IDEE MAGAZINE JAARGANG 13 - nr8 - November 2015 - VLAAMSE ARDENNEN

Click here to load reader

 • date post

  24-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  4

Embed Size (px)

description

 

Transcript of IDEE MAGAZINE JAARGANG 13 - nr8 - November 2015 - VLAAMSE ARDENNEN

 • 1IDEEMAGAZINEnovember 2015

  magazine

  JAARGANG 13 - nr 8November 2015

  vlAAmse ARdeNNeN

  deceNNiA eRvARiNGiN eeN Nieuw JAsJe

 • 2 IDEEMAGAZINE november 2015

  RICHA FASHION GOES EXCLUSIVE BY ELLEN

  WWW.ELLENBYRICHA.BE

  RICHA | WESTERRING 27 (GPS31) 9700 OUDENAARDE | MA-VRIJ: 08.00-18.00 ZA: 10.00-17.00

  OP VERTOON VAN DEZE BON ONTVANGT U EEN KORTING VAN 25 EURO*

  *BIJ AANKOOP VANAF 250 EURO NIET CUMULEERBAAR MET ANDERE KORTINGEN OF ACTIES (GELDIG TOT 31/11/2015)

  C

  M

  Y

  CM

  MY

  CY

  CMY

  K

  NINA 19092015_IDEEnov2015.pdf 1 28/10/15 18:28

 • 3IDEEMAGAZINEnovember 2015

  CoverO.M.S

  HandtassenDe winter in met de juiste handtas 5

  BouwenDe juiste vakkennis 6

  SchouwenO.M.S. Decennia ervaring in een nieuw jasje 9

  RetroTerug in de tijd met IDEE 11

  InterieurEenvoudige interieurtips 12

  DampkapsystemenVenduro geeft dampkapsystemen en inox creaties vorm 14

  De aannemerRenoveren of bouwen 16

  Kwaliteit en duurzaamheidDe kracht van kasseien 17

  Belangrijke tipsIDEE adviseert 18

  VeiligheidscordinatieVerplicht bij uw bouwwerken 20

  MetalenPetereyns... oude metalen 21

  VCPAVeiligheidscordinatie en EPB verslaggeving 22

  We genieten nog volop van de goudgekleurde herfstbladeren, de herfstvakantie is nog maar net achter de rug en de sint staat ons al op te wachten. Duizenden kindjes wachten al vol ongeduld op de cadeautjes en snoepjes en straks mogen we onze kerstboom van onder het stof gaan ha-len. Wat gaat de tijd toch snel.

  Voor mijn voorlaatste nummer van 2015 wil ik de lezers en klanten van de Vlaamse Ardennen alvast bedanken voor het vertrou-wen in ons en we zien elkaar terug in 2016! In het novembernummer staan er opnieuw boordevol, leuke, nuttige en creatieve ideen. Naast ons vertrouwd magazine zijn we ook actief via onze facebookpagina. Dagelijks delen we onze klanten met hun bedrijf zodat ze op die manier in de kijker blijven staan. Voor de cover van deze editie kozen we voor de firma OMS Oudenaarde, uw schouwspecialist.

  Veel kijk- en leesplezier en tot een volgend idee.

  Editoriaal

  Inhoud

  Volgende editie: MeetjeslandMaandag 14 december 2015

  DBI - Publicity/Advertising Idee Magazine

  WIEDAUWKAAI 50 - 9000 GENT

  Tel.: 09-324 51 40 - 0496 62 55 98Fax 09-324 51 70 - E-mail : dbi.idee@telenet.be - www.idee-magazine.be

  Met idee de koude periode in!

  Er mag uit deze uitgave niets worden gereproduceerd zonder voorafgaande

  schriftelijke toestemming van de uitgever.

