Ook de redactie van de Grasmaaier, door onszelf liefkozend ‘GM’ genoemd, is herboren wedergekeerd na het bijna Uithof-loze zo-merreces. Wij, ouwe rotten, nieuwe ouderejaars en enthousiaste eerstejaars, gaan dit jaar met onze groene commissiepetjes niet zomaar ‘een leuk clubblaadje neerzetten’, maar we zullen hetgeen zijn waar iedere op roddels beluste, in beleid of tennis geïnteres-seerde en welke andere Uithoffer dan ook naar uitkijkt.

Daarnaast vallen de uitkomstdata zo lekker dat we ook het baken in de woeste zee van ieders tentamenperiode zijn: vlak daarna komt er een Grasmaaier uit! Behalve tijdens onze eigen tentamens natuurlijk, want dan zijn wij extra hard aan het ploeteren om deze glossy op je deurmat te krijgen.

Om een lang verhaal kort te maken: verheug je dit jaar op elke Grasmaaier en begin nu maar met het lezen van deze. En onthoud: GM or it didn’t happen!

Fieneke JochemsenVoorzitter GrasmaaierCie 2014-2015

REDACTIONEEL

2

Page 3: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

Peter ziet nieuwe toekomst

Lek lift Joseph B

Michiel zet legende in schaduw

Het Uithofnieuws uit de stad Utrecht en omgeving

COME ON 0-30!

TERRY NICK BERGSMA

Tivoli Vredenburg is zo lek als een mandje. Er is geluidsoverdracht tus-sen zalen, tot ergernis van bezoekers. De directeur wist zich geen raad, tot DJ Joseph B. plaatsnam achter de draaitafel. Vanuit de Ronda over-klaste zijn lage housetonen het Ne-derlands Studenten Orkest, Dotan en Racoon. Tot ieders verbazing ging in alle zalen het publiek los op de beats. Daarom staat Joseph B. (Joost voor vrienden) tot eind dit jaar ingepland voor alle avonden in alle zalen. “Het is wonderlijk hoe Joost zo’n breed publiek weet aan te spreken”, aldus de directeur.

Meerdere vuilnismannen in Utrecht hebben, gefinancierd door de ge-meente, hun mbo-diploma gehaald. Voor Peter is het z’n eerste. “Ik ben zo trots als een paard. Na jaren rot-zooien zie ik mijn toekomst nu roos-geurig in.”

In 1964 veroverde de Utrechtse ju-doka Anton Geesink in Tokio Olym-pisch goud. Nu, 50 jaar later, heeft Het Utrechts Archief duizenden be-standen, foto’s en uren filmmateri-aal van Geesink verzameld voor een speciale tentoonstelling. Aanvan-kelijk lag het geschatte bezoekers-aantal op ruim 30.000, maar na het optreden van Michiel Oldenkamp op 9 oktober is het museum een stuk pessimistischer over de opkomst. Ol-denkamp, qua postuur vergelijkbaar met Geesink, was de pedel tijdens de constitutieborrel van TC de Uithof en wist met vele schouderworpen het huis schoon te houden. Sindsdien heeft hij alle aandacht opgeëist. Een kersvers talent is dan ook vele malen interessanter dan iemand die al vier jaar onder de grond ligt.

3

Page 4: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

4

Beste Uithoffer,

Voor je ligt de lustrumeditie van ons clubblad, de Grasmaaier. Dit blad is een treffend voorbeeld van hoe de vereniging zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Toen ik 3,5 jaar geleden, na een nachtje Nobelstraat, besloot lid te worden van de Uithof, was het een zwart-wit blaadje in beperkte oplage. Vandaag de dag is het een uitgebreid, full colour blad dat vier keer per jaar op de deurmat van elke Uithoffer valt. Ook TC de Uithof zelf heeft de afgelopen vijf jaar grote veranderingen doorgemaakt.

Het bestuur “Get Smashed” van mijn voorgangster Hanneke hield aan het eind van het vorige decennium de toenmalige tennisvereniging tegen het licht en besloot dat er meer activi-teiten naast het tennis moesten komen. Het bestuur van Marc bracht veel professionaliteit aan in de vereniging. Daarnaast werd dat jaar de voorganger van de huidige Clubavond geïn-troduceerd, namelijk ‘TC donderdag’. Het bestuur “Uit(h)of the Blue” van voorzitter Robert stelde participatie en betrok-kenheid van leden centraal, waardoor de actieve kern groeide. Arjens bestuur “Nog Nooit Gepasseerd” zorgde voor een grote stap richting autonome en zelfstandige commissies. Bestuur “Let Your Tie Break”, onder aanvoering van onze Daniël, zorgde voor veel grote veranderingen. De tennis-technische structuur werd aangepast, een jaarcontract met Olympos werd gesloten en daarnaast zorgde het bestuur met hun constante aanwezig-heid voor een hele warme sfeer binnen de vereniging.

Met mijn bestuur, het zilveren “We Will Smash You”, zullen we ook hard werken om de vereniging nieuwe stappen in haar ont-wikkeling te laten zetten. We gaan met jullie een heel mooie week tegemoet in december, waarin we de verjaardag en het bestaan van deze mooie vereniging zullen vie-ren!

Met Uitzonderlijk Hoffelijke groet,

Thijs JansenVoorzitter TC de UithofBestuur 2014-2015 “We Will Smash You”

BESTUUR

VoorzitterThijs JansenT: 06 21993190- algemene zaken

SecretarisNina BaumannT: 06 28277318- lidmaatschap- KNLTB-pas

PenningmeesterMatthijs KurversT: 0625226318 - financiën- declaraties

Commissaris InterneNienke van PuttenT: 06 31590310- introperiode- activiteiten

Commissaris ExterneVronie TielemansT: 0653817630 - externen - clubkleding

Technisch Commissaris Jonne FluitsmaT: 06 20203214- trainingen- competities- (sub)selectie

E: <bestuursfunctie> @tcdeuithof.nl

DE MAN MET DE HAMER

4

Page 5: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

Lieve Uithoffers,

‘Time flies when you’re having fun.’ Wat gaat de tijd toch snel. Alweer een lus-trumjaar! Je herkent het wellicht. Je opa, oma, oom of tante die op een verjaardag zegt: “Wat ben je groot geworden!” Nu is het mijn beurt: “Wat is TC de Uithof groot geworden!”

Als we terugblikken op 25 jaar TC de Uithof zijn er in de loop van tijd veel wijzigingen doorgevoerd. De verschillende besturen hebben zich ingezet om TC de Uithof te professionaliseren. Geloof mij, vijf jaar geleden ging het er iets anders aan toe… 200 leden minder, geen bestuursjasjes, geen constitutiebor-rel, geen clublied, de stamkroeg lag ver buiten het centrum, je kon het hele jaar door lid worden, er was geen introductieweekend, de website was om te janken, geen bestuursbeurs, alle spullen lagen in het buitenhok en niet in een tent bij de banen - en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik vind het ontzettend gaaf om te zien waar TC de Uithof nu staat en daar ben ik best een beetje trots op! Vroeger hadden we bijna wekelijks de discussie in hoeverre we eigenlijk mee moesten gaan met al die studentikoze fratsen. Wij hebben ons uiterste best gedaan om hier een goede balans in te vinden en dat is de afgelopen jaren mooi doorgepakt. Inmiddels mogen we wel zeggen dat een lidmaatschap bij een gezelligheidsvereniging overbodig is. TC de Uithof biedt alles in één! Sporten, leuke mensen, gezellige borrels, tennis op alle ni-veaus en zelfs maatschappelijk verantwoorde commissies. Hoe zal het er over vijf jaar uitzien? Misschien wel eigen tennisbanen met een heus haarhuisje!

Als we net zo hard doorpakken als de af-gelopen vijf jaar, kunnen er nog wel eens gekke dingen gebeuren. Verras ons!

Over een maandje is het zover: het 5e lustrum. Wij als oud-leden mogen deel-nemen aan het toernooi en het gala en gaan daar zeker gebruik van maken. We wensen alle leden een hele mooie week toe!

Liefs namens bestuur ‘Get Smashed’,Hanneke HuttingVoorzitter 2009-2010

DE VROUW VAN TOEN

5

Page 6: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

6

OP DE KOELKAST

Ulli-CupDe commissies zijn allemaal gevormd, dus het is weer tijd voor de Ulli-Cup! Daag andere commissies uit voor bijvoor-beeld een wedstrijd in poolen, bowlen of lasergamen en win de Cup! Mail hierover naar [email protected] voor meer informatie.

Werkgroep SociëteitZoals aangegeven op de Be-leids-ALV gaat het bestuur een Werkgroep Sociëteit in het le-ven roepen. Deze werkgroep gaat de mogelijkheden rondom het betrekken van een eigen sociëteit in kaart brengen. Heb jij interesse om hierin plaats te nemen, mail dan naar [email protected]. Tips rondom dit onderwerp zijn uiteraard ook welkom!Clubavond

Nieuw dit jaar: de club-avond! Houd elke don-derdag in je agenda vrij voor een mooie TC-avond. Op de eerste donderdag van de maand zijn we te vinden in Café Rex en de andere donderdagen op Olympos.

6

Page 7: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

Weekendje Antwerpen (12, 13, 14 december)Het lustrumfestijn zal aanvangen met een heus TC-weekend. Vrijdag zal de bus vertrekken naar Antwerpen, waar we lekker gaan eten in het moderne hostel om vervolgens de stad in te trekken voor onze openingsborrel. Zater-dag is het tijd voor een spannende verkenningstocht door Antwerpen, bier-tjes drinken, winkelen en cultureel verantwoord musea bezoeken. Nadat we de laatste avond uit eten zijn gegaan en de kroegen onveilig hebben gemaakt, staat zondag de bus klaar om terug te reizen naar ons mooie Utrecht.

Wijn- en bierproeverij en openingsborrel (17 december)De lustrumcommissie heeft zich opgeofferd om een hele avond biertjes voor te proeven, maar het resultaat mag er wezen! Woensdag 17 december staan er bij UMTC heerlijke speciaalbiertjes klaar voor de heren en soepele wijntjes voor de dames. Daarna zullen we ons samenvoegen voor een borrel waar we de zojuist beleefde smaaksensaties uit kunnen wisselen.

Open feest: Harry Potter (18 december)Woensdag is het tijd voor het Harry Potter feest in de Woo! Trek je mooiste tovertrucs uit de kast, neem al je vrienden mee en kom vieren dat de TC 25 jaar bestaat! Online kan je voor 3 euro kaartjes reserveren, aan de deur kos-ten ze 4 euro.

Wie is de Mol? (19 december)Het is de grote vraag die iedereen bezig houdt in januari en februari: Wie is de Mol? Dit jaar zal die vraag al eerder de TC in spanning houden wanneer vier groepen door de binnenstad van Utrecht zullen trekken om tegen hun Mol en de andere groepjes te strijden. Tijdens verschillende doe- en denkopdrachten kunnen er jokers gevonden en geld verdiend worden. Na vier opdrachten, de test en het finalespel zal de winnende groep een prijs in ontvangst nemen.

Magic Touch-tennistoernooi (20 december)De week kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder dat er getennist wordt! Op zaterdag zal er gedubbeld worden op het Magic Touch-tennistoernooi, een goede manier om de spieren vast op te warmen voor de danspasjes ‘s avonds!

Gala “Magisch Mooi” (20 december)Op zaterdag zullen wij in Club Four in stadion Galgenwaard de lustrumweek knallend afsluiten met een gala in white tie. Trek je mooiste outfit aan en be-tover iedereen met je schoonheid! Op dit afgekochte gala zal de Uithofband ‘The Aces’ tevens het nieuwe lustrumlied ten gehore brengen.

LUSTRUMAGENDAIt’s a kind of magic

7

Page 8: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

8

FIENEKE JOCHEMSEN TIM HOORNWEGDe zware strijd kende winnaars en verliezers. Zo mocht groepje 6 hos-send naar huis. Dankzij de tieten van Solveig en Hanna sleepten ze de eerste prijs in de wacht, die ze zon-der mentoren in ontvangst moesten nemen (waren asociaal met de auto reeds vertrokken). De KookCie werd tweede bij de bierestafette. Deze bijna-overwinning werd gevierd met een avondvullende ‘blotebastenbor-rel’, waar alleen de straalbezopen Brigitte tot het eind aan meegedaan heeft. Ze bleek een gemakkelijke prooi voor de immer jagende Johan.