  Aan dit nummer werkten mee :Distributie : Het Laatste nieuwsDruk & afwerking : Graphius (Geers Offset - Oostakker)Cartoons : Alex De CarneVormgeving & fotografie : www.fd-media.comEindredactie : Ilse De Bruycker

  Ilse De Bruycker

  Hoofdredactrice

  www.facebook.com/ideedbi

  RICHA FASHION GOES EXCLUSIVE BY ELLEN

  WWW.ELLENBYRICHA.BE

  RICHA | WESTERRING 27 (GPS31) 9700 OUDENAARDE | MA-VRIJ: 08.00-18.00 ZA: 10.00-17.00

  OP VERTOON VAN DEZE BON ONTVANGT U EEN KORTING VAN 25 EURO*

  *BIJ AANKOOP VANAF 250 EURO NIET CUMULEERBAAR MET ANDERE KORTINGEN OF ACTIES (GELDIG TOT 31/11/2015)

  C

  M

  Y

  CM

  MY

  CY

  CMY

  K

  NINA 19092015_IDEEnov2015.pdf 1 28/10/15 18:28

 • 4 IDEEMAGAZINE november 2015

  Abeelstraat 13-159600 RONSE055/21 47 01

  JUWELIER

 • 5IDEEMAGAZINEnovember 2015

  HandtassenDe handtas is een modeaccessoire waar veel vrouwen gek op zijn, vooral als het gaat om een echte designer handtas. Vroeger werd een handtas voornamelijk gebruikt om zijn praktische kant, maar tegenwoordig wordt er voornamelijk gelet op het model, kleur en niet te vergeten het modemerk.

  De winter in met de juiste handtas SCHoUDerTAS

  Voor veel vrouwen onder ons is een handtas heel belangrijk. Het is niet alleen een accessoire, maar er worden ook per-soonlijke spullen in opgeborgen. De handtas van een vrouw is absoluut heilig, dus de gentlemen kan maar beter toestem-ming vragen om iets uit de handtas te halen. Het kiezen van een handtas gebeurt altijd zeer zorgvuldig. Er wordt gelet op het model, kleur en vooral op het merk.

  De meeste vrouwen dragen hun handtas rondom hun schou-der, de tas hangt dan rechts of links langs het lichaam. Het is per persoon sterk afhankelijk of dit wel of niet stijlvol is. Sommige vrouwen letten namelijk niet zo op hun handtas en laten hem maar wat slingeren, men kan dan niet echt spreken van stijl. Andere vrouwen dragen hem gecon-troleerd door de riem met de duim vast te haken of houden hun hand (duim) nabij de sluiting of rits en oefenen op deze manier controle uit.Wat betreft kleur en model kan het bij een schoudertas niet echt fout gaan mits het bij je outfit past. Er kan gekozen worden voor een echte kleur match, maar ook printen en overige versie-ringen zijn mogelijk bij een schoudertas.

  ZAKeLIJKe HAnDTAS

  Steeds meer vrouwen hebben, voor hun werk, een hoge of be-langrijke functie en kleden zich zakelijk met een vrouwelijk tintje. Handtassen met franje, glitters en bloemetjes zijn hierbij not done. Kies liever een strak-ke leren tas, die qua kleur goed bij je outfit past. Indien je schoenen en eventueel riem dezelfde kleur heb-ben als je tas, is het zakelijk plaatje helemaal compleet. Draag je tas niet over je schouder maar houd hem vast bij de hengsels, dit straalt controle en dus macht uit.

  Zit er ook een schouderriempje aan? Haal die er af, een rondslinge-rend riempje staat erg slordig. Zakentassen zijn over het algemeen heel groot waardoor je, je mappen, agenda, notitieblokken en zelf je laptop er in kwijt kunt. Je hoeft dus slechts n tas mee te nemen naar je afspraak.

  een HoboTAS

  Een hobo tas wordt of aan de hand, of rond de schouder gedragen waarbij hij vervolgens onder de arm wordt geklemd. Een

  hobo tas is echter zeer modern en kan bij allerlei verschil-lende outfits worden gedragen.

  AvonDTASJe

  Dit soort handtas kan ofwel in de hand gedragen worden ofwel onder de arm gestopt worden. Het is meestal rechthoekig van vorm. Sommige hebben platte of afgeronde kanten. Dit soort tasje is best geschikt om naar feestjes te gaan of andere gelegenheden waarvoor niet veel din-gen moeten meegedragen worden.