Nicole verdient een eervolle vermel-ding. Waar zij vorig jaar vroeg op de

avond haar kots moest opruimen met haar eigen FeesCieshirt, hield ze nu alles netjes binnen. Behalve haar tong dan. Dit in tegenstelling tot Nienke. Zij heeft de befaamde ‘koude kots’ ervaren: zo snel na het bier drinken braken dat de sappen nog koud zijn.

De winnaars van de tweede dag wa-ren de leden van de FeesCie. Zij kon-den lekker in hun nest blijven liggen, terwijl de sjaars en de mentoren zich voor schamele punten moedwillig lieten vernederen tijdens de zes-kamp. Ze trokken hun kleren uit en deden rare dingen met bananen on-der creatief toezicht van Vick. Daar-bij moesten de sjaars met hun brakke harses ook nog shinen op de tennis-baan, waar de fanatieke trainer Je-

Introweekend: een dubbele bagel

Wat de bedoeling was vs. Wat er gebeurdeMentoren leren sjaars kennen vs. Else zoent met haar kindjeSjaars leren elkaar kenen vs. Sjaars hebben seks in de bosjesEr is een grote voorraad bier vs. Er moet bier bijgekocht wordenNina praat met sjaars vs. Nina heeft geen stemLieke kan lopen vs. Lieke valt en kan niet meer lopenOuderejaars en hun voorbeeld- vs. Joost laat zijn pielemans zienfunctie

Je zult als eerstejaars maar een biertje willen halen en een jongen met ontbloot bovenlijf en een broek om zijn hoofd geknoopt ach-ter de tap aantreffen. Officieel heeft TC de Uithof geen ontgroe-ning, maar als je dit weekend hebt overleefd, dan heb je de zwaar-ste beproeving al achter de rug.

8

Page 9: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

roen de Man de fysieke toestand van de sjaars niet in acht nam.

Fanatiek was Jeroen ook in de late uurtjes. Op een gegeven moment hield hij een conversatie met Bart, die uitsluitend uit klinkers, kreten en gelach bestond. De twee leken elkaar volledig te begrijpen. Wel verstaan-baar waren twee andere wc-gangers. De volgende conversatie werd ge-voerd in twee naast elkaar liggende wc-hokjes:“Hé, eh, heb jij ook dat je door die harde bas van de muziek, zeg maar, je eigen pis niet meer kan horen?”“Eeehhhh, nee niet echt.”“Oké, fucking chill gast!”

Soms zijn winnaars tegelijk verlie-zers. Arme Teus. Hij verloor de sleutel van het busje van zijn oom. Het busje

waarmee het bier, het eten, de boxen, tassen van de IC, dj-apparatuur, men-sen, gieters en Teus’ waardigheid werden vervoerd. Het bestuur en de IC schuifelden voetje voor voetje door het gras en Teus haalde alle vuilniszakken overhoop. Uiteindelijk werd de sleutel in de grootste vuil-niszak van het kamp aangetroffen: Lieke’s slaapzak.

Natuurlijk kende het kamp na af-loop uitsluitend winnaars. Winnaars die midden in de nacht eieren bak-ten, winnaars die lang onder de tap konden hangen, winnaars die mid-den in de nacht achttien werden en winnaars die dat vierden. De grote winnaar is uiteindelijk TC de Uithof geworden, met zoveel nieuwe en-thousiaste leden!

9

Page 10: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

10

Sleept Federer zijn ontbrekende prijs in de wacht?

Op 21 november barst het feest los: dan zal in Noord-Frankrijk, in Lille, om precies te zijn, de finale van de Davis Cup gespeeld worden tussen Frankrijk en Zwitserland. Vorige maand wist Zwitserland met 3-2 te winnen van Italië. The GOAT, oftewel Roger Federer, loodste zijn land hoogstpersoonlijk naar de finale door vrij eenvoudig af te rekenen met de flamboyante Italiaan Fabio Fognini. Zal de Zwitser zijn thuisland de eerste Davis Cuptitel bezorgen en hiermee één van de weinige nog ontbrekende prijzen aan zijn lijst met triomfen kun-nen toevoegen?

JIP BOERSMATot nog toe wisten de Zwitsers het landentoernooi nog nooit op hun naam te schrijven; het is ook pas de tweede keer in de geschiedenis van de Davis Cup dat het Alpenland de finale haalt. In 1992 waren het de Amerikanen die Zwitserland van de titel afhielden. Het was het jaar waar-in André Agassi zijn eerste Grand Slam-titel wist te winnen door in de finale van Wimbledon in vijf sets af te rekenen met Goran Ivanišević.

Zelf kwam Federer tot nu toe het dichtst bij in 2003. In dat jaar, dat zijn doorbraak betekende door zijn eerste Grand Slam-titel binnen te slepen op Wimbledon, haalde de toen nog 22-jarige Federer de halve finale met Zwitserland. Daarin moes-ten de Zwitsers het opnemen tegen Australië. Net zoals in de finale van Wimbledon rekende Federer af met Mark Philippoussis. Bij een 2-1 ach-

terstand moest Federer het opnemen tegen dé vechtjas van Australië: Lley-ton Hewitt. Een vijfde set moest de beslissing brengen. De zenuwen bij Federer en het thuisvoordeel van He-witt zorgden ervoor dat de vijfde set en dus de overwinning naar Austra-lië ging. Onder oorverdovend gejuich van het publiek in de Rod Laver Are-na ging Australië door naar de finale waarin het uiteindelijk zou winnen van Spanje.

Ervanuit gaande dat Frankrijk gere-presenteerd zal worden door dezelf-de drie mannen als tegen Tsjechië, dan zullen Federer en Wawrinka gaan aantreden tegen Gasquet en Tsonga. De Fransen hebben er heel bewust voor gekozen om op gravel te spelen: Federer verloor slechts twee van de in totaal veertien ontmoetingen met Gasquet, waarbij beide ontmoetin-gen op het rode gruis plaatsvonden.

10

Page 11: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

“Stanimal” Wawrinka staat 1-1 in onderlinge ontmoetingen tegen Gas-quet. Opvallend hierbij is dat de Zwit-ser vorig jaar bij Roland Garros in vijf lange sets wist te winnen van de man die een thuiswedstrijd speelde. De andere Fransman, Tsonga, wist ook al enkele keren te winnen van zowel Federer als Wawrinka.

Er is echter ook nog een kans dat Frankrijk vertegenwoordigd zal gaan worden door Monfils, die er vorige maand wegens blessureleed niet bij kon zijn. De man van elastiek liet kort geleden nog weten vol vertrou-wen te zijn over de brede selectie van de Fransen: maarliefst vier Fransen staan in de top-30. Maar of zij op zul-len kunnen tegen een Federer die kort geleden nog succesvol was in zo-wel Shanghai als in Basel?

11

Page 12: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

12

Lieve Uithoffers,

Stel dat we een tentoonstelling zou-den maken van 25 jaar TC de Uithof. Wat is dan ons topstuk, ons kroon-juweel? Voor sommige verenigingen is het makkelijk. Voor UVSV zijn het de verenigingshuizen. Voor Histos de boten. Voor USC een old-boys net-work waar je u tegen zegt. Ook TC de Uithof heeft een meest waardevol bezit, een kroonjuweel, dat generatie op generatie wordt doorgegeven. Ik doel op het “Uithofgevoel”.Een groepsgevoel is moeilijk te be-schrijven. Hoe leg je uit aan een Fransman hoe het is om 5 decem-ber te vieren met liedjes, surprises, pepernoten, familie en vrienden? Of aan een Chinees hoe het is om in een volledig oranje café het Nederlands Elftal te zien scoren op het WK? Makkelijker dan te zeggen wat het Uithofgevoel is, is te zeggen wat het niet is. Ontoegankelijk, ge-sloten, verplichtend, hiërarchisch, traditioneel. Wat is het dan wel? Laagdrempelig, open, vrijblijvend, gelijkwaardig, innovatief? Ja, ja dat is het allemaal. Maar het is meer.Dat het bestuur zich voor komt stel-len en een biertje voor jou haalt in plaats van andersom. Dat eerste-jaars, externen en vrienden-van bij de groep horen zodra zij binnenstap-

pen. Dat de bestuurspersoon of de commissie waar je kritiek op hebt je vraagt om te helpen. Dat wie zich-zelf te goed vind met grapjes op zijn plaats wordt gezet. Een groepsgevoel is iets dat zich ont-wikkelt op een bepaalde plaats in een bepaalde tijd, als alle omstandig-heden er juist voor zijn. Het is kwets-baar als een generatie weg gaat, zoals nu. Maar ook sterk als er een nieuwe generatie komt die het overneemt. Zoals nu. En zoals al 25 jaar.In die kwart eeuw is onze vereniging uitgegroeid van een vriendengroep die tennisten in een blaashal en die één keer per jaar een duik nam in het zwembad van hun tennisleraar, naar een studententennisvereniging met bijna 600 leden, 20 zelfstandige commissies en ruim 150 dagen met sociale activiteiten per jaar. Zolang ons kroonjuweel in tact blijft, zolang ons meest waardevolle bezit jaar op jaar wordt doorgegeven, ha-len we met gemak de 125.

Met uitzonderlijk hoffelijke blauwgroene groet ende passé!

Arjen Gerretsen

Lustrumcolumn Arjen Gerretsen

Nooit alleen met al je vriendenArjen Gerretsen is oud-voorzitter van TC de Uithof (2012/2013) en tevens van de Grasmaaier. Hij is zeer betrokken geweest bij de transitie van een kleine tennisclub naar een middelgrote studentenvereniging. Hij laat u kennis maken met zijn visie op de vereniging, en eerlijk is eerlijk: dat laat niemand onberoerd.

12

Page 13: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

“IEMAND MOEST HET DOEN”Vijf oud-bestuursleden over hun bestuursjaar

In de 25 jaar dat TC de Uithof bestaat heeft menig bestuur de revue gepasseerd. Maar wat bezielt TC’ers om bestuurslid te worden? En wat zijn de hoogte- en dieptepunten van een bestuursjaar? Wij vroe-gen het aan vijf bestuursleden van de afgelopen vijf jaar:

Ruud Stoeldraijer, technisch commissaris 2009-2010Marc van den Munckhof, voorzitter 2010-2011Colin Graumans, penningmeester 2011-2012

Wouter Neve, commissaris externe 2012-2013Daniël Breunese, voorzitter 2013-2014

Waarom wilde je in godsnaam bestuur gaan doen?

Ruud: “Iemand moest het doen. En natuurlijk omdat zo’n jaar leuk en leerzaam is.”Marc: “Geen idee, ik gooi het op een onderbuik gevoel. Je steentje bijdragen, zelfontplooiing en ambitie.”Wouter: “Het leek me altijd al ontzettend gaaf de verantwoordelijkheid te dragen voor de hele vereniging. Ik had niet verwacht dat ik gevraagd zou worden. Maar toen de vraag kwam, hoefde ik niet lang na te denken!”Daniël: “Ja, achteraf weet ik ook niet wat mij bezielde. Lange dagen, verplicht borrelen, mooi pak en weinig slaap.”Colin: “Ik moest er goed over nadenken, maar door het enthousiasme van het oude bestuur, de ervaring en de uitdaging leek het me toch leuk om te doen!”

BART AUDENAERT

Ruud Stoeldraijer13

Page 14: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

14

Wat is het meest hilarische mo-ment dat je tijdens jouw jaar

hebt meegemaakt?

Marc: “TAM die onze bestuursjasjes braste (red.: jatte). Wij braken vervolgens in hun huisjes in en er volgden wat tegenprestaties om de jasjes terug te krijgen, waaronder een streakactie van commissaris externe Sander op een tennisbaan om het laatste jasje terug te krijgen.” Ruud: “Bestuursgenoot Loek die op het be-stuursweekend over banken en tafels sprong en alles kapot dreigde te maken voor 60 euro.”Wouter: “Geniaal, al die weekendjes…”Daniël: “Zonder twijfel het legendarische teamuitje van de chique poesjes. Ik kan beter niet op de details in gaan.”Colin: “Na het NSK in Leiden de laatste trein missen om vervolgens met de taxi naar Utrecht te gaan. Je doet af en toe gekke dingen als je dronken bent.”