  Er zijn zoveel soorten handtassen op de markt waaruit elke vrouw kan kiezen. Bij het kiezen van een handtas is het best om verschil-lende factoren in overweging te nemen. Je nieuwe handtas moet zeker aan al je noden voorkeuren voldoen voor je dagelijkse avon-turen.

  Veel succes dames.

  5IDEEMAGAZINEnovember 2015

 • 6 IDEEMAGAZINE november 2015

  BouwenBouwen en renoveren is voor de meeste personen een unieke ervaring. Het gaat om beslissingen die aanzienlijke gevolgen hebben voor uw toekomstige leef- en woonkwaliteit.

  Het hoeft dan ook geen betoog dat bouwen of renoveren weloverwogen moet ge-beuren en dat u geen enkel detail uit het oog mag verliezen.

  De ArCHITeCTAls u over voldoende budget beschikt en uw persoonlijke droomwoning, appartement of industriegebouw wil realiseren, dan maakt u best gebruik van een architect. Door de huidige ontelbare mogelijkheden, materialen, gadgets en oplossingen kan een architect u begeleiden bij uw keuzes. Maar hoe weet je of je net die architect vindt met wie het zal klikken? Het is heel belangrijk de juiste keuze te nemen van architect. Niet alleen omdat hij of zij je plannen vorm geeft, maar ook omdat hij of zij moet nagaan of de werken volgens de regels van de kunst zijn uitgevoerd. Bij een woning bouwen of verbouwen komt er heel wat bij kijken. Heb je totaal geen ervaring, laat je dan goed begeleiden. Een goed architect kan voor u alles regelen om het lange proces van het bouwen of verbouwen te vergemakkelijken. Hiermee bespaart u zowel kosten als tijd. Aan uw project bouwen of verbouwen is er altijd een financieel plaatje aan verbonden. Hoeveel kost mijn project? Wat is de prijs van een architect? Wat is haalbaar met mijn budget? Het zijn de eerste vragen die iemand zich stelt als hij of zij er aan denkt om te gaan bouwen of verbouwen. Idee selecteerde voor dit nummer Architectenbureau Schepens uit Gavere voor u uit. Architect Sandra Schepens richtte haar bureau op in 1996. Sinds 2009 wordt zij bijgestaan door interieurarchitect en architect- as-sistente Maxime DHondt.

  Haar specialisatie concentreert zich hoofdzakelijk rond woningbouw in al zijn aspecten: woonerven, gesloten, halfopen en open bebouwin-gen waarbij kwaliteit, energieprestatie, budgetcontrole, planning en veiligheid de rode draad vormt in al haar projecten.Tevens kunt u ook bij haar terecht voor appartementen, industriebouw, verbouwingen, projectontwikkelingen en verkavelingen.De grensoverschrijdende aanpak van stedenbouw tot interieurarchitectuur waarborgt een doorgedreven vakkennis van het algemene plan tot het kleinste interieurdetail.

  Exterieur en interieur worden naadloos op elkaar afgestemd met n aanspreekpunt. Een nauwe samenwerking met bureaus stabiliteit, bijzondere technieken, energieprestatie en veiligheidscordinatie laat toe op korte termijn projecten te realiseren.Vanaf de aanvang van het voorontwerp tot de laatste dag van de uitvoering wordt de workflow tot op de voet opgevolgd en gecommuni-ceerd. Dankzij haar kunst van luisteren kan ze klantgerichte antwoorden bieden op alle vlak. Haar projecten zijn dan ook exact uitgekiend waarbij ze de tevredenheid van de klanten als hoogste prioriteit stelt.

  De juiste vakkennis

  Bron foto en tekst: Architectenbureau Schepens

 • 7IDEEMAGAZINEnovember 2015

  De LAnDmeTerVeel mensen hebben al gehoord van landmeters, maar weten niet precies wat het allemaal inhoud. Een landmeter doet vooral metingen op ter-reinen waar grondwerkzaa