En het meest vervelende moment?

Marc: “Het zwarte gat na het bestuursjaar, zon-der twijfel.”Colin: “Toen bleek dat er geen kaartjes meer waren voor Roland Garros en de reis daarom niet door kon gaan. Gelukkig kwam het toch nog goed, maar toen kon ik niet mee…”Ruud: “De wissel-ALV waar we gedechargeerd werden. En ik ging veel te vaak voor sluitings-tijd weg bij De Kneus na onze vergaderingen. Dat zou ik nu nooit meer doen!”Wouter: “Toen duidelijk werd dat het niet ging lukken om een blokhut neer te zetten in plaats van de tent naast de banen.”Daniël: “De onderhandelingen met grote par-tijen als Olympos en de universiteit. Je weet dat je geen poot hebt om op te staan, ondanks dat er dingen oneerlijk zijn. Dat voelt behoorlijk mach-teloos.”

Marc van den Munckhof

Daniël Breunese

14

Page 15: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

Noem eens ‘zo’n avond’ dat je niet meer weet hoe je thuis bent gekomen…?

Colin: “Meerdere keren. Maar de constitutieborrel was denk ik de ergste avond.”Daniël: “Na de constitutieborrel voelde ik hem be-hoorlijk hangen. Wat er toen gebeurde? 120 mensen kwamen langs om ons bestuur zo dronken mogelijk te voeren. Shotjes en bier gemixt. Nooit mijn favoriet.” Wouter: “Waarschijnlijk een avond met een cantus, bierestafette of drankspel. Maar deze vraag kan je be-ter aan een bestuursgenoot stellen…”Ruud: “Wanneer niet? Meestal verloopt zo’n avond met veel bier en Dürüm met Döner, en het volgende moment word ik, meestal, wakker in mijn bed…”Marc: “De ergste was toch wel een van de eerste be-stuursvergaderingen waarbij we naar de Wodka gre-pen. Die eindigde in de Cambridgebar waarna een aan-tal contracten die we bij ons hadden wegwaaiden en over De Uithof vlogen…”

Pakte het bestuursjaar uit zoals je had ver-wacht?

Wouter: “Zeker! Het is met afstand het meest volgepropte jaar geweest dat ik heb gekend, met feesten, tennis, borrels, vergaderingen en ga zo maar door. Maar het was allemaal top!”Colin: “De eerste paar maanden had ik wel nodig om mijn draai te vinden met al dat vergaderen en extra werk, maar het was al met al een erg leuk en leerzaam jaar. Achteraf ge-zien had ik alleen nog wel een commissie meer willen bege-leiden.” Marc: “Nee, eigenlijk niet. Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen! De voldoening uit de activiteiten en de groei van ons bestuur: zes individuen die elkaar amper kenden tot een zeer hecht team.”Ruud: “Beter zelfs! Een heel goed jaar gehad. Ik raad het ie-dereen aan om een jaartje bestuur te doen. Vooral bij De Uit-hof, want het is een geweldige club!”Daniël: “Zeker! Veel nieuwe mensen leren kennen, met het bestuur een hechte groep gevormd en ook het verdedigen van de belangen van de TC waren onvergetelijke momenten.”

Collin Graumans

Wouter Neve15

Page 16: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

1616

Page 17: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

Miss TC November ‘14

Eline van

Bergen

17

Miss TC November ‘14

Eline van

Bergen

Page 18: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

18

Deze 21-jarige sterspeelster is een bekende bij TC de Uithof. Met haar aanwezigheid bij veel (sport)activiteiten heeft ze de naam van de vereniging vaak hoog weten te houden. Deze editie presenteren wij u: Eline van Bergen!

FIENEKE JOCHEMSEN & DASHA VYDMYSHVanaf haar achtste was Eline al ver-kocht aan tennis, dus het was niet gek dat ze gelijk lid werd van TC de Uithof toen ze in 2011 begon met studeren. Een keuze waar ze geluk-kig geen spijt van heeft, al levert het fanatieke getennis soms ook proble-men op: door een polsblessure staat ze helaas al een tijdje langs de zijlijn. Deze ‘beauty met brains’ is op het moment bezig met haar master ge-neeskunde en heeft volop plannen voor haar coschappen in het buiten-land. Haar droom is om sportarts te worden, iets wat we bij TC de Uithof natuurlijk alleen maar kunnen aan-moedigen.

Binnen de vereniging heeft ze veel vriendschappen opgedaan, verba-zingwekkend genoeg vooral met mannen. “Ollie”, spreekt Eline lieflijk uit, “komt vaak over de vloer. We zijn echte vreetbuddy’s!” Alleen Jeroen de Man is als haar gala-date, bij wijze van hoge uitzondering, wel eens clo-ser met haar geweest dan bij vrien-den gebruikelijk is. “Ik houd vrien-den en potentiële vriendjes strikt gescheiden, maar omdat ik zoveel omga met jongens word ik wel eens ‘one of the guys’ genoemd. Jongens

zijn nu eenmaal gewoon chill en re-laxed”, aldus onze nuchtere Miss TC.

Ondanks een eerdere versierpoging van Olivier is Eline nog steeds vrij-gezel. Ze is zeker niet vies van een scharreltje hier en daar, af en toe zelfs tegelijkertijd, maar haar gewe-ten houdt haar meestal tegen. Wat ze zoekt in een jongen? “Ik heb een hele eisenlijst: zelfverzekerd, humor, be-trouwbaar, sportief… Zwetende man-nen hebben wel iets: echt passie om te winnen!”

Haar gênantste TC-verhaal is uiter-aard Grasmaaier-gerelateerd. “Op het moment dat de Grasmaaier op de deurmat viel bij mijn ouders (dáárom moet je dus meteen je adres wijzigen, red.) kon ik wel door de grond zak-ken: ik was zeer uitbundig met een Groningse jongeman zoenend gefo-tografeerd op het NK mini!” Gelukkig heeft onze schijnbaar onschuldige Miss tot op de dag van vandaag nooit klachten over deze uitspatting van haar moeder ontvangen.

“Zwetende mannen hebben wel iets”

MISS TC DE UITHOF

18

Page 19: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

FIENEKE JOCHEMSENWat is een betere plek om een slaap-plek te vinden dan tijdens de drukste borrel van het jaar, de commissiebor-rel van oktober? Een afvaardiging van de redactie ging met deze retorische vraag in het achterhoofd vol goede moed op stap om een gewillig slacht-offer voor haar plannen te vinden. Door het overmatig gebruik van de adhoed en de adtrechter leken vele eerstejaars ons een makkelijke, maar wellicht niet politiek correcte prooi. We besloten ons geluk te beproeven bij een ervaren Uithoffer: niemand minder dan Daniël Breunese. Deze oud-voorzitter van de vereniging kon niet anders dan positief reageren op ons verzoek.

Zijn enige tegenwerpingen – ‘Maar ik heb mijn kamer niet opgeruimd!’, ‘Maar ik heb een eenpersoonsbed!’ en ‘Maar ik heb niet echt ontbijt in huis!’ – konden wij overtuigend van de hand wijzen. Onze slaapplek was gefikst. Na veel te lang in de Rex te hebben gehangen, besloot Daniël naar huis te gaan. Een gestolen fiets en een lift naar de Van Lieflandlaan later verscheen er plots een verant-woorde nachtsnack op tafel: een cracker met beenham. Nadat we in zijn eenpersoonsbed lagen vertelde de gastheer doodleuk dat hij morgen vroeg op moest. Wat hij morgen dan wel niet ging doen? ‘Op huisweekend! Maar niet met al mijn huisgenoten. Het was nogal pijnlijk toen iemand per ongeluk aan de niet-genodigden vertelde dat we met de andere helft van het huis een weekendje weg gin-gen.’ Met het schaamrood op Daniëls kaken en de adhoed naast ons vielen we in slaap. Het ontbijt, bestaande uit versgeperste jus en een boterham met beenham, deed ons, behalve denken aan de nachtsnack, ook erg goed. De plicht riep echter: ‘Ik moet nog naar de kapper. En sigaartjes ha-len, voor het huisweekend.’ We zei-den doei tegen de hond en een huis-genoot en verlieten het gebouw.

In de rubriek ‘Wakker worden met…’ lees je hoe de Grasmaaier zich na een borrel, feest of willekeurige andere activiteit met suc-ces de slaapkamer van een TC’er in wist te wurmen om daar te overnachten.

WAKKER WORDEN MET DANIËL

19

Page 20: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

20

“Véél sport voor weinig geld”, dat is hoe sportcentrum Olympos de nieuwe all-in-sportkaart omschrijft die er afgelopen zomer ineens was. Onbeperkt deelnemen aan 30 sporten, waaronder tennis. Maar hoe is die kaart er gekomen en wat betekent dat voor TC de Uithof? En waarom betalen TC’ers meer dan leden van andere studenten-sportverenigingen?

HAWKEYE

BART AUDENAERTDe eerste plannen voor de zogehe-ten Olympas zijn ontstaan eind 2013. Er moest een sportkaart komen om voor een vast bedrag te sporten, zo vonden Olympos en de Universiteit Utrecht. Verschillende opties voor zo’n pas werden onderzocht in sa-menwerking met de Sportraad, be-langenbehartiger van de sportende student. De boodschap was helder: die kaart moet er komen. Vlak voor de zomer kwam er een voorstel: alle sporten die bij Olympos te doen zijn moesten bij de sportpas worden inbegrepen, ook trainingen en vrijspelen. “Er kwamen steeds meer dingen bij die pas, waardoor het steeds ongunstiger voor ons werd”, zegt oud-voorzitter Daniël Breunese, die toen de gesprekken over de kaart met het sportcentrum voerde.Een grote zorg waren de trainingen, want bij de TC kosten die geld en bij Olympos zouden die gratis worden. “En waarom zou je lid van de TC wor-den als je ook gratis kan trainen?”,

zegt Breunese. Na uitgebreide onderhandelingen werd besloten de trainingen van Olympos en de TC samen te voegen. Huidig voorzitter Thijs Jansen: “Daar-door hebben we meer te zeggen over de trainingsindeling en zijn er meer trainingsplekken gekomen.”Er is ook gesproken over het vrijspe-len, want ook dat is een bedreiging voor de vereniging, stellen beide (oud-)voorzitters. “In theorie kun-nen de 9000 studenten die bij Olym-pos staan ingeschreven vrij tennis-sen op de 9 banen die Olympos telt”, zegt Breunese. “Tennis is een vatbare sport voor zo’n kaart. Twee mensen kunnen gemakkelijk ‘even een potje gaan tennissen’”, vult Jansen aan. Daarom wilden Jansen en Breunese piek- en daluren invoeren waarbij TC’ers voorrang kregen als het druk zou zijn op de baan. “Helaas ging Olympos daar niet mee akkoord”, zegt Jansen.Ook over de prijs is onderhandeld.

De Olympas: een vloek of een zegen?

20

Page 21: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

Tot november betalen individuele sporters 105 euro voor zo’n kaart. Tenminste, als je student bent. Voor universiteitsmedewerkers en niet-studenten gelden hogere tarieven. Leden van studentensportvereni-gingen kunnen dit jaar eenmalig in plaats van een Olympas een ‘SSV+ kaart’ aanschaffen. Die kost 56,60 euro, maar wordt naar verwachting volgend jaar afgeschaft. TC’ers betalen dit jaar al wel het vol-ledige bedrag van 105 euro. Daardoor konden bij de onderhandelingen een aantal voordelen voor de Uithof wor-den bedongen, zeggen Breunese en Jansen. Zo hoeft er voor activiteiten waar alleen TC-leden aan meedoen geen baanhuur meer worden betaald aan Olympos en krijgen leden 20%

korting op trainingen. In totaal betalen TC’ers 17,50 euro meer aan contributie, de Olympas en trainingsgeld (voor- en najaarstrai-ning) dan vorig jaar. Volgens Jansen weegt dat zeker op tegen de voorde-len die je als lid van een vereniging hebt, zoals mee mogen doen aan ac-tiviteiten en competitie spelen. “En vrienden maken waarmee je onver-getelijke momenten meemaakt. Dat zou je allemaal missen als je geen lid bent.”Jansen geeft wel aan dat het afwach-ten is wat de Olympas uiteindelijk voor invloed heeft op de vereniging. “Dit jaar bekijken zowel Olympos als wij de voor- en nadelen van de sport-kaart. Die gaan we aan het einde van het studiejaar evalueren.”

Wat betaalt een TC’er vorig jaar en dit jaar eigenlijk?

2014-2015 Olympas: 105 euro* (voor 1 november)Contributie: 42,50 euroTrainingen: 80 euro (voor- en najaarstraining)Totaal: 227,50 euro

2013-2014Contributie en afdracht Olympos: 110 euroTrainingen: 100 euro (voor- en najaarstraining)Totaal: 210 euro

*De berekeningen zijn gemaakt op basis van een Olympos A-lidmaat-schap, omdat meer dan 90% van de TC nog student is.

21

Page 22: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

22

ULLI’S BRIEVENBUS

Lieve Ulli,

Ik zit met een heel groot probleem. Ik

speel in de competitie en ons team wint

nooit. Ik bedoel, we kunnen allemaal

niet tennissen en zijn niet sportief op

de baan. Als we tegen iemand tennissen,

dan tennissen we eigenlijk niet tegen

iemand, maar meer tegen onszelf. Maar

een paar weken geleden wonnen we in-

eens een competitiedag! Een meisje uit

ons team stortte huilend op de baan in

elkaar en twee andere jongens gingen

met elkaar vechten. Ulli, is dat normaal?

Is dat hoe je met de winst omgaat? Ik

hoop dat jij het antwoord hebt.

X,Iemand uit Uithof 4 zaterdag gemengd

Lief iemand uit Uithof 4 zaterdag gemengd,

Natuurlijk is het niet normaal als mensen met elkaar gaan vech-ten na een gewonnen wedstrijd of zelfs een hele dag! Het is trou-wens erg triest dat jouw team nooit een wedstrijd wint, dus ik snap wel dat jullie zo reageren. Dat wilde ik toch even kwijt. Maar normaal is het dus niet. Ik raad je aan om de volgende keer een pitcher bier te bestellen als jullie, ook al acht ik de kans vrij klein, een wedstrijd winnen. En die moet je dan ná de wedstrijd op-drinken, niet ervoor.Ik hoop dat je hier wat aan hebt en zo niet, zak door de stront.

X,Ulli

22

Page 23: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

Lieve Ulli,

Ik zit de afgelopen tijd met een nij-pend probleem; het betreft mijn nachtrust. Deze wordt verstoord door dromen die ik niet erg goed kan plaatsen. Mijn onderbewuste brengt mij vaak beelden van mijn trainer, Johan. Maar niet in zijn rol als trainer, maar in allerlei andere scenario’s. Zo kwam ik hem, in mijn droom natuurlijk, eens tegen in een supermarkt met een ontbloot bo-venlichaam! Stiekem kreeg ik het daar wel een beetje warm van. Maar hij is mijn trainer. Kan dit wel? Hoe kom ik van deze dromen af? En hoe moet dit nu met mijn tennistrainin-gen?

X, onzekere eerstejaars

Dag onzekere eerstejaars,

Ik begrijp je onrust, maar maak je

geen zorgen. Ik verwacht dat iedere

TC’er wel eens een stiekeme droom

over Johan heeft gehad. Niets om

je voor te schamen en al helemaal

niets om je zorgen over te maken.

En wat de trainingen betreft: pro-

beer zo normaal mogelijk over te

komen en doe alsof er niets aan de

hand is, niemand die er dan iets van

merkt en al helemaal onze Johan

niet.

Ulli

Lieve Ulli,

Het was allemaal heel nieuw voor mij op het introweekend. Ik zag allemaal grote mensen die bier dronken en ik heb mijn best gedaan om lekker met mijn groepje mee te feesten. Toen ik een rondje biertjes moest halen ben ik wel geschrokken, hoor. Achter de bar stond een jongen zonder kleren! Hij had zijn broek op zijn hoofd en stond heel wilde bewegingen te ma-ken met alleen een boxershortje aan. Is dit normaal hier? En moet ik bij dit soort jongens uit de buurt blijven?

Een anonieme Sjaars

Hoi anonieme Sjaars,

Oh die jongen doet geen vlieg kwaad! Het was een gekke barman die soms een beetje enthousiast wordt. Maar als je er niet van gediend bent, kun je er een beetje omheenlopen. Het schijnt dat hij op die bewuste avond zelfs even zijn pielemuis tevoorschijn heeft getoverd! Als je hem normaal benadert en aanspreekt zal hij dat waarschijnlijk ook bij jou terugdoen. Ik zou zeggen: succes!

Liefs,Ulli

23

Page 24: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

2424

Page 25: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

Na Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat is er een nieuwe hype onder studenten. Zij sturen massaal hun foto’s naar 06-17726327 voor de interactieve rubriek Whatshappened?! Probeer het zelf! #youonlyliveonce #ikhebhetnognooitgedaan

WHATSHAPPENED?!

Maar ik wil mijn shirt niet aan! Ik heb niets gemorst hoor tijdens het atten

Olivier zet wereldrecord afstandtongen Joost aast op VleesCie-sticker

Zou ik zo veel jongens versieren? Jeroen denkt van niet 25

Page 26: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

26

Brigittes poging om bovenaan de zoen-boom te komen

Gekke koeienziekte slaat over op mensen, gelukkig niemand in paniek

Gratis tandartsbezoek tijdens AcCiefeest Jeroen en Olivier starten samenwerking om zoenboomposities te behouden

Ketamine gevonden in Tsjechisch bier Maar schat, dit is toch geen vreemd-gaan?

Ah toe, één kusje maar! Brenda geeft logistieke aanwijzingen voor later op de avond

26

Page 27: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

Hoeveel vinger steek ik op? Joost is anders geaard Gemengd 4 zaterdag stelt junioren op

Nina probeert in eigen mond te kotsen

Strijd tussen mentoren wordt alsmaar heftiger

Shit, dit is geen TAM-voorzitter...

Serieus overleg over een trio We hebben dezelfde naam OMG

Jeroen boos om bierprijs 27

Page 28: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

28

Moderne clair-obscure geinspireerd op intro-weekend

Nederland maakt kennis met Kriss Kross

Op veilige manier speeksel uitwisselen Zelfverdedigingsles. Les 1: Bijt in tepels

Voorstel van Paige is Wouter toch iets te gewaagd

Waag het niet mijn pizza te pakken

Maureen ruikt scheet Ik pak het bier weg, niks zeggen!28

Page 29: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

29

Page 30: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

30

– sommige eerstejaars het intro-kampthema “Into the Woods” wel heel serieus namen?

– een wc verstopt raakte op intro-weekend omdat iemand een pro-grammaboekje probeerde door te trekken?

– de nieuwe adhoed al op intro-weekend is kwijtgeraakt?Alweer...

WIST JE DAT....

DE BALLENBAK

Einar – Mirthe Jonne – Hilde Jonne – Julia Jonne – AnjaThijs – Anouk Thijs – AmyThijs – LotteThijs – FloorThijs – JasmijnJasmijn – JesseJasmijn – Bas HJasmijn – Michiel WMichiel W – Marjolein NBas H - Laura S Iris V – Daan Rick – Yentl Maurits – ElseMaurits – Studance chickMaurits – NikkiPhilip – RenéeNicole – ChrisJohan – BrigitteJohan - MaureenJohan – KimVick – NikkiIris – Patrick (Zusje Nina – Broertje Matthijs)Joyce L - Jean Luc Annelies – Peter VRobert – Iris HRobin – LucasSuus – PjotrNoor - ?

NIEUWE BALLETJES

30

Page 31: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

Einar – Mirthe Jonne – Hilde Jonne – Julia Jonne – AnjaThijs – Anouk Thijs – AmyThijs – LotteThijs – FloorThijs – JasmijnJasmijn – JesseJasmijn – Bas HJasmijn – Michiel WMichiel W – Marjolein NBas H - Laura S Iris V – Daan Rick – Yentl Maurits – ElseMaurits – Studance chickMaurits – NikkiPhilip – RenéeNicole – ChrisJohan – BrigitteJohan - MaureenJohan – KimVick – NikkiIris – Patrick (Zusje Nina – Broertje Matthijs)Joyce L - Jean Luc Annelies – Peter VRobert – Iris HRobin – LucasSuus – PjotrNoor - ?

QUOTES

Solveig: “Nou, volgens mij is Jordy best goed in bed.”Daniël: “Fieneke, jij hebt echt een unieke look als je dronken bent.”Vick: “Ik ben dit weekend wel echt 15 keer verliefd geworden.”Jonne: “Nienke heeft gewoon drie slokdarmen. De tweede loopt naar haar rechterborst, de derde naar haar linker.”Iris v/d H. tegen Jeroen R: “Je ge-draagt je in ieder geval volwassen.”Nina: “Ik vind het altijd zo’n opgave om naar de tennisbaan te gaan, om te trainen.”Solveig: “Ik wil graag aan Robert vra-gen of hij zichzelf lekker vindt, maar ik weet niet hoe ik het moet formu-leren.”Jakko in Pakhuis: “Alle nummers van mij oude oppas komen voorbij.”Marleen over de sauna: “Maar ik vind het ook leuk om mensen te kijken.”Matthijs: “Vrouwen moeten ‘spette-ren’ in bed.”Vronie: “Ik heb vannacht met een panda geslapen.”Thijs: “Ja, zij is bezet en ik ook.” Nien-ke: “Huh, door wie dan?” Thijs: “Een paar meisjes.”Vronie: “Ik kan dat echt niet, vinge-ren.”

Thijs: “Ik moet meisjes een jaar plea-sen, dat weet je toch.”Marleen: “Ik weet niet waar mijn te-pel zit.”Kendra over jongens: “Je moet toch eerst een proefrit maken voordat je een auto koopt.”Annemiek: “Oh, dan heb ik zeker ge-droomd dat Jonne het fijn vindt dat hij geslagen wordt als hij klaarkomt.”Jonne: “Iedereen heeft zwakke pun-ten, de mijne is dat ik niet bescheiden ben, maar dat is ook het enige.”Jeroen R: “Als ik soms ’s nachts aan die ene chick denk, sta ik even op om te kotsen.”Olivier: “Je moet dit zien in een be-paalde konttekst.”Joost D: “Ik kijk niet voor mijn lol porno, het heeft een functie.”Matthijs: “Who needs Tinder, wij hebben e-captain!”Michiel: “Ik zorg voor het bier. Dorith, zorg jij dan voor de tieten?”Josse: “Ken je gaten.”Iris: “Had hij een masker op?” Nina: “Nee, hij was gewoon zwart.”Joyce: “Hoe donkerder hoe lekker-der.”Laura S: “Ik zou echt de slappe lach krijgen als ik seks zou hebben met Jordy.”Judith: “Laura, waar ging het mis met jou?”

31

Page 32: De Grasmaaier - jaargang 11, nr 4 (november 2014)

3232

TERRY NICK BERGSMAKijk, daar aan de muur, een Brabant-se finishlijn. Wordt al gebruikt bij de marathon van Breda. Na ruim 42 km hardlopen mag de winnaar tegen een gereduceerd tarief zijn uitgedroogde lichaam vol gieten met bier. In het ka-der van hedonistisch hydrateren. Bin-nen een uur de overwinning vieren en vergeten. De FeesCie is al goed bezig met de promotie van de finishlijn. Ze pleiten er zelfs voor om de Olympisch Vlam te vervangen door de Brabo Fi-nishlijn, omdat alle winnaars recht hebben op een goedkope ‘3e helft’. Ik kijk al uit naar de rondreis die de fi-nishlijn gaat maken. Ruim 80 dagen.

Startpunt is het Griekse Olympia. Ploeteren zullen de eindstreepdra-gers door de zandbak van Noord-Afrika, de Boliviaanse bush-bush en de smogstraten van Beijing. Afzien is het. Uiteindelijk zal de finishlijn in een bomvol stadion met warm applaus worden verwelkomd. En dan…de fik erin, hoop ik. Want de boodschap Happy Hour laat de gevolgen van een uur tanken volledig buiten beschou-wing. Het is misleidend, incompleet, te kort door de bocht. Daarom prefe-reer ik de Nederlandse term, Piekuur. Daar zit een verwachtingspatroon in. Zuipend naar de top, daarna gaat het bergafwaarts